NHL Entry Draft 2009

  • 184 909
  • 545

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Fysiikan nostaminen lähivuosina NHL-tähden tasolle tullee olemaan Tonille todennäköisesti lastenleikkiä. Nämä joukkueiden parhaat pelaajathan ovat perinteisesti fyysiseltä kunnoltaan joukkueidensä häntäpäässä, joten todella kova pelimies Tonista eittämättä tulee. Oikeastaan pelottaa jo ajatellakin kuinka hyvä hänestä tulee, jos hän jaksaa hikoilla senverran että fysiikkaosasto nousee edes keskitason NHL-jyrän tasolle.

Joopa joo, aika yltiöoptimistisia arvioita Rajalasta jälleen kerran. En mitenkään pysty ymmärtämään tuota lausetta "Fysiikan nostaminen lähivuosina NHL-tähden tasolle tullee olemaan Tonille todennäköisesti lastenleikkiä". Siis mitä helvettiä? Jos kaveri on luonnostaan pieni ja heiveröinen, ei se fysiikan nostaminen NHL-tähden tasolle tule todellakaan olemaan helppoa. Voi olla, että se on jopa mahdotonta. Ei ole mitään takeita siitä, että Rajalan fyysiset ominaisuudet tulevat koskaan riittämään NHL-tasolle.

Ck kirjoitti:
Noilla pulkannaruilla teki uuden piste ennätyksen U18-MM kisoissa, pelasi hyvin U20-MM kisoissa ja myös SM-liiga pelejä pääsi haistelemaan
...
Ehdottomasti peliominaisuuksiltaan top 5 draftissa ja ainoastaan pituus ja paino vaikuttaa näihin listoihin!

Nimenomaan pääsi haistelemaan SM-liiga -pelejä. Katsokaapa huviksenne vaikka ensimmäiselle kierrokselle rankattujen ruotsalaisten tilastoja. Siellä miesten peleissä on jo oikeasti saatu jotain aikaiseksi. Myöskään a-junnuissa Rajala ei ole vakuuttanut. Toisin sanoen lukuunottamatta yksiä hyviä arvokisoja Rajalan näytöt viime aikoina ovat todella ohuet.

Rajala ei missään nimessä mahtuisi top kymppiin vaikka olisi sanotaan 10 cm pidempi ja 15 kg painavampi. Kahdenkympin kieppeillä todennäköisesti menisi. Koska fysiikka sattuu vielä olemaan mitä on, niin toisen kierroksen puolelle mennään reippaasti. Ei vaan näytöt riitä.

Selvennettäköön vielä, että minulla ei todellakaan ole mitään Rajalaa vastaan, ja uskon jopa että hän jonain päivänä tulee pelaamaan NHL:ssä tähtistatuksella. NHL-joukkueen GM:nä en kuitenkaan uskaltaisi käyttää ensimmäisen kierroksen varausvuoroa häneen, ja olen aidosti yllättynyt jos joku joukkue niin päättää parin viikon päästä tehdä.
 

Johnnie

Jäsen
Kun täällä on pidetty Rajalalla esteenä matalilla varausvuoroilla varattaessa hänen heiveryyttään ja pientä kokoaan, niin miten ensi kauden lupaavimmilla pelaajilla, Granlundilla ja Pulkkisella riittääkö heillä tarpeeksi habaa kulmissa vääntämisiin?

Pulkkisella koko ei tule esteeksi, kaveri on tällä hetkellä 180/80 eli vertailut Selänteeseen pitävät paikkansa tässä(kin) kohtaa :) Massaa on tuon ikäiseksi myös vähintään kohtuullisesti. Granlund on Wikipedian mukaan 178/78, mutta omien muistikuvieni mukaan kaveri oli pienempi, mites on? Kiinnostaisi tietää vähän enemmänkin tämän asian tiimoilta..
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Granlund-Rajala pituusvertailuun tulee faktaa sen verran, että näin tuossa keväällä kuvan missä oli Pulkkinen-Rajala-Granlund kolmikko. Ja siinä kuvassa ainakin Rajala oli Granlundia pidempi. Tiedä sitten valehteleeko kuva enemmin kuin nämä tilastot missä pituudet vaihtelee riippuen kuka niitä näpsyttelee.

Nimenomaan pääsi haistelemaan SM-liiga -pelejä. Katsokaapa huviksenne vaikka ensimmäiselle kierrokselle rankattujen ruotsalaisten tilastoja. Siellä miesten peleissä on jo oikeasti saatu jotain aikaiseksi. Myöskään a-junnuissa Rajala ei ole vakuuttanut. Toisin sanoen lukuunottamatta yksiä hyviä arvokisoja Rajalan näytöt viime aikoina ovat todella ohuet.

Rajala pelasi 20+ ottelua ja olisi pelannut 30+ ottelua, jos hän ei olisi loukkaantunut talvella. Eli puheet siitä että haisteli SM-liigapelejä ovat ihan höpöhöpöä. Rajala vakuutti A-junnuissa jo vuosi sitten(pelasi paremmin itseasiassa kuin tällä kaudella mitä näin otteluita). Ja ei tässä puhuta yksittäisistä arvokisoista vaan usean vuoden otteista niin maajoukkue kuin seurajoukkue tasolla. Itse olen nähnyt Rajalalta kahden viime kauden aikana 30+ ottelua, montako sinä arvioidessasi hänen A-nuorten suorituksia ja yleisesti suorituksia?

osaako joku Rajalan uraa ja peliesityksiä tarkemmin seurannut kertoa, että onko Rajala vahva kulmaväännöissä isompiaan vastaan tai yleensäkin hyvä pelaamaan kulmissa? Sillä jos on, ei pienikokoisuudella ole sinänsä merkitystä, paitsi loukkaantumisherkkyydessä. Eri asia on tietysti, pystyykö hän vastaamaan fyysiseen peliin.

Ei rajala kyllä kovinkaan hanakasti lähde kulmavääntöihin, vaikkei niitä nyt ihan vältäkkään. Eikä erityisen paljon taklaa tai muutenkaan ole millään muotoa fyysinen, edes suhteessa kokoon. Esim. Pulkkinen on valtavasti enemmän ja Granlundkin jonkun verran enemmän fyysinen kokoihinsa peilattuna. Rajala tosin joskus ajaa pommin ja esim. takakarvaus on erinomaista, mutta ei tosiaan kiekollisena esim. ihan tarpeeksi rohkeasti aja maalia kohden. Ei nykyisin ehkä vältä enää niin paljoa kuin aiemmin, mutta silti vielä selvästi rohkeammin saisi käyttää nopeuttaan ja ajaa sisään.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Noista senteistä vänkääminen on kyllä niin turhaa. Bryan Gionta on 170 cm ja pelannut lähes 50 maalin kauden.

Kessel on listojen mukaan 183 senttiä, saman pituinen kuin Krejci, kahdeksan kiloa painavampi, mutta välttelee laitoja ja häviää yli 70 prossaa kaksinkamppailuista siinä kun Krejci menee kulmiin itseään säästämättä ja tulee sieltä huomattavasti useammin voittajana kuin häviäjänä.

Kaksinkamppailuosaaminen on paljon muutakin kuin senttejä, kiloja tai voima-arvoja. Se on taitoa, tahtoa, hyvää vartalonhallintaa ja älykkyyttä. Jos ei olisi, niin eivät nämä datsjukit, pariset ja krejcit olisi hommassa niin hyviä kuin ovat. Siellä on lähes poikkeuksetta isompi mies vastassa.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Kaksinkamppailuihin ja voimapeliin vaikuttaa paljolti tottuminen pohjoisameriikkalaiseen pelityyliin. Pelkän fyysisen voiman lisäksi, kuten edellä mainittiin, ratkaisevaa ovat esimerkiksi tasapaino, suojaaminen, ennakointi, mailankäsittely jne. Varmasti esim. Pulkkisen tai Granlundin osakkeet draftissa nousisivat jo pelkästään sillä että lähtisivät pelaamaan kanadan juniorisarjoihin. Kotoinen sm-liiga (miehet/junnut) ei samalla tavalla valmista pelaamaan pienessä kaukalossa hyvin fyysistä ja huomattavasti nopeatempoisempaa kiekkoa.

Rajalan kohdalla potentiaalia varmasti löytyy, mutta U-18 kisojen huippupisteet selittyvät myös osaltaan ketjukavereilla. Silti Rajalalla on täydet mahdollisuudet tulla varatuksi ensimmäisellä kierroksella, Esim. Detroitilla on historiaa eurooppalaisten taitopelaajien varaamisesta ja Rajala saattaisi tulla kysymykseen numerolla (oletettavasti) 30.

Muutenkin lisämakua Draftiin saattaisi tulla idän suunnalta. KHL suoritti ensimmäisen (tietääkseni) draftin jossa varattiin useita eurooppalaisia pelaajia useasta eri maasta. Nhl-seurojen toimitusjohtajat joutuvatkin nyt punnitsemaan ottaakko potentiaalisesti parempia eurooppalaisia pelaajia silläkin uhalla että he valitsevat Venäjän liigan ennemmin kuin mahdolliset vuoden farmissa, vai ottaakko turvallisen pohjoisameriikkalaisen pienemmän potentiaalin omaavanakin. Eiköhän ainakin Venäläisten kohdalla tämä vaikuta Gm:ien draftikäyttäytymiseen.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Puukallon viestistä puheen ollen, venäläisiä ei kovin todennäköisesti valita ensimmäisellä kierroksella tänä vuonna paitsi puolustajat Dmitry Kulikov ja Dmitri Orlov.

Kulikov on potentiaalinen pelaaja, mutta veikkaan, että hänen osakkeensa ovat paremmat kuin Venäjällä pelatessaan, koska hän on tottunut P-Amerikkalaiseen peliin QMJHL:ssä, ja varsinkin vakuuttanut scoutit. Kulikov on hyvä kiekollinen puolustaja, jonka laukaus on todella hyvä, eli kyseessä hyökkäävä puolustaja. Hän on myös hyvä puolustamaan, joten merkittäviä pelillisiä puutteita ei hänellä ole.

Orlov on myös kiekollinen pakki, joka luistelee hyvin, ja laukaus on todellinen ase (vrt. esim Sheldon Souray NHL:ssä). Avaussyötöt ovat varmoja ja tarkkoja, vaikka pitkälläkin välimatkalla. Myös plusmiinus +7 U18 MM-kisoista kertoo, että Orlov ei mikään heikko puolustuspelaaja ole, vaikka pituutta voisi olla enemmänkin.

Maalivahti Igor Bobkov on potentiaalinen Draftin TOP-5 maalivahti. Bobkov oli huonoista tilastoista huolimatta U18 MM-kisoissa Venäjän yksi parhaista pelaajista. Hän liikkuu hyvin lähes 190 senttiseksi maalivahdiksi, mistä kertovat hänen nopeat refleksinsä.

Nämä ovat minusta kolme potentiaalisinta venäläistä tänä vuonna.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viime kaudellakin Buffalon paidassa pelasi Nathan Gerbe, joka on 168cm pitkä ja painaa 73kg. Gerbe ei kyllä muistaakseni pysynyt ehjänä tuota aikaa, mitä hän ylhäällä pelasi. Se on tietenkin eriasia onko nämä kaksi pelaajaa verrattavissa toisiinsa kovinkaan hyvin.
No eivät kyllä oikein. Gerbe on sellainen tyypillinen pikkumies, pörrää joka paikassa ärsyttävän kovalla luistelunopeudella, taklaa kaikkea mikä liikkuu hitaammin ja tunkee joka väliin.

Tämä kai se Rajalan alirankkauksen syy onkin, ei niinkään koko tai fysiikka yksinään. Vähän liian monessa paikassa mainitaan nimen Toni Rajala yhteydessä sanat "perimeter player". Sellaiset eivät ole kovinkaan suuressa huudossa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Vähän liian monessa paikassa mainitaan nimen Toni Rajala yhteydessä sanat "perimeter player". Sellaiset eivät ole kovinkaan suuressa huudossa.

Pierre-Marc Bouchard tienaa ensi kaudella itselleen 4,250 miljoonaa dollaria. Ja tuosta ei enää pahemmaksi perimeter playeriksi mennä, PMB välttää kaikkea mikä voi mahdollisesti satuttaa, tai sanoa pahasti. Tietysti tuo vaatii sen, että kohdalle sattuu joku Risebroughin tapainen idiootti-GM, joka jakelee tuollaisia päältä 4 miljoonan caphitilla varustettuja sopimuksia yhden hyvän kauden jälkeen.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Tämä kai se Rajalan alirankkauksen syy onkin, ei niinkään koko tai fysiikka yksinään. Vähän liian monessa paikassa mainitaan nimen Toni Rajala yhteydessä sanat "perimeter player". Sellaiset eivät ole kovinkaan suuressa huudossa.
Rajalan otteita tosiaan leimaa tietynlainen mukavuuden halukkuus, jonka seurauksena hän ajoittain välttelee kontaktia, pelin keskustaa, maalinedustaa ja yleensäkin tilanteita joissa saattaisi käydä kipeää. Tällä on luultavasti vaikutusta siihen, ettei kaksinkamppailupelaaminen ole kehittynyt parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä on ehkä yksi merkittävä syy siihen, miksi Granlundia voidaan pitää suuremmalla todennäköisyydellä tulevana NHL-pelaajana. Granlund ei välttele kontakteja, menee täysillä tilanteisiin, pelaa hienosti pienessä tilassa ja voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailuja.

Rajalan kohdalla voidaan miettiä myös sitä, kuinka merkittävässä roolissa hänen suoritukseensa ovat ketjukaverit ja valmentajan luoma pelitaktiikka. Tällä kaudella A-junnuissa monet pelit menivät penkin alle, kun taas maajoukkueessa hän oli yksi parhaimmista pelaajista jokaisessa pelaamassaan pelissä. En usko, että pelkästään motivaatio on ollut ratkaisevana tekijänä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Rajalan kohdalla voidaan miettiä myös sitä, kuinka merkittävässä roolissa hänen suoritukseensa ovat ketjukaverit ja valmentajan luoma pelitaktiikka. Tällä kaudella A-junnuissa monet pelit menivät penkin alle, kun taas maajoukkueessa hän oli yksi parhaimmista pelaajista jokaisessa pelaamassaan pelissä. En usko, että pelkästään motivaatio on ollut ratkaisevana tekijänä.

Minä taas uskon että motivaatio on ollut hyvin merkittävä tekijä, vaikkei saisikaan. Ainakin siltä se näytti niissä peleissä mitä näin ja näin jopa Rajala itse meni sanomaan. Tämänkin takia toivon, että tällä tulevalla kaudella saa oikeasti aikaa SM-liigassa, vastuuta ja mahdollisuuksia käyttää ja näyttää taitojaan sekä kehittyä edelleen seuraavan askeleen.
 
Pierre-Marc Bouchard tienaa ensi kaudella itselleen 4,250 miljoonaa dollaria. Ja tuosta ei enää pahemmaksi perimeter playeriksi mennä, PMB välttää kaikkea mikä voi mahdollisesti satuttaa, tai sanoa pahasti. Tietysti tuo vaatii sen, että kohdalle sattuu joku Risebroughin tapainen idiootti-GM, joka jakelee tuollaisia päältä 4 miljoonan caphitilla varustettuja sopimuksia yhden hyvän kauden jälkeen.

On PMB tehnyt jotain oikeinkin urallaan päästessään tuollaiseen tilanteeseen, että saa yli 4 miljoonan dollarin vuosiansiot. Eikä kyse ole pelkästään GM:n idioottimaisuudesta. Bouchard on kuitenkin pelannut hyvän junnu-uran, minkä johdosta saanut korkean varauksen. Saanut kenties korkean varausnumeronsa ja potentiaalinsa johdosta tilaisuuden näyttää osaamisensa ja käyttänyt tilaisuutensa niin hyvin, että on saanut riittävästi peliaikaa kehittyäkseen. Se on taas toinen asia, että miehen NHL-ura on junnannut paikallaan jo useamman kauden ajan. Perimeter playeriksi Bouchard on jo nyt tehnyt varsin hyvän uran.

Olisin todella iloinen päästessäni sanomaan muutaman vuoden kuluttua Rajalasta samaa. Ja huomata hänen pelanneensa tuollaisia mukavia 50-60 pisteen kausia tasaisesti sillä kaikkein korkeimmalla tasolla.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Itse kyllä edelleen uskon, että joku nappaa Rajalan ensimmäisen kierroksen lopulla. High risk, high reward -tyyppinen tapaus kuitenkin on kyseessä, vähän kai vastaavanlainen kuin joku Tedenby, Perron tai Schremp aiempina vuosina.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olisin todella iloinen päästessäni sanomaan muutaman vuoden kuluttua Rajalasta samaa. Ja huomata hänen pelanneensa tuollaisia mukavia 50-60 pisteen kausia tasaisesti sillä kaikkein korkeimmalla tasolla.

Vähän pelottaa millaista keskustelua Rajala saisi aikaan uutena PMB:na, kun jo ennen ensimmäistäkään peliä NHL:ssä kaverista keskustellaan lähes samalla intohimolla kuin voittaja Koivusta, joukkuepelaaja Selänteestä tai Lady Byng Ruudusta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Vähän pelottaa millaista keskustelua Rajala saisi aikaan uutena PMB:na, kun jo ennen ensimmäistäkään peliä NHL:ssä kaverista keskustellaan lähes samalla intohimolla kuin voittaja Koivusta, joukkuepelaaja Selänteestä tai Lady Byng Ruudusta.

Rajalalla käsittääkseni on kivekset? Jos tämän voi joku vahvistaa, niin saamme tehtyä merkittävän eron Bouchardiin samantien.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
HockeysFuture on listannut draftin 10 parasta suomalaista ja heti listan kärkeen täräyttävät aika yllättäen Sami Vatasen.

Top 10 at a glance

1. Sami Vatanen, D, JyP
2. Joonas Nattinen, C, Espoo Blues
3. Toni Rajala, W, Ilves
4. Mikko Koskinen, G, Espoo Blues
5. Jesse Jyrkkio, D, Assat
6. Ilari Melart, D, HIFK
7. Olavi Vauhkonen, RW, Jokerit
8. Joni Ortio, G, TPS
9. Tomi Pekkala, RW, Karpat
10. Joonas Jarvinen, D, TPS
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En pyri palstapolisoimaan mutta perustakaa 'kele Toni Rajalalle oma fanipoikaketju.

On se nyt selkeää koon (en viittaa nimimerkkiin), viime vuosien suomalaishyökkääjien onnistumisten ja muuten vain eurooppalaisuuden takia Rajala ei todellakaan mene ykköskiekalla, hyvä jos kakkosella. Draftissa on paljon mielenkiintoisempiakin asioita mietittävänä, eikä vähiten siksi että GM-rintamalla on nähty viime aikoina muutoksia, on isoja joukkueita muutospaineiden alla ja palkkakatonkin takia kesällä voi liikkua vaikka kuinka isoja kaloja. Oscar Hedmanista leivotaan uutta Lidströmiä!

Mielenkiintoisempaa olisi jopa speguloidata sitä miksi ihmeessä Magnus Svensson-Pääjärvi-Pääjärvi-Svenssonin vanhemmilla oli mielessä kun ristivät pojallekin tuollaisen talvisodan rintamalinja-tyyppisen sukunimen!

'teeksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En pyri palstapolisoimaan mutta perustakaa 'kele Toni Rajalalle oma fanipoikaketju.

On se nyt selkeää koon (en viittaa nimimerkkiin), viime vuosien suomalaishyökkääjien onnistumisten ja muuten vain eurooppalaisuuden takia Rajala ei todellakaan mene ykköskiekalla, hyvä jos kakkosella. Draftissa on paljon mielenkiintoisempiakin asioita mietittävänä

Miksi perustaa pelaajalle x uusi ketju, jos pelaajasta puhuttaessa puhutaan juurikin hänen draft-paikastaan ja pelaamisesta suhteessa muihin ikätovereihin ja draft combine suorituksista? Ei muissakaan ketjuissa keskitytä välttämättä aina vain siihen mielenkiintoisempaan seikkaan(sinun mielestäsi), vaan keskustelua käydään yleisimmin aiheesta. Vähän vastaava, kun Real Madrid ketjussa ei saisi puhua kuin C.Ronaldosta tai Kaka:sta, jos nämä ovat jonkun mielestä mielenkiintoisinsta luettavaa...

Toisaalta nuo puheet Rajalan sijoituksesta osoittavat ettet varmaan ole Rajalan nähnyt edes pelaavan.

HockeysFuture on listannut draftin 10 parasta suomalaista ja heti listan kärkeen täräyttävät aika yllättäen Sami Vatasen.

Ihan kivaa oli tuota lueskella, mutta kyllä vähän ihmetytti yksi asia. Niin mikä? Se että Nättistä vertailtiin tuossa J.Lehterään. Siis mitä yhteistä näillä kavereilla pelityylissä/pelaajana on? Pelipaikka ehkä, mutta siihen se jääkin. Itselle todellakaan Nättisestä ei tule mieleen Lehterää. On noita suomalaisia paljon sopivampiakin vertailukohteita.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Miksi perustaa pelaajalle x uusi ketju, jos pelaajasta puhuttaessa puhutaan juurikin hänen draft-paikastaan ja pelaamisesta suhteessa muihin ikätovereihin ja draft combine suorituksista?

Miksi ei? Ei pidä pelätä uusien ketjujen perustamista. NHL-puolta rasittaa aiemmin männä talvena esille otettu asia nimeltä megaketjut. Kaikkea ei ole pakko haudata isojen ketjujen uumeniin. Kyllä esim. "suomalaisten draft-näkymät" olisi varmasti ihan tarpeeksi laaja, jossei Rajalasta yksin uskalleta. Ei tässä ole kysymys siitä mistä minä tykkään, vaan siitä mikä on kehittävää, ja se on kyky jakaa keskustelua eikä lyödä kaikkea samaan soppaan sekaisin.

Jos joku pelaaja/aihe aikaansaa tarpeeksi keskustelua, ansaitsee hän varmasti oman ketjunsa yleisten draftinäkymien/kausinäkymien lisäksi. Muuten taas toisessa esimerkissä esim. Lecavalierin tulevasta seurasta puhutaan kymmenessä ketjussa.

Kesällä tapahtuu draft ja UFA-hulina. Meinaatko että pitäisi siis perustaa vain draft-ketju ja joukkueiden kausiketjut?

Toisaalta nuo puheet Rajalan sijoituksesta osoittavat ettet varmaan ole Rajalan nähnyt edes pelaavan.

Kylläpä kuule olen, tosin vain muutaman matsin. Vaikken olisikaan, siltikin olisi perusteena suomalaisten hyökkääjien menestys viime vuosina. Siitä, ettei ainakaan ykkösellä mene, voin lyödä kanssasi vaikka kossupullon vetoa (eräs palstalainen on tosin jo sellaisen minulle velkaa).
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kesällä tapahtuu draft ja UFA-hulina. Meinaatko että pitäisi siis perustaa vain draft-ketju ja joukkueiden kausiketjut?

UFA:lle sopii hyvin perustaa oma ketju tai sen pohjalta siirtoketju. Kritisoin sitä, että miksei draftiin liittyen draft-ketjussa saisi puhua jostain tietystä pelaajasta enempää, kuin sinä jaksat lukea, koska kaveri liittyy draftiin hyvin läheisesti.

Mitä tulee vetoon, niin en itsekkään usko että Rajalaa varataan kovinkaan korkealla, mutta jos ei mitään täysin ihmeellistä tapahdu, niin toisella kierroksella varmasti viimeistään. Kaikki seurat eivät varmasti jätä tuollaista kiekollista potentiaalia katsomatta, varsinkin kun muutamalla seuralla taisi olla parikin varausvuoroa toisella kierroksella. Tällä hetkellä haarukoisin sijoille 25-35 erinäisistä jo aiemmin useammin mainituista syistä.

Epäilen että max 1 suomalainen ensimmäisellä kierroksella muutenkin menee ja 3-4 kahteen ensimmäiseen. Koko draftissa luokkaa 6-8.

Ja ajatus suomalaisten draft-ketjusta ei sinänsä ole mikään huono. Mutta yksittäisten pelaajien ketjuun ei varmasti tarvetta tai vältellä sitä että puhutaan jostain draftattavasta pelaajasta draft-ketjussa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
UFA:lle sopii hyvin perustaa oma ketju tai sen pohjalta siirtoketju. Kritisoin sitä, että miksei draftiin liittyen draft-ketjussa saisi puhua jostain tietystä pelaajasta enempää, kuin sinä jaksat lukea, koska kaveri liittyy draftiin hyvin läheisesti.

Saa puhua, mutta koska olen keskustelupalstoilla omaksunut Iron-Mikelta tutun "huuda kannustukseksi"-metodin, kannustan ja tuen pelaajia jonkinmoisella vittuilulla.

Mitä tulee vetoon, niin en itsekkään usko että Rajalaa varataan kovinkaan korkealla, mutta jos ei mitään täysin ihmeellistä tapahdu, niin toisella kierroksella varmasti viimeistään.

Toivotaan näin!

On muuten jännä homma että minulla pyörii aina Perttu Lindgren mielessä kun puhutaan Rajalasta. Toivottavasti Rajala välttää Pertun kohtalon.

Ja ajatus suomalaisten draft-ketjusta ei sinänsä ole mikään huono. Mutta yksittäisten pelaajien ketjuun ei varmasti tarvetta tai vältellä sitä että puhutaan jostain draftattavasta pelaajasta draft-ketjussa.

Itselläni muhii mielessä ajatus ketjusta jossa seurattaisiin tämä kevään kaikkien varausten onnistumisia pitkin tulevaisuutta. HF:ssä on noita joukkueiden draft evaluationeita männä vuosilta, olisi hauska tehdä sellaisia vaikkapa koko draftin kannalta lähtien päivästä yksi, draft-tilaisuus 2009.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
TSN:n Shane Malloyn laatima mock draft.

Nättistä povailevat korkeimmaksi Suomalaisvaraukseksi, täälläkin?

Alkaa jännitys kiihtymään pikkuhiljaa ja itselleni kaikista suurin jännitys on tietysti se, että milloin varataan ensimmäinen Suomalainen ja kuka hän on, Rajala ja Nättinen varmasti vahvimpina.

Erittäin mielenkiintoinen pelaaja on myös Ryan Ellis. Vaikka häntäkin pidetään lyhyenä, niin mielestäni ihan riittävä pituus puolustajalle tuo mainittu 5'10 ja varsinkin kun hänen pisteet OHL:ssä ovat suorastaan ilmiömäiset, eli runkosarjassa 57 ottelussa 89 pistettä ja playoffeissa 20 ottelussa 31 pistettä. Jos olisin jonkun NHL joukkueen GM, niin lähtisin ehdottomasti hapuilemaan Ellisiä, sillä veikkaan tässä ja nyt, että hän tulee olemaan vielä tulevaisuuden NHL:ssä kova sana ja tekemään paljon pisteitä.

Tässä muuten linkki johonkin blogiin, joka löytyi HFboardilta. Pelaajista ja draftista infoa, tässä Rajalasta: http://thepipelineshow.blogspot.com/search/label/Rajala (Toni)
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Tuossa TSN:n jutussa on hyvää, että jokaisesta pelaajasta on jonkinlainen scouttaus-reportti tehty. Tosin tuntuu, että kirjoittaja pitää joka pelaajasta ja ainakin top-15:ta kehuu vain.

Puolustajista itseäni on eniten "sykähdyttänyt" viime aikoina Dmitri Kulikov. Mitä on näitä reportaaseja miehestä lukenut, niin saa sellaisen kuvan, että tästä miehestä kuullaan vielä ja paljon. Varmaan draftin toiseksi paras puolustaja Hedmanin jälkeen tai ainakin haasta OEL:n tuosta tittelistä. Itse hyväksyisin, jos Atlanta treidaisi alaspäin ja varaisi Kulikovin, mutta tämä on aika epätodennäköistä.

Suomalaisista eniten hypeä amerikassa tällä hetkellä tuntuu saavan Sami Vatanen. Vatanen voidaan aivan hyvin valita jopa toisella kierroksella ja Ck:n linkin sivusto rankkaakin Vatasen kolmanneksi "sleepers-listalla", eli listalla joiden pelaajista ei pidetä suurta haloota, mutta varaus voi kääntyä erittäin hyväksi tulevaisuudessa. Vatasen edellä ovat vain Zach Budish ja Kyle Palmieri. Vatasen taakse jäi mm. Tatar.

Jännitys tosiaan kokoajan nousee ja eikä vähiten siksi, että "oma joukkue" draftaa jo 4:nä. Lähetään hakemaan franchise-pelaajaa, todennäköisimmin Evander Kanea. Toinen kierros olisi unelmien täyttymys, jos sieltä tarttuisi matkaan 34. vuorolla Budish tai Rajala ja 45.vuorolla vaikkapa Ruotsin Anton Lander tai Slovakian Richard Panik.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Suomalaisista eniten hypeä amerikassa tällä hetkellä tuntuu saavan Sami Vatanen.

Vatasesta myös juttua NHL.comin sivuilla, en tiedä oliko jo joku ehtinyt linkittää. http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=425498

Vatanen on tosiaan saanut aikapaljon hypeä hyvin menneiden U18-kisojen -ja varsinkin Combinen jälkeen. Itse uskon myös, että Vatasella on hyvät mahdollisuudet tulla varatuksi toisella kierroksella ja itseasiassa aika samanlaisessa tilanteessa Rajalan ja Nättisen kanssa. Itse en ainakaan osaa enää haarukoida ketään heistä tuonne listoille, mutta jos Kanadalaisittain vetäisin himaan päin, niin Ralaja varattaisiin 14., Nättinen 28. ja Vatanen 36., mutta todellisuus on varmasti jotain ihan muuta.

Jännitys tosiaan kokoajan nousee ja eikä vähiten siksi, että "oma joukkue" draftaa jo 4:nä.

Kyllä, minunkin oma joukkueeni (Toronto) pääsee varaamaan kärkijoukossa, eli seitsemäntenä, mutta en pidä tuota paikkaa kauhean hyvänä. Parhaat viedään top 5:ssä ja sen jälkeen on mielestäni aika sama varaatko 6-12-15 joukossa, joten tuolta kannattaa joko nousta tai tiputella ja ottaa joku jolla on potentiaalia hakata paljon pisteitä, vaikka sitten Ryan Ellis. Itse toivoisin Schenniä, mutta Schenn on mennyttä ennen 7:ttä varausvuoroa.

Peukut on pystyssä myös sille, että onnistuttaisiin myöhemmissä varauksissa hyvin, sillä hyvällä scouttauksella on mahdollista saada enemmänkin NHL tähtiä/pelaajia, mutta silloin on todella osattava tulkita ja ennustaa tulevaa. Ennen tähän ei meidän putkassa ole pystytty mutta toivottavasti uusien tuulien myötä pickit osuu kohdalleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös