Jännä nähdä, miten Isles käyttää Zajacia. Siellä on kuitenkin kovat Pageau ja Cizikas jo alempien ketjujen keskellä, elleivät ole loukissa.

Syvyyttä syvyyttä. Siellähän on kapteeni Lee loppukauden sivussa ja pleijareissa aina sattuu ja tapahtuu. Hyvä se on olla kokenutta ja monipuolista materiaalia paikkaamaan aukkoja.

NJEspoo

New Jersey Devils
Iso kiitos molemmille herroille ajasta Jerseyssä!

Zajacista paljon paljon hyviä muistoja. Tuli vuos sen jälkeen Devilsiin ku olin ite alkanut seuraamaan joukkueen otteita päivittäin ja melkosesti on ehtinyt sen jälkeen tapahtua. Harmi, ettei koskaan päässyt Paholaisissa nostamaan kannua, mutta ehkä nyt Islandersin paidassa onnistaa, kukaties.

Palmieri taas oli Devilsin kovin maalintekijä sen aikaa, mitä joukkuetta edusti. Iso plussa myös erittäin kovasta taistelijaluonteesta. Oli Zajacin kanssa molemmat tosi hyviä johtohahmoja.

Saa nähdä, tuleeko kumpikaan takasin ens kaudeks. Mulla vähän sellanen fiilis, että Zajac vois tulla, mutta tiedä sitten. Nyt on kuitenki aika kääntää katseet tulevaan. Joukkue on entistä nuorempi ja kesällä on pakko saada reilusti lisää kokemusta riveihin, jos äijät meinaa kohentaa asemiaan taistelussa pleijaripaikasta.

Loppuun vielä Zajacin huikea Game 6 jatkoaikamaali 2012 kevään pleijareista Floridaa vastaan:

NJEspoo

Jos kauteen lähettäessä oli joku vähittäisvaatimus, niin se oli kyllä se, ettei Buffaloa vastaan hävitä ottelusarjaa ja niin ei onneks käynyt (4-4 meni ottelut).

Hyvä matsi kaikenkaikkiaan Paholaisilta. Alku näytti jopa liian hyvältä ku Zacha laitto heti ottelun alussa kaks ylivoimamaalia peräjälkeen. Oikeestaan kaikki hyökkäyskentät toimi hyvin, vaikka joukkue pelaskin ekaa kertaa ilman Zajacia ja Palmieria. Pakit pelas myös kokonaisuutena hyvin. Dell pääs pitkästä aikaa tolppien väliin ja rehellisesti sanottuna lähes koko matsin ajan pelotti jokainen kohtitullut veto. Pelolle ei sen suurempaa syytä kuitenkaan ollut ja kyllä se ihan mukiinmenevän ottelun lopulta pelas. Ei se varmastikaan koskaan helppoa oo päästä pelaamaan yhtä harvoin ison seuran kanssa, vaikka farmissa oiskin saanut matseja alle.

Hughesin kenttä Sharangovichin ja Kuokkasen kanssa oli ottelun tehokkain. Jokainen herroista saalisti tehot 1+2.

Tänään takas kotihalliin Pittsburghia vastaan.

Toby Dammit

Mainio aloitus otteluun. Eka erä oli täyttä Devilsin hallintaa. Buffalon selostaja vai kommentaattori sanoi jossain vaiheessa, että joukkue oli askeleen tai oikeastaan kaksi koko ajan Devilsiä jäljessä (katsoin peliä Sabresin selostajilla, kun Devilsin lähetys nyki niin älyttömästi).

Hyvä tekeminen jatkui toisessakin erässä, mutta maaleja ei meinannut tulla taas hyvistäkään paikoista. Ja sitten pari tyhmää jäähyä, joista peli kääntyi Sabresille. Mietin jo, että onnistuuko joukkue sössimään pelin vastustajalle, mutta hyvin se kääntyi sitten kolmannessa erässä. Sitä ennen tosin näytti, ettei voittaminen tunnu kiinnostavan, kun joukkue pelasi erän alun niin heikosti.

Kirjoitit @NJEspoo , että oikeastaan kaikki ketjut toimivat hyvin ja pakit pelasivat kokonaisuutena hyvin. Voi sen noinkin sanoa. Oli siellä silti heikkoja lenkkejä joukkueessa. Esim. Merkley tuntui olevan vähän vaikeuksissa, ja muutenkin hän olisi eka heppu, jonka heittäisin kokoonpanosta syrjään, jos mahdollista. Lisäksi pakit pelasivat oman maalin edustaa jokusen kerran aika heikosti. Kulikovilta ei ollut ihan paras "showcase", kun Buffalon ekassa maalissa hän lähti av:lla seikkailemaan turhan korkealle ja tokassa maalissakin hän oli ajautunut muualle. Samoin McLeodille tuli pari vastaavaa tilannetta, joissa hän ei onnistunut puolustamaan vastustajan hyökkääjää oman maalin edessä.

Pääosin silti hyvä ottelu joukkueelta. Hughes sai vihdoin tehoja taululle, mikä on oikein jees, kun niitä paikkoja on ollut hänellä ja ketjukavereilla enemmän kuin tarpeeksi. Myös Zachan maalit ilahduttavat. Hienoa, että hän on tajunnut hyödyntää tällä kaudella enemmän hyvää laukaustaan. Bratt saattoi silti olla kaikista pirtein Devils-pelaaja.

Dellistä samat sanat kuin sinulla NjEspoo. Vähän epävarman oloista, mutta ihan mukiinmenevä matsi kokonaisuutena.

Loppuun vielä maininta, että Gusev on tänään waivereissa, tarkoituksena purkaa hänen sopimuksensa. Hyvä ratkaisu niin pelaajalle kuin joukkueellekin. Gusev saa toivon mukaan tilaisuuden tehdä minimisopparin toiseen joukkueeseen ja elvyttää NHL-uraansa ja Devils pääsee eroon hänen sopparistaan. Harmi ettei homma toiminut yhtä hyvin kuin viime kaudella. Parhaimmillaan Gusevin kiekonkäsittelyä oli ilo katsoa.

Toby Dammit

Ihan hyvää taistelua Pensiä vastaan, mutta kun et tee paikoista maaleja, pelaat oman maalin edustan heikosti, otat turhia jäähyjä ja av:kin vuotaa alkukauden malliin, niin lopputulos on tämä. Plussaa taas siitä, että joukkue ei luovuttanut edes kolmen maalin tappioasemassa, vaan pakotti Pensin pelaamaan pelin loppuun asti. Jos asiaa haluaa ajatella oikein positiivisesti, niin kai se paras lopputulos on silloin, kun juniorit näyttävät osaamistaan ja sitten jos tappio tulee, se tulee tasaisen väännön jälkeen ja taistellen.

Hughesin kenttä on näyttänyt hyvältä jo jokusen matsin, vaikka Pensiä vastaan oli välillä vaikeaa omassa päässä. Samoin Wood-Zacha-Bratt-kolmikko toimii ihan asiallisesti. Muista hyökkääjistä pirteä peli Boqvistilta, samoin McLeodin touhut laittaisin plussan puolelle. Pakistolle risuja tosiaan oman maalin edustan pelaamisesta. Esim. ekassa maalissa Subban ja Vatanen ottivat av:lla kahdestaan maalin edustalta Guentzelin ja jättivät McCannin vapaaksi. Muutenkin monta Pensin maaleista tuli ihan maalin edestä. Niistä on turha antaa miinusta Blackwoodille.

Kyllähän tuossa touhussa näkyy se, miten nuori joukkue Devilsillä on. Toisaalta pakisto, jonka pitäisi pitää se oman maalin edusta puhtaana, ei voi piiloutua sen taakse, kun siellä on kuitenkin kokemusta ihan tarpeeksi.

Tuttuun tyyliin paljon hyvää, mutta selvästi myös parannettavaa.

Ai niin, oli muuten erikoisia pomppuja ottelussa.

NJEspoo

Onnenkantamoiset Devilsille 2-1, mutta ei riittänyt. Hyvää peliä muuten Devilsiltä, eikä back-to-back näyttänyt kummemmin painavan jaloissa. 3. erässä tulos näytti repeävän, mutta Devils jakso taistella loppuun asti. Ois tietty helpottanut urakkaa, jos jäähyllä oltais istuttu vähemmän.

Hughesin kenttä pelaa mielettömän hyvin yhteen hyökkäyspäässä ja toivottavasti sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Blackwoodilta myös tukku tosi tärkeitä seivejä, eikä sen piikkiin voinu tappiota laittaa.

Huomenna uusiks.

Toby Dammit

Vatanen waivereihin. Pian selvisi syy siihen, kun Devils hankki Capsista Jonas Siegenthalerin kolmoskiekan varausvuoroa vastaan. Kyseessä on ilmeisesti melko isokokoinen puolustava puolustaja, joka ei ole mahtunut tällä kaudella Capsin kokoonpanoon ja jota se ei olisi pystynyt suojaamaan kesän laajennusdraftissa. Katsotaan, miten homma toimii Devilsissä. Ihan myönteiset fiilikset tästä arvasta.

Samalla selvisi viime vuoden Hall-kaupasta saatu vastine kokonaisuudessaan – kunhan muistaa lisätä Schnarrin listaan mukaan:

Paridae

NJD
Marian Studenicin vuoro tehdä NHL-debyyttinsä tänään. Juniorien arviointipäivät menossa.

Miten meni? Koosteessa honkkeli vain vilahti.
Studenic vaikutti varausvuonnaan ihan hyvältä arvalta viidennen kierroksen puitteissa ja edellisissä mm-kisoissa pelasi erittäin näkyvästi sen yhden pelin minkä näin, olikohan juuri Suomea vastaan.

NJEspoo

Ei näkynyt omiin silmiin juuri ollenkaan. Tosin en oo myöskään kattonut, paljon se sai peliaikaa. Myös toinen tulokas Thompson oli melko näkymätön.

2. erä poislukien Pittsburgh oli parempi joukkue. Eka erä vaikutti siltä, ettei Devils ollut valmiina pelaamaan, ja sen jälkeen Ruff melko varmasti antoi kuulua erätauolla, koska seuraavaan erään jäälle tuli ihan erinäköinen Punakone. Harmi vaan, että samaa menoa ei pystytty ylläpitämään vikalla parikymppisellä.

Butcher pääs pitkästä aikaa kokoonpanoon ja se laitettiin ekan erän ajaks Vatasen pakki pariks, mutta meno ei vakuuttanut, joten se tutkapari jäi 20min kokeiluks. Olin muuten melko yllättynyt, että Vatanen ylipäätään oli mukana pelissä, vaikka oli pari tuntia aikasemmin laitettu waivers-listalle. Samppa selvästi siitä sisuuntuneena teki huikeat 0+1!

Pitää Blackwoodista sanoa, ettei ollut terävimmillään. Monta tilannetta, missä vastustaja pelas kiekon maalin takaa maalin edustalle, joissa Blackwoodilta ei ollut harmainta aavistustakaan missä kiekko oli. Onneks siellä oli mm. tilanne, missä Crosby ei saanut nostettua patjan yli jne.

Nyt alkaa sitten se todellinen herkku, kun seuraavat neljä peliä on Rangersia vastaan. My body is ready.

Toby Dammit

Nyt vasta ehdin katsoa pelin. Eka erä surkeaa kiekkoa. Tokassa luistin liikkui todella hyvin, mutta tulosta ei tullut. Peli kaatui sitten siihen Pensin 3-1 maaliin, sitä seuranneeseen tarkistukseen, jäähyyn ja Pensin 4-1 maaliin. Oli siellä kolmannessa vielä Subbanin maali, Hughesin tolppa ja Sharangovichin rysty maalin edestä (vai oliko se tokassa erässä), mutta kiekko ei halunnut mennä maaliin.

Parhaimmillaan riittää vauhtia, ajatusta ei ihan yhtä paljoa. Ihan viihdyttävää tuollaista kiekkoa on katsoa, silloin kun kiekko ja mies liikkuu. Mutta onhan se peli aika vastakohta esim. Islandersin kontrolloidusta Trotz-kiekosta. Ei ole maalivahdinkaan helppoa pelata, kun maalin edessä on jatkuvasti ukkoja vapaana, kuten oli etenkin ekassa erässä. Mutta ei se Blackwoodkaan ollut ihan parhaimmillaan, kuten @NJEspoo kirjoitit.

Hughes oli tokassa ja kolmannessa erässä tosi pirteä. Toki sitten oli jäällä yhden vai kahden Pens-maalin aikana, jos oikein muistan. Oli siellä muutamalla muullakin pelaajalla hyvää tekemistä.

Toivottavasti Kraken nappaa Butcherin. Ei huvittaisi katsoa häntä enää ollenkaan. Hidas kuin mikä, ja pehmeä.

@Paridae kyselit Studenicista. Ei jäänyt tosiaan jälkipolville kerrottavaa, kuten NjEspoo kirjoitti. Sama vaikka ei olisi ollut kokoonpanossa. Omasta mielestäni Thompson oli parempi, vaikka ei hänkään ihmeitä esittänyt. Mutta kuitenkin yritti tuoda vähän vauhtia ja fyysisyyttä. Thompsonin luistelutyylistä tulee muuten jonkin verran McLeodin tyyli mieleen. Kummallakin olkapäät pyörivät vauhtia ottaessa silleen persoonalliseen tyyliin. McLeodilla vielä vähän enemmän.

Kiitos ja näkemiin Vataselle. Ekoissa parissakymmenessä pelissä oli Devilsissä tosi hyvä, sitten loukkaantumisen jälkeen nousi ok-tasolle ja tällä kaudella oli vaan vaisu, kun luistin ei kulje kunnolla. Lopussa hän alkoi tosin vähän väläyttelemään.

Niin joo, Zacha loukkaantui tokan erän alussa aloitusta ottaessaan tai heti sen jälkeen. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Täysin vaaraton tilanne ilman kontaktia.

Mainitaan nyt samalla se, että Fitzgeraldin mukaan hän halusi säästää yhden palkanpidätyksen laajennusdraftin yhteyteen, jos pystyy hyödyntämään sitä silloin. Järkevä päätös, kun kukaan tuskin halusi maksaa Murraysta kunnon hintaa edes 50 % palkanpidätyksellä.

Viimeksi muokattu:

FinDevil

New Jersey Devils, Tottenham
Katsoin ihan huvikseni, mitä pelaajia tuo Capfriendlyn Expansion Draft -simulaattori suojaa. Ainakaan Devilsin kohdalla säädöt eivät osuneet kohdalleen. Ensiksikin siellä oli suojattuna vain kuusi hyökkääjää, varmaan siksi, etteivät kaikki pelaajat täytä ehtoja muuten. Toiseksi Fitzy suojaa Sharangovichin 99,9 prosenttisen varmasti. Hänen tilalleen voi laittaa suojaamattomiin esim. Andreas Johnssonin. Lisäksi yllätyn suuresti, jos Butcher suojataan, eikä Murrayta suojata ainakaan. Heidän tilallaan voi suojata Subbanin ja Siegenthalerin.

Jos pitäisi veikata, kuka Devilsistä lähtee Seattleen – siis jos kauppoja ei tule ennen laajennusdraftia –, valinta osuu Bastianiin tai Butcheriin. Devilsin suojatut olisivat siis Hischier, Wood, Bratt, Zacha, Kuokkanen, Sharangovich, McLeod, Subban, Severson, Siegenthaler ja Blackwood. Subbanin tai McLeodin (tai Kuokkasen) voi jättää suojaamatta, jos Devils onnistuu nappaamaan jonkun paremman pelaajan kokoonpanoon ennen draftia.

Siirrän tämän Seattlen ketjusta tänne. Itse tekisin täysin samat valinnat hyökkäyksen osalta kuin sinäkin enkä näe itsekkään tällä hetkellä mitään mahdollisuutta, että Shara jäisi suojaamatta. Puolustajista Severson nyt täysin varma suojattava, toivottavasti Siegenthaler pelaa sen verran hyvin, että on suojaamisen arvoinen.

Subbanin tai Butcherin menettäminen ei kirpaisisi vaikka Subban onkin ihan hyvin pelannut. Toi 9millin caphit on sellainen, että tuskin Seattle siihen tarttuisi, koska eiköhän muut joukkueet maksa Seattlelle varausvuoroja ja junnuja että he ottavat jotain kalliita ongelmasopimuksia kontolleen. Sen takia toivon, että Fitzgerald käyttäisi vaikka ton Islesin 1 kiekan varausvuoron ja ehkä jotain muuta siihen päälle ja hommaisi hyvän puolustajan Devilsiin joukkueesta jolla ongelmia suojata kaikkia arvokkaita palasia. Käsittääkseni esim Dumba Minnesotassa on sellainen että jos Wild haluaisi hänet suojata niin he voisivat sen jälkeen suojata vain 4 hyökkääjää. Tämän jälkeen Devils voisi suojata 7 hyökkääjää ja Seversonin, Siegenthalerin ja puolustajan X.

Sinne jäisi sitten Subban, Butcher, Bastian ja Johnsson kovimpina niminä suojaamatta.

Toby Dammit

Sen takia toivon, että Fitzgerald käyttäisi vaikka ton Islesin 1 kiekan varausvuoron ja ehkä jotain muuta siihen päälle ja hommaisi hyvän puolustajan Devilsiin joukkueesta jolla ongelmia suojata kaikkia arvokkaita palasia. Käsittääkseni esim Dumba Minnesotassa on sellainen että jos Wild haluaisi hänet suojata niin he voisivat sen jälkeen suojata vain 4 hyökkääjää. Tämän jälkeen Devils voisi suojata 7 hyökkääjää ja Seversonin, Siegenthalerin ja puolustajan X.
Joo, hyvä puolustaja olisi ehdottomasti ostoslistalla. Dumbakin kiinnostaa, jos hinta ei ole liian kova. Veikkaan nimittäin, ettei Fitzy halua maksaa kovin korkeaa hintaa pelaajasta, joka on kahden vuoden päästä UFA. Mutta jossain vaiheessa sitä joukkuetta pitää alkaa vahvistamaan, eli ei haittaa, vaikka Islesin varausvuoro vaihdettaisiin valmiiseen pelaajaan.

NJEspoo

Hudsonin taistelu osa 1/4 Rangersille. Vaikea voittaa ottelua, jos ei tee maalin maalia. Jos kattoo kokonaiskuvaa, niin Devils pelas hyvin ja ottelu oli muutenkin suht tasaista vääntöä.

Ottelu alkoi reilun 7 minuutin hurlumhei-kiekolla, jonka aikana Devilsillä oli muutama hyvä maalipaikka, mutta puolustus oli niin sekaisin ku olla ja osaa, jonka seurauksena Rangers sai lukuisia ylivoimahyökkäyksiä ja pari läpiajoa, joista toinen pääty verkon perukoille. Maalin jälkeen molempien jengien puolustus selvästi tiivisty.

2. erän alussa Wood pääs heti alussa nokikkain vastustajan veskan kanssa, mutta ei niin ei. Erän loppuvaiheilla Wood ja Hischier sai 2vs.1-hyökkäyksen, mutta senkin maalivahti hoiti. Wood oli parin ekan erän aikana muutenkin Devilsin näkyvin hyökkääjä. Vikassa erässä ei ollut enää ihan samanlaista lentoa sen pelissä. Muuten tokassa erässä Devils puolusti tosi hyvin, eikä Rangers saanut kunnon maalipaikkoja.

Vikassa erässä Rangers onnistu vielä kerran ohittamaan Blackwoodin. Devilsillä ruuti oli märkää ja vaikka lopussa oli maalinedustakahakkaa New Yorkin maalilla, ja sen jälkeen Devilsille tarjottiin 6vs.4 peliä, niin ei vaan uponnut. Rangers viimeisteli 0-3 maalin tyhjiin. Blackwoodia ei voinut syyttää kummastakaan sen selän taakse menneestä kiekosta.

- Siegenthaler debytoi puolustuksessa Butcherin rinnalla, eikä oikeestaan erottunut ainakaan huonossa mielessä. Ei paljoa väläytellyt, mutta ei mokaillutkaan.

- Hischier teki paluun jäälle ja jääaika oli 20:58, joten suoraan kerrasta kunnolla peleille. Ei myöskään erottunut hyvässä, eikä huonossa ainakaan omaan silmään.

- Subban pelas hyvin, eikä ihme ja kyllä missannut yhtään peliä, vaikka oli saanut edellisessä matsissa tosi pahan viillon reiteensä.

- Ottelussa nähtiin kaks tappelua: Severson vs. Kreider ja McLeod vs. Smith. Muuten ottelussa ei tullut ku yks jäähy ja se vihellettiin Rangersille.

To-pe yönä uusiks!

Toby Dammit

Ekan erän puolustuspään hölmöilyjen jälkeen (sama juttu kuin viime matsissa) ihan hyvä peli Devilsiltä. Shesterkin oli pelipäällä, ja siihen päälle tuttuun tyyliin Devilsin viimeistelyongelmat. Woodilla, Hughesilla ja kumppaneilla oli aika monta paikkaa, joista kiekkoa ei saatu maaliin. Silti ihan pirteää tekemistä joukkueelta.

On ollut kiva nähdä, miten vauhdikkaasti Hughesilla luistin liikkuu pelistä toiseen. Se koronan jälkeinen slumppi on selvästi takana päin. Myös Sharangovich on saanut varmuutta ja tasaisuutta tekemiseensä. Hyvä niin. Muista pelaajista Wood oli vauhdissa ja Nico näytti paremmalta kuin edellisen kerran loukkaantumisen jälkeen jäille palattuaan. Subbanille täältäkin kehut.

Devils joutuu antamaan trade deadline -siirtojen jälkeen vähän turhan paljon tasoitusta vastustajalle, kun siellä pitää peluuttaa noin montaa AHL-tason ukkoa. Thompson voi olla tulevaisuudessa ihan hyvä pelimies, mutta tällä hetkellä hän joutaisi AHL:n puolelle kehittymään. Merkley on sellainen perinteinen "tweener", joka osaa periaatteessa pelata, mutta heikkouksien eli hitauden ja kiekottoman pelin takia hän ei ole riittävän hyvä NHL:ään. Boqvist ja Maltsev ovat vähän siinä rajalla, kuuluvatko NHL:n vai AHL:n puolelle.

Pakistossa kolmosparilla oli selvästi eniten vaikeuksia. Butcher on Butcher ja sovitaan, että Siegenthalerilla oli ruostetta pitkän pelitauon jälkeen. Syötöt eivät ihan napsuneet kohdalleen ja muutenkin peli oli liioitellun varovaista peruspeliä. Loppua kohti hän alkoi saada paremmin pelistä kiinni. Katsotaan loppukauden aikana, minkälainen pelimies sieltä kuoriutuu.

NJEspoo

Viime yön peli ei vaadi kovinkaan pitkää raportaasia. Ilman Zachaa ja Brattia pelannut Devils jäi Rangersin jalkoihin. Ottelu näytti isät vs. pojat peliltä.

Lauantaina uutta putkeen.

FinDevil

Yksi aisa joka saa itseni kiehumaan lähes joka pelissä vaikka jopa johdettaisiin on tuo Devilsin ylivoima. Ykkös yv on nyt viimeaikoina saanut tuon ylivoiman ihan nätisti ajoittain pyörimään, mutta herran jestas onko toi Subbanin/Seversonin kahen pakin ylivoima koostumus pelannut yhtäkään hyvää ylivoimaa tällä kaudella? Ihan tosissani voi sanoa että ei noi ainakaan yli 5 hyvää ylivoimaa oo pelannut. Siis onko oikeasti mitään vituttavampaa kun se että saa ylivoiman ja mahollisuus päästä peliin mukaan ja noi lampaat luistelee päästä päähän kiekon perässä? Tossa ennen trade deadlinea mentiin jo välillä 2min tolla ykkösylivoimalla kun heillä sentään jotain ideaa tossa pelissä.

Noniin nyt päästiin vauhtiin niin kritisoidaan rakentavasti lisää. Ite oon valmis antamaan koko Lindy Ruffin valmennustiimille kenkää kauden päätteeksi. Edellä mainittu jo että ylivoima on paskaa. Sen lisäksi alivoima on vieläkin ihan luokattoman huonoa vaikka se on siitä alkukaudesta selvästi parantunut. Vastustajat saavat myös ihan liikaa vastahyökkäyksiä, hyvä esimerkki tästä on nää molemmat Ragspelit joissa varsinkin ekoissa erissä Panarin, Ziba ja kumppanit pääsivät jatkuvasti ylivoima hyökkäyksiin.

Pakko kyseenalaistaa myös Fitzgeraldin ratkaisut trade deadlinella. Oliko nyt järkevin ratkaisu myydä ihan kaikki veteraanit joukkueesta, jotka oli vain mahdollista treidata? Devilsin hyökkäyksen keski- ikä on alle 23 vuotta mikä on NHL- historian toisiks nuorin. Oliko se nyt joskus 70- vai 80- luvulla kun jollain joukkueella oli viimeksi nuorempi hyökkäys. Nyt kun Bratt ja Zacha (onneksi molemmat day-to-day) on poissa niin kiva sieltä oli Hischierin tulla parin kuukauden loukilta ja pääsee heti tokassa pelissä vetämään Nick Merkley ja Mikhail Maltsev laidoillaan joista kumpikaan ei ole edes erityisen hyviä AHL- tason pelaajia.

Peliä katellessa mietin että Devilsillä on 5 hyökkääjää jolla ei pitäisi olla vielä mitään asiaa NHL:ään; Merkley, Maltsev, Boqvist, Studenic ja Thompson. Kolme ekaa menisi 13. ja 14. hyökkääjinä jotka välillä voisi tulla kokoonpanoon paikkaamaan loukkeja jne. mutta nyt heistä jokainen samaa aikaa kokoonpanossa niin tulos on tuon viime yön kaltainen. Sitten McLeod, Johnsson jne tai oikeastaan ihan jokainen joutuu pelaamaan liian isoa roolia.

Tossa kun katteli ton Barkovin ja Nemon haastattelun ja miten Barkov puhui kuinka tärkeää oli että sai kattoa Jagrin tekemisiä kentällä ja etenkin kentän ulkopuolella niin Devilsillä ei ole enää ketään mentoria noille nuorille joka näyttäisi miten hommat hoidetaan. Eiku ohan sielä tietenki Subbani joka voi pitää somekoulua nuorille. Toivottavasti Fitz hommaa muutaman kokeeneen pelaajan Devilsiin kesällä.

Toby Dammit

Teki pahaa katsoa peliä. Ihan luokatonta puolustuspelaamista. Todella kurittoman oloista touhua. Rangers-pelaajat pääsivät jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin ja Devilsiltä tuntui olevan koko ajan pelaajat ihan väärässä paikassa. Blackwoodilla oli kiva olla maalissa, kun jatkuvasti tuli maalin edestä poikittaissyötöistä vetoja. Tai päinvastoin Rangersin pelaajilla oli varmaan kivaa vedellä one-timereita puolityhjään maaliin.

Hughes oli ainoa, joka sai hyökkäyspäässä mitään aikaan. Harmi vaan, että hänen vetonsa on niin lapanen, eivätkä ketjukaveritkaan sen enempää kiekkoa häkkiin.

Täysin samaa mieltä @FinDevil in kanssa, että kokoonpanossa on aivan liikaa AHL-pelaajia. En sitten tiedä, oliko järkevämpää kaupata kaikki veteraanit vai olisiko osa heistä kannattanut säilyttää. Aika näyttää. Loppukautta ajatellen sillä ei ole mielestäni kovin paljoa väliä. Tuskin juniorit saavat viimeisessä 15 matsissa liikaa traumoja tai ajautuvat kehityksessä väärille urille. Mutta sama meininki ei voi jatkua ensi kaudella. Sinne pitää saada lisää kokemusta – ja kovuutta, sellaisia asenneukkoja, jotka pystyvät myös kiekolliseen peliin. Devilsiä vastaan on tällä hetkellä aivan liian helppoa pelata, ja siihen pitää saada muutos.

Ruffin suhteen fiilikset ovat kaksijakoiset. Devils on pelannut tällä kaudella pääasiassa ihan hyvää 5 v 5 -kiekkoa. Yv ja av ovat olleen karmeita, ja ne tappoivat vähäisetkin mahdollisuudet pudotuspelipaikasta tappeluun. Recchin ja Nasreddinen potkisin sieltä ainakin pihalle, mutta Ruffista en ole ihan varma. Riippuu, kenet siellä oltaisiin istuttamassa hänen tilalleen. En usko, että Devils on parhaille valmentajille se kaikista houkuttelevin vaihtoehto.

Loppukauden osalta haluaisin kuria ja järjestystä tuohon touhuun, etenkin puolustuspelaamisen osalta. Tärkeintä olisi, ettei siellä opeteta ja sallita nuorukaisille huonoja tapoja, vaan niistä joutuu vastaamaan penkin päähän. Tosin tässä jälkimmäisessä Rangers-matsissa siellä olisi istunut lähes koko joukkue, joten...

Tässä alkaa vähän jo katseet kääntyä draftin suuntaan, mistä onkin tullut jokavuotinen perinne. Vaikka siellä ei ole kaikista kirkkaimpia lupauksia tarjolla, alkavat Power, Clarke ja Hughes näyttää Devilsin puolustuspelaamista katsoessa oikein houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Eilen aloin katselelemaan kyseisten heppujen shift by shift -koosteita. Hughesilla liikkuu luistin melkein isoveljiensä malliin. Muutenkin lupaavan oloinen kaveri, vaikka puolustussuuntaan on vielä vähän tekemistä. Joku taisi kommentoida, että vähän Drysdalen oloinen heppu, tosin isompi ja vähän huonompi puolustamaan tms. Powerilla on ainakin raamit kunnossa. Luistelu vaikuttaa ihan hyvältä isoksi kaveriksi ja hyökkäyspään avujakin on jonkin verran. Vastapainoksi aavistuksen kömpelö olemus ja muutamassa omaan päähän tulleessa 2 v 2 -tilanteessa hän sijoittui aika huonosti, mistä seurasi turhan vaarallisia tilanteita vastustajalle. Täytyy seuraavaksi katsoa Clarken pelejä.

Tulevissa matseissa riittää jännitettävää: saako Devils tällä kaudella vielä maalin aikaan.

NJEspoo

Ymmärrän täysin @FinDevil ja ylipäätään kaikkien muidenkin Devils-fanien turhautumisen. Skeidaahan tää on ollut jo ihan liian pitkään.

Tolle erikoistilannepelaamiselle on pakko tehdä jotain ens kaudeks. Tällä kaudella ei oo montaa kertaa menty kahta peliä putkeen, että se toimis.

Recchiä mainostettiin jonkun sortin tekijänä ylivoimapelin suunnittelussa, mutta meininki näyttää aikalailla samalta ku parilla edelliselläkin kaudella. Onneks nyt näkyy vähän vähemmän sitä alimmalle pelaajalle jätettävää syöttöä, vaikka vieläkin sitä tehään liikaa. Kun kiekko saadaan alueelle, niin lähiaikoina se on välillä jopa liikkunut ihan hyvännäköisesti alueella, mutta ratkaisut puuttuu. Joukkueelta puuttuu yksittäiset "pelotteet", joita vastustaja ns. ylipelais, jonka myötä paikkoja aukeis (vrt. esim. Washington). Se nyt ei tietenkään oo valmennusjohdon vika. Alkukaudesta ehkä isoin ongelma yv:llä oli se, että kiekkoa ei saatu edes pysymään vastustajan alueella, koska pelaajat pelas liian laiskasti ja hävis sen takia liikaa kaksinkamppailuja, jos ylipäätään irtokiekkoihin ehti.

Alivoiman surkuhupainen esitys käynnisty samaan aikaan kauden alkamisen kanssa ja jatkunut pitkälti tähän päivään asti. Valmennusjohto ei oo missään vaiheessa saanu pelaajia samalle aaltopituudella sen suhteen, miten niitä jäähyjä pitäis tappaa. Jossain vaiheessa ongelma oli pitkään just se, että peruutellaan liikaa omalle maalille ja jätetään viiva täysin auki. Siihen on tullut parannusta, mutta pakka on siltikin liian levällään jatkuvasti. Jatkuvasti näkee pieniä virheitä, joiden takia vastustajille aukeaa tontteja. Maalinedustalle ois kiva saada yks isokokoinen jyrä, joka heittäis ukkoja mettään, mutta mistäs sellanen? On muutes melko ikävä Greenen tuomaa panosta alivoimalle.

Mutta joo. Tosi vaikea sanoa ite, että pitäiskö ainakaan Recchiä vielä potkia pois. Tällä Devilsin materiaalilla on vaikea saada edes puolittaista ihmettä aikaan. Nasreddine tosin... No, katotaan, mitä Fitzy kehittää kesällä.

Ruffista en halua eroon. Antaa sen näyttää ens kaudella osaamisensa ku saadaan normaalimmat lähtökohdat kauteen, ja toivottavasti vahvistuksia miehitykseen.

Tänään Rangersille köniin! ...pliis...

Barcelona

Leijonat
Pakko kyseenalaistaa myös Fitzgeraldin ratkaisut trade deadlinella. Oliko nyt järkevin ratkaisu myydä ihan kaikki veteraanit joukkueesta, jotka oli vain mahdollista treidata?
Rippuu siitä mitä loppukaudelta toivotaan. Voittoja vai hyviää asemaa draftiin ja lottoarvontaan. Jälkimmäisen vaihtoehdon kannalta nyt näyttää hyvältä taas vaihteeksi. Tuleva draftihan on sikäli omituinen että siellä tollaset 6-7 nimeä joita on pyöritelty mahdollisena ykkösvarauksena. Joten jos tossa on top 5 varaamassa niin ties vaikka sais koko draftin parhaan pelaajan. En sano että siellä tankataan mutta kyllähän nyt jokainen voitto vaan heikentää draftiasetelmia.

Ainoa "myyminen" mitä en tavallaan ymmärrä on Vatanen. Päästettiin periaateessa ilmaseksi veke. Mutta jos Vataselle on luvattu sopparineuvotteluissa että dediksellä kaverille annettaan mahdollisuus muualla jos New Jeresyssä on pyyhe kehissä, niin kyllä silloin GM:n pitää pitää sanastaan kiinni että maine säilyy. Eikä tota Vatasta nyt kovin moni tainut jäädä kaipaamaan.

Toby Dammit

Nolan Foote tekee tänään tai huomenna NHL-debyyttinsä. Tämä kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin esim. Studenicin debyytti, kun Foote on selvästi potentiaalisempi lupaus ja tulee toivottavasti tekemään vielä hyvän uran Devilsissä.

Bastian palaa tänään kokoonpanoon. Wood-McLeod-Bastian-kolmikko taas yhteen.

Toby Dammit

Hyvällä höngällä peliin mukaan, mutta Rangersille maaleja Devils-pelaajien tyhmistä kiekonmenetyksistä ja jäähyistä. Tokan erän alkuun Dellin hörppy. Siihen päälle vielä aika monta Rangersin yv-hyökkäystä. Ekat 30 minuuttia otti päähän ihan riittävästi. Peliä sai katsoa taasko tätä samaa kuraa -fiiliksellä.

Onneksi vikat 30 minsaa pelasi tosin hyvin ja nousi peliin mukaan. Hetken aikaa oli kiva katsoa Devils-kiekkoa. Harmi ettei takaa-ajo riittänyt rinnalle ja ohi. Silti posia Devils-pelaajien asenteelle ja rynnistykselle. Erityskehut Hughesille, joka oli jälkimmäiset 30 minsaa kentän vaarallisin ukko ja loi tilanteita liukuhihnalta. Itse hän ei taaskaan saanut paikoista sisään, mutta onneksi muut saivat. Plussaa myös Wood-McLeod-Bastian-ketjulle, jonka vauhdikasta taklauspeliä oli ilo katsoa etenkin kolmannessa erässä. Devilsiltä näkee harvoin noin fyysistä peliä.

Studenicille ja Boqvistille ei tullut paljoa jääaikaa, ihan ymmärrettävästi. Tällä hetkellä heistä ei ole joukkueelle hyötyä. Puolustuksessa oli vähän sama tilanne Siegenthaler-Tennyson-parilla. Tai no, he pysyvät NHL-vauhdissa mukana, mutta jääaikaa ei tainnut tulla hirveästi. Siitä huolimatta Siegenthaler on parantanut aikaisempiin matseihin verrattuna. Toisaalta se ei paljoa vaatinut.

Yv ja av on yhä ihan toivotonta. Yv:n sijasta on parempi, että Devils pääsee pelaamaan neljällä neljää vastaan.

Josko se voitto tulisi huomenna. Foote voi iskeä ne tarvittavat maalit. No, turha asettaa sinne liikaa odotuksia, toivottavasti pysyy vauhdissa mukana ja on hyödyksi joukkueelle.