NFL season 2008–2009

  • 91 165
  • 1 010

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Heh, meikäläisen lyhyellä matematiikalla näin tulee käymään. Toivottavasti Viasat on hereillä ja näyttää pelin.
Joo pakkohan sen on niin mennä, koska muutenhan Denver olisi jo varmistanut sen divisioonavoittonsa. Eli voitolla Chargers nousee haudasta ja menee jatkopeleihin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Voi peräsuolen tukos!

Nyt kun kerrankin onnetar potki takapuolelle oikein kunnolla, niin varsinaiset päänäyttelijät sitten mokasivat homman täysin. Ravens ja Chargers ottivat ne odottamattomat, tai epätodennäköiset, voitot ja playoffit alkoivat muuttua ihan realistiseksi asiaksi. Mutta ei, Redskins jätti Philadelphian kolmeen pisteeseen ja tämä kausi taisi saada lopullisen sinettinsä.

Phillyn esitys toi mieleen taannoisen Baltimore-ottelun, vaikkakin McNabb sai nyt ihan hyvät tilastot. Miinus tietenkin se TD, ja sen puuttuminen laskeekin arvosanaa rajusti. Toki lähellä käytiin mutta se ei riitä voittoihin.

Eagles on ollut koko kauden huono näissä rivalry-matseissa ja vain yksi voitto viidestä matsista on suuri syy siihen, ettei joukkue ole menestynyt tällä kaudella. Saldo on voitollinen mikä on pientä eteenpäin menoa viime kaudesta, mutta nämä NFC Eastin matsit ja se surullisen kuuluisa Bengals-tasuri ovat viemässä joukkueen taas aikaiselle lomalle.

Vielä on pieni toivonkipinä elossa mutta se vaatisi voittoa Dallasista (eli rivalry-matsi) ja Buccaneersin tappiota Oaklandille. Näistä kahdesta Eaglesin voitto on todennäköisempi tulos, eikä sekään todellakaan mikään itsestäänselvyys. Harmittaa huolella, kun tällaista onnea tuskin enää sattuu kohdalle. Philadelphia tarvitsi sitä, sai kerrankin tarjottimella paikan iskeä, mutta kaatui joukkueelle joka on tarponut viime ottelut tappioiden keskellä ja menettänyt playoff-paikkansa. Eli taas on vain todettava ettei joukkue ansaitse menestystä, koska se ei ole siihen vieläkään valmis.

Eagles on divisioonan sisällä 1-4, ja muualla siis 7-2-1. Ei ole vaikea lukea mistä taas kiikastaa, jossain muussa divisioonassa Philadelphia olisi heittämällä playoff-joukkue, mutta Eastistä ei mennäkään niin vain jatkoon. Vain Chicago ja Baltimore ovat pystyneet voittamaan Eaglesin muista divisioonista.

Ikävä toivoa Tampan tappiota kun hyvä kaverini sitä kannustaa, mutta tällä kertaa yhteisen hyvän nimissä Bucs saisi hävitä. Onneksi senkään peli ei ole luistanut kummoisesti viime aikoina, ja onneksi Oaklandilla on voitto alla. Tästä voisi vielä kovalla uskolla saada jonkun momentum-edun Raidersille.

Kokonaan eri juttu on sitten Cowboysin voittaminen. Dallas on edelleen kovempi joukkue kuin Eagles ja on varmasti takajaloillaan Ravens-tappion myötä. Tämä matsi on onneksi Lincolnilla ja Dallas tulee saamaan vihamyrskyn silmilleen. Enemmän silti kiinnostaa miten Phillyn hyökkäyksen linja onnistuu Dallas kovaa pass rushia vastaan, ja millä tavalla puolustus onnistuu monipuolista hyökkäystä vastaan.

Ravens näytti että Cowboysia vastaan voi juosta voittoon, mutta heillä onkin kunnon fullback, se yksi asia jota Eaglesilla ei ole. Philadelphia on edelleen aivan täysin yhden miehen varassa kun otteluita aletaan voittamaan. Westbrookille on pakko saada stuntteja, sekä juoksupeliin että heittoon. Buckhalter on ollut pelkkä lapanen ja rissut aivan kuutamolla, ei tunnu hyvältä jos LJ Smith on eniten koppeja saanut kaveri.

Onneksi sentään puolustus pitää joukkueen mukana peleissä tarvittaessa. Se tulee pelaamaan hyvin myös Dallasia vastaan, mutta tämä matsi kulminoituu siihen kuinka McNabb ja Westbrook onnistuvat ja toisaalta kuinka Dallas D onnistuu tämän linkin katkaisemaan. Heittouhkia Eaglesilla ei ole yhden yhtä tällä hetkellä, joten Cowboys voi keskittyä tukkimaan boksin ja pakottaa sillä tavalla Akersin hommiin.

Dallas myös ailahtelee mutta sillä on ne tutut aseet joilla höykytetään Phillyä. Ne ovat olleet Tony Romo ja Terrel Owens. Dallasin juoksupelistä en ole enää kartalla, Choice pelaa kyllä hyvin mutta onko hän kuitenkaan Marion Barber tai Felix Jones?

Paskan maun tämä viikonlopun ratkaisu jätti joka tapauksessa. Välissä on unohtunut kuinka hyviä pelejä siellä oli, ja kuinka yllättäviäkin ratkaisuja nähtiin. Jets otti todella pahan tappion Seattlessa ja on tukalassa paikassa ääritasaisessa AFC:n wild card-kamppailussa. Ravens, Patriots ja Dolphins 10-5, tasaista on. Chargers on sittenkin tekemässä sitä nousuaan, saa nähdä riittääkö aika. Toivon hartaasti että Baltimore ja Miami menevät playoffeihin ja Patriots jää rannalle. Ei välttämättä siksi että vihaisin Patsia, vaan siksi että olen ensinnäkin ihastunut Ravensin fyysiseen futikseen ja tappavaan puolustukseen, ja toisekseen nautin suunnattomasti Chad Penningtonin puolesta sen jälkeen miten miestä kohdeltiin.

NFC on siis monesti jo pyöritelty. Vielä riittää sieläkin jännitettävää sen yhden paikan takia. Cowboys, Buccaneers vai Eagles, ja NFC Northin puolella vielä Bears vs. Vikings. Giants otti tärkeän voiton Carolinasta ja ilmoittautui täten suurimmaksi ehdokkaaksi Super Bowliin. NYG on mahdollista kaataa myös playoffeissa, mutta se vaatii täydellisen päivän ja pientä vammaa joukkueen avainpelaajille. Siltikään en keksi tällä hetkellä ketään joka voisi Giantsin kunnolla haastaa, ehkä Falcons voisi unelmapäivänä sen tehdä. Tai sitten tietenkin Cowboys jolla riittää potentiaali, mutta lunastamisen kanssa on ongelmia.

Pidän kuitenkin yhä kiinni veikkauksestani: Super Bowl 2009 on NY Giants vs. Pittsburgh Steelers.
 

maki8511

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen, ja potkupallossa MANU
Olipahan perhana melko kiekka. Kaverin kanssa laitettiin veikkauksia noista peleistä, ja molemmilla meni kiitettävästi päin mäntyä nämä veikkaukset. Varsinkin nämä 23.00 pelit oli täys katastrofi. Kaikissa peleissä voitti se väärä joukkue. Kirjoittelenpa ajatuksia divisioonista viikko 16:n jälkeen.

AFC East: Miami nousi suurimmaks voittajasuosikiks tässä divisioonassa ja samalla konfrenssin nro 3. paikalle. Patriotsi pelaa loistavasti, mutta pleijaripaikka ei ole enää omissa käsissä. NY Jetsillä ei mun mielestä pitäis olla mitään asiaa pleijareihin, sen verta munattomasti ovat viime pelit pelanneet. Ja herää taas kysymys, MITÄ IHMETTÄ Favre tekee Pro Bowlissa. Buffalo voi tietty kiusata vielä patseja vikassa pelissä ja tavoitella 0,500. Veikkaan että Penningtonilla on melkonen kalavelkojen maksujen aika ens sunnuntaina Jetsiä vastaan.

AFC North: Pittsburgh varma voittaja jo. Voivat levätä seuraavat 2 vkoa. Baltimoren uskoisin voittavan jagsit ja ottavan vikan wild cardin. Ravensin puolustuspeliä on todellinen nautinto seurata. Cincinnati ja Cleveland "taistelevat" kolmospaikasta. Draftisijoitusta huonontaa tosin.

AFC South: Tämä divisioona on taputeltu valmiiks. En usko että kukaan ei halua kohdata Titansia tai Coltsia pleijareissa ainakaan heti ekassa pelissä. Texans osoitti piristymisen merkkejä (pois lukien Oakland peli) ja Jags on menettäny kiinnostuksen peliin jo lokakuussa.

AFC West: Ainoastaan AFC Westissä on mahdollista että joukkue joka aloittaa kauden 4-8 on vielä mukana pleijareissa vikalla kiekalla. Kyllä varmasti Foxboron miehiä vituttaa tän divarin huonous. Denver-SD tulee olemaan kunnon klassikko, kunhan hochuli pysyy poissa. Uskoisin San Diegon voittoon, heillä on kuitenkin enemmän kokemusta pleijareista. San Diegosta tuleekin vaikea vastustaja Coltsille, kun taas Denveristä saa Coltsi sopivan sparrausvastustajan ennen Steelers/Titans peliä.

NFC East: Giants varmisti voiton ja nro 1 paikan. Cowboysilla kävi armoton mäihän muitten pelien kanssa ja paikka on vieläkin omissa käsissä. Viimenen Eagles peli tulee olemaan legendaarinen NFC East-Battle. Lincolni tulee kiehumaan ja TO saa varmasti aikamoisen buuauskonsertin niskaansa. Eaglesin pleijaripaikkaan tosin kuten kaverit jo aiemmin mainitsi vaatii bucsin häviötä oaklandille, jota en pidä todennäköisenä. Ja lopuksi Washington joka on mielestäni ollut yksi suurimmista pettymyksistä varsinkin loppukaudesta.

NFC North: Tässä on selvät sävelet. Bearsin pitää viedä 2 vikaa peliä ja toivoa että Vikings häviää Giantsille. Siinä voi ongelmana olla se että Giantsi ei tod näk pelaa parhailla vikaa peliä. Kun taas Bearsilla on vastassa iki ihana vihollinen PAckers ja kotiyleisölle hyvän lopetuksen haluava Texans. Bearsin pelistä on puuttunut mielestäni koko kauden se jokin. Joukkueessa on ehkäpä yksi liigan heikoimmista WR kalustoista ja kun Orton ei ole ihmemies, niin peli perustuu Matt Forteen. Ja lopuksi toivon myös että Packers vie Lionsin vikassa pelissä, että pääsemme nauramaan 0-16 luusereille.

NFC South: Carolina vei divisioonan ja nfl.commin mukaan atlanta vei jo toisen villikortin. Buccaneersilla on toiveet dallasin häviössä ja omassa raiders voitossa. En pysty varmasti sanomaan tapahtuuko tämä, kun on nähnyt missä kunnossa bucs on. Ainoa suuri yllätys on Antonio Bryant, josta ollaan leipomassa Comeback player of the year. Mies ei mahtunut keväällä kenenkään joukkueen rosteriin, ja nyt on 3 peräkkäistä 100jaardin peliä takana. Saintsi voi varmistaa vikassa pelissä sen että yksikään tämän divarin joukkueesta ei jää häviävälle recordille. Taitaapa kaikille jäädä vähintään 9-7.

NFC West: KURAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Täytyypä tässä myös jotain raapusta viikonlopun peleistä. Juuri katoin nauhalta ensiksi Eagles - Redskins ja huh huh, tekivätpä Washingonin pojat kovan palveluksen Dallasin suuntaan. Giants - Panthers peli oli myös todella jännittävä loppuun asti.

Cowboys pelistä katsoin 3/4 osaa baarista saavuttuani ja muistikuvat kyseisestä pelistä ovat aika hatarat. Tosin ilmeisesti vasta viimeisellä neljänneksellä alkoi vasta tapahtua (jota en pystynyt enää katsomaan). Sen mitä matsista pystyn muistelemaan, niin ekaksi tulee mieleen Romon todella heikko pelaaminen, paranti kuitenkin loppua kohden. Molempien puolustukset olivat odotetun kovia (pois lukien Dallasin loppupelaaminen). Romolta ihme pakottamista pitkiin heittoihin, jotka Reed poimi kuin kypsät marjat. Ihmettelen miten Dallasin D antoi lopusssa niin isoja juoksupelejä, lieko väsymys vai mikä syynä. Noh, hieno voitto Baltimorelle, mutta taistelu jatkuu. Cowboyssilla on edelleen jatkopaikka omissa käsissä, mutta voiton se vaatii Philadelphiasta. Tulossa on hurja peli ja varmasti molemmat joukkueet ovat sisuuntuneita edellis kierroksen tappiosta...
 

Cube

Jäsen
NYG on mahdollista kaataa myös playoffeissa, mutta se vaatii täydellisen päivän ja pientä vammaa joukkueen avainpelaajille. Siltikään en keksi tällä hetkellä ketään joka voisi Giantsin kunnolla haastaa, ehkä Falcons voisi unelmapäivänä sen tehdä.
Oletan, että tarkoitat vain NFC:n joukkueita. Miten olisi siis Carolina? Eilinen voitto vaati Giantsilta kuitenkin aika isoa venymistä viime hetkillä ja 2 point conversionissakin piti onnistua. Panthers oli myös potkun päässä voitosta. DeAngelo Williams on tällä hetkellä tulessa ja jos hänen vireensä säilyy, tulee vastustajilla olemaan ikävät paikat pleijareissa. Williamsin meno alkaa näyttämään hyvinkin tomlinsonmaiselta, mutta saa nähdä kykeneekö hän onnistumaan playoffeissa paremmin.

Williamsista vielä sen verran, että hän on noussut ihan oikeasti OPOY-ehdokkaaksi. MVP DeAngelo ei ole, koska Carolina on kauttaaltaan aika tasainen ja hyvä joukkue. Kuitenkin n. 1450 jaardia ja 20 touchdownia (arvio, vikassa pelissä vastassa NO) alkaa olemaan jo aika iso määrä. Lisäksi 5,4 YPC.

Jos MVP:stä puhutaan, niin Philip Rivers kiilaa yhtäkkiä hyvin korkealle listalla, jos San Diego voittaa Denverin ensi viikolla. Warner tosiaan tippui meikäläisen kirjoissa jo täysin kuvioista ja Cutlerkin aika vahvasti, ellei sitten vedä ensi viikolla valtavaa peliä, jonka ansiosta Broncos jatkaa kauttaan. Manning, Turner ja Peterson ovat toistaiseksi ehkä vahvimmat ehdokkaat. Brees tavallaan myös, mutta New Orleansin pitäisi vielä hoidella näön vuoksi Carolina.

No näistä enemmän vielä "viikkopäivityksessä" (jota kaikki tietysti odottavat suu aivan vaahdossa, uuh).
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Oletan, että tarkoitat vain NFC:n joukkueita. Miten olisi siis Carolina? Eilinen voitto vaati Giantsilta kuitenkin aika isoa venymistä viime hetkillä ja 2 point conversionissakin piti onnistua. Panthers oli myös potkun päässä voitosta. DeAngelo Williams on tällä hetkellä tulessa ja jos hänen vireensä säilyy, tulee vastustajilla olemaan ikävät paikat pleijareissa. Williamsin meno alkaa näyttämään hyvinkin tomlinsonmaiselta, mutta saa nähdä kykeneekö hän onnistumaan playoffeissa paremmin.

Toki Panthers on myös mielenkiintoinen joukkue. Jostain syystä minun uskoni ei kuitenkaan ole kovin vahva joukkueen puolesta. Siellä on loistavat backit Williamsin ja Stewartin johdolla, ja kuten nähtiin niin toimiessaan juoksupeli on lähes mahdoton pysäyttää. Joukkueen peli kuitenkin ailahtelee ihmeellisesti, eikä se koske vain tätä kautta, vaan se on ihan Carolina-ilmiö, jos nyt niin voi sanoa.

Jonkinlainen myrskyvaroitus tämä kova loppuveto on, mutta kuten Giants näytti niin se kuuluisa X-factor puuttuu Panthersilta vielä. Eli se millä tiukat pelit käännetään himaan. Itse jo kerroit miten Giants selvisi ja mielestäni se kertoo paljon sen vahvuuksista, ja ennen kaikkea siitä kuinka vaikea sitä on voittaa.

Falconsin nostin esiin lähinnä siksi, että mielestäni siellä on sellaista huippuosaamista jolla unelmapäivänä voi tehdä tuhojaan. Panthers on tasainen ja fyysinen nippu, mutta en tiedä onko se sittenkään valmis voittamaan isoa ottelua. Olen kuitenkin sillä kannalla, että voittaakseen Giantsin on nimenomaan pelattava hyvin hyökkäyksessä ja siten koittaa syödä kelloa pois Jacobsilta ja kumppaneilta.

Jos Panthersin juoksu saadaan pois, niin onko Jake Delhomme riittävän hyvä esimerkiksi Giantsia vastaan? Mielestäni Manning pystyy kompensoimaan myös juoksupelin puuttumista, ja toisaalta Giantsin materiaali on todella syvä joten yhden tai kahden ukon puuttuminen ei haittaa.

Panthers tulee olemaan erittäin v-mäinen vastustaja mutta olen edelleen sen kannalla että Giants on silti laadukkaampi joukkue, ja myös Dallas menee edelle jos palaset loksahtavat vielä paikoilleen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jos MVP:stä puhutaan, niin Philip Rivers kiilaa yhtäkkiä hyvin korkealle listalla, jos San Diego voittaa Denverin ensi viikolla. Warner tosiaan tippui meikäläisen kirjoissa jo täysin kuvioista ja Cutlerkin aika vahvasti, ellei sitten vedä ensi viikolla valtavaa peliä, jonka ansiosta Broncos jatkaa kauttaan. Manning, Turner ja Peterson ovat toistaiseksi ehkä vahvimmat ehdokkaat. Brees tavallaan myös, mutta New Orleansin pitäisi vielä hoidella näön vuoksi Carolina.

No näistä enemmän vielä "viikkopäivityksessä" (jota kaikki tietysti odottavat suu aivan vaahdossa, uuh).
Juu Rivers on kyllä pelannut aivan helvetin hyvin koko kauden. Todella paljon kehittynyt viime kaudesta ja voidaan jo nyt nostaa liigaan huippupelinrakentajien joukkoon. Jos SD voittaa Denverin niin Rivers nousee tosiaan ihan todelliseksi ehdokkaaksi. Itse jotenkin en ihan kuitenkaan usko, että hän tarpeeksi ääniä tulee saamaan. Jos SD olisi ottanut edes pari voittoa enemmän niin Rivers olisi hyvin lähellä tämän kauden MVP:tä. Itsepäisesti pitäydyn siinä uskossa, että Brees tai Manning tulee äänestyksen voittamaan. Tosin Breesin käyrä on Warnerin tavoin ollut koko ajan vähän laskussa, kuntopiikki tuli ajoitettua ehkä vähän väärään kohtaan, vaikka eilen toki ihan mukavat tilastot liigan suurinta vitsiä vastaan tulikin. Manning taas on parantanut kauden mittaan ja hänen käyränsä on ollut koko ajan nouseva. RB:lle en tänä vuonna MVP:tä olisi valmis antamaan, koska kukaan ei ole ollut ihan sellaisessa Alexander/Tomlinson-tason ennätystahdissa.

Mutta sitten taas OPOY-kisassa RB:t ovat kovaa kamaa. Warner on mun mielestä tästäkin palkintotaistosta tippunut pihalle, mutta Brees on tässä vahvoilla. Rivers on heittänyt eniten TD:tä ja omaa korkeimman QB Ratingin (tilasto jota en itse arvosta tippaakaan), mutta on jaardeissa tällä hetkellä alle 4000:ssa. Hänellä on myös saumat tähän palkintoon, mutta Brees on mun mielestä frontrunner. RB:t Petersonin johdolla haastavat Breesin tiukasti. Oikeastaan AD voisi mun mielestä tämän palkinnon voittaakin. No mutta odotellaan tuota Cuben viikkopäivitystä, niin voidaan sitten jatkaa näitä samojen asioiden viikottaista pyörittelyä :).
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Onnittelut janozille fantasyliigan voitosta. Aika hurja oli kyllä finaaliparin pistesaldo. Oikeaan aikaan kunto oli kyllä molemmilla ajoitettu. Huomaa pronssimatsista että suurimmat panokset oli jo käytetty ja pronssi pelailtiin pois. Toki mieltä lämmittää 3.sija kun viime kaudella ei mennyt niin hyvin..

Red Flag 157.60
Helsinki Pimps 133.87

Warner tosiaan on viimeisessä 3 pelissä ampunut itseään jalkaan (heh, huono puujalkavitsi NFL:ään :p) ajatellen MVP ehdokkuutta. Toki kun olen noita pelejä katsellut niin paljon on droppejakin ollut rissuilla. Ja toisaalta taas kun sanoin aikaisemmin ettei Manning ole MVP niin hän taas puolestaan on nostanut hurrrrjasti osakkeita viimeisen kolmen pelin aikana ja nyt numerot alkavat olla aika lailla niitä mitä häneltä odotetaan... Harmi ettei Saints pääse pleijareihin, sillä tämä tiputtaa Breesin mahdollisuuksia päästä MVP:ksi. Mahdollisuus taitaa vielä löytyä mutta on aika teoreettinen enkä näe sitä todennäköiseksi.

Kuten sanoin jo aikaisemmin Riversin olevan ehkä kuumin kuuppa enkä uskonut Chargersien pääsevän pleijareihin mutta nyt kaikki onkin mahdollista Denverin kompuroidessa. Jos Rivers johdottaa joukkueen pleijareihin niin MVP keskusteluun kaveri on liitettävä ehdottomasti. TD/INT ratio kaverilla on kohdallaan. Ehkä jaardeja voisi olla enemmän mutta eihän jaarditkaan kerroa ihan kaikkea kuten ei QB rating jossa siis Rivers selvä ykkönen.

Jos Pats ja Miami voittavat viimeisellä kierroksella niin voi olla että Pats jää ulkopuolelle riippuen ihan Ravensien pelistä.Symppikset löytyy Ravensille mutta kun kyseessä on oma tiimi niin en voi toivoa Ravensien voittoa viimeisessä pelissä. Toisaalta taas jos Miami häviää niin silloin taitaa käydä niin että Pats jatkaa ja Bretts&Fins jäävät rannalle. Ja siinä tapauksessa toivon Ravensien voittoa. ;)
 

maki8511

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen, ja potkupallossa MANU
Olen aika lailla samaa mieltä MVP keskustelussa. Kyllä se Manning on aika kovilla siinä tilastossa, kun on pelannut koko kauden ilman juoksupeliä. Brees olisi selvä voittaja, mutta en usko että antavat pleijareista tippuvan joukkueen pelaajalle. Peterson ja Turner ovat kanssa potentiaaleja voittajakandidaatteja. OPOY:ssä on sitten enemmän valinnanvaraa, kun ei katsota arvokkuutta. Sen palkinnon voittaa tod.näk tilastojen kärkimiehet.

DPOY on sitten vaikeampi tapaus. Peli on selvä kuitenkin jos DeMarcus Ware nappaa 3 säkkiä phillyä vastaan ja tekee NFL-ennätyksen. Mutta ehdokkaita on liiaksi asti molemmissa konfrensseissa. Haluaisin että Pittsburghin puolustus saisi jotain tunnusta, kun on koko vuoden ollut kaikissa puolustustilastoissa kärjessä tai kärkipäässä.

Mutta kyllä pitää olla Denverin henkinen kantti paska, niille on tarjottu tässä kohta kuukausi sitä pleijaripaikkaa, mutta kun ei kelpaa. Sen vuoksi toivon että Chargers köykyyttää vikassa pelissä broncot ja syöksyy pleijareihin, jossa näemme uusintaottelun viime pleijareitten divisional roundilta, Colts-Chargers. Puistattaa vieläkin se Riversin pois jättäminen pro-bowlista. Paras TD/INT ratio, kuten tässäkin ketjussa on esille tullu ja QB Rating. Huvikseen voi vaikka vertailla tilastoja Brett Favreen. Taisivat ihmiset unohtaa viime vuoden aikana, että Favre oli yksi eniten INT heittäneistä QB:stä viimeisen 5 vuoden aikana. On nähty tänä vuonna vähän turhan paljon WTF interceptioneja.

Mua harmittaa aivan tuhottomasti, kun missasin Fantasy Footballin kauden. Muistin asian aivan liian myöhään ja en saanut joukkuetta kasattua. Mutta jos sitä ens vuonna koittais muistaa paremmin.
 

Cube

Jäsen
Jonkinlainen myrskyvaroitus tämä kova loppuveto on, mutta kuten Giants näytti niin se kuuluisa X-factor puuttuu Panthersilta vielä. Eli se millä tiukat pelit käännetään himaan.
Eikö X-factorilla tarkoiteta yleensä playmakereita? Carolinalta löytyy kuitenkin Williamsin lisäksi Steve Smith ja puolustuksestakin Peppers, Beason ja Gamble.

Jos Panthersin juoksu saadaan pois, niin onko Jake Delhomme riittävän hyvä esimerkiksi Giantsia vastaan?
Delhomme ei vaikuta enää olevan sama pelaaja mitä joskus oli, mutta puhutaan kuitenkin pelaajasta, jonka QB rating uransa playoff-peleissä on ollut 95 ja joka heitti jokunen vuosi sitten Super Bowlissa 300+ jaardia ja 3 touchdownia. Edelleen, ei Delhomme ole enää yhtä kova, mutta hänen näytöt tiukoista peleistä ovat selvästi esim. Matt Ryania tai Tony Romoa paremmat.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Kaksi kovaa sälliä oli Titansilta poissa, mutta eipä ollut hirveästi merkitystä kun back up-DT otti 3,5 säkkiä ja 3 FF:tä. Aika sairaat tilastot Jonesille. Roethlisberger teki juuri sen mitä Steelersin pelinrakentajan ei koskaan pitäisi tehdä, eli menetti pallon liian monta kertaa, jotta puolustuskaan olisi voinut pelastaa tilannetta. Roethlisbergerille viisi pallonmenetystä! Steelers näytti jotenkin väsyneeltä tai huonosti keskittyneeltä, ei ollut sellaista killer instictia pelissä missään vaiheessa. Väkisinkin tuli mieleen, ettei tällä pelillä ollut niin suurta merkitystä pelaajille. Varsinkin tuossa lopussa oli aika ponnetonta peliä, esim. tuossa viimeisessä INT-TD:ssä ketään ei näyttänyt kiinnostavan juurikaan taklata Tennesseen kaveria, joka pääsi juoksemaan jotain 80 jaardia ilman että kukaan edes koski häneen.

Onneksi tällä matsilla ei tosiaan hirveätä väliä ollut, toivottavasti kuitenkin ensi viikolla palataan takaisin voittokantaan. Viime vuonnahan Steelers juuri tähän aikaan kaudesta kangistui pahasti. Tällä kaudella on näyttänyt, että kuntokäyrä olisi juuri päinvastainen, tämä peli sitten asetti tämän uskomuksen kyseenalaiseksi.

Kyllä tuossa mielestäni vähän heijastui Steelersin puolelta jonkinlainen löysistyminen tuon viime viikkoisen jälkeen. Ei näyttänyt olevan sellaista kunnon draivia puolustuksessa eikä hyökkäyksessä. Benin turnoverit ja omille jääneet fumblet kuvastivat aika paljon pelin henkeä. Pallosta ei kovin hyvää huolta pidetty. Titansin puolelta back-up DL jampoilla näyttämisen halua puolestaan taisi olla siitäkin edestä. Tosin ei mikään ihme, että Steelersin hyökkäyksen linja ei saanut mitään aikaan vaikkei siellä Albertia ja Vandenboschia mukana ollutkaan. Huolestuttava piirre playoffeja ajatellen, mutta pitää toivoa hyökkäyksen linjan olleen myöskin jonkinlaisella asenteellisella joululomalla.

Pitää toivoa, että jengi saa itseään taas niskasta kiinni kunhan tosipelit alkavat ja homma alkaa kulkemaan. Sehän tässä vaarana on, että kun pahimmat paineet purkautuivat viime viikolla niin homma lässähtää käsiin eikä sitä saada uudelleen kasaan enää tällä kaudella. Onneksi viimeisellä kierroksella on vastassa ennakkoon ajatellen heikompi vastus niin ehkä peli saadaan taas kulkemaan vapautuneemmin. Toisaalta Brownsilta turpaanotto varmaan herättäisi jengiä aika huolella. Sen jälkeen taas viikon bye, jossa on hyvä kasata fyysistä ja henkistä iskua playoffeihin.

Mutta keskitytään vielä siihen missä on panosta. Tuo Den-SD matsi on kyllä pakko katsoa ensi viikonloppuna. Saa nähdä miten jaksaa jos ensin katsoo Cle-Pit pelin kasilta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse kyllä toivon että Chargers jyräisi Denverin ihan pystyyn ja voittaisi divisioonan. Tai no eipä sillä väliä ole miten voittaa kunhan voittaa. Broncos on ollut tällä kaudella sellainen joukkue, että on ollut yksi epämieluisimmista mulle. Jotenkin jenkkifutiksen irvikuva, puolustus ei osaa taklata, tehdään paljon pisteitä molempiin päihin ja juoksupeli on täyttä arpomista kun jokainen joka palloon koskee loukkaantuu viimeistään seuraavassa pelissä. Eikös heiltä jotain 6 RB:ta laitettu IR:lle? On kyllä täysin käsittämätön luku, joka ei nyt tietenkään ole Broncosin syy, mutta kyllä tuossa väkisin tulee mieleen että onko kaikki vain sattumaa vai onko treenauksessa mennyt joku pieleen. Cutler on ihan hyvä äijä kuten myös Champ mutta muuten aika vastenmielisiä sällejä täynnä koko joukkue. Toivottavasti tippuvat pleijareista, ei tuolla jengillä mun mielestä pitäisi olla asiaa playoffeihin, vaikka tietenkin voittotilasto on ainoa millä on väliä. On muuten molemmista konferensseista tuo West divisioona ollut aika säälittävä tänä(kin) vuonna. AFC:ssa Denver, San Diego, KC ja Oakland. NFC:ssa San Francisco, Arizona, Seattle ja St.Louis. Mikä täällä haisee?

Eli playoff-picture alkaa olemaan kohta suht selvillä. AFC:sta Tennessee, Pittsburgh, Indianapolis, Baltimore, Miami/NE, Denver/SD. NFC:sta Giants, Carolina, Arizona, Atlanta, Minnesota/Chicago/Dallas/Tampa Bay nelikosta kaksi parasta? En ole hirveästi näitä spekulaatioita seurannut kun ne eivät ole koskeneet Steelersia, mutta nopeasti katsottuna noin tuo kai menee. Mutta tietääkö kukaan nyt varmuudella, että miten nuo seedit menevät tänä vuonna? Aikaisemminhan se on mennyt niin, että neljä ensimmäistä seedia menee divisioonavoittajille ja sitten tulevat kaksi wc-joukkuetta. Mutta muuttuiko se täksi kaudeksi niin, että seedit jaetaan rekordien perusteella? Esim. onko Indylla mahdollisuus mennä vielä Steelersin ohi kakkosseediksi? Colts voitti keskinäisen pelin ja molemmat voivat lopettaa kauden 12-4 rekordilla.

Toivottavasti Miami voittaa AFC Eastin ja Pats jäisi rannalle. Ja kuten jo kirjoitin niin SD saisi voittaa Denverin. NFC:ssa toivon että jotenkin Dallas saataisiin jätettyä ulos, olisi mukava seurata sitä draaman ja itkemisen määrää mitä siitä seuraisi. Phillips saisi välittömästi kenkää ja Owens kertoisi miten tippuminen johtui siitä, ettei joka ikinen heittopeli ollutkaan rakennettu häntä varten. Jerry Jones haukkuisi pehmeät nössöpelaajansa jotka eivät kestä kipua ja Romon huonojen pelien syyksi paljastuisi suhteen kariutuminen Jessican kanssa.

PS. Niin ja tuo SD-Denver matsi on näköjään siirretty SNF-peliksi, eli tulee vasta silloin kolmelta yöllä Michaelsin ja Maddenin selostamana.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
NFC:ssa toivon että jotenkin Dallas saataisiin jätettyä ulos, olisi mukava seurata sitä draaman ja itkemisen määrää mitä siitä seuraisi. Phillips saisi välittömästi kenkää ja Owens kertoisi miten tippuminen johtui siitä, ettei joka ikinen heittopeli ollutkaan rakennettu häntä varten. Jerry Jones haukkuisi pehmeät nössöpelaajansa jotka eivät kestä kipua ja Romon huonojen pelien syyksi paljastuisi suhteen kariutuminen Jessican kanssa.
:DD, eipä noi ajatukset varmasti kovin kaukana ole totuudesta, jos Cowboys rannalle jää.
Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin, voitolla Cowboys on jatkossa ja vastaan kaiketi tulisi Atlanta? Tosin tämähän vaatii sen voiton Eaglesista ensiksi. Pahoin pelkään, että tauluun tulee siinä pelissä ja sitten toteutuu Fawkesin ennustama tapahtumaketju. Mutta todella kutkuttavan jännittävä viimeinen kierros saadaan.

Turha tässä on vielä selitellä mitään, mutta omasta mielestäni Dallasin kautta on sotkenut aika isosti loukkaantumiset. Viime kaudella ei loukkaantumisia juurikaan tullut jos vertaa tähän kauteen. Ja en tiedä sitten onko Philips loppujen lopuksi oikea mies Dallasin peräsimeen. Paperilla ainakin kaiken pitäisi olla kunnossa. Mutta joo, selitellään sitten lisää kun kausi on paketissa.

Fantasyssä näyttäisi irtoavan "alemmanjatkosarjan voitto" eli viides sija. Tosin LA Losersilta pelaa vielä ensi yönä Briggs ja Tillman ja minulta Woodson. Eroa on kuitenkin rapiat 50 pinnaa, joten uskallan jo tuuletella voittoa. Onnittelut Red Flagille fantasyn voitosta. Tämä fantasy jutska teki kyllä otteluiden seuraamisesta paaaaaljon mielenkiintoisempaa ja ens vuonna ollaan mukana varmasti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Turha tässä on vielä selitellä mitään, mutta omasta mielestäni Dallasin kautta on sotkenut aika isosti loukkaantumiset.
Ketä muilta sieltä on ollut sivussa kuin Romo? Barber jonkun pelin, mutta RB:n sivussaolo ei mun mielestä koskaan käy tekosyystä, koska harvassa ovat ne RB:t jotka kauden ilman loukkaantumisia vetävät. Ja RB:n hommat kuitenkin pystyy yleensä aika hyvin hoitamaan se varamieskin. Jotain cornereita Dallasilta on kai ollut loukkaantuneena, vai olenko ihan väärässä? Mielestäni ei Lehmipojilla kuitenkaan mitenkään muita enempää ole ollut sairastuvalla väkeä joten en kyllä tuohon syyhyn lähtisi vetoamaan.

Fantasyssa katosi oma mielenkiinto välierätappion jälkeen. En edes ole ihan varma ketä mulla eilen pelasi, mutta ei se ainakaan hyvin mennyt. Lapsterilla muistaakseni oli paljon Patsien miehiä joten turpaan tuli varmaan aika huolella. Mä en päässyt varmaan edes 100 pisteeseen. Mutta eipä sinänsä hirveästi haittaa, kuten Jere sanoo, ei pronssipelejä pitäisi pelata. Sijoitus nyt siis 4. Rookiekaudellani voitin mestaruuden, viime kaudella jäin playoffien ulkopuolelle (jossa taisi olla vain neljä joukkuetta) ja olin joku viides tai kuudes. Nyt tänä vuonna siis neljäs. Ensi vuonna sitten taas uudestaan. Tällä kaudella tyytyväinen voin olla siihen, että osasin draftissa keskittyä RB ja WR-osastoihin, eikä niitä pelipaikkoja hirveästi tarvinnut kauden aikana miettiä. Huonoa taas se, että jätin QB:n valinnan sitten edellä mainittujen syiden takia liian myöhäiseksi ja se oli kompastuskivi läpi kauden kun ei kunnon QB:ta löytynyt. Yhdellä kierroksella Favre heitti 6 TD:tä, mutta muutoin oli vaikeuksia päästä edes 8-9 pisteen päälle. Keskiarvo oli varmaan juuri jotain 8 pisteen luokkaa siltä pelipaikalta.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ketä muilta sieltä on ollut sivussa kuin Romo?
Noh, jos aletaan listaa tekemään niin tässä:

Barber ja Witten ovat olleet viimeset 4-5 peliä puolikuntoisia, varsinkin Barber
SS Roy Williams lähes koko kauden sivussa
Williamsin backup Pat Watkins done for season
Watkinsin backup Keith Davis viimeset pari viikkoa rikki
RB Felix Jones pelasi about puolet kaudesta, jonka varaan laskettiin aina paljon
cb Terrence Newman on ollut n. puolet peleistä sivussa
cb rookie Mike Jenkins on missannut n. 1/3 peleistä loukkaantumisten vuoksi
Rissuista Sam Hurd ei ole tainnut pelata peliäkään ja Miles Austin ehkä puolet
Alottava guard Kyle Kosier ja punter Mat McBriar ovat olleet sivussa jo jonkin aikaa
Centeri Andre Gurode oli myös sivussa jossain vaiheessa
Lb Anthony Spencer on ehkä maksimissaan pystynyt pelaamaan puolet peleistä, jos sitäkään. Myös Lb Kevin Burrett on kärsinyt loukkaantumisista jonkin verran.
Onhan sielä myös ollut puolustuksen linjan puolelta sivussa Tank Johnson ja Bowden sekä fb Deion Andersson
Tietysty ei sovi unohtaa Pacman Jonesin penaltya, tosin tämä ei ole loukkaantuminen.
Ja nyt viimesinä on Hamlinin loukkaantuminen, tosin ilmeisesti pelaamaan pystyy...

Ja lähinnä tarkoitin, että viime vuonna Dallasin pelaajista ei juuri kukaan sen pahemmin loukkaantunut. Tänä vuonna on pikkasen ollut toisin...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En tosiaankaan tunne Dallasin joukkuetta tämän kauden osalta mitenkään erityisen hyvin enkä ole kovinkaan montaa Cowboysin peliä tänä vuonna nähnyt, mutta mitä nyt yleistiedolla yritän operoida niin onhan tuossa toki paljon loukkaantumisia kun tuolla tavalla alkaa listata, mutta uskaltaisin väittää, että lähes joka joukkueesta pystyisi tuollaisen listan tekemään. Ja noita "puolikuntoisia" ei mun mielestä lasketa, koska niitä löytyy satavarmasti joka joukkueesta ja ihan tärkeimmistä ukoista lähtien. Mutta et nyt tosiaan väittänytkään, että Dallasilla olisi ollut muita enemmän loukkaantumisia, vaan vertasit lähinnä vaan viime kauden Cowboys-joukkueeseen. Joten ei tässä mitään vertailuja muihin jengeihin tarvitse lähteä tekemään. Mike Tomlin tällä kaudella taisi sanoa (ja varmasti moni valmentaja häntä ennen), että nimenomaan kyky voittaa pelejä vaikka tärkeitä ukkoja on sivussa, on se mikä erottaa huippujoukkueen hyvästä joukkueesta. Osittain juuri tämän takia tykkäänkin enemmän niistä joukkueista joita ei ole rakennettu tähtien varaan vaan kyseessä on tosiaankin joukkue, josta löytyy syvyyttä ja paikkaajia loukkaantumisten iskiessä.
 

maki8511

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen, ja potkupallossa MANU
Joo kyllä Fawkes on tässä aivan oikeassa. Hyvä joukkue voittaa vaikka on hyviä pelaajia poissa. Esimerkkejä löytyy tältäkin kaudelta pitkin liigaa. Steelers ja Giants tulee ekana mieleen. En kyllä muista miten noi seedit meni, mutta kovasti ainakin nfl networkilla on puhuttu sitä että DEN/SD vs Colts on yksi wild card pari, joten toinen on AFC East vs BAL tod näk. Voin tosin olla väärässäkin.

Pitää toivoa että viasatti näyttää jokaisen pleijaripelin, kun ei ole enää päällekäisiä otteluitakaan. Piti hommata tammikuu sellaseks että maanantaisin ei oo mitään koulua. Saapahan rauhassa kukkua yöt. Ja siinä on loistava tekosyy tipattoman tammikuun pitoon, kun pelejä tulee öisin. Ja muistaakseni pleijareissa noi aikataulut muuttu jotenkin erilaiseks. Mutta oon varma että se on valvomisen väärti joka kerta.

Parin tunnin päästä alkaakin pitkäaikaisin rivalry koko liigassa. On kyllä ihme jos Bears häviää ton pelin. Mutta ollaan tän kiekan peleistä nähty, että pelistä pudonneet eivät olekaan suupaloja. Kylmän ilman ei pitäisi olla kummalekkaan ongelma. Veikkaisin että on suuri numeroinen peli tulossa. Kummallakin heittopuolustus varsinkin ollu melko heikko viime peleissä. Ja uskon että Forte köykyyttää Ryan Grantin 100-0 ground gamessa.
 

Cube

Jäsen
Osa noista loukkaantumisista meni nyt vähän liioittelun puolelle. :)

Anthony Spencer on pelannut tällä kaudella 11 pelissä (4 jäänyt väliin siis).
Newmanilta on jäänyt väliin 6 peliä, joten ei ihan puolia ole missannut.
Jenkins on pelannut hänkin 13 peliä, eli ollut vain kahdesta poissa.
Sam Hurd pelasi kolme peliä ilman ensimmäistäkään kiinniottoa, joten tuskin on mikään valtava menetys.
Miles Austin on pelannut 11 peliä.
Tank Johnson ja Gurode ovat pelanneet kaikki pelit tähän asti.

Barber on ollut kieltämättä paha menetys, mutta ainakin Jonesin Choice juoksupelissä täysin ja ollut todennäköisesti selvästi tätä parempi. Juuri tuollaisia paikkaajia pitää joukkueelta löytyä, koska loukkaantumisia kuitenkin tulee.

Ihanpa mielenkiinnosta kokoan Ravensilta saman listan:

#1 QB (kaavailtu) Troy Smith - 10 peliä sivussa
#2 QB (kaavailtu) Kyle Boller - 15 peliä sivussa (eli koko kauden)
#1 RB Willis McGahee - 6 peliä sivussa
#3 RB (+3rd down back) Ray Rice - 2 peliä sivussa
#3 WR Demetrius Williams - 8 peliä sivussa
#2 TE Quinn Sypniewski - 15 peliä sivussa (koko kauden)
#3 TE Daniel Wilcox - 3 peliä sivussa
#1 RG Marshall Yanda - 10 peliä sivussa
#1 RT Willie Anderson - 1 peli sivussa
#3 OT Adam Terry - 4 peliä sivussa
#1 NT Kelly Gregg - 15 peliä sivussa (koko kauden)
#2 LE Dwan Edwards - 15 peliä sivussa (koko kauden)
#1 CB Chris McAlister - 9 peliä sivussa
#2 CB Samari Rolle - 6 peliä sivussa
#3 CB Fabian Washington - 3 peliä sivussa
#1 SS Dawan Landry - 13 peliä sivussa

Onhan näitä. Jätin listaamatta pelaajia, joiden menetys ei ole niin iso juttu. Smithin ja Bollerin loukkaantumistenkin kohdalla taisi lopulta käydä "tuuri", mutta yhtä kaikki, kyllä ne Ravensin kautta ja ennen kaikkea siihen valmistumista yhdessä vaiheessa haittasivat suurestikin.

Mutta tietääkö kukaan nyt varmuudella, että miten nuo seedit menevät tänä vuonna? Aikaisemminhan se on mennyt niin, että neljä ensimmäistä seedia menee divisioonavoittajille ja sitten tulevat kaksi wc-joukkuetta. Mutta muuttuiko se täksi kaudeksi niin, että seedit jaetaan rekordien perusteella? Esim. onko Indylla mahdollisuus mennä vielä Steelersin ohi kakkosseediksi? Colts voitti keskinäisen pelin ja molemmat voivat lopettaa kauden 12-4 rekordilla.
Ihan samalla tavalla menee kuin aiemminkin käsittääkseni.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En kyllä muista miten noi seedit meni, mutta kovasti ainakin nfl networkilla on puhuttu sitä että DEN/SD vs Colts on yksi wild card pari, joten toinen on AFC East vs BAL tod näk. Voin tosin olla väärässäkin.
Joo kyllä se varmaan menee juuri noin, eli Titans ja Steelers saavat bye weekin ja wild card roundilla AFC Eastin voittaja kohtaa Baltimoren ja huonoin divisioonavoittaja DEN/SD kohtaa parhaan kakkosen eli Indyn. Eli vanhalla systeemillä mentäisiin edelleen. Jotain spekulaatioita viime kaudella oli, että tuo systeemi muuttuisi, mutta ehkä se oli vain pelkkää puhetta.

EDIT. Tuosta Cuben listasta huomasin, että Gregg ollut koko kauden sivussa. Olenkin ihmetellyt kun en hänen nimeään missään ole nähnyt, tämä sitten selittääkin. Onko Ngata muuten pelannut Greggin paikalla DT:nä vai onko pelannut DE:nä?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Joo kyllä se varmaan menee juuri noin, eli Titans ja Steelers saavat bye weekin ja wild card roundilla AFC Eastin voittaja kohtaa Baltimoren ja huonoin divisioonavoittaja DEN/SD kohtaa parhaan kakkosen eli Indyn. Eli vanhalla systeemillä mentäisiin edelleen. Jotain spekulaatioita viime kaudella oli, että tuo systeemi muuttuisi, mutta ehkä se oli vain pelkkää puhetta.

Seedithän menevät näin,
Tämä siis ennen viimeistä kierrosta:

AFC:
1.Titans
2.Steelers
3.Dolphins
4.Broncos
5.Colts
6.Ravens


NFC:
1.Giants
2.Panthers
3.Vikes
4.Cardinals
5.Falcons
6.Cowboys

AFC:n puolella pelkästään Fins:ien paikka on epä varma, tai no myös Ravens voi menettää wild card paikkansa jos se häviää ja Pats voittaa ja Dolphins voittaa. Voitolla Ravens on varma wild card joukkue, riippumatta moiden tuloksista. Ja niin onhan siellä vielä tuo Denver vs Chargerskin. Mutta Titans ja steelers on eka ja toka, kolmanneksi tulee AFC eastin voittaja. Neljänneksi sitten tämä odotettu rematch Broncosin sekä Chargersin välillä. Kaikkihan muistavat sen viime sekunnin TD:n Broncosilta...


NFC:n puolella tilanne on hyvin hyvin kimurantti. Mutta periaatteessa Falcons voi olla 2.seed riippuen siitä miten pelit menevät viimeisellä viikolla. Vikes voi menettää paikkansa Bearseille mutta tämä vaatiin Bearseilta 2 voittoa ja Vikesin viimeisen viikon tappiota. Ja jotta tämä ei olisi liian helppoa niin jopa Eagles voi nousta pleijareihin jos sekä Tampa että Chicago häviävät. Ja Tampa puolestaan pääsee pleijareihin jos Tampa voittaa ja Cowboys häviää... :)

Ja parit menevät nimenomaan noin miten Fawkes sanoi.

Kun puhutaan loukkaantumisista niin kyllähän joka tiimi saa siipeensä. Joku enemmän (Brady) ja joku vähemmän.. Mutta tuossa Broncosien RB IR-kierteessä on oltava jotain kirottua.
 

Cube

Jäsen
EDIT. Tuosta Cuben listasta huomasin, että Gregg ollut koko kauden sivussa. Olenkin ihmetellyt kun en hänen nimeään missään ole nähnyt, tämä sitten selittääkin. Onko Ngata muuten pelannut Greggin paikalla DT:nä vai onko pelannut DE:nä?
Ngata on pelannut pääsääntöisesti DE:nä. Tosin tavallaan Ravens käyttää kolmea DT:tä, kun Prycellakin on niistä hommista rutkasti kokemusta Denverin vuosiltaan. Mutta joka tapauksessa, Greggin paikalla on pelannut Justin Bannan ja ihan hyvin onkin pelannut. Iso menetys Gregg toki on ollut, mutta Bannan on paikannut niin hyvin kuin saattoi toivoa.

Vähän muuten veikkaan, että Greggin ura saattaa olla aika pitkälti paketissa. En sellaisia huhuja tosin vielä ole kuullut, mutta vika on polvessa, eikä tuon kokoinen (6'0, 315) sälli yksinkertaisesti voi vääntää nose tacklena kovin montaa vuotta isoja hyökkäyksen linjamiehiä vastaan ilman, että paikat alkavat kulumaan loppuun. Jollain Michael McCraryllakin on uran jälkeen ollut polvet siinä kunnossa, että (ainakin vielä pari vuotta sitten) hän ei pysty olemaan seisaallaan 30 minuuttia kauempaa ja kaveri on aika pahasti koukussa kipulääkkeisiin. Todella kovan hinnan monet näistä pelaajista maksavat paikastaan auringossa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ngatasta vielä sen verran, että oli aika koomisen näköistä kun siinä Ravens-Steelers pelin aikana näytettiin jotain videota Ngatasta pelaamassa rugbya high schoolissa. Kaveri oli aivan järkälemäisen kokoinen ja muut tyypit vierellä näyttivät hiiriltä elefantin vierellä. Ja aika hyvin Halotin jalka nousi kun rynni se pallo kainalossaan kentän halki. Onnea vaan sille joka sen jyrän alle jäi.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Noista loukkaantumisista. Kyllä Dallas on minunkin mielestäni aika vähällä päässyt loukkaantumisten suhteen tällä kaudella. Tai en tiedä onko vähän oikea termi, mutta kuitenkin niin ettei loukkaantumisia voi mistään syyttää.

Ravensin kohdalla on mielenkiintoista kuinka kausi olisi mennyt jos olisivat pelanneet Troy Smithin tai Bollerin johdolla sen läpi. Luulen, että tulos olisi ollut huonompi, sen verran mallikkaasti Flacco on pelaillut.

Tom Bradyn loukkaantuminen ajateltiin varmaan tapahtuessaan ylivoimaisesti pahimmaksi takaiskuksi, mutta eipä ole Patriotsillakaan huonosti mennyt Casselin kanssa. Ehkä tiukimmissa paikoissa Brady olisi pelejä kääntänyt voitoiksi, mutta ei Bostonissa varmaan kovin pahoillaan enää tässä vaiheessa olla.

Steelersin osalta ylivoimaisesti pahin loukkaantuminen näin tässä vaiheessa ajatellen on Sepulvedan polven pettäminen. En olisi kyllä uskonut, että puntteria tulee ikävä, mutta nyt on sekin nähty. Toki Parkerin ja Mendenhallin loukkaantumiset sattuivat tapahtuessaan, mutta ei ole tarvinnut Steelers leirissäkään pahemmin itkeä Mooren ansiosta. Mendenhallin loukkaantuminen harmittaa siksi, että olisin todella halunnut nähdä mitä hän olisi saanut aikaan varsinkin tiukoilla jaardeilla kauden edetessä.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Itse en kyllä allerkirjoita millään sitä, että Dallas olisi päässyt vähällä loukkaantumisten suhteen.

Sam Hurdista kaavailtiin ennen kauden alkua haastajaa Craytonille kakkosrissun paikasta. Olen nähnyt melkein jokaisen Cowboyssin pelin ja en kyllä muista nähneeni Hurdia kentällä, noh muisti voi tosin pätkiä.

Terrence Newmanin 6 pelin poissaolo on aika iso juttu ja siihen kun tosiaan ynnää vielä yhtäaikaiset poissaolot Roy Williams, Watkins ja Pacman, niin aika hävikki käynyt puolustuksen takakentällä. Melkeinpä väittäisin, että Spencer on ollut myös poissa enemmän kuin sen kaksi peliä.

Oikeesti ne merkittävimmät loukkaantumiset ovat olleet Romo, Barber, Newman, Felix Jones, Roy Williams (ss) ja puntteri McBriar. Muilla ei oo niinkään merkitystä. Onneksi selvittiin Waren ja Wittenin loukkaantumisista pelkällä säikähdyksellä...

Kuitenkin jenkkfifutista tämä on ja loukkaantumiset kuuluu aika isolla roolillakin tähän lajiin. Ihmettelinkin viime kaudella, että miten voi olla mahdollista niin pieni loukkaantumismäärä. Esim Barber ja Jones olivat molemmat täysin terveinä koko kauden, kuten Romokin. Mielestäni Cowboyssin suhteen loukkaantumiset ovat vain osuneet aika avainpelaajille tänä vuonna normaalia enemmän. Mutta ei siitä sen enempää...
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Oikeesti ne merkittävimmät loukkaantumiset ovat olleet Romo, Barber, Newman, Felix Jones, Roy Williams (ss) ja puntteri McBriar.

Jos vertaillaan niin Cube laittoikin jo listaa Ravensin loukkaantumisista. Steelersillä aloittavista pelaajista loukkaantuneena olleet RB Willie Parker, RB Rashard Mendenhall (olisi ollut siis aloittava Parkerin jälkeen), CB Bryant McFadden, P Daniel Sepulveda, DE Brett Keisel, OT Marvel Smith, OG Kendall Simmons ja nickelback Deshea Townsend. Näistä Mendenhall, Sepulveda, Smith ja Simmons ovat koko kauden sivussa. Siltikään mielestäni loukkaantumiset eivät ole kovin kaltoin kohdelleet tällä kaudella.

Tuumasinkin tuossa edellisessä viestissä, että "vähän" ei varmaan ole oikea sana. Kuitenkaan nuo loukkaantumiset nyt ei mitään maatamullistavia ole ja siksi niillä ei mielestäni kannata alkaa mitään selittelemään. Ykköskuupan menettäminen on tietty aina paha juttu, mutta niin vain ainakin Pats ja Ravens ovat siitäkin ylipäässeet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös