NFL season 2014–2015

  • 78 657
  • 571

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Itse ehkä muuttaisin systeemiä sen verran, että Wild Card-kierroksella kotiedun saisi joka tapauksessa parhaalla recordilla sinne edenneet joukkueet. Divisioonavoittajat kuuluvat playoffeihin, mutta mielestäni kotiedun ei pitäisi olla kirkossa kuulutettu.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tuonne live-seurantaketjuun paasasinkin jo, mutta laitetaan nyt tännekin. Eli MNF:n todellinen herkkupala Jets-Dolphins saatiin juuri päätökseen ja ei voi muuta sanoa kun että voi jestas mitä paskaa. Molemmat joukkueet koko ensimmäisen puoliskon aivan kuutamolla ja fiilistä oli vähemmän kuin harkkamatseissa - siellä kun saattaa jotakuta kiinnostaa antaa näyttöjä. Ihan ottelun lopussa tuli vähän sähköä mutta melkoinen pannukakku kokonaisuudessaan.

Dolphinshan tuon lopulta voitti 16-13 ja liittyi tuohon kuuden joukkueen 7-5 rekordin läjään. Itse odottelin Miamilta kyllä parempaa matsia kun siellä on kuitenkin ihan asiallisia työkaluja, mutta melkoista taaperrusta oli Tannehilliä ja potkaisijaa myöten. Tannehill heitteli täysin vapaista paikoistakin ihan mihin sattuu, eikä kyllä rissutkaan mitään liimanäppejä olleet. Ei jatkoon tällä pelillä, vaikka ihan sympaattinen jengi onkin.

Tuo Jets onkin sitten jotain aivan käsittämätöntä kaikella tavalla; ketään koko organisaatiossa ei taida kiinnostaa pätkääkään koko homma. Siellä on franchise-kuuppana jätkä, joka on niin paska että heittopelejä ei uskalleta kutsua koskaan eikä tästä kaverista ole juoksupeliinkään mitään hyötyä kun sokea reettakin tietää aina mitä sieltä on tulossa. Pelkällä juoksulla mentiin toisinaan eteenpäinkin, mutta aina se touhu pysähtyy red-zonella viimeistään. Studiosta tuotiin noin miljoona kertaa esille että Dolphinsilla oli cornerina Deckeriä peittämässä joku uus jannu (Stewart?), mutta Geno heitti nähdäkseni tasan kerran kohti Deckeriä koko ottelun aikana. Money fucking well spent! Varmaan Deckerilläkin mukavaa siirtyä Manningin vakiovastaanottajasta täysin pelin ulkopuoliseksi hiihtelijäksi. Ehkä paksu tilipussi ja Manhattan sitten kompensoi.

Vaikka Jetsin seuraaminen onkin huumoria parhaimmillaan, olisi ihan mukava kuulla joltain oikealta fanilta (onko niitä?) että mikä tuossa organisaatiossa oikein nykyään mättää? Ihan päättömiä ratkaisujahan siellä on tehty, viimeisimpänä sekoilut noiden pelinrakentajien kanssa ja joku hassu päätös että Geno Smith olisi the one. Kuitenkin Jets oli ihan pätevä jengi vielä tuossa viime vuosikymmenen lopulla, mutta kovaa on tultu alas. Eikä tulevaisuutta ole senkään vertaa, käsittääkseni.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
MNF oli kickereiden osalta ylivoimaisesti huonointa työskentelyä mitä olen ikinä nähnyt. Ja samaa mieltä disco-stun kanssa, olihan se aikamoista paskaa muutenkin :D Molempien joukkueiden kickerit munas 45-jaardiset, Jetsin N.Folk jopa kahdesti, joista toinen tuli tasatilanteessa 5min ennen loppua. Miamin Sturglis oli kickoffeissa varmaan heikoin ikinä: yhden pisti maata pitkin out of bounds, josta seuraa tietysti aloitus omalta 40yrd linjalta, ja kerran sellaisen kauhean kukkupallon johonkin n. 25 kohdalle, josta se palautettiin 40. Aika iso ero verrattuna vaikkapa Ravensin Tuckeriin, joka pistää kaikki alle 60-jaardiset FG:t sisään ja jokainen kickoff touchbackiksi.

Pelin kulun voisi tiivistää kahteen peräkkäiseen snäppiin: ensiksi Miami blokkaa Jetsin puntin, ja pääsee aloittamaan sen Jetsin kenttäpuoliskolta. Palkinnoksi tästä he antavat Jetsille INT heti seuraavalla heitolla ja palautus jonnekkin omalle 30-linjalle.

Lopussa Miami sai kaksi hyvää draivia, keräsi niistä 10 pistettä kuudestatoista, ja otti yhden lisäruksin W-sarakkeeseen. Sen silti tietää, ettei tuolla pelillä voiteta ketään playoffeissa.


Disco-Stu pohti Jetsin organisaatiota. En itsekkään tiedä, mitä hemmettiä siellä on tapahtunut, mutta taisivat vielä viime kaudella pelata 8-8, aika paljon paremmin kuin nyt. Ja ei siitä kauaan ole, kun joukkue oli kahdesti peräkkäin AFC:n konferenssifinaalissa muuan Mark Sanchezin johdolla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En nyt mikään Jets -expertti ole, mutta jonkun verran on tullut Ryanin joukkueen touhuja seurattua vuosien saatossa. Silloin kun menestystä vielä tuli (kaudet 2009-2010), oli joukkueella yksi sarjan parhaista hyökkäyslinjoista sekä puolustuksista. Sen aikaisesta O-linesta ei jäljellä taida olla kuin C Mangold ja LT Ferguson. Mangold lienee edelleen sarjan parhaimmistoa omalla tontillaan, mutta LT Ferguson ei ymmärtääkseni ole enää ihan samalla tasolla kuin muutama vuosi sitten. Mutta suurimmat ongelmat Jetsin kohdalla ovat puolustuksen secondary sekä QB-osasto. Vuosina 09-10 Jetsin CB:t olivat uransa huipulla olleet Revis ja Cromartie. Viime yönä Dolphinsia vastaan aloittavat CB:t olivat Darrin Walls ja Marcus Williams. Secondary on niin huono, että Ryan ei voi kutsua blitzejä niin paljon kuin haluaisi, ja sitä myötä koko puolustus muuttuu pehmeäksi. Jetsin D-line on yksi sarjan parhaista eivätkä LB:tkään huonoja ole, mutta kun pass rushia ei hirveästi ole ja secondary on surkea, niin aika vaikea NFL-tasolla on tehokkaasti puolustaa.

QB-ongelma on tietenkin se kaikkein suurin, ja siihen ei mitään yksinkertaista ratkaisua taida olla. Sanchez oli huono valinta jo aikanaan, mutta Geno Smith oli vielä kyseenalaisempi varaus. Näyttäisi siltä, että Jets pääsee varaamaan korkealla 2015 draftissa ja uuden QB:n varaaminen on jälleen ajankohtaista. Mutta tulevassa draftissa ei mitään slam dunk -QB:ta ole, joten lisää kysymysmerkkejä vain saadaan jos uusi QB varataan. Toisaalta myöskään free agencyn kautta harvemmin hyviä aloittavia pelinrakentajia löytyy, joten melko vaikea tilanne on edessä Jetsien ensi kauden päävalmentajalla. Ryanin potkut ovat 100% varmat. GM John Idzik on hänkin potku-uhan alla, ja ainakin paikalliset fanit ovat hänen päätään vaatineet vadille jo pidemmän aikaa. Idzik on tehnyt joitain hyviä peliliikkeitä (Sheldon Richardsonin draftaus, Chris Ivoryn hankinta, Tebowsta eroon hankkiutuminen), mutta sitäkin isompia virheitä (secondary, QB-osasto). Täydellinen reboottaus front office mukaan lukien voisi olla hyvä vaihtoehto koko organisaation kannalta, mutta haluaako Woody Johnson sitä? Ainakin seuraava vuosi menisi siinä tapauksessa taas pohjamudissa, eikä New York ole markkina-alueena sellainen, jossa on hirveästi varaa tehdä mitään useamman vuoden rebuilding -suunnitelmia. Fanit ja media vaativat kilpailukykyistä joukkuetta vuodesta toiseen. Secondarya voidaan paikata hyvillä FA-hankinnoilla, onnistuneella draftilla ja Dee Millinerin ryhdistäytymisellä. Mutta tuo QB-ongelma on tällä hetkellä sitä luokkaa, että siihen ei mitään helppoa ratkaisua ole. Geno Smithista ei näytä olevan mihinkään, Vickilta vielä saattaisi yksi riittävän hyvä vuosi irrota, jos puolustus ja hyökkäyslinja olisivat tarpeeksi hyviä kantamaan joukkuetta. Tällä hetkellä tilanne ei kuitenkaan ole sellainen, joten todennäköisesti myöskään Vick ei ole riittävä ratkaisu Jetseille ensi vuotta silmällä pitäen.

PS. Lisätään vielä sen verran, että mielestäni Jetsin kohdalla ongelma ei ole siinä, etteikö "ketään kiinnostaisi pätkääkään". Kyllä pelaajat mielestäni pelaavat ihan täysillä edelleen Ryanille. Mutta NFL:ssä on likipitäen mahdoton menestyä ilman vähintään average-QB:ta, joka pystyy jonkinlaista heittohyökkäystä pyörittämään. Vick eikä Geno kumpikaan ole hyviä heittämään palloa rytmissä, vaan heidän vahvuutensa (jos sellaisia on) tulevat esiin enemmän play actionin tai muunlaisen kikkailun kautta. Dolphins -matsin gameplan oli kuitenkin melkoinen ylilyönti Ryanilta ja OC Mornhinwegilta. Vaikutti vähän, että tarkoitus oli lähettää viestiä omistajalle ja GM:lle, jotka raporttien mukaan pakottivat Ryanin laittamaan Geno starteriksi Vickin sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Dolphinshan tuon lopulta voitti 16-13 ja liittyi tuohon kuuden joukkueen 7-5 rekordin läjään. Itse odottelin Miamilta kyllä parempaa matsia kun siellä on kuitenkin ihan asiallisia työkaluja, mutta melkoista taaperrusta oli Tannehilliä ja potkaisijaa myöten. Tannehill heitteli täysin vapaista paikoistakin ihan mihin sattuu, eikä kyllä rissutkaan mitään liimanäppejä olleet. Ei jatkoon tällä pelillä, vaikka ihan sympaattinen jengi onkin.

Kovasti saa Dolphins sapiskaa täällä ja liveseurantaketjussa ja uskalsitpa jopa tituleerata Tannehillia NFL:n historian huonoimmaksi heittäväksi QB:ksi. Aika pitkälle meneviä tulkintoja yhden pelin otoksella. Ei 7-5 rekordia ihan sysipaskalla kuupalla saavuteta tai tehdä lähes 40 pistettä tauluun Chargersin ja Broncosin tasoisia joukkueita vastaan tai voiteta Bradyn Patriotsia. Se tosin pitää paikkaansa, mitä olen aikaisemminkin täällä kirjoittanut, että Dolphinsin menestys riippuu pitkälti siitä, kuinka tasaisesti Tannehill pystyy suorittamaan. Huippupeliä saattaa seurata Jets-pelin tapainen taaperrus, mikä juontaa varmasti siihen, ettei mies ole pelannut yhtä kauan pelinrakentajana kuin suurin osa muista sarjan ykköskuupista. Pelaamista ei helpota hyökkäyksen linjan loukkaantumisongelmat.

Joka tapauksessa Jets-voitto oli playoff-kamppailua varten Dolphinsille elintärkeä. Kerrankin lopussa saatiin puristettua tiukka voitto eikä käynyt, kuten Packersia ja Lionsia vastaan, jossa voitto lipui käsistä loppusekunneilla. Ensi viikon Ravens-matsi antaa lisää suuntaa. Voitto siitä ja 10-6 rekordi on lähellä, koska kaksi viimeistä peliä on kotona viikkareita ja Jetsiä vastaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kovasti saa Dolphins sapiskaa täällä ja liveseurantaketjussa ja uskalsitpa jopa tituleerata Tannehillia NFL:n historian huonoimmaksi heittäväksi QB:ksi.

Heh, liveseurannassa nyt tulee aina ammuttua yli, mutta aivan järkyttävän sysisurkeita heittoja pani Tannehill ja rupesi vituttamaan. Onhan noita huonompiakin ehkä joskus ollut. Vaikka eilisen matsin vastustajalla. Ennakkoon odottelin Dolphinsilta ja varsinkin Tannehilliltä paljon parempaa suoritusta.

Hyvää settiä Jetsistä ja Dolphinsista, mukava lukea kun ei kumpikaan ole kovinkaan tuttuja jengejä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kovasti saa Dolphins sapiskaa täällä ja liveseurantaketjussa ja uskalsitpa jopa tituleerata Tannehillia NFL:n historian huonoimmaksi heittäväksi QB:ksi. .

Tannehillin heittoprosentti yhdeksässä viime pelissä on 70,4% ja voi olla että valehtelen mutta aika lailla taitaa olla top3 koko liigassa tuolla ajanjaksolla. Tannehill teki melkoisen ryhtiliikkeen kun koutsi julkisesti kritisoi häntä. Rohkea liike koutsilta mutta tällä kertaa se onnistui.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Muistakaa aina yksi nimi, kun mietitte NFL:n lähihistorian huonointa heittävää QB:ta.

TEEEEEEBOOOOOOOOOWW

Vai lasketaanko Tebow juoksu QB:ksi ja näin ollen häntä ei voi ottaa tuohon kategoriaan?
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Kauden aikana ei tule hirveästi tuijoteltua sarjataulukoita, vaan sitä aina ajattelee, että kunhan joukkue hinaa itsensä sinne noin. 9-11 voittoon, niin se riittää playoff paikkaan. Eilen se kuitenkin minuun iski: runkosarjaa on jäljellä enää neljä ottelua! Steelersin 7-5 ei ole huono, mutta Bengalsin 8-3-1 on ratkaisevasti parempi tällä hetkellä. Ja kappas keppanaa, ketäs vastaan on seuraava peli? Vieraspeli Bengalsin kanssa.. Tilanteen huomaa olevan kovin murheellinen silloin, kun jäljellä olevasta neljästä pelistä playoff paikkaan ei taida riittää edes optimistinen ajattelu kolmesta voitosta ja yhdestä häviöstä. Kalliiksi käy Bucs ja Jets tappiot, ei voi muuta sanoa.

Näillä näkyminen Steelers tulee ehkä juuri ja juuri parantamaan viimeisen kahden kauden 8-8 recordiaan, mutta täysin mahdollista on jäädä siihenkin tai jopa hävitä loput neljä. Mitä tämä tarkoittaa seuran kannalta? Kolmatta peräkkäistä kautta ilman playoffeja. Kaudella 2010 Mike Tomlin teki NFL-historiaa olemalla nuorin valmentaja kahdesti Super Bowlissa, mutta on päässyt tämän jälkeen vain kerran pleijareihin, häviten silloinkin heti Wild Card kierroksella Tim Tebow'n johdattamalle Broncosille. Vaikea nähdä seuran potkivan Tomlinin pihalle, mutta itse en tätä hirveästi ihmettelisi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Tilanteen huomaa olevan kovin murheellinen silloin, kun jäljellä olevasta neljästä pelistä playoff paikkaan ei taida riittää edes optimistinen ajattelu kolmesta voitosta ja yhdestä häviöstä. Kalliiksi käy Bucs ja Jets tappiot, ei voi muuta sanoa.

Mikäli jäljellä olevista peleistä pystyttäisiin jollain ilveellä kaivamaan kolme voittoa, niin kyllä silloin jatkopaikka olisi kohtuullisen lähellä. Jäljellä olevista neljästä pelistä kuitenkin kolme kappaletta on ns. päävastustajia (2 x Bengals ja 1 x Chiefs). Tämä tarkoittaa että kolmella voitolla ollaan vähintäänkin yhtä päävastustajaa jo rampautettu oleellisesti, ehkä jopa kahta. Toki noita 7-5 saldolla seilaavia joukkueita on tällä hetkellä pilvin pimein, joten varmana viimeistä WC-paikkaa ei missään nimessä voisi kolmellakaan voitolla pitää. Toisaalta myös 8-4 recordilla olevalla Chargersilla on jäljellä kivikova loppuohjelma (kotona Patriots ja Broncos, vieraissa 49ers ja Chiefs), joten heidänkään WC-paikka ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Muillakin joukkueilla on jäljellä paljon ristiinmeneviä pelejä. Jäljellä olevia ohjelmia pikaisesti selaamalla sanoisin, että Ravensilla on helpoin loppuohjelma. Bengalsilla on kahden kriittisen Steelers-pelin lisäksi Browns ja Broncos jäljellä, joten AFC Northissakin voi tapahtua vielä ihan mitä vain.
 
Tannehillin heittoprosentti yhdeksässä viime pelissä on 70,4% ja voi olla että valehtelen mutta aika lailla taitaa olla top3 koko liigassa tuolla ajanjaksolla. Tannehill teki melkoisen ryhtiliikkeen kun koutsi julkisesti kritisoi häntä. Rohkea liike koutsilta mutta tällä kertaa se onnistui.

Juuri näin. Koko kauden heittotarkkuudessa Tannehill on muistini mukaan sijalla 7 aloittavista pelinrakentajista. Touchdowneja taitaa olla syötettynä jo nyt enemmän kuin millään muulla aikaisemmalla kaudella. Tilastot ovat parantuneet aika lailla kautta linjan. Toki tilastot ovat vain tilastoja, mutta joka tapauksessa Tannehill on kehittynyt edellisvuosista ja pystyy tekemään järkeviä ratkaisuja tasaisemmin. Suurin ongelma heittopelissä on ollut tarkkuus pitkissä heittopeleissä, mihin varsinkin Mike Wallace on ollut ajoittain turhautunut. Pitää myös muistaa, että Tannehill on myös hyvä juoksemaan WR-taustansa takia ja on ihan liigan kärkipäätä juoksujaardeissa kuuppien osalta. Parantuneella hyökkäyksen linjalla on oma merkityksensä kehittymisessä, kun aikaa on enemmän ja juoksupelien rakentamiseen on paremmat palikat. Viime kaudella Tannehill oli eniten säkitetty QB koko liigassa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Näillä näkyminen Steelers tulee ehkä juuri ja juuri parantamaan viimeisen kahden kauden 8-8 recordiaan, mutta täysin mahdollista on jäädä siihenkin tai jopa hävitä loput neljä. Mitä tämä tarkoittaa seuran kannalta? Kolmatta peräkkäistä kautta ilman playoffeja. Kaudella 2010 Mike Tomlin teki NFL-historiaa olemalla nuorin valmentaja kahdesti Super Bowlissa, mutta on päässyt tämän jälkeen vain kerran pleijareihin, häviten silloinkin heti Wild Card kierroksella Tim Tebow'n johdattamalle Broncosille. Vaikea nähdä seuran potkivan Tomlinin pihalle, mutta itse en tätä hirveästi ihmettelisi.
Tomlin ei tule potkuja saamaan vaikka turpaan tulisi kaikissa neljässä matsissa. Kenties jos ensi kausikin menisi penkin alle, voisivat Rooneyt alkaa pohtia valmentajanvaihtoa jollain tasolla. Mutta siihen on vielä niin pitkä matka, että on turha alkaa laskemaan päiviä Tomlinin potkuihin. Itsekin kyllä olen alkanut osittain kypsyä hänen valmennustyyliinsä, kovat on aina puheet pressitilaisuuksissa, mutta pelipäivänä samat vanhat virheet toistuvat ottelusta toiseen. Puolustuksen tason laskusta ei voida kuitenkaan syyttää pelkästään Tomlinia, vaan myös GM Colbert ansaitsee kritiikkiä sillä saralla. Hyökkäyksessä on kasassa kaikki rakennuspalikat menestyvälle toiminnalle moneksi vuodeksi eteenpäin, mutta puolustuksen puolella on edessä todella työteliäs offseason, jotta ensi kaudeksi saataisiin tasapainoisempi ja kilpailukykyisempi joukkue jalkeille. Varsinkin secondaryssa on pakka ihan levällään, melkeinpä kaikki starterit pitäisi laittaa uusiksi ensi kauteen mennessä, jos kunnon kehitystä halutaan nähdä.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Goodbye 8-8 ja tervetuloa voittava recordi, VIIMEINKIN! Cowboys oli jo menossa todella helppoon voittoon, mutta mitäpä vielä. Sieltä nosti päätään se takavuosien sysipaska puolustus. Cowboys taisi johtaa parhaimmillaan 35-7, mutta Bears tuli vielä 10 pisteen päähän. Viimeisen rynnistyksen katkaisi Scandrick, kun nappasi syötönkatkon end zonella ja peli oli sitä myöden ohi. Mutta jumalauta, ei tuollaista koomaamista enää kiitos. Bears taisi päästä vetäisemään 3 onside potkuakin, joista yksi onnistuikin.

Totta kai voitto lämmittää todella paljon, mutta vähän tässä ollaan huolestuneena. Ensiksi DeMarco Murrayn kuorma on aivan järkyttävä. Toki hyvin kaveri näyttää jaksavan ja jälkikin on aika murhaavaa. DeMarco Murray vois ostaa toisetkin iMacit linjamiehilleen ja Romo voi osallistua kustannuksiin. Toiseksi, Romon pelaaminen on välillä vähän liiankin varovaista. Ehkä enemmän voisi kokeilla hyppypalloja Dezin suuntaan. Samoin Wittenille voisi joskus pallon tuupata. Nyt lähes poikkeuksetta checkdown heittoja Murraylle. Ja jotenkin tuntuu Romon päätöksenteossa kestävän aika kauan. Toki mikäs siinä jos aikaa on noinkin ruhtinaallisesti. Kolmanneksi, se puolustus. Tämä ehkä on se suurin kysymysmerkki kuitenkin. Tuo sulaminen Bears pelissä, ei ainakaan luottoa lisännyt. Toki ihan lopussa homma hoidettiin ja sitä kautta voitto kotiin. Joten se on ainakin edistystä viime vuosien puolustuksiin. Cutlerille ei tullut minkään näköistä painetta, ei sitten yhtään. Toki Cowboys pelasi aika varman päälle koko viimeisen neljänneksen. Scandrick on ottanut puolustuksen johtajan viitan itselleen. Kävi nimittäin melkosen kuumana lähes kaikille sen jälkeen kun Bears oli tehnyt kaksi salama-maalia. Scandrickhan se oli sitten, joka otti sen ratkaisevan intterin end zonella. Merkittävää oli myös se, että hienoa kautta pelaava cb Sterling Moore siirrettiin nickel tilanteissä ulkopuolen korneriksi ja Scandrick siirtyi sisälle. Näinhän ei ollut Eagles pelissä ja Moore oli aivan lirissä koko ajan. Scanrdick ON yksi liigan parhaimpia slotticornereita.

Ens viikolla sitten taas Eagles. Jännää hommaa, mutta en usko vielä tuonkaan pelin ratkaisevan Eastin voittoa. Veikkaan nimittäin Phillyn häviävän sunnuntaina Seattlelle. Samoin veikkaan Cowboysin voittavan Eaglesin Philadelphiassa. Dallas on koko liigan paras vierasjoukke. Ei tappion tappiota vieraissa.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tuohon pleijarihommaan niin mietin, että toimisiko NFL:ssä samanlainen neljän divisioonan jako kahdessa konferenssissa kuten Nhl:ssä? Kaikki joukkueet eivät tälläkään hetkellä kohtaa kuin kolmen vuoden syklillä niin kaipa tuon saisi toimimaan.
 

Rocco

Jäsen
Mun mielestä NFL:ssä menee playoffsit ihan oikein tällä hetkellä. Näin paljon joukkueita ja näin vähän otteluita, niin ei oikein ole muuten mahdollista. Se on tosi harvinaista, että yksi kokonainen divisioona pelaisi surkeasti, mutta ainahan se on mahdollista. Pudotuspeleihin pääsee suhteessa tosi vähän joukkueita, mikä on iso plussa. Oman divisioonan rivalryt ovat todella hienoja, eikä niitä kannata lähteä purkamaan. Sitten pelataan muita saman konferenssin joukkueita vastaan kiertävällä systemillä. Muutama peli pelataan ristiin siten, että viime kaudella parhaiten pelanneet kohtaavat muita parhaiten pelanneita, ja taas heikoimmat pelaavat heikompia vastaan. Sekava, mutta looginen.

Tässä vielä kuva miten ottelut muodostuu. (wikipedia)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Toinen pakkovoitto otettu, kaksi vielä! Eipä ollut Tampalla paljoa sanottavaa tänään. Falcons voisi vetää kanin hatusta maanantaina ja voittaa Packersit.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Kyllä on tiukkaa pleijaripaikoista, molemin puolin sarjaa. En muista vastaavaa tilannetta, että tässä vaiheessa kautta AFC:n puolella vain neljällä joukkueella olisi tappiollinen recordi. AFC north on varsin mielenkiintoinen. Bengals kuskin paikalla tasurin takia, mutta Steelers Bellin johdolla tällä hetkellä kuitenkin se kuumin joukkue, etenkin vielä jos puolutus pystyy vakiinnuttamaan tasoaan. Ravens hyötyy taas siitä että Steelers ja Bengals kohtaavat vielä kerran sekä (ehkäpä) helpoimmasta loppu kauden schedulesta. Toisaalta Ravensseillä sitten "rasitteena" huonoin divisoona+konfrenssi recordi. Tosin Browns näytti pitämällä Coltsit ahtaalla ettei sitäkään pidä tässä vaiheessa täysin laskea ulos näistä karkeloista. Browns hyökkäys ei kylläkään ole mitenkään vakuuttava ollut viiime aikoina, eilenkin se pysyi matsissa mukana pelkästään puolutuksen TD ja turnovereiden takia. Mielenkiitoista aikaa eletään, tässä vaiheessa on aivan järjettömästi eri skenaarioita, mitään selkeitä linjoja ei ole, joten ei auta kuin katsoa rauhassa eteenpäin. Pelkästään Northin voittajasta voidaan spekuloida vaikka miten, mutta ehkä tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto on se että Steelers-Bengals matsin voittajalle vie Northin. Samalla tuon matsin häviäjältä saattaa Wild Card paikka liusua käsistä.

Kaikki AFC North joukkueet pelaa hyvällä tasolla kaikki, mutta yksikään ei ole joukkueista virheetön. Bengalsseilla on epävarmuutta hyökkäyksen suhteen, riippuen siitä kumpi Dalton ilmestyy kentälle ja puolustuksen esitykset edelliseen kauteen nähden olleet heikompia. Steelers saanut nyt viimeistään Blountin ulostamisen jälkeen hyökkäyksen oikealle radalle, mutta puolustus pelaa vaihtelevasti. Ei se huono ole, muttei jotenkin sellainenkaan johon on tottunut. Ravens puolustuksen secondary heikkous, hyvä heittojoukkue on sitä vastaan vahvoilla, sillä Ravens hyökkäys on edelleen heiman ailahtelevaa. Viime peleissä se on kuitenkin tarvittavat pisteet saanut taululle voittamisen mahdollisuutta ajatellen. Hyökkäys ei kuitenkaan näissä shootout matseissa pärjää loputtomiin, eli tasonnousua sinne secondaryyn vaaditaan. Brownsseilla hyökkäys isompi kysymysmerkki, puolustus ollut hyvää tasoa kauden ensimmäisen neljänneksen jälkeen, joskin juoksua vastaan sillä vaikeutta onkin. Kellä on paketti parhaiten kasassa että se pleijareissa pääsisi pisimmälle. Sanoisin että Steelers ja tämän jälkeen Ravens. Aivan niin totaalisia meltdowneja näiltä joukkueilta ei ole tullut, kuten Bengalsseilta. Brownssien hyökkäykseen en jaksa uskoa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
On kyllä herkullinen tilanne AFC Northissa, harmi että Cleveland meni häviämään eilen joten saumat meni aika pitkälti siinä ja samalla Colts varmisti playoff paikan.

NFC:ssä oma mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä Lionsien, Cowboysien, Eaglesien ja Seahawksien taisteluun. Myös Packers ja Cardinals pitää laskea tuohon taisteluun mukaan, vaikka uskonkin molempien voittavan omat divarinsa. Ensi viikko on mielenkiintoinen, koska Eagles ja Cowboys pelaavat keskenään divisioonan kärkipaikasta. Samalla Lions pelaa kotona Vikingsejä vastaan ja Seahawks San Fransicoa vastaan. Detroitilla on muutenkin selkeästi helpoin ohjelma, kun vastaan tulee Vikings ja Bears, ennen viimeisen viikon vieraspeliä Green Bayssa. 2-1 recordilla pitäisi mennä jatkopeleihin, ainakin siihen on kova usko.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ens yönä Falcons@Packers MNF taistelussa. Livenä ei matsia pysty katsomaan mutta onneksi Viaplayllä voi sen 4 tuntia mennä taaksepäin niin voi pelin katsoa "jälkilähetyksenä". Packersin voittoa veikkaan ja toivon mutta Atlanta haluaa varmasti hyödyntää Saintsien häviön. Lambou on onneksi kohdellut vierailijoita todella tylysti tällä kaudella joten toivotaan, että sama trendi jatkuu. Harmi että Tampa ei saanut eilen vedettyä kania hatusta ja Kansas töpeksi Cardinalsien kanssa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huhhu todella tärkeä voitto Steelersille eileen. Voiton yksi takuumiehistä oli jälleen 22-vuotias nuorukainen Le'Veon Bell joka on kyllä aivan käsittämättömän hyvä ei voi muuta sanoa. Tuo puolustus aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia yleensä vähän väliä, hyökkäys toimii ihan mallikkaasti. Aivan huikea loppu tulee kyllä AFC Northissa.
 

Cube

Jäsen
Kellä on paketti parhaiten kasassa että se pleijareissa pääsisi pisimmälle. Sanoisin että Steelers ja tämän jälkeen Ravens. Aivan niin totaalisia meltdowneja näiltä joukkueilta ei ole tullut, kuten Bengalsseilta. Brownssien hyökkäykseen en jaksa uskoa.
Steelers hävisi Bucsille ja Saintsille kotikentällään ja Jetsille vieraissa. Siinä on kolme tappiota selvänä ennakkosuosikkina, eikä tuo Browns-häviö ollut kovin kaunis sekään. Ravens toki romahti Chargersia vastaan viikko sitten ja joutui Steelersin jyräämäksi lokakuussa, mutta muutoin on voittanut ne pelit, mitkä sopi olettaa ja ollut sentään kilpailukykyinen niissä, jotka hävisi. Dolphins ja Saints pystyi lisäksi voittamaan, vaikka ei pitänyt. Sikäli luottaisin sen suoritusvarmuuteen enemmän tässä vaiheessa kautta, vaikka Steelersin huipputaso onkin mielestäni kovempi. Häviö Jaguarsille tai Brownsille olisi ainakin helposti Ravensin kauden suurin alisuoritus, eikä Texans-tappio kaukana siitä sekään.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
2-1 recordilla pitäisi mennä jatkopeleihin, ainakin siihen on kova usko.

Akkiseltään räknättynä päädyin siihen tulokseen että Lionsille riittää joka tapauksessa wildcard-paikkaan tuo 11-5, koska Lionsilla on tiebreaker sekä Eaglesiin että Cowboysiin (konferenssin sisällä voitetut pelit).
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelers hävisi Bucsille ja Saintsille kotikentällään ja Jetsille vieraissa. Siinä on kolme tappiota selvänä ennakkosuosikkina, eikä tuo Browns-häviö ollut kovin kaunis sekään. Ravens toki romahti Chargersia vastaan viikko sitten ja joutui Steelersin jyräämäksi lokakuussa, mutta muutoin on voittanut ne pelit, mitkä sopi olettaa ja ollut sentään kilpailukykyinen niissä, jotka hävisi. Dolphins ja Saints pystyi lisäksi voittamaan, vaikka ei pitänyt. Sikäli luottaisin sen suoritusvarmuuteen enemmän tässä vaiheessa kautta, vaikka Steelersin huipputaso onkin mielestäni kovempi.
Samoilla linjoilla olen Cuben kanssa. Ravensin loppuohjelma on helpoin ja se on pelannut läpi kauden kaikkein tasaisimmin, joten näkisin Korppien olevan suosikki voittamaan divisioona. Bengalsin ja Steelersin keskinäisen matsin voittaja on vahvoilla toista wild card -paikkaa ajatellen, mutta jos Steelersin matseista on tällä kaudella jotain oppinut, niin sen, että on ihan turha etukäteen koittaa arvailla miten ottelu tulee päättymään. Kun on ottanut turpaan Tampalta ja Jetsiltä, niin ei ole paljoa varaa etukäteen laskea mitään voittoja varmoiksi. Tulevan kierroksen Falcons -matsi on juuri tällainen etukäteen "helppo" ottelu, joita Steelers on tällä kaudella hävinnyt aivan liikaa. Steelersin kaikki loput vastustajat (at Falcons, vs Chiefs, vs Bengals) ovat kaikki voitettavissa, mutta en millään jaksa uskoa, että joukkue kaikista kolmesta matsista kairaisi voiton. Kahdella voitolla loppurekordi olisi 10-6, mikä todennäköisesti riittää wild cardiin sekin, mutta varmaa se ei ole.

Browns voisi tehdä Steelersille ja Ravensille palveluksen ja voittaa Bengalsin kotonaan tulevana sunnuntaina. Pettine saisi luvan laittaa Manzielin kehiin, sillä Hoyerilla ei voittoja tule enää napsumaan tällä kaudella. En todellakaan lukeudu Manzielin fanipoikiin, mutta yksittäisessä ottelussa hän saattaisi olla juuri oikeanlainen jokerikortti herättämään muutoin aneemisen hyökkäyksen eloon. Joten Mike Pettine, Let Johnny Play!
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Browns voisi tehdä Steelersille ja Ravensille palveluksen ja voittaa Bengalsin kotonaan tulevana sunnuntaina. Pettine saisi luvan laittaa Manzielin kehiin, sillä Hoyerilla ei voittoja tule enää napsumaan tällä kaudella. En todellakaan lukeudu Manzielin fanipoikiin, mutta yksittäisessä ottelussa hän saattaisi olla juuri oikeanlainen jokerikortti herättämään muutoin aneemisen hyökkäyksen eloon. Joten Mike Pettine, Let Johnny Play!

Nyt kun coach Lewis meni sanomaan Manzielia kääpiöksi niin eihän tästä voi tulla kuin Brownsin voitto. Vastustajan haukkumisen sijaan kannattaisi keskittyä siihen miten se oma kuuppa onnistusi voittamaan nämä tiukat pelit. Viimeksi Browns piti Daltonin aivan yössä, saa nähdä miten nyt käy. Totta puhuen uskon, että niin kauan kuin Dalton toimii Bengalsin pelinrakentajana niin tuo joukkue ei tule menestymään. Playoffeihin on kyllä menty viime vuosina ja tänä vuonnakin sinne ollaan tyrkyllä, mutta kun Andyllä ei vaan tuo pää kestä tiukkoja paikkoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös