New Jersey Devils 2015–2016

  • 56 855
  • 224

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kai siihen on myös ihan pieni mahku että Mitch Marner tipahtaisi New Jerseyn. Jos Noha Hanifin menisi ensiksi kolmantena ja Carolaina poimisikin Ivan Provorovin.

Mutta jos Devils jatkaa pohjois-amerikkalaisella linjalla niin kai sieltä sitten poimitaan joko Lawson Crousea taikka Matthew Barzal. Jos valinta tehdään noiden Sheron pressitilaisuudessa lanseeramien Devilsin uusien speksien mukaan (eli tulla nopeammaksi, hyökkäävämmäksi ja toisiaan tukevammaksi joukkueeksi) niin oisko valinta silloin toi Barzal. Toki noi Sheron lanseeramat speksit kyllä sopii todella hyvin Rantaseen, mutta jotenkin en vaan jaksa uskoa että Rantaseen päätyisivät. Sikäli sääli kun omasta mielestä toi Rantanen on varmaan paras suomalaislupaus jonka olen nähnyt liigajäillä yli 10 vuoteen ja olisi aivan mahtavaa nähdä hänet Devilsin riveissä.


Kattelin noita vapaita-agentteja ja tuumasin että yksi pelaaja joka saataisi Devilsiin päätyä ois Martin St.Louis. Kaverihan halusi Tampasta nimenomaan New Yorkiin ja jos Rangersista ei tipu jatkoa niin jos haluaa jatkaa pelaamista ja budaamista Nykin alueella niin silloin Devils ja Islanders on vaihtoehtoina. Tosin jos hyökkäystä halutaan nuorentaa niin St.Louis on kyllä silloin ihan väärä kaveri.
Nyt kun näitä dratf-juttuja on tullut lueskeltua ja mietiskeltyä, niin olen tullut siihen tulokseen, että Devilsin kannattaa lähteä liikkeelle bpa-periaatteella (kuten Shero ja Conte ovat haastatteluissa sanoneet) ja varata se pelaaja joka on vielä jäljellä tästä nelikosta: Strome, Marner, Hanifin, Provorov. Lukemattomien mock draftien ja muiden lukemieni raporttien perusteella vaikuttaisi, että kyseiset pelaajat ovat astetta kovatasoisempia pelaajia kuin Zacha, Barzal, Crouse, Rantanen jne. Näin ollen Devilsin on turha miettiä liikaa sitä, mille pelipaikalle pelaajia tarvitaan tässä vaiheessa. Tärkeämpää on kuitenkin se, että varattu pelaaja tulee olemaan tulevaisuudessa oikeasti ns. impact player - ja Stromella, Marnerilla, Hanifinilla ja Provorovilla se on todennäköisempää.

Siitä huolimatta toivon, että Devils varaisi Marnerin. Mikäli Keklu onnistuu treidaamaan Phoenixin kolmosvarauksen ja varaamaan Hanifinin, kuten on huhuttu (Cox taisi twiitata, että CBJ on tarjonnut kolmosvarauksesta Anisimovia, Rychelia ja 8. varausvuoroa), niin mahdollisuudet Marneriin parantuvat jonkun verran, olettaen että Maple Leafs ja Hurricanes varaisivat Stromen ja Provorovin.

Olen lukenut itsekin noista Martin St. Louis -huhuista. Hänen ikänsä on kieltämättä ristiriidassa Devilsin nuorennuspyrkimysten kanssa, mutta toisaalta vuoden tai parin mittainen, suht maltillinen soppari kelpaisi itselleni. Kyllä St. Louis olisi kuitenkin Devilsin hyökkäyskalustoon selkeä vahvistus. Epäilen tosin, että hänen palkkapyyntönsä on turhan korkea.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kiitokset @FiFi93 uuden ketjun avauksesta vielä näin jälkijunassa! On suorastaan virkistävää vaihtelua päästä jatkamaan keskustelua toisten näkemysten pohjalta. Heittelen tähän muutaman ajatuksen joukkueen rakentamisesta ja joukkueen tilanteesta.

Olin hiljaa mielessäni pyöritellyt omaa avausta Lou Lamoriellon aseman ja tulevaisuuden ympärille, mutta tuo spekulointi jäikin tyystin tarpeettomaksi, koska alkavalle kaudelle saatiin hyvä pohjustus ja sitten Don Lamoriello meni ja astui sivuun GM:n paikalta 28 vuoden jälkeen. Tuohon joukkueen suuntaan on vaikeaa antaa vastausta näin ulkopuolelta tarkastellen. John Hynesin johtama uusi valmennustiimi on vasta alkusoittoa muutoksille. Lamoriello on toki edelleen maisemissa, mutta hänen roolinsa on ratkaisevasti pienentynyt. Omistajien suunnasta on kevään aikana kuulunut aiempaa painavampia sanankäänteitä taloudellisen kannattavuuden parantamisesta ja uskoisin, että lähitulevaisuudessa Loun vanhan koulukunnan meiningistä luovutaan vähitellen ja Devilsille tulee kolmospaidat ja pelit ja pensselit.

Mielestäni Ray Shero on erittäin vahvasti Devilsin identiteetin mukainen GM. Devils on Lou Lamoriellon aikana profiloitunut vahvasti yhdysvaltalaiseksi joukkueeksi ja jenkkikiekon ytimessä olevan Sheron aikana Devils rakennetaan todennäköisesti edelleen USHL:n ja yliopistosarjojen kasvattien ympärille. Toiseksi Shero on todistetusti ennakkoluuloton ja aggressiivinenkin toimissaan, joten hän muistuttaa tässäkin mielessä Lou Lamorielloa tämän aloittaessa Devilsin GM:nä joskus kauan sitten.

Shero saa joukkueen Lou Lamoriellon jäljiltä varsin hyvässä jamassa nimenomaan joukkueen rakentamisen kannalta ajateltuna, koska joukkueella on vain kourallinen monivuotisia sopimuksia (Zajac, Cammalleri, Henrique, Greene ja Schneider). Uusi GM pääsee aloittamaan työnsä koko lailla puhtaalta pöydältä ja pitkälti tekemään siitä haluamansa. Shero ja omistajat ovat painottaneet, ettei menestysjoukkueen rakentamisessa ole oikotietä. On kuitenkin selvää, että Devils joutuu edelleen hankkimaan hyökkäykseen pari kolme vahvistusta/väliaikaisratkaisua vapailta markkinoilta ja vissiin ainakin Frolikin luona on käyty renkaita potkimassa. Hieman jännittävissä tunnelmissa tässä odotellaan tuota pelaajamarkkinoiden avautumista, koska pahaa pelkään, että Sherolla ja omistajilla on parin apaattisen vuoden jälkeen houkutus ja painekin tehdä jotain näyttävää, maltillisista puheista huolimatta. Nyt mitataan myös Harrisin ja Blitzerin malttia olla sekaantumatta kiekkopuolen päätöksiin.

Tuosta rebuildista sen verran, että Devils on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt jälleenrakennusta jo useamman vuoden ja laittanut viimeisten viiden vuoden aikana puolustuksen pipelinen kuntoon. Nollapisteenä voidaan pitää kesää 2008, jolloin nuoriso-osaston kirkkaimpia tähtiä olivat Nicklas Bergfors, Matt Corrente ja Matt Halischuk. Kesästä 2008 lähtien Devilsin osumatarkkuus drafteissa on ollut aivan eri maata kuin 10-15 vuotta sitten. Lähimmät 2-3 vuotta menevät enemmän tai vähemmän nuoriso-osaston täydentämisen ja sisäänajamisen merkeissä. Mihinkään totaaliseen alasajoon ja tankkaukseen ei ole syytä lähteä, eikä sellainen olekaan näköpiirissä. Devilsin pakiston prime-vuosien hukkaan valumisestakaan ei kannata hirveästi kantaa huolta, koska 24-vuotias Eric Gelinás on uuden aallon nestori ja nuoret ovat enemmän tai vähemmän raakileita. Oleellisempi kysymys on, kuinka monta Cory Schneiderin prime-vuotta kuluu ennen kuin Devils on valmis tosissaan hakemaan menestystä.

Viikonvaihteen varaustilaisuus on Devilsin lähivuosien kannalta hyvin tärkeä, koska onnistunut drafti voi keikauttaa organisaation suunnan kerrasta ylöspäin. Devilsillä on erinomaiset asetelmat ennakkoon sangen laadukkaana pidetyssä draftissa, koska sillä on (tällä hetkellä) kolme varausvuoroa top 50:ssä ja kaikkiaan viisi varausta top satasessa. Oletettavaa on, että draftaamisen painopiste siirtyy yhä vahvemmin hyökkääjiin nyt, kun viimeisten 5-6 vuoden aikana varatut puolustajat Adam Larssonin ja Damon Seversonin johdolla alkavat hiljakseen puhjeta kukkaan.

Oma näkemykseni ykkösvarauksen käyttämisestä perustuu ajatukseen senttereistä menestyksekkään joukkueen kulmakivinä. Devilsin menneinä menestysvuosina joukkueessa oli 1-2 isokokoista, Holikin ja Arnottin tapaista sentterinrohjaketta sotkemassa vastustajan pasmoja ja järjestämässä tilaa, aikaa ja kiekkoja taitavammille laitureille. Devils on tahkonnut pian kymmenen vuotta vailla varsinaista ykkössentteriä ja tässä joukkue on antanut kilpakumppaneilleen tasoitusta. Metropolitanissa kilpakumppaneilla on heittää kehiin Crosbyn, Tavaresin, Johansenin, Giroux'n ja Bäckströmin kaltaisia huippuja. Devilsin sentterikalusto kalpenee tämän porukan rinnalla ja ilman vahvoja senttereitä ei kannata haikailla menestystä.

Varaustilaisuuden alla olo kuin pikkulapsella karkkikaupassa, kun mahdolliset nimet vaihtelevat Marnerista Barzaliin ja Hanifinista Provoroviin. Ainoa oikea tapa käyttää kuudes varausvuoro (pois lukien vuoron kauppaaminen oikean tilaisuuden tullen) on varata pienellä riskilläkin parhaan ”upsiden” omaava pelaaja, kuka ikinä se Devilsin papereissa onkaan. Ennakkoon realistisesti saatavana olevista pelaajista korkealla ovat Barzal, Zacha, Rantanen ja jokerikorttina Kyle Connor. Devilsillä on tarpeita hyökkäyksessä jokaisella tontilla, mutta pelaajapoolin täydentämiseen voi keskittyä toisella kierroksella ja siitä eteenpäin. Devils tuskin on hakemassa korkeampaa varausvuoroa, vaan on todennäköisemmin valmis kauppaamaan oman vuoronsa. Ja, kun Sherolla on tuota taipumusta tehdä varaustilaisuudessa kauppoja, niin…

Heitetään nyt vielä viime hetkillä se oma toivomus ykkösvarauksesta: Joukkueen identiteetin, tarjolla olevien pelaajien ja myös organisaation tarpeet huomioiden olisin erityisen ilahtunut, jos Devils varaisi ykköskierroksella Pavel Zachan. En osaa sen ihmeemmin selittää tätä, mutta hänestä tulee mieleeni nuori Bobby Holik, joka aikanaan arvioitiin samankaltaisin sanankääntein, joilla Zachaa nyt mainostetaan. Isokokoisten tshekkien vertailun yksi pointti on myös se, että pelaajista tulee usein jotain muuta kuin ennakkoarvioissa on povattu. Holikista ei koskaan tullut 40 maalin miestä, mutta hänestä kehittyi tehokas ja vittumainen kahden suunnan sentteri. Mielestäni Devils kaipaa kärkisentteriksi modernia Holikia, tai miten sen nyt ilmaiseekaan. Vaikka tuota Zachan puolustuspelaamista onkin monissa lähteissä arvosteltu, ne asiat ovat opittavissa ja kehitys riippuu pelaajan kyvystä omaksua roolin vaatimukset. Spekuloinnin jatkoksi vielä sen verran, että jos Zacha on Devilsin mies, hän on todennäköisesti saatavilla myös 2-3 vuoroa myöhemmin, jolloin Shero voisi mahdollisesti napata kaupassa ainakin yhden varausvuoron lisää, koska tuonne draftin kärjen tuntumaan vaikuttaa olevan tulijoita.

Voi olla, että olen väärässä, mutta muistaakseni Loulla ei olisi ikinä ollut apulaismanagereja.

Näin ymmärtääkseni on, ettei Lamoriellon aikana ketään ole muodollisesti nimitettynä apulais-GM:ksi. Lamoriellolla on ollut joukko luottomiehiä, joiden vastuut ovat ulottuneet apulais-GM:n tontille. Tällaisia hahmoja ovat olleet esimerkiksi pääskoutti David Conte ja kiekko-organisaation varapresidentti Steve Pellegrini.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devilsin draft-päivä oli suhteellisen odotettu, kun Shero ja kumppanit varasivat Pavel Zachan. Varaukseen täytyy olla suhteellisen tyytyväinen, kun Zachalla on kuitenkin todella paljon potentiaalia Devilsin ykkössentteriksi. Onpa joissakin mock drafteissa jne. hänen sanottu voivan kehittyä jopa tämän vuoden draftin parhaaksi hyökkääjäksi, heti McDavidin ja Eichelin jälkeen. Tosin riskit epäonnistumiselle ovat paljon suuremmat kuin Stromella ja Marnerilla. NBC:n selostaja taisi kuvailla Devilsin pitävän häntä hiomattomana timanttina. Toisaalta en olisi pitänyt Provoroviakaan huonona valintana, vaikka Devilsin puolustus on prospectien osalta hyökkäykseen verrattuna aivan eri mallilla.

Devilsillä oli Sheron mukaan tilaisuus kaupata kuudes varausvuoro Blue Jacketsille, mutta he halusivat saada Zachan varmasti itselleen, minkä lisäksi taustalla taisi olla myös se, ettei kauppa sopinut enää viiden ensimmäisen poiminnan jälkeen yhtä hyvin kummankaan joukkueen suunnitelmiin. Shero yritti myös treidata joukkueen kahta kakkoskierroksen varausoikeutta ykköskierroksen varaukseen, mutta ei onnistunut siinä. Sen jälkeen hän tekikin Duckin kanssa kaupan, jossa Kyle Palmieria ja - ehkä - Matt Beleskeyn neuvotteluoikeuksia vastaan siirtyi toiseen suuntaan vuoden 2015 kakkoskierroksen varausvuoro (41.) ja vuoden 2016 kolmoskierroksen varausvuoro. Kauppa odottaa vielä lopullista varmistusta, kun Ducks ei ole ilmeisesti saanut Euroopassa reissaavaa Palmieria vielä kiinni.

Pidän Palmieria hyvänä lisäyksenä Devilsin kokoonpanoon, sillä hän tuo joukkueeseen nopeutta ja nuoruutta, joita Shero on peräänkuuluttanut. Lisäksi Devilsin hyökkääjiin suhteutettuna hänellä on ollut ihan hyvä pistetahti Ducksissa (viime kaudella 57 pelissä 14+15 ja koko Ducks-urallaan 198 pelissä 43+46), mihin on tietenkin haastavampaa yltää Devilsin kaltaisessa joukkueessa. Toisaalta Devilsissä hänellä saattaa olla isompaa tonttia luvassa. Palmieri on kasvanut nuoruutensa New Jerseyssä, mutta suosikkijoukkue on ollut Rangers.

Katsotaan, pitävätkö Beleskeyn neuvotteluoikeudet paikkaansa. Toisaalta Beleskeyn saaminen joukkueeseen sopisi oikein hyvin, mutta vähän pelkään, kuinka paljon hänestä jouduttaisiin maksamaan ylihintaa - Ducksin viimeisin sopimustarjous oli kuitenkin varsin avokätinen. Ja voihan olla, ettei Beleskeyta edes kiinnosta tehdä sopimusta Devilsin kanssa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Jälkikäteen ajateltuna Devils teki erittäin hyvän valinnan. Ei Provov myöskään mikään huono valinta olisi ollut, mutta joukkueessa ei liiemmin taida lupaavia hyökkääjäprospecteja olla. Ei ainakaan Zachan veroisia.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jälkikäteen ajateltuna Devils teki erittäin hyvän valinnan. Ei Provov myöskään mikään huono valinta olisi ollut, mutta joukkueessa ei liiemmin taida lupaavia hyökkääjäprospecteja olla. Ei ainakaan Zachan veroisia.
Ei ole ei, ja sen takia olenkin iloinen Zachan varaamisesta. Ja Palmierin treidistä. Tosin Zachan kohdalla riskit epäonnistumisesta ovat selvästi Provorovia suuremmat.

Muuten Devilsin isoimmat hyökkääjäprospectit ovat Stefan Matteau (2012: 29.), Reid Boucher (2011: 99.) ja John Quenneville (2014: 30.), eikä heidän suhteensa ole käsittääkseni kovin suuria odotuksia TOP6-osastolle (muualla kuin HFBoardsilla).
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Pavel Zacha sieltä melko odotetusti ilmoitettiin Conten toimesta 6.varauksena. Strome, Marner tai Hanifin olisi hyvällä tuurilla valunut Devilsin syliin, mutta Zacha oli näiden jälkeen yksi parhaista vaihtoehdoista. Varmasti Provorov oli myös harkinnassa, mutta ottaen huomioon Devilsin hyökkäyksen kädettömyyden, Zachan valinta oli selkeä.

Zacha on periaatteessa kaikkea sitä, mitä NHL-varaukselta voi toivoa. Sentteri, isokokoinen, taklaava, taitava, hyvä luistelija, erinomainen laukaus, hyvin kiekkoa suojaava ja tämän päälle vielä ahkera pelaaja. Paljon hyviä asioita, joita jokainen joukkue tarvitsee, mutta ennen kaikkea nykypäivän Devils. Zacha ei ole vastaus Devilsin ensi tai sitä seuraavan kauden ongelmiin, mutta vahva epäilys on, että Zachan kaltaista pelaajaa tarvitaan muutaman vuoden päästäkin.

Moitteita Zachan pelissä on puolustuspelissä. Vielä ei löydy täyttä osaamista oman alueen sijoittumiseen tai karvaukseen. Monissa raporteissa kuitenkin huomautettiin, ettei puolustusosaaminen johdu laiskuudesta tai välinpitämättömyydestä, vaan yksinkertaisesti osaamattomuudesta/ymmärryksestä. Äkkiseltään luulisi, että Devilsin organisaatiossa tiedetään jotain hyökkääjien puolustuspelaamisesta..

Zacha on pelannut koko uransa Tshekeissä pois lukien viime kausi, jolloin pelasi ensimmäisen kautensa P-Amerikassa, Sarnia Stingissä. Tehot eivät ole tämän draftin suurien tykkien luokkaa, 37 pelissä 34 pistettä. Zachalta jäi n.30 peliä pelaamatta johtuen loukkaantumisista, pelikielloista ja junnuken kisoista. Missään vaiheessa Zacha ei päässyt rytmiin ja pelaamaan pitkiä otteluputkia, vaan edellämainitut häiriötekijät rikkoivat olennaisesti Zachan pelirytmiä. Toivottavasti ensi kausi sujuu rauhallisemmissa merkeissä. Nuorten kisat ovat tietysti hieno lisä junnun kuin junnun kauteen ja Zacha siellä tulee varmasti myös pelaamaan ellei ole loukkaantunut.

Devils teki myös muita peliliikkeitä, kun se hankki Kyle Palmierin Anaheimistä vastineeksi tämän vuoden 2.varausvuoro ja ensi vuoden 3.vuoro. Itse pidän tästä kaverista. Ei ole koskaan Anaheimissa päässyt suureen vastuuseen, mutta 24-vuotias junnumaajoukkueet läpikolunnut jenkki on ehdottoman potentiaalinen. Mikä parasta, Palmieri on oikea laitahyökkääjä, joita Devilsillä ei jonoksi asti ole. Palmieri nousikin kerralla kenties Devilsin parhaimmaksi RW:ksi. Se kertoo kuitenkin ehkä enemmän Devilsistä kuin Palmierista. Fakta on kuitenkin se, että Devils tarvitsee osaavia pelaajia nyt, heti ensi kaudella ja siihen kaavaan Palmieri sopii paremmin kuin muutama tulevaisuuden prospekti.

Devilsillä on draftissa tänään vielä 4 varausta, kierrosten 2, 3, 4 ja 6 kierrosten varaukset. Etenkin tuolla 36.varauksella luulisi pelimiehen vielä löytyvän.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Laitetaan nyt vielä kakkoskierrosta silmällä pitäen, että en yllättyisi, mikäli Devils poimisi 36. varausvuorolla jonkun seuraavista hyökkääjistä: Paul Bittner, Jansen Harkins, Daniel Sprong, Jeremy Bracco, Christian Fischer. Voihan sieltä tietysti jotain yllättävääkin tulla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun kattelin eliteprospectsista Kyle Palmierin tilastoja niin tuli huomattua että hän on pelannut New Jersey Devilsin riveissä jo kaudella 2006-07. Tiedä sitten oliko asialla merkitystä kun treidiä hiottiin mutta vois kuvitella Palmieri on ainakin tyytyväinen tästä siirosta.
 
Harmitti jo etukäteen jollakin tavalla, kun Devilsin uskottiin varaavan Zachan. Olkoonkin, että tarvitsevat hyökkääjän ja mielellään keskushyökkääjän.
Kuitenkin tasokas draft-vuosi ja kuutosvaraus käytettävissä, hyvä tilaisuus. Zachaa on valmennettu huippu-urheilijaksi jo ennen kuin oli edes syntynyt, ja voi tosiaan olla "hiomaton timantti" mutta aika riski valinta jotenkin omasta mielestäni ainakin. Eipä sekään olisi ehkä ollut hyvä ratkaisu, jos 6. numerolla ei olisi varattu hyökkääjää, vaikka siinä oli kaksikin erittäin lupaavaa puolustajaa tarjolla.

No, lähinnä sellaista juttua tässä olen miettinyt, että montako maalia ja pistettä Rantanen olisi tehnyt Zachan tilalla Sarniassa? Tai miten Zacha olisi pärjäillyt TPS:n ykkösketjussa?
Toki rikkonainen kausi Zachalla, ja on nuorempaa ikäluokkaa kuin Rantanen, mutta kuitenkin. Rantanen on siis myöskin selvästi aiemmin valmiimpi suoriutumaan NHL-tasolla. Ja vähintään yhtä potentiaalinen pelaaja ja varmempi valinta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Devils nappasi sitten kakkoskieroksella maalivahti Mackenzie Blackwoodin joka oli rankattu parhaaksi pohjois-amerikkalaiseksi veskaksi. Mielestäni tohon kohtaan oli loistava valinta.

Mutta kyllä pisti taas silmään että taaskaan ei yhtään euroopassa pelavaa pelaajaa varattu. Larsson varattiin vuonna 2011 ja sen jälkeen ei ole poimittu yhtään pelajaa. Oikeasti Devils antaa aivan liian paljon tasotusta muille seuroille jos keskityy vain noihin pohjois-amerikkalaisiin pelaajiin. Jos luottoa ei noihin nkyisiin euroopan scoutteihin löydy niin sitten se osasto pitää pistää uusiksi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mutta kyllä pisti taas silmään että taaskaan ei yhtään euroopassa pelavaa pelaajaa varattu. Larsson varattiin vuonna 2011 ja sen jälkeen ei ole poimittu yhtään pelajaa. Oikeasti Devils antaa aivan liian paljon tasotusta muille seuroille jos keskityy vain noihin pohjois-amerikkalaisiin pelaajiin. Jos luottoa ei noihin nkyisiin euroopan scoutteihin löydy niin sitten se osasto pitää pistää uusiksi.
Euroopassa pelaavia ei varattu, mutta eurooppalainen varattiin Pavel Zachan muodossa. Mutta joo, samaa mietin itsekin, voisi niitä pelaajia kartoittaa vähän laajemminkin. Ehkä asiaan tulee draft-tilaisuuden jälkeen muutos, kun Shero pääsee uudistamaan halutessaan Devilsin varausjärjestelmää. Ainakin tuolle Euroopan-osastolle olisi isoa uudistustarvetta.

Shero ei aio uusia Gomezin, Bernierin, Fraserin ja Harroldin sopimuksia. Tom Gulittin mukaan UFA-markkinoiden tyhjennyttyä tilanne voi muuttua pakkien osalta, mutta ainakaan Gomez ei tule enää takaisin. Sheron mukaan Devils haluaa antaa paremman mahdollisuuden Josefssonille eikä Zachan myötä Gomezille ole enää tilaa. Pidän siitä, että Josefsson saa nyt kunnon tilaisuuden näyttää osaamisensa, ja joukkue menee DeBoerin ja Lamoriellon & co. pelityyleistä selvästi eteenpäin. Kaikissa Devilsin varauksissa (maalivahtia lukuun ottamatta) ja Palmierin pelaajakaupassa painottui selvästi luistelunopeuden merkitys.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänään aukeaa sitten vapaiden pelaajien markkinat. Devilsillä on hyvin cäpissä tilaa joten mielenkiintosta nähdä mitä Lou...eiku Shero hommaa. Varmaan laitureita kaivataan ja pakko tunnustaa että oma ykköstoive on Sean Bergenhaim. Nopeana luistelijana ja joukkuepelaajana täyttäs noi Sheron lanseeraamat speksit. Lisäksi Bergenhaim on 31 v eli sillä on (periaateessa) noin 2 hyvää kautta edessä.

Tietenkin Devilisissä on aina ollu tsekkejä joten ehkä Martin Erat voisi olla yksi potentiaalinen nimi. Nopea luistelija hänkin. Iän puolesta Chris Stewart ja Matt Beleskey taas olisi hyviä hakuja, mutta heistä varmaan käydään skabaa ja hinta voi olla liian kova.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tänään aukeaa sitten vapaiden pelaajien markkinat. Devilsillä on hyvin cäpissä tilaa joten mielenkiintosta nähdä mitä Lou...eiku Shero hommaa. Varmaan laitureita kaivataan ja pakko tunnustaa että oma ykköstoive on Sean Bergenhaim. Nopeana luistelijana ja joukkuepelaajana täyttäs noi Sheron lanseeraamat speksit. Lisäksi Bergenhaim on 31 v eli sillä on (periaateessa) noin 2 hyvää kautta edessä.

Tietenkin Devilisissä on aina ollu tsekkejä joten ehkä Martin Erat voisi olla yksi potentiaalinen nimi. Nopea luistelija hänkin. Iän puolesta Chris Stewart ja Matt Beleskey taas olisi hyviä hakuja, mutta heistä varmaan käydään skabaa ja hinta voi olla liian kova.
Mainitsemmissasi pelaajissa on pari ongelmaa. He ovat Stewartia lukuun ottamatta (ensisijaisesti) vasempia laitahyökkääjiä, ja sinne Devilsillä on jo valmiiksi laittaa Cammalleria, Eliasta/Henriqueta, Ruuttua, Boucheria, Matteauta jne. Toisekseen en tiedä, ratkeavatko Devilsin ongelmat hankkimalla lisää 20-30 pisteen miehiä (tietenkin joku tai joitakin pelaajia tarvitaan vielä oikealle laidalle). Epäilen myös Stewartin olevan vähän erityylinen pelaaja, jota Shero yrittää joukkueeseen pestata. Beleskeyn hintalappu on aivan liian korkea, enkä usko hänen Devilsiin päätyvän.

Muutenkin Shero taisi mainita Gulittin haastattelussa, että Devils tuskin tulee tekemään isoja UFA-kiinnityksiä tänään. Odotettavampaa on, että joukkue solmii myöhemmin lyhyen sopparin jonkun "jäljelle jääneen" pelaajan kanssa. Lisäksi Gulittin mukaan Devilsillä ei ole kiinnostusta St. Louisia kohtaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
He ovat Stewartia lukuun ottamatta (ensisijaisesti) vasempia laitahyökkääjiä, ja sinne Devilsillä on jo valmiiksi laittaa Cammalleria, Eliasta/Henriqueta, Ruuttua, Boucheria, Matteauta jne.
Tuomon vois palauttaa oikealla laidalle jossa on pelannut maajoukkuessa ja Carolainassa. Ehkä siitä saisi jopa enemmän irti jos palaisi tutulle pelipaikalle. Mutta kuten Ruutu niin osa laitureista saa olla sopeutujia eli pelaavat just sillä puolella missä valkku käskee.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tosiaan Sheron yksi pääviesteistä pitkin kevättä ja kesää on ollut, ettei joukkuetta lähdetä - eikä voida lähteä - rakentamaan vapaiden agenttien varaan. Mutta joukkuekin pitäisi kasata, joten kyllä tuolla tilaa ja tarvettakin on vielä lisävahvistuksille. Ja Sheron puheet ovat ehtaa, näennäisesti avointa ja korttinsa piilossa pitävän GM:n puhetta.

Draftin yhteydessä Shero kertoi haluavansa tarjota nuorille tilaisuuden ja tekevänsä heille tilaa ja tämäkin kielii siitä, ettei Devils ole haalimassa vapaita agentteja kokoonpanoonsa. Varmin tapaus ensi kauden joukkueeseen on Stefan Matteau, jonka waiver-vapaus on päättynyt ja hänet on käytännössä pidettävä ylhäällä. En ole yhtä vakuuttunut Reid Boucherista, joka ainakin viime kauden perusteella ei ole vielä valmis pelaamaan täyttä kautta ylhäällä. Pavel Zacha on jokerikortti, joka saa varmasti kunnon näyttöpaikan preseasonilla. Puolustuksessa Seth Helgeson ja Roman Graborenko tuovat lisää kilpailua pelipaikoista.

Mitä tulee sitten näihin joukkueen tarpeisiin, tässä kaksi senttiäni. Michal Frolik ja Antoine Vermette olisivat kelpo vahvistuksia, mutta... No, tiedätte kyllä mitä. Tarvetta on yhdelle tormakalle top 6 -hyökkääjälle mielellään kohtuullisella 2-3 vuoden ja noin 8-10 miljoonan arvoisella sopimuksella, mutta markkinoilla olevat tormakat hyökkääjät saavat helposti kohtuullisen sopimuksen tämän tuplana. Sean Bergenheim olisi sinänsä kiinnostava ja nopeampaa hyökkäystä tukeva pelaaja, mutta tuonne kahteen alempaan ketjuun on jo ylitarjontaa. No, kohtahan tuo nähdään, millaisena Sheron hyvin alkanut kesä jatkuu.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils toimi ennakko-odotusten mukaisesti rauhallisesti heinäkuun 1. päivän markkinoilla. Sheron merkittävin hankinta on Arizonasta vapaaksi agentiksi päätynyt puolustaja John Moore, jolle sorvattiin kolmevuotinen sopimus. Tykkään kyllä kovasti tästä hankinnasta, koska sopimus on koko lailla riskitön ja Moorella on kuitenkin eväät kehittyä top 4 -puolustajaksi. Päivän toisena hankintana Shero kiinnitti sentteri Jim O'Brienin yksivuotisella, kaksisuuntaisella sopimuksella kisaamaan nelosketjun sentterin tontista.

Eilen julkaistiin myös kesän 2011 varauksen Blake Colemanin kaksivuotinen tulokassopimus sekä Paul Thompsonin kaksivuotinen NHL-diili. Molempien sopimukset olivat valmiit jo ennen eilistä, mutta sopimusteknisistä syistä ne voitiin vahvistaa vasta 1. heinäkuuta. Colemanin sopimus on suorastaan historiallinen, koska se on julkaistu pelaajan omalla Twitter-tilillä. GM Lou Lamoriellon tällainen ei olisi tullut kuuloonkaan.

Moore ja O'Brien ovat mielenkiintoisia hakuja. Ray Shero vakuuttui Mooresta keväällä MM-kisoissa ja O'Brien pelasi puolestaan Hynesin valmennuksessa Jenkkien pelaajakehitysohjelmassa. Molemmat ovat entisiä ykköskierroksen varauksia, jotka eivät kuitenkaan ole pystyneet vakiinnuttamaan paikkaansa isossa roolissa. Ennakkoon ajatellen Moore sijoittuu puolustuksessa kolmospariin ja ottaa kontolleen puolustavan roolin ja alivoiman minuutit Harroldilta, Fraserilta ja Salvadorilta. O'Brien korvaa Tim Sestiton ja Joe Whitneyn roolin keikkamiehenä. Toisaalta O'Brien voi hyvinkin napata vakituisen pelipaikan. Jacob Josefsonille kaavaillaan isompaa roolia, eikä Devilsillä ole puhtaita senttereitä liiaksi.

John, with over 200 games played, is an NHL defenseman. I like the upside to his game. He wants to get better and character-wise, he's excellent, so I look forward to getting him into the mix here. -- I think it creates that competition, Shero said. I'm not giving anybody any jobs. We've got a couple guys that are kind of close that don't need waivers, so there's definitely still a spot (open on the NHL roster), but there's a lot of things happening. He wasn't available three days ago, so things changed pretty quickly.

He's (O'Brien) not old, but he's 6-2, a right-handed center iceman that can really skate. I think he can provide competition for that fourth-line center role, but a guy that even if he's in Albany he's got more experience than players we have there and that's OK. I don't want to put younger guys in a situation where they're not ready for a call-up, (but) if they deserve it they're going to get it. … But, he can provide that competition and I'll think he'll push for a job. I like the size, I like the skating and he's got some grit to his game, a good penalty killer, so we'll see where that takes him.

Ray Shero totesi Gulittin haastattelussa, että pelaajamarkkinoita katsellaan rauhassa. Hän muistutti, että pelaajia tulee saataville, koska palkkakaton kanssa tiukoilla olevat joukkueet tekevät vielä omia siirtojaan ja muut joukkueet odottavat Devilsin tavoin, mihin suuntaan dominot kaatuvat. Joka tapauksessa Devils hankkii vielä ainakin maalivahdin Albanyyn Scott Wedgewoodin aisapariksi. Scott Clemmensen lopetti pelaajauransa ja siirtyi Devilsin maalivahtien kehityksestä vastaavaksi valmentajaksi.

Devilsin tuore hankinta Kyle Palmieri kertoi Tom Gulittille tunnelmiaan. Devilsin junnuohjelman kasvatti Palmieri ei voisi, suorastaan yllättäen, olla innostuneempi paluusta kotikonnuilleen. Palmieri sai kuulla kaupasta lomareissulla Irlannissa ex-joukkuekaveri Jeremy Morinilta.

The beds are pretty close together and the light from his phone woke me up and he was like, Hey, you just got traded to Jersey, Palmieri told northjersey.com today. I kind of didn't believe him. I was in a little bit of a stupor and I turned over to see my phone ringing off the hook. - - It was actually kind of funny, Palmieri said. We were in a part of Ireland where I didn't have any cell phone service and I had wi-fi, so I was getting (texts and email) and that kind of stuff, but nothing like a phone call that would wake me up. So, I woke up to about 30-some odd text messages from buddies and old friends and people I used to play with and teammates from last year.

From a hockey aspect, when you go from a team where you're kind of fluctuating as far where you are in the lineup and now I have a chance to go out and prove myself and earn a spot and earn some ice time that I might have gotten a chance to in Anaheim.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Huomasin juuri, että Palmieri-kaupassa Anaheimiin matkanneet pickit oli täsmälleen samat, kuin Jagr-kaupassa Floridasta tuli. Eli periaatteessa Jagr vaihtui Palmieriin. Aika kohtuullisiin saappaisiin Kyle pääsee hyppäämään... :)
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehkä asiaan tulee draft-tilaisuuden jälkeen muutos, kun Shero pääsee uudistamaan halutessaan Devilsin varausjärjestelmää.
Uudistuksia tuli nyt siten että scoutti porukan dirkian David Conten sopparia ei enää uusittu. 66 vuotias Conte oli palvellut Devilsiä 31 vuotta. Ihan hyvä että ei tarvinnut suoraan kenkää antaa kaverille joka on ollu organisaatiossa noin monta vuotta vaan pystyi toivottamaan hyviä eläkepäiviä. Mielenkiintosta nähdä tuleeko paikkaaja talon sisältä vaiko ulkopuolelta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Uutisia sopimusrintamalta. Elliotte Friedman twiittailee (ja Tom Gulitti vahvistaa), että Eric Gelinás on tehnyt kaksivuotisen, 3,15 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Devilsin kanssa. Gelinás'n palkka ensimmäisellä kaudella on 1,5 miljoonaa ja toisella kaudella 1,65 miljoonaa. Gelinás on sopimuksen päättyessä 26-vuotias, eli hänelle jää yksi rfa-vuosi jäljelle.

Tom Gulittin
mukaan Shero ja Devils yrittävät Adam Larssonin kanssa pitkäää jatkosopimusta, joka kattaa myös ufa-vuosia. Verrokkeja voi hakea Roman Josin taannoisesta sopimuksesta sekä Devilsin puolelta Adam Henriquen sopimuksesta. Larssonin agentin JP Barryn mukaan, jos hyvää sopimusta ei synny, Larsson todennäköisimmin tekee kaksivuotisen sopimuksen, jolloin hänellekin jää yksi rfa-vuosi jäljelle.

Aiemmin tällä viikolla kesän 2014 ykkösvaraus John Quenneville pisti nimensä kolmevuotiseen tulokassopimukseen, jonka NHL-palkka on 842 500 taalaa. Viime viikolla Devils täydensi Albanyn miehistöä vanhalla tutulla veskarilla Yann Danis'lla ja puolustaja Marc-Andre Gragnanilla. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia, kahden suunnan sopimuksia, joiden NHL-palkka on minimiliksa 575 000 dollaria.

***

David Conten lähtö ei tosiaan yllättänyt, koska uudella GM:llä on perusoikeus valita oma henkilöstönsä ja linjana on ollut, että organisaatioon tuodaan uusia tuulia ja henkilöitä, joten siksi pidän todennäköisenä, että uusi pääskoutti tulee organisaation ulkopuolelta. Tavallaan tästä muutoksesta voi olla jopa iloinen, koska tämä vahvistaa entisestään käsitystä, että Sherolla on vahvat valtuudet toimia näkemyksensä mukaisesti. Minusta mielenkiintoisin ulottuvuus muutoksessa on nähdä, miten Shero jatkaa joukkueen rakentamista. Conten lähdön yhteydessä on spekuloitu hänen työnsä jäljellä ja eritoten tietysti sillä, miten heikossa jamassa Devilsin hyökkäysosasto on tällä hetkellä. Vastaus kysymykseen saadaan varmasti lähimmän 1-2 vuoden sisällä, kun nähdään, onko Conten johdolla varatuilla pelaajilla tulevaisuutta, vai kaupataanko ennen Sheron ja tulevan pääskoutin aikaa varatut nuoret pelaajat (pois lukien Larssonin ja Zachan kaltaiset kulmakivet) systemaattisesti pois.

Ollapa kärpäsenä katossa seuraamassa, miten Devilsin draftaaminen jatkuu ja mahdollisesti muuttuu. Kuitenkin Conte on porukoineen valmistautunut pitkälle jo tulevienkin kausien varaustilaisuuksiin, joten mahdolliset tulossa olevat isot muutokset tapahtunevat pidemmällä aikavälillä. En kuitenkaan pidä todennäköisenä, että draftaamisessa tehdään mitään dramaattista täyskäännöstä ajatellen, mistä sarjoista pelaajia haetaan, kun muistetaan Sheron ja Hynesin taustat ja Devilsin pitkä historia olla vahvasti yhdysvaltalainen joukkue.

Eipä silti, kyllähän Conte jättää valtavan isot saappaat täytettäväksi. Track record on todella kova ja varsinkin tuo 1990-luku oli jatkuvaa tykitystä ja onnistunut draftaaminen olikin yksi Devilsin menestyskauden ja kolmen mestaruuden avaintekijöistä. 2000-luvulla on ollut hiljaisempaa ja varsinkin vuosituhannen vaihteessa Devils onnistui todella heikosti. Tuloksiin ovat osaltaan vaikuttaneet menestyksen myötä huonommat varaussijat, vähäiset kärkivaraukset (Ei omaa ykkösvarausvuoroa vuosina 2002, 2007, 2010, 2013 + Kovaltshuk-sanktion vaikutus vuoden 2014 vuoroon) ja toimintaympäristön muutos (Vuonna 2005 CBA:sta poistui korvausvaraukset menetetyistä vapaista agenteista).

Devils oli Conten aikana oman tiensä kulkija ja Lamoriellon johtamaa organisaatiota voi perustellusti pitää jopa miniyhteiskuntana, jonka tarpeisiin sopivia pelaajia Devilsiin varattiin. Conte arvosti/arvostaa erityisesti pelaajan henkistä puolta, luonnetta ja kykyä hallita paineet - ja laajemmin ajateltuna hän haki varattaviksi pelaajiksi ns. hyviä ihmisiä. Jos kuka jaksaa kuunnella pidemmän klipin, niin tässä haastattelussa käydään paljon läpi juuri Conten ideaa pelaajien draftaamisesta sekä ideatasolla että esimerkkien kautta. Tiiviimpi versio Conten näkemyksestä on täällä.

We have always, with the Devils, put a premium on character. That character comes in a lot of different forms. There’s competitive on-ice character, there’s off-ice responsibility, there’s leadership. There’s a lot of factors. We have not had problems of significance with behavioral things or selfishness with most of the players we’ve had over the years -- I think, largely, it is a foundation for the long term of success that we’ve had in the past. You only have to look at the players we’ve had that have come and gone and the quality of the people that they are: Scott Stevens, Scott Niedermayer, Brendan Shanahan. It goes way back, and we’ve always emphasized that, not that other teams don’t.

Nämä arvot ovat näkyneet vahvojen persoonien draftaamisena ja toisaalta myös Lamoriellon aikakauden merkittävissä pelaajakaupoissa, joissa miltei poikkeuksetta Devilsiin on tullut vahvoja persoonia ja esimerkillisiä johtajia, kuten Holik, McKay, Gilmour, Langenbrunner ja Salvador. Conten lähdön myötä päättyy yksi Devilsin kultakauden luku tulee päätökseen. Kiitosta vaan kaikesta, David, ja menestystä tuleviin tehtäviin!
 

teemujuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Saipa
Kai se on tultava omaa ääntäkin jakamaan pitkästä aikaa.

Ensi kaudesta voi kai jo nyt sanoa, että pudotuspeleissä ei pelata, taaskaan. Toisaalta, nyt on hyvä aika kehittää nuoria pelaajia eteenpäin ja tehdä muitakin kokeiluja, kun hyökkäyskalusto on todellakin mitä on. Uskoisin Devilsin taistelevan viimeisestä sijasta divisioonassaan Carolinan kanssa. Tämä ei todellakaan ole huono asia, sillä UFA-markkinoiden aika alkaa selkeästi olemaan ohi ja joukkueet rakennetaan ennen kaikkea draftin kautta, mikä näkyikin uuden johtoportaan rauhallisissa peliliikkeissä draftin ja hullujen päivien aikaan. Puolustuspään nykytilanne ja prospect pool on mielestäni hyvällä mallilla, mutta hyökkäyksen prospect pool tarvitsee lisää täytettä. Ja ainankin yhden tulevan tähtihyökkääjän Zachan lisäksi, joka tullaan toivottavasti varaamaan ensi draftista.

Mihinkään totaaliseen tankkaamiseen en kuitenkaan ensi kauden osalta usko, sillä arvonnan lisääntyessä myös kakkos ja kolmospickeihin se ei enää ole kannattavaa. Se ei ole myöskään taloudellisesti järkevää Devilsin kaltaiselle organisaatiolle.

Kun Bernier ja Gomez eivät saaneet jatkoa, ja hölmöt UFA-hankinnat jätettiin tekemättä, lähtisin seuraavanlaisilla kentällisillä tulevaan kauteen.

Cammalleri - Henrique - Palmieri
Elias - Zajac - Matteau
Boucher - Josefson - Kalinin/Thompson
Ruutu - O'Brien/Gionta - Tootoo/Thompson

Zubrus

Lisäksi paikoista taistelevat vielä ainakin Blake Coleman ja Ryan Kujawinski. Boucher ja Matteau ovat lisäksi kaikkea muuta kuin varmoja top9 hyökkääjiä. Matteaun peli näytti kyllä hyvältä kauden vikoissa peleissä, mutta NHL-kokemus on vielä vähäistä ja taso tulee ailahtelemaan. Matteau ei kuitenkaan elä pisteistä ja lisäksi kun waiver vapaus päättyi niin voi olla, että häntä nähdään paikoin myös neloskentässä. Boucherille voisi sen sijaan tehdä hyvää vielä yksi kausi AHL:n puolella. Noh, annetaan pojan näyttää.
Zacha tulee varmasti saamaan vähintään ne yhdeksän peliä ylhäällä ja todennäköisesti sentterin paikalla. Tällöin kentät voisivat olla seuraavassa muodossa:

Henrique - Zacha - Palmieri
Elias - Zajac - Cammalleri
Ruutu/Matteau - Josefson - Kalinin/Thompson
Ruutu/Matteau - O'Brien - Tootoo/Gionta

Josefson tulee Sheron mukaan saamaan reilun näytönpaikan, ja odotan hänen lunastavan tuon kolmossenan roolin. O'Brien voisi ottaa tuon nelossentterin paikan omakseen, jolloin Giontaa ei tarvitsisi peluuttaa keskellä heikon aloittamisensa takia. Zubrus saisi viime kauden esityksiensä puolesta istua poppareilla poissa nuorten kehityksen tieltä.

Hyökkäyksessä tosiaan kysymysmerkkejä riittää. Yhtä treidiä toivoisin Sheron vielä tekevän ennen kauden alkua. Nimimerkki "Bennett" kiinnostaisi ainakin henkilökohtaisesti. Irtoaisi tod. näk. kohtuu halvallakin. En toki pistäisi pahakseni isompaakaan kalaa, jos sellainen tarttuu täkyyn. Zajacin odotan nostavan tasoaan takaisin +40p. puolustavaksi sentteriksi. Elias treidattaneen siirtotakarajalla, joten toivotaan paljon pisteitä hänelle, jotta saataisiin hyvä vastinekin. Henrique tekee yli 50 pistettä ja Cammalleri tekee 30 maalia.

Puolustus sen sijaan näyttää omaan silmään lupaavalta.

Greene - Larsson
Merrill - Severson
Moore - Gelinas

Larssonille toivon Klingbergmäistä sopparia, riskin näen olevan jo hyvin pieni. Pari kolme kautta ja meillä on oikeasti todella kova puolustus kasassa. Lisäksi Hrabarenka, Helgeson ja Santini kärkkyvät jo pelipaikkaa.

Jännä nähdä mitä kesä tuo vielä tullessaan. Katsotaan mitä taikoja Lou keksii. Eikun siis Ray.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Aika kevyesti kirjoitat Eliaksen lähdöstä ja treidiarvon maksimoinnista :). Kyseessä on kuitenkin seurahistorian paras hyökkääjä kaikilla mittareilla, sekä ikonimaisin pelaaja Brodeurin jälkeen. No, realiteetit ovat ainakin hallussa. Minä kyllä toivon Eliaksen lopettavan uransa Devilsissä. Brodeurin lähtö, kuten kaikkien muiden seuralegendojen (Bourqueta lukuunottamatta), jätti hieman karvaan maun. Tarinoita ja mielikuviahan tämä bisnes on myös, eikä pelkkää asset managementia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tuskin kukaan sentään on Eliasta sanan varsinaisessa merkityksessä kauppaamassa tai ajamassa toisaalle. Mahdollinen kauppa syntyy, jos Elias haluaa tavoitella kolmatta cup-sormusta, ja sitä on haettava jonkin muun seuran riveissä. Ja onhan Patrik itsekin tiedostanut tilanteensa ja todennut "ymmärtävänsä, jos hänet halutaan treidata" ja aiemmin hän on vihjannut pelihaluistaan vielä nykyisen sopimuksen jälkeen. Eliaksella on myös jonkin verran treidiarvoa, joten senkin puolesta hänen kauppaamisensa on järkeenkäypää, jopa todennäköistä.

En toki ole @teemujuu, mutta näkisin, ettei kauppapuheissa ole kyse vain askelmoinnista ja hyödyn tavoittelusta, vaikka sekin puoli tässä eittämättä on läsnä. Tietenkin on outoa ja haikeaa nähdä seuraikoni jonkin toisen joukkueen väreissä. Ennemmin tässä on kyse pitkäaikaisen pelaajan toiveiden kunnioituksesta ja ansaitusta tilaisuudesta mestaruuden tavoitteluun. Ja siinä on yhtä lailla tarinaa ja mielikuvia, jos Patrik saa vielä kerran nostella kannua.

Muuta pientä

- Tom Gulittin mukaan Stefan Matteau on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen, jonka cap hit on 612 500 dollaria. Sopimuksen voisi olettaa olevan yksisuuntainen, kuten tapana on ollut.

- Puolustaja Seth Helgeson on myös lähellä jatkosopimusta. Lisäksi Ray Shero on luottavaisella mielellä, että Adam Larssonin kanssa päästään sopimukseen ennen 29. heinäkuuta ajoitettua välimieskäsittelyä.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Loun siirto on vahvistettu myös Maple Leafsin toimesta. Kyllä nyt ravistellaan kovalla kädellä sitä Devilsiä, johon itse olen kiintynyt. En ole oikeen vieläkään päässyt sen yli, että Martyn ura päättyi toisessa seurassa, ja nyt sitten Toronto vei Loun meiltä. Olkoot kuinka tahansa aika ajanut ohi Lamoriellon ja Devilsin yhteisestä taipaleesta, tämä siirto vaan tuntuu pahalta. Samaan aikaan on pakko sanoa, että olen tervehtinyt ilolla Sheron toimia Devilsin GM:nä. Muutokset vaan ei perkele oikeen ikinä ole olleet minun makuuni. Kyllä tässä nyt käy järki ja tunteet melkoista kamppailua meikäläisen sisällä.

Kaikesta huolimatta onnea Loulle Torontoon.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Devils saa Lou Lamoriellosta kolmoskierroksen varausvuoron Torontolta. Mutta saakohan nyt pelaajat sitten käyttää vapaasti pelinumeroita jotka on yli 35 ja vaihaakohan Cammalleri nyt numeroon 13 jolla on pelannut pienen ikänsä.

Ilmeisesti Devils saa myös valita uuden kapun. Jos pitäs veikkaa niin uusi kapu on joko Ellias, Greene, Zajac taikka Cammaleri. Elliashan kokeili hommaa jo kaudella 2006-07, mutta oisko niin että ei halua C kantaa vaan on miellumin vain A.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös