NHL 22 – yleinen keskustelu

  • 207 519
  • 1 301

Schadowan

Jäsen
Vaihdoin tässä slidereita nyt sinne AlTiton asetuksiin ja kyllähän tuo nyt vähän parani. Osaa säädin vähän oman mielen mukaan mutta pohjana käytin tuota. Nyt tekoäly ei tee niitä ihan älyttömimpiä maalejaan mutta vastapainona taas se klassinen että vedot jää johonkin kymmeneen per peli. Kaksi peliä pelasin, toisen Detroita vastaan ja toisen Bostonia vastaan, ekassa pelissä taisi tulla just 10 laukausta ja toisessa 16. Molemmat pelit meni lukemissa 1-1 rankkareille. Detroitin voitin ja Bostonille hävisin.

Kyllä tässä pari kertaa silti mennään ihan rasittavuuteen asti siinä että pelaajat on vaan ihan vitun kankeita ja ylipäätään tekoäly tuntuu olevan iholla kiinni siis ihan jatkuvasti. Ne on kuin duracell-pupuja joilla ei vaan virta lopu kesken vaikka vetäisi 10 minuutin vaihdon, ihan kohtuuttoman järjetöntä on tuo kun tekoäly ei vaan väsy vaikka tekisi mitä.

Mutjoo, vähän parempaa. Melko puolustusvoittoisia pelejähän nämä on mutta parempi nyt kuitenkin näin kuin ne älyttömät maalitalkoot. Jotain pitäisi vaan keksiä vielä tuohon että pelaajien kontrollointi ei olisi ihan niin helvettiä, tuntuu välillä kuin tervassa liikkuisivat. Pistin itse asiassa luisteluasetuksia siten että omilla pelaajilla tuo luisteluvauhti ja kiihdytys on vähän nopeampi kuin tekoälyllä, mutta tällä ei ollut kyllä mitään merkitystä. Edelleen se 10 minuuttia jäällä ollut Zdeno Chara pystyy ottamaan kiinni tuoreen Aleksander Barkovin.

Mutta onhan tämä nyt älytöntä että tekoälyä vastaan järkevän pelin saamiseksi pitää käyttää tolkuttomasti aikaa siiihen että löydät oikeat asetukset peliin. Ymmärrän että täydellistä ei voi saada, mutta on tämä kyllä näissä offline-pelimuodoissa ihan järjetön pettymys ollut itselleni. Edellinen omistamani versio eli NHL19 oli siinä suhteessa paljon miellyttävämpi pelata että samalla tavalla tuohon ei hajoillut, mutta ihan jo pelkästään kokoonpanopäivitykset sun muut ajoi sitten hankkimaan tämän.

Mut jospa tää tästä pikkuhiljaa. Eihän tätä ole kuin kohta neljä kuukautta tahkottu.

Itse olen nyt viime vuosien änäreitä yrittänyt pelata offlinessa - tämän vuoden versiota jaksoin about 20 peliä, edellisten vuosien versioita 5-15 peliä. Samat Altitot on itselläkin käytössä, mutta ei valitettavasti niilläkään pitkälle pötkitä.

Oma fiiliksentappaja #1:
Tuntuu, että keskialueen/vastustajan sinisen ylitys onnistuu lähes joka kerta. Eli pääsen alueelle varsin helposti, mutta alueen sisällä AI puolustus tuntuu ajavan kiekollisen pelaajani nopeasti laidan vierelle. Tähän on pari "lääkettä": a) Joko kiekko ränniin, joskus toimii joskus ei. b) Kiekollisella pelaajalla pysähdys ja toista aaltoa hakemaan c) vauhdit aivan minimiin ja tietynlaista kiemurtelua, jota AI ei osaa niin hyvin puolustaa.

Tämä jotenkin tappaa pelin temmon kokonaan. Ei ole käytännössä mitään järkeä tulla vauhdilla keskialueen yli, heittää kiekkoa ränniin tai jotain ristisyöttöä kulmaan, kuten oikeassa pelissä tuntuu usein tapahtuvan. AI tuntuu peruuttelevan omalle alueelle ja pitää vetosektorin aika hyvin kurissa.

Voi toki olla, että jos AI jengien taktiikoita säätäisi niin tähänkin voisi tulla muutos. Mutta ero on kuin yö ja päivä vs ihmispelaaja. Valitettavasti EA ei tarjoa 1vs1 online pelaajalla mitään muuta pelimuotoa kuin online random versus, jossa ei voi vastustajaan vaikuttaa ja rahastus 99 overall vastustaja HUT niin ei kauheasti inspiroi mennä sinne pelaamaan. (Joku vois laittaa Jatkoaikaliigan pystyyn, jos löytyisi joku manuaali liigatilastosivusto mihin voisi pistää tuloksia ja vaikka hemmetti pistepörssiä oikein - ai niin, osalla jengistä vanha xbox, osalla uusi, ei varmaan löydy tarpeeksi pelaajia kumpaankin konsoliin - itse pelaan nimittäin uudella versiolla.. se siitä!)

Joka tapauksessa noista em. asioista näkee kuinka NHL13 pelimoottori siellä pyörii taustalla, jossa liukuminen oli EA tiimin iso oivallus, lainaus Wikipediasta: "Top-end speed means that the players can skate as quickly as in real-life in their top speeds. Momentum is part of the physics; for example, a player skating at top speed may not turn around as quickly when carrying the puck as compared to when skating at normal speed or just gliding. Also, a player skating at top speed has his shooting and passing accuracies decreased. Momentum also means that players have a harder time recovering from mistakes. "

Tässä on paperilla jollain tasolla järkeä, mutta pelissä se tuntuu järjettömältä, että kun maaleja tulisi tehdä niin vedetääs liinat kiinni, tempo alas, liu'utaan vaan alueelle/alueella ja pyöritään siellä. Toki, oikein ajoitettuna spurtit auttavat (esim, jos vaikka luistelee kulmaan ja liukuu sinne asti+vähän kiemurtelee ja sitten tiukka spurtti ja/tai suojausnappi-> AI puolustus ei usein osaa näitä puolustaa).

Muita fiiliksentappajia on tietysti klassiset AI:n hyökkäyssyöttörallipelaaminen, joka on muistuttaa enemmän salibandya kuin jääkiekkoa sekä järjetön etu tietyissä tilanteissa, vaikka sliderit on ihmispelaajan eduksi 100-0.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse kysyisin tuohon Hut tilaan liittyen että tietääkö joku että mistä johtuu kun välillä pelissä yhtäkkiä tulee aloitus johonkin aloitusympyrään vaikka ei ole mitään pelikatkoa tullut ja sitten pelikello menee aika erän alkuun.
Samaa tapahtuu muissakin serverin kautta pyörivissä online-pelimuodoissa välillä. Eli kyse on yhteysongelmista serverin kanssa. Pieni katkos aiheuttaa sen, että edellisen pelikatkon jälkeiset tapahtumat eivät ole kulkeutuneet serverille asti, jolloin mennään ajassa taaksepäin siihen pelikatkoon saakka. Yleensä ainakin tässä on siis kyse siitä, että palataan edelliseen pelikatkoon.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Veikkauksia mitkä kortit ovat ns. voittavia arpoja all star tapahtumassa? Omat arvat tässä ovat pakoista tulleet Gaudreau, Larkin ja Terry.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kehittyykö ne kortit jotenkin ja jos kehittyy. Itse sain Pavelskin ja Matthewsin paketeista. Matthewsin päätin myydä koska mulla on siitä parempi kortti.
Ulkomuistista: taitokisan voittajilla nousee 2 taitoa 99, all star peleissä maalista +1 ovr ja voittajajoukkueen jäsenille ylimääräinen synergia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oletko kokeillut laittaa asetuksista sen tehosteen merkityksen ja pelinopeuden 0 arvoon? Tällöin pelaajat pelaavat omilla vahvuuksillaan ilman tehostusta. Vaikeustaso vaikuttaa myös. Ei se tarvitse olla väkisin se supertähti vaikeustaso.

Mikä asetus tämä tehosteen merkitys tarkalleen on? Onko se tuo "ominaisuuksien vaikutus"? Pitää laittaa meinaan kokeiluun et miten vaikuttaa!
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Nyt kun toi Kyrou voitti luistelukisan niin eikö overall nouse. Mulla näkyy siis että hänellä on 99 nopeus.
Tää on outo. Mä käsitin että niillä joku attribuutti nousee tuohon 99:iin ja saa ovr+1. Ainakin mun lapuista kisavoittajat Hedman, Hughes, Pavelski, Vasilevskyi ja Pietrangelo upposivat mielestäni kaikki 89->90.
 
Joo Kyrou on nyt 99 nopeus mutta ei vaikuta omasta mielestä kyllä siltä. Ovr edelleen 89.

Kyllä tais se pari arvoa nousta 99. Automaattista +1 OVR ei tule kykyvoittajille, mutta tosiaan nuo muut saivat sellaisen noston parin pikkuarvon 99-korotuksella. Kyroun alkuperäisessä kortissa esillä heti oleva eka arvo oli 90, nyt 94. Jotain siellä on siis tapahtunut kumminkin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikä helvetti nyt avuksi? Yritän mennä EASHL-tilaan, mutta sitten tulee "Seuraavassa sovelluksessa on tapahtunut virhe" ja peli sammuu. Kertokaa apuja!
Meidän joukkueessa yhdelle kävi tämä edellisen NHL-päivityksen jälkeen. Ongelma ratkesi vasta, kun hän asensi koko PS4:n uudelleen (eli resetoi konsolin asetuksista). En tiedä onko tähän helpompaa korjausta, mutta ainakaan pelin uudelleen asentaminen ei tällä kaverilla auttanut.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Olipa jännittävin all-star tapahtuma ikinä.
Tein setin missä piti valita yks pelaaja kolmesta, pitkän tutkimisen jälkeen valitsin Metropolitan divisioonan Claire Giroix, koska katoin et noviisit ei tiedä et maalit ratkaisee ja Metropolitanissa ei tainnut olla muu ku Hughes.

Tais Giroix nousta 95:sen heittämällä meitsin paras pelaaja.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Perhana että meinaa hutin puolella olla tympeitä pelit nykyään. Olen saanut hilattua joukkueeni 2 divariin ja kyllä alkaa riittämään kun ehkä joka viides peli on semmoinen mukavan vauhdikas jääkiekkopeli, ja loput sitten sitä että vastustaja pyörii maalia ympäri ja hakee väkisin sitä poikittaissyöttöä takatolpalle. Eilen voitin 2-1 pelin missä vastustajalla 7 laukausta 18 minuutin hyökkäysalueajalla. Tänään hävisin pelin 1-2 missä vastustajalla 4 laukausta ja taas reilusti yli 10 min hyökkäysalueella.

Jostain 40k pakasta tuli sentään kova kortti kun Lemieux napsahti käteen. Kovasti yrittänyt sitä myydä mutta ei ole kaupaksi mennyt eikä edes yhtään vaihtotarjousta ole tullut. Alkaa aika selvästi näkymään tuo EA:n neronleimaus jakaa ennestään pieni pelaajayhteisö neljään eri osaan, kyllä tämä crossplaytä huutaisi ennenkuin kuolee koko pelimoodi/pelisarja.
 
Mutta onhan tämä nyt älytöntä että tekoälyä vastaan järkevän pelin saamiseksi pitää käyttää tolkuttomasti aikaa siiihen että löydät oikeat asetukset peliin. Ymmärrän että täydellistä ei voi saada, mutta on tämä kyllä näissä offline-pelimuodoissa ihan järjetön pettymys ollut itselleni. Edellinen omistamani versio eli NHL19 oli siinä suhteessa paljon miellyttävämpi pelata että samalla tavalla tuohon ei hajoillut, mutta ihan jo pelkästään kokoonpanopäivitykset sun muut ajoi sitten hankkimaan tämän.
Pitkään minäkin jaksoin, mutta alkoi kanssa vähän puuduttamaan tämä ihmeellinen AI ja varsinkin tuo momentum-härdelli, joka on pahentunut näiden päivitysten jälkeen kerta kerralla pahemmaksi. Slidereilla pelistä saa joko liian helpon tai sitten liian vaikean. Balanssia ei tahdo oikein löytää.

Eipä siinä sinänsä mitään. Online-pelaajia vartenhan tätä nykyään väsätään ja päivitetään, mikä on ihan ymmärrettävää rahan takia. Suuri yleisö haluaa arcade-kiekkoa ja hienoja veivejä. Harvoja taitaa tuo offline-pelaaminen edes kiinnostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös