Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Katoin kanssa ite äsken pelin ja kyllä rehellisesti sanottuna vituttaa toi tappio. Ei voi olla mahdollista, että jokaisen Devilsin tekemän maalin jälkeen Capitals laittaa samantien kiekon reppuu. Tai no, kai se voi olla mahdollista, kun niin just äsken kävi. Mutta silti. Huhhuh...

No joo. Kyllä Jersey pelas ihan hyvän pelin muuten, ei siinä. Ei kai tässä muu auta ku lyödä iteki pää tyynyyn ja herätä aamulla kattomaan, josko jätkät ois saanu revanssin napattua.
Jep, piti kirjoittaa itsekin tuosta, miten huonosti Devils pelasi maalien jälkeiset vaihdot, mutta unohdin. Ja jos tuomaritoiminnasta haluaa valittaa, niin 8 minuuttia menetettyjä jäähyjä, kun tuomarit missasivat kahteen kertaan selvät korkeat mailat. Ei sillä, en usko, että sillä olisi ollut lopputulokseen vaikutusta.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vieläkään ei riitä Washingtonia vastaan. Nyt oli selvästi väsyneempi Devils liikkeellä ku edellisessä ottelussa. Ei ollu omaan silmään mitään palaa vastustajaa vastaan. Viimeistely sakkas niin tasakentällisin ku ylivoimallakin. On toi pelitahti niin järjettömän kova, ettei mitään järkeä.

Boqvist oli nostettu kokoonpanoon Merkleyn tilalle, mutta ei ollut kyllä minkäänlainen parannus. Toisaalta vaikea sitä on yhden pelaajan erottua joukosta, jos loput joukkueesta jää vastustajan jalkoihin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Caps oli tullut pelaamaan, Devils oli tullut neppailemaan. Etenkin ekassa erässä Devils-pelaajat olivat koko ajan askeleen jäljessä. Tokassa ja kolmannessa oli tasaisempaa, mutta vastustaja puolusti hyvin, eikä tarjonnut pahemmin paikkoja Devilsille.

Kahdessa ekassa maalissa näkyi hyvin Devilsin kahden kärkijunnun heikkoudet. Ekassa maalissa Hughes ei hoitanut todellakaan sentterin velvollisuuksia vaan jäi katselemaan kiekkoa. Taustalla Ovechkin pääsi täysin vapaaseen maalipaikkaan. Sitä ennen Hughes oli jo neppaillut hyökkäyssinisellä ja lahjoittanut läpiajon Vranalle, joten ei mikään ihme, että hän pääsi katsomaan peliä penkiltä ekan erän loppuun asti. Tokassa Capsin maalissa puolestaan näkyi Smithin fyysinen heikkous, minkä seurauksena Caps-pelaaja pääsi ohjaamaan kiekon melko vapaasti verkkoon.

Kolmas Caps-maali tuli Devilsille tuttuun tyyliin siitä, että kiekkoa ei pureta pois omalta alueelta silloin kun siihen on tilaisuus, vaan yritetään kivaa pikku syöttöä kaverille. Tällä kertaa tähän syyllistyi Maltsev, joka on muuten pelannut omassa päässä suht hyvin. Neljättä maalia en katsonut kovin tarkkaan, miten se tuli.

Caps on ollut itäisen divisioonan jengeistä selvästi vaikein Devilsille. Näistä peleistä on tullut aika monta kertaa mieleen sellainen isät vastaan pojat -fiilis. Capsin isokokoinen ja fyysinen sekä melko hyvin strukturoitu joukkuepeli ovat myrkkyä Devilsille, joka ei pääse hyödyntämään sitä vastaan kovin hyvin edes omaa parasta asettaan eli nopeaa vastaiskupeliä. Ainoa ketju, joka sai edes vähän peliä vastustajan päätyyn, oli Sharangovich-Zajac-Kuokkanen-kolmikko, jonka pelityyli perustuukin muita enemmän vastustajan päässä vääntämiseen.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toinen kerta putkeen Bostonista 1-0 voitto. Ottelun ainoa maali Palmierin nimiin.

Ekat kaks erää Devils pelas hyvin ja oli siellä hyviä maalipaikkoja mm. Merkleyn tolppa maalinedustatilanteessa. Vika erä olikin taas sitten oikeestaan täysin Bostonin hallussa ja peli pyöri lähes kokonaan Devilsin päädyssä paria vastahyökkäystä lukuunottamatta. Vikalla minuutilla saatiin vähän enemmänkin lisäjännitystä, kun Boston näytti tasoittaneen pelin, mutta Ruff haasto tilanteen maalivahdin estämisestä, jonka seurauksena maali hylättiin. Vikoilla sekoilla Bostonin pelaajat tuuletti jälleen osumaa, mutta tällä kertaa videotarkistus näytti, että Blackwood onnistu jollain ihmeen keinolla pitämään kiekon maaliviivalla.

Ylivoima oli 0/3, mutta alivoima suoritti mallikkaasti ja hoiti kaikki neljä vastustajan ylivoimaa.

Tänään huilia ja tiistaina uudestaan Bostonin kimppuun.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tiukille se meni, mutta lopulta – parin videotarkastuksen jälkeen – 1-0 voitto taululla. Kuten @NJEspoo kirjoitit, Devils pelasi kaksi erää tosi lätkää. Kolmannessa joukkue sitten passivoitui ja antoi Bruinsille mahdollisuudet tulla peliin mukaan. Tuo passivoituminen näkyi myös Devilsin ylivoimissa, jotka olivat kolmannessa erässä luokkaa surkeita.

Mutta kannattaa muistaa ne hyvät asiat, eli kahden ekan erän ilme näytti hyvältä ja energiseltä. Paikkoja oli siinä vaiheessa selvästi Bruinsia enemmän ja vain huonon viimeistelyn takia Devils ei saanut enempää maaleja aikaan. Ja onhan se kiva, että Blackwood alkaa näyttää yhä enemmän samalta kuin alkukaudesta. Sekin oli myönteistä, että Devils pyöritti peliä kaikilla neljällä ketjulla.

Bruins ei ole vieläkään onnistunut tekemään tällä kaudella 5 v 5 -pelissä maalia Devilsiä vastaan. Aika eri meininki kuin Capitalsia vastaan.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Harmittava tappio rankkareilla.

Vikaan erään asti Devils oli mukavasti johtoasemassa ja pelillisesti myös mukana. Loppu olikin sitten Bostonin hallintaa ja ne sai laitettua pelin tasoihin.

Wood oli selvästi Devilsin vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä, joka palkittiin yhdellä osumalla. Sillä oli sen lisäks muistaakseni kolme huippupaikkaa, joista ois voinu tehdä.

Blackwoodilta tuli yks paha hörppy rälläkädelle, mutta muuten ihan hyvä peli.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Harmittava tappio. Devilsillä oli taas kaikki saumat voittoon, mutta silloin kun paikkoja oli, niistä ei tehty ratkaisevia osumia, ja kolmannessa erässä taas tukeva takakeno ja pelin hallinta vastustajalle. Toki se oli myös Bruinsin hyvyyttä, mutta osittain Devilsin huonoutta. Jatkoaika oli karmeaa ekat kolme minuuttia, sitten Severson puolittain läpi ja Devils yv:lle. Maalia ei saatu kuitenkaan aikaan, ja rankkareilla tietää jo etukäteen, että sieltä tulee tappio.

Kaksi ekaa erää peli näytti taas todella hyvältä ja terävältä. @NJEspoo kirjoitit, että Woodilla oli kolme huippupaikkaa, mutta omien laskujen mukaan niitä oli ainakin neljä. Tällä kertaa vain eka meni sisään. Vaikka Wood tekee säännöllisin ajoin noita harppuunahyökkäyksiä, harvoin niitä näkee näin montaa samassa pelissä. Ei haittaisi, vaikka samaa meininkiä näkyisi peleissä useamminkin. Sekin oli plussaa, että Palmieri sai tehtyä taas maalin. Saa nähdä, kaupataanko hänet parin viikon sisällä vai yrittääkö Fitz tehdä jatkosopparin hänen kanssaan. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa.

Hughesilla on ollut koronakuvioiden jälkeen melko vaikeaa. Ruff oli sanonut Hughesin menettäneen offseasonin aikana hankittua massaa, ja se on näkynyt tämän otteissa. Mutta eiköhän se peli tuosta parane, viimeistään tulevien kausien mittaan.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hughesilla on ollut koronakuvioiden jälkeen melko vaikeaa. Ruff oli sanonut Hughesin menettäneen offseasonin aikana hankittua massaa, ja se on näkynyt tämän otteissa.
Tässä viime pelissä Hughesia vastaan pelattiin erittäin fyysisesti ja poikaa vietiin niissä tilanteissa ku märkää rättiä. Yritti se välillä antaa takas, mutta melkosta räpiköimistä isompia ukkoja vastaan. Eiköhän tilanne kuitenki korjaudu tulevaisuudessa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Viimeksi muokattu:
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jatkoajalla tappio ja ketäs muutakaan vastaan ku Washingtonia. Devils puolusti suht hyvin ja Blackwood piti omat pelissä 38 torjunnallaan, mutta hyökkäyspeli ei ollut tarpeeks nälkästä. McLeodin maali ja sen jälkeiset pari vaihtoa poislukien Devilsillä ei kovin montaa hyvää maalipaikkaa pelissä ollut.

Johnsson oli hyvällä pelipäällä, jos vertaa sen keskiverto tasoon tällä kaudella. Johti myös Jerseyn vetotilastoa viidellä laukauksella.

Huomenna uusiks.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ansaittu tappio. Capitals oli parempi, eikä Devils päässyt juuri paikoille, etenkään kahden ekan erän aikana. Joukkue kuitenkin puolusti maalin edustaa suht hyvin ja Blackwood hoiti loput. Sen ansiosta Devils roikkui pelissä mukana ja vei sen jatkoajalle. Mutta koko ajan Devils oli puoli askelta jäljessä, vaikka Caps pelasi kolmannen pelin neljään päivään ja Devils oli saanut pitää ekaa kertaa pitkään aikaan kaksi päivää taukoa. Eli ihan putkeen ei mennyt.

Parhaat paikat tulivat pääasiassa Johnssonille, mutta tämän kuiva kausi - kuulinko oikein lähetyksessä, että se on jo parinkymmenen matsin mittainen - ei katkennut. Myös Hughes ei onnistunut tuttuun tyyliin omissa maalipaikoissaan. No, hyvä että edes pääsee paikoille. Huolestuttavampaa se olisi, jos ei pääsisi.

Katsoin jatkoajalla, vaihtoiko Orlovin voittomaali Sharangovichin mailasta suuntaa. Ilmeisesti ei. No, eipä tuolla väliä.

Pelin huvittavin hetki: Brattin jäähy maalivahdin estämisestä tilanteessa, jossa Chara tönäisee poikittaisella mailalla Brattin Vanacekin päälle.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Turhauttava tappio. Devils pelasi hyvin – paras peli tällä kaudella Capsia vastaan –, mutta teki jokusen virheen, joista Caps rankaisi armottomasti. Devilsillä oli paikkoja enemmän kuin tarpeeksi, mutta maalinteko on välillä aikamoista tervanjuontia. Hughesilla pari tolppaa, Samsonov veti highlight-torjunnan Seversonin vetoon jne. Sitten vastapäässä kaveri iskee 14 laukauksella 5 maalia, niin onhan se vähän turhauttavaa. Tuuritkaan eivät olleet puolella, kun esim. Hughesin epäonnistunut laukaus osui tolppaan, kun taas Caps teki niistä tänään pari maalia. Plussaa silti, että Devils jatkoi taistelua eikä luovuttanut.

Pelissä oli paljon hyvää. Devils loi runsaasti paikkoja ja luistin kulki harvinaisen hyvin. Hughes pelasi todennäköisesti parhaan pelinsä koronatauon jälkeen. Parin tolpan lisäksi hänellä oli muitakin paikkoja, minkä lisäksi hän syötti muutaman hyvän tai erinomaisen paikan. Toivottavasti meno jatkuisi jatkossa samanlaisena. Myös muu joukkue pelasi hyökkäyssuuntaan hyvin. Zajacille pari melko identtistä maalia Merkleyn syötöistä. Murraylle kolme syöttöä.
Varsinkin Seversonilta aika heikko peli tällä kertaa, eikä Smithkään ollut parhaassa terässä. Myös Blackwoodille vaikea ottelu, kun jokainen Capsin harva tilanne oli vaarallinen maalipaikka. Ei ollut tänään voittavaa maalivahtipeliä, ikävä kyllä.

Palmieri oli varotoimena poissa kokoonpanosta. Treidi tulossa ennemmin tai myöhemmin. Toisaalta harmi, kun Palmieri on ollut Devilsin paras maalintekijä viime vuosina, ja muutenkin yksi omista suosikeistani. Toisaalta taas pitkä, ylihintainen (?) jatkosoppari saattaisi olla riskialtis Devilsille, kun Palmierin huippuvuodet eivät osu yksiin Hughesin ja Hischierin kanssa. Toivottavasti hänestä saadaan hyvä vastine tilalle. Sen lisäksi toivon, että joukkueessa on ensi kaudella veteraaneja opastamassa nuorisoa tavoille.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää raapustelua @Toby Dammit . Katoin ite äsken vasta pelin ja ei mulla oikeen tohon sun tekstiin oo mitään lisättävää. Turhauttava tappio, mutta paljon oli hyvääkin Devilsin otteissa.

Palmierin todennäköinen treidi on tietty harmillinen, mutta en ite näe Kylea välttämättömänä palasena tulevaisuudessa joukkueen menestyksen kannalta. Uskon, että joukkueen nuoret pelaajat kehittyy sitä vauhtia, että ne pystyy täyttämään Palmierin 25-30 maalin jättämän aukon korkoineen päivineen ehkä jo ens kaudella.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tommi Tikka, Miro Karjalainen, NJD, HPK
Tyce Thompsonin vuoro debytoida Devils nutussa ensi yönä Buffaloa vastaan. Istutettaneen Mcleodin ja Maltsevin rinnalle. Kiva seurata tätä kyllä.
 
Han went solo

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ankeahko peli Buffaloa vastaan. Devils hallitsi ottelua jonkin verran ja voitti laukaukset, mutta ei se missään vaiheessa erityisen hyvältä näyttänyt. Vähän lepsua tekemistä, josta puuttui se viimeinen silaus. Tuttu meininki kauden aikaisemmista Sabres-matseista siis jatkui. Asenne ei tunnu olevan näissä peleissä kohdallaan.

Plussaa Thompsonin ekasta NHL-pisteestä. Yksi hyvä maalipaikkakin oli, mutta veto ei onnistunut kunnolla. Muuten Thompson oli aika näkymätön. Plussaa joukkueelta myös muutamasta muusta suorituksesta hyökkäyspäässä, esim. Zacha-Bratt-kaksikolta. Miinusta koko jengiltä omissa pelaamisesta.

Sitten myönteisiin asioihin, eli Nico on ollut tänään harjoituksissa. Paluu peleihin to-pe-yönä tokassa Sabres-matsissa? Vai vasta Penguinsiä vastaan?
Ja tuossa kokoonpanohahmotelmaa:Merkley waivereissa.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Muutama paha kiekonmenetys kostautu viime yönä. Mun silmissä Devils ei ollu muuten missään vaiheessa pahemmin hätää kärsimässä, mutta niin taas vaan tuli tukkaan Buffalolta. Hyvä osoitus, ettei Devilsillä oo varaa ottaa lepsusti ketään vastaan. To-pe yönä on ylpeys kyseessä ku kundit koittaa ottaa revanssin Puhveleista ja tasoittaa sarjan 4-4 tilanteeseen niitä vastaan.

Kyllä muuten kiristi pantaa tuomareiden missaama jäähy tilanteessa, missä Kuokkanen sai vikan erän lopussa mailasta suuhun, eikä Buffalo saanu siitä boksia. Prkl... No, ei auta muuta ku uutta putkeen.

Vesi kielellä oottelen Nicon paluuta tositoimiin!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Varsin mielenkiintoinen artikkeli Zachan kaudesta ja NHL-urasta tähän asti:
Trouble Beneath the Surface of Pavel Zacha’s Breakout Season with the Devils

Tämän kauden tehoista huolimatta olen usein matsia katsoessa miettinyt että onko Zachasta oikeasti hyötyä joukkueelle. Niin paljon tulee huonoja ratkaisuja ja hävittyjä kaksinkamppailuja. En panisi pahakseni jos treidataan.
Riippuu ihan vastineesta. Ei minuakaan treidi haittaa, jos sieltä tulee kunnollinen pelaaja takaisin. Mutta jos ei tule, no... eipä siinä ole paljoa järkeä.

Ekana asiana toivoisin, että Zacha pääsisi pelaamaan takaisin laitaan. Siellä hänen ominaisuutensa pääsevät mielestäni parempaan käyttöön. Hischierin paluun pitäisi auttaa tässä asiassa.

Ja loppuun vielä, että Zacha ei vieläkään näytä kokonaisvaltaiselta paketilta, ja joissakin peleissä sitä toivoisi näkevänsä häneltä enemmän, mutta on hän silti mennyt tällä kaudella pykälän verran eteenpäin. Että plussaa siitä.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Eka kauppa toteutui. Tuleeko lisää. Jotain liikettä nähdään enemmänkin lähipäivinä toivottavasti toisten organisaatioiden toimesta. En tiedä tämän kaupan voittajaa pidemmän päälle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni reilu ja fiksu diili treidata Kyle Palmieri ja Travis Zajac Islandersiin. Kavereiden ei nyt tarvitse muuttaa minnekään ja pääsevät kannujahtiin. Voi olla että on Zajacille vika mahku ja hokkarit menee kesällä naulaan. Uskon että treidaamalla Palmieri Islandersiin pelaajan on pidetty nyt hyvät välit, ja mistäs sitä tietää vaikka Palmieri ottaisi Vatasesta mallia ja palais sitten kesällä vapaana-agenttina takaisin Devilsiin.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Mielestäni reilu ja fiksu diili treidata Kyle Palmieri ja Travis Zajac Islandersiin. Kavereiden ei nyt tarvitse muuttaa minnekään ja pääsevät kannujahtiin. Voi olla että on Zajacille vika mahku ja hokkarit menee kesällä naulaan. Uskon että treidaamalla Palmieri Islandersiin pelaajan on pidetty nyt hyvät välit, ja mistäs sitä tietää vaikka Palmieri ottaisi Vatasesta mallia ja palais sitten kesällä vapaana-agenttina takaisin Devilsiin.
Pelaajien kannalta erinomainen kauppa. Kesällä on mielenkiintoinen tilanne miten eri pelaajat reagoivat ennen seuraavaa kautta. Tuleeko paljon siirtoja uusiin seuroihin.

Tämä kausi on on ollut jollain tavalla tylsä kumminkin. On pelattu ainoastaan samoja seuroja vastaan kuplassa. Pitemmän päälle se on erittäin tympeää. Toivottavasti saadaan tuo korona kuopattua maan uumeniin ja palattua uuteen normaaliin elämään. Vaihtelu virkistää...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ykköskiekan varausvuoro on ihan positiivinen asia tulevaisuutta ajatellen, ja se lisää toki mielenkiintoa draftia kohtaan. Silti vähän ristiriitaiset fiilikset kaupasta, kun samalla pari viime kausien Devils-ruumiillistumaa vaihtoi seuraa ja nyt joukkue on ihan älyttömän nuori. Tällä hetkellä vanhin hyökkääjä on Andreas Johnsson, 26. Kesällä olisi hyvä saada kokemusta joukkueeseen – kunhan se ei tapahdu Canucks-tyylillä, ylipitkiä ja ylihintaisia soppareita nelosketjun jyrille antamalla.

Mielestäni reilu ja fiksu diili treidata Kyle Palmieri ja Travis Zajac Islandersiin. Kavereiden ei nyt tarvitse muuttaa minnekään ja pääsevät kannujahtiin. Voi olla että on Zajacille vika mahku ja hokkarit menee kesällä naulaan. Uskon että treidaamalla Palmieri Islandersiin pelaajan on pidetty nyt hyvät välit, ja mistäs sitä tietää vaikka Palmieri ottaisi Vatasesta mallia ja palais sitten kesällä vapaana-agenttina takaisin Devilsiin.
Kaikki on mahdollista. Itse pidän silti todennäköisempänä, että Zajac on noista se, joka saattaa tehdä kesällä vuoden tai parin jatkosopparin Devilsiin ja lopettaa uransa vasta myöhemmin. Mutta mistä näistä koskaan tietää.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Siedettävä vastine joukkueelle. Hyvä kauppa pelaajille.

Parin rosteripaikan aukeaminen ja kasvava vastuu muille lisää kyllä mielenkiintoa Devilsin loppukauden peleihin.
Samalla hieman hirvittää ensi kausi. Parin kauden sisään olisi pakko alkaa voittaa pelejä, etteivät nuoret klopit alistu liiaksi asemaansa liigassa. Siellä on Brattilla ja kumppaneilla ollut jo aika epäuskoisia ilmeitä parin vähältä piti tappion maalipaikoissa.

Muutama etulinjasta johtava kokeneempi esimerkkipelaaja tarvitaan. Tai vähintäänkin nuoria etulinjan pelaajia rinnalla tukeva palanen. NTC:t unohtaen koodinimi Killorn lienee lähimpänä jotain, mitä voisi olla saatavilla ja mihin rahkeet riittävät. Tosin en ole varma onko tämänkään kaliiperin ja profiilin pelaaja tarpeeksi vetovoimainen hinaamaan nuorta joukkuetta eteenpäin.

Jännä nähdä, miten Isles käyttää Zajacia. Siellä on kuitenkin kovat Pageau ja Cizikas jo alempien ketjujen keskellä, elleivät ole loukissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy