No joo, kai se yksi päivä on tarpeeksi taukoa Jatkoajan NFL-ketjuun kirjoittamisesta :). Draft tuli ja meni, mitä jäi käteen? No monta lupaavaa pelaajaa liittyi liigaan ja useampi tasonsa jo todistanut veteraanipelaaja vaihtoi maisemaa. Koitan tähän vähän kokoilla mitä jäi mieleen draftista, mitkä jengit onnistuivat hyvin ja mitkä joukkueet tekivät ihmeellisiä valintoja. Mitään kirjain arvosanoja en jaksa lähteä miettimään. Jenkkilässä ne tuntuvat olevan kovinkin suosittuja, mutta omasta mielestäni aika turhia. Ennemmin kirjoitan ihan sanoin mitä mieltä olen.
Joukkueet joiden on syytä olla tyytyväisiä
Seattle Seahawks. Pakkohan heidän draftistaan on tykätä. Nappasivat kolmella ensimmäisellä pickillään vaatimattomasti pitkäaikaisen LT:n ja kaksi sähköistä playmakeria, yhden puolustukseen ja yhden hyökkäykseen. Earl Thomas on pallotaidoiltaan ja vaistomaiselta pelityyliltään ehkä paras jäljitelmä Ed Reedistä mitä collegesta on pitkään aikaan tullut. Toki hän on vähän pienikokoisempi eikä niin fyysinen mitä prototyyppiseltä safetylta toivoisi, mutta aikamoinen pallohaukka on kyseessä. Golden Tate taas oli viime kaudella aivan mielettömän hyvä Notre Damessa. Toki ND:n vastustajat ovat aina vähän mitä ovat, mutta Taten viime kausi oli jatkuvaa
highlight reelia. Kannattaa tuo video katsoa ihan loppuunasti, viimeinen catch on aika näyttävä. Hänen juoksutyyli on vähän väkinäisen näköinen eikä ole siten ihan yhtä räjähtävä kuin Percy Harvin, mutta muilta osin muistuttaa kyllä paljon viime kauden OROY:ta. Oli high schoolissa running back, joka kyllä näkyy hänen pelissään. Seahawks tulee varmasti käyttämään Tatea samoin miten Vikes käyttää Harvinia eli monipuolisesti. Itse tulen seuraamaan Tatea ensi kaudella erittäin tarkasti. Muista Seahawksin valitsemista pelaajista kiinnostaa TE Anthony McCoy. Kyseessä siis USC-jätkä joten pelejä tuli viime kaudelta nähtyä. Omaa potentiaalia lähes rajattomasti sillä on fysiikaltaan aika huima kaveri. Jotenkin tuntuu koko ajan vähän alisuorittavan, ei ole ollenkaan niin dominoiva kuin tuolla kropalla voisi olla. Ja ei ilmeisesti ole mikään neropatti kun kärähti combinen huumetestissä marijuanasta. Luulisi, että voisi sen verran pitää taukoa pössyttelystä, että tuollaisen etukäteen tiedossa olevan testin läpäisisi. No Seahawksin onni ettei läpäissyt, ei nimittäin olisi muuten tippunut 6.kierrokselle. Niin ja kaiken tämän lisäksi Seahawks hankki LenDale Whiten, Leon Washingtonin ja Kevin Vickersonin ihan naurettavan halvalla, pari jämävarausvuoroa taisi mennä vastineena. Eipä olisi paremmin voinut Carroll Era Frasier Cityssa alkaa.
San Francisco 49ers. Seahawksin perivihollinen NFC Westistä vetäisi myös huippudraftin. Jos 49ers viime kaudella oli vähän vailla identiteettiä, niin näiden tulokkaiden myötä joukkue alkaa näyttämään erittäin paljon valmentaja Singletaryn näköiseltä joukkueelta. Puolustus oli jo ennestään hyvä ja nyt sinne lisättiin Taylor Maysin ja Navorro Bowmanin tapaiset huippu-urheilulliset pommikoneet. Hyökkäyksessä taas viime kaudella oli ongelmana reikäjuustomainen O-line ja yleinen fyysisyyden puute. No Anthony Davis ja Mike Iupati tuovat linjaan välittömästi lisää ilkeyttä ja kovuutta. Siihen päälle vielä RB Anthony Dixon, jota on kutsuttu nimellä Sledgehammer. Aika unelmadraft 49ersille, erittäin kova suoritus vt.GM Trent Baalkelta. Luulisi noilla näytöillä löytyvän paikka ihan pitkäaikaismanagerinakin.
Baltimore Ravens. Loistavaa duunia jälleen Newsomelta ja Da Costalta. Kindle ja Cody kakkoskierroksella. Huimaa. Dez Bryantin mentyä Cowboysiin treidasi Ravens alaspäin ja ryösti Broncosilta kolmos- ja neloskierroksen pickit, joilla tarttui mukaan kaksi draftin parhaimpiin kuulunutta TE:ta. Noose taisi Dennis Pittaa kovasti hehkutella tuolla toisessa ketjussa. Itse en hänestä oikein mitään tiedä, mutta vertaukset Dallas Clarkiin kertovat varmasti jotain. Mutta olivat TE:t kuinka hyviä tahansa, itselleni Ravensin draftista jäi mieleen Terrence Cody. Ei hirveästi kiinnosta vaikkei häntä kentällä joka downilla nähdä. Kun Ngata ja Cody lyllertävät kentälle, voi QB saman tien turvautua audibleen ja siirtyä heittopeliin. Juoksut, ainakin keskelle, voi saman tien unohtaa.
Oakland Raiders. Vähän jopa naurattaa, että Raidersin tähän kategoriaan listaan, mutta pakko antaa tunnustusta kun liigan suurin vitsi kerrankin onnistuu jossain. Viisi ensimmäistä varausta (McClain, Houston, Veldheer, Campbell, Ford) olivat kaikki positiivisia pickejä. Kaksi ensimmäistä ovat erittäin hyviä pelaajia, tulevat isoista yliopistoista ja heidän bust-todennäköisyytensä on hyvin pieni. Veldheer on OT pienestä yliopistosta, mutta pelkkää hyvää olen hänestäkin lukenut. Toki hänellä on edessä suuri harppaus Hillsdalen yliopistosta NFL:ään, mutta 3.kierroksen varaukseksi hän oli hyvä haku. Campbell ja Ford ovat klassisia Raiders pickejä, mutta koska heidät varattiin 4.kierroksella, on tilanne ihan eri kuin viime vuonna Heyward-Beyn kohdalla. Ja Seattlen tavoin myös Oakland vahvistui veteraanipelaajilla. Jason Campbell on välitön upgrade JaMarcus Russellista. Ei Campbell kovin häävi QB kylläkään ole, itse asiassa Bruce Gradkowski on varmaan ihan samaa tasoa. Mutta koska Campbellin hankinta ilmeisesti tarkottaa Russellin lähtöä Raidersista, on tämä väkisinkin hyvä uutinen kaikille Raidersin ja NFL:n faneille.
Joukkueet joiden valinnat eivät aukene
Jacksonville Jaguars. California, Louisiana Tech, Central Arkansas, Murray State, Southern Illinois, James Madison. Siinä koulut joista Jags pelaajansa löysi. Totta kai pienistäkin kouluista voi löytyä hyviä pelaajia. Mutta itse ainakin suosisin isoista kouluista tulevia pelaajia jos tuolla GM:ää yrittäisin leikkiä. Powerhouse-joukkueista tulevat pelaajat tuovat sentään mukanaan voittamisen kulttuuria ja ovat yleensä olleet jo high schoolissa tähtipelaajia. Pienten koulujen kasvatit taas ovat usein yhden kauden ihmeitä joilla on vaikeuksia NFL:ssä kun vastustajien taso nousee räjähdysmäisesti. Tai vähintään he ovat monen vuoden projekteja joilta on parina ensimmäisenä kauten turha odottaa mitään. Alualu 10.overall selectionina oli myös aika paha reach. Vaikka uskonkin, että hänestä tulee hyvä pelaaja, oli tuo joka tapauksessa aivan liian aikainen vaihe ottaa hänet. Pari kautta sitten vielä tykkäsin Jacksonvillesta kun heillä oli dominoiva puolustus ja Leftwich esittämässä tuulimyllyä. Nyt en oikein enää lämpene Jagsien touhuille, näinköhän tässä olisi se Los Angelesin tulevaisuuden toivo saada jengi Losiin?
Buffalo Bills. Aika blaah koko Billsin organisaatio. Joten oikein sopiva draft class heille. Spiller on ainoa valopilkku, tosin hän onkin sitten aika kirkas valopilkku. Mutta O-line ei ole hyvä niin tuskinpa hän mitään supertulokaskautta pystyy vetämään. Melkein potkunpalautuksissa ja heittopelissä pitää hänen tuhonsa tehdä jos on tehdäkseen. Jefu on joukkuepeli jossa tarvitaan kovia työntekijöitä, ei siinä mitään. Mutta kyllä joka jengissä pitää olla edes pari profiilipelaaja, joilta voi odottaa otteluita voittavia suorituksia ratkaisutilanteissa. Buffalossa näitä kavereita ei vain yksinkertaisesti ole. Spiller sellainen voisi olla, mutta ei häneltä varmaan vielä ensi kaudella voi ihmeitä odottaa. Pelinrakentajina heillä on Trent Edwards, Ryan Fitzpatrick, Brian Brohm ja nyt 7.kierroksella varattu Levi Brown. Olisiko kannattanut kysellä esim. Campbellia Redskinseistä? Ei mikään ihmemies todellakaan, mutta starter hän tuossa jengissä olisi. Entäs Santonio Holmes Steelersista 5.kierroksen varausta vastaan? No, onneksi en ole Bills-fani. Olisi muuten aika ankeata tuollaista joukkuetta kannattaa.