NFL season 2008–2009

  • 91 687
  • 1 010

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
McClainilla on kuitenkin hieno kyky runnoa lisäjaardeja itsekin lähes aina ensikontaktin jälkeen. Usein on käynyt niin, että katsoo McClainin juoksun jäävän lyhyeksi, mutta sitten kaveri laittaa pään ja hartiat alas ja hetken päästä löytyy 4-5 jaardin päästä puolustuksen keskeltä.

Totta tämäkin puoli eli McClain juoksee kovaa. Yksi samankaltaisuus lisää kuin viime SB-reissulla, silloin oli J-Lew, joka oli rookie ja juoksi todella kovaa. Ei täysin samanlaisia, mutta samantyylisiä runnojia molemmat. Niin ja Nealista halusin mainita, sillä monesti Neal jää ilman huomiota kun McClainista puhutaan.

Btw, tuli mieleen että aika nopeasti Billickin lähdettyä Baltimore palasi takaisin perusteiden juurelle. Billick meinasi Willisin hankinnan jälkeen ja vielä McNairin ollessa kuvioissa rakentaa sitä multidimensional hyökkäystä tms. joka oli sitten lopulta melkoinen farssi. Toki monet asiat ovat vaikuttivat tuon kokeilun epäonnistumiseen, mm. McNairin loukkaantumiset ja voisiko sanoa loppuun palaminen sekä se että niistä kunnon jyrä linjamiehistä (mulitalo, pashoe) hankkiuduttiin eroon kun "eivät sopineet" uuteen systeemiin. Tänä vuonna oli palattu tuohon run the ball, stop the run mentaliteettiin, joka on joukkueella hyvin toiminut. Tietysti tuo valinta on ollut tavallaan helppokin tehdä, kun juokkueella ei uskottu alkukaudesta olevan paljoa aseita heittopelissä ja Flacco joutui yhtäkkiä aloittavan qb:n paikalle. Mutta kuvio oli jo nähtävissä aiemminkin, draftissa, josta RB ja FB tarttuivat matkaan verrattaen aikaisilla kierroksilla.


Voi hyvin olla, mutta siinä tapauksessahan Titans muuttaa tapaa, jolla tähän asti ovat pelanneet. Joukkue ei vaan blitzaa erityisen hyvin ja pleijarit ovat huono hetki yrittää sitä opetella. Pakko luottaa siihen, että Titans pysyy tutussa kaavassaan, mutta Ravensin kannalta ei välttämättä ole huono homma, jos TEN yrittää lähteä isommin asioita muuttamaan.

Meinaan vaan että siellä on ollut kuitenkin aikaa aika hyvin valmistautua, ja vaikkakin vastustaja selvisi vasta viikko takaperin, niin siellä on ollut mahdollisuus hioa kuvioita. Tosiaan jotenkin semmoinen kutina on että jotain ässää siellä kaivetaan hihasta vielä jossain vaiheessa matsia. En tarkoita nyt mitään täydellistä muutosta blitzaavaksi puolustukseksi, vaan muutama täsmä blitzi ajatellen Ravenssin O-lineä ja sen heikkoja kohtia.


Ilmeisesti Nashvillessa tulee vettä aika paljon, joten märkä kenttä saattaa viedä suurimman räjähtävyyden Johnsonin pelistä.

Tästäkään, siis säästä ja vesisateesta, kun ei osaa olla varma että onko hyvä vai huono juttu Ravenssin kannalta. Juoksupelejä ajatellen luulisi että etu olisi b-morella, sillä ravenssin juoksut ainakaan McClainin osalta eivät perustu mihinkään teräviin cutteihin jne. joten toivotaan että Johnsonin pelistä tosiaan räjähtävyyttä lähtee. Mutta paha sitten arvioida kumpi tuosta kokonaisuudessaan hyötyy enemmän.

Elämme jännittäviä aikoja.

Ja niin se veikkaus. Ravens vie 19-13.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
T
Tästäkään, siis säästä ja vesisateesta, kun ei osaa olla varma että onko hyvä vai huono juttu Ravenssin kannalta. Juoksupelejä ajatellen luulisi että etu olisi b-morella, sillä ravenssin juoksut ainakaan McClainin osalta eivät perustu mihinkään teräviin cutteihin jne. joten toivotaan että Johnsonin pelistä tosiaan räjähtävyyttä lähtee. Mutta paha sitten arvioida kumpi tuosta kokonaisuudessaan hyötyy enemmän.
Joo tätä itsekin olen miettinyt. McClain tosiaan sopii sadekelille hyvin juoksutyylinsä ansiosta, mutta Flaccolle sade on taas yksi haaste, johon sopeutua. Ravensilla on myös ollut enemmän ongelmia rähmäysten kanssa ja se saattaa sateella tietysti korostua. Noin perinteisesti Ravens on pelannut aika huonosti sateella, toivottavasti tuosta tavasta on päästy jo eroon. Kohtahan se nähdään.
 

Cube

Jäsen
Eipä mennyt peli oikein mitenkään tuon ennakkoni mukaisesti tällä kertaa. Unohdetaan se siis kokonaan. :) Toivottavasti kaikki täällä näkivät tämän pelin, koska se on välitön klassikko.

Tässä vaiheessa on vaikea nitoa ajatuksia yhteen, eli ranskalaisilla mennään:

- Baltimore Ravens: NFL:n neljän parhaan joukossa kaudella 2008. Kuka olisi ennen kautta tai edes sen puolivälissä uskonut? En minä ainakaan.

- Aina voidaan tosin filosofoida sillä, että onko Ravens oikeasti Titansia parempi jengi. Tänään ei todellakaan näyttänyt siltä ja pisteidenteko ja pallonsuojelu olivat oikeastaan ainoat osa-alueet, jolla Ravens onnistui paremmin. Aika tärkeitä osa-alueita ne tosin ovat, eipä siinä mitään. Luonnevoitto tämä ennen kaikkea oli. Fyysisesti noin runneltu jengi olisi voinut luovuttaa monta kertaa pelin aikana, kun homma ei näyttänyt kummallakaan puolen palloa onnistuvan, mutta hienosti puolustus kokosi itsensä toisella puoliskolla ja myös hyökkäys teki lopussa juuri ja juuri tarpeeksi.

- Itsestäänselvä asia, mutta Titans olisi melko varmasti voittanut, ellei Chris Johnson olisi loukkaantunut. Toisaalta ehkä Ravens olisi alunperin pystynyt pysäyttämään juoksun paremmin, jos Kelly Gregg ei olisi viettänyt koko kautta IR-listalla. Mene ja tiedä. Ainahan se on toki pahempi on menettää pelaajia kesken pelin ja Titansilla kävi tuossa mielessä valtavan huono säkä.

- Ravens oli todella onnekas tänään, ellei se aiemmasta jo selvinnyt. Vaikea nähdä miten joukkue pystyy seuraavassa pelissä edes kamppailemaan voitosta, mutta se on sen ajan murhe. Katsotaan nyt ensin kuka tulee vastaan.

- Pelissä oli myös muutamia kyseenalaisia tuomioita. Ravensilla ehti kerran menemään kello melko selvästi nolliin hyökkäysvuoron aikana ja lisäksi Flaccon jalka oli ilmeisesti päätyrajan ulkona safetyn arvoisesti eräässä heittotilanteessa. En pidä sitä hienona asiana, että/jos Ravens on tällaisista tuomioista hyötynyt, mutta onneksi tapahtui edes Titansia vastaan, joka voitti runkosarjakohtaamisen huonon tuomion isolla avustuksella.

- Joko voidaan sanoa, että Joe Flacco on parempi kuin Matt Ryan? :) Tilastot eivät häikäise, mutta kaksi vierasvoittoa pleijareissa ilman pallonmenetyksiä tai säkityksiä. Tänään juoksupeliltäkään ei irronnut minkäänlaista tukea. Ryan ei puolestaan selvinnyt ilman jäätymisiä edes surkeaa Arizonan heittopuolustusta vastaan. Mediassa Flaccon menestys tullaan tosin vetämään aivan överiksi, se on selvä.Tulokaspelinrakentajaksi kovia suorituksia, mutta huipulle on vielä matkaa paljon.

- Myös Harbaugh on näyttänyt, että hänelle olisi jokunen ääni vuoden valmentajaksi kuulunut. No eihän sitä voinut tosin tietää, että Ravens pari playoff-peliä voittaisi.

- Titansille varmaan todella katkera häviö. Kauden 2000 tappio Ravensille oli jo todella kova paikka, mutta tämä on varmaan vielä kovempi.

- En tosiaan mene vielä seuraavaan peliin, mutta pakko tässä vaiheessa nostaa esille, että Steelersille on pedattu nyt helpoin reitti Super Bowliin miesmuistiin. Ensin vastassa Chargers, jolta puuttuu LT (Gates huonossa kunnossa myös) ja sitten Ravens, jolla alkaa rajat tulemaan vastaan sekä fyysisesti että tasollisesti.

Se siitä tällä erää, nyt seuraavan pelin pariin.
 

Cube

Jäsen
lisäksi Flaccon jalka oli ilmeisesti päätyrajan ulkona safetyn arvoisesti eräässä heittotilanteessa.
Vastaan tähän itselleni. Kuulemma CBS:n jälkipeleissä oltiin katsottu tuota tilannetta videolta ja Flacco oli selvästi ollut sisällä.

Arizona järkkäämässä isoa yllätystä. Tai ainakin minulle sen voitto olisi viikonlopun suurin yllätys, varsinkin näin suurinumeroinen voitto. Fitzgeraldilla 150 jaardia ja TD, vaikka peli on kohta vasta puolivälissä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
- Joko voidaan sanoa, että Joe Flacco on parempi kuin Matt Ryan? :)

- En tosiaan mene vielä seuraavaan peliin, mutta pakko tässä vaiheessa nostaa esille, että Steelersille on pedattu nyt helpoin reitti Super Bowliin miesmuistiin. Ensin vastassa Chargers, jolta puuttuu LT (Gates huonossa kunnossa myös) ja sitten Ravens, jolla alkaa rajat tulemaan vastaan sekä fyysisesti että tasollisesti.
Kovia ovat molemmat, Ryan sekä Flacco. Ryan on mun mielestä ehkä valmiimpi pyörittämään tuollaista enemmän heittävää hyökkäystä, mutta Flacco on osoittanut kauden loppupuolella olevansa erittäin kylmähermoinen ja rauhallinen kaveri. Eilenkin ainakin se vähä mitä näin, oli tosi tyyntä ja kylmänviileää pelaamista. Ei hötkyillyt yhtään vaan keskittyi vain olennaiseen. Veikkaisin, että Ryan tulee läpi uransa nakuttamaan aina Flaccoa kovemmat tilastot, mutta Flacco voi ehkä sitten olla henkisesti kovempi sälli playoffseissa. Näinhän tilanne on esim. vähän Manningin ja Bradyn välillä. En nyt siis tarkoita, että Ryan olisi uusi Manning ja Flacco seuraava Brady, mutta heidän keskinäiset eroavuudet ovat vähän samantyyliset.

Ja ei kyllä mun mielestä Steelersin reitissä ole mitään helppoa jos joutuvat Baltimorea vastaan pelaamaan. Viikossa suurin osa ukoista ainakin jossain määrin pystytään parsimaan kasaan, ja vaikka joku sieltä puuttuisikin, niin en missään nimessä pidä Ravensia helppona vastustajana. Itse asiassa vähän pelottaa tuo mahdollinen konferenssifinaali Steelersin ja Ravensin välillä. Olisi niin vittumaista voittaa ensin kaksi runkosarjamatsia ja sitten ottaa pataan siinä kaikkein tärkeimmässä kohtaamisessa. Olisin kyllä ottanut mielummin Titansin vastaan konferenssifinaalissa.

Tosin ensin pitäisi hoitaa Chargers tänä iltana. Ja tämäkin tulee olemaan vaikeaa. Sproles on nykykunnossa melkein kovempi kaveri kuin LT. Hänen kurissa pitäminen tulisi olla prioriteetti numero yksi. Tosin se ei pelkästään riitä, sillä Rivers on sen tason kaveri, että hänkin pystyy tämän ottelun omalla panoksellaan SD:lle kääntämään. Näkisin kuitenkin, että jos Steelers-puolustus pelaa omalla tasollaan, tulee tämä ottelu ratkeamaan Steelersin hyökkäyksen tehokkuuteen. Jos hyökkäys ei toimi ja jatkuvasti joudutaan punttaamaan, tulee ratkaisu siirtymään sinne ottelun loppuun ja siellä mitä vain voi tapahtua. Jos hyökkäys saisi palloa liikutettua säännöllisesti ja Roethlisberger ei menetä palloa paria kertaa enempää, pitäisi puolustuksen kyllä saada pidettyä SD:n hyökkäys sellaisissa lukemissa, että ottelu pitäisi olla voitettavissa. Mutta koska kyseessä on playoff-matsi, on tulevan ennakoiminen tosi vaikeaa. Ottelu voi ratketa esim. johonkin Special Teams-suoritukseen tai johonkin turhaan 15 jaardin rangaistukseen. Näistä syistä en mitään isoa ennakkoa viitsi edes tehdä. Toivottavasti Steelers voittaa. Tappio olisi tosi katkera pala, vaikkei edelleenkään mielestäni mikään täysi katastrofi. Totta on kuitenkin se, että tänä vuonna tuo Super Bowl olisi ihan voitettavissa, sillä yksikään joukkue ei ole muita selkeästi parempi. Rehellisesti voi sanoa, että kuka vaan jäljellä olevista voi mestaruuden viedä. Joskus tuollaisen väittäminen voi olla sanahelinää, mutta ei tänä vuonna tässä liigassa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Yllätykset jatkuvat playoffeissa ja nyt todella voidaan puhua yllätyksistä. Kaikenlainen spekulointi tuntuu ihan turhalta kun joka kerta arviot heittävät häränpyllyä.

Titans-Ravens

Odotetunlainen matsi näiltä kahdelta. Odotettua oli fyysisyys ja puolustusten esiinnousu. Sen sijaan Titansin ylivoimaa ei kovin moni varmasti osannut odottaa. Ja vielä vähemmän sitten Ravensin voittoa, joka tuli vähän niin kuin ylivoimasta (tai hallinnasta) huolimatta.

Titans menetti Johnsonin ja se oli valtava isku joukkueelle, kuitenkin se on vain osasyy sillä Tennessee saa katsoa peiliin omien turnovereidensa kanssa. Sillä oli paikat mennä johtoon ja tosi hyviin asemiin, mutta aina vaan joukkue möhli ne. Sillä tavalla ei voita.

Baltimore ja Baltimore D, huh, mitähän vielä voi sanoa. Joukkue pelaa lähes spartalaisella hengellä, miehiä viedään välillä sivurajalle ja uutta verta tulee kentälle. Mutta voi pojat se D tekee voittamisen mahdolliseksi. Supertähdet Ray Lewis ja Ed Reed ovat toki isossa osassa, mutta sieltä tuntuu nousevan koko ajan uusia nimiä ratkaisevilla hetkillä. Kuten sanottua niin Ravensia ei halua kohdata kukaan.

Kaiken puolustuksen hehkuttamisen keskellä pitää muistaa myös Joe Flacco. Ei uskoisi että kyseessä on tulokaspelaaja. Red zone-vierailut olivat vähissä mutta niin vain Flacco-Mason-tandemi taikoi upean TD:n ja piti Ravensin mukana pelissä. Se tulee olemaan tärkeää myös jatkossa, varsinkin jos vastaan iskee Steelers. Juokseminen ei siis ainakaan helpotu tästä Titans-ottelusta.

Huima championship-matsi tulossa.

Panthers-Cardinals

Jos oli edellinen matsi odotetunkaltainen, niin tämä olikin sitten ihan jotain muuta. Cardinals kyllä antoi myrskyvaroituksen Falconsia vastaan. Mutta siltikään siihen ei uskonut kukaan, "liian yksipuolinen", "Ryan on vasta rookie", "kotietu" jne jne. Ja mitä vielä!

Panthersin piti tulla ja rynniä Cardsin läpi. Alku meni hyvin mutta sitten alkoi Arizona-show. Jos ensimmäisellä kierroksella tyrmää Turnerin ja Norwoodin, niin voi olettaa että run D on kovaa luokkaa. Silti Williamsin ja Stewartin piti olla Panthersin lyömäase, se oli kuitenkin ihan paperia. Arizonaa vastaan ei ole helppo juosta, tosin sitä ei ole vielä testattu Jacobsin tyyppisellä kivitalolla.

Juoksuakin enemmän mykistää kuitenkin heittopuolustus. Cards suorastaan nolasi Delhommen ja Steve Smithin. Secondary piti pilkkanaan Delhommea, linja pelasi hienosti ja lopulta Delhommen katastrofaaliset ratkaisut kaatoivat Carolinan. Rogers-Cromartie on nousemassa tähtiluokan backiksi näiden playoffien myötä.

Toinen puoli palloa oli samanlaista tykitystä. Puolustus loi paikat ja Warner yhdessä aseenkantajiensa kanssa kävi iskemässä pisteet. Vastaanottopuolella leveys on kovaa luokkaa ja Fitzgerald pelaa aivan uskomatonta playoff-kevättä. Warnerilla on aikaa pocketissaan, kiitos erinomaisen hyökkäyksen linjan. Tämä rupeaa muistuttamaan Patriotsia aikalailla.

Toki Cardinals myös juoksee ja se taitaa ollakin se syy, miksi joukkue on tullut ihan puskista. Nimittäin James on näyttänyt että myös siten tulee tehoja. Ja se pistää vastustajat uuteen asemaan, koska juoksuun täytyy nyt todella myös keskittyä. Lisäksi Cardinals käyttää juoksua heittojen hämäämiseen ja se toimi ainakin Atlantaa vastaan kuin tauti. Edge ei toki ollut tässä ottelussa parhaimmillaan, mutta se TD oli todella tärkeä. Arizona onkin erittäin hyvä end zonella ja on kyllä vaarallinen vastustaja.

Itsellä alkaa nyt fiilis pikkuhiljaa kiriä kohti kattoa illan päänäytöstä odotellessa. Cardinalsin ja Ravensin esimerkki antaa uskoa siihen että myös Philly omaa mahdollisuutensa isoa ja pelottavaa Giantsia vastaan. Ja täsmälleen samalla lääkkeellä, eli puolustuksella. Elille painetta, juoksu tukkoon ja syötönkatkoja, siihen on lääkkeitä Samuelin, Mikellin, Colen, Clemonsin, Howardin ja Dawkinsin muodossa. Lisäksi yksi liigan aliarvostetuimpia pelaajia MLB Stewart Bradley löytyy joukkueesta. Toivotaan että McNabb saisi sitten omat joukkonsa hurmokseen. Go Birds!
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Mitkäs kaksi joukkuetta ovat tällä kaudella eniten tyrkyllä kohtaamaan Super Bowlissa? Kysyn vaan, kun en lajia pahemmin ole seurannut, mutta ajattelin kerrankin katsoa kyseisen spektaakkelin alusta loppuun(mikäli joku ilmainen kanava sen näyttää).
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mitkäs kaksi joukkuetta ovat tällä kaudella eniten tyrkyllä kohtaamaan Super Bowlissa? Kysyn vaan, kun en lajia pahemmin ole seurannut, mutta ajattelin kerrankin katsoa kyseisen spektaakkelin alusta loppuun(mikäli joku ilmainen kanava sen näyttää).

Lyhyesti: täysin mahdoton sanoa vielä.
 

Cube

Jäsen
Mitkäs kaksi joukkuetta ovat tällä kaudella eniten tyrkyllä kohtaamaan Super Bowlissa? Kysyn vaan, kun en lajia pahemmin ole seurannut, mutta ajattelin kerrankin katsoa kyseisen spektaakkelin alusta loppuun(mikäli joku ilmainen kanava sen näyttää).
Homma on oikeasti ihan täysin auki. Jos pitäisi silti veikata, niin sanoisin New York Giants ja Pittsburgh Steelers, mutta niistä kumpikaan ei ole selvittänyt vielä tietään edes konferenssinsa finaaliin. Ja toisaalta veikkaan itse Giantsin häviävän tänään hieman yllättäen Philadelphialle.

Arizona Cardinals ja Baltimore Ravens ovat puolestaan jo jatkossa, mutta tulevat todennäköisesti olemaan altavastaajina seuraavalla kierroksella kävi tämän illan peleissä miten tahansa.

En muuten osaa sanoa tuleeko peli miltään ilmaiselta kanavalta. Ainakaan tässä vaiheessa näyttäisi siltä, että Maikkari ei sitä näytä, mutta muistaakseni pari vuotta sittenkin asia selvisi aika viime hetkellä.

E: Ristiriitainen ajatushäiriö tuossa aiemmin. Tarkoitin, että suosikit tässä vaiheessa ovat todennäköisesti Steelers ja Giants, mutta itse tosiaan vähän luulen, että Giants tippuu tänään. Olisi se silti yllätys.
 
Viimeksi muokattu:

maki8511

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen, ja potkupallossa MANU
Olipahan kaks erilaista peliä taas. Baltimore-Tennessee oli just sellanen peli mitä epäilinkin. Titans ampu ihteään jalkaan turnovereilla ja rangaistuksilla. Kaikissa tilastossa olivat muuten ravensia edellä. Ja loukkaantumiset toivat omat mausteensa otteluun. Varsinkin Chris Johnsonin loukkaantuminen muutti pelin kulkua huomattavasti. Flacco on kyllä varma QB. Ei paljoa heittele riskiheittoja, varmoja 5-10jaardin kiskasuja ja aina välillä yllättää kauhealla lingolla takakentälle ja derrick masonille. Baltimore on varteenotettava vastustu tulkoot seuraavassa pelissä vastaan Pittsburgh tai San Diego.

Arizona yllätti mut täydellisesti. Oli julmaa kahtoa, kuinka Arizonan puolustus nöyryytti synttärisankari Jakea koko illan. Enpä muista millon olisin viimeksi nähnyt 5 INT samassa pelissä, ja varsinkin pleijareissa. Ja kun ei ollut huonoa tuuria ne INT. Suurin osa niistä oli vain järkyttäviä mokia Delhommen heitoissa. Arizona voi kyllä olla musta hevonen, kun ovat näemmä saaneet juoksupelinkin uomiinsa. Vielä kun Boldin tulee takasin, niin siinä voi olla hikiset paikat vastustajien puolustuksille. Ja lisäksi Arizonan puolustus osoitti että se on aivan eliittiluokkaa myöskin.

Tän illan peleistä odotettavissa todella tiukkoja taisteluita. Pittsburgh-San Diegossa edun pitäisi olla steelersillä, mutta tän vuoden pleijarit on osoittanut, että ennakkoasetelmat voi heittää menemään pelin alkaessa. San Diegolla ratkaisee myös Sproles ja se miten hänet pidetään. Toisessa pelissä sitten kohtaa rakkaat viholliset Giants-Eagles. 2 kertaa tänä vuonna ovat jo taistelleet vastakkain, molempien voitettua vierasottelut. Säällä ei tule olemaan merkitystä, sillä molemmat ovat tottuneet kylmään ja tuuliseen säähän. Tämä on kyllä ympäripyöreä peli, mutta edun pitäisi olla Giantsilla. Olisihan se melkonen pommi jos molempien konfrenssien nro1 seedit lähtis laulukuoroon heti ekassa pleijaripelissä. Kaikki on tosin mahdollista.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Homma on oikeasti ihan täysin auki. Jos pitäisi silti veikata, niin sanoisin New York Giants ja Pittsburgh Steelers, mutta niistä kumpikaan ei ole selvittänyt vielä tietään edes konferenssinsa finaaliin. Ja toisaalta veikkaan itse Giantsin häviävän tänään hieman yllättäen Philadelphialle.
Ootko oikeesti sitä mieltä, että Steelersillä olisi joku selkeä etu Baltimoreen nähden jos nämä kaksi kohtaisivat konferenssifinaalissa? Ettet vaan vähän yrittäisi vierittää paineita pois Ravensin niskasta, ja yrittää jo henkisesti valmistaa itseäsi mahdollista tappion tuskaa varten :)? Nimittäin muutamaan kertaan on näin tullut itsekin tehtyä, ja olen nyt vähän tällaista Cuben osalta aistivinani.

Tässä nyt koko ajan tulee puhuttua vaan mahdollisesta konferenssifinaalista. Toivon todella, että Steelersin jätkät eivät näin ajattele, vaan keskittyvät täydellisesti vain tämän iltaiseen. Uskoisin kyllä, että Tomlin pitää tästä huolen, tämä "live in the now" on ollut hänen suurin mantransa siitä lähtien kun hänestä päävalmentaja tuli.

Itseäni vähän huolettaa, että näinköhän tämän illan spektaakkelin pystyn omin silmin näkemään. Viasat ei ole tällä kertaa käytössä joten pitää turvautua netin antimiin. Viime yönä Titans-Ravens adthe:n kautta pätki kyllä vähän liikaa, toivottavasti ensi yönä homma toimisi vähän paremmin.
 

Cube

Jäsen
Ootko oikeesti sitä mieltä, että Steelersillä olisi joku selkeä etu Baltimoreen nähden jos nämä kaksi kohtaisivat konferenssifinaalissa? Ettet vaan vähän yrittäisi vierittää paineita pois Ravensin niskasta, ja yrittää jo henkisesti valmistaa itseäsi mahdollista tappion tuskaa varten :)? Nimittäin muutamaan kertaan on näin tullut itsekin tehtyä, ja olen nyt vähän tällaista Cuben osalta aistivinani.
Pitäisin kyllä ihan 100% oikeasti Steelersiä isona suosikkina näiden kahden kohdatessa - riippuen tietysti vähän siitä, mihin tyyliin PIT (mahdollisen) voiton tänään ottaa. Steelers voitti kuitenkin molemmat runkosarjakohtaamiset tällä kaudella ja sillä on kotietu. Steelersillä on mielestäni muutenkin jonkinlainen ihmeellinen henkinen yliote Ravensista, joka korostuu tasaisissa peleissä. Lisäksi Pittsburghilla on tärkeää playoff-kokemusta enemmän, koska joukkueen runko on edelleen aika sama kuin jokunen vuosi sitten Super Bowl -voiton aikaan. Steelers on myös levänneempi ja selvästi terveempi, millä alkaa olemaan jo isohko merkitys, kun katsoo miten runnellussa kunnossa Ravens tässä vaiheessa on. Ihan selvästi Titansia vastaan näkyi mielestäni jo se, että tämä jengi alkaa olemaan loppu. Tässä on nyt vähän kilpajuoksu käynnissä aikaa vastaan, eli ehtivätkö pelaajat hajota käsiin ennen kuin pelit ehditään pelaamaan loppuun. Kuitenkin yleisestikään mikään jengi, jolla on tulokaspelinrakentaja ja tulokaspäävalmentaja ei mielestäni kovin helpolla voisi lähteä tällaiseen peliin ennakkosuosikkina.

Joukkueen kannattajia eri palstoilla vähän seurattuani olen huomannut myös sen, että Steelers-leirissä on aika paljon luottavaisemmat tunnelmat noin yleisesti. Ravens-faneille pelkästään Titans-voitto oli TODELLA iso juttu ja jatkoon suhtaudutaan varovaisen optimistisesti (toki voitonvarmoja räyhääjiäkin mukaan mahtuu, ei siinä mitään). Steelers-palstoilla puhutaan puolestaan jo nyt hyvin paljon tulevasta Ravens-pelistä ja iso osa on sitä mieltä, että A) Flacco on ollut huono playoffeissa, B) Ravensin olisi pitänyt hävitä jo Titansille, ja C) Ravens on liian väsynyt haastaakseen kunnolla Pittsburghin tässä vaiheessa. En voi sanoa olevani näistä täysin eri mieltä (poislukien A), mutta lähinnä tähän viittamalla yritän tuoda sitä esille, että yleinen mielipide tuntuu olevan Steelersin takana. Eihän tällä sinällään mitään merkitystä ole, mutta kai se jotain joukkueiden voimasuhteista kertoo?

Loppuun pitää kuitenkin todeta, että tottakai uskon Ravens-voiton olevan täysin mahdollinen, eikä pelistä pitäisi Steelersille mitään läpihuutojuttua tulla. Baltimoren selvästi suurin ongelma Titansia vastaan oli, että se hävisi linjojen taistelut, etenkin oman puolustuksensa osalta. Titansin hyökkäyslinja suorastaan dominoi Ravensin puolustusta. Steelersin O-line on lähtökohtaisesti kuitenkin ihan toista maata, eikä sen pitäisi aiheuttaa ongelmia samalla tavoin. Jos Ravens saa Steelersin juoksun hillittyä ja pääsee luomaan painetta Roethlisbergeriin, niin mikä tahansa on taas mahdollista. Ben yrittää paineen allakin usein viimeiseen asti hakea isoa heittoa, joten kyllähän siinä syötönkatkoja saattaisi tulla. Vastustajat ovat kahdessa ekassa pelissä menettäneet pallon Ravensia vastaan peräti kahdeksan kertaa ja kyseessä olivat kuitenkin NFL:n parhaiten (jaettu) ja kolmanneksi parhaiten runkosarjassa palloa suojelleet joukkueet. Samaan aikaan Ravens on menettänyt pallon ainoastaan kerran ja se taisi olla Miamia vastaan heti ekalla hyökkäysvuorolla. Jos tätä kaavaa saadaan jatkettua, niin tottakai mahdollisuudet voittoon ovat taas hyvät. Vastus kuitenkin kovenee ja on vaikea uskoa, että Flacco tuosta ainakaan parantaisi Pittsburghin #1 puolustuksen vieraana.

Mutta katsotaan toki ensin, kumpi nyt ylipäätään tulee vastaan. :) Chargers olisi ehdottomasti toiveena, koska näkisin, että Ravens sille paremmin voisi pärjätä. Saa San Diegokin tosin venyä, jos aikoo jäisessä Pittsburghissa voittaa. Sproles tuskin saa maata pitkin pahemmin aikaan, mutta syöttöpelissä ehkä. Palautuspelissä Sprolesin vaikutus saattaa olla kaikkein suurin, koska Pittsburgh on vähän huono Special Teams -joukkue ollut.
 

Cube

Jäsen
Kaiken puolustuksen hehkuttamisen keskellä pitää muistaa myös Joe Flacco. Ei uskoisi että kyseessä on tulokaspelaaja. Red zone-vierailut olivat vähissä mutta niin vain Flacco-Mason-tandemi taikoi upean TD:n ja piti Ravensin mukana pelissä.
Jos jokin osa tuosta ennakoinnista meni oikein, niin se, että Ravens haki kyllä sitä pitkää homerun-pommia. Flacco sai vain 11 heittoa perille eilen, mutta niiden joukossa oli 48-, 37- ja 23-jaardiset onnistumiset. Muutama muukin pidempi heitto oli lähellä. Olisi tärkeää, että tämä jatkuisi seuraavassa pelissä, jos vastustaja pyrkii ottamaan lyhyemmät heittolinjat pois ja vielä tärkeämpää, jos juoksu ei toimi. Vaikka joku end zonea hakeva pommi katkaistaisiinkin, niin se ei olisi pahin mahdollinen tilanne, koska vastustaja joutuisi ainakin aloittamaan aika syvältä omalta puoleltaan (olettaen, että katkon ottanut pelaaja saadaan nopeasti taklattua tietysti). Eilenkin hyökkäykset jäivät yleensä niin lyhyiksi, että lentopotkuun jouduttiin turvautumaan hyvinkin nopeasti.
 

janóz

Jäsen
Voin kuvitella miten Titans-faneilla voi potuttaa ja ankarasti. Vaikutti jotenkin Suomen jääkiekkomaajoukkueen meiningiltä: hallitaan peliä ja sitten kaikki kaatuu omiin virheisiin ja tuomaritkaan eivät olleet ajan tasalla. Mutta niin se vaan on, että parempi voittaa urheilussa aina. Ei voi sanoa, että Titans olisi ansainnut voiton sen perusteella miten se peliä hallitsi, tärkeintä on se mitä tulostaululla lukee pelin päätyttyä.

Mutta kuinkahan Ravensin puolustus jaksaa vielä ensi viikolla? Väsymys oli havaittavissa jo tässäkin pelissä. Jos ensi peli hoituu yhtä mahtavasti niin edessä on parin viikon lepo ennen Super Bowlia, mutta se on sitten eri juttu se. Toinen asia on myös heittopeli, johon Cubekin yllä viittasi. Kaikki kunnia Flaccolle (joka taisi olla ensimmäinen QB, joka tulokaskaudella voittaa kaksi peliä playoffeissa), mutta jatkossa pitää heittopeliäkin lisätä. Ei voi olettaa, että voi jatkuvasti voittaa pelejä n. kymmenellä onnistuneella heitolla ja välttää virheitä. Lisäksi pitäisi löytää muitakin kohteita kuin Mason, vaikka hyvin se on toiminutkin tähän asti. Jatkossa tarvitaan kuitenkin enemmän heittoja useammalle vastaanottajalle.

Ikivanha totuus tärkeimmästä tilastosta NFL-playoffeissa pitää edelleen paikkansa. Pallonmenetykset ovat ratkaisseet taas pelejä ja uskon, että trendi jatkuu vielä tämän illan peleissä. Tasaisen peliin ei yleensä saa ratkaisua ellei tapahdu jokin uskomaton big play (viime vuoden Super Bowl) tai todennäköisempi vaihtoehto eli pallonmenetys tärkeässä paikassa. Kumpi nähdään tänään illan peleissä? Oletan molempien olevan tiukkoja vääntöjä.

Arizona on ollut positiivinen yllätys ja tämän hetken unelma SB olisi Chargers vs. Cardinals. Tosin tästä eteenpäin toivon voittoa NFC:n joukkueelle, ihan sama mille niistä kunhan ei Pittsburghille tai Baltimorelle.

Ja loppuun kysymys: Eilinen oli ensimmäinen peli ikinä, jossa näin Kyle Vanden Boschin pelaavan. Mikä juttu nuo punaiset silmät on?
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Arizonan puolustuksen lisäksi eilisen selkeästi jäätävin esitys oli Flaccon peli Titansin puolustusta vastaan. Ei mitään paniikkia missään vaiheessa, isot heitot lähes kaikki kiinniotettavissa ja vain kerran oli edes pieni interceptionin vaara. Siinäkin pelissä Finneganilla oli selvä pass interference jota ei vihelletty, mutta silti Clayton(?) pääsi corneristaan irti ja otti 50 jaardin kopin.

Ihmettelin hieman miksei palloa anneta enemmän Flaccolle kun McClain ei kulkenut juuri mihinkään, ja ihmettelen vieläkin. Mikäli Chris Johnson ei olisi loukkaantunut ja Titans ollut huolimaton, olisi matsi ollut selvästi Titansin. Flacco teki sen mitä pyydettiin, mutta jäbä oli niin cool että enemmän olisi voinut pyytää.

Tänään Chargers yrittää yllättää Heinz Fieldillä Steelersin, eikä tuosta helppoa tulekaan jos pass protection on yhtä avutonta kuin viime viikolla. Varsinkin Freeney raiskasi Marcus McNeillia alta ja sivuilta. Tämän seurauksena Freeneyn tuplaaminen jätti Mathisin auki toiselta puolelta ja jatkuvasti Philip Rivers oli paineen alla. Ei yhtään helpota että vastaan tulevat Harrison ja Woodley, joiden tämän kauden statseja tuskin tarvitsee tässä ketjussa toistella.

Pääasiassa pass protectionin paskuudesta johtuen Rivers oli todella heikko viime viikolla kauden tasoonsa nähden, eikä tänään ole varaa enää olla yhtä luokaton. Varsinkin yhteys Vincent Jacksoniin olisi löydettävä. Gates oli viime viikolla ykkösrissu ja eiköhän tuo tänäänkin riittävästi pelikuntoinen ole, jotta pystyy tekemään duuninsa.

Sanomattakin on kuitenkin selvää, että Chargersin hyökkäys perustuu tänään Darren Sprolesiin kun LT:sta tuskin on pelimieheksi. Sprolesin mukana eletään ja kuollaan, sillä Steelersia vastaan ei pärjää ikinä pelkällä heittopelillä ja Sproles tuo paljolti yllätyksellisyyttä Latureiden hyökkäykseen. Yllätyin viime viikolla miten vähän Sprolesille pelattiin skriinejä, mutta eiköhän tänään enemmän blitzaavaa Tomlinia vastaan paineta useampi skriini pikkujäbälle.

Vaikea peli tulossa, mutta viime matsi Pittsburghissa antaa kuitenkin vahvasti toivoa - varsinkin kun puolustus on viime viikkoina tehnyt todellisen tason noston. Koko kauden alisuorittanut Antonio Cromartiekin oli suorastaan erinomainen Reggie Waynea vastaan viime viikolla yhtä nukuttua snappia lukuunottamatta. Pass rushillakin päästiin Manningiin kiinni aika mukavasti, joten pari astetta heikompaa Steelersin linjaa vastaan pitäisi olla hyvät saumat päästä hitaasti päätöksiä tekevään Roethlisbergeriin kiinni. En muutenkaan ymmärrä hehkutusta Benistä. Jalallisempi Leftwich olisi parempi vaihtoehto Steelersin kuupaksi, vaikkei kaksinen sekään.
 

Cube

Jäsen
Voin kuvitella miten Titans-faneilla voi potuttaa ja ankarasti.
Varmasti. Ravens ei ole koskaan tainnut hävitä peliä dominoituaan sitä ihan tuolla tavalla, mutta useasti on pataan tullut, vaikka puolustus olisi pelannut huippupelin. Esimerkiksi parin vuoden takainen playoff-tappio Indylle kotona oli aika kova pala, koska Ravens piti Manningin hyökkäyksen ilman touchdowneja ja 15 pisteessä, mutta hävisi silti, koska McNair ja hyökkäys eivät onnistuneet missään. Se vitutti kauan.

Titansilla kipua lisää varmaan se, että lähes vastaava juttu tapahtui Ravensia vastaan kauden 2000 playoffeissa. Hieno rivalry ja kenties Tennessee saa mahdollisuuden taas revanssiin muutaman vuoden sisään.

Kaikki kunnia Flaccolle (joka taisi olla ensimmäinen QB, joka tulokaskaudella voittaa kaksi peliä playoffeissa), mutta jatkossa pitää heittopeliäkin lisätä. Ei voi olettaa, että voi jatkuvasti voittaa pelejä n. kymmenellä onnistuneella heitolla ja välttää virheitä. Lisäksi pitäisi löytää muitakin kohteita kuin Mason, vaikka hyvin se on toiminutkin tähän asti. Jatkossa tarvitaan kuitenkin enemmän heittoja useammalle vastaanottajalle.
Toisaalta koko kausi on mennyt aika pitkälti Masonin varassa, Mark Claytonin ja Todd Heapin välillä tukiessa. Hyvän loppukauden pelanneelle Claytonille on nyt pleijareissakin haettu palloja, mutta toistaiseksi ne eivät kovin isolla prosentilla ole menneet perille. Blitzaamisen lisääntyessä tulevat RB:t varmasti nousemaan heittopelissä isompaan rooliin ja toivottavasti Ray Rice pääsisi vihdoin ensi viikolla peliin mukaan taas.

Arizona on ollut positiivinen yllätys ja tämän hetken unelma SB olisi Chargers vs. Cardinals. Tosin tästä eteenpäin toivon voittoa NFC:n joukkueelle, ihan sama mille niistä kunhan ei Pittsburghille tai Baltimorelle.
Tuo olisi kamala Super Bowl ihan siitä syystä, että vastakkain olisi 9-7 ja 8-8 runkosarjassa pelanneet joukkueet. Yhden alisuorittajan syttyminen olisi ihan ok juttu ja mukava tarina, mutta kaksi on jo liikaa. Runkosarjallakin pitää jotain merkitystä olla, enkä halua, että kaikki silloin parhaiten pelaavat joukkueet tippuvat.

Ja loppuun kysymys: Eilinen oli ensimmäinen peli ikinä, jossa näin Kyle Vanden Boschin pelaavan. Mikä juttu nuo punaiset silmät on?
Varmaan jotkut piilolinssit, joilla yrittää saada itsestään vähän demonin näköistä.

Arizonan puolustuksen lisäksi eilisen selkeästi jäätävin esitys oli Flaccon peli Titansin puolustusta vastaan. Ei mitään paniikkia missään vaiheessa, isot heitot lähes kaikki kiinniotettavissa ja vain kerran oli edes pieni interceptionin vaara. Siinäkin pelissä Finneganilla oli selvä pass interference jota ei vihelletty, mutta silti Clayton(?) pääsi corneristaan irti ja otti 50 jaardin kopin.

Ihmettelin hieman miksei palloa anneta enemmän Flaccolle kun McClain ei kulkenut juuri mihinkään, ja ihmettelen vieläkin. Mikäli Chris Johnson ei olisi loukkaantunut ja Titans ollut huolimaton, olisi matsi ollut selvästi Titansin. Flacco teki sen mitä pyydettiin, mutta jäbä oli niin cool että enemmän olisi voinut pyytää.
Flacco on tosiaan todella rauhallinen kaveri. Se hänen pelissään vakuuttavinta mielestäni onkin. Koko kauden aikana ei minkäänlaista paniikkia ole ollut havaittavissa, vaikka alkupeleissä saldona oli yksi touchdownilla ja seitsemän syötönkatkoa ja pahoja joukkueita on ollut vastassa paljon.

Myös monet Ravens-fanit ihmettelevät sitä, miksi Flaccon annetaan heittää niin vähän ja vaativat, että Cam Cameron ottaa Joelta "apupyörät pois". Ymmärrän kyllä tuon pointin, mutta en ainakaan vielä ole samaa mieltä asiasta. Titans dominoi Ravensia eilen melkeinpä pelin jokaisella osa-alueella, mutta täytyy huomata, että koko pelin aikana Tennessee ei ollut johtoasemassa kuin muutaman minuutin ajan. Chris Johnsonin vietyä Titans johtoon tuli Ravens heti seuraavalla drivellä tasoihin, ja nimenomaan Flaccon pitkällä heitolla. Hänelle annettiin siis välittömästi mahdollisuus laittaa palloa ilmaan silloin, kun sitä tarvittiin (tosin TD tuli 3rd-and-13 -tilanteesta). Tuon jälkeen Ravens siirtyi takaisin kyttäysasetelmiin. Joukkueen game plan oli yksinkertaisesti hankkia pallonriistoja ja suojella itse palloa, eikä se halunnut siitä lipsua, ellei ollut pakko. Mielestäni tämä oli viisas ratkaisu, koska Flacco on hyvistä heitoistaan huolimatta raakile ja olisi saattanut helposti hävitä pelin tekemällä pahoja virheitä. Esimerkiksi tämä yksi tilanne, jossa Flacco veti ensin roll outin vasemmalle ja heitti sitten oikealle oli aika kamala ja olisi helposti voinut johtaa syötönkatkoon. Flacco ei muutenkaan saanut missään vaiheessa tasaista syöttöpeliä käyntiin ja onnistumisprosentti oli lopulta tasan 50. Ei heittäminenkään eilen mitään kovin menestyksekästä toimintaa siis ollut.

Ravens onnistui tavoitteessaan ja roikkui pelissä mukana loppuun asti. Titansin tasoittavan potkumaalin jälkeen joukkue sai sitten raavittua kasaan FG-etäisyydelle vieneen viimeisen driven, jonka aikana Flaccolta nähtiin taas pari tärkeää heittoa. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis.

Jos Ravens joutuu takaa-ajoasemaan seuraavassa pelissä, niin varmasti Flaccokin heittää enemmän. Niin kauan kuin joukkue johtaa (tai on tasoissa) ei se kuitenkaan ole tarpeen tai edes järkevää.

En muutenkaan ymmärrä hehkutusta Benistä. Jalallisempi Leftwich olisi parempi vaihtoehto Steelersin kuupaksi, vaikkei kaksinen sekään.
En usko, että liigasta löytyy monta pelinrakentajaa, joista pitäisin Roethlisbergeriä vähemmän, mutta onhan hänessä paljon potentiaalia. Parhaimmillaan hän on kuitenkin juoksua tukevassa roolissa, kuten edelliset kaudet ovat aika vahvasti osoittaneet. Ben ei ole ainakaan vielä mielestäni edes kovin lähellä sellaista pelinrakentajaa, joka ottaisi pelin haltuun alusta alkaen ja toimisi hyökkäyksen moottorina. Satunnaisesti hän pystyy ehkä sellainenkin olemaan, mutta vain harvoin. Jos Steelers joskus vielä korjaa hyökkäyksen linjansa kunnolla, niin tilanne saattaa muuttua paljon. Samalla pitää kuitenkin ymmärtää, että korkeat säkitysmäärät menevät isoksi osaksi myös Roethlisbergerin piikkiin.

Big Benin arvo korostuu kuitenkin pelin lähetessä loppuaan. Vaikka hän ei kokonaisia pelejä pystykään dominoimaan, niin lopussa hän saattaa tiukoissa paikoissa olla hyvin vakuuttava. Leftwichiin (joka ei kovin jalallinen ole) ei missään nimessä voi verrata, vaikka hänestä pidänkin monia muita enemmän.

Onhan Ben silti melkoisen yliarvostettu, tai ainakin on ollut aiemmin. Tällä kaudella on sentään alettu vähän laajemminkin ymmärtämään, että hänen pelissään on vielä aika vakavia ongelmia, eikä hänestä pitäisi liigan huippujen yhteydessä puhua. Siinä mielessä arvostus saattaa vihdoin olla suht oikealla tasolla. Ei parhaimpia, eikä huonoimpia, vaan jotain siltä väliltä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelers voitti kuitenkin molemmat runkosarjakohtaamiset tällä kaudella ja sillä on kotietu. Steelersillä on mielestäni muutenkin jonkinlainen ihmeellinen henkinen yliote Ravensista, joka korostuu tasaisissa peleissä.
Tällä kaudella Steelers onnistui Ravensin kahdesti voittamaan, mutta kyllä mua ainakin aina vähän enemmän jännittää kun Ravens on vastassa. Ravens on jotenkin erilainen vastustaja Steelersille kuin muut jengit. Siinä ei jollain tapaa järjelliset syyt paina yhtä paljon kuin normaalisti, väittäisin että nämä ottelut ratkeavat enemmän henkisellä tasolla kuin fyysisellä ja taktisella. Joten toivottavasti 'Lersseillä joku yliote Raveneista olisi, itse en sellaista kuitenkaan ole havainnut.

janóz kirjoitti:
Arizona on ollut positiivinen yllätys ja tämän hetken unelma SB olisi Chargers vs. Cardinals. Tosin tästä eteenpäin toivon voittoa NFC:n joukkueelle, ihan sama mille niistä kunhan ei Pittsburghille tai Baltimorelle.
Komppaan Cubea, tuo olisi karmein mahdollinen finaali. Jättäisin todennäköisesti koko Super Bowlin katsomatta. Pidän AFC:stä oikeastaan joka suhteessa enemmän kuin NFC:stä. Erittäin karkeasti sanottuna, AFC:stä tulevat kovat old school-jengit ja NFC:stä finesse heittojoukkueet.

Cube kirjoitti:
Onhan Ben silti melkoisen yliarvostettu, tai ainakin on ollut aiemmin. Tällä kaudella on sentään alettu vähän laajemminkin ymmärtämään, että hänen pelissään on vielä aika vakavia ongelmia, eikä hänestä pitäisi liigan huippujen yhteydessä puhua. Siinä mielessä arvostus saattaa vihdoin olla suht oikealla tasolla. Ei parhaimpia, eikä huonoimpia, vaan jotain siltä väliltä.
Roethlisberger ei ole perinteinen oppikirjapelinrakentaja. Hän tyylinsä ei ole seistä pocketissa ja skannata kenttää ja löytää sieltä vapaa laituri kolmannella readilla. Roethlisbergerin vahvuus on hänen kokonsa ja kykynsä improvisoida. Voisi sanoa, että Ben on vaarallisimmillan silloin, kun alkuperäinen suunnitelma epäonnistuu, ja Ben joutuu/pääsee taikomaan jäniksen hatusta. Joskus tämä epäonnistuu ja tuloksena on INT, usein kuitenkin joku iso peli.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Divisioonafinaalit takana ja ehkä vakuuttavimman kuvan itselleni jätti Steelers, Ravensiin en jaksa uskoa.

Oma suosikki (bandwagonissa, kun Raiders vetelee syvällä) Eagles teki sen mitä toivoinkin ja kaatoi NY:n. E.Manning oli kyllä melkoisen surkea tänään. Cardinalsin peliä katsoin eilen ~puolet ja melkoisen yllättynyt olin, lähtenevät jopa ennakkosuosikkina noilla otteilla konferenssifinaaliin. Toivottavasti kuitenkin Philly vie ja finaalissa kohtaavat Steelers ja Eagles.

Jenkkilegendaahan olisi vielä Eaglesin voitto. Melkoisella munkilla mukaan pleijareihin ja sitten vielä "ei koskaan voittavan kaupungin" tiiminä veisi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube liveseurannassa kirjoitti:
E: Hmm, mun mielestä tuo pass interference oli todella heppoinen. Hidastuksen kuvakulma oli kuitenkin vaikea. Ei Steelers ainakaan tuomarilinjasta kärsinyt tänään ole, mutta toisaalta ei kärsinyt Ravenskaan eilen. Tässä pelissä kentällä on muutenkin ollut vain yksi joukkue. San Diego on ollut huono, mutta on Pittburgh ollut yhtä lailla hyvä.

E2: Siinä puolestaan jäi iso holdaus San Diegoa vastaan viheltämättä.
Jos puhut siitä Washingtoniin end zonella kohdistuneesta estämisestä niin mielestäni oli lipun arvoinen. Sen verran kuitenkin nykäisi Naten vasemmasta kädestä. Vähemmästäkin tulee usein lippuja.

Eipä tuo tuomarilinja mun mielestä suosinut kumpaakaan vaan oli ihan reilu. Taas jäi ainakin kerran viheltämättä offensive holding Chargersin McNeilia kohtaan kun roikkui Harrisonin kaulassa kiinni. Noita tulee oikeastaan joka pelissä. Harrison on niin lyhyt ja tulee niin matalalla painopisteellä, että pitkät tacklet ovat helisemässä ja joutuvat roikkumaan kaulassa kun eivät jaloista pääse tarpeeksi alas.

Kirjoitellaan lisää huomenna (tänään) kun ollaan muutama tunti ehditty nukkua tässä välissä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Pidän AFC:stä oikeastaan joka suhteessa enemmän kuin NFC:stä. Erittäin karkeasti sanottuna, AFC:stä tulevat kovat old school-jengit ja NFC:stä finesse heittojoukkueet.

Noh noh, aika karkeasti kieltämättä vedetty. AFC:hän se show-joukkueiden koti on, kun siellä pelaavat sekä Colts että Patriots. Lähelle eivät pääse kuin Saints ja Seahawks ;)

Tuo on muuten jännä homma, kun itselle taas NFC on paljon kiinnostavampi vaikka oikeastaan suurimmat starat ja otsikot ovat AFC:ssä (no Cowboys tietenkin pois laskuista). Ilmeisesti oma suosikkijengikin vaikuttaa aika paljon, mutta kyllä enemmän innostaa katsella vaikka Chicagoa tai Tampaa kuin jotain Tennesseetä tai Jacksonvillea.

AFC:ssä on muutama näitä mulle ihan yhdentekeviä teflonjoukkueita kuten Browns, Bengals, Bills, Raiders, Chiefs, Texans ja Jaguars. Ja aiemmin oli vielä myös muuan Jets sekä hmv Dolphins. NFC:n puolella ei ole yhtäkään, plus että siellä on liigan kovin divisioona NFC East.

Sitten vähän eilisestä:

Giants-Eagles

Jiihaa! Taistelu jatkuu ja Eagles painaa jo Championship-matsiin. Tässä alkaa huomaamaan kuinka erilainen maailma nämä playoffit ovat, ja toisaalta kuinka tasainen on lopulta NFL. Yhdessä ottelussa voi tapahtua ihan mitä vain, ja tänä vuonna on todella käynytkin niin.

Itse pidin Giantsia suurimpana suosikkina Super Bowliin NFC:n puolelta, mutta se ei lopulta ollut edes kovin lähellä. Aiemmin romahti jo toinen suosikki eli Panthers joten bye-viikko ei tuonut riemua. Joka tapauksessa voi sanoa että jos Giants yllätti viime vuonna, niin nyt voidaan puhua jo sensaatiosta kun SB:ssä on joko Arizona tai Philadelphia. Kaksi viikkoa sitten kysyttäessä ei varmasti olisi löytynyt yhtään "normaalia" ihmistä joka olisi veikannut jompaa kumpaa sinne suurista suurimpaan.

Mutta, molemmat ovat ansainneet paikkansa kirkkaasti. Cardinals on ollut ehkä vakuuttavin joukkue koko pudotuspeleissä, tietysti Pittsburgh oli myös vahva. Eagles pelasi eilen myös hyvin. Ennen peliä kuuluttelin puolustusta ja sitä että sen pitää onnistua Jacobsin kanssa, ja toisaalta saada painetta Elille.

Jacobs pelasi ihan ok, mutta huolimatta miehen kokoylivoimasta ei Eagles lopulta suuria kaverille tarjonnut. Manning sai olla aika rauhaksiin blitzien puolesta, mutta Eagles tarjoaa hankaluuksia myös coveragellaan. Secondary parantaa vain edelleen ja Samuel sai taas pickin tililleen. Se on hyvä että kaikki puhuvat Ed Reedistä, niin Samuel saa rauhassa loistaa Phillyn takakentällä. Dawkins ja Mikell pelaavat myös erinomaisesti, ja B-Dawk on tavoilleen uskollisesti kyllä puolihullun ilmentymä kentällä.

Playoffien aikana olen muutenki herännyt tajuamaan kuinka tärkeitä linjamiehet ovat tässä pelissä. Oikeastaan olen alkanut arvostamaan isoja poikia melkein korkeimmalle hierarkiassa. Eilen siitä saatiin taas osoitus kun Bunkley loisti kahdesti Giantsin neljänsillä yrityksillä. Patterson on ollut myös hyvä ja osaa pysäyttää juoksun tehokkaasti. Kaiken kaikkiaan D on niin hyvässä kuosissa että Arizona saa tosissaan keksiä lääkkeitä sen aukomiseen.

Hyökkäyksen puolella alku näytti vähän vaisulta ja Giants pääsi antamaan painetta McNabbille. Sekä Thomas että Runyan olivat ajoittain pienissä ongelmissa, mutta loppupuolella homma toimi jo paremmin. Iso syy tähän oli varmasti Justin Tuckin polvella, näytti kyllä tosi kipeältä. Ja kyllä Eagles sitten antoi myös erikoiskohtelua herralle. Mielestäni myös Kiwanuka oli jossain vaiheessa vaivaisena, mutta hei, se on pelin henki.

On toisaalta jopa outoa että Philly on voittanut sekä Vikingsin että Giantsin, vaikka hyökkäys ei edelleenkään vaikuta edes kovin vahvalta. Itse asiassa jo Cowboys-ottelu ratkesi puolustuksen isoihin peleihin, ja sama trendi jatkuu. Akersin hyvä vire onkin tullut kreivin aikaan, koska hän niitä pisteitä nyt näyttää nakuttavan. Yhden TD:n Philly sai hyökkäämällä toki taas kaivettua, ja tällaisessa ottelussa se oli toki mahtavan iso juttu.

Brent Celek on hyvä pelaaja vaikka mielestäni välillä ongelmissa blokkipelissä. Ehkä se vielä korjaantuu kun tulee lisää lihaa luiden ympärille. Nyt kuitenkin tärkeä koppi. Rissut olivat taas tasaista massaa, muutama pilkahdus nähtiin Jacksonin ja Avantin myötä, Curtis puolestaan tiputti yhden "varman".

Se juoksupeli sitten oli taas Eaglesin maailmassa olematonta. Alussa juostiin jopa yllättävän paljon, ja kyllähän se juoksu on ollut kuvioissa koko ajan. Periaatteessa ihan oikein että Mornhinweg edelleen sitkeästi käyttää myös juoksua, siellä on kyllä koko ajan olemassa se mahdollisuus että Westy tai Buckhalter pääsee irti. On siihen pelivalikoimaan kuitenkin vähän saatu järkeä kauden aikana ja onneksi McNabb heittää nyt tosi hyvin.

Se missä tuo eniten näkyy on sitten end zonella. Nytkin oikeastaan kahdesti hukattiin TD ja se ensimmäinen TD:kin tuli sitten vaihteeksi qb sneakilla. Nyt ei heittoja oikein voi pakottaakaan joten siksi sen juoksun pitäisi olla vähän tehokkaampaa. Toivottavasti ensi kaudeksi joukkueeseen hommataan jo ihan oikea FB.

Luottavaisesti tässä kuitenkin katsotaan ensi matsiin. Vaikka Arizona on ollut vakuuttava, niin myös Eagles on tällä hetkellä kovassa iskussa. Puolustus oli jo playoffeihin tultaessa NFC:n paras ja jatkanut vain eteenpäin. Lisäksi McNabb pelaa kuten kunnon johtaja, ja varsinkin kolmansilla hän on ollut jo kolme viikkoa ihan loistava.

Steelers-Chargers

En suoraan sanoen oikein enää jaksanut. Chargers roikkui aikansa, ja odotetusti Riversin voimin, pelissä mukana. Lopulta laitoin laitteet nippuun 21-10-tilanteessa koska homma näytti ratkeavan siihen. Ei tästä oikein mitään pysty sanomaan, Pittsburgh oli vahva ja Ravens saa kovan haasteen.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Kaiken kaikkiaan D on niin hyvässä kuosissa että Arizona saa tosissaan keksiä lääkkeitä sen aukomiseen.

Totta. Näkisin kuitenkin yhden asian, joka koituu jollain tasolla varmasti ongelmaksi Eagles puolustukselle: Larry Fitzgerald. Eaglesilla on ollut ongelmia näitä pitkiä ja atleettisia rissuja vastaan. Jos vielä Boldin parsitaan kasaan ja mies pystyy pelaamaan sanotaanko vaikka 80% kuntoisena, niin silloin kyllä paineen saaminen Warnerin niskaan on ehdoton ykkös prioriteetti. Helpompi vaihtoehto on pakottaa Warner huonoihin heittoihin, kun käydä coveroida LF tai AB. Aikaa ei voi antaa yhtään, sillä muutoin tullaan näkemään näitä Fitzin sankarisuorituksia, eli huolimatta tupla coverista kaveri kaivaa pallon jotenkin itselleen. Onneksi Eaglesilla on aseet luoda paineita Warnerille.

Egde/Hightower juoksee ihan ok, mutta millään tapaa en näe ongelmana Eaglesille tuota, etenkin tuon jälkeen kuinka Eagles pystyi pitämään Giantsin backit melko hyvin aisoissa.

Toivottavasti ensi kaudeksi joukkueeseen hommataan jo ihan oikea FB.

Tätä toivon itsekin. Redzone ongelmat olivat jo viime ja toissa vuonna. Silloin oli kyllä FB Tapeh, joka ei taida tällä hetkellä olla minkään joukkueen kirjoilla, joka kertoo kyllä kaverin tasosta. Semmoinen kunnon mauler tarvitsisi olla, vaikka sitten pelkästään siihen erikoistunut kaveri.


EDIT: eri asia on mitä cardsien puolustus pystyy tekemään. Onko siellä nyt 9 turnoveria kahden pleijaripelin aikana, joista yksi FF palautettu TD:ksi. Toki osa Delhommen heitoista oli täysin luokattomia, mutta jotain tuossa puolustuksessa on tapahtunut runkosarjan lopussa/pleijareihin tullessa, sillä aiemmissa peleissä puolustus on ajanut lähinnä lapasen roolia, Warnerin kantaessa high scoring -hyökkäyksen ja 30+ pisteen ansiosta joukkuetta.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niin divisional round on takana kaikki paitsi puolet Steelers pelistä nähtynä.

Se mitä ehdin ennen nukkumatin tuloa nähdä niin kyllä Steelers on aika vakuuttava. Tuntui että Parker meni kuin vesi siivilästä läpi niillä juoksuilla.

Ravensiä itseasissa osasin haistella voittajaksi ja sitäkin aavistelin ettei siinä pelissä mässäillä pisteillä. Moni on kehunut Flaccoa ja huomaa kuinka uskomattoman paljon hän on kehittynyt alkukaudesta. Enää hän ei pakota heittoa väkisin rissuille vaan tyytyy paiskaamaan sen pois jottei säkkiä tai INT:iä tulisi. Ed Reedistä en viitsi edes kirjoittaa kun hänen hyvyys on kyllä kaikilla jo tiedossa. :)

Mielenkiinnolla odottelin Giants vs Eagles matsia. Oli vähän kaksijakoiset ajatukset ottaen huomioon että Eagles on pelannut huippupalloa monta peliä. Toki yksi romahdus ennen Dallas-peliä. Eli oli jälleen oma itsensä eikä loistanut millään lailla. Sellainen tasapaksu huono peli johon Eli ennen super bowlia oli totuttu näkemään.

Panthers vs Cards.. En nähnyt ihan alusta asti peliä mutta olin ällikällä lyöty kun näin tilanteen. Ennen 3 viimeistä peliä mietin että Cards voisi ihan hyvin päästä pitkälle ja sitten kahden selkäsaunan jälkeen mietin että siihehkö kupla puhkesi... Vielä mitä, Atlantaa vastaan Cards oli selvästi parempi ja nyt vielä voitto Panthersista. Toki Jake Delhomme auttoi paljonkin mutta ei voi silti vähätellä Cardsien temppua. Voitto kivenkovasta Panthersista on temppu jota ei moni tällä kaudella tehnyt ja kaiken lisäksi ainoa tiimi joka ei kotonaan hävinnyt runkosarjan aikana.

Kurt Wagner... ehh Warner bandwagon elää ja voi hyvin. :) Ja mikäs Kurtin on heitellä kun Fitz ottaa nekin heitot jotka menevät 2m yli normaalicornereiden. :) Ja mitä ihmettä Edge on syönyt kun meno kuin vanhoina päivinä. Ilmeisesti tässä on se totuus että kokemuksella on hyötyä pleijareissa.

Tuolla aikaisemmin kun mainittiin karmein mahdollinen finaali SD vs Cards.. Olen sitä mieltä että ne kaksi tiimiä jotka pääsevät super bowliin ovat täysin paikkansa ansainneet vaikkakin he tulisivat niistä "supersurkeista ja helpoista" divareista. Kuitenkin he ovat silloin raivanneet kaikkien (muiden) ennakkosuosikit matkalta ja osoittaneet olevansa paikan arvoisia. Itsehän ajattelin pysyä bandwagonissa karmeaan loppuun asti. :)
 

janóz

Jäsen
Joka tapauksessa voi sanoa että jos Giants yllätti viime vuonna, niin nyt voidaan puhua jo sensaatiosta kun SB:ssä on joko Arizona tai Philadelphia. Kaksi viikkoa sitten kysyttäessä ei varmasti olisi löytynyt yhtään "normaalia" ihmistä joka olisi veikannut jompaa kumpaa sinne suurista suurimpaan.

Mietin aivan samaa. Joulukuussa tuli katsottua Redskins vs. Eagles ja Patriots vs. Cardinals. Jos joku olisi noiden pelien jälkeen sanonut että Philadelphia ja Arizona pelaa paikasta Super Bowliin olisin kyllä löynyt isolla rahalla vetoa että ei varmaan pelaa. Philly näytti tuolloin menettäneen sauman playoffeihin ja Cards oli aivan käsittämättömän surkea. Hullu kausi jatkuu siis yhä hullumpana.

Kuten jo aiemmin mainitsin niin ei ole vaikeaa valita kumman puolella SB:ssa olen (AFC:n vai NFC:n). AFC:n puolella pelaa enää kaksi inhokkia ja NFC:n puolella kaksi posiitivista yllättäjää.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tuolla aikaisemmin kun mainittiin karmein mahdollinen finaali SD vs Cards.. Olen sitä mieltä että ne kaksi tiimiä jotka pääsevät super bowliin ovat täysin paikkansa ansainneet vaikkakin he tulisivat niistä "supersurkeista ja helpoista" divareista. Kuitenkin he ovat silloin raivanneet kaikkien (muiden) ennakkosuosikit matkalta ja osoittaneet olevansa paikan arvoisia. Itsehän ajattelin pysyä bandwagonissa karmeaan loppuun asti. :)
Toki se noin juuri on. Itse en vaan millään pysty pitämään Cardinalseista, eivät pelaa peliä sillä tavalla mistä pidän. Steelers, ja varsinkin Ravens, pelaavat enemmän mua miellyttävällä tyylillä. Itse asiassa jos Ravensin menestys ei olisi näin suoraan Steelersiltä pois, olisi Ravens kakkossuosikkini näissä playoffseissa. Mutta nyt se ei oikein onnistu kun toinen näistä vain voi voittaa. Tosin jos Ravens ja Cardinals kohtaisivat finaalissa, niin luultavasti kannustaisin Ravensia. Ravens-Eagles sen sijaan menisi Eaglesin riveissä McNabbin, Westbrookin ja Dawkinsin takia. Toki asiaan vaikuttaisi olennaisesti myös se katkeruus Steelersin kauden päättymisestä.

EDIT: Janóz oli ehtinyt laittaa välillä oman viestinsä, josta käy ilmi kuinka vastakkain olemme kun mietitään suosikkijoukkueita. Vaikka tällä hetkellä Baltimorea onkin tosi vaikea mieltää suosikkijoukkueeksi, mutta sitä se olisi jos Steelers ei olisi vaikkapa edes playoffeihin päässyt. Nyt kun Steelers on kuitenkin mennyt näin pitkälle, olisi kyllä vaikea pala katsoa Ravensin juhlivan SB-voittoa voitettuaan välierissä Steelersin. Näkisin tämän nimittäin niin, että AFC:n edustaja tulee joka tapauksessa olemaan ennakkosuosikki Super Bowlissa. Se ei tarkoita sitä, että Steelers tai Ravens tulee automaattisesti mestaruuden viemään, mutta hyvät mahdollisuudet siihen ovat olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Joo-o. Eli Ravensia vastaan Heinz fieldillä sunnuntaina. Tulee varmaan olemaan kova vääntö. San Diegosta ei loppupeleistä vastusta ollut eikä oikein millään osa-alueella tarvinnut alkaa venymään. Parkerin hyvä päivä ja Roethlisbergerin tasainen suoritus olivat hyökkäyksellisesti todella hienoja juttuja linjan tasaisen pelin ohella. Puolustuksessa tuntui, että mentiin vähän puolivaloilla. Tuntui, että blitzejä ja stuntteja säästeltiin Ravensille, kun homma tuntui hoituvan muutenkin. Tai sitten Lebeau pelaa vaan pleijareissa konservatiivisemmin.

Ravens on kyllä samaan aikaan paras ja huonoin vastus finaalissa. Toisaalta jengi on voitettu kaksi kertaa tällä kaudella mutta toisaalta molemmat matsit olivat tiukkoja. Voitto olisi todella makea, mutta tappio sitäkin katkerampi. Jne. Matsista tulee varmasti taas tasainen kamppailu, jossa puolustukset näyttelevät pääosaa. Se joukkue on vahvoilla kumpi välttää turnoverit.

NFC:n puolelta toivon jatkoon Cardinalsia. Ei mikään varsinainen suosikki, mutta näyttävä pelityyli, osaavat jätkät (Fitzgerald, Boldin, Breaston, Edge), tuttu valmentaja ja jonkinlainen semisuosikki (since 2000) Warner kääntävät kupin tuolle puolelle. Eagleskaan ei ole mikään varsinainen inhokki, mutta ei se vaan jaksa sytyttää. Syytä en tiedä. Eli periaatteessa ihan sama kuka NFC:n voittaa, mutta jos pitää valita niin Cards.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös