Mainos

NFL season 2003–2004

  • 22 140
  • 263

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Ajattelin aloittaa uuden ketjun jenkkifutiksesta nyt kun heinäkuu on päässyt vauhtiin ja joukkueiden training campit alkavat parin viikon sisällä ja pre-season kohta sen jälkeen noin kuukauden päästä Hall Of Fame viikonlopun jälkeen.

Ennen kuin tyhmänä blondina kirjoitan sadan tuhannen sanan viestiä omasta suosikistani NY Giantsista niin on kai viisainta katsoa, että saadaanko tulevasta NFL kaudesta edes mitään juttua kehiteltyä. Tuossa viime kauden ketjussa näytti ainakin olevan elämää.
 
Viimeksi muokattu:

jaheka

Jäsen
No nyt löytyi mielenkiintoinen viestiketju. Kotimaista Vaahteraliigaa on tullut seurattua tähän asti ja NFL on kokonaan jäänyt paitsioon. Nyt vasta tämän kesän aikana on toi NFL ruvennut kiinnostamaan vaikka pojatkin onkin tauolla, koska muuten kausi alkaa? Ai niin, tilasin pari viikkoa sitten New Yorkista Tamba Bay Buccaneersin pelipaidan.. En nyt väitä että se mun suosikki olisi, oli vaan niin hiano paita.

Pieni lisäys: onko NFL:n säännöissä eroa Vaahteraliigaan? Meinaan että NHL:ssä ja Euroopan välillä ainakin on joitain pieniä sääntöeroavuuksia kuten pitkäkiekko.
 
Viimeksi muokattu:

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Viestin lähetti jaheka
Pieni lisäys: onko NFL:n säännöissä eroa Vaahteraliigaan? Meinaan että NHL:ssä ja Euroopan välillä ainakin on joitain pieniä sääntöeroavuuksia kuten pitkäkiekko.

Olikohan se nyt niin että Suomessa pelataan NCAA:n säännöillä joissa on jotain eroa NFL:n sääntöihin? Enemmän asiasta tietävät osaavat varmaan korjata jos olen väärässä...
 

Rocco

Jäsen
Totta. Suomessa pelataan yliopistosarjan eli NCAA:n säännöillä. Suurin näkyvä ero taitaa olla se, että NFL:ssä saa kaatumisenkin jälkeen jatkaa peliä jollei puolustaja pääse kiinni. NCAA:ssa ja Suomessa peli katkeaa heti jos pallollisella pelaajalla osuu maahan joku muu ruumiinosa kuin jalkaterät tai käsi. Eli NFL:ssä saa vaikka heittää kuperkeikan ja jatkaa peliä, Suomessa jos vaikka kaadut omia aikojasi niin peli katkeaa siihen paikkaan.

Myös pelikellon käyminen on hieman erilaista. NFL:ssä kello pysäytetään eri tavalla pelien jälkeen, tarkemmin en muista. Taisi olla niin että NCAA:ssa kello pysähtyy vain kun uudet yritykset saadaan täyteen.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kysymys

Miten te lajia seuraavat seuraatte jenkkifutista? Mitkään Canal+ viritykset eivät taida lajia näyttää, mikä on harmi. Netti taitaa olla ainoa vaihtoehto?

Kiinnostukseni lajia kohtaan on tässä viime aikoina lisääntynyt kun olen muutaman Rauman Sea City Stormin pelin käynyt ihan vain mielenkiinnosta katsomasta ja mielelläni seuraisin myös NFL:ää, jos siihen vain olisi mahdollisuus.

Muistan kun MTV 90-luvun alussa lähetti lähes joka vuosi Super Bowlin. Mieleen ovat jääneet ainakin kaksikko Joe Montana-Jerry Rice San Francisco foortinainersista ja Emmit Smith Dallas Cowboysista, jota pidän eräänlaisena suosikkijoukkueenani, vaikka en ole pitkään aikaan lajia aktiivisesti seurannut. Super Bowl tosin tuli tänä vuonna katsottua, kun Maikkari jälleen pitkästä aikaa otti kyseisen tapahtuman ohjelmistoonsa.
 

Rocco

Jäsen
Itse seuraan oikeastaan vain netistä. Saksan joltakin kanavalta taitaa näkyä NFL:ää livenä mutta se vaatii ilmeisesti sateliittilautasen ja muuta sälää. nfl.com:ssa on hyviä videoklippejä joita voi maanantaisin käydä katsomassa.

Pelaajat ovat tuttuja enemmänkin Madden-sarjan videopelien kautta. Tietysti kaikki nimimiehet pitää tuntea mutta sielläkin on noita rivipelaajia niin tuhottomasti ettei taida kukaan tuntea kaikkia.

Joskus ostan joitakin lajin julkaisuita kirjakaupasta.

Urheilukanava näytti eilen sunnuntaina Roosters-Trojans ottelun ja jatkossa on tulossa ainakin yksi semifinaali + Vaahteramalja kunhan kausi sinne asti ehtii. Urheilukanava teki kyllä hienon tempun ottaessaan lajin mukaan ohjelmistoon.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti jaheka
koska muuten kausi alkaa?

Kausi alkaa syyskuun 4 päivä ottelulla Washington Redskins vs. New York Jets.

Siitä mennään sitten aina viikottain eteenpäin ja Super Bowl pelataan helmikuun ensimmäisenä päivänä Reliant Stadiumilla Houstonissa.
 

jaheka

Jäsen
Näyttäisi olevan 8 neljän joukkueen "lohkoa" vai millä nimellä ny noita sitte kutsutaankin. Kuinka joukkueet pelaavat keskenään, eli kuinka runkosarjassa pelataan ja kuinka pudotuspelijoukkueet määräytyy. Oon aika pihalla Nfl:stä kun en oo oikein koskaan seurannut heidän edesottamuksiaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 16 ottelua.

Schedule menee periaatteessa niin, että jokaista saman divisioonan (East, North, South, West) joukkuetta vastaan joukkueet pelaavat 2 kertaa - kotona ja vieraissa.

Esimerkiksi Giants pelaa kaksi kertaa NFC East divisioonassa sen kanssa pelaavia Philadelphiaa, Washingtonia ja Dallasia vastaan. Loput 10 ottelua on sitten NFL:n määrittelemiä. Jokainen joukkue pelaa kuitenkin lisäksi 2 ottelua vastakkaisen conferenssin (AFC & NFC) joukkueita vastaan. Giantsilla nämä joukkueet ovat NY Jets ja New England Patriots AFC:sta.

Pudotuspeleihin pääsee 6 joukkuetta molemmista conferensseista. Divisioonien voittajat (4) pääsevät suoraan jatkoon ja lisäksi molemmista conferensseista kaksi parasta kakkosta saavat so called wild cardin pudotuspeleihin.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros on wild card weekend, jolloin conferenssien kaksi parasta joukkuetta huilaavat ja wild card joukkueet (2) sekä kaksi divisioonansa voittanutta joukkuetta pelaavat vastakkain pääsystä "varsinaisiin" playoffseihin.

AFC ja NFC pelaavat erilliset pudotuspelit samalla tavalla kuin NHLssakin ja Conferenssien voittajat pelaavat sitten vastakkain Super Bowlissa.

NFL pohti yhdessä vaiheessa playoff joukkueiden määrän nostamista, mutta se suunnitelma taidettiin jo hylätä koska joukkueet eivät sitä kannattaneet. Enemmän pudotuspelejä olisi tietänyt lisää rahaa liigalle, mutta toisaalta olisi tarkoittanut mahdollisesti 7-9 recordin omaavien joukkueiden pääsemistä mukaan pudotuspeleihin mikä ei mielestäni olisi ollenkaan urheilullista.

Muita sääntömuutoksia sen sijaan on taas tehty, lähinnä viime tammikuussa pelatun 49ers vs. Giants ottelun tapahtumien vuoksi kun NFL tuomarit veivät Giantsilta voiton.
 
Viimeksi muokattu:

tonttu83

Jäsen
Viestin lähetti JLand
Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 16 ottelua.

Miksi joukkueet pelaavat noin vähän pelejä?

Viestin lähetti JLand
Muita sääntömuutoksia sen sijaan on taas tehty, lähinnä viime tammikuussa pelatun 49ers vs. Giants ottelun tapahtumien vuoksi kun NFL tuomarit veivät Giantsilta voiton.

Voisitko valaista tietämätöntä?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti tonttu83
Miksi joukkueet pelaavat noin vähän pelejä?

Tästäkin varmasti saadaan taas verbaalisota käyntiin, mutta laji on fyysisesti niin vaativa että pelejä ei yksinkertaisesti voida pelata enempää.

Viestin lähetti tonttu83
Voisitko valaista tietämätöntä?

San Francisco 49ers ja New York Giants kohtasivat tammikuun viides päivä NFC Conferenssin wild card ottelussa San Franciscossa. Giants johti kolmannella quarterilla 38-14 kunnes joukkueen puolustus petti ja 49ers kiri vain minuutti ennen ottelun loppua neljännellä quarterilla 39-38 johtoon QB Jeff Garcian löydettyä Tai Streetsin 13 yardin syötöllään.

Giants lähti viimeiseen yritykseen ja eteni aina field goal etäisyydelle (28 yardin kohdalle) kun peliaikaa oli jäljellä enää 6 sekuntia. Giants toi kentälle field goal unitin ja Matt Bryant olisi onnistuneella potkulla tuonut Giantsille 41-39 voiton.

Giantsin long snapper Troy Junkin heitti kuitenkin liian matalan syötön taaksepäin Matt Allenille, joka ei saanut palloa kunnolla haltuun niin että Bryant olisi sen voinut potkaista, vaan Allen joutui heittämään epätoivoisen heiton kohti 49ersin maalialuetta Rich Seubertille, mutta se tuomittiin "incomplete" ja kaiken lisäksi Giants were penalized for illegal men downfield - ja 49ers tuomittiin voittajaksi 39-38.

Jälkeenpäin hidastukset kuitenkin näyttivät, että tilanteesta olisi pitänyt tuomita selvä pass interference penalty for San Francisco, jolloin Giants olisi saanut uuden yrityksen voittaa ottelu field goalilla, sillä ottelu ei voi päättyä puolustavan joukkueen penaltyyn vaikka pelikello olisikin jo lopussa.

NFL pyysi seuraavana päivänä Giantsilta julkisesti anteeksi ja pahoitteli karmeaa tuomareiden virhettä, mutta mitä hyötyä siitä enää siinä tilanteessa oli? Ottelun tuomarit laitettiin sivuun koko pudotuspelien ajaksi ja NFL muutti tämän tapauksen jälkeen tuomareiden paikkaa sivulinjoilla.

Ottelussa nähtiin lisäksi villi joukkotappelu kun Will Allen intercepted Garcian 2-point conversion syötön, jolloin 49ersien Terrell Owens heitti Allenin maahan. Giants safety Shaun Williams ja 49ersien Jeremy Newberry ryntäsivät mukaan ja Williams löi tappelun aloittanutta Owensia sekä repi Newberrylta kypärän pois päästä. Tuomarit heittivät Williamsin ulos mutta Owens ja Allenia potkaissut Newberry saivat jatkaa kentällä.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti tonttu83
Miksi joukkueet pelaavat noin vähän pelejä?

Itse olen pelannut vaahteraliigassa ja yhdestä pelistä palautuminen vie useita päiviä. Joskus vielä enemmänkin, riippuen mitä pelipaikkaa ja kuinka paljon pelaa. Ja minä en edes kovinkaan paljoa pelannut...
 

Rocco

Jäsen
NFL on siitä hauska liiga että siellä on pelaajavaihtuvuus aivan eri luokkaa kuin NHL.ssä. Joka vuosi joku vahvistuu ja joku heikenee, seuraavalla kaudella voi tilanne olla aivan toisinpäin. Palkkakatto ja pelaajien vapaampi siirtyminen ovat syitä miksi pelaajia menee ja tulee kuin krääsää vapputorilla.

Nyt en uskalla veikata mitään.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Lisäksi veikkaamisesta tekee erittäin vaikeaa se että playoffseissa jatkoonmenijä ratkaistaan yhdessä ottelussa eikä esimerkiksi best of 7 sarjana kuten NHL:ssa.

Jos nyt jotain pitäisi veikata niin AFC:sta NY Jets osoitti viime kaudella olevansa kovassa kunnossa voittamalla AFC East divisioonan vaikka hävisi 6 ensimmäisestä ottelustaan 5. Jetsien QB sensaatio Chad Pennington on taas vuoden kokeneempi. Jets tosin menetti wide receiver Laveranues Colesin ja running back Chad Mortonin Washingtoniin, mutta paransi puolustuslinjaansa varaamalla draftissa lempinimen "Baby Sapp" omaavan kaapin nimeltä Dewayne Robertson.

Oakland Raiders ja Rich Gannon sekä John Parrellan ympärilllä pyörivä Raiders puolustus vahvistettuna San Diegosta hankitulla Dana Stubblefieldilla ovat aina varteenotettava vaihtoehto.

Lisäksi Tennessee Titans oli jo viime kaudella vaarallinen ja Indianapolis Colts tulee QB Peyton Manningin johdolla olemaan kova. Eikä kannata myöskään unohtaa Pittsburgh Steelersia joka quarterback Tommy Maddoxin ja running back Jerome Bettisin johdolla muodostaa vaarallisen hyökäyksen ja Kendrell Bell luotettavan puolustuksen. Ja tietysti Denver Broncos täytyy laskea aina mukaan AFC spekulaatioihin.

NFC:sta legenda Brett Favren johtama Green Bay Packers on aina otettava huomioon, sillä Packers ei häviä periaatteessa koskaan omalla kotistadiumillaan, legendaarisella Lambeau Fieldilla.

SF 49ers ja Jeff Garcia olivat etenkin loppukaudella kovassa vedossa. Philadelphia Eagles pelasi loppukauden ilman loukkaantunuttta joukkueen sielua QB Donovan McNabbia, mutta voitti silti NFC East divisioonan. Eagles tosin menetti off-seasonilla monta tärkeää profiilipelaajaa kuten defensive end Hugh Douglasin (Jacksonville), yhden liigan historian parhaimman kick returnerin Brian Mitchellin (Giants) ja running back Duce Staleyn varamiehenä toimineen Dorsey Levensin (Giants).

Tampa Bay on pysynyt hyvin kasassa. Kaksikko Brad Johnson (QB) & Keyshawn Johnson (WR) johtavat hyökkäystä yhdessä Mike Allstottin kanssa ja järkyttävän kokoinen showmies defensive tackle Warren Sapp (303 lbs) organisoi Tampan nopeaa ja kovaa puolustusta.

Miami Dolphinsin running back Ricky Williams (16 touchdownia viime kaudella!) lupasi rikkoa tulevalla kaudella 20 touchdownin rajan...we'll see...Mielenkiintoista on myöskin nähdä mitä eläkkeeltä takaisin tullut valmentajalegenda Bill "Tuna" Parcells saa aikaan Dallasissa.

Oma suosikkini New York Giants tulee tällä kaudella haastamaan Philadelphian tosissaan NFC Eastin voitosta, mutta siitä lisää vähän myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
BIG BLUE 2003

Jes, Giants lähtee siis seuraavaan kauteen ennakoitua vahvempana. Viime kausi meni jo yli odotusten, sillä Giants selvisi pudotuspeleihin 10-6 recordilla, vaikka ennen kauden alkua kukaan ei uskaltanut joukkueelta odottaa mitään muutaman avainpelaajan vaihdettua maisemaa ja joukkueen salary cap ongelmien vuoksi. Kaiken lisäksi joukkue menetti alkukaudella loukkaantumisten vuoksi defensive tackle Keith Hamiltonin (akillesjännevamma) ja wide receiver Ike Hilliardin (dickhead Brian Dawkinsin late tackle päätti Hilliardin kauden Philadelphiassa) koko loppukaudeksi.

Tässä vaiheessa kukaan ei enää odottanut Giantsin pystyvän haastamaan ketään, mutta joukkue osoitti kaikki olettamukset vääriksi. Runkosarja huipentui runkosarjan viimeiseen otteluun Giants Stadiumilla Philadelphiaa vastaan, jonka Big Blue voitti Matt Bryantin field goalilla 10-7. San Franciscon katastrofi jo tulikin käytyä läpi.

Puolustus:
Big Bluen puolustusta johtaa Pro Bowl (All Star) defensive end Michael Strahan. Strahan organisoi kentällä puolustuslinjaa ja on quarterbackien painajainen. Strahanin viime kausi ei ollut ihan niin mahtava kuin 2001, mutta 11 sacks oli silti hyvä suoritus etenkin kun Strahan joutui paikkaamaan myös Hamiltonin jättämää aukkoa. Huhu kertoo että Strahan olisi pelannut kauden 2 viimeistä ottelua murtuneilla kylkiluilla mutta ei suostunut istumaan sivussa.

Defensive tackle Keith Hamilton on toinen Giantsin puolustuksen kulmakivistä. Hammer on mean S.O.B, joka laittaa running backs maksamaan kovaa hintaa siitä että he erehtyvät yrittämään Hammerin puolustuslinjan ohi. Giantsille saattaa Hamiltonin kohdalla aiheuttaa tosin vielä vaikeuksia se, että Hammer jäi noin kuukausi sitten kiinni kokaiinin käytöstä ja häntä saattaa näin odottaa liigan langettama 6-10 ottelun pelikielto. On hyvin mahdollista, että kyseessä on myös Hamiltonin viimeinen kausi.

DT Cornelius Griffin ja DE Kenny Holmes ovat kaksi muuta puolustuslinjan todennäköistä aloittajaa, joten linja on pysynyt viime kaudesta lähes täysin samana eikä se oikeastaan ole apuja tarvinnutkaan, kunhan Strahan ja Hamilton pysyvät mukana.

Giants panosti draftissa San Francsiscon tapahtumien vuoksi erityisesti puolustukseen ja varasi kahdella ensimmäisellä kierroksella puolustajat. DT William Joseph ja DE Osi Umeniyora tulevat molemmat saamaan tulevalla kaudella peliaikaa.

Josephin ja Lance Legreen tehtävänä on antaa pääasiassa lepoaikaa Hamiltonille ja Griffinille - Umeniyora sekä off-seasonilla hankittu Keith Washington auttavat Strahania ja Holmesia. Myös DE Frank Ferrara esiintyi edukseen niissä muutamassa ottelussa joissa hän viime kaudella pelasi. Mukana on myös DT Matt Mittrione, josta voi vielä kehittyä kova pelimies, kunhan vain saa voimaa lisää.

Neljän miehen puolustuslinja Strahan-Hamilton-Griffin-Holmes on siis kunnossa ja todella vaikea ohitettava lähinnä Strahanin vuoksi. Moni quarterback sanoo että Strahan on nopein defensive end mitä liigasta löytyy. Tämä yhdistettynä miehen räjähtävään voimaan ja kykyyn kontrolloida koko puolustusta tekevät Strahanista painajaisen pelinrakentajille.

Defensive linen takana aloittavat linebackers ovat oikeastaan joukkueen ainoa ongelma. Mike Barrow on taas vuoden vanhempi ja hitaampi ja Dhani Jones epävarma. Brandon Shortilla puolestaan on usein vaikeuksia nopeutensa kanssa. Niinpä täytyy toivoa, että nuoret Nick Greisen ja Wesly Mallard nousisivat vihdoin esiin ja pystyisi auttamaan Barrowta, Shortia ja Dhani Jonesia.

Giants päästi yhden New Yorkin suosituimmista urheilijoista, cornerback Jason Sehornin pois off-seasonilla sen jälkeen kun Sehorn ei suostunut pudottamaan palkkaansa. Sen ei kuitenkaan luulisi Giantsia haittaavan sillä Sehornin polvet alkoivat olla jo niin huonossa kunnossa että aloituskokoonpanon paikka oli vähintäänkin kyseenalainen. Niinpä kokoonpanossa on nyt auki paikka yhdelle nickelbackille. Tämän vuoden draft varaus Roderick Babersilla on hyvä mahdollisuus päästä aloitukseen ja ottaa Sehornin paikka, jos hän pystyy vakuuttamaan campilla valmennusjohdon. William Petersonin paikka toisena cornerbackina on varma, joten Babers kilpailee toisesta paikasta lähinnä Will Allenin, Kato Serwangan ja Ralph Brownin kanssa. Cornerbacks ovat myös pieni kysymysmerkki, mutta Peterson ja todennäköisesti Allenin pitäisi kyllä selvitä hommasta.

Safetyna aloittavat odotetusti Shaun Williams ja Omar Stoutmire, jonka Giants sai onneksi pidettyä kokoonpanossa, vaikka Stoutmire oli vahvasti menossa Minnesotaan. Williams ja Stoutmire ovat ennen kaikkea nopea ja luotettava kaksikko joka saa tukea Johnnie Harrisilta ja Clarence LeBlancilta.

Puolustus on Giantsilla kunnossa, se oli sitä jo viime kaudella, vaikka joutui selviämään ilman Hamiltonia - kunnes romahti Wild Card ottelussa. Giantsin puolustus oli kuitenkin läpi kauden yksi liigan pitävimmistä ja nyt kun draftin kautta joukkue sai Josephin ja Umeniyoran niin puolustus on entistäkin vahvempi.

Hyökkäys:
Giantsin hyökkäystä ei pidetty ennen viime kauden alkua juurikaan minään erikoisena, mutta asiantuntijoiden hämmästykseksi lähes jokainen hyökkäyspelaaja nosti tasoaan. Vähintään siinä vaiheessa kun Ike Hilliard loukkaantui Phillyssa niin moni oli valmis heittämään Giantsin kohdalla pyyhkeen kehään.

Joukkueen quarterback on luotettava number 5 Kerry Collins. Viime kausi oli ylivoimaisesti Collinsin uran paras kausi. Kerryn QB rating oli yli 85, hän heitti 19 touchdownia ja ensimmäisen kerran urallaan yli 4,000 yardia. Collinsiin Giants ei tule tällä kaudella kaatumaan, jos mies vaan pysyy terveenä ja miksi ei pysyisi. Collinsin varamiehinä toimivat 11 NFL kauden veteraani Jason Garrett sekä nuori Jesse Palmer, jolta odotetaan tulevaisuudessa vielä paljon. Collins on tosin välillä inconsistent lähinnä siksi että hän heittää liian ylös.

Wide receivereina aloittavat luonnollisesti Amani Toomer (career high 1,343 yards viime kaudella along with 8 touchdowns) ja Ike Hilliard. Giantsin historiassa on vain kolme muuta WR jotka ovat Amanin lisäksin ylittäneet 1,000 yardia kolmena peräkkäisenä kautena. Toomer on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja nopeana puolustajien todellinen painajainen.

Hilliardin siirtymistä Floridaan tällä off-seasonilla pidettiin täysin varmana, mutta kaikkien yllätykseksi Ike päätti jäädäkin New Yorkiin. Hilliard on jäänyt Toomerin varjoon, mutta moni ei tiedosta, että Ike on ollut pääasiassa aina Collinsin go-to guy 3rd down tilanteissa. Vauhdinmuutoksissa Hilliard on täysin omaa luokkaansa. Dawkins tulee vielä katumaan taklaustaan kunhan Giants ja Eagles ensi kaudella kohtaavat.

Muut wide receiverit ovat leikkauksesta toipuva Tim Carter, jolla on huikea potentiaali, tulisieluinen Daryl Jones, aina luotettava Don Dixon, Derek Dorris sekä rookiet Kevin Walter, Willie Ponder ja David Tyree, jolta Giants odottaa paljon.

Tyree on Syracusen product, jonka Giants varasi tämän vuoden draftin viidennellä kierroksella. Tyree ei kuitenkaan ole tunnettu wide receiverina vaan Syracusen sensaatiomaisena blockerina ja punt return miehenä. Tyree tuleekin todennäköisesti saamaan paljon vastuuta juuri special teams unitissa.

Sitten Giantsin ja ehkä koko liigan suurimpaan valopilkkuun. Vuorossa on tight end Jeremy Shockey. He can't be stopped, contained or quieted. He's spreading fear across defensive lines like a "Shockwave".

Viime kauden puheenaihe NFL piireissä oli lähinnä se, että kenen yli Jeremy Shockey jyrää seuraavaksi. Shockey received for 894 yards and 2 touchdowns, joista toinen tuli runkosarjan viimeisessä ottelussa Phillya vastaan jonka Giantsin oli pakko voittaa. Eagles johti tuossa vaiheessa 7-0, kun Kerry Collins heitti pallon to the end zone, jossa Dawkins ja Shockey odottivat. Dawkins sai kätensä ensimmäisenä palloon, mutta samaan aikaan ylös hypännyt Shockey repi sen väkisin pois Dawkinsin käsistä - touchdown Giants.

Shockey on 22-vuotiaana ja vasta yhden täyden kauden pelanneenna joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista ja yksi liigan valovoimaisimmista tähdistä. Jeremiah tullaan ottamaan tulevalla kaudella jokaisen joukkueen toimesta erikoisvartiointiin, mutta tuleeko se toimimaan? Probably not. Shockey tekee vain ja ainoastaan mitä hän itse haluaa ja siihen ei pystynyt yksikään puolustuslinja vastaamaan. Giantsin hyökkäykset menivät yleensä seuraavanlaisella kaavalla: Tiki Barber juoksi 5 yardia for a 2nd down, minkä jälkeen Collins heitti pallon hirveän ruuhkan keskelle, josta Shockey nousi korkeimmalla ja jyräsi samalla 2-3 hänessä kiinni roikkunutta puolustajaa. Shockey on off-seasonin aikana hankkinut jo ennestään lähes täydelliseen vartaloonsa lisää voimaa ja jos vain samat otteet jatkuvat tulevalla kaudella niin vastustajat ovat kusessa tämän tiejyrän kanssa.

Giantsin muut tight ends ovat tämän vuoden draft varaus Visante Shiancoe, Dan O'Leary, Darnell Dinkins sekä Marcellus Rivers. Shiancoe tulee varmasti saamaan peliaikaa, mutta Riversia ja Dinkinsia käytetään lähinnä special teams tilanteissa - riippuen tietysti siitä miten coach Jim Fassell hyökkäystä peluuttaa.

Kun tuohon jo esiteltyyn tulivoimaiseen hyökkäykseen lisätään vielä running back Tiki Barber, niin johan alkaa näyttää hyvältä. Barberille viime kausi oli Toomerin ja Collinsin (ja luonnollisesti Shockeyn) tapaan uran ehdottomasti paras. Barber rushed for career high 1,387 yards for 11 touchdowns and received for 597 yards. Moni oli pitänyt Tikia tähän asti lähinnä vain keskinkertaisena running backina, mutta viime kaudella Dancin' Tiki räjäytti pankin. On top of it all is the Eagles masterpiece jossa Barber oli suorastaan mahdoton pideltävä.

Giants hankki Tikin avuksi Philadelphiasta Duce Staleyn varamiehenä toimineen Dorsey Levensin ja Brian Mitchellin, jota käytetään kuitenkin return miehenä, missä tehtävässä Mitchell on yksi liigan historian kaikkien aikojen parhaista.

Kun tuohon kolmikkoon lisätään vielä entinen Heisman Trophy voittaja Ron Dayne, niin joukkueen hyökkäys ei voisi oikeastaan näyttää paremmalta. Charles Stackhouse (FB), Jim Finn (FB) ja Delvin Joyce auttavat tarvittaessa tuota kolmikkoa.

Offensive line tulee näyttelemään suurta roolia siinä miten Collins selviää. Giants sai pidettyä (left) tackle Luke Petitgoutin, jonka panos oli viime kaudella huomattava ja tulee olemaan sitä myös tulevalla kaudella sillä muuta tacklet Charron Dorsey, Barrett Brooks, Ian Allen, Chris Bober, Jeff Roehl, Vincent Sandoval, Jeff Hatch ja rookie David Diehl ovat joko kokemattomia tai alemman keskiluokan pelaajia. Draft pick Diehlilta on lupa odottaa paljon, sillä mies on pelannut sekä tacklena että guardina. Ian Allen aloittanee at right tackle.

Guardin paikkoja tulevat pelaamaan lähinnä Tam Hopkins (right guard) ja Rich Seubert (left guard). Omar Smith, Pat Crummey ja Sean O'Conner avustavat tarvittaessa, jos todistavat itsensä training campilla.

Giants joutui päästämään sentteri Dusty Zeiglerin pois loukkaantumisten vuoksi, joten tämä paikka menee todennäköisesti joko Boberille tai rookie Wayne Lucierille, jos hän vain saa sopimuksen.

Hyökkäyksen kulmakivistä siis neljällä (Collins, Toomer, Shockey, Barber) on takanaan uransa parhaat kaudet tähän mennessä, joten hyökkäykseen Giants ei ainakaan kaadu. Hilliard on terveenä takaisin, joten enää Collinsin ei tarvitse turvautua vain Toomeriin tai Shockeyhin vaan hän voi hakea oikealta tarvittaessa myös Hilliardin.

Special teams:
Sen jälkeen kun Troy Junkin botched the snap in SF, Jim Fassell ja Giants GM Ernie Accorsin päättivät tuoda special teamiin rutkasi lisää kokemusta. Accorsi hankki ensin long snapper Ryan Kuehlin ja pian sen jälkeen veteraani punter Jeff Feaglesin sekä kicker Matt Hollisin. Viime kaudella rookie kicker Matt Bryant oli niin epävarma, että Accorsi todennäköisesti myy Bryantin vielä pois lähiaikoina. Bryant epäonnistui muun muassa San Franciscossa, joten voidaan jossitella sillä, että jos Bryant olisi onnistunut field goal yrityksessään aiemmin samassa ottelussa niin tuomareiden ja Junkinsin virheistä ei olisi noussut niin suuri kohu. Tähän ryhmään kun lisätään vielä jo mainittu veteraani return specialist Brian Mitchell, niin special teams on kunnossa.

Kokonaisuutta kun katsoo niin Big Blue näyttää paperilla paremmalta kuin vuosikausiin. Puolustus on Strahanin johdolla kunnossa, Collins ja Shockey johtavat räjähtävää hyökkäystä ja viime kauden kokematon special teams osasto on korvattu luotettavilla veteraaneilla, jotka ovat kaikki olleet liigassa vähintään kymmenen vuotta - Feaglesilla alkaa jo 17 kausi, Mitchellilla 15.

Giants tulee haastamaan tosissaan ensinnäkin Philadelphian NFC Eastissa ja kaikki muutkin National Football Conferensin joukkueet matkalla Super Bowliin.

The G-men are for real.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sitä sun tätä

Kuten tammikuussa Super Bowlin aikaan kirjoitin, niin itse pidän NFL:ää mielenkiintoisempana seurattavana kuin esimerkiksi MLB:tä, tosin tämä varmaan johtuu siitä että baseballia pystyy tämmöinen tavallinen pystymetsäläinen seuraamaan Suomessa vielä huonommin kuin NFL:ää. Mutta mitään suosikkijoukkuetta minulla ei ole.

Tuli mieleen se kun tuossa edellä oli juttua sarjaohjelmista sekä siitä että menestyjän veikkaaminen on vaikeaa, niin eikös NFL oikein tarkoituksella tee esim. sarjaan liittyvälle laajennusjoukkueelle helpomman ohjelman kuin "vanhoille" joukkueille, sen takia juuri että mielenkiinto ja menestysmahdollisuudet pysyisivät alusta saakka korkeina? Tosin tämän helpomman ohjelman tekeminen onkin aika vaivatonta, kun joukkueet eivät kuitenkaan missään tapauksessa kauden aikana kaikkia joukkueita kohtaa.

Tuosta fyysisyydestä: 80-luvulla oli Minnesota Vikingsin leirillä suomalainen tukimies Matti Lindholm, niin hän sanoi tuosta 16 pelin sarjasta, että se on sama asia kun NFL-joukkue pelaa viikon välein ottelun kun ammattinyrkkeilijä ottelisi joka toinen päivä. Niin rankka laji on kyseessä.

Mitä eroavaisuuksia säännöissä muuten on NFL:n ja CFL:n (Kanadan 9 joukkueen ammattilaisliiga) välillä? Mielestäni jotain oli, mutta en nyt osaa sanoa että mitä?
 

Cube

Jäsen
Kiva, että saatiin tämä ketju pystyyn. Vielä kivempi on, että viestejä on kirjoitettu jo lähes 20. Jatketaan samaan malliin!

Viestin lähetti cb24
No mitäs joukkueita veikkaatte että pelaa tän tulevan kauden super bowlissa??? henk. koht toivoistin Tampa Bay Bucs'sien pääsevän taas sinne asti mutta.....se tulee olemaan vaikeata.
Aikainen suosikkini Super Bowl voittajaksi on sama kuin viime vuonna: Miami Dolphins. Hyvältä tuo veikkaus viime kauden alussa vielä näyttikin. Kuuden ekan pelin jälkeen taisi Miamilla olla kasassa viisi voittoa. Sitten Jay Fiedler loukkaantui ja Phins alkoi ottamaan turpaan - Ricky Williamsin huippusuorituksista huolimatta. Nyt backup QB Ray Lucas on poissa. Tilalla on Brian Griese, Denveristä saapunut toisen polven QB. Pelinrakentajaan ei Miamin pitäisi tällä kertaa kaatua.
Dolphins on tehnyt myös muita huippuhankintoja. Kokenut LB-tähti Junior Seau hankittiin San Diegosta antamaan tukea Zach Thomasille ja No Orleansista saapunut Sammy Knight on selvä parannus safety-paikalle. Kun joukkueella oli puolustus jo valmiiksi täynnä huippumiehiä, pitäisi menestystä jo tulla.

Kirjoitan myöhemmin enemmän ensi kauden suosikeistani, kuten myös Suosikistani eli Baltimore Ravensista. Nyt ei kuitenkaan ehdi..
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yep, Dolphins pitäisi olla vahva etenkin nyt Griesen liityttyä jengiin. Griesen pitkäksi miinukseksi voi kuitenkin mielestäni laskea sen, että mies ei voittanut Denverissä yhtään playoffsottelua sen jälkeen kun legendaarinen John Elway johti Broncos kahteen peräkkäiseen Super Bowl voittoon 1998 ja 1999.

Se Baltimore katastrofi vuoden 2000 playoffseissa taisi ottaa todella Griesen hermoille, vaikka mies olikin Pro Bowl kunnossa 19 touchdownilla tuolla kaudella. Lopulta Broncos coach Mike Shanahan sitten jätti Griesen penkille viime kauden viimeiseen otteluun.

We'll see toistaako historia itseään. Brianin isän Bob Griesen suorituksethan Miamissa ovat legendoja.

Dolphinsillehan kävi viime kaudella vähän samalla tavalla kuin Giantsille eli joukkue hävisi runkosarjan viimeisen ottelun New Englandille jatkoajalla 24-27 after the Patriots rallied for 14 unanswered points, kun Adam Viniateri ratkaisi field goalillaan ottelun ja pudotti Miamin jatkosta. Patriots oli itse menossa sen jälkeen playoffseihin, mutta ne haaveet romuttuivat kun Jets murskasi myöhemmin samana päivänä Green Bayn Giants Stadiumilla ja voitti AFC East divisioonan.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Sitä sun tätä

Viestin lähetti Roku
Tuli mieleen se kun tuossa edellä oli juttua sarjaohjelmista sekä siitä että menestyjän veikkaaminen on vaikeaa, niin eikös NFL oikein tarkoituksella tee esim. sarjaan liittyvälle laajennusjoukkueelle helpomman ohjelman kuin "vanhoille" joukkueille, sen takia juuri että mielenkiinto ja menestysmahdollisuudet pysyisivät alusta saakka korkeina? Tosin tämän helpomman ohjelman tekeminen onkin aika vaivatonta, kun joukkueet eivät kuitenkaan missään tapauksessa kauden aikana kaikkia joukkueita kohtaa.

Tuostahan oli puhetta kun Houston Texans liittyi liigaan viime kaudeksi. Olihan se Texansin otteluohjelma kieltämättä helpompi, mutta ei se joukkuetta pidemmän päälle niin kauheasti auttanut. Texans voitti heti ensimmäisessä ottelussaan Dallasin 19-10 ja sitä juhlittiin jo kuin Super Bowlin voittoa. Sen jälkeen joukkue hävisikin sitten 5 peliä peräkkäin kunnes voitti Jacksonvillen ja vähän ajan päästä Giantsin. Joukkueen kauden saldoksi jäi 4 voittoa ja 12 tappiota - ei huonosti, sillä Texans ei ollut edes huonoin joukkue liigassa. Cincinnati oli 2-14, Detroit, 3-13 ja Chicago 4-12. Tampa Bayhan hävisi aikoinaan olisiko ollut yli 20 peliä putkeen kun se liittyi NFL:aan.
 

Rocco

Jäsen
Re: Sitä sun tätä

Viestin lähetti Roku

Mitä eroavaisuuksia säännöissä muuten on NFL:n ja CFL:n (Kanadan 9 joukkueen ammattilaisliiga) välillä? Mielestäni jotain oli, mutta en nyt osaa sanoa että mitä?

CFL:ssä on kenttä isompi ja kentällä oli muistaakseni yksi tai kaksi pelaajaa enemmän per joukkue. Taisi olla 12 per joukkue. Lisäksi etenemisyrityksiä on vain kolme / 10 jaardia kun jenkkifutiksessa on 4 / 10 jaardia. Kanadassa saa lisäksi potkaista lentopotkun takaisin potkaisseelle joukkueelle, en muista miksi, mutta näin taisi olla jonkun mahdollisen pistesuorituksen hyvityksestä potkujoukkueelle. Taisi olla niin, että Kanadassa maalialueelle potkaistu potku ja taklaus siellä aiheuttaa aina ns. safetyn, eikä jenkkifutiksesta tuttua touchbackia tunneta. Lisäksi Kanadassa saa hyökkäävän joukkueen pelaajat liikkua vapaasti hyökkäyksen linjaa lukuunottamatta. Jenkkifutiksessahan saa liikkua vain yksi pelaaja sivuttain ennen aloitussyöttöä, muiden tulee olla paikoillaan vähintään sekunnin ajan ennen aloitusta.

Onneksi kaupungissa pelaa yksi kanadalainen yliopistopelaaja, jolta voin halutessanne kaivaa kaiken oleellisen kanadalaisesta jefusta.

Ai niin... South Parkista tuttu "Ruff Riders vs. Ruff Riders" on totta. Yhteen aikaan Kanadan sarjassa pelasi kaksi samannimistä joukkuetta...
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toinen kymysys

Sellaista olen monasti miettinyt, että voiko pelinrakentaja juosta pallon kanssa? Eli siis onko mahdollista, että pelinrakentaja ei heitäkään palloa kenellekään vaan lähtee itse juoksemaan niin perkeleesti se kädessä eteenpäin? Vai onko olemassa joku aika- tai jaardiraja kuinka kauan pelinrakentaja voi pitää palloa hallussaan?
 

Rocco

Jäsen
Pelinrakentaja saa juosta niin kauas tai niin usein kun haluaa. Mitään rajoitusta ei ole. Tietysti pelinrakentajaa ei kannata juoksuttaa kovin usein koska jos häneen tuollainen 120kg tukimies pääsee vetämään kunnon töötin niin voipi olla että pelinrakentajalta menee pasmat sekaisin. Pelinrakentaja on liian arvokas pelaaja menetettäväksi, tämän takia häntä kannattaa säästellä. Joskus pelinrakentajan juoksut ovat todella yllättäviä ratkaisuita ja niillä voi edetä pitkiäkin matkoja. Joskus pelinrakentaja joutuu reagoimaan ja lähteä sopimattomassakin paikassa etenemään, jos vaikka laitahyökkääjille ei voi heittää ja vastustajan linjamiehet lähenee höyryjyrän vauhdilla...

EDIT: Yksi tehokkaimmista pelinrakentajan juoksuista on ns. Option. Siinä pelinrakentaja voi juosta itse, pistää pienen neppisyötön vieressä juoksevalle keskushyökkääjälle tai vielä aloituslinjan takana muuttaa koko hoito heittopeliksi. Otappa vaikka täältä auki tuo videos-kohta ja sieltä "how to run the option." Loistavaa opetusta.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yep, eli se menee juuri niinkuin Rocco jo opasti.

NFL:ssa on monta quarterbackia, jotka mielellään lähtevät itse juoksemaan esimerkiksi 2nd down tilanteessa kun uuteen 1st downiin on vain pari yardia matkaa.

Esimerkiksi Atlanta Falconsin QB Michael Vick, Philadelphia Eaglesin Donovan McNabb, Minnesota Vikingsin Daunte Culpepper, Tennessee Titansin Steve McNair ja San Francisco 49ersin Jeff Garcia tekevät usein näyttäviä juoksuja.
 

Rocco

Jäsen
Nykyiset uuden aallon pelinrakentajat (QB tästä eteenpäin) ovat juuri tällaisia atleettisia pelaajia. Vanhan koulukunnan kovakätiset heittokoneet a´la Brett Favre ovat katoamassa oleva koulukunta.

EDIT: Lisäksi löytyy monipuolisia pelaajia, kuten ensi kaudella Chicagoa edustava, Pittsburghissa monta vuotta pelannut Kordell Stewart. Kaveri juoksee lähes kuin keskushyökkääjä, pelaa joskus laitahyökkääjänä, palauttaa potkuja ja jopa potkii niitä tarvittaessa. Mielenkiintoinen nimi on myös Nebraskan yliopistosta Heisman-trophylla pari vuotta sitten palkittu Eric Crouch. Siinä on todella vikkeläjalkainen QB. Näin muutaman pelin jossa hän itse juoksi toistasataa jaardia, heitti 200 ja vielä kikkapeleillä otti vastaan pari heittoa ja teki yhdessä pelissä kolme TD:tä... juoksi yhden, heitti yhden ja otti vielä vastaan WR reverse pass-pelillä yhden... Hänet varattiin St.Louisiin pari kautta sitten mutta lopetti koska pelinrakentajan paikkaa ei luvattu. Nyt hän koittaa palata Green Bay Packersien riveihin, nimenomaan QB:na ja potkunpalauttajana.

Pelinrakentajan juoksu on kaikin puolin vaikea pysäyttää. Jos hyökkäys laittaa peliin normaalin juoksun keskushyökkääjän toimesta niin QB aniharvoin lähtee blokkaamaan tilaa. Mutta jos pelinrakentaja itse singahtaa juoksuun niin kentällä on tällöin yksi blokkaaja enemmän -> enemmän tilaa juosta -> tehokaampia juoksuja. Ja koska QB:n juoksut ovat kohtalaisen vähäisessä roolissa niin monesti tämä peli yllättää puolustuksen ja siinä ajassa kun miettii "kuka sieltä juoksee vai tuleeko heitto" niin QB on ehtinyt jo periaatteessa edetä jaardin tai pari. Ja jos puolustus innostuu jahtaamaan liikaa QB:ta linjan takana niin tällöin aukeaa helppoja heittopaikkoja. Niin, mitäs teet? Annatko QB:n juosta vai koitatko ajella hänet vai jäätkö kyttäämään heittoa? Siinäpä mietittävää sekunnin ajaksi puolustukselle...
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Crouchista tosiaan odotettiin aikanaan paljon ja nyt kaveri on tekemässä paluuta. Crouchin tulevaisuus riippuu paljon siitä, että kuinka kauan legenda itse jaksaa vielä jatkaa Packersin päällikkönä.

Kordell Stewartille teki varmasti hyvää päästä pois Pittsburghista, sillä vastuuta ei enää viime kaudella tullut. Parhaalla kaudellaan 1997 Stewart muistaakseni heitti 20+ touchdownia ja juoksi itse 10 lisää. Stewart voi hyvinkin saada Bearsit vireeseen.

edit: quarterbackien mahdollisiin juoksuihin vaikuttaa tietysti paljon se miten offensive line toimii ja pysyy kasassa. Esimerkiksi Philadelphialla offensive line toimi viime kaudella niin hyvin, että McNabbilla oli usein runsaasti aikaa miettiä eri vaihtoehtoja.

Itse odotan quarterbackeista etenkin Manningilta todella paljon.

Quarterbackeista voisi kirjoitella vielä lisää kunhan töiltä ehtii...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös