Mainos

NFL season 2014–2015

  • 79 697
  • 571

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Avataanpa nyt tälläinen ketjun kun kickoffiin NFL:n kaudelle 2014 on aikaa suurinpiirtein 12 tuntia.

Ensi yönä Suomen aikaa Green Bay Packers lähtee hakemaan revanssia Fail Marysta CenturyLink Fieldin huutomyrskyyn, jossa vastaan asettuu hallitseva SuperBowl-mestari Seattle Seahawks.

Muita herkkupaloja ensimmäiseltä viikolta ovat AFC Northin yhteenotto Cincinnati-Baltimore, AFC-konferenssin kahden suosikin yhteenotto Denver - Indianapolis (SNF) sekä maanantaina kahden kovan playoff-contenderin taisto Arizona - San Diego.
Myös NFC Southin rivalry Atlanta - New Orleans kerännee katseita.

LET'S PLAY FOOTBALL!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
NFL.comin sivuilta löytyy suht kattava ennakkopaketti kauteen, mukana myös joukkuekohtaiset ennakot. Mitään kovin syvällistä settiä nuo kirjoitukset eivät ole, mutta noita lukemalla saa ihan hyvän kuvan sellaisistakin joukkueista, joita ei muuten tule niin paljoa seurattua. Lisäksi jos kiinnostaa NFL Networkin puhuvien päiden mielipiteet niin löytyy myös videoklippejä, joissa Game Day Crew on äänessä.

Heitetään tähän nyt vielä omat konferenssikohtaiset power rankingit. Ei muuta kuin kommentia kehiin jos/kun eriäviä mielipiteitä löytyy.

AFC
1. Denver Broncos
2. New England Patriots
3. San Diego Chargers
4. Cincinnati Bengals
5. Baltimore Ravens
6. Indianapolis Colts
7. Pittsburgh Steelers
8. Kansas City Chiefs
9. Houston Texans
10. Jacksonville Jaguars
11. Miami Dolphins
12. New York Jets
13. Tennessee Titans
14. Buffalo Bills
15. Oakland Raiders
16. Cleveland Browns

NFC
1. Seattle Seahawks
2. Philadelphia Eagles
3. Green Bay Packers
4. New Orleans Saints
5. Chicago Bears
6. Detroit Lions
7. San Francisco 49ers
8. Carolina Panthers
9. Arizona Cardinals
10. Minnesota Vikings
11. Washington Redskins
12. Atlanta Falcons
13. Dallas Cowboys
14. Tampa Bay Buccaneers
15. New York Giants
16. St. Louis Rams
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kohta mennään. Kovat avajaiset jo menossa Seattlessa ja 25 minuutin päästä kausi alkaa. Toisaalta toivon Packerseille voittoa, koska se on mielenkiintoinen tiimi ja Rodgers, mutta koska pelaavat Lionsin kanssa samassa divarissa, niin sen takia pitäisi olla Seattlen puolella. Tulkoon siis hyvä matsi ja parempi voittakoon.

Rupesin jo streameilla kikkailemaan, mutta tämähän näkyykin Viaplaylta, positiivinen yllätys. Viaplayn tiedot on tosin hieman vanhentuneita:

"USA:n suurin urheilulaji National Football League (NFL) tarjoaa mahtavaa jännitystä koko kauden. Näet Viaplayssa kun Baltimore Ravens puolustaa Super Bowl-palkintoansa."
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Cheese head täällä ihan innolla odottaa. Tällä kaudella voidaan oikeasti mennä päätyyn asti. Olisi toisaalta pitänyt jo viimekaudellakin olla mahdollisuudet, mutta kyllä se Rodgerssin loukkantuminen vaan makso liikaa. No nyt on sitten kovempi defu ja rajana taivas.

Lisäksi Seahawksseilla on krapula...

Muuten pregameshow on ollut kyllä fail, odotin huomattavasti enempi, asiaa ollut tyyliin 2 minuuttia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei taida Seahawksseja pysäyttää tällä kaudella kukaan, hyviä ne oli jo viimeksi, mutta Boncosia minä veikkasin. Nyt ne on vielä parempia.

Pelottava nippu.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Packers oli kyllä kuriton nippu tänään/eilen. Aivan jäätäviä virheitä ja virhearviointeja.

Rodgers sai pari hyvää draivia rullaamaan ja varsinkin toisella puoliskolla no hudle sai kivasti Seattlen pojat haukkomaan henkeä, kun ei päässyt vaihtamaan.

Kunhan Rodgers pysyy terveenä on Packersillä toivoa.
 

Cube

Jäsen
En ehkä vetäisi Packersin kaudesta suuria johtopäätöksiä tuon pelin perusteella, tai edes Seahawksin. Tiedettiin, että Seattle on kivikova kotona ja teurastanut vastustajia CenturyLinkillä viime vuosina. Packers puolestaan ei ole ollut aina kovin erikoinen vierasjengi. Nyt vielä avausmatsi, Seahawksin mestaruusjuhlat ja niistä syntyvä energia loivat oman haasteensa. Packersia varmaan myös kaduttaa jälkeenpäin tuo valittu gameplan, joka vaikutti joiltain osin todella epäonnistuneelta. Match-up ei muutenkaan ollut mitenkään otollinen, tasosta viis.

Kunhan Bulaga ja Lacy ovat ok, tulee Pack menemään pitkälle. Mahdollisesti menevät silloinkin, jos eivät ole. Seahawksia testataan kunnolla vasta siinä vaiheessa, kun tulee vastaan joukkue, jolla on laadukkaat linjat.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Odotin Packersilta huomattavasti enemmän, mutta Seahawks se vain eteni vakuuttavasti voittoon. Jäi Packerisista tosi hengetön kuva, kun taas Seahawks näytti, että he ovat edelleen Team to Beat NFC:ssä tällä kaudella, eikä siitä mestaruus darrasta ollut otteiden puolesta mitään merkkejä.

Pari huomiota:

- Vaikea sitä Lynchia on tottakai taklata, mutta kyllä niitä missattuja taklauksia oli silti todella paljon.

- Bennet on kova! En vieläkään voi käsittää sitä Ex Bucs-GM Mark Dominik älynväläystä olla tarjoamatta mitään kunnollista sopimusta hänelle. No Seattle tarjosin Prove It-sopimuksen hyvällä palkalla ja kas kummaa. Iso jatkosopimus ja Super Bowl voitto viime kaudesta palkintona.

- Wilson on kyllä mahtava QB ja Lynch on edelleenkin todella kovassa kunnossa.

- Lampaanperse McCarthylle, kun päätivät puntata ottelun lopussa. Mitä väliä sillä on, missä kohtaa kenttää Wilson ne Kneet ottaa, vaikka se 4th and 13yard olisikin epäonnistunut.
 
Viimeksi muokattu:

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
- Lampaanperse McCarthylle, kun päätivät puntata ottelun lopussa. Mitä väliä sillä on, missä kohtaa kenttää Wilson ne Kneet ottaa, vaikka se 4th and 13yard olisikin epäonnistunut.

Kauden eka peli, olivat 20p (suomeksi: väh. 3 possessionia, 2 onnistunutta onside kickiä) tappiolla, ja 4th&13 jostain omalta kenttäpuoliskolta. Ehkä ihan hyvä vaan puntata... Periaatteessa jokainen snäppi on loukkaantumisriski, jos haluaa puolustella Mikea.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kauden eka peli, olivat 20p (suomeksi: väh. 3 possessionia, 2 onnistunutta onside kickiä) tappiolla, ja 4th&13 jostain omalta kenttäpuoliskolta. Ehkä ihan hyvä vaan puntata... Periaatteessa jokainen snäppi on loukkaantumisriski, jos haluaa puolustella Mikea.

Näinhän se on. Turha sinne on pistää ykkösmiehiä "huvin" vuoksi. Scenaario: Rodgers joutuu odottamaan pocketissa kunnes yksi OL:n pelaajista kaatuu rodgersin jalan päälle. Polvi/nilkka paskaksi -> kausi pulkassa. Tietty tämä oli sellainen kauhuskenaario mutta voi ihan hyvin tapahtua. Gronk mursi kätensä extra point-muodostelmassa pari vuotta sitten...
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles voitti openerinsa Jacksonvilleä vastaan. Puoliajalla joukkue oli kuitenkin kolme byriä tappiolla. Foles pelasi paskasti. Linja alkoi pitää vasta sen jälkeen, kun Evan Mathis ja Allen Barbre loukkaantuivat. Back up G Gardner pelasi tasaisen matsin. Sproles oli todella vakuuttava. Palautustiimit ja juoksuhyökkäys vakuuttivat.

Dolphins voitti Patriotsin openerissa. Hyökkäyksen kordinaattorin tuntien en yllättynyt hirveästi juoksujaardeista.

Cowboys ottaa parhaillaan kuokkaan 49ersilta. Romohan sieltä kiskaisi kauden ensimmäisen intterin tuplapeittoon. Redskins hävisi Texansille ja se linjapeli. Se linja.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelersin kausi avattu 30-27 voitolla Clevelandista. Kaksi ekaa neljännestä oli Steelersin juhlaa, johto taisi olla 27-3 tauolla. En tiedä mitä Brownsin koutsit sanoivat tauolla pukuhuoneessa, mutta toinen puoliaika oli täysin päinvastainen. Steelers perseili oikein huolella, ja Browns marssi kenttää edes takaisin ihan oman mielensä mukaan. 24 pistettä putkeen Brownsille ja tilanne tasan. Lopussa onneksi hyökkäys sai aikaan tarvittavat jaardit ja pääsi FG -etäisyydelle, josta Suisham kenkäisi voittavan potkumaalin ajan umpeutuessa.

Hyvää ottelussa oli LeVeon Bellin peliesitys. Juoksublokkaus ei tälläkään kertaa ollut mitenkään erinomaista, mutta Bell taikoi jaardeja kuin tyhjästä. Tästä kaverista voi tulla todella kovan luokan RB, kunhan jättää siviilisekoilut jatkossa minimiin. Antonio Brown oli oma huima itsensä, ei ollut ainakaan Joe Hadenista hänen pysäyttäjäksi. Punt returnerinakin Brown oli liekeissä, monottaen mm. Clevelandin punteria suoraan päin näköä kesken palautuksen. Sakkoa tuosta varmaan tulee, mutta tulkoon. Myös toinen receiver, Markus Wheaton oli hyvä. Itselläni oli isoja epäilyksiä hänen kyvyistään täyttää Sandersin jättämä aukkoa heittopelissä, mutta ainakin tässä ottelussa hän täytti oman roolinsa kiitettävästi. Roethlisberger heitti lähemmäs 400 jaardia, melko harvinaista Steelersille noin suuri jaardimäärä ilmateitse. Yksi tyhmä INT sinne mahtui sekaan, mutta vastapainoksi yksi mieletön TD-heitto Brownille end zonen takanurkkaan.

Pyyhkeitä ansaitsee koko puolustus toisen puoliajan esityksestään. OLB:t Jones ja Worilds olivat ihan lapasia, vaikka kumpikin yhden säkityksen saikin tililleen. Varsinkin Jones alkaa ärsyttää itseäni oikein huolella kyvyttömyydellään "wrap up" taklauksen yhteydessä. Samoin Ike Taylor saa luvan katsoa peiliin oikein kunnolla tämän päivän räpellyksensä jälkeen. Cover skillsit ovat ihan kiva asia, mutta kyllä NFL-tason pelaajan pitää pystyä ottamaan pallo kiinni, jos se heitetään hänelle suoraan käsiin, oli kyseessä sitten minkä pelipaikan pelaaja tahansa. Näinköhän Taylor on ottanut urallaan yhtään syötönkatkoa? En ainakaan muista omin silmin tällaista ihmettä todistaneeni. Toinen CB, Cortez Allen allekirjoitti pari päivää sitten 5v jatkosopparin. Yhden INT:n hänkin tiputti, mutta oli kuitenkin parempi kuin Taylor. Harmi vaan, ettei Steelersilla ole parempaakaan vaihtoehtoa tuonne takakentälle kuin Taylor. Jos olisi, niin penkki kutsuisi Ikea.

Browns yllätti ainakin minut hyvillä otteillaan. Melkoinen no name rosteri heillä oli kentällä, kun Gordon on suspended, Manziel vaihtopenkillä ja Jordan Cameronkin loukkaantui kesken kaiken. Terrance West pelasi todella vahvasti ja korvasi Ben Taten, joka loukkaantui hänkin. Samoin toinen rookie-RB Cromwell juoksi määrätietoisesti. Hoyer ei kummoinen QB ole, mutta teki kuitenkin hyviä päätöksiä eikä panikoinnut vaikka ensimmäinen half olikin Brownsille todella vaikea. Manzielia melkein odottelin jo kentälle kun joukkueet tauolta takaisin kentälle palasivat, mutta Pettine&Shanahan jaksoivat luottaa Hoyeriin, ja se osoittautui viisaaksi päätökseksi. Heittovoiman puute on nähtävissä Hoyerin pelissä, mutta tuollaisena systeemi-QB:na hän menee ihan ok. Ja ymmärtääkseni OC Shanahan haluaakin juuri tuollaisen robotin sinne kentälle, eikä tullut kovin hyvin toimeen Griffinin kanssa Washingtonissa, näinköhän homma toimisi siis Manzielin kanssakaan.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sadan miljoonan Tony Romo vastaa huutoon heittämällä kolme intteriä, onhan tää aika murhaa Cowboysille jos vaikka ei pistetä niitä kaikkia Romon piikkiin niin onhan se ongelma.

Aika jäätävä ykkösviikko! Seattle näyttää pelottavan vahvalta, kaavailin Packersia ja Saintiä ykköshaastajiksia konferenssissa. Molemmat koomasi melko pahasti.

Colts@Broncos vielä näkemättä, molemmat kiinnostaa. Broncosin nimilista on huikee, miten toimii kentällä?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niin. Kausi on avattu ja kysymysmerkkejä on ilmassa enemmän kuin vielä 24h sitten.

Tappio Miamille ja täysin ansaitusti.

Tämä tappio menee puhtaasti sekä O- että D-linen piikkiin. O-line ei pystynyt luomaan Bradylle tarpeeksi aikaa toisella puoliskolla ja D-line oli muuten vaan susipa*ka koko pelin. a) ei minkäänlaista painetta Tannehillille ja b) juoksupuolustus oli kuin collegepelissä konsanaan. Moreno juoksi miten halusi keskeltä läpi. Välillä tuntui että onko siellä ollenkaan fronttia ottamassa juoksua vastaan kun sekä Moreno että Miller vetivät sata lasissa isoja juoksuja. Secondary sentään pelasi ihan ok pelin tai sitten vaan tuo D-linen uskomaton perseily saa huononkin secondaryn näyttäamään hyvältä.

Noh. Ei kuitenkaan vähätellä Miamia, toisella puoliajalla Tannehill oli hyvä, parempi kuin Brady ja siksi he voiton veivät. Cameron Wake oli monsteri tässä pelissä, täysin pitelemätön.

Kauden avauspelistä jäi paljon BB:lle mietittävää ja itse tuossa mietin että onko ykkösmiehistö hieman ruosteesa kun he niin vähän yleensä pelaavat preseasonilla. Positiivisia janttereita Patriotseista LB Collins sekä RB Vereen.

Ensi viikolla vastaan asettuu Vikes ja AP joten juoksupulustuksen olisi hyvä toimia silloin...
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Olipa yllätys että totaalisella pannukakulla lähdettiin liikkeelle Dallasin osalta. Tästä tulee helvetin pitkä ja synkkä kausi. 4 turnoveria ennen puoliaikaa, joista 49ers pisti 21 pistettä taululle. Dallasin vahvuus piti olla hyökkäys, mutta juuri se kusi pelin heti alkumetreillä. Romolta aivan umpisurkea peli, varsinkin kaksi ekaa neljännestä. Jokainen intteri täysin nro 9 vika. Romo yritti liian paljon pakottaa Dezille palloja joista tuli 2 intteriä. 3 intteri tuli rookiemaisesta aivopierusta end zonelle. Ei noin kokenut pelinrakentaja voi vaan vipata palloa maalialueelle. Todella, todella heikko suoritus läpi pelin Romolta. DeMarco Murray puolestaan oli erinomainen, vaikka ihan ekan kannon fumblasi ja jonka 49ers palautti pohjiin asti. Samoin OL oli pirun hyvä, niin juoksublokeissa kuin heittosuojauksessa. Romolla oli aikaa yllin kyllin, ehkä jopa liikaakin? Joka tapauksessa Dallasin hyökkäys liikutti palloa varsin hyvin. Ongelmat tuli sitten red zonella sekä Romon heikon pelin kautta. 4 turnoveria eteen on vain yksinkertaisesti liikaa. Ei tässä kuitenkaan hyökkäyksen osalta paniikki nappulaa paineta. Romolta virheet pois ja Dez paremmin peliin mukaan, niin hyvä tulee. Bryantilla oli jotain häikkää koko pelin ajan. Kävi välillä pukukopissakin jotain tsekkaamassa? Rissuista jäi Cole Beasley mieleen.

Puolustus oli oikeasti aika hyvä. Alkuhan oli tietenkin todella murheellinen. Pelin alussa 49ers hyökkäys oli kentällä reilun minuutin ja neljä snäppiä, joista saldoksi 2 td:tä. Positiivista oli kuitenkin DL. Pelasivat nimittäin paljon paremmin mitä uskalsin odottaa? Painetta tuli varsin mukavasti ja juoksukin pysäytettiin suht hyvin. Ronaldo McClain oli alottava mike ja selviytyi urakasta puhtain paperein. Suurimmat ongelmat oli, yllätys, yllätys takakentällä. Zone coveragessa oltiin koko ajan kusessa. Kuinkahan monet ekat yritykset Boldin otti kolmansilla yrityksillä? Claiborne ja Carr ei vaan vakuuta. Scandrickkia tulee ikävä. Puolustukseen ei kuitenkaan tänään kaaduttu, vaan hyökkäyksen turnovereihin sekä Romon heikkoon peliin.

Ei auta itku. Oli paljon hyvääkin, mutta myös huonoa. Etukäteen en tätä peliä laskenut voitettavaksi, mutta ens viikonlopun Titans pelin sellaiseksi lasken. Turnoverit pois, niin aika luottavainen olen seuraavan pelin suhteen. Paska maku tästä jäi, kuten myös Crocodilesin välierätappiosta Vaahteraliigassa. Sunnuntai oli huono jenkkifutispäivä minulle…
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Yleensä se menee toisin päin, eli eiköhän secondary hyvä ole, jos saa siihen vaan mahdollisuuden.

Joo, kyllä secondary saa puhtaat paperit, etenkin kun frontti ei saa painetta ja pistetään lisää ukkoja boksiin pysäyttämään mahdollinen juoksu.

delete kirjoitti:
Puolustus oli oikeasti aika hyvä. Alkuhan oli tietenkin todella murheellinen. Pelin alussa 49ers hyökkäys oli kentällä reilun minuutin ja neljä snäppiä, joista saldoksi 2 td:tä. Positiivista oli kuitenkin DL. Pelasivat nimittäin paljon paremmin mitä uskalsin odottaa? Painetta tuli varsin mukavasti ja juoksukin pysäytettiin suht hyvin.

Itse katselin matsin puoliajalle asti ja alun murheellisia tapahtumia lukuunottamatta minustakin puolustus pelasi paremmin mitä kaikki odottivat. Sinunkin ennakkoja kun olen lukenut niin saanut sellaisen kuvan ettei tämän vuoden D pysty mihinkään.
 
Tappio Miamille ja täysin ansaitusti.

Alussa näytti siltä, että Patriots purjehtii helppoon voittoon, kun Dolphinsille tuli kolme turnoveria peräjälkeen eikä Bradya saatu pysäytettyä millään. Puoliajalla tapahtui kuitenkin jotain ja asetelma kääntyi täysin päälaelleen. Miami tosiaan dominoi molemmissa linjoissa, mikä on O-linen osalta melkoinen parannus viime vuoden kaikinpuolisen perseilyn jälkeen. Osittain kyse oli tosiaan myös Patriotsin puolustuksen linjan huonoudesta. Näyttää kuitenkin siltä, että offseasonilla on Miamissa keskitytty oikeisiin asioihin eli Tannehillin suojelemiseen ja juoksupeliin. Nämä molemmat olivat viime kaudella liigan huonoimpia. Moreno on loistava lisä RB-osastolle.

D-line oli totutun vahva Waken johdolla. Helppoa ei tule jatkossakaan vastustajien pelinrakentajilla olemaan. Miamin playoff-haaveiden osalta ratkaisevinta on se, kehittyykö hyökkäys siihen jamaan, että tarvittavat pisteet saadaan illasta toiseen. Nyt näyttää ihan lupaavalta. Puolustuksen kanssa ei ole ollut hätää edellisillä kausillakaan.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Tampan kausi alkoi tappiolla. Vastassa ei ollut edes Cam Newton, vaan Derek Anderson (!!!). Andersonin kunniaksi pitää kyllä sanoa, että pelasi tosi hyvin, mutta jättihän tuo tappio silti todellisen paskan maun suuhun. Hullua tuossa pelissä, oli tosiaan tuo, että Tampa oli niinkin ala-arvoisella pelillä koko ottelun kuitenkin isku etäisyydellä ja peli ratkesi vasta viimeisellä kahdella minuutilla.

Kolme neljännestä näytti jo siltä, että Tampa jää nollille. Sillä hyökkäyspelillä oltaisiin kyllä ansaittu olla paljon pakkasen puolella, joten täytyy olla tyytyväinen tuohon nollaan. Vanilla-hyökkäyskutsut, yhdistettynä ja pelokkaaseen Josh McCown:iin, joka kiskaisi pari ihan älytöntä intteriä. Tähän vielä lisätään Doug Martinin surkeaan pelaamiseen, niin ei paljon riemunkiljahduksia 3/4 osaa pelistä herättänyt.

No viimeinen neljännes oli sitten jo vähän eri näköistä. 10 minuuttia jäljellä ja Pantersin Gano missaa FG:n. Siitä lähti sitten Tampan takaa-ajo ja niin hyökkäyksen, kuin puolustuksen osalta homma meni silloin jo ihan kiitettävästi.

Kaikki meni kuin elokuvissa ja Goldsonilla oli mahdollisuus intteriin Carolinan 20-yardin kohdalla ja todennäköisesti se oltaisiin palautettu pohjiin. Tällöin aikaa oli jäljellä vajaa 2-minuuttia ja peli oli 14-17 Carolinan hyväksi. 9/10 kerrasta tuo olisi varmaan tarttunut, mutta ei tänään. Carolina punttasi ja Tampalla oli vielä kaksi aikalisääkin käyttämättä, joten kaikki edellytykset tasoittavaan FG-driveen oli olemassa, mutta Rainey rähmää pallon omalla kenttäpuoliskolla. Kiitos ja hyvää yötä!

Vaikka Tampan pelaaminen oli pääosin ala-arvoista, tuo viimeinen neljännes jätti kuitenkin jotain positiivista ajateltavaa. McCown näytti lopussa QB:lta. Jos (Iso JOS) McCown pystyy säilyttämään tuon tason ja ensi peliin puikkoihin todennäköisesti palaava OC Tedford on luvattu sateentekijä, niin hyökkäys saattaa kuin saattaakin nousta riittävälle tasolle. En tiedä olenko ikuinen optimisti, mutta odotan jo innolla ensi sunnuntaita. Sieltä saamme todennäköisesti sitten vahvistuksen Tampan hyökkäyksen iskukyvylle tai sen totaaliselle puutteelle.

Niin ja toivottavasti Lovie ymmärtää kokeilla Mike Jamesia aloittavan RB:n paikalla. Martin ja Rainey todistivat, ettei heistä siihen ainakaan eilen ollut. Martin on todennäköisesti esityksiensä perusteella yksi yliarvostetuimpia RB:ta mitä NFL:ssä tällä hetkellä pelaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Alussa näytti siltä, että Patriots purjehtii helppoon voittoon, kun Dolphinsille tuli kolme turnoveria peräjälkeen eikä Bradya saatu pysäytettyä millään. Puoliajalla tapahtui kuitenkin jotain ja asetelma kääntyi täysin päälaelleen.
Tuntuu siltä, että ensimmäisen viikon trendi oli se, että alussa toinen joukkue dominoi miten haluaa, mutta sitten puoliajalla häviöllä oleva tekee pari taktista muutosta+johtava joukkue alkaa varmistella, jonka seurauksena ottelusta tuleekin lopulta todella tiukka. Ainakin PIT-CLE, NE-MIA, CIN-BAL, DEN-IND ja TB-CAR noudattivat tätä kaavaa. Jaguars taisi johtaa Phillya tauolla 14 tai 17 pisteellä, mutta tauon jälkeen eivät saaneet pisteen pistettä ja Eagles paukutti 30+ pistettä taululle. Sinänsä tuossa ei ole mitään uutta mitä ei NFL:ssä olisi ennenkin nähty, ottelut kestävät edelleen sen 60 minuuttia ja isoistakin tappioasemista voi nousta mukaan otteluun. Mutta harvinaisen paljon näitä sattui yhdelle viikolle. Poikkeuksen teki Cowboys, joka oli kuopassa heti ensiminuuteista lähtien.

Mont-Blanc kirjoitti:
Vaikka Tampan pelaaminen oli pääosin ala-arvoista, tuo viimeinen neljännes jätti kuitenkin jotain positiivista ajateltavaa. McCown näytti lopussa QB:lta. Jos (Iso JOS) McCown pystyy säilyttämään tuon tason ja ensi peliin puikkoihin todennäköisesti palaava OC Tedford on luvattu sateentekijä, niin hyökkäys saattaa kuin saattaakin nousta riittävälle tasolle.
Katsoin Tampan peliä samanaikaisesti Niners-Cowboys kyykytyksen kanssa, joten jotain saattoi mennä ohi, mutta ainakin omiin silmiin näytti siltä, että Panthers alkoi pelaamaan varman päälle tuossa johtoasemassa, mikä helpotti Bucsin hyökkäämistä. Toki Tampakin teki asioita oikein ja hyödynsi tuon Panthersin lepsuilun, ja kuten kirjoitit, niin Goldsonilla oli saumat nousta sankariksi vain hetkeä ennen Raineyn rähmäystä (ei varmaan yllätä, että Super-Luke aiheutti tuon fumblen). McCown pelasi aika vaihtelevasti, välillä vaikutti oikein coolilta ja rauhalliselta pocketissa ja luki rauhassa puolustusta. Välillä taas tuli täysin käsittämättömiä hätäreitä, jotka johtivat turnoveriin. Ensivaikutelma McCownista on, että aikaa pocketissa ja apuja rissuilta saadessaan hän voi olla ihan tehokas QB. Mutta ei hän yksinään tuota showta pysty pyörittämään, eikä ainakaan eilen ennakkoon hypetetty VJax-Evans-ASF kolmikko päässyt irti puolustajilta. ASF ei tainnut edes pelata, ainakaan en muista häntä ruudussa nähneen.

En tiennyt, että Tedford ei ollut eilen hyökkäyksen puikoissa. Eikös hänestä puhuttu ennen training campia, että toisi nimenomaan hyökkäykseen uusia tuulia ja mielikuvituksellisia pelikutsuja? Multiple formations oli termi mitä jossain näkemässäni videoklipissa toisteltiin useaan otteeseen, kun puhe oli Tedfordin hyökkäysfilosofiasta. Toivottavasti puheet pitävät paikkansa, vaikka Charlie Simsin loukkaantuminen olikin aika paha isku, sillä hänelle oli kai kaavailtu isoa roolia hyökkäyksessä. Buccaneers on joukkue, jota on tullut sivusilmällä seurattua jo jonkin aikaa, vaikka kokonaisia otteluita ei olekaan tullut kovin montaa nähtyä. Viime vuosina Bucsilla on ollut ihmeellinen kyky hävitä tiukat ottelut lähes järjestäen, eikä Lovie Eran ensimmäinen näytös tehnyt siihen poikkeusta. Mutta onhan Lovie>>>>>>>>Schiano, joten varmasti parempia tuloksia on luvassa ajan myötä.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Katsoin Tampan peliä samanaikaisesti Niners-Cowboys kyykytyksen kanssa, joten jotain saattoi mennä ohi, mutta ainakin omiin silmiin näytti siltä, että Panthers alkoi pelaamaan varman päälle tuossa johtoasemassa, mikä helpotti Bucsin hyökkäämistä.

Aika samaa Press-coveragea olin aistivinani koko ottelun Carolinalta. Pass Rush oli myös mielestäni aika samaa neljällä ja välillä viidellä rushaamista tilanteesta riippumatta. Carolinan LB:t kyllä pudottivat kauemmas ottelun ollessa 17-0, kun välitöntä juoksun uhkaa ei ollut ja McCown saikin näillä lyhyillä heitoilla oman draivinsa sitten lopulta päälle. Tietty kuvaruutu ei kerro kuinka syvälle Safetyt tipputtivat ja varmasti pelattiin Carolinan osalta sillä tavalla varmasti, mutta mitään poikkeuksellista muutosta en heidän puolustuksen pelissä kuitenkaan huomannut. Tietty Tampalla oli suuria vaikeuksia saada palloa syvälle koko ottelun ajan ja ei se tuolloin ainakaan helpottunut.

McCown pelasi aika vaihtelevasti, välillä vaikutti oikein coolilta ja rauhalliselta pocketissa ja luki rauhassa puolustusta. Välillä taas tuli täysin käsittämättömiä hätäreitä, jotka johtivat turnoveriin.

McCown tosiaan jätti itsestään hyvin kaksijakoisen kuvan. Heitot olivat mielestäni teräviä ja tarkkoja, mutta nuo McCownin kaksi älytöntä intteriä sitten stoppasivat drivet kriittisillä hetkillä. Tämän lisäksi McCownin Pocket Presence oli melko heikolla tasolla. Kun tasku alkoi murtumaan ei McCown sitä syystä tai toisesta tajunnut ja seurauksenarähmäys ja useita säkityksiä. Kolmannen neljänneksen puoliajalla säkitys, mikä johti Tampan ajautumiseen pois FG-matkalta oli toisaalta Martinin vika.

... VJax-Evans-ASF kolmikko päässyt irti puolustajilta. ASF ei tainnut edes pelata, ainakaan en muista häntä ruudussa nähneen.

ASF pelasi, mutta taittoi polvensa joskus ensimmäisen tai toisen neljänneksen aikana. Sen jälkeen Myers otti TE veto vastuun ja pelasi myös ihan hyvin. ASF väläytti kyllä osaamistaan ja sai tuon 26 yardin kopin kiinni. Taisi palata viimeiselle neljännekselle, mutta tästä en ole ihan varma.

Minä luulen, että Jackson/Evans akselin kyvyttömyys saada isoja jardeja johtui enemmän tuosta Tampan pelikutsuista. Carolina sai aikaan kovaa painetta ja valmennus ei oikein reagoinut tähän paineen purkamiseen mitenkään. Edelleen vaan a-gap ja b-gap juoksua suoraan Carolinan LB:itä päin. Ei puhettakaan sweepeistä tai screeneistä tai muusta millä puolustajia saadaan edes vähän varpailleen ja painetta saadaan pois QB:sta. McCownin vaihtoehdot olivat lähes koko ajan, että joko ottaa säkitys tai heittä lyhyt heitto. Ja Carolinan tiiviiseen etukenttään se heiton mahduttaminen on tietysti vaikeaa.

En tiennyt, että Tedford ei ollut eilen hyökkäyksen puikoissa. Eikös hänestä puhuttu ennen training campia, että toisi nimenomaan hyökkäykseen uusia tuulia ja mielikuvituksellisia pelikutsuja? Multiple formations oli termi mitä jossain näkemässäni videoklipissa toisteltiin useaan otteeseen, kun puhe oli Tedfordin hyökkäysfilosofiasta.

Tedford oli jonkun (sydän) kirurgisen toimenpiteen takia viikon sivussa. Katosi ottelua kyllä Press-boxista, mutta ei osallistunut minusta pelikutsuihin millään tavalla. Sitä minäkin mielenkiinnolla odotan, että mitä sieltä tuleman pitää. Toivon todella, että Tedford osaa reagoida pelin sisällä vastustajan mukaan, eikä eilisen kaltainen enää toistu.

Charlie Simsin loukkaantuminen olikin aika paha isku, sillä hänelle oli kai kaavailtu isoa roolia hyökkäyksessä.
Simsin tosiaan uskottiin/uskotaan tuovan erityisesti heittopeliin suuren panoksen. Martin varmaan jatkaa aloittavana RB:nä, mutta Sims tulee oletettavasti olemaan paljon mukana 2nd ja 3rd Downeilla. 8 viikkoa mies ainakin sivussa. Toivottavasti Lovie/Tedford tajuaa Mike Jamesin käyttöarvon, sillä omasta mielestäni hän on aika samankaltainen monipuolinen pelaaja kuin Sims. James ei loista missään, mutta on kuitenkin hyvä kaikessa (Viime kauden perusteella) ja fiksuna pelaajan osaa odottaa gapin syntymistä, mutta myös improvisoida, jos asiat eivät mene kuin oli suunniteltu. Martin se vain tuntuu juoksevan laput silmillä siihen määrättyyn gapiin ja improvisointia ei näy eikä kuulu. Toisaalta Carolina oli koko ottelun Tampan takakentällä, joten turhan kovaa kritiikkiä ei Martininkaan suuntaan voi antaa, mutta ei missään nimessä ollut eilen edes välttävällä tasolla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Aika samaa Press-coveragea olin aistivinani koko ottelun Carolinalta. Pass Rush oli myös mielestäni aika samaa neljällä ja välillä viidellä rushaamista tilanteesta riippumatta. Carolinan LB:t kyllä pudottivat kauemmas ottelun ollessa 17-0, kun välitöntä juoksun uhkaa ei ollut ja McCown saikin näillä lyhyillä heitoilla oman draivinsa sitten lopulta päälle. Tietty kuvaruutu ei kerro kuinka syvälle Safetyt tipputtivat ja varmasti pelattiin Carolinan osalta sillä tavalla varmasti, mutta mitään poikkeuksellista muutosta en heidän puolustuksen pelissä kuitenkaan huomannut. Tietty Tampalla oli suuria vaikeuksia saada palloa syvälle koko ottelun ajan ja ei se tuolloin ainakaan helpottunut.
Olet varmaan oikeassa. En tosiaan tuota Tampan peliä niin tarkasti seurannut, vaan näin RedZonen välityksellä sieltä täältä pätkiä. Loppua tuli tarkemmin seurattua kun RedZone keskittyi Bucs-Panthersin näyttämiseen.

**************************

Aika rajusti sataa rapaa Ray Ricen niskaan jenkkimediassa tällä hetkellä. Video hissin sisäisistä tapahtumista on nyt vuotanut julkisuuteen ja NFL ehti jo kommentoimaan, että he eivät tuota videota olleet aiemmin nähneet. Spekulaatiot siitä koveneeko Ricen pelikielto jälkikäteen ovat jo alkaneet. Onhan tuo todella karua katsottavaa. Itselläni ollut Ricesta aiemmin tosi hyvä kuva hyvänä tyyppinä, mutta väkisinkin hänen imagonsa on säpäleinä tuon videon jälkeen. Mielestäni NFL:n pitäisi avata tuo keissi nyt uudelleen ja miettiä pelikiellon pituutta uudemman kerran. Ihan sama minulle minkä joukkueen pelaaja on kyseessä, mutta parisuhdeväkivalta on tällä hetkellä sen verran pinnalla, että en tiedä onko NFL:llä varaa olla koventamatta jo annettua rangaistusta näissä vallitsevissa olosuhteissa. Paska juttu myös Ravensin kannalta. Koko organisaatio coach Harbaughn johdolla ovat tukeneet Ricea laajalla rintamalla ja asettaneet tavallaan oman arvovaltansa Ricen puolelle tässä casessa. Oletettavaa on, että myöskään Ravens ei ollut tätä viimeistä videota aiemmin nähnyt, joten voi olla, että heidänkin suhtautumisensa Riceen on nyt koetuksella.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Aika rajusti sataa rapaa Ray Ricen niskaan jenkkimediassa tällä hetkellä. Video hissin sisäisistä tapahtumista on nyt vuotanut julkisuuteen ja NFL ehti jo kommentoimaan, että he eivät tuota videota olleet aiemmin nähneet. Spekulaatiot siitä koveneeko Ricen pelikielto jälkikäteen ovat jo alkaneet.

Yahoo! Sports' Dan Wetzel raportoi, että Ray Rice:n Ravens ura on todennäköisesti ohi ja sitä myötä miehen NFL-urakin saattaa olla ohi. Wetzelin tiedot eivät tule ilmeisesti Ravens organisaatiosta, vaan muiden joukkueiden ja liigan tahojen jäseniltä. Joka tapauksessa Rice on nyt vihattu mies ja Ravens kyllä kärsii tässä ison imago tappion, jos Ravens edes tosissaan harkitsee Ricen pitämistä joukkueessa.

Patriots pesi minusta esimerkillisesti kätensä Hernandez:in tapauksessa ja kun uutiset murha syytteistä levisivät niin Patriots ei organisaationa ei edes silmää räpäyttänyt vaan teki ainoan ja oikean ratkaisun.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pelaaja sai kenkää joukkueestaan ja NFL langetti toistaiseksi voimassa olevan pelikiellon. Ihme porukkaa kyllä ja jostain syystä nämä pahimmat sekoilijat ovat tummaihoisia, liekö nuoruudella jotain tekemistä asian kanssa, ei välttämättä ole kasvuympäristö ollut sitä parasta a-ryhmää. Menestys ja raha hoitavat sitten asian loppuun. Joka tapauksessa, taitaa NFL olla kaikista ryvettynein ammattilaissarja P-Amerikassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös