Mainos

NFL season 2011–2012

  • 80 611
  • 532

Cube

Jäsen
En lähtisi vielä hirveästi liputtamaan Manningin puolesta koska hänellä on vasta ensimmäinen kausi missä tilastot näyttävät hyvältä. Mutta jos hän jatkaa samalla tavalla kauden pari niin sitten Eli on kyllä ehdottomasti top5 kuuppa. Täksi kaudeksi ns. tyhmät heitot ovat jäänet pois mitä aikaisimmilla kausilla pysty odottamaan melkein joka matsissa. Varsinkin Red zonella hän on ryhdistäytynyt.
Niin, mitä nyt voitti jo aiemmin Super Bowlin heittämällä neljässä playoff-pelissä (joista kolme vieraissa, yksi neutraalilla kentällä) 6 touchdownia ja yhden katkon :)

Roethlisbergerin ymmärrän vielä jossain määrin, vaikkakin NYG on rakennettu ihan eri tavalla Elin varaan kuin PIT Benin.. Mutta vaikka raiskarin ottaisi mukaan, niin kenet vielä lisäisit viiden parhaan joukkoon, jos Eli Manning ei sinne mielestäsi selvästikään vielä kuulu? Kuten sanoin, ei ole parempaa. Rivers? Romo? Vick? Stafford? Ehkä Tebow? Mahdollisesti Peyton, mutta hän ei juuri nyt pelaa, eikä ensi kauden kunnostakaan ole varmuutta, joten hänestä on vähän älytöntä tässä kontekstissa puhua.

delete kirjoitti:
Romo teki pelissä oikeastaan yhden selvän virheen. Hieman missattu heitto Austinille, niin peli olisi ollut paketissa.
Siinähän se tuli. Manning ei tuollaista virhettä tehnyt. Ei Romo tuota peliä hävinnyt, mutta ei kyllä voittanutkaan hulppeista tilastoista huolimatta. Tuo ei auta Romon mainetta, koska se nyt on selvää, että koomailuja häneltä on vuosien varrella nähty.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Siinähän se tuli. Manning ei tuollaista virhettä tehnyt. Ei Romo tuota peliä hävinnyt, mutta ei kyllä voittanutkaan hulppeista tilastoista huolimatta. Tuo ei auta Romon mainetta, koska se nyt on selvää, että koomailuja häneltä on vuosien varrella nähty.
Niin, tätä juuri tarkoitan. Kukaan muuhan quuppa ei ole koskaan koomaillut tai jos on niin sitä ei kukaan muista? Ei Flacco, Cutler, Ryan, Vick tai vaikkapa Rivers? Näin muutama yliarvostettu quuppa mainitakseni. Jos kyseisessä pelissä olisi ollut mikä tahansa muu joukkue, niin tuskin olisit edes maininnut pelinrakentajaa? Mutta kun se on Dallas Cowboys ja Romo, niin onhan se nyt selvä että peli ratkesi tuohon. Ja Romon leima käsittämöttömän surkena quuppa kasvaa ja jolla ei kasetti selvästi kestä? Kylläpä niitä virheitä teki Manningkin vaikka muuten hyvä olikin. Mm. yksi intteri taisi olla red zonella. Mielestäni on aika naurettavaa jotenkin tämän pelin jälkeen taas alkaa dissaamaan Romoa. Kaveri hoiti hommansa ja teki sen minkä pitikin. Syylliset löytyy jostain aivan muualta. Itekkin annan Romolle vahvasti palautetta kun sellaseen on aihetta. Nyt ei ollut. Omassa listassani Romo tulee suurinpiirtein seuraavien jamppojen jälkeen Rodgers, Brady, Brees ja Roetlisberger.

No aivan sama. Ei kiinnosta pätkääkään tällä hetkellä asiasta vääntää, sen verran vieläkin korpee toi tappio.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Playoffit ovat kai jo menneet kankkulan kaivoon, vaikka sekä Giants, että Cowboys ovat myös olleet keskinkertaisia ja Eagles on nekin voittanut molemmat, mikä on taas sekin ihan käsittämätöntä, kun miettii kenelle kaikille niitä tappioita on tullut.

Kuten tuossa ylempänä kirjoitin, ei Eagles ulkona vielä ole. Eaglesilla on kuitenkin vielä Cowboysia vastaan peli ja Cowboysilla ja Giantsilla on keskinäinen. Toki Eaglesin pitää voittaa kaikki kolme peliään ja Giantsin sekä Cowboysin pitää pelata sopivasti ristiin, mutta ulkona Kotkat eivät vielä ole.

Etenkin kun Eaglesilla on divisioonapeleistä parempi saldo verrattuna muihin.

EDIT: Chiefs antanut potkut Haleylle ja Dolphins Sparanolle, joten ainakin kolme paikkaa on ensi kaudelle head coacheiksi pyrkiviksi tarjolla.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Niin, tätä juuri tarkoitan. Kukaan muuhan quuppa ei ole koskaan koomaillut tai jos on niin sitä ei kukaan muista? Ei Flacco, Cutler, Ryan, Vick tai vaikkapa Rivers?
En verrannut Romoa Flaccoon, Cutleriin, Vickiin tai Riversiin, vaan Eli Manningiin. Enkä pelkästään tämän pelin kohdalla. Laajemminkin vaikuttaa siltä, että EManning on sellainen pelinrakentaja, joka on tärkeissä paikoissa parhaimmillaan todennäköisemmin kuin Romo. Erittäin kauniita tilastoja Romolla toki on vuodesta toiseen ja voittava joukkue myös, mutta missä ovat merkittävät saavutukset? Varmastikaan Cowboys ei läheskään aina ole tärkeimpiä pelejä Romon vuoksi hävinnyt, mutta ei myöskään hänen ansiostaan voittanut.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja ehkä sitä voisi hetken seurata Bearsin vierailua Tebow-Townissa (jossa Bears muuten riisuu Tebown aseista ja palauttaa pojun maan pinnalle).
Ja kuten on jo pariin kertaan täälläkin todettu, Tebow:n taivaallinen yhteys toimii yhä.

Ei tule NFL:ää paljon muuten seurattua kuin Tebow:ta. Kaipaankin vähän "suuren Tebow-ystävän" Fawkesin kommentteja hänestä. Niitä oli aina kiva lukea. ESPN:ää sen verran katselin eilen illalla, että siellä Tebow:ta hehkutettiin parissakin osiossa. Ei kuulemma osaa suurta osaa ottelusta lukea vastustajan puolustusta pätkääkään, mutta sitten tiukimmissa tilanteissa lukee sitä loistavasti. On kyllä nöyrä jätkä, jakaa aina kunniaa muille menestyksestään. No seuraavaksi sitten Patriootit nurin ja Tebow:sta tulee maailman vaikutusvaltaisin kristitty (kuulemma tällä hetkellä paavi johtaapi vielä 55-45 lukemin).
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Erittäin kauniita tilastoja Romolla toki on vuodesta toiseen ja voittava joukkue myös, mutta missä ovat merkittävät saavutukset? Varmastikaan Cowboys ei läheskään aina ole tärkeimpiä pelejä Romon vuoksi hävinnyt, mutta ei myöskään hänen ansiostaan voittanut.

Niin, jos vielä muutama sananen tästä. Varsinkin kun nyt ei ole enää ihan samaan tyyliin tunteet pinnassa mitä eilen. Eli onhan se totta, että Romo ei ole yhtään mitään ennen kuin Lombardi throphy on saatu Dallasiin. Vaikka jätkä on rikkonut lähes kaikki Aikmanin ja Staubachin ennätykset. Loppujen lopuksi ainut millä on väliä on se mestaruus. Niin kauan kun se Romolta puuttuu on kaveri tuomittu häviäjäksi. Ajatellaanpa vaikka nyt Eli Manningia. Kaveri yleensä ottaen on vähä niin ja näin quuppana (tosin tällä kaudella parempi mitä yleensä), mutta se mestaruus löytyy. Minulle tämä ainakin riittää ja ilmeisesti monelle muullekin. Toinen vertailu kohta voisi vaikka olla legendaarinen Favre. Romoa ja Favreahan on vertailtu hyvin samanlaisiksi tyyliltään. Ja mielestäni tässä on ihan perääkin. Olisiko Favre legenda ilman sitä yhtä mestaruutta? Ehkä olisi, kun urakin oli niin pitkä ja erilaisia ennätyksiä saavillinen? Mutta ei varmasti samalla tavalla legenda, jos sitä mestaruutta ei olisi. Mikä se merkittävä saavutus sitten on? Onko se konfrenssi finaaliin pääsy vai superbowlin asti kipuaminen? Ehkä tämä viimeksi mainittu voisi sitä ollakin? Minä lasken merkittäväksi saavutukseksi SB voiton. En juuri muita paitsi ehkä kauden jälkeen jaettavat erilaiset mvp sun muut palkinnot ja ehkä pienellä varauksella myös pro bowl esiintymiset. Se on mulle sitten loppujen lopuksi ihan sama häviääkö heti wild card rundilla vai konfrenssi finaalin. Kumpikaan ei ole mielestäni mikään saavutus. Eli Manningilla mestaruus on, joten hän on saavuttanut jotain. Eli tään koko löpinän pointti on se, että kuka laskee minkäkin saavutukseksi. Veikkaisin, että uran loputtua hyvät henk. koht statsit ja sitä kautta tulleet ennätykset lämmittävät hieman enemmän kuin esim useat post season esiintymiset mutta silti voittamatta oikestaan yhtään mitään? Eli minun papereissa joka vuosi yksi qb tulee saamaan sen merkittävän saavutuksen. Cube on siis tavallaan oikessa, Romolta se merkittävä saavutus puuttuu kuten monelta muultakin. Eipä Rodgersillakaan ollut "mitään" meriittejä vuosi sitten. Mutta nyt äijä on aivan sheriffi kaikkien mielestä. Ja onhan se, siitä olen samaa mieltä. Totta kai tässä allekirjoittanut katselee Romoa aika moisten väri lasien takaa. Aina vain nousee ärsytys pintaan kun jaksetaan jauhaa Romo murtuu, ei ole voittanut mitään blaa blaa. Kyseessä on kuitenkin yksi sarjan parhaimmistoon kuuluva pelinrakentaja.

Mut se siitä. Giants matsihan oli jännä loppuun asti ja tiukka kuten ennakkoon osasin odottaa. Cowboysilla on edelleen kaikki avaimet omissa käsissä. Tosin helppoa se ei tule olemaan. Loput pelit on voitettava. Itse uskon vakaasti, että Giants kaatuu runkosarjan viimeisessä pelissä. Samoin Buc's on kaadettava ensi viikonloppuna. Se suurin kompastuskivi on Eagles. Tästä matsista on hieman jo nyt pahat fiilikset. Dallasin puolustuksen suhteen on tehtävä jotain. Sille älyttömälle sekoilulle on saatava stoppi. Mielestäni Ryanin on lopetettava tai ainakin rajotettava tämä yltiöpäinen blitzaaminen. Samoin pientä kritiikkiä Garretin suntaan. Tulee liian varovaisia pelikutsuja tiukassa paikassa. Saas nähä missä välissä Cowboys signaa Choicen takas remmiin? Yhellä backillä ei voi jatkaa ja varsinkin kun Felix Jones on aika loukkaantumisherkka. Toivotaan nyt, että Dallas ei perseile post season mahkuja Tampa pelissä...
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Loppujen lopuksi ainut millä on väliä on se mestaruus. Niin kauan kun se Romolta puuttuu on kaveri tuomittu häviäjäksi.
No miten sen nyt ottaa. Pitävät monet Dan Marinoakin yhtenä historian parhaista pelinrakentajista, vaikka hän ei Super Bowlia voittanutkaan. Heikkoa ajatella, että Romolla olisi vielä tässä vaiheessa oikein mitään tekemistä sen paremmin Marinon kuin Favrenkaan kanssa. Yhdellä voitetulla playoff-pelillä ei kovin suurta legendaa vielä luoda, ainakaan positiivista. Dallasissa Romolla on vieläpä joukkue, johon panostetaan voimakkaasti vuodesta toiseen. Varmasti monien suhtautuminen muuttuu, jos Romo joskus Super Bowlin voittaa, mutta antanet skeptisyyden vielä tässä vaiheessa anteeksi.

En ole kuitenkaan sanonut mitään siitä onko Romo kokonaisuutena hyvä pelinrakentaja vai ei. Sanoin vain, että hän ei missään nimessä ole parhaimmillaan otteluiden ratkaisuhetkillä. Jos olet tästä eri mieltä, niin ole, mutta selvä vähemmistömielipide kyseessä silloin on.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Heikkoa ajatella, että Romolla olisi vielä tässä vaiheessa oikein mitään tekemistä sen paremmin Marinon kuin Favrenkaan kanssa. Yhdellä voitetulla playoff-pelillä ei kovin suurta legendaa vielä luoda, ainakaan positiivista.
Enpä ollut Romoa Marinoon vertaamassakaan, itse otit tämän puheeksi. Favren otin esille siksi, että Romo ja hän ovat pelityyliltään samanlaisia, gunslingereita. Kenellä tahansa aktiivipelaajalla on matkaa melkoisesti näiden kahden kaverin tilastoihin. Tuskin Romo niinhin koskaan yltää ja eipä taida kovin moni muukaan. Kuitenkin Marino pelasi sen 16 vuotta ja Favre 19v. Romo on vasta viidettä vuotta startterina, niin onhan se hölmöä verrata jo siltäkin osin näihin kahteen herraan tilastojen valossa. Marino tosiaan on näistä legendoista sillä tavalla poikkeus, ettei koskaan sormusta saanut. Ei tainnut kasetti kestää pelin ratkaisu hetkillä :P Eli Romollakin on mahdollista tulla suurten joukkoon, vaikka ei koskaan mitään voittaisi? Noh, leikki sikseen. Onhan Marinolla MVP ja muita tunnustuksia riittämiin. Playoff voittojen määrällä ei imho ole mitään merkitystä jos ei koskaan urallaan pääse päätyyn asti. Romollakin tässä on vielä kasa vuosia edessä, joten sillään aika turhaa huutelua yhdestä playoff voitosta. Se tupataan myös monesti unohtamaan miten monta peliä Romo on taikonut voitoksi omalla henkilökohtaisella suorituksellaan. Tänäkin vuonna ja ratkaisuhetkillä. Kyllä sinne virheitäkin mahtuu ihan samalla tavalla kuin muillekin. Edelleenkään Romo ei todellakaan ole se Cowboysin heikoin lenkki. Ja mitä tohon joukkueen panostukseen tulee, niin eiköhän kaikki NFL tason joukkueet satsaa tiimiinsä kaiken mitä tehtävissä on? Ei kai Dallas ainoa ole, joka tekee joka vuosi kaikensa että saadaan mahdollisimman hyvä jengi kasaan?
 

Cube

Jäsen
delete kirjoitti:
Romollakin tässä on vielä kasa vuosia edessä, joten sillään aika turhaa huutelua yhdestä playoff voitosta.
On Romo kuitenkin päässyt jo neljän (täyden) kauden aikana kolme kertaa playoffeihin. Neljä ottelua, joissa kolme epäonnistumista. Ongelmana ei edelleenkään ole Romon huonous pelinrakentajana yleisesti, vaan tämä:

Ura runkosarjassa:
96 peliä, QB rating 96,4

Ura playoffeissa:
4 peliä, QB rating 80,8

Ehkä tämäkin vaikuttaa - Romon ura kuukausittain:

Syyskuu - 17 peliä, QB rating 98,1
Lokakuu - 20 peliä, QB rating 91,6
Marraskuu - 21 peliä, QB rating 111,4
Joulukuu - 19 peliä, QB rating 84,1

Ja sitten on tietty tämä, joka ei edes näy Romon QB-tilastoissa mitenkään. Saatat muistaa. (Linkki vie Youtube-videoon Romon mokasta.)

QB rating on toisaalta vähän puutteellinen tapa mitata pelinrakentajan onnistumista, joten jos Romo on mielestäsi parhaimmillaan ratkaisuhetkillä, niin kerro toki miten. Olen kuitenkin eri mieltä siitä, että playoff-voitoilla ei olisi mitään merkitystä, jos ne eivät johda lopulta mestaruuteen. Jokainen pudotuspelivoitto on tuossa sarjassa mielestäni helvetillisen työn takana ja itsessään arvostettava asia.

Aikaa Romolla toki on, eikä ole ollut tarkoitukseni sanoa muuta. Vähän vaikea jotain tulevia juttuja kuitenkin vielä tässä vaiheessa huomioida. Tiedän vain sen, että jos peli on vaakalaudalla, niin ottaisin paljon mielummin pelinrakentajaksi Eli Manningin kuin Tony Romon. Suureksi osaksi jotuu nimenomaan Manningin tämän kauden näytöistä. Lisäksi tietysti tuosta aiemmasta playoff-voitosta, joka osoitti, että hänessä on paljon piilevää potentiaalia. Aikaisempien runkosarjojen näytöt eivät Manningilla aina ihan parhaasta päästä ole olleet.

E: Itse Giants-pelin kontekstissa ainoa pointtini oli, että Romo olisi voinut hoitaa voiton heittämällä pallon WIDE OPEN Miles Austinille, mutta hän ei siinä onnistunut. Pienestä kiinni, mutta niin se vaan menee, kun on odotuksia.

delete kirjoitti:
Ja mitä tohon joukkueen panostukseen tulee, niin eiköhän kaikki NFL tason joukkueet satsaa tiimiinsä kaiken mitä tehtävissä on? Ei kai Dallas ainoa ole, joka tekee joka vuosi kaikensa että saadaan mahdollisimman hyvä jengi kasaan?
Lähinnä tarkoitin sitä, että Romon aikana Dallasilla on aina ollut hyvä jengi, suurelta osin toki Romon ansiosta. Cowboys on tehnyt isoja hankintoja ja usein ollut siirroissa aggressiivisempi kuin joukkueet keskimäärin. Mitään jälleenrakennusprojekteja ei varsinaisesti ole ollut ja joukkueelta on aina ennakkokaavailuissakin odotettu melko paljon. Viimeisen viiden vuoden menestys on ollut pettymys odotuksiin ja runkosarjasuorituksiin suhteutettuna.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mitä tulee noihin Cowboysin pleijjaripeleihin, linjassa tuli tukkaan Minnesotalta ja Giantsilta sen SB-vuonna aika urakalla. Romon huonoon holdaamiseen kaatui kyllä tuo Seahawks peli.

Itseasiassa Eli Manningilla ei ole tuon SB-kauden lisäksi oikein mitään muita meriittejä. Kolme ensimmäisen kiekan pleijjarihäviötä ja 1 pro bowl. Statseissa silmiin pistävä määrä inttereitä. Siitähän ei pääse mihinkään, että tuo SB-kausi olikin sitten omaa luokkaansa ja SB:n viimeisestä drivestä kaikki kunnia Manningille (muistaen Tyree catchin ja Burressin td:n). Pidän kyllä Manningia glutchimpana pelinrakentajana kuin Romoa sillä kaverilla on jo 2005 kaudesta lähtien ollut tapana voittaa tiukkoja pelejä takaa tuoreimpana Patriots tällä kaudella. Harva kuitenkaan muistaa sitä, miten lahjakkaasti Giants sai tukkaan Eli Manningin tributessa juuri tuolla avauskaudella pleijjareissa. Nuo Giantsin viime vuotiset meltdownit huomioonottaen veikkaan Manningilla olevan myös synkät statsit joulukuusta.

Palstalla on vissiin käynnissä nyt hirveä tilastotieteellinen buumi. Siinä unohtuu vain se, että mielestäni linjapeli ja rissut vaikuttavat QB-rateen ihan yhtä paljon, kun QB:n heittotarkkuus. Siksi QB-rate ei kerro yksinomaan Romon huonoudesta vaan siitä, että esimerkiksi siitä, että Dallasin linjassa on pelannut Andre "false start" Guroden, Marc Colombon ja Leonard Davisin kaltaisia kavereita, flopanneita bäckejä - Marion Barber tuoreimpana yms. Romolla ei ole myöskään ikinä ollut nfl:n top 5 puolustusta verrattuna esim. Manningiin. DB-saralla epäonnistumisia on Romon aikakaudella nähty helvetisti mm. Pacman Jones, viime kauden Jenkins, se toinen Roy Williams. Mielestäni Dallasin materiaali ja valmennus (en ole Garrettista todellakaan vakuuttunut) on ollut sellaista sekasotkua, että josko vihdoin aikaisemmista virheistä olisi opittu ja alettu voittamaan pysyvästi. Tätä en tietenkään itse toivo.

Ps. Romo vie muijissa. NFCE:ssä Vickillä parhaat.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kuten tuossa ylempänä kirjoitin, ei Eagles ulkona vielä ole. Eaglesilla on kuitenkin vielä Cowboysia vastaan peli ja Cowboysilla ja Giantsilla on keskinäinen. Toki Eaglesin pitää voittaa kaikki kolme peliään ja Giantsin sekä Cowboysin pitää pelata sopivasti ristiin, mutta ulkona Kotkat eivät vielä ole.

Etenkin kun Eaglesilla on divisioonapeleistä parempi saldo verrattuna muihin.

Teoriassa ei ole mutta käytäntö taitaa olla toinen, sen verran on peli ailahdellut kauden aikana. Paljon näköjään riippuu siitä mihin matsiin äijät viitsivät innostua pelaamaan, luulisi, että Giants ja Cowboys kiinnostavat ja johan Dallasia vedeltiin turpaan edestä ja takaa tällä kaudella. Mitä nyt äkkiä katsoin niin ainoa mahdollisuus taitaa olla divisioonavoitto 8-8:lla ja se kyllä taitaa vaatia vähän korkeampia voimia toteutuakseen.
 

Cube

Jäsen
Tietenkään vastuu Cowboysin synkästä playoff-menestyksestä ei kuulu yksin Romolle, mutta ei hän myöskään ole tehnyt tarpeeksi noustakseen muiden heikkojen esitysten yläpuolelle. Esimerkiksi vähän samantyylisellä Aaron Rodgersilla oli pari kautta sitten aivan katastrofaalisen paska linja, mutta silti hän onnistui pelaamaan huippuotteluiden ohella kokonaisen huippukauden. Mukaanlukien playoffit - Wild Card -kierroksella NFC:n tulevaa voittajaa vastaan 423 yds, 4 TDs, 1 INT ja jatkoaikatappio samalla, kun hänet säkitettiin viisi kertaa. Rodgersin kauden ainoa neljän touchdownin peli. Toki peli ratkesi hänen fumbleen, mutta tuota oli pakko jo silloin pitää kauneusvirheenä, sen verran älyttömällä tasolla Rodgers tuon paineen alla suoritti.

Myönnän ihan avoimesti, että kriteerit ovat äärettömän ankarat, mutta niin niiden täytyykin olla, kun puhutaan lajin tärkeimmän pelipaikan aivan parhaista pelaajista. Jos keskustellaan siitä, että onko Romo sarjan 10 parhaan pelinrakentajan joukossa, niin ehkä argumentitkin ovat toisenlaisia, mutta viiden kärkeen en näillä näytöillä itse häntä laittaisi.

Ja edelleen, ainoat syyni uskoa Eli Manningiin ovat nimenomaan tuo SB-run ja tämän kauden vaikuttavat otteet otteluiden ratkaisuhetkillä. En pidä kaverista esim. tuon draft-diivailunsa vuoksi, joten mielellään näkisin hänen taas epäonnistuvan, mutta tällä hetkellä ei vaikuta kovin vahvasti siltä, että noin tulisi enää tapahtumaan. Samalla tavalla Manningin on kuitenkin pitänyt nousta aiemmin esitetyn kritiikin yläpuolelle pelaamalla. Kovin monet eivät ole antaneet hänelle tippaakaan armoa, draftin ykkösvaraus ja kaikkea. Tuskin Romokaan sitä tulee ilmaiseksi saamaan.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sehän tosiaan on syytä muistaa, että joukkuepelistä on kysymys. Vaikkakin pelinrakentajan tontti on selvästi tärkein ja kriittisin. Romo on kuitenkin neljässä post season esiintymisessä heittänyt vain kaksi intteriä. Kolme peliähän näistä oli tappiollisia, joten voisi lukeman siltäkin osin olettaa paljon suurempi. anticatabolic aika hyvin tossa aiemmin kiteytti linjan ja varsinkin hyvän puolustuksen merkityksen. Alkukaudesta Cowboysin OL oli aivan cujalla. Tosin tällä ei tietenkään voi selittää kaikkia aivopieruja mitä alkukaudesta tapahtui. Vähän odottelinkin koska tämä Seahawks episodi nostetaan esiin. Yleensä se on aina normi kamaa kun Dallas vihaajien kanssa keskustellaan. Romon kämmihän se oli, ei siinä sen kummempaa. On muuten yksi karvaimpia tappioita mitä on tullut koettua allekirjoittaneelle. Romo/Cowboys hatersit nostavat aina esille kaksi asiaa: vain yksi playoff voitto (aikasemmin se oli nolla) sekä tuo Seahawks snäppi, huokaus. Kyllä minäkin sen myönnän, että on niitä kämmejäkin Romolle tullut vuosien varrella ja välillä ratkaisevissakin tapaukseissa. Vastapainoksi on sitten paaaaljon niitä hyviä suorituksia. Mutta sanokaas toki edes yksi qb, jolle ei olisi koskaan sattunut ratkaisevaa kämmiä kun voittoa ratkotaan? Paljon petrattavaa on Romollakin, mutta suurin parannus täytyy tulla jostain muualta joukkueen sisältä jos meinataan menestystä saada. Ihan mielenkiinnosta, kun Cube tykkäät noita tilastoja nostaa esille, niin miltähän vastaavat näyttävät muilla? Se taitaa olla selvää, että ns. liigan top quupilla (Brady, Rodgers, Brees) ovat paremmat vai onko?. Mites sitten muilla ns. top 10 qb:lla?
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta, kun Cube tykkäät noita tilastoja nostaa esille, niin miltähän vastaavat näyttävät muilla? Se taitaa olla selvää, että ns. liigan top quupilla (Brady, Rodgers, Brees) ovat paremmat vai onko?. Mites sitten muilla ns. top 10 qb:lla?
Turha Romon tilastoja kovin laajasti on vertailla. Tuskin edes sinä väität, että hän olisi parempi pelinrakentaja kuin Rodgers, Brees tai Brady, enkä minä väitä, että hän olisi huonompi kuin nuo pelaajat, joita nostit aiemmin esille - pl. Rivers, ehkä. Jos jonkinlainen top10-lista pitäisi kasata, niin varmaan tämä on paras, mihin nyt pystyn:

1. Rodgers
2. Brees
3. Brady
---
4. Eli Manning
5. Ben Roethlisberger
---
6. Philip Rivers
7. Tony Romo
---
8. Matthew Stafford
9. Matt Ryan
10. Michael Vick

Nämä nyt ovat aina hankalia, koska yhtenäisiä kriteerejä ei ole, eikä oikeastaan edes voi olla. Pääasiassa yritän listata pelaajat sen mukaan, miten hyviä näen heidän olevan tällä hetkellä, mutta tiukoissa tilanteissa täytyy painottaa myös menneitä näyttöjä ja/tai arvioimaani potentiaalia. Hankalin nimi listalla on tietysti Vick, koska hänen suoritukset heittelevät niin rajusti. Muilta osin ei pitäisi valtavaa kritiikkiä löytyä. Ymmärrän sen, että henkilökohtaiset näkemyserot saattavat tuottaa tiettyä viilailua (Brees-Brady, Manning-Roethlisberger, Rivers-Romo) ja alemmille sijoille voisi löytyä muutama muukin nimi, mutta kokonaisuutena kovin radikaaleille muutoksille ei pitäisi olla tarvetta.

Peyton Manning ei mahdu listalle, koska hänen tulevaisuus ei ole vielä täysin varmaa. Matt Schaub olisi kunnossa ollessaan varmasti kelvannut alemmille sijoille, mutta hänkin on nyt loukkaantuneena, eikä muutenkaan mikään aivan olennaisin nimi.

E: Ja ennen kuin ehdit asiasta huomauttamaan, niin varmasti Riversin ja Romon paikkoja voisi vaihtaa. He ovat monella tapaa sama pelaaja. Erinomaisia runkosarjakausia, mutta playoffeissa pääasiassa epäonnistumisia. Laitoin Riversin nyt edelle lähinnä kolmesta syystä. Ensinnäkin, uskon, että Riversillä on enemmän potentiaalia nousta seuraavalle tasolle jossain vaiheessa. Toiseksi, näen hänessä enemmän johtajuutta. Ja kolmanneksi, muistelen, että Rivers on pariinkin otteeseen pelannut playoffeissa pahasti loukkaantuneena, mikä ehkä osaltaan selittää noita epäonnistumisia ja vähintäänkin on osoitus hänen voimakkaasta luonteestaan (vrt. Tomlinson).
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Joo, aika samanlaiselta meikäläisenkin lista noin suurinpiirtein näyttäisi. Muutamat ukot vaihtaisi paikkaa, mutta yleensä ottaen aika samaa mieltä ollaan. Ja en todellaan ole väittämässä Romoa paremmaksi kuin kuin mitä tämä terävin kärki on. Romo on minun listalla siinä sijalla 5-8 paikkeilla. Schaub mielestäni on kymppi kamaa. Riversillä on tosi surkee kausi takana, joten on vähän siinä ja tässä. Vick kuulunee mukaan, vaikka se huonon ja hyvän päivän ero on aika suuri. Nuorempi Manning ja Roetlisberger ilman muuta kympin sakkiin ja samoin Stafford. Jos joku tosta listasta pitäisi tiputtaa veke, olisi se Ryan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Niin, mitä nyt voitti jo aiemmin Super Bowlin heittämällä neljässä playoff-pelissä (joista kolme vieraissa, yksi neutraalilla kentällä) 6 touchdownia ja yhden katkon :)

No voidaanhan me toisaalta miettiä herran muiden vuosien playoffs-pelitilastot:

3 peliä, 1 td, 5 INT, Rating 54.8, 147 yds/game.

Kuten jo sanoin aikaisemminkin niin Eli ei ole ollut mikään varma suorittaja ja tänä vuonna hän on karsinut paljon virheitä pois.

En näe häntä vielä yhtä hyvänä kuuppana kuin mitä esimerkiksi Rivers, vaikka Riversin tämä kausi on ollut täysi katastrofi aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Ja kuten sanoin myös että jos Eli jatkaa samalla tavalla kuten tänä vuonna niin silloin hän kuuluu sinne kärkiporukkaan.

Romosta sen verran että olen deleten kanssaan hieman samoilla linjoilla, niin kauan kuin hänellä ei ole SB-voittoa niin häntä ei noteerata Dallasissa ns. suurten pelinrakentajien kerhoon. Dan Marino olisi varmasti saanut vielä enemmän kuraa niskaan jos hän olisi pelannut Dallasissa. Sitä ei vaan oikein taida normifani tajuta millaiset paineet on pelata Starsien kuuppana.


EDIT: James Harrisonille yhden ottelun penaltti Colt McCoyn ruhjomisesta.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
En näe häntä vielä yhtä hyvänä kuuppana kuin mitä esimerkiksi Rivers, vaikka Riversin tämä kausi on ollut täysi katastrofi aikaisempiin vuosiin verrattuna.
Mites nuo Riversin playoff-tilastot sitten?

Ilmeisesti olen myös aika tyhmä normifani, koska en ihan tarkkaan käsitä, miksi Cowboysin pelinrakentaja joutuisi kestämään niin paljon suurempia paineita kuin esim. NY Giantsin. NFL:n suurin ja merkittävin markkina-alue kuitenkin. Toki Dallasissa nenänsä joka paikkaan tunkeva omistaja on omiaan lisäämään paineita merkittävästi.
 

Rocco

Jäsen
Texas on yksinkertaisesti niin kova jenkkifutisseutu, että siellä pelinrakentaja on aina tähtäimessä, pelasit hyvin tai huonosti. Cowboysia voisi verrata jääkiekossa Montrealiin tai Torontoon.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Texas on yksinkertaisesti niin kova jenkkifutisseutu, että siellä pelinrakentaja on aina tähtäimessä, pelasit hyvin tai huonosti. Cowboysia voisi verrata jääkiekossa Montrealiin tai Torontoon.

Kyllä, se on juurikin näin. Tätähän kuulee ihan joka pelissäkin selostajien suusta. Se nyt vain on niin, että kun olet Cowboysin pelinrakentaja on paineet ja odotukset aivan toista luokkaa kun jossain muualla. Kyllä tämä tiedetään jenkkilässä ihan yleisesti. Ihan mukavahan näistä Dallasin asioista on keskutella, mutta enpä tiä alkaako olla jo vähä booring tämä Romo keskustelu? Taitaa näin pitemmässä juoksussa toistaa itseään? Tota Cuben kommenttia Jerry Jonesista en oikein ymmärrä? Tottahan Jerry jakaa mielipiteitä aika tavalla (kuten Romo ja Cowboys yleensäkin), mutta silti...

Eilen lueskelin jotain juttua tästä Dallasin tilanteesta. En muista kuka se kirjottaja oli, mutta kaveri oli kuitenkin yksi näistä nfl.comin vaki satusedistä. Joka tapauksessa ei hänkään niin Romoa kritisoinut, vaan ehkä enemmän Garrettia. Kyse on ns. 4min offencesta. Eli tilanteessa kun omalla jengillä on pallo ja vastustaja on vajaan maalin perässä. Pallo pitäisi pystyä pitämään itsellä loppu matsin ajan. Kynäilijä arvosteli kovin sanoin Garretin tapaa yrittää pelata vastustajan aikalisät pois kun pitäisi yrittää pelata niitä uusia first downeja. Aika vinha perä tässä on. Esim Giants ja Patriots pelit olisi pystytty tällä tavalla kääntämään. Nyky puolustuksesta kun ei ole vastuun kantajaksi pelin viime minuuteilla. Samoin Dallasin leirissä on tullu aika tavalla kuraa puolustuksen kordinaattori Ryanin niskaan. Itekkin tästä pariin otteeseen maininnut kuten myös Garrettin ylivarovaisista pelikutsuista pelin loppuhetkillä.

Jos sitten siirtäisi katseet jo tulevaan viikonloppuun. Muutamia herkkupaloja luvassa. Näin ennakkoon mielenkiintoisimmilta peleiltä vaikuttavat: Patriots@Broncos, Jets@Eagles ja Steelers@49ers. Totta kai erityisen mielenkiinnon kohteena on rivalry game Redskins@Giants. Ei tarvi varmaan arvata kumman puolesta tääälä liputetaan. Sitten on tietenkin lauantaina Cowboys@Buccaneers. Sanomattakin on selvää, että perseilyyn ei ole varaa. Cowboys "vahvisti" rb-osastoa nappaamalla Sammy Morrisin viikolla. Ei kait ollut parempaakaan tarjolla? Murray ja safety Church sekä backup qb Kitna poissa pelistä loppukauden. Warella myös jotain vaivaa ja cb Jenkins myös kohtuu klesana. Avain asia on tietenkin Blountin pysäyttäminen. Kyllähän matsi pitäisi kaikkien ennakko kaavailujen mukaan voittaa, mutta enpä tiä. Kovasti Dallasien fanien keskuudessa vaaditaan lb Bruce Carterin nostamista avaukseen Bradie Jamesin tilalle. Carterilla on kuitenkin tulevaisuus Cowboysissa. James on ollut vuosien saatossa varsin hyvä kaveri mlb tontilla. Nyt kuitenkin alkaa ote lipsua. Brooking on niin nähty, että terve menoa vaan kaverille. Rohkeasti vaan Carter avaukseen, tuskin hän ainakaan huonommin pelaisi kuin nämä kaksi mainittua kaveria. Suurinta ryhtiliiketta kaivataan puolustukselta. Felix Jonesin pitää myös onnistua, mutta ennen kaikkea hänen täytyy pysyä ehjänä. Voi olla, että aika heittopainotteisella gameplänillä lähdetään liikkeelle. Aseita kuitenkin olisi riittämiin. Jos vielä heitetään arvausta lopputuloksesta, niin +4 erolla voitto Dallasiin. Nyt puolustus kestää Bucksien loppurynnäkön....


E: unohtunut tosiaan mainita tosta Giants pelistä, että Austin itse myönsi pelin jälkeen, että hän hukkasi pallon valoihin. Eli ei täysin Romon vika ollut! Noh, selittelyä joka tapauksessa. Loppuun vielä naseva kommenti joltain NFL total accesin kaverilta: Dallas onnistuu ihmeellisesti löytämään viikko toisensa jälkeen erilaisia tapoja hävitä peli. Sillä lailla...
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Riveristä sen verran että kaverilla on käynyt huono flaksi kun on joutunut pelaamaan playoffseissa sekä Patriotseja että Steelersejä vastaan usemmankin kerran. ;) Komeasti mm. 2 kertaa lähettänyt Peytonin kesälomille.

Rocco kirjoitti:
Cowboysia voisi verrata jääkiekossa Montrealiin tai Torontoon.

Tätä itseasiassa mietin kun kirjoittelin Dallasista. Sitä on vasta nyt viime vuosina alkanut ymmärtämään Dallas Starsin statuksen NFL-piireissä.

delete kirjoitti:
Kynäilijä arvosteli kovin sanoin Garretin tapaa yrittää pelata vastustajan aikalisät pois kun pitäisi yrittää pelata niitä uusia first downeja. Aika vinha perä tässä on. Esim Giants ja Patriots pelit olisi pystytty tällä tavalla kääntämään.

Samaa mieltä. Garrett ei ole uskaltanut rohkeasti pelata johtotilanteessa ja mm. Patriots peli kaatui ihan liian varovaiseen taktiikkaan. 3 juoksua ja PUNT = > Bradylle pallo => TD => Tappio. Sitten oman kickerin jäädyttäminen oli myös hieman outo liike. Rob Ryankin on saanut paljon kritiikkiä peluuttamisesta. Hänenhän piti saada D pelaamaan uudella tasolla. En ole hirveästi nähnyt Dallasin pelejä mutta mutu on että epätasaisuus vaivaa.

Patriotsien secondarystä löytyi mielenkiintoinen analyysi:

Film Breakdown: Devin McCourty; Just to Prove a Point - Pats Pulpit

Tällaisista nfl-for-dummies kuvasarjasta ymmärtää paljon paremmin että miksi secondary on niiiiin kuraa.
 

Cube

Jäsen
Lähestytte taas asiaa jostain ihan oudosta suunnasta. Tietysti kaikki sen ymmärtävät, että Cowboysissa pelaaminen on vaativaa, koska kyseessä on liigan suosituin joukkue ja myös yksi suurimmista. Mutta millä tavalla nämä ilmeisesti Romon kohtaamat jättipaineet eroavat Eli Manningiin kohdistuneista paineista?

- Liigan suurin markkina-alue
- Yksi suosituimmista joukkueista
- Ykkösvaraus draftissa
- Vaikea alku uralle (esim. paljon syötönkatkoja)
- Nykyään 100 milj. sopimus

Onko joku nyt oikeasti sitä mieltä, että Eli Manningilla olisi tässä suhteessa ollut merkittävästi iisimpää?
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Onko joku nyt oikeasti sitä mieltä, että Eli Manningilla olisi tässä suhteessa ollut merkittävästi iisimpää?

Huokaus, ei tälle näemmä tule loppua. Ei varmasti merkittävästi helpompaa, mutta onhan Dallas Cowboysin pelinrakentajan tontti selvästi se pelipaikka jota katsotaan suurennuslasilla jatkuvasti joka puolelta. Vilkaise vaikka tätäkin ketjua ja me sentään ollaan suomessa. Manning varmasti ollut myös aika moisen tarkastelun kohteena ja tämä johtuu aika pitkälle Elistä itsestään ei niinkään siitä että on Giantsin pelinrakentaja. Yleisesti ottaen oli kuka tahansa Cowboysin pelinrakentajana, on hän suuremman tarkastelun kohteena kuin muiden joukkueiden vastaavat. New York on tosiaan iso markkina-alue, mutta sinne mahtuu aika paljon muutakin. Taitaa Yankees olla NY:n ns. lippulaiva ja onhan sitten Knicks ja muut. Löytyyhän Dallasistakin mm. Mavericks, joka taisi voittaa NBA mestaruuden viime kaudella. Silti kyseinen jengi ei ole mitään verrattuna Cowboysiin. En tiedä miten tämän voisi selittää niin, että ymmärrät vai etkö vain halua ymmärtää?
 

Cube

Jäsen
New Yorkia huomattavasti pienemmästä Dallasista (metroalueet ~6 milj vs. ~22 milj) löytyy myös esim. Texas Rangers, TCU ja tietysti Stars. Ymmärrän, että Cowboys on NFL:n merkittävimpiä joukkueita (ellei merkittävin), enkä sitä ole halunnut missään vaiheessa kiistää. Eihän sitä edes voisi kiistää. Noista puheista tulee vain sellainen olo, että pidät(te) Giantsia selvästi pienempänä tai vähemmän merkittävänä seurana, joka hukkuu suureen kaupunkiin. "Manning varmasti ollut myös aika moisen tarkastelun kohteena ja tämä johtuu aika pitkälle Elistä itsestään ei niinkään siitä että on Giantsin pelinrakentaja". Asia tuskin on ihan noin, tämän halusin vain sanoa.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Kyllä tuossa mielestäni Cubellakin pointtia on. Ennen 2007 kauden pleijjareitahan mediassa rummutettiin Rivers over Manning ja Tom Coughlinille potkut mantraa ja Super Bowl voiton jälkeen kritiikki loppui pariksi kaudeksi. Ehkäpä tilannetta kuvaa Warren Sappin jauhama " I believe in Eli" joka on kuultu varmaan jokaisessa ottelukoosteessa sen viisi vuotta putkeen. Jos vertaa vaikka Bradyn ja Manningin kaltaisiin ikoneihin, niin aika erilaisen kohtelun on pikku-Manning saanut. Isoveli Peyton Manning - yksi kaikkien aikojen pelinrakentajista. Ykköspicki ja tuo 100 miljoonan sopimus esim. Eaglesfanit jaksavat aukoa tästä omasta mielestänikin käsittämättömästä sopimuksesta päätä Giantsfaneille jatkuvasti.

Tony Romolta tarvitsee ensiksi mainita tuo Texas redneck -lisä, jonka Cowboysin ns. provosoiva logo saa aikaan (joka Packersin kanssa nfl:n kovimpia tavaramerkkejä) ja joka heijastuu myös Dallasin pelinrakentajiin kohdistuvassa kritiikissä. Kyseessä on Itä-Yhdysvalloissa perinteisestä jo sisällissodassa ja varmasti aikaisemminkin olemassaolleessa ns. vihanpidosta edistyksellisen itä-rannikon ja vanhoillisen Etelän kanssa. Tämän voi testata nykissä menemällä kunnon Etelän murteilla heittämään läppää Manhattanilla. Monet (ei välttämättä kuitenkaan tällä palstalla) arvioi Cowboysia tämän juntti stereotypian kautta.

Tossa muinoin väänsin elämänkerran McNabbista niin eiköhän Romo ole saman käsittelyn ansainnut. Tony Romo signattiin undrafted free agentina Cowboysiin ja vietti ensimmäiset kolme vuotta Vinny Testaverden ja Drew Bledsoen backuppina. Sean Payton oli siirtynyt Giantsista Cowboysin assistant coachiksi, ja hän oli nähnyt Romossa potentiaalia ennen draftia. Kuten myöhemmin tiedetään Sean Paytonin tiimien QB:den menestyksestä, jälleen oli osuttu kultasuoneen. Tony Romo paukahti puskista julkisuuteen muistaakseni Giantsia vastaan, kun Parcells päätti penkittää aivan paskasti pelanneen Drew Bledsoen. Aikaisemmin sama oli tapahtunut muistaakseni Jacksonvilleä vastaan, jossa Bledsoe heitti (mennään muistin varassa) kolme syötönkatkoa, joista viimeiseen peli päättyi. Romo kiskaisi ensimmäisestä snäpistä intterin. Kausi oli kuitenkin aivan tuhkimotarina ja Dallas järjesti kunnon murskajaisia NFC:n puolella ja mediassa Romo alettiin nähdä Cowboysin pelastajana ja kaverina joka pystyisi nostamaan Dallasin Aikmanin ajan suuruuksiin. Terrell Owens oli siirtynyt Dallasiin 2006 alussa ja joukkueessa pelasi tuolloin jo kovassa kurssissa ollut Jason Witten. Kausi päättyi tuohon surullisen kuuluisaan Jordan Babineauxin taklaukseen, jonka jälkeen Romoa ei käytetty enää joukkueen ykkösholderina, jolla pyrittiin parantamaan miehen keskittymistä pelinrakentajan hommiin.

2007 oli Romo noussut puskista yhdeksi NFL:n kohutuimmista pelinrakentajista. Kaveri alkoi seurustelemaan (siihen aikaan) yhden kuumimmista muijista, Jessica Simpsonin kanssa. Kyseessä on nyt se Giantsin "the season" missä Manningin ja Romon tiet kohtaavat - molempien uran kannalta käännekohdat tapahtuivat. Yhteistyö Owensin kanssa kukoisti - mm. Owens paukutti 4 td:tä Redskinsiä vastaan. Dallasin kausi päättyi 13-3 recordiin ja joukkue pystyi löysäilemään viimeiset pelit, sillä se oli jo varmistanut ykkösseedinsä. NFC:ssä kohuttiin siitä, että Cowboys oli ainoa tiimi, joka voisi voittaa "the monolithin", jolla tarkoitetaan ko. kauden 16-0 New England Patriotsia. Tämä perustui siihen, että Cowboys voitti selkeästi sen kauden toisen NFC:n huippujoukkueen, Favren johtaman Packersin. Molempien pelinrakentajien kausihan päättyi syötönkatkoon ja Romon osalta ratkaiseva oli tämähttp://www.youtube.com/watch?v=kIGwX6PrNfk videon lopussa otettu Robert William McQuartersin intteri (tuosta videosta ja ottelukoosteesta voi katsoa myös sen, oliko ratkaisun hetkillä pocketissa aikaa vai ei). Dallas ei voita ikinä pleijjareissa väite juontaa juurensa näihin kausiin.

2008 oli Cardinalsin upset kausi. Tuhkimotarina alkoi rakoilemaan. Owens alkoi syyttämään Romoa mediassa siitä, että hän sorsi tätä heittotargettina mm. heitti mielummin Wittenin kuvioihin. Kausi oli edelliskauteen nähden Romolta vaisumpi. Kausi oli muutenkin todella tuskainen mm. Ravens pesi Cowboysin nöyryyttävällä tavalla nykyisin raunioina olevalta, mutta Cowboysin fanien kannalta monia rikkaita hetkiä tarjonneelta Texas Stadiumilla (samaa tietysti voidaan sanoa Eaglesfaneistakin 2000-luvulla :DDD). Ja sitten mennään yhteen oman uran top 5 Eagleshetkeen. Viimeinen kierros ja Cowboys ja Eagles molemmat tavoittelevat pleijjaripaikkaa ja kaiken tämän lisäksi vielä joukkueet pelasivat week 17 kierroksella vastakkain Lincoln Financial fieldillä. Peli siirrettiin Sunday Night Football peliksi hyvissä ajoin. Eaglesin jatkoon menemiseksi vaadittiin Oaklandin ja Houstonin Upsettejä Chicagosta ja Tampasta - ja näin tapahtui. Merrill Reese (Philadelphian rakastetuin radioselostaja) spiikkasi pelin käyntiin legendaarisesti "Eagles are still alive". http://www.youtube.com/watch?v=NIVuYKSXns8 Peli päättyi 44-6

Tässä peli tiivistettynä.http://www.the700level.com/images/573170.jpg

Sitten mennään New Orleans Saintsin SB-vuoteen. Romolta ensimmäinen kausi ilman Owensia. Miles Austin nousee parrasvaloihin. Aloitti kauden kolmosrissuna, mutta Chiefsiä vastaan paukutti 250 jaardia, jossa oli jatkoajalla pelin ratkaissut kätsi omalta puoliskolta pohjiin. Cowboys päätyi kaudella wild cardeihin, jossa joukkue kohtasi Eaglesin. http://www.youtube.com/watch?v=tRD-JUhMJXM Dallas murskasi Philadelphian perusteellisesti ja ainoa Eaglesin kannalta positiivinen asia oli Vickin wildcatista heittämä pitkä td. Garretin hyökkäys näytti tuossa vaiheessa pelottavan hyvältä ja itse spekuloin tuolloin Dallasin menevät Saintsia vastaan NFCCG:en. Jared Allen, Williams wall ja Ray Edwards tuhosivat Dallasin hyökkäyksen linjan aivan täysin ja mm. tästä syystä Romo tukehtui jälleen pleijjareissa. Ensimmäinen pleijjarivoitto - tosin tasottomasta vastustajasta tuolloin. http://www.youtube.com/watch?v=lWtbxnHujhg

Viime kauden Romo oli kylmänä. Tällä aikavälillä hän on ollut enemmän esillä golfin pelaamisensa ja sen johdosta, että hän saa lapsen Candice Crawfordin kanssa.

NFCE:ssä QB:t ovat poikkeuksellisen kovan paineen alla joka tiimissä. Minä en ole lukenut esim. Jacksonvillen, Clevelandin, Oaklandin (poislukien Jamarcus Russellin bustaus), Miamin yms. QB-ongelmista lähellekään samanlaista debaattia, mitä Romon, Manningin tai Vickin pelaamisesta on syntynyt. Syitä tähän on monia, divisioona, aikaisempi menestys (divisioonassa kolme dynastiatiimiä ja Eagles, joka on menestynyt 2000-luvulla), isojen kaupunkien tiimejä jne. Muuten Vickhän on oma lukunsa ja itseasiassa kaverin tarina on rankkuusasteeltaan sitä luokkaa että siitä olisi pitänyt melkein vääntää kanssa juttua. Ehkä myöhemmin.

Minun mielestäni Dallasin pleijjarihäviöissä on löydettävissä seuraavat syyt. Bill Parcells oli mielestäni joukkuecoachi ja tuohon aikaan joukkueessa kaikki sentään pelasivat. Wade Phillipsin aikaan joukkueen yleismoraali Owensseineen päivineen oli aivan perseestä. Mielestäni kaverin johtamistaidot olivat huonot - puolustuksen kordinaattorina kun ei tarvitse hoitaa team spirittiä ja pelaajien asenteisiin liittyvää vastuuta niin paljoa. Linja blokkasi löysästi ja Romo oli perseellään. Rissut turhautuivat kun ei tule catcheja ja tämän jälkeen DB:llä vastaavasti on ollut helppo työ saalistaa inttereitä. Muutama paska heitto on myös nähty, mutta vaikea se on menestyä jos on ainoa kaveri tiimissä joka yrittää - ja jonka kasvot menevät jenkkimedian edessä täysin. Garrettin aikakaudella ei samanlaista diivailua ole nähty ja joukkue pelaa nöyremmin nykyään.

Hyökkäyksen linja on murtunut aina paineen alla. Dallasin tulee löytää tähän joku pitkäaikainen ratkaisu. No tarvii nyt lopettaa kirjoittaminen ehkä tämä riittää jo Cowboysista.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Jatkuu...

Tebowista vielä sen verran että itse olen täysi Tebow hater ja kuten sanottu haters gonna hate. Tämä siitä syystä, että noin huonolla pelillä ei pitäisi voittaa yhtään peliä ja tämä joukkueessa vituttaa. Kickeriä ei saada edes viiden kympin sisään. Kymmenen pinnaa tappiolla ja neljäs quarteri puolessa välissä. Bäkkien out of boundseja tarvitaan siihen, että clock managementin puitteissa päästään vielä potkaisemaan. Päästetään vastustaja potkuetäisyydelle, mutta fumblella saadaan pallo takaisin. Denverin puolustukselle kaikki kunnia, tykkään todella paljon Elvis Dumervilista ja Von Milleristä sekä Dawkins on yksi kovimpia idoleita ikinä. Mutta kunnia niille kenelle se kuuluu, tässä tapauksessa Praeter ja puolustus pelastivat Tebown täysin.

Mielestäni palstan new englandin faneilla (koko sana pienellä eikä sanalla tarkoiteta joukkuetta) on näköjään kehittynyt sellainen asenne, että mitä epätodennäköisempää kaikki on, sitä suuremmalla syyllä sen tulee tapahtua. Bradyjä tulee vitosroundin pickeillä ja superbowl-QB:ta poimitaan ihan mistä vaan. Mitä epätavallisemmalla optionhyökkäyksellä mennään niin sitä enemmän voitetaan. Voin kertoa että elämässä asiat eivät vaan tapahdu keskimäärin näin ja kun katsotaan Breesejä, Rodgerseja, molempia Manningeja, Roethlisbergereita, Staffordeja, Ryaneita, Vickejä, Bradfordeja, Freemaneja, Pondereita, Daltoneita, Palmereita, Grossmaneita, Schaubeja (3 rundilla kyllä hänkin) niin oikeastaan Brady, Romo ja Hasselbeck ovat aika yksin late roundereita edustamassa. Tietysti tämä on vain omaa spekulaatiota siitä, miksi Denveriä ja Patriotsia fanitetaan, joten voin olla väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös