NFL season 2011–2012

  • 80 164
  • 532

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Packersin ja Patriotsin kohdalla on kuitenkin huomattava, että molemmilla joukkueilla on huippuhyökkäystensä vastapainoksi huonot (heitto)puolustukset. Itse asiassa ne ovat päästäneet koko liigassa eniten ja toiseksi eniten jaardeja ilmassa - varsin selvästi vieläpä.

Ainakin Patriotsien kohdalla osittain tuon voi selittää sillä että valitettavan usein vastustajan kuuppa on heittänyt garbage-time:lla uskomattomia määriä jaardeja/TD:tä. Siinä mielessä tuo statistiikka on hieman harhaanjohtava. Veikkaisin että jos Pats pystyisi kehittämään edes hieman painetta vastustajan kuupalle niin nämä Kwik-E-Mart:sta hankitut CB:t eivät olisi jatkuvasti pulassa. Patriots on kuitenkin 13. kun katsotaan kuinka monta pistettä he ovat antaneet vastustajille. Juoksupuolustukseen minä ainakin olen tyytyväinen koska mitään jatkuvaa d-linen läpi juoksemista ei tapahdu. Tällä kaudella yksikään RB ei ole juossut 85 jaardia enempää Patseja vastaan.

En toki sano että se olisi muutenkaan mitään TOP-5 kalustoa mutta viimeiset 5 viikkoa ovat olleet siedettäviä ja BB:n bendt but dont break puolustus on saanut hyvin pysäytettyä vastustajat red zonelle ja pakottaneet heidät potkaisemaan FG:n. Tottakai toivoisin ettei tarvitse alkaa hikoilemaan joka kerta kun puolustus tulee peliin ja toivoa että tulisi syötönkatko/fumble tms.
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Nyt sun kannattais ottaa peili käteen ja miettiä ihan rauhassa sitä, miksi sää tulet huuteleen KVG:tä tolla kokemuksella keskustelupalstalle, jossa tätä keskustelua (ja aikaisemmin muualla) on käyty luultavasti sun jefu-uran pituuteen nähden aika helvetin pitkään. Mm. tuo heiton vs. optionin puolustamisesta kertova kommentti on jo typeryydessään sitä luokkaa, että toivon jatkossa asiallista keskustelua nfl:ään ja jefuun liittyen ilman noita KVG, sun oma joukkuees häviää ja vihaat Tebowta kommentteja/syytöksiä.

Anteeksi vain. Forumin säännöissä ei lukenut, että NFL:ää tulisi olla seurattuna vähintään 20v ennen kuin tänne saa kirjottaa siitä mitään. Eikä se oikeen mahdollistakaan olis, kun sillon kiinnosti pikkuautot vielä huomattavasti enemmän. En kyllä edes tiennyt sinun olevan täällä forumipoliisina.

Luulin tuon kommentin heiton puolustamisesta olevan jo niin paska pisteineen, ettei sitä kukaan ottaisi tosissaan. Ensi kerralla laitan pari hymiötä perään niin ei toivottavasti kiristä päänahkoja niin paljoa.

Toivot asiallista keskustelua ja itse aloitat kommentoimalla kommenttejani järjettömäksi, typeriksi yms. Onneksi omasta mielestäsi pidät keskustelun täällä asialinjalla. Eaglesin otin vain esimerkiksi losing record joukkueelle häviämisestä, koska kirjoituksellasi sait voitot näistä vaikuttamaan niin itsestäänselvyyksiltä. Monesta muustakin joukkueesta oisin sen esimerkin kyllä voinut ottaa, millään ei ollut tarkoitus alkaa mistään tappioista enempää vittuilemaan.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Packersin ja Patriotsin kohdalla on kuitenkin huomattava, että molemmilla joukkueilla on huippuhyökkäystensä vastapainoksi huonot (heitto)puolustukset. Itse asiassa ne ovat päästäneet koko liigassa eniten ja toiseksi eniten jaardeja ilmassa - varsin selvästi vieläpä. Toki tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että näitä joukkueita vastaan heitetään enemmän, koska ne yleensä johtavat...

Scoring defense on juuri siksi mun mielestäni parempi mittari kuin jaardit ja molemmat taitavat olla siellä pakan keskellä.

Mutta ei kummankaan jengin puolustusta voi todellakaan hyväksi sanoa ja jos vastustaja onnistuu hidastamaan hyökkäystä tarpeeksi ottaen pari turnoveria, kuten Jets viime kaudella, ovat sekä Pats että Packers todellakin voitettavissa.

Ja Patriots tulee olemaan pulassa Baltimorea ja/tai Pittsburghia vastaan, jos jäävät alussa jälkeen kuten Ravensia vastaan kävi pleijareissa 2010 ja Steelersiä vastaan aiemmin tällä kaudella. Baltimore on mun mielestäni heikoimmillaan, jos se joutuu pelaamaan takaa ja luottamaan Flaccoon enemmän kuin Riceen ja Steelersin linjaankaan en luottaisi takaa-ajotilanteessa. Patsien kanssa puhutaan paljon kotiedusta, mutta sillä ei em. jengejä vastaan taida olla juurikaan merkitystä.

Ricen soppari taitaa muuten loppua tähän kauteen? Miksei jatkodiiliä ole vielä tehty?
 

Cube

Jäsen
Scoring defense on juuri siksi mun mielestäni parempi mittari kuin jaardit ja molemmat taitavat olla siellä pakan keskellä.
Jos samaa kriteeriä sovelletaan myös toiselle puolen palloa, niin Ravensillahan on silloin liigan 6. paras hyökkäys. :) Ja Jetsilläkin 8. paras. Tietysti tämä on vähän ongelmallista, koska hyökkäysten osalta tuolta 6. sijalta on viiden huonoimman joukkoon yhtä lyhyt matka kuin kärkeen. Ehkä piste-ero on sitten paras mittari, koska ainakin muistaakseni se korreloi playoff-menestyksen (/mestaruuksien) kanssa positiivisesti. Siinä Ravens on niinikään liigan 6. paras heti Patriotsin perässä. Packers nyt jyrää kaikki muut tuossa(kin) kategoriassa, mutta se tuleekin olemaan jossain määrin yllätys, jos joku muu tälla kaudella Super Bowlin voittaa.

Ricen soppari taitaa muuten loppua tähän kauteen? Miksei jatkodiiliä ole vielä tehty?
Ravens yleensäkin aikailee sopimusten kanssa kummallisen paljon. Liikaakin, koska usein hinta nousee suhteettomasti, kun pelaajat suorittavat sillä tasolla kuin olisi voinut olettaakin. Flaccolla on ensi kaudella puolestaan sopimuksen viimeinen vuosi, joten ehkä peilaavat Ricen tilannetta myös tuohon jollain tapaa. Mahdollista on myös, että Ricea heitettäisiin tagilla (työhevos-RB:n kohdalla voisi periaatteessa olla "viisasta"), mutta lähtemään häntä ei ainakaan päästetä.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos samaa kriteeriä sovelletaan myös toiselle puolen palloa, niin Ravensillahan on silloin liigan 6. paras hyökkäys. :) Ja Jetsilläkin 8. paras. Tietysti tämä on vähän ongelmallista, koska hyökkäysten osalta tuolta 6. sijalta on viiden huonoimman joukkoon yhtä lyhyt matka kuin kärkeen. Ehkä piste-ero on sitten paras mittari, koska ainakin muistaakseni se korreloi playoff-menestyksen (/mestaruuksien) kanssa positiivisesti. Siinä Ravens on niinikään liigan 6. paras heti Patriotsin perässä.

Kyllä mun mielestäni pisteet ovat myös hyökkäyssuuntaan paljon mielenkiintoisempi statsi kuin jaardit. Kumpaankaan suuntaan niillä ei saa joukkueita absoluuttisen järjestykseen - ainakaan jos ei pysty fiksusti painottamaan vastustajien tasoeroa - mutta jengit voi laittaa ryhmiin vaikka ~kolmen pisteen sisään.

Tietysti voi myös yrittää miettiä sitä miten joukkue pelaa: Patsien cornerit ovat yksinkertaisesti vitun surkeita pelaamaan miestä ja aina kun sitä on yritetty (Buffaloa vastaan, viimeinen neljännes Coltsia vastaan) niin tulos on ollut karmea. Siksi takakenttä istuu zonessa ja jättää keskelle kenttää tilaa, ideana se, että tila loppuu red zonella ja vastustaja joutuu tyytymään field goaliin. Belichick on peluuttanut tämän tyyppistä puolustusta useasti aiemminkin. Mutta kun vastassa on joukkue, joka on red zonella tarpeeksi hyvä, niin kusessa ollaan aina, jos hyökkäys jää alle 30 pisteen.

Ravensin 24+ pinnan keskiarvo on mun mielestäni hyvä ja itse asiassa oletin jostain syystä sen olevan lähempänä kahtakymmentä. Ja on se suorittaminenkin tainnut olla reilusti tasaisempaa kuin Jetseillä.

Packers nyt jyrää kaikki muut tuossa(kin) kategoriassa, mutta se tuleekin olemaan jossain määrin yllätys, jos joku muu tälla kaudella Super Bowlin voittaa.

Jep.

Mahdollista on myös, että Ricea heitettäisiin tagilla (työhevos-RB:n kohdalla voisi periaatteessa olla "viisasta"), mutta lähtemään häntä ei ainakaan päästetä.

Samaa mieltä viisaudesta. Tosin tässä vaiheessa on tietysti helppo sanoa, että vaikka kolmen vuoden jatko vuosi sitten olisi ollut hyvä veto. En ole todellakaan kaikkia Ravensin pelejä tällä kaudella nähnyt, mutta en tiedä onko yksikään RB liigassa yhtä tärkeä joukkueelleen kuin Rice.

Peterson ehkä periaatteessa, mutta Vikings ei menesty pelaa AP kuinka hyvin tahansa. Ja Fosterin menestyksestä taas menee mun mielestäni isompi osa loistavalle linjapelille.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Otetaas tähän väliin satunnaiskatsojan kysymys:

Olin näkevinäni Packers-Jets -matsissa, että Green Bayn pelaaja n:o 18 heitti palloa, vaikka QB Rodgers oli myös kentällä. Näinkö väärin vai oliko tämä joku harvinainen "kikka kakkonen"? Tosin "incomplete" oli tilanteen lopputulos.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Packersin puolustuksesta puhuttaessa kannattaa muistaa, että siellä on Nick Collinsin poissa ollessakin monta kovan luokan playmakeriä, jotka ovat loistavia pysäyttämään vastustajan hyökkäyksen juuri silloin, kun sillä on eniten merkitystä.

Jos tällaiset maagiset taidot löytyvät, niin eikö niitä kannattaisi käyttää heti sen sijaan, että vastustajalle annetaan siimaa?

Ja mitä ne tärkeät hetket ovat? Packersin puolustus on 29/32 liigassa 3rd downilla. Red zonella vastustaja tekee TD:n 56.76% todennäköisyydellä (23/32). Esimerkiksi Ravensin vastaava numero on 36.67%.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinhän niitä yleensä käytetäänkin, ja se siiman antaminen alkaa vasta turvallisessa pistejohdossa oltaessa.

Miksi siimaa ylipäätään annetaan? Miten tämä tapahtuu, valmentaja käskee pelaajia löysäämään puoliajalla?

Ja kuitenkin Packersia vastaan tehdään keskimäärin enemmäin pisteitä ensimmäisellä puoliajalla.

On se maagista.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Summa summarum, Packers on liigan paras joukkue ja sillä on keskitason puolustus (puolustuksen voi olettaa olevan absoluuttisia numeroita paremman, koska paljon johtoasemassa pelaavaa joukkuetta vastaan heitetään keskiarvoa enemmän). Joukkue ei ole "tärkeissä tilanteissa" erityisen hyvä, päinvastoin, kolmannella downilla ja red zonella Packers on liigan mediaania heikompi. Kaiken tämän näkee tilastoista helposti.

Ylipäätään ajatus siitä, että joku puolustus olisi erityisesti tärkeissä tilanteissa hyvä on tilastollisesti kiinnostava. Esim. passing defense ja 3rd down defense kuitenkin korreloivat aika vahvasti. Tietysti voisi ajatella, että joukkue esimerkiksi aiheuttaa paljon turnovereita, mutta isot erot keskiarvosta turnover-numeroissa (esim. Saintsin mestaruusvuosi, Pats viime vuonna) ovat käsittääkseni olleet aina tilastollisia oikkuja.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Anteeksi vain. Forumin säännöissä ei lukenut, että NFL:ää tulisi olla seurattuna vähintään 20v ennen kuin tänne saa kirjottaa siitä mitään. Eikä se oikeen mahdollistakaan olis, kun sillon kiinnosti pikkuautot vielä huomattavasti enemmän. En kyllä edes tiennyt sinun olevan täällä forumipoliisina.

Luulin tuon kommentin heiton puolustamisesta olevan jo niin paska pisteineen, ettei sitä kukaan ottaisi tosissaan. Ensi kerralla laitan pari hymiötä perään niin ei toivottavasti kiristä päänahkoja niin paljoa.

Toivot asiallista keskustelua ja itse aloitat kommentoimalla kommenttejani järjettömäksi, typeriksi yms. Onneksi omasta mielestäsi pidät keskustelun täällä asialinjalla. Eaglesin otin vain esimerkiksi losing record joukkueelle häviämisestä, koska kirjoituksellasi sait voitot näistä vaikuttamaan niin itsestäänselvyyksiltä. Monesta muustakin joukkueesta oisin sen esimerkin kyllä voinut ottaa, millään ei ollut tarkoitus alkaa mistään tappioista enempää vittuilemaan.
Sulla edelleenkään mitään jenkkifutikseen liittyvää?

Green bayn ja New englandin lisäksi tarvitsee nostaa esiin New orleans, jota pidän NFC:n ja NFL:n puolelta Packersin ainoana varteenotettavana haastajana. Joukkue on lähes kaikissa hyökkäysstatseissa nfl:n top 5 joukkueita. Tällä kaudella Saints on ainoa joukkue, joka on kyennyt vakavasti ottaen haastamaan Packersin omalla peruspelillään (jos tuota Giantsia vastaan nähtyä perseilyä ei oteta lukuun). Joukkueen suurena ongelmana on se, että ko. takakenttä (Jabari Greer, Tracy Porter, Malcolm Jenkins, ja Roman Harper) ovat olleet näkemissäni peleissä enemmän kuin kusessa. Mm. Matt Schaub ja Matt Ryan polttivat ko. puolustuksen aivan pystyyn. Tiimissä on paljon SB-kokemusta, mutta se, että puolustuksessa ei ole vakavasti otettavia pass rushereita ja Roman Harper ja Jabari Greer eivät ole pelipaikoillaan kuitenkaan nfl:n eliittiä, tekee joukkueesta selkeän haastajan Packersiin nähden.

Näillä tuloksilla, ja sillä että joukkue ei floppaa taas wild cardeissa, joukkue menee omissa papereissani NFCCG:een helposti, sillä 49ersillä ei ole tarvittavaa tulivoimaa vastata hyökkäyskisaan. Oikeastaan Frank Goren varaan rakennetulla juoksuhyökkäyksellä ei todennäköisesti voiteta kumpaakaan noista tiimeistä. 49ersissa hämää eniten se, että kaksi parasta rissua Crabtree ja Vernon Davis (imo rissuksi voi kaveria kutsua) ovat räiskineet 1200 jaardia kasaan ja siihen tulivoima sitten loppuukin. Ravensia vastaan nähtiin se valitettava tosiasia, että hyökkäys on huomattavan yksiulotteinen.

NFC:n puolelta eräänä mustana hevosena voisi mainita vielä Cowboysin, jonka peli on tällä kaudella alkanut muistuttamaan jo oikeasti hyvää jenkkifutista. Silloin siis kun Romo ei tukehdu, spessuissa perseillä tai mitä näitä nyt on. Garrett freezaa omaa kickeriä. Joukkue saa takaisin pitkään kylmänä olleen Miles Austinin ja tulivoimaa löytyy - Jason Witten, Dez Bryant ja Austinin kylmänä ollessa hyviä otteita esittänyt Laurent Robinson muodostavat - no varovasti sanottuna top 6 rissuosaston. Puolustuksessa on todella suuri käryämisriski varsinkin Mike Jenkinsin puolella, eikä safetyt Gerald Sensabaugh (jolla kuitenkin hyvä vuosi) ja Abram Elam ole mitään Ed Reedejä edes lähelle, mutta tätä paikkaa todella hyvin Dallasin 3-4:ssa yksi nfl:n parhaista LB-osastoista. Demarcus Ware ja Sean Lee ovat pelanneet overall todella hyvin ja Anthony Spencer ja Bradie James imo tasaisesti. Sikäli kun Dallas on pelannut tasaisesti.

AFC:tä tunteviin kannattaa luottaa tässä enemmän. Lyhyt arvio kuitenkin siitäkin. Patriots on pelannut viime aikoina dominantisti, mutta pari kierrosta tarvitsee joukkuetta tarkkailla ja katsoa, niputtaako Patriotsin heittohyökkäys tuota 400 jaardia per peli. Väittäisin Baltimoren kykenevän nykykunnossa tiputtamaan Patriotsin sillä joukkueella on imo nfl:n top 3 seiskan frontti ja kuten pari kautta takaperin nähtiin - Ray Rice. Torrey Smith ja Anquan Boldin kykenevät levittämään puolustusta sopivasti siihen nähden että kasin boksia kannattaa tiimiä vastaan pelata. Toisin sanoen pelejä joudutaan antamaan sekä maasta että ilmasta. Steelersiä voidaan pitää toisena haastajana, mutta Houstoniin, paljon puhuttuun Denveriin, Cincinnatiin (jonka menoa on toki ollut mukava seurata), Tenneseen yms. en usko yhtään. Jos joku tiimi tiputtaa patriotsin jatkosa, veikkaan sen olevan Baltimore.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
NFC:n puolelta eräänä mustana hevosena voisi mainita vielä Cowboysin, jonka peli on tällä kaudella alkanut muistuttamaan jo oikeasti hyvää jenkkifutista. Silloin siis kun Romo ei tukehdu, spessuissa perseillä tai mitä näitä nyt on. Garrett freezaa omaa kickeriä. Joukkue saa takaisin pitkään kylmänä olleen Miles Austinin ja tulivoimaa löytyy - Jason Witten, Dez Bryant ja Austinin kylmänä ollessa hyviä otteita esittänyt Laurent Robinson muodostavat - no varovasti sanottuna top 6 rissuosaston. Puolustuksessa on todella suuri käryämisriski varsinkin Mike Jenkinsin puolella, eikä safetyt Gerald Sensabaugh (jolla kuitenkin hyvä vuosi) ja Abram Elam ole mitään Ed Reedejä edes lähelle, mutta tätä paikkaa todella hyvin Dallasin 3-4:ssa yksi nfl:n parhaista LB-osastoista. Demarcus Ware ja Sean Lee ovat pelanneet overall todella hyvin ja Anthony Spencer ja Bradie James imo tasaisesti. Sikäli kun Dallas on pelannut tasaisesti.
Kyllä juu, aika tavalla samaa mieltä kanssasi. Tosin tota Romon jäätymistä ei oo tapahtunut sitten Lions pelin. Muutenhan Romo on pelannut todella hyvin. Eagles matsi nyt muutenkin oli katastrofi kaikilta osin. Patriots pelikin oli täysin voitettavissa, mutta pikkasen liikaa jäi Bradylle aikaa lopussa. Kuten mainittua, niin Garrett lahjakkaasti timeoutilla munasi voiton Cardinalsista. Tosin spessujen koutsi kävi jotain ensiksi kuiskuttelemassa Garretin korvaan. Mitä lie sitten oli vikana. Hieman mukavampi on ollut tällä kaudella seurata Cowboysin otteita, kun vertaa edellis kauteen. Joten siltä osinkin ymmärrän Philly fanien tuskan. Tosin pahoillani en tästä ole pätkääkään.

Suurinpana syynä Cowboysin otteiden parantumiseen näen muutaman asian. Ensinnäkin nyt on kunnollinen juoksupeli. Murray on oikeasti uhka, mutta kaikkea ei toki voi hänen kunniakseen laittaa. Nimittäin OL on petrannut hurjasti. Romo saa kunnon suojelua ja jos ei saa, niin taikoo aikaa "Rothlersbergimäisesti". Ehkä avaimena OL:n myös parantuneeseen peliin ja sitä kautta juoksun uppoamiseen on ollut Montrae Hollandin pistäminen avaukseen sekä kunnon fulari Fiammettan peluuttaminen. Tosin nyt loukkaantuneena. Toiseksi Romo ei pakota enää heittoja. Eli ei enää tule niitä aivopieruja mitä alkukaudesta. Vaikka Austin on tosiaan ollut puolet peleistä sivussa, niin silti on paukutettu varsin mukavia heittojaardeja pelissä kuin pelissä. Aika iso kiitos tästä kuuluu Laurent Robinsonille. Aivan loistava hankinta. Samoin Witten on suorittanut omalla tasolla pelistä toiseen. Dez Bryantilla on jotenkin ollut se ikävä tapa, että aina alkupuoliskolla pelistä Dez on aivan liekeissä, mutta sitten loppupuolella kaveria ei näy missään?.

Mitä sitten puolustuksen osalta, niin hieman eri linjoilla Mike Jenkinsistä kuin anticatabolic. Viime kaudella Jenkins oli todella surkea, mutta ei tällä kaudella. Kaveri on pelannut mielestäni varsin hyvin. Tosin on ollut jonkun verran loukkaantuneena. Suurin katastrofi Dallasin takakentällä on Alan Ball. Jannu saa käsittämättömän paljon peliaikaa kun kuitenkin pelistä toiseen pyörii ihmissoihtuna kentällä. Ei voi vaan ymmärtää. Newman on ollut myös varsin hyvä, mutta toki virheitäkin myös mahtuu mukaan. Tosin täytyy muistaa, että cornerin pelipaikka on aika raaka. Ei se vaadi kuin yhden virheen niin se näkyy samantien taululla. Jos sinua ei kukaan huomaa pelin aikana, olet todennäköisesti pelannut todella hyvin. Viime vuosina safetyt ovat olleet se heikoin lenkki. Tämä vuosi on poikkeus tältä osin. Varmaa ja ennen kaikkea tasaista pelaamista molemmilta. Sensabaug palkittiin juuri tästä viiden vuoden jatkopahvilla.Tukimiesten puolelta jo anticatabolicin mainitsemat Ware ja Lee ovat olleet koneita. Leelle varsinkin hatunnosto kun pelaa yksikätisenä mlb:n tontilla. Puolestaan James ja Spencer ovat alisuorittaneet kokoajan. Joka vuosi sitä odottaa, että joko nyt se Spencer lyö itsensä läpi liigan eliitti passrushereihin, mutta kun ei. DL osalta Ratliff oli alkukaudesta aika heikko, mutta nyt parantanut lähes joka peliltä. Endi Hatcher on myös ollut ihan ok, jos on ollut ehjänä. Kokonaisuutena puolustus on ihan ok kamaa, mutta parannettavaa on rutkasti jos meinaa pitkälle mennä.

Nythän oikeastaan alkaa se runkosarjan huipennus olla tapetilla. Dallasilla on kaikki avaimet omissa käsissään. Huomenna sunnuntaina on jo iso, iso mahdollisuus kun vastaan asettuu kovasti inhoamani Giants. Suunsoittoa on jatkunut puolin ja toisin pitkin viikkoa mm. Tuckin & Jacobsin sekä Waren toimesta. Todella kova matsihan tämä tulee olemaan, mutta ei kuitenkaan ratkaiseva. Dallas on nyt ns. yhden edellä Giantsia ja tämän voittamalla homma vähän helpottaisi. Tosin täytyy muistaa, että Giants kohdataan vielä toistamiseen sekä myös viime kerralla turpakäräjät järjestänyt Eagles. Tampa Bay on sitten etukäteen se helpoin vastustaja jäljellä olevista. Jännäksi tämä menee. Oma veikkaukseni on, että Dallas häviää toisen matsin Giantsille ja toisen voittaa. Tappiota veikkaan myös Phillyä vastaan, mutta Tampa voitetaan. Näin ollen recordi olisi sitten 9-7 ja sillä voisi irtoaisi divisioonan voitto? Phillyn loppukiriin en oikein jaksa enää uskoa.

Jos tarkastelee muita NFC:n jokkueita, niin Packers on tietenkin oma lukunsa. Ei siitä sen enempää. Saints on todella vaarallinen joukkue ja varmasti tällä hetkellä se Packersin ykköshaastaja. Bears on ollut hyvä läpi kauden, mutta taisi mahkut mennä Cutlerin ja ennen kaikkea Forten loukkaantumisen myötä? 49ersiin en usko pätkääkään. Ei vain vakuuta. Puolustus tosin on liigan eliittiä. Tähän samaan kategoriaan kuuluu Falcons, vaikka heillä varsin hyvä räjähtävä hyökkäys onkin. Mutta jotenkin ei. Detroit oli kuuminta hottia alkukaudesta, mutta nyt hiipunut aika pahasti. Kyllä sieläkin se potentiaali on, mutta ei ehkä kuitenkaan vielä tänä vuonna. Lions tulee olemaan todella kova tässä muutaman vuoden sisään. Mutta tässä vielä järjestys:

Packers
Saints
-----
49ers
Cowboys
Falcons
Giants
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Suurinpana syynä Cowboysin otteiden parantumiseen näen muutaman asian. Ensinnäkin nyt on kunnollinen juoksupeli. Murray on oikeasti uhka, mutta kaikkea ei toki voi hänen kunniakseen laittaa. Nimittäin OL on petrannut hurjasti. Romo saa kunnon suojelua ja jos ei saa, niin taikoo aikaa "Rothlersbergimäisesti". Ehkä avaimena OL:n myös parantuneeseen peliin ja sitä kautta juoksun uppoamiseen on ollut Montrae Hollandin pistäminen avaukseen sekä kunnon fulari Fiammettan peluuttaminen. Tosin nyt loukkaantuneena.
Montrae Holland ja Tyron Smith ovat olleet omien havaintojeni puolesta selkeää upgradea linjaan ja sitä kautta myös Romokin on pysynyt tällä kaudella ehjänä. Mielestäni linjassa on kuitenkinollut jonkun verran epätasaisuutta. Cardinalsia vastaan parivaljakko Phil Costa ja Kyle Kozier perseilivät oikein urakalla Esim. NFL Videos: Cardinals defense, sack, 6-yd loss NFL Videos: Cardinals defense, sack, 7-yd loss (jossa ensimmäisessä aivan jäätävä Costan blokki). Kaverien olisi hyvä petrata sillä tuossa Cardinals pelissä kaverit näyttivät blokkaavan löysästi.


Mitä sitten puolustuksen osalta, niin hieman eri linjoilla Mike Jenkinsistä kuin anticatabolic. Viime kaudella Jenkins oli todella surkea, mutta ei tällä kaudella. Kaveri on pelannut mielestäni varsin hyvin.
Jenkins pelasi todella hyvin Larry Fitzgeraldia vastaan oliko 4 koppia ja 58 jaardia tai jotain ja Newman on vissiin ollut parissa pelissä enemmän kujalla. Kuitenkin mies pelasi tuoreella jalalla ja Fitzgerald on shutattu tällä kaudella monen huonommankin cornerin toimesta. Eaglesia vastaan ennen kylmenemistä kaverilla oli yhden käden sormilla laskettava määrä kämmejä (mm. aivan jäätävästi puolustettu screeni, josta td) ja Redskinssiä vastaan meni heikommin. Jenkins jossain haastattelussakin tuon myönsi. Kuitenkaan en ole koko kautta Dallasia katsonut ja se voi olla etteivät hyökkäyksen kordinaattorit Jenkinsin puolelle enää niin agressiivisesti toimita palloa.
Nythän oikeastaan alkaa se runkosarjan huipennus olla tapetilla. Dallasilla on kaikki avaimet omissa käsissään. Huomenna sunnuntaina on jo iso, iso mahdollisuus kun vastaan asettuu kovasti inhoamani Giants. Suunsoittoa on jatkunut puolin ja toisin pitkin viikkoa mm. Tuckin & Jacobsin sekä Waren toimesta. Todella kova matsihan tämä tulee olemaan, mutta ei kuitenkaan ratkaiseva. Dallas on nyt ns. yhden edellä Giantsia ja tämän voittamalla homma vähän helpottaisi. Tosin täytyy muistaa, että Giants kohdataan vielä toistamiseen sekä myös viime kerralla turpakäräjät järjestänyt Eagles. Tampa Bay on sitten etukäteen se helpoin vastustaja jäljellä olevista. Jännäksi tämä menee. Oma veikkaukseni on, että Dallas häviää toisen matsin Giantsille ja toisen voittaa. Tappiota veikkaan myös Phillyä vastaan, mutta Tampa voitetaan. Näin ollen recordi olisi sitten 9-7 ja sillä voisi irtoaisi divisioonan voitto? Phillyn loppukiriin en oikein jaksa enää uskoa.

Itsekin olen oikeastaan pakotettu fiilistelemään tätä Cowboys vs. Giants matsia, kun Eagles on menettänyt jo mahdollisuutensa divisioonassa. Imo Cowboys lähtee peliin suosikkina.Tähän peliin liittyen olen lukenut kautta aikain paskinta match previewiä nfl.comista. Siellä liputetaan Giantsin voiton puolesta (perusteella mm. Giantsilla on paremmat rissut) ja itse en tuohon usko, vaikka meinasivat mäihällä voittaa undefeated Packersin. Syynä tähän on mm. Giants' offensive line remains banged up - NFC East Blog - ESPN ja yleisesti ottaen Giantsin tällä kaudella surkeasti pelannut puolustus, jolla on tapana päästää peli käsistä jo ensimmäisellä puoliskolla. Pass rushin kannalta joukkue on vielä voimissaan Jason Pierre-Paulin loistavan kauden ansiosta ja Osi Umenyioraltakin tulee välillä välähdyksiä SB-kaudelta. Siihen mielestäni puolustus loppuukin - Corey Websterin lisäksi ei takakentältä löydy hyvää miespuolustavaa DB:tä eikä LB:t ole solidia parempi ryhmä. Näillä näkymin pidän todennäköisenä että Dallas vie nfc-eastin ja pelaa toivottavasti Atlantaa vastaan, jolloin toinen inhokeistani tippuu jo Wild Cardeissa.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Kumpaankaan suuntaan niillä ei saa joukkueita absoluuttisen järjestykseen - ainakaan jos ei pysty fiksusti painottamaan vastustajien tasoeroa - mutta jengit voi laittaa ryhmiin vaikka ~kolmen pisteen sisään.
Football Outsiders tarjoaa ainakin yhden vaihtoehdon tuohon DVOA-tilastoinnillaan. Heidän tilastoissaan GB:n puolustus on sijalla 24 ja NE:n sijalla 26. Kokonaisuutena joukkueet ovat kuitenkin sijoilla 2 (!!!) ja 5.

Ykkösenä DVOA-listalla on muuten Houston Texans, mutta joukkueen pelinrakentajaongelmat estävät todennäköisesti sitä haastamasta kovin pätevästi kauden muita huippujoukkueita. DVOA-tilastojen perusteella sijoittaisin itse rahani tällä hetkellä Steelersiin, koska se on ainoa joukkue, jolla on hyökkäys, puolustus ja spessut kaikki liigan 10 parhaan joukossa.

Ravensin 24+ pinnan keskiarvo on mun mielestäni hyvä ja itse asiassa oletin jostain syystä sen olevan lähempänä kahtakymmentä. Ja on se suorittaminenkin tainnut olla reilusti tasaisempaa kuin Jetseillä.
Itse asiassa Ravens on ollut yksi kauden epätasaisimmista joukkueista (mutun ohella FO tukee tätä havaintoa). Nuoren jengin kasvukipuja toivottavasti.

Samaa mieltä viisaudesta. Tosin tässä vaiheessa on tietysti helppo sanoa, että vaikka kolmen vuoden jatko vuosi sitten olisi ollut hyvä veto. En ole todellakaan kaikkia Ravensin pelejä tällä kaudella nähnyt, mutta en tiedä onko yksikään RB liigassa yhtä tärkeä joukkueelleen kuin Rice.
Matt Forte ehkä, mutta tämä menee jo viilailuksi. Rice on joka tapauksessa Ravensin hyökkäyksen sielu ja siksi onkin täysin anteeksiantamatonta, että hänet on paikoin tällä kaudella jätetty niin taka-alalle. Ricen keskiarvot Ravensin kolmesta tappiopelistä ovat olleet seuraavanlaiset:

9 att, 33 yds, 0 TDs; 6 rec, 47 yds..

Ottaen huomioon, että kaksi tappioista on tullut viidellä pisteellä ja kolmaskin taisi olla vielä puoliajalla tasan, niin eihän tuollaisessa ole mitään järkeä. Enkä edes puhu jaardeista, vaan kosketuksista.

Voittopeleistä on puolestaan seuraavanlaiset keskiarvot:

20 att, 92 yds, 1 TD; 4 rec, 45 yds

Olen periaatteessa aika luottavainen niin kauan kuin Ravens pitää Ray Ricen hyökkäyksen keskiössä. Joukkue on kuitenkin noista lähes käsittämättömistä lipsahduksistaan huolimatta pelannut erinomaisesti tällä kaudella, vaikka ohjelma (jonka etukäteen piti olla helppo) on tähän mennessä ollut koko liigan vaikeimpia. Harvalla (jos yhdelläkään) joukkueella on esittää tällaista voittojen listaa:

vs. PIT (10-3)
@ STL (2-10)
vs. NYJ (7-5)
vs. HOU (9-3)
vs. ARI (5-7)
@ PIT (9-3)
vs. CIN (7-5)
vs. SF (10-2)
@ CLE (4-9)

Ei tarvitse kuitenkaan olla nero huomatakseen ihan ylläolevastakin, että mennäkseen päätyyn asti tällä kaudella Ravensin olisi otettava itselleen kotietu pudotuspeleihin.

E: Niin, ja jos pitäisi kokonaisuutena vaikkapa TOP5 listata pudotuspelejä silmälläpitäen, niin esim. tämä kävisi:

1. GB
2. PIT
3. BAL
4. NE
5. NO

Luonnollisesti asetelmat tarkentuvat heti kotietujen jne. varmistuessa. Tälläkin hetkellä AFC:n kärkikolmikko on minulla äärimmäisen lähellä toisiaan.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tähän vähän omia veikkailuja siitä, miten kausi tästä etenee päätökseen. AFC:n puolella playoffsiin tulee pääsemään: Steelers, Patriots, Ravens, Texans, Broncos ja Bengals. SB:hen etenee minun silmissä Steelers, ollut vakuuttava parissa viime pelissä. Toki katsanto joukkueisiin on todella vajavainen, joten ehkä siksi tuo Steelers tuntuu niin kovalta.

NFC:n puolelta pleijjareihin menee: Packers, 49ers, Saints, Giants, Falcons ja Bears. OK, Bears on ehkä toiveajattelua jnyky loukkaantumis tilanteen valossa ja todellisuudessa Cowboys ehkä lähempänä paikkaa, mutta minkäs teet kun jotenkin vaan haluan uskoa Bearsiin. SB:hen sitten kait pitäisi ennustella Packers, mutta jotenkin tuntuu, että kone vielä hyytyy. Noh, sanotaan nyt silti Packers ja mustana hevosena 49ers, ihan vaan tuon 0 päästettyä rush TD:n takia. Hieno tilasto.

Mutta nämä nyt ihan hatusta, tänään jännätään joko Houston@Cincinnati tai New Orleans@Tennessee matsia, ehkä mielummin tuota ensimmäistä. Ja ehkä sitä voisi hetken seurata Bearsin vierailua Tebow-Townissa (jossa Bears muuten riisuu Tebown aseista ja palauttaa pojun maan pinnalle). Niin ja tietysti kiinnostaisi tuo kierroksen herkkupala, Giants@Dallas.... Perkele kun pitää huomenna töihin mennä, saa nähdä malttaako tässä nukkua ollenkaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onkos missään ollut tarkempaa juttua miten pahasti Ben Roethlisberger loukkaantui edellisessä matsissa => jalka vääntyi tosi pahan näköisesti...
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Onkos missään ollut tarkempaa juttua miten pahasti Ben Roethlisberger loukkaantui edellisessä matsissa => jalka vääntyi tosi pahan näköisesti...

Ilmeisesti kyseessä on vain venähdys. Palasi vielä peliin tuossa matsissa ja nythän Steelers pelaa seuraavaksi vasta 19 päivä, joten eiköhän Big-Ben ole pelikunnossa silloin.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ilmeisesti kyseessä on vain venähdys. Palasi vielä peliin tuossa matsissa ja nythän Steelers pelaa seuraavaksi vasta 19 päivä, joten eiköhän Big-Ben ole pelikunnossa silloin.

Joo Benin ja Pounceyn vammat olivat samoja eli nilkan venähdyksiä. Tuskin estävät pelaamista. Loukkaantumistilanne näyttää toistaiseksi ihan hyvältä eli ainoastaan Woodley lienee sivussa ainoana merkittävämpänä pelaajana. Saa nyt nähdä napsahtaako Harrisonille pelikieltoa. Se olisi paha juttu jos Woodley olisi myös sivussa. Polamalulla myös vammoja, mutta eiköhän hänkin pelikuntoinen ole. Hyvä tuuri, että tuli näiden pelien väliin pidempi tauko.
 

Cube

Jäsen
Joo Benin ja Pounceyn vammat olivat samoja eli nilkan venähdyksiä. Tuskin estävät pelaamista.
Eri vammat tarkoittavat eri pelipaikoille eri asioita. Jos kyseessä tosiaan on high ankle sprain, niin meinaatko, että linjamies pystyy sellaisen vamman kanssa pelaamaan? Raiskarinkin kohdalla tehnee tiukkaa, ja pelaaminen tuon kanssa nostaa minimissään loukkaantumisriskiä jatkoa ajatellen selvästi.

Hyvä puoli on, että kyseessä ei kummassakaan tapauksessa ilmeisesti ole vamman pahin muoto, mutta sikäli kun noita olen viime vuosina seurannut, niin todella ikävä ja usein myös "roikkuva" vamma on kyseessä, joka laskee suoritustasoa vielä paluun jälkeenkin (varmaan enemmän nopeutta vaativien pelipaikkojen kohdalla tosin).
 

Cube

Jäsen
HUH, käsittämätön nousu Giantsilta(kin). Cowboys on aina ollut vähän inhokki minulle ja NYG puolestaan yleensä vähintäänkin ok, mutta suurin syy toivoa Giantsin voittoa tänään oli NFC Eastin tilanne. Dallas olisi voitolla lähes varmistanut divisioonan voiton, eikä 6-7 Giantsilla olisi ollut realistista mahdollisuutta edes Wild Card -kierrokselle enää. Nyt pakka on kuitenkin täysin auki. Jopa Philadelphialla on periaatteessa edelleen mahdollisuus voittaa divisioona. Tuskin siinä ihan noin sentään käy, mutta runkosarjan viimeisen kierroksen DAL@NYG vaikuttaa vieläkin todella lupaavalta ottelulta.

Peli itsessään oli tavallaan ihan hyvätasoinen ja luonnollisesti vähintäänkin jännittävä, mutta hyökkäysten hienot suoritukset tulivat aivan liiaksi puolustusten räikeiden virheiden seurauksena. Lisäksi hyökkäyksissäkin etenkin Giantsin rissut tiputtelivat palloja luvattoman helposti. Oikeasti tasokkaita suorituksia ei ollut lähellekään niin paljon kuin tilastoja katselemalla voisi olettaa. Brandon Jacobs ja Felix Jones juoksivat molemmat kylläkin hyvin, toinen kovaa ja toinen ketterästi, kuten heidän tyyleihinsä kuuluu. Jason Pierre-Paul jatkoi puolestaan kauden aiempia dominoivia esityksiään ja vei passrushereiden "taiston" Demarcus Warea vastaan melko selvästi. Hakeem Nicks oli myös tuottelias ja teki töitä useimman catchinsa eteen. Yleisesti rissujen isoimmat onnistumiset olivat silti wide open -tyylisiä lahjoja puolustusten pahoista merkkausvirheistä johtuen.

Täytyy myös se sanoa, että Eli Manningista on vuosien varrella kasvanut melkoinen pelaaja. Virheitä sattuu edelleen, mutta kokonaisuutena suoritukset ovat jo selvästi plussan puolella. Näkeehän tuon tilastoistakin - tällä kaudella Eli on vain kerran heittänyt enemmän katkoja kuin touchdowneja ja sekin tapahtui avauspelissä. Parhaimmillaan Eli tuntuu olevan silloin, kun pelejä ratkotaan, toisin kuin Romo. Viimeisillä neljänneksillä on touchdowneja syntynyt kaikista eniten. Ei pelkästään tällä kaudella, vaan NFL:n historiassa (sivuaa tuota ennätystä, mutta vielä kolme peliä jäljellä). Vaikea keksiä Rodgersin, Breesin ja Bradyn ulkopuolelta tällä hetkellä parempaa pelinrakentajaa kuin E. Manning.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuskin estävät pelaamista.

On kyllä kova ukko jos selvisi vain venähdyksellä ja pelaa kauden loppuun => mun silmääni oik. jalkaterä vääntyi taklaajan alle täysin "auki" (eli ulkosyrjä maata vasten) ja äijä vääntyi selältään vasemman kautta likimain mahalleen.

Karmealta tuo näytti hidastuksista ja henk.koht. olin varma, että polvesta meni vähintään eturistiside poikki! OK, onhan noiden ukkojen nivelet jo sen verran kipeää saaneet, että ei pieni yliojentuminen tms. juuri haittaa...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jospa hieman tässä taas playoff-spekulaatiota

AFC:ssa Texans on varma, mutta eiköhän postseasonilla myös trio Ravens, Patriots ja Steelers nähdä. Ravensilla on first-round bye tällä hetkellä ymmärtääkseni sen takia että Ravens pesi Steelersin molemmissa peleissä tällä kaudella, kun taas Patriots kärsi Heinz Fieldillä tappion. Mutta mulla on vähän sellainen ikävä kutina että Ravens häviää San Diegossa ensi sunnuntaina ja Steelers taas voittaa San Franciscossa.

AFC Westissä voittoon mahdollisuus on vielä jopa kolmella joukkueella, joten myös viimeiselle wildcard-paikalle on tarjolla viisi joukkuetta, tällä hetkellä 6th seedillä on New York Jets (pthyi!).
Jetsille painetta tuo kuitenkin se, että kaksi kolmesta pelistä on NFC:n jengejä vastaan, sama koskee myös Bengalsia.
Titansilla taas kaikki pelit ovat oman konferenssin ja vielä oman divisioonan jengejä vastaan.
Raiders ja Chargers ovat toki myös vielä pelissä, mutta jos nyt veikata pitäisi, niin veikkaisin Tennesseetä 6th seedille. ja Broncosin kahden pelin etumatka Chargersiin riittää AFC Westin voittoon.

First round-bye: Texans, Patriots. Wildcard-rundi: Steelers - Titans, Broncos - Ravens.

NFC: Packersilla on jo first-round bye hallussaan ja yksi voitto lopuista peleistä riittää kotiedun takaamiseen molempiin playoff-peleihin. Hoitunee.
49ers ja Saints ratkovat toisen first-round byen, molemmilla yksi ns. pahempi peli jäljellä kotonaan, 49ersilla on ensi viikolla MNF:ssä Steelers ja tapaninpäivänä Saints saa kotiinsa Falconsin. Oma veikkaus on että Saints ottaa byen ja 49ers jää 3th seedille.

NFC East ratkeaa melko varmasti vasta uudenvuodenpäivänä, kun Cowboys ja Giants iskevät uudelleen yhteen, tällä kertaa Giantsin kotiareenalla. Eaglesillakin on jopa vielä saumansa, koska se kohtaa Cowboysin viikolla 16, tosin sitä ennen Kotkat saavat Lincoln Financial Fieldille New York Jetsin, joten kyllähän apuja Eagles tarvitsee.

Wildcardeista toinen mennee Falconsille, toinen taas sitten ratkaistaan Lionsin, Giantsin ja Cowboysin kesken. Lionsilla on 2/3 pelistä AFC:n joukkueita vastaan, joten Cowboysin mahdollisuus wildcardiin jos eivät divariaan voita, niin on tässä. Lions pesee kuitenkin Chargersin kotonaan viikolla 16 ja pitää sillä Cowboysin takanaan.

First Round Bye: Packers, Saints. Wildcard: 49ers - Lions, Giants - Falcons.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
On kyllä kova ukko jos selvisi vain venähdyksellä ja pelaa kauden loppuun => mun silmääni oik. jalkaterä vääntyi taklaajan alle täysin "auki" (eli ulkosyrjä maata vasten) ja äijä vääntyi selältään vasemman kautta likimain mahalleen.

Karmealta tuo näytti hidastuksista ja henk.koht. olin varma, että polvesta meni vähintään eturistiside poikki! OK, onhan noiden ukkojen nivelet jo sen verran kipeää saaneet, että ei pieni yliojentuminen tms. juuri haittaa...

No pelasi loppumatsin kuitenkin, joten tuskin kovin kummoisesta vammasta on kyse. Tuntuu tosin tuo kipuraja olevan vähän normaalia korkeammalla kun ei kovin herkästi sivuun jää. Piikillä tekee toki ihmeitä, mutta tuskin nuo ameriikan lääkäritkään sadan miljoonan ukkoja sen voimalla kentälle lähettää.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Huh huh mitä perseilyä taas Patriotseilta. En tiedä että onko edes mahdollista pelata zonea niin huonosti ja isoilla väleillä mitä Patriots tekee tällä hetkellä. Sen ymmärtäisin jos vastustajien rissut ottaisivat koppeja tiukkoihin väleihin mutta kuten eilinenkin osoitti niin safetya tai cb:tä ei ollut lähelläkään kuin muutaman kerran. Tämä siis tarkoittaa sitä että jos Brady ei pysty tekeen sitä 35+ pistettä per peli niin tappio on varma. Kylläpä syletti eilen katella tuota peliä kun Stallworth ja Gaffney koppaili koko pelin ajan ilman ongelmia.

Haters gonna hate! Tebow teki sen jälleen kerran! Ei voi mitään. Kaveri on vaan yksinkertaisesti niin hyvä. 3 min aikaa, 10 pistettä perässä ja sieltä vaan tultiin tasoihin ja jatkoajalla ohi.

Cube kirjoitti:
Täytyy myös se sanoa, että Eli Manningista on vuosien varrella kasvanut melkoinen pelaaja. Virheitä sattuu edelleen, mutta kokonaisuutena suoritukset ovat jo selvästi plussan puolella.
.
.
.
Vaikea keksiä Rodgersin, Breesin ja Bradyn ulkopuolelta tällä hetkellä parempaa pelinrakentajaa kuin E. Manning.

En lähtisi vielä hirveästi liputtamaan Manningin puolesta koska hänellä on vasta ensimmäinen kausi missä tilastot näyttävät hyvältä. Mutta jos hän jatkaa samalla tavalla kauden pari niin sitten Eli on kyllä ehdottomasti top5 kuuppa. Täksi kaudeksi ns. tyhmät heitot ovat jäänet pois mitä aikaisimmilla kausilla pysty odottamaan melkein joka matsissa. Varsinkin Red zonella hän on ryhdistäytynyt.

Rodgersin, Breesin ja Bradyn lisäksi laittaisin kyllä Big Benin listalle mukaan. Big Ben ei tilastolliseti tule kyllä ikinä olemaan mikään MVP mutta kaverilla on sellainen ikävä tapa voittaa matseja. vähän kuin eräs Tim Tebow. :)

edit: Todd Haleylle monoa Kansas Citystä.
NFL.com news: Chiefs fire Haley after two-plus seasons, 19-27 record
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Parhaimmillaan Eli tuntuu olevan silloin, kun pelejä ratkotaan, toisin kuin Romo.
Pakko tarttua tähän, vaikka vitutus on järkyttävä tällä hetkellä. Juuri 5min sitten lopetin matsin katsomisen. Eihän tämä peli millään muotoa ratkennut Romoon. Romohan teki lopussa juuri sen minkä pitikin. Marsitti joukkueen kentän läpi potkumaali etäisyydelle. Peli ratkesi täysin Dallasin puolustuksen surkeuteen viimeisen 5min aikana. Aivan jäätävää perseilyä pelaamisessa ja penaltyjen muodossa. Romo teki pelissä oikeastaan yhden selvän virheen. Hieman missattu heitto Austinille, niin peli olisi ollut paketissa. Enivei, kyllä puolustuksen olisi pitänyt pystyä Giants pysäyttämään 12 pojon johdossa kun aikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Mutta on se jännää, että aina edelleen se on Romon syy jos Cowboys häviää. Eipä juuri muitten joukkueiden pelinrakentajista käydä samanlaista keskustelua, vaikka kyllä olisi aihetta. Onhan se toki tavallaan ymmärrettävääkin kun kyseessä on mahtava ja suuri Dallas Cowboys :P

Peliä ei sen kummemmin kiinnosta analysoida. Paska mikä paska. Onhan tässä vielä mahdollisuudet jatkopeleihin. Mutta ei hyvältä näytä tolla puolustuksella. Kaiken lisäksi DeMarco Murray ilmeisesti paskaksi loppukauden osalta. Ohan rosterissa kaikki yksi rb tällä hetkellä...
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jaa-a, onhan tuo Denver Broncosin meno aika uskomatonta juuri nyt. Kaikki tuntuu kääntyvän parhain päin ja nyt jo vastustajatkin alkavat tehdä alokasmaisia virheitä ratkaisuhetkillä, kuten Marion Barber joka päätti ensin pysäyttää kellon ja jatkoajalla rähmäsi pallon vielä Broncosille. Praterilla on kyllä kova jalka ja sillä se voitto tuli, olkoonkin, että pakko antaa tunnustus myös Tebow'n pelille lopussa. Kuitenkin ihan piristävää, että joku muu kuin Chargers johtaa divisioonaa vaihteeksi.

Pelejä ei tällä tule katseltua, kiitos paskan näytönohjaimen niin täytyy roikkua näiden highlightien varassa. Eagles voitti vaihteeksi ja säkitti Miamin kuupan vaatimattomasti yhdeksän kertaa! McCoy perinteisesti teki tuhojaan ja jopa DeSean sai kentälläkin jotain aikaan. Ei ollut kuulemma millään tavalla kaunis peli ja virheitäkin tuli edelleen mutta voitto on voitto.

Playoffit ovat kai jo menneet kankkulan kaivoon, vaikka sekä Giants, että Cowboys ovat myös olleet keskinkertaisia ja Eagles on nekin voittanut molemmat, mikä on taas sekin ihan käsittämätöntä, kun miettii kenelle kaikille niitä tappioita on tullut.

Onpahan vain ollut kausi kaiken alkuhulinan jälkeen. Välillä ei ole kiinnostanut sitten yhtään koko laji mutta kummasti taas joulukuussa alkaa into olla piukassa, kun parhaat hetket ovat käsillä. Suurta draamaa ja ikimuistoisia hetkiä luvassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös