NFL season 2010–2011

  • 64 008
  • 425

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mikäs on muuten morningstarin mielipide Bills coach Chan Gaileysta? Itse olisin kuvitellut, että meneillä olevaa rebuilding-projektia oltaisiin palkattu vetämään joku nuorempi, ns.uraputkessa oleva valmentaja. Ja kai sitä head coachin pestiä aika monelle eri tyypille tarjottiinkin, mutta esim. Shanahan ja Cowher aika nopeasti tarjouksesta kieltäytyivät. Joten ehkä Gailey oli ainoa joka pestin oli valmis ottamaan vastaan. Ukkohan on vanhan koulukunnan koutsi ja on ollut pitkään mukana NFL-kuvioissa. Epäilen vähän, että kuinka hyvin hän pystyy kommunikoimaan nuoremman polven pelaajien kanssa, mutta ainakin hyökkäyksen parissa hän on tehnyt hyvää duunia, sillä Harvard-miehen tultua QB:ksi on hyökkäys toiminut itseasiassa oikein hyvin. Mutta miksei Spiller saa enemmän kosketuksia palloon? Sitä olen itsekseni ihmetellyt. Enkä ole ollut ainoa, sillä samaa ihmetellään viikosta toiseen jenkkimedioissa.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Randy Moss vaihtaa taas maisemaa. Nyt ollaan matkalla Titansiin. Mitähän tästäkin vielä tulee.. Linkki uutiseen NFL:n sivuilla: http://www.nfl.com/news/story/09000...ans-only-team-to-claim-wr?module=HP_headlines

Niin ja pitäähän tähän vielä lisätä se että Buffalo nappasi waiverilta entisen "lights out" säkkihirmu Shawne Merrimanin. Morningstarille jotain ilonaiheita. Toivottavasti kaveri pysyy terveenä.

lähde:
http://www.nfl.com/news/story/09000...lights-out-production-from-teammate-merriman-
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Mikäs on muuten morningstarin mielipide Bills coach Chan Gaileysta?

Toivottavasti minusta ei odoteta JA:n Bills-insideria. Pikemminkin toivoisin että Jatkoaikaan ilmaantuisi joku asioista selvillä oleva Bills-fani, jotta minäkin pysyisin ajan tasalla.

Gaileysta kuitenkin sen verran, että sikäli kuin olen ymmärtänyt, Buffaloon haettiin nimenomaan hyökkäysorientoitunutta päävalmentajaa. Gaileyn statsit aiemmalta valmentajauralta ovat hyvät; playoffeihin on menty lähes järjestäen. Kuitenkin tilanne lienee ollut se että tuohon tehtävään ei todellakaan ollut tunkua. Tässä erään bloggaajan näkemys asiasta. "Billsin päävalmentajan tehtävä ei ole edes NFL:n 32:nneksi kiinnostavin tehtävä.." Karua.

Fitzpatrickin päästyä penkiltä hyökkäys on todellakin hoitanut tehtävänsä. Huippuna tuo parin viikon takainen tappio(!) Ravensia(!) vastaan 500+ jaardilla. Kuitenkin Gailey:iin palatakseni, juuri häntä syytettiin alkukaudesta Edwardsin suosimisesta. Kaiken kaikkiaan fanien asenne Gaileya kohtaan on kuitenkin myönteinen. Jos toki potkujen vaatijoita on (koska ei olisi), niin useimmat ovat sitä mieltä että Gailey sai käsiinsä huonon joukkueen ja sekaisin olevan organisaation. Haluavat katsoa vielä ensi kauden. Minäkin haluan.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Toivottavasti minusta ei odoteta JA:n Bills-insideria. Pikemminkin toivoisin että Jatkoaikaan ilmaantuisi joku asioista selvillä oleva Bills-fani, jotta minäkin pysyisin ajan tasalla.

Todennäköisesti sinusta on tehty jo Bills-insider. Kuten moni muukin täällä, kuten Cube, janoz, delete, fawkes, allekirjoittanut sekä muutama muu on profiloitunut "oman" tiiminsä insideriksi.

Hyvinhän se näyttää sujuvan joten samaan tahtiin vaan jatkat.


Tänään kauden ensimmäinen live-peli tulossa ja vähän on perhosia vatsassa. Patriots kohtaa Brownsit Clevelandissa ja odotan innolla kuinka Patsien secondary kiittää kun Colt McCoy aloittaa Brownseille.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Bills kävi vaihteeksi Kanadassa häviämässä. Kumpikin joukkue teki kolme TD:tä, ei potkumaaleja. Silti eroa kolme pistettä. Bills näytti tasoittavan ottelun tekemällä TD:n tilanteessa 14-7, mutta lisäpisteyritys blokattiin. Bills teki myös ottelun seuraavan TD:n ja Gailey pääti yrittää kahta lisäpistettä. Yritys epäonnistui. Bears puolestaan onnistui omassa kahden lisäpisteen yrityksessään. Billsin loppukirin hyvyydestä en tiedä, koska en voinut seurata ottelua edes striimin välityksellä.

Billsin fanit eivät ole kovin innoissaan tästä Toronto Series -jutusta. Tarkoittaa käytännössä yhdeksää vierasottelua. Nytkin katsomossa oli Bears-faneilla ylivalta.

Vielä kahdeksan mahdollisuutta välttää 0-16.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Pienen tauon jälkeen pääsi nauttimaan Eagles-pallosta livenä ja hieno voitto napsahti tilille. Mike Vick oli taas vaihteeksi kehissä ja aloitti rautaisesti löytämällä DeSean Jacksonin maalialueelta. Sittemmin tähän asti melkein virheetön red zone-tehokkuus (5/6) sai pari tahraa ja Colts pakotti Phillyn potkumaaleihin.

Loppu meinasikin mennä tiukaksi mutta onneksi Asante Samuel oli taas oikeassa paikassa ja pick numero kaksi ratkaisu matsin lopulta isännille. Coltsin viimeistä TD:tä edelsi vähän naurettava roughing the passer-tuomio kun Trent Colella ei ollut kyllä aikomustakaan vetää Manningia kylmäksi. Mutta kypärään hän osui ja sääntö on aika armoton tässä kohtaa. Nate Allen loukkaantui ikävän näköisesti ja myös Austin Collie lähti isoista ovista Kurt Colemanin rajun taklauksen seurauksena. Tuosta niitistä on vähän kahta eri mielipidettä ollut, toiset sanovat että oli olkapää olkapäätä vasten ja toisten mielestä Coleman ajoi tarkoituksella päähän.

Eagles hankki tuossa uuden RB:n kun Jerome Harrison tuli Brownsista vaihdossa Mike Belliin. Vähän erikoinen treidi siinä mielessä, että Harrison veti kovaa kautta Clevelandissa ja oli itsekin hämmästynyt tästä siirrosta. Bell taas ei pystynyt lunastamaan paikkaansa ja Harrisonista joukkue saa kunnon power backin ottamaan ns. kovia jaardeja.

Vickistä täytyy kyllä vielä sanoa, että on se vaan huikea kaveri! McNabbia ei ole kyllä ollut ikävä sitten yhtään ja Vickin kanssa tuo hyökkäys on todella tulivoimainen. Eagles loistaa nimenomaan nopeudellaan ja siihen muottiin Vick istuu täydellisesti. Ainoa ongelma on se vanha tuttu asia, eli hän ottaa paljon osumaa pelin aikana ja loukkaantumisriski on sitä kautta koko ajan iso.

Vickin kyky juosta tekee hyökkäyksen hankalaksi, koska käytössä on sitten DeSean Jackson syvällä ja toisaalta LeSean McCoy keskushyökkääjänä. Jos puolustus pudottautuu peittämään niin Vick-McCoy pystyvät käyttämään sen hyväkseen ja taas blitzin tullessa Jackson ja Jason Avant avautuvat. Colts pelasi eilen hyvin siinä mielessä, että sen peitto oli loistavaa ja se onkin elinehto Vickiä vastaan. Sitten kun vielä muistetaan Brent Celek ja nyt Harrison niin myös fyysistä preesensiä löytyy.

Jatkossa on tulossa kauden tähän asti kovin vääntö kun kovakuntoinen Giants asettuu toiselle puolelle. Joukkue kävi nöyryyttämässä Seahawksin vieraissa ja se on varsinkin noilla luvuilla kova temppu, kun huomioidaan Seattlen fanaattinen kotiyleisö. Dallas on puolestaan ihan sekaisin (taas kerran) ja on lähes häkellyttävässä 1-7-tilanteessa. Mike Jenkins saattoi pelata elämänsä huonoimman pelin Lambeaulla.

Hieno kausi monessa mielessä kun uusia jengejä on tullut mukaan playoff-kuvioihin. NFC:ssä Tampa Bay on ollut mukava yllätys ja sitten toki St.Louis ja miksei Seattlekin. Detroitista ei ole sittenkään tullut kauden yllättäjää vaikka olin aistivinani sellaista alkukaudesta. Divisioona on nyt yksinkertaisesti liian kova. AFC:ssäkin Titans on tehnyt comebackin ja varsinkin AFC West on jännä kun kärjessä painavat Chiefs ja Raiders! Chargers on jo muodostamassa perinnettä tuosta nihkeästä alusta ja voi olla, että tällä kaudella ei tulekaan enää paraatimarssia lohkovoittoon.

Loppujen lopuksi kuitenkin tuntuu siltä, että viimeistään playoffeissa jyräävät taas ne tutut ja turvalliset porukat. AFC:ssä Jets, Steelers ja Ravens, NFC:ssä sitten todennäköisesti Saints, Packers ja joku Eastin joukkueista.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Jatkossa on tulossa kauden tähän asti kovin vääntö kun kovakuntoinen Giants asettuu toiselle puolelle.

Tulee kyllä huima matsi. Phillyn kausi "vasta alkaa" kun kohdataan vielä kaikki NFC Northin joukkueet vähintään kertaalleen. Jättejä turpiin niin kamppaillaan koko divisioonan voitosta.

Hieno matsi oli kyllä eilen, meinasi mennä jännäksi tosin loppu, kun ei ikinä tiedä mihin Manning pystyy ja miten Eagles secondary saattaa pettää... Muutoin ei kyllä mitään lisättävää Grönvallin analyysiin, pitkälti samoin silmin tuli peliä katseltua.

Vick-Jackson alkaa pikkuhiljaa löytymään todenteolla ja sekös vaan passaa. D-Jax oli ihan liekeissä eilen.
 

janóz

Jäsen
Nate Allen loukkaantui ikävän näköisesti ja myös Austin Collie lähti isoista ovista Kurt Colemanin rajun taklauksen seurauksena. Tuosta niitistä on vähän kahta eri mielipidettä ollut, toiset sanovat että oli olkapää olkapäätä vasten ja toisten mielestä Coleman ajoi tarkoituksella päähän.

No, minulla on kai sitten se kolmas mielipide eli yritti varmaan jyrätä Collien puhtaasti (olkapäällä), mutta kuten tiedetään niin tilanteet tulee nopeaa ja olihan siinä joku muukiin eagle taklaamassa yhtä aikaa. Eli isku tuli sitten aikaa kovaa ja huonoon asentoon, en muista oliko ihan kypärä kypärään -tilanne, mutta päähän se osuma tuli sillä seurauksella, että Collie makasi maassa minuuttitolkulla.

Loppujen lopuksi kuitenkin tuntuu siltä, että viimeistään playoffeissa jyräävät taas ne tutut ja turvalliset porukat. AFC:ssä Jets, Steelers ja Ravens, NFC:ssä sitten todennäköisesti Saints, Packers ja joku Eastin joukkueista.

Ei pidä unohtaa Patriotsia ja Coltsia vaikka nyt hävisivätkin. Ne tulee mukaan kuitenkin..

Ensi yönä pelataan yksi kauden eniten odottamistana peleistä eli Bengals - Steelers Paul Brown Stadiumilla. Kun kauden alussa katselin otteluohjelmaa hekumoin jo tällä pelillä ja sen panoksilla. Ajattelin, että molemmat lähtee peliin jostain 5-2 tai 4-3 asetelmista. No, toinen lähtee ja se on juuri se "väärä" joukkue. Bengals on, kuten olen täällä jo aiemmin valittanut, pelannut alle tasonsa. Neljän ottelun tappioputki ei paljon tähän peliin lupaa, mutta ei tämä nyt sentään mikään puistokävely Pittsburghille ole. Jos heille tappio tulee niin se olisi jo toinen perättäinen ja Ravens saattaa päästä karkuun, eli paineita on. Ja lisäksi Bengals pelaa yleensä parhaat pelinsä juuri divarivastustajiaan vastaan, tosin tämäkin teoria meni vessasta alas Browns-tappion jälkeen. Tuosta tappiosta huolimatta tässä rivalryssä voi käydä miten vaan.

Cincinnatin hyökkäys ei ole löytänyt tasaista iskua missään vaiheessa ja juoksupeli on vain varjo entisestään. Oletan kuitenkin tässä pelissä coach Lewisin hakevan enemmänkin old school -meininkiä ja se tarkoittaa sitä, että Benson juoksee tänään paljon. Siitäkin huolimatta, että Steelers on ehkä liigan paras puolustamaan juuri juoksua. Heittosirkuksen ja no huddlen voi vapauttaa sitten jos toisella jaksolla aletaan jäämään jälkeen. Ja koska tiedossa on Steelersin puolustuksen pysäytyskyvyt ja Bengalsin kyvyttömyys tehdä touchdowneja veikkaan myös, että varmajalkainen potkaisija Nugent potkii valtaosan kotijoukkueen pisteistä. Ja niitä ei ole tiedossa montaa. Näin ollen Bengalsin voiton avaimet on siinä, miten puolustus pysäyttää Steelersin hyökkäyksen. Linja on ollut puolustuksen alisuorittaja pitkälti loukkaantumisten takia, mutta myöskin tehottoman pass rushin vuoksi. En tiedä kannattaako Big Beniä edes sen kummemmin alkaa haastamaan blitzeillä, koska se kuitenkin rimpuilee vapaaseen paikkaan ja nakkaa sieltä jonkin puolustuksen repivän helpon näköisen heiton. Eli takakenttä vain tiiviisti liimaamaan vastaanottajat ja antaa Benin pakottaa heitto sitten tiukkoihin paikkoihin. Sitä en osaa sanoa, miten Bengalsin puolustus pystyy Pittsburghin juoksua pysäyttämään nimittäin Mendenhallin luvut eivät viime peleistä mitenkään loista, mutta ei myöskään Bengalsin Rush-D:n. Varmaan "Pittsburghin insiderit" osaa tähän enemmän sanoa.

Jos Bengals ei sorru heti alussa niin saadaan tiukka peli, mutta jos se jää takaa-ajajaksi niin Steelers vie pelin helposti. Pitkävedon kerroin kotijoukkueen voitolle on 2,85 joka on ihan pelattavissa, Pittsburghin voittoa ei kannata 1,40-kertoimella hakea, varmempiakin listalta varmaan löytyy.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallas on puolestaan ihan sekaisin (taas kerran) ja on lähes häkellyttävässä 1-7-tilanteessa. Mike Jenkins saattoi pelata elämänsä huonoimman pelin Lambeaulla.

Jep, sekaisin on pakka. Jenkins on ollut törkeän huono koko kauden, joten aika normi esitys viime yön peli oli siltä nytkin. Pari viikkoa sitten kun Romo loukkaantui Giants pelissä, Eli ja kumppanit jyräsivät Dallasin totaalisesti. Viime viikolla ämmälauma nimeltä Cowbous puhallettiin kumoon Jaguarsin toimesta. Aattelin, että se oli pohjakosketus ja ettei heikompaa esitystä enää voi mitenkään tulla tällä tasolla. No perkele, kyllä näkäjään voi ja ei ees tee tiukkaakaan. Ei tässä oikein enää osaa pukea ajatuksiaan "paperille", sen verran kylmää oli kyyti taas. Dallasilla tasan yksi onnistunut draivi koko pelissä, muuten oltiin tyylillä kolme ja ulos. Se tässä eniten ihmetyttää kun kaverit ei edes yritä. Korkeintaan Bryant on ainut joka edes hieman tappelee vastaan. Tässä on niin turtunut Cowboysin esityksiin, ettei peliä seuratessa tule edes enää eläydyttyä hommaan. Lähinnä irtoaa enää hymähtelyä poikien perseilylle. Al Michaelsin kommentti pelin loppupuolella: if you are a fan of Dallas cowboys and dont know where your team is going to play next week... you dont wanna know.

Tuli eilen katsottua kauden eka Detroit pelikin ja varsin viihdyttävä peli olikin. Jets puristi sitten loppussa rinnalle ja jatkoajalla ohi. Sanchez ja koko hyökkäys oli aika pihalla kaksi ekaa neljännestä. Puolustus piti Jetsit pelissä. Sanchez ja kumppanit sitten paransivatkin melkoisesti kahdella viimeisellä neljänneksellä. Toinen peli mikä tuli seurattua oli Chiefs@Raiders. Varsin viihdyttävä pläjäys oli tämäkin. Nämä kaksi tiimiä ovat minulle ainakin olleet kauden todelliset yllättäjät. Matsissa oli aivan silmiinpistävää penaltyjen määrä. Molemmat tiimit ovat ihan varteen otettavia playoff ehdokkaita, aika uskomatonta. Kierroksen ehkä yllättävin tulos oli tietenkin Patriotsin tappio Brownsille. Ehkä myös Indyn tappio Eaglesille oli pienehkö yllätys. Ne pelit mitä Coltsilta olen tänä vuonna nähnyt, ovat olleet vakuuttavia esityksiä. Vanha ukko Favrekin pisteli reippaasti yli 400 jaardia jatkoaika voitossa Cardinalsia vastaan. Giants taasen on minun papereissani tällä hetkellä koko NFL:n kovin joukkue. Tällä kertaa Giantsin jalkoihin jäi Seahawks. Molemmat New Yorkin tiimit ovat aika kovassa iskussa tällä hetkellä. Onpa kivaa kun ensi viikolla kohtaa aivan vastakkaisiin suuntiin menossa olevat joukkueet (Cowboys@Giants).
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ensi yönä pelataan yksi kauden eniten odottamistana peleistä eli Bengals - Steelers Paul Brown Stadiumilla. Kun kauden alussa katselin otteluohjelmaa hekumoin jo tällä pelillä ja sen panoksilla. Ajattelin, että molemmat lähtee peliin jostain 5-2 tai 4-3 asetelmista. No, toinen lähtee ja se on juuri se "väärä" joukkue.

Cincinnatin hyökkäys ei ole löytänyt tasaista iskua missään vaiheessa ja juoksupeli on vain varjo entisestään. Oletan kuitenkin tässä pelissä coach Lewisin hakevan enemmänkin old school -meininkiä ja se tarkoittaa sitä, että Benson juoksee tänään paljon. Siitäkin huolimatta, että Steelers on ehkä liigan paras puolustamaan juuri juoksua. Heittosirkuksen ja no huddlen voi vapauttaa sitten jos toisella jaksolla aletaan jäämään jälkeen. Ja koska tiedossa on Steelersin puolustuksen pysäytyskyvyt ja Bengalsin kyvyttömyys tehdä touchdowneja veikkaan myös, että varmajalkainen potkaisija Nugent potkii valtaosan kotijoukkueen pisteistä. Ja niitä ei ole tiedossa montaa. Näin ollen Bengalsin voiton avaimet on siinä, miten puolustus pysäyttää Steelersin hyökkäyksen. Linja on ollut puolustuksen alisuorittaja pitkälti loukkaantumisten takia, mutta myöskin tehottoman pass rushin vuoksi. En tiedä kannattaako Big Beniä edes sen kummemmin alkaa haastamaan blitzeillä, koska se kuitenkin rimpuilee vapaaseen paikkaan ja nakkaa sieltä jonkin puolustuksen repivän helpon näköisen heiton. Eli takakenttä vain tiiviisti liimaamaan vastaanottajat ja antaa Benin pakottaa heitto sitten tiukkoihin paikkoihin. Sitä en osaa sanoa, miten Bengalsin puolustus pystyy Pittsburghin juoksua pysäyttämään nimittäin Mendenhallin luvut eivät viime peleistä mitenkään loista, mutta ei myöskään Bengalsin Rush-D:n. Varmaan "Pittsburghin insiderit" osaa tähän enemmän sanoa.
Myös minä olen odottanut tätä matsia jo jonkun aikaa, junailin itselleni jopa huomiseksi töistä vapaapäivän, joten suunnitelmissa olisi tuo MNF livenä yön pimeinä tunteita väijyä. On muuten Steelersin seuraaminen jäänyt tällä kaudella vähän turhan vähäiseksi, joka matsista olen kyllä pari neljännestä nähnyt, mutta vain pari matsia olen ihan kokonaan pystynyt katsomaan. Joten on kyllä ok tuntuma siihen miten matsit ovat yleisesti ottaen menneet, mutta sellaista kokonaisvaltaista Steelers Game Day-fiilistä en ole oikein tällä kaudella päässyt vielä kokemaan. Vähän hirvittää että näinköhän tätäkään matsia jaksan kokonaan katsoa kun tulee niin hemmetin myöhään, mutta parhaani yritän.

Steelersiä vastaan ei tosiaan kannatta hirveästi yrittää juosta. Tai saa yrittää, mutta jaardeja sieltä ei tule paljoa irtoamaan. Tosin Aaron Smithin poissaolo kyllä heikentää puolustusta selvästi. Mutta en kuitenkaan näkisi Cedric Bensonia ja Bengalsin O-linea sen tason erityistapauksina, että noilla työkaluilla Steelersin juoksupuolustusta murrettaisiin. Sen sijaan heittämällä voi hyvinkin löytyä tilaa Steelersin secondarysta. LeBeau on viime matseissa jostain ihmeellisestä syystä pelannut todella varman päälle, eli blitzattu on todella vähän ja tiputettu jatkuvasti seitsemää ukkoa coverageen. Sinänsä tämä saattaa toimia Palmeria vastaan, sillä hän on ollut sanalla sanoen huono tällä kaudella, ja kaiken järjen mukaan heittää pari INT:ia myös Steelersiä vastaan, jos coverage on hyvää. Mutta vastineeksi kun painetta QB:lle ei anneta/saada, voi Cincy hyvinkin pistää pystyyn aikamoisen heittosirkuksen ja viskoa lähemmäs 300 jaardia. Ja vaikka Ike Taylor onkin hyvä CB, niin en ihmettelisi jos Owens scooraa tässäkin ottelussa.

Mitä tulee Pittsburgin hyökkäykseen, niin vaikkei juoksupeli ole viime kierroksilla tuottanutkaan isoja jaardeja, ei tätä voida pistää Mendenhallin piikkiin. Sälli on nimittäin ollut Steelersin parhaita pelaajia alkukaudesta. Jos linja pystyy Rashardille aukon blokkaamaan, hän kyllä hyödyntää sen takuuvarmasti. Janoz tuossa yllä analysoi ottelua osuvasti ja sanoisin, että Bengalsin kannattaa lähteä puolustamaan juuri noin, eli panostaa coverageen. Roethlisbergeria vastaan ei kannata yltiöpäisesti lähteä blitzaamaan, koska hän on maailman paras pelinrakentaja improvisoimaan ja taikomaan "jotain" tilanteista jotka näyttävät mahdottomilta. Vastaavasti jos Benille annetaan aikaa pocketissa, mutta vastaavasti vartioidaan laitahyökkääjät tiukasti, voi Ben hyvinkin mahdollisesti tehdä virheen ja pakottaa pallon liian tiukaan ikkunaan. Pommi Wallacelle osunee sekin ainakin kertaalleen ottelussa, mutta myös virheitä sieltä melko varmasti tulee.

Voi olla, että Bengals pyrkii alussa saamaan juoksupeliä toimimaan, mutta veikkaan, että suhteellisen nopeasti siellä todetaan, että heitto on heidän paras aseensa. Steelers tuskin pystyy sekään pelkällä juoksupelillä ottelua hallitsemaan, sillä juoksublokkaus ei ole ollut kovin hyvää viime matseissa. Näin ollen odotan, että ottelussa tullaan heittämään enemmän kuin juoksemaan ja paremmin pelaava pelinrakentaja voittaa ottelun. Toivottavasti ei nähdä tylsää matsia, vaan perinteinen MNF-matsi eli tapahtuu kaikennäköistä ihmeellistä ja yllättävää.
 

janóz

Jäsen
Voi olla, että Bengals pyrkii alussa saamaan juoksupeliä toimimaan, mutta veikkaan, että suhteellisen nopeasti siellä todetaan, että heitto on heidän paras aseensa. Steelers tuskin pystyy sekään pelkällä juoksupelillä ottelua hallitsemaan, sillä juoksublokkaus ei ole ollut kovin hyvää viime matseissa. Näin ollen odotan, että ottelussa tullaan heittämään enemmän kuin juoksemaan ja paremmin pelaava pelinrakentaja voittaa ottelun. Toivottavasti ei nähdä tylsää matsia, vaan perinteinen MNF-matsi eli tapahtuu kaikennäköistä ihmeellistä ja yllättävää.

Pitää vielä tarkentaa miksi toivon Bengalsin pystyvän juoksemaan niin paljon kuin mahdollista. Eli juoskoot vaikka edes ihan pikkujaardeja, jotta balanssi säilyy ja pelikello kuluu. Nimittäin Bengals on hävinnyt KAIKKI pelit, joissa heittosirkusta on pelattu. Toisin sanoen sieltä tulee pari pommia T.O:lle tai Ocholle, mutta vastaavasti paljon virheitä. Ja Steelers on juuri näitä virheistä rankaisevia joukkueita. Toivon siis vähäpisteistä asemasotaa, vaikka yleensä kannatan näyttävää jefua. Se alkuspekuloinneista, todellisuus paljastuu muutaman tunnin sisällä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tulihan se sieltä, mitä jo useampi viikko ehdittiin odottaa: Wadelle kenkää Cowboysin peräsimestä ja tilalle OC Garrett. Ei ollu Jerry-sedällä oikeastaan mitään muuta tehtävissä. Ei tämä Dallasin tämän kauden sukellus ole Phillipsin syytä ollut, ainakaan pelkästään, mutta pari viimeistä matsia ovat osoittaneet, että joukkue on yksinkertaisesti luovuttanut, joten tuskin Wade olisi itsekään edes halunnut jatkaa koutsina. Näin hän sentään saa erorahat, kun ei tarvinnut itse erota.

OC Garrett oli pari kautta sitten kovassakin nousussa valmentajamarkkinoilla ja mm. Rams harkitsi miehen palkkaamista pääkoutsiksi. Sen jälkeen on Garrettin kurssi kääntynyt ja hän saanut kovaa kritiikkiä tämän kauden aikana play callingista. Aika vaikeaan tilanteeseen hän joutuu, kun pitäisi nyt kahdeksassa ottelussa antaa sellaiset näytöt, että Jones tyytyisi pitämään hänet myös ensi kaudella. Siellä on kuitenkin niin kovan profiilin koutseja vapaana (mm. Cowher, Gruden ja kauden jälkeen vapautuva John Fox), että aikamoisia temppuja pitää Garrettin tehdä, jotta julkisuudesta pitävä omistaja sivuttaisi kaikki nämä julkkisvalmentajat suht tuntemattoman Garrettin vuoksi.

delete kirjoitti:
Cowboys leirissä on paljon puhetta, että tästä kaudesta tulee yksi historian huonoin. Vertailua on ollut kausiin -89 (1-15) ja -60 (0-11-1).
Piti tämä lainaus kaivaa tuolta arkistoista, kun alkaa tosiaan näyttämään aika paikkansa pitävältä. Pari viikkoa sitten vielä tätä epäilin ja tarjosin Dallasille kauden päätteeksi 6-10 rekordia, mutta pari vikaa matsia ovat tosiaan olleet niin karmeita, että varmasti tuska on kova joukkueen sisällä. Toisaalta Lehmipojat pääsevät vetämään loppukauden suht paineettomasti, huonommin kun ei enää voi mennä. Että sikäli jos pari voittoa tulisi ja peli-ilo löytyisi, niin ei tuo 4-6 voittoa ole mikään mahdottomuus. Mutta juuri nyt ei kyllä hirveästi valoa tunnelin päässä ole, kun Romokin on poissa. No jos jotain positiivista hakee, niin tulee sentään hyvä varausvuoro, kuten delete jo pari viikkoa sitten kirjoitti.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Napsahtihan se voitto sieltä Steelersille vaikka vähän hankalalta näytti tuo loppu. Tuomarit olivat aika anteliaita Bengalsille vikalla maalin tuottaneella draivilla. Adamsin tilannetta en nähnyt ja Hamptonin rangaistus oli ihan nykylinjan mukainen, mutta Taylor sai lipun aika herkästi mistä kertoo sekin, että vieressä seisonut tuomari ei lippua heittänyt. No onneksi puolustus hoiti homman vikalla draivilla eikä tarvinnut tuolla jossitella sen enempää.

Hyökkäys oli taas ajoittain ihan hyvä, mutta välillä isoja virheitä kuten pudotettuja palloja ja jotenkin päättömän näköistä juoksupeliä. Varsinkin jälkimmäiseen tosin vaikutti aika paljon hyökkäyksen linjan loukkaantumiset. Pouncey missasi ekan puolikkaan lopun ja Kemoeatu taisi olla pois kolme vikaa neljännestä. Onneksi Pouncey pystyi palaamaan, mutta kyllä tuo Kemoeatun loukkaantuminenkin on aika paha jos kestää pidempään. Ei noita guardeja liikaa joukkueessa ole.

Puolustus toimi myös ihan ok vaikka kolme maalia päästettiinkin. Bengalsin vika maali meni noiden rangaistusten piikkiin, tokassa oli ihan hyvä paine ja Palmer vaan heitti todella hyvin. Eka meni mielestäni pelikutsun piikkiin. Alkuun näytti, että Benson loihtii jaardeja sellaisistakin peleistä mitkä olisi pitänyt tappaa alkuunsa. Loppua kohden juoksu pysähtyi kuitenkin paljon paremmin, mutta toisaalta heiton kanssa kävi toisinpäin. Alkuun Bengalsin heitto suljettiin aika mallikkaasti, mutta lopussa näytti taas aika uhkaavalta. Onneksi tällä kertaa vain taipui muttei katkennut.

Spessut olivat taas hyvät lukuunottamatta Randle Elin punttitouhuja ja Reedin kriittisessä paikassa missattua helpohkoa potkua. Toisaalta ARE pelasi hyökkäyksessä ihan hyvän matsin eli ei nyt kauheasti voi risuja antaa, mutta laittaisivat sen Sandersin nyt vaan rohkeasti sinne puntin palautukseen yksin ja kokopäiväisesti.

Näin jälkeenpäin ajatellen ihan hyvä, että matsi meni tiukille niin pysyy fokus kohdallaan seuraavaan kohtaamiseen. Seuraavana on kaksi pahaa vastustajaa eli Pats ja loistavaa kautta pelaava Raiders. Nuo ja niiden jälkeen tuleva Buffalo pitäisi saada hoidettua niin pääsisi Ravensia vastaan hyvistä asemista.
 

janóz

Jäsen
Ei pettänyt MNF taaskaan viihdyttävyydessä. Tosin Bengals- ja Steeler-fanit eivät varmaan hyvästä viihteestä voi puhua. Lyhyesti ottelun juoni: Bengals lahjoitti voiton heti kättelyssä niin nopeaa, että hyvä kun edes coin flip ehdittiin saada alta pois. Toisella jaksolla taas Steelersin porukka 27-7 johdossa päätti jostain syystä yrittää lahjoittaa voiton takaisin ja lopulta ottelun viimeinen drive oli hyvinkin jännä. Lopputulos Bengals 21, Steelers 27. Molemmat joukkueet tekivät virheitä pallon molemmin puolin ja lopulta (ainakin jos pisteitä katsoo) eroksi jäi se, että Pittsburghin special teams oli Cincinnatin vastaavia varmempia. Bengalsin varmaksi kehumani Nugent veti field goalit 0/2 ja ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli aloituspotkussa Scottin fumble, joka johti Steelersin nopeaan touchdowniin.

Bengals vinkkelistä katsottuna kaudessa on jännitettävänä enää se pääseekö T.O:n (tänään 10 rec, 140 yds, 2 TD) lisäksi kukaan muu joukkueesta pro bowliin ja mikä on lopullinen draft-sija kauden päätteeksi. Eli puolet runkosarjasta vasta takana ja kausi on jo ohi. Vaikka niillä nyt ei väliä enää olekaan niin muutama voitto varmaan vielä kerätään ja päädytään ehkä johonkin 5-11 tai 6-10 saldoon. Koska Cincy kohtaa vielä loppukaudesta lähes pelkästään playoff-taistelussa mukana olevia joukkueita niin kyllähän niistä joku tulee Bengalsiin kompastumaan. Toivottavasti päästään ainakin Pittsburghissa kuittaamaan.

Steelers ei myöskään oikein vakuuttanut useiden penaltyjen ja heikon hyökkäyksen linjan takia. Puolustus kantaa joukkuetta pitkälle, mutta jotenkin vaikuttaa nyt siltä, ettei Steelers ihan vahvimpia voittajasuosikkeja sittenkään ole. Kuten Fawkes kirjoitti niin Mendenhall tekee kaiken minkä voi ja vähän enemmänkin, mutta jos jopa Bengalsin puolustuksen linja pystyy Pittsburghin O-linea horjuttamaan niin eihän se paljoa lupaa. Taisi tulla muuten linjalle lisää loukkaantumisia vielä tässä ottelussa. Anyway, eiköhän Steelers pääse ainakin playoffeihin, mutta siellä tulee noutaja. Toivottavasti..
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Bengals vinkkelistä katsottuna kaudessa on jännitettävänä enää se pääseekö T.O:n (tänään 10 rec, 140 yds, 2 TD) lisäksi kukaan muu joukkueesta pro bowliin ja mikä on lopullinen draft-sija kauden päätteeksi.

Kirjoitinkin tuolla otteluseurannassa Owensista. Pistin merkille, että Owens ei taida edelleenkään olla ihan paras mahdollinen joukkuepelaaja. Alkumatsista oli Palmerin naamalla jonkin epäonnistuneen tilanteen jälkeen ja vähän näytti, että muut kävivät jo hätistelemässä häntä muualle Palmerin kimpusta. Ekan teedeen jälkeen kaksi joukkuetoveria vaivautui onnittelemaan häntä taputtamalla muodollisesti olkapäälle. Muutenkin kaverin olemus on sellainen, että paskat nakkaa kaikista muista olipa kyseessä joukkuekaveri, vastustaja tai tuomari. Lopussahan T.O. kyllä rauhottui huomattavasti kun sai tilastot kohdalleen ja loistavan matsinhan tuo pelasi.

Ochocincolla ei tunnu myöskään pyyhkivän kovin hyvin tämän päiväisen perusteella. Hänkin tuntui keskustelevan aika intensiivisesti jossain vaiheessa ainakin T.O:n kanssa ja lopussa vaikutti aika turhautuneelta koko touhuun.

Eli onko meininki ollut samanlaista aiemmissa peleissä tai onko Cincyn suunnalta odotettavissa loppukaudella jotain isompaakin draamaa näiden persoonien taholta? Vai olenko minä haksahtanut virheellisiin johtopäätöksiin pelaajien maineiden sokaisemana? Cincyn pleijarihaaveet alkavat olla aika seitinohuita ja kautta on kuitenkin jäljellä monta kierrosta.
 

janóz

Jäsen
Eli onko meininki ollut samanlaista aiemmissa peleissä tai onko Cincyn suunnalta odotettavissa loppukaudella jotain isompaakin draamaa näiden persoonien taholta? Vai olenko minä haksahtanut virheellisiin johtopäätöksiin pelaajien maineiden sokaisemana? Cincyn pleijarihaaveet alkavat olla aika seitinohuita ja kautta on kuitenkin jäljellä monta kierrosta.

Ensimmäinen TD oli T.O:n uran 150. ja hänellä oli näköjään siihen "varattuna" jokin spesiaalituuletus joka oli jotain köydönvetoa tjsp. Sen takia varmaan muut ei tulleet heti ylävitosia lyömään. Tilanteen jälkeen T.O otti pallon muistoksi merkkipaalusta ja sai myös onnitteluja enemmänkin sitten vaihtopenkillä. Se, että Owens reagoi voimakkaasti Palmerin intteriin tai ylipäätänsä yhtään mihinkään on hänelle tyypillistä ja muut kestää sitä jos kestää. Hieman huolettaa miten Palmer kestää sitä kauden edetessä. Toivottavasti kestää ja ainakin minä olisin valmis ensi kautta ajatellen T.O:lle jatkosopimusta tarjoamaan. Ochocinco taas väittää edelleen olevansa hyvää pataa esikuvansa kanssa ja enkä usko, että hänen ja T.O:n välillä on mitään vakavaa. Ochocincon ongelmat ovat hänen omassa pelissään joka ei tällä hetkellä suju.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ensimmäinen TD oli T.O:n uran 150. ja hänellä oli näköjään siihen "varattuna" jokin spesiaalituuletus joka oli jotain köydönvetoa tjsp. Sen takia varmaan muut ei tulleet heti ylävitosia lyömään. Tilanteen jälkeen T.O otti pallon muistoksi merkkipaalusta ja sai myös onnitteluja enemmänkin sitten vaihtopenkillä. Se, että Owens reagoi voimakkaasti Palmerin intteriin tai ylipäätänsä yhtään mihinkään on hänelle tyypillistä ja muut kestää sitä jos kestää. Hieman huolettaa miten Palmer kestää sitä kauden edetessä. Toivottavasti kestää ja ainakin minä olisin valmis ensi kautta ajatellen T.O:lle jatkosopimusta tarjoamaan. Ochocinco taas väittää edelleen olevansa hyvää pataa esikuvansa kanssa ja enkä usko, että hänen ja T.O:n välillä on mitään vakavaa. Ochocincon ongelmat ovat hänen omassa pelissään joka ei tällä hetkellä suju.

Ok. Jotenkin jäi vain taustoja kovin hyvin tuntematta sellainen kuva tuon kolmikon edesottamuksista, että saattaa yhteentörmäyksiä olla luvassa. Tai Palmer nyt ei mitään tehnyt, mutta kestääkö tuota ylimääräistä painetta kun muutenkin vire on ollut vähän hakusessa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä viikolla tuli oppitunti aiheesta "never give up". Katselin krapulassa sunnuntaina Red Zonea. Red Zonea sen takia, että Vikingsin pelien vetovoima on ottanut jo aiemmin takapakkia. Uskoin kuitenkin että Arizona saattaisi kaatua.

Kun Arizona potkaisi FG:n vikan neljänneksen alkupuolella, päätin suunnata sänkyyn. Aamulla suihkussa vielä murjottelin että Favre se ei saa peliään enää kasaan. ESPN:n avaaminen myöhemmin aamulla tuottikin sitten pienen yllärin, kun Vikes oli Favern johdolla kirinyt sen 14 pistettä tasoihin vikalla vitosella...

Pahassa kusessa joukkue on yhä, mutta pelaajien reaktiot Arizona-ottelun lopulla pitävät vielä hieman toivonliekkiä elossa. Joukkue näyttää puhaltavan yhteen hiileen, valmentaja Childressistä huolimatta. Playoffit jäänevät kuitenkin haaveeksi, jos ei pientä ihmettä ja suurta ryhtiliikettä tapahdu.

Loppukauden ohjelma, ja omat veikkaukset:

10 Nov 14 MIN @ CHI (W)
11 Nov 21 GB @ MIN (L)
12 Nov 28 MIN @ WAS (W)
13 Dec 05 BUF @ MIN (W)
14 Dec 12 NYG @ MIN (L)
15 Dec 20 CHI @ MIN (W)
16 Dec 26 MIN @ PHI (L)
17 Jan 02 MIN @ DET (W)

Jos nämä tulokset toteutuvat, olisi saldo kauden lopussa 8-8, ja homma runkosarjan jälkeen paketissa. Tuosta pitäisi siis kääntää vielä varmaan kaksi ennakkoon kovempia sakkeja vastaan käytäviä otteluja voitoksi. Green Bay tosin on varmaan kotona voitettavissa, ei se kauaksi jäänyt Lambeaullakaan.

Chicago saattaa minut vielä yllättää, mutta mielestäni Chicago ei ole niin hyvä kuin 5-3 rekordista voisi päätellä. Voitot ovat tulleet Detroitista, Dallasista, Green Baysta, Carolinasta ja Buffalosta. GB:tä lukuunottamatta ei mitään kummallisia päänahkoja. Tosin olisin vielä luottavaisempi ellei Vikesin voittosarakkeen lukemat muodostuisi ihan yhtä kevyestä tavarasta, ja vielä sillä erotuksella että GB:ltä tuli turpaan.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Wadelle kenkää Cowboysin peräsimestä ja tilalle OC Garrett. Ei ollu Jerry-sedällä oikeastaan mitään muuta tehtävissä.

Jotainhan Jerrynkin oli tehtävä, muuten homma näyttäisi spedeilyltä sielläkin suunnassa. Green bay pelin jälkeen Philipsin erottaminen oli aika pommin varma tapaus ja samoin se, että Garrett lähtee vetämään joukkuetta. Tässä on nyt kaverilla näytön paikka, tosin hän ei siihen yksin pysty. Pelaajien täytyy oikeasti katsoa peiliin ja isosti. Paras asia tässä vaihdoksessa on se, että Philips ei enää kutsu puolustuksen pelejä. Sen verran onnetonta toimintaa se on ollut koko kauden. Vastuun tästä ottaa puolustuksen linjan valmentaja Paul Pasqualoni. Jos Garretilla olisi munaa, niin kylmän viilesti alotuskokoonpanosta pois Giants-peliin: Kitna, Austin, Williams, Witten, Barber, F. Jones hyökkäyksestä ja puolustuksesta koko D-line Rattliffiä myöden + Ware, Brooking ja Ball. Hyökkäyksen linjaa ja takakenttää ei oikein voi vaihtaa, kun ei ole ukkoja tilalle...

Aika vaikeaan tilanteeseen hän joutuu, kun pitäisi nyt kahdeksassa ottelussa antaa sellaiset näytöt, että Jones tyytyisi pitämään hänet myös ensi kaudella. Siellä on kuitenkin niin kovan profiilin koutseja vapaana (mm. Cowher, Gruden ja kauden jälkeen vapautuva John Fox)

Itse en usko millään, että Garrett olisi Cowboysin peräsimessä ensi kaudella. Juuri näistä Fawkesin mainitsemista kolmesta nimestä on ollut jo muutaman viikon juttua. Oma suosikkini on selvästi puolustuksen mies Cowher. Olisi kieltämättä herkullista ajatella häntä johtamassa Cowboys orkesteria ensi kaudella. Näin kentän laidaltakin löytyisi hieman auktoriteettiä ja tunnetta, jos esim vertaa vässykkä Philipsiin. Tosin haluaako Cowher enää edes valmentaa? Myös Fox ja Gruden ovat ihan mielenkiintoisia nimiä ja juurikin tässä järjestyksessä. Mitähän ex-colts Dungy puuhailee ensi kaudella?

Btw oon tässä jo pari tuntia yrittänyt löytää gamepassista viime yön Steelers vs Bengals peliä. Eipä näy vieläkään? Jäi sitten katsomatta se, kun nyt tiedän tuloksen.
 

jeijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks
Ai että harmittaa se Vikingsin alkukauden Miami-tappio. Olisi paljon helpompaa tuo postseasonille pääsy. Toki vieläkin on 9-7 loppuun mahdollisuudet, tiedä sitten riittääkö se. Kyllä yksi kolmesta OneBigRedin tappioiksi veikkaamasta ottelusta voidaan voittaa. Toisaalta Giants ja Eagles -matsit vieraissa eikä Favre taida viihtyä kylmissä olosuhteissa, eli paljon riippuu säästäkin. Sidney Ricea kaivattaisiin kyllä peleihin, harjoituksissa mies on jo esiintynyt.

Ja Favresta puheenollen, viime pelissä uran kovimmat jaardilukemat, 446y ja 2 TD ja tietenkin INT-sarakkeessakin pari merkintää.

e. Niin ja paljon on ollut puhetta myös Brenan kunnosta, toivottavasti paikat kestää.
 

Trojan

Jäsen
Jotainhan Jerrynkin oli tehtävä, muuten homma näyttäisi spedeilyltä sielläkin suunnassa. Green bay pelin jälkeen Philipsin erottaminen oli aika pommin varma tapaus ja samoin se, että Garrett lähtee vetämään joukkuetta. Tässä on nyt kaverilla näytön paikka, tosin hän ei siihen yksin pysty. Pelaajien täytyy oikeasti katsoa peiliin ja isosti. Paras asia tässä vaihdoksessa on se, että Philips ei enää kutsu puolustuksen pelejä. Sen verran onnetonta toimintaa se on ollut koko kauden. Vastuun tästä ottaa puolustuksen linjan valmentaja Paul Pasqualoni. Jos Garretilla olisi munaa, niin kylmän viilesti alotuskokoonpanosta pois Giants-peliin: Kitna, Austin, Williams, Witten, Barber, F. Jones hyökkäyksestä ja puolustuksesta koko D-line Rattliffiä myöden + Ware, Brooking ja Ball. Hyökkäyksen linjaa ja takakenttää ei oikein voi vaihtaa, kun ei ole ukkoja tilalle...

Itse en usko millään, että Garrett olisi Cowboysin peräsimessä ensi kaudella. Juuri näistä Fawkesin mainitsemista kolmesta nimestä on ollut jo muutaman viikon juttua. Oma suosikkini on selvästi puolustuksen mies Cowher. Olisi kieltämättä herkullista ajatella häntä johtamassa Cowboys orkesteria ensi kaudella. Näin kentän laidaltakin löytyisi hieman auktoriteettiä ja tunnetta, jos esim vertaa vässykkä Philipsiin. Tosin haluaako Cowher enää edes valmentaa? Myös Fox ja Gruden ovat ihan mielenkiintoisia nimiä ja juurikin tässä järjestyksessä. Mitähän ex-colts Dungy puuhailee ensi kaudella?.

Jep, noinhan se meni. Jerry teki sen mika hanen piti tehda, ja Garrett teki sen mita hanta pyydettiin tekemaan. Garrett vastasi aika hyvin lehdistotilaisuudessa, kun hanelta kysyttiin suhtautuuko tahan pestiin valiaikasena vai pitka-aikaisena tyona. Vastaus oli jotain tahan suuntaan: "pidan tata tyota mahdollisuutena ottaa kaikki irti tarjotusta mahdollisuudesta".

Fanien puolelta on paljon painostusta joko Cowherin tai Grudenin suuntaan. Cowher tietenkin vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta toimiiko yhteistyo Jerryn kanssa, ja haluuako Cowher edes ostaa haastetta vastaan. Kaikki tama viela olettaen etta mies haluaa palata valmennustehtaviin. Jon Grudenia en henk. koht. pida edes hyvana valmentaja, ja ihmettelen miksi hanen nimea valaytellaan tassa asia yhteydessa.
Itse pidan esim. Perry Fewellia tai Rob Ryania paljon mielenkiintoisempina kandidaatteina.
Henkilokohtaisesti toivon etta Garrett onnistuu tehtavassaan ja voittaa pelaajat puolelleen. Parin lehdistotilaisuuden perusteella ainakin miehesta on jaanyt paljon jamakampi mielikuva kuin Wadesta. Luulen etta Garrett saattaa hyvinkin pedata ensi vuoden pestin itselleen jos pystyy voittamaan suurimman osan jaljella olevista peleista.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En sitten taaskaan onnistunut katsomaan kokonaista Steelersin matsia livenä. Tai siis GamePassin kautta suorana. Owensin toisen TD:n jälkeen vikan neljänneksen alussa sammuin ja heräsin aamulla ihan pihalla maailman menosta. Kone oli auki ja GamePass kertoi että "The Game has ended". Siitä nopeasti NFL.comin etusivulle, josta rauhoittava tieto Steelersin voitosta. Äsken tsiigasin tuon lopun sitten uusintana.

Etukäteen kun janozin kanssa ottelua ennakoitiin, niin povasin että kumpikaan joukkue ei liiemmin blitzaile. No juuri päinvastoin tapahtui, eli Bengals blitzasi aktiivisesti, muutaman kerran vedettiiin ihan all out blitziakin. Mikäs siinä kun on keskitasoa paremmat cornerit jotka pärjäävät yksinään miesvartioinnissa. Steelers blitzasi niin ikään aika paljon, varsinkin ottelun loppua kohti. Oli erittäin hienoa nähdä, että Bengalsin viimeisellä dravilla painetta tuotiin Palmeria kohti rohkeasti eikä tiputettu jatkuvasti coverageen kuten pari viimeistä viikkoa oltiin toimittu. Kaukana ei ollut voiton menetys viime minutilla, mutta onneksi puolustus nyt kerrankin kesti. Vähän on kyllä huolestuttavaa tämä lopun lepsuilu, tulee muistot viime kaudesta elävästi mieleen. Eihän tuota puolustusta nyt voi varsinaisesti kritisoida, mutta taso on kyllä alkukaudesta laskenut jonkin verran. Kuten janoz kirjoitti, ottelu ratkesi loppuen lopuksi Cincyn virheisiin special teamseissa. Vai miten muuten ottelua voidaan analysoida, jos lopullinen ero on 6 pistettä, ja Bengalsin spessut jäivät 13 pistettä tappiolle (kickoff fumble=7p, blocked punt=3p, missattu FG=3p).

Steelersiltä Kemoeatu ja Pouncey loukkaantuivat, mutta Pouncey lienee pelikunnossa seuraavassa ottelussa, kun kerran pystyi jo Cincyakin vastaan palaamaan kentälle. Kemoeatun tilanne vaikuttaa vähän pahemmalta, en yllättyisi jos hän on ensi matsin sivussa ja Legursky kutsutaan stunttaamaan häntä. Spessujen pelistä samaa mieltä Troyn kanssa, eli Randle El nyt lopullisesti hemmettiin sotkemasta puntin palautuksia. Tai ei ARE:n kohdalla voida edes puhua mistään palautuksista, kun hänellä tuntuu olevan kaksi vaihtoehtoa: joko kutsua fair catch tai antaa pallon pompata maasta jonnekkin 1 jaardin viivalle, jossa vastustaja voi sitten napata pallon kiinni ja lahjoittaa hyökkäykselle surkeat aloitusasetelmat. Sanders ja toinen rookie-WR Antonio Brown ovat molemmat paljon parempia vaihtoehtoja palautuksiin kuin ARE. Antaa hänen keskittyä heittelemään touchdowneja noista kikkapeleistä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse en usko millään, että Garrett olisi Cowboysin peräsimessä ensi kaudella. Juuri näistä Fawkesin mainitsemista kolmesta nimestä on ollut jo muutaman viikon juttua. Oma suosikkini on selvästi puolustuksen mies Cowher. Olisi kieltämättä herkullista ajatella häntä johtamassa Cowboys orkesteria ensi kaudella. Näin kentän laidaltakin löytyisi hieman auktoriteettiä ja tunnetta, jos esim vertaa vässykkä Philipsiin. Tosin haluaako Cowher enää edes valmentaa? Myös Fox ja Gruden ovat ihan mielenkiintoisia nimiä ja juurikin tässä järjestyksessä. Mitähän ex-colts Dungy puuhailee ensi kaudella?
Trojan kirjoitti:
Fanien puolelta on paljon painostusta joko Cowherin tai Grudenin suuntaan. Cowher tietenkin vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta toimiiko yhteistyo Jerryn kanssa, ja haluuako Cowher edes ostaa haastetta vastaan. Kaikki tama viela olettaen etta mies haluaa palata valmennustehtaviin. Jon Grudenia en henk. koht. pida edes hyvana valmentaja, ja ihmettelen miksi hanen nimea valaytellaan tassa asia yhteydessa.
Itse pidan esim. Perry Fewellia tai Rob Ryania paljon mielenkiintoisempina kandidaatteina.
Cowherin ja Grudenin uskotaan olevan halukkaita palaamaan kentän laidalle ensi kaudeksi, jos oikea tilaisuus tarjoutuu. Mikään pakko kummallakaan ei ole valmennuksen pariin palata, molemmilla on hyvä tv-duuni, josta tuntuvat nauttivan. Mutta käsittäkseni kumpikin on ilmaissut halunsa palata koutsiksi vielä jossain vaiheessa. Mielestäni Cowher olisi kaikkein paras koutsi Dallasille. Hän olisi vahva persoona Jimmy Johnsonin tyyliin, eikä välttämättä vaatisi täyttä kontrollia pelaajapäätöksien suhteen, joten hän voisi tulla toimeen Jerrynkin kanssa. Mutta ESPN:n NFL Insider Adam Schefter (yksi parhaista insidereista) on twitterissa jo useamman kerran vihjaillut, että Cowher ei tule Dallasiin menemään. Syytä tähän en tiedä, mutta Schefter kyllä yleensä tietää mistä puhuu. Grudenilla on oikeastaan vielä vähemmän syytä palata valmentajaksi, koska hänellä on unelmaduuni MNF-kommentaattorina, mutta kyllähän miehestä kuulee ja näkee, että veri vetää takaisin kentän laidalle. Mihin tahansa tehtävään "Chucky" ei varmastikaan lähde, mutta joku 49ers kiinnostaa häntä varmasti. Dallasiin Gruden ei mielestäni sovellu. Sukset menisivät Jerryn kanssa jossain vaiheessa varmasti ristiin, eikä Gruden välttämättä saisi kaikkia isoja egoja puolelleen.

Mitä tulee Trojanin heittoon Grudenin valmentajakyvyistä, niin itse olen sitä mieltä, että hän on taktisesti todella hyvä hyökkäyspelin koutsi, muistuttaa paljon Saintsin Sean Paytonia. Gruden on myös hyvä motivoija, varsinkin nuorempien pelaajien kohdalla. 15 vuoden veteraanit eivät välttämättä ihan samalla lailla syty Grudenin palopuheista. Ja mitä Grudenin Tampa-ajoista olen lukenut, niin hänen vahvuuksiaan ei ole myöskään personnel päätökset eikä muutenkaan yleinen koko joukkueen ja organisaation johtaminen. Gruden olisi ehkä kaikkein parhaimmillaan pelkkänä hyökkäyksen koordinaattorina, kun saisi keskittyä game planien laatimiseen ja hyökkäyksen pelien kutsumiseen.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelersiltä Kemoeatu ja Pouncey loukkaantuivat, mutta Pouncey lienee pelikunnossa seuraavassa ottelussa, kun kerran pystyi jo Cincyakin vastaan palaamaan kentälle. Kemoeatun tilanne vaikuttaa vähän pahemmalta, en yllättyisi jos hän on ensi matsin sivussa ja Legursky kutsutaan stunttaamaan häntä.

Nämä nyt on aika pientä, koska nyt on Starks menossa IR:ään. Kuinka perseestä voi olla nämä hommat. Eli Patsia vastaan sivussa ainakin vasen tackle ja guard. Ja oikea guardin paikalle on heittää puolikuntoinen paska startteri tai ei-niin-häikäisevä back-up. Tuosta vielä Pounceylle joku takapakki niin alkaa olla hyökkäyksenlinja kohdillaan.

http://www.nfl.com/news/story/09000...jury-expected-to-go-in-ir?module=HP_headlines

Jos pitää hyviä puolia hakea niin nyt voisi heittää niitä nuoria jätkiä rohkeasti kehiin ja katsoa mihin taidot riittää. Hills ja Foster siis näitä jannuja. Itseasiassa ainakin Foster on varmaan pakko heittää jos Essex ei pysty pelaamaan. Voisi harkita myös Hillsin starttaamista tacklena. Toinen mahdollisuus on siirtää Adams vasemmalle ja laittaa Scott oikealle. Näin ensi viikonlopun linjaskenaariot näyttäisivät seuraavilta:

Hills/Scott - Foster - Pouncey - Legursky/Essex - Adams
Adams - Foster - Pouncey - Legursky/Essex - Scott

E: Meinasi ihan unohtua, että Moore ja Redman kokivat molemmat aivotärähdykset matsissa eli Jonathan Dwyer pääsee todennäköisesti ensimmäistä kertaa näyttämään taitojaan tositilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös