palle fontän
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- RDS
Matthewsin ulosanti haastatteluissa oli selvästi Lainetta parempaa, joten ykkösvaraus on selvä.
Kuka sen hänen kommunikointinsa on määritellyt "täydelliseksi"? Sinäkö? Jos kaverisi osaa kirjoittaa, että "the Finnish school system has lost it's mind", hän tulee varmasti ymmärretyksi muttei se tuosta virkkeestä täydellistä tee.
Mutta osaako suomea, joten pärjäisikö Liigassa? Pitää myös muistaa että Puljujärvi on oppinut yhden maailman vaikeimmista kielistä, samaa ei voida sanoa Matthewsista.Matthewsin ulosanti haastatteluissa oli selvästi Lainetta parempaa, joten ykkösvaraus on selvä.
Kaikki varmasti ymmärsi, joten en vaivaudu kommentoimaan enempää.
Minä en ihan oikeasti ymmärrä, mitä tämä usein mainittu "täydellinen kielitaito" tarkoittaa. Vaikka suullisessa kanssakäymisessä pärjääminen on toki ensiarvoisen tärkeää (enkä tiedä, panostetaanko tähän vieläkään Suomen kouluissa tarpeeksi), on minusta ihan ymmärrettävää, että lukiossa olisi hyvä oppia myös kirjoittamaan englantia auttavasti. Ja jos osaa englantia auttavasti kirjoittaa, yo-kirjoituksista tulee aivan varmasti C:tä parempi arvosana. Ei Teuvo Hakkaraiselle tai Jani Toivolallekaan kuulu äidinkielestä antaa kymppiä, vaikka molemmat puhuvat täydellistä suomea, kun kirjallinen ulosanti on molemmilla hyvin heikkoa.
kommentoin, että yo-kokeen arvosanan perusteella ei voi määrittää, kuinka hyvin yksilö osaa englantia. Vaikka pärjäisi kuinka hyvin englannilla kirjoittaen ja puhuen, ei välttämättä saa hyvää arvosanaa yo-kokeesta. Ymmärsit varmasti tämän, mutta oli pakko tarttua "täydellinen" sanaan?
Potentiaalisia NHL ykkösvekoja on kai Filip Gustavsson, Evan Fitzpatrick ja Joseph Woll. Mahdollisiksi NHL-tason veksoiksi taas on laskettu Carter Hart, Connor Ingram ja Evan Cormier. Lopput veskat on sitten ns. arpoja. En ole tainut nähdä yhtään mokkia jossa ois ollu veskaa ekalla kierroksella, mutta varmaan kakkoskiekalla menee sitten noi kärkinimet.Onko näin että ennakkoon mitään monstereite ei draftista odoteta, niin vaikea kuin se toki maalivahdeista onkin aina sanoa etukäteen?
Luot ehkä itse nyt hieman jotain vastakkainasettelua niin, että Puljua täällä aliarvioitaisiin jne. Kyse on enemmänkin siitä, että Puljujärvi on tällä hetkellä vähän tylsähkö keskusteluaihe - hän menee lähes varmasti #3 overallina, on korttinsa näyttänyt ja nyt vain odotetaan varausta. Lainetta on seurattu ja hänestä on keskusteltu paljon, ja yksi syy siihen on, että hänellä on/oli ihan mahdollisuudet Matthewsin syrjäyttämiseen. Se, että Puljujärvestä ei keskustella yhtä paljon, ei tarkoita sitä, etteikö häntä arvostettaisi tai että häntä ei pidettäisi huippuprospektina.
Onhan se ihan selviö, että jos Lainetta ei olisi, Puljusta kohistaisiin enemmän tällä hetkellä. Molemmat ovat kuitenkin parin viime kauden aikana saaneet valtavasti palstatilaa ja molempia pidetään huippupelaajina.
Potentiaalisia NHL ykkösvekoja on kai Filip Gustavsson, Evan Fitzpatrick ja Joseph Woll. Mahdollisiksi NHL-tason veksoiksi taas on laskettu Carter Hart, Connor Ingram ja Evan Cormier. Lopput veskat on sitten ns. arpoja. En ole tainut nähdä yhtään mokkia jossa ois ollu veskaa ekalla kierroksella, mutta varmaan kakkoskiekalla menee sitten noi kärkinimet.
Iltalehdessä oli uutinen, että Laineesta ja muutamasta muusta on jonkinlaista dokumenttia tullut änäriltä nimeltään "The Road", jossa seurataan pelaajia ja tutustutaan heihin.
En ainakaan nopeasti löytänyt änärin sivuilta mitään, mutta löytyykö noita jostain katseltaviksi?
Solmu Salminen kirjoittanut toki uutisen, joten ei yllättäisi vaikka koko hommaa olisi edes olemassa.
Jos nopeasti zoomaa silmillä, niin ihan tuossa IL:n jutussa on linkki tuohon jaksoon, jossa Laine on äänessä. Jos siis verkkojulkaisusta puhut.En ainakaan nopeasti löytänyt änärin sivuilta mitään, mutta löytyykö noita jostain katseltaviksi?
Iltalehdessä oli uutinen, että Laineesta ja muutamasta muusta on jonkinlaista dokumenttia tullut änäriltä nimeltään "The Road", jossa seurataan pelaajia ja tutustutaan heihin.
Olen nähnyt kaksi arviota noista veskoista. Toisessa Carter Hartia pidettiin potentiaalisena NHL ykkösveskana ja toisessa vain potentiaalisena NHL veskana. Toi Joseph Woll taas oli noissa arvoissa juuri päin vastoin rankattu. Molemissa rankkauksissa Filip Gustavsson ja Evan Fitzpatrick oli ykköskorin veskoja. Täytyy sanoa että pojois-amerikan ykkösvsekaksi rankatun Evan Fitzpatrickin tilastot ei kyllä näytä kovin kaksisilta kun taas Carter Hartilla on ihan kivat tilastot.Oikeastaan myös Carter Hart menee tuohon potentiaalinen ykkösveskari -kategoriaan.
Viaplayn ohjelmaoppaasta ei näköjään varaustilaisuutta löydy. Luulin, että tilaisuus olisi tullut Viasatilta.
NHL listasi lupaavat keskushyökkääjät – yllättävä suomalaisnimi ylsi kärkikymmenikköön! NHL listasi lupaavat keskushyökkääjät – yllättävä suomalaisnimi ylsi kärkikymmenikköön! - NHL - Ilta-SanomatHIFK-lupaus nostettu mustaksi hevoseksi jopa NHL-draftin ykköskierrokselle: "Äärettömän taitava"
"NHL Central Scoutingin Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb arvioi, että ykköskierroksella voi mennä vielä neljäskin suomalaispelaaja.
– Henrik Borgström on kyllä sellainen kaveri, että tiedän, että moni scoutti tykkäsi hänestä kovasti. Moni seura tykkää hänestä, Stubb informoi."
Eikös Toronton Dubas ole yksi parhaita ja omistautuneimpia tilastonikkareita NHL:ssä, jos olen ymmärtänyt oikein?
Kun vertaa AM ja PL niin, että he ovat saman ikäisiä (Laine 5 kuukautta vanhempi), niin Laine vie 100-0. Lisäksi jos katsoo WJC ja sen jälkeiseen aikaan runkkarissa, pleijareissa ja MM-kisoissa niin Laineen tilastot on seuraavat. Ilman WJC:tä: 41 ottelua 26+18=44, eli siis vuonna 2016. Jos otetaan WJC mukaan, niin ne ovat: 48 ottelua 33+24=57. Ja ennen tätä Laineella n. 50 peliä alla syksyltä.
Paljon Matthewsin vastaavat tilastot viime kaudelta?
Paljon Matthewsin vastaavat tilastot viime kaudelta?
Tarkoitat kulunutta kautta? Otan kaikki Austonin pisteet, koska ei ole NLA tietoja viime puolelta vuodelta ja kuitenkin aloitti kauden 18 vuotiaana. Eli Laine siis käytännössä 17 vuotias koko kauden ja Auston 18.
Auston Matthews: NLA runkkari: 36 24+22=46, pleijarit 4 0+3, WJC 7 7+4=11, WHC 10 6+3=9. Eli ilman WJC: 50 30+30=60 ja WJC mukana 60 36+33=69. Toki kaikki varmasti ymmärtää, että NLA ei ole samassa sarjassa kuin Liiga, jos ei muuten niin katsoen CHL:n tuloksia. Lisäksi tosiaan Auston on 7 kuukautta vanhempi ja oli koko kauden 18 kun Laine täytti 18 vasta ihan kauden lopussa. Myös jos käännetään niin, että Laine on 5 kuukautta vanhempi, niin ei ole edes kilpailua, Austonilla WJC:ssä 3 pistettä ja U18 kisoissa 7 pistettä kun Laineella WJC 13 pistettä, U18 11 pistettä ja WHC 12 pistettä. Eli jos Auston olisi pari-kolme päivää vanhempi, niin hänellä olisi ollut nuo tilastot näyttää viime ja edelliseltä kaudelta + jenkkien liigat sekä rulettaminen toisissa 18 kisoissaan, eli olisi jäänyt pahasti vuotta vanhempaa NCAA:ssa ja MM-kisoissa pelannutta Eicheliä jälkeen draftissa.