NFL season 2013–2014

  • 113 806
  • 713

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Eli Manning vs. Patriots SB - David Tyree catch.

Näen vieläkin painajaisia tästä helmet-catchista. Jotenkin se tuntuu edelleenkin niin uskomattomalta että Tyree ei tiputtanut sitä tai että Adalius Thomas ei saanut säkitettyä Mannigia juuri ennen heittoa. *tyhjä katse*
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Kivaahan tämä on kun niin moni on kiinnostunut Cowboysin asioista. Tavallaan ihan lystiä näistä keskustella, vaikka aika negatiivisväritteisiä kirjoitukset ovatkin. Varmaan suurin osa tietääkin, että en myöskään kuulu Jerryn faniporukkaan. Aika paljon hallaa on papparainen saanut aikaiseksi ja tuntuu työntävän nenänsä vähän jokaiseen asiaan. On Jerry joitain asioita tehnyt kuitenkin oikeinkin. Uusi mahtava stadion on ainakin. Ja ei kaikki draftit oo ihan munilleen menneet. Mm. Waren draftaaminen Merrimanin sijasta, Witten kolmannella kierroksella, Romo & Austin varaamattomina. Sanoisin myös että Terrence Newman ja safety Roy Williams olivat ihan onnistuneet haut. Samoin hieman uudemmat LT Smith ja Wr Dez Bryant. Cb Claibornea en ihan vielä ole valmis tuomitsemaan bustiksi, katotaan vielä. Tämän vuoden draftia voidaan myös pitää varsin onnistuneena, kun kuitenkin kaikki draftatut pelaajat selvisivät joukkueeseen. Sentteri Frederickistä on varmasti iloa vuosikausiksi, Wr Terrance Williams on erittäin potentiaalinen kaveri (korvaa Austinin jo ensi kaudella) ja safety Wilcox voi olla monivuotinen startteri Cowboysin takakentällä.

Joo kirjoitin hieman kiireessä tuon niin tarkoitin tosiaan puolustuspelaajien draftausta viime vuosina. Lähinnä pointti oli se että turha Romoa on haukkua kun joutuu tuota kivirekeä vetämään perässään :) Ja tottatoki Dallas kiinnostaa jo siitäkin syystä että joukkueen medianäkyvyys on niin suurta. Itselläni ei niinkään löydy suosikkijoukkuetta vaan seuraan koko liigaa niin kiva ottaa kantaa sitten sinne sun tänne.

PS. Kuka vielä pitää Trent Richardson kauppaa hyvänä Coltsin kannalta ;)
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
PS. Kuka vielä pitää Trent Richardson kauppaa hyvänä Coltsin kannalta ;)

Joo, saihan Cleveland aika käsittämättömällä tavalla tuon Richardsonin draftaamisen anteeksi, kun Irsay ilmestyi pelastava enkelinä heidän eteensä. Siinä on muuten toinen omistaja, joka voisi ottaa hiukan etäisyyttä joukkueen päivittäisiin asioihin.
 

Pengu

Jäsen
Eipä juurikaan lisättävää Fawkesin kirjoitukseen Browns pelistä, hieno voitto. On ollut hieno katsoa Steelersin pelejä, kun joukkue on parantanut peliään ja napsinut tärkeitä voittoja. Suunta näyttäisi olevan ylöspäin, ja toivottavasti jatketaan samaan malliin.

Kiitospäivä Jenkeissä tänään, ja todellinen herkkumatsi luvassa kiitospäivän kunniaksi, Ravens-Steelers. Tuon ottelun tärkeys on todella iso molemmille joukkueille. Molemmat ovat tällä hetkellä 5-6 recordilla, ja mukana taistelemassa wild card paikasta. Todella iso ja tärkeä peli edessä. Itse en valitettavasti pysty katsomaan peliä suorana koeviikon takia, mutta heti kun pääsen kotiin huomenna niin peliä tulille!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Turkey Dayn päätösmatsi, Ravens-Steelers. Kello soimassa 3.00, hetken koomailun jälkeen ylös sängystä ja matsia katsomaan.

Ensimmäisellä puolikkaalla ei mitään kummoista tapahtunut, Ravens johti tauolla 10-0 vaikka Steelers taisi voittaa time of possessionin. Pisteitä ei vain saatu taululle ja 2.quarterin lopussa Suisham sekoili field goalin kanssa. Jälkiviisaana tätäkin tilannetta voi jossitella loputtomiin, mutta antaa olla.

Toisella puolikkaalla Steelers tuli odotuksieni mukaisesti matsiin mukaan. No huddle offense alkoi toimimaan ja hyökkäys eteni vakaasti kohti Ravensin maalialuetta. Roethlisbergeriltä tänään todella hyvä peli, joten eiköhän viimeistään tämän jälkeen voida kaikki NFL Networkin levittämät höpöhöpö treidihuhut lopettaa. Roethlisberger on yhtä kuin Steelersin hyökkäys ja toivottavasti Ben pelaa koko uransa loppuun asti Pittsburghissa.

Steelers pääsi vihdoin tulostaululle Emmanuel Sandersin 8 yd TD:n myötä. Tuokin oli käytännössä Roehtlisbergerin hyvyyttä, osti aikaa pocketin ulkopuolelta ja löysi Sandersin täysin vapaana end zonen keskeltä. Toki hyvin myös Sanders tuossa tilanteessa jatkoi liikettään ja etsi vapaan kohdan puolustajien keskeltä. Heti seuraavasta kickoffista Jacoby Jones melkein pamautti palautuksen pohjiin, mutta Cortez Allen pelasti Steelersin juoksemalla Jonesin takaapäin kiinni. Ravensille FG tuolta drivelta ja tilanne kotijoukkueen hyväksi 16-7.

Tämän jälkeen Ravensin kicker Tucker kävi potkaisemassa pari FG:tä lisää, joiden välissä Le'Veon Bell juoksi lyhyen touchdownin Heath Millerin loistoblokin avustuksella. Steelers sai pallon takaisin 8 pisteen tappiolla kun kellossa oli reilu 5 minuuttia jäljellä. Roethlisberger marssitti joukkonsa läpi kentän, kääntyen useamman kerran TE Millerin puoleen. Two minute warningin kohdalla näytti jo siltä, että Steelers tuli kahden pisteen päähän Millerin TD:n avulla, booth review muutti tuomion kuitenkin down by contactiksi 1 jaardin viivalla. Pari downia myöhemmin Le'Veon Bell survoi kehoaan säästelemättä pallon yli maaliviivan, mutta otti prosessin aikana massiivisen head shotin, jonka seurauksena Bellin kypärä lensi päästä ennen kuin pallo oli yli maaliviivan --> jälleen booth review ja TD otetaan pois taululta. Bell näytti tuossa tilanteessa myös hetkeksi menettävän tajuntansa ja aivotärähdys tuossa tilanteessa varmasti tuli. 4th downilla touchdown vihdoin saatiin aikaiseksi, mutta Sanders mokasi seuranneen two-point conversionin ja voitto sitä myötä Ravensille lukemin 22-20.

Turpaan siis tuli Steelersille, jonka seuraksena record on 5-7 ja playoffsit karkasivat taas vähän kauemmaksi. Mahdollisuudet postseasonille ovat vielä olemassa, mutta homma ei taida olla enää täysin omissa käsissä. AFC:ssa on tosi monta joukkuetta 5-6 rekordilla tässä vaiheessa kun sunnuntain matseja ei ole vielä pelattu, joten odotellaan tuo sunnuntaikierros ensin valmiiksi ennen kuin spekuloidaan playoffseilla sen enempää. Ravensille tärkeä voitto, jolla tarrasivat kiinni viimeiseen playoffs paikkaan.

Vaikka pataan taas tulikin, niin onhan tuo Steelersin pelaaminen nyt kuitenkin aivan erilaista kuin alkukaudesta. Häviöstä huolimatta matsia oli kiva katsoa, ja jos pitäisi yksi matsi vuodessa valita minkä voi katsoa niin kyllä se olisi nimenomaan Steelers-Ravens. Itselleni ehdottomasti NFL:n kovin rivalry ja viihdearvoltaan voittaa NFC:n shootoutit mennen tullen.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Turkey night: Steelers-Ravens

Kylläpä molemmat joukkueet olivat parantaneet otteita viime kohtaamisesta. Bellin kanssa B-morella tulee tulevaisuudessa olemaan kädet täynnä. Brandon Williamsista pitäisi Ngatan saappaisiin kasvaa hyvä NT, siitähän se homma lähtisi liikkeelle. Jos itse illan peliin jotain kommenttia, niin pakko sanoa että "vanha kettu" Tomlin veti melkoisen peliliikkeen ja törkeä dollarihymy vielä päälle. Vaikka tässä Ravenssien kannattajana tuo nostatti kyseenalaistamista, niin päällimmäisenä jäi kyllä tuosta notta olipa pelimiehen liike. Kaveri tiesi tarkalleen missä oli, katsoi näytöltä ja teki liikkeen. Saa nähdä miten liiga reagoi, sakkoja tulee tod.näk... Tucker oli taas tulessa, jokseenkin omia hermoja säästävää kun ei tarvitse stressata näistä potkumaaleja samalla tapaa kuin esim. Cundiffin kanssa. Hyökkäys toimi kohtalaisesti, joskin paikkoja oli pistää peli selväksi, mutta eivät pystyneet "viimeistä iskua" suorittamaan tälläkään kertaa. 2 pistettä jäi nyt eroa joukkueiden välille -> 2008 vuodesta lähtien keskiarvo 5.8 pistettä eroa lopputuloksissa (tiukin rivalry nfl:ssä tällä mittapuulla). Puolustus oli ekalla puoliajalla loistava, toisella Rothlersberger ja Bell pääsivät jyräämään liikaa. Etenkin tuo Bellin screeni 2nd-23 tilanteessa (josta siis firstdown) nostatti verenpaineita.

6-6.. Ravens on hyvin samanlainen joukkue kuin viime vuonna, poikkeuksena tuohon toki se, että tiukat matsit kääntyivät tuolloin Ravenssien eduksi. Jos ensimmäinen peli jätetään laskuista, Ravens on hävinnyt matsinsa keskimäärin 3,4 pisteen erolla, joista suurin oli 6 pisteen tappio Brownseille. Nämä kaikki 5 tappiota ovat kaikki olleet aivan voitettavissa. Isossa mittakaavassa tämä ei toki merkitse mitään, mutta kertoo siitä että vaikkei optimaalisesti ole peli toiminut, niin mitään blowoutteja ei kuitenkaan ole tullut ja kaikki matsit ovat olleet ns. omassa kädessä ihan loppumetreille saakka. Ensi viikolla Minnesota kotona, tämän jälkeen kova setti: @det, NE, @Cin. Eikä yhtään pidä vähätellä Minnesotakaan, joskin etukäteen noista "helpoin" vastus ja matsi vielä kotona. Lopuista peleistä pitäisi W sarakkeeseen tulla mielellään 3-4, kahdella pleijareihin meno vaatii sitten jo paljon ristiinpeluuta ja tuuria...
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tim Tebowsta ei ole vähään aikaan kuulunut mitään, ja itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä tämä on pelkästään hyvä asia. Vaikkei minulla olekaan koskaan ollut mitään Tebowta vastaan ihmisenä, niin onhan mediahehkutus häntä kohtaan ollut täysin ylimitoitettua suhteutettuna hänen tasoonsa pelinrakentajana NFL:ssä. Toisaalta mitä enemmän NFL:ssä on mielenkiintoisia pelaajia, sitä mielenkiintoisempi sarja on. Mielelläni näkisin Tebown vielä NFL:ssä, kunhan ei vain Steelersiin tule. :)

SI.comissa on todella syväluotaava artikkeli Tebowsta ihmisenä, ilmiönä ja NFL-pelaajana. Artikkelilla on pituutta melkoisesti, itselläni tuon lukemiseen meni lähemmäs puoli tuntia. Mutta mielestäni harvinaisen hyvin kirjoitettu artikkeli, jossa oikeasti mennään pintaa syvemmälle ja yritetään käsitellä asiaa mahdollisimman neutraalisti, jos se nyt vain Tebown kohdalla on mahdollista. Neutraali ja Tebow ovat sanapari joita on vaikea samaan lauseeseen laittaa, sen verran tehokkaasti hän mielipiteet jakaa.

Linkki artikkeliin: The Book of Tebow | Longform - SI.com
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys onnistui kuin onnistuikin voittamaan Kiitospäivän pelissä Raidersin. Tosin en mitään muuta odottanutkaan. Vaikea oli taas alku. Williams fumblaa heti kickoffin ja Raiders palauttaa sen pohjiin. Muutenkin sanoisin, että Oakland oli kuskin paikalla ensimmäiset kaksi neljännestä. Dallasin puolustus oli selkeästi lähtenyt pläänillä, että juoksemalla Raiders ei peliä voita. Sinänsä suunnitelma kyllä toimi, että ei Raiders maata pitkin mitään esittänytkään. Cornereille Scandrick & Carr peli oli suhteellisen vaikea, koska joutuivat lähes koko pelin pelaamaan ilman apuja mies-miestä vastaan. Ihan kohtuullisesti se kuitenkin meni, vaikka ex-Cowboy Holmes välillä veikin mm. Carria aika pahasti. Tosin Carr pääsi kuittaamaan irmelin muodossa end zonella. Dallasin puolustus oli oma huono itsensä (liigan huonoin D) ne kaksi ensimmäistä neljännestä. Ei stoppeja sitten millään ja Cowboys taisi olla 7-21 takamatkalla kun kahden minuutin varoitus tuli. Hyökkäys oli käynyt vain muutamaan otteeseen pyörähtämässä kentällä. Romo kuitenkin piiskasi hyökkäyksen läpi kentän ja kavensi puoliaika lukemiksi 14-21. Tämä draivi oli oikeastaan ratkaisi koko pelin. Momemtum siirtyi Dallasille. Puoliajan jälkeen hyökkäys alkoi toimimaan ja puolustus petrasi huomattavasti. Oakland ei oikeastaan tehnyt mitään ihmeellistä loppupelin aikana. Cowboys hiipi tasoihin ja lähes samantien ohi. Juoksu-heittosuhde oli toistamiseen varsin hyvin balanssissa. DeMarco Murray kävi nakuttelemassa kolme maalia ja Dunbar kipitteli mukavia siivuja maitse. Harmi vain, että Dunbarin polvi meni mäsäksi ja hän on ulkona loppukauden. Romo oli jälleen kerran loistava. Ei virheen virhettä ja suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän pelasi kipeänä. Dez Bryant oli tälläkin kertaa Romon pääkohde. Dez onnistui yhden maalin tekemään jo tutuksi tulleella kuviolla, red zonella vain pallo ilmaan ja Dez käy sen väkivaltaisesti poimimassa. Itse pelin aikana ikävä kyllä Dez jälleen fumblasi kun yritti saalistaa lisäjaardeja. Tämä alkaa olla lähes yhtä vakio joka pelissä, niin kuin Waren offside rangaistuskin.

Paineet siirrettiin tämän kierroksen osalta Phillyn suuntaan. Peukut pystyssä kovasti Arizonan voiton puolesta, mutta oma veikkaukseni on että Eagles pelin vie. Dallasilla on nyt melkein toinen bye lyhyen ajan sisällä, kun seuraava peli on vasta puolentoista viikon päästä. Mlb Lee on toivottavasti kehissä Bearsia vastaan? Bears on ollut hieman alavireinen, mutta joka tapauksessa vaikeaa tulee olemaan voiton nappaaminen Soldier fieldiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Tim Tebowsta ei ole vähään aikaan kuulunut mitään, ja itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä tämä on pelkästään hyvä asia. Vaikkei minulla olekaan koskaan ollut mitään Tebowta vastaan ihmisenä, niin onhan mediahehkutus häntä kohtaan ollut täysin ylimitoitettua suhteutettuna hänen tasoonsa pelinrakentajana NFL:ssä. Toisaalta mitä enemmän NFL:ssä on mielenkiintoisia pelaajia, sitä mielenkiintoisempi sarja on. Mielelläni näkisin Tebown vielä NFL:ssä, kunhan ei vain Steelersiin tule. :)

SI.comissa on todella syväluotaava artikkeli Tebowsta ihmisenä, ilmiönä ja NFL-pelaajana. Artikkelilla on pituutta melkoisesti, itselläni tuon lukemiseen meni lähemmäs puoli tuntia. Mutta mielestäni harvinaisen hyvin kirjoitettu artikkeli, jossa oikeasti mennään pintaa syvemmälle ja yritetään käsitellä asiaa mahdollisimman neutraalisti, jos se nyt vain Tebown kohdalla on mahdollista. Neutraali ja Tebow ovat sanapari joita on vaikea samaan lauseeseen laittaa, sen verran tehokkaasti hän mielipiteet jakaa.

Linkki artikkeliin: The Book of Tebow | Longform - SI.com

Katselin tuossa pari päivää sitten listaa tämän hetken NFL-pelinrakentajista (joilla sopimus ja rosterissa), ja siitä listalta pystyisi helposti nimeämään ainakin 10-15 nimeä, jotka ovat huonompia kuin Tebow. Eli se valtava julkisuusmylly on kyllä osunut nyt miestä itseään nilkkaan, vaikkei hän täysin syyllinen olekaan tilanteeseen. Kuitenkin ajattelisi Tebow'n palkkaamisen olevan no-brainer -osaston veto Jaguarsilta. Fanien kiinnostus lisääntyisi huomattavasti, ja ei tuskinpa ne peliesitykset paljonkaan voisi heikentyä nykyisestä (2-9).

Varsinkaan jos Blaine Gabbert pelaa.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Chiefs pisti AFC Westin kärkikamppailussa hyvin kampoihin Broncosille, mutta lopulta parempi vei voiton. Hyökkäyksessä Alex Smith pelasi hyvin, mutta syöttöjen vastaanottaminen oli aivan liian epätasaista. Paljon helppoja pudotuksia, mutta myös jokunen häikäisevä koppi.

Loukkaantumisista kärsivä puolustus oli taas aivan liian kaukana siellä altaan syvässä päässä. Peyton heitti viisi TD:tä, joista jopa neljä Eric Deckerille. Ilmiömäisiä laitahyökkääjien suorituksia nähtiin myös Brownsin Josh Gordonilta (10 rec, 261 yds, 2 TD) ja Bearsin Alshon Jefferyltä (12 rec, 249 yds, 2 TD), joiden kummankaan suorituksia ei tosiaan voi laittaa pelinrakentajan erinomaisuuden piikkiin (Weeden ja Josh McCown). Gordonista tuli myös NFL-historian ensimmäinen peräkkäisissä otteluissa yli 200 jaardia netonnut vastaanottaja.

Muilta pelipaikoilta nousi sitten esiin NFL:n ylivoimaisesti paras RB Adrian Peterson. AD juoksi 35 yrityksellä yhteensä 211 jaardia, kun Vikings otti jatkoajalla taisteluvoiton Bearsista (välttäen täpärästi historiallisen toisen peräkkäisen tasapelin). Samalla Peterson myös ylitti 28. pelaajana 10 000 jaardin rajapyykin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
SI.comissa on todella syväluotaava artikkeli Tebowsta ihmisenä, ilmiönä ja NFL-pelaajana.

Itsekin luin tuon artikkelin heti kun se ilmestyi, suosittelen kyllä lukemaan jos on vähän ylimääräistä aikaa. Artikkeli on hyvin tehty ja toimittaja on käyttänyt paljon aikaa sen julkaisemiseen. Itselle tuli mm. se yllätyksenä että Cam Newton oli Tebowin backup kaksi vuotta ennenkuin siirtyi Auburniin.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Todella kaksijakoinen peli. Eagles johti Cardsia 24-7 kolmannella neljänneksellä. Pisteet tulivat TE:ltä, Ertz 2 TD ja Celek TD. Cardinals saatiin siltaan osaksi hyökkäyksen avulla, mutta toinen iso juttu oli turnoverit. Nate Allen ja Cary Williams ottivat intterin mieheen. Kaikki näytti todella hyvältä.

Sitten alkoi sellainen lippusade ja puolustuksen perseily, että meinattiin sössiä koko touhu. Puntti pohjiin tuli takaisin jonkun gunnerin repimisen vuoksi ja Lesean McCoyn todella pitkä juoksu jonkun todella tärkeän lipun takia. Ekassa Cardinalsin TD drivessä oli myös three and outin poissulkeva defensive holding. Jeraud Powersin Riley Cooperin pass interferenceksi, jossa lippu olisi ollut sääntöjen puitteissa mahdollinen, tulkittava tilanne jätettiin liputtamatta. Sitten kun tuomarit näkivät, että Philly saattaa joutua ahtaalle, niin liput alkoivat lentää täysin yksipuolisesti Cardinalsia vastaan. Vähän vei makua voitosta nuo lippusulkeiset.

Patrick Chungilta huono taklaus Fitzgeraldin TD:ssä. Brandon Boykin juoksi omaan äijään toisessa TD:ssä. Hyökkäys ei liikkunut ottelun lopussa uusille kertaakaan ja tuo Folesin ensimmäinen picki, joka sitten liputettiin pois tuon em. tapahtumaketjun lopussa oli sitä huonoa Eaglesia. Hyvää Eaglesia kesti kolme quarteria ja paljoa huonoa sanottavaa ei siitä pelistä itselläni ole. Kuitenkin noilla esityksillä on odotukset nousseet jo PO asti.

Kahden kauppaa on NFC-E. Lions kotona ensi viikolla ja samalla jännitetään miten käy Chicagossa. Nick Folesin 19 TD 0 INT on yhden TD:n päässä Manningin yhden kauden enkasta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Nyt ei taas tiedä miten päin vitutukseltaan olla. Bills teki taas oikein kunnon billsit. Ennen eilistä "kotipeliä" Torontossa joukkueen recordi oli 4-7. Tästä huolimatta joukkueen playoff-haaveet elivät vielä keskivahvoina, sillä loppukauden vastukset ovat (tai niiden piti olla) helpommasta päästä, joukkue oli saatu bye-viikon aikana täysin terveeksi ja huiliviikkoa edeltävä Jets-voitto oli tullut vakuuttavan esityksen myötä. Kaiken lisäksi muut AFC:n wild cardia jahtaavat jengit olivat pelailleet keskenään ristiin tavalla joka suosi Billsiä erinäisissä tie-breaker -skenaarioissa. Ja vastassa yksi liigan huonoimmista jengeistä tällä kaudella. Falcons siis.

Matsi alkaa toivotulla tavalla. Bills hankkiutuu lyhyessä ajassa 14-0 johtoon. Spiller ja Jackson molemmat urakoivat juoksujaardeja. Mutta peliä ei kyetä tappamaan. Atlantalta heidän Jacksoninsa (Steven) on Billsin juoksupuolustukselle pitelemätön. Erinäisten vaiheiden jälkeen peli on tasan ja Falcons käy jopa johdossa. Billsin hyökkäys hoitaa kuitenkin oman leiviskänsä ja onnistuu viemään joukkueen uudelleen yhden TD:n johtoon (31-24). Varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla Billsin puolustukselle tuomitaan kaksi pass interference -rangaistusta. Molemmat tuomiot ovat aavistuksen kyseenalaisia, mutta eivät mitään oikeusmurhia kuitenkaan. Niiden siivittämänä Falcons tasoittaa ottelun kun peliaikaa on jäljellä noin puolitoista minuuttia. No eipä mitään. EJ Manuel aloittaa omalta 20 viivalta, kellossa tosiaan se puolitoista minuuttia, aikalisiä on ja potkumaali riittää voittoon. Manuel ottaa pelin komennon tutuksi tulleeseen vakuuttavaan tyyliin. Rookie-QB vyöryttää hyökkäystä hyvällä rytmillä, ketjut siirtyvät ja sivurajalla Carpenter lämmittelee koipeaan ottelun voiton takaavaa potkumaalia varten. Vaan sitten koetaan osa 1/2 teemasta veteraanihyökkääjien karmeat mokat ottelun ratkaisuhetkillä. Manuel heittää erinomaisen syötön Stevie Johnsonille, joka ottaa varman kopin ja spurttaa kohti sivurajaa. Nyt ollaan jo potkumaalietäisyydellä ja kellossa reilut 20 sekuntia. Sitten Johnson fumblaa pallon. Falconsin Robert McClain pääsi Johnsoniin käsiksi, eikä Stevie pystynyt pitämään palloa hallussaan. Falcons saa pallon itselleen ja ottelu päätyy jatkoajalle. Jatkoajalla nähdään sitten osa 2/2. Bills voittaa teikkauksen ja saa ensimmäisen hyökkäysvuoron. Taas kerran Manuel johdattaa hyökkäystä varmalla otteella, kunnes Scott Chandler tekee steviejohnsonit. Jälleen Manuelin hyvä syöttö, joka päätyy varmaksi kopiksi. Ja jälleen vastaanottaja ei huolehdi pelivälineestä vaan vastustaja pääsee lyömään sen pois käsistä. Ja tietenkin Falconsin mies taas ensimmäisenä irtopallossa. Näin Falcons pääsee aloittamaan oman draivinsa hyvästä kenttäasemasta, ja ottelu päättyy lopulta heidän potkumaaliinsa.

Rähmäyksiä on nähty ennenkin, mutta nuo Johnsonin ja Chandlerin mokat olivat kerrassaan anteeksi antamattomia tällaisen ottelun ratkaisuhetkillä, kokeneilta pelaajilta.

Billsin matemaattiset mahdollisuudet wild card -paikkaan eivät vielä menneet, mutta käytännössä lienee selvä, että joukkueen playoff drought pitenee 14 kauden mittaiseksi. Liigan pisin käynnissä oleva kuiva kausi.

Loppuun eräs erityinen vuodatus katkeralta Bills-kannattajalta. Olisin toivonut saavani kirjoittaa tämän voitto-ottelun jälkeen. Nyt tässä on vähän tappion selittelyn makua (ja sitähän tämä osittain onkin). Joudutte vain luottamaan herrasmiehen sanaani, kun vakuutan että olisin kirjottanut tämän avautumisen vaikka ottelun lopputulos olisi ollut toinen.

Tämä Billsin Toronto Series on aivan järkyttävä farssi. Bills on pelannut kaudesta 2008 lähtien yhden kotiottelunsa Toronton Rogers Centerissä. Tämän vuoden tammikuussa sopimusta jatkettiin kauteen 2017 asti. Motivaatio tuolle on ollut kaiketi joukkueen kannattajapohjan laajentaminen ison naapurikaupungin alueelle, Buffalo kun ei ole kovin kummoinen markkina-alue. Urheilullisesti järjestely on kuitenkin traagisen tason floppi. Joukkue luopuu vapaaehtoisesti yhdestä kotiottelusta joka kausi. Sillä kotiotteluiksi noita Toronton tuhnuiluja ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan. Tämä Falcons-tappio on kuin koko Toronto Seriesin irvokas peilikuva. Jo matsia edeltäneellä viikolla, kun ottelua odotettiin vielä optimistisin tuntein ja AFC:n wild card -kisaa spekuloiden, osasivat monet kuitenkin ennakoida taivaalle kerääntyviä pilviä. Tai oikeastaan sitä, että sinne taivaalle ei keräänny mitään pilviä, Rogers Center kun on katettu areena. On todella surkuhupaisaa, että etelän joukkue, joka pelaa omat kotiottelunsa katetulla areenalla, ei joudukaan joulukuisen Ralph Wilson Stadiumin hyiseen viimaan hulluna huutavan buffalolaisyleisön eteen, vaan kodikkaaseen sisähalliin, jossa kaiken kukkuraksi Bills-kannattajilla ei ole mitään määräävää katsomoylivoimaa. Matsin jälkeisissä haastatteluissa Altantan pelaajat kehuivat vuolaasti hallin "tunnelmaa" todeten että ottelu ei tuntunut vierasmatsilta ensinkään. Nyt haluan korostaa, että en yritä selittää tätä tappiota näillä seikoilla. Hallin katto ei lyönyt palloa pois Johnsonin käsistä, eivätkä aneemiset kanukit riistäneet sitä Chandleriltä. Falcons tuli otteluun 2-9 -recordilla, viiden ottelun tappioputkessa. Jos Bills halusi uskotella itselleen olevansa playoff-paikan arvoinen joukkue, niin tuon tasoinen vastustaja on pyyhkäistävä tieltä, olivat olosuhteet mitä hyvänsä. Niin kauan kun joukkue löytää uusia luovia tapoja hävitä otteluita, he eivät kuulu pudotuspeleihin. Kuitenkaan tuo edellä sanomani ei mitätöi sitä, että tämä Toronto-touhu on sulaa hulluutta. Miten seuraorganisaatio voi ampua itseään jalkaan tällä tavalla? Kun pärjääminen on kiven takana muutenkin, ei joukkueella voi olla varaa antaa vastustajille vielä ylimääräistä siimaa.

Billsin recordi Toronto-otteluista on muuten 1-5. Semmoinen kotikenttä.

P.S. A note from the lighter side. Matsia oli katsomassa myös kaupungin surullisen kuuluisa crack-pormestari Rob Ford. Päällään Fred Jacksonin pelipaita.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Itsekin luin tuon artikkelin heti kun se ilmestyi, suosittelen kyllä lukemaan jos on vähän ylimääräistä aikaa. Artikkeli on hyvin tehty ja toimittaja on käyttänyt paljon aikaa sen julkaisemiseen. Itselle tuli mm. se yllätyksenä että Cam Newton oli Tebowin backup kaksi vuotta ennenkuin siirtyi Auburniin.

Jeps, pakko kompata tätä. Vaikka en Tebowista ihmisenä/urheilijana ja ilmiönä pidäkkään olihan tuo artikkeli yksinkertaisesti todella hyvää luettavaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ensimmäiset valmentajapotkut NFL:ssä tulivat sitten 14.viikon alettua eli Houston Texans on erottanut Gary Kubiakin:

Gary Kubiak fired as Houston Texans head coach - NFL.com

Odotettu ratkaisu kun Texansin kausi on ollut täysi floppi. Saa nähdä miten käy Rex Ryanin, Mike Shanahanin, Mike Munchakin, Tom Coughlinin, Leslie Frazierin sekä Mike Smithin. Muutama kengänkuva lienee vielä luvassa head coacheille, koordinaattorit asia erikseen (esim. Packersin DC Capers).
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Odotettu ratkaisu kun Texansin kausi on ollut täysi floppi. Saa nähdä miten käy Rex Ryanin, Mike Shanahanin, Mike Munchakin, Tom Coughlinin, Leslie Frazierin sekä Mike Smithin. Muutama kengänkuva lienee vielä luvassa head coacheille, koordinaattorit asia erikseen (esim. Packersin DC Capers).

Omasta mielestäni ainakin Ryan ansaitsee ainakin yhden vuoden lisää, ailahtelevista esityksistä huolimatta Jets on kuitenkin kokonaisuutena mielestäni ylisuorittanut. Hyvin kiistelty persoona tosin kyseessä, joten on paha sanoa miten taustalla toimii kemiat Rexin, muun valmennuksen, pelaajien ja seurajohdon välillä.
 

Bugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Odotettu ratkaisu kun Texansin kausi on ollut täysi floppi. Saa nähdä miten käy Rex Ryanin, Mike Shanahanin, Mike Munchakin, Tom Coughlinin, Leslie Frazierin sekä Mike Smithin. Muutama kengänkuva lienee vielä luvassa head coacheille, koordinaattorit asia erikseen (esim. Packersin DC Capers).

Varmasti enemmän tai vähemmän monoa ansaitsevia koutseja kaikki, mutta en tiedä unohditko listasta taikka sitte et vaan pidä mahdollisena, mutta ite ainaki ihmettelen kovasti jos Tampa ei anna Greg Schianolle monoa kauden jälkeen. Niin hukassa touhu on ollut paria vahinkolaukausta lukuunottamatta et näin omaan ajatusmaailmaan ei kahta sanaa mitä pitäs tehdä. Toki Glazerin perhe voi ajatella eri tavalla, mutta tätä mieltä vahvasti ite oon, varsinki noin materiaaliin nähden ja miten paljon jo tänkin kauden joukkueeseen on dollareita laitettu kiinni. Toki aika näyttää taas.

Kovasti näin jo uniaki miten Tampa hankkii Smithin koutsaa touhua & draftaa Mariotan pyörittää peliä ja homma rupeis toimimaan taas vanhaan hyvään malliin. Kaikki tietää miten mahdollista se on, mut ainahan sitä saa uneksia. Muutoksia pitää kuitenki tapahtua, koska tällä porukalla homma ei vaan toimi. Mm. Eniten rankastu joukkue tällä kaudella kertoo jo oleellisen miten hyvin homma on valmennusjohdon hallinnassa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Varmasti enemmän tai vähemmän monoa ansaitsevia koutseja kaikki, mutta en tiedä unohditko listasta taikka sitte et vaan pidä mahdollisena, mutta ite ainaki ihmettelen kovasti jos Tampa ei anna Greg Schianolle monoa kauden jälkeen. Niin hukassa touhu on ollut paria vahinkolaukausta lukuunottamatta et näin omaan ajatusmaailmaan ei kahta sanaa mitä pitäs tehdä. Toki Glazerin perhe voi ajatella eri tavalla, mutta tätä mieltä vahvasti ite oon, varsinki noin materiaaliin nähden ja miten paljon jo tänkin kauden joukkueeseen on dollareita laitettu kiinni. Toki aika näyttää taas.

Kovasti näin jo uniaki miten Tampa hankkii Smithin koutsaa touhua & draftaa Mariotan pyörittää peliä ja homma rupeis toimimaan taas vanhaan hyvään malliin. Kaikki tietää miten mahdollista se on, mut ainahan sitä saa uneksia. Muutoksia pitää kuitenki tapahtua, koska tällä porukalla homma ei vaan toimi. Mm. Eniten rankastu joukkue tällä kaudella kertoo jo oleellisen miten hyvin homma on valmennusjohdon hallinnassa.

Joo, kyllähän Schiano ansaitsee saada potkut. Alan myös itse olemaan entistä vakuuttuneempi siitä, että niin ansaitsee myös GM Mark Dominik. Vaikka hänestä pidän, niin tuo hänen ikuinen jälleenrakentaminen ei ole ottanut oikein tuulta alleen joten parempi, että muutos toteutetaan ihan FO:ta myöten. Uusi GM ja uusi HC ja ensi kausi lähdetään kokeilemaan heidän visiollaan.

Ja mitä tulee uneesi, niin jos puhut Lovie Smihtistä niin sitten ollaan samalla aaltopituuksilla, mutta jos taas puhut mahdollisesti kenkää saavasta Mike Smithistä, niin sitten kutsun tuota untasi painajaiseksi. Helvetinmoiseksi painajaiseksi!

Itse olen todella tyytyväinen, että Mariotta palaa kouluun. Näin myös mahdollisuus siihen, että Tampa hänet varaa on nolla. Mariotta omaa kyllä ne ominaisuudet, jota NFL QB:lta vaaditaan, mutta tuolla Oregonin hyökkäyksellä ei ole mitään tekemistä NFL:llän kanssa. Ei yhtään mitään. Helvetin hienosti suunniteltu hyökkäys, mutta en näe että se vaatii pelinrakentajalta mitenkään erityisen paljon. Sama juttu Manzielin kanssa. Vaikka kaveri pelaakin välillä uskomattoman hyvin, niin tuo One-Read ja jalat alle ei vain toimi NFL:ssä, näin kärjistetysti sanottuna. Pelaaja voi kyllä oppia NFL:ssä pelaamaan ja käyttämään vahvuuksiaan oikein (esim. Cam Newton), mutta tuo prosessi voi taas viedä vuosia aikaa ja mitään takuita onnistumisesta ei ole.

Itse koen, että tässä draftissa on vain yksi QB, joka ohittaa/on parempi kuin Mike Glennonin ja se on Teddy Bridgewater. Käsittämätön kaveri. Vaikka huippupuolustuksia ei vastaan ole tullut, niin eipä hänellä ole ollut hyökkäyksen linjaakaan. Tekee taskunsa tyhjästä, silmät kokoajan kentälle ja heittää vielä vaikeista asennoista helvetin tarkasti ja ennen kaikkea lukee sitä kenttää muutakin kuin yhden rissun osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Varmasti enemmän tai vähemmän monoa ansaitsevia koutseja kaikki, mutta en tiedä unohditko listasta taikka sitte et vaan pidä mahdollisena, mutta ite ainaki ihmettelen kovasti jos Tampa ei anna Greg Schianolle monoa kauden jälkeen.

Osittain unohtui, kun Tampan show on nyt vähän hiljentynyt sen myötä kun Buccaneers on jokusen voiton raapinut. Kyllä Schianollakin varmaan aika pieni kerroin on sack racessa, ellei meininki ole kopissa muuttunut sen alkukauden hässäkän jälkeen.

Mike Smithille taisi Falconsin omistaja vakuutella tukeaan, mutta saapa nähdä. Coughlinin kohdalla on varmaan kyse enemmän siitä jääkö mies itse eläkkeelle.

Huomenna sitten jälleen tarjotaan iso nippu tiukkoja matseja, playoffien kannalta parhaina namupaloina Bengals - Colts, Eagles - Lions, Saints - Panthers ja kierroksen helmi lienee 49ers - Seahawks.

Broncosilla on huomenna tilaisuus olla toinen jengi joka varmistaa satavarmasti paikan playoffeihin. Siihen riittää ymmärtääkseni voitto Titanseista. Patriotsilla, Coltsilla ja Chiefsillä on myös siihen mahdollisuus, mutta nämä jengit tarvitsevat oman voiton lisäksi apuja.
NFC:n puolella ei taida vielä Saints/Panthers pystyä varmistamaan paikkaansa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Huomenna sitten jälleen tarjotaan iso nippu tiukkoja matseja, playoffien kannalta parhaina namupaloina Bengals - Colts, Eagles - Lions, Saints - Panthers ja kierroksen helmi lienee 49ers - Seahawks.

Jep, niin on. Taidanpa kerrankin katsoa Eaglesin pelin. Yleensähän en divisioonan muitten joukkueiden pelejä juurikaan katso. Ne kun kohtaavat ainakin sen kaksi kertaa kaudessa Cowboysin. Ja totuuden nimissä on sanottava myös, että ärsyttää niitä pelejä katella muutenkin. Mutta täytyyhän tulikuuman Folesin kunto nähdä ja muutenkin miltä se Phillyn tekeminen nykyään näyttää. Toki myös Lions on tyrkyllä post seasonille ja muutenkin heidän otteitaan on tullut seurattua tällä kaudella. Tietysti yhtenä syynä on fantasy, kun Reggie Bush on omassa tiimissäni. Kaiken lisäksi fantasyn quaterfinal vastustajani tiimissä Calvin Johnson. Muutenkin kiinnostaa nähdä miten Eagles pelaa juuri näitä kahta herraa vastaan. Seahawks ja 49ers on todellinen herkkupala ja samaa voi sanoa myös Panthers-Saints matsista. Varsinkin Seahawksin matseja on mukava katella ja eritoten heidän puolustuksen pelaamista. Legion of Boom, Russel Wilson ja Lynch...ohan siinä.

Sokerina pohjalla tietenkin Cowboys vs Bears. Hieno uutinen on se, että Mlb Lee palaa kehiin. Nimekkäimmät pelaajat jotka ei pelaa on Cowboysilta cb Claiborne ja Bearsilta qb Cutler. Muita muutoksia on se, että De/olb Kyle Wilber taisi ryöstää startterin paikan Justin Durantilta. Wilber on pelannut pari viimeistä viikkoa todella hyvin. Cowboys hankki hyökkäyksen puolelle FB Tyler Cluttsin. Kuinka suuri vaikutus tällä on juoksupeliin? Mielenkiintoinen on myös Brandoneiden kohtaaminen. Tarkoitan siis db Carria ja wr Marshallia. Marshall tässä viikolla jossain jutussa mainitsi ettei tykkää pelata Carria vastaan. Toisella puolella kenttää Scandrickillä tulee myös hikinen iltapäivä Jefferyn kanssa. Yksi mielenkiintoinen asia on myös ex-Cowboy Ratliffin kohtaaminen. Kova peli tulossa ja tappio ei onneksi vielä maailmaa kaada. Oikeastaan juuri tämän pelin laskin ennakkoon hävityksi, mutta toivotaan ettei niin käy...
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Huomenna sitten jälleen tarjotaan iso nippu tiukkoja matseja, playoffien kannalta parhaina namupaloina Bengals - Colts, Eagles - Lions, Saints - Panthers ja kierroksen helmi lienee 49ers - Seahawks.

Lisätään tuohon vielä Steelers vs. Dolphins matsi. Iso matsi molempien kannalta, ja ainakin Steelersille aivan ehdoton pakko voitto. Uskon myös, että hyvä ja viihdyttävä matsi tulossa.

Steelersille viime viikolla raskas tappio arkkiviholliselle Ravensille, mutta oli ainakin viihdearvoltaan hyvä peli. Pienestä jäi sekin peli kiinni. Pienet saumat ovat playoffeihin, mutta aikalailla tarvitsee kauden loput pelit mennä tappioitta. Uskoa löytyy kuitenkin vielä.

Klo 20.00 Steelers vs. Dolphins.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Detroitilta aloittavat kornerit ovat sitten molemmat kylmänä tai siis ainakin Darius Slay. Chris Houstonin status on questionable. Terveenäkin Lionsin takakenttä on NFL:n huonommalla puoliskolla, joten uskoisin heittoa tulevan mikäli vettä ei ihan tule kun Esterin -stä. Selvää on että Eagles tulee heittämään paljon. Eaglesin hyökkäys on run first ja aikaisemmissa matseissa on juostu puolustuksesta riippumatta, mutta light boxeja vastaan, joten Detroitin puolustus ratkaisee sen kuinka paljon McCoyta käytetään juoksupeleissä. Uskoisin Folesilla olevan hyvä ilta tänään.

Calvin Johnson on intermediate routeseissa vaarallinen. Uskon että Megatonia tuplataan paljon ja pelataan erilaisia bracket coveragen muotoja, kuten Fitzgeraldia vastaan toimittiin viikkoa aikaisemmin. Johnson on poikki kentän ollut vaarallinen, joten LB sisältä - corneri ulkoa ja Safety päältä, corneri alta, tulevat olemaan tällaisia bracketteja. Matsi on voitettavissa, mutta puolustuksen jokaviikkoinen sulaminen on suurimpana huolenaiheena Phillyssä. Muutaman turnoverin Eagles D:lle voi kuitenkin jo tässä vaiheessa luvata.
 

Bugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Joo, kyllähän Schiano ansaitsee saada potkut. Alan myös itse olemaan entistä vakuuttuneempi siitä, että niin ansaitsee myös GM Mark Dominik. Vaikka hänestä pidän, niin tuo hänen ikuinen jälleenrakentaminen ei ole ottanut oikein tuulta alleen joten parempi, että muutos toteutetaan ihan FO:ta myöten. Uusi GM ja uusi HC ja ensi kausi lähdetään kokeilemaan heidän visiollaan.

Ja mitä tulee uneesi, niin jos puhut Lovie Smihtistä niin sitten ollaan samalla aaltopituuksilla, mutta jos taas puhut mahdollisesti kenkää saavasta Mike Smithistä, niin sitten kutsun tuota untasi painajaiseksi. Helvetinmoiseksi painajaiseksi!

Itse olen todella tyytyväinen, että Mariotta palaa kouluun. Näin myös mahdollisuus siihen, että Tampa hänet varaa on nolla. Mariotta omaa kyllä ne ominaisuudet, jota NFL QB:lta vaaditaan, mutta tuolla Oregonin hyökkäyksellä ei ole mitään tekemistä NFL:llän kanssa. Ei yhtään mitään. Helvetin hienosti suunniteltu hyökkäys, mutta en näe että se vaatii pelinrakentajalta mitenkään erityisen paljon. Sama juttu Manzielin kanssa. Vaikka kaveri pelaakin välillä uskomattoman hyvin, niin tuo One-Read ja jalat alle ei vain toimi NFL:ssä, näin kärjistetysti sanottuna. Pelaaja voi kyllä oppia NFL:ssä pelaamaan ja käyttämään vahvuuksiaan oikein (esim. Cam Newton), mutta tuo prosessi voi taas viedä vuosia aikaa ja mitään takuita onnistumisesta ei ole.

Itse koen, että tässä draftissa on vain yksi QB, joka ohittaa/on parempi kuin Mike Glennonin ja se on Teddy Bridgewater. Käsittämätön kaveri. Vaikka huippupuolustuksia ei vastaan ole tullut, niin eipä hänellä ole ollut hyökkäyksen linjaakaan. Tekee taskunsa tyhjästä, silmät kokoajan kentälle ja heittää vielä vaikeista asennoista helvetin tarkasti ja ennen kaikkea lukee sitä kenttää muutakin kuin yhden rissun osalta.

Juuh ite en mikään Dominikin suuri fani oo, mutta ite nään että joukkuetta oo mitenkää väärin rakennettu, muuten kun luultiin Freemanin pystyvän hoitamaan Franchise QB:n roolin jengissä. Jos nyt monoa saa ni en tuu itkee itteäni uneen, mutta tärkeintä kuitenki ois heivata Schiano&Co. hiuksista .......

Lovie Smith on tällä vapailla markkinoilla & toinen koutsaa Atlantaa, enkä usko saavan potkuja, vaikka Atlantan kaus olluki mitä on. Do the math.

Jos tosiaan oot sitä mieltä että Glennon on parempi ku mitä Mariota ois, ni toki jokasella saa olla mielipiteensä. Toivottavasti nyt et kuitenkaa usko että Glennonin avulla tullaan ikinä saavuttamaan mitää suurempaa menestystä. Ite nään kaverin tän kauden "positiiviset" otteet enemmänki hyökkäyslinjan eduks ku ite kaverin ite hyvyydeks. Lisäks mobiilipuoli on siellä jossain säälittävän ja olemattoman välimaastossa, mitä tykkäät tai et, tarvitaan tän kauden liigassa ja se luo hyökkäykseen lisää monipuolisuutta.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelersin kausi jatkaa samaa vuoristorataa mitä se on ollut aika lailla koko ajan. Välillä taas näytti todella hyvältä ja heti perään täydellinen romahdus. Sama ilmiö näkyi vaivaavan vastustajaakin, mutta tällä kertaa peliaika loppui Dolphinsin eduksi vaikka ei se Steelers voittokaan kauaksi jäänyt. Playoff-paikka on edelleen teoriassa mahdollinen, mutta nyt se alkaa vaatimaan jo niin isoja ihmeitä muualtakin kuin Steelersiltä. Eli vaikka huonon kauden aloituksen jälkeen jännitys säilyikin pitkään, niin draft-positio on kuitenkin se mitä tässä lopulta jännätään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös