Mainos

NFL season 2009–2010

  • 85 198
  • 802

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kylläpä tiivisti taas osuvasti taukoviikon jälkeiset viikot tämä kauden viimeinen ottelu Kansas Cityä vastaan. Hullua tason heittelyä pitkin ja poikin, joten eipä ihme, että playoffit jäävät pelaamatta tältä kaudelta. Parempi ehkä niin, sillä nyt draftiin saa paremmat asetelmat.

Jotain närää on nyt liikkeellä joukkueen sisällä. Kokeneet kehäketut Dawkins, Graham, Bailey etc. ovat käyneet juttusilla McDanielsin kanssa, jonka seurauksena ilmeisesti Marshall ja tight end Tony Scheffler penkitettiin viimeiseen otteluun, eikä kumpikaan ollut tietääkseni edes kentän laidalla muun joukkueen kanssa. Tietojeni mukaan kumpaakaan ei edes päästetty pukuhuoneeseen tai kentän laitamille. Tiedä nyt siitä sitten, että kuka suututti ja kenet, mutta uskon, että varmasti jotain tulee tapahtumaan.
 

Cube

Jäsen
Kylla pelas Bengals niin uunoa fudista eilen, etta kai sen jokainen naki (vaikkei kai pitanyt), etta ensi viikkoa tassa jo pelattiin.
Mene ja tiedä.. Kyllä siellä Bengalsilla ihan starterit kehissä kuitenkin oli, joskin Benson huilasi. Mutta Ochocinco esimerkiksi pelasi siihen asti, että peli karkasi Cincyn käsistä, vaikka loukkaantui hieman alkulämmittelyssä. Lataus taisi vain Jetsillä olla ratkaisevasti kovempi tällä kertaa. En tietenkään usko, että ensi viikko menee saman käsikirjoituksen mukaan, mutta Unibetin tarjoama 2,25 kerroin Jetsille on silti aika houkutteleva. Bengals on playoff-joukkueeksi aika tasapaksu ja loukkaantumisia on alkanut nyt kertymään ikävästi. Rey Maualugaa tulee ainakin ikävä liigan kovinta juoksuhyökkäystä vastaan puolustettaessa, eikä Domata Pekokaan ole välttämättä pelikunnossa. Mark Sanchez tuskin kykenee heittämään ainakaan paljoa yli 100 jaardia, mutta sekin saattaa riittää mikäli pallonmenetyksiä ei tule.

Tämä pari on mulle sikäli aika yhdentekevä, että tulen joka tapauksessa kannattamaan voittajaa seuraavalla kierroksella. Jetsillä on Rex Ryan ja joukkue pelaa pitämäni "run the ball, stop the run" -kaavan mukaan ehkä paremmin kuin mikään muu joukkue tällä hetkellä. Siihen päälle vielä Revis, jonka pitäisi ehkä voittaa jopa DPOY-tällä kaudella, niin mielelläähän Gang Greenin jatkossa näkisi. Toisaalta taas Bengalsistakin ihan pidän tällä hetkellä, vaikka divisioonavastustaja onkin. Cincyssa on tehty hyvää työtä ja Marvin Lewis on entinen Ravens-koordinaattori hänkin. Olen myös oppinut diggaamaan Ochocincosta siinä määrin vuosien varrella, että kyseessä on nykyään yksi suosikkipelaajistani Ravensin ulkopuolella. Lisäksi Carson Palmer vaikuttaa oikein kunnioitettavalta tyypiltä, Bengalsin CB-kaksikkoa Hall/Joseph olen täällä hehkuttanut jo useaan kertaan aiemmin ja Maualuga on näistä USC:n idiootti-linebackereista suosikkini (vaikkei nyt pelaakaan). Mikäs tuosta paketista on tykätessä nyt kun tosikkokusipää-Houshmandzadeh'kin on saatu heitettyä kauas länsirannikolle.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Lyhyesti kommentit Bengals-Jets -pelistä:

Vaikka viime pelissä ei toisen osapuolen osalta ollut juurikaan panosta ja toinen pelasi elämästä ja kuolemasta niin kyllä se silti jotain suuntaa tulevasta pelistä antoi. Nimittäin sen mikä on ollut nähtävissä jo pidemmän aikaa eli Bengalsin hyökkäys on todella tahmeaa. Varmastikaan Bengals ei näyttänyt Jetsille mitään sellaista mitä se yrittää tällä viikolla, mutta silti vaikeaa tulee olemaan. Henryn menetyksen myötä Bengalsin hyökkäys on todella yksipuolista. Juostaan paljon ja heitetään aika varoavasti ja lyhyelle. Tämä tuo tasaisesti jaardeja ja syö kelloa, mutta kun pitäisi pisteitä alkaa tekemään niin sormi menee suuhun.

Toisaalta Jetsillä ei ole senkään vertaa heittopeliä mitä kotijoukkueella on. Eli tulevassa pelissä joustaan ja PALJON. Molemmat yrittää välttää hyökkäyksessä virheitä ja samalla molempien kovat puolustukset ovat pääosassa kun menestystä haetaan. Bengalsin hyökkäys on aavistuksen parempi ja omaa paremman potentiaalin kun Palmerin rahkeissa on kuitenkin enemmän paukkuja kuin Sanchezilla. Veikkaan, että Bengals vie pelin niukasti juuri QB-osaston turvin. Voittaja ei tule 20 pistettä enempää tekemään ellei sitten tosissaan tule pallon menetyksiä. Se joukkue joka saa jo 7-10 pisteen johdon on jo todella vahvoilla. Kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin se heikkotasoisin peli ennakkoon ja tämän pelin voitto jäänee kauden viimeiseksi voitoksi jommalla kummalle. Kummankaan hyökkäys ei ole tarpeeksi hyvä (vielä) suurempiin saavutuksiin ja kaikki on käytännössä puolustuksen varassa. No, toivottavasti olen väärässä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ihan samaa mietin itsekin tanaan ja veikkaan pelin paattyvan 17-13/17-10 -huijakoilla. Tuo viikonlopun peli kun antanut mitaan osviittaa siita mita tulevana viikonloppuna tulee kentalla tapahtumaan. Varmasti puuduttava ja osin turhauttavakin peli tulee olemaan, mutta pakko se on katsoa ihan vaan Jetsien takia.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jaahans. Se Superbowl-krapula iski sitten ilmeisesti kuitenkin ja pudotuspelit jäivät haaveeksi. Tässä vaiheessa sapettaa kyllä todella paljon Oakland, Cleveland ja Kansas City tappiot sekä tietenkin hävityt Cincy ja Baltimore matsit. Pari vikaa kiekkaa menivät joukkueelta hyvin, mutta kohtaloa ei vaan pitäisi jättää muiden tai tuurin käsiin. Ei auta itku markkinoilla ja Superbowlin jälkeen keskitytään rankkaan off-seasoniin.

Arians sai pitää paikkansa ehkä ansaitustikin sillä tilastojen valossa hyökkäys oli kuitenkin tällä kaudella kova. Itseä jäi harmittamaan se, että Arians alkoi aina johtoasemassa pelata niin ennalta arvattavaa palloa, että puolustus ei saanut niillä kuuluisilla viimeisillä neljänneksillä juurikaan apuja pallon toiselta puolen. Ensi kaudeksi toivoisinkin, että Arians ottaisi tuohon osa-alueeseen vähän erilaisen lähestymistavan.

Linjavalmentaja Zierlein sai puolestaan aika odotetusti kenkää. Roethlisberger otti taas osumaa siihen malliin, että pakko tehdä jotain ja kun pelaajia ei vallitsevassa tilanteessa voi alkaa vaihtamaan niin vaihdetaan valmennusta. Tällä kaudella linja kärsi taas myös loukkaantumisista, mutta uusi valmentaja varmasti tuo parannusta tuohon. Toivottavasti löytävät hyvän miehen paikalle.

QB-valmentaja Ken Anderson lähti eläkkeelle valmennushommista ja saa nähdä kuka paikan ottaa ja kuinka se vaikuttaa hyvän kauden pelanneen Roethlisbergerin peliin tulevalla kaudella. Onneksi Ben ei enää ole mikään poikanen ja tuskin vaikutus kovin suureksi nousee, kun rutiini on kuitenkin jo olemassa.

Free agency tulee olemaan jännää aikaa Steelers leirissä. Tällä hetkellä vapaita agentteja ovat QB Charlie Batch, RB Willie Parker, TE Matt Spaeth, PK Jeff Reed, P Daniel Sepulveda, OL Darnell Stapleton, OL Willie Colon, DL Casey Hampton, DL Brett Keisel, DL Travis Kirschke, CB William Gay, CB Keiwan Ratliff, CB Deshea Townsend, SS Tyrone Carter ja FS Ryan Clark.

Tärkeimmät pidettävät pelaajat ovat ehdottomasti Reed, Sepulveda, Stapleton, Colon, Hampton, Keisel, Gay ja Clark.

Potkaisijoiden kohdalla hinta ei varmaan nouse kysymykseksi ja molemmat äijät ovat hoitaneet hommansa riittävän hyvin. Linjasta ei voi menettää ketään tänä vuonna. Hamptonille ei ole paikkaajaa näkyvissä. Endeinä pitää mielestäni olla ainakin Smith, Keisel ja Hood. Gay ei ole vakuuttanut, mutta menee Townsendin ja Rattliffin ohi. Safetyistä pitää pitää toinen ja se on ehdottomasti Clark.

Dixon voi ottaa kakkoskuupan paikan ensi kaudella. Parkerin hintalappu nousee varmasti liian kovaksi kakkosbackille. David Johnson voi korvata Spaethin. Ratliff, Townsend ja Carter korvataan nuoremmilla Burnettilla, Lewisillä ja Mundylla. Kirschke voidaan päästää menemään.

Tuossa skenaariossa draftiin jäisi taas erittäin hyvät kortit sillä sijalla 18 voitaisiin varata todennäköisesti paras listalta löytyvä pelaaja pelipaikasta riippumatta tai sitten treidata alaspäin ja hankkia lisää varauksia. Jengiin tarvittaisiin ainakin CB, S, MLB, OLB ja DT tulevaisuutta varten. Ehkä jotain paikkoja voisi tänä vuonna tilkitä myös free agencyssä ja sieltä voisi ainakin hommata spessuihin spesialisteja.

Siinäpä sitä. Nyt keskitytään pleijareihin ja mietitään kenelle sitä kannatuksensa soisi kun oma suosikki tippui pelistä.

E: Niin ja eihän Harrison todellakaan ole FA. Colon ja Kirschke puolestaan ovat. Ei pitäisi luottaa paskasivustoihin vaan muistiinsa.

E2: Ja itseasiassa Hartwig teki myös jatkosopparin eli ei se linjan tilanne ihan niin huono olekaan. Vasen puoli ok, oikea kysymysmerkki. Draftista varmaan napataan ainakin yksi pelaaja linjaan ainakin jos sellainen eteen osuu. Colon ja Stapleton varmasti yritetään pitää, koska hintalapun ei pitäisi kauhean iso olla ja muuten tuota tarjontaa ei FA:ssa paljon ole. Tosin kyllä Mankins tai Evans kelpaisivat korvaajiksi. =)
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Free agency tulee olemaan jännää aikaa Steelers leirissä. Tällä hetkellä vapaita agentteja ovat QB Charlie Batch, RB Willie Parker, TE Matt Spaeth, PK Jeff Reed, P Daniel Sepulveda, C Justin Hartwig, OL Darnell Stapleton, OL Willie Colon DL Casey Hampton, DL Brett Keisel, DL Travis Kirschke, CB William Gay, CB Keiwan Ratliff, CB Deshea Townsend, SS Tyrone Carter ja FS Ryan Clark.
Yleensähän Steelers on free agent-markkinoilla erittäin passiivinen. Tyydytään tekemään jatkosoppareita omille pelaajille ja sitten draftin kautta pyritään hakemaan nuoria pelaajia, joita sitten ajetaan ajan myötä sisään Steelersin systeemiin ja kulttuuriin. Periaatteessa tykkään tästä tyylistä, mielummin rakennetaan draftin kautta kuin free agencyn kautta. Mutta tällä offseasonilla kyllä toivoisi vähän enemmän aktiivisuutta Colbertilta ja kumppaneilta myös FA:lla. O-line on niin reikäjuustoa, että hävettää. On lapsellista kaudesta toiseen vaan toivoa, että linjapeli offseasonin aikana johonkin itsestään parantuisi vaikkei ketään uusia miehiä sinne hankita. 2005 kaudella Super Bowlin voittaneesta hyvästä hyökkäyslinjasta on jäljellä enää LT Max Starks. Poissa ovat Faneca, Hartings, Simmons ja Smith. Tilalle ovat tulleet Colon, Hartwig, Kemoeatu ja Stapleton. Näistäkin viimeisin oli loukkaantuneena koko kauden ja häntä yritti paikata Trai Essex. Hartwig ja Kemo vielä joten kuten menevät Hartingsin ja Fanecan stuntteina. Mutta Colon RT:na varsinkin on mielestäni ihan vitsi. Paikoittain hän tällä kaudella pelasi ihan ok, mutta kuitenkin kokonaisuutena on aivan liian hidas ja kömpelö tackleksi. Stapleton on tyydyttävä guard, muttei todellakaan mitään liigan keskitasoa parempi. Troy on ihan oikeassa, ettei linjasta ole varaa ketään menettää, ainakaan ennen kuin uusi mies on tilalla. Mutta itse en kyllä todellakaan vierittäisi yhtään ainutta kyyneltä Colonin lähdön takia.

Muutoin kyllä ihan suht samaa mieltä noista tärkeimmistä pidettävistä vapaista agenteista. Parker ja Batch voidaan mielestäni huoletta hyvästellä, vaikka molemmat ovatkin olleet hyviä sotilaita Steelersille. Kirschkea olen itse ollut vuodesta toiseen ulostamassa rosterista, mutta melkein joka kausi hänelle on kuitenkin löytynyt käyttöä. Joten mun puolesta hän saa jäädä jengiin jollain vuoden sopparilla jos ei parempaa miestä tilalle löydetä. Tyrone Carter ei ole todellakaan mikään Troy Polamalu, mutta kuitenkin ihan ok safety mielestäni. Mundy on kuitenkin ihan lupaava kaveri hänkin, joten ehkä hänelle voisi antaa mahdollisuuden ja päästää Carter menemään. Ryan Clark taas on ihan must keeper. Deshea Townsend kannattaisi ehkä myös pitää vaikka ikää alkaa jo olla vähän liikaa CB:lle. Mutta Gay oli iso pettymys tällä kaudella ja Townsend sentään on suhteellisen varma pelaaja, vaikka vähän turhan hidas ehkä alkaakin jo olla. Ellei vapailta markkinoilta löydy jotain uutta corneria, niin melkein pitäisin Townsendin mukana jengissä jonkinlaisena turvaverkkona siltä varalta, että Gay pettää myös ensi kaudella.

Tuossa skenaariossa draftiin jäisi taas erittäin hyvät kortit sillä sijalla 18 voitaisiin varata todennäköisesti paras listalta löytyvä pelaaja pelipaikasta riippumatta tai sitten treidata alaspäin ja hankkia lisää varauksia. Jengiin tarvittaisiin ainakin CB, S, MLB, OLB, DT ja C tulevaisuutta varten.
Joo, BPA (best player available) systeemillä kannattaa mennä. Se on Steelersille perinteisesti ollut hyvä systeemi. Sen avulla on löytynyt mm. Polamalu, Timmons ja Mendenhall. Pientä painoitusta kuitenkin linjamiehiin (sekä O että D) olisi syytä sijoittaa. O-line on ollut sysipaska jo ainakin kaksi kautta. Ei se oikeasti tuosta mihinkään parane pelkillä yhteisillä harjoituksilla ja koheesion parantamisella. FA:n kautta uusien miehien hakeminen tulee järjettömän kalliiksi, joten ehkä Colbert voisi vihdoin ottaa linjamiehen viimeistään toisella kierroksella.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Yleensähän Steelers on free agent-markkinoilla erittäin passiivinen. Tyydytään tekemään jatkosoppareita omille pelaajille ja sitten draftin kautta pyritään hakemaan nuoria pelaajia, joita sitten ajetaan ajan myötä sisään Steelersin systeemiin ja kulttuuriin. Periaatteessa tykkään tästä tyylistä, mielummin rakennetaan draftin kautta kuin free agencyn kautta. Mutta tällä offseasonilla kyllä toivoisi vähän enemmän aktiivisuutta Colbertilta ja kumppaneilta myös FA:lla.

Tällä off-seasonilla Colbertin ja kumppaneiden on todennäköisesti pakko tehdä signauksia, koska kaikkia omia ei varmasti saada pidettyä. En oikeastaan millään pelipaikalla noista kiinnipidettävistä luottaisi tämänhetkiseen back-uppiin+rookievaraukseen. Tässä näkemykseni pelipaikoittain:

QB - OK
RB - OK, mutta jos draftissa tarjolla hyvä pelaaja niin kannattaa ottaa.
TE - OK, mutta jos Spaeth lähtee niin saatava syvyyttä lisää.
WR - OK, Wardille draftattava korvaaja jos luottoa Sweediin ei ole.
OL - Jos joku lähtee niin tilalle on saatava aloittanut veteraani. Draftattava vähintäänkin syvyyttä, mielellään alkukierroksilla G/T tai molemmat.

DT - Jos Hampton lähtee niin tilalle signattava pätevä korvaaja. Jos Hampton jää niin draftattava seuraaja.
DE - Vara menettää joko Keisel tai Kirschke muttei molempia. Draftista ei olisi pahitteeksi saada yksi nuori lisää myöhemmillä kierroksilla.
OLB - OK, mutta backuppeja huutaa.
MLB - OK, mutta Farriorille hommattava korvaaja tulevaisuuteen.
S - Jos Clark lähtee niin signattava aloittava FS. Todennäköinen varaus draftissa.
CB - Taylor ja Gay/Burnett/Lewis aloittavat. Vahvistuksen hakeminen riippuu siitä miten Burnett/Lewis ovat kehittyneet ja jääkö Gay.

Tuota kun katsoo niin ainakin Hamptonista luulisi pidettävän kiinni todella kovasti. Hänelle on nimittäin todella vaikeaa löytää ensi kaudeksi riittävän kovaa seuraajaa. Uskoisin myös Clarkista pidettävän kiinni, koska myös Carter on vapaa agentti. Voisi siis kuvitella, että Keisel ja Colon olisivat ne todennäköisimmät lähtijät, koska heidän kohdallaan kysyntä ja halu/kyky pitää pelaaja joukkueessa saa varmaan heikoimman suhdeluvun. Molemmat varmasti yritetään pitää, mutta voi olla että se ei vain ole mahdollista.

Uncapped vuosi todennäköisesti satuttaa Steelersiä, koska jos vanhat merkit pitävät kutiaan niin Steelers ei ole niitä joukkueita, jotka syytävät rahaa silmittömästi paikatakseen aukkojaan vaikka ehkä syytä olisikin.

O-line on niin reikäjuustoa, että hävettää. On lapsellista kaudesta toiseen vaan toivoa, että linjapeli offseasonin aikana johonkin itsestään parantuisi vaikkei ketään uusia miehiä sinne hankita. 2005 kaudella Super Bowlin voittaneesta hyvästä hyökkäyslinjasta on jäljellä enää LT Max Starks. Poissa ovat Faneca, Hartings, Simmons ja Smith. Tilalle ovat tulleet Colon, Hartwig, Kemoeatu ja Stapleton. Näistäkin viimeisin oli loukkaantuneena koko kauden ja häntä yritti paikata Trai Essex. Hartwig ja Kemo vielä joten kuten menevät Hartingsin ja Fanecan stuntteina. Mutta Colon RT:na varsinkin on mielestäni ihan vitsi. Paikoittain hän tällä kaudella pelasi ihan ok, mutta kuitenkin kokonaisuutena on aivan liian hidas ja kömpelö tackleksi. Stapleton on tyydyttävä guard, muttei todellakaan mitään liigan keskitasoa parempi. Troy on ihan oikeassa, ettei linjasta ole varaa ketään menettää, ainakaan ennen kuin uusi mies on tilalla. Mutta itse en kyllä todellakaan vierittäisi yhtään ainutta kyyneltä Colonin lähdön takia.

Kuen tuossa edellä kirjoitin niin Colon on varmaan se todennäköisen lähtijä ihan sen takia, että hänelle varmaan on jotain kysyntää ja pelimerkkejä ei välttämättä haluta häneen paljon käyttää. Toisaalta Steelers varmasti mieluummin pitäisi Colonin mukana ja draftaisi RG:n alkukierroksilla. Colon on kuitenkin vaikeampi korvata kuin luottaa Stapletoniin/varaukseen RG:n tontilla. Varmasti homma riippuu siitä miten suurta kiinnostusta Colon herättää vapailla markkinoilla. Uncapped homma vähän huolettaa sillä en ihmettelisi vaikka Steelers sen takia lähtisi ensi kauteen Essexillä/rookiella RT:n paikalla.

Muutoin kyllä ihan suht samaa mieltä noista tärkeimmistä pidettävistä vapaista agenteista. Parker ja Batch voidaan mielestäni huoletta hyvästellä, vaikka molemmat ovatkin olleet hyviä sotilaita Steelersille. Kirschkea olen itse ollut vuodesta toiseen ulostamassa rosterista, mutta melkein joka kausi hänelle on kuitenkin löytynyt käyttöä. Joten mun puolesta hän saa jäädä jengiin jollain vuoden sopparilla jos ei parempaa miestä tilalle löydetä.

Onhan Steelersillä DE:n paikalle kuitenkin Smith, Hood, Eason ja Harris. Toisaalta Kirschke tuskin mikään rahasampo tulee olemaan, joten kyllä hän voi hyvinkin mukana pysyä varsinkin kun otetaan huomioon, että noita paikattavia kohtia löytyy muutenkin. Uskoisin kuitenkin, että tuon mainitsemani nelikon lisäksi draftataan joku kaveri pakkaan mukaan.

Tyrone Carter ei ole todellakaan mikään Troy Polamalu, mutta kuitenkin ihan ok safety mielestäni. Mundy on kuitenkin ihan lupaava kaveri hänkin, joten ehkä hänelle voisi antaa mahdollisuuden ja päästää Carter menemään. Ryan Clark taas on ihan must keeper.

Carter alkaa olla vanha kuin mikä safetyksi ja vaikka hän onkin sellainen luottomies niin näytti tällä kaudella olevansa aika epätasainen suorituksissaan. Parhaimmillaan tekee huippupelejä, mutta on välillä ihan kuutamolla. Toisaalta Steelers tarvitsee jokatapauksessa jonkun Polamalun back-upiksi ja kun noita varauksia on jo menossa sinne sun tänne ja Carter tuskin on kuumimpia pelaajia siirtomarkkinoilla niin saattaa olla parasta yrittää pitää hänet mukana. Clarkin poistuminen olisi todella kohtalokasta ja jos se tapahtuu niin pitää toivoa Taylor Maysia ykköskierroksen varaukseksi.

Deshea Townsend kannattaisi ehkä myös pitää vaikka ikää alkaa jo olla vähän liikaa CB:lle. Mutta Gay oli iso pettymys tällä kaudella ja Townsend sentään on suhteellisen varma pelaaja, vaikka vähän turhan hidas ehkä alkaakin jo olla. Ellei vapailta markkinoilta löydy jotain uutta corneria, niin melkein pitäisin Townsendin mukana jengissä jonkinlaisena turvaverkkona siltä varalta, että Gay pettää myös ensi kaudella.

Mielestäni Townsendia ei voi pitää missään nimessä aloittavana kornerina ja kun noita nuoria on porukassa niin heitä pitäisi ajaa sisään ehdottomasti ja hommata draftista tai FA:sta nuorempaa porukkaa mukaan. Townsend on ollut luotettava pelaaja ja yksi suosikeistani, mutta 34 vuoden ikä ja joukkueen tilanne huomioon ottaen en häntä mukana pitäisi ellei sitten pelaa todella halvalla. Gayta en julista aloittavaksi, mutta hän oli kuitenkin vasta ekaa täyttä vuotta aloittavana ja takana hengittää myös Burnett ja Lewis niskaan. Toki olisi mukava saada joku kova luu mukaan soppaan, mutta en uskalla pitää sitä kovin todennäköisenä.

Joo, BPA (best player available) systeemillä kannattaa mennä. Se on Steelersille perinteisesti ollut hyvä systeemi. Sen avulla on löytynyt mm. Polamalu, Timmons ja Mendenhall. Pientä painoitusta kuitenkin linjamiehiin (sekä O että D) olisi syytä sijoittaa. O-line on ollut sysipaska jo ainakin kaksi kautta. Ei se oikeasti tuosta mihinkään parane pelkillä yhteisillä harjoituksilla ja koheesion parantamisella. FA:n kautta uusien miehien hakeminen tulee järjettömän kalliiksi, joten ehkä Colbert voisi vihdoin ottaa linjamiehen viimeistään toisella kierroksella.

Jos tuo minun ennustukseni pitää paikkansa niin aika paljon kolmea ekaa kierrosta määrittelee se ketkä noista vapaista agenteista saadaan pidettyä tiimissä ja löydetäänkö heille korvaajia FA:sta.

Näkisin, että yksi varaus on satavarmasti hyökkäyksen linjamies kuten aiemmin perustelinkin.

Toinen erittäin todennäköinen paikka on NT, koska vaikka Hampton jäisikin niin hänelle pitää alkaa löytämään korvaaja. Toisaalta noita Steelersin systeemiin sopivia pelaajia ei niin kauheasti ole ja tuskin tätä lähdetään täyttämään millään sinne päin olevalla jätkällä.

Muuten homma onkin aika kivasti levällään ja varmasti tuo BPA pätee ellei FA sitten tuo tullessaan jotain täysin selkeää tarvetta mikä pitää ehdottomasti täyttää.

Tomlin antoi muuten kenkää myös ST-coach Bob Ligasheskylle myöskin aika odotetusti. Onhan nuo spessut olleet sellaista kuraa jo pari vuotta, että jotain tartti tehdä. Sepulvedan paluu tänä vuonna paransi puntteja (siis sitä potkaisemisosuutta siitä) tänä vuonna ja palautukset olivat hitusen parempia, mutta coveraget kusi niin pystyyn, että ei kahta sanaa noista potkuista.

http://www.nfl.com/news/story?id=09000d5d81592f95&template=with-video-with-comments&confirm=true
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tuota kun katsoo niin ainakin Hamptonista luulisi pidettävän kiinni todella kovasti. Hänelle on nimittäin todella vaikeaa löytää ensi kaudeksi riittävän kovaa seuraajaa. Uskoisin myös Clarkista pidettävän kiinni, koska myös Carter on vapaa agentti. Voisi siis kuvitella, että Keisel ja Colon olisivat ne todennäköisimmät lähtijät, koska heidän kohdallaan kysyntä ja halu/kyky pitää pelaaja joukkueessa saa varmaan heikoimman suhdeluvun. Molemmat varmasti yritetään pitää, mutta voi olla että se ei vain ole mahdollista.
Itse rankkaisin Clarkin ykkösprioriteetiksi ja Hamptonin sitten heti perään kakkosprioriteetiksi. Heitä ei ole munkaan mielestä varaa menettää. Kukaan muu ei sitten oikeastaan olekaan ihan korvaamaton, vaikka toki toivon useammankin kuin vain kahden pelaajan tekevän jatkosopparin Pittsburghiin. Keiselin jatkoa toivon myös, mutta jos häntä ei saada pidettyä niin sitten vaan Hood kehiin ja katsotaan mihin hän pystyy. Hoodilla on myös jonkinnäköiset mahdollisuudet stuntata Hamptonia parin vuoden säteellä NT:na jos vähän saa lisää massaa ja muutoinkin sopeuttaa pelityyliään enemmän run stopperia muistuttavaksi. Luontaisesti hän ei kyllä taida olla mikään synnynnäinen juoksupuolustuksen ankkuri. Eikä Ziggy missään nimessä voi olla vielä ensi kaudella täysipäiväinen NT. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa.

Carter alkaa olla vanha kuin mikä safetyksi ja vaikka hän onkin sellainen luottomies niin näytti tällä kaudella olevansa aika epätasainen suorituksissaan. Parhaimmillaan tekee huippupelejä, mutta on välillä ihan kuutamolla. Clarkin poistuminen olisi todella kohtalokasta ja jos se tapahtuu niin pitää toivoa Taylor Maysia ykköskierroksen varaukseksi.
Kieltämättä itsellänikin ne päällimmäiset muistikuvat Carterista ovat vähän negatiivisia. Ryntäilee turhaan vastaan, missaa taklauksen ja päästää pallonkantajan pitkälle karkumatkalle. Verrastan Carterin vähän Kirschkeen siinä mielessä, että ikää alkaa olla jo eikä isoja pelimerkkejä heihin pidä panostaa, mutta jollain halvalla yksivuotisella jatkosopparilla pitäisin heidät ihan suht mielelläni mukana jengissä. Toki sitten voidaan myös ajatella, että nuorennusleikkaustakin on hiljalleen pakko tehdä ja sitä myötä Ra'Shon Harrisille ja Ryan Mundylle pitäisi koittaa jossain vaiheessa saada vähän enemmän peliaikaa. Siinä mielessä Kirschke ja Carter ovat vähän nuorempien pelaajien kehityksen esteenä. Toivottavasti safety otetaan draftista, mutta melkein sanoisin, että ei kuitenkaan Taylor Maysia. Vaikka USC-fani olenkin, niin Maysia en Steelersiin tahdo. Hänellä ei ole oikeastaan minkäänlaisia cover skillsejä. Taklaa kyllä kovaa, mutta ei paljoa muuta puolustukseen tuo. Aika pettynyt olin hänen senior-kauteensa. Jollain myöhemmällä kierroksella Maysin vielä voisikin ottaa, mutta ei ykköskieroksella. Ja tuskinpa hän ykköskierroksen ulkopuolella valuu, joten... Mielummin näkisin Steelersin varaavan Texasin Earl Thomasin, joka on Maysin täydellinen vastakohta, eli loistaa nimenomaan coveragessa ja omaa loistavat vaistot syötönkatkojen suhteen.

Mielestäni Townsendia ei voi pitää missään nimessä aloittavana kornerina ja kun noita nuoria on porukassa niin heitä pitäisi ajaa sisään ehdottomasti ja hommata draftista tai FA:sta nuorempaa porukkaa mukaan. Gayta en julista aloittavaksi, mutta hän oli kuitenkin vasta ekaa täyttä vuotta aloittavana ja takana hengittää myös Burnett ja Lewis niskaan.
Townsend eikä Gay kumpikaan oikein vakuuta aloittavana cornerina. Mielummin melkein valitsisin noiden väliltä Townsendin, mutta taas kerran on pakko sitä tulevaisuuttakin miettiä, joten kaipa Gaylle on pakko antaa vielä toinen kausi aika näyttää mitä osaa. Toista viime kauden kaltaista huonoa kautta hänellä ei kyllä ole varaa enää pelata. Mutta jos Deshea ei jatka, niin sitten olisi melkein pakko hankkia vapailta markkinoilta joku toinen vähän kokeneempi corneri. Taylor, Gay, Burnett, Lewis ei kyllä vakuuta alkuunkaan. Jos cornerit ovat tuota tasoa, niin ei tarvitse ihmetellä miksei niitä syötönkatkoja tule.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Tässä kun on lueskellut tätä Steelers-spekulointia, niin tulee mieleen sellainen seikka, että harvassa lajissa/sarjassa mestari tippuu pleijareista ulos. Ainakaan näin monesti, mitä on NFL:ssä käynyt.

Noniin, mutta palataanpa vielä kerran viime sunnuntaihin ja Dallasin suvereeniin esitykseen. Tätä ottelua on luonnolisesti täällä käyty läpi, mutta lisään oman kauhan tähän soppaan. Puolustus oli hyvä ja sen nyt osoittaa jo numerotkin. Painetta tuli McNabbille ja samalla tasollu kun puolustus jatkaa, niin hyvää tulee. Hyökkäys oli odotetun hyvä. Erityisesti Craytonin onnistuminen ilahduttaa ja samoin myös juoksupeli. Eagles antoi Romolle aikaa välillä hirvittävän paljon ja jos tämä ei tule muuttumaan, niin voitto on meidän. En pysty ymmärtämään näitä pelejä, joissa phillyn puolustus lähtee LB:t mukaan lukien vajoamaan alas. (Tälle varmasti löytyy oikea termikin, mutten sitä tiedä) Dallasin hyökkäyskalusto on niin laaja, että tällä puolustuspelillä Eagles ei sitä pysty pysäyttämään.

Dallasin paketti näyttää kokonaisuudessaan valmiilta ja tuntuu, että tässä on mahikset "johonkin suureen". (Tämä tunne lienee jokaisen vielä mukana olevan joukkueen fanilla, koskien omaa joukkuetta) Toki lähtö laulukuoroon voi tulla jo seuraavassa pelissä.

Itse en pidä tästä, että Eagles on vastassa jo kolmannen kerran. Kyllähän tilastojen valossa Dallasin pitäisi viedä tämä peli, kun molemmat kohtaamiset tältä kaudelta päättyivät Cowboysien voittoihin ja viime ottelu siis 24-0 ja tuleva ottelu pelataan vielä kotona. Jotenkin philly tuntuu olevan ns. nukkuva jättiläinen, joka herätessään pistää pelin tiukoille. Uskon kuitenkin Dallasin matkaavan ensi viikolla Minnesotan vieraaksi, jos ja kun taso pysyy samana, kuin mitä se oli viime sunnuntaina.
 

Cube

Jäsen
Jets antoi aiemmin jo jonkinlaisen myrskyvaroituksen ja Cowboys on laittamassa parhaillaan vieläkin paremmaksi. Jos huomenna vielä Packers (veikkaan sen lähes kävelevän jatkoon) ja Patriots/Ravens pelaavat vahvat ottelut, tulee seuraavasta kierroksesta todella kovatasoinen ja mielenkiintoinen. Tulee siitä tietysti muutenkin, mutta tällaiset esitykset saavat odottamaan tulevia ottelupareja entistäkin enemmän.

Tietysti toivon, että Ravens on huomisen ekasta pelistä se joka jatkaa, mutta kyllä Patriots edelleen ennakkosuosikki on. Welkerin loukkaantuminen on tietysti valtava isku, mutta vielä Ravensia vastaan se ei ihan niin paljon vaikuta, koska siellä on kuitenkin vain Chris Carr Edelmania vastassa. Ravensille Welkerin poissaolo antaa kuitenkin selvän oljenkorren, vaikka onkin vähän tyhmää hyötyä muiden loukkaantumishuolista tällä tavoin.

Luonnollisesti tämä peli täytyisi ihan ensiksi pelata vielä loppuun. Eagles on tosin romahtamassa aivan täysin.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ei tässä enää jaksa elätellä toiveita, tämä oli tässä. Ei riitä Eaglesin puolustuksen materiaali pysäyttämään Dallasia, joka paukuttaisi 600 jaardia tuohon puolustukseen millä pelikutsuilla tahansa. Hyökkäyksessä taas linja ei pidä yhtään, siipeen tulee silläkin osastolla aivan urakalla ja turnoverit sinetöivät homman. McNabb tukehtuu aivan täysin. Mielenkiinnolla jään odottamaan sitä, mikä osa tuosta on Dallasin hyvyyttä ja mikä eaglesin paskuutta. Ainakin NFCCG:ssä tiimi nähdään mielestäni varmasti.

Tämän pelin perusteella: LB:t perseestä, cornerit kylmiä tai muuten vaan paskoja, hyökkäyksen linjan heittoblokit jäätää, GM menetetään clevelandiin, joukkueen vammat edelliskaudelta revittyjä ACL:liä. QB tukehtuu ja kohta vanha kun taivas. 2010 ei näytä todellakaan lupaavalta.
 

Cube

Jäsen
Aika iso osa tuntuisi mielestäni olevan myös Phillyn huonoutta. Tai no, huonoutta ja huonoutta. Lähinnä linja on loukkaantumisten myötä hajonnut käsiin ja secondary on sekin aika hakattu.

Mutta onpa Dallas pelannut silti todella vahvasti. Lisäksi se pääsee seuraavassa pelissä domeen, eikä joudu mihinkään kylmälle vieraskentälle. Vastustajat ovat silti aika kovia ja kumpaa tahansa vastaan uskoisin Cowboysin olevan altavastaajana. Erot ovat kuitenkin pieniä pleijareissa. En Dallasista oikein diggaa, joten saisi melkeinpä kuka vaan sen tiputtaa jatkosta, mutta katsotaan nyt.

Tätä toista puoliskoa ei ole jaksanut enää kuin sivusilmällä katsella. Felix Jones juoksu juuri TD:n ja tilanteeksi 34-7, joten ihan viimeistään nyt voi katseet siirtää huomisiin peleihin. Toivottavasti Ravens ei ainakaan tällä tavoin romahda. Tosi paska tapa päättää muutoin ihan hyvä kausi Eaglesille.

Tämän päivän peleistä ei kumpikaan mikään klassikko todellakaan ollut, mutta sinällään ihan hyvä aloitus silti, että ainakin molemmat voittajajoukkueet näyttivät vakuuttavilta.

E: Eiköhän Philly ensi kaudella tule taas. Organisaatiossa on vahva (runkosarjassa) voittamisen kulttuuri, hyökkäykseen on viime vuosina hankittu lahjakkaita nuoria pelaajia ja McDermott on lupaava koordinaattori. Rakennuspalikoita on ehdottomasti, vaikka vähän joutuisikin nyt reloadaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Itse spekuloisin Dallasille divisionalin ja jopa NFCCG:n, sillä New Orleansilla on hieman samannäköinen injury report kuin phillyllä ja Minnesota on pelannut aivan kauheaa palloa viimeiset kolme viikkoa ns. veitsi kurkulla. Petersonin juoksun Dallas pysäyttää frontillaan helposti, jolloin Favren heittämisestä tulee tuskien taival. Vikingsissä ei pitäisi olla suurempia vaikeuksia.

New Orleans pärjää sitten jo vähän paremmin, joukkue on pelannut puolivaloilla jo kohta 6 viikkoa ja se on saanut katsella liigan tapahtumia hieman viime kauden Cardinalsin tapaan kaikessa rauhassa. Breesin heittohyökkäys näyttää paikoitellen pelottavalta - aikaa on loputtomasti eikä kukaan pysty pitämään noita rissuja miehenä. Safetyjä ei voi istuttaa syvällä, kun juoksu uppoaa tällöin. Eihän sitä itsekään Dallasia mielellään super bowlissa näkisi, mutta kyllä tuo pelottavan näköistä touhua on ollut pidemmän aikaa... Ja sillä on mielestäni todella hyvät tsänssit jopa sinne asti.

Phillyn ensikaudeksi ongelmat ovat linebackereissa ja safetyissa. Linja terveenä riittää, oikealle puolelle tarvitaan guardi ja ehkä tackeli. Jossain vaiheessa seuraa QB:n vaihto. Rosterin on onneksi suhteellisen nuori. Parin vuoden projekti tuossa luultavimminkin on edessä. edit samat jutut tuli näköjään sultakin :D
 

TML

Jäsen
Jetsin voitto ei sinäänsä mikään suuri yllätys ollut, potentiaalia siellä on valtavasti. Taistelu pleijaripaikasta taisi olla juuri sopiva buusti Jetsille, siellä kun on vain voitettavaa. Cinci on jo jonkin aikaa ollut melko varma pleijarijoukkue ja jotenkin näytti olevan massu jo täynnä.

Sitten taas toiseen otteluun. Täytyy kyllä ihmetellä miten viikko sitten tähän aikaan veikkailin Eaglesin menevän pitkälle tänä vuonna, mutta näin nopeasti joukkue lähes tulkoon romahti. Aivan käsittämättömän surkeaa peliä Eaglesilta. McNabbilla pallo polttelut pahasti käsissä, puolustus aivan hukassa jne. jne.

Cowboys pelannut alusta asti hurmiossa ja edes tuo Vickin yksi suoritus ei saanut vyöryä loppumaan. Cowboys oli alussa niin hyvä että rupesin funtsimaan miten tulevat selviämään tuon Eaglesin pikaisen TD:n jälkeen. Heti seuraavassa hyökkäyksessähän se oli unohdettu.

Felix Jones on kyllä jäätävän hyvä. Sai toisen Jonesin ja G.W Bushinkin hymyilemään.
Vielä on peliä jäljellä viitisen minuuttia Cowboysin ollessa 20 pinnan johdossa, joten eiköhän se ole sillä selvä.

...

Veikkasin että kolme vierasvoittoa ekalla rundilla nähdään ja toistaiseksi Jets on siihen kyennyt. Packers on huomenna varmempi veikkaus, mutta hiinä ja hiinä kykeneekö Ravens tuon Welkerittömän Patsin voittamaan. Huikea päivä kuitenkin tulossa huomennakin.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
En ymmärrä mikä ihmisillä on Dallasia vastaan. Liian monelta Cowboys löytyy inhokkilistan kärjestä, mutta joukkuehan pelaa tällä hetkellä loistavaa futista! Toki Eagles oli surkea, mutta ei tarvitse katsoa edes sinivalkoisten lasien läpi, jotta kykenee sanomaa tämän joukkueen kykenevän menemään loppuun asti. Hurmos on päällä ja kun pari peliä pitäisi ainoastaan voittaa ennen SB niin mikään ei ole mahdotonta. Tämä sana ainoastaan saattaa johtaa harhaan, koska kyllähän siellä on kovat joukkueet edessä.

Anticatabolicin kanssa olen aikalailla samaa mieltä tuosta Minnesota-pelistä. En jaksa uskoa Petersonin jyräävän yli Dallas puolustuksen ja mitä tulee Favreen, niin ei riitä luotto siihenkään. Oma hyökkäys on hyvässä kunnossa. Romo löytää kaverit hyvällä prosentilla ja niitä "heittomaaleja" on monta. Tämä juoksupeli ilahduttaa kuitenkin kaikista eniten. Jones varsinkin on noussut kovaan vireesee ja tähän kun lisätään vielä Choice ja Barber niin hyvältä näyttää. Nollataan tämä ja ensi viikonloppuna Minnesotan kaatoon.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Yes, voittohan sieltä napsahti ja aika vakuuttavalla tavalla. Eipä tässäkään pelissä Phillyllä ollut juurikaan mahdollisuuksia. Cowboys näyttää tällä hetkellä kyllä pelottavan vahvalta ja hyvä niin. Varsinkin puolustus pelaa todella hyvää peliä viikosta toiseen. Cb Jenkinsille tuli pari mokaa, mutta muuten vahvaa pelaamista. Jackson ja Celek eliminoitiin täysin ja McNabb ei taaskaan ollut kovin vakuuttava. Ilahduttavaa oli myös nähdä parjaamani Williams mukavalla peli päällä, varsinkin kahdella ekalla neljänneksellä. Romo oli jälleen kerran hyvä oma itsensä. Jos jotain negatiivista on pelistä sanottavaa, niin se on penaltyt. Pelissä taidettiin tehdä playoffin ennätys rangaistus jaardeissa. Dallasilla 14 rangaistusta ja niistä jaardeja taaksepäin 112. Eaglesilla vastaavat lukemat 9 ja 116. Näin ei voi jatkua tulevissa peleissä. Juoksupeli on toiminut todella hyvin Eaglesia vastaan ja nyt sama onneksi jatkui. Barberia ei kovin paljoa nähty, koska ilmeisesti pientä loukkaantumista taustalla. Mutta ennen kaikkea hienoa, että tänä vuonna ollaan saatu ne parit apinat pois selästä, mitkä ovat vuosikausia vaivanneet Cowboys joukkuetta. Tästä on hyvä jatkaa. Erikoismaininta menee puntteri McBrianille. Loistavia puntteja joista Jackson ei pystynyt palauttamaan kovinkaan montaa.

Samaa mieltä sasterin kanssa, että en ymmärrä mistä se suuri viha Cowboys joukkuetta kohtaa tulee? Liekö tämä "Americas team" maine taustalla vai mistä moinen? Vai johtuuko se Jerry Jonesista? Joukkue on kuitenkin täynnä hienoja ja persoonallisia pelaajia, joten sen en usko olevan syynä. T.O:n aikana vihan vielä jotenkin ymmärsin. Minulla ei ainakaan ole mitään selkeää inhokki joukkuetta, mutta jos jotain täytyisi luetella joille en menestystä niin hartaasti toivoisi olisivat ne: Steelers, Giants, Eagles, Ravens ja Redskins. Mutta näitäkään joukkueita en inhoa. Näistäkin joukkueista löytyy monta todella hyvää ja jopa suosikkipelaajiani kuten Reed, Polamalu, Harrsion, Ray Lewis, Samuel, Portis, Westbrook jne jne.

Mutta joo, katseet kohti ensi viikonlopun jatkopelejä. Onhan tosin ensi yönä vielä parit isot pelit. Ja Jetskin meni odotetusti jatkoon. Tavallaan vaikka Green Baystä tykkäänkin, toivon heille tappiota. Sen verran vaarallisesta se joukkue vaikuttaa. Toisessa pelissä ei nyt juurikaan ole väliä kumpi voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Samaa mieltä sasterin kanssa, että en ymmärrä mistä se suuri viha Cowboys joukkuetta kohtaa tulee? Liekö tämä "Americas team" maine taustalla vai mistä moinen? Vai johtuuko se Jerry Jonesista
Yleisesti en vaan pidä isoista joukkueista, koska ne saavat mielestäni "liikaa" näkyvyyttä mediassa. Esimerkiksi Viasatilta, kun pelejä katsoi, niin Cowboysin(kin) pelejä näytettiin todella tiheään, vaikka itseäni ne eivät juuri kiinnostaneet. Samoin esim. Peter Kingin kolumneissa olisi välillä kiinnostavaa lukea enemmän vaikka Houston Texansista tai miksei Ravensistakin. Ymmärrän tottakai, että kysyntä ja ihmisten yleinen kiinnostus tuon pohjimmiltaan määrää. Tämä asia ei myöskään ole minulle siinä määrin ongelma, että haluaisin oikeasti joukkueita tasapäistettävän mediassa. Voit kuitenkin kuvitella, että "pienemmän" (oikeastihan Ravens pelaa erittäin isolla markkina-alueella ja on arvokkaampi seura kuin esim. Steelers, Packers ja Indy) jengin kannattajana tuollainen saattaa turhauttaa pidemmän päälle. Onneksi netissä riittää erinäisiä juttuja ja kolumneja luettavaksi ja Game Passin myötä on myös mahdollista valita tarkemmin mitä pelejä haluaa nähdä. Enpä ole Dallasilta tainnutkaan tällä kaudella pelejä katsoa, jos samaan aikaan jotkut muut joukkueet ovat pelanneet.

Muutenkin Cowboysilla on ehkä vähän sellainen ylimielinen asenne, jonka mukaan jengi on aina niin hiton merkittävä ja kaikille tärkeä, vaikka minun mielestä Cowboys on ennemminkin ollut aika HMV 2000-luvulla. Jerry Jonesista tuo asenne taitaa lähteä. En joukkuetta kuitenkaan mitenkään inhoa, vaikken siitä pidäkään.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kauden päätöksestä tuli sitten henkilökohtainen farssi kun en muistanut, että matsi onkin jo lauantaina ja sitten tulin tänne ja totesin, että Eagles hävisi :)

Nyt sitä peliä ei kiinnosta enää edes katsoa, vissiin samaa huttua kuin se edellinen matsi oli, joten se siitä. Vituttaa tietenkin kun tänä vuonna piti olla mahdollisuuksia ja parempi joukkue kuin viime vuonna mutta Dallas oli vain selkeästi kovempi. Ja niin, miksi se piti olla juuri Cowboys joka tiputtaa Eaglesin?

Loppukausi meni vähän vihkoon ja jossain vaiheessa pitää taas innostua ensi kaudesta. Siihen asti kuitenkin NYT sitten näitä playoffeja ja hypätään nyt vaikka Packersin kelkkaan loppukaudeksi. NFC:ssä lasken Dallasin jo nyt ennakkosuosikiksi sillä kauden joukkueet Vikings ja Saints ovat palanneet kuolevaisten tasolle ja vastaavasti Cowboys on hirveässä nosteessa.

New Orleansin otteet kuitenkin kiinnostavat suuresti koska sitä tuli aika paljon seurattua runkosarjan aikana ja jo aikaisessa vaiheessa näytti, että tästä tulee Saintsin kausi. En tarkkaan tiedä mikä on joukkueen terveystilanne secondaryn osalta, mutta jos siellä edelleen on paljon avauksen kavereita sivussa niin se on ongelma. Molemmat linjat ovat pirun kovia ja kuten anticatabolic kirjoitti niin Breesillä on aikaa loputtomasti ja sen päälle mielettömän hyvät rissut ja vahva juoksupeli kolmen bäckin voimin. Jonathan Vilma on vetänyt huippukauden MLB:nä ja on puolustuksen johtaja.

Arizona on ollut ihan hissun kissun kun oikeastaan kaikista muista joukkueista on jauhettu ja nähtäväksi jää mitä Cards tekee. Green Bay on saanut pelinsä kuntoon mutta Arizonalla on aseita joilla näitä yksittäisiä matseja voitetaan. Silti joukkueesta on mahdoton sanoa etukäteen mitään.

Vikingsin osakkeet ovat minun silmissäni laskussa ja kyllähän Dallas on sille paha vastustaja tällä hetkellä. AP on ehkä elämänsä haasteen edessä ja niin eläin kun hän onkin, niin nyt täytyy tehdä kovia juttuja. Vikesia ei voi kuitenkaan täysin unohtaa sillä se on edelleen kova joukkue ja ehkä tauko on auttanut.

AFC:n kuvioista olen vähän pihalla. Indy ja Bolts tietysti varmaan kovimmat joukkueet ennakkoon. Baltimorea kannatan kahden Rayn takia, näistä tuo Rice-merkkinen lihaskasa on tällä hetkellä ykkösenä. Tietysti Patriotsia vastaan tulee kannustettua kaikkia, varsinkin kun Welker on vielä poissa. No, antaa pelien näyttää kuva vie ja kuka ei.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Sen verran Dallas vihasta, että Dallasilla on sitä vastaavasti top 3 kokoluokan fan baseja maailmanlaajuisesti. Joukkue on juuri tällainen vihataan yli kaiken tai tykätään helvetisti -tyyppinen, kuten Steelers ja New England viime vuosina. Varmaan Giants ja Eagles -fanien viha ei tule yllätyksenä, mutta muiden fanien osalta loogisimpia selityksiä on omistajan toimiminen GM:nä Al Davis -tyyliin, joukkueen offseason -hankintapolitiikka (ei koske Sensabaugh Brooking hankintoja vaan juontaa juurensa aikaisemmasta TO, Pacman Jones, Tank Johnson, Roy Williams kovilla draftpickeillä), Texasin osavaltiosta joka jakaa mielipiteitä yms. Ja kyllähän Romo pelinrakentajana herättää tunteita Favre tyyliin.

Eihän pelin kauneus tai toimivuus ole ikinä näitä asioita ratkaissut suuren yleisön silmissä. Dallas on pelannut näyttävää dominoivaa futista 09-10. Toisaalta nämäkin ovat makuasioita: toinen tykkää siitä että juostaan poweria 40 juoksua peli - toinen west coast -tyyppisestä ilmasirkuksesta vastaavin luvuin.

Kiitos palstalaisille muuten keskustelun tasosta verrattuna tämän palstan viimeisen kolmeen sivuun verrattuna: http://www.sajl.org/foorumit/viewtopic.php?t=4558&start=180
 

Cube

Jäsen
Tuo on ihan totta. Cowboys on viimeisen Harris-mittauksen mukaan Yhdysvaltojen suosituin joukkue, joten saa se kyllä rakkauttakin "vihan" vastapainoksi. Tulokset tuolla.

E: Ei ole tarkoitus mitään muita palstoja kritisoida, mutta aika tiiviisti tuolla liiton sivuilla saadaan pelejä koskevat ajatukset ilmaistua. :) Harmi sinänsä, kun siellä kuitenkin kosketuspintaa lajiin löytynee lähes jokaiselta ja siten varmasti myös sanottavaa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ite on myös muutamaan otteeseen tullut kirjoiteltua liiton palstalle, tosin ei enää pitkiin aikoihin. Jotenkin keskustelun taso on huomattavasti laadukkaampaa täällä sekä vähemmän hyökkäävää. Aktiivisesti tulee kyllä luettua myös liiton palstaa edelleen, mutta eipä sinne viitti pahemmin mitään raapustella.

Sen kyllä tiesinkin, että Eagles, Giants ja ehkä jopa Redskins kannattajat vihaavat toisiaan todella isosti. Yleensä ottaen tunnetaan inhoa menestyviä joukkueita kohtaan ja juuri siksi Cowboys viha hieman yllättää. Sitä menestystä kun ei viimeiseen viiteentoista vuoteen ole pahemmin tullut. Mutta eipä se mitään, ennemmin niin että joukkue herättää tunteita kuin se, että on harmaan väritön.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itselläni tuo Cowboys-vastaisuus johtuu juuri näistä täällä luetelluista asioista eli America's Team, Texas ja Jerry Jones. Mitään suurta vihaa Cowboysia kohtaan mulla ei ole. Joneskin on oikeastaan ihan hyvä omistaja, ainakin on uskallusta ja tahtoa panostaa joukkueeseen eikä vielä ole ihan Al Davis-tasolla iässä ja seniiliydessä. Myös tuo Romo-Favre vertaus oli hyvä, sillä aika samantyylisiä he ovat sekä pelityyliltään että osittain myös luonteeltaan. Molemmat haluavat pitää hauskaa kentällä eivätkä ole turhan vakavia. Ottavat riskejä pelinrakentajana eivätkä pelaa mitenkään varman päälle. Ovat paljon esillä mediassa myös pelin ulkopuolisten asioiden takia. Varsinkin tämä viimeinen seikka lienee se mikä aika montaa ihmistä ärsyttää. Itsekin olen ihan kypsynyt jenkkimedian Favre-lässytykseen, mutta eihän tuo toki Brettin oma syy ole. Tosin se joka vuotinen lopetan, en lopeta-pelleily menee kyllä ihan hänen omaan piikkiinsä. Romolla taas on ollut nämä naisasiat, jotka ovat paskamediaa jenkeissä kiinnostaneet. Mutta eipä se Romo kai itse niihin lehtiin soittele (Jessica varmaan soittelikin), joten vähän vaikea tuotakaan on Romon syyksi laittaa. Itseäni aluksi ärsytti vähän tuon Romon asenne kun vaikutti, että häntä ei hirveästi haitannut vaikka teki virheitä kentällä. Mutta nyt kun useamman vuoden äijää ehtinyt katsella, niin olen alkanut ihan pitämään hänestä. Kyllä varmasti vituttaa aina kun heittää syötönkatkon, mutta ei hän kuitenkaan mikään leija ole. Ihan tykkään kun QB:lla on itseluottamusta. Voisi kuitenkin opetella pitämään lippistä oikein pään päässään.

PS. Joku Jay Cutler-mainen kusipäisyys menee sitten jo vähän yli. Jätkä naureskelee vaan penkillä kun on heittänyt neljä syötönkatkoa yhdessä pelissä. Taitaa jätkä olla kunnon Real American Redneck.
 

Cube

Jäsen
Mitä noita erinäisiä ennakoita olen tässä lueskellut, niin ihmetyttää se miten vahvasti ihmiset luottavat siihen, että Patriots pystyy pysäyttämään Ravensin juoksuhyökkäyksen. NE ei kuitenkaan tällä kaudella mikään aivan loistava juoksupuolustus ole ollut, kun taas Ravensilla juoksu on klikannut aika hyvin viimeisen neljän pelin aikana. MoJon Patriots tosin pysäytti kotonaan tuossa pari viikkoa sitten, joten en tietenkään sano, etteikö moinen onnistuisi myös Ricea ja McGaheeta vastaan. Ihmettelen vain sitä, miten todennäköisenä tuota pidetään. Lisäksi samaan hengenvetoon on useamman henkilön toimesta esitetty väite, että Maroney, Taylor ja Morris tulevat juoksemaan Ravensin yli, mikä tuntuu aika oudolta sekin. Ravensin juoksupuolustuksen YPC on kuitenkin kokonaisen jaardin Patriotsia alhaisempi ja myös juoksuhyökkäys toimii selvästi paremmin.

Edelleen pidän kyllä Patriotsia ennakkosuosikkina, mutta perustelut ovat välillä olleet vähän outoja. Toisaalta pidän myös Ravensin mahdollisuuksia ihan hyvinä nyt, lähinnä vieraissa pelaaminen tuntuu ongelmallisimmalta. Todella mielenkiintoista nähdä millainen peli tästä muodostuu. Tuntuu, että muilla on vähän sama ongelma kuin minulle, eli periaatteessa pidetään Patsin voittoa todennäköisenä, mutta ei olla ihan varmoja miten se tulee tapahtumaan. Perinteisesti NE on kuitenkin löytänyt keinot, katsotaan miten tänään käy.

E: Niin ja vielä se tuli aikaisemmasta mieleen, että jos katsotaan NFL:ssä joukkueisiin kohdistuvan rakkauden ja vihan suhdetta, taitaa Ravens olla melkeinpä pahiten miinuksella. :)

E2: Tässä käydään aika hyvin läpi joukkueiden tilastoja, Patriotsin näkökulmasta. Täytyy kuitenkin pitää mielessä viimeistä neljää peliä vertailtaessa, että Ravens sai pelata Chicagoa, Detroitia ja Oaklandia vastaan niissä. Joka tapauksessa tämän vertailun pohjalta voi jotain yrittää päätellä tulevan pelin trendeistä.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Niin ja vielä se tuli aikaisemmasta mieleen, että jos katsotaan NFL:ssä joukkueisiin kohdistuvan rakkauden ja vihan suhdetta, taitaa Ravens olla melkeinpä pahiten miinuksella. :)

Heh, näinhän se tahtoo olla, joskin ei mielestäni enää niin pahasti kuten tuossa 2000-luvun alun jälkeen. Thugs, rayray:n kuviot ja sitä rataa. Mutta Ravens on semmoinen porukka, jolla varmasti monen on helppo toivoa häviötäkin tänä päivänä, vaikkei niin välttämättä vihaa joukkuetta kohtaan tuntisikaan.

Tosin jos sitten osaa katsoa vähän edemmäs, niin sellaisen perinteisen futiksen kannattajat joutuvat varmaan tykkäämään kuitenin Ravenssin tyylistä. Kovaa ja fyysistä pelaamista. Vähän sama kuin itsellä on Steelerssien kanssa. Pakko olla vastaan, kun pelaavat suosikkijoukkueeni kanssa samassa divisioonassa, mutta toisaalta pelaavat juuri semmoista futista, mistä itse nauttii plus että organisaatio on fiksusti rakennettu ja periaatteiltaan juuri oikean tyylinen. Steelers keräisi varmaankin sympatiat, jos eivät pelaisi tosiaan AFC northissa ja sieltä lopettaisi pari pelaajaa (jätetään nimet sanomatta, ainakin toisesta kaverista on keskusteltu riittämiin) ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös