NFL season 2014–2015

  • 78 388
  • 571

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Buffalo Billsin puolustus pelasi hienolla suorituksella joukkueelle mahdollisuudet playoff-paikkaan Green Bay Packersia vastaan, sekä Detroit Lionsille hyvän mahdollisuuden ottaa kiinni Packersin johto NFC-North Divisioonassa. Erityisesti lopun safety ja sitä edeltänyt hieno punt kruunasivat Buffalon puolustuksen illan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kirjoitan tähän nyt pari sanaa Johnny Clevelandin penkin alle menneestä debyytistä.

Heti alkuun täytyy sanoa, että se Foxin asiantuntijakommentaattori osui naulan kantaan siinä, mitä hän pelin aikana puhui. Ja nimenomaan siinä, että Russell Wilson on se pelaaja, jonka pelaamista Johnnyn tulee katsoa nauhalta.

90 % tulokaspelaajista olisi helppo tuomita sen perusteella, mitä näimme Bengalsia vastaan. "Jaaha, taas tällainen dual-threat-college-pelinrakentaja, joka ei osaa heittää taskusta. Vince Young, Tim Tebow anyone?" Se ei kuitenkaan sikäli pidä paikkaansa, että Johnny osaa heittää taskusta, ja hänen heittokätensä on riittävä NFL:ään. EI häntä olisi varattu noin korkealla, jos asia ei olisi niin. Jos Johnny olisi sellainen kliseinen huonosti NFL:ään sopiva dual-threat QB, ei häntä todellakaan olisi varattu ennen Bridgewateria, Carria ja muita lahjakkaita pro-style -pelinrakentajia. Lähinnä ongelma on siinä, että Johnnylle se ensisijainen vaihtoehto on aina ollut se, että hän lähtee pakenemaan taskusta ja improvisoimaan. Välillä on sitten kiltisti pelattu yksittäisiä snappeja pro-style -tyyppisesti, mutta maineensa hän on luonut improvisoinnilla ja isoilla heitto- ja juoksupeleillä.

Kun Johnny varattiin, pidin itsestäänselvänä, että nyt aletaan tehdä Johnnysta vähän erilaista pelaajaa. Enemmän heittoja taskusta, nopeampaa päätöksentekoa, vähemmän improvisointia, typerät "hero play" - gämbläykset minimiin. Improvisointi saa olla mukana, mutta sen tulisi olla sekundaarinen vaihtoehto, aivan niin kuin Russell Wilsonilla. Tämän myötä olin hieman yllättynyt, että Browns antoi Johnnyn pelata sellaista kuritonta backyard-peliä. No, ehkä he halusivat saada jonkinlaisen varmistuksen sille, että ne samat asiat, jotka toimivat College Stationissa, eivät tomi enää NFL-areenoilla. Ja ensi viikolla sitten pelataan tiukkaa "pelikirjapeliä". Toivottavasti asia on niin, mutta pahoin pelkään sitä toista vaihtoehtoa, että näiden kuukausien aikana ei ole saatu juuri mitään kehitystä aikaan, ja tämä Bengals-ottelu tylysti kertoi sen, missä tällä hetkellä mennään.

Itse olen ihan satavarma, että Johnny itse on valmis kehittymään paremmaksi NFL-pelinrakentajaksi, ja hän on tarpeeksi lahjakas. Lähinnä herää kysymys, onko Browns sopiva organisaatio? Valitettavasti Cleveland Brownsilla on historia pelinrakentajien hautausmaana. Jos tämän ensimmäisen kauden aikana ei ole saatu mitään niistä heikkouksista ja ongelmakohdista korjattua, voiko jatkossakaan odottaa parempaa? Sitähän väitetään, ettei Brownsin koutsi ja GM olisi edes halunneet varata Johnnya, vaan paine tuli omistajalta. Johnny on poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta hän vaatisi todella hyvän organisaation ja laadukasta koutsausta, jotta hän todella voisi ulosmitata potentiaalinsa tällä tasolla. Täytyy toivoa, että loppukausi ja off-season menisivät hyvin, jotta ensi kaudella tällaiset peliesitykset ovat muisto vain.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kirjoitan tähän nyt pari sanaa Johnny Clevelandin penkin alle menneestä debyytistä.

Heti alkuun täytyy sanoa, että se Foxin asiantuntijakommentaattori osui naulan kantaan siinä, mitä hän pelin aikana puhui. Ja nimenomaan siinä, että Russell Wilson on se pelaaja, jonka pelaamista Johnnyn tulee katsoa nauhalta..
Tais olla entinen huippu safety John Lynch tämä kommentaattori? Pelin myös katoin ihan Johnny Footballin vuoksi tai lähinnä mitä Dallas menetti kun eivät häntä varanneet. Tämän pelin perusteella ei menetetty mitään. Kaikkea kuraa ei kyllä voi kaataa Manzielin niskaan, sillä Browns oli kokonaisuutena todella surkea. Rissut tiputteli helppoja palloja, linja ei blokannut ketään, juoksu ei kulkenut ja puolustus oli paska. Ei ollut helppo paikka mr. Footballilla, mutta ei kyllä itsekkään pystynyt omalla panoksellaan joukkuetta nostamaan. Noh, tulevaisuus näyttää onko Manzielista NFL qb:ksi? Onneksi varattiin Zack Martin!

Sitten tärkeimpiin asioihin :D! Eli Cowboys maksoi potut-pottuina Phillylle ja kampesi kuskin paikalle NFC eastin voittokilpailussa. Itse pelihän oli täysin klassikko matskua. Cowboys dominoi ekaa neljännestä ja toisen neljänneksen alkupuollella oli lukemat jo 21-0. Cowboys kuitenkin teki perinteiset ja Eagles vastasi 24 pinnalla putkeen ja siirtyi johtoon kolmannella neljänneksellä. Tällöin hiipi taas mieliin, että ei kai perkele taas...? Aikaisempina vuosina paniikki olisi ollut valmis ja sitä kautta tappio varma. Noh, Romo ja kumppanit vastasivat heti ja hoitivat lopulta homman kotiin lukemin 38-27. Romo oli erinomainen ja vastapuolen Sanchez ei niinkään. Ilmasilta Romon ja Bryantin välillä myös toimi 3 TD arvoisesti. Olikohan se Fletcher, kuka paloi jatkuvasti Bryantin kanssa ja otti myös penaltyjä? Dallasin puolustus oli myös ihan ok. Sproles, McCoy ja Maclin pidettiin aika hyvin pihdeissä. Pakko antaa kunniaa myös Phillyn puolustukselle (- cornerit), nimittäin Murrayn juoksu pysähtyi suht hyvin. Fletcher Cox Eaglesin puolustuksen linjassa vaikuttaa aika pelimieheltä.

NFC East kisa on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Dallasilla vastassa vielä Luckin kipparoima, kova kuntoinen Colts ja sitten aneeminen Redskins. Toki jos noi voitat, niin jatkossa ollaan. Eagles kohtaa puolestaan Giantsin ja Redskinsin. Jotenkin on sellainen kutina, että molemmat vetävät viimeiset kaksi peliä 1-1 saldolla, joten Cowboys jatkoon. Se mikä tässä kyrpii, niin todennäkösesti 10 voittoa ei riitä post seasonille ja 11 on siinä ja tässä...mitä helvettiä?
 
Viimeksi muokattu:

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Coltsia ei kyllä voi kovin kovakuntoiseksi kehua. Puolustus on toki toiminut parissa viime pelissä, pitäen vastustajan hyökkäyksen 0 TD:ssä. Mutta hyökkäys heittää inttiä, päästää vastustajan puolustuksen pisteidentekoon. Lopulta onneksi hyökkäys on saanut tarvittavat pisteet raavittua kasaan ja ottelusta on saatu voitto.

Playoff-paikka siis varmistui eilen ja nyt olisi vielä vieraspelit Cowboysia ja Titansia vastaan. Dallasista en kyllä odota joukkueelle mitään, mutta Titans pitäisi voittaa. Playoffeista ei sit voikaan odottaa juuri mitään, eka kierros voidaan vielä klaarata mutta sen jälkeen sieltä on tulossa vastaan Denver tai New England. Broncosia vastaan ehkä voisi olla mahdollisuuksia mutta Patriots on Coltsille liian kova pala purtavaksi.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ei voi kuin olla tyytyväinen Ravenssin tämän vuoden draftiin. Siellä on toki CJ Mosley ekalta kiekalta, pelannut läpi kauden hyvin, joskin viime viikot loukkaantumiset hieman hidastaneet tahtia, kentällä näkee ettei vie taklauksia samalla tavalla loppuun saakka kuin mitä alkukaudesta. 2.Kierroksen Timmy Jernigan näyttää varsin pelimieheltä. On kerännyt hyvät statsit ottaen huomioon että pelasi polvioperaation jälkeen ensimmäisen pelinsä vasta viikolla 8 ja oikeastaan Saintseja vastaan viikolla 12 mies pelasi ns. kunnollisen määrän snappeja. Nyt pari viime ottelua Ngatan poissa ollessa pelannut first string ja tulokset olleet todella hyvät rookielle, PFF on antanut positiiviset arvosanat niin passrushista kuin juoksua vastaan pelaamisestakin. 3.kierroksen varauksista Terrance Brooks meni IR viime matsissa, ei täysin potentiaaliaan saavuttanut, mutta TE Crockett Gilmore on ollut hyvä blockaajan roolissaan. 4.Kierroksen DL Urban oli preseasonilla ennen loukkaantumista lupaavin näistä nuorista puolustuksen linjamiehistä (Jernigan, Kapron-Moore, Tyson) ja samalla kierroksella varattu RB Taliaferro vakiinnuttanut kakkos RB:n paikan. 5.kierroksen OG Urschell paikkasi Osemelea todella hienosti parin matsin verran ja 7. kierroksen WR Campanaro hänkin näytti pääsevän hienosti sisään hyökkäykseen ennen loukkaantumistaan (TD, pari hienoa koppia), joten potentiaalia siellä on. Lähes jokainen rookie on jollain tapaa antanut (hyvän) panoksen joukkueensa eteen, mikä on jossain määrin poikkeuksellista ajatellen viime vuosien drafteja. Onhan siellä aiempinakin vuosina se yksi-kaksi kaveria ollut, jotka jollain tapaa ovat pelaavaan kokoonpanoon vakiintuneet jo rookie kaudellakin, mutta ei missään nimessä samoissa määrin mitä tänä vuonna. Ihan vaikka jos miettii viime vuotta, niin siellä ei yksikään draft pick antanut varsinaista valueta joukkueelleen rookiena. Elam pelasi paljon, mutta Elamista olen jo mielipiteeni antanutkin täällä... muista ei viime kaudelle ollut mitään iloa, joskin tällä kaudella on sitten Brandon Williams ja Ricky Wagner olleet todella hyviä starttereita, eikä FB Juszczyk mitenkään pettymys ole ollut, lähinnä hänelle on jäänyt vaan blockkaajan rooli, mutta tälle kaudelle kyllä kehittynyt siinä huimasti. Elam ja Arthur Brown vaikuttaa vaan niin hudeilta että...

No mutta kaksi matsia runkosarjaa Ravenseilla jäljellä, Tom Savagen (tai jopa Thad Lewisin) johtama Houston vieraissa (EDIT: raporteista käy ilmi että siellä on Case Keenum tai Thad Lewis qb.na) ja Manzielin Browns kotona. Täytyy sanoa nyt että jos tästä ei pleijareihin pääse niin täysin on peiliin katsominen. Oikeasti ei tuosta voi odottaa kuin että W sarakkeeseen tulee 2 lisää, vaikka eilinen Jags matsi oli kaikkea muuta kuin vakuuttava. Samalla Cincy häviää matsinsa Denverille, mutta yllättää Steelersit vieraissa?
 
Viimeksi muokattu:

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Samalla Cincy häviää matsinsa Denverille, mutta yllättää Steelersit vieraissa?

No way, dude! ;)

Steelersiltä todella tärkeä ja suhteellisen vakuuttava vierasvoitto Atlantasta. 4,5min ennen loppua Atlanta kavensi piste-eron seitsemään, mutta Steelersin hyökkäys pelasi lopun ajan pois kellosta keräten first downin toisensa perään, päättäen pelit lopulta kahteen polveen syvällä Atlantan päädyssä.

Pari viikkoa sitten, kun oli neljä matsia jäljellä, kirjoitin vähemmän optimistisesti, ettei välttämättä edes 3-1 riittäisi playoff paikkaan. Nyt on kahdesta matsista otettu kaksi voittoa, ja jäljellä on kotipelit Kansasia ja Bengalsia vastaan, joten tällä hetkellä näyttää todella hyvältä. St.Lemiinin tapaan olen todella luottavainen, että Steelers ottaa kaksi voittoa ja nappaa itselleen divisioonatittelin.

http://www.nfl.com/standings

Mutta voihan pyhä jysäys sentään kuinka paljon pelattavaa ja spekuloitavaa on jäljellä. Otanpas tästä asiakseni tehdä selvää (ennenkaikkea itselleni), miltä playoff kamppailu AFC:n osalta näyttää.

Varmistuneet divisioonavoittajat: Patriots 11-3 (East), Colts 10-4 (South), Broncos 11-3(West).
Kakkoset näistä divisioonista: Bills 8-6 (East), Texans 7-7 (ulkona pleijareista) (South) , Chiefs & Chargers 8-6 (West).
AFC North sisältää kolme jengiä, kenellä on 9 voittoa: Bengals, Steelers & Ravens.

Jäljellä oleva schedule niiden osalta, ketkä eivät ole varmistaneet playoff paikkaansa:

Bills:@ Oakland, @ New England ---> Veikkaan 1-1, joten lopulta 9-7.
Chiefs: @ Pittsburgh, San Diego ---> Iso mahdollisuus ristiinpelaamiselle, veikkaan kuitenkin kahta tappiota.--> 8-8
Chargers: @49ers, @ KC. Kaksi vieraspeliä, veikkaan 1-1 mutta aivan yhtä hyvin 2-0/0-2. Vika peli saman divisioonan sisällä. 9-7.
Bengals:Denver, @Pittsburgh. Bengals on hyvä kotona, mutta esim. Steelers kävi hakemassa viime viikolla voiton sieltä. Veikkaan 0-2, joten lopulta 9-6-1.
Steelers: KC, Bengals. Kahta kotivoittoa haetaan. Pakko uskoa siihen. 11-5.
Ravens: @Houston, Cleveland. Houstonin ykkös-QB Fitzpatrick loukkaantui, Clevelandilla ei ole vikassa matsissa enää panosta. 2-0 ---> 11-5.

Steelers ja Ravens näin ollen päätyisivät 11-5 molemmat, mutta keskinäisten ollessa 1-1, on Steelersin divisioona record parempi. Tästä saammekin RonSwansonin epävirallisen kristallipallon valmiiksi, ja AFC:n playoff seedit ovat seuraavat:

1. Patriots 2. Broncos 3. Steelers 4. Colts (He häviävät Dallasille vieraissa, päätynee Steelersin kanssa samaan 11-5, keskinäinen matsi Steleersin eduksi). Wild Card: 5. Ravens 6. Bengals. Pats ja Broncos ansaitsevat bye-viikon, ja wild-card kierroksen ottelut ovat Steelers vs Bengals ja Colts vs. Ravens.

Saa ottaa talteen, mutta ei välttämättä kannata!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tehdäänpäs Swansonin tyylinen veikkaus NFC:stä. Tällä hetkellä playoffeihin on menossa Cardinals ja Lions suoraan ja Wild Cardiin Cowboys, Panthers, Seahawks ja Packers. Eagles, Saints ja Falcons seuraavat perässä. Näin tulee käymään:

Cardinals: vs. Seahawks, @ 49ers --> Eiköhän Cardinals voita molemmat, 13-3 ja NFC:n ykköspaikka
Lions: @Bears, @Packers --> Lions hoitaa Bearsit, mutta Packers pysyy voittamattomana Lambeaulla. 11-5.
Cowboys: vs. Colts, @Redskins --> molemmista voitto, 12-4.
Panthers: vs. Browns, @Falcons. Brownseista voitto, mutta Atlanta ottaa kotona voiton. 6-9-1.
Seahawks: @Cardinals, vs. Rams. Tappio Cardinalseille, voitto Ramseista. 11-5.
Packers: @Buccaneers, vs. Lions. Molemmista voitot 12-4.
-----------
Eagles: @Redskins, @Giants. Molemmista pitäisi tulla voitto, mutta jotenkin tuntuu, että Eagles kompuroi toisessa matsissa. 10-6
Saints: @Bears, vs. Falcons, @Buccaneers. Kaikista kolmesta pitäisi tulla voitot, mutta tämän kauden Saints on ollut niin arvaamaton, että sanotaan kaksi voittoa, toisesta vieraspelistä tappio. 7-9
Falcons: @Saints, vs. Panthers. Paha ohjelma Atlantalla enkä usko playoff-paikkaan. 0-2 ja 5-11 record.

Seedit siis näin:
1. Cardinals 2. Packers 3. Cowboys 4. Saints 5. Seahawks 6. Lions
Näinköhän sain nyt tiebrakerit oikein? Wild card siis Cowboys vs. Lions ja Saints vs. Seahawks. Cardinals vs. Lions ja Packers vs. Seahawks divisional round. Cardinals - Packers NFC champ matsi, Cardinals Super Bowliin. Nyt alkava Saints matsi tosin voi heittää nämä arvailut roskiin jos häviävät senkin.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Seedit siis näin:
1. Cardinals 2. Packers 3. Cowboys 4. Saints 5. Seahawks 6. Lions

Toivon todellakin, että menisi näin. Melkeinpä Lions olisi minulle näistä se mieluisin vastustaja, sori vaan teude. Eagles olisi se pahin painajainen jos jatkopeleihin pääsevät. Samoin Packers ja Seahawks vaikuttavat erittäin vahvoilta, joten ei heitä mielellään kiitos! Jotenkin meikäläinen vieläkin ihmettelee tota Cardinalsin menoa. Siellä on nyt kolmos qb menossa ja alottavia runninbackkejä en osaa edes nimetä? En millään jaksa uskoa Cardinalsin voittavan Seattlea tai San Franciscoa? Toki Arians on tehnyt mahtavaa duunia ja jos sinne osoitteeseen ei mene vuoden valmentaja pysti, on jotain pahasti pielessä? Puolustus on toki hemmetin kova, mutta riittääkö se oikeesti kuitenkaan? Ja mitä vielä Cowboysiin tulee, niin minkäänlaista kotietua ei ole. Cowboys on oikeasti tosi surkea himassa, joten esim Coltsin kanssa tulee olemaan tosi tiukkaa, mahdollisesta wild card pelistä puhumattakaan. Vieraissahan Cowboys on aivan tulessa. Ei yhtään tappiota ja jonkin sortin ennätyksiäkin on rikottu tällä kaudella. Myös Tony Romon tilastot vieraspeleistä on aika murhaavat. En nyt ulkoa muista, mutta hatusta heitettynä td/int suhde oli jotain lähemmäs 20/1 ja muutkin statsit oli aika kovat? Konfrenssi finaali Lamboeaulla kuullostaisi mielenkiintoiselta.... sillä-lailla, ehkä ei nyt mennä asioiden edelle, kun paikka post seasonilla on vielä aika helvetin kaukana. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin Cowboys ulkona jatkopeleistä runkosarjan viimeisen kierroksen tappiolla. Kirotaan jo etukäteen!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin Steelersille riittää playoffs-paikan varmistamiseen voitto Kansas Citysta sunnuntaina. Ainakin Pittsburgh Post-Gazette ja CBS Sports.com ovat näin uutisoineet. Jos/kun tuo pitää paikkansa, niin tilanne on melko hyvä. Ei KC mikään helppo voitettava missään nimessä ole, mutta vastus voisi olla paljon pahempikin. Roethlisberger > Smith eikä Chiefsin heittohyökkäys ole vakuuttanut (WR-osasto 0 TD:tä). Jamaal Charles on toki huikea pelaaja, mutta juoksun pysäyttäminen onnistuu Steelers D:ltä paremmin kuin heiton pysäyttäminen, joten melko luottavaiset fiilikset tässä on. Toki Steelers on tällä kaudella ollut niin järkyttävän ailahtelevainen esityksissään, että turha tässä on lähteä liikoja etukäteen juhlimaan voittoa, vaan itse ainakin aion nöyrästi odottaa mitä tuleva viikonloppu mukanaan tuo.

Olisi se kyllä hemmetisti parempi lähtötilanne season finaleen Bengalsia vastaan, jos playoffs-paikka olisi jo taskussa ennen tuota matsia. Muutoin panokset nousevat tuossa matsissa todella koviksi. Toki niin käy joka tapauksessa, sillä divisioonan voitostahan tässä joka tapauksessa taistellaan tuohon viimeiseen matsiin asti. Mutta jos wild card -paikka olisi jo varmistettu ennen Bengals-matsia, ei tuossa matsissa oltaisi ihan niin veitsi kurkulla. Falcons -matsi oli kyllä ihan hyvä esitys Steelers -nipulta. Toki puolustuksen puutteet olivat jälleen selvästi näkyvissä (secondary vuotaa, pass rushia ei ole), mutta kuitenkin sieltä puolelta palloa saatiin myös positiviisia kontribuutioita (Gayn pick six, Williamsin taklaus Douglasiin, jolla Falcons pakotettiin punttaamaan lopussa). Cam Heyward pelasi jälleen todella hyvin, ja alkaa olla jo ihan staramateriaalia koko liigan tasollakin. Pro Bowl -paikka varmaankin jää saamatta, koska pelaa 3-4 endinä eikä siten kasaa tarpeeksi huomiota herättäviä tilastoja itselleen, mutta jokainen joka Steelersin pelejä katsoo, kyllä huomaa kuinka hyvin Heyward omaa pelipaikkaansa juuri nyt pelaa. Ei nyt puhuta vielä mistään Wattmaisesta totaalidominoinnista, mutta erittäin häiritsevä pelaaja Heyward vastustajan hyökkäyksen kannalta kuitenkin on.

EDIT. Kun tuota Playoff Picturea tarkemmin katsoo, niin näyttää siltä, että myös Bengals voi varmistaa playoffs- paikan voittamalla seuraavan ottelunsa (Denver). Toki vastus tuossa matsissa on melko kova, mutta Broncos ei ole juuri nyt ihan parhaassa iskussa, eikä Peytonkaan ole oikein loistanut viime aikoina. Toisaalta kuumeessa ja yhdellä jalalla pelaava Peyton on silti parempi kuin Andy Dalton, eikä Jeremy Hill tule juoksemaan Broncosin yli samalla tavalla kuin juoksi Brownsin yli, joten paljon on Cincylla työtä edessä, jos meinaa Denverin kaataa. Mutta näyttää olevan ihan mahdollista, että tuo Steelers-Bengals regular season finale ei välttämättä olekaan niin elämän ja kuoleman peli kuin miltä näytti vielä muutama viikko sitten. Tähän kun vielä lisätään se, että Ravens kaiken järjen mukaan klaaraa molemmat jäljellä olevat ottelunsa, ja nousee sekin 11-5 rekordiin, niin tästähän päästään siihen, että AFC Northista voi päästä kolme joukkuetta postseasonille. Enpä olisi tätä uskonut vielä muutama viikko taaksepäin. Tästä taas seuraisi se, että toinen AFC:n Wild Card -otteluista olisi AFC Northin sisäinen ottelu, esimerkiksi Steelers ja Bengals voisivat kohdata toisensa kolmannen kerran heti Wild Cardissa.

EDIT2. ESPN:n sivuilla on muuten hieno simulaattori, jolla voi kokeilla kaikki mahdolliset playoffs skenaariot. Linkki simulaattoriin on tässä.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mää en vastaavaa paskaa ole nähnyt kaudella Eaglesilta. Ei ollut lähelläkään. Mr. butt fumble heitti pari palloa puolustukselle. Olikohan Ertz, joka tippasi toisessa pallon puolustajalle. Maclinin pitkä TD oli ainoa rissujen tekemä iso peli. Josh Huffilla eivät pallot jääneet käsiin. Huff jätti pallon nurmikkoon ekassa aloituspotkussa, ja Dallasin pelaaja kaivoi pallon. Brent Celekiltä revittiin pallo näpeistä omalla puoliskolla. Cowboys D korjasi joka pallon phillyssä.

Bradley Fletcher paloi, eikä peittänyt Bryantia oikein milloinkaan. Cary Williamsin lipuilla annettiin vastustajalle kenttää ja uusia vasemmalla. Näköjään jonkun verran taklauksiakin missasivat puolustajat. Barwinin ja Coxin pass rush näytti välillä ihan jees.

Phillyn olisi voitettava kaikki matsit, eikä sekään takaa pudotuspelipaikkaa. Rakastettu Cowboys voi varmistaa eastin voittamalla pelinsä. Jos ei Detroitissa, Green Bayssa tai Seattlessa hävitä pelejä, niin Eagles jatkaa offseasonilla.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Mutta näyttää olevan ihan mahdollista, että tuo Steelers-Bengals regular season finale ei välttämättä olekaan niin elämän ja kuoleman peli kuin miltä näytti vielä muutama viikko sitten. Tähän kun vielä lisätään se, että Ravens kaiken järjen mukaan klaaraa molemmat jäljellä olevat ottelunsa, ja nousee sekin 11-5 rekordiin, niin tästähän päästään siihen, että AFC Northista voi päästä kolme joukkuetta postseasonille.

Toivottavasti ei ole kuoleman peli vaan peli, jossa ratkaistaan AFC Northin voittaja. Voi olla, että North on (jälleen kerran) se kovin divisioona AFC:ssa ja kaikki kolme menee jatkoon. Enempiä tarkistamatta niin edellisestä kerrasta ei ole montaa vuotta kuin näin tapahtui. Ravens on minunkin papereissa selkeä 2-0 kahdelle viimeiselle kierrokselle. Steelers on pieni suosikki Chiefsiä vastaan ja Bengals lievä altavastaaja Broncosia vastaan. Silti näissä kahdessa voi käydä miten tahansa. Ja pakkohan tässä on Steelersin voittoa toivoa, koska sillä päästään eroon Chiefsistä ja Steelers saattaa olla hieman helpommin voitettavissa viimeisessä pelissä. Bengalsin etu on tietenkin se, että vaikka turpaan tulisi maanantaina niin silti Steelersin kaatamalla oltaisiin heidän edellä. Kauden päättävässä Steelers-Bengals pelissä kaikki mahdolliset lopputulokset Steelersin murskatappiota lukuunottamatta ovat mahdollisia. Sinänsä sillä ei ole merkitystä kuka AFC Northin voittaa koska vastassa on kuitenkin suurella todennäköisyydellä toinen AFC North-joukkue ja näissä peleissä ei edes kotiedulla ole niin ratkaisevaa merkitystä. Joukkueet tuntevat toisensa niin hyvin ja keliolosuhteet on kaikille tutut.

Bengalsin ongelma on tällä kaudella ollut epätasaisuus. Joukkue on viime vuosina tottunut menemään melko varmasti pudotuspeleihin, mutta tällä kaudella hyviä pelejä on seurannut täysin surkeita pelejä tai päinvastoin. Mitään logiikkaa ei tunnu noissa olevan ja se on kieltämättä huono merkki, koska silloin ei ole selvää korjattavaa asiaa vaan aina saa pelätä mikä osasto milloinkin horjuu. Hyvinä esimerkkeinä käy tämän kauden Browns-pelit, joissa molemmissa vierasjoukkueet olivat täysin ylivoimaisia. Sen takia en laske Bengalsille tappiota Steelersiä vastaan vain sen takia, että hävisivät ensimmäisen koitoksen. Varmasti vaihtuneet valmentajat ovat yksi syy tähän joukkueen haparointiin, mutta myös Daltonin epävarmuus on heijastellut pahasti hyökkäyspäässä. Bengalsin hyökkäys on paljon juoksupelin ja A.J.Greenin varassa. Ne kun saa aisoihin niin Dalton ei pysty ratkomaan pelejä. Jos taas Green voittaa puolustujansa niin Daltonillakin voi sattua hyvä päivä ja silloin Bengals on yksi liigan top-5 joukkueista. Puolustus on myös ollut totuttua epätasaisempi. Ehkä tässä alkaa Bengalsin window of opportunity pikkuhiljaa sulkeutumaan tällä porukalla vaikka varsinkin hyökkäyksen avainpelaajat ovat vielä nuoria. Denver kaatuu jos Bengalsille sattuu se hyvä päivä ja vieraat eivät ole ihan täydessä iskussa. Mutta tässä vaiheessa on täysin mahdoton sanoa, miten pelissä tulee käymään. Niinpä olenkin ladannut kaiken odotuksen juuri tuohon Steelers-peliin, koska se tulee olemaan tiukka peli oli panokset mitkä tahansa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ai että menee tuolla sarjan häntäpäässäkin tiukaksi. Torstain ottelu voi olla hyvinkin ratkaiseva kuka valitsee kevään Draftissa ensimmäisenä. Jos Jaqs voittaa Titansin niin homma menee todella tiukoille tuon SOS suhteen (Strenght of Schedule) Titansin ja Bucsin välillä. Jos taas Titans voittaa niin näyttää Tampan kannalta hyvältä (tietty jos ei joukkue töpeksi ja mene voittamaan jotain ottelua). Hyvä juttu tässä on se, että seuraava ottelu Packersia vastaa voidaan lähes 100% varmuudella merkata tappioksi, mutta tuo viimeinen ottelu Saintsia vastaan kyllä pelottaa. Jags ja Oakland vielä taistelussa mukana, mutta kummankin SOS on sen verran kova, että Tampan etumatka näyttää tällä hetkellä kuitenkin aika hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Hyvää pohdintaa Janozilta ja Fawkesilta AFC Northiin liittyen. Elämme mielenkiintoisia aikoja; Numberfire.comin laskelmien mukaan AFC Northin puolelta Steelers on todennäköisin etenijä pleijareihin, mutta Ravens ja Bengals ovat myös yli 73% varmuudella jatkossa. Steelers on divisioonan voittaja suosikki 10% erolla Bengalssehin (25% erolla Ravenssehin), mutta wild cardin kautta pleijareihin pääsyssä se jää Ravensin ja Bengalsin taakse. Itseasiassa Steelersin mahdollisuudet Wild Cardin kautta on tuolla arvioitu yhtä hyviksi kuin Kansas Cityllä. Kertonee jotain tilanteen monimutkaisuudesta, eli kaikki on vielä niin auki... Ite kun tässä näitä skenaarioita oon pöyritellyt, niin melko usein sieltä tulee vastaukseksi että pleijareissa ekalla kiekalla kohtaa Steelers ja Ravens. Se olisi kyllä mahtavuutta.

Jotenkin vaan hirvittää tuo Ravens secondary tällä hetkellä: Webb, Levine, Melvin, Cason and Greenwood. Jos otetaan Webb pois tuosta niin oikeesti saa alkaa miettiä että mitähän helv.. Jos joku olisi sanonut kauden alussa että tässä viikolla 15 mennään näillä nimillä, niin ei ihan heti olisi uskonut :D
 

Cube

Jäsen
90 % tulokaspelaajista olisi helppo tuomita sen perusteella, mitä näimme Bengalsia vastaan. "Jaaha, taas tällainen dual-threat-college-pelinrakentaja, joka ei osaa heittää taskusta. Vince Young, Tim Tebow anyone?" Se ei kuitenkaan sikäli pidä paikkaansa, että Johnny osaa heittää taskusta, ja hänen heittokätensä on riittävä NFL:ään. EI häntä olisi varattu noin korkealla, jos asia ei olisi niin. Jos Johnny olisi sellainen kliseinen huonosti NFL:ään sopiva dual-threat QB, ei häntä todellakaan olisi varattu ennen Bridgewateria, Carria ja muita lahjakkaita pro-style -pelinrakentajia.
Vince Young varattiin draftin kolmantena pelaajana ja Tebow 25. sijalta. Eikö näiden käyttämiesi perusteiden mukaan heidänkin olisi pitänyt olla hyviä?

Manzielin kohdalla on puhuttu paljon jo ennen debyyttiä, että hänet varattiin aivan liian korkealla. Olen taipuvainen olemaan samaa mieltä. Kuten esim. Brian Billick, näen Troy Smithin Manzielille parhaana vertailukohtana. Tämä ei tarkoita, ettei hän voisi kehittyä tai etteikö hän olisi periaatteessa ihan lahjakas. Pidän sitä vain epätodennäköisenä, että Manziel pystyisi pitämään paikkaansa Bronwsin starterina edes tulokassopimuksensa loppuun. Hän on mielestäni keskinkertaisella kädellä varustettu pieni one-read QB, jolla ei ole luontaista tuntumaa pocketiin, eikä mahdollisesti myöskään riittävästi nöyryyttä kehittyä. Liikkuvuutta toki riittää, mutta aika harvassa ovat QB:t, jotka ovat tuo ominaisuus edellä pystyneet rakentamaan järkevän uran.
 

Cube

Jäsen
Jotenkin vaan hirvittää tuo Ravens secondary tällä hetkellä: Webb, Levine, Melvin, Cason and Greenwood. Jos otetaan Webb pois tuosta niin oikeesti saa alkaa miettiä että mitähän helv.. Jos joku olisi sanonut kauden alussa että tässä viikolla 15 mennään näillä nimillä, niin ei ihan heti olisi uskonut :D
Rashaan Melvinhän näytti tulevalta Hall of Fame -pelaajalta debyytissään, joten minkäänlaista hätää tulisi tuskin olemaan playoffeissa Bradyn tai Peytonin vieraina.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Liikkuvuutta toki riittää, mutta aika harvassa ovat QB:t, jotka ovat tuo ominaisuus edellä pystyneet rakentamaan järkevän uran.

Itse mietin tätä samaa, jos lähtökohtana on että on heikko tai korkeintaan keskinkertainen heittäjä taskusta ja tätä ominaisuutta pitäisi NFL tasolla merkittävästi parantaa niin löytyykö koko lajin historiasta juurikaan pelaajia jotka ovat tähän pystyneet (varsinkin kun otetaan huomioon että Manziel on mikkihiirikokoa). Minulle ainakin ei juuri tule mieleen, en jaksa muistaa että oliko Steve Young college päivinään millaisen tason taskuheittäjä, voi olla että oli kohtuullisen heikkokin, hän tosin pelasi USFL liigaa ja olisi vielä Joe Montanan opissa ennen kuin hänestä tuli huippupelaaja. Doug Flutie pelasi monta vuotta Kanadassa jonka jälkeen NFL:sä pelasi hyvällä tasolla, hän oli pieni mutta en tiedä millä tasolla collegeessa pelasi taskussa, mutta hänkin pelasi siis pitkään Kanadassa jossa opetteli lajia.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Oho, Eagles otti turpaan kolmannen kerran putkeen ja kohtalo on nyt Coltsien käsissä huomenna. Tyly oli lopetus, puolitoista minuuttia jäljellä ja Sanchez viskasi intin, josta Redskins rokotti 5 sekuntia ennen loppua.

AI NIIN! Lions varmisti samalla playoff-paikan!
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eaglesin kausi on nähty. Sanchez heitti kahden minuutin voittodrivellä intterin. Redskins scorasi fieldarin ja Eaglesin kausi alkaa olla loppu.

Sanchez fumblaili ja heitti ohi rissuista. Jeremy Maclin ja Riley Cooper saivat haettua näitä Sanchezin ohi heittoja ihme paikoista. Zach Ertz näytti polttavan Skins puolustajia kiitettävästi ja haki "muutaman" pallon. Cody Parkey potki pari fieldaria ohi.

Huoh... Se Bradley Fletcherin miespuolustus. Näytti siltä, että Jackson poltti parissa fadessa Fletcherin. 'Ja lippuja nähtiin taas muutama. Redskinsin kolme ja ulos tilanteissa haettiin roughing the passer ja unnecessary rougness liput, ja ne eivät Redskinsin drivet loppuneetkaan. Erityisesti Brandon Graham näytti iskevän QB:ta vähän väliä.

Onnea Dallasiin. Eihän tätä ihan joka joulukuu tapahdu. Cowboysille sitten ehdottomasti Packers tai Seattle vastaan WC:ssa. NFC:ssä voisi katsella, miten Seattlen kausi jatkuu. D on näyttänyt olevan kovassa tikissä. Parin Patriots pelin perusteella tulee varmaan katseltua, että haastaako joku tiimi sen pleijjareissa AFC:ssä? Browneria ja muita kornereita kuin Revisiä vastaan voisi olla saumaa ainakin Broncosilla.

Jes ja Eaglesiin ne kornerit ja QB.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hieno comeback Chargerseilta ja viime vuoden bandwagon tiimilläni on mahdollisuus playoffeihin. San Fransiscolta aikamoinen floppi koko kausi.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Onnea Dallasiin. Eihän tätä ihan joka joulukuu tapahdu.
Niin no, useimmin kuitenkin mitä Phillyssä tai aika monella muulla paikkakunnalla. Kiitoksia joka tapauksessa. Colts pelihän oli Dallasin näytöstä ihan alusta asti. Romo oli kukkulan kuningas ja teki mitä tahtoi. Lähes virheetön peli. Dallasin puolustus oli myös kovassa tikissä ja sai Luckin ja koko hyökkäyskaluston näyttämään amatööreiltä. Matsi oli käytännössä ohi reilun neljänneksen jälkeen kun taululla komeili lukemat 0-21. Colts pisteli 3 ja ulos koko ajan ja Dallas vastasi td:llä. Lukemat olivat rumat mutta eivät valehtele pätkääkään. Sen verran kova oli tasoero tällä kertaa. Nyt näytettiin hauista ja kunnolla. Olipas mieluinen joululahja! Playoff, here we come!
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Rashaan Melvinhän näytti tulevalta Hall of Fame -pelaajalta debyytissään, joten minkäänlaista hätää tulisi tuskin olemaan playoffeissa Bradyn tai Peytonin vieraina.

Haha, joo.. mutta tälläkään asialla ei nyt taida hirveesti väliä olla, sillä Ravenssien hyökkäys kävi näyttämässä Houstonissa oman version horror showsta. Flacco näytti ekalla puoliskolla jopa huonommalta kuin Manziel debyytissään, eikä asiat toisella puoliskolla paljoa muuttuneet. Se ei sitten ole omissa käsissä tämä homma ja vastaavalla suorituksella ei kyllä Brownseja vastaan ole jakoa, etenkin jos nyt Hoyer sitten asettuukin qb:ksi Moneyn loukkaannuttua. Huono tilanne sillä tie breakerit hävitään Steelerssille ja Chargerssille, Cincylläkin on siellä se tasuri plussana. Ainoa toivo lepää siis siinä että itse hoidetaan vika matsi kunnialla ja tämän jälkeen KC voittaa Chargerssit kotonaan tai vaihtoehtoisesti Cincy häviää molemmat jäljellä olevat matsinsa. Cincyllä onkin jäljellä kaksi prime time matsia, kun steelers-cincy siirrettiin vikaksi matsiksi ensi viikon sunnuntaille, eli nyt Andy ;)
 

janóz

Jäsen
Cincyllä onkin jäljellä kaksi prime time matsia, kun steelers-cincy siirrettiin vikaksi matsiksi ensi viikon sunnuntaille, eli nyt Andy ;)

Tuokin vielä! Nyt tosissaan mitataan Bengalsin ja Daltonin henkistä kovuuttaa. Chargersin ihmenousu näyttää nyt todella harmittavalta AFC North kaksikon kannalta. Toivottavasti Chiefs hoitaa homman kotiin niin ei ole noilla omilla peleillä niin isoa merkitystä, ainakaan Bengalsin kannalta. Toisaalta jos Bengals häviää tänään niin sitten playoffit alkavat tavallaan jokatapauksessa, sillä ensi viikosta alkaen se on voitto tai ulos. Jotenkin uskon ja luotan siihen, että Steelers kaatuu viimeisessä pelissä vaikka Denver olisikin liian kova. Steelersin ei ole ihan pakko voittaa tuota peliä, joten jos siellä edes vähänkään takaraivossa jyskyttää, että pitää olla täydessä iskussa vasta tammikuussa ja välttää tässä pelissä ylilyöntejä ja loukkaantumisia niin Bengals voi hyödyntää sen. Tuon varaan ei kuitenkaan kannata tai pidä laskea vaan oma paras riittää Bengalsille näistä kahdesta viimeisestä pelistä.

Nyt kun katsoo molempia konferensseja niin eipä siellä suuria yllätyksiä näyttä playoff-joukkueissa muodostuvan. Ehkä 49ersin ja Saintsin jääminen ulos on pieni yllätys, mutta melko odotettuja joukkueita siellä taas on.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Näinkö tämän sitten piti päättyä? Buffalo Bills jatkaa NFL:n pisintä playoff droughtia vielä ainakin yhden kauden. Siinä itsessään ei ole mitään shokeeraavaa. Päästäkseen pudotuspeleihin joukkueen olisi pitänyt eilisen Oakland-pelin lisäksi voittaa vielä päätösmatsi Foxborough'ssa ja lisäksi saada muilta apuja. Siinä olisi ollut silti ihan kunniakas tapa päättää kausi. Joko a) kaikista vastuksista huolimatta pudotuspeleihin, b) hieno voitto New Englandista, joka jättäisi hyvän maun koko kaudesta vaikka tie-breakerit eivät olisikaan riittäneet, tai (todennäköisin vaihtoehto) c) kaatua saappaat jalassa viimeisessä ottelussa ja päättää kausi 9-7 -saldoon. Ei tämän homman pitänyt missään Oaklandissa ratketa.

Nyt voisi halutessaan luetella litaniat erinäisiä urheilumaailman latteuksia. Voisimme aloittaa muistuttamalla että 2-12 -saldostaan huolimatta Raiders oli voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan ja pelasi tässäkin ottelussa ilman paineita. Tietenkin muistamme mainita että länsirannikolla pelattavat vierasottelut ovat idän joukkueille vaikeita. Myös Billsin puolustus menetti ottelussa pari avainpelaajaa (Dareus, Gilmore), joista varsinkin Dareuksen puuttuminen näkyi. Kun vielä kruunaamme lässytyksemme muistuttamalla hurskaasti, että NFL on kivenkova liiga, jossa helppoja vastuksia ja otteluita ei ole, niin eihän tämä tappio enää edes pahoin kirvele?

Ja paskanmarjat.

Mikään määrä Timo Jutila -jargonia ei muuta muuksi sitä, että Bills hävisi kauden tärkeimmän (voi jopa sanoa että moneen vuoteen tärkeimmän) ottelunsa erittäin kehnolle vastustajalle, erittäin nöyryyttävällä tavalla. Kahdella edellisellä kierroksella joukkue oli peräkkäisissä otteluissa nollannut ensin Peyton Manningin ja sitten Aaron Rodgersin, mutta kun panokset kasvavat niin Derek Carr on liikaa!? Nyt Billsin puolustuksesta mentiin ohi, läpi ja yli niin maata pitkin kuin heittäen. Yhdellä Dareuksella tuota ei selitetä. Hyökkäys oli oma surkea itsensä. Jollain ihmeen tavalla Orton sai taas taiottua itselleen siedettävät numerot, vaikka ei kyennyt missään vaiheessa antamaan joukkueelleen mahdollisuutta voittaa. CJ Spiller palasi pitkän tauon jälkeen ja jatkoi siitä mihin jäi. Nettojaardeja miinus neljä. Koko Billsin juoksuhyökkäys tuotti nettojaardeja 13. Huonoin luku sitten vuoden 1997. Ehkä kaikkein suurin epäonnistuja oli kuitenkin hyökkäyksen linja. Ainakin Doug Marrone heitti juuri heidät bussin alle kun häneltä kysyttiin ottelun jälkeen mm. Ortonin ja Spillerin suorituksista.

Ottelun de facto -ratkaisu tuli seuraavalla tavalla. Raidersilla 3rd & 22 syvällä omalla alueella. Johtavat kahdella pisteellä, ottelua jäljellä noin 2:30. Kaikki spekuloivat sillä, millaisista kenttäasemista Bills pääsee hakemaan mahdollista ratkaisudraivia. Carr heittää 51 jaardin syötön Andre Holmesille. Draivi päättyy lopulta touchdowniin. Orton heittää kyllä vielä Billsin uudestaan kahden pisteen päähän kun otteluaikaa on jäljellä 1:07. Onside kick ei kuitenkaan onnistu, ja matsi on siinä.

Saapa nähdä mitä, jos mitään, tämä tulos vaikuttaa Doug Marronen jatkoon Billsin päävalmentajana. Edellisen kierroksen sykähdyttävä Packers-voitto, joka samalla myös varmisti Billsin ensimmäisen ei-tappiollisen kauden kymmeneen vuoteen, vaikutti useimpien kommentaattoreiden mielestä sinetöivän Marronen jatkon. Tämän mahalaskun jälkeen alkoivat uudet spekulaatiot siitä, riittävätkö näytöt sittenkään uudelle omistajalle. Oma veikkaukseni on että Marrone jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Nyt kun katsoo molempia konferensseja niin eipä siellä suuria yllätyksiä näyttä playoff-joukkueissa muodostuvan. Ehkä 49ersin ja Saintsin jääminen ulos on pieni yllätys, mutta melko odotettuja joukkueita siellä taas on.

Ei kovin moni tainnut Lionsia playoff-tiiminä pitää ennen kauden alkua. Ja Eaglesien puuttuminen kokonaan on myös jonkin sortin yllätys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös