Mainos

NFL season 2010–2011

  • 64 613
  • 425

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Its a good day to be a Patriot!

Uskomaton suoritus Patriotseilta. 45-3! 9 ensimmäistä draivia ja 6 TD:tä ja FG. Alusta lähtien oli vain yksi joukkue kentällä. Tom Terrific pelaa totisesti parasta kauttaan, 27TD, 4 INT, passer rating 109,5, MVP kandidaattii no.1.

Mutta totisesti olin yllättynyt puolustuksen hyvyydestä tänään eikä pitkiä palloja päästetty tänään ollenkaan, pisin peli taisi olla 27 jaardia. Toisaalta Sanchez oli kyllä aika pas*a läpi ottelun. Itseasiassa Jets ei ole ollut mitenkään loistava viime viikkoina, voittoja on kyllä tullut mutta kaikki voitot tällä kaudella ovat tulleet joukkueille joiden yhteinen record on 39-68 ja ainoa tiimi jonka Jets on voittanut tällä kaudella +.500 joukkeista on Patriots viikolla 2. Sanchez on heittänyt 54.9% tarkkuudella, kolmanneksi huonoin koko liigassa. John Gruden sanoi hyvin ottelun aikana; "They cant kick the ball, they can't throw the ball"

Steelers, Ravens, Jets, Chargers, Colts ja Vikes voitettu tällä kaudella. Pakko sanoa että kyllä on tällä hetkellä paljon parempi fiilis kuin mitä kauden alussa ja viime kauden lopussa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tällä hetkellä Patsien meno näyttää todella vahvalta ja suurin kysymys kuuluukin, että kantaako vire loppuun asti ja keksivätkö vastustajat keinot Bradyn pysäyttämiseksi. Pari seuraavaakin peliä ovat Patriotsilla kovia joukkueita vastaan, joten olemme tässä asiassa taas hieman viisaampia parin viikon päästä. Tällä hetkellä MVP-pystiä olisi aika vaikea kellekään muulle antaa kuin Bradylle, mutta vielähän tuota kautta on edessäpäin.

Yllätti kyllä viime yönä kuinka lapanen Jetsin puolustus oli eilen Bradya vastaan. Se mitä jaksoin matsia seurata kertoi sen, että vaikka Brady pelasi edelleen kovalla tasolla niin kyllä Jets myös perseili omalta osaltaan. Paha sanoa oliko kyse valmennuksen vai pelaajien virheistä. Toisaalta Jets kärsi loukkaantumisista eikä puolustus ole muutenkaan match-upeiltaan ihan paras mahdollinen Patriotsia vastaan, joten jonkinlaista selitystä lopputulokselle voi olla löydettävissä tuota kautta. Sen sijaan Jetsin hyökkäyksen konttaaminen ei yllättänyt yhtään. Sanchez ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä varsinkin jos pelit menevät pisteidentekokilpailuksi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Toisaalta Andre Johnsonin maine on ollut jo monta vuotta täysin tahraton. Jostain Harrisonista ei todellakaan voida sanoa samaa ja sakkosummissa näkyykin aina myös aiemmat teot.
No kun ei oikeastaan ole edes näkynyt, ainakaan johdonmukaisesti. Milloin on napsunut pienempää sakkoa, milloin isompaa. Nimenomaan johdonmukaisuutta peräänkuulutaan näissä rangaistuksissa, nyt tuntuu, että sakkosummat arvotaan suoraan hatusta. Ja jos todella jotain vaikutusta rangaistuksilla halutaan hakea, niin pelikielto olisi ainoa tarpeeksi iso penaltti.

Lapster kirjoitti:
Breaking news: Broncos antoi kenkää Josh McDanielsille. Seuraajaa ei ole valittu. Eipä nyt sinänsä tullut yllätyksenä, ottaen huomioon kuinka huonosti Broncos on pelannut. Niin ja se että McDaniels treidasi pois Cutlerin, B.Marshallin, Peyton Hillisin ja draftasi T.Tebown... Tässä vaan pari syytä.
Vaikkei suoranaisesti meikäläisen elämään tämä uutinen mitenkään vaikutakaan, niin kyllä teki iloiseksi kun sai ylimielisen McDanielsin potkuista lukea. Jätkä on ollut alusta asti niin vastenmielinen kuin vain voi olla, että ei todellakaan harmita hänen potkunsa. Toivottavasti ei vähään aikaan head coachin jobia saisi, ei tekisi pieni annos nöyryyttä yhtään pahaa jätkälle. Eihän Broncos Shanahanin huonojen varauksien jälkeen ollut ihan huippujamassa, mutta McDaniels kyllä aika tehokkaasti hätisti kaikki vähänkin paremmat pelaajat pois. Melko sekaisin on pakka Denverissä, eikä käy yhtään kateeksi sitä joka seuraavaksi tuonne palkataan johtamaan sirkusta.

Troy kirjoitti:
Yllätti kyllä viime yönä kuinka lapanen Jetsin puolustus oli eilen Bradya vastaan. Se mitä jaksoin matsia seurata kertoi sen, että vaikka Brady pelasi edelleen kovalla tasolla niin kyllä Jets myös perseili omalta osaltaan. Paha sanoa oliko kyse valmennuksen vai pelaajien virheistä.
En nähnyt ottelua, mutta alkoi hymyilyttämään kun aamulla tuloksen näin. Vaikka olenkin oppinut pitämään Rex Ryanista, niin kyllä iso mies soitti suutaan sen verran kovaäänisesti ennen ottelua, että ihan sopiva tulos näin neutraalista näkökulmasta. Brady ja Belichick on kyllä sellainen parivaljakko, ettei vastaavaa NFL:ssä ole. Patriotsista huokuu tällä hetkellä sellainen mestarijengin olemus, että yllätys on jos joku muu Lombardia "hoistaa" kauden lopuksi. Jetsistä ei ainakaan mestarijengiksi ole, sitä mieltä olen ollut kauden alusta asti, ja eilinen vahvisti entisestään tätä uskomusta. Puolustus ei ole tarpeeksi dominoiva, jotta Sanchezilla voisi mestaruuden voittaa. Kikkarapää pelaa välillä hyvin, muttei ole vielä kokonaisuudessaan eliittitason-QB.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallas taikinoi jatkoaika voiton Coltsista. Suurkiitos tästä kuuluu 4 syötönkatkoa heittäneelle Manningille. Näistä kaksi palautettiin suoraan pohjiin asti. Cowboys johti parhaimmillaan 17 pisteellä, mutta onnistui vielä olemaan tappiollakin pelin loppupuolella. Eipä tämä mikään klassikko ollut, mutta ihan viihdyttävää peliä. Dez Bryantin kausi on ohi nilkan murtumisen johdosta. Sinänsä harmi kun kaveri oli pelaamassa varsin hyvää rookie kautta. Sen verran joudun ottamaan sanomisiani takaisin Kitnasta, että minut hän on yllättänyt todella positiivisesti alun perseilyn jälkeen. Todella vahvaa ja kypsää pelaamista. Kitna eläytyy myös todella vahvasti pelin tilanteisiin. Garrett on tällä vauhdilla myös ensi vuonna päävalmentajana. Tällä hetkellä en näe sitä ollenkaan huonona asiana, vaikka olin niin kovin epäileväinen aluksi. Pelaajat haluavat pelata Garretille, ilme ja yrittäminen on aivan erilaista mitä Philipsin aikana. Ilahduttavaa on myös se, että rb Choice sai vihdoin peliaikaa ja heti syntyi tulosta. Tosin Barber oli sivussa tästä pelistä. Voisiko Barberin aika olla ohi Dallasissa? Myös rookie mlb Lee on saanut yhä enemmän ja enemmän vastuuta. Nytkin nappasi kaksi intteriä, joista toisen palautti maaliin asti. Toivottavasti Brookingia ei enää Dallasissa nähdä.

Jos hieman katsoo muita joukkueita, jotka mielestäni ovat vahvoilla tällä hetkellä, niin tässä tulee. AFC:n puolelta tietenkin vahva Patriots. Perässä seuraavat tutut Steelers, Ravens ja ehkä oudon hyvin koko kauden pelannut Chiefs? Itse en laskisi vielä mitenkään ulos Jetsiä, vaikka esitys Patseja vastaan oli todella heikko. South on aika levällään ja en usko sen divarin voittajan kovinkaan pitkälle pötkivän. NFC:stä melkein vahvimpana pidän Phillyä tällä hetkellä. Vick on aika perkeleen kova ukko ja mielestäni yksi varteenotettava mvp ehdokas. Sitten onkin tasasta ja ei Eagles muutenkaan tosiaan mikään ylivoimanen ole. Mutta listataan muutama joukkue: Giants, Falcons, Packers, Saints ja kait se on pakko laittaa myös Bears. Easti on Ramsin ja Seahawkin kaksintaistelu. Kumpi tahansa homman hoitaakin, ei voi kovin pitkää playoff juoksua ennustaa.

Fantasyssä on sitten playoffit edessä. Omalta osalta varsin mukava kausi ja tulosena runkosarjan kolmos paikka. Imho koko draftin suurin steal tuli minulle ja se on tietenkin Arian Foster. Cowboys nimittäin pelasi preaseason matsin Texansia vastaan ja siinä Foster murjoi Dallasin. Pistin kaverin nimen mieleen draftia ajatellen. Tuleva playoff matsi on lapsterin New Finland Patriotseja vastaan. Todella tiukalta vaikuttaa ja ite olen vielä reissussa koko viikonlopun ja näin ollen en sen suuremmin pysty tarkkailemaan kokoonpanoa. Muutamaan otteeseen on tällä kaudella on käynyt niin, että olen peluuttanut sellaista pelaajaa joka ei ole pelannut ollenkaan (mm. viime kierroksella Harvin). Mutta joo, mielenkiintoinen koitos tulee olemaan...
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Breaking news: Broncos antoi kenkää Josh McDanielsille. Seuraajaa ei ole valittu. Eipä nyt sinänsä tullut yllätyksenä, ottaen huomioon kuinka huonosti Broncos on pelannut. Niin ja se että McDaniels treidasi pois Cutlerin, B.Marshallin, Peyton Hillisin ja draftasi T.Tebown... Tässä vaan pari syytä.


Lähde: http://www.nfl.com/news/story/09000...no-word-on-interim-coach?module=breaking_news

No jopas... kyllähän tuo ilmoitus oli sikäli odotettavissa, että McDaniels ei ollut alusta lähtienkään millään tavoin suosittu henkilönä Denverissä. Viime kauden yllättävä salama-alku sai ehkä hänet itsensäkin luulemaan jotain suurempaa. Siltojen polttelu on tainut olla McDanielsille se "kuolemansynti", mikä ilmeni turhina poistreidauksina. Eikä tuo Tebow'n draftaus ollut kyllä ihan järkevin mahdollisin teko (ainakaan ekalla kierroksella).

Broncos on Denverissä se The Joukkue... Colorado Avalanchella ja Rockiesillä ei ole sitä asemaa kaupungissa, mitä futisjengillä siellä on. Tokihan Broncosilla on pidemmät perinteet, kun on vuodesta 1960 lähtien ollut olemassa ja toiminnassa. Edesmennyt Mile High Stadium ja nykyinen Invesco Field ovat olleet vuosikymmeniä loppuunmyytyjä (muistaakseni kaudesta 1967 tai 1968 lähtien) Broncos-peleissä. Vaikka kaudet ovat välillä menneet miten kuten, niin jengi on pysynyt katsomossa. Tällä kaudella on ilmennyt se, mitä ei uskoisi tapahtuvan... porukkaa lähtee runsaslukuisina pois stadionilta vaikka peli on kesken. Esim. Rams-matsissa, vaikka lähestulkoon loistavan takaa-ajon tekivätkin, katsomo oli käytännössä tyhjä ennen ns. loppuvihellystä. Se on ilmeisesti ollut omistaja Pat Bowlenillekin liikaa. Vaikka hän olikin vastikään ilmoittanut, että "näillä mennään" kauden loppuun asti.

Uudesta koutsista ei ole vielä tietoa, mutta yhtenä vaihtoehtona olisi Gary Kubiak. Hän on tällä hetkellä Houstonissa valmentamassa. Kubiak toisaalta saattaa uusia sopimuksensa kauden päätteeksi, mutta Minnesota ja Dallas olisivat myös kiinnostuneita hänestä. Tosin Kubiakilla on hyvin vahva Broncos-historia takanaan... koko ammattilaispelaajaura ja apukoutsina Shanahanille. Saas nähdä mitä tulee tapahtuman.
 

DEFENCE

Jäsen
Itsellä usko Rexin Jetsiin on vielä kova. Ehkä kunnon selkäsauna teki vain hyvää. Toisaalta Sanchezin suunta tällä hetkellä on huolestuttava tosin parhaimmilaan Sanchez on hienoa seurattavaa (ainakin näin maallikolle).

Ryaninkin kommentteihin tuli hieman oikeanlaista nöyryyttä. Muuten pidän Rexin tyylistä jonka toiset tulkitsevat suunsoitoksi, mutta mies uskoo omaan porukkaansa ja tuo sen julki.

Minun ja Jetsien taival alkoi joskus 80 ja 90-luvun vaihteen aikoihin, kun sain tuliaisina hienon Jetsien lippiksen. Siinä sitä ihmeteltiin mikä NY Jets? Ja rupesin ottamaan asiasta selvää. Siitä se mielenkiinto lajia ja Jetsejä kohtaan alkoi. Ankeaa on ollut mutta Ryan vaikuttaa aika pätevältä valmentajalta.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ryaninkin kommentteihin tuli hieman oikeanlaista nöyryyttä. Muuten pidän Rexin tyylistä jonka toiset tulkitsevat suunsoitoksi, mutta mies uskoo omaan porukkaansa ja tuo sen julki.

Oho, rival tuli tännekin. :)

Joo, ehkä oli hyvä Ryanin egolle että kilpeen tuli pieni naarmu. Mies on paukutellut henkseleitä ensimmäisestä päivästä lähtien ehkä vähän liiankin paljon. Liikaa on minusta uhoa noissa puheissa mutta jokainen taaplaa tyylillään. Rexin kommentit ovat kyllä kuin Broadway-Joella eikä ole mitenkään verrattavissa muihin päävalmentajiin. En kyllä pidä BB:n tavastakaan sanoa samoja asioita n.10 vuotta putkeen. Valmentajana Rex on loistava, siitä ei ole epäilystäkään.

Sanchez tosiaan on ollut heikko jo pitkään ja nuo viime hetken pitkät draivit jotka ovat tuoneet voiton ovat ehkä vähän piilottaneet niitä ongelmia joita Jetseillä on. Puolustus ei ole ollut dominoiva eikä Sanchez pysty takomaan pisteitä kuten Brady, Manning, Brees jne.

Playoffs joukkueet AFC:ssä näyttäisi olevan pikkuhiljaa paketissa; Pats, Steelers, Jets, Ravens, Chiefs jo aika varmoja ja Jax näyttäisi voittavan AFC Southin. NFC:ssä sitten onkin hurrrjan kimuranttia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Puffataan nyt hieman tulevaa NFC East-taistoa Eaglesin ja Cowboysin välillä. Periaatteessa matsissa ei pitäisi olla mitään erityisen jännittävää, kiitos lähinnä Dallasin surkean alkukauden mutta itse asiassa hyvinkin mielenkiintoinen matsi on tulossa.

Kuten kaikki jo tietävät, vaihtoi Cowboys koutsiaan surullisen (1-7) kauden alun jälkeen. Wade Phillips sai, minun mielestäni viimeinkin, lähteä ja tilalle nousi OC Jason Garrett. Garrett onkin saanut Dallasin komeaan lentoon ja joukkue on sen jälkeen 3-1. Vielä hämmästyttävämpää se on siksi, että Tony Romo lähti kylmäksi ja tilalle tuli virhelinko Jon Kitna.

Luin mielenkiintoisen artikkelin tuosta miten Dallasin peli on muuttunut koutsin vaihdon jälkeen. Phillipsin aikana Garrett käytti hirvittävästi heittoa ja suhdeluku taisi olla liigan korkein kun verrattiin kutsuttuja heittopelejä ja juoksupelejä. Phillipsin lähdön jälkeen kelkka kuitenkin kääntyi täysin ja Dallas on alkanut juoksemaan. Miksi Garrett sitten teki alkukaudesta niin kuin teki, onkin mielenkiintoinen kysymys, koska nyt peli näyttäisi kulkevan.

Cowboysilla on hyvät keskushyökkääjät ja heitä tuleekin käyttää runsaasti. Felix Jones on parhaimmillaan hurja jäbä ja runnoo jaardeja ihan miten tahtoo. Myös Tashard Choice on ihan kelpo kaveri siihen hommaan. Onkin mielenkiintoista nähdä miten Philly onnistuu juoksua vastaan tässä matsissa. Se on yksi avainasioista, koska pysäyttämällä juoksun saa Eagles mahdollisuuden käyttää tuttua pass rushiaan ja pakottaa Kitnan heittotalkoisiin.

Eaglesin Asante Samuelin tilanne on vielä kinkkinen mutta ilmeisesti hän aloittaa kuitenkin. Polven kunnosta ei kuitenkaan ole ihan täyttä varmuutta, joten Cowboys testannee kaveria heti alusta. Dallasin kannalta on harmi, että Dez Bryant on sivussa.

Phillyllä puolestaan on liigan paras hyökkäys, paljolti käsittämättömän Michael Vickin ansiosta. Parissa viime matsissa Vick on vajonnut kuolevaisten tasolle siinä mielessä, että on heittänyt kaksi pickiä mutta muuten ilotulitus vain jatkuu. Mies juoksee, heittää kellontarkasti ja osaa pelata todella monipuolisesti. Vickillä on myös käytössään kova arsenaali. DeSean Jackson ja Jeremy Maclin aiheuttavat päänvaivaa surkealle Dallasin secondarylle ja toisaalta LeSean McCoy on kasvanut hämmästyttävän nopeasti uudeksi Brian Westbrookiksi.

Se missä Eaglesille tulee ongelmia on hyökkäyksen linja, joka ei ole vielä riittävän kova. Onneksi Vick liikkuu loistavasti sillä muuten tulisi osumaa vieläkin enemmän. Linja ei vain kestä pitkään ja tasku hajoaa. Jännä nähdä miten Dallas iskee tähän.

Toinen asia on Eaglesin red zone-puolustus joka on sarjan huonoin. 33 kertaa pallo on saatu Eaglesia vastaan red zonelle ja 26 kertaa sieltä on paukutettu TD. Suurin osa vielä heitoilla. Hieman yllättäen ongelman ydin tuntuu olevan tehottomassa pass rushissa. Siinä missä Jim Johnson blitzasi aina niin Sean MacDermott ei jostain syystä tee niin. Se on aiheuttanut ongelmia ja joukkuetta on rokotettu kovalla kädellä omissa. Nyt kun vastassa on "vain" Jon Kitna on mielenkiintoista katsoa miten Dallas toimii päästessään red zonelle. Jatkaakko juoksua vai iskeäkö tuohon Eaglesin heikkoon kohtaan?

Sitten tietenkin kun muistetaan, että Dallasilla on kolmen voiton putki Phillyä vastaan on tästä nyt jo otettava voitto. Vähintään sen takia, että viime kauden lopun muistot saisi pyyhittyä mielestä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Giants @ Vikings ottelu siirrettiin Detroitiin ja pelataan maanantai-iltana paikallista aikaa. Syynä Metrodomen katon pettäminen lumikuorman alla.

Kickoff at Ford Field will be 7:20 p.m. ET. (Linkki vie NFL.com -sivulle)


Youtubessa huiman näköistä kuvaa kun katto antaa periksi ja lumet putoaa kentälle. Vähän kuin jostain katastrofileffasta...
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Se missä Eaglesille tulee ongelmia on hyökkäyksen linja, joka ei ole vielä riittävän kova. Onneksi Vick liikkuu loistavasti sillä muuten tulisi osumaa vieläkin enemmän. Linja ei vain kestä pitkään ja tasku hajoaa. Jännä nähdä miten Dallas iskee tähän.

Ja kovaa ne iskivätkin, etenkin oikealta King Dunlopin puoli kusi jatkuvasti. Vick otti kovaa osumaa, heitti pari intteriä, mutta jakoi lopulta nimmareita Cowboylle pelin jälkeen. Huikea äijä, vaikka ei ollut tässä ottelussa suuri juoksu-uhkakaan Dallasille. Silti heitti 270 jaardia, vaikkain paljolti Jacksonin pitkien juoksujen ansiosta.

Winston Justiceen tottuneelle Dunlop on kyllä pari pykälää heikompi RT.

Sen sijaan O:n lihaosasto Herremans&Peters vasemmalla pelasivat loistavan pelin. Herremans teki vielä maalinkin ja oli mielestäni ottelun MVP muutenkin. Shady McCoy saa kiittää 149 jaardin verran Herremansia.

Tärkeä voitto Philadelphialle, mutta kalliiksi kävi taas. Loistavasti pelannut ja nousukunnossa ollut Stu Bradley loukkaantui pahannäköisesti, kyynärpää jäi ikävästi alle mennen sijoiltaan ja veikkaan, että pidempi saikku on tiedossa. Jo mainittu DeSean Jackson väänsi nilkkansa lentopotkun palautuksessa, mutta pystyi jotenkuten pelaamaan pelin loppuun. Toivottavasti Asante Samuel alkaisi pikkuhiljaa olla taas pelikunnossa, sillä muuten kovin haperoiseksi alkaa käymään puolustus Phillyllä.

Ja niin, on aika valtava kontrasti kahden kickerin välillä. Katsoin eilen Skinssien ja Bucsien peliä ja Graham Ganolla ei vain onnistu vieläkään mikään. Washington nousi pisteen päähän viime sekunneilla ja lisäpisteyritys olisi vienyt pelin jatkoajalle. Niin vain itseluottamuksensa menettänyt Skinssien kicking team onnistui munimaan matsin Tampalle. Ganolla ei tuossa nimenomaisessa tilanteessa ollut osaa eikä arpaa, mutta pelin nähneet ymmärtävät mistä puhun. Muutoin Skinssien peli oli ihan kelpo katseltavaa, eikä vähiten loistavan keskushyökkääjänsä Ryan Torainin vuoksi.

Onneksi Eaglesilla on ammattimies potkimassa, tänäänkin Akers 3/3. Muista peleistä poimittakoon loistavan highlightin Arizonasta. 4th & 2 ja potkaisija Feely juoksee TD:n.
 
Viimeksi muokattu:

DEFENCE

Jäsen
Jaa... vetää aika hiljaiseksi tämä Jetsien tämän hetken syöksy kierre, siellä fysiikka valmentaja kamppaa vastustajia. Sanchez... noh pelaa nolla itseluottamuksella jo NE pelissä pojan ilme oli jotenkin pelottavan apea. Ja sitten kun Mark onnistuu palloa ei saada kiinni. Joksupeli on ollut kateissa jo muutaman pelin. Puolustus sentään kokosi itsensä ja teki sen minkä pysty.

No vielä luottoa löytyy Rexiin, Sancheziin ja muihin, mutta epäilyksen siemen on kylvetty. Näinkö täällä taas käy????
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Pikalukemisella huomasin että eipä ole kukaan puhunut kauden yhdestä yllättäjästä, Tampa Bay Buccaneersista. Viime kauden surullinen 3-13-tilasto on parantunut selvästi, nyt ollaan lukemissa 8-5. Raheem Morris on saanut jonkin valmennukseen liittyvän suonenvedon viime kauden loppupuolella ja joukkue on oppinut hieman pelaamaan. Jopa pitemmälle kuin vähän alusta.
Joukkuehan voitti viime kaudella loppupäästä useamman pelin ja jatkoi tällä kaudella hyviä otteita.

Joukkue on NFL:n nuorimmasta päästä, ellei nuorin. Jampat eivät vielä osaa pelata NFL:n vaatimalla tasolla illasta toiseen. Näin ollen tappioita tulee kovia joukkueita vastaan. Atlantalle on hävitty kahdesti, Saintsille ja Steelersille kerran. Joukkueessa on ykkösmiehistössä neljä tämän vuoden draftissa varattua pelaajaa, ja QB Josh Freeman pelaa toista kautta liigassa. Joten ei ihme, että välillä tulee huonoja pelejä. Mutta aikaa joukkueella on.

Draftissa saatiin kaksi hyvää WR:ää. Arreloius Benn ja Mike Williams. Ensin mainittu on vasta viikon 6-7 jälkeen päässyt vauhtiin ja esittänyt hyviä otteita hyökkäyksessä. Williams on tehnyt jo seitsemän TD:tä ja pelaa yllättävän kypsästi rookieksi.

Pidän itse Bucsia mustana hevosena pudotuspeleihin. Vielä ei ole mitään hävitty ja kaikki on omissa käsissä. Todennäköisempää on se, että Buccaneers ei sinne pudotuspeleihin pääse, mutta vahva lapsenusko tällä puolella ruutua pitää pintansa.
Buccaneersilla on vielä vastassa Detroit, Seattle ja New Orleans. Ekassa ottelussa on saumat voittoon, Seattle on hieman kovempi ja Saintsia vastaan voitto olisi todella kova yllätys.

Joukkue on varsinkin toisella jaksolla voittanut jokusen pelin ja viisi voitoista on 3 pisteen tai alle marginaalilla. Viime sunnuntaina oli kyllä taas hermot-vuoristorata-hermot-ottelu. Välillä pelattiin aivan vihkoon ja lopussa saatiin iso vaihde päälle. Voiton "varmisti" viimeisellä minuutilla Redskinsin punter, joka ei saanut TD:n jälkeisessä lisäpisteyrityksessä palloa kiinni scrimmagelta. Pallo lipesi käsistä, ja lensi taaksepäin. Redskinsin kicker yritti suojata pallon, mutta Bucsin mies tuli päälle ja toinen Bucsin pelaaja otti pallon haltuun. Bucs voitti 17-16, kun onnistui aikaisemmin omalla vuorollaan 2-pisteen konversiossa TD:n jälkeen.

Punter, Hunter Smith, sai eilen monoa joukkueesta. Ikävä homma. Märkä keli, ei varmasti ole helppoa ottaa palloa kiinni. Ihme kun kicker ei saanut. Jamppa missasi kaksi potkumaaliyritystä. Toinen metsään ja toinen tolppaan.

Joukkueelta puuttuu puolustuksen linjasta draftin kolmosvaraus, Gerald McCoy. Jamppa on pelannut kohtuullista rookie-kautta ja poissaolo on isohko menetys. Samoin LB Quincy Black on IR:llä. Molemmat loppukauden, valitettavasti.
QB Josh Freeman oppii koko ajan lisää ja taitaa olla rush-tilastossa QB:sta aika korkealla. Kuka pysäyttää jampan, jolla on kokoa 6.6 ja 248? Eikä mies ole mikään hidaskaan.

Ai niin NFC South on tällä hetkellä NFL:n kovin divisioona. Atlanta, New Orleans ja Tampa Bay järjestyksessä, joukkueilla kovimmat voittoprosentit jos lasketaan kolme parasta joukkuetta divarissa.

Buccaneersin tulevaisuus tulevina vuosina on vähintäänkin mielenkiintoinen.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisi muutama kysymys lajia/sarjaa paremmin tunteville:

- Miten Brett Favren otteet ovat muuttuneet vaikka kymmenen vuoden takaisiin verrattuna
- Onko Payton Manningillä joku yliluonnollinen pelinlukukyky, vai mikä tekee hänestä niin "ylivertaisen" muihin QB:iin verrattuna
- Miksi kausi pelataan talvella eikä esim. syksyllä CFL:n tapaan
- Miksi draftissa varataan (ainakin ensimmäisellä kierroksella) paljon linjamiehiä. Luulin, että QB:t ja WR:t ovat lajissa paljon arvokkaampia (tarkemmin ottaen onko linjamiehissä niin suuria eroja)
- Onko Eli Manning yliarvostettu?
 
Viimeksi muokattu:

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikalukemisella huomasin että eipä ole kukaan puhunut kauden yhdestä yllättäjästä, Tampa Bay Buccaneersista. Viime kauden surullinen 3-13-tilasto on parantunut selvästi, nyt ollaan lukemissa 8-5. Raheem Morris on saanut jonkin valmennukseen liittyvän suonenvedon viime kauden loppupuolella ja joukkue on oppinut hieman pelaamaan. Jopa pitemmälle kuin vähän alusta.

Tässä on kyllä vähän sellaista silmänkääntötemppua mukana, että TB ei ole voittanut yhtään joukkuetta jolla olisi tällä hetkellä enemmän voittoja kuin tappioita. Kaikki 8 voittoa ovat joukkueista jotka ovat sukeltaneet tällä kaudella (Browns-voitto kauden alusta, kun Delhommeen vielä uskottiin). Joukkue toki näyttää lupaavalta, mutta en usko playoff-paikkaan.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi muutama kysymys lajia/sarjaa paremmin tunteville:

- Miten Brett Favren otteet ovat muuttuneet vaikka kymmenen vuoden takaisiin verrattuna
- Onko Payton Manningillä joku yliluonnollinen pelinlukukyky, vai mikä tekee hänestä niin "ylivertaisen" muihin QB:iin verrattuna
- Miksi kausi pelataan talvella eikä esim. syksyllä CFL:n tapaan
- Miksi draftissa varataan (ainakin ensimmäisellä kierroksella) paljon linjamiehiä. Luulin, että QB:t ja WR:t ovat lajissa paljon arvokkaampia (tarkemmin ottaen onko linjamiehissä niin suuria eroja)
- Onko Eli Manning yliarvostettu?

Kokeillaan:

-Favren viime kausi taisi olla uran parhaita, mutta tällä kaudella puoliväkinäistä pelleilyä rikkinäisenä. Ura ohi, ja peräkkäisten starttien ennätys jäi lukuun 297.

-Peyton Manning pelaa useiden asiantuntijoiden mukaan uniikkia pelipaikkaa. Hän on pitkälti hyökkäyksen koordinaattori ja primus motor. Uskomaton ahkeruus ja perfektionismi ovart varmasti suuria tekijöitä menestykseen.

-Syksyllähän kausi pelataan, alkaen syyskuusta. Runkosarja päättyy vuodenvaihteessa, ja playoffit pelataan tammi-helmikuussa.

- En tiedä ensimmäisen kierroksen varausmääriä pelipaikoittain, joten en osaa vastata. Sen tiedän, että kyllä potentiaalinen franchise-QB ensimmäisenä lähes 100% menee. Viimeisistä kymmenestä 1.varauksesta taitaa ainakin 8 olla Quarterbackeja. Ja kyllä linjamiehissä on eroja.

-En osaa sanoa. Minulle Eli on vain se huonompi Manning.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
-Favren viime kausi taisi olla uran parhaita, mutta tällä kaudella puoliväkinäistä pelleilyä rikkinäisenä. Ura ohi, ja peräkkäisten starttien ennätys jäi lukuun 297.

Sinänsä Favren pelityyli ei ole mielestäni muuttunut mihinkään, mutta parina viime vuotena on yksinkertaisesti alkanut ikä ja sen tuomat asiat tulla vastaan. Eli samaa mieltä kanssasi.

-Peyton Manning pelaa useiden asiantuntijoiden mukaan uniikkia pelipaikkaa. Hän on pitkälti hyökkäyksen koordinaattori ja primus motor. Uskomaton ahkeruus ja perfektionismi ovart varmasti suuria tekijöitä menestykseen.

Samaa mieltä tästäkin. Varmaan Peytonin suurin vahvuus on nimenomaan se, että tuntee oman ja vastustajan systeemin todella hyvin. Yksi iso vahvuus presnap-luvut ja audible-pelien käyttö, joka tosin välillä tuntuu olevan pelkkää vastustajan hämmentämistäkin.

-Syksyllähän kausi pelataan, alkaen syyskuusta. Runkosarja päättyy vuodenvaihteessa, ja playoffit pelataan tammi-helmikuussa.

Mutulla veikkaan, että jenkkien urheilusarjojen aikataulut juontavat yleensäkin aika pitkälle tuolta lukio-/yliopistomaailmasta. Siellä lajien kalenterit laaditaan käsittääkseni sen mukaan, että urheilijat voisivat harrastaa mahdollisimman montaa lajia ja tietysti muutenkin vältettäisiin päällekkäisyyksiä lajien kesken.

- En tiedä ensimmäisen kierroksen varausmääriä pelipaikoittain, joten en osaa vastata. Sen tiedän, että kyllä potentiaalinen franchise-QB ensimmäisenä lähes 100% menee. Viimeisistä kymmenestä 1.varauksesta taitaa ainakin 8 olla Quarterbackeja. Ja kyllä linjamiehissä on eroja.

Ensinnäkin linjat on se juttu mistä koko homma starttaa jenkkifutiksessa eli linjamiehet ovat todella arvokkaita ja heissä on eroja kuten OneBigRed tuossa totesikin.

Toisekseen jos verrataan esim. linjamiehiä ja pelinrakentajia niin linjamiehiä on joukkueessa keskimäärin viisi kertaa enemmän (jos puhutaan ainoastaan hyökkäyksestä).

Sellaiset pelinrakentajat joita kannattaa varata ekalla kierroksella ovat todella harvassa. Esim. viime draftissa varattiin kaksi ekalla kierroksella ja niistäkin toisen osalta ainakin yleinen mielipide on, että kyseessä oli iso virhe. Myös ainoa kakkoskierroksella varattu kuuppa eli Jimmy Clausen on ainakin joidenkin mielestä hukattu varaus. Toisaalta kolmoskierroksella varattu Colt McCoy ja vitoskierroksella varattu John Skelton ovat osoittaneet ainakin jonkinlaisia lupauksia kauden aikana vaikkei niitä ehkä etukäteen juuri ollutkaan. Kaikkien osalta lopulliset tuomiot tehdään kuitenkin aikaisintaan tuossa parin vuoden päästä.

Noin ylipäänsä joukkueet varaavat pelaajia joko tarpeen tai talentin vuoksi. Jos nämä kohtaavat niin kyseessä on ideaalitilanne. Eli joko joukkue pyrkii täyttämään jonkin aukon joukkueestaan tai sitten joku pelaaja on yksinkertaisesti niin hyvä, että häntä ei haluta jättää varaamatta. Ja ideaalitilanteessa tuollainen pelaaja sattuu vieläpä sellaiselle paikalle missä sitä tarvetta on.

Lisäksi olen siinä käsityksessä, että pelinrakentajia itseasiassa varataan aika paljon alemmilla kierroksilla siihen nähden, että varsinaiseen joukkueeseen mahtuu ainoastaan 2-3 kyseisen pelipaikan pelaajaa.

-En osaa sanoa. Minulle Eli on vain se huonompi Manning.

Mun mielestä Eli on enemmänkin aliarvostettu kuin yliarvostettu. Ei se kuitenkaan mikään sysipaska pelaaja ole ja mielestäni arvostus on sitä luokkaa, että vaikeaa hänestä on ainakaan yliarvostettua tehdä.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Tässä on kyllä vähän sellaista silmänkääntötemppua mukana, että TB ei ole voittanut yhtään joukkuetta jolla olisi tällä hetkellä enemmän voittoja kuin tappioita. Kaikki 8 voittoa ovat joukkueista jotka ovat sukeltaneet tällä kaudella (Browns-voitto kauden alusta, kun Delhommeen vielä uskottiin). Joukkue toki näyttää lupaavalta, mutta en usko playoff-paikkaan.

Kuten itsekin kirjoitin, ei playoff-paikka todennäköisesti heltiä. Ja kyllä, alle .500 joukkueita vastaan Tampa on voittanut pelinsä. Hyviä joukkueita vastaan (eli ne yli .500-joukkueet) on tullut turpaan. Mutta jos ohjelma on suotuinen, niin oikeat pelit voittamalla pääsee pudotuspeleihin. Ja tietysti oma divisioona vaikuttaa asiaan. Esim. NFC Westissä Bucs voisi hyvinkin olla divarin kärkijoukkue.

Haen nyt sitä, että Bucs on voittanut juuri ne pelit mitä tarvitsee ehdottomasti voittaa. Parempien joukkueiden voittaminen vaatii sitten sitä kokemusta, jota nuori joukkue oppii joka viikko lisää.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Olisi muutama kysymys lajia/sarjaa paremmin tunteville:

- Miten Brett Favren otteet ovat muuttuneet vaikka kymmenen vuoden takaisiin verrattuna
Siinä mielessä Favren pelityyli ei ole muuttunut vuosien varrella että hän vieläkin se good ol' gunslinger. Kaikki tietävät että hän voi heittää pari INT per peli mutta toisaalta hän on uskomaton saamaan pallon sellaisiin paikkoihin mihin muut eivät kykene. Toki nyt alkaa ikä jo painaa mutta silti nostan hattua hänen saavutukselleen 297 peliä putkeen aloituksessa eli toisin sanoen 19 vuotta.

- Onko Payton Manningillä joku yliluonnollinen pelinlukukyky, vai mikä tekee hänestä niin "ylivertaisen" muihin QB:iin verrattuna

Kuten pojat tuossa jo luettelivat hänen plussia haluaisin vielä lisätä vuosien varrella hiotun no-huddlen jossa Manning on ylivoimasesti paras koko liigassa. Samoin häntä ovat auttaneet ykköskierroksen varaukset joita hän on voinut käyttää. Tänä vuonna on oikeastaan ensimmäinen kerta kun hänellä on "vain" Reggie Wayne.

- Onko Eli Manning yliarvostettu?

Mielestäni hän on yliarvostettu. Eli pystyy pelaamaan tosi korkealla tasolla ja kesken pelin hän muuttuu täysin sysipas*aksi. Varsinkin redzonella hänellä nähdään täysin uskomattomia INT:eja. Tälläkin kaudella jo 19 INT:iä eli eniten koko liigassa. Minä en ainakaan näe häntä top5 QB:na ja top10 tekee tiukkaa.
 

jm16

Jäsen
Olisi muutama kysymys lajia/sarjaa paremmin tunteville:

- Miksi draftissa varataan (ainakin ensimmäisellä kierroksella) paljon linjamiehiä. Luulin, että QB:t ja WR:t ovat lajissa paljon arvokkaampia (tarkemmin ottaen onko linjamiehissä niin suuria eroja)

Esim. hyökkäyksen linjamiehillä on kolme pelipaikkaa: centteri, guardi ja täkkeli. Vaikka jotkut pystyvät pelaamaan niistä pariakin paikkaa, ei taida olla koko liigassa kovin montaa joka pystyy todella hyvin pelaamaan ja paikkaamaan kaikkia kolmea paikkaa?

Toisekseen hyökkäyksen linjamiehiä tarvitaan viisi kappaletta hyökkäyksessä koko ajan. 45 miehen rosterissa on kait yleensä 7-8 hyökkäyksen linjamiestä ja practise squadissa ehkä yksi tai kaksi lisää.

Kaikille pelipaikoille hyppäys yliopistofudiksesta NFL:ään on suuri. Toki hyökkäyksen linjamiehillä ei yleensä niitä SUURIA pettymyksiä niin usein synny kuin muilla pelipaikoilla, mutta on niitäkin nähty, esim. Tony Mandarich aikanaan. Kaverilla oli kyllä kaikenlaisia muitakin ongelmia, eikä se uran tyssäämminen NFL:ssä ainakaan kokoon ja fyysiikkaan katkennut.

- "Onko linjamiehissä niin suuria eroja?"

On niissä, vaikka sitä ei heti varmaan aina huomaakkaan ja kyllä kait se, että rookiena pääsee suoraan NFL:ssä aloittamaan on aika harvinaista? On niitäkin kavereita toki edelleen, esim. Jake Long pari vuotta sitten.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Vaikka jotkut pystyvät pelaamaan niistä pariakin paikkaa, ei taida olla koko liigassa kovin montaa joka pystyy todella hyvin pelaamaan ja paikkaamaan kaikkia kolmea paikkaa?

Vaatii todella erilaisia ominaisuuksia pelata centterinä kuin tacklena. Centterit ottaa vastaan NT-kavereita (vaihtoehtoisesti DT jos 4-3), jotka siis yleensä painavia ja semmoisia voimapesiä. Tackle sen sijaan joutuu monesti näiden speedrushereiden kanssa tekemisiin, jolloin tarvitaan voiman lisäksi nopeaa liikkumista ja hiukan enemmän pelinlukutaitoa. Tavallaan jos olisi kaveri joka hallitsee kaikki nämä alueet, niin se pelaisi varmasti LT:tä, ellei joukkueessa olisi sitten kyseiselle paikalle tunkua muuten. Yleensä jos paria paikkaa pystyy pelaamaan, niin yleensä hyvä Tackle, pystyy pelaamaan hyvin saman puolen Guardina, toisinpäin hiukan harvinaisempaa.
 

PoH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
- Miksi draftissa varataan (ainakin ensimmäisellä kierroksella) paljon linjamiehiä. Luulin, että QB:t ja WR:t ovat lajissa paljon arvokkaampia (tarkemmin ottaen onko linjamiehissä niin suuria eroja)

Tuossa on tullutkin maininta siitä että linjamiehiä vain tarvitaan joukkueeseen lukumäärällisesti niin paljon, ja lisäyksenä muutama muukin syy:

- Linjamiehen uran pituus NFL:ssä on keskimäärin pidempi kuin esim. RB:n joka puoltaa linjamiehiin panostamista.

- Rookie sopimukset määräytyvät pitkälti pelipaikan ja draft kierroksen mukaan ja yleisesti ottaen hyökkäyksen linjamiehiä pidetään kaikkein valmiimpina liigaan heti collegen jälkeen niin mieluummin se parempi rookie sopimus maksetaan heti valmiille pelaajalle.

Tuosta samasta syystä kakkoskierroksen alun varausvuoroa pidetään jopa arvokkaampana kuin ykköskierroksen lopun. Noin suurinpiirtein sama talentti saadaan joukkueeseen huomattavasti halvemmalla.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
D.C:ssä kuohuu toden teolla. McNabb on viltissä loppukauden. Seuraavassa pelissä Artist formerly know as Rex G. aloittaa ja hänen on määrä aloittaa myös kauden loput pelit. McNabb on siis kakkonen seuraavassa pelissä ja kauden kahden viimeisessä pelissä McNabb on kolmoskuuppa Rexin ja John Beckin takana.

En tiedä ovatko muut katsoneet Skinsien pelejä mutta McNabb ei ole todellakaan ollut niin huono että hänet pitäis penkittää Rexin takia. Onhan hänellä paljon noita INT:ejä mutta moni on tullut kun sysipas*at rissut rähmäävät jne. Eikä yksikään rissu oikein ole tällä kaudella edes saanut noita syöttöjä kiinni. Helppoja yksinkertaisia syöttöjä on tiputettu säännöllisesti ja se saa McNabbin pelin ulkopuolisille näyttämään todella huonolta.

Sitten toiseen asiaan, eli Trip-Gateen joka on tällä hetkellä yksi NFL:n ykkösuutisista. Kuten tiedetään Jetsien fysiikkakoutsi Sal Alosi kampitti Miami pelissä yhden pelaajan kentän ulkopuolella tosin. Nyt hänet on laitettu hyllylle toistaiseksi kun Jets sekä NFL tutkivat asiaa. Ilmeisesti Jets on käskenyt koko kauden ajan pelaajien seisovan ihan siinä rajan tuntumassa. (kentällä on kaksi viivaa, toinen mihin valmentajat saavat mennä, lähempi sekä ulompi viiva jonka takana pelaajat yms joutuvat seisomaan) Saas nähdä mitä tästä seuraa, tietysti Jets on kertonut että Alosi toimi yksin eikä muu johto ole tiennyt tästä mitään...
 

DEFENCE

Jäsen
Sitten toiseen asiaan, eli Trip-Gateen joka on tällä hetkellä yksi NFL:n ykkösuutisista. Kuten tiedetään Jetsien fysiikkakoutsi Sal Alosi kampitti Miami pelissä yhden pelaajan kentän ulkopuolella tosin. Nyt hänet on laitettu hyllylle toistaiseksi kun Jets sekä NFL tutkivat asiaa. Ilmeisesti Jets on käskenyt koko kauden ajan pelaajien seisovan ihan siinä rajan tuntumassa. (kentällä on kaksi viivaa, toinen mihin valmentajat saavat mennä, lähempi sekä ulompi viiva jonka takana pelaajat yms joutuvat seisomaan) Saas nähdä mitä tästä seuraa, tietysti Jets on kertonut että Alosi toimi yksin eikä muu johto ole tiennyt tästä mitään...

Jaa vai että suurempi salaliitto... Jos minä nyt mitään oikein ymmärsin niin Alosi on loppukauden poissa Jetsien toiminnasta ilman palkkaa + kaverille mätkäistiin sakkoja joku summa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
En tiedä ovatko muut katsoneet Skinsien pelejä mutta McNabb ei ole todellakaan ollut niin huono että hänet pitäis penkittää Rexin takia. Onhan hänellä paljon noita INT:ejä mutta moni on tullut kun sysipas*at rissut rähmäävät jne. Eikä yksikään rissu oikein ole tällä kaudella edes saanut noita syöttöjä kiinni. Helppoja yksinkertaisia syöttöjä on tiputettu säännöllisesti ja se saa McNabbin pelin ulkopuolisille näyttämään todella huonolta.

Mutta kyllä McNabbilta on tullut paljon myös huonoja heittoja ja lisäksi ratkaisut kestävät liian pitkään liian usein. Ihan tuttu setti toi oli jo Eagles-aikoina, eli välillä D-macin heitot olivat ihan surkeita ihan helpoissakin paikoissa. Jotenkin tuntuu, että tällä kaudella niitä on tullut enemmän ja tosiaan toi Skins-rissujen tumpelointi vain korostaa vielä ongelmia.

Tuskinpa Rexillä kuitenkaan sen paremmin menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös