Mainos

NFL season 2010–2011

  • 64 641
  • 425

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kyllähän tuo ottelun alku oli kuin jostain sadusta. D-Jax 88 jaardin TD koko ottelun ensimmäisellä pelillä. Sen jälkeen Vick juoksee itse red zonella maalin ja hetken päästä Nate Allenia takapuolustajana paikannut Kurt Coleman nappaa intterin ja myös kolmas draivi pohjiin. 4 touchdownia ekalla quartterilla oli vähän liikaakin, jätkät löysäsivät aivan liikaa, mutta toisaalta myös Washington alkoi pelaamaan tasollaan.

Skinsseja alkoi käymään jossain vaiheessa sääliksikin, kun eivät raukat saanet edes 1st downia aikaan ekalla neljänneksellä. Ryan Torain ei pystynytkään pelaamaan näemmä, mikä oli Phillyn kannalta ihan hyvä kun peilaa edelliseen kohtaamiseen. Ei kauheasti harmittanut tuo Skinssien ensimmäinen touchdown sitten toisen neljänneksen alkuun.

Vick otti pahasti osumaa taas McIntoshilta, mutta onneksi ei menneet kyljet tällä kertaa. Muuten, pitää antaa kehut myös uudelle backup RB:lle Jerome Harrisonille, kauheasti en ole aiempaa Browns-uraa seurannut, mutta ilmeisesti aiemminkin pitkiä juoksuja tehnyt. Tervetuloa! Dimitri Patterson oli myös meikäläisen silmien alla ja jatkoi ihan mukavia otteita. Poltettiin pari kertaa pahasti, mutta otti tärkeän intterin Skinssien momentumin aikana ja pelasi aggressiivisesti muutenkin. Hobbsilla on kova paikka ottaa aloittavan cornerin paikka tuosta. Toisella puoliajalla komisteli saldojaan vielä toisella intterillä ja maalilla.

Toista puoliaikaa en nähnyt, koska tuli nukahdettua, mutta hyvin siinä näköjään lopulta kävi.

Toivottavsti on typo, nimittäin nämä "ennakoinnit" tuppaa yleensä osumaan pahasti omaan nilkkaan. Go Skins!

Perskeles, piti vielä tähän vastata, kun tänään jopa tajusin, mitä tuolla tarkoitit. Olin vakavissani siinä uskossa, että Eagles oli jo 6-3, mutta tosiaan vasta tuon MNF:n jälkeenhän se recordi on tuo. Ei tosiaan ollut tarkoitus alkaa noin reippaasti ennakoimaan ja ihan selkeä typohan siinä oli. Hidas sytytys!
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tästä aikalailla eri mieltä. Toi on aika vahvasti sanottu. NFC:llä on mm. enemmän mestaruuksia (23-21). Itse näkisin, että tämä on aika lailla aaltoliikettä. Ja jos ei perinteitä ja voittamisen kulttuuria löydy sellaisista joukkueista kuin Packers, Redskins ja Cowboys sekä 49ers, niin ei sitten mistään. NFC on nyt vähän samassa jamassa mitä AFC oli 80 ja 90 luvulla jolloin NFC dominoi. Ehkä AFC:ssä on vain heikompi taso tällä hetkellä kun vuodesta toiseen samat jengit ovat kärjessä :D. No ei, kieltämättä 2000 luvun jengit ovat AFC:n puolelta, mutta en mitenkään allekirjoita sitä että NFC:ssä olisi jotenkin asiat hoidettu huonommin.
No ei se 80- ja 90-lukujen voittamisen kulttuuri enää ole ainakaan Washingtonissa tai San Franciscossa voimissaan, kun kaikki taustahenkilöt, pelaajat ja valmentajat ovat vaihtuneet. Dallasissa ja Green Bayssa on voittamisen kulttuuria, mutta ainakaan Cowboysia ei voi kuvailla Patriotsin tai Coltsin kaltaiseksi huippuvakaaksi organisaatioksi.

Oon ennenkin joutunut puolustelemaan sanomisiani kun olen AFC:n ja NFC:n eroista kirjoittanut. Sen kyllä huomaa aika hyvin, että itse olen selkeästi AFC-miehiä enemmän, lempijoukkueet tulee sieltä ja arvostan Steelersin ja Ravensin tapaa pelata jefua. Joillain tilanne on täysin päin vastoin ja he seuraavat enemmän NFC:n joukkueita. On NFC:ssa varmasti paljonkin hyvin hoidettuja seuroja (ainakin ne aikaisemmin mainitsemani Giants ja Eagles), mutta mielestäni AFC:sta löytyvät ne organisaatiot joihin kaikkein vahvimmin voidaan liittää termit ammattitaitoisuus, vakaus ja jatkuvuus. Toki esim. Patseilla ja Coltsilla on käynyt mieletön tuuri kun ovat saaneet Manningin ja Bradyn tasoisen supermiehen organisaationsa ytimeen, mutta on siihen ympärille kasattu myös kovia tekijöitä (Coltsilla Polian ja Dungy, Patseilla Belichick ja Pioli).

NFC:ssa on kyllä useampikin paljon potentiaalia omaava joukkue, jotka ovat juuri nyt kovassa nosteessa. Atlanta Falcons voi hyvinkin olla tällä vuosikymmellä erittäin kova joukkue, heillä on Belichickin ja Piolin koulun käynyt Dimitroff GM:nä ja pelinrakentajana Matty Ice, josta voi jonain päivänä kasvaa Bradyn ja Manningin tasoinen "difference maker". Tampa Bay Bucs on sekin kovassa nosteessa, heilläkin on hyvä nuori pelinrakentaja ja front officessa lahjakkaita osaajia. St.Louis Rams voisi olla sitten se kolmas up and coming-seura, tosin tämä jengi on vasta matkansa alkutaipaleella.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
arvostan Steelersin ja Ravensin tapaa pelata jefua. Joillain tilanne on täysin päin vastoin ja he seuraavat enemmän NFC:n joukkueita. On NFC:ssa varmasti paljonkin hyvin hoidettuja seuroja (ainakin ne aikaisemmin mainitsemani Giants ja Eagles)

Minulla esimerkiksi on juuri päinvastoin. Mielummin seuraan esim Patriotseja sekä Coltseja kuin Steelersiä tai Ravensiä, jos siis puhutaan Afc:n joukkueista. Mutta nämä ovat niitä maku kysymyksyä. Sitä en kyllä ymmärrä miten Eagles vedetään näihin kestomenestyjiin? Minä kuitenkin lasken menestyjät Super Bowl voitoissa. Niitä ei taida Eaglesilla olla ja 2000 -luvulla kuitenkin vain yksi loppuottelu paikka. Patriots ja Steelers ovat selkeät ykköset viimeisen 10-vuoden ajalta. Sitä ei voi kiistää kukaan. Näiden kahden joukkueen osalta voi sanoa, että jatkuvuutta on ollut. Mutta esimerkiksi Giants ja Colts ovat tässä suhteesa aika samalla viivalla. Tiedän kyllä, että jengi tarkottaa kestomenestyjinä joukkueita jotka ovat lähes joka vuosi pleijjareissa. Ja ehkä se näin onkin? Itse en kuitenkaan millään näe, että Afc:ssa olisi jotenkin asiat huikeasti paremmin ja muutenkin kovempaa sekä osaavampaa porukkaa kuin naapurissa. Jos tosiaan sb:n voittajien listaa silmäilee, niin aika nopeasti siitä pystyy katsomaan, että vuorotellen on menty n. reilun 10-vuoden sykleissä. Eli tämän teorian mukaan se talentti ja jatkuvuus heilahtaa kohta puoliin NFC:n puolelle? Vai olisko jo heilahtanut, kun kolmesta viimeisestä kaksi on mennyt NFC:n...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sitä en kyllä ymmärrä miten Eagles vedetään näihin kestomenestyjiin? Minä kuitenkin lasken menestyjät Super Bowl voitoissa. Niitä ei taida Eaglesilla olla ja 2000 -luvulla kuitenkin vain yksi loppuottelu paikka. Patriots ja Steelers ovat selkeät ykköset viimeisen 10-vuoden ajalta. Sitä ei voi kiistää kukaan. Näiden kahden joukkueen osalta voi sanoa, että jatkuvuutta on ollut. Mutta esimerkiksi Giants ja Colts ovat tässä suhteesa aika samalla viivalla. Tiedän kyllä, että jengi tarkottaa kestomenestyjinä joukkueita jotka ovat lähes joka vuosi pleijjareissa. Ja ehkä se näin onkin? Itse en kuitenkaan millään näe, että Afc:ssa olisi jotenkin asiat huikeasti paremmin ja muutenkin kovempaa sekä osaavampaa porukkaa kuin naapurissa.
Itse olen koko ajan puhunut hyvin hoidetuista organisaatioista, en kestomenestyjistä. Toki hyvin hoidettu organisaatio yleensä johtaa menestykseen. Mutta puhuin tosiaankin enemmän organisaatioista (omistaja, front office, GM, head coach) kuin varsinaisesta joukkueesta (pelaajat). Ja syy miksi Eaglesin nostin tähän hyvin hoidettujen organisaatioiden ryhmään on se, että omistaja Jeffrey Lurie on yleisesti aika arvostettu omistaja, samoin kuin HC Andy Reid arvostettu valmentaja. Reid on vaikuttanut Phillyssa jo yli kymmenen vuotta, joten jatkuvuudesta voidaan puhua. Ja Eaglesin viisi konferenssifinaalia yhdeksän viime vuoden aikana täyttää kyllä mielestäni kestomenestyjän vaatimukset. Kovempi suoritus tuo on kuin se, että pääsee kerran häviämään Super Bowlin ja vaipuu sitten takaisin keskikastiin (Seahawks, Cardinals, Bears).

Colts on kestomenestyjän prototyyppi. Viimeisen 11 kauden aikana jäänyt vain kerran playoffsien ulkopuolelle, voittanut yhden SB:n, hävinnyt yhden SB:n, ja hävinnyt yhden konferenssifinaalin. Giants on uuden GM Jerry Reesen myötä nostanut organisaationsa huipputasolle, sitä ennen touhu oli vähän mitä sattui ja tulokset kentällä vuoristorataa. Mutta tosiaan tarkoitukseni ei ollut vertailla pelkästään joukkueiden voittotilastoja, vaan katsoa koko organisaatiota laajemmin. Ja puhuin pelkästään niistä kärkijoukkueista. NFL:n parhaat organisaatiot, ja viime vuosien kovimmat menestyjät, löytyvät AFC:sta. Se ei tarkoita, että AFC kokonaisuutena olisi mitenkään parempi konferenssi, kyllähän sieltäkin löytyy niitä rupusakkeja, esim. Bills, Browns ja Raiders.

Mutta tosiaan jonkinnäköistä voimasuhteiden muutosta voi hyvinkin olla edessä lähitulevaisuudessa. Kuten jo edellisessä viestissä kirjoitin, ainakin Falcons vaikuttaa erittäin varteenotettavalta joukkueelta kun mietitään mahdollisia tulevia dynastioita. Eikä hallitseva mestari Saints ole varmasti mihinkään häviämässä kärkikahinoista vähään aikaan, siitä pitää huolen kaksikko Brees&Payton.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
samoin kuin HC Andy Reid arvostettu valmentaja. Reid on vaikuttanut Phillyssa jo yli kymmenen vuotta, joten jatkuvuudesta voidaan puhua. Ja Eaglesin viisi konferenssifinaalia yhdeksän viime vuoden aikana täyttää kyllä mielestäni kestomenestyjän vaatimukset. Kovempi suoritus tuo on kuin se, että pääsee kerran häviämään Super Bowlin ja vaipuu sitten takaisin keskikastiin (Seahawks, Cardinals, Bears).

Ok, ehkä käsitin hieman väärin. Mutta joo kyllähän yleensä koko organisaatio on tehnyt jotain oikein, jos päävalmentaja on kymmenisen vuotta sama kaveri. Reidiä arvostan itsekin aika paljon. Tottahan on myös se, että Philly on selvästi paremmin ollut jatkopeleissä kuin nämä yhden kauden ihmeet jos niin voi sanoa. Se vain kuitenkin tuppaa olemaan niin, että vain voittajat muistetaan Amerikkalaiseen tyyliin. Itse en nimittäin muistanut mitenkään, että Eagles olisi ollut viidessä konfrenssifinaalissa kymmenen vuoden sisään. Kuitenkin se pääseminen pelaamaan SB:ssä on se pelaajien suurin unelma ja samaa varmasti toivovat omistajatkin joukkueelleen. Ei siinä paljon konfrenssifinaalit lämmitä.

Muutenkin varmasti kaikki NFL joukkueiden organisaatiot ovat hyvin hoidettuja. Tuskin mikään jengi on rahavaikeuksissa. Tai jos on, niin siitä asiasta minulla ei ole sen parempaa tietoa. Miten sitten määritellään hyvin hoidettu organisaatio, jos otetaan tämä menestys pois listalta? Arvostus, on mielipide asia aika pitkälle. Perinteisiä joukkueita arvostetaan varmasti aika paljon enemmän kuin vähän uudempia sekä ennen kaikkea niitä joilla on SB voitto vyöllä tai useampi. Sama varmasti pätee pitkäaikaisiin omistajiin sekä valmentajiin. Stadionilla ja yleensäkin ottelutapahtuman puitteilla? Hienon näkösiä rakennuksia on kaikilla ja katsojia riittää. En minä oikein keksi muuta selvää mittaria kuin se menestys. NFL on kuitenkin sen tason sirkus, että sielä on pakko olla joka suhteessa raudan lujia ammattilaisia ihan joka hommassa. Eli en siis ole vieläkään valmis allekirjoittamaan väitettä, että AFC:ssä olisi paremmin hoidetut organisaatiot kuin NFC:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
AFC vs NFC keskusteluun en jaksa enää vaivautua lisäämään mitään kun osapuolet on jo aika hyvin eri kantojaan esitelleet.

Katselin hieman tilastoja nyt kun kaikki joukkueet on pelanneet saman verran pelejä ja ihan mielenkiintoisia nimiä sieltä löytyi, varsinkin jos ajatellaan mitä heiltä odotettiin kauden alussa. Eli Arian Foster johtaa rushing yardeissa ja Brandon Lloyd receiving yardeissa. Paljon muutakin häkellyttävää sieltä löytyy ja mitkä on menneet hieman ohi mm. tarkkana tunnettu Brees on heittänyt 12 intteriä 9 pelissä ja scrambler QB:t Vickin ja Youngin QB ratingit on 115,1 ja 97,6.

Sitten ihmettelyä, miten Bengals voi olla 6 ottelun tappioputkessa ja koko kausi saldossa 2-7 jos tilastot ovat tällaisia?

.........................Bengals................vastustajat

Bengals parempi:
total offense.... ....3101 yds...................2964
1st downs..............183..........................165
4th down conv........7/8...........................1/5
time of pos..........31:06.......................28:53
pass yds..............2268.........................1922

Bengals hieman heikompi:
TO ratio...................-1..........................+1
TDs.........................20..........................23
FGs....................15/19.......................17/20
PPG......................20,4........................23,7

Bengals selkeästi heikompi:
sacks.........................9...........................17
rush yds..................833........................1042

Eli tilastojen mukaan tappiot ovat tulleet huonon pass rushin ja juoksupelien takia? Tässä tappioputkessa Bengals on hävinnyt kaikki pelit korkeintaan yhden TD:n + lisäpisteyrityksen verran.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pittsburghissa nähdään parhaillaan paskinta tuomarityöskentelyä mitä ainakaan minä olen koskaan nähnyt. Osa rangaistuksista on aiheellisia, mutta ainakin kolme Steelersin rangaistusta on ollut täysin vääriä tuomioita. Itse ainakin haluaisin katsoa jefua, jossa pelaajat ovat pääosissa, eivät tuomarit. Raiders on täysin jyrän alla, mutta Steelersin rangaistukset ovat pitäneet ottelun lukemissa 21-3. Mm. Taylorin TD:ksi palautettu INT kumoutui Harrisonin roughing the passer penaltyn takia. Campbell penkitettiin ja nyt Gradkowski Oaklandin QB:na ja Raidersin hyökkäys kulkee huomattavasti paremmin. Katsellaan ottelun jälkeen miten matsissa lopulta kävi.
 

Cube

Jäsen
Ray Lewis nousi juuri 30/30 -klubiin. Tähän asti ainoa jäsen oli Rodney Harrison. Lewisin lukemat ovat vertailussa vieläpä selvästi kovempia, joten yksi tähänastisen kauden kovimmista jutuista on kyseessä. Hieno ja pitkään toivottu suoritus!
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
aah ihanuutta. Colts kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen ja näytti vähän siltä että he tulevat takaa ja ohi kuten aikaisemmin mutta onneksi Peyttonilla oli huono päivä ja 3 INT:iä joista kaksi oli kyllä aikamoisia virheitä.

Kauden alussa oli paljon kysymysmerkkejä secondaryssä mutta kai sitä pitää todeta että kyllä hekin osaavat pelata vaikkakin tilastoissa näyttää huonolta. Niin kauan kun Tom Terrific on pelaamassa niin Patseilla on mahdollisuus. Ravens, Steelers, Colts ja Chargers voitettu tällä kaudella joten kovia päänahkoja on otettu. Ja juoksupeli vielä kaiken lisäksi kulkee hyvin vaikkakin juoksijoina ovat sellaiset suuruudet kuin Danny Woodhead ja Ben-Jarvus Green Ellis. Parin viikon päästä Jets ja siitä voitto, divisoonan kärkipaikka ja kenties kotikenttäetu läpi playoffsien.

Cube kirjoitti:
Ray Lewis nousi juuri 30/30 -klubiin. Tähän asti ainoa jäsen oli Rodney Harrison. Lewisin lukemat ovat vertailussa vieläpä selvästi kovempia, joten yksi tähänastisen kauden kovimmista jutuista on kyseessä. Hieno ja pitkään toivottu suoritus!

Niin ja ainoa LB jolla on 30 INTiä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Campbell penkitettiin ja nyt Gradkowski Oaklandin QB:na ja Raidersin hyökkäys kulkee huomattavasti paremmin. Katsellaan ottelun jälkeen miten matsissa lopulta kävi.
Ja hyvinhän siinä kävi. Gradkowskin sisääntulo herätti Raidersin hetkellisesti, mutta draivi päättyi lopulta syötönkatkoon, jonka otti Polamalu. Mukava nähdä Mr.Liehuletiltäkin väläytyksiä taas pitkästä aikaa, ollut vähän hiljaisempaa nimittäin hänenkin kohdallaan viime aikoina.

Eli Steelers jyräsi ja dominoi Raidersin melko totaalisesti. Rangaistuksia tuli ihan helvetisti, ilman niitä lukemat olisivat olleet vielä rumemmat. Valopilkkuja oli tällä kertaa useita. Harrison oli esillä jatkuvasti, sekä hyvässä että pahassa. Rookie rissut Sanders ja Brown olivat pirteitä, ja osoittivat ettei Randle Elia todellakaan kaivata punt returneissa. Niin ja Mike Wallace on muuten aika nopea kaveri, jos ei joku sitä vielä tiennyt. Negatiivista oli O-linen jatkuvat loukkaantumiset. Saa nähdä millainen kasaan kursittu versio sieltä ensi matsiin saadaan jalkeille.

Lapster kirjoitti:
Kauden alussa oli paljon kysymysmerkkejä secondaryssä mutta kai sitä pitää todeta että kyllä hekin osaavat pelata vaikkakin tilastoissa näyttää huonolta. Niin kauan kun Tom Terrific on pelaamassa niin Patseilla on mahdollisuus. Ravens, Steelers, Colts ja Chargers voitettu tällä kaudella joten kovia päänahkoja on otettu.
Patriots on löytänyt jälleen 2000-luvun alun mestaruuskaavansa. Mossin kanssa rikottiin ennätyksiä ja vedettiin koko runkosarja ilman tappioita, mutta The Big One sitten hävittiin. Nyt on kasassa vähän nimettömämpi jengi, mutta tämä tyyli sopii Belichickille. Jos tässä ja nyt pitäisi laittaa rahoja likoon jonkun joukkueen mestaruuden puolesta, niin panostaisin juurikin New Englandiin. Samalla napsahtaisi MVP Bradylle ja Belichick sinetöisi asemansa yhtenä kaikkien aikojen parhaista koutseista.

EDIT. Mitä tulee Ray Rayhin, niin ei voi muuta kuin todeta, että siinä on legenda jo eläessään.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys nappasi kauden kolmannen voiton Lionsin kustannuksella. Itse Dallasin esitys oli kuitenkin aika vaisu. Varsinkin reilut kaksi ekaa neljännestä oli varsin heikkoa pelaamista, lukuun ottamatta ihan ensimmäistä hyökkäysvuoroa. Dallas oli melkein kokoajan kolme ja ulos sekä jaarditkin olivat lähes pakkasen puolella. Suurimmat ongelmat olivat linjapelissä. Varsinkin Colombo ja Davis oikealla puolella olivat suurissa vaikeuksissa. Puolustus ei ollut juurikaan sen parempi. Detroit napsi tasaiseen tahtiin kokoajan uusia yrityksiä. Kolmannes neljänneskin alkoi heikosti. Detroit punnersi safetyn kun Leonard Davis otti kiinnipidon omalla end zonella. Tällöin homma vaikutti todella heikolta. Sitten seuraavalla Lionsin hyökkäysvuorolla kaikki kääntyi. Ensiksi Cowboys pakotti Detroitin punttaamaan ja hyvä puntti sieltä tulikin. Lionsin pelaaja dippasi pallon Cowboysin maalialueelta suoraan vauhdissa olleelle McCannille joka palautti 97 jaardisen maaliin. Rookie McCann on ollut selkeä piristysruiske aneemisesti esiintyneeseen secondaryyn. Detroitin seuraavalla hyökkäysvuorolla Felton fumblasi nahkakuulan Dallasille. Cowboys kiitti ja pian Austin tuuletteli maalialueella. Detroit tuli vielä kahden pinnan päähän, mutta Dallas lopetti heidän pyristelynsä vielä parilla TD:llä. Tosin Lions ampui itseään aika pahasti jalkaan rangaistuksilla ja taisi tulla tuomareiltakin muutama aika iso väärä tuomio.

Kitna oli jo toistamiseen varsin hyvä, vaikka kaksi neljännestä olikin vaikeaa. Yllättävää oli myös nähdä vanhus quupan juoksevan itse. Komea oli Kitnan 29 jaardin bootleg end zonelle. Mitään isoja jaardeja ei Dallas takonut taululle, koska puolet pelistä oli niin surkeaa räpellystä. Kuitenkin Kitnalle 3 TD:tä ja ei yhtään intteriä. Juoksussa on edelleen isoja ongelmia ja samoin hyökkäyksen linjassa. Tosin tämä parani huomattavasti pelin loppua kohden. Puolustus päästää edelleenkin aivan liikaa isoja pelejä ja sillähän ne vastustajan isot jaardi määrätkin selittyvät. Painetta ei saada tarpeeksi nopeasti vastustajan quupalle. Ware ja Spencer ovat olleet jo usean pelin ajan aika yössä. Samoin cornerin tontilta voisi penkittää Jenkinsin. Newman on ollut ihan ok. Backupit Scandrick sekä jo mainittu McCann ovat olleet tosi hyviä. Piristävää on ollut myös se, että rookie Lee on saanut yhä enemmän peliaikaa Mlb:n tontilla. Brooking alkaa olla jo liian vanha tai muuten vain surkea. Samoin Bradie James ei ole enää ihan entisensä veroinen.

Mutta onhan tässä joka tapauksessa huomattavasti parempi ilme ollut viime peleissä mitä kauden aikaisemmissa. Hyvin on homma lähtenyt kulkemaan Garretin komennossa. Isoja ongelmia edelleen on ja se kiusaajan rooli on varattu Dallasille loppukaudeksi. Torstain kiitospäivän pelissä on sitten vastassa puolustava mestari Saints. Jos tästä voitto irtoaa, niin tässä voi olla paljonkin ilon hetkiä luvassa loppu kauden osalta, vaikka plejjarit jäävätkin haaveeksi…
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Mikäs sen hienompaa kuin perjantaina töitten jälkeen katsoa Dallasin peliä ja ottaa hieman keittoa samalla. Harmi kun voitto kustiin ihan ite ja pääarkkitehtinä toimi mr. Roy Williams. Itse pelin alku oli aika kaameaa katsottavaa. Ennen ekan neljänneksen loppua Saints latoi tauluun 0-17 lukemat. Tuntui, että Brees teki kentällä ihan mitä haluasi. Sitten pikkua hiljaa Cowboys kapusi peliin mukaan ja kolmannen neljänneksen lopussa Saints johti enää 20-23. Cowboys hinasi vielä itsensä johtoon 27-23. Kaikki näytti hyvältä kun neljännestä neljännestä oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia ja Dallasilla pallo. Slant kuvio Williamsille joka rimpuilee irti cornerista ja karkaa Saintsin 10 jaardin linjalle jossa fumblaa. Pallo tietenkin Saintsille. Sitten tulee Newmanille harmittava missi ja pitkä onnistunut heittopeli Saintsille ja ollaankin jo red zonella toisessa päässä kenttää. Noh, eipä yllätä että Breesin on helppo polttaa heti perään Jenkins maalialueella. Dallasille jäi kuitenkin aikaa vielä vajaat kaksi minuuttia ja kaksi aikalisää. Mukavasti edettiinkin, mutta sitten puolen kentän paikkeilla alkoi perseily ja homma meni 56 jaardin potku yritykseksi. Pituus riitti, mutta hieman leveäksi meni. Harmittava tappio tästä tuli, vaikka voiton avaimet olivat käsissä. Joka tapauksessa viihdyttävä peli. Nyt katsomaan viime yön Jets matsi...
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Olipahan jännittävä matsi. Alussa Steelers oli täysin ylivoimainen, mutta sitten kävi ne normaalit eli valmennus alkoi pelaamaan ylivarmaa parin pistesuorituksen johdossa ja pelaajailtakin tuntuivat pelihalut katoavan. Jatkoajalla homma parani, mutta silti Stevie Johnsonilla olisi ollut mahdollisuus ratkaista matsi Billsille. No noita on mennyt toiseenkiin suuntaan, joten kelpaa mainiosti. Vika draivi olikin aika selvää kauraa ja herääkin kysymys miten on mahdollista, että peli voi olla noin erinäköistä matsin sisällä. No pääasia, että voitto napsahti ja tilanne 8-3. Jacksonville otti pataan eli ainakin wildcard-paikka on hallinnassa kahdella voitolla. Tuomarityöskentely oli taas paikoin aika eriskummallista.

E. Kun täällä on ollut keskustelua liigan likaisimman pelaajan tittelistä niin Cortland Finnegan lienee jonkinlainen kanditaatti tässä sarjassa. Ainakin sen vähän perusteella mitä olen hänen edesottamuksiaan seuraillut.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Olipahan taas tiukka matsi Steelersin ja Ravensin välillä. Ja mikä parasta oikea joukkue voitti vaikkei se helpolla tullut. Ravensin voittaminen on kyllä aina yhtä mukavaa. Puolustus pelasi loistavan matsin yhtä draivia lukuunottamatta. Sekin kulminoitui oikeastaan McFaddenin ja Clarkin sekoiluun heittopuolustuksessa. Hyökkäyksessä Ariansin pelikutsut olivat ajoittain taas aika kauheaa katsottavaa eikä touhu muutenkaan näyttänyt niin kauhean ruusuiselta. Virheitä tuli paljon. Lopussa kuitenkin hieno tasonnosto jalkapuolena pelanneelta ja nenänsä murtaneelta Roethlisbergeriltä ja muutenkin isosti loukkaantumisista kärsineeltä hyökkäykseltä. Saa nähdä miten pahoja Millerin, Sepulvedan ja Adamsin loukkaantumiset olivat. Tuo hyökkäyksen linja nyt enimmäkseen aiheuttaa harmaita hiuksia joka viikko lisää. No nyt divisioonan voitto on omissa käsissä ja jäljellä neljä matsia, joissa vastassa Cincy, Jets, Carolina ja Browns. Ei siis mikään kauhean paha ohjelma tuota Jetsiä lukuunottamatta. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin.
 

Cube

Jäsen
Hyökkäyksessä Ariansin pelikutsut olivat ajoittain taas aika kauheaa katsottavaa eikä touhu muutenkaan näyttänyt niin kauhean ruusuiselta.
Eipä voi Cam Cameronkaan mitenkään ylpeä itsestään olla tänään. Ray Ricelle koko pelissä vain 11 kosketusta (vrt. McGaheen 7) ja lopussa Flacco laitettiin heittämään palloa 2-and-5 -tilanteessa, kun peliaikaa jäljellä kolme minuuttia ja oma puolustus pelannut hyvin. Voi morjes. Cameron on kyllä tehnyt erinomaista duunia Baltimoressa, mutta en pysty ymmärtämään sitä, miten joissain otteluissa hän sotkeutuu ihan täysin omaan näppäryyteensä ja jää jumiin johonkin fantasiamaailmaan, jossa Ray Ricelle ei löydy käyttöä. Toki nyt oli vähän eri meininki siinä mielessä, että FB puuttui ja Ricella oli blokkaajana paljon tavallista enemmän vastuuta, mutta kyllä niitä jaardeja juoksemallakin jonkun verran tuli ja olisi voinut tulla paljon enemmänkin.

Tuohon päälle vielä Landryn jatkuvat taklailuongelmat puolustuksessa ja vähän halvalla karkasi taas. Kaikki neljä tappiota tällä kaudella ovat tulleet alle TD:n erolla. Jossain vaiheessa näitä pelejä täytyy oppia voittamaan, vaikka onhan Ravens joitain tiukkoja matseja tällä kaudella hoitanutkin. En suostu olemaan kovin huolissani. Vähintään WC-paikka pitäisi tällä kaudella ilman ongelmia irrota.

Täytyy melkeinpä Patriotsille toivoa voittoa ensi yön pelissä, koska Ravensilla on keskinäinen etu Jetsiä vastaan. Lisäksi PIT ja NYJ pelaavat tosiaan vielä vastakkain, joten NE:n voitolla olisi tuon matsin ristiinpelaamisella varmasti merkitystä.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Eipä voi Cam Cameronkaan mitenkään ylpeä itsestään olla tänään. Ray Ricelle koko pelissä vain 11 kosketusta (vrt. McGaheen 7) ja lopussa Flacco laitettiin heittämään palloa 2-and-5 -tilanteessa, kun peliaikaa jäljellä kolme minuuttia ja oma puolustus pelannut hyvin. Voi morjes. Cameron on kyllä tehnyt erinomaista duunia Baltimoressa, mutta en pysty ymmärtämään sitä, miten joissain otteluissa hän sotkeutuu ihan täysin omaan näppäryyteensä ja jää jumiin johonkin fantasiamaailmaan, jossa Ray Ricelle ei löydy käyttöä. Toki nyt oli vähän eri meininki siinä mielessä, että FB puuttui ja Ricella oli blokkaajana paljon tavallista enemmän vastuuta, mutta kyllä niitä jaardeja juoksemallakin jonkun verran tuli ja olisi voinut tulla paljon enemmänkin.

No varmaan Ricen kosketusten vähyys johtui aika paljon siitä ettei juoksu mennyt mihinkään. Samasta syystä minä olisin toivonut Mendenhallille vähemmän kantoja tai ainakin vähän vähemmän ennalta-arvattavilla kutsuilla. Molempien osalta olisi kyllä olettanut enemmän vastuuta heittopelissä. Molempia hyökkäyksiä sekoitti tietysti jonkin verran loukkaantumiset, kun Ravensilta oli sivussa Heap sekä McClain ja Steelersiltä Miller sekä Spaeth. Voidaan muuten vaihtaa koordinaattoreita päikseen minun puolestani. =)

Tuohon päälle vielä Landryn jatkuvat taklailuongelmat puolustuksessa ja vähän halvalla karkasi taas. Kaikki neljä tappiota tällä kaudella ovat tulleet alle TD:n erolla. Jossain vaiheessa näitä pelejä täytyy oppia voittamaan, vaikka onhan Ravens joitain tiukkoja matseja tällä kaudella hoitanutkin. En suostu olemaan kovin huolissani. Vähintään WC-paikka pitäisi tällä kaudella ilman ongelmia irrota.

Joo sikälihän kyseessä ei ollut kovin merkityksellinen ottelu, että molemmat jengit ovat aika takuuvarmasti pleijareissa mukana. Steelersillä on homma toiminut tällä kaudella taas vieraskentällä todella hyvin eli periaatteessa pitäisi kai toivoa jopa vierasetua pleijareihin. Kyllähän tuo Redmanin maali vähän helpon näköisesti upposi, mutta toisaalta Redzone tuntuu olevan aika hankala taklattava.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Täytyy melkeinpä Patriotsille toivoa voittoa ensi yön pelissä, koska Ravensilla on keskinäinen etu Jetsiä vastaan. Lisäksi PIT ja NYJ pelaavat tosiaan vielä vastakkain, joten NE:n voitolla olisi tuon matsin ristiinpelaamisella varmasti merkitystä.

Olenko aivan ulapalla, kun tuossa eilen laskeskelin että tuon pelin voittaja on ensimmäinen ihan virallinen playoff-joukkue? Tokihan molemmat siellä nähtäneen, niinkuin Ravens sekä Steelerskin.

Laskeskelin että Dolphins voi päästä pelin voittajan kanssa samaan prosenttiin, mutta mikä ratkaisee tasaprosenteissa?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Olipahan jännittävä matsi. Alussa Steelers oli täysin ylivoimainen

Jaa-a, enpäs kyllä allekirjoittaisi tuota millään tavalla. Molemmat kuupat aloittivat hermostuneesti eikä tietysti juoksupelistä ollut kummallekaan apua alussa. Sanoisin ennemminkin että peli olisi ollut varmaan 0-0 pitkään jos McFadden ei olisi ollut niin susipas*a ensimmäisellä puoliskolla. Pakko sanoa että molempien D:t olivat rautaa läpi matsin ja peli kulminoitui kyllä siihen.


Köpi kirjoitti:
Laskeskelin että Dolphins voi päästä pelin voittajan kanssa samaan prosenttiin, mutta mikä ratkaisee tasaprosenteissa?

NFL Tiebreaking Procedures

Head-to-head (best won-lost-tied percentage in games among the clubs).
Best won-lost-tied percentage in games played within the division.
Best won-lost-tied percentage in common games.
Best won-lost-tied percentage in games played within the conference.
Strength of victory.
Strength of schedule.
Best combined ranking among conference teams in points scored and points allowed.
Best combined ranking among all teams in points scored and points allowed.
Best net points in common games.
Best net points in all games.
Best net touchdowns in all games.
Coin toss

Lähde: http://www.nfl.com/standings/tiebreakingprocedures
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jaa-a, enpäs kyllä allekirjoittaisi tuota millään tavalla. Molemmat kuupat aloittivat hermostuneesti eikä tietysti juoksupelistä ollut kummallekaan apua alussa. Sanoisin ennemminkin että peli olisi ollut varmaan 0-0 pitkään jos McFadden ei olisi ollut niin susipas*a ensimmäisellä puoliskolla. Pakko sanoa että molempien D:t olivat rautaa läpi matsin ja peli kulminoitui kyllä siihen.

Aloin jo epäuskoisena miettimään, että tuollaistako on tullut yöllä kirjoitettua. Kävi kuitenkin niin, että lainasit viime viikkoista kommenttiani Steelers-Bills matsista. Muuten samaa mieltä kanssasi.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Aloin jo epäuskoisena miettimään, että tuollaistako on tullut yöllä kirjoitettua. Kävi kuitenkin niin, että lainasit viime viikkoista kommenttiani Steelers-Bills matsista. Muuten samaa mieltä kanssasi.

hehehe, on näköjään ollut sitten aika hiljaista kun ei viikkoon ole kirjoituksia ollut välissä. Itsekään en kyllä edes ajatellut että se olisi voinut olla jostain muusta pelistä kuin BAL v s PIT. :) Hauska nähdä tuleeko penalttia tai sakkoja Big Benin nenän murtamisesta.


Perhana, Fantasyssä tuli kyllä kaikkien aikojen pohjanoteeraus, jos Brady ei tee tänään 100 pistettä niin sitten voi olla mahdollisuus voittoon. 44 pistettä kun enää kuuppa, TE ja pari puolustajaa odottaa pisteitään. Tiukkaa tekee pääsy pleijareihin.
 

Cube

Jäsen
No varmaan Ricen kosketusten vähyys johtui aika paljon siitä ettei juoksu mennyt mihinkään.
9 kantoa on kuitenkin todella pieni otos Ricen kaltaiselle pelaajalle. Ja noillakin kannoilla tuli kuitenkin 32 jaardia, eli 3,6 YPC. Eli onhan se juoksu nyt johonkin mennyt ja on käsittämätöntä, ettei lähes koko pelin johtoasemassa pelannut Ravens pyrkinyt sitä enempää käyttämään.

Kyllähän tuo Redmanin maali vähän helpon näköisesti upposi
Ehdin ääneen jo tokaista "noniin hyvä", kun Landry sai kätensä Redmaniin kiinni. Parin sekunnin päästä tuli jo vähän toisenlaista tekstiä. No mutta, se nyt ei ole mikään uusi tai yllättävä asia, että Landryn taklaukset eivät aina ihan onnistu. Sinällään kyse ei siis ollut mikään outo epäonnistuminen, vaan Ravensiin ihan kiinteästi liittyvä ominaisuus.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hauska nähdä tuleeko penalttia tai sakkoja Big Benin nenän murtamisesta.
Tai Heath Millerin päähän kohdistuneesta taklauksesta, josta seurauksensa Millerille aivotärähdys, mutta Ravensille ei rangaistusta. Luulisi, että tuosta Ravensin #53:n taklauksesta Millerin kuuppaan ainakin tulisi sakkoa. Mielestäni jostain jo luinkin, että NFL olisi myöntänyt, että tuosta olisi pitänyt lippu lentää. Big Benin turpaan vetämisestä tuskin sakkoa tulee, näin uskoisin.

No varmaa on se, että Steelers ja NFL/tuomarit ovat varmasti taas otsikoissa tällä viikolla. Koko kausi on menty jossain määrin Steelers vs NFL -asetelmalla. NFL on jaellut Steelersin pelaajille (lähinnä Harrisonille) sakkoja jatkuvasti ja Steelersin organisaation jäsenet ovat syytelleet NFL:ää jonkin asteisesta "ajojahdista" Steelersia kohtaan. Itse en ole jaksanut tästä sanasodasta juurikaan innostua. Osa Harrisonin taklauksista ovat mielestäni olleet sakon arvoisia, osa ei. Ainoa ns. fakta tässä keskustelussa mielestäni on se, että NFL on epäonnistunut pahasti tällä kaudella tässä sakotuskäytännössään, nimenomaan johdonmukaisuuden puutteen vuoksi. Finnegan, A.Johnson ja Seymour saivat kukin pienemmän sakon kuin mitä Harrison tai muut päähän taklailijat ovat saaneet. Kyseessä kuitenkin kaksi täysin erilaista tilannetta. Tappeleminen tai muunlainen pelitilanteen jälkeinen väkivaltaisuus ei kuulu millään muotoa jenkkifutikseen. Päähän kohdistuneet taklaukset, tai oikeammin ne tilanteet joissa niitä tapahtuu, sen sijaan kuuluvat lajiin. Ainakin Finnegan ja Johnson olisivat ansainneet pelikieltoa, mutta NFL päätti kaikessa loogisuudessaan antaa riitapukareille 25 000 dollarin sakon, mikä on siis vähemmän, kuin mitä Harrison ja muut päähän taklailijat ovat saaneet. Samoin jo pelkästään Harrisonin saamat rangaistukset ovat olleet erittäin epäloogisia, millon on napsahtanut 25 000 dollarin sakkoja, milloin 50 000:n. Ei oikeastaan päätä eikä häntää tässä NFL:n rangaistuskäytännössä, en voi ymmärtää miksi pelätään niin kovasti antaa kunnollisia pelikieltoja? Kaikissa muissa lajeissa ne ovat ihan normaali käytäntö, mutta ei ilmeisesti NFL:ssä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tappeleminen tai muunlainen pelitilanteen jälkeinen väkivaltaisuus ei kuulu millään muotoa jenkkifutikseen. Päähän kohdistuneet taklaukset, tai oikeammin ne tilanteet joissa niitä tapahtuu, sen sijaan kuuluvat lajiin. Ainakin Finnegan ja Johnson olisivat ansainneet pelikieltoa, mutta NFL päätti kaikessa loogisuudessaan antaa riitapukareille 25 000 dollarin sakon, mikä on siis vähemmän, kuin mitä Harrison ja muut päähän taklailijat ovat saaneet. Samoin jo pelkästään Harrisonin saamat rangaistukset ovat olleet erittäin epäloogisia, millon on napsahtanut 25 000 dollarin sakkoja, milloin 50 000:n.

Joo samaa mieltä tästä ettei nuo tappelunujakat kuulu millään lailla NFL:ään ja penaltit olivat kyllä jotenkin käsittämättömiä, varsinkin A.Johnsonin kohdalla. Ilmeisesti pelikieltoa ei saa NFL:ssä muuta kuin raiskaamalla, tappamalla tai käyttämällä dopingia. Nimenomaan A.Johnson olisi pitänyt jotenkin merkata esimerkkinä että tuollainen nujakointi ei ole hyvää mainosta liigalle.

Ja Harrisonin sakot ovat kyllä tulleet suoraan onnenpyörästä. Liigan pitäisi laittaa pystyyn jonkinlainen systeemi miten sakko määräytyy.
 

Cube

Jäsen
Joo samaa mieltä tästä ettei nuo tappelunujakat kuulu millään lailla NFL:ään ja penaltit olivat kyllä jotenkin käsittämättömiä, varsinkin A.Johnsonin kohdalla. Ilmeisesti pelikieltoa ei saa NFL:ssä muuta kuin raiskaamalla, tappamalla tai käyttämällä dopingia. Nimenomaan A.Johnson olisi pitänyt jotenkin merkata esimerkkinä että tuollainen nujakointi ei ole hyvää mainosta liigalle.
Toisaalta Andre Johnsonin maine on ollut jo monta vuotta täysin tahraton. Jostain Harrisonista ei todellakaan voida sanoa samaa ja sakkosummissa näkyykin aina myös aiemmat teot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös