Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

NFL season 2013–2014

  • 115 013
  • 713

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Millä lihaksilla toi Tony Romo saa tuhota Cowboysin pelejä jatkuvalla syötöllä? Jälleen aivan järkyttäviä ratkasuja pallon kanssa sellasissa paikoissa missä kaikki normaalit ihmiset toimii järkevästi.

Ja Silti Romo sai tehtailtua 36 pistettä joka kaiken järjen mukaan pitäisi riittää voittoon. Tälläkin kierroksella noilla lukemilla olisi voittanut kymmenessä eri matsissa. Taitaa olla pulustuksessa isompia ongelmia kuin Romo. Tietystihän Dallas voisi kaupata Romon pois ja hakea vaikka Geno Smithin Jetseistä tai Blaine Gabbertin Jaxista. Kun hekin ovat näitä ns. Franchise kuuppia. :)


Havumetsien GM kirjoitti:
Toinen juttu on sitten tämä höpöhöpö siitä, että Griffin olis joku "RG Me" ja hänen ympärillään pyörisi mahdoton show. Oikeasti kyseessä on todella maanläheinen tyyppi, jolla on hillitön työmoraali ja halu tulla paremmaksi.

Tästähän on keskusteltu jo paljonkin NFL:n total accessissä ja NFL AM:ssä. Moni on ihmetellyt miehen kommentteja joissa hän ei ota epäitsekkäästi syytä niskoilleen kuten esim Manning, Brady, Brees jne. vaan keksii ns. tekosyitä ja tavallaan siirtää syyn ainakin pois itsestään. Samalla siellä on pohdittu miksei kukaan tule nostamaan häntä ylös kun hänet lanataan joka puolella kenttää. Nytkin kun hänet penkitettiin niin sieltä on kuulunut jatkuvaa napinaa penkityksestä. Siitä en käy keskustelemaan että oliko päätös oikea tai väärä kun en ole seurannut Washingtonia sen tarkemmin. Pointtina kuitenkin se että tällä hetkellä hän näyttää ajattelevan että vika ei ole hänessä eikä ota penkitystä ammattilaisen tavoin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ja Silti Romo sai tehtailtua 36 pistettä joka kaiken järjen mukaan pitäisi riittää voittoon. Tälläkin kierroksella noilla lukemilla olisi voittanut kymmenessä eri matsissa. Taitaa olla pulustuksessa isompia ongelmia kuin Romo. Tietystihän Dallas voisi kaupata Romon pois ja hakea vaikka Geno Smithin Jetseistä tai Blaine Gabbertin Jaxista. Kun hekin ovat näitä ns. Franchise kuuppia. :)

Tämähän on taivahan tosi! Mutta eihän se että puolustus on aivan paska poista sitä faktaa että Romo tekee käsittämättömiä virheitä - ja vielä toistuvasti - tilanteissa, joissa pitäisi nimeonmaan laittaa se tombrady -vaihde silmään. Eilinen matsi oli todellakin yksi näistä ja kyllä Romo & valmennus saa ottaa ihan yhtä suuren paskalastin niskaansa kun tuo paljon parjattu puolustus. En siis todellakaan väitä että joku Smith tai Gabbert olisivat parempia - väitän että Romon kanssa Dallas ei tule ikinä saavuttamaan mitään. Eli perinteisesti valitan vain ilman mitään ratkaisumallia, mutta kyllä tuo sohlaus alkaa vituttaa vaikkei kyseessä ole edes mikään suursuosikkini.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Eilinen matsi oli todellakin yksi näistä ja kyllä Romo & valmennus saa ottaa ihan yhtä suuren paskalastin niskaansa kun tuo paljon parjattu puolustus.
Kyllä joo. Romon molemmat irmelit oli heikkoja heittoja. Ratkaisevassa irmelissä ehkä Beasleykin voi ottaa pienen osan omalle kontolleen. Mutta on se vaan uskomatonta miten Dallas pystyy ryssiä nää pelit. Suurimman lampaan perseen annan Garretille ja koko valmennustiimille. Aivan uskomattomia pelikutsuja. Heittoa heiton perään vaikka olisi pitänyt juosta. Kaiken lisäksi kun Murray oli lähes pitelemätön juoksupelissä, niin ei muuta ku palloa ilmaan. Dallasin puolustus näytti puoliaikaan asti jopa NFL tason puolustukselta. Sitten paljastui taas koko totuus. Ei mitään mahdollisuuksia pysäyttää Packersin hyökkäystä. Se on näköjään ihan sama kuka vastustajalla on QB:na, niin silppua se tekee liigan huonoimmasta puolustuksesta. Ilmeisesti puolustuksen linjamiesten loukkaantumiskierre on siirtynyt tukimiehiin. Sivussa olivat ennen peliä startterit Lee ja Carter. Pelin aikana tippui veke startterit Durant ja Sims. Kuinka moni on edes kuullut sellaisista "pelimiehistä" kuin Cameron Lawrence, Devonte Holloman ja Kyle Wilber? Kyllähän nyt taas vituttaa niin, että pää halkee. En jaksa disco-stu:n ja muiden kanssa enää alkaa jauhaa Romosta. Ei yksinkertaisesti riitä virtaa moiseen ja ei oo oikein aihettakaan puolustaa Romoa. Joka tapaukseksessa Romo-hatersit sai taas uutta matskua. Kyllä minäkin sen myönnän, että ei mennyt ihan Romolla putkeen pelin loppu. Tosin hän ei todellakaan ole ainut jolla on peiliin katsomisen paikka. Onhan tämä kausi taas ollut yhtä kärsimysnäytelmää ja vielä olisi kaksi pettymystä jäljellä....iso huokaus. Sinänsä jännä taas seurata tätä hommaa, että esim Eli Manning taisi paiskoa 5 intteriä ja Brady, Peyton Manning sekä Brees hävisivät omat pelinsä ja silti kaikki vaan kirkuu miten Romo munasi taas kerran. Noh, näillä mennään kohti uusia pettymyksiä!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
En jaksa disco-stu:n ja muiden kanssa enää alkaa jauhaa Romosta. Ei yksinkertaisesti riitä virtaa moiseen ja ei oo oikein aihettakaan puolustaa Romoa. Joka tapaukseksessa Romo-hatersit sai taas uutta matskua. Kyllä minäkin sen myönnän, että ei mennyt ihan Romolla putkeen pelin loppu. Tosin hän ei todellakaan ole ainut jolla on peiliin katsomisen paikka.

Napsasin tämän pätkän kun en viitsi kokonaista viestiä lainata. Ihan hyvin jaksoit jauhaa Romosta, eihän tässä enempää tarvitakaan, kun ollaan samaa mieltä kuitenkin about 99% tästä asiasta. Ihan samalla tavalla vituttaisi Manningin tai Breesin tai jonkun muun perseilyt, jos olisivat "omia" pelaajia. Samoin Dalton saa meikäläisen veren kiehumaan hyvinkin usein, koska pelaa yhdessa suosikkijoukkueessani ja tulee noita matseja katsottua enemmän - ja sitä ryssimistä siinä samalla. Samahan se on Romon kohdalla - kun Cowboys on niin suosittu jengi hyvässä ja pahassa pitää sieltä saada joku silmätikku. Ja kuten sanoit, ainakin tällä kertaa ihan aiheesta. Eli kyllähän Romo antaa ihan itse niitä aseita näille hatereille.

Toinen suosikkiaiheeni onkin sitten noi pelikutsut, joista en tietenkään amatoorina mitään tarkemmin ymmärrä, mutta jotka vaikuttavat monellakin joukkueella/valmentajalla olevan vähintäänkin kyseenalaisia. Ei uskalleta tehdä mitään yllättävää ja hakataan päätä seinään, vaikka selkeästi joku kuvio ei vain toimi. Tuota Cowboysin eilistä touhuahan ihmettelivät todella kovin sanankääntein jenkkistudiossakin, että kai siinä jotain väärää nähtiin. Ihan idioottimaistahan se nyt oli varsinkin siinä lopussa yrittää väkisin heittää, kun hetkeä aiemmin Romo jo oli lähellä tarjota sen intterin omassa päässä ja näki selvästi että Packers D oli nimenomaan "satalasissa" valmiina katkomaan heittoja.

Luulisi että vaikka kuinka puhutaan uudesta NFL:stä heittäjien liigana, niin juoksemalla pysyisi paremmin pelon ilmapiiri yllä vastustajan puolustuksessa eikä voisi tuuduttautua siihen että heittää se kumminkin. Vähän samaahan on ollut havaittavissa Broncosin matseissa viimeaikoina, kun Manningin juoksu-uhka on olematon eikä siellä mitään ihan älytöntä RB-osastoakaan ole. Broncos selviää tästä heittopelin monipuolisuudella, kun siellä on laaturissuja vaikka muille jakaa, eikä niitä pysty peittämään vaikka olisi kaikki pakit valutettu takakentälle. Sitten kun katsoo vaikka 49ersin hyökkäystä parhaimmillaan, niin eihän siellä puolustuksessa kukaan voi tietää mitä tulee tapahtumaan, kun se variaation määrä on niin huikea. Tähän ei edes tarvita ykköspyssyjä, kun heikompikin hanu voi sen yllätyksen turvin tehdä isoja pelejä.

Tällasta jutustelua tässä, pientä ihmistä vaan ihmetyttää moni asia kun ammatikseen nuo sitä tekevät ja kai niillä joku syy sille on. Että juostaan pää edellä seinään eikä osata/haluta/voida kiertää tai mennä yli.

edit. piti vielä lisätä huumorijuttuna, miten olisi Tebow & Cowboys unholy matrimony? Olisi ainakin draamaa ja rytinää!
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Minkä vuoksi Seattlen peliä kutsutaan "rumaksi"? En maallikkona tiedä, mutta ainakin tuloksellisesti grungekylän jengillä näyttäisi menevän lujaa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minkä vuoksi Seattlen peliä kutsutaan "rumaksi"? En maallikkona tiedä, mutta ainakin tuloksellisesti grungekylän jengillä näyttäisi menevän lujaa.

En osaa vastata, koska en tiedä, mutta Seahawksilla on tällä hetkellä koko liigan paras rekordi, joten väliäkö tuolla. Olisiko nyt symppis-Seattlen kausi? Toivottavasti.

Mielelläni tosin lukisin vastauksen Midnight Ramblerin kysymykseen, sillä nyt heräsi omakin mielenkiinto.

E: Edellisellä sivulla Köpi kirjoitti seuraavanlaisesti:

49ers - Seahawks. Odotetun fyysinen ja etenkin vähäpisteinen matsi. Rajuja taklauksia, suunsoittoa yms. Oikein innolla odotan jos tämä parivaljakko kohtaisi divisional roundilla. Kaepernick on hivenen nostanut profiiliaan kun on saanut hyökkäykseen vähän enemmän aseita, mutta silti epäilen että riittääkö se Seattlessa, jos 49ers sinne asti etenee.

Olisiko tuossa kenties osasyy sille, miksi Seattlen peli on "rumaa"?
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Olisiko tuossa kenties osasyy sille, miksi Seattlen peli on "rumaa"?

Varmasti, mutta niinhän kaikissa rivalrymatseissa ruukaa olemaan. Toki SF vs Seattle ei mikään historiallinen taistelupari taida olla, mutta kyllähän toisaalta joku sysipaska ja symppis Browns esim. kiihtyy monesti ihan eri kiimaan Steelersia vastaan. Mietin aiemmassa kysymyksessäni enemmän siis sitä, että onko Seahawksin pelitapa sitten yleensäkin jotenkin vastenmielinen muihin verrattuna?
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mietin aiemmassa kysymyksessäni enemmän siis sitä, että onko Seahawksin pelitapa sitten yleensäkin jotenkin vastenmielinen muihin verrattuna?

Itse sain tuosta Köpin tekstistä sellaisen kuvan, että Seahawks pelaa samallailla kuin JYP ns. robottikiekon aikoina, eli ei mitään hienoja hyökkäyskuvioita, vaan fyysistä ja puolustusvoittoista peliä, ja voittoja otetaan hinnalla ja tyylillä millä hyvänsä.

Täytynee katsoa taas Seattlen pelejä heti kun aikaa on, hieno kausi menossa, enkä ole alkukauden jälkeen kerennyt katsomaan yhtäkään matsia.
 
Hieno tarina tuon eilisen "ratkaisevan" interin tehneen Michael Thomasin taustalla. Alkuviikosta soitto Miamista, sunnuntaina ensimmäinen NFL-peli ilman, että tuntee edes kaikkia puolustuskuvioita, loukkaantumisten takia corneriksi ja kaksi erittäin ratkaisevaa suoritusta loppuhetkillä:

Michael Thomas win - NFL.com

Kun tarkemmin kikkailin playoff-skenaariosimulaattorin kanssa niin Dolphinsilla on kuin onkin kaikki omissa käsissä. Mikäli rekordi on 10-6 sekä Ravensilla että Dolphinssilla, tarkoittaisi se sitä, että se olisi sama myös Bengalsilla ja se pullahtaisi ulos pleijareista, koska Bengals ja Ravens kohtaavat viimeisellä kierroksella Cincinnatissa. Mielenkiintoista olisi myös, että Dolphins jatkaisi 6. seedillä myös kaikissa skenaarioissa, jossa kolme joukkuetta on 9-7. Eli ihan hyvät on asetelmat ennen paria viimeistä viikkoa Miamin osalta. Toisaalta jokaikinen peli on ollut trilleri oli vastassa sitten Bills tai Patriots, joten miten vain voi käydä vaikka loppuohjelma onkin periaatteessa helpohko.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minkä vuoksi Seattlen peliä kutsutaan "rumaksi"? En maallikkona tiedä, mutta ainakin tuloksellisesti grungekylän jengillä näyttäisi menevän lujaa.

En tiedä onko Seattlen pelityyli rumaa, mutta itse en ainakaan toivo Seahawksille mitään. Joku siinä jengissä mulle tökkii, etenkin päävalmentaja Carroll on jotenkin vastenmielinen persoona omaan makuun. Myönnettäköön että jos vastassa SB:ssä on Broncos, niin sillo kyllä jopa meikäläinenkin hyppää Seahawksin kelkkaan.

Katselen tässä juuri NFL.comin playoff picturea ja yksi asia AFC:n puolella mua ihmetyttää. Voisiko joku selittää mulle, miksi Steelers ja Jets eivät ole vielä eliminated, kun ymmärtääkseni kummallakaan ei pitäisi enää olla saumoja playoffeihin? Steelers on kaksi peliä Dolphinsia perässä ja Dolphinsilla on tiebreaker Steelersiin. Jets on myös kaksi peliä Dolphinsin perässä ja sielläkin tiebreaker on Dolphinsilla.
Vai verrataanko tässä nyt Ravensiin jolla on taas sitten tiebreaker Dolphinsiin?
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Minkä vuoksi Seattlen peliä kutsutaan "rumaksi"? En maallikkona tiedä, mutta ainakin tuloksellisesti grungekylän jengillä näyttäisi menevän lujaa.

En minäkään tähän mitään varmaa vastausta osaa antaa, mutta Seattlen puolustusta ja erityisesti cornereita on syytetty (eikä suotta) hetkittäin aika rajustakin roikkumisesta ja estämisestä siinä 5-yardin viivan läheisyydessä. Itse tykkään katsella tuota Seahawks-puolustuksen pelaamista, mutta ymmärrän tosiaan myös mielipiteitä, joiden mukaan Seattlella tuntuu olevan näissä tilanteissa hiukan muista joukkueista poikkeavat säännöt.

Tuo Packersin sinnitteleminen NFC:n Playoff-kamppailussa on kyllä uskomattoman hienoa seurattavaa. Jos pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen ja Rodgers palaa kokoonpanoon niin taidan hypätä Packers-pulkkaan Playoffeja varten.

Tuota DAL-GB ottelun lopun ensimmäistä Romo syötönkatkoa katsellessa herää kysymys tuosta Romo Pre-Snap koordinoinnista ja päätöksenteosta. Videoita katsellessa voi päätellä, että kyseessähän piti olla ilmeisesti juoksupeli, johon Romolle oli rakennettu heitto-option, jos mieluinen matchup Austinin suunnalta löytyisi. No ilmeisesti löytyi, sillä heitoksihan tuo juoksu vaihtui. Siinä ei mitään, mutta samalla Clay Matthews roikkuu LOS:in päällä pelihousun etumus kovana, tietäen ettei häntä blokata. Romo taas tietää että suunniteltu blokkaaja TE Witten löytyy hyökkäyslinjan vastakkaisesta päästä, joten tämä Matthewsin vapaa väylä ei siis tule Romollekaan yllätyksenä.

Veikkaanpa, että uusittaessa tämä tilanne päättyy 19/20 kerrasta siihen, että Matthews juhlii ottelun ensimäistä säkitystä. No tässä (1/20) tapauksessa Romo väistää kuin ihmeen kaupalla tuon Matthewsin säkityksen, mutta käyttää tähän arvokkaita sekunnin kymmenyksiä. Tällä välin puhtaasti oman kaksinkamppailunsa voittanut Austin jää odottamaan palloa, jolloin aiemman tilanteen hävinnyt Shields saa uuden mahdollisuuden ja ehtii Romon epätarkan heiton ja Austinin väliin ja nappaa taidokkaan kopin. No ehkä se Romokin, joskus oppiii, että välillä kannattaa näissä tilanteissa jättää se riski ottamatta ja pelata varman päälle.

EDIT: Warner näköjään kanssani samoilla linjoilla. :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Ok, kiitti vastailuista. Täytynee viimeistään pudotuspeleissä katsella Seattlen "rumaa peliä" ihan omin silmin, nyt kun asiasta vähän jyvällä.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Kun Ravens hyökkäys ei kykene red zonella TD:n niin Tucker potkii sitten palloa. Onko siellä nyt 31 perättäistä FG:tä, tänään tuli 6 kpl, joista yksi 53yard ja viimeinen 61yard pelin ratkaisuhetkillä. Ei ole kovin montaa vastaavaa potkua domessa nähty... Melkein heittäisin kaverille tarjolle lempinimen: "Legatron". Recordi nyt 8-6, kuten myös Dolphinsseilla. Bengals 9-5. SD 7-7. Miamin kannalta playoffit näyttävät varsin todennäköisiltä tämän viikon Pats voiton (jonka ennakkoon moni laski tod.näk. tappioksi) ja juurikin tuon BAL@CIN matsin takia. Oletusarvona kuitenkin se että Dolphins voittaa viimoisissa matseissaan Buffalon ja Jetsit. Baltimore kohtaa vielä Patsit ja Cincyn. Bengals Vikingsit ja Baltimoren. Vikings voisi tehdä pienen palveluksen (näin Ravens näkökulmasta) ja voittaa Bengalssit ensi kierroksella...
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Katselen tässä juuri NFL.comin playoff picturea ja yksi asia AFC:n puolella mua ihmetyttää. Voisiko joku selittää mulle, miksi Steelers ja Jets eivät ole vielä eliminated, kun ymmärtääkseni kummallakaan ei pitäisi enää olla saumoja playoffeihin? Steelers on kaksi peliä Dolphinsia perässä ja Dolphinsilla on tiebreaker Steelersiin. Jets on myös kaksi peliä Dolphinsin perässä ja sielläkin tiebreaker on Dolphinsilla.
Vai verrataanko tässä nyt Ravensiin jolla on taas sitten tiebreaker Dolphinsiin?

Eiköhän tässä verrata juuri Ravensiin. Käsittääkseni Steelersillä on tie-breaker heihin verrattuna. Ts. Ravensin pitäisi tupeloida molemmat jäljellä olevat pelinsä Steelerssin ottaessa kaksi voittoa. Lisäksi Dolphinsin ja SD:n tulisi tupeloida. Ohkaiset on saumat, harmi kun viikon takainen miracle-drive käväisi muutaman millin rajojen ulkopuolella.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Edelleenkään en käsitä Cowboysin ratkaisua jättää se juoksu niin vähälle tuossa lopussa. Ok, luotetaan Romoon ja kavereihin mutta käsittääkseni se juoksu upposi tosi hyvin matsin ensimmäisellä puolikkaalla ja nyt olisi ollut paikka käyttää kelloa pois sen avulla.

Nyt pelattiin Packersin pussiin ja kun Cowboysin oma puolustus on umpisurkea niin sieltä tultiin ohi, että heilahti. Jefu on huipputasolla merkillinen laji, niin nopeasti se momentum kääntyy, jos se on kääntyäkseen.

Phillyn matsia katselin vähän limittäin ja lomittain Dolphinsin ja Patriotsin matsin kanssa. Hetkeksi toivo heräsi DeSean Jacksonin ja Zach Ertzin TD:n ansiosta mutta sitten puolustus petti ja se taas toi turhankin tuttuja muistoja mieleen. Ei taida olla Eaglesin vuosi muuten kuin ensimmäiselle kierrokselle asti. Viikonloppuna on kyllä timanttinen peli Chicagoa vastaan tulossa, en nyt kuitenkaan tämän Vikes-ottelun jälkeen kauheasti toiveita jaksa elätellä.

Toisaalta, onhan joukkueella tulivoimainen hyökkäys edelleen joten puolustuksesta riippuu hyvin paljon.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
AFC:n pleijaritilanteeseen ja Steelerssien vielä mukana oloon vaikuttaa se että kolmen (tai useamman) joukkueen päätyessä samaan recordiin, kahden joukkueen keskinäiset tiebrakerit eivät päde, vaan katsotaan käsittääkseni/oikein muistaakseni kaikkien kolmen (tai usemman) joukkueen recordit yhteisiä vastuksia vastaan. Jos tällöin on vielä tasan, niin sitten katsotaan kellä on paras recordi AFC: joukkueita vastaan. Tämänkin jälkeen löytyy vielä monta eri vaihtoehtoa mitä katsotaan jos pelit tasan päättyen lopulta kolikonheittoon. Tätä ei tiettävästi ole koskaan tapahtunut NFL:n historiassa... mutta lyhyesti siis, jos kaksi joukkuetta on samassa, niin yhteisellä pelillä on vaikutusta, mutta jos kolme joukkuetta on, niin kahden joukkueen keskinäinen matsi ei suoranaisesti merkkaa. Jossain tälläisessä yhdistelmässä, johon liittyy dolphins, ravens ja steelers (+mahd. SD), steelerssit menisi jatkoon, siksi se vielä mukana kuvioissa. Todennäköisyydet ovat kuitenkin todella heikot, mutta ainakin teoreettisesti vielä kaikki on mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tuota DAL-GB ottelun lopun ensimmäistä Romo syötönkatkoa katsellessa herää kysymys tuosta Romo Pre-Snap koordinoinnista ja päätöksenteosta. Videoita katsellessa voi päätellä, että kyseessähän piti olla ilmeisesti juoksupeli, johon Romolle oli rakennettu heitto-option, jos mieluinen matchup Austinin suunnalta löytyisi. No ilmeisesti löytyi, sillä heitoksihan tuo juoksu vaihtui. Siinä ei mitään, mutta samalla Clay Matthews roikkuu LOS:in päällä pelihousun etumus kovana, tietäen ettei häntä blokata. Romo taas tietää että suunniteltu blokkaaja TE Witten löytyy hyökkäyslinjan vastakkaisesta päästä, joten tämä Matthewsin vapaa väylä ei siis tule Romollekaan yllätyksenä.

Veikkaanpa, että uusittaessa tämä tilanne päättyy 19/20 kerrasta siihen, että Matthews juhlii ottelun ensimäistä säkitystä. No tässä (1/20) tapauksessa Romo väistää kuin ihmeen kaupalla tuon Matthewsin säkityksen, mutta käyttää tähän arvokkaita sekunnin kymmenyksiä. Tällä välin puhtaasti oman kaksinkamppailunsa voittanut Austin jää odottamaan palloa, jolloin aiemman tilanteen hävinnyt Shields saa uuden mahdollisuuden ja ehtii Romon epätarkan heiton ja Austinin väliin ja nappaa taidokkaan kopin. No ehkä se Romokin, joskus oppiii, että välillä kannattaa näissä tilanteissa jättää se riski ottamatta ja pelata varman päälle.
Ihan oikein tuo menee IMO, kun audible kutsutaan 8 boksissa ja safetyt laskettu 10 jaardin päähän aloituslinjasta. Jos uusista pelataan, niin tuota D:tä vastaan ei ole järkeä juosta. Austin on ulkona 1 vs. 1 Shieldsin kanssa, mutta ei saa aikaan yhtään separationia. Safetyja ei syvällä ja baana aivan auki. Varma TD olisi tulossa vähän paremmalla rissulla. Paine pakottaa Romon nopeaan heitoon, joka suuntautuu pari jaardia rissun taakse, josta intteri. Mielestäni oikea kutsu ja readi, mutta ns. väärä execution.

Sitten Packersilta aivan 100 % oikea pelikutsu toisessa intterissä. Beasleyllä on option route riippuen siitä, kummalla puolella miespuolustava korneri on. Korneri on sisällä, joten Beasley juoksee uloskuvion. Mitä Romo ei tiedä, on se, että Tramon Williamsille on kutsuttu alue suoraan sinne minne Beasleyn hot route tulee. Williams hämää pelaavansa miespuolustusta, mutta heti QB:n liikkeen alkaessa ottaa alueen Beasleyn kuvion edestä, joskin ei kerkeä Beasleyn eteen. Romon epätarkka heitto suuntautuu pari jaardia oikealle. Uloskuvio heitetään tavallisesti ulkohartiaan lähelle sidelinea, joten vaikuttaa siltä, että Beasley ei juokse kuviota loppuun jostain syystä. Tässä Packers outcoachaa Cowboysin ja heitto on epätarkka, mutta pelikutsu on huonoin, mitä tuohon puolustukseen voi pelata. Huono pelikutsu ja huonosti pelattu. Sivuhuomiona se, että Dallas pelaa tuota Beasleyn ulos/sisään optionia paljon, joten se ei tullut varmasti yllätyksenä. Lisäksi downi on 2 &1, joten uudet olisi saatu helposti juoksemalla.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Kun Ravens hyökkäys ei kykene red zonella TD:n niin Tucker potkii sitten palloa. Onko siellä nyt 31 perättäistä FG:tä, tänään tuli 6 kpl, joista yksi 53yard ja viimeinen 61yard pelin ratkaisuhetkillä. Ei ole kovin montaa vastaavaa potkua domessa nähty... Melkein heittäisin kaverille tarjolle lempinimen: "Legatron".

Legatron, erittäin hyvä nimi! Oli huikea esitys Tuckerilta ja koko potkuosastolta. Kuten ottelun jälkeisessä haastattelussa Tucker sanoi niin 1-2-3 toimi täydellisesti tänään ja oli jopa melko varma, että 61 jaardinen menee sisään jos vain saa pallon oikeaan kohtaan oikeassa asennossa potkaistavaksi. Heitti haastattelun loppuun ihan hyvän läpän arvokkaista fantasypisteistä kunhan oli saanut ensin perusjargonit jauhettua.

Pakko nostaa (jälleen) hattua Ravensille, mestaria ei niin vain laiteta ulos loppupeleistä. Veikkasin heille voittoa tänään jo pelkästään rutiinin ja sitkeyden takia ja niinhän siinä lopulta kävikin. Detroit näyttää yhä olevan liian epävarma joukkue menestymään.

Vikings voisi tehdä pienen palveluksen (näin Ravens näkökulmasta) ja voittaa Bengalssit ensi kierroksella...

Tällä kaudella pelaa kaksi eri Bengalsia, toinen kotona, toinen vieraissa. Tänä vuonna olen nähnyt aiempaa vähemmän heidän pelejään, mutta pääasiassa olen nähnyt vain taaperrusta vieraissa ja ihmetellyt miten joukkue voi keikkua AFC:n kärkikahinoissa. Toisaalta kotona on puhdas saldo ja näin uskon olevan myös Vikings-ottelun jälkeen. Eli toinen AFC:n piikkipaikoista on edelleen Bengalsin tavoitettavissa, koska Ravens varmasti laittaa Patriotsin todella tiukille ja lähtee jopa suosikkina tuohon peliin. Sitten olisi jäljellä kivikova päätöskierros Bengals vs. Ravens, jossa ratkeaa paljon. Toisaalta jos Ravens häviää Bradyn porukalle niin AFC Northin voitto olisi melko varmasti Bengalsin. Jännäksi menee taas loppukausi kun myös NFC on ihan auki.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vittu saatana. Ensi vuonna uudestaan. Staffordin voisi vaihtaa johonkin sellaiseen, joka kestää paineita eikä heitä joka toisella heitolla inttiä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Huuuuh. Nää Baltimoren pelit ovat kyllä olleet tällä kaudella lähes jokainen trillereitä, eikä yöllinen peli ollut poikkeus tähän kaavaan.
Red zonella ei näemmä onnistu mikään muu kuin Tuckerin field goalit niin jännäksihän peli menee. Uskomaton suoritus tuo 61y field goal tuohon paikkaan.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ihan oikein tuo menee IMO, kun audible kutsutaan 8 boksissa ja safetyt laskettu 10 jaardin päähän aloituslinjasta. Jos uusista pelataan, niin tuota D:tä vastaan ei ole järkeä juosta. Austin on ulkona 1 vs. 1 Shieldsin kanssa, mutta ei saa aikaan yhtään separationia. Safetyja ei syvällä ja baana aivan auki. Varma TD olisi tulossa vähän paremmalla rissulla. Paine pakottaa Romon nopeaan heitoon, joka suuntautuu pari jaardia rissun taakse, josta intteri. Mielestäni oikea kutsu ja readi, mutta ns. väärä execution.
Toisella puoliajalla kävi selväksi, ettei Dallas puolustus pysäytä ketään, joten ymmärrän tuon halun saada ketjuja liikutettua ja käyttää hyväksi tuo option mahdollisuus ja jättää juoksupeli väliin. Sen ymmärrän, mutta mitä en ymmärrä on tuo Romon Clay Matthewsin huomioimatta jättäminen.

Shields on LOS:issa ja siinä vaiheessa on omasta mielestäni hyvin oletettavaa, että Shields yrittää pressata Austinia tai ainakin reroutata hänen juoksulinjassa ulkopuolelle. Austin pääsee pressistä irti hyvinkin nopeasti, leikkaa sisään ja saa aikaan slant-kuviolle vaadittavan eron omaan puolustajaansa. Kaikki menee minusta kentän laidalla niin kuin Romon uskoin toivovan.

Hommahan kusee Romon osalta jo tuossa pre-snap vaiheessa, kun Matthews jää blokkauksista kokonaan huomioimatta. Eikö Romon olisi pitänyt ennen snapia ymmärtää, että hyökkäyslinjan blokkaus suuntautuu oikealle puolelle suunniteltua juoksupeliä varten ja täten LT Tyron Smith blokkaa sovitusti Josh Boydin, joten kaikki mikä jää Boydin vasemmalle puolelle tulee mahdollisesti Romon niskaan sekunnin kymmenyksissä? Juoksupelissähän Witten olisi tuon ehtinyt hoitamaan, mutta nyt matka oli aivan liian pitkä ehtiäkseen Romon ja Matthewsin väliin. Ilman Matthewsiä Austin saa Romolta heiton suoraan käsiin ja juoksee TD:n, kuten mainitsit. Nyt vain Romon hyvä harhautus pelastaa hänet säkitykseltä, mutta samalla Austin joutuu hiljentämään ja jää odottamaan palloa. Tähän vielä lisäksi Romon epätarkka heitto ja Shields nappa kauniin intterin.

Voihan oikeasti olla, että Romo/Dallas olivat scoutannut tilanteen väärin ja luulivat Matthewsin tiputtavan pelissä coveriin, mutta aika selvää blitzia Matthews minusta tilanteessa näyttää.

Seuraava on osaltani kyllä arvailua, sillä mitään syvempää ymmärrystä Offensive Line schemeistä ei ole, mutta eikö tuo olisi Romon osalta olisi ollut vältettävissä nimeämällä puolustuksesta eri Mike, jolloin Smith olisi tajunnut jättää Boydin blokkaamisen Guardille ja tukea häntä tai napata mahdollisesti blitzaava Matthews? En tosiaan tunne Dallasin käyttämää schemeä tai miten tuo Dallasin tilaneessa käyttämä Slide Block vaikuttaa blokkaamiseen, mutta omasta mielestäni tuo koko tilanne olisi ollut vältettävissä Romon paremmalla pre-snap readillä ja reagoimalla siihen muuttamalla hyökkäyksenlinjan blokkausta. Vaikka Romo tuossa toisen elämän itselleen hankkikin väistämällä Matthewsin säkityksen niin se ei silti poista sitä suurta virhettä, joka pre-snap readissä Romolla tapahtui. Eikö?

Jos olen ymmärtänyt jotain väärin tai jokin asia jää minulta huomaamatta niin minua saa tässä tapauksessa kyllä valistaa. :)
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Jos olen ymmärtänyt jotain väärin tai jokin asia jää minulta huomaamatta niin minua saa tässä tapauksessa kyllä valistaa. :)

Mkaay, täälä vielä potkitaan maassa makaavaa :P. No ei sentään, ja aika samalla tavalla itsekin näen kyseisen tilanteen. Cowboys käyttää zone blockingia. Ennen peliä ja taisipa vielä pelinkin jälkeen Packersin DL:n miehet kehua juuri Cowboysin zone blockingia yhdeksi liigan parhaista. Vai olikohan se vain vittuilua? Vain Romo ja Austin ilmeisesti tiesivät, että heittoa on tulossa. Nimittäin Romo tekee pienen nyökkäyksen Austinin suuntaan vähän ennen snappia. Linja blokkaa juuri niin kuin juoksupelissä pitääkin. Romo tosiaan missaa täysin Matthewsin, mikä on melko hölmöä sillä Clay on aina tulossa. Jonkun verran tota kohtaa kelailin edes takaisin, niin en kyllä osaa sanoa mitä Romo tilanteessa näki? Vaikka se Matthews olisi alueelle tippunut, niin se olisi todennäkösiesti ollut juuri curl-zone minne Austin oli suuntamassa slant kuviolla. Hieman vaikuttaisi siltä, että Romo muuttaa mielensä juoksun suhteen juuri ennen snäppiä ja jotenkin siinä samalla unohtaa koko Matthewsin. Samoin Mike oli jo nimetty ja blokkaukset asetettu sen mukaan? Aivopierultahan koko peli vaikuttaa.

Nyt kun nauhoja kelailin, niin miksei vielä sen verran kääntäisi puukkoa haavassa, että katsoisi sen toisenkin intterin. Todella hieno peli Williamsilta ja koko Packersin puolustus hyvin hämää että pelaavat cover3 puolustusta. Juuri Edeltävä peli Beasleylle oli onnistunut whip-kuviolla mies-puolustusta vastaan, jossa safetyillä syvät alueet. Itse asiassa juuri whip kuvio olisi voinut jopa toimia paremmin, sillä nyt Beasley juoksi nopean ulos kuvion ja Tramon Williams tietenkin heti luki tämän. Jos kyseessä olis ollut juuri tämä mainitsemani whip kuvio, niin Tramon Williams olisi ehkä ottanut muutaman ratkaisevan askeleen Terrance Williamsin matkassa kohti takakenttää? Vaikutti hieman siltä, että Romo oli jo etukäteen päättänyt ottaa helpot uudet yritykset Beasleyn kopilla. Austin nimittäin oli keskellä kenttää suht auki.

Se olis viikko 16 edessä ja vastassa toinen kauden alavireisesti pelannut joukkue, Washington Redskins. Melkeinpä olisin ottanut vastaan itseluottamuksen menettäneen RG:n, kuin ei mitään menetettävää Cousinsin. Saas nähä miten Cowboys pystyy unohtamaan/nollaamaan taas yhden sydäntäsärkevän tappion? Mulle ainakin tämä teettää suuria vaikeuksia. Mielenkiintoista nähdä ketä Cowboysin puolustuksen keskustassa tällä kertaa pelaa? Ovi on nimittäin taas käynyt, jengiä ulostettu, pistetty IR-listalle ja muuta peruskamaa. Lb Durant on done for season ja sama ilmeisesti alkaa olla Sean Leen kanssa? Lb Bruce Carterista ei mitään tietoa? Mitään loukkaantumisraporttia en ole tältä viikolta vielä nähnyt, mutta ilmeisesti ainakin Cb Claibornen pitäisi olla pelikunnossa. Tämä on ihan hyvä juttu, sillä Scandrick on ollut melkoisissa vaikeuksissa kakkoskornerin tontilla. Hieman on näyttänyt siltä, että Scandrickin puhdas voima ja koko ei oikein riitä. Hän pelaa itsensä hyvin tilanteisiin missä pallo on jo hänen hyppysissään, mutta vahvemmat ja isommat rissut pöllivät pallon aina itselleen. Bears ja Packers pelissä tuli ainakin kaksi maalia tällä tavalla, voi olla jopa enemmänkin? Scandrick on parhaimmillaan juuri slot-paikalla, ei niinkään ulkopuolella. Toisaalta taas Claiborne voidaan melkein jo julistaa bustiksi, sillä sen verran heikko hän on ollut. Samoin Carr on vajonnut jyrkästi alaspäin alkukauden tasosta. Passrush tietenkin oleellisesti vaikuttaa heittopuolustukseen. DeMarcus Waren pitäisi olla liigan yksi kirkkaimmista puolustuksen supertähdistä. Aivan täyttä paskaa ollut Waren peli läpi kauden, kuten koko puolustuksen. Romon kauttahan tämäkin peli tulee menemään. Apuja ei tule muualta, ainakaan puolustukselta. Toivotaan, että ne pre-snap luvut menisi tällä kertaa kohilleen ja muutenkin se intteri sarake voisi pysyä nollilla. Ei muuta kuin vahvalla juoksulla Skinsien yli ja saadaan sitten vielä jännitysnäytelmä viimeselle kierrokselle Eaglesia vastaan. Jos niin tulee käymään, niin siinä on taas erittäin herkulliset asemat Romo/Cowboys vihaajille...
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Toisella puoliajalla kävi selväksi, ettei Dallas puolustus pysäytä ketään, joten ymmärrän tuon halun saada ketjuja liikutettua ja käyttää hyväksi tuo option mahdollisuus ja jättää juoksupeli väliin. Sen ymmärrän, mutta mitä en ymmärrä on tuo Romon Clay Matthewsin huomioimatta jättäminen.

Shields on LOS:issa ja siinä vaiheessa on omasta mielestäni hyvin oletettavaa, että Shields yrittää pressata Austinia tai ainakin reroutata hänen juoksulinjassa ulkopuolelle. Austin pääsee pressistä irti hyvinkin nopeasti, leikkaa sisään ja saa aikaan slant-kuviolle vaadittavan eron omaan puolustajaansa. Kaikki menee minusta kentän laidalla niin kuin Romon uskoin toivovan.

Hommahan kusee Romon osalta jo tuossa pre-snap vaiheessa, kun Matthews jää blokkauksista kokonaan huomioimatta. Eikö Romon olisi pitänyt ennen snapia ymmärtää, että hyökkäyslinjan blokkaus suuntautuu oikealle puolelle suunniteltua juoksupeliä varten ja täten LT Tyron Smith blokkaa sovitusti Josh Boydin, joten kaikki mikä jää Boydin vasemmalle puolelle tulee mahdollisesti Romon niskaan sekunnin kymmenyksissä? Juoksupelissähän Witten olisi tuon ehtinyt hoitamaan, mutta nyt matka oli aivan liian pitkä ehtiäkseen Romon ja Matthewsin väliin. Ilman Matthewsiä Austin saa Romolta heiton suoraan käsiin ja juoksee TD:n, kuten mainitsit. Nyt vain Romon hyvä harhautus pelastaa hänet säkitykseltä, mutta samalla Austin joutuu hiljentämään ja jää odottamaan palloa. Tähän vielä lisäksi Romon epätarkka heitto ja Shields nappa kauniin intterin.

Voihan oikeasti olla, että Romo/Dallas olivat scoutannut tilanteen väärin ja luulivat Matthewsin tiputtavan pelissä coveriin, mutta aika selvää blitzia Matthews minusta tilanteessa näyttää.

Seuraava on osaltani kyllä arvailua, sillä mitään syvempää ymmärrystä Offensive Line schemeistä ei ole, mutta eikö tuo olisi Romon osalta olisi ollut vältettävissä nimeämällä puolustuksesta eri Mike, jolloin Smith olisi tajunnut jättää Boydin blokkaamisen Guardille ja tukea häntä tai napata mahdollisesti blitzaava Matthews? En tosiaan tunne Dallasin käyttämää schemeä tai miten tuo Dallasin tilaneessa käyttämä Slide Block vaikuttaa blokkaamiseen, mutta omasta mielestäni tuo koko tilanne olisi ollut vältettävissä Romon paremmalla pre-snap readillä ja reagoimalla siihen muuttamalla hyökkäyksenlinjan blokkausta. Vaikka Romo tuossa toisen elämän itselleen hankkikin väistämällä Matthewsin säkityksen niin se ei silti poista sitä suurta virhettä, joka pre-snap readissä Romolla tapahtui. Eikö?

Jos olen ymmärtänyt jotain väärin tai jokin asia jää minulta huomaamatta niin minua saa tässä tapauksessa kyllä valistaa. :)
Dallasin linjakutsuista ja blitzien poimimisesta on käsittääkseni vastuussa rookie center Travis Frederick ja Romon heiton kannalta tuolla ei ole merkitystä. Merkitystä ei ole myöskään pressillä, sillä tuohon puolen sekunnin viiveeseen ja kuvioon on pelinrakentajan adjustattava. Ratkaisevaa on se, että Sam Shieldin juoksee lähes rinta rinnan Austinin kanssa ja pelaa loistavasti miespuolustuksensa. Tavallisesti odotuksena on taklaus noista peleistä ja picki ylittää todella paljon odotukset. Tässä on tärkeää ns. recovery speed, eli kuinka nopeasti DB saa kuvion luettuaan ns. täyden juoksuvauhtinsa takaisin ja tuossa pelissä Shields ottaa käytännössä rissun kiinni slantissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös