Mainos

NFL season 2014–2015

  • 79 642
  • 571

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
On kyllä välillä pakko ihmetellä mitä Vegasin kertoimien laskijat oikein ajattelevat. Toki katselen liigaa paksujen Bills homer -lasien läpi, mutta on se nyt jo koomista, että 1-6 -joukkue lähtee matsiin pienemmillä kertoimilla kuin 4-3 -joukkue. Joo, Jets pelasi vissiin hyvin New Englandia vastaan ja Billsin aiempi recordi MetLifella oli kehno, mutta joku roti nyt silti. Jets on joukkue jonka kausi on käytännössä ohi, heidän pelinrakentajakuvionsa on jopa Billsiä kehnommalla tolalla, eivätkä pelaajat enää vaikuta pelaavan toinen jalka tuulikaapissa olevalle Rex Ryanille.
Välillä on pakko ihmetellä, että millä logiikalla fanit ja vedonlyöjät asioita katsovat. Sehän on kultaakin arvokkaampi mahdollisuus, jos oma suosikkijoukkue on törkeästi aliarvostettu ja saa ylikerrointa, sillä silloin sitä kannattaa kerrankin pelata isolla rahalla. Nämä pelikertoimet eivät kuitenkaan tippakaan kenttätapahtumiin vaikuta ja sehän vain hienoa, että pääsee näyttämään ja ylittämään muiden odotukset.

Toivottavasti liigassakin omaa suosikkiani aliarvioitaisiin vielä pitkään ja tarjottaisiin nykyisenlaisia kertoimia.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Välillä on pakko ihmetellä, että millä logiikalla fanit ja vedonlyöjät asioita katsovat. Sehän on kultaakin arvokkaampi mahdollisuus, jos oma suosikkijoukkue on törkeästi aliarvostettu ja saa ylikerrointa, sillä silloin sitä kannattaa kerrankin pelata isolla rahalla. Nämä pelikertoimet eivät kuitenkaan tippakaan kenttätapahtumiin vaikuta ja sehän vain hienoa, että pääsee näyttämään ja ylittämään muiden odotukset.

Toivottavasti liigassakin omaa suosikkiani aliarvioitaisiin vielä pitkään ja tarjottaisiin nykyisenlaisia kertoimia.

Niin no, minä en lyö vetoa joten minulle kertoimet ovat sikäli yhdentekeviä. Olisin voinut kommentissani ottaa kertoimenlaskijoiden sijaan esimerkiksi vaikkapa valtamedian ja heidän käyttämänsä analyytikot ja kommentaattorit.

Eipä tästä asiasta tämän enempää.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
ihan StubHubista ostin törkeään ylihintaan. Päätin, että kun tuonne asti menee, niin ottaa varmuuden vuoksi hyvät paikat. Katsomo 117 oli kuitenkin keskikentällä ja rivi 32 aika optimaalinen.

No mietinkin, että tuonne ei yleensä lippuja saa. Uskaltaako kysyä paljonko maksoi?
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Vähän juttua Steelersistä, sen verran mitä sylki suuhun tuo. Eilen tuli todistettua todellista ilotulitusta, kun Big Benin johdolla Steelers otti toisen peräkkäisen voiton lukemin 51-34. Ottelussa oli tapahtumaa ties minkä verran, ja Steelersin isoimmillaan 22:ssa pisteessä ollut johto oli 8p, kun neljättä quarteria oli 10min pelaamatta ja pallo Coltsilla. Tämän jälkeen tuli tosin aikainen joulu, kun Andrew Luck kompastui snapin jälkeen, ja tuloksena safety. Johto siis 10p, ja Steelers käytti mahdollisuuden ratkaista peli kerralla: pitkä drive, joka vielä päättyy TD ja ero jälleen 17p kun 5min oli pelaamatta.

Välillä tämän kauden Steelers on näyttänyt vahvalta playoff-ehdokkaalta, ja välillä on saanut kirota koko joukkueen syvimpään helvettiin. Rekordi on tällä hetkellä ihan kelpo 5-3 (viime kaudella tähän aikaan 2-4, lopulta 8-8..), mutta väkisin mieleen palautuu hyvien Panthers,Texans ja Colts voittojen lisäksi pari matsia, jotka joukkue on omalla paskuudellaan ryssinyt. Muuan Tampa Bay Buccaneers on tällä hetkellä vahvasti 1-6, ja joukkueen ainut voitto on tullut Steelersilta... Voiton tuonut TD tapahtui silloin 7sek ennen ottelun loppua :) Sanomattakin on myös selvää, että eilisen kaltaisella esityksellä ei olisi hävitty Week 6:lla Cleveland Brownsille 31-10..

6-2 olisi tosi paljon kivempi, kuin 5-3, paristakin syystä. Ensinnäkin Steelersin kolme seuraavaa peliä voi ratkaista jo aika paljon kauden suuntaa. Kotona Baltimore, sen jälkeen vieraissa Jets+Titans. Näiden pelien jälkeen olisi todella hyvä, jos joukkueella olisi 7-8 voittoa kasassa. Steelersin viimeiset 5 peliä näyttää pahalta: 2x Bengals,Saints,Chiefs ja ainut "helpompi" on Falcons. Näistä ei pysty budjetoimaan varmana kuin ehkä 1-2 voittoa, jos sitäkään..

Jets ja Titans pitäisi kaatua tämän hetken otteilla, mutta kun välissä on rivalry peli Ravensia vastaan, niin ei kannata ajatella yhtään sitä ottelua pidemmälle. Voitto olisi huikea boosti moraalille, ja mahdollisesti koko kaudelle; Ravensin voittaessa saa taas katsella playoff paikkaa vähän pessimistisemmän ajattelutavan kautta...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No mietinkin, että tuonne ei yleensä lippuja saa. Uskaltaako kysyä paljonko maksoi?
Ilman muuta uskaltaa ja voin sen hyvin kertoakin. 240 dollaria maksoi lippu. En asialla jaksanut stressata, mutta jälkikäteen sattumalta huomasin että $100 niiden facevalue eli $140 teki myyjä profittia. Jos asuisin vähänkin tuolla suunnalla ja tuollaisia paikkoja olisi tarjolla, niin ostaisin heti kausikortin 800 dollarilla. Enkä pelkästään siitä syystä että jos johonkin peliin ei pääse, niin tarvittaessa sen saa myytyä jollekin euro-tollolle 240 taalalle. Muistaakseni kausikorttien jonot ovat tuolla luokkaa 30 vuotta...
Ja toistetaan vielä kerran, että selvästi edullisemmin olisi päässyt päätykatsomoon/kulmaan ylös eli olisi ollut n. $150, mutta ei kaduta.

Huvitti muuten lippuja etsiessä että tuolla myytiin lippujen rinnalla myös parking passeja stadionin vieressä olevaan parkkitaloon. Niiden hinnat olivat 100-150 dollaria kappale. Niissä moneen kertaan muistutettiin, että näillä lipuilla ei pääse itse ottelutapahtumaan eli sinne pitää ostaa liput erikseen. Minä pysäköin parin kilometrin päässä olleen ostarin pihaan ja kävelin sieltä muun fanilauman mukana. Ei maksanut mitään ja tilaa oli mahtavasti. Koko matka stadionille oli kadun varren yksityistalojen pihat vuokrattu parkkipaikoiksi. Paikalliset ottivat hyödyn irti ja ~15 dollarin hinnalla sai pysäköidä nurmikolle. Isoimmilla pihoilla oli varmaan 20 autoa eli 300 taalan game day tuotot. Tuollahan varmaan ainakin 75% faneista tulee kauempaa.
 

Cube

Jäsen
On kyllä välillä pakko ihmetellä mitä Vegasin kertoimien laskijat oikein ajattelevat.
Tarkensitkin tätä jo, mutta kommentoin silti vielä, että ei Vegas kaiketi ajattele muuta kuin sitä, että molemmat joukkueet houkuttelevat tasapuolisesti vedonlyöjien rahaa. Tässä matsissa se vaati sitä, että pienen markkina-alueen lähtökohtaisesti paremmalle joukkueelle annettiin hiukan turhan suuri tasoitus. Syystä tai toisesta kansa halusi pelata Jetsiä ja saivat mitä tilasivat. Kelpasihan tuo Bills +3 - sääli, että muut valintani olivat menneenä viikonloppuna huonompia.

+3 ei sinällään kuitenkaan tarkoita, että edes vedonlyöjät pitivät Billsiä huonompana joukkueena, vaan lähinnä samantasoisena. Neutraalilla kentällä tasoitusta ei edes tarvittaisi, mutta tuo 3 pistettä annettiin Billsille siksi, että se pelasi vieraissa. Yhtä kaikki, Bills näytti nyt olevansa sen verran parempi, että tällä tahdilla se on varmaan joku -8 tai jopa enemmän, kun joukkueet alle kuukauden päästä kohtaavat seuraavan kerran.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Tulipa sunnuntaina katsottua "Battle of the birds", eli Cardinals-Eagles -matsi. Kaksi 5-1 joukkuetta vastakkain, NFC West ykkönen ja NFC East kakkonen. Ensimmäinen puoliaika vaikutti, että vastakkain olis ollut kaksi 1-5 joukkuetta, kun molempien peliä väritti älyttömät rangaistukset ja etenkin Eaglesin QB Foles heitti pari aivan käsittämätöntä yritystä red zonella, joista tuloksena oli yksi interception, kun olisi voinut helposti juosta itse pari jaardia uusiin yrityksiin. Toinen puoliaika taas oli todella hienoa futista! Kaksi sitkeää joukkuetta, jotka antoivat kaikkensa kentällä ja eivät luovuttaneet missään vaiheessa. Eagles oli ehkä hieman hallitsevampi osapuoli, mutta niin vaan Cardinals onnistui pitkällä heittohyökkäyksellä kääntämään pelin 1,5 minuuttia ennen loppua. Eagles sai vielä ihan hyvän paineen viimeisen puolen minuutin aikana, mutta ei saanut tasoitusta aikaan.

Täytyy myöntää, että Cardinals oli yllättävän kova! Jotenkin oli mielikuva, että 5-1 oli tullut heikkoja vastustajia vastaan (yhtään peliä en ollut nähnyt), mutta kyllä joukkue on erittäin potentiaalinen playoffs-joukkue. Ja kun 49ers ja Seahawks on hieman kompuroinut, on Cardinals ottanutkin tukevan otteen NFC West kärkipaikasta. Eagles taas on ollut koko kauden käsittämättömän ailahteleva ja 5 pelin otannalla mielestäni jopa onnekkaita, että ovat nyt 5-2, ihan hyvin voisi olla 2-5. Foles on kaukana viime kauden kunnosta, puhumattakaan McCoystä. Ilon aiheita tarjonnut oikeastaan special teams, joka onnistuu pelistä toiseen loistavasti sekä paluun tehnyt Jeremy Maclin, sunnuntainakin aivan jäätävässä iskussa, vaikka kävi ensimmäisellä puoliajalla lääkäreiden tarkistettavana aivotärähdyksen varalta. Tästä on nyt Eagles-fanina ihan hyvä jatkaa (etenkin, kun Redskins onnistui voittamaan Cowboysin), kaikki on edelleen hyvin omissa käsissä vaikka ensimmäisen playoffs-kierroksen byehin! Mutta kyllä Folesin täytyy oppia lukemaan peliä paremmin, ei näinkään tiukassa pelissä voi td-int -ratio olla 2-2.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Pataan Skinseiltä, ruma tappio. Näitä divari pelejä ei vaan vois hävitä, joten aika näyttää tuleeko tämä matsi kummittelemaan loppukaudesta? Aika tasapaksu tai jopa heikohko esitys Dallasilta. Oikeastaan jo pelin alusta alkaen homma oli tahmean tuntuista. Murray ja Randle pistivät lost fumblet mieheen, Romo oli myös vaisumpi ja puolustuskaan ei ihan ollut parhaassa tikissä. Romo loukkaantui kolmannella neljänneksellä kuin sai iskun jo kahdesti leikattuun selkäänsä. Näytti tosi pahalta ja ei tässä nyt oikein vieläkään tiedä mikä on lopullinen tuomio? Joka tapauksessa Romo palasi neljännen neljänneksen loppupuolella peliin puudutuksen voimin ja pelasi jatkoajan. Ehkä olisi kannattanut mennä Weedenillä kuitenkin peli loppuun asti? Weedenillä oli kuitenkin homma ihan hanskassa ja kun pelin alusta asti mulla oli ainakin sellaiset fibat Romon pelistä, että nyt ei ehkä ole se paras päivä. Suurimmat vaikeudet Dallasilla oli Redskinsien blitzien lukujen kanssa. Washington naamioi todella hyvin (all-in) blitsinsä ja Romolla oli suunnattomia vaikeuksia lukea niitä ja sitä kautta asettaa blokkeja. Onko tässä keino murtaa Dallasin hyökkäyksen linja? Ainakin se toimi kolmansilla yrityksillä todella hyvin. Täytyy kyllä antaa tunnustusta Skinsien puolustukselle sekä myös qb Colt McCoylle. Pelasivat erinomaisen pelin, erityisesti cornerit Breeland (rookie) sekä Emerson. Breeland varsinkin oli todella monta kertaa 1vs1 tilanteessa Bryantin kanssa. Olihan Cowboysillä hetkensä ja jossittelun kautta peli olisi pitänyt hoitaa kotiin. Mm. Murrayn fumble red zonella ja Weedenin pari heittoa Bryantille viiden jaardin sisältä olivat näitä ratkaisupisteitä. Murray paukutteli sen reippaat sata jaardia ja td:n, mutta ei paljo lämmitä. LB Durant meni paskaksi ja todennäköisesti kausi oli siinä hänen osaltaan. Iso menetys ja varsinkin nyt kun puolustus ei näyttänyt kovinkaan hyvältä. Ennen kauden alkua pidin safety Barry Churchia joukkueen yhtenä varminpina pelaajana, mutta näin ei tällä hetkellä ole. Church oli välillä todella suurissa vaikeuksissa niin taklauspelissä kuin peitossakin. Safetyt on se Cowboysin heikkous tällä hetkellä, sillä ei Wilcox myöskään mitenkään vakuuttanut vaikka interin poimikin kuleksimasta.

Ens viikonloppuna on vastassa kova Cardinals, joka myös blitzaa paljon? Saas nähä keksiikö Cowboys lääkkeen rajuun bltiziin ja ennen kaikkea pelaako Romo? Vaikea peli tulossa, mutta niinhän ne on kaikki. Itse odotan erittäin suurella mielenkiinnolla taisteluparia Dez Bryant vs Patrick Peterson. Sillä Peterson on ehkä suurin suosikkipelaajani, niistä pelaajista jotka ei pelaa tähti kypärässään.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ens viikonloppuna on vastassa kova Cardinals, joka myös blitzaa paljon? Saas nähä keksiikö Cowboys lääkkeen rajuun bltiziin ja ennen kaikkea pelaako Romo? Vaikea peli tulossa, mutta niinhän ne on kaikki. Itse odotan erittäin suurella mielenkiinnolla taisteluparia Dez Bryant vs Patrick Peterson. Sillä Peterson on ehkä suurin suosikkipelaajani, niistä pelaajista jotka ei pelaa tähti kypärässään.
Todella mielenkiintoinen ottelu luvassa, itsekin tuon matsin jo mielessäni ympyröin ensi viikon ottelutarjonnasta, ja tarkoitus olisi tuo ottelu katsoa. Cardinalsilta olen jotain pätkiä tällä kaudella nähnyt, mutta Cowboysilta olisi ensimmäinen ottelu omin silmin. Toivottavasti Romo pystyy pelaamaan, jotta pääsee näkemään Cowboysin täydessä terässä. Peterson muuten kärsi aivotärähdyksen viime matsissa ja sen seurauksena "concussion protocolin" alaisuudessa tulevan viikon. Joten hänen pelikuntonsa on tässä vaiheessa kysymysmerkki. Toivottavasti pystyy hänkin pelaamaan, jotta nähdään Peterson vs Bryant match up.

Swanson tuossa jo kirjoittikin Steelersin täysin odottamattomasta Colts -voitosta. Enpä tosiaan olisi tuollaista hyökkäyspään ilotulitusta osannut odottaa. Big Ben paukutti kaikki seuraennätykset rikki ja jotain sarjaennätyksiäkin taisi syntyä (ainoa pelaaja NFL-historiassa joka on heittänyt kahdesti yli 500 jaardia/ottelu sekä neljänneksi eniten heitettyjä jaardeja yhdessä ottelussa). Vaikka Roethlisbergeria onkin tuon ottelun jälkeen hehkutettu paljon, ja ihan aiheesta, niin mitään tuosta ei olisi tapahtunut ilman hyökkäyslinjaa, joka pelasi parhaan ottelunsa moneen vuoteen. Jos O-line olisi pelannut tuolla tasolla koko kauden, niin olisi Steelersin rekordikin vähän erinäköinen. Roethlisbergeriä ei säkitetty kertaakaan, ja kuten Ben itsekin sanoi ottelun jälkeen, hän ei edes joutunut "shake off sacks", vaan Coltsin puolustajat eivät yksinkertaiseksi päässeet käsiksi häneen. O-linen lisäksi ilahduttavinta ottelussa oli nähdä Martavis Bryantin esiinmarssin jatkuminen. Rookie WR ei vielä ole sisäistänyt koko hyökkäyksen pelikirjaa, eikä häntä siten voida peluuttaa kaikissa tilanteissa. Mutta Bryantin fyysinen paketti on sitä luokkaa, että hänestä tulee olemaan vielä paljon iloa Steelersille, sillä hän ei tuosta tule kuin parantumaan vain kokemuksen myötä.

RonSwanson kirjoitti:
6-2 olisi tosi paljon kivempi, kuin 5-3, paristakin syystä. Ensinnäkin Steelersin kolme seuraavaa peliä voi ratkaista jo aika paljon kauden suuntaa. Kotona Baltimore, sen jälkeen vieraissa Jets+Titans. Näiden pelien jälkeen olisi todella hyvä, jos joukkueella olisi 7-8 voittoa kasassa. Steelersin viimeiset 5 peliä näyttää pahalta: 2x Bengals,Saints,Chiefs ja ainut "helpompi" on Falcons. Näistä ei pysty budjetoimaan varmana kuin ehkä 1-2 voittoa, jos sitäkään..
Steelers on ollut todella ailahteleva joukkue tällä kaudella, joten loppukauden tulosten ennustaminen on likipitäen mahdotonta. 10-6 rekordi ja mahdollinen divisioonan voitto on omissa käsissä eikä mitenkään epärealistista. Mutta ihan yhtä mahdollista on kolmas perättäinen 8-8 rekordi. Itse en aio kuluttaa energiaa liikoja sarjaohjelman katseluun, vaan tyydyn menemään ottelu kerrallaan. Seuraavaksi vastassa tosiaan Ravens SNF-matsissa kotikentällä. Ravenskin on pelannut aika vaihtelevasti tällä kaudella, mutta uskoisin nyt olevan luvassa tasaisempi ottelu kuin kauden ensimmäinen kohtaaminen oli. En odota, että hyökkäys jatkaa ennätystehtailuaan, mutta eiköhän enemmän kuin kuusi pistettä pystytä silti taululle laittamaan. Tappiokaan ei olisi lopullinen niitti playoffs -haaveille, mutta sen jälkeen alkaisi divisoonarekordi olemaan jo niin huono, että sarjataulukon ollessa tasatilanteessa Steelers ei tulisi kyllä tiebreakereita voittamaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Ensimmäistä kertaa miesmuistiin 'Skinsillä oli uskottava secondary. Ennen peliä kuvittelin, että Bryant ja muut 'Boysin laitahyökkääjätähdet nöyryyttäisivät tuota secondarya oikein olan takaa, mutta mitä vielä. Ilo oli katsoa nuorten kulmapuolustajien esiinnousua. Tämä kausi on jo menetetty, mutta tulevaisuuteen tällaisen näkeminen antaa ihan tosissaan uskoa.

Kyllä se avainasia tuon joukkueen kannalta on se QB-paikka. Niitä ns. aseita kyllä löytyy, eikä tuo linjakaan mikään totaalisurkea ole (no, aika surkea toki). Mutta ilman kunnon pelinrakentajaa Redskins ei tule playoffeihin palaamaan. Pakko myöntää, että oma luotto RG3:a kohtaan ei ole mitenkään kovin korkealla, mutta McCoylla tai Cousinsilla ei kuuhun mennä. RG3 on selvästi ihan pihalla vielä Grudenin nopeampaa päätöksentekoa vaativan systeemin kanssa, loukkaantumiset ovat vieneet räjähtävyyttä juoksuista eikä hän edelleenkään osaa liukua. Mutta ei auta kuin toivoa, että Grudenin tiimi saa loppukaudesta Griffinin kanssa samanlaista kehitystä aikaan kuin kulmapuolustajien kanssa on selvästi saatu. Muuten täytyy alkaa huudella Mariotan tai Winstonin perään.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Buccaneers teki pari pelaajakauppaa trade deadlinella. S Mark Barron siirtyi St. Louisiin, vaihdossa tuli Tampaan nelos- ja kutoskierroksen varausvuorot, oletettavasti ensi kesän draftissa. LB Jonathan Casillas sen sijaan kaupattiin New Englandiin. Vielä ei ole uutisoitu mitä Tampa sai tuossa kaupassa takaisinpäin, mutta luultavasti jonkin myöhäisen varausvuoron (6.-7. kierros).

Barronista saatu vastine kuulostaa aika pieneltä, ottaen huomioon, että kyseessä on 2012 draftin 7th overall selection. Lovie & Licht ovat nähtävästi päättäneet, että heitä ennen organisaatioon hankitut pelaajat eivät ole osa Bucsin tulevaisuutta (pl. Gerald McCoy). Ennen kautta vaikutti siltä, että Bucs voisi tehdä paluun playoffseihin jopa tällä kaudella, mutta nyt näyttää siltä, että rebuildiin menee aikaa vähintään muutama vuosi. Tärkein kysymys lienee, että onko Glennonista franchise QB:ksi? Draft guru Gil Brandt kutsui Glennonia "marginal NFL talentiksi", mikä ei lupaa hyvää, mutta kyllä Glennon on mielestäni ihan hyvin pelannut olosuhteisiin nähden. Näillä näkymin Tampa pääsee varaamaan aika aikaisessa vaiheessa 2015 draftissa, joten uuden pelinrakentajan varaamisesta tullaan varmasti käymään kovaa keskustelua. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä Bucsin tulevaisuus tuo mukanaan. Jollain tapaa symppaan koko organisaatiota, ja olisi kiva nähdä Bucsin nousevan takaisin NFL:n parempien seurojen joukkoon.
 
No mietinkin, että tuonne ei yleensä lippuja saa.

StubHubista saat aina lippuja ihan minkä tahansa NFL-, NHL-, NBA- tai MLB-joukkueen peliin. Vaikka Super Bowliin:
http://www.stubhub.com/super-bowl-t...iversity-of-phoenix-stadium-2-1-2015-9117285/

Jos asuisin vähänkin tuolla suunnalla ja tuollaisia paikkoja olisi tarjolla, niin ostaisin heti kausikortin 800 dollarilla. Enkä pelkästään siitä syystä että jos johonkin peliin ei pääse, niin tarvittaessa sen saa myytyä jollekin euro-tollolle 240 taalalle.

Täytyy sen verran tähän täsmentää, että jos sinä maksat kausarilaisen paikasta 240 taalaa, se ei tarkoita, että tämä kausarilainen saisi 240 taalaa, sillä StubHub ei pyöritä tuota touhua hyväntekeväisyyspohjalta.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
LB Jonathan Casillas sen sijaan kaupattiin New Englandiin. Vielä ei ole uutisoitu mitä Tampa sai tuossa kaupassa takaisinpäin, mutta luultavasti jonkin myöhäisen varausvuoron (6.-7. kierros).

Kauppa oli New Englandille suotuisa sillä Bucsit saivat 6.kierroksen varauksen ja Patriots Casillasin sekä 7.kierroksen varauksen. Hyvä ja edullinen diili. LB-osasto on ollut hieman kevyt varsinkin Mayon loukkaantumisen jälkeen. Nyt sisään on saatu Ayers sekä Casillas. Eivät nämä tietenkään mitään pankkia räjäytä mutta laajutta ja mm. Casillas tuo paljon ST taitoa.

Nopeasti voisi mainita Bears @ Pats pelistä. 50 burger! Kentällä oli yksi joukkue ja se oli Tomppa & Co. Huh, oikein päätä huimasi katsoa kun the GRRRRRONK-show veti menemään, on se uskomaton kaveri, täysin käsittämätön monsteri. Bears yritti aluksi man man coveria ja se meni täysin reisille ja hieman harmitti Mundyn sekä McLlellinin puolesta kun kaverit jätettiin yks puolustamaan. Ja ilmeisesti tämä washup Bradykin näyttää olevan ihan ok vireessä. 4 viimeisintä peliä:
Brady
W-L 4-0100-134 (.746)yards:1,268td:14 int:0rating: 138.5

Puolustuskin näyttää edelleenkin toimivan vaikka juoksu välillä uppoaa liian helposti. Tosin yllätyin kun Forte saatiin pysäytettyä suhteellisen hyvin ja siitä olin positiivisesti yllättynyt. Secondary edelleen liigan parhaimmistoa jos ei paras jos katsotaan yards/game. (KC pelannut vain 7 ottelua) Tämän viikon matsi onkin sitten se ensimmäinen kenraaliharjoitus AFC Championship matsia ajatellen kun Denver tulee vieraaksi.

EDIT: Unohdin melkein mainita. Jets hauskuutti jälleen yleisöä Kickoff return trick playlla. *ba dmmm tshhh*
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Täytyy sen verran tähän täsmentää, että jos sinä maksat kausarilaisen paikasta 240 taalaa, se ei tarkoita, että tämä kausarilainen saisi 240 taalaa, sillä StubHub ei pyöritä tuota touhua hyväntekeväisyyspohjalta.
Vähän offtopic mutta onhan tuo aikamoista koijausta nuo stubhubin palkkiot. Jos laitat sinne myyntiin lipun ja laitat siihen että haluat siitä 100 dollaria niin ostajalle se näkyy listalla hintaan noin 110$ (heidän "ostajan maksama palkkio" lisätty) ja sinä saat tilillesi lopulta noin 85$ (vähennetty heidän "myyjän maksama palkkio"). Saadaan nuo palkkioprosentit näyttämään alemmalta kuin ne onkaan koska kaikkineen olet myynyt juuri lipun josta ostaja on ollut valmis pulittamaan n. 110$ ja saanut siitä n. 85$ eli stubhubin palkkio on ollut n. 1/3 hinnasta.

Noin off-topic sikseen niin jäin itse kyllä noita Tampan kaupankäyntejä ihmettelemään kovasti. Onko sielä todella halu saada edellisen managementin hankkimat pelaajat vaihtoon hintaan mihin hyvänsä, kun ei noista nyt ihan älyttömästi jäänyt käteen noista kaupoista kuitenkaan. Patroitsille ainakin edukas pelaajakokeilu tämä kauppa, pelaaja ei sinällään itselleni ollenkaan ole tuttu lainkaan.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Nyt se Cowboys näyttää sellaiselta, mihin minä olen vuosien aikana tottunut. Voi hevonperse, eiköhän me tämä hienosti alkanut kausikin osata sitten ryssiä loppua kohden? Kahden ottelun tappioputkessa uidaan. Dallasin hyökkäys oli totaalisen aneeminen. Weeden aivan sysipaska ja täysin eri sivulla laitahyökkääjien kanssa. Cowboys on aivan eri joukkue, kun Romo ei pelaa. Joukkueen tärkein pelaaja ei ole Murray, ei Dez, ei hyökkäyksen linja, vaan arvatenkin Tony Romo. Numero 9 on kannatellut Cowboysia jo vuosikaudet ja ilman häntä peli on eilisen kaltaista! Jos Romo ei kuntoudu, niin se oli sitten siinä. Jos minä olisin Garrett, niin Romolle huilia vielä tuleva Lontoon peli Jaguarsia vastaa, jonka jälkeen on onneksi bye viikko. Sitten kaksi tärkeää divisioona peliä Giantsia ja Eaglesia vastaan ja näihin matseihin Romon olisi syytä olla täydessä iskussa?

Eilisestä pelistä vielä pari sanaa. Ei Cardinals mitenkään älyttömän ylivertainen ollut. Tosin se on sanottava, että Carson Palmer oli vakuuttava. Liikkui yllättävän hyvin taskussa, päätökset olivat teräviä ja heitot tarkkoja. Ei Cowboysin puolustus romahtanut tai pelannut heikosti, munattomaan hyökkäykseen homma kaatui. Vähän sellainen tasapaksu suoritus puolustukselta ja erityisesti jäi mieleen miten usein Cardinals otti kolmansilla yrityksillä uudet yritykset. Tuo syö meikäläistä aivan pirusti joka ikinen kerta. Rookie DE DeMarcus Lawrence teki debyyttinsä, mutta ei mitenkään jäänyt mieleen. Painetta Carsonille saatiin jonkun verran ja tulipa sieltä pari säkkiäkin. Mutta se hyökkäys, ei jeesus miten surkeaa peliä. Ei näyttänyt paljon hehkutettu linjakaan enää kovin hyvältä. Toki siitä puuttui Leary ja Free, mutta silti. DeMarco Murray jäi ekaa kertaa tällä kaudella alle 100 jaardiin. Dez Bryant otti ensimmäisen kopin vasta vähän ennen pelin loppua. Kuten sanottua, Weeden oli todella, todella huono. Painetta ei kuitenkaan tullut läheskään siinä määrin mitä viikon takaiseen Skins peliin, joten sillä ei voi selitellä. Tosin NT Dan Williams sekä DE Calaias Campbell aiheuttivat pään vaivaa koko ottelun ajan. Kumpainenkin on viimeisen päälle kova pelimies. Odottamani Bryant vs Peterson kamppailu oli loppujen lopuksi aika vaisu, mutta päättyi kyllä Petersonin voittoon. Dez jonkun verran pomputteli palloja, mutta oli heitotkin huonoja. Paskaa, paskaa ja lisää paskaa… ei muuta lisättävää Cardinals pelistä. Se nyt on selvää, että Jaguars on voitettava vaikka Weeden pelaisikin!
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kyllä on Belichick ja Brady saaneet Patriotsin koneen käymään erinomaisesti tässä muutaman viikon aikana ja alkaa näyttämään hyvältä jo ihan mestaruudenkin suhteen.
Brady näytti taas kaapin paikan ja kyykytti totaalisesti ikuista kilpakumppaniaan Manningia. Keskinäiset voitot nyt Bradylle 11-5. Miten joku vielä kehtaa väittää että Manning olisi kautta aikain pelinrakentaja? Kun vielä muistetaan Peytonin Super Bowl-historia, ja että Brady on nimenomaan VOITTAJA, niin Brady on täysin ylivoimainen.
 
Miten joku vielä kehtaa väittää että Manning olisi kautta aikain pelinrakentaja? Kun vielä muistetaan Peytonin Super Bowl-historia, ja että Brady on nimenomaan VOITTAJA, niin Brady on täysin ylivoimainen.

Lähtemättä tuohon ikuiseen QB-vertailuun niin täytyy sanoa, että itse en ymmärrä, mikä nimenomaan Bradysta tekee VOITTAJAN monien muiden hyvien pelinrakentajien yli? Hänen SB-rekordinda on 3-2 ja edellisestä sormuksesta on aikaa kymmenen vuotta. Manningilla voittosuhde on 1-2. Voitoissa ja tappioissa on muutenkin melkoisen monta muuttuvaa tekijää yhdessä ottelussa ja kokonaisella NFL-kaudella. Hemmetin kovia jamppoja kumpikin, mutta toisen nostaminen ylivoimaiseksi on liioittelua.

Vähän päivitystä Dolphinsin kauteen. Alla on kolmen ottelun voittoputki surullisen viimeisten sekuntien Packers-tappion jälkeen. Eilen sai kyytiä Chargers 37-0. Ryan Tannehill on parantanut selvästi kauden edetessä ja muutos tapahtui aika lailla niihin aikoihin, kun pääkoutsi Philbin puhui julkisesti, että Tannehillin asema aloittajan voi olla vaakalaudalla. Suuri syy Tannehillin parantuneisiin otteisiin verrattuna viime kauteen on parantunut hyökkäyksen linja. Juoksuhyökkäys on myös parantunut, mutta tällä hetkellä ongelmia aiheuttavat loukkaantumiset. Knowshown Moreno on pois loppukauden ja Lamar Millerkin loukkaantui edellisessä pelissä. Tähän mennessä Tannehill ei ole pystynyt pitämään tasoaan koko kautta, mutta toivottavasti tänä vuonna tähän tulee muutos.

Puolustus oli eilen jäätävä ja ollut muutenkin tasaisen hyvä. Pass rush on totutulla tasolla ja secondarykin toimii. Dolphins on muistaakseni NFL:n ykkönen syötönkatkojen jälkeisissä jaardeissa.

AFC vaikuttaa tällä kaudella tasokkaammalta kuin vuosiin. Patriots taitaa jälleen porskuttaa divisioonavoittoon, mutta villin kortin paikoista on kova kisa. Loppukauden mennessä nappiin uskoisin, että Miamissa kyetään jopa 10 voittoon, minkä luulisi riittävän postseasonille. Ensi viikolla kohdataan Lions ja sen jälkeen erittäin tärkeässä divisioonarivalryssä Bills.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
AFC vaikuttaa tällä kaudella tasokkaammalta kuin vuosiin. Patriots taitaa jälleen porskuttaa divisioonavoittoon, mutta villin kortin paikoista on kova kisa. Loppukauden mennessä nappiin uskoisin, että Miamissa kyetään jopa 10 voittoon, minkä luulisi riittävän postseasonille. Ensi viikolla kohdataan Lions ja sen jälkeen erittäin tärkeässä divisioonarivalryssä Bills.
Perinteisesti AFC:ssa on ollut muutama dominoiva joukkue (Patriots, Manningin joukkue, Steelers/Ravens), mutta NFC:sta on tullut tasaisemmin hyviä joukkueita. Tänä vuonna on toisin, AFC:sta löytyy muutama todella kova joukkue (Patriots, Broncos, Colts) mutta myös laajemmalla rintamalla löytyy kovia joukkueita, ja kokonaisuutena AFC on ollut tällä kaudella selvästi kovempi konferenssi kuin NFC. AFC:n 16:sta joukkueesta 11 omistaa tällä hetkellä voittavan rekordin. NFC:ssä sama suhdeluku on 7/16. AFC:ssa vaadittaneen 10-11 voittoa, jotta paikka postseasonilta irtoaa. NFC:ssa Wild Card voi irrota 9 voitolla, ja NFC Southin voitto voi irrota jopa vähemmällä.

AFC
Patriots vaikutti olevan matkalla alaspäin jokin aika sitten, nyt New England on koko sarjan kuumin joukkue. En tiedä mitä tämän vuoden Patriotseissa olisi ratkaisevasti parempaa kuin monen aikaisemman vuoden Patseissa, terve Gronkowski toki auttaa paljon. Mutta pysyykö Gronk ehjänä koko kauden? Revis ja Browner ovat myös selvästi vahvistaneet Patriotsin puolustusta, mutta ihan mestaruustason joukkueelta Patriots ei ainakaan paperilla vaikuta. AFC Championship Gamessa joukkue voi kuitenkin hyvinkin jälleen pelata. Ja jos konferenssifinaalissa vastaan tulee Peyton Manningin joukkue, niin Patriots lienee erittäin vahvoilla tuossa ottelussa. Joten eipä se Bradyn ja Belichickin kuudes yhteinen Super Bowl ole mikään mahdottomuus.

Broncos on joissain otteluissa ihan ylivoimainen, ja on laittanut koviakin jengejä täysin nippuun. Mutta heille on myös tullut näitä totaalisulamisia huolestuttavan usein (viime vuoden SB, tämän vuoden Patriots game). Ja niin kauan kuin Peyton pelaa playoffseissa huonommin kuin runkosarjassa, en ole valmis ennustamaan heille mestaruutta, ainakaan tässä vaiheessa kautta.

Colts omistaa kenties sarjan kovimman hyökkäyksen ja Andrew Luck on ihan uskomaton pelinrakentaja, kuin nuori Manning, mutta kuitenkin parempi ja ennen kaikkea urheilullisempi. Coltsin O-line on kuitenkin aika keskitasoa, joten voin hyvinkin nähdä skenaarion, jossa Colts kaatuu postseasonilla esimerkiksi jollekin AFC Northin joukkueelle, joka pass rushaa Indyn linjan pyörryksiin. Samoin Coltsin puolustus, ja varsinkin sen secondary on aika ohkainen, ja kuten Steelersiä vastaan nähtiin, kovin riippuvainen Vontae Davisista.

Steelers on noussut kahden viime ottelun myötä jonkinlaiseksi mustaksi hevoseksi loppukautta ajatellen. Paljon on kuitenkin kysymysmerkkejä vielä joukkueen todellisen tason suhteen. Heittosirkus ei voi loputtomiin jatkua, joten millä tavalla voitot otetaan niissä otteluissa, kun Roethlisberger ei heitä kuutta touchdownia? Hyökkäyslinja on ollut hyvä tällä kaudella, varsinkin heittoblokkauksessa. ABrown ja LeVeon Bell ovat epäilemättä superstaroja. Joukkueessa on paljon positiivisia asioita, mutta puolustuksen taso ei tule riittämään Patriotsia tai Broncosia vastaan. James Harrisonin ja Brett Keiselin ansiosta pass rush on alkanut löytämään tiensä pelinrakentajan luo, mutta secondaryn puutteet ovat liian suuria pysäyttämään eliittipelinrakentajien johtamat heittohyökkäykset.

Ravens, Bengals, Chiefs, Chargers, Bills, Dolphins ovat loput joukkueet, jotka taistelevat playoffseihin pääsystä. Ravens, Chiefs ja Dolphins ovat näistä mielestäni potentiaalisimmat joukkueet, sillä kaikilla on hyvät puolustukset. Bengalsin kone on alkanut yskiä kovan alkukauden jälkeen, koska AJ Greenin varvas on tohjona, ja Dalton on edelleen Dalton. Myöskään Kyle Ortonilla ei pitkälle mennä. Chargersilla taas puolustus näyttää vuotavan aivan liikaa, jotta joukkue voisi saavuttaa mitään merkittävää tällä kaudella.

NFC
Arizona johtaa joukkoa, mutta silti joukkueesta puhutaan aika vähän. Tämä johtunee siitä, että Cardinalsia ei osata mieltää oikeasti huippujoukkueeksi, vaan odotetaan, että ennemmin tai myöhemmin joukkueen myötätuuli lakkaa. Bruce Arians on osoittanut olevansa NFL:n kärkikoutsien joukossa ja d-koordinaattori Todd Bowles on todella kuuma nimi tällä hetkellä. Arizona jäi selvästi Broncosin jalkoihin alkukaudesta, mutta NFC:n sisällä joukkueelle ei vielä pysäyttäjää ole löytynyt. Palmer on ollut tosi hyvä niissä matseissa mitä on pelannut. Puolustuksessa on paljon hyviä pelaajia, mutta mistään dominoivasta yksiköstä ei voida kuitenkaan puhua. Cardinalsin ympärillä on tällä hetkellä todella positiivinen noste käynnissä, ja jos joukkue saa first round byen playoffseihin, ei heiltä vaadita kuin yksi voitto playoffseissa ja ovat jo konferenssifinaalissa.

Cowboysin loppukausi on täysin Romon varassa. Weedenillä lehmäpojat eivät tule menemään yhtään minnekään, muualla kuin alaspäin. Romo on kuitenkin iso kysymysmerkki loppukauden suhteen, sillä selkäongelmat eivät ole mitään pikkujuttuja jenkkifutiksessa. Jos Romo pystyy tällä kaudella pelaamaan, joutuu hän pelaamaan jatkuvasti puudutettuna ja kipujen alaisena. Miten se vaikuttaa hänen pelaamisen tasoonsa? Jos Cowboys joutuu shootoutiin, en usko, että puolustus pärjää siinä kovin hyvin. Toisaalta kun katsoo konferenssin muita joukkueita, on Dallasilla kuitenkin ihan hyvin asiat, niin kauan kuin Romo pystyy pelaamaan. Mutta vähän vedenjakajalla vaikuttaisi Dallasin kausi tällä hetkellä olevan.

Packers aloitti huonosti ja pääsee sitä myötä iskemään vähän puskista tällä hetkellä. Rodgers on edelleen sarjan paras pelinrakentaja, jos katsotaan pelkästään pelinrakentajan pelaamista yksittäisenä elementtinä. Puolustus on väläytellyt välillä, mutta vuotanut varsinkin juoksujaardeja ottelusta toiseen. Silti nostaisin Packersin melkein NFC:n kärkiehdokkaaksi menemään Super Bowliin asti. Rodgers on juuri niin hyvä, eikä hän ihan vailla apuja hyökkäyksessä ole, kiitos Nelsonin ja Cobbin.

Eagles on mystinen joukkue. Rekordi on 6-2, mutta voisi melkein yhtä helposti olla 8-0 tai 1-7. Ainoastaan Giantsia vastaan voittajasta ei ollut epäilystä, kaikki muut ottelut ovat tiukkoja kamppailuita, jotka olisivat voineet päättyä toisinkin. Foles on ollut suhteellisen paska tällä kaudella, ja on seuraavat 6-8 viikoa loukkaantuneena. Näkisin, että Sanchez voi olla jopa upgrade QB:n paikalla, mutta Sanchez on silti Sanchez, joten en liikoja lähtisi odottamaan. Shady McCoy on ollut yksi suurimpia mysteereitä tällä kaudella, pelkät linjan loukkaantumiset eivät selitä hänen ongelmiaan. Eagles on voittanut ainakin pari ottelua special teamsien avulla, mikä on toki hyvä ominaisuus olla olemassa, mutta kuitenkin loppupeleissä aika onnekas tapa voittaa otteluita.

Detroit Lions on kaikessa hiljaisuudessa voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Jim Caldwell on tehnyt loistavaa työtä valmennuksessa, ja on tuonut Detroitiin rauhallisen ja ammattimaisen ilmapiirin. Selvä upgrade Jim Schwartzista siis. Calvin Johnson ollut risana koko kauden ja on epäselvää ehtiikö hän kuntoutua kunnolla lainkaan ennen kauden päättymistä. Puolustus on ollut ehdoton vahvuus, päästäen vähiten pisteitä ja jaardeja koko sarjassa.

Seahawksin meno ei ole ollut viime kauden kaltaista, mikä oli ihan odotettuakin, vaikka kauden avaus Green Bayta vastaan olikin musertavan hyvä. Wilson on näyttänyt merkkejä siitä, että hän kasvaa jatkuvasti pelinrakentajana. Lynch on sarjan vaikein mies saada nurmenpintaan. Sherman on sarjan paras CB ja Thomas-Chancellor sarjan paras safety duo silloin kun kumpikin on kentällä. Uskon, että Seahawks menee playoffseihin asti. Jos se tapahtuu wild cardin kautta, niin matka Super Bowliin asti voi muodostua kuitenkin liian haastavaksi.

Saints on NFC:n black horse. Ei ole vielä vakuuttanut tähän mennessä, mutta kaikki elementit ovat olemassa sille, että kunhat palaset loksahtavat kohdalleen saavat muut joukkueet varoa. Mielestäni Packersin ohella NFC:n potentiaalisin mestariehdokas. Sean Payton ja Drew Brees eivät ole olleet viime aikoina niin paljon esillä kuin vielä pari-kolme vuotta sitten, mutta kumpikin on edelleen erittäin hyvä omassa roolissaan.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Steelersiltä pataan ja tuli ihan mieleen jo vanhat, ei-niin-hyvät ajat, kun James Harrison oli uransa huipulla... Ravens o-line on ollut huono inside stunttien kanssa, en tajua miten ne voi olla niin haastavia tajuta. Tämä nähtiin ekaa kertaa jo preseasonilla Redskinssejä vastaan ja samaa ongelma ollut molemmissa matseissa Bengalsseja vastaan, muut joukkueet ei niin aktiivisesti tuota ole käyttäneet. Steelers selkeästi otti ekasta matsista opikseen ja käytti tuota linjan heikkoutta hyväkseen, jopa törkesti. Tällä tarkoitan sitä vetivät samaa stunttia monesti putkeen, mutta mikäs siinä kun toimii joka kerta. En vaan tajua miten ei KO sekä Zuttah tätä saaneet karsittua pois. Zuttah pelasi muutenkin huonon pelin, kaveria retuutettiin kuin Gradkovskia viime kaudella. Tämän takia ei inside juoksut toimineet ja jonkinlaista tulosta tuli ainoastaan kun juostiin enempi ulos tacklejen takana. Juoksu hylättiin taas liian äkkiä omaan makuun. Yksi positiiven juttu jos linjasta pitää sanoa niin Ricky Wagner näyttää kyllä ns. real dealilta. Ennen kauden alkua RT oli puhuituin ja pelätyin positio linjassa, preseasonin jälkeen paikasta ei ole tarvinnut huolehtia.

Secondary sen sijaan on täyttä kuraa. Sieltä on ilmeisesti tänään cutattu Chykie Brown joka on "orkesteroinut" vastustajalle tässä kauden mittaan muutaman pitkän TD:n, kuten ekan viikon Bengalssien matsin ratkaisseen TD:n. Huhujen mukaan siellä ollaan hakemassa Danny Gorreria, joka Saintseista cutattu eilen. Toinen vaihtoehto on että Terrence Cody aktivoidaan. Gorrer oli Ravensseissa 2010-2011 ja pelasikin lopulta jonkin verran loukkaantumisista johtuen, muistelen että jopa joidenkin joukkeiden ykkös WR vastaan. Mitään hajua ei ole miten mies on viime aikoina pelannut, ilmeisesti viime vuodet olleet enempi backup meiningillä. Tässä vaiheessa ei kyllä ole paljoa varaa jättää mitään kiviä kääntämättä, on tuo heittopuolutus sellaista reikäjuustoa että. CB tontilla Webb pelaa keskinkertaista kautta ja Franks on keskitason alapuolella selkesti. Brown onkin sitten oletettavasti cut eli tällä hetkellä kaksi tervettä CB:tä... Asa Jackson ja Jimmy Smith toipilaina. Safetyistä Elam vaikuttaa bustilta, Will Hill ei ole vielä esittänyt edellisen kauden hyviä otteita, Stewardilla ei pelisilmää FS tontille, on aina myöhässä, rookie Brooks on vielä pihalla (kts. ed. viikon Bengalssien viimonen drive) ja muut safetyistä enempi spessupuolella. Raskasta on. Frontti seiska on ihan ok.

Seuraavaksi Titans kotona ja sitten Bye-viikko. Arvatenkin selvää ettei tätä matsia ole yksinkertaisesti varaa hävitä, kuten ei divisioona matseja enää muutenkaan. Veikkaus on että lopullinen saldo tulee olemaan 9-7 ja tällä ei jatkoon tänä vuonna pääse. AFC North on ollut kova paikka, kaikki joukkueet yli .500 ja viimeistä sijaa pidetään 5-4 saldolla.

Fawkesilta hyvää pohdintaa tuossa yllä, allekirjoitan lähes sanasta sanaan. Käsittääkseni Calvinia odotellaan loppukaudelle takaisin Lionsseihin, tätä kautta hyökkäykseen tulee yksi dimensio vielä lisää.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Secondary sen sijaan on täyttä kuraa. Sieltä on ilmeisesti tänään cutattu Chykie Brown joka on "orkesteroinut" vastustajalle tässä kauden mittaan muutaman pitkän TD:n, kuten ekan viikon Bengalssien matsin ratkaisseen TD:n. Huhujen mukaan siellä ollaan hakemassa Danny Gorreria, joka Saintseista cutattu eilen.
Chykie Brownin lisäksi Ravens laittoi myös Dominique Franksin pihalle. Kohtuu kovia päätöksiä siis tehty Baltimoressa secondaryn suhteen, mutta ne lienevät paikallaan viime sunnuntain jälkeen. St.lemiinin mainitsema Danny Gorrer ja PS:sta ylennetty rookie Tramain Jacobs ottavat Brownin ja Franksin paikat rosterissa. Ravensilla tosiaan vain kolme ehjää corneria tällä hetkellä, ja näistä yksi ei ole pelannut snapiakaan NFL:ssä. Mielenkiintoista oli lukea st.lemiinin arvioita Ravens secondaryn nykytilasta. Elamin kutsuminen bustiksi oli uutta itselleni, tosin enpä ole häntä hirveästi seurannut draftin jälkeen, joten vaikea lähteä tuota kiistämäänkään.

Secondaryn merkitys nykypäivän NFL:ssä on kyllä todella suuri. Jos ennen juoksun pysäyttäminen oli se ykkösjuttu kaikille puolustuksille, niin nykyään pelkästään se ei riitä mihinkään. CB alkaa olla yksi NFL-joukkueen tärkeimmistä positioista, vaikkakaan yksittäinen CB ei vielä kesää tee, jos muut cornerit eivät suoridu omista tehtävistään.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tosiaan Mark Sanchez aloittaa seuraavat matsit pelinrakentajana ja mies pelasi ihan varman näköisesti Houstonissa. Muutaman pallon mies kuitenkin heitti suoraan db:n syliin, eikä rissut paikoin pelanneet samoja pelejä mr. butt fumblen kanssa. Onneksi Houstonin hyökkäys pysyi nollissa lähes koko matsin ja Texansin pisteet tulivat lähinnä Folesin intteristä ja yhdestä Fosterin kärytyksestä.

Tähän mennessä Foles, ja nyt Sanchez, ovat heitelleet käsittämättömän määrän inttereitä. Eaglesin linjaa vastaan on nähty aika voimakasta pass rushia viime viikot ja oikeastaan Maclin, Sproles ja Ertz ovat takoneet riittävästi pelejä, että pisteet ovat riittäneet lopussa. Redzonella kumpikaan bäckeistä eivät saa lyhyitäkään jaardeja juostua.

Puolustuksessa DB:t käryilevät ja puolustuksen vastuita missaillaan kentällä. Malcolm Jenkins ja Bradley Fletcher ovat peittäneet miehensä, mutta vasen puoli on palanut. Cary Williamsin päältä heitetään nykyään suurin osa jaardeista. Homman kruunaa se, että välillä syvällä nukkuu Nate Allen.

Joukkue on pelannut kehnosti ja silti recordi on tuo. Neljä voittoa riittää luultavasti pleijjareihin ja Eagles kohtaa oikeastaan losing record joukkueiden lisäksi vain Packersin ja Cowboysin. Ihan hyvältä näyttää tilanne Eaglesilta, kunhan pelaajat pysyvät ehjinä. Eaglesin starttereista nimittäin Folesin lisäksi Todd Herremans ja Demeco Ryans eivät pelaa peliäkään tällä kaudella. Hyvät backupit tulevat kuitenkin miehiä paikkaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Elamin kutsuminen bustiksi oli uutta itselleni, tosin enpä ole häntä hirveästi seurannut draftin jälkeen, joten vaikea lähteä tuota kiistämäänkään..

Paino sanalla että _vaikuttaa_ bustilta.

Ykköskierroksen varauksia kohtaan odotusarvo on aina hieman korkeampi, heiltä odottaa melko pian jonkinlaista suorittamista suoraltaan, ellei sitten pelipaikka ole rosterissa valmiiksi niin laadukkaista veteraaneista edustettuna, että saa rauhassa kasvaa siellä taustalla. Tälläistä tilannettahan baltimorella ei ole ollut. Viime kautena oli toki rookie, joten paljon sai anteeksi, mutta tälle kaudelle kehityskaari ei ole kummoinen ollut. Tällä kaudella kun vielä secondary oli jossain kuosissa (=Jimmy Smith ja Asa Jackson olivat terveinä), niin Elamia vastustajat käyttivät hyväkseen, mm. Carolinan hyökkäys näytti jatkuvasti etsivän heittopelissä Elamia kohteekseen. Toisaalta... Vaikka hänen cover skilssejä on hehkutettiin draftissa, niin hän on kuitenkin enemmän strong safety ja parhaat ominaisuudet löytyvät kun saa pelata lähellä line of scrimmagea. Vaikka tällä kaudella hän on enempi natural SS:nä saanut olla, niin on hän pelannut paljon myös nickelinä, joka ei todellakaan ole hänen vahvinta aluetta. Tavallaan Elam on joutunut kärsimään secondaryn epävakaudesta, joka ei ainakaan ole tukenut hänen kehitystään. Varmasti olisi jotenkin selkeämpää suht tuoreelle kaverille että kokoonpano pysyisi suunnilleen samana. Nythän siellä ei ole kuin Jimmy Smith oikeastaan ollut pysyvä, muut pelipaikat olleet Elamin uran aikana melkoisessa pyörityksessä. Toisaalta niitä ominaisuuksia joilla häntä draftatessa kuvattiin, mm. loistava open field taklaaja, niin niitä ei kuitenkaan ole nähty. Itseasiassa taitaa olla yksi johtavista taklausten missaajista joukkueessa. Ball skilssit ovat keskitasoa huonompaa, monta intteriä on ollut otettavana, mutta onko siellä yksi uralla käteen jäänyt. Vaikeuksia hahmottaa missä pallo lentää, monesti rissua varjostaessa Elam ei saa päätä käännettyä palloa kohti vaan tulkitsee rissun eleistä missä pallo on tulossa ja huitoo käsillään siinä toivossa että saisi vastaanottoa häirittyä sen sijaan että luottaisi tekniikkaansa ja kääntäisi itse päätään palloa kohti. Juoksua vastaan keskitasoa korkeintaan, ei ylireagoi ja tietää hommansa, mutta ottaa huonoja kulmia taklauksiin. Tähän väliin piti ihan tarkistaa: Elam johtaa liigaa DB:stä missatuissa taklauksissa, joita on tälle kaudelle 12. Heittoa vastaan PFF rankkaa Elamin toiseksi huonoimmaksi safetyksi.

Toki sitä toivoo että homma lähtee vielä nousuun, mutta jotenkin itsellä ei hirveän suuret odotukset Elamia kohtaan. Ottaen huomioon että kyseessä ykköskierroksen varaus, niin sanon sen vielä kerran: "vaikuttaa bustilta" :)

EDIT: Franksin ulostamista tässä tilanteessa en täysin allekirjoita, mies kuitenkin tietää puolustussysteemin ja cornereita kun ei hirveästi ehjänä ole... Vaikka kaveria on poltettu muiden ohella, niin on hänellä parissa matsissa 5 PD:tä, eli kyllä hän ihan oikeitakin juttuja kentällä tekee. Tramain Jacobsista ei hirveästi dataa ole, elin siinä ajatuksessa että melko raw on vielä, vaikka omaa kuitenkin fyysiset ominaisuudet pelata NFL:ssä. Gorrerin suhteen pitää yrittää olla positiivisin mielin, sillä Detroitin fanit osittain ihmetelleet miehen cuttaamista. Ei vaan ole ihan älyttömästi aikaa ajaa miestä sisään, tosin bye viikko sattuu tässä kohtaa ihan hyvään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Detroit Lions on kaikessa hiljaisuudessa voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Jim Caldwell on tehnyt loistavaa työtä valmennuksessa, ja on tuonut Detroitiin rauhallisen ja ammattimaisen ilmapiirin. Selvä upgrade Jim Schwartzista siis. Calvin Johnson ollut risana koko kauden ja on epäselvää ehtiikö hän kuntoutua kunnolla lainkaan ennen kauden päättymistä. Puolustus on ollut ehdoton vahvuus, päästäen vähiten pisteitä ja jaardeja koko sarjassa.

Ero joukkueessa viime kauteen on valtava, vaikka tilasto ei viime kauden vastaavaan paljoa eroakaan (5-3). Joukkue on henkisesti paljon vahvempi, kuten useampi viime hetkien takaa rinnalle ja ohi nousu osoittaa. Ja ottaen huomioon vielä nuo kaikki loukkaantumiset (Johnson, Bush, Fauria jne jne.) pidän Detroitin saumoja hyvinä. Seuraavat kolme peliä ovat todella pahoja, yksi voitto pitäisi ainakin raapia, kun vastaan tulee Dolphins kotona sekä Cardinals ja Patriots vieraissa. Sen jälkeen onkin suhteellisen miellyttävä ohjelma, kun vastaan tulee Bears x2, Vikings, Buccaneers ja Packers.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Cary Williamsin päältä heitetään nykyään suurin osa jaardeista.

Baltimoren aikoina kaveri pelasi melkoisen single coveragessa melko ison cushionin kanssa, raskasta seurattavaa oli silloin. Ei häntä tosin poltettu pitkissä peleissä säännöllisesti, mutta first downeja vastustaja haki hänen tontiltaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
EDIT: Franksin ulostamista tässä tilanteessa en täysin allekirjoita, mies kuitenkin tietää puolustussysteemin ja cornereita kun ei hirveästi ehjänä ole... Vaikka kaveria on poltettu muiden ohella, niin on hänellä parissa matsissa 5 PD:tä, eli kyllä hän ihan oikeitakin juttuja kentällä tekee. Tramain Jacobsista ei hirveästi dataa ole, elin siinä ajatuksessa että melko raw on vielä, vaikka omaa kuitenkin fyysiset ominaisuudet pelata NFL:ssä. Gorrerin suhteen pitää yrittää olla positiivisin mielin, sillä Detroitin fanit osittain ihmetelleet miehen cuttaamista. Ei vaan ole ihan älyttömästi aikaa ajaa miestä sisään, tosin bye viikko sattuu tässä kohtaa ihan hyvään aikaan.

Bengals peliä en itse nähnyt, mutta ainakaan Steelerssiä vastaan Franksin saldo ei hurraahuutoja aiheuttanut. 6 syötöstä 5 meni perille ja mitä itse huomioin niin kovin avoinna näytti kaverit noissa tilanteissa olevan.
Toki, jos vertaa Browniin, niin Franks oli jopa vahvistus Ravenssin rosteriin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös