ipaz

Jäsen
Jännä nähdä, miten Isles käyttää Zajacia. Siellä on kuitenkin kovat Pageau ja Cizikas jo alempien ketjujen keskellä, elleivät ole loukissa.
Syvyyttä syvyyttä. Siellähän on kapteeni Lee loppukauden sivussa ja pleijareissa aina sattuu ja tapahtuu. Hyvä se on olla kokenutta ja monipuolista materiaalia paikkaamaan aukkoja.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Iso kiitos molemmille herroille ajasta Jerseyssä!

Zajacista paljon paljon hyviä muistoja. Tuli vuos sen jälkeen Devilsiin ku olin ite alkanut seuraamaan joukkueen otteita päivittäin ja melkosesti on ehtinyt sen jälkeen tapahtua. Harmi, ettei koskaan päässyt Paholaisissa nostamaan kannua, mutta ehkä nyt Islandersin paidassa onnistaa, kukaties.

Palmieri taas oli Devilsin kovin maalintekijä sen aikaa, mitä joukkuetta edusti. Iso plussa myös erittäin kovasta taistelijaluonteesta. Oli Zajacin kanssa molemmat tosi hyviä johtohahmoja.

Saa nähdä, tuleeko kumpikaan takasin ens kaudeks. Mulla vähän sellanen fiilis, että Zajac vois tulla, mutta tiedä sitten. Nyt on kuitenki aika kääntää katseet tulevaan. Joukkue on entistä nuorempi ja kesällä on pakko saada reilusti lisää kokemusta riveihin, jos äijät meinaa kohentaa asemiaan taistelussa pleijaripaikasta.

Loppuun vielä Zajacin huikea Game 6 jatkoaikamaali 2012 kevään pleijareista Floridaa vastaan:


 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jos kauteen lähettäessä oli joku vähittäisvaatimus, niin se oli kyllä se, ettei Buffaloa vastaan hävitä ottelusarjaa ja niin ei onneks käynyt (4-4 meni ottelut).

Hyvä matsi kaikenkaikkiaan Paholaisilta. Alku näytti jopa liian hyvältä ku Zacha laitto heti ottelun alussa kaks ylivoimamaalia peräjälkeen. Oikeestaan kaikki hyökkäyskentät toimi hyvin, vaikka joukkue pelaskin ekaa kertaa ilman Zajacia ja Palmieria. Pakit pelas myös kokonaisuutena hyvin. Dell pääs pitkästä aikaa tolppien väliin ja rehellisesti sanottuna lähes koko matsin ajan pelotti jokainen kohtitullut veto. Pelolle ei sen suurempaa syytä kuitenkaan ollut ja kyllä se ihan mukiinmenevän ottelun lopulta pelas. Ei se varmastikaan koskaan helppoa oo päästä pelaamaan yhtä harvoin ison seuran kanssa, vaikka farmissa oiskin saanut matseja alle.

Hughesin kenttä Sharangovichin ja Kuokkasen kanssa oli ottelun tehokkain. Jokainen herroista saalisti tehot 1+2.

Tänään takas kotihalliin Pittsburghia vastaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mainio aloitus otteluun. Eka erä oli täyttä Devilsin hallintaa. Buffalon selostaja vai kommentaattori sanoi jossain vaiheessa, että joukkue oli askeleen tai oikeastaan kaksi koko ajan Devilsiä jäljessä (katsoin peliä Sabresin selostajilla, kun Devilsin lähetys nyki niin älyttömästi).

Hyvä tekeminen jatkui toisessakin erässä, mutta maaleja ei meinannut tulla taas hyvistäkään paikoista. Ja sitten pari tyhmää jäähyä, joista peli kääntyi Sabresille. Mietin jo, että onnistuuko joukkue sössimään pelin vastustajalle, mutta hyvin se kääntyi sitten kolmannessa erässä. Sitä ennen tosin näytti, ettei voittaminen tunnu kiinnostavan, kun joukkue pelasi erän alun niin heikosti.

Kirjoitit @NJEspoo , että oikeastaan kaikki ketjut toimivat hyvin ja pakit pelasivat kokonaisuutena hyvin. Voi sen noinkin sanoa. Oli siellä silti heikkoja lenkkejä joukkueessa. Esim. Merkley tuntui olevan vähän vaikeuksissa, ja muutenkin hän olisi eka heppu, jonka heittäisin kokoonpanosta syrjään, jos mahdollista. Lisäksi pakit pelasivat oman maalin edustaa jokusen kerran aika heikosti. Kulikovilta ei ollut ihan paras "showcase", kun Buffalon ekassa maalissa hän lähti av:lla seikkailemaan turhan korkealle ja tokassa maalissakin hän oli ajautunut muualle. Samoin McLeodille tuli pari vastaavaa tilannetta, joissa hän ei onnistunut puolustamaan vastustajan hyökkääjää oman maalin edessä.

Pääosin silti hyvä ottelu joukkueelta. Hughes sai vihdoin tehoja taululle, mikä on oikein jees, kun niitä paikkoja on ollut hänellä ja ketjukavereilla enemmän kuin tarpeeksi. Myös Zachan maalit ilahduttavat. Hienoa, että hän on tajunnut hyödyntää tällä kaudella enemmän hyvää laukaustaan. Bratt saattoi silti olla kaikista pirtein Devils-pelaaja.

Dellistä samat sanat kuin sinulla NjEspoo. Vähän epävarman oloista, mutta ihan mukiinmenevä matsi kokonaisuutena.

Loppuun vielä maininta, että Gusev on tänään waivereissa, tarkoituksena purkaa hänen sopimuksensa. Hyvä ratkaisu niin pelaajalle kuin joukkueellekin. Gusev saa toivon mukaan tilaisuuden tehdä minimisopparin toiseen joukkueeseen ja elvyttää NHL-uraansa ja Devils pääsee eroon hänen sopparistaan. Harmi ettei homma toiminut yhtä hyvin kuin viime kaudella. Parhaimmillaan Gusevin kiekonkäsittelyä oli ilo katsoa.

 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihan hyvää taistelua Pensiä vastaan, mutta kun et tee paikoista maaleja, pelaat oman maalin edustan heikosti, otat turhia jäähyjä ja av:kin vuotaa alkukauden malliin, niin lopputulos on tämä. Plussaa taas siitä, että joukkue ei luovuttanut edes kolmen maalin tappioasemassa, vaan pakotti Pensin pelaamaan pelin loppuun asti. Jos asiaa haluaa ajatella oikein positiivisesti, niin kai se paras lopputulos on silloin, kun juniorit näyttävät osaamistaan ja sitten jos tappio tulee, se tulee tasaisen väännön jälkeen ja taistellen.

Hughesin kenttä on näyttänyt hyvältä jo jokusen matsin, vaikka Pensiä vastaan oli välillä vaikeaa omassa päässä. Samoin Wood-Zacha-Bratt-kolmikko toimii ihan asiallisesti. Muista hyökkääjistä pirteä peli Boqvistilta, samoin McLeodin touhut laittaisin plussan puolelle. Pakistolle risuja tosiaan oman maalin edustan pelaamisesta. Esim. ekassa maalissa Subban ja Vatanen ottivat av:lla kahdestaan maalin edustalta Guentzelin ja jättivät McCannin vapaaksi. Muutenkin monta Pensin maaleista tuli ihan maalin edestä. Niistä on turha antaa miinusta Blackwoodille.

Kyllähän tuossa touhussa näkyy se, miten nuori joukkue Devilsillä on. Toisaalta pakisto, jonka pitäisi pitää se oman maalin edusta puhtaana, ei voi piiloutua sen taakse, kun siellä on kuitenkin kokemusta ihan tarpeeksi.

Tuttuun tyyliin paljon hyvää, mutta selvästi myös parannettavaa.

Ai niin, oli muuten erikoisia pomppuja ottelussa.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Onnenkantamoiset Devilsille 2-1, mutta ei riittänyt. Hyvää peliä muuten Devilsiltä, eikä back-to-back näyttänyt kummemmin painavan jaloissa. 3. erässä tulos näytti repeävän, mutta Devils jakso taistella loppuun asti. Ois tietty helpottanut urakkaa, jos jäähyllä oltais istuttu vähemmän.

Hughesin kenttä pelaa mielettömän hyvin yhteen hyökkäyspäässä ja toivottavasti sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Blackwoodilta myös tukku tosi tärkeitä seivejä, eikä sen piikkiin voinu tappiota laittaa.

Huomenna uusiks.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vatanen waivereihin. Pian selvisi syy siihen, kun Devils hankki Capsista Jonas Siegenthalerin kolmoskiekan varausvuoroa vastaan. Kyseessä on ilmeisesti melko isokokoinen puolustava puolustaja, joka ei ole mahtunut tällä kaudella Capsin kokoonpanoon ja jota se ei olisi pystynyt suojaamaan kesän laajennusdraftissa. Katsotaan, miten homma toimii Devilsissä. Ihan myönteiset fiilikset tästä arvasta.
Samalla selvisi viime vuoden Hall-kaupasta saatu vastine kokonaisuudessaan – kunhan muistaa lisätä Schnarrin listaan mukaan:
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Marian Studenicin vuoro tehdä NHL-debyyttinsä tänään. Juniorien arviointipäivät menossa.
Miten meni? Koosteessa honkkeli vain vilahti.
Studenic vaikutti varausvuonnaan ihan hyvältä arvalta viidennen kierroksen puitteissa ja edellisissä mm-kisoissa pelasi erittäin näkyvästi sen yhden pelin minkä näin, olikohan juuri Suomea vastaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Miten meni? Koosteessa honkkeli vain vilahti.
Studenic vaikutti varausvuonnaan ihan hyvältä arvalta viidennen kierroksen puitteissa ja edellisissä mm-kisoissa pelasi erittäin näkyvästi sen yhden pelin minkä näin, olikohan juuri Suomea vastaan.
Ei näkynyt omiin silmiin juuri ollenkaan. Tosin en oo myöskään kattonut, paljon se sai peliaikaa. Myös toinen tulokas Thompson oli melko näkymätön.

2. erä poislukien Pittsburgh oli parempi joukkue. Eka erä vaikutti siltä, ettei Devils ollut valmiina pelaamaan, ja sen jälkeen Ruff melko varmasti antoi kuulua erätauolla, koska seuraavaan erään jäälle tuli ihan erinäköinen Punakone. Harmi vaan, että samaa menoa ei pystytty ylläpitämään vikalla parikymppisellä.

Butcher pääs pitkästä aikaa kokoonpanoon ja se laitettiin ekan erän ajaks Vatasen pakki pariks, mutta meno ei vakuuttanut, joten se tutkapari jäi 20min kokeiluks. Olin muuten melko yllättynyt, että Vatanen ylipäätään oli mukana pelissä, vaikka oli pari tuntia aikasemmin laitettu waivers-listalle. Samppa selvästi siitä sisuuntuneena teki huikeat 0+1!

Pitää Blackwoodista sanoa, ettei ollut terävimmillään. Monta tilannetta, missä vastustaja pelas kiekon maalin takaa maalin edustalle, joissa Blackwoodilta ei ollut harmainta aavistustakaan missä kiekko oli. Onneks siellä oli mm. tilanne, missä Crosby ei saanut nostettua patjan yli jne.

Nyt alkaa sitten se todellinen herkku, kun seuraavat neljä peliä on Rangersia vastaan. My body is ready.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt vasta ehdin katsoa pelin. Eka erä surkeaa kiekkoa. Tokassa luistin liikkui todella hyvin, mutta tulosta ei tullut. Peli kaatui sitten siihen Pensin 3-1 maaliin, sitä seuranneeseen tarkistukseen, jäähyyn ja Pensin 4-1 maaliin. Oli siellä kolmannessa vielä Subbanin maali, Hughesin tolppa ja Sharangovichin rysty maalin edestä (vai oliko se tokassa erässä), mutta kiekko ei halunnut mennä maaliin.

Parhaimmillaan riittää vauhtia, ajatusta ei ihan yhtä paljoa. Ihan viihdyttävää tuollaista kiekkoa on katsoa, silloin kun kiekko ja mies liikkuu. Mutta onhan se peli aika vastakohta esim. Islandersin kontrolloidusta Trotz-kiekosta. Ei ole maalivahdinkaan helppoa pelata, kun maalin edessä on jatkuvasti ukkoja vapaana, kuten oli etenkin ekassa erässä. Mutta ei se Blackwoodkaan ollut ihan parhaimmillaan, kuten @NJEspoo kirjoitit.

Hughes oli tokassa ja kolmannessa erässä tosi pirteä. Toki sitten oli jäällä yhden vai kahden Pens-maalin aikana, jos oikein muistan. Oli siellä muutamalla muullakin pelaajalla hyvää tekemistä.

Toivottavasti Kraken nappaa Butcherin. Ei huvittaisi katsoa häntä enää ollenkaan. Hidas kuin mikä, ja pehmeä.

@Paridae kyselit Studenicista. Ei jäänyt tosiaan jälkipolville kerrottavaa, kuten NjEspoo kirjoitti. Sama vaikka ei olisi ollut kokoonpanossa. Omasta mielestäni Thompson oli parempi, vaikka ei hänkään ihmeitä esittänyt. Mutta kuitenkin yritti tuoda vähän vauhtia ja fyysisyyttä. Thompsonin luistelutyylistä tulee muuten jonkin verran McLeodin tyyli mieleen. Kummallakin olkapäät pyörivät vauhtia ottaessa silleen persoonalliseen tyyliin. McLeodilla vielä vähän enemmän.

Kiitos ja näkemiin Vataselle. Ekoissa parissakymmenessä pelissä oli Devilsissä tosi hyvä, sitten loukkaantumisen jälkeen nousi ok-tasolle ja tällä kaudella oli vaan vaisu, kun luistin ei kulje kunnolla. Lopussa hän alkoi tosin vähän väläyttelemään.

Niin joo, Zacha loukkaantui tokan erän alussa aloitusta ottaessaan tai heti sen jälkeen. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Täysin vaaraton tilanne ilman kontaktia.

Mainitaan nyt samalla se, että Fitzgeraldin mukaan hän halusi säästää yhden palkanpidätyksen laajennusdraftin yhteyteen, jos pystyy hyödyntämään sitä silloin. Järkevä päätös, kun kukaan tuskin halusi maksaa Murraysta kunnon hintaa edes 50 % palkanpidätyksellä.
 
Viimeksi muokattu:
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Katsoin ihan huvikseni, mitä pelaajia tuo Capfriendlyn Expansion Draft -simulaattori suojaa. Ainakaan Devilsin kohdalla säädöt eivät osuneet kohdalleen. Ensiksikin siellä oli suojattuna vain kuusi hyökkääjää, varmaan siksi, etteivät kaikki pelaajat täytä ehtoja muuten. Toiseksi Fitzy suojaa Sharangovichin 99,9 prosenttisen varmasti. Hänen tilalleen voi laittaa suojaamattomiin esim. Andreas Johnssonin. Lisäksi yllätyn suuresti, jos Butcher suojataan, eikä Murrayta suojata ainakaan. Heidän tilallaan voi suojata Subbanin ja Siegenthalerin.

Jos pitäisi veikata, kuka Devilsistä lähtee Seattleen – siis jos kauppoja ei tule ennen laajennusdraftia –, valinta osuu Bastianiin tai Butcheriin. Devilsin suojatut olisivat siis Hischier, Wood, Bratt, Zacha, Kuokkanen, Sharangovich, McLeod, Subban, Severson, Siegenthaler ja Blackwood. Subbanin tai McLeodin (tai Kuokkasen) voi jättää suojaamatta, jos Devils onnistuu nappaamaan jonkun paremman pelaajan kokoonpanoon ennen draftia.
Siirrän tämän Seattlen ketjusta tänne. Itse tekisin täysin samat valinnat hyökkäyksen osalta kuin sinäkin enkä näe itsekkään tällä hetkellä mitään mahdollisuutta, että Shara jäisi suojaamatta. Puolustajista Severson nyt täysin varma suojattava, toivottavasti Siegenthaler pelaa sen verran hyvin, että on suojaamisen arvoinen.

Subbanin tai Butcherin menettäminen ei kirpaisisi vaikka Subban onkin ihan hyvin pelannut. Toi 9millin caphit on sellainen, että tuskin Seattle siihen tarttuisi, koska eiköhän muut joukkueet maksa Seattlelle varausvuoroja ja junnuja että he ottavat jotain kalliita ongelmasopimuksia kontolleen. Sen takia toivon, että Fitzgerald käyttäisi vaikka ton Islesin 1 kiekan varausvuoron ja ehkä jotain muuta siihen päälle ja hommaisi hyvän puolustajan Devilsiin joukkueesta jolla ongelmia suojata kaikkia arvokkaita palasia. Käsittääkseni esim Dumba Minnesotassa on sellainen että jos Wild haluaisi hänet suojata niin he voisivat sen jälkeen suojata vain 4 hyökkääjää. Tämän jälkeen Devils voisi suojata 7 hyökkääjää ja Seversonin, Siegenthalerin ja puolustajan X.

Sinne jäisi sitten Subban, Butcher, Bastian ja Johnsson kovimpina niminä suojaamatta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sen takia toivon, että Fitzgerald käyttäisi vaikka ton Islesin 1 kiekan varausvuoron ja ehkä jotain muuta siihen päälle ja hommaisi hyvän puolustajan Devilsiin joukkueesta jolla ongelmia suojata kaikkia arvokkaita palasia. Käsittääkseni esim Dumba Minnesotassa on sellainen että jos Wild haluaisi hänet suojata niin he voisivat sen jälkeen suojata vain 4 hyökkääjää. Tämän jälkeen Devils voisi suojata 7 hyökkääjää ja Seversonin, Siegenthalerin ja puolustajan X.
Joo, hyvä puolustaja olisi ehdottomasti ostoslistalla. Dumbakin kiinnostaa, jos hinta ei ole liian kova. Veikkaan nimittäin, ettei Fitzy halua maksaa kovin korkeaa hintaa pelaajasta, joka on kahden vuoden päästä UFA. Mutta jossain vaiheessa sitä joukkuetta pitää alkaa vahvistamaan, eli ei haittaa, vaikka Islesin varausvuoro vaihdettaisiin valmiiseen pelaajaan.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy