New York Rangers 2022–2023 – nousu huipulle?

  • 135 595
  • 518

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Järkevämpäähän voisi tietysti olla pitää vain 6 puolustajaa ylhäällä niin sitten saisi sen 14 hyökkääjää, mutta pyhää Liboria tuskin uhrataan.
Eikös ylhäällä saa pitää 23 pelaajan rosteria? Vai liittyikö tämä palkkakattoon?

Jos nyt tuosta kärkiysistä Rangersin kohdalla puhutaan, niin otetaan nyt sekin huomioon, että Kravtsovia ei voida pitää ollenkaan varmana korttina. Onhan se lahjakas ja nuori, mutta tuli vain mieleen ylemmästä keskustelusta, kun epäillään kaikkien muiden riittävyyttä kärkiketjuihin. Perinteisellä top 6 -ajattelulla en ainakaan alkuun lähtisi jengiä rakentamaan, vaan "kolme tasavahvaa". Eihän tuolla varmoja kortteja periaatteessa ole kuin neljä.

Vatrano tuli tosiaan jämäketjuista mukaan suoraan Rangersin ykköseen, joten en toteaisi näitä nykyisiä palikoita vielä kokonaan toimimattomiksi. Kuten todettua, niin esim. Blais on vielä täysin katsomaton kortti. Jos nyt katsotaan tilastojen ulkopuolelta, niin IMO Ziban ja Kreiderin vahvuudet ei ole kummallakaan kiekonhallinnassa, vaan enemmän pistoissa ja vastahyökkäyksissä. Kenties siihen sitten voisi sopia sähäkkä ja aggressiivinen laituri, joka osaisi pitää lavan jäässä ja omaisi vähän taitoa. Blais?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
En voi väittää että muistaisin minkälainen rooli Vatranolla oli Bruinsissa ja Panthersissa, mutta sellainen kutina on että ei hänkään mikään ihan ykköskorin äijä ole koskaan ollut NHL-tasolla, ja siitäkin huolimatta homma toimi Ziban ja Kreiderin kanssa ihan pätevästi. Siihen nähden voisi kuvitella että kyllä tämä kaksikko saattaisi pärjätä esimerkiksi Blaisinkin kanssa, vaikka tämä vielä vähän katsomaton kortti onkin.

Blaisin iässä Vatrano oli tehnyt mm 24 maalin kauden, kun Blais on tehnyt koko urallaan 17 maalia 133 ottelussa. Tuo on about puolet Vatranon tahdista (101 maalia 401 peliin). Mielestäni myös pelaajien pelityylit ovat hyvinkin erilaiset. Vatrano on varsin hyvä maalintekijä keskiketjuista käsin, kun taas Blais on enemmän rymistelevä fyysinen pelaaja. En sano etteikö Blais voisi tuohon sopia ja noiden herrojen kanssa maalejakin tehdä, mutta kyllä Vatrano selvästi parempi maalintekijä noista kahdesta on.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Eiköhän se Kaapo sitten ole joka tuossa ykkösen laidassa viilettää kauden avauksessa, luistin on liikkunut harkkakaudella ja kahteen viime peliin yhteensä kolme maalia. Vaihtoehdot ovat vähissä muutenkin kun tuollekin tontilla ehdolla ollut Blais jätti leikin kesken Islandersia vastaan loukkaantumisen takia pelattuaan vain kolmisen minuuttia. Gallantin kommentti oli taas tuttu "he should be fine", eli eiköhän tuossa taas sellaisesta 3-4 kk poissaolosta puhuta. Vähintään.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Sieltä varmistus Veseyn vuoden mittaiselle diilille:

 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Näillä eväin oletettavasti sarja-avaukseen Tampaa vastaan puolentoista vuorokauden kuluttua, Blais odotetusti sivussa:




Alkais jo perkele.

Ja Carpenteria siis peluutettu nelossentterinä, korjauksena twiittiin. Jos nyt jakaa tuolta Mercoglianolta muutkin twiitit, niin alla havaintoja reeneistä

Pakisto
Lindgren - Fox
Miller - Trouba
Jones - Schneider
(Hajek)

YV-ketjut
Panarin - Zibanejad - Kreider - Trocheck - Fox
Lafreniere - Chytil - Kravtsov - Kakko - Trouba

+

Varakapteenit
Goodrow, Kreider, Panarin, Zibanejad
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Rangersilla on paperilla mielestäni jopa sarjan paras joukkue. En ymmärrä miksi se on useimmissa ennakoissa jopa top kuuden ulkopuolella. No mitäpä virkaa noilla ennakoilla kun kausi alkaa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Joukkue on paperilla hyvä, mutta sellainen selvä selkäytimestä tuleva pelitapa puuttuu vielä. Tai ehkä pudotuspeleissä alkoi hieman sellaista näkyä, mutta katsotaan miten homma lähtee liikkeelle.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Näillä eväin oletettavasti sarja-avaukseen Tampaa vastaan puolentoista vuorokauden kuluttua, Blais odotetusti sivussa:




Alkais jo perkele.


Toivottavasti Goodrow pysyy poikain vauhdissa. Kyllähän tuo yhtä (tai kahta, jos Kravtsov ei pärjää) top-9 laituria huutaa, mutta eiköhän sillä ihan hyviin tuloksiin päästä siirtorajalle asti ja sitten täydennellään.

Mun not-so-hot take tälle kaudelle on se, että Chytil on tuon joukkueen toiseksi paras sentteri (ei siis ole vielä sellaista osoittanut, kun yksi kevät on vain kevät, mutta tulee osoittamaan tämän kauden aikana koska vihjeitä on ollut mukavasti).
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Olihan se kaikin puolin ihan näyttävä kauden avaus. Harkkakauden höntsillä ei tunnetusti ollut merkitystä, kun alettiin pelaamaan runkosarjapisteistä. Tähän voisi jopa tottua, että Rangers on pelillisesti parempi ja laukoo enemmän. Ei tarvinnut Shesterkininkään taikatemppuja tehdä, Vasilevsky oli sitten taas ainoa syy miksi Tampa sinnitteli mukana.

Kravtsovin loukkaantuminen ainoa varjo muuten hienon pelin päälle.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Miten Kakon peli sujui ykkösessä?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten Kakon peli sujui ykkösessä?

Ihan ookoo. Ensimmäisessä erässä oli näkyvin. Pari kertaa menetti kiekon keskialueella ja yksi harhasyöttö ylivoimalla. Päätypelissä vastaavasti jopa Tampan karheat pakit olivat pariin otteeseen vaikeuksissa Kakon kanssa. Tämä tietää hyvää jatkossa. 2 ja 3 erässä alkoi jäähyjä tulla siihen tahtiin että ehjät vaihtokierrokset olivat todella vähissä. Kakonkin peliaika taisi jäädä johonkin 13 minuuttiin.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kuten Trouba sanoi pelin jälkeen, vielä 81 tällaista esitystä niin kaikki ovat varmasti tyytyväisiä.

Aika rikkonainen peli kaikkinensa ja päälle vielä tuo Kravtsovin tippuminen heti alkuminuuteilla, mutta siihenkin nähden Rangers tuntui pysyvän melko tukevasti kuskin paikalla koko pelin ajan. Ylivoima tuntui hakevan alkuun vähän uomiaan mutta lopulta tutut syöttöketjut alkoivat löytyä, ja tulihan sieltä se onnistuminenkin lopulta. Ehkä se olisi tullut jo aiemminkin jos maalilla olisi ollut joku muu kuin Vasilevski.

Trocheck jäi vielä toistaiseksi pisteittä, mutta tykkäsin kyllä ukosta samantien. Työteliäs joka paikan myyrä, ja tuntui erottuvan heti Stromea paremmin jäällä, vaikka ovatkin silmämääräisesti suht samankokosia senttereitä ja vieläpä samalla pelinumerolla.

Igor oli tuttu Igor, ei varmaan tarvitse erikseen kehaista.

Erikseen plussaa vielä Rangersin aloitusprosentista joka oli 64%. Aina ei ole ihan näin vahvasti sujunut.

Kieltämättä vähän kyllä huolettaa tuo oikea laita tällä hetkellä. Blaisin paluusta tai vammasti ei ole kerrottu oikein mitään muuta kuin että kyseessä on jonkin sortin ylävartalovamma, ja samaa puhuttiin Kravtsovista. Toivon mukaan ei puhuta heti kauden kärkeen mistään viikkojen/kuukausien poissaolosta koska tuo kaista on jo valmiiksi suht heikoissa kantimissa. Onneksi Lafreniere pystyy pelaamaan myös tuolla paikalla, vaikkei mikään ideaali tontti olekaan. Hunt lienee sitten askissa Wildiä ja Jetsiä vastaan loppuviikosta ellei mitään yllättävää ihmeparannusta nähdä.

E: Tuossa vielä tuo Kravtsovin tilanne, vähän vaikea nähdä tästä että mitä siellä oikein tapahtui, eikä Hedmaniltakaan mielestäni mitään poikkeuksellisen kovaa tai rajua pelaamista. Kenties joku venähdys sitten tms.



 
Viimeksi muokattu:

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Oli hemmetin hieno avausmatsi. Ei ollut Tampalla palaakaan.
Zibanejad oli aivan käsittämättömän hyvä. Ylivoima rullasi hienosti ja noilla otteilla tulee olemaan sarjan kovin YV-joukkue. Kreider tekee tälläkin kaudella sen 40-50 maalia, jos noin vapaasti saa maalin edessä huseerata.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tiukasta ja tarkasta Tampa-matsista sitten tällaisiin maalikarkeloihin. No mikäpä siinä, pääasia että pisteet tulivat kotiin. Muutamat hajatelmat matsin tiimoilta:

- Panarin-Trocheck-Lafreniere tuntui klikkaavan samantien, ja etenkin laiturit löysivät toisiaan mukavan hyvällä prosentilla heti alusta lähtien. Kolmikolle yhteensä 8 tehopistettä, ei paha.
- Kakolle tärkeä onnistuminen heti kauden kärkeen, toivottavasti rentouttaa ja vapauttaa pelaamaan entistä enemmän omilla vahvuuksillaan. Ihan hieno Traverse City-fläsärimaali, mutta enemmän toivon että homma lähtee rullaamaan kunnolla koko ketjun toimesta
- Vain yksi seitsemästä maalista ylivoimalla ja tehoja tuli kolmelta eri ketjulta, toki ylivoima olisi voinut olla tehokkaampaa mutta positiivista että tulosta saadaan laajemmalla rintamalla
- Fleury ei ole enää nuori poika
- Mukavasti tunnetta pelissä muutenkin Wildin kotiavauksen johdosta
- Reaves on tapellut nyt yhtä monta kertaa tällä kaudella kuin viime kaudella yhteensä, eli kerran. Härkämäinen vääntövoitto Folignosta. E: FAKE NEWS! Myllytti jopa kahdesti viime kaudella.
- Viaplay on edelleen ihan paska palvelu, kolmas erä piti katsella koosteiden kautta

Ensi yönä jatketaan Jetsiä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
^^Sama Viaplayhin, buu!

Reaves tappeli viime vuonna kahdesti (sitä jotain junnua ja MacDermidia vastaan), joten matkaa on vielä samoihin lukuihin.

Ekan erän jälkeen oon ollut vakuuttunut siitä, että Lafreniereä ja Panarinia ei kannata erottaa toisistaan enää ikinä. Jo ekassa pelissä tuli muutama välähdys ja nyt tulikin sitten koko rahalla.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Tiukasta ja tarkasta Tampa-matsista sitten tällaisiin maalikarkeloihin.
Tällehän oli jo termikin, pelleilypeli.

Niin vaan täytynee hyväksyä se tosiasia, että Kid line lienee tältä osin kuopattu ja historiaa. Mutta jos kärkiketjut jatkavat tuolla tavalla hurjastelua, niin on sen wöörtti. Tiedä vaikka kolmonen olisi mallia Blais-Chytil-Kravtsov, kunhan ukot tervehtyvät. Voisihan tuossakin olla aihiota.

Puolustuspelaaminen on näyttänyt yllättävän hyvältä, eikä vähiten sen takia, ettei siellä mitkään hajekit, tinordit ja nemethit käy koomailemassa säännöllisesti. Miller tulee lyömään läpi isosti tällä kaudella. Näyttävä pelaaja ja pistepotentiaalia löytyy myös. Tehotilasto +5 kahden pelin jälkeen.

Igor oli tuttu Igor. Ei hänestä sen enempää.

Tällä kaudella mennään päätyyn asti!
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Puolustuspelaaminen on näyttänyt yllättävän hyvältä, eikä vähiten sen takia, ettei siellä mitkään hajekit, tinordit ja nemethit käy koomailemassa säännöllisesti. Miller tulee lyömään läpi isosti tällä kaudella. Näyttävä pelaaja ja pistepotentiaalia löytyy myös.
Vaikka tämä kausi on vasta ihan alussa, kieltämättä ajatukset meinaavat jo vähän harhailla ensi kesään ja siihen että mitenköhän Drury saa kikkailtua sekä Millerin että Lafrenieren jatkot tuonne palkkakaton alle kun molempien kehityskäyrät näyttävät niin selkeästi ylöspäin. Vaikea nähdä että molempia tai oikeastaan kumpaakaan saataisiin solmittua tuollaiseen paperille erittäin ideaaliin Kakko-tyyliseen siltasopimukseen, etenkin kun monille nuoremmille pelaajille on nakeltu jo muiden toimesta suht pitkiä lappuja heti tulokassopimuksen päätyttyä.

No, ehkä ei pidä vielä murehtia noin pitkälle. Tämä kausi on kuitenkin viimeinen jolla saadaan nauttia tällaisesta optimitilanteesta että meillä on hyvä nippu tuota osaavaa veteraaniporukkaa, että nuoria sällejä ketkä ovat vasta puhkemassa kukkaan. Tämän kauden jälkeen osasta joudutaan luopumaan väkisillä, ja pelkään pahoin että joku Reavesin poistuminen ja yhden kalliimman pelaajan ulostaminen (todnäk Goodrow?) ei välttämättä vielä riitä. Siksi nyt olisi kenties paras sauma mennä kunnolla pitkälle sitten keväällä/kesällä.

Yön pelistä vielä, unohtui kehaista Schneideria ja Jonesia joita vastaan Wild peluutti ainakin silmämääräisesti eniten tuota Kaprizovin liidaamaan ykkösketjua. Nuoret kollit eivät turhia höntyilleet, ja puolustuspelaaminen tuntuu pysyvän muutenkin kasassa huomattavasti paremmin esim. vuodentakaiseen verrattuna, jolloin kaikilla oli vielä opeteltavanaan Gallantin uusi systeemi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Bet365 vielä tarjoilee sitä korotettua 26 kerrointa mestaruudelle, niin kannattaa käydä nappaamassa. Ite laitoin jo ennen kauden alkua. Noilla on kummallisesti kohteet auki pitkin kautta.

Eihän se nyt kannu mikään saletti ole, mutta ylikerroin kuitenkin. Itse haen näitä aina useampia pohjille ja sitten playoff-vaiheessa voi alkaa varmistelemaan pelaamalla vastustajia.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Vaikka tämä kausi on vasta ihan alussa, kieltämättä ajatukset meinaavat jo vähän harhailla ensi kesään ja siihen että mitenköhän Drury saa kikkailtua sekä Millerin että Lafrenieren jatkot tuonne palkkakaton alle kun molempien kehityskäyrät näyttävät niin selkeästi ylöspäin.
Kova peliliike: Panarin ulos ja rohkeasti Cuylle tai/ja Othmann sisäänajoon sille tontille, pelaavat samaa paikkaa myös molemmat. Näin voisi ostaa pari-kolme vuotta lisäaikaa lähes muuttumattomalle corelle. Tokihan Breadmanin saappaat ovat melko massiiviset täytettäväksi, mutta jompi kumpi nuorista kundeista voisi vastata huutoon vähintään tyydyttävästi..

Tietenkään ei haluaisi luopua kenestäkään, mutta pitäisin kyllä ennemmin sitten Foxin, Ziban, Kreiderin, Trouban ja Trocheckin riveissä, jos joku isompi lappu on treidattava. Vastine voisi olla myös ihan kohtuullista luokkaa Panarinista.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Onhan se vähän kornia vedota väsymykseen kauden ekalla viikolla, mutta kyllähän tuo kolmas peli neljään päivään näkyi vähän yön pelissä, samalla kun vastaan luisteli kauden ekaan peliinsä latautunut Jets kotiyleisön edessä. Eka erä meni lähinnä ihmetellessä, toisessa Rangers sai jo vähän jalkoja liikkeelle mutta Jetsin hyvä puolustuspeli piti laatupaikat minimissä, Hellbuyckin hoitaessa loput. Vetoja kertyi paperilla hyvä määrä eli päälle 40, mutta rehellisyyden nimissä tuokin vähän mairittelee Rangersia sillä valtaosa niistä oli suht helppoja roiskaisuja Jetsin maalia päin. Sitä viimeistä puristusta ei vaan saatu aikaiseksi ja kaikenkaikkiaan pelistä jäi vähän nökö maku. Viikonloppu lepoa ja ensi viikolla homma jatkuu kotona Ducksia vastaan, Stromen hat trickia odotellessa!

- Ylivoima pyörii tuttuun tapaan, mutta tehot jäävät vähän piippuun. Näillä käännettiin monta peliä viime kaudella, nyt on tukkoisempaa
- Ryan Carpenter sai pelin aikana jonkinlaisen viillon luistimesta ja jätti leikin kesken pelattuaan vain 5 minuuttia
- Halak on ihan ookoo
- Panarin-Trocheck-Lafreniere jälleen Rangersin paras ketju
- Gallant puhisi pelin jälkeen puolustuspelaamisen heikkoudesta, Jonesin korvannut Hajek ei ollut ilmeisesti sopiva lääke
- Kaapo rakenteli pari hyvää tonttia mutta vastavuoroisesti hautoi taas kiekkoa vähän liikaa. 0+0=0.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Hieman jäi kyllä sellainen kuva, että kolmen pelin rypistys neljään päivään vei mehut näin kauden alussa, kun ei ole vielä rasitusta alla niin paljon. Samanlaisia settejä näyttäisi olevan loppukuusta vielä kaksi kertaa, joten oppivathan ainakin pelaamaan väsyneenä.

Tässä on Rangersin kannattajana saanut melkoisen kokemusasiantuntijakoulutuksen siitä, ettei nuorille pelaajille ainakaan ylimitoita omia odotuksiaan. Nyt on kuitenkin taas otettu kautta linjan askelia eteenpäin, ja nuoriso tuntuu olevan jälleen enemmän 'ytimessä'. Varsinkin Lafrenieren meininki näyttää siltä, että tällä kaudella paukkuu ja lujaa. Varsinkin jos pitää paikkansa top-kutosessa jatkossakin. Kravtsovia voi vähän harmittaa, mutta elämä on. Kakko ei nyt tosiaan ihan vielä täysin klikkaa ykkösessä, mutta viime kaudellakin reseptinä hänen kanssaan oli kärsivällisyys.

En ole vieläkään täysin tyytyväinen Trocheckin sopimukseen, mutta taitaa kyllä olla ihan selkeä parannus Stromeen. Vähemmän itä-länsi -neppailua, parempaa puolustamista ja on myös YV:ssä paljon isompi uhka.

Ilmassa on ihan hyviä juttuja.

Ensi kesän palkkakatto-ongelmat eivät hirveän ajankohtaisia tieteenkään ole, mutta tälläinen numeroilla pelaaminen on kuitenkin kiinnostanut aina niin kyllähän tuota tulee pohdittua. Yksinkertaistetusti tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Millerin jatkosopimus kustannetaan tuolla poistuvalla kuolleella katolla (3.4 miljoonaa), ja Lafreniere kustannetaan ulostamalla Goodrow. Sitten jää vielä jotain roposia kasata loppujoukkue sis. Chytilin jatkon.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Alkaahan se ykkösketjullakin klikkaamaan, etenkin Kakolta ja Zibanejadilta parhaimmillaan aivan monsteriluokan alistamista Ducksia vastaan, vaikka vastustaja ei ollutkaan mitään ihan eliittiosastoa. Jopa koomista että Kaapo onnistui nappaamaan pelistä tehopisteisiin "vain" yhden maalin sillä paremmalla joukkuetovereiden viimeistelyllä sieltä olisi voinut napsahtaa ihan hyvin ne samat neljä pinnaa kuin Mikalle ja Panarinillekin. Toivottavasti ketjun touhu jatkuu yhtä noususuhdanteisena ja myös Kreider saa ketsuppipulloa auki.

Myös Panarin-Trochek-Lafreniere teki tuhojaan yhdessä sekä erikseen, mutta kieltämättä sinne toiseen suuntaan touhussa on vielä petrattavaa. Siinä missä tuo ykkönen on vastuuntuntoinen molempiin suuntiin, tällä kolmikolla on vielä hakemista sen suhteen, ja onkin kuvaavaa että Panarinillekin jäi neljästä tehopisteestä huolimatta plusmiinus-sarakkeeseen lukema -2. Sama luku Trocheckilla.

Neljä omiin oli muutenkin turhan paljon kenttätapahtumiin nähden, ja Gallantkin ehti heti peli jälkeen toteamaan että eihän tämä ole se paras ja kestävin tapa voittaa pelejä. Ei pelkkään tulivoimaan voi luottaa loputtomiin.

Loppuviikon ohjelmistossa on vielä David Quinnin paluu MSG:lle heikosti aloittaneen Sharksin kanssa, sekä divarikumppani Blue Jackets. Nyt hommaa tiiviimmäksi ja alkuviikosta onkin luvassa sitten kunnon tasonmittausta Avalanchea vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös