NFL season 2011–2012

  • 80 565
  • 532

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
:D
Anteeksi, mutta 2011 Broncos ei ole 2000 Ravens. Sillä joukkueella oli yhdessä 85 Bearsin kanssa kaikkien aikojen paras puolustus. Katso hieman Denverin tämän kauden tilastoja ja tule sitten laukomaan, että nuo kaksi ovat millään tavalla vertailukelpoisia.

Joops, et ilmeisesti edes yrittänyt ajatella mitä ajoin takaa.

Lähinnä hain takaa sitä tosiasiaa että Ravensilla kuten myös Denverilla tällä hetkellä oli/on puolustus joka ei anna vastustajan tehdä paljoa pisteitä. Ja minä voin ihan hyvin kopioida uudestaan nuo Trent Dilferin superstatit ja me voidaan verrata niitä Tebow:n tilastoisihin, joissa muuten Tebow:lla on jo enemmän TD:tä ja vain 1 INT.

Periaatteena siis se että niin kauan kuin puolustus pitää lukemat alhaalla niin sinun lanseeraama "option-homoilu" toimii ja on toiminut jo viiden voiton arvoisesti. Eikä tarvitse alkaa selittelemään että Denver on vain kohdannut huonoja tiimejä...
 

Cube

Jäsen
Lähinnä hain takaa sitä tosiasiaa että Ravensilla kuten myös Denverilla tällä hetkellä oli/on puolustus joka ei anna vastustajan tehdä paljoa pisteitä. Ja minä voin ihan hyvin kopioida uudestaan nuo Trent Dilferin superstatit ja me voidaan verrata niitä Tebow:n tilastoisihin, joissa muuten Tebow:lla on jo enemmän TD:tä ja vain 1 INT.
Tebowlla on toki vähemmän pelejä pelattuna, mutta Dilfer heitti kylläkin 12 touchdownia. Voidaanko seuraavaksi vertailla vaikkapa Broncosin ja 2000 Ravensin puolustuksen eroja? Esim. vastustajien tekemät pisteet: BAL 165, DEN 260 (tähän mennessä). Denverin puolustus on oikeastaan kaikilla mittareilla liigan alempaa keskikastia. Puhutaan HIEMAN eri asiasta siis.

Ja halusit huomioida sitä tai et, niin Broncosin/Tebown voitot eivät ole mitenkään kovin vakuuttavia ole olleet:

@MIA - Phins pelannut DEN-pelin jälkeen jo huomattavasti paremmin, mutta oli vielä tuossa vaiheessa voitoton.

@OAK - Tämä oli oikeasti hyvä voitto, vaikka McFadden olikin sivussa ja Palmer pelasi vasta toisen pelinsä Raiders-paidassa.

@KC - Chiefs on ollut äärimmäisen epätasainen ja hävinnyt nyt neljä peliä putkeen, ml. tämä peli

vs. NYJ - Jets on hyvä joukkue, kotona. Vieraissa joukkue on tällä kaudella 1-4.

@SD - Chargersille kuudes tappio putkeen.

Onko mahdollista, että Broncos voittaa divisioonansa ja pääsee wild card -kierrokselle? Tottakai on.

Onko todennäköistä, että Broncos voittaa divisioonansa ja pääsee wild card -kierrokselle? Ei ole.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennenkuin ajattelet tämän olevan trollaamista niin yritän vain osoittaa että muullakin tavalla voi voittaa kuin heittämällä miljoona kertaa palloa pelissä...

Tätä on hoettu täällä muutaman kerran, mutta mitä tekemistä tällä on minkään kanssa. Jos konteksti on T.Tebow ja Broncosin voitot, niin keskustellaan ennemmin siitä että voittaa voi myös huonolla QB-pelillä. Siihen voidaan tosiaan käyttää esimerkkinä Ravensin Dilferiä ja vaikkapa sitä että Rex Grossmankin on pelannut Super Bowlissa.

Denver Broncos on pysynyt peleissä mukana hyvin pelanneen puolustuksen ja ST-pelin ansiosta. Ainoa hyvä asia sen 10 pistettä pelissä tekevässä hyökkäyksessä on se, että juoksupeli kuluttaa kelloa ja pallo on pysynyt pääosin omilla. Jos oikeasti uskoo että avain menestykseen on TebowTebowTebowTebow niin ei välttämättä aivan täysin tiedosta että joukkueessa on parikymmentä muutakin startteria kuin QB. Monissa asioissa harvinaisen rasittava SI:n Peter King kirjoitti kyllä melko osuvasti:

Peter King @ SI.com kirjoitti:
The recipe for the Broncos winning five of six is not Tebow, Tebow and more Tebow. It's defense and the running game keeping things close. It's Von Miller and Elvis Dumervil rushing the passer and keeping him uncomfortable, and a reborn Willis McGahee (4.8 yards per carry at age 31) pounding defenses with the changeup ability of Tebow thrown in. And Eric Decker making circus catches. That about covers it.

Tuosta McGaheen osuudesta kyllä varmaan on ansiota Timillä, koska puolustus ei voi oikein keskittyä yhteen juoksijaan jos QB:kin saattaa tempaista pitkän juoksun.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ehkä olen hieman epäselvästi kirjoittanut ja antanut olettaa että Tebow yksistään voittaa pelejä, asiahan ei tietystikään olen näin sen nyt jokainen tietää. Tähän tarvitaan koko joukkueen panosta ja Tebow on saanut jokaisen pelaamaan korkealla tasolla, voi jopa olla että ylisuorittavat ja kupla puhkeaa jossain vaiheessa.

Tebow:n takia John Fox muutti Broncosin pelisysteemin ihan täysin joka palvelee Tebow:n parhaita puolia ja on sitä kautta saanut aikaiseksi jotain mitä vuonna 2011 ei osattu odottaa, eli juoksupelin voimalla voitetaan otteluita viikosta toiseen.

Olipa tänään ihan mielenkiintoinen artikkeli SI.com:ssa missä on selitetty hieman coldhardfootballfacts.com:n tilastoja Tebow:n suhteen.

Tim Tebow's success with Broncos can be easily explained with stats - Kerry J. Byrne - SI.com

Erityisesti pisti silmään tuo että Tebow:lla on 1 INT ja yks fumble jonka Broncos menetti ja molemmat samassa pelissä. Ihan hyvin kaveri suojelee palloa.

OneBigRed kirjoitti:
Jos konteksti on T.Tebow ja Broncosin voitot, niin keskustellaan ennemmin siitä että voittaa voi myös huonolla QB-pelillä.

Huonolla QB-pelillä? Sinä ajattelet juuri sitä että Tebow ei osaa heittää ja on helkkarin epätarkka ja sitä hän onkin. Mutta miksi tämä huono QB aina viime minuuteilla kävelyttää tiiminsä kentän läpi ja tekee lopussa tarvittavat pisteet voittoon? Puolustus ei sitä tee, eikä myöskään ST.

En siis ole mikään Tebow-lover mutta en myöskään mikään vihaaja joita nyt löytyy nykyään niin pirusti ja mitä ihmeellisimmistä syistä. Olen enemmänkin ällistynyt siitä miten he kaivavat voittoja viikosta toiseen ja mielenkiinnolla seuraan kuinka pitkälle tämä kantaa. Mukava nähdä että NFL:ssä voi toimia muukin kuin Brady/Rodgers-kaliiberin QB jotka pitävät vastustajien puolustusta pilkkanaan viikosta toiseen.

Pitää varmaan mainita muistakin aiheista eli Jack Del Rio sai potku Jacksonvillestä sekä seura myydään uudelle omistajalle. Hänen mukaan seura ei ole muuttamassa LA:han.

Toinen iso juttu on että Ndamukong Suh sai kahden ottelun pelikiellon tempauksestaan GB:tä vastaan.

edit: lisäyksiä
 

Cube

Jäsen
voi jopa olla että ylisuorittavat ja kupla puhkeaa jossain vaiheessa.
Uskon tähän hyvin vahvasti ja voin lyödä kenen tahansa kanssa vaikkapa 500 eurosta vetoa, että Tim Tebow ei enää vuonna 2013 ole NFL:ssä aloittava pelinrakentaja. Jopa tässä hyvässä putkessa Denverin voittojen marginaalien pienuus osoittaa mielestäni, että menestys ei ole mitenkään kestävällä pohjalla. Ihan eri asia verrata johonkin 2000 Ravensiin, joka hävisi niukasti, mutta voitti pelejä keskimäärin 17 pisteen erolla. Broncosin tilanne on erilainen, koska sillä on voittavista joukkueista liigan huonoin piste-ero (-39). Tuollainen meininki korreloi negatiivisesti pidemmän aikavälin menestyksen kanssa ja vain harva joukkue on edennyt 2000-luvulla "miinuspisteillä" playoffeihin.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonolla QB-pelillä? Sinä ajattelet juuri sitä että Tebow ei osaa heittää ja on helkkarin epätarkka ja sitä hän onkin. Mutta miksi tämä huono QB aina viime minuuteilla kävelyttää tiiminsä kentän läpi ja tekee lopussa tarvittavat pisteet voittoon? Puolustus ei sitä tee, eikä myöskään ST.

Kai se sitten oli Tebow. Siis se jonka puntit pistivät Chargersin aloittamaan jatkoajalla pari kertaa oman 20:n sisältä. Sitten lopussa Tebow pysäytti Chargersin puoleen kenttään aiheuttaen 53 jaardin potkuyrityksen. Sitten Tebow repäisi 24 jaardin juoksun että saatiin pallo Tebown rangen sisään. Sieltä Tebown oli helppo potkaista pallo sisään.

Jetsiä vastaan oli toki hieno draivi lopussa. Sillä ei toki olisi ollut merkitystä ellei Tebow olisi aiemmin kopannut Sanchezin heittoa ja vienyt sitä pohjiin.

Minulla ei ole mitään Tebowia vastaan, ja on tämä sellainen feel good story että olen huomannut olevani Broncosin puolella näissä peleissä. Silti minulla tökkii kun tämä "perfect storm" lasketaan Tebowin ansioksi. Olen tosiaan yhä sitä mieltä että paskaa QB-peliä kaikilla mitattavilla asteikoilla (juoksupelikin tehotonta Chargersia vastaan), mutta kai se arvo tulee siitä että Tebow on ainoa QB joka saa jumalankin Denverin puolelle.
 

janóz

Jäsen
Joulukuu on minulle penkkiurheilijana lähes kokonaan NFL-kuukausi. Playoff-paikoista käydään hirveää vääntöä, fantasykaudet ratkeaa jne. Ja monesti tässä kuussa on jo nähtävissä, mitkä joukkueet tosissaan taistelevat Super Bowlin voitosta. Jos joulukuussa peli ei toimi niin ei se enää tammikuussakaan riitä 3-4 pelin perättäiseen voittoon. Tämän asian toisena puolena näen, että joulukuun kuumat joukkueet ovat yleensä hyviä loppuun asti. Nyt on mukava nähdä mitkä suosikkijoukkueet säilyttää tasonsa ja mitkä nostaa vielä. Ja mikä joukkue on tämän vuoden tuhkimotarina. Uskon Packersin pitävän kutinsa loppuun asti ja se voi tarvittaessa löysätäkin vähän kuten Saints pari kautta sitten teki. Vaarana voi olla, että tatsi katoaa, mutta tässä tapauksessa en siihen usko. Noususuhteessa näyttäisi olevan useampikin joukkue, joten jännäksi menee.

Bengals kahlasi kolmen viikon aikana kaikki divisioonavastusjansa läpi rimaa hipoen. Turpaan tuli Steelersiä ja Ravensiä vastaan, Browns kaatui jälleen niukasti comebackin jälkeen. Tappioista huolimatta playoff-paikka on yhä omissa käsissä. Seuraavana vastassa on taas Steelers ja nyt olisi kiva ottaa revanssi. Se on täysin mahdollista vaikka peli pelataankin Pittsburghissa. Vähän parempaa tuuria ja enemmän itseluottamusta mukaan niin Steelers on kaadettavissa. Sitten olisi vielä jäljellä QB-ongelmista kärsivä Texans, pari NFC-West-joukkuetta ja lopuksi Baltimore. Toivottavasti tuossa viimeisessä pelissä kummallakaan ei olisi enää suurta panosta siinä positiivisessa mielessä. Tai olen ainakin varma, että Ravensillä ei ole. Tämän viikon kierroksella Steelers-Bengals pelin lisäksi kiinnostaa myös Saints-Lions, Bills-Titans ja Texans-Falcons, koska näissä käydään todellista vääntöä playoff-paikoista.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoinen alkuilta takana. Jets pysytteli playoff-kisassa voittamalla Washingtonin, Houston voitti Atlantan QB:na TJ Yates, ja Broncos ohitti Raidersin voittamalla Vikingsin Raidersin hävitessä Miamissa.

Broncosin Tebow pelasi tänään tehokkaasti. Käytti hienosti hyväkseen Vikingsin antamat paikat heittopelissä. Nyt on kyllä Broncosilla sisärata playoffeihin, Raiders joutuu vielä kohtaamaan mm. GB:n.
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Ei osaa heittää, ihan paska siinä, mäihällä voittanut. 10/15, 202 yds, rating 149.3, joka luultavasti on muidenkin pelien jälkeen vkl:n paras rating. Tebow-hatereilla mahtaa kiehua :)
 

janóz

Jäsen
Sillä lailla.. Keltaisia pyyhkeitä (lippuja) nähtiin Heinz Fieldillä myös kentän pinnalla useita kun Bengals antoi malliesityksen kuinka pilataan oma peli heti kättelyssä. Jos Steelers meinataan voittaa niin kaiken pitää mennä putkeen ja ja vähän enemmänkin. Näin ei tänään todellakaan käynyt. Ensin TD pyyhittiin false startin takia ja heti perään potkumaali ryssittiin kun otettiin liian rauhassa ja Steelers (hienosti) blokkasi toisen yrityksen. Bengals 7 pistettä -> 0 pistettä. Tässä vaiheessa alkoi jo tuntua, että "jaahas, taas näitä päiviä". Pittsburgh otti 7-0 johdon ja pian sen jälkeen Crockerilta älytön pass interference -> Steelers 7 pistettä lisää. Seuraavaksi Tate rähmää aloituspotkun palautuksen -> Steelers 7 pistettä lisää. Viimeiset toiveet sammuttivat sokeat tuomarit Steelersin punt-palautuksessa -> Steelers 7 pistettä vielä lisää. Valot pois ja hyvää yötä. No, onhan tässä vieläkin saumaa playoffeihin..
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Giants pääsi aika lähelle, mutta kuitenkin jäi lopussa luu käteen Packersia vastaan. Toivottavasti pieksevät Cowboysin pari kertaa ja käyvät sitten tammikuussa Lambeaulla ottamassa revanssin ilman Elin pick-sixiä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Patriots 31 - Colts 24.

Eipä tästä jaksa pahemmin kirjoitella. Tilanne oli parhaimmillaan 31-3 ja peli oli ohi, neljännellä neljänneksellä Patsien puolustus alkoi jälleen löysäileen ja Orlovsky sai kaunisteltua omia statsejaan. Vähän ihmetyttää kyllä tämä ns. garbage-time löysäily jossa annetaan miljoona pistettä vastustajille ilmaiseksi...


Tebow voitti tällä kertaa heittämällä. And the story continues... Oaklandin tappion ansiosta Broncos tällä hetkellä divisioonansa ykkönen ja matkalla pudotuspeleihin.


Cube kirjoitti:
Broncosin tilanne on erilainen, koska sillä on voittavista joukkueista liigan huonoin piste-ero (-39). Tuollainen meininki korreloi negatiivisesti pidemmän aikavälin menestyksen kanssa ja vain harva joukkue on edennyt 2000-luvulla "miinuspisteillä" playoffeihin.

Unohdin tästä mainita mutta sen jälkeen kun Tebow tuli puikkoihin niin heillä on +9 piste-ero tällä hetkellä. (mukaanlukien Vikes voitto)

edit. lisäyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ei osaa heittää, ihan paska siinä, mäihällä voittanut. 10/15, 202 yds, rating 149.3, joka luultavasti on muidenkin pelien jälkeen vkl:n paras rating. Tebow-hatereilla mahtaa kiehua :)

Kiva se on leijua hypessä ja mehutella nyt uudestisyntynyttä John Elwayta, kun on taas w kädessä yhdestä uudesta losing record joukkueesta ja annettiin D:llä Christian Ponderille uran ensimmäiset kolme td:tä ja melkein 400 jaardia. Voitto - kyllä, dominant - ei. Jonkun tuosta divarista tarvitsee kuitenkin pleijjareihin päästä ja kierros kierrokselta näyttää varmemmalta että Denver sinne menee. Tammikuussa Denverin kieltämättä hyvin pelanneen linjan tarvis pysäyttää vähän kovempia rushereita Baltimoren tai Pittsburghin seiskan frontista. Katsotaan sitten miten tuo Denverin nerokas option hyökkäys toimii. :) Mää en ymmärrä sitä, että miksi tosiasiat tarvitsee ignoroida ja lähteä tohon sokeaan hypettämiseen mukaan. Fanittaa saa mutta joku järki näissä posteissa on hyvä pitää mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Ei osaa heittää, ihan paska siinä, mäihällä voittanut. 10/15, 202 yds, rating 149.3, joka luultavasti on muidenkin pelien jälkeen vkl:n paras rating. Tebow-hatereilla mahtaa kiehua :)
En oikein ymmärrä, mistä tämä koko hater-juttu oikein tulee - tai ennemminkin, että miksi kritiikin ajatellaan olevan jollain tapaa emotionaalista. Itselläni ei ainakaan ole mitään henkilökohtaisia syitä vastustaa Tebow'ta. Olen aina pitänyt Denveristä ja toivonut sille hyvää, pl. tuo McDanielsin aikakausi. En puolestaan kamalasti pidä tästä nykytrendistä, jossa palloa laitetaan valtavalla prosentilla ilmaan ja ennätyksiä rikotaan (tai ainakin uhataan) jatkuvasti. Usko minua: Jos joku pystyy viemään liigaa taas vähän enemmän juoksun suuntaan, niin olen siihen ihan tyytyväinen.

Silti ei ole syytä valehdella itselleen. Jos katson Tebown peliä, enkä näe siinä mitään kestävää sisältöä, niin turha kai muuta leikkiä. Tebow on minun silmissäni gimmick, jonka tähänastinen lieväkin menestys (tilastojen valossa) tuntuu perustuvan siihen, että hän tuo peliin sellaisia ulottuvuuksia, joihin ei NFL-tasolla olla juurikaan totuttu. Mitä tapahtuu, kun NFL-koordinaattorit saavat Tebow'sta enemmän filmiä kasaan ja pääsevät analysoimaan hänen peliään tarkemmin?

Tebow pelasi nyt hyvin joo, mutta kannattaisi ehkä painaa taas vähän jarrua. Vastassa oli yksi liigan huonoimmista heittopuolustuksista ja jopa joukkueista, joka pelasi ilman parasta pelaajaansa. Vikings nyt päästää kaksi heitto-TD:tä joka pelissä. Enemmän jaardeja yleensä tosin.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Sic transit gloria mundi.

Bills aloitti kauden yhtenä liigan komeetoista ja seitsemän pelatun ottelun jälkeen saldo oli mukava 5-2. Tämän jälkeen on tullut viisi tappiota putkeen ja saldo on synkentynyt muotoon 5-7. Bye weekin jälkeen joukkue otti vielä voiton luokattomasta Redskinsistä mutta sitten alkoi tulla lunta tupaan. Ensin tappio pahinta divisioonan sisäistä kilpailijaa Jetsiä vastaan, jonka jälkeen kaksi hävettävää turpasaunaa ensin Dallasissa ja sitten Miamissa. Näiden otteluiden jälkeen otteet paranivat, ja sekä revanssissa Jetsiä vastaan että eilisessä Titans-ottelussa Billsillä oli omat saumansa voittoon, mutta niitä ei hyödynnetty.

Jälkimmäinen Jets-ottelu tarjosi dramatiikkaa. Toisen neljänneksen loppupuolella Bills eteni 14-7 johtoon. TD:n juossut Stevie Johnson veti tuuletukset överiksi. Ensin hän kohdisti ivansa Plaxico Burressiin elehtien ikään kuin vetäisi pistoolin kotelosta, "ampui" itseään reiteen ja ontui pitkin maalialuetta. Tämän tuomarit antoivat vielä mennä sormien läpi, mutta kun hän jatkoi esittäen kädet levällään suihkukonetta (Jet) joka syöksyy maahan, tuomarit määräsivät Buffalolle 15 jaardin rangaistuksen. Kun Bills sitten potkaisi omalta 20 jaardin viivaltaan, kaikki meni mönkään. Joko potku annettiin tarkoituksella lyhyenä tai se vain epäonnistui (kommentaattorit sepkuloivat jälkimmäisellä, Billsin keskustelufoorumilla väitettiin jonkun valmennusjohdosta vahvistaneen ensimmäisen vaihtoehdon), joka tapauksessa pallo päätyi Jetsin haltuun suurin piirtein Billsin 40 jaardin viivalla. Tämä mahdollisti sen että Jets ehti tasoittaa ottelun vielä ennen puoliaikaa ja Billsin hyvä momentum hiipui. Samainen Johnson joutui fanien hampaisiin tyrittyään 1-2 "varmaa" TD-vastaanottoa Billsin viimeisessä draivissa ottelun viimeisellä minuutilla, kun Jetsin johto oli neljä pistettä. Erityisesti syöttö jonka Fitzpatrick antoi hänelle täyteen vauhtiin oli aivan kohdillaan. Johnson sai sen suoraan käsiinsä mutta pudotti. Jos hän olisi siepannut pallon, hän olisi todennäköisesti karannut tilanteesta juoksemaan TD:n tai vähintäänkin saanut 1st downin alle kymmenen jaardin päähän maalialueesta. Tämä tappio käytännössä hautasi Billsin loputkin playoff-haaveet.

Kun katsotaan pisteitä/ottelu -tilastoa, Billsin hyökkäys on AFC:n viidenneksi paras ja puolustus kolmanneksi huonoin. Puolustuspeli on aivan karmeata katsottavaa. Pass rushia ei ole. QB toisensa jälkeen saa kunnian näyttää SB-tason mieheltä, kun Bills antaa hänelle loputtomiin aikaa löytää jonkun jolle syöttää. Vaikka puolustuksen nimilistakaan ei näytä kummoiselta, niin osansa, ja ison osan, tästä saa kannettavakseen puolustuksen koordinaattori George Edwards. Hän on ollut erityisesti fanien hampaissa pitkin kautta ja jo viime kaudenkin puolella. Vaikka paskasta ei saa konvehtia, niin kyllä osaava DC voisi siitä saada edes hapankorpun.

Fitzpatrickia ei käy tällä hetkellä kateeksi. Tai no, miksei kävisi. Saihan mies muhkean jatkopahvin siinä vaiheessa kautta kun homma kulki. Kentällä hän on silti tätä nykyä yksin. Kuten todettu, puolustukselta hän ei ole saanut tukea pitkin kautta, joten hänen on täytynyt ottelussa kuin ottelussa repiä kovat pisteet taululle jotta voittoja tulisi. Kovin kummoista tukea ei tule myöskään hyökkäyksen linjalta, jota loukkaantumiset ovat koetelleet pahoin. Ehkä pahimpana menetyksenä sentteri Eric Wood.

Loukkaantumiset ovat muutenkin koulineet kovalla kädellä. Tähän voi tietenkin todeta että 1) loukkaantumisia on kaikilla jengeillä ja 2) siksi rosterista tulisi löytyä syvyyttä jota Billsillä ei tosiaankaan ole. Tosia seikkoja kumpainenkin, mutta kyllä vähän homermaisesti tekee mieli sanoa tuohon ykköskohtaan että Billsin loukkaantumiset ovat olleet aika halvaannuttavia, muiden yläpuolella joukkueen selkeästi paras pelaaja Fred Jackson.

Kaikesta yllä sanotusta seuraa että Fitz on todella yksin. Vaikka kemiat ovat viime otteluissa pelanneet esimerkiksi Johnsonin ja CJ Spillerin kanssa, täytyy Fitzin kuitenkin kyetä peli peliltä, ottelu ottelulta pelaamaan kykyjensä ylärajoilla jotta joukkueella olisi mahdollisuus voittaa. Joku Brady voisi kyetä kantamaan joukkuetta mutta Fitz ei ole Brady, eikä hänen tarvitsekaan olla. Minulla ainakin on toistaiseksi usko siihen että joukkuetta voidaan rakentaa Fitzin ympärille, niitä bradyja kun ei kasva puissa. Hän tarvitsee kuitenkin ympärilleen joukkuetovereita jotka pystyvät kantamaan osansa taakasta.

Loppukausi on vain otteluohjelmaan merkittyjen matsien pois pelaamista. En silti halua valittaa liikaa. Tämä oli/on toinen kauteni Buffalon kannattajana ja tiesin että raskaan taakan olen valinnut. Kuitenkin tällä kaudella sai kokea aitoja riemun hetkiä. Viime kauden aloitus oli 0-8 ja lopullinen saldo 4-12. Myös voitto AFC Eastin suuresta ja kauniista Patriotsista ensi kerran sitten kauden 2003 maistui.

Saapi nähdä kenen bandwagoniin sitä hyppäisi loppukaudeksi, vaihtoehtoja on monia. Niin kauan kun Packers on kiinni puhtaassa kaudessa, seuraan tuota projektia silmä kovana.

Ai niin, onhan se oma inhokkikin löytynyt. Se on ilman muuta Jets.
 
Viimeksi muokattu:

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Tänne olen nyt Tebowista pari hypetysviestiä laittanut, mutta en nyt sanoisi, että leijun ja mehustelen sillä. En kotonakaan hypi tasajalkaan Denverin voiton jälkeen, hienoa vaan seurata mihin joukkue on pystynyt Tebowin ollessa starterina. Denverin ja Tebow voitoissa ei ole mitään kiinni, eikä tappiokaan mitään pettymystä aiheuttaisi henkilökohtaisesti.

Losing record tai ei, NFL:ssä ei noita heittopusseja juurikaan ole ja jokainen joukkue pystyy voittamaan toisen, jos toisella ei aivan parhaalla tavalla kulje. Ei Philadelphiakaan ole tällä kaudella noita losing record -joukkueita hoitamaan puhtaasti, huonommalla prosentilla kuin Denver Tebow:n kanssa.

Samalla mielenkiinnolla seurasin viime vuonna Vickin nousua uudestaan parrasvaloihin. On siinä vaan jotain, kun QB osaa muutakin uhkia tuoda peliin kuin heittouhka. Enkä pidä Tebowia minään Bradyn, Breesin tai Rodgersin tasoisena heittäjänä, lähellekään, mutta kyllä tuo viime peli näytti ettei kaveri mikään ihan toivoton ole, kun palloa pitää ilmaan laittaa.

Tebow pelasi nyt hyvin joo, mutta kannattaisi ehkä painaa taas vähän jarrua. Vastassa oli yksi liigan huonoimmista heittopuolustuksista ja jopa joukkueista, joka pelasi ilman parasta pelaajaansa. Vikings nyt päästää kaksi heitto-TD:tä joka pelissä. Enemmän jaardeja yleensä tosin.

AP vaikutti helvetisti, mutta Von Millerin puuttuminen ei vaikuttanut yhtään? Ois siellä Ponderillakin voinu olla pari kertaa enemmän kiire, mutta varmasti sun mielestä olis silti ihan samoihin statseihin päässy.

En ole varmaan missään vaiheessa sanonut, että Tebow tulee voittamaan kymmenen sormusta. Denver ei ole suosikkijoukkueeni, joten en jaksa miettiä sen tulevaisuutta tarkemmin. Kuten sanottua, kaveria on tällä hetkellä vain mukava seurata ja onkin mukavasti todistanut tähän mennessä monien mielipiteitä kaverista vääräksi.

6-1 recordi starterina liigassa, jossa vain voitto merkitsee. Silti Tebow saa paskaa niskaa ja paljon. Denverin faneilta ymmärtäisin enemmänkin tämän huolen tulevaisuudesta, että mihin lopulta tulee pystymään, mutta onhan nämä "väärin voitettu" ja "ei tule kestämään" muiden faneilta enemmänkin sitä hater-tyyppistä.

Onhan niillä koordinaattoreilla Denveristä Tebow:n kanssa aika monta peliä katsottavaa. Ei se ole enää mikään täysin puskista tuleva joukkue jonkun 3rd string qb:n kanssa, joka preseasonilla pelas 10 snappia.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tänne olen nyt Tebowista pari hypetysviestiä laittanut, mutta en nyt sanoisi, että leijun ja mehustelen sillä. En kotonakaan hypi tasajalkaan Denverin voiton jälkeen, hienoa vaan seurata mihin joukkue on pystynyt Tebowin ollessa starterina. Denverin ja Tebow voitoissa ei ole mitään kiinni, eikä tappiokaan mitään pettymystä aiheuttaisi henkilökohtaisesti.

Losing record tai ei, NFL:ssä ei noita heittopusseja juurikaan ole ja jokainen joukkue pystyy voittamaan toisen, jos toisella ei aivan parhaalla tavalla kulje. Ei Philadelphiakaan ole tällä kaudella noita losing record -joukkueita hoitamaan puhtaasti, huonommalla prosentilla kuin Denver Tebow:n kanssa.

Samalla mielenkiinnolla seurasin viime vuonna Vickin nousua uudestaan parrasvaloihin. On siinä vaan jotain, kun QB osaa muutakin uhkia tuoda peliin kuin heittouhka. Enkä pidä Tebowia minään Bradyn, Breesin tai Rodgersin tasoisena heittäjänä, lähellekään, mutta kyllä tuo viime peli näytti ettei kaveri mikään ihan toivoton ole, kun palloa pitää ilmaan laittaa.
Mitä tekemistä Eaglesin hyökkäyksen floppauksen kanssa on sen kanssa, että Tebowin johtama Denverin hyökkäys on kovemmille puolustuksille helppo pysäyttää? Eaglesin hyökkäys osataan pysäyttää jo todella hyvin muutamalla rookie centterin ja guardin pasmat sekoittavalla blitzillä, hyvillä pressikornereilla ja endien containilla. Itseasiassa viime kauden lopussa tästä oli jo viitteitä ja Vickin juoksujaardit tältä kaudelta ovat hyvin mitättömät. Vick taas ei ole juoksemisella pitkässä tähtäimessä menestynyt edes Atlantassa, joten mitään suurempia näyttöjä ei toistaiseksi ole ollut. McNabbilla sentään löytyy 5 NFCCG:tä ja yksi hävitty SB. Itse olen sen kannalla että Eagles hommaa heittoqb:n jostain ja Reid ja Mourninweg alkavat menemään Green Bayn ja New Orleansin suuntaan heittohyökkäystä suunnitellessa tai sitten vaihdetaan valmentajia.

Tuosta kun päästään Tebowiin niin vastaava ilmiö tulee käymään myös Denverin hyökkäyksen kohdalla. Eli sitä palloa tarvitsee osata heittää jatkossa. Sanokaa minun sanoneen - Denverille käy Eaglesit tuon option-hyökkäyksensä kanssa - eli sillä ei yksinkertaisesti voiteta kaudesta toiseen. En vihaa Tebowta vaan hänen ympärillään pyörivää papukaijailmiötä. Syytön hän siihen on luonnollisesti.

linjamies muuten voisi ottaa kantaa siihen, milloin tuollaisella option hyökkäyksellä on voitettu nfl:ssä jotain wild card paikkaa suurempaa? Itselle ei tule mieleen nyt äkkiseltään parilta vuosikymmeneltä oikein yhtään esimerkkiä.
 
Viimeksi muokattu:

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Mitä tekemistä Eaglesin hyökkäyksen floppauksen kanssa on sen kanssa, että Tebowin johtama Denverin hyökkäys on kovemmille puolustuksille helppo pysäyttää?

Ei mitään. Itse kirjoitit Denverin voittaneen jälleen ainoastaan yhden uuden losing record joukkueen, niin toin vaan ilmi ettei se aina Dream Teamiltakaan niin helposti käy.

Tuosta kun päästään Tebowiin niin vastaava ilmiö tulee käymään myös Denverin hyökkäyksen kohdalla. Eli sitä palloa tarvitsee osata heittää jatkossa. Sanokaa minun sanoneen - Denverille käy Eaglesit tuon option-hyökkäyksensä kanssa - eli sillä ei yksinkertaisesti voiteta kaudesta toiseen. En vihaa Tebowta vaan hänen ympärillään pyörivää papukaijailmiötä. Syytön hän siihen on luonnollisesti.

Voi hyvinkin olla. Voi olla että häviävät tällä kaudella kaikki loput matsitkin, eivätkä edes pääse playoffeihin. Ei ole edelleenkään millään tavalta multa pois. Hienoa on vain tähän mennessä ollut seurata, miten koko joukkue syntyy uudelleen QB:n vaihdon myötä.

Et vihaa, mutta jos Tebowia kehuu niin vedät 2 litraa herneitä nenää. Tai meneehän ne kehut sitten varmaan papukaijailmiön piikkiin. Onko Tebow:n pelistä mahdollista sanoa yhtäkään positiivista asiaa, että se ei mene papukaijailmiön piikkiin, jolloin sinua ei vituttaisi?

linjamies muuten voisi ottaa kantaa siihen, milloin tuollaisella option hyökkäyksellä on voitettu nfl:ssä jotain wild card paikkaa suurempaa? Itselle ei tule mieleen nyt äkkiseltään parilta vuosikymmeneltä oikein yhtään esimerkkiä.

En ole lähellekään noin pitkään edes NFL:ää seurannut, joten paha ottaa kantaa mihinkään vanhempiin aikoihin. Googlella varmaan voi löytyä jotain, jos on löytyäkseen ja osaat käyttää.

Eihän heittopelilläkään pitänyt aikanaan mitään tulevaisuutta olla tai ei sillä ainakaan mitään enempää pitänyt voittaa. Sitähän on vielä niin paljon helpompi puolustaakin kuin optionia, sanoo vain cornereille ettei anna miehelleen palloa..
 

Cube

Jäsen
AP vaikutti helvetisti, mutta Von Millerin puuttuminen ei vaikuttanut yhtään? Ois siellä Ponderillakin voinu olla pari kertaa enemmän kiire, mutta varmasti sun mielestä olis silti ihan samoihin statseihin päässy.
Vaikutti tietysti, samalla tapaa ehkä joukkueensa paras pelaaja. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että jo valmiiksi heikko Minnesota oli ilman parasta pelaajaansa. Kummankaan poissaolo ei tietty Tebow'n otteisiin suoranaisesti vaikuttanut, mutta vaikea tuosta on vakuuttavaa voittoa tehdä, jos rima on vähänkään korkeammalla.

Enkä ole Ponderista mitenkään ihmeemmin vakuuttunut myöskään. Cam Newton ja Andy Dalton ovat ainoat kaksi nuorta pelinrakentajaa, jotka ovat minuun tällä kaudella tehneet voimakkaan vaikutuksen, mutta jostain syystä heistä ei täällä palstalla juurikaan puhuta.

6-1 recordi starterina liigassa, jossa vain voitto merkitsee. Silti Tebow saa paskaa niskaa ja paljon. Denverin faneilta ymmärtäisin enemmänkin tämän huolen tulevaisuudesta, että mihin lopulta tulee pystymään, mutta onhan nämä "väärin voitettu" ja "ei tule kestämään" muiden faneilta enemmänkin sitä hater-tyyppistä.
Olivatkohan tällaiset kommentit hater-tyyppisiä myös silloin, kun ne kohdistuivat menneillä kausilla esim. Derek Andersoniin tai Vince Youngiin? Entä Damon Huard 2006? Matt Cassel? NFL-uransa 5-1 avannut Trent Edwards? Nopea, odottamaton nousu ja sitä seuraava tuho eivät ole NFL:ssä niin harvinainen ilmiö kuin monet luulevat, eivätkä Tebow'n statsit ole toistaiseksi edes olleet noiden pelaajien tasolla. Voitoista huolimatta kaverilla on hyvin lyhyt matka takaisin maan pinnalle ja lopulta ulos liigasta (tai ainakin tuolta pelipaikalta).

Onhan niillä koordinaattoreilla Denveristä Tebow:n kanssa aika monta peliä katsottavaa. Ei se ole enää mikään täysin puskista tuleva joukkue jonkun 3rd string qb:n kanssa, joka preseasonilla pelas 10 snappia.
7 peliä, joissa Tebow'n rooli ei ole ollut aina edes kovin merkittävä. Yhteensä 158 heittoa. Eipä tuo tämän lajin kohdalla kovin laaja otos ole. Katso vaikka noita edellisiä esimerkkejä ja sitä, miten kauan he ehtivät menestymään ennen kuin trendi kääntyi. NFL-tasolla Broncosin/Tebow'n lähestymistapa on tuore, joten luonnollisesti vastustajilla kestää hetken aikaa sopeutua siihen. Ei mulla ole tästä aiheesta kuitenkaan tarvetta keskustella sen enempää, koska lähiaikoina tulemme näkemään, miten tässä käy.

Raidersille kuitenkin aika katastrofaalinen tappio Miamia vastaan. Ei ole näköjään helppoa sielläkään, joten saatetaanpa Broncos kaikesta huolimatta vielä WC-kierroksella nähdä kääntymässä.
 
Viimeksi muokattu:

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Kummankaan poissaolo ei tietty Tebow'n otteisiin suoranaisesti vaikuttanut, mutta vaikea tuosta on vakuuttavaa voittoa tehdä, jos rima on vähänkään korkeammalla.

Onko täällä vakuuttavasta voitosta puhuttu? Ei ole. Voitto siitä matsista kuitenkin tuli, mikä lienee Denverillekin tärkeintä.


7 peliä, joissa Tebow'n rooli ei ole ollut aina edes kovin merkittävä. Yhteensä 158 heittoa. Eipä tuo tämän lajin kohdalla kovin laaja otos ole. Katso vaikka noita edellisiä esimerkkejä ja sitä, miten kauan he ehtivät menestymään ennen kuin trendi kääntyi. NFL-tasolla Broncosin/Tebow'n lähestymistapa on tuore, joten luonnollisesti vastustajilla kestää hetken aikaa sopeutua siihen. Ei mulla ole tästä aiheesta kuitenkaan tarvetta keskustella sen enempää, koska lähiaikoina tulemme näkemään, miten tässä käy.

Denverin tämänhetkisessä hyökkäyksessä QB:n rooli mitataan ainoastaan heitoilla? Ok, tämä selvä.

Kivahan se on pitkävetoa pelata sillä 1.000001 kertoimella ja aina spekuloida, miten vaikeimmalle pelipaikalle tuleva jantteri ei tule tulevaisuudessa voittamaan 70% pelaamistaan otteluista. Aina kun osuu niin voi asiantuntijana heittää kuinka oli oikeessa, jos ei osu niin aina voi heittää "näitä vaan välillä tapahtuu"-kortin. Korttisi olet varmaan jo joutunut käyttämään Bradyn tapauksessa, kun jokuvitun #199 pickki tuli heittelemään palloa, joten ei se näiden parin voiton jälkeen enää mitään tule saavuttamaan.

Itseäni vielä toistaen:
Voi hyvinkin olla. Voi olla että häviävät tällä kaudella kaikki loput matsitkin, eivätkä edes pääse playoffeihin. Ei ole edelleenkään millään tavalta multa pois. Hienoa on vain tähän mennessä ollut seurata, miten koko joukkue syntyy uudelleen QB:n vaihdon myötä.

Missään vaiheessa en ole Tebow:lle laittanut sormusta sormeen tai Denverille playoff-voittoja lupaillut. Katsellut ja kommentoinut menneitä otteita. Seuraavaksi voin vääntää rautalangasta ja vaikka lähettää sinne, kun kaikki kirjotukset yhdistetään tuleviin otteisiin.
 

Cube

Jäsen
Denverin tämänhetkisessä hyökkäyksessä QB:n rooli mitataan ainoastaan heitoilla? Ok, tämä selvä.
En sanonut noin. 158 heittoa osoittaa kuitenkin hyvin, miten rajallisella filmillä vastustajat joutuvat Tebow'ta vielä tässä vaiheessa analysoimaan.

Kivahan se on pitkävetoa pelata sillä 1.000001 kertoimella ja aina spekuloida, miten vaikeimmalle pelipaikalle tuleva jantteri ei tule tulevaisuudessa voittamaan 70% pelaamistaan otteluista. Aina kun osuu niin voi asiantuntijana heittää kuinka oli oikeessa, jos ei osu niin aina voi heittää "näitä vaan välillä tapahtuu"-kortin. Korttisi olet varmaan jo joutunut käyttämään Bradyn tapauksessa, kun jokuvitun #199 pickki tuli heittelemään palloa, joten ei se näiden parin voiton jälkeen enää mitään tule saavuttamaan.
Edelleen: Tebow-näkemykseni perustuu ensisijaisesti siihen, mitä omilla silmilläni hänessä näen. Toissijaisesti kuitenkin korostuu se, että ei tällainen menestys ole suinkaan mikään uusi juttu. Muistan sen varsin hyvin, että olin itsekin innostunut esim. Vince Youngin hyvästä alusta, mutta eipä se tosiaan johtanut lopulta mihinkään. Kuten ei myöskään Trent Edwardsin 5-1 aloitus tai näillä näkymin edes Josh Freemanin viime kaudella itselleen pelaama maine comeback kidinä.

Sanon ihan suoraan, että Tebow'n menestys on tähän asti ollut kiinni ennen kaikkea "tuurista". En tarkoita tällä sitä, ettei hän olisi tehnyt mitään sen eteen, vaan sitä, että pidemmällä aikavälillä uskon noiden tiukkojen voittojen kääntyvän usein myös tappioiksi. Tilastot itsestäänhän eivät Tebow'lla riitä mihinkään, vaan hänen paikkansa on täysin noista voitoista riippuvainen. Kun ne menevät, ei jää jäljelle juuri mitään varteenotettavaa. Jos sanoo, että "vain voitoilla on merkitystä", niin tarkastelee asiaa kovin kapeasti tai vähintäänkin puhuu aivan eri asiasta kuin minä nyt. Kovin eri mieltä tuskin kuitenkaan olemme, kun kerran olet sitä mieltä, että kerroin Tebow'n epäonnistumiselle on 1.000001.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ei mitään. Itse kirjoitit Denverin voittaneen jälleen ainoastaan yhden uuden losing record joukkueen, niin toin vaan ilmi ettei se aina Dream Teamiltakaan niin helposti käy.
Niin mitä tekemistä "Dream Teamillä" on tämän asian kanssa? Jos meikän suosikkijoukkue pelaa päin persettä niin miten se tekee Tebowista QB:na mitään? En minä tule vetämään Patriotsia mukaan tähän keskusteluun, sillä se ei kuulu omasta mielestä hyvään argumentaatioon. Muutoinkin kyseessä on helvetin hieno organisaatio omistajaa ja head coachia myöden. Tällä kertaa tosin Belichickiltä kannattaisi muistaa sellainen BB: A football life dokumentissa kuultu lause, don´t fall for the hype, jossa pelaajia varoitetaan lähtemästä mukaan noihin mm. nfl.comissa liikkeellelaskettuihin hypetyksiin.


Voi hyvinkin olla. Voi olla että häviävät tällä kaudella kaikki loput matsitkin, eivätkä edes pääse playoffeihin. Ei ole edelleenkään millään tavalta multa pois. Hienoa on vain tähän mennessä ollut seurata, miten koko joukkue syntyy uudelleen QB:n vaihdon myötä.

Et vihaa, mutta jos Tebowia kehuu niin vedät 2 litraa herneitä nenää. Tai meneehän ne kehut sitten varmaan papukaijailmiön piikkiin. Onko Tebow:n pelistä mahdollista sanoa yhtäkään positiivista asiaa, että se ei mene papukaijailmiön piikkiin, jolloin sinua ei vituttaisi?
Ihan rehellisesti tuo John Elway hehkutus ja oma kommentointisi palstalla nuo reaktioni saa aikaan. Tebowin ottaisin mielelläni muutamaan omaan fantasyyn loppukaudeksi. Kyllä mää voisin Tebowin mukaantulon myötä edistyneestä turn over differentialista ja juoksukyvystä mainita, mutta siinä unohtuu taas mm. Denverin hyvä linjapeli, McGaheen uudelleensyntyminen, Eric Deckerin loistava kausi ja hyvät hyökkäyksen kutsut ja game planning josta suuri ansio meneee hyökkäyksen kordinaattori Mike McCoylle.

McCoy, Broncos Committed to Balance

En ole lähellekään noin pitkään edes NFL:ää seurannut, joten paha ottaa kantaa mihinkään vanhempiin aikoihin. Googlella varmaan voi löytyä jotain, jos on löytyäkseen ja osaat käyttää.

Eihän heittopelilläkään pitänyt aikanaan mitään tulevaisuutta olla tai ei sillä ainakaan mitään enempää pitänyt voittaa. Sitähän on vielä niin paljon helpompi puolustaakin kuin optionia, sanoo vain cornereille ettei anna miehelleen palloa..

Nyt sun kannattais ottaa peili käteen ja miettiä ihan rauhassa sitä, miksi sää tulet huuteleen KVG:tä tolla kokemuksella keskustelupalstalle, jossa tätä keskustelua (ja aikaisemmin muualla) on käyty luultavasti sun jefu-uran pituuteen nähden aika helvetin pitkään. Mm. tuo heiton vs. optionin puolustamisesta kertova kommentti on jo typeryydessään sitä luokkaa, että toivon jatkossa asiallista keskustelua nfl:ään ja jefuun liittyen ilman noita KVG, sun oma joukkuees häviää ja vihaat Tebowta kommentteja/syytöksiä.
 
Viimeksi muokattu:

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Heh, tätä on hauska seurata. Harvemmin suosikkijoukkueeni herättää tällä palstalla näinkin kiivasta keskustelua. Enkä edes minä ole vähään aikaan kirjoittanut mitään.

Tim Tebow on persoonana ja myös pelinrakentaja omanlaisensa. Hyvinkin kristillisenä ihmisenä hänen on täytynyt muuttaa hieman puheitaan maallisempaan suuntaan ja enää ei yliopistoaikojen tavoin päätetä haastatteluja sanoihin "god bless!". Ammattiurheilijana hän on keskittynyt olennaisempaan, sekä puheissaan että teoissaan.

Tebow'n vahvuudet ovat nimenomaisesti juoksupeleissä ja varsinkin omissa juoksuissaan. Siinä suhteessa häntä pidetään liian yksipuolisen arsenaalin omaavana ja eikä hänen heittopeli-ominaisuutensa ole yleensä olleet highlights-kamaa. Kyllä hän on kuitenkin jo hieman osoittanut merkkejä siitä, että silläkin saralla on edistymistä tapahtunut.

Tim Tebow on saanut avattua Ortonin aikaisen henkisen lukon ja saanut joukkueen voittamaan. Puolustuspelaaminen on tiivistynyt ja se on petrannut otettaan peli peliltä. Hyökkäyslinja on kuitenkin tehty (tälle kaudelle) lähinnä Kyle Ortonin kuvioihin sovitetuksi. Se on näkynyt osin niinä isoina säkitysmäärinä, mitä on peleissä nähty. Mutta oikea peli-idea on alkanut löytymään rutiinin myötä. Tebow'n hyväksi puoleksi voisin nimetä hänen peräänantamattomuutensa ja taisteluhengen ylläpitäminen. Siitä on osoituksena nämä viimeisten neljännesten takaa-ajot ja voittoon päätyneet lopputulokset.

En näkisi Tebow'n tulevaisuuskuvaa noin mustavalkoisena kuin mitä Cube esittää. TT:llä on toki heikkoutensa, mutta minä ainakin uskon hänen kehityskelpoisuuteensa. Muu joukkue hänen ympärillään vaikuttaa siihen. Jos tuleville kausille saadaan kasattua kuvioihin vieläkin paremmin sopiva nippu pelaajia, niin menestyminenkin on mahdollista runkosarjan jälkeisiin peleihin.

Juu... tiedän... jos, ehkä, mahdollisesti... tän hetkinen voittoputkimenestys on sittenkin sen verran odottamatonta, että pakko on tuleviin koitoksiin asennoitua vielä konditionaali-muodossa.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Diggaan helvetisti Tebow'n yltiöpositiivisesta asenteesta ja kaikki se jeesusmeininkikin saa ainoastaan hymähtelemään, mutta vaikka Broncos luopuisi gimmickeistä (optionia oli viime pelissä jo vähemmän) ja saisi kasaan tehokkaan pallokontrolliin perustuvan hyökkäyksen - tämä on vielä todella iso "jos" - niin ei sellaisella pitkälle mennä.

10 vuotta sitten Super Bowl voitettiin pelaamalla hyvää puolustusta ja kontrolloimalla kelloa hyökkäyksessä. Nyt vastassa on Packersin ja Patriotsin kaltaisia helvetin tehokkaita heittohyökkäyksiä, joita ei oikein voi pysäyttää, usein ainoastaan hidastaa. Mun mielestäni esimerkiksi Ravensin ja Jetsin Super Bowl -oddsit ovat heikot juuri siksi, että niiden hyökkäykset eivät pysty dominoimaan viikosta toiseen.

Ja Tebow'n kehittymismahdollisuuksista: näytä mulle yksi QB, joka oli collegessa epätarkka, mutta paransi maagisesti NFL:ssä? Sitä ei tapahdu. Eikä se heittoliikekään ole tainnut juurikaan nopeutua, vaikka treenamiseen on panostettu paljon.

Eikä tämä tietysti ole Timpan vika, hän on se mitä on. Mutta kun laskee kaiken ylläolevan yhteen, niin mun on vaikea uskoa Elwayn rakentavan Broncosin tulevaisuutta Tebow'n varaan.

Jos olen väärässä, niin ei haittaa yhtään. Katson varmasti Denverin pelin taas sunnuntaina, todennäköisesti vielä pudotan kerran polvelle matkalla sohvalta jääkaapille. Sääli, ettei Coorsia saa Suomesta.
 

Cube

Jäsen
10 vuotta sitten Super Bowl voitettiin pelaamalla hyvää puolustusta ja kontrolloimalla kelloa hyökkäyksessä. Nyt vastassa on Packersin ja Patriotsin kaltaisia helvetin tehokkaita heittohyökkäyksiä, joita ei oikein voi pysäyttää, usein ainoastaan hidastaa. Mun mielestäni esimerkiksi Ravensin ja Jetsin Super Bowl -oddsit ovat heikot juuri siksi, että niiden hyökkäykset eivät pysty dominoimaan viikosta toiseen.
On totta, että NFL:ssä on tällä hetkellä vaikea pärjätä, jos ei ole edes jossain määrin pätevää hyökkäystä sen hyvän/loistavan puolustuksen tueksi, jolla mestaruuksia on perinteisesti enemmän voitettu. Packersin ja Patriotsin kohdalla on kuitenkin huomattava, että molemmilla joukkueilla on huippuhyökkäystensä vastapainoksi huonot (heitto)puolustukset. Itse asiassa ne ovat päästäneet koko liigassa eniten ja toiseksi eniten jaardeja ilmassa - varsin selvästi vieläpä. Toki tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että näitä joukkueita vastaan heitetään enemmän, koska ne yleensä johtavat, mutta kokonaisuutena nuo puolustukset eivät silti erotu mitenkään positiivisesti. Syötönkatkoissa ovat sentään liigan kärkipäätä (eittämättä taas osin siksi, että vastustajat pelaavat tappioasemassa riskillä), mutta muutoin on aika synkkää. Myöskään juoksupuolustukset eivät vakuuta.

Sanoisin, että Ravensilla ja ennen kaikkea Steelersillä on oikein hyvät matchupit noita joukkueita vastaan tällä kaudella. Tämä ei välttämättä tarkoita, että nämä haastajat onnistuisivat pelejä voittamaan - GB ja NE saattavat olla tietynlaisesta sopivuudestaan huolimatta kokonaisuutena liian kovia Baltimorelle ja Pittsburghille - mutta suhtaudun ainakin Ravensin mahdollisuuksiin maltillisen optimistisesti. Joukkueella on kerrankin hyvin syvyyttä CB-osastolla (Cary Williams, Lardarius Webb, Jimmy Smith, Chris Carr..) ja Ravens on taas vaihteeksi onnistunut saamaan vastustajan pelinrakentajiin hyvin painetta myös 4 miehen rusheilla. Tästä kaikesta sopii kiittää tuttujen nimien ohella ennakkoluulottomasti pelanneita nuoria. Williams ja Webb pelaavat cornereina mukavan aggressiivisesti ja Kruger/McPhee (toimivat parhaiten nimenomaan kombona) on ollut todellinen yllätys pass rushin saralla. Otteet ovat kenties kokemattomuudesta johtuen olleet kylläkin myös vähän ailahtelevia, joten saa nähdä, miten homma toimii pelien kovetessa. Haastaja joukkue luonnollisesti on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös