Mainos

NFL offseason 2012

  • 51 451
  • 319

Cube

Jäsen
Kamala ensimmäinen kierros. DeCastro, Hightower ja Jones pahimpiin AFC-kilpailijoihin. Sillä tavalla! Täytyy kuitenkin odottaa nuo loput kierrokset ennen kuin täysin masentelee. Eipä siihen muutenkaan varmaan syytä ole, koska nämä jutut ovat pohjimmiltaan aina niin arpapeliä.
 

Rocco

Jäsen
NFL:n draftissa toteutui taas aika paljon se tosiasia, että parasta saatavilla olevaa pelaajaa ei usein draftata, vaan otetaan kärkikierroksilla aina se kuka joukkuetta eniten hyödyttää, tai kaupataan vuoro pois. NHL:ssä kun roolitukset on paljon väljemmät ja joka pelipaikalle tarvitaan enemmän pelaajia, siellä voidaan ottaa draftissa sellainen pelaaja keneen ei välttämättä ole tarvetta, mutta otetaan vain siksi kun niin kova pelaaja on kyseessä.

St.Louis oli kyllä aika iso voittaja tässä draftissa, kauppaamalla kakkosvuoronsa kovaan hintaan. He siirtyivät vain neljä sijaa taaksepäin tämän vuoden 1. kierroksella, saivat ensi vuodelle ylimääräisen kakkoskierroksen varauksen, ja ylimääräisen 1. kierroksen varauksen 2014 draftiin.

Eikä ollut ihme, että juuri Cleveland varasi 28-vuotiaan Brandon Weedenin. Siellä kaupungissa osataan sotkea noi QB-asiat erinomaisesti. Nyt siellä on ehkä parhaiten valmis QB tämän vuoden draftista pallon kanssa pyörimässä. Tulevaisuuttahan sinä uhrattiin, mutta Browns nyt tarvii apuja nopeasti tälle osastolle.

Detroit paransi jälleen joukkuettaan mainiolla haulla. Riley Reiff oli hyökkäyksen linjaan heille mainio haku. Puolustusta on vahvistettu paljon, etenkin linjassa, QB on huippulupaus ja heittouhka on kova. Nyt saadaan lisäaikaa Staffordille.

Toinen kierros tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen!
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Uskomaton ykkoskiekka draftissa! Eagles treidasi kolme pykalaa ylospain saadakseen odotetusti lahes joka draftboardilla parhaaksi puolustuksen tackeliksi rankatun Fletcher Coxin. Kaveri oli rankattu top 10 monissa mockeissa ja kyseessa on Kansas Cityn vuoroa aikaisemmin menneeseen Dontari Poeen verrattuna kaksi kertaa rajahtavampi ja atleettisempi kaveri. Alle 300 paunaisesta kaverista kun on kyse, niin juoksun puolustaminen on yllattaen ollut yliopistotasolla miehen heikkous. No. Nyt Eaglesin puolustuksen linja on mallia Jason Babin + Fletcher Cox + Cullen Jenkins + Trent Cole. Cornerit ihan ookoo tasoa, joten nyt oikeasti on taysin valmennuksesta kiinni, kuinka paljon tuohon puolustukseen heitetaan.

Redskins odotetusti draftasi RGIII ja nayttaa silta, etta vikkela puolustuksen linja tulee tarpeeseen Shanahanin bootleg TE ulos pelikirjaa varten. Dallas taas vastasi paivan yllatyksesta, nimittain Mark Barronia veikkailin itse Cowboysille. Morris Claiborne on kieltamatta yksi draftin lahjakkaimmista pelaajista, mutta second rounderi on mielestani liikaa tuosta kaupasta. Dallas olisi saanut todella hyvan pelaajan draftattua omalla vuorollaan ja mielestani safety tai lb olisi tuonut ratkaisun paljon akuutimpaan ongelmaan. Dallasin takakentta on ookoo, mielestani joukkueessa tulisi olla sakkiapua myos muualta kuin Demarcus Waren osalta. Giants on ilmeisesti siirtymassa lopullisesti pois powerijuoksujoukkueesta draftaamalla kevyen vikkelan bakin, joka joukkueesta loytyy jo valmiiksi. Bradshawhan allekirjoitti 4 vuotisen diilin viime kaudella, joten ilmeisesti Giants peluuttaa bakkeja rotaatiolla tai muuten aika turha ykkosrounderin valinta omasta mielestani.
 

Fakap

Jäsen
St.Louis oli kyllä aika iso voittaja tässä draftissa, kauppaamalla kakkosvuoronsa kovaan hintaan. He siirtyivät vain neljä sijaa taaksepäin tämän vuoden 1. kierroksella, saivat ensi vuodelle ylimääräisen kakkoskierroksen varauksen, ja ylimääräisen 1. kierroksen varauksen 2014 draftiin.

Eilen St. Louis oli kyllä voittaja, sitä ei käy kiistäminen. Mutta ennen draftia ei. Fisher & co. menettivät kaksi korkeiten sijoitettua pelaajaa heidän listallaan ainoastaan(?) sen takia, että Fisher ja Shanahan ovat kavereita. Clevelandin tarjous RG3:sta oli lukuisten raporttien mukaan samalla tasolla Washingtonin kanssa. Monen mielestä tarjouksista jopa se parempi, ottaen huomioon että Rams olisi ainoastaan pudonnut sijalle 4. draftissä. Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että Ramsin olisi pitänyt treidata kakkospicki Clevelandiin. Täten olisivat saaneet joko heidän ykköskohteensa, eli Richardsonin, tai kakkosen, eli Blackmon. Pelaajien rankkaus käy esim. tästä Yahoo Sportsin Michael Silverin raportista ilmi. Mies oli Ramsin war roomissa ykköskierroksen aikana. Kaiken kaikkiaan aikamoista penailua antaa henkilökohtaisten tunteiden vaikuttaa siirtoihin.

Eikä ollut ihme, että juuri Cleveland varasi 28-vuotiaan Brandon Weedenin. Siellä kaupungissa osataan sotkea noi QB-asiat erinomaisesti. Nyt siellä on ehkä parhaiten valmis QB tämän vuoden draftista pallon kanssa pyörimässä. Tulevaisuuttahan sinä uhrattiin, mutta Browns nyt tarvii apuja nopeasti tälle osastolle.

Weeden on parhaiten valmis monella tapaa, mutta mies on kyllä aikamoinen kysymysmerkki yhdessä asiassa. Hänen taitonsa taskun hajotessa, ei taida olla oikein kenenkään tiedossa. Niin hyvä OL Oklahoma Statella oli, ja niin nopeasti pallo Weedenin kädestä lähti. Ne vähät kerrat kun Weedenilla tuli NCAA:ssa kiire, ei peli näyttänyt hyvältä. Tätäkin on tosin vaikea arvioida kun ennen Weedenin huonointa peliä, koulun naisten lentopallovalmentaja(?) oli kuollut ennen tuota ottelua. Koko jengi oli kuulemma aika shokissa. Mielenkiintoista nähdä miten Weeden reagoi kun Brownsin OL:n oikea puoli tulee hajoamaan kerta toisensa jälkeen. Etenkin liikkeestä heittäminen paineen alla tulee olemaan mielenkiintoista nähdä. Tuo, ja tietenkin WCO:n oppiminen mahdollisimman nopeasti, tulee olemaan Weedenin haasteita. Kaikesta päätellen tämä kaveri on kuitenkin helvetinmoinen johtaja ja voittaja. Puoli Clevelandia kitisee tästä pickistä, ja puolet NFL-faneista nauraa, johtuen ainoastaan tuosta iästä, mutta se nyt kertoo enemmän näiden ihmisten älyn puutteesta kuin mistään muusta. Itse uskon ainakin että Weedenista tulee kovan luokan kuuppa. Kuinka kauan siinä kestää, ja kuinka kauan Weedenin ura kestää, sitä on vähän vaikeampi sanoa. Kaverin kroppa on kuitenkin käsittääkseni erinomaisessa kunnossa. Ei ole ainakaan liikaa iskuja tullut.

Ja kaikille ihmettelijöille, Bucs oli erittäin kiinnostunut treidaamaan Vikesin kanssa, ja olisi sen varmasti myös tehnyt ellei Browns olisi antanut parempaa tarjousta. Mielestäni hyvä veto varmistaa Richardson Tom Heckertilta. Muutenkin Heckertin draftaus on meikäläisen mieleen. Otetaan se joka halutaan, missä tahansa, miten tahansa, sanoi kuka muu mitä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
Twitteristä löytyi muutama raportti/huhu uskottavilta toimittajilta:

Ilmeisesti kolmospickiä hamuavia oli muitakin kuin Browns ja Bucks.

Colt McCoyta ollaan treidaamassa, vaikka mies itse haluaisi jäädä. Ainakin Packers osoittanut kiinnostusta. Myös Eagles ja Seahawks ovat etsineet uutta kuuppaa. Olisi kyllä jämpti paikkaaja jos/kun Rodgers loukkaantuu. Tämä uutinen oli kyllä odotettavissa. Mike Holmgren on aina halunnut antaa ykköskuupalleen rauhan. Ja se, jos mikä on fiksua Clevelandissa.

Cowboysin CB Mike Jenkinsia ollaan treidaamassa. Eipä tämäkään yllätä Carrin ja Claibornen tulon myötä.

Broncos kiinnostunut RB Lamar Millerista, Ravens OT Cordy Glennista ja Brownsilla on kuulemma tiukka päätös edessä jos molemmat, Glenn ja WR Stephen Hill ovat valittavissa numerolla 37.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Vähän kaksijakoiset fiilikset kakkospäivästä. Hyökkäyksen linja tuli kertaheitolla kuntoon Mike Adamsin valinnan myötä, mutta kolmannella kierroksella olisin odottanut vahvistusta vähän eri paikoille. LB Sean Spence on nopea ja pienikokoinen pelaaja, joka tulee toimimaan Lawrence Timmonsin back-uppina eikä siis tule korvaamaan James Farrioria. Toisaalta Adamsin kohdalla on isot kysymysmerkit pilvihommien vuoksi ja Spence on omalla paikallaan todella hyvä pelaaja. Eli molemmissa pickeissä puolensa.

Adams oli kovana Steelers-fanina combinessa suorittamansa käryn jälkeen painellut itse tapaamaan Rooneyta, Colbertia ja Tomlinia ja vakuuttanut, että tekee elämänmuutoksen ja lopettaa hölmöilyn. Tuo kuulostaa hyvältä merkiltä, mutta aika näyttää saako hän itseään niskasta kiinni. Colbert kertoi, että käryn jälkeen Adams tipahti listoilta kokonaan, mutta otettiin sinne takaisin tuon tapaamisen ja sen lopputuloksen ansiosta. Jos Adamsin osalta kaikki menee hyvin niin Steelersillä onkin yhtäkkiä yksi liigan paremmista linjoista. Näin se elämä heittelee.

Vielä huutaisi ainakin nosetacklea. Muuten käy pelinrakentajaa ja hyökkäyksen linjaa lukuunottamatta minkä tahansa pelipaikan pelaaja, kunhan on hyvä ja oikean tyyppinen.
 

Fakap

Jäsen
Näköjään edellä mainitsemani huhut oli sitten aivan täyttä smoke screenia...

Mike Adamsista vielä sen verran että pilven polttelu ei niinkään NFL-joukkueita haitannut (Steelersista en osaa sanoa), vaan se, että Adams valehteli asiasta joukkueiden haastatteluissa. Julkaisi kuitenkin anteeksipyynnön asiasta, ja joiltain joukkueilta, kuten Steelersilta, pyysi henkilökohtaisesti anteeksi. Tämä ele nosti kaverin aika monen joukkueen listoille takaisin "laatikosta", mihin menee näitä hölmöilleitä, joita yleensä sitten otetaan kun potentiaali on liian hyvää muihin jäljellä oleviin pelaajiin verrattuna.

Brownsilla kolme ensimmäistä varausta mielestäni aivan loistavia, hyökkäys näyttää nyt hyvinkin lupaavalta. Kakkoskierroksella otettu RT Mitchell Schwartz on monen mielestä paras "puhdas" RT tässä draftissä, se oli erittäin mieluinen pick. Vielä kun löytävät potentiaalisen WR:n ja mahdollisesti TE:n niin hyvä tulee. Rissuja on jäljellä vielä vaikka kuinka, ja ehkä se kovimman potentiaalin omaava TE myös, eli Ladarius Green.

Kolmoskierroksella alaspäin treidaamisen jälkeen tuli sitten DT John Hughes Cincinnatista. Monelle täysin tuntematon pelaaja, joka on ilmeisesti pelaillut 3-4v puolivaloilla ja vasta viime kaudella alkanut panostamaan jefuun. Pass rushiakin tuntuisi isolta mieheltä vähän löytyvän. Kuullostaa lupaavalta.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Colt McCoylle ei ole missään vaiheessa annettu kunnon mahdollisuutta menestyä Brownsissa. Kummallakaan kaudella McCoylla ei ole ollut _ketään_ kenelle heittää. Sama ongelma seuraa Weedenille. Monet pitävät Weedenin valintaa heikkona hänen iän ja korkean draftinumeron puolesta, mutta eihän 28v ikä QB:lle ole mikään ongelma. RB:lle se olisi, mutta QB:t pelaa joissain tapauksissa nelikymppisiksikin. Ei mitään ongelmaa. Hän on kypsä ja draftin eniten valmis kuuppa pelaamaan välittömästi hyvin. Valitettavasti vaan rissuongelma on aivan älytön. McCoysta joku jengi saa erittäin pätevän kakkospelinrakentajan ja myös potentiaalisen ykkösen. Jos olisin Jax niin lähtisin välittömästi soittelemaan. Miksei Vikeskin kirittämään Ponderia. (Tosin siellä olisi edelleen sama WR-ongelma McCoylle.)

Richardsonista tulee NFL:n top 3 RB ja mahdollisesti jo ekalla kaudella on top 10 jätkä. Legitiimin pitkän heiton uhka on kuitenkin ongelma kun kukaan ei oikein pysty venyttämään kenttää saatika koppaamaan palloa, mikä rajoittaa myös Richardsonin potentiaalia ensimmäisellä kaudellaan. Richardson oli pitkään collegen paras RB - jo sillä kaudella kun Mark Ingram voitti Tidessa Heismanin. Häntä käytettiin niin hyväksi bäkiksi erittäin vähän NCAA-tasolla, mikä vähentää loukkaantumisriskiä ja hänen wheels ovat todella tuoreet moneen muuhun collegesta tulevaan runnnig backiin verrattuna.

Seahawksin kolmannen rundin pick Russell Wilson on joku päivä aloittava QB NFL:ssa jos saa mahdollisuuden. Vahva käsi, hyvä pelinluvussa, terävä ja tarvittaessa vikkelät jalat. Transferasi itsensä senior-kaudeksi NC Statesta Wisconsiniin, jossa dominoi Big Teniä ensimmäisestä viikosta, vaikka offense oli uusi. Oli jo NC Statessa hyvä, mutta Wisconsinissa sai pätevän hyökkäyksen linjan eteensä ja luotettavan power run gamen ja oli loistava. Etenkin play actionista todella vaarallinen, heittää pirun pitkälle ja tarkasti. Siitä Seahawksin ekan rundin pickistä ei sitten varmaan kannata paljoa puhuakaan... ehh...

Se oli Chargersin lykky, jolle putosi South Carolinan Melvin Ingram. Kova poika hyppimään paikasta paikkaan ja atleettinen pass rusher. Myös Steelersin David DeCastro oli kova steal niinkin alhaalla kuin Pittsburgh varasi. Pittsburghin heikkous on ollut hyökkäyksen linja jo useamman vuoden, mutta nyt se alkaa näyttää todella lupaavalta DeCastron, Pounceyn ja Mike Adamsin myötä. Syytä onkin, sillä Roethlisbergerillä ei sytytä ihan yhtä nopeasti kuin muilla liigan kärkipelinrakentajilla.

Tänäpäisen puolelta Benjamin haiskahtaa stealilta neljännellä kiekalla. Jo freshman-kaudellaan oli erittäin vaarallinen Miamissa. Nopea kuin mikä ja varmat kädet. Toki ei sitten kovin montaa ilmapallotaistoa voita, mutta oli ainakin alkuaikanaan U:ssa fyysisempi kuin koko antaisi olettaa. Mutta ei hän tietenkään mikään legit ykkösrissu ole, jota Weeden tai Colt tarvitsee. Myös Chargersin AJ Smith jatkoi hyvää draftiaan varaamalla pass catching TE:n stunttaamaan Gatesia tarvittaessa. SD:n hyökkäyksen linja tosin vähän huolettaa.

Kirk Cousins päätyi sitten RGIII:n kakkoseksi. Vähän epäkiitollinen paikka, kun Cousinsilla voisi olla eväät ihan aloittavaksikin NFL-kuupaksi. On Shanahanilla ainakin puuhaa kun koutsaa kahta rookie-pelinrakentajaa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Vielä huutaisi ainakin nosetacklea. Muuten käy pelinrakentajaa ja hyökkäyksen linjaa lukuunottamatta minkä tahansa pelipaikan pelaaja, kunhan on hyvä ja oikean tyyppinen.

Noniin. Viimeisimmän jälkeen Steelers todellakin teki peliliikkeen ja treidasi ylöspäin nappaamaan NT Alameda Ta'amun. Vitoskierroksella valittiin RB Chris Rainey.

Taamu täyttää todella ison loven Steelers puolustuksesta. Casey Hampton ei ole enää nuori poikanen ja saattaa olla ensi kauden alun sivussa loukkaantumisen takia. Taamulle siis tiedossa heti vastuuta. Videolta katsottuna juuri sellainen kuin nosetacklen pitääkin olla. Jumalattoman iso ja vahva. Ei mikään nopea, mutta se ei ole mikään vaatimus. Hieno hankinta.

Chris Rainey on Floridan nopeista keskushyökkääjistä se vähemmän nopea. Ei ole puhtaana backina kovinkaan kummoinen, mutta tuo tuolle osastolle juuri sitä mitä se kaipaa eli nopeutta ja pallon kiinniottokykyä. Tällä hetkellä pelikuntoisista rosterissa olevista pelikokemusta omaavista backeista kaikki ovat siis enempi mörssäriosastoa. Baron Batch on lupaava, mutta täysin testaamaton. Mendenhall on puolestaan sivussa ainakin alkukauden. Mewelde Moore pitäisi olla muuten vaan korvattavissa vaikka onkin hoitanut hommansa hyvin tarvittaessa. Rainey toimii myös palauttajaspesialistina mikä on hienoa kun otetaan huomioon, että Antonio Brownilla riittää nykyään muutakin tekemistä.

Tähän mennessä todella hyvä drafti vaikka edelleen varsinkin tuo Spence hieman ihmetyttää. Katsellaan jos sieltä tarttuisi vielä joku hyvä pelaaja haaviin jämäsijoilla.
 

Fakap

Jäsen
Colt McCoylle ei ole missään vaiheessa annettu kunnon mahdollisuutta menestyä Brownsissa. Kummallakaan kaudella McCoylla ei ole ollut _ketään_ kenelle heittää. Sama ongelma seuraa Weedenille. Monet pitävät Weedenin valintaa heikkona hänen iän ja korkean draftinumeron puolesta, mutta eihän 28v ikä QB:lle ole mikään ongelma. RB:lle se olisi, mutta QB:t pelaa joissain tapauksissa nelikymppisiksikin. Ei mitään ongelmaa. Hän on kypsä ja draftin eniten valmis kuuppa pelaamaan välittömästi hyvin. Valitettavasti vaan rissuongelma on aivan älytön. McCoysta joku jengi saa erittäin pätevän kakkospelinrakentajan ja myös potentiaalisen ykkösen. Jos olisin Jax niin lähtisin välittömästi soittelemaan. Miksei Vikeskin kirittämään Ponderia. (Tosin siellä olisi edelleen sama WR-ongelma McCoylle.)

Nähtävästi nuo McCoyn siirtohuhut olivat ennenaikaisia. Brownsin mukaan mitään siirtopuheita ei ole ollut, eikä tule olemaan jos tilanne sopii McCoylle.

Toki Brownsin rissut olivat erittäin heikkoja viime kaudella, mutta minkä takia? WCO:n tuominen todella lyhyellä off-seasonilla sai rissujen päät sekaisin. Ei riitä sormet eikä varpaat laskemaan kertoja kun jampat olivat väärässä muodostelmassa tai juoksivat väärää reittiä. Aikaa opetella oli yksinkertaisesti liian vähän. Tämän pitäisi parantua huomattavasti toisella kaudella, etenkin kun off-season on täysipituinen. Lisäksi kaksi suurimman potentiaalin omaavaa, Greg Little ja Jordan Norwood tulee jatkamaan kehitystään. Littlellä on täydet mahdollisuudet olla ihan varteenotettava #1 WR.

Eikä McCoy yksinkertaisesti pystynyt heittämään palloa niin että rissu saisi jatkettua juoksuaan välittömästi kopin jälkeen. Ei ole sitä mielestäni oikein ikinä osannut. Saati että pystyisi pitkiä palloja heittämään. Ja vielä kun otetaan huomioon McCoyn heikko heittovoima ja Clevelandin sää, ei tätä jamppaa jää kukaan kaipaamaan jos lähtee. Mutta kyllähän Coltista pätevän paikkaajan joku joukkue saisi, etenkin joku domessa pelaava. Itse toivon että McCoy ei jatka Clevelandissa, hän kun ei voi voittaa ykköskuupan roolia ilman että Weeden epäonnistuu täydellisesti, tai loukkaantuu. Se voi kirpaista nuorta miestä vähän liikaa ja tuoda ongelmia joukkueeseen. Myös Seneca Wallacen voisi ulostaa suosiolla, täysin paska back-upin rooliin. Ei ole joukkuepelaaja, eikä kuulemma tuo mitään noihin kuuppien palavereihin, odottaa vain että ykkönen kusee tai loukkaantuu. Ei hyvä. Tannehillin varaamisen myötä kohta taas työpaikkaa etsivä David Garrard olisi paljon parempi vaihtoehto.

Kirk Cousins päätyi sitten RGIII:n kakkoseksi. Vähän epäkiitollinen paikka, kun Cousinsilla voisi olla eväät ihan aloittavaksikin NFL-kuupaksi. On Shanahanilla ainakin puuhaa kun koutsaa kahta rookie-pelinrakentajaa.

Washington on nuorelle, ei valmiille pelinrakentajalle yksi liigan parhaita paikkoja. Siellä kun on aikamoiset kuuppa-kuiskaajat duunissa. 3v Shanahaneiden opissa ja sitten treidataan muualle, tai 4v ja poistuu vapaana agenttina. Mielestäni aika täydellinen tilanne. Varmasti vituttaa Cousinsia itseään, mutta voi sitten kysellä esim. Aaron Rodgersilta, Steve Youngilta ja sitten David Carrilta sekä Tim Couchilta kumpi on parempi vaihtoehto. Aloittaa paskassa jengissä rookiena vain sen takia kun joukkueella ei ole muuta vaihtoehtoa, vai olla loistavien mentoreiden opastuksessa muutama vuosi, ja sitten valmiimpana pelaajana aloittaa. Ja loistavana mentoreina en todellakaan tarkoita Favrea ja Montanaa vaan valmentajia. Aivan liian monen pelinrakentajan uraa on avitettu pilaamaan peluuttamalla näitä liian aikaisin, liian paljon, liian huonossa jengissä. Onneksi Cousins ei ole yksi näistä.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Vissiin historian ensimmainen Browns kannattaja palstalla! Olisi todella mukavaa, jos Browns kykenisi haastamaan Ravensin, Steelersin ja Bengalsin seuraavan kolmen vuoden sisalla tosissaan! Sikali kun katsoo Brownsin rosteria niin rissut ei (niiden parin pelin perusteella) mita Clevelandilta nahnyt, kuitenkaan ole niin huonoja, mita naista kirjoituksista voisi paatella (Massaquoi ja Cribbs). Luulisi tuolla vikkelyydella karyttavan divisioonan muita takakenttia siten, etta se 30 pinnaakin saadaan tauluun. Hyokkayksen linjasta ei Joe Thomasin lisaksi mielestani loydy depthia juurikaan. Alex Mackin naen hieman yliarvostettuna Centterina ja kaytannossa korkean draftpickin takia hypetettyna. Tom Heckert on todella kova kettu draftaamaan ja Mike Holmgrenin kanssa onnistuvat luultavasti rakentamaan joukkueeseen modernimman heittohyokkayksen, jota nflssa tana paivana menestyminen vaatii.
Washington on nuorelle, ei valmiille pelinrakentajalle yksi liigan parhaita paikkoja. Siellä kun on aikamoiset kuuppa-kuiskaajat duunissa. 3v Shanahaneiden opissa ja sitten treidataan muualle, tai 4v ja poistuu vapaana agenttina. Mielestäni aika täydellinen tilanne. Varmasti vituttaa Cousinsia itseään, mutta voi sitten kysellä esim. Aaron Rodgersilta, Steve Youngilta ja sitten David Carrilta sekä Tim Couchilta kumpi on parempi vaihtoehto. Aloittaa paskassa jengissä rookiena vain sen takia kun joukkueella ei ole muuta vaihtoehtoa, vai olla loistavien mentoreiden opastuksessa muutama vuosi, ja sitten valmiimpana pelaajana aloittaa. Ja loistavana mentoreina en todellakaan tarkoita Favrea ja Montanaa vaan valmentajia. Aivan liian monen pelinrakentajan uraa on avitettu pilaamaan peluuttamalla näitä liian aikaisin, liian paljon, liian huonossa jengissä. Onneksi Cousins ei ole yksi näistä.
Mielestani Washington on, kuten se on ollut viimeiset kymmenen vuotta melkoinen career killer pelinrakentajille. Shanahanin menestys kaytannossa perustuu tuohon yhteen SB voittoon, ja kun Elway yhtena kaikkien aikojen parhaista pelinrakentajista ja mm. Terrell Davis loytyy rosterista, todella hyva hyokkayksen linja niin se antaa aika hyvat pelimerkit valmentajalle coachata joukkue paatyyn asti. Washingtonin materiaali hyokkayksessa on toistaiseksi todella kapeaa. Joukkue on viime vuosina kayttanyt korkeita pickeja mm. rissuihin, Trent Williamsiin yms. ja silti keskitason kornerit ja puolustuksen linjat dominoivat joukkuetta kentalla (giantsia vastaan jalkimmainen peli, peli 2 eaglesia vastaan). Viime kaudella uhrilistalla oli kaksi pelinrakentajaa, joista John Beckilla olisi saattanut olla ihan lupaava ura edessa. Mielenkiinnolla odotan, miten Cousinsin preseason kulkee ja tuleeko Washingtonin hyokkayksella menemaan ratkaisevasti paljon paremmin RGIII draftaamisen jalkeen, mutta eihan tuosta paase mihinkaan, etta Arizonan tai Jacksonvillen picki olisi ollut miehelle lottovoitto verrattuna Washingtonin vastaavaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jatketaan tätä omaa jankkaamistani. Tim Tebow valittiin NFL:n Top-100:aan, joten ei ole ihan turha pelaaja hänkään:

Tim Tebow happy to make 'Top 100' list of NFL players

(linkki vie nfl.com:in artikkeliin Tim Tebow:sta NFL:n Top-100 rankkauksessa). Ja äänestäjinä NFL:n pelaajat itse. Vaan Tebow:n morkkaaminen jatkuu, kuten artikkelista voi huomata. Ei mitään respectia Timmylle.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Katsellaan jos sieltä tarttuisi vielä joku hyvä pelaaja haaviin jämäsijoilla.

Pitääpäs vetää loppuyhteenveto vielä tuosta viimeisestä päivästä nyt kun on vaputkin vietetty. 6. kierroksen varauksen Steelers treidasi saadakseen Alameda Ta'amun. 7. kierroksen varsinaisella vuorolla joukkue varasi WR Toney Clemonsin Coloradosta. Korvaavilla varauksilla joukkue varasi 7. kierroksen lopussa TE David Paulsonin Oregonista, CB Terrence Frederickin Texas A&M:sta ja OT Kelvin Beachumin SMU:sta.

Clemons saattaa osoittautua hyväksi pelaajaksi. 6'2" pituutta, 210 painoa ja pinkaissut 40 jaardia jonnekin 4,4 s tuntumaan. Osaa pelata ja on hyvä myös blokkaamaan. Saanut huonoa palautetta käsistään eli pallo vähän polttelee välillä. Nauhan perusteella näyttää kuitenkin erittäin hyvältä haulta. Ehdottomasti hyvät mahdollisuudet vähintään back-upiksi ja jatkossa jopa aloittajaksi.

TE David Paulsonia pidetään hitaana NFL:ään, mutta ilmeisesti muuten erittäin osaava ja ennenkaikkea fiksu pelaaja. Pelasi monipuolisessa roolissa Oregonissa, joten tottunut monenlaiseen vastuuseen. Voisi kuvitella, että kilpailee H-backin roolista David Johnsonin kanssa. Kun muistetaan, että Weslye Saundersilla on kauden alussa neljän ottelun pelikielto niin Paulsonilla on melko hyvät mahdollisuudet päästä joukkueeseen. Saa nähdä miten pärjää NFL-vauhdissa.

CB Terrence Frederick on ilmeisesti lahjakas aluepuolustaja, mutta NFL-korneriksi pienikokoinen ja hidas. Tulee siis tuskin koskaan olemaan aloittava pelaaja, mutta spessuissa ja nickel/dime puolustuksissa saattaa löytyä rooli hänellekin. Steelersin rosterissa on neljä selkeästi kovempaa korneria, mutta viidennen kornerin paikalle hyvät mahdollisuudet huonosta kilpailusta johtuen.

OT Kelvin Beachum on myös sarjassamme luotettava pelaaja collegessa, mutta puutteita löytyy seuraavalle tasolle noustaessa. Beachumin suurin puute on koko. Hän on vain 6'2" pitkä mikä on tacklelle turhan vähän. Ilmeisesti ei ole myöskään mitenkään erityisen nopea tai vahva pelaaja. SMU pelaa pääasiassa heiton kautta, joten vähän katsomaton kortti juoksublokkaajana. Hyvinä puolina voidaan pitää hyvää tekniikkaa ja pitkää kokemusta aloittavana pelaajana. Beachumilla on kuitenkin todella pitkä matka kokoonpanoon kun katsoo ketä hänen edelleen on rosterissa.

Viimeisenä päivänä ei siis mitään kovin ihmeellisiä asioita nähty Steelersin osalta. Kokonaisuutena draftia voidaan pitää kuitenkin enemmän kuin onnistuneena. Joukkueen ehdottomasti suurin ongelma eli hyökkäyksen linja tuli paikattua todella hyvin ja puolustukseen saatiin tämän hetken kriittisimmälle paikalle mies eli korvaaja Casey Hamptonille. Nyt kun on tullut tutustuttua enemmän niin Chris Rainey saattaa myös osoittautua todella hyväksi pelaajaksi omassa roolissaan. Myös Spencen valinta alkanut tuntumaan hyvältä, kun tuo rooli selvisi. Toki draftista olisi kelvannut varattujen lisäksi myös kova CB, S ja buck LB, mutta kaikkea ei voi saada ja varattuihin pelaajiin voi olla pääasiassa todella tyytyväinen. Arvosana on edelleen kiitettävä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Tänään tuli pelikiellot pelaajille jotka olivat osallisena Saintsin bounty-jupakassa. Scott Fujita 3 peliä, Anthony Hargrove 8 peliä, Will Smith 4 peliä ja Jonathan Vilma koko ensi kausi. Noistahan ainakin Hargrove siirtyi juuri Packersiin.
 

Fakap

Jäsen
Vissiin historian ensimmainen Browns kannattaja palstalla! Olisi todella mukavaa, jos Browns kykenisi haastamaan Ravensin, Steelersin ja Bengalsin seuraavan kolmen vuoden sisalla tosissaan! Sikali kun katsoo Brownsin rosteria niin rissut ei (niiden parin pelin perusteella) mita Clevelandilta nahnyt, kuitenkaan ole niin huonoja, mita naista kirjoituksista voisi paatella (Massaquoi ja Cribbs). Luulisi tuolla vikkelyydella karyttavan divisioonan muita takakenttia siten, etta se 30 pinnaakin saadaan tauluun. Hyokkayksen linjasta ei Joe Thomasin lisaksi mielestani loydy depthia juurikaan. Alex Mackin naen hieman yliarvostettuna Centterina ja kaytannossa korkean draftpickin takia hypetettyna. Tom Heckert on todella kova kettu draftaamaan ja Mike Holmgrenin kanssa onnistuvat luultavasti rakentamaan joukkueeseen modernimman heittohyokkayksen, jota nflssa tana paivana menestyminen vaatii.

Olen kyllä satavarma, että Browns tulee taistelemaan toden teolla playoffs-paikasta viimeistään 2014. Mahdollisesti jo 2013. Pitkä prosessihan tämä on, muuttaa NFL:n yksi vanhimmista ja taidottomimmista joukkueista päinvastaiseksi. Mutta nyt on todella monta palikkaa kentällä valmiina, unohtamatta tietenkään front officea ja valmennusta.

Olen tuosta Brownsin hyökkäyksen linjasta hieman eri mieltä, potentiaalia siinä on ainakin valtavasti. Nyt pitäisi olla jokainen tulevaisuuden linjamies joukkueessa, enää vain kokemusta ja yhteen hitsautumista niin hyvä tulee. Hyökkäyksen linja on muutenkin sellainen alue, missä tuttavallisuus ja kokemus toisista ovat ehdottomasti taitoa tärkeämpiä. Mack on toki tietyissä piireissä yliarvostettu korkean varausnumeronsa takia, mutta ehdottomasti silti keskivertoa parempi centteri. Ja tuntee jo valmiiksi uuden RT Schwartzin, joka vaikuttaa kaikesta päätellen erittäinkin hyvältä varaukselta. Lisäksi heittäisin Jason Pinkstonin ilmoille yhtenä ensi kauden yllättäjistä. Jamppa on aivan himotreenaaja, ja on vetänyt lopputalven asti LeCharles Bentleyn vähintäänkin laadukkaissa opeissa, ihan ruokavalioita myöten.

Mielestani Washington on, kuten se on ollut viimeiset kymmenen vuotta melkoinen career killer pelinrakentajille. Shanahanin menestys kaytannossa perustuu tuohon yhteen SB voittoon, ja kun Elway yhtena kaikkien aikojen parhaista pelinrakentajista ja mm. Terrell Davis loytyy rosterista, todella hyva hyokkayksen linja niin se antaa aika hyvat pelimerkit valmentajalle coachata joukkue paatyyn asti. Washingtonin materiaali hyokkayksessa on toistaiseksi todella kapeaa. Joukkue on viime vuosina kayttanyt korkeita pickeja mm. rissuihin, Trent Williamsiin yms. ja silti keskitason kornerit ja puolustuksen linjat dominoivat joukkuetta kentalla (giantsia vastaan jalkimmainen peli, peli 2 eaglesia vastaan). Viime kaudella uhrilistalla oli kaksi pelinrakentajaa, joista John Beckilla olisi saattanut olla ihan lupaava ura edessa. Mielenkiinnolla odotan, miten Cousinsin preseason kulkee ja tuleeko Washingtonin hyokkayksella menemaan ratkaisevasti paljon paremmin RGIII draftaamisen jalkeen, mutta eihan tuosta paase mihinkaan, etta Arizonan tai Jacksonvillen picki olisi ollut miehelle lottovoitto verrattuna Washingtonin vastaavaan.

Niin, puhuin siis kakkoskuupasta. Sillähän ei ole Cousinsille mitään väliä vaikka koko muu joukkue olisikin aivan surkea, mies kun ei pääse kuitenkaan pelaamaan. Shanahan sai loihdittua Jay Cutlerista kuitenkin ihan kovan pelimiehen ja ennen kaikkea, sai otettua kaiken mahdollisen irti Jake Plummerin vajavaisista taidoista. Mielestäni se on aika kova näyttö. No, oli miten oli, Shanahan on hyvinkin arvostettu nimenomaan pelinrakentajien kehittäjänä ympäri liigan, siitä ei pääse mihinkään. Aika näyttää miten Cousinsin käy. Onko siellä Arizonassa ja Jacksonvillessa sitten erityisen laadukkaita mentoreita (en tiedä kun en kumpaakaan jengiä ole pahemmin seurannut), vai meinaatko että pelkästään pelaamalla oppii? Eikö Arizonassa nimenomaan ole yksi liigan huonoimpia hyökkäyksen linjoja?
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Niin, puhuin siis kakkoskuupasta. Sillähän ei ole Cousinsille mitään väliä vaikka koko muu joukkue olisikin aivan surkea, mies kun ei pääse kuitenkaan pelaamaan. Shanahan sai loihdittua Jay Cutlerista kuitenkin ihan kovan pelimiehen ja ennen kaikkea, sai otettua kaiken mahdollisen irti Jake Plummerin vajavaisista taidoista. Mielestäni se on aika kova näyttö. No, oli miten oli, Shanahan on hyvinkin arvostettu nimenomaan pelinrakentajien kehittäjänä ympäri liigan, siitä ei pääse mihinkään. Aika näyttää miten Cousinsin käy. Onko siellä Arizonassa ja Jacksonvillessa sitten erityisen laadukkaita mentoreita (en tiedä kun en kumpaakaan jengiä ole pahemmin seurannut), vai meinaatko että pelkästään pelaamalla oppii? Eikö Arizonassa nimenomaan ole yksi liigan huonoimpia hyökkäyksen linjoja?
Kukaan tiimi ei osta Washingtonin kakkosqb:ta (Cousinsia) aloittamaan ilman nfl-tason näyttöjä. Käyttämäsi esimerkit, jotka istuivat penkillä, pelasivat samassa pleijjarikaliberi joukkueessa, he pääsivät pelaamaan elävien legendojen manttelinperijöinä SB-valmiisiin joukkueisiin.

Mike Shanahanin pelinrakentajat vuoden 1998 jälkeen ovat ottaneet 4 kertaa kuokkaan post seasonilla vs. yksi voitto. Plummer nyt oli pelinrakentajana mitä oli, mutta Cutler oli jo draftinsa toiseksi paras qb - 11 overall ja otti haltuunsa 7-4 recordilla majailevan joukkueen - toisin sanoen post seasonille melko varmasti etenevän joukkueen. Voidaan kyseenalaistaa myös se, oliko Cutler oikeasti NFL:n huippuja, vaikka aikamoinen rakettikäsi kaverilla on. Minä todella ihmettelen tuota Shanahaniin kohdistuvaa arvostusta, vaikka mies on kaksi kautta putkeen aloittanut pelinrakentajalla, jonka ura on noussut pystyyn juuri Washingtonissa. Mikäli kolmas kausi epäonnistuu putkeen, ulostetaan mies melko varmasti tiimistä. Sen jälkeen tarvitsee Cousinsille hankkia uusi mentori. Lisäksi mm. McNabb ja Beck keskustelussa on tullut ilmi, ettei mies osaa veljensä Kyle Shanahanin kanssa sopeuttaa ideaalia hyökkäystään yhtään käytettävissä olevaan materiaaliin, varsinkaan pelinrakentajien osalta.

Ensiksi tosiaan Cousinsin tarvitsisi vakuuttaa joku joukkue ostamaan miehen ykköspelinrakentajaksi. Youngilla oli takana 4 td:n iltaa ja hän pääsi jatkamaan samassa tiimissä (49ersissa). Matt Schaub pelasi todella loistavasti Vickin ollessa kylmänä ja Houston vakuuttui miehestä. Rodgers pelasi puoli peliä, mutta sama joukkue (Packers) olisi ollut valmiina peluuttamaan miestä jo rookie kauden jälkeen, mikäli Favre ei olisi ilmoittanut jatkavansa.

Toinen juttu on se, että jos mies haluaa potentiaalisille ostajilleen antaa näyttöjä, se tapahtuu Washingonissa, jossa on jo RGIII, jota peluutetaan menneiden pickien takia loputtomiin. Mikäli mies pelaa, tulee se pelaaminen tosiaan tapahtumaan Washingtonin materiaalilla, jossa tosiaan 10 vuotta ollaan draftattu ja vedetty free agency typerästi.

Sekä Jacksonville, että Arizona ovat epätoivoisessa asemassa. Arizona osti juuri kolbin todella isolla summalla Eaglesista (2nd rd draft pick ja DRG) - joka floppasi täysin, Jacksonville taas peluutti Garrardia itsepäisesti useamman huoonon vuoden, jonka jälkeen tämä viime kauden QB-sekoilu alkoi. Tässä on nyt kysymys siitä, että miehen tarvitsee saada näyttöjä aikaan. Samalla joukkueen missä hän pelaa, tarvitsee parantua.

Arizonassa se ongelma on linja mutta rissut ovat kunnossa. Jacksonvillessä taas molemmat ovat perseestä, mutta aloittamaan on suht helppo päästä ja pelata paineettomassa tilassa. Mahdollisesti rookie sopparilla loppuun asti. Washingtonissa on hieman eri meininki tämän osalta eli paineet aivan eri luokkaa ja qb:den vaihtuvuus todella suurta.

List of Washington Redskins starting quarterbacks - Wikipedia, the free encyclopedia
 

#76

Jäsen
Patriots Boston Globen mukaan tehnyt sopparin RB Addain kanssa. Tällä hankinnalla Patriots tuo kokemusta muuten ohkaiseen RB-osastoonsa. Addai korvaa siis Green-Ellisin, joka siirtyi aiemmin Bengalssiin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kukaan tiimi ei osta Washingtonin kakkosqb:ta (Cousinsia) aloittamaan ilman nfl-tason näyttöjä.

NFL:ssä välillä paniikki valtaa GM:t ja omistajat ja tämän tapahtuessa voi hyvinkin olla että Cousins hankitaan Washingtonista. Viimeisin hyvä (lue idioottimainen) ratkaisu oli hakea Charlie Whitehurst Chargersista Seahawkseihin jossa hän oli itseasiassa vasta 3.kuuppa. Seattle maksoi hänelle muistaakseni jotain 4 milliä per kausi...
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Bills teki odotetun siirron ja solmi Fred Jacksonin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Jacksonin nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden.
 

#76

Jäsen
Wes Welker allekirjoittanut vuoden diilin Patriotsin kanssa. Patsin WR-osastolla on tunkua ja mielenkiintoista nähdä ketkä mahtuvat mukaan lopulliseen rosteriin.
 

#76

Jäsen
Wes Welker allekirjoittanut vuoden diilin Patriotsin kanssa. Patsin WR-osastolla on tunkua ja mielenkiintoista nähdä ketkä mahtuvat mukaan lopulliseen rosteriin.
Tuore hankinta Gonzales saanut lähteä ja samoin Ocho sai siirtyä muualle. Kun tiimit karsivat pelaajia, niin miten pelaajien palkkaus menee? Saavatko liksaa sopimuskautensa loppuun vai onko soppareissa joku könttäirtisanomiskorvaus, mikä ei sitten vaikuta palkkakattoon?

Se on sitten alle sata päivää kauden alkuun ja pari kuukautta off-seasonin alkuun. Parin viikon päästä taitaa loppua game pass, mikä pitää kyllä uusia ensi kaudeksi.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tuore hankinta Gonzales saanut lähteä ja samoin Ocho sai siirtyä muualle. Kun tiimit karsivat pelaajia, niin miten pelaajien palkkaus menee? Saavatko liksaa sopimuskautensa loppuun vai onko soppareissa joku könttäirtisanomiskorvaus, mikä ei sitten vaikuta palkkakattoon?

Ochocinco tosiaan sai lähteä ja Gonzales pistettiin lihoiksi jo vähän aikaa sitten.
Sopimuksilla on omat pykälänsä mutta yleensä sieltä löytyy joku päivämäärä jonka jälkeen heille taataan koko kauden palkka. Ochocinco tiputti palkkaansa kolmesta miljoonasta yhteen miljoonaan jo offseasonilla mutta OTA:n aikana kävi selväksi ettei hän päässyt vieläkään sinuiksi playbookin kanssa.

Welker neuvottelee vieläkin sopimuksesta ja jos hän ei 16. päivään mennessä allekirjoita uutta pitempiaikaista sopimusta niin hänen pitää pelata franchise-tag sopimus pois alta.

Gronkowski puolestaan allekirjoitti uuden 6-vuotisen sopimuksen jonka arvo on jotain 54 miljoonan luokkaa.
 
Suosikkijoukkue
NY Jets, Knicks, Yankees, Islanders, Chelsea & TPS
New York Jets defense could benefit greatly from switch to 4-3 - NFL.com

Liigan 3-4-osasto uhkaa vähentyä entisestään, kun isot herrat pohtivat josko vaihto 4-3-puolustukseen olisi pelimiehen ratkaisu Jetsin osalta. Yllälinkitetyssä jutussa on parikin amerikkalaisittain 'solidia pointtia', malliin yksinkertaisesti parhaiden miesten saaminen kentälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös