Mainos

NFL season 2009–2010

  • 85 232
  • 802

Cube

Jäsen
Se siitä sitten tällä kertaa. Hyvin Ravens sai roikuttua mukana loppuun asti, mutta viimeinen TD jäi uupumaan. Paremmilleen häviäminen ei silti ole kovin paha juttu ja Patriots oli tänään melko selvästi parempi. Ravens oli tosin kaikin puolin yllättävän huono ja se kulminoitui oikeastaan tuon viimeisen driven tiputuksiin. Claytonillakin 4th downilla pallo ja uudet yritykset jo sylissä, mutta niin vain tiputti tällä kertaa (kuten on aika monesti tehnyt aiemminkin).

Pienestä se on kiinni.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Huh! Olipas huippupeli! Kylläpäs lopussa alko pulssi nousemaan kun Flacco marssitti Baltimoren lähestulkoon päätyyn asti.

Jotenkin alkaa vaan nyt löytymään uskoa puolustukselle, kun sitä ei esim. viime vuonna ollut pätkääkään. Safetyt McGowan ja Meriweather olivat tänään tulessa. 5 kertaa red zonelle, 3 TD:tä, 2 FG:tä. EI paha.

Ray Rice on kyllä piru pidettäväksi. Parissa screen passissa kaveri kyllä pisti sellaiset harhautkset että niitä oli ilo katsella.

E: Sanchezin poikaa koulutetaan nyt toden teolla.. 17-0 Saintseille. Sanchez, 1 INT -> TD, 1 fumble -> TD
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Ray Lewis on kanssani ilmeisen samaa mieltä pelinrakentajien erityiskohtelusta (linkki).

Tämän kaiken voi helposti kyllä laskea kotiinpäinvedon ja tappiovitutuksen piikkiin, mutta Lewis on silti sellainen pelaaja, jonka kanssa olen enemmän kuin mielelläni samaa mieltä lajista puhuttaessa. Ja sekin on hyvä pitää mielessä, että Ray Ray on (ainakin mielestäni) harvemmin tällaisia lausuntoja on heittänyt tiukempienkaan häviöiden jälkeen, vaan yleensä kommentit ovat olleet enemmänkin "that's how football is" -tyylisiä.

Tässä pari suorikkikohtaani:

"The embarrassing part is when [Tom Brady] understands that, and he walks up to one of us and says, 'Oh, that was a cheap one.' "

"We stop them, see a flag for a personal foul and Brady’s laughing? That ain’t no personal foul if you’re still smiling."

Lisään vielä loppuun varmistukseksi sen mitä sanoin jo aiemmin, eli pelin tulos ei tänään johtunut tuomareista, vaan Ravens saa syyttää ihan itseään. Tämä ei silti muuta huonoa sääntöä hyväksi.

Katseet ensi viikkoa ja divisioonan kärkikamppailua kohti.

E: Brendon Ayanbadejon kausi on muuten mahdollisesti ohi. Kyseessä on kai vasta huhu, joten en laita mitään linkkiä. Ei pahin mahdollinen menetys tietenkään, mutta kuitenkin erinomainen ST-pelaaja, joka on tällä kaudella esittänyt myös puolustuksessa yllättävän hyviä otteita. Valittiin AFC:n viikon puolustuspelaajaksikin viime kierroksella, mikä tosin kertoi enemmän siitä miten päin helvettiä noista palkinnoista päätetään.

Gaitherin tilanne on vielä täysin epäselvä, mutta eipä tosiaan näyttänyt hyvältä, joten en yllättyisi, vaikka hänenkin kautensa olisi ohi. Harvinaisen turhauttava kierros siis tällä viikolla.

E2: Broncos jatkaa huikeaa kauttaan voittamalla Cowboysin. Myönnän ehdottomasti olleeni täysin väärässä tämän jengin suhteen. Hah, mitä muutakaan tässä vaiheessa voisi sanoa? Olin asenteellinen ja väärässä. Chargers saa kuin saakin vastuksen tällä kaudella, mistä olen kiitollinen. Diggaan muutenkin Denveristä edelleen, vaikka McDaniels ei sytytäkään yhtään.
 
Viimeksi muokattu:

Mata #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, JHT, TW
NITROJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se on hyvät naiset ja herrat 4-0 ja mikä loppu!! Kiitos Orton, Marshall, puolustus ja erityisesti pappa-Bailey, joka pelastaa Broncosin jälleen kerran viime hetkellä!

On ihanaa aikaa olla taas Broncosin-fani !!

E: Oli muuten Broncosin D huikeassa vireessä toisella puoliajalla lukuunottamatta lopun 'kevyttä' perseilyä. Taisi tulla vain 34 yrd + 2 yrd linjalle pysähtynyt viimeinen peli. Ei ole tuulesta tempaistuja nämä kehut hyvästä puolustuksesta, Denver jatkaa NFL:n parhaana puolustuksena 26 annetulla pisteellä (avg 6,33p/peli!). Romo säkitettiin 4 kertaa, ja muutenkin miehen lopun heittoyritykset taas sitä legendaarista Romoa, joka haluaa itse ratkaista pelin vaikka luulisi 2 yardin menevän helpommin juosten..
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Kieltämättä melkoinen matsi tuo Broncos vs. Cowboys. Kyllähän se Eagles fania tietysti lämmittää, kun Orton käristää kunnon pekonit Dallasin puolustuksesta, mutta uskoin kuitenkin Dallasin tekevän td:n vielä pelin loppuun. Jälkiviisaus on aina pahasta, mutta en ymmärrä itsekään kommentaattoreiden lisäksi Garrettin Sam Hurdille kutsumia sisäänkuvioita Champ Baileyta vastaan, joka on isoissa peleissä aikaisemminkin ollut todellinen shut down cb. Muutenkin Romo - rissut yhteys oli katki muutamassa Williams/Crayton -heitossa pahasti. Jälleen Dallasin puolustus piti joukkuetta pystyssä ja sai ennen loppua aikaan todella hyvää painetta Ortonille.

Harmi, kun kerrankin meikällä on Dallasia hamstrattuna fantasyyn oikein urakalla. Williams vaikuttaa jokseenkin flopilta, mutta ehkä tässä on syytä odotella vielä yksi matsi.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Champ Bailey näytti jälleen miksi on liigan paras korneri terveenä olleessaan. Aika masentavaa yrittää heittää sinne päinkään, kun completion prosentti huitelee jossain kahdenkymmenen korvilla.

Broncosin puolustus oli toki hyvä, mutta eihän Romo ollut taaskaan alkuunkaan iskussa. Noinkohan Romo alkaa olla kohta nähty Dallasissa?

Big Easyssa nähtiin myös timanttista puolustamista ja Breeskin jätettiin ilman touchdowneja. En uskonut ennen kautta Rex Ryanin saavan puolustusta vielä viime kauden tyyppiseen Ravens D:n luokkaan, mutta olin nähtävästi väärässä. Jopa Breesilla oli kokoajan kiire ja hätä, vaikka Saints onnistuikin pelin voittamaan. Sanchez teki yhden rookievirheen ja muutenkin makseli hitusen oppirahoja, mutta eliittikuuppahan USC-kasvatista tulee.

Nyt Chargers ja Steelers. Vaijeriin menee tämäkin ja todennäköisesti pinnoja ei liiemmin tehdä. Chargersin toivo lepää Riversin pitkissä palloissa VJaxille ja siinä, että Gatesille ei löydy mitään mätsiä nyt kun Polamalu huilaa. Ikävä sinänsä, sillä Steelersin pelejä jaksaa katsella vaikka pelkästään Polamalun ansiosta. Hyökkäyksen linja huolettaa, kuten myös puolustuksen vaikka Steelersin juoksupeli munatonta onkin. Niin on myös Chargersin linja(t) ilman Jamalia ja nyt myös Cowboysiin siirtyneelle Igor Olshanskylle olisi käyttöä. LT palaa, mutta en odota Tomlinsonilta kyllä yhtään mitään. Takakentältä Sprolesin pitää toimittaa, mutta open fieldiltä. Juoksijana tuskin isompaa vaaraa Sprolesista on.

PS. Cuben (ja etenkin RAYn) kanssa samaa mieltä kuupan koskemattomuudesta ja hipaisusäännöistä.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Aika tasainen mittelö oli loppujen lopuksi tuo Dallas-Denver. Orton oli vieläkin vähän riskirajoilla muutaman heittonsa kanssa, mutta perille menivät, joten ok. Ainakin Morenon tekemä TD oli hiinä ja hiinä, ettei Cowboysin puolustaja napannut sitä kiinni. Lopussa vielä Marshall pani Dallas-puolustusta halvalla velmuilemalla itsensä maalialueelle. Mutta ei se tasoitus jäänyt kauas, Bailey oli vaan näppeineen välissä.

Ensi viikolla Patriotsin kimppuun.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vähän jäi vaisuksi Baltimoren ja New Englandin matsi. Se kylläkin johtui siitä, että Patriots oli paljon parempi ja vastaavasti Ravens oli kyllä jonkin asteinen pettymys. Ennen peliä nostettiin framille Bradyn epävarmuus ja Wes Welkerin tilanne, sekä etenkin Brady-Moss-linkin hienoinen epävarmuus. Nyt oli kuitenkin Pats saanut hommat kondikseen siltä osin ja kaunis-Tomppa näytti välillä jo omalta itseltään.

Puolustus kuitenkin yllätti (minut ainakin) ja samalla myös Flacco pelasi alle kykyjensä, ja totta on myös se, että Patsin takakenttä oli hyvä. Etenkin se syötönkatko siinä tilanteessa missä Mason jo silmät suurena oli ottamassa palloa kiinni.

Itse ihmettelin myös tuota roughing the passer-sääntöä, koska välillä tuli niin heppoisia lippuja. Ravens kärsi pari kertaa kovalla tavalla näistä, vaikka käytännössä ei tehnyt muuta kuin hipaisi. Mutta säännöt ovat sääntöjä ja kyllähän pelaajat oppivat tuotakin varomaan vielä paremmin. Silti se 15 yds tuntuu jotenkin kohtuuttomalta tuollaisista kontakteista. Gaitherin kohdalla muuten puhuttiin jostain päävammasta matsin aikana.

Toista spektaakkelia katsoin puolet ja sitten oli mentävä nukkumaan. Mutta Saints oli kyllä jäätävän hyvä edelleen, tällä kertaa Darren Sharper loisti ja Pierre Thomas oli edelleen kovassa tikissä. Brees yritti pari kertaa syvälle, mutta Jets puolusti aika helposti ne tilanteet pois. Lisäksi yksi mainio pysäytys omalla 2 jaardin viivalla tilanteessa jossa Saints oli kaikki neljä yritystä. Sitten tulikin Mark Sanchez ja sähelsi sen tilanteen Saintsin TD:ksi.

Tilanne alkaa olla se, että New Orleans on todella jo karkaamassa Southissa, sillä onnettoman Bucsin lisäksi myös Carolina on vaikeuksissa. Ainoastaan Falcons näyttäisi omaavan rahkeita haastaa mutta silläkin on edelleen tekemistä kuten Patriots-kamppailu osoitti.

NFC Eastin puolella tervehdin iloisesti Cowboysin tappiota, nyt on Eaglesilla hyvä paikka tehdä eroa ensi viikolla. Giants otti odotetun voiton ja myös Skins pääsi tuulettamaan. Jos ei nyt ihan kummasti muutoksia tule, niin NYG ja Philly taistelevat divisioonan voitosta. MUTTA, nyt on vasta lokakuu joten isolla varauksella nämä pitää laittaa. Silti täytyy sanoa, että Dallas on kyllä jännässä paikassa kun peli ei oikein kulje ja normaalisti Romon käsi alkaa täristä juuri joulukuussa. Onko tulossa todellinen mahalasku vai kenties uusi tuhkimotarina NFC Eastin puolelta? Eli Romo pelaakin elämänsä joulukuun ja Cowboys linkoaa itsensä playoffeihin.

Denver on ollut yllätys, varsinkin kaiken mylläkän jälkeen ja taas on Chargers löytämässä itsensä pahasta paikasta. Niin ikään Bengals jatkaa voittojen tiellä vaikka nyt menikin tiukaksi Brownsia vastaan. Mielenkiintoinen tilanne tuolla AFC Northin puolella. Toiseen suuntaan pitää ihmetellä Tennesseen täydellistä muodonmuutosta, ei kai vaan Big Albert sittenkin vienyt liikaa joukkueesta. Buffalo aloitti hyvin mutta sittemmin on koko ajan luisunut alaspäin ja nyt tuli jo kunnon selkäsauna Miamista. Ja sitten vielä maininta 49ersista koska se on 3-1-alun jälkeen siinä tilanteessa, että nyt voi jo puhua playoff-paikasta ihan ääneen. Seattle ei voita vieläkään ja Rams on edelleen huono, eikä myöskään Cardinalsin lento näytä jatkuvan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tätäkään keskustelua ei varmaan kävisi kukaan jos kuuppana olisi ollut jokin muu kuin Brady ja joukkueena Patriots. Noh, mikäs se siinä. Keskustellaan vaan.

Ray Lewis on kanssani ilmeisen samaa mieltä pelinrakentajien erityiskohtelusta (linkki).

Jotenkin minulla tulee mieleen tuosta haastattelusta että tämä tappio otti erityisen koville Ray Lewisille. Tuossa haastattelussa tulee "embarrassing joka toisessa lauseessa joten hieman hermoon sen on täytynyt osua.

Kovasti syyteltiin tuomareita siitä että Pats piti draivit liikkellä noilla penaltyilla ja sai 14 pistettä siitä hyvästä. Tietysti unohdettiin mainita se tosiasia että Ravens sai pidettyä yhden draivin elossa samaisen rikkeen takia ja teki siitä myös TD:n.

Ymmärrän kyllä että se on toisten mielestä huono sääntö. Näen kyllä huonot puolet ihan kuten Cube tai Ray Ray. Mutta näen siinä myös hyvätkin puolet. Viime vuosina aika moni QB on kärsinyt aivotärähdyksistä juuri sen takia koska puolustuksen miehillä ei ole enää kunnioitusta pelaajaa kohtaan vaan tarkoituksena on iskeä niin lujaa ettei kaveri enää nouse sieltä. Ja mielestäni QB:t ovat lähestulkoon yhtä haavoittuvia kuin esim punterit tai kickerit joihin ei myöskään pahemmin saa kontaktia ottaa. Jos QB heittää palloa ja katse on eteenpäin niin en voi millään uskoa että kukaan (ei edes Brady tai Peyton) voi nähdä tai tuntea takaapäin 120 km/h tulevaa pass rusheria. Hän ei voi siis mitenkään varautua iskuun ja tästä syystä on entistä enemmän vaarassa loukkaantua.

J.Grönvall kirjoitti:
Vähän jäi vaisuksi Baltimoren ja New Englandin matsi. Se kylläkin johtui siitä, että Patriots oli paljon parempi ja vastaavasti Ravens oli kyllä jonkin asteinen pettymys.

Mielestäni taas peli oli uskomattoman jännittävä ihan viime sekunneille asti. Toki voisi sanoa että oli oma lehmä ojassa joten kai se sitten antoi ylimääräisiä rytmihäiriöitä. Ei minusta Ravensin hyökki mitenkään vaisu ollut, hyvinhän he näyttivät marssivan päädystä päätyyn.

Third Down Efficiency 9/14 - 64%
Total Net Yards 363
Molemmat parempia kuin mitä New Englandin.

Mutta se siitä matsista.

Huh, Broncos 4-0.. Enpä olisi uskonut sen saippuaoopperan jälkeen että Broncos olisi 4-0 vielä tässä vaiheessa. Ensimmäiset matsit olivat kyllä roskatiimejä vastaan (tai no ilmeisesti Bengals on taas ok tänä vuonna) mutta Dallasia vastaan mietin jo ettei tässä kyllä rahkeet riitä, vaan miten kävi. Broncosin tiukka puolustus piti America's teamin pihdeissään ja underrated Kyle Orton keräsi taas hienot statsit; 20/29, 243 yds, 2 TD. Game management anyone?

Sitten takaisin siihen keskusteluun missä etsitään liigan huonointa tiimiä. Tällä hetkellä enää kaksi tiimia kisaa kyseisestä tittelistä ja ne ovat Oakland ja St.Louis.

JaMarcus Russell 43/108 comp/att, 506 yds, comp% 39.8 passer rating 42,4
Tämä alkaa muistuttaan jos surkuhupaisesti Ryan Leafia. Toivottavasti asialle tehdään jotain pian sillä en usko tämän olevan hauskaa Russellinkaan kohdalla.

Rams puolestaan: 0, 7, 17, 0 pistettä neljässä ensimmäisessä matsissa...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Bears odotetusti niisti Lionsilla kuononsa. Alussa oli kunnon pisteilotulitus kumpienkin puolustusten nukkuessa, mutta sitten Bears skarppasi ja Lions notkahti. Lopussa Stafford meni vielä loukkaantumaan ja peli oli siten taputeltu. Rutiinivoitto Chicagolta jälkeenpäin ajateltuna, vaikka alku oli taas vaikea. Hienoa oli Forten herääminen. 121 jaardia ja TD siihen vielä päälle. Toivottavasti hunajapurkki aukesi ja juoksu alkaa nyt toimimaan. Tilastot ennen tätä peliä oli aika synkät. Knox jatkoi lupaavia otteitaan ja pisti pöytään 102 jaardin palautuksen.
 

Cube

Jäsen
Tätäkään keskustelua ei varmaan kävisi kukaan jos kuuppana olisi ollut jokin muu kuin Brady ja joukkueena Patriots.
Luonnollisesti ihmiset ovat herkempiä epäkohdalle, joka on toteutunut jo useasti aiemminkin.

Jotenkin minulla tulee mieleen tuosta haastattelusta että tämä tappio otti erityisen koville Ray Lewisille. Tuossa haastattelussa tulee "embarrassing joka toisessa lauseessa joten hieman hermoon sen on täytynyt osua.
Niin, miksiköhän se otti koville? Ei kai ainakaan siksi, että Lewis piti oikeasti noita lippuja bullshittinä? Äijä on kuitenkin nähnyt tuossa liigassa lähes kaiken, mutta kummasti tuollaiset kommentit ovat aiemmin jääneet vähiin. En kuullut pahemmin valitusta Ray Raylta silloin, kun Ravens tippui pleijareista kausina 2006 ja 2008, joten pelin tärkeydellä ei ainakaan asian kanssa ole mitään tekemistä. Vai?

Ilmeisesti myös Rodney Harrisonia vituttaa entisen jenginsä voitto? Linkki.

No joo, itse en Harrisonia pidä kovin kummoisessa arvossa ja kaveri oli itse niin likainen pelaaja, että varmasti pitää lähes mitä tahansa lippua liian helppona. Nykyään hänen tehtävänsä on puolestaan huomiota herättävien kommenttien viljely. Silti hyvää matskua, vaikka onkin varmasti ihan hyvässä hengessä heitettyä:

"Tom Brady, if you're listening, take off the skirt and put on some slacks. Toughen up."

Itse olen tuosta pelistä jo tarpeellisen sanonut ja oikeasti ihmettelen itsekin vähän miksi tästä niiiiiin iso juttu on tullut, koska esimerkiksi siinä edellisessä BAL-NE -pelissä tapahtui mielestäni paljon isompia mokia Patriotsin eduksi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen Lewisin keskustelunavaukseen. Sen verran arvovaltainen kaveri on kyseessä, että todennäköisistä sakoista huolimatta tästä aiheesta ei voi enää vaieta, vaan julkista keskustelua tullaan Bradyn, Patriotsin ja pelinrakentajien erityiskohtelusta käymään. Itse asiassa se on jo alkanut.

Itse en tällä kertaa jaksa kiihtyä, koska eilen ei oikein missään vaiheessa tuntunut siltä, että Ravens olisi peliä voittamassa ja tappio johtui täysin selvästi joukkueen omista mokista. Tavallaan on myös ihan hyvä, että Ravens tässä vaiheessa pelin hävisi. Toki olisin voiton ottanut 1000x mielummin, mutta tällaiset tiukat tappiot ovat yleensä saaneet jengin vittuuntumaan ja pelaamaan jatkossa vielä paremmin. Lisäksi ehkä Cam Cameron ymmärtää nyt, että Flaccon hyvyydestä huolimatta Ravens on juoksujoukkue ja juoksemalla sen tulee pelit myös voittaa. Eilinen heittosirkus oli selittämätöntä ja tässä alkaa pikku hiljaa olemaan pelko perseessä, että joukkueelle käy pidemmän päälle vielä pittsburghit (jolla tosin kurssi näyttäisi olevan kääntymässä).
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ilmeisesti myös Rodney Harrisonia vituttaa entisen jenginsä voitto? Linkki.

"Tom Brady, if you're listening, take off the skirt and put on some slacks. Toughen up."

En tajua mitä Harrison yritti tuolla sanoa, se oli nähdäkseni tuomari eikä Brady joka heitti sen lipun, joten tuo heitto oli kyllä täysin idioottimainen.

Ja jälleen kerran, tässäkin klipissä käytiin kiinni siihen että New England teki 14 pojoa näiden ansiosta ja New England hyötyi tästä. Missä oli kommentti siitä että Baltimore hyötyi TD:n verran samasta virheestä. Joo, ihmisten pitäisi ilmeisesti ottaa taikalasit päästä ja katsoa asioita objektiivisesti. Median ymmärrän kyllä, Brady on lempiaihe koska se myy ja saa katsojia telkun ääreen.

Mutta en kyllä jaksa tuota lässytystä että se on vaan Brady ja Patriots joka saa kaikki ilmaiseksi ja tuomarit ja liiga pelaavat heille valmiita voittoja ja mestaruuksia. Kateus on kansantauti...
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
NITROJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se on hyvät naiset ja herrat 4-0 ja mikä loppu!! Kiitos Orton, Marshall, puolustus ja erityisesti pappa-Bailey, joka pelastaa Broncosin jälleen kerran viime hetkellä!

On ihanaa aikaa olla taas Broncosin-fani !!

E: Oli muuten Broncosin D huikeassa vireessä toisella puoliajalla lukuunottamatta lopun 'kevyttä' perseilyä. Taisi tulla vain 34 yrd + 2 yrd linjalle pysähtynyt viimeinen peli. Ei ole tuulesta tempaistuja nämä kehut hyvästä puolustuksesta, Denver jatkaa NFL:n parhaana puolustuksena 26 annetulla pisteellä (avg 6,33p/peli!). Romo säkitettiin 4 kertaa, ja muutenkin miehen lopun heittoyritykset taas sitä legendaarista Romoa, joka haluaa itse ratkaista pelin vaikka luulisi 2 yardin menevän helpommin juosten..

Veit jalat suustani. Täytyy kyllä myöntää, että pitkän linjan Broncos-fanillekin tuli laitettua jauhot suuhun. Eihän tämän kauden pitänyt näin hyvin alkaa. Tokihan vielä on mahdollisuudet 4-12 kauteen, mutta enpä taida ihan noin pessimistiseksi ruveta. Puolustus on liigan parhaimmistoa (top3-luokkaa) ja paljolti sen ansiosta on vastustajat saatu pidettyä kurissa. Kyle Orton on toistaiseksi osoittanut olevansa QB:na mies paikallaan, mutta vastus kovenee kauden edetessä. Pelivarmuuden on pystyttävä olemaan korkealla tasolla, muuten ei kunnian kukko laula. Mutta... so far so good.

Tätä on kiva katsoa... Brandon Marshallin 51 jaardin TD-juoksu.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Romo säkitettiin 4 kertaa, ja muutenkin miehen lopun heittoyritykset taas sitä legendaarista Romoa, joka haluaa itse ratkaista pelin vaikka luulisi 2 yardin menevän helpommin juosten..

Tästä kyllä olen jokseenkin eri mieltä. Eihän aikaa ollut kuin muutama sekunti ja jos oltaisiin kolmannella tultu juosten ei olisi neljättä enää ehditty pelata. Kyseenalaista oli kyllä heittää Baileyn vartioimalle miehelle. Ja itseasiassa Romo säkitettiin viisi kertaa ja Orton kolmesti. Että näin...

Mutta paska maku tästä jäi. Dallasin puolustus oli ihan hyvä taas kerran. Tosin Marshallin sooloilu oli Cowboyssin D:ltä melkoista perseilyä taklausten suhteen. Romo oli aivan cujalla heittojen suhteen ja hautoi palloa liikaa. Tosin Denver blitzasi melkoisesti ja välillä ukot pääsivät aika vapaasti kävelemään sisään. Romolta kuitenkin kaksi turnoveria ja ihan välttämättä kummastakaan ei voi ihan täysin numero ysiä syyttää. Maalialueen tuntumassa heitetty irma menee kyllä osiltaan Austinin piikkiin ja tietenkin Champin hieno luku. Broncosin puolustus oli todella hyvä ja agressiivinen. Hyökkäys teki sitten juuri ja juuri ne tarvittavat pisteet. Kuten jo mainitsin niin Dallasin hyökkäys oli aivan yössä. Varsinkin puoliajan jälkeen. Juoksu ei oikein toiminut totuttuun malliin ja heittopeli oli aivan surkeaa. Rissut ja Romo olivat aivan eri sivulla ja lisäksi Romo heitti paljon palloja rissujen yli. Ainot oikeastaan onnistuneet heittopelit olivat screenejä. Viimeinen draivi oli hyvä, mutta ihan se ei riittänyt. Ite olisin melkein lähtenyt Witteniä tavoittelemaan parilla viimeisellä pelillä. Kyllähän tappio vituttaa kun voittoonkin oli mahdollisuudet. Hyökkäykseltä vaaditaan tulevissa peleissä melkoista tason nostoa. Jos ensi viikonloppuna tulee Kansas Cityltä pataan voi melkein sanoa, että tämä kausi on taputeltu. Näköjään Cowboys elää tai kuolee sen mukaan miten Romo pelaa. Jotkut sielä jo heitti ilmoille, että Romon aika olisi nähty. Epäilen kyllä erittäin vahvasti tätä. Cowboys on kuitenkin vasta 2-2. Eihän se hurjan hyvä ole, mutta ei maailman loppukaan. Mutta kaikki kunnia kuitenkin Broncosille. Näyttävät saaneen melkoisen hyvän jengin liikkeelle ja kun Orttonkin pelaa kuin miehet, niin mikäs siinä on ollessa. Ylivoimaisesti suurin yllättäjä tähän mennessä...

Fantasystä en ees viitti pahemmin puhua, sen verran meni pahasti perseelleen siellä....
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
En tajua mitä Harrison yritti tuolla sanoa, se oli nähdäkseni tuomari eikä Brady joka heitti sen lipun, joten tuo heitto oli kyllä täysin idioottimainen.
Harrison nyt lähinnä pilaili kaverinsa kustannuksella ja yritti olla "mielenkiintoinen mediapersoona", joten en ottaisi häntä kovin tosissaan. Brady laittoi hänelle jo samalla mitalla takaisin ja yhtä pilke silmäkulmassa. Siltikin Bradyn kommentit pelin jälkeen olivat mielestäni vähän erikoisia:

"Q: Are you sensitive to defenders' cries that quarterbacks get too many calls?

TB: Certainly not. No way (smiling). Are you kidding me? They've got to find ways...We're holding the ball, we're unprotected, just sitting there defenseless, so they've got to stay away from me. They deserve to get flagged (smiling).

Q: You pointed at your knee after one play. You seem to know the rule well. Are you going to encourage officials to make those calls?

TB: Of course. They can't go low. We learned that lesson a few years ago. They threw the flag. They threw a couple flags on our defense too, so it goes both ways out there."


Hmm..

Ja jälleen kerran, tässäkin klipissä käytiin kiinni siihen että New England teki 14 pojoa näiden ansiosta ja New England hyötyi tästä. Missä oli kommentti siitä että Baltimore hyötyi TD:n verran samasta virheestä.
Jos Patriots teki 14 pistettä outojen tuomioiden seurauksena ja Ravens 7, niin eikö se nimenomaan tarkoita, että Ravens kärsi tuomarilinjasta tässä pelissä? Erohan oli lopulta 6 pistettä. Outo argumentti sulta.

Mutta en kyllä jaksa tuota lässytystä että se on vaan Brady ja Patriots joka saa kaikki ilmaiseksi ja tuomarit ja liiga pelaavat heille valmiita voittoja ja mestaruuksia. Kateus on kansantauti...
Ei suinkaan saa "kaikkea ilmaiseksi". Joukkue on huikeasti menestynyt 2000-luvun puolella, eikä minulle tule yhtään SB-voittoa mieleen, jossa Pats olisi jotenkin erityisesti hyötynyt tuomaritoiminnasta. Muutama Raiders-fani saattaa tosin edelleen olla katkera siitä yhdestä playoff-häviöstä, eikä välttämättä täysin syyttä. Lähes täysin on Patriots menestyksensä kuitenkin itse pelannut ja siinähän tämän kritiikin koko pointti on. NE on sen verran huikea joukkue, että se ei tarvitsisi yhtään ylimääräistä apua pelejä voittaakseen. Tällä hetkellä se kuitenkin satunnaisesti apua saa esimerkiksi näiden itse lobbaamiensa sääntöjen ("The Brady Rule") kautta, eikä tämä kehitys ole kaikkien mielestä kovin mukavaa. Harvemmin nämä kuviot pelejä varmasti ratkaisevat, mutta eivätpä ne voittamista helpommaksikaan tee.

Edelleenkään kyse ei kuitenkaan ole eilisestä pelistä tai pelkästään Patriotsista, vaan laajemmasta ongelmasta. Ei ole mielestäni oikein, että pelaajien suojelemisen tarve määritellään palkan suuruuden perusteella.

Trent Dilfer on ilmeisesti hyökännyt nyt myös näitä nykysääntöjä ja niiden tulkintaa vastaan ja kasannut jonkun videokoosteen viikonlopun kierrokselta, jossa näkyy miten epäjohdonmukaisesti näitä sääntöjä sovelletaan. Dilfer toki on entinen Ravensin pelinrakentaja, mutta vähän yllätyksenä tämä hänen osallistuminen keskusteluun silti tuli, koska A) hän on entinen pelinrakentaja, ja B) kommentaattorina hän ei ole Ravensista useinkaan kovin mukavasti puhunut. Ehkä Billickin poistuminen kuvioista on sitten parantanut välejä taas tai sitten Dilferkin oikeasti uskoo puhumaansa.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
King Brett!

En tiedä mitä sanoa hänestä. 40-vuotiaana vielä tuollaista jälkeä. Joku olisi voinut sanoa niners pelin jälkeen että hänellä kävi tuuri. Mutta nyt ei oikein pysty sitäkään. AP pidettiin täydellisesti kurissa, joten Favre astui esiin ja johdatti tiimin voittoon. 24/31... Uskomattomalla prosentilla pallot löysi osoitteen...

Hän on ainoa QB liigassa joka on pystynyt voittamaan kaikki 32 joukkuetta.

EDIT: Ylen urheilukin uutisoi taas NFL:ää:
http://yle.fi/urheilu/lajit/muu_pal...spappa_favren_heittokasi_kunnossa_162844.html

Denverin neljän ottelun voittoputki on pitkälti puolustuksen ansiota, sillä joukkue on antanut vastustajille vain 26 pistettä neljässä pelissä – vähiten koko liigassa. Kyle Ortonin johtama hyökkäys on sen sijaan haparoinut varsin paljon.


Jotenkin pistää hymyilyttämään nämä uutiskoosteet...
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ei siinä mitään, hyvinhän se Favre viskoi palloa, sitä ei käy kiistäminen. Upea goalline peli TE Shiancoelle ja Berrianille nätti kaari. Packersin puolustuksen pass rush tosin oli tasolla säälittävä. Favre ei ottanut säkin säkkiä, ei edes after release -hittiä, aikaa oli aivan käsittämättömästi. Packers ei tee Harrisilla/Woodsonilla yhtään mitään, kun seitsemän sekunnin kohdalla pelin startista yksikään rusheri ei ole kyennyt irtautumaan blokista. Packersin puolustus päästi jo kaksi shut outtia kokeneelta Ramssin hyökkäykseltä 17 pistettä. Enkä ihmettele, miksi Boller poltti juuri tuon puolustuksen.

Ennen Favren rankkaamista liigan kovimpien pelinrakentajien joukkoon odottaisin Baltimoren, Pittsburghin ja Giantsin kohtaamista. Nimittäin sieltä on hieman eri luokan rushereita tulossa sisään. Cleveland, Detroit ja Packers eivät kuulu tähän kovien rushereiden joukkoon - 49erskin on pelannut lähinnä omaa divisioonaansa vastaan. Siitä huolimatta 49ersin puolustus on luultavasti kova.

Korostan, että ei ole mitään tarvetta vähätellä pappaa ja mies on hyvin pelannut, mutta Minnesotan helppo schedule alkukaudesta oli vissiin muillakin tiedossa? Kovat matsit ovat vasta alkamassa. Mikäli miehen pää kestää myös loppukauden, niin iso kumarrus vielä miehen myöhemmistäkin meriiteistä. Kaverille olen sitten baarikierroksen velkaa, mikäli minnesota saa kotiedun pleijjareihin, joten jännityksellä odottelen Favren otteita.

Rodgers taas toisessa päässä otti kahdeksan säkkiä, intteri, safety, FF ja juoksi henkensä edestä koko illan. Jenkkifutiksen perussäännöt pätevät tähänkin - control the line of scrimmage - win the game. Packers ei tule selviämään playoffeihin. Rodgers on turhan kovan paikan edessä, kun aina pitäisi venyä useiden TD:den takaa voittoon pelien lopussa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Denverin neljän ottelun voittoputki on pitkälti puolustuksen ansiota, sillä joukkue on antanut vastustajille vain 26 pistettä neljässä pelissä – vähiten koko liigassa. Kyle Ortonin johtama hyökkäys on sen sijaan haparoinut varsin paljon.[/I]

Jotenkin pistää hymyilyttämään nämä uutiskoosteet...
No tossa sentään oli termit oikein. Iltasanomien jutuissa on aina nekin päin helvettiä. Nytkin siellä seikkailee taas pelinjohtajia. Siinä "kausiennakkossa" paineli myös rynnijöitä ja muita vastaavia. Kohtalaisen urpon kuuloista myös tuo kun puhutaan maaleista ja syötöistä jne.

Kyllähän Favre jaksaa vakuuttaa. Ja kyllä hän näillä suorituksillaan poistaa sitä ärsytystä mitä hänen lopettamispelleilynsä mussa joka vuosi aiheuttaa. Mutta en siltikään kyllä Favrea enää minään top 3-QB:na nyky-NFL:ssä pidä. Top 10 hän sen sijaan kuuluu mielestäni.

OT: Aika huokea voittomarginaali mulla fantasyssa tällä kierroksella, oliko se nyt 0,7 pistettä. No viime kaudella hävisin yhdellä kierroksella muistaakseni 0,4 pisteellä, joten menee ne toisinkin päin välillä. Ja jo toistamiseen mun oli tarkoitus alun perin peluuttaa paria jätkää, jotka sitten lopulta jäivät penkille kun en muistanut/ehtinyt käydä tekemässä rosterimuutoksia ennen kello kahdeksaa. Ja molemmilla kierroksilla olen tainnut voittaa juuri sen takia, että en ole päässyt tekemään niitä muutoksia mitä olisin halunnut tehdä :).
 

Cube

Jäsen
Packersin puolustuksen pass rush tosin oli tasolla säälittävä. Favre ei ottanut säkin säkkiä, ei edes after release -hittiä, aikaa oli aivan käsittämättömästi. Packers ei tee Harrisilla/Woodsonilla yhtään mitään, kun seitsemän sekunnin kohdalla pelin startista yksikään rusheri ei ole kyennyt irtautumaan blokista. Packersin puolustus päästi jo kaksi shut outtia kokeneelta Ramssin hyökkäykseltä 17 pistettä. Enkä ihmettele, miksi Boller poltti juuri tuon puolustuksen.
Kukas se kissan häntää nostaisi...

Eli taas huomataan se, että preseasonilla ei ole oikein mitään vaikutusta siinä vaiheessa, kun aletaan pelaamaan tosissaan. Kun esim. Aaron Kampmanin touhua katsoo, niin aika hakemiselta näyttää ja on käymässä/käynyt niin kuin vähän veikkailinkin: 4-3 -> 3-4 siirtyminen ei tapahdu kivuttomasti, kuten historiakin osoittaa (Edit: Broncos on tosin siinäkin onnistunut uskomattomalla tavalla!). Nyt Packers on kaksi peliä divisioonan kärjestä jäljessä, koska se on päästänyt jo kahdessa pelissä 30 pistettä, joista toinen oli vieläpä kotona. Lisäksi hyökkäyksen linjan heittosuojaus on ollut vielä pass rushiakin tasottomampaa. Aaron Rodgersin kaltainen pelinrakentaja ei juurikaan lämmitä, jos hän joutuu jatkuvasti käymään kentän pinnassa. Rodgers onkin pelannut alkukauden hämmästyttävän hyvin linjansa surkeuteen nähden.

Paljon on pelejä vielä jäljellä, mutta ei Packers playoff-jengiltä ainakaan vielä tässä vaiheessa näytä. Jatkossa tuskin helpottaa, sillä Vikings ja Bears tuntuvat vasta pääsevän vauhtiin.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
http://www.cbssports.com/nfl/story/12326315

Braylon Edwards on sitten Jetsien mies tätä nykyä. Vähän tommoinen risk or reward tyylinen kauppa Jetsien puolelta, talenttiahan kaverilla on, mutta nyt on pari kautta mennyt aika syvissä vesissä. Jetsien näkökulmasta tykkään kyllä kaupasta, riippuen tietty mikä se yksi draftpick on...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ja heti Edwards Traden perään toinen iso uutinen: Michael Crabtree ilmeisesti vihdoin suostunut allekirjoittamaan sopimuksen 49ersin kanssa.

Myös NFL.comissa on tästä maininta, joten kai tuo pitää paikkansa. Eilenhän uutisoitiin, että 49ersin presidentti, pääneuvottelija ja GM olivat pitäneet tapaamisen Crabtreen ja hänen agenttinsa Eugene Parkerin kanssa, joten odotettavissa oli, että jotain edistystä neuvotteluissa tulee tapahtumaan. Silti tämä sopimusuutinen tulee ainakin mulle aika yllättävän nopeasti. Tosin ehtihän Crabtree jo mököttääkin hyvän aikaa, joten ehkä tässä ei kannatta puhua mistään nopeasta aikataulusta, heh.

Vaikka Crabtree on jo tyylikkäästi tuhonnut oman imagonsa ja antanut itsestään todellisen hemmotellun pikkupennun kuvan (agentti Parker taitaa myös olla niitä kaikkein rahanahneimpia), niin kyllä silti olen tyytyväinen tästä uutisesta. 49ers on hyvää vauhtia muotoutumassa omaksi kakkossuosikikseni ja heidän asioitaan olen suht tarkasti tällä kaudella seuraillut. Ilmeisesti Crabtreekin huomasi, että seura on menossa oikeaan suuntaan ja päätti hypätä voittajan kelkkaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jos Patriots teki 14 pistettä outojen tuomioiden seurauksena ja Ravens 7, niin eikö se nimenomaan tarkoita, että Ravens kärsi tuomarilinjasta tässä pelissä? Erohan oli lopulta 6 pistettä. Outo argumentti sulta.

Tuli vihdoin katsottua tuo Pats - Ravens peli ja kyllähän nuo Bradyyn kohdistuvat rikkeet kieltämättä aiheuttivat vähän naureskelua. Ok, se on nykyisin sääntönä, mutta ei helvetti tuo vaikuttaa niin säälittävältä, että pienestä hipaisusta kypärään tulee kerralla se 15 yardia penaltya. Onhan se kiva, että quarterbackeja suojellaan säännöillä, mutta ainakin tälläisen satunnaiskatselijan silmin tuo vaikuttaa jo vähän liialliselta.

Esimerkkinä, vaikka Ray Lewisin "taklaus" Bradyn polviin. Tilanne näytti hidastuksen perusteella lähinnä siltä, että Lewis kaatui / taklasi ohi blokkaajasta ja sattui osumaan Bradyä polvien alapuolelle. Mitä tekee Brady? Heti ollaan about käsi pystyssä nillittämässä tuomarille ja tuuletukset perään, kun keltainen lippu lentää...

Ei sillä, että Ravens olisi tuon pelin hävinnyt noihin virheisiin. Claytonilla oli saumat vielä lopussa, mutta kun pallo ei pysy kyydissä niin minkäs teet...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tuli vihdoin katsottua tuo Pats - Ravens peli ja kyllähän nuo Bradyyn kohdistuvat rikkeet kieltämättä aiheuttivat vähän naureskelua. Ok, se on nykyisin sääntönä, mutta ei helvetti tuo vaikuttaa niin säälittävältä, että pienestä hipaisusta kypärään tulee kerralla se 15 yardia penaltya. Onhan se kiva, että quarterbackeja suojellaan säännöillä, mutta ainakin tälläisen satunnaiskatselijan silmin tuo vaikuttaa jo vähän liialliselta.

Tässäkin näkee miten ihmiset ajattelevat. Puhuttiin Bradyyn kohdistuvista rikkeistä, Sitten miten ravensiä kohdeltiin väärin bla bla bla jne jne.
Floukaan ei maininnut sanallakaan Ravensien saamaa 15 jaardia... Mutta mikäs siinä, ei jaksa enää vääntää tästä kun subjektiivisuus on niin läpinäkyvää. Eli Patriots = paha, kaikki muu = hyvä.

Oli aika yllätys kyllä tuo Edwardsin siirto, enpä olisi uskonut että kesken kauden tuollainen tulisi. Ei kuitenkaan ole joka päivää kesken kauden tapahtuvat treidit. (Paitsi Patriots ja Raiders :p)

Ja hyvä että Crabtree viimeinkin kirjoitti sopimuksen, alkoi mennä jo vähän liiallisuuksiin kun kaveri alkoi jo miettiä ensi kauden draftia ja sitä kautta yrittää parempaa sopparia...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tässäkin näkee miten ihmiset ajattelevat. Puhuttiin Bradyyn kohdistuvista rikkeistä, Sitten miten ravensiä kohdeltiin väärin bla bla bla jne jne.
Floukaan ei maininnut sanallakaan Ravensien saamaa 15 jaardia... Mutta mikäs siinä, ei jaksa enää vääntää tästä kun subjektiivisuus on niin läpinäkyvää. Eli Patriots = paha, kaikki muu = hyvä.

Niin, kuten tuossa pätkässä minkä Cubelta quotesin tuli jo ihan hyvin ilmi, että myös Ravens sai tuon 15 jaardin avun. En jaksanut kirjottaa asiasta, kun en niin tarkkaan itse muistanut mikä hyöty Ravensille tilanteesta tuli (oliko esim 3rd down jne..)
 

Cube

Jäsen
Tässäkin näkee miten ihmiset ajattelevat. Puhuttiin Bradyyn kohdistuvista rikkeistä, Sitten miten ravensiä kohdeltiin väärin bla bla bla jne jne.
Floukaan ei maininnut sanallakaan Ravensien saamaa 15 jaardia... Mutta mikäs siinä, ei jaksa enää vääntää tästä kun subjektiivisuus on niin läpinäkyvää. Eli Patriots = paha, kaikki muu = hyvä.
Edelleen, Ravens 2 rangaistusta, Patriots 1 rangaistus. Onhan tuossa siis eroa. Lisäksi jopa Brady myöntää nyt, että liput olivat helppoja, mikä on tosin aika tyhmää, jos hän haluaa niitä jatkossakin saada.

E: Ja olit muuten väärässä siinä, että Ravens olisi tehnyt TD:n tuon Wrightin lipun seurauksena. Se hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon. Rangaistus tuli muutenkin 1st downilla, eikä siis pelastanut Ravensia ollenkaan samalla tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös