New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 631
  • 407

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tuomo Ruudun hankinnasta tuli mieleen vielä sellainen näkökulma, että ainakin paperilla siirto oli onnistunut myös siksi, että Ruudulle löytynee melko kivuttomasti rooli joukkueesta. Devilsillä ei ole enää mahdollisuuksia mihinkään pelipaikkojen uusjakoon, vaan vahvistusten on pystyttävä tekemään tulosta välittömästi. Lisäksi Ruudun saapumisen myötä poistui tarve peluuttaa Bernieriä tai Giontaa muualla kuin nelosketjussa.

Harjoituksissa Devils on peluuttanut Ryane Clowea ykkösketjussa ja sijoittanut Ruudun kolmosketjun vasempaan laitaan Dainius Zubrusin ja Michael Ryderin rinnalle.

Pukukopin tasapainon kannalta oli myös lopulta hyvä, ettei Brodeuria, Jagria tai ketään muuta merkittävää veteraania kaupattu muualle. Tämä vahvisti entisestään Lou Lamoriellon viestiä luottamuksesta joukkuetta kohtaan. Toisaalta, eipä tuo Brodeurin kysyntä markkinoilla ihan huikeaa ollut sopimuksen arvon ja pelaajan vaatimusten vuoksi.

Mitähän tuosta palautetusta ykköskierroksen vuorosta vielä sanoisi? Kovaltshuk-saagan viimeistä lukua ei näemmä kirjoitettukaan viime kesänä. Devilsille myönnetty 30. varausvuoro ja 1,5 miljoonan osapalautus kolmen miljoonan sakosta on erinomainen juttu ja liigalta tämä oli olosuhteisiin nähden reilu kädenojennus Devilsin suuntaan. Kuitenkin Devils on edelleen ainoa joukkue, jolle on langetettu sanktioita työehtosopimuksen ehtojen kiertämisestä/porsaanreikien hyödyntämisestä eläkesopimusten avulla.

Ollapa kärpäsenä katossa kuuntelemassa, mitä Lamoriello ja Bettman ovat kulisseissa puhuneet, tai millä argumenteilla Devilsin uudet omistajat Josh Harris ja David Blitzer ovat lobanneet rangaistuksen perumista/muuttamista. Lou Lamoriello kertoi Tom Gulittille, että aloite rangaistuksen muuttamisesta tuli omistajilta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä tosiaan NHL:n lausunto asiasta: New Jersey Devils' circumvention penalty for Ilya Kovalchuk contract modified by NHL - NHL.com - News

Toisaalta ihan ymmärrettävää Kovalchukin viime kesän kotiinlähdön vuoksi, mutta toisaalta kyllä se rangaistus aiheesta annettiin silloin eikä tämä Kovalchukin Venäjälle lähtö sitä toimintaa hyväksyttävämmäksi tehnyt. Olisivat pitäneet vaan jo ihan välimiesmenettelyssä vahvistetun rangaistuksen, mutta Lamouriello osaa nämä kabinettipelit näköjään.

Ymmärrän sinänsä tämän näkökulman ja Liigan ratkaisun kritisoimisen. Tämä oli vielä yksi pöyhäisy tunkioon, jota kukaan ei enää oikeastaan halunnut käännellä. Devilsin kannalta oli toki eduksi, että uudet omistajat ajoivat rangaistuksen muuttamista. Lamoriellolta nähtiin lähinnä mainiota laskentakykyä, koska kertaalleen luovutettua varausvuoroa ei olisi palautettu, eikä muutosesitys olisi varmaankaan mennyt läpi vanhan pääomistajan Jeff Vanderbeekin tai Lou Lamoriellon itsensä ajamana.

Minusta kyseenalaisinta koko saagassa on ollut Liigan kaksinaamainen toiminta näiden eläkesopimusten kanssa. Ilja Kovaltshukin sopimus on ainoa (ja myös jäänee ainoaksi), josta on langetettu rangaistuksia, vaikka ennen ja jälkeen Kovyn sopimuksen Liiga hyväksyi aivan samoja työehtosopimuksen porsaanreikiä hyödyntäviä pahveja. Liiga itse avasi pandoran lippaan hyväksymällä näitä eläkediilejä ja alun alkujaankin hyväksymällä ympäripyöreän työehtosopimuksen. Tokihan Liiga "tutki" kesällä 2010 muun muassa Hossan, Luongon ja Zetterbergin sopimusten kelpoisuutta, mutta kantti ei riittänyt haastaa näiden kelvollisuutta ja samalla astua miljardööriomistajien varpaille. Toki kerran hyväksyttyjen diilien purkaminen olisi ollut mieletön sotku. Eikä pelaajayhdistyskään hirveästi halunnut lähteä tukemaan Devilsiä, jos riskinä olisi kaikkien vastaavien diilien hylkääminen ja mahdollinen sanktiointi.

On edelleen huvittavaa, miten Kovyn sopimuksen yhtedessä liigan ja muiden joukkueiden leireistä paasattiin tormakkaasti työehtosopimuksen kunnioittamisesta. Seuraavina kesinä oli jälleen ok käyttää samoja porsaanreikiä, joista Devilsiä oli rankaistu. Tokihan kesällä 2011 ja 2012 omistajien ja GM:den keskuudessa tiedettiin, että seuraavassa työehtosopimuksessa sopimuksia rajoitetaan paljon tiukemmin kuin kesällä 2005 vahvistetussa sopimuksessa ja ilmeisesti Liiga katsoi sopimuksia läpi sormien, kun Kovyn sopimuksen jälkeen tehdyt erillislisäykset sopimusehtoihin ja seuraavaan CBA:han ajettava recapture-pykälä huolehtisi cap-hyödyn poistumisesta.
 
Toisaalta ihan ymmärrettävää Kovalchukin viime kesän kotiinlähdön vuoksi, mutta toisaalta kyllä se rangaistus aiheesta annettiin silloin eikä tämä Kovalchukin Venäjälle lähtö sitä toimintaa hyväksyttävämmäksi tehnyt.

No kyllä se kolmen miljoonan sakko oli muutenkin kohtuuttoman kohtuuton, ja vielä kun Kovaltshuk sitten lopetti uransa niin aikaisin. Torontolle, Montrealille tai Rangersille 3 miljoonaa olisi ehkä ollut sopiva, mutta muille ei. Mukavaa kun saivat puolet takaisin ja lohdutuspalkintona 30. vuoron.

Joten jäi siirtotakarajalla semmonen "fiilis", ettei Devilsin - liigan vanhimman joukkueen - nuorennusleikkaus oikein päässyt vielä vauhtiin. Keski-ikä 31 vuotta. Vähän samaa meininkiä tuntuisi olevan kuin Dallasissa muutama vuosi sitten. Pyrittiin haalimaan aina joku kokenut peluri mukaan, että päästäisi pudotuspeliviivan yläpuolelle, jolloin kuluttajien silmissä olisi tuote kunnossa.
Mutta huomasivat ettei se lopulta johda mihinkään, vaan tarvitaan isompaa remonttia. Ja nyt on kyllä mukavaa nähdä Starsin uusi ilme ja noususuhdanne.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Kahden Red Wings-pelin (voitto ja tappio) jälkeen, Devils kohtasi viime yönä pikkuhiljaa pudotuspelihaaveistaan luopuvan Carolinan. Tappiollisen Detroit-matsin jälkeen DeBoer muokkasi kokoonpanojaan ja erotti huippuvireessä olleet Patrik Eliasin ja Adam Henriquen. Ruutu siirrettiin ykkösketjuun ja Clowe-Henrique-Ryder oli taas yhdessä. Ottelun mielenkiintoa lisäsi siirtotakarajalla vaihdettujen Tuomo Ruudun ja Andrei Loktionovin pelaaminen vanhoja joukkueitaan vastaan. Tässä Devilsin kokoonpanot:

Ruutu-Zajac-Jagr
Zubrus-Elias-Brunner
Clowe-Henrique-Ryder
Carter-Gionta-Bernier

Greene-Fayne
Salvador-Zidlicky
Gelinas-Merrill

Brodeur

Ensimmäisessä erässä Carolina laukoi ja piti painetta Devilsin päädyssä enemmän, mutta ei päässyt hyville maalipaikoille. Parhaat paikat syntyi pirupaidoille, jotka avasivat maalinteon ajassa 4:25. Jagr voitti laitakamppailun ja syötti Ruudulle, joka petasi avopaikan Zajacille eikä tämä voinut olla laittamatta kauden 11. maaliaan ohi Khudobinin. Erän puolivälissä Loktionov syötti Ryane Clowen läpiajoon, mutta tämän backhand-forehand meni ohi. Heti perään Khudobin piti Hurricanesin mukana pelissä torjumalla Bernierin ohjauksen. Erän loppuun hyvän ensimmäisen erän pelannut Khudobin torjui vielä Patrik Eliasin huippupaikan 2vs1 -hyökkäyksen päätteeksi. Laukaukset ensimmäisessä erässä Carolinalle 10-6.

Toisessa erässä 'Canes sai paikkojakin. Heti erän alussa Brodeur joutui tekemään tuplatorjunnan, kun Skinner pääsi yrittämään maalintekoa 2vs1-hyökkäyksessä. Ajassa 6:21 Skinner onnistui sitten maalinteossa vähän onnekkaasti, kun hän yritti heittää kiekon maalin takaa maalin eteen ja se kimposi Mark Faynen kyynärpään kautta maaliin. Devils nappasi johdon kuitenkin takaisin Brunnerin ylivoimamaalilla ajassa 8:34. Zidlicky laukoi viivasta ohi ja Brunner pisti rystyllä kiekon puoliksi tyhjän maalin kattoon. Heti perään Adam Henrique iski tilanteeksi 3-1. Henrique tökkäsi kiekon keskialueella Komisarekilta Clowelle, joka syötti takaisin Ricolle, joka viimeisteli kylmänviileästi rystyllä. Martin Brodeur otti ajassa 11:55 rangaistuksen kampituksesta. Tämän aikana Henrique, joka on onnistunut maalinteossa kuudessa peräkkäisessä pelissä, teki illan toisensa. Hän nappasi Eliasin jättösyötön ja napautti ranteella Khudobinin kilpipuolelle lukemiksi 4-1. Tämä riitti Khudobinille ja Cam Ward luisteli Carolinan maalinsuulle. 'Canes kavensi kuitenkin vielä saman ylivoiman aikana, kun Jay Harrisonin laukaus yllätti Brodeurin kilpikäden puolelta. Devils voitti toisen erän laukaukset 17-12.

Devils alkoi lepsuilla kolmannessa erässä ja Carolina pääsi kaventamaan alivoimalla, kun Nathan Gerbe pääsi Brunnerin karmaisevan siniviivasokkosyötön jälkeen läpiajoon ja peittosi Brodeurin rystyllä. Semin tasoitti pelin kääntölaukauksellaan, kun 7:21 oli ottelua jäljellä. Ruutu iski kuitenkin ensimmäisen maalinsa Devils-paidassa ja vei Devilsin takaisin johtoon 6:30 ennen loppua. Zajac voitti aloituksen Zidlickylle, joka syötti häntä viivaan paikanneelle Ruudulle. Hänen rannelaukauksensa eteen saatiin tarpeeksi maskia, jotta se ohitti Wardin. Tämä jäi myös voittomaaliksi eikä enempää maaleja nähty, vaikka niin Brodeur, Jagr, Gionta kuin Eliaskin kokeilivat tyhjään maaliin (Brodeur tosin kielsi yrittäneensä). Laukaukset kolmannessa erässä 11-8 ja koko ottelussa 33-31 Carolinalle.

DeBoer puhui vähän aika sitten siitä, miten pitäisi tehdä yksi maali per peli enemmän kuin aiemmin. No, olympiatauon jälkeen Devils onkin tehnyt vähintään 4 maalia viidessä kuudesta pelistä. Nyt sitten aiemmin kunnossa ollut päästetyt maalit on ongelma. Schneider päästi edellisyönä enemmän maaleja kuin ikinä aiemmin urallaan ja kahdessa viime voitossakin Devilsin maaliin on isketty 3 maalia. Näillä saattaa olla jokin yhteys, kuten Gulitti blogissaan Fire & Ice pohti. En kuitenkaan millään suostu näkemään tehtyjä maaleja ongelmana, vaan puolustuspelin on tiivistyttävä ja uskon tämän olevan mahdollista ilman, että hyökkäystehot kärsivät liikaa.

Adam Henriquen kuuden pelin maaliputki sivuaa Devilsin historian pisintä kuuden muun kanssa. Viimeisimpänä Zach Parise onnistui tässä vuonna 2009. Henrique teki yöllä taas alivoimamaalin, mikä vankisti hänen asemaansa koko liigan eniten alivoimamaaleja tehneenä pelaajana kaudesta 2011-12 lähtien. Ricolla on huimat 9 maalia 6 pelissä olympiatauon jälkeen. Myös Elias onnistui pääsemään pisteille, vaikka pelasi eri ketjussa Henriquen kanssa. Eliasilla on kasassa kuudesta viime ottelusta tehot 3+6.

Kaikki pisteet ovat tärkeitä, mutta erityisen tärkeää olisi saada pisteitä seuraavana vastaan tulevan Flyersin kustannuksella. Voitolla tiistaina Devils nousisi kahden pisteen päähän tällä hetkellä Metropolitanin kakkosena olevasta Philadelphiasta. Tälläkin hetkellä eroa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
DeBoer puhui vähän aika sitten siitä, miten pitäisi tehdä yksi maali per peli enemmän kuin aiemmin. No, olympiatauon jälkeen Devils onkin tehnyt vähintään 4 maalia viidessä kuudesta pelistä. Nyt sitten aiemmin kunnossa ollut päästetyt maalit on ongelma. Schneider päästi edellisyönä enemmän maaleja kuin ikinä aiemmin urallaan ja kahdessa viime voitossakin Devilsin maaliin on isketty 3 maalia. Näillä saattaa olla jokin yhteys, kuten Gulitti blogissaan Fire & Ice pohti. En kuitenkaan millään suostu näkemään tehtyjä maaleja ongelmana, vaan puolustuspelin on tiivistyttävä ja uskon tämän olevan mahdollista ilman, että hyökkäystehot kärsivät liikaa.

Mielestäni Devilsin valmennus on tehnyt oikeansuuntaisen pelillisen suunnanmuutoksen, vaikka olympiatauon jälkeiset ottelut ovatkin olleet melkoista vuoristorataa ja ajoittain pelkkää kaaosta ja lauantaina Devils oli ryssiä kauden tähän asti tärkeimmän pelin. Tulokset ovat tietysti tärkeimpiä ja olympialaisten jälkeen saldona on mukavat neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Hyökkäyspään onnistumiset ovat tuoneet tujauksen itseluottamusta ja rentoutta hyökkääjien pelaamiseen ja varsinkin Henrique pelaa ihailtavan vapautuneesti. Röyhkeämpi ote pakottaa myös vastustajat olemaan varuillaan. Muutos ei tietenkään ole sujunut ongelmitta, vaan aggressiivisuuden myötä erityisesti puolustajien henkilökohtaiset virheet ovat näkyneet myös tulostaululla.

DeBoerin ajoittain suorastaan kliininen, systeemiorientoitunut pelaaminen on toki ollut osittain olosuhteiden sanelemaa, mutta ei ole tuonut kaivattuja tuloksia. Jos Devils aikoo havitella pääsyä pudotuspeleihin ja saada siellä jotain aikaiseksi, joukkueen on kyettävä tekemään se kolmesta neljään maalia illasta toiseen. Tarvittavat maalit ja voitot eivät synny pelkällä kulmissa möyrimisellä, johon pelisysteemiin liiallinen nojaaminen helposti johtaa. Toki tuolla virheiden välttelyllä on saatu pidettyä marginaalit pieninä ja ainakin periaatteessa luotu edellytykset voittamiselle joka ilta. Devils on kuitenkin ollut varsin helppoa pimentää, koska ratkaisijoita ei ole jonoksi asti, eikä joukkueella ole ollut oikein missään vaiheessa kautta kahta ketjua, jotka olisivat olleet huippuvireessä samanaikaisesti. Eniten tässä kaipaisi tietysti Michael Ryderin ja Damien Brunnerin onnistumisia ja edes jonkinlaista tasaisuutta heidän otteisiinsa, koska kiikaritehoilla he ovat koko lailla hyödyttömiä joukkueelleen.

Tuomo Ruutu on päässyt varsin sutjakkaasti sisään joukkueeseen ja joukkueen kannalta onkin tärkeää, että Rudi sopeutuu mahdollisimman saumattomasti joukkueeseen. Ruudun esitykset kahdessa pelissä ovat olleet odotetunlaisia ja bonuksena tuli vielä tuo vanhan joukkueen kurittaminen lauantaina. Toivottavasti DeBoer pitää tuon ykkösketjun koossa, koska Ruudun kemiat Zajacin ja Jagrin kanssa tuntuivat kohtaavan mukavasti.

Mitä tulee tuohon Devilsin nuorennusleikkaukseen, niin olisin itsekin toivonut vielä hieman enemmän muutoksia joukkueeseen, eli Devils olisi katsonut Josefsonin ja Loktionovin tason perusteellisesti ja tarjonnut kaksikolle isompaa roolia, jotta olisi nähty, mihin heidän rahkeensa riittävät.

Ehkä tulkitsin pula-GM:n viestin väärin, mutta en voi välttyä ajatukselta, että siinä vihjaillaan, ettei Devils olisi tehnyt mitään sukupolvenvaihdoksen eteen. Ikärakennetta tarkastellessa on tietty hyvä muistaa, että joukkueessa on näitä Brodeurin ja Eliaksen kaltaisia seuraikoneita ja luonnonoikku Jagr. Lisäksi Lou Lamoriello on aina suosinut veteraanipainotteisia joukkueita tavoitellessaan menestystä.

Mutta onhan onneksi jotain näkyvääkin sentään saatu aikaan, ettei "tulevaisuus" nyt ihan ole jäänyt huomiotta. Kauden alla Martin Brodeurille hankittiin toivottavasti pitkäaikaiseksi seuraajaksi Cory Schneider ja organisaation nuorista puolustajista Eric Gelinas ja Jon Merrill on otettu vakiokokoonpanoon. Ja Adam Henrique on kolmannella kaudellaan alkanut vakiinnuttaa tasonsa top 6 -hyökkääjänä.

Sukupolvenvaihdoksen, nuorennusleikkauksen ja "jälleenrakennuksen" perään on helppoa huudella, mutta harvoin muistetaan, miten hitaasta, vaativasta ja vailla menestystakeita olevasta prosessista oikein on kysymys. Devils aloitti kesien 2008 ja 2009 drafteissa joukkueen uudelleenrakennuksen puolustuksen kautta ja tämän työn hedelmiä poimitaan vasta muutaman vuoden kuluttua, kun ja jos Larsson, Gelinas, Merrill, Damon Severson ja kumppanit ovat vakiinnuttaneet paikkansa NHL:ssä ja muodostavat Devilsin puolustuksen rungon.

Devilsin liikkumavaraa säätelee paljolti myös joukkueen asema New Yorkin ja lähialueiden urheilumarkkinoilla. Pelillinen menestys on Devilsille elinehto, että seura voi pysyä kilpailukykyisenä alueen NHL-suurseurojen ja toisten lajien rinnalla.

Mutta niin, Apulais-GM, että tästä saataisiin oikeaa keskustelua aikaan, haluaisin tietää, mitä sinä tekisit/olisit tehnyt Devilsin sukupolvenvaihdoksessa toisin ja miten olisit suunnitelmasi toteuttanut?
 
Mutta niin, Apulais-GM, että tästä saataisiin oikeaa keskustelua aikaan, haluaisin tietää, mitä sinä tekisit/olisit tehnyt Devilsin sukupolvenvaihdoksessa toisin ja miten olisit suunnitelmasi toteuttanut?

No tuohon nyt on mahdotonta antaa hyvää tai kovin kattavaa vastausta. Varsinkin jos joukkue vielä onnistuisi kampeamaan itsensä pudotuspeleihin viime hetkillä, niin sittenhän voi kysellä, että mikä jälleenrakennus? Ja jos vielä Jagr sattuisi jatkamaan ensi kaudella... mutta yhtä hyvin kokoonpanosta voi poistua sekä Jagr että Brodeur tämän kauden jälkeen, mikä olisi valtava isku henkisesti - ja myös pelillisesti - joukkueelle joka menetti ison tähden kesällä 2012 ja 2013. Kuvittele miltä tuntuisi.

Silloin se uusi aika olisi aimo askeleen lähempänä. Ja edelleen, jos Devils on vuoden päästä jäämässä kolmatta kertaa peräkkäin ulos pudotuspeleistä. Silloin pitäisi alkaa tapahtua.

Tuskinpa mitään rohkeita liikkeitä nähdään ensi kesänäkään, sellaisia mitkä viittaisivat nuorennusleikkaukseen. Mutta toisaalta, vielä enemmän tuskaa tuottaisi jäädä 3-4 kertaa ulos pudotuspeleistä, ja vasta sitten aloittaa selkeä pitemmän tähtäimen projekti. Olisiko siis kannattanut tehdä isompia liikkeitä jo viime kesänä tai nyt siirtotakarajalla?
Jotakin päinvastaista kuin Clowen palkkaaminen ja Ruudun hankinta - mitkä sinänsä olivat melko merkittäviä akteja.

Nyt Devilsillä olisi taatusti ollut sellaisia pelaajia jotka kiinnostavat muita joukkueita, muitakin kuin Jagr ja Brodeur. Sama on tilanne ensi vuonnakin, ja jos taaskaan ei myydä eikä päästä pudotuspeleihin, niin tilanne huonontuu entisestään.
Itse asiassa, tuntuu pelottavalta ja ahdistavalta ajatella tilannetta jossa Devils olisi myynyt muutaman kokeneen pelaajan ja saanut nuoria tilalle, sekä varannut itsekin ensimmäisellä kierroksella pari peluria. Ja sitten niiden nuorten odotettaisiin ottavan roolia ja tuovan menestystä joskus myöhemmin.
God damn it, Lou ei ole mikään lapsenvahti!

Olisi myös aika paha bisnekselle, mihin dali viittasikin. Mutta vetäisikö nuori joukkue sen vähemmän yleisöä kuin kokenut ja keskinkertainen mutta yllätysvalmis joukkue?
Olisi kyllä tavattoman mielenkiintoista, jos New Jersey saisi hankittua hyvän varausvuoron tai pari, saisi pelaamallakin hyvän vuoron, ja ennen kaikkea, hankkisi jonkun lupaavaksi tiedetyn prospektin. No puhun tässä lähinnä hyökkääjistä. Onhan siinä ne pari nuorta puolustajaa, Larssonin kohdalla juuri nähtiin miten virkistävää ja mukavaa on varata ensimmäisten joukossa. Tietysti paremmalla tuurilla varatut hyökkääjätkin olisivat voineet tuoda enemmän hyötyä kuin viime vuosina on nähty.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
No tuohon nyt on mahdotonta antaa hyvää tai kovin kattavaa vastausta. Varsinkin jos joukkue vielä onnistuisi kampeamaan itsensä pudotuspeleihin viime hetkillä, niin sittenhän voi kysellä, että mikä jälleenrakennus? Ja jos vielä Jagr sattuisi jatkamaan ensi kaudella... mutta yhtä hyvin kokoonpanosta voi poistua sekä Jagr että Brodeur tämän kauden jälkeen, mikä olisi valtava isku henkisesti - ja myös pelillisesti - joukkueelle joka menetti ison tähden kesällä 2012 ja 2013. Kuvittele miltä tuntuisi.

Silloin se uusi aika olisi aimo askeleen lähempänä. Ja edelleen, jos Devils on vuoden päästä jäämässä kolmatta kertaa peräkkäin ulos pudotuspeleistä. Silloin pitäisi alkaa tapahtua.

Tiivistettynä antisi tähän ketjuun on näköjään taas kerran, että Lamoriello on rakentanut joukkueen väärin, hankkinut vääriä pelaajia, laiminlyönyt joukkueen uudistamisen ja nuorten pelaajien sisäänajamisen ja vastauksena ongelmiin pidät ns. rebuildia. Näiden väitteiden perusteleminen on näköjään tälläkin kertaa liikaa vaadittu, mikä sinänsä ei yllätä lainkaan. Onhan tämä ennenkin nähty, että väistelet sinulle esitettyjä kysymyksiä. Tällainen "keskustelutapa" on ärsyttävä.

Mielestäni rebuild on Devilsille tarpeeton taka-askel, vaikkei joukkue pääsisi pudotuspeleihin. Tuossa jäljempänä tulee perusteluja, miksi rebuild olisi myös iso strateginen virhe.

Uransa viimeisiä kausia pelaavien Jagrin ja Brodeurin mahdollinen lähtö kauden päätteeksi ei nyt ihan ole verrattavissa siihen, mitä parhaassa peli-iässä olleiden Parisen ja Kovaltshukin poistuminen muonavahvuudesta on merkinnyt tämän kauden Devilsille. Mikä tahansa organisaatio kävisi niin sanotusti köysissä ja joutuisi hakemaan uutta suuntaa, jos joukkueesta lähtisi kaksi pelaajaa, joiden ympärille joukkuetta on rakennettu.

Tuskinpa mitään rohkeita liikkeitä nähdään ensi kesänäkään, sellaisia mitkä viittaisivat nuorennusleikkaukseen. Mutta toisaalta, vielä enemmän tuskaa tuottaisi jäädä 3-4 kertaa ulos pudotuspeleistä, ja vasta sitten aloittaa selkeä pitemmän tähtäimen projekti. Olisiko siis kannattanut tehdä isompia liikkeitä jo viime kesänä tai nyt siirtotakarajalla?
Jotakin päinvastaista kuin Clowen palkkaaminen ja Ruudun hankinta - mitkä sinänsä olivat melko merkittäviä akteja.

Mielestäni on noin yleisesti väärä tapa lähestyä Devilsin tilannetta väittämällä, ettei joukkue olisi tehnyt mitään uusiutuakseen. Tosiasiassa Devilsiin on joka vuosi ajettu sisään 1-2 tulokasta, vaikka päävastuu onkin ollut konkareilla. Peräänkuulutat rohkeita ratkaisuja, mutta et tunnu antavan arvoa sille, että organisaatiolla on kanttia pitää kiinni strategiastaan myös silloin, kun joukkueella on vaikeammat ajat käsillä.

Ehkä sinulta unohtui myös, että Lamoriello hankki viime kesänä Cory Schneiderin Martin Brodeurin manttelinperijäksi? Organisaation tulevaisuuden ja paljon puhutun sukupolvenvaihdoksen kannalta tämä on aivan perustavaa laatua oleva siirto. Tietysti aina saa toivoa kuuta taivaalta ja vaatia vahvistuksia, mutta tosiasiassa jo yhdenkin profiilipelaajan hankinta on todella merkittävä tapaus ja Schneider, varsinkin tehdessään jatkosopimuksen, on suoranainen kaappaus varsinkin pelaajasta maksettuun hintaan nähden.

Toiseksi, Kovaltshukin ja Parisen lähdettyä on ollut tarpeen katsoa rauhassa, mitkä joukkueen osa-alueet pystytään paikkaamaan omin voimin ja mihin tarvitaan vahvistuksia. No, kauden mittaan on käynyt selväksi, että joukkueessa riittää puolustuspelin osaamista, mutta hyökkäys tarvitsee ykköskorin maalinsylkijän ja mielellään myös sen kovan luokan ykkössentterin.

Clowe ja Ruutu eivät ole järin mediaseksikkäitä hankintoja, mutta molemmat ovat hyviä palasia Devilsiin, koska he sopivat hyvin varsinkin DeBoerin pelisysteemiin ja Ruudun ansiosta Devilsin ei tarvitse peluuttaa Steve Bernieriä ja muita nelosketjun hanslankareita muualla kuin nelosketjussa. Ruudusta on liian aikaista sanoa vielä mitään perusteellisempaa, mutta Clowe on ollut selkeä parannus Clarksoniin verrattuna. Maaleja hänkin olisi saanut tehdä muutaman enemmän, mutta noin muuten hän on täyttänyt paikkansa.

Taas päästään siihen, että on helppoa esittää vaatimuksia laatuvahvistuksista ja muutoksista joukkueeseen, mutta pelkkien tehtyjen ratkaisujen arvostelun sijaan lukisin mielelläni konkreettista ajatuksia siitä, millä keinoin Lamoriello olisi voinut rakentaa nykyistä paremman joukkueen.

Nyt Devilsillä olisi taatusti ollut sellaisia pelaajia jotka kiinnostavat muita joukkueita, muitakin kuin Jagr ja Brodeur. Sama on tilanne ensi vuonnakin, ja jos taaskaan ei myydä eikä päästä pudotuspeleihin, niin tilanne huonontuu entisestään.
Itse asiassa, tuntuu pelottavalta ja ahdistavalta ajatella tilannetta jossa Devils olisi myynyt muutaman kokeneen pelaajan ja saanut nuoria tilalle, sekä varannut itsekin ensimmäisellä kierroksella pari peluria. Ja sitten niiden nuorten odotettaisiin ottavan roolia ja tuovan menestystä joskus myöhemmin.
God damn it, Lou ei ole mikään lapsenvahti!

Vaikuttaa vahvasti siltä, että sinulta on unohtunut, minkä vuoksi liigaa oikein pelataan. Viestistäsi saa käsityksen, että pudotuspeleihin pääsy olisi suurin piirtein pahinta, mitä tälle joukkueelle voisi tapahtua. Tämä on erikoinen ajatusmalli siinäkin mielessä hassua, että viime kesänä ennustit joukkueelle katoamista NHL-kartalta ja uudelleensijoitusta jonnekin päin Pohjois-Amerikkaa. No, Devils jäi Newarkiin, mutta nyt sille saattaa tapahtua vielä jotain pahempaa - se saattaa kaikista ongelmistaan huolimatta päästä pudotuspeleihin.

Kannattaa varmaan katsoa nyt ainakin meneillään oleva kausi loppuun, ennen kuin tuomitaan myös ensi kauden pudotuspelipaikka menetetyksi. Jagrista kiinni pitäminen oli oikea ratkaisu, koska playoff-paikka on edelleen täysin saavutettavissa. Toki Devils tarvitsee venymistä ja tämän viikon vieraspelit Flyersia, Lightningia ja Panthersia vastaan ovat taistelun kannalta todella tärkeitä. Jos Devils selvittää tämän viikon mini-vieraskiertueen kunnialla, sillä on otteluohjelman puolesta hyvät edellytykset nousta viivan paremmalle puolelle. Viimeisistä 14 ottelusta Devils pelaa kymmenen kotonaan ja vain neljä vieraissa (Islanders, Sabres, Hurricanes ja Senators).

Olisi myös aika paha bisnekselle, mihin dali viittasikin. Mutta vetäisikö nuori joukkue sen vähemmän yleisöä kuin kokenut ja keskinkertainen mutta yllätysvalmis joukkue?
Olisi kyllä tavattoman mielenkiintoista, jos New Jersey saisi hankittua hyvän varausvuoron tai pari, saisi pelaamallakin hyvän vuoron, ja ennen kaikkea, hankkisi jonkun lupaavaksi tiedetyn prospektin. No puhun tässä lähinnä hyökkääjistä. Onhan siinä ne pari nuorta puolustajaa, Larssonin kohdalla juuri nähtiin miten virkistävää ja mukavaa on varata ensimmäisten joukossa. Tietysti paremmalla tuurilla varatut hyökkääjätkin olisivat voineet tuoda enemmän hyötyä kuin viime vuosina on nähty.

Aika romanttinen ja optimistinen tuo näkemyksesi "jälleenrakennuksesta", prospekteista ja millaisia tuloksia niiden avulla on odotettavissa. Harva joukkue liigassa on saanut pitkäaikaista menestystä rebuildin kautta. Toki "jälleenrakennuksen" avulla voidaan nollata laskurit ja aloittaa alusta, hankkia organisaatioon nuoria pelaajia ja jopa potentiaalisia tähtiä, mutta oikotietä onneen se ei tarjoa. Capitals on malliesimerkki rebuildin läpi käyneestä joukkueesta, joka nousi Ovetshkinin johdolla nopeasti pudotuspelikuvioihin, mutta mainittavampaa menestystä organisaatiolle ei ole toistaiseksi tullut. Jokainen rebuild on toki omanlaisensa prosessi, mutta harvassa ovat Blackhawksin kaltaiset, rebuildin kautta kestomenestyjiksi nousseet joukkueet.

Joukkueen rakentaminen pelkistyy keskustelupalstoilla usein vain pelaajakaupoilla ja varausvuoroilla spekuloinniksi ja samalla unohdetaan, että pelaajien sitoutumisen kannalta on oleellista, millaiset olosuhteet menestykselle organisaatiossa on. Taas kerran on nostettava hattua Lou Lamoriellolle, joka on pitänyt kiinni mahdollisimman hyvän joukkueen rakentamisesta myös silloin, kun ajat ovat olleet vaikeampia ja teoillaan osoittanut pelaajille (ja joukkueen faneille) olevansa tosissaan menestyksen tavoittelussa. Lamoriello ei toki ole ollut ratkaisuissaan erehtymätön, mutta kokonaisuutena Devilsin suunta on ollut oikea, eli jatkuvassa menestyksen tavoittelussa. Ja tälle tavoitteelle Lamoriello ja koko Devilsin organisaatio elävät, jos tällainen dramaattinen ilmaisu sallitaan.

Aiemmin mainittu Cory Schneider on keskeinen palanen joukkueen ytimen uudistamisessa. Schneiderin sopimus on katkolla kesällä 2015 ja seuraava sopimus on hänen uransa tärkein diili. Luuletko, että Schneiderilla olisi intressejä sitoutua Devilsiin, jos se tarkoittaisi sitä, että hän todennäköisesti pelaisi uransa parhaat vuodet heikossa lottery-joukkueessa?

Adam Larssonin tipahtaminen Devilsin syliin oli toki sinänsä virkistävä poikkeus, mutta toivottavasti hän myös jää poikkeuksellisen korkeaksi varausvuoroksi Devilsin historiassa. Larsson on muuten erinomainen esimerkki siitä, ettei edes pelipaikallaan ikäluokkansa parhaan pelaajan läpimurto NHL:ään tapahdu silmänräpäyksessä.
 
Viimeksi muokattu:
Taas päästään siihen, että on helppoa esittää vaatimuksia laatuvahvistuksista ja muutoksista joukkueeseen, mutta pelkkien tehtyjen ratkaisujen arvostelun sijaan lukisin mielelläni konkreettista ajatuksia siitä, millä keinoin Lamoriello olisi voinut rakentaa nykyistä paremman joukkueen.

New Jersey Devils oli uhri. Kuin vanha mestari joka oli jälleen kerran kovalla työllä noussut haastamaan mestaruudesta, mutta tappion jälkeen ratkesi ryyppäämään, jolloin sitä potkittiin boltseille ja vietiin lompakko ja jätettiin pimeään ojaan virumaan.
No, siinä tilanteessa ei väistytä ja anneta suoraan tilaa nuoremmille, vaan jatketaan taistelua, jatketaan omalla linjalla.

Schneider, Clowe ja Ruutu olisivat teoriassa melkoinen vahvistus mille tahansa joukkueelle. On ihan loogista hankkia tuon tyylisiä pelaajia, vaikka täytyy sanoa, että itsehän suorastaan yllätyin kun kuulin Devilsin hankkineen nuo hyökkääjät. Miksi ei kokeiltaisi jotakin nuorempaa?
Vaikka tietysti hyviksi tiedettyjä nuoria ei tuosta vaan hankita, eikä top10-varausvuorojakaan. Mutta uskon sen olevan mahdollista, ja siitä taas saattaisi olla arvaamatonta hyötyä.
Tämä tämän kauden yritys on ollut ihan hyvä olosuhteisiin nähden, mutta tuottaako se haluttua tulosta. Teoriassahan se pelaajamateriaali on hyvä, mutta ei riittävän hyvä, ja lisäksi ikääntynyt. Ja kuten tunnettua, Devilsissä kasvaa aika harvakseltaan niitä yksittäisiä nuoria tähtiä, onko kantavia voimia tulossa enää ollenkaan tällä hetkellä, kahden puolustajan lisäksi.

Koen Devilsin tilanteen ahdistavana ja vaikeana, kokonaisuutena ajatellen. Mutta toisaalta tuossa olisi niin mielenkiintoinen asetelma lähteä kokeilemaan jotakin uutta. Ja mielestäni sille olisi tarvetta. Mutta nämä ovat vain vaatimattomia omia mielipiteitäni.

Aika romanttinen ja optimistinen tuo näkemyksesi "jälleenrakennuksesta", prospekteista ja millaisia tuloksia niiden avulla on odotettavissa. Harva joukkue liigassa on saanut pitkäaikaista menestystä rebuildin kautta. Toki "jälleenrakennuksen" avulla voidaan nollata laskurit ja aloittaa alusta, hankkia organisaatioon nuoria pelaajia ja jopa potentiaalisia tähtiä, mutta oikotietä onneen se ei tarjoa. Capitals on malliesimerkki rebuildin läpi käyneestä joukkueesta, joka nousi Ovetshkinin johdolla nopeasti pudotuspelikuvioihin, mutta mainittavampaa menestystä organisaatiolle ei ole toistaiseksi tullut. Jokainen rebuild on toki omanlaisensa prosessi, mutta harvassa ovat Blackhawksin kaltaiset, rebuildin kautta kestomenestyjiksi nousseet joukkueet.

Tästä ei voi olla paljon muuta kuin täysin eri mieltä näin, jokainen joka vähänkin tuntee NHL-kiekon lainalaisuuksia ja kehityssuuntauksia. Tuossa on jotakin niin newjerseydevilsiä tuossa kappaleessa! Olet todella samaa sarjaa Devilsin johdon kanssa.

Washington on päinvastoin hyvä esimerkki siitä kuinka täysin pohjilla ollut organisaatio nousi uuden polven avulla yhdeksi parhaista joukkueista, ja vaikka sitä mestaruutta ei ole tullut vielä, niin vuodesta toiseen Capitals on vankka haastaja, jolla on potentiaalia vaikka mihin kunhan tietyt haasteet selätetään.
Kuinka monta mestaria tai kestomenestyjää edes voi olla? Chicago on ääri-esimerkki onnistuttuaan voittamaan kahdesti. Boston ja Pittsburgh ovat aivan samaa sarjaa.
Rebuildilla myös Los Angeles, St. Louis ja Colorado ovat nousseet vakuuttavan koviksi voimatekijöiksi. Yhteistä näille on todellakin se omien varausten iso panos tuossa uudessa nousussa.
Omien varausten ja nuorten hyvien pelaajien merkitys nähtiin myös Philadelphiassa muutamia vuosia sitten, ja sittemmin myös Torontossa johon tuli vähitellen eri suunnista nuoria kykyjä kuten Schenn, Kessel, Kadri, Van Riemsdyk, kokeneempien pelaajien hankkimisen ohella.

Kaikki nuo ovat nousseet huippujoukkueiksi rebuildilla... vasta aivan viime aikoina on jouduttu kyseenalaistamaan teoria siitä, että "varaat muutaman vuoden huippulupaavia nuoria, that´s how you build a Stanley Cup champion".
Kaiken kaikkiaan, seuran tulevaisuus ja iso kuva ovat hataralla pohjalla, jos joukkue ei oikein pärjää, ja samaan aikaan ei ole isoja palasia joiden varaan rakentaa uutta menestystä.

Eikö olekin aika harvassa kilpailukykyiset joukkueet joissa ei ole a) isoja tähtiä tai b) omista kasvateista rakentuvaa runkoa.
Jompi kumpi noista tekijöistä ainakin pitäisi olla edustettuna, mieluummin vähän molempia. Devils on menettänyt ne isot tähtensä, ja pari-kolme sellaista on kohta eläkkeellä. Sitähän tässä on tullut mietittyä, että mitä sitten on tehtävissä, jos halutaan menestyä.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Washington

Torontossa

Kylläpä on matalat standardit, kun nämä luetaan huippujoukkueiksi. En näe mitään syytä, miksi Devilsin pitäisi aloittaa rebuild. Etenkään tänä vuonna, kun oma ykkösvaraus+suurin osa muista varauksista on jo menetetty. Dali jo suurimmat perustelut edellä antoi, joten en niitä rupea toistamaan. Muutenkin luuletko, että syvissä vesissä uiminen ja otteluiden häviäminen tuo yleisöä katsomoihin, kun niiden täyteen saaminen on jo nyt hankalaa? Ja yleisöä ja sitä kautta tuloja tarvitaan, sillä Devilsin taloustilanne ei ole parhaimmalla mahdollisella kantilla, kuten varmaan tiedät (tosin en nyt mistään kriisistä puhuisi, josta sinä joka toinen kuukausi tänne tulet kertomaan). Itse en ainakaan katso mielelläni pelejä, jos pelattaisiin ykkösvarauksesta vailla toivoa playoffeista. Mieluummin keskittyisin vaikka opiskeluihin ja lukisin tulokset vain jostain (vaikka en tulosta seuralle itse tuotakaan, oletan muiden ajattelevan samoin).

Sitten muihin uutisiin. Jaromir Jagr kertoi tänään jatkavansa mielellään Devilsissä myös ensi kaudella. Tämähän olisi tietenkin katastrofi rakkaan ystävämme mielestä, mutta olisihan joukkueen parhaan pistemiehen jatko erittäin hyvä asia joukkueelle. Eiköhän Lou jatkosopparia tarjoa, Jagr tosin on semmonen kaveri, ettei siitä koskaan tiedä… En yhtään ihmettele, että Jagr on viihtynyt Devilsissä. On saanut hyvin peliaikaa, sekä paras pistemies joukkueessa, jolla on hyvät mahdollisuudet playoffeihin.

Volchenkov korvaa Gelinasin seuraavassa pelissä. Ei siis ylivoimamaaleja ainakaan Flyersia vastaan luvassa. Muuten ei muutoksia, kun yhdet treenit levännyt viime viikon kolmostähdeksi valittu Henrique on pelikuntoinen. Brodeur aloittaa maalilla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Schneider, Clowe ja Ruutu olisivat teoriassa melkoinen vahvistus mille tahansa joukkueelle. On ihan loogista hankkia tuon tyylisiä pelaajia, vaikka täytyy sanoa, että itsehän suorastaan yllätyin kun kuulin Devilsin hankkineen nuo hyökkääjät. Miksi ei kokeiltaisi jotakin nuorempaa?
Vaikka tietysti hyviksi tiedettyjä nuoria ei tuosta vaan hankita, eikä top10-varausvuorojakaan. Mutta uskon sen olevan mahdollista, ja siitä taas saattaisi olla arvaamatonta hyötyä.
Tämä tämän kauden yritys on ollut ihan hyvä olosuhteisiin nähden, mutta tuottaako se haluttua tulosta. Teoriassahan se pelaajamateriaali on hyvä, mutta ei riittävän hyvä, ja lisäksi ikääntynyt. Ja kuten tunnettua, Devilsissä kasvaa aika harvakseltaan niitä yksittäisiä nuoria tähtiä, onko kantavia voimia tulossa enää ollenkaan tällä hetkellä, kahden puolustajan lisäksi.

Koen Devilsin tilanteen ahdistavana ja vaikeana, kokonaisuutena ajatellen. Mutta toisaalta tuossa olisi niin mielenkiintoinen asetelma lähteä kokeilemaan jotakin uutta. Ja mielestäni sille olisi tarvetta. Mutta nämä ovat vain vaatimattomia omia mielipiteitäni.

Aika taitavasti yritit luikerrella aiempien viestien väitteistä eroon. Samaan aikaan äimistelet, miten Devils on liigan vanhin joukkue, mutta jätät huomiotta tai väheksyt jopa aivan konkreettisia tekoja joukkueen uudistamiseksi. Tarkoitan nyt nimenomaan Cory Schneiderin hankintaa ja nuorten puolustajien sisäänajamista.

Ruutu ja Clowe ovat molemmat Devilsin näköisiä pelaajia, eivätkä vain "sinänsä loogisia hankintoja". Tämän hetken olosuhteista johtuen heihin liitetään helposti vääriä odotuksia. Ei heitä ole hankittu latomaan 30:tä maalia kaudessa. Devilsin historiassa joukkueessa on aina ollut tämän kaksikon kaltaisia, myös hyökkäyspäässä duuninsa osaavia, vastustajalle inhottavia pelaajia, kuten Jamie Langenbrunner, Randy McKay, Bobby Holik ja John Madden. Toisin sanoen, näillä hankinnoilla Lou Lamoriello on rakentanut ja vahvistanut Devilsin identiteettiä.

Nuoriin luottamisessa olen sen verran samoilla linjoilla, että tällä kaudella organisaation nuorille hyökkääjille Josefsonille ja Loktionoville ja Adam Larssonille olisi pitänyt antaa paremmin tilaisuuksia näyttää kyntensä isommassa roolissa, kuten moneen kertaan on todettu. Varsinkin Josefsonia ja Loktionovia olisi pitänyt peluuttaa top 9 -rooleissa Bernierin, Giontan ja vaihtuvien Albanyn hanslankareiden sijaan.

Mitä tulee noihin "omiin vaatimattomiin mielipiteisiisi" Devilsin tulevaisuudesta, niin näemmä teet saman katoamistempun kuin viime kesänä, jolloin viimeksi toit esiin näkemyksiäsi Devilsin tulevaisuudesta.

Ensi kausi tulee olemaan tekohengitystä, organisaatiota ikään kuin pidetään koomassa siihen saakka että Brodeur, Elias, Tallinder, Zidlicky, Zubrus, Lamoriello ja muut 90-lukulaiset ovat hävinneet Devilsistä. Eli seura on menossa hautaa kohti.

Devils tulee rämpimään seuraavat kaudet liigan pohjilla 2000-6000 katsojan edessä. Sitten on muutto edessä. New Jersey Devils tullaan pyyhkimään NHL-kartalta, ei jää kuin muistot jäljelle.

Mutta oma ennustukseni on, että Devils tulee tuhoutumaan.

Tämä nyt vain sillä, ettei konteksti pääsisi unohtumaan.

Tästä ei voi olla paljon muuta kuin täysin eri mieltä näin, jokainen joka vähänkin tuntee NHL-kiekon lainalaisuuksia ja kehityssuuntauksia. Tuossa on jotakin niin newjerseydevilsiä tuossa kappaleessa! Olet todella samaa sarjaa Devilsin johdon kanssa.

Washington on päinvastoin hyvä esimerkki siitä kuinka täysin pohjilla ollut organisaatio nousi uuden polven avulla yhdeksi parhaista joukkueista, ja vaikka sitä mestaruutta ei ole tullut vielä, niin vuodesta toiseen Capitals on vankka haastaja, jolla on potentiaalia vaikka mihin kunhan tietyt haasteet selätetään.
Kuinka monta mestaria tai kestomenestyjää edes voi olla? Chicago on ääri-esimerkki onnistuttuaan voittamaan kahdesti. Boston ja Pittsburgh ovat aivan samaa sarjaa.
Rebuildilla myös Los Angeles, St. Louis ja Colorado ovat nousseet vakuuttavan koviksi voimatekijöiksi. Yhteistä näille on todellakin se omien varausten iso panos tuossa uudessa nousussa.
Omien varausten ja nuorten hyvien pelaajien merkitys nähtiin myös Philadelphiassa muutamia vuosia sitten, ja sittemmin myös Torontossa johon tuli vähitellen eri suunnista nuoria kykyjä kuten Schenn, Kessel, Kadri, Van Riemsdyk, kokeneempien pelaajien hankkimisen ohella.

Kaikki nuo ovat nousseet huippujoukkueiksi rebuildilla... vasta aivan viime aikoina on jouduttu kyseenalaistamaan teoria siitä, että "varaat muutaman vuoden huippulupaavia nuoria, that´s how you build a Stanley Cup champion".
Kaiken kaikkiaan, seuran tulevaisuus ja iso kuva ovat hataralla pohjalla, jos joukkue ei oikein pärjää, ja samaan aikaan ei ole isoja palasia joiden varaan rakentaa uutta menestystä.

En tiedä, mitä Devilsin johto ajattelee, koska en ole yhdenkään seuran johtohenkilön kanssa keskustellut seuran asioista. TV-kommenttaattori Chico Reschiä olen moikannut kadulla Newarkissa, mutta en ole varma, voidaanko tätä kohtaamista laskea mukaan arvioon ajatteluni yhtäläisyydestä Devilsin johtohenkilöiden kanssa.

Toki arvostan suuresti Lamoriellon tapaa koota joka vuosi mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue, jos tämä nyt jollekin oli vielä epäselvää. Mieluummin epätoivoinen taistelu playoff-paikasta kuin tammi-helmikuussa alkava spekulointi mahdollisesta lottery-voitosta.

Pointtini on ollut, kuten itse asiassa itsekin kirjoitit, että menestyminen NHL:ssä on todella vaikeaa. Tämä tosiasia tukee näkemystä, ettei jälleenrakennus lupaa Devilsille parempaa vaihtoehtoa kuin joukkueen kilpailukyvyn säilyttäminen, vaikka annat viesteissäsi toisin ymmärtää. Liigassa on kosolti esimerkkejä, ettei jälleenrakennus tarjoa oikotietä onneen. Se takaa varmuudella vain omistajien kustannussäästöt muutamaksi vuodeksi. Viestissäsi sivuuttamasi Red Wings, Sharks ja nykyisistä vaikeuksistaan huolimatta myös Devils ovat hyviä esimerkkejä siitä, että on toisia tapoja tavoitella uskottavasti menestystä.

Esimerkkinäni käyttämä Washington Capitals ei ole rebuildinsa jälkeen kertaakaan edennyt toista pudotuspelikierrosta pidemmälle. Kuten edellä kirjoitin, Caps on esimerkki joukkueesta, joka nousi varaamiensa huippulupausten ansiosta nopeasti pudotuspelikuvioihin, mutta sanottavampaa menestystä seuralle ei ainakaan vielä ole tullut. Leafs ja Avalanche eivät nekään ole (toistaiseksi) saavuttaneet mitään vuosien päästä muisteltavaa.

Eikö olekin aika harvassa kilpailukykyiset joukkueet joissa ei ole a) isoja tähtiä tai b) omista kasvateista rakentuvaa runkoa.
Jompi kumpi noista tekijöistä ainakin pitäisi olla edustettuna, mieluummin vähän molempia. Devils on menettänyt ne isot tähtensä, ja pari-kolme sellaista on kohta eläkkeellä. Sitähän tässä on tullut mietittyä, että mitä sitten on tehtävissä, jos halutaan menestyä.

Cory Schneiderilla on kaikki edellytykset olla yksi liigan eliittivahdeista. Devilsin puolustajavarauksista on kasvamassa sangen vankka runko takalinjoille. Peräänkuuluttamasi muutokset joukkueessa, eivät tapahdu yön yli, tehtiin ne sitten rebuildin kautta tai jollain muulla tavalla.

***

Sen verran ajankohtaisista asioista, että kuluvan viikon kolme ottelua ovat todella tärkeitä Devilsille. Kaikki kolme ovat voitettavissa olevia vastustajia. Erityisen tärkeää olisi riistää pisteet Flyersilta. Joka tapauksessa vähimmäissuoritus on ottaa kaksi voittoa kolmesta pelistä.
 
Kylläpä on matalat standardit, kun nämä luetaan huippujoukkueiksi. En näe mitään syytä, miksi Devilsin pitäisi aloittaa rebuild. Etenkään tänä vuonna, kun oma ykkösvaraus+suurin osa muista varauksista on jo menetetty. Dali jo suurimmat perustelut edellä antoi, joten en niitä rupea toistamaan. Muutenkin luuletko, että syvissä vesissä uiminen ja otteluiden häviäminen tuo yleisöä katsomoihin, kun niiden täyteen saaminen on jo nyt hankalaa? Ja yleisöä ja sitä kautta tuloja tarvitaan, sillä Devilsin taloustilanne ei ole parhaimmalla mahdollisella kantilla, kuten varmaan tiedät (tosin en nyt mistään kriisistä puhuisi, josta sinä joka toinen kuukausi tänne tulet kertomaan).

Kyllä, Capitals on huippujoukkue. Olen todella innoissani siitä miten se vielä vahvistui Halakilla, Pennerillä ja Kuznetsovilla aivan äskettäin. Materiaali on todella hyvä, kuten on ollut jo ennenkin, mutta valmennukselliset ja henkiset asiat ovat aiheuttaneet sitä, ettei potentiaalia ole oikein saatu ulosmitattua. Ja eihän kaikki voi voittaa mestaruutta.
Toronto on sijalla 9. liigassa, ja ihailen todella tapaa miten joukkue on koottu, sillä on hieno tulevaisuus käsillä.

Onhan usein sanottu ja painotettu sitä, miten palkkakattoaikana on myös syytä erityisesti panostaa varauksiin ja halpoihin tulokkaisiin sekä nuoriin pelaajiin kalliiden veteraanien sijasta. Nyt on kyllä katto noussut ja palkan jakaminen pelaajakaupan yhteydessä on vilkastuttanut pelaajamarkkinoita, mutta on kummallista väheksyä tuota varaamista ja kasvatustyön/pelaajakehityksen merkitystä.

Eikä ole huono keino markkinoida seuraa, jos sillä on pari nuorta tähteä joiden ympärille uutta nousua rakennetaan. Parhaimpana esimerkkinä lienee mainittu Colorado, joka voi todella olla ylpeä hyvällä tuurilla varaamistaan omista pojista: O´Reilly, Duchene, Stastny, Landeskog, MacKinnon. Siihen kun lisättiin entinen ykkösvaraus ja nuori huippumaalivahti ynnä muut, niin sopii ottaa esimerkkiä
Eikä itse asiassa tainnut siinä välissä olla hirvittävän montaa laihaa vuotta loppujen lopuksi. (Näköjään 2006 ja 2008 pudotuspeleissä toisella kierroksella.)

Nuoriin luottamisessa olen sen verran samoilla linjoilla, että tällä kaudella organisaation nuorille hyökkääjille Josefsonille ja Loktionoville ja Adam Larssonille olisi pitänyt antaa paremmin tilaisuuksia näyttää kyntensä isommassa roolissa, kuten moneen kertaan on todettu. Varsinkin Josefsonia ja Loktionovia olisi pitänyt peluuttaa top 9 -rooleissa Bernierin, Giontan ja vaihtuvien Albanyn hanslankareiden sijaan.

Sehän siinä vähän on, kun ei ole näköpiirissä uutta parisea tai edes zajacia. Tai paljon muutakaan. Ei kaikkia pelaajia voi ostaa valmiina muualta, omien veteraanien lisäksi. Olisi suotavaa löytyä joku omakin varaus sieltä. Taisin jo kesällä sanoa - muun provoilun ohessa - että Devilsillä on paitsi liigan vanhin joukkue, niin myös vaatimattomin lahjakkuuspooli tai jotenkin näin.

Menneisyys on ollut menestyksekäs ja mielenkiintoinen, mutta tulevaisuus kysymysmerkki. Mutta tämä nyt on vähän loputon suo lähteä väittelemään.
 
Kyllä, Capitals on huippujoukkue. Olen todella innoissani siitä miten se vielä vahvistui Halakilla, Pennerillä ja Kuznetsovilla aivan äskettäin. Materiaali on todella hyvä, kuten on ollut jo ennenkin, mutta valmennukselliset ja henkiset asiat ovat aiheuttaneet sitä, ettei potentiaalia ole oikein saatu ulosmitattua. Ja eihän kaikki voi voittaa mestaruutta.

Tämän hetkinen Capitals on kaukana huippujoukkeista. Mielestäni on turha tuijotella nimilistaa ja alkaa sen perusteella kutsumaan huippujoukkueeksi. Totuus on, että Ovetchkin maaleistaan huolimatta syövyttää selkä suorana olevalla olemuksellaan useina iltoina joukkueen moraalia. Green on kaukana aikaisemmasta loistostaan ja muutenkin nimet Halak ja Penner ovat joskus muinoin herättäneet kunnioitusta, mutta esimerkiksi Halakista ei ole koskaan ollut johdattamaan seuraansa pitkälle keväällä kun tosipelit alkaa.

Mainitsemasi henkiset asiat ovat hyvinkin tärkeitä huippujoukkueille ja valitettavasti tuntuu, että tämä tärkeä osa-alue kusee Washingtonissa edelleen pahemmin ja pahemmin. Tämä lähtee joukkueen ytimestä ja tärkeimmistä pelaajista. Turha myöskään syytellä valmentajia jotka vaihtuu jatkuvasti...

Washington oli huippujoukkue, mutta ei ole sitä ollut vähään aikaan.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Yli puolet NHL:n joukkueista on huippujoukkueita jos Washington on.

Devils pelasi viime yönä tärkeän ottelun Flyersia vastaan ja nousi voitollaan Metropolitanin viidenneksi Washingtonin ohi.

Devils-kokoonpanot:

Ruutu-Zajac-Jagr
Zubrus-Elias-Brunner
Clowe-Henrique-Ryder
Carter-Gionta-Bernier

Greene-Fayne
Salvador-Volchenkov
Merrill-Zidlicky

Brodeur

Molemmat joukkueet loivat ykkösluokan paikkoja ylivoimalla ensimmäisessä erässä. Greene otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen, minkä aikana Brodeur piti Flyersin alkurynnistyksen kurissa. Flyers piti lähes koko 2 minuuttia kiekon Devils-päädyssä ja Brodeur torjui mm. Wayne Simmondsin ja Claude Giroux'n huippupaikat. Pian tämän jälkeen tuli Devilsin vuoro koettaa, mutta kolmen laukauksen lisäksi muuta näyttöä ei tullut. Travis Zajac vei Devilsin johtoon iskemällä kauden 12:nnensa ja kolmannen maalinsa neljään peliin. Zajac sai syötön Jagrilta ja hänen kärsivällisyytensä palkittiin, kun hän nosti kiekon Masonin yli. Ruudulle kakkossyöttö. Flyers pääsi vielä uudelleen ylivoimalle ennen erän puoltaväliä, mutta tällä kertaa Brodeurin ei tarvinnut urakoida kuin Streitin viivalaukauksen verran. Loppuerä oli varmaa pelaamista Devilsiltä, vaikka Brodeur joutuikin torjumaan vielä Matt Readin one-timerin. Ryan Carter sai myös maistaa Flyersin fyysisyyttä veren ja puuttuvan hampaan muodossa. Soturi jatkoi kuitenkin peliä toisessa. Erän laukaukset (13-6 Devilsille) imartelivat Devilsiä, sillä erä oli paljon tasaisempi.

Flyers tasoitti pelin, kun toinen erä oli ehtinyt vanheta vain 47 sekuntia. Grossmannin laukaus löysi tiensä helpohkosti Brodeurin jalkojen välistä sisään. Toisessa erässä Devils pelasi paljon parempaa alivoimaa ja tappoi sekä Bryce Salvadorin, että Tuomo Ruudun kakkoset. Devilskään ei omalla ylivoimallaan saanut mitään aikaiseksi Jon Merrillin viivavedon jäädessä ainoaksi laukaukseksi. Grossmann oli lähellä tehdä kauden toisensa, mutta Brodeur venytti väliin. Brodeur onneksi keräsi itsensä tuon helpon maalin jälkeen ja teki useita hyviä torjuntoja, kuten erän lopussa mailatorjunnan Hartnellin ohjaukseen Greene-Fayne -pakkiparin jäätyä kentälle jumiin. Laukaukset toisessa erässä Flyersille 13-7.

Jaromir Jagr vei Devilsin uudelleen johtoon, kun 7:42 oli kolmatta erää pelattu. Vahvan pelin pelannut ykköskenttä pelasi upean vaihdon ja sai paineen Flyersin päätyyn. Zidlickyn upea syöttö Jagrille maalin kulmalle, josta hän survoi kiekon rystyllä maaliin. Jagrin 702. maaliin toiseksi syöttäjäksi Ruutu. Jagrilla oli myöhemmin huippupaikka tehdä illan toinen, kun hän pääsi nokikkain Masonin kanssa, mutta Flyers pelastui enemmiltä takaiskuilta. 40,1 sekuntia ennen loppua Flyers sai kiekon maaliin, mutta tuomari levitti kätensä ja maali hylättiin Hartnellin kontaktin Brodeurin kanssa takia. Devils selvisi Flyersin loppurynnistyksestä ja nappasi tärkeät pisteet mukaan. Laukaukset viimeisessä erässä Flyersille 13-6 ja koko ottelussa 31-26.

Muutaman isomaalisen pelin jälkeen vähän tyypillisempi Devils-matsi. Henriquen maaliputki katkesi tähän otteluun eli uutta seuraennätystä ei nähty. Jagr sen sijaan teki jälleen kerran voittomaalin ja vankentaa asemaansa kaikkien aikojen ykkösenä siinä tilastossa.

Devilsin alivoima oli (jälleen kerran) hyvässä iskussa ja tappoi kaikki 6 jäähyä eikä ensimmäistä Devils-rangaistusta lukuunottamatta suurempia vaikeuksia ollut. Volchenkov urakoi peräti 8:22 alivoimalla oltuaan poppariosastolla viime pelit.

Seuraavaksi Devils matkaa sitten Floridan kiertueelle ja kaksi tärkeää peliä taas luvassa, joista vähintään toinen on voitettava - mieluummin molemmat. Floridan tasoiselle joukkueelle ei pitäisi hävitä. Voitolla Tampasta saataisiin puolestaan mukavasti heitä kiinni, sillä he miehittävät tällä hetkellä konferenssin ensimmäistä Wild Card -paikkaa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kyllä, Capitals on huippujoukkue. Olen todella innoissani siitä miten se vielä vahvistui Halakilla, Pennerillä ja Kuznetsovilla aivan äskettäin. Materiaali on todella hyvä, kuten on ollut jo ennenkin, mutta valmennukselliset ja henkiset asiat ovat aiheuttaneet sitä, ettei potentiaalia ole oikein saatu ulosmitattua. Ja eihän kaikki voi voittaa mestaruutta.
Toronto on sijalla 9. liigassa, ja ihailen todella tapaa miten joukkue on koottu, sillä on hieno tulevaisuus käsillä.

Jos Leafs ja Capitals ovat huippujoukkueita, niin miten hyviä Bruins ja Hawks sitten mahtavatkaan olla... Eikä huippujoukkue Capitalsin ole välttämättä mukana pudotuspeleissä. Kuten itsekin sanoit, voittaminen on todella vaikeaa. Toki korkeilla varausvuoroilla saadaan joukkueeseen ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia, joiden avulla nousu pudotuspelijoukkueeksi tapahtuu verrattain nopeasti, mutta useimmilla joukkueilla tie tyssää tähän.

Onkin hyvä, että otit tuon potentiaalin ulosmittaamisen esiin, koska kokeneiden pelaajien ympärille rakennetut ja riittävän pitkään yhdessä olleet joukkueet tahtovat olla niitä, jotka kovassa paikassa pystyvät nimenomaan ulosmittaamaan potentiaalinsa ja jotka kestävät paremmin esimerkiksi avainpelaajien loukkaantumisia.

Onhan usein sanottu ja painotettu sitä, miten palkkakattoaikana on myös syytä erityisesti panostaa varauksiin ja halpoihin tulokkaisiin sekä nuoriin pelaajiin kalliiden veteraanien sijasta. Nyt on kyllä katto noussut ja palkan jakaminen pelaajakaupan yhteydessä on vilkastuttanut pelaajamarkkinoita, mutta on kummallista väheksyä tuota varaamista ja kasvatustyön/pelaajakehityksen merkitystä.

Kukaan Devilsiä seuraava ja seuran historiaa tunteva tuskin väheksyy omien varausten arvoa ja nuorten pelaajien kehittämistä. Kummallinen ajatustapa tuo, että joukkueen alasajon ja varausvuorojen haalimisen karsastaminen on synonyymi pelaajakehityksen aliarvostusta. Ei Devilsin historiaa tarvitse hirveän syvällisesti tarkastella, kun voi todeta, että Devilsissä on aina ollut nuoria pelaajia kasvamassa ja vuosien varrella on nähty, miten merkittävin kehitystyö tehdään kaikessa hiljaisuudessa ja työn hedelmät poimitaan vasta vuosien päästä. Nykyisessä joukkueessa hyviä esimerkkejä ovat Andy Greene ja Eric Gelinas ja Adam Henrique.

Tulevaisuuden pystyi perustellusti kyseenalaistamaan kauden 2004-2005 työsulun jälkeen. Seura epäonnistui todella pahasti vuosituhannen vaihteessa varaustilaisuuksissa ja vielä 5-6 vuotta sitten seuralla ei ollut juuri nimeksikään omia NHL-prospekteja tai nuoria NHL-pelaajia. Vuotta 2008 voidaan pitää käännekohtana, koska tuolloin joukkue käynnisti prospektiosaston systemaattisen kunnostamisen ja työ aloitettiin puolustuksesta. Kaipa tämäkin voidaan laskea joukkueen rakennustyöksi, vaikka atomeiksi räjäyttäminen taitaa nykyään olla yleinen synonyymi joukkueen rakentamiselle.

Viesteistäsi paistaa läpi prospektien ja tähtipotentiaalin yliarvostus. Kuten moneen kertaan tässäkin ketjussa on todettu, nuorilla huippulupauksilla on oma arvonsa, eikä kukaan katso potentiaalisia tähtiä pitkin nenänvarttaan. Sinulta unohtuu, että nuorten pelaajien sisäänajo on monivuotinen prosessi. Pelaajien matka ammattilaisiksi on kuitenkin vasta alkuvaiheessa NHL-varauksen aikaan ja kestää vuosia ennen kuin pelaajasta voi odottaa vastuunkantajaa ja ennen kuin tähtipotentiaali realisoituu. Ainoastaan Crosbyn, Toewsin ja Tavaresin kaltaiset poikkeusyksilöt tekevät systemaattisesti tulosta heti ammattilaisiksi siirryttyään.

On totta, että palkkakaton aikakaudella sopimusrakenteella on oma merkityksensä, mutta todellisen pelillisen menestyksen perustekijät ovat edelleen olleet joukkueen vahvassa, rutinoituneessa ytimessä.

Eikä ole huono keino markkinoida seuraa, jos sillä on pari nuorta tähteä joiden ympärille uutta nousua rakennetaan. Parhaimpana esimerkkinä lienee mainittu Colorado, joka voi todella olla ylpeä hyvällä tuurilla varaamistaan omista pojista: O´Reilly, Duchene, Stastny, Landeskog, MacKinnon. Siihen kun lisättiin entinen ykkösvaraus ja nuori huippumaalivahti ynnä muut, niin sopii ottaa esimerkkiä
Eikä itse asiassa tainnut siinä välissä olla hirvittävän montaa laihaa vuotta loppujen lopuksi. (Näköjään 2006 ja 2008 pudotuspeleissä toisella kierroksella.)

Otetaan esimerkkiä Avalanchesta (ja muista vastaavista) sitten, kun joukkue todella saavuttaa jotain tai pystyy vähintään vakiinnuttamaan paikkansa varteenotettavana tekijänä pudotuspeleissä. Menestyksen tavoittelusta ja joukkueen rakentamisesta puhuttaessa kannattaa ottaa vähän tiukemmat menestyskriteerit, laajempi perspektiivi ja pidempi aikajänne kuin kuluva kausi tai nykyiset nimilistat, joiden perusteella olet esimerkkisi rebuildin avulla menestykseen nousseista joukkueista valinnut.

Sehän siinä vähän on, kun ei ole näköpiirissä uutta parisea tai edes zajacia. Tai paljon muutakaan. Ei kaikkia pelaajia voi ostaa valmiina muualta, omien veteraanien lisäksi. Olisi suotavaa löytyä joku omakin varaus sieltä. Taisin jo kesällä sanoa - muun provoilun ohessa - että Devilsillä on paitsi liigan vanhin joukkue, niin myös vaatimattomin lahjakkuuspooli tai jotenkin näin.

Menneisyys on ollut menestyksekäs ja mielenkiintoinen, mutta tulevaisuus kysymysmerkki. Mutta tämä nyt on vähän loputon suo lähteä väittelemään.

On hassua, että viestistä toiseen sivuutat ne tosiasiat, jotka eivät sovi teeseihisi. Olet aivan oikeassa siinä, että Devilsillä ei ole hyökkääjäpropekteissa tällä hetkellä ilmiselvää tähtiainesta. Sen sijaan organisaation puolustajatilanne on tulevaisuuden osalta erittäin valoisa. Edessä on kuitenkin se eniten kärsivällisyyttä vaativa osio pelaajakehityksessä, eli vuosia kestävä roolituksen ja henkilökohtaisten ominaisuuksien hienosäätö.

Mitä tulee tuohon viime kesänä käytyyn keskusteluun Devilsin prospekteista, niin tuolloin perustit väitteesi lähinnä Hockeysfuturen kaltaisiin prospektilistauksiin, joiden keskeisiä heikkouksia ovat prospektin määritelmä ja subjektiivisiin näkemyksiin perustuvien listausten vertailukelvottomuus. Devils teki muutama vuosi sitten vahvaa nousua näillä samaisilla listoilla, kun Adam Larsson, Adam Henrique ja kumppanit olivat vielä listakelpoisia. Pelkkää listaa tuijottamalla ja kokonaiskuvan sivuuttamalla voidaan tietysti yrittää esittää, että Devilsillä ei ole lainkaan tulevaisuutta tai hyviä nuoria pelaajia.

En yritä väittää, etteikö Devilsillä olisi merkittäviä kysymyksiä joukkueen rakentamisessa, ja etteikö myös rebuildilla voisi saada menestystä. Pointtini on, ettei esittämäsi rebuild tarjoa ainakaan parempia vastauksia joukkueen rakentamiseen. Ja valmisvastauksia se ei ainakaan tarjoa. Siitä on esimerkkejä riittämiin. Devilsissä valittu linja ei ole välttämättä se helpoin tie kuljettavaksi, mutta joukkueen kannattajan näkökulmasta konkreettiset teot kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja jokavuotinen menestyksen tavoittelu vakuuttavat enemmän kuin epämääräiset lupaukset paremmasta tulevaisuudeta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Panthers-Devils 5-3

Huutelen vieraisiin pöytiin, anteeksi siitä.

Pelin tapahtumat pähkinänkuoressa: Ensimmäisessä erässä tapahtui suhteellisen paljon ja tapahtumia oli molemmissa päissä kenttää. Kuparisen rikkoi Brian Campbell ja jos oikein muistan tuli maali siitä, kun Damien Brunner lähti ennakoimaan hyökkäystä ja painatteli yli siniviivan ja kun kiekkoa ei saatukaan keskialueelle oli "soopiella" tilaa kävellä sisään ja siirtää pantterit 1-0 johtoon. Devils tasoitus saatiin kuitenkin ensimmäiseen erään kun Jaromir Jagr tasoitti pelin maalin edestä. Maali merkittiin ensiksi Brunnerille, mutta loppujen lopuksi kävi selväksi että Jagrin kautta kiekko löysi tiensä maaliin. DeBoer käytti myös oman aikalisänsä ensimmäisessä erässä sillä Devils oli ensimmäisessä erässä todella laiskalla päällä, peli kuitenkin silmin nähden parani aikalisän jälkeen.

Toinen erä olikin sitten Devilsin näytöstä. Kun peliä oltiin pelattu 22.02 laittoi "maalitykki" Bryce Salvador kiekon maaliin, ja kyseessä toki kipparin kauden ensimmäinen häkki. Kymmenisen minuuttia eteenpäin ja loistavan tarjoilun Salvadorille edelliseen maalin tarjoillut Elias iskee kiekon pömpeliin ja tässä vaiheessa näytti siltä, että Devils karkaa. Toiseen erään Florida kuitenkin sai kavennuksen kun Quinton Howden ohitti Cory Schneiderin.

Suuret olivat siis panokset kolmannessa erässä kun peli oli Devilsille 3-2. Jos oli toinen erä Devilsin niin sille joukkueelle tapahtui jotain erätauolla. Brad Boyes tasoitti pelin kun kolmatta erää oltiin pelattu 4.24. Tilanne aukesi kun Devils puolustaja Mark Fayne syötti suoraan Boyesin lapaan ja koska pakit olivat levittäneet kuten avauspelaamisessa on yleensä tapana tarkoitti tämä sitä että Boyesilla oli aivan vapaa linja kohti maalia. Boyesin laukaus ei ollut mikään erikoinen, längeistä yritti ja sieltä se myöskin lirui maaliin. Kolmannen erän osuessa puoleen väliin siirtyi pantterit 4-3 johtoon. Maalin teki Scottie Upshall ja tilannetta edelsi edellisen maalin tekijän eli Brad Boyesin voitokas kulmavääntö jossa hän päihitti kaksi paholaista. Lopussa Devils sai hyvän paineen, mutta Vincent Trocheck iski kiekon tyhjiin ja näin Devilsille tappio. Ottelun lopussa myös tunteet kuumenivat ja Patrik Elias otti 2+10 minuuttisen (roughing ja misconduct).

Devils hävisi tämän ottelun koska oli huolimaton. Jäähyt olivat kaikki hyökkäysaluella paitsi Zidlickyn korkea maila, joka oli taas todella huolimatonta pelaamista tsekiltä kun kaveri huitoi mailallaan selkeästi kiekosta ohi ja maila osui Upshallia todella kovaa naamaan. Pieni ihme että Upshallin naama ei auennut ja tsekkiläinen selvisi kakkosella.

Devils peluutti todella tasaisesti sillä yksikään pelaaja ei jäänyt alle 10 minuutin peliaikoihin. Zidlicky pelasi eniten ilman tehopisteitä ja +/- -tilasto -4. Elias pelasi hyvän pelin vaikkakin turhautui hieman lopussa, etenkin tämä hänen syöttönsä Salvadorin maaliin oli todella hieno suoritus. Salvador oli myös hyvä omassa päässä ja kai se maalikin on kerran kaudessa tehtävä. Tuomo Ruutu oli myös erittäin hyvällä pelipäällä, vaikka tehopisteet jäivätkin uupumaan. En tiedä onko Tuomo parantanut peliään olympiatauon jälkeen, treidin jälkeen, vai oliko tämä peli vain hyvää tuuria? Ruutu pelasi ketjussa Zajacin ja Jagrin kanssa tasakentällisin. Tasakentällisin ketju ei saanut tehopisteitä aikaan ja Jagr sekä Zajac keräsivät tehotilastoon lukeman: -3, Tuomolla -1. Anton Volchenkovista olen aina pitänyt ja pidän edelleen. Ei esittänyt mitään erikoista, mutta yleensä silloin Anton on hommissan suoritunut hyvin jos hän ei highlighteissä heilu. Schneideriltä perussuoritus, maaleille ei oikeastaan voinut mitään, mutta eipä seisonut päälläänkään. Tämä peli oli ryöstettävissä tulikuumalla maalivahdilla, vaikka tappion syyt löytyvätkin muualta kuin Schneiderista, niitä syyllisiä kutsutaan kenttäpelaajiksi. Paholaiset tarvitsisivat todella kipeästi pisteitä, jos mielivät taistella SC-playoffeissa. Luongokin sanoi pelin jälkeen tälläistä: "I actually feel bad, they need points more than us".
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Huutelen vieraisiin pöytiin, anteeksi siitä.

Eipä tuo mitään, hyvä vaan, että joku kertoo pelistä, kun en itse kerinnyt sitä katsomaan.

Devils ei siis saanut taaskaan kolmea peräkkäistä voittoa, missä se on onnistunut vain kerran tällä kaudella. Kun ottaa vielä huomioon kauden alun tappioputken, niin täytyy ihmetellä, että Devils on vieläkin pudotuspelitaistelussa mukana. DeBoer on asettanut tavoitteeksi voittaa 2 peliä kolmesta ja se tuntuu sekä suht' realistiselta, että riittävältä tavoitteelta pudotuspeleihin.

Yön maali oli Jagrin uran 1000. jos lasketaan mukaan Tsekin liiga, NHL, KHL ja maajoukkuepelit.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Että semmonen Floridan reissu... Ei pisteitä, ei kotiintuomisia, ei mitään. Devilsin pudotuspelitsäänssit kokivat ison kolauksen.

Devils aloitti vahvasti ja Merrill sai kiekon maaliin ensimmäisen kerran, kun 5:01 oli pelattu. Maali kuitenkin hylättiin maalivahtiin kohdistuneen kontaktin vuoksi. Ryderia puolustanut Salo kamppasi Bishopin, joten joku voisi väittää, että maali olisi kuulunut viheltää. Brodeur oli erittäin varma avauserässä pysäyttäen muun muassa Stamkosin kudin sekä Purcellin ja Pyattin peräkkäiset laukaukset. Laukaukset ensimmäisessä erässä menivät Tampalle 9-6.

Ryder joutui ensimmäisen erän lopulla boksiin väkivaltaisuudesta, mutta Devils pelasi hyvän alivoiman eikä Lightning päässyt tekemään avausmaalia. Bolts oli kuitenkin vahva toisessa erässä. Brodeurin räpsäkäsi piti tilanteen vielä 0-0:ssa tehden upean torjunnan Stamkosin huippupaikkaan sekä pysäyttäen J.T. Brownin rankkarin, jonka hän sai Merrillin kaadettua hänet läpiajossa. Lightning onnistui kuitenkin viimein ohittamaan Brodeurin, kun B.J. Crombeen ohjasi Michael Kostkan viivaranarin sisään. Tämän jälkeen Devils alkoi viimein saamaan pelistä otetta ja Bishop joutui Bolts-maalilla venymään Ryderin eteen. Ajassa 15:14 nähtiin ottelun toiset samanaikaiset rangaistukset, kun Zubrus lähti istumaan mailasta kiinnipitämisestä ja Purcell koukkaamisesta. Seuranneen tasavajaan aikana Kostka lisäsi Boltsien johdon kahteen rystylaukauksella maalin edestä. Toisen erän laukaukset Tampalle 14-9.

Kolmanteen erään DeBoer sekoitti ketjuja ja ainakin jossain vaiheessa ne näyttivät tältä:
Zubrus-Zajac-Jagr
Henrique-Elias-Ryder
Clowe-Gionta-Brunner
Ruutu-Josefson-Bernier

Kolmas erä alkoi kuitenkin Stamkosin tolppalaukauksella. Tampa onnistui tappamaan Devilsin rynnistyksen, eikä Devilsin pelistä huokui sen jonkin puute, jota olisi tarvittu lisämaalien tekemiseen. Nate Thompson ratkaisi pelin lopullisesti 3:19 ennen loppua 3vs2-hyökkäyksen päätteeksi. Tampalle 3-0-voitto ja laukaukset kolmannessa 9-8 ja koko ottelussa 32-23.

Muutamia huomioita:

Devilsin ylivoimasta on kyllä välillä niin vaikea uskoa, että se on liigan neljänneksi (kyllä, 4.) parasta. Niin luokattoman surkeaa se välillä on. Esimerkkeinä ottelun ensimmäinen ylivoima, joka tuotti vain yhden laukauksen maalia kohti ja jossa Devils pääsi hädin tuskin hyökkäyssinisen yli ja toinen, jossa Tampa teki melkein mitä tahtoi.

Henrique oli ihan yössä. Yhden onetimerin sai kolmannessa erässä, muuten ei näkynyt ollenkaan.

Ryderilta ihan ok peli. Elefantti pitäisi saada vain pois sieltä selästä...

Brodeurilla oli beast-mode päällä eikä häntä voida missään nimessä tappiosta syyttää. On ollut olympiatauon jälkeen selvästi Schneideria parempi ja olen samaa mieltä valmennusjohdon kanssa, että se pelaa, kummalla kulkee.

Tuomareilta vähän heikompi suoritus, muttei heitä voi tappiosta syyttää. Ihan omaan huonouteen kaaduttiin.

Alkaa tuntua siltä, että kun Devilsillä on peli, tulee kierrokselta joko kaikki tai ei mitään. Tänään ja eilen sekä Devils hävisi, että Columbus, Montreal, Philadelphia, Tampa, Washington, Detroit ja Rangers voittivat. Devilsin puolestaan voitettua viimeksi, tappion kärsivät, Philadelphia, Rangers, Detroit, Washington ja Toronto. Poffien kannalta viimeksi mainitut kierrokset olisivat erittäin tärkeitä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Enää edes kevyt, kotipainotteinen otteluohjelma ei taida pelastaa Devilsiä. Kolme perättäistä tappiota on venyttänyt eron viimeiseen Wild card -paikkaan jo viiteen pisteeseen ja Metropolitanin viimeiseen varmaan pudotuspelipaikkaan seitsemään pisteeseen. Pudotuspeleihin pääsy vaatii Devilsiltä ylisuorittamista kauden tasoon nähden ja vastaavasti Columbuksen, Red Wingsin ja Capitalsin pitäisi munia ainakin 2-3 peliä. Rangersia, Maple Leafsia tai Flyersia Devils ei käytännössä voi enää tavoittaa, jolleivät nämä nyt aivan sakkaa viimeisten kymmenen pelin aikana.

Floridan-kierros Panthersia ja Lightningia vastaan on nyt kahtena vuonna peräkkäin ollut kuolemansuudelma Devilsin pudotuspelihaaveille. Kaikki kunnia ennakkoluulottomalle Panthersille ja varmasti pelanneelle Lightningille, mutta Devilsin näkökulmasta nolla pistettä ja hampaaton esitys kauden kannalta ratkaisevissa peleissä ei hirveästi jätä selittelyn varaa. Kulunutta fraasia mukaillen Devils ei olisi ansainnutkaan nähdyillä otteilla yhtään mitään.

En usko, että vastauksia tarvitsee hakea sen ihmeemmin mistään tilastojen ihmeellisestä maailmasta, vaan epäonnistumisen resepti on hyvin yksinkertainen. Tarvitset aineksiksi vain huonoa valmistautumista, tehottomuutta ja keskinkertaista maalivahtipeliä. Ripottele pinnalle kuorrutteeksi helppoja virheitä ja paista 60 minuuttia.

No, onneksi Travis Zajac on löytänyt olympiatauon jälkeen tehonsa ja nakutellut tehoja piste per peli -tahtiin.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Joo, kyllähän se alkaa olla tässä. Tilastollinen todennäköisyys Devilsin playoff-paikkaan on 17,5% ja käytännössä se vaatisi vähintään 10 voittoa 13 viimeisestä pelistä. Eikä Devilsin urakkaa helpota se, että jälleen kerran Columbuksen tappiota lukuunottamatta kaikki muut pelit olivat Devilsin kannalta huonoja lopputuloksellisesti.

Carter oli jälleen sivussa loukkaantumisen takia, lisäksi Volchenkov palasi poppariosastolle:

Ruutu-Zajac-Jagr
Zubrus-Elias-Brunner
Clowe-Henrique-Ryder
Sestito-Gionta-Bernier

Greene-Fayne
Salvador-Zidlicky
Merrill-Gelinas

Brodeur

Tässä vielä pienimuotoinen otteluraportti:

Bruins otti ohjat käsiinsä heti alussa ja laukoi ottelun 9 ensimmäistä laukausta. Brodeurille siis tiukka alku – kilpitorjunta Marchandin laukaukseen aloitusympyröiden välistä, Lucicin läpiajo ja patjatorjunta Lucicin toiseen laukaukseen alkuerän kohokohtina. Devils sai ensimmäisen laukauksensa, kun vajaa 9 minuuttia oli pelattu. Chara puolusti hyvin 2vs1-hyökkäyksen ja Jagrin syöttö jäi Zajacin jalkoihin, mutta tämä sai kuitenkin rystylaukauksen kohti Chad Johnsonia. Devilsin laukaus ei kuitenkaan hidastanut Bostonia, jonka Carl Söderberg pääsi kokeilemaan 2vs1:stä, mutta Brodeurille vielä patjatorjunta. Bruins rikkoi kuparisen ajassa 14:33. Devilsillä vaihto kesken ja Bergeron käytti kiekon Reilly Smithillä ja lirutti rystyllä Brodeurin jalkojen välistä. Clowe yritti seuraavassa vaihdossa sytyttää Devilsin haastamalla Lucicin tappeluun. Lucic sai enemmän iskuja perille, mutta Clowe sinnitteli hyvin. Clowe poistui pukuhuoneeseen, mutta palasi toisen erän alkuun. Devils pääsi vielä ylivoimalle erän loppuun, kun Dougie Hamilton ajoi Ruutua päähän ja sai ryntäämisestä jäähyn ajassa 1:25. Kun Gregory Campbell veti kiekon katsomoon 4 sek ennen erän loppua, pääsi Devils 5vs3-ylivoimalle 35 sekunniksi toisen erän alkuun. Laukaukset Bruinsille ekassa erässä 15-5.

Devils hyödynsi kahden miehen ylivoimansa, kun Zajac syötti Eliasille one-timerin, joka pisti taululle lukemiksi 1-1. Bostonilta kesti kuitenkin vain 44 sekuntia ottaa johto takaisin, kun Brad Marchand toi kiekon hyökkäysalueelle, jätti sen Bergeronille, jäi aivan vapaaksi kahden Devils-pelaajan mentyä Bergeronin kimppuun ja iski one-timerilla kiekon sisään. Eikä mennyt minuuttiakaan tästä, kun 4 maalia kahdessa edellisessä pelissä tehnyt Jarome Iginla iski lukemiksi 3-1. Krejci vapautti upealla, pitkällä syötöllään Iginlan, jonka rannelaukaus meni helpohkosti Brodeurin kainalosta sisään. Sitten alkoi pelissä pieni suvantovaihe, jonka aikana Devils pääsi hiukan peliin mukaan. Jagrilla oli hyvä paikka kaventaa Zajacin tarjoiltua hänellekin one-timeria, mutta Jaromirin kuti meni takatolppaan. Brodeurkin joutui vielä venymään erän lopulla ensin Hamiltonin ja sitten Lucicin vetojen tielle. Toisessa erässä laukaukset Bruinsille 8-6.

Bruins lisäsi johtonsa jo kolmeen, kun Kelly pääsi vapaasti maalin edestä iskemään tilanteeksi 4-1 ajassa 7:11. Devils kavensi kuitenkin vielä erän puolivälin tienoilla. Travis Zajac teki maalin 3vs2 hyökkäyksen päätteeksi. Brodeur otettiin erän lopussa pois maalilta, kun Devils haki kavennusta ilman maalivahtia tuloksetta. Bostonille 4-2 voitto ja laukaukset 31-24 (13-8 Devilsille viimeisessä erässä).

Devilsin peli näytti paikoin ihan ok:lta, mutta se ei riitä 10 ottelun voittoputkessa olevaa Bostonia vastaan. Liian paljon harhasyöttöjä ja merkkausvirheitä, jotta tämmöiset vastustajat voitaisiin kaataa.

Farmista nostettu Sestito pelasi mielestäni hyvän pelin. Peliaikaa kertyi 11:34 ja ainoastaan Stephen Gionta taklasi ottelussa useammin kuin hän. Sestito oli selvästi sopivampi nelosketjuun kuin toinen vaihtoehto eli Jacob Josefson. Josefsonin kannalta alkaa vähän harmittamaan, kun ei peliaikaa tule. Ei yllättäisi, mikäli hän löytää itsensä ensi kaudella Euroopasta, vaikka tosin sanoikin, että päätavoite on (tietenkin) NHL:ssä.

Aina voi toivoa, mutta pahalta näyttää. Loppuun asti kuitenkin pitää yrittää, sillä huonommista sijoituksista ei kyllä tällä kaudella hyödytä mitään. Hyvä puoli Devilsin loppuohjelmassa on se, että vastaan tulevista joukkueista vain 5 on tällä hetkellä playoffpaikassa kiinni. Mahdollisuus hyvään runiin siis vielä on.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Zach Parisen ensimmäinen ottelu Prudential Centerissä jätettyään Devilsin ei ollut tänään se tärkein asia, vaan ne olivat pisteet, joita Devils kipeästi tarvitsi ja myös sai. Parise sai kuitenkin kuulla kunniansa faneilta, joita mm. Andy Greene ja Travis Zajac leikillään pyysivät buuaamaan ex-Devils-kapteenille.

Devils lähti otteluun 7 pakilla ja Bernier sekä Brunner olivat katsomokomennuksella:
Ruutu-Zajac-Jagr
Henrique-Elias-Ryder
Clowe-Josefson-Zubrus
Sestito-Gionta

Greene-Fayne
Salvador-Volchenkov
Merrill-Zidlicky
Gelinas

Schneider

Adam Henriquelle siunaantui Devilsin ensimmäinen hyvä maalintekopaikka Zajacin syötöstä, mutta Bryzgalov torjui kilvellään. Pian tämän jälkeen Henrique sai ottelun ensimmäisen jäähyn korkeasta mailasta Mikko Koivua vastaan, mutta Devils selvitti ylivoiman, jonka aikana Cory Schneiderille kirjattiin kolme torjuntaa. Devils pelasi selvästi röyhkeämmin maalin edustalla kuin aikaisemmissa peleissä ja nähtiin paljon ohjureita kuten Zubrusin ohjaus Zajacin syöttöön, jonka Bryzgalov kuitenkin torjui. Devilsin otteista varsinkin avauserässä huokui fyysisyyttä. Ryder ja Clowe näyttivät avauserässä mallia, miten Wild-pakkeja laitetaan kumoon. Ylivoimalla Devils ei avauserässä onnistunut. Parisen jäähyn aikana Devils ei saanut edes laukauksta maalia kohti. Michael Ryder onnistui rikkomaan 23 ottelun maalittoman putkensa ja vei Devilsin 1-0 -johtoon, kun ensimmäistä erää oli 3:02 jäljellä. Elias syötti Ryderille aloitusympyröiden väliin, josta Ryderin rannelaukaus suuntautui Bryzgalovin kilven yli maaliin ollen hänen 17. tällä kaudella. Erän lopussa Devils pääsi 5 minuutin ylivoimalle, kun Nate Prosser tarjosi vähän kyynärpäätä Sestiton nassuun tämän tullessa taklaamaan. Sestito talutettiin pois kentältä, eikä hän palannut enää peliin. Laukaukset ekassa Devilsille 10-6.

Prosserin rangaistusta jäi 3 minuuttia toiseen erään, mutta Devils ei 7 maalia kohti menneestä laukauksesta huolimatta pystynyt ohittamaan Bryzgalovia. Alivoimalla sen sijaan onnistuttiin. Ruudun istuessa kakkosta koukkaamisesta, Henrique ja Elias pääsivät kahdella kahta vastaan. Henrique vasemmalla laidalla kiekon kanssa veti puoleensa 4 Wild-pelaajaa ja Mark Fayne jäi ihan vapaaksi siniviivalle. Fayne otti tyhjät pois ja laukoi ranteella kuin vanha tekijä. Faynelle kauden neljäs maali ja Eliasille ottelun toinen syöttöpiste. Wild pääsi erän loppuun vielä uudelleen ylivoimalle, kun Greene otti estämisestä kakkosen ajassa 18:36. Wild ei kuitenkaan saanut laukaustakaan kohti Schneideria ennen erätaukoa. Laukaukset kakkosessa Devilsille 8-6.

Parise toi pelin maalin päähän, kun vasta 21 sekuntia oli pelattu. Suterin viivalaukaus näytti kyllä osuvan Pariseta vastaan taistelleeseen Salvadoriin, mutta maali on silti yhä merkittynä Pariselle. Devils vastasi kuitenkin nopeasti Jaromir Jagrin ylivoimaosumalla. Clowelta hieno pyörähdys ja rystysyöttö Jagrille, joka pääsi suoraan syötöstä tälläämään Bryzgalovin hanskakäden ohi. Erän puolivälissä Wild tuli maalin päähän, kun Schneider imaisi Mikael Granlundin pienestä kulmasta tulleen laukauksen sisään. Schneiderin itseluottamus tuntui ottavan pienen kolauksen tuosta maalista ja, kun 4:32 oli varsinaista peliaikaa jäljellä, Matt Cooke tasoitti pelin Zajacin päästyä rangaistusaitiosta 2 sekuntia aiemmin. Tämän jälkeen Devils sai hyvän vaihteen päälle ja oli pariin otteeseen todella lähellä tehdä voittomaalin, mutta tolppa, hyvä tuuri ja Bryzgalov takasivat Wildille pisteen. Laukaukset kolmannessa erässä tasan 10-10.

Jatkoajalla Greene sai kiekon puolustusalueella ja syötti sen Eliasille, joka vei kiekon laidasta sisään. Syöttö Henriquelle keskelle, joka ohjasi sen kohti Bryzgalovin maalia. Maalille noussut Greene nappasi irtokiekon itselleen ja pysäytti digitaalit ajassa 2:00. Greenelle jatkoaikamaali oli jo kauden toinen. Laukaukset jatkoajalla 1-1 ja koko ottelussa Devilsille 29-23.

******

Devilsiltä ihan hyvä peli ja ansaitut pisteet. Jäähyjä tuli liikaa, mutta muuten näytti hyvältä. Harmi vain, että Detroit, Columbus ja Philadelphia voittivat omat pelinsä ja Washingtonkin nappasi pisteen Kingsiltä, joten hirveästi ei apuja saatu muualta. Parempi tietysti tämä kuin, että oltaisiin vielä enemmän perässä.

Superkaksikko Elias ja Henrique olivat taas parin pelin jälkeen yhdessä ja molemmille merkittiin kolme syöttöpinnaa (tosin Ryderin maaliin Henriquen sijaan pitäisi olla Greene). Elias tehnyt olympiatauon jälkeen mukavat 5+10 (11 peliä).

Sitten muutamat ranskikset:

-Jagrille jo 17. kausi, jolloin hän saa 60 pistettä kasaan.
-Sestiton olotila on ihan ok. Muuta tietoa ei ole saatu.
-DeBoerille uran 200. ottelu Devilsin päävalmentajana ja 200. voitto, kun lasketaan Panthers-ajat mukaan.

Seuraava ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä Prudential Centerissä vierailee kolmen ottelun tappioputkessa oleva Toronto. Leafs on yksi joukkueista, joita Devils jahtaa takaa ja ehkä juuri se, jonka Devils saattaa playoffseista pudottaa. Devils on tällä hetkellä 7 pistettä perässä Torontoa, joka kohtaa Montrealin ensi yönä ja jolla on suht' vaikea loppuohjelma.

AHL:ssä Albany Devils käy omaa pudotuspelitaisteluaan ollen viivan paremmalla puolella. Itäisen konferenssin kuudentena olevan Albanyn maalivahti Scott Wedgewood valittiin viime viikon AHL:n parhaaksi pelaajaksi pidettyään nollat kahdessa peräkkäisessä pelissä. Eroa Devilsillä pudotuspeliviivan alle on 6 pistettä.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Seuraava ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä Prudential Centerissä vierailee kolmen ottelun tappioputkessa oleva Toronto. Leafs on yksi joukkueista, joita Devils jahtaa takaa ja ehkä juuri se, jonka Devils saattaa playoffseista pudottaa. Devils on tällä hetkellä 7 pistettä perässä Torontoa, joka kohtaa Montrealin ensi yönä ja jolla on suht' vaikea loppuohjelma.

Taisi tulla puhuttua pehmoisia, kun ulkomuistista vetelin.. Rangers siis seuraavana vastassa - toki ehkä vielä tärkeämpi peli sekin. Rags siis 5 pistettä Devilsiä edellä saman verran otteluita pelanneena. Ja Toronto kohtaa siis Montrealin tuolloin ja seuraavana päivänä tulee Prudential Centeriin. Kaksi äärimmäisen tärkeää peliä siis luvassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ei tullut pakkovoittoa. Sen sijaan Rangers antoi Devilsille viimeisen armoniskun. Mikäs sen mukavampaa. Devils taisteli hyvin ja teki kaikkensa, mutta Rangers riisui Devilsin aseista tukkimalla todella tehokkaasti keskialueen ja maalintekosektorin. Jaromir Jagrilla oli Devilsin puolelta parhaat paikat rikkoa Lundqvistin nolla, mutta yritykset kilpistyivät suojuksiin.

Molemmat maalivahdit esittivät vahvoja otteita ja lopulta Rick Nashin laidan vierestä sivaltama pelimiehen maali riitti voittoon. Brodeur ja Fayne hukkasivat tilanteessa kiekon näkyvistään ja tarkka kuti upposi etukulmasta sisään.

Ottelusta jäi hampaankoloon oikeastaan vain Andy Greenelle tuomittu helppo kampitusjäähy reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Toistasataa kiloa painava Nash rojahti nurin luistinten osuessa Greenen mailaan ja näyttävä kaatuminen sai tuomarin heltymään. Otteluun syntymässä ollut huikea loppunäytös latistettiin karulla tavalla, kun Devilsille tuomittiin ottelun siihenastisesta linjasta täysin poikkeava jäähy.

Turhaa tässä on sen kummemmin jossitella ja voivotella, koska realistiset mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin sulivat viimeistään Floridan-reissun tappioihin ja perusteellisempi vilkaisu taustapeiliin osoittaa, että pudotuspelipaikka lipesi kauas jo loka-marraskuussa. Luokattoman huonon kauden avauksen ja rankkarikisoista ottamatta jääneiden lisäpisteiden turmiollisuus ainoastaan realisoituvat nyt. Yksi voitto ensimmäisistä kymmenestä pelistä, 4 voittoa 15 ottelun jälkeen ja 6 voittoa ensimmäisistä 20 ottelusta on yksinkertaisesti liian paha takamatka keskinkertaisella materiaalilla operoivalle ja tulivoiman puutteesta kärsivälle joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Rangers-tappio oli tietysti kova kolaus pudotuspelihaaveille, mutta Devilsin sai viime yönä tekohengitystä, kun Leafs tuli jatkamaan tappioputkeaan Prudential Centeriin. Devils pelasi hyvän pelin ja ansaitsi voittonsa. Toivottavasti siitä on myös jotain hyötyä.

Devils teki neljä kokoonpanomuutosta yön otteluun. Brunner palasi pelaavaan kokoonpanoon oltuaan poppariosastolla Rangersiä vastaan. Puolustuksesta Volchenkov oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja Gelinas sekä tyttären saanut Harrold nousivat pelaavaan kokoonpanoon Devilsin mentyä 7 puolustajalla. Gelinas tosin pelasi ainakin osan pelistä hyökkääjän tontilla. Bernier ja Josefson olivat katsomon puolella tällä kertaa hyökkääjistä ja Schneider aloitti maalilla.

Zubrus-Zajac-Jagr
Henrique-Elias-Brunner
Clowe-Ruutu-Ryder
Carter-Gionta-(Gelinas)

Greene-Fayne
Salvador-Zidlicky
Harrold-Merrill
(Gelinas)

Schneider

Devils sai ottelun ensimmäisen ylivoimassa Colton Orrin rikottua mailansa Salvadorin selkään. Devils ei kuitenkaan saanut ylivoimalla aikaan kuin vahinkoa, Harroldin ammuttua kiekon Zajacn päähän. Zajac poistui pukusuojiin, mutta palasi nopeasti eikä missannut vaihtoakaan. Damien Brunner vei Devilsin 1-0 -johtoon 2vs1 hyökkäyksen päätteeksi ajassa 14:38. Zidlicky avasi Henriquelle mahdollistaen tuon hyökkäyksen, Rico syötti Brunnerille, joka pienen hämäyksen jälkeen laukoi kiekon Reimerin taakse tehden vasta toisen maalinsa 17 viime peliin. Devils oli lähellä tehdä nopeasti toisen maalin, mutta Reimer pysäytti kilpikädellään Zajacin läpiajon. Zidlicky otti illan pakollisensa, kun 2:52 oli erää jäljellä. Devilsin alivoimanelikko toimi kuitenkin ja Schneider hoiti loput eli van Riemsdykin huippupaikan. Devils voitti ensimmäisen erän laukaukset 7-6.

Jaromir Jagrilla oli lähellä maalintekoa heti erän alussa, kun hänen vanhanaikaisensa meni takatolppaan. Jon Merrill syötti Patrik Eliasin läpi vasemmasta laidasta, kun 1:18 oli pelattu. Elias pistää Reimerin kaffelle valelaukauksella ja pistää rystyllä tyhjään maaliin. Elias, jolle maali oli kauden maali nro 17, on tehnyt nyt 6+10 13 pelissä olympiatauon jälkeen. 32 sekuntia myöhemmin Merrillin laukaus löysi helpohkosti tiensä Reimerin taakse. Merrillin uran ensimmäinen kahden pisteen ottelu riitti Reimerille, jonka korvasi maalilla Drew MacIntyre ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Leafs kavensi pelin ylivoimalla Stephen Giontan istuessa jäähyllä koukkaamisesta. Bozak karkasi Greeneltä ja ohjasi Reillyn syötön sisään ajassa 5:26. Leafs pääsi erän loppupuolella pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Greenen ja Faynen istuessa boksissa ja Volchenkovin ollessa loukkaantuneena, Devils joutui turvautumaan sellaisiin alivoimaspesialisteihin kuin Merrill ja Peter Harrold. Devils pelasi kuitenkin hyvän alivoiman ja Schneider teki jälleen hyvät torjunnat Phaneufin ja Fransonin vetoihin. Faynen rangaistuskin oli melkein ohi, kun Nazem Kadri sai laitataklauksesta kakkosen. Ihan erän loppuun tuolla ylivoimalla Jagr petasi Clowelle paikan, mutta MacIntyre piti Leafsin mukana pelissä. Summerin jälkeen Devils sai kiekon vielä maaliin, mutta sitä ei luonnollisestikaan hyväksytty. Toisen erän laukaukset Devilsille 8-7.

Kolmannen erän alku oli vauhdikasta kiekkoa ja paikkoja syntyi molempiin päihin, kun kummankaan joukkueen puolustus ei oikein kunnolla pelannut. Maalivahdit sen sijaan olivat liekeissä ja seuraavaa maalia saatiin odottaa aikaan 18:29 asti, jolloin Phil Kessel kavensi pelin Leafsin pelatessa ilman maalivahtia. Zidlicky epäonnistui pahasti syötönkatkossa rangaistusaitioiden edessä ja Leafs pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Zidlickyn takana ollut Kessel päätti laukoa itse pienten harhautusten jälkeen ja kiekko löysi tiensä verkon perukoille Schneiderin jalkojen välistä. Leafs painosti koko loppupelin, mutta Schneider ja Devils kestivät ja Devilsille 3-2 -voitto. Laukaukset kolmannessa erässä Leafsille 10-9 ja koko ottelussa Devilsille 24-23.

*****

Volchenkov oli siis alavartalovamman, jonka hän sai Rangersia vastaan, vuoksi sivussa.

Ottelu oli viikon sisään toinen, missä ex-Devil palaa Prudential Centeriin ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen, kun David Clarkson palasi Toronton nutussa Newarkiin. Clarksonin otteet eivät ole tällä kaudella tosiaankaan vakuuttaneet ja näyttäähän tuo soppari karmealta vaikkakin hänen kautensa on ollut rikkonainen. Tosin eipä tuo niin hirveästi tainnut kyllä yllättääkään. Voi olla vain iloinen, että päästettiin Clarkson menemään. Brodeurin toiveista huolimatta Clarkson sai paremman vastaanoton kotiyleisöltä kuin Parise tiistaina.

Devils elää nyt hengityskoneiden avulla. Nelikosta Toronto, Columbus, Detroit, Washington kolme pitäisi ohittaa ja helppoa se ei tule olemaan, kun Devils on 3-5 pistettä noita perässä. Detroitin ja Columbuksen viime yön tappiot auttavat. Phoenix tulee seuraavana vastaan Prudential Centerissä ja sen jälkeen on 8 ottelua peräkkäin ei-playoff-joukkueita vastassa (mikäli Washington ei sinne nouse). Mahdollisuudet siis huikeaan loppukiriin on. Jäljellä olevista 10 pelistä pitäisi kuitenkin voittaa ainakin se 8...
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devilsin kotiputki päättyi viime yönä Coyotesin pysähdyttyä idän kiertueellaan Prudential Centerissä. Devils tarvitsee pisteitä pysyäkseen playoff-taistelussa mukana. Phoenix puolestaan on kiinni lännen viimeisessä Wild Card-paikassa.

Kapteeni Salvador oli alavartalovamman vuoksi sivussa kokoonpanosta. Loukkaantumisista kärsivät myös Anton Volchenkov ja Tim Sestito. Steve Bernier oli poppariosastolla.

Devils-kokoonpanot:
Zubrus-Zajac-Jagr
Elias-Henrique-Brunner
Clowe-Josefson-Ruutu
Carter-Gionta-Ryder

Greene-Fayne
Merrill-Zidlicky
Gelinas-Harrold

Coyotes avasi maalinteon ajassa 2:21, kun Peter Harrold ja Martin Brodeur kompuroivat Devilsin maalivahdin alueella ja Kyle Chipchura kiersi maalin ja laukoi kiekon Brodeurin ali maaliin. Devils sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Chris Summers huitoi Tuomo Ruutua ajassa 4:02. Devils piti hyvin painetta hyökkäysalueella, mutta ei saanut laukaustakaan maalia kohti. Coyotes sai puolestaan ensimmäisen ylivoimansa, kun Gelinas pistettiin estämisestä boksiin. Brodeur piti kuitenkin Devils-maalin puhtaana kolmella torjunnallaan. Devils joutui kuitenkin pian taas alivoimalle ajassa 12:04, kun Jagr sai kiinnipitämisestä kakkosen yrittäessään ottaa OEL:lta kiekkoa. Brodeur kuitenkin piti Devils-maalin jälleen puhtaana torjuen mm. Hanzalin ohjauksen. Coyotes sai vielä kolmannenkin ylivoiman ensimmäisen erän lopussa, kun Ryane Clowe sai kakkosen poikittaisesta mailasta parin 'Yotes-pelaajan päästyä kuin koirat veräjistä omista rikkeistään. Laukauksia ei Phoenix, joka voitti ensimmäisen erän laukaukset 8-4, saanut.

Toisen erän alkuun tuomarit sitten rupesivat viheltämään niitä jäähyjä Coyotesille. Ensin Korpikoski lähti istunnolle Henriquehen kohdistuneesta koukkaamisesta ajassa 2:11. Ylivoimalla Jon Merrillillä oli loistopaikka tasoittaa peli Zajacin laukauksen kilpistyttyä Zbynek Michalekista suoraan hänelle. Merrillin puoliksi tyhjään maaliin vetämä veto jäi kuitenkin milleistä kiinni, kun kuti osui tolppaan. Henrique hankki Devilsille uuden ylivoiman Michalekin kampattua hänet ajassa 5:53. Devils pelasi toisen hyvän ylivoiman peräkkäin ja sai 4 laukausta maalia kohti, muttei onnistunut ohittamaan huikeaa peliä pelaavaa Thomas Greissia. Erän lopulla Jagr oli lähellä maalintekoa Brodeurin lähetettyä hänet puolittaiseen läpiajoon, mutta Greiss teki kilpitorjunnan. Summers vei Phoenixin 2-0-johtoon, kun 3:03 oli erää jäljellä. Chipchura syötti kiekon viivaan Summersille, jonka lämäri ohitti Brodeurin, joka ei nähnyt yhtään mitään Brandon McMillanin maskin takaa. Devils tuli kuitenkin vielä maalin päähän Clowen maalilla. Siirretyn Coyotes-rangaistuksen aikana Merrill piti kärsivällisesti kiekkoa ja heitti sen viime hetkellä maalille, jossa se kimposi Clowen, jonka Jeff Halpern oli kaatanut, olkapään kautta maaliin 0,3 sekuntia ennen erän loppua. Clowe katkaisi 11 ottelun maalittoman putkensa, Merrillin kolmas piste kahteen peliin ja Josefsonille vasta kauden toinen tehopiste (24 ottelua). Laukaukset Devilsille 13-6

OEL veti poikkarilla Zajacin kumoon ja lähti istunnolle, kun 4:16 oli kolmatta erää pelattu. Devilsillä oli pari loistavaa maalintekopaikkaa ylivoimalla. Ensin Greene kilautteli tolppia ja sitten Elias tarjoili Clowelle paikan, mutta tämä vielä syötti takatolpalle Brunnerille pomppivan syötön eikä sveitsiläinen saanut pistettyä kiekkoa sisään. Ennen rangaistuksen loppumista Brodeur joutui vielä torjuntatöihin McMillanin päästyä läpiajoon. Illan epäonnensoturi Brunner sai uuden paikan erän puolivälin lähestyessä, mutta hänen laukauksensa osui ylärimaan. Devilsin hyvä paine tuotti viimein tulosta, kun kolmatta erää oli 10:33 pelattu. Elias heitti kiekon maalin taakse Henriquelle, joka pisti kiekon Michael Stonerin jalkojen välistä ja ujutti maaliin Greissin mentyä väärälle tolpalle. Devilsin maalipörssin johtaja Henriquelle osuma oli jo kauden 24. Brodeurille kakkossyöttö maaliin, mikä nosti hänet yhden päähän Tom Barrassosta maalivahtien pistepörssin kärjessä. Enempää maaleja ei kolmannessa erässä nähty, joten jatkoajalle mentiin 2-2-lukemista. Laukaukset kolmannessa Phoenixille 11-8.

Devils ei selvästikään halunnut mennä rankkareille ensimmäistä kertaa sitten olympiatauon. Zidlicky syötti Eliasille avopaikkaan, kun vasta 19 sekuntia oli jatkoaikaa pelattu, mutta Greiss torjui tämän. Myös Henriquelle ja Brunnerille avautui hyvät maalintekopaikat, mutta maaliin asti kiekkoa ei jatkoilla saatu ja loppu olikin sitten helppo arvata. Laukaukset jatkoilla Devilsille 3-2 ja koko ottelussa 28-27.

Rankkareissa Boedker oli ainoa onnistuja Phoenixilta, kun taas Devilsiltä epäonnistumassa tällä kertaa kävivät Brunner, Clowe ja Elias. Kaikilta ihan kelpo yritykset, mutta tällä kertaa ei vain osuttu. Devilsillä tällä kaudella 1 tehty maali 28 yrityksestä ja NHL:n historian pisin rankkaritappioputki venyi 13 rankkarikilpailun mittaiseksi (9 tällä kaudella).

*****

Jagr pelasi pirteästi, vaikka tehopisteitä ei tullutkaan. Paikkoja oli vaikka hattutemppuun ja laukauksia maalia kohti kertyi 4 kappaletta. Huonoa legendan pelissä oli puolestaan se, ettei noista paikoista saanut sisään. Tiedä sitten oliko huonoa tuuria, Greissin hyvyyttä vai huonoa viimeistelyä. Oli myös tietyissä paikoissa hieman itsekäs. Laukoi itse, vaikka kaverilla olisi ollut parempi paikka.

Devilsin pudotuspelimahdollisuuksien kannalta piste oli elintärkeä, mutta kaksi pistettä olisi tarvittu. Onneksi Detroit, Washington ja Toronto ovat kaikki hävinneet pelejä, joten nyt ollaan enää 4 pisteen päässä pudotuspeliviivasta. 7 voittoa viimeisestä 9 pelistä olisi ainakin voitettava, 7 pudotuspeleistä varmasti ulkona olevaa joukkuetta on vastassa. Pakko se vaan on vielä uskoa...
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Rankkaritappion Islandersille kärsinyt Devils sai viime yönä vieraita Floridasta, kun pudotuspeleistä ulkona oleva Panthers tuli käymään. Devils oli lähes pakkovoiton edessä mieliäkseen itse playoffeihin.

Jon Merrill sai kiekon kasvoihinsa Isles-pelissä eikä ollut pelikuntoinen, joten Adam Larsson nostettiin takaisin ylös tähän otteluun. Lisäksi Bryce Salvador, Anton Volchenkov, Stephen Gionta ja Tim Sestito olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Devils lähti otteluun seuraavilla kokoonpanoilla:

Clowe-Zajac-Jagr
Elias-Henrique-Brunner
Ruutu-Zubrus-Ryder
Carter-Josefson-Bernier

Greene-Fayne
Harrold-Zidlicky
Gelinas-Larsson

Brodeur

Ensimmäisessä erässä Panthers ei antanut juurikaan vastusta ja näytti siltä, että Devils menee menojaan. Vasta 12 sekuntia oli pelattu, kun Zajac voitti aloituksen Panthersin pitkän kiekon jälkeen Mark Faynelle, jonka laukauksen Jagr ohjasi ylärimaan. Zajac oli itse pistämässä irtokiekon sisään ja Devils siirtyi 1-0 -johtoon. Maali oli Devilsin tämän kauden nopein. Devils siirtyi 2-0 -johtoon, kun 9:24 oli pelattu. Clowe ja Jagr riistivät kiekon Colby Robakilta ja Jagr pisti kylmänviileästi kiekon etuyläkulmaan. Jagrille maali oli kauden 24. ja uran 705, jolla hän on kolmen päässä Mike Gartnerista kaikkien aikojen listan sijalla 6. Zajac teki illan toisensa ylivoimalla ajassa 11:33. Ellis torjui patjallaan Gelinas'n viivavedon, mutta Clowe syötti reboundin Zajacille, joka laukoi lämärillä vasemmalta aloitusympyrältä tilanteeksi 3-0. Zajacilla oli erän loppupuolella vielä hyvä tilaisuus tehdä uransa ensimmäinen hattutemppu, mutta ampui puolittaisen läpiajonsa päätteeksi ohi. Panther-kapteeni Ed Jovanovski otti 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta pudotettuaan hanskansa ja aloitettuaan takomaan Ryan Carteria, kun 4:14 oli erää jäljellä. Devils-ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan Panthers iski kavennuksen. Nick Bjugstad toi kiekon vasemmasta laidasta sisään ja syötti oikealle puolelle Kulikoville, jolla oli tilaa ja aikaa laukoa Brodeurin kilpikäden ohi. Laukaukset ensimmäisessä erässä menivät Devilsille 18-4.

Toiseen erään tuli paljon sisuuntuneempi pantterilauma, joka sai pelin maalin päähän, kun vasta 50 sekuntia oli erää pelattu. Boyes toi kiekon sisään oikeaa laitaa pitkin ja leikkasi maalille ohi Faynen ja pisti rystyllä Brodeurin vasemman olkapään yli maaliin. Clowe kuitenkin vastasi nopeasti ja Devils pääsi takaisin kahden maalin johtoon ajassa 3:05. Jagr riisti kiekon Scott Gomezilta kuin tikkukaramellin lapselta ja syötti oikeaan laitaan Zajacille, joka pääsi 2vs1-hyökkäykseen Clowen kanssa. Zajacilta hyvä syöttö Clowelle, joka pääsi tälläämään kauden seitsemäntensä. Tämän jälkeen Devils alkoi jäähyilemään. Ensin Fayne lähti kiinnipitämisestä ja sitten Elias väkivaltaisuudesta kakkosille. Panthers ei vajaan minuutin 5-3-ylivoimaa onnistunut hyödyntämään, mutta sekunti Eliasin jäähyn päättymisen jälkeen Brandon Pirri ohjasi Dylan Olsenin viivavedon Brodeurin jalkojen välistä maaliin. Tilannetta edelsi Jacob Josefsonin kiekonmenetys omalla sinisellä, mikä mahdollisti Panthers-paineen jatkumisen. DeBoer päätti tässä vaiheessa herätellä joukkuettaan vaihtamalla Schneiderin maaliin. Brodeurille kertyi vain 6 torjuntaa koko ottelussa. Schneider joutuikin pian kunnon tulituksen alle Panthersin lauottua 6 laukausta Gelinas'n rangaistuksen aikana. Schneider pysäytti kuitenkin kaikki mukaanlukien Scotty Upshallin läpiajon. Adam Larssonin korkea maila 2,3 sek ennen erän loppua täydensi vielä Devilsin neljän rangaistuksen toisen erän. Panthers voitti toisen erän laukaukset 13-7.

Devilsin viimeinen rangaistus ottelussa tuli kolmannen erän alussa Dainius Zubrusille mailasta kiinnipitämisestä. Sen aikana Jacob Josefson iski Devilsille 5-3 -johdon kauden ensimmäisellä maalillaan. Carter voitti luistelukilpailun Floridan pakkia vastaan ja syötti Josefsonille, joka pisti one-timerilla kiekon maaliin. Ottelun viimeinen jäähy tuli Floridalle ajassa 6:02, kun Robak kamppasi Carterin, joka hankki ottelun kaikki Panther-jäähyt. Devils ei maalinteossa onnistunut, mutta ajassa 9:37 Zajac viimeisteli hattutemppunsa pistämällä oman reboundinsa sisään. Sekä Zajacille, että syöttöpisteen saaneelle Jagrille 4 pisteen illat. Enempää maaleja ei nähty, joten Devilsille 6-3-voitto. Laukaukset kolmannessa erässä Devilsille 7-5 ja koko ottelussa 32-22.

*****

Devilsin loukkaantuneiden listaan lisättiin Islanders-pelissä tosiaan Jon Merrill ja Stephen Gionta (alavartalovamma). Kuten tähän aikaan vuodesta kuuluukin, hirveän paljon tietoa loukkaantumisista ei joukkueen sisältä tihku. Loukkaantuneiden listaan lisättiin Ryane Clowe, joka loukkaantui Panthers-pelissä puhtaan taklauksen jälkeen. Tästäkään vammasta ei mitään virallista ole kuulunut, mutta toivottavasti aivotärähdyksistä viime aikoina kärsinyt Clowe ei pahemmin ainakaan päätään satuttanut. Näytti kyllä vähän siltä, että pää olisi laitaan osunut. Clowe teki ennen loukkaantumistaan ykkösketjussa tehot 1+2. Anton Volchenkov puolestaan matkaa joukkueen kanssa Buffaloon ja mikäli hän on kunnossa, saattaa Devils pelata 7 puolustajalla. Muussa tapauksessa joudutaan nostamaan joku Albanysta.

Adam Larsson nautti Albanyssa pelaamisesta ja isosta roolista, mutta oli luonnollisesti iloinen päästyään takaisin New Jerseyyn. Larsson on AHL:ssä tällä kaudella tehnyt 32 pelissä tehot 3+16. Larsson pelasi Panthersia vastaan lähes 20 minuuttia, blokkasi 3 laukausta, taklasi kerran ja oli jäällä yhden Devils- ja yhden Panthers-maalin aikana.

Devils on nyt kolmen pisteen päässä viimeisellä Wild Card-paikalla olevasta Columbuksesta, jolla on yksi peli enemmän jäljellä. Ensi yönä on paljon isoja pelejä, kun Devils matkaa Buffaloon, Columbus saa vastaansa Coloradon, Washington Dallasin ja Toronto Calgaryn. Devilsillä on todennäköisesti varaa enää yhteen tappioon. Buffalo ei ole joukkue, jota vastaan se kannattaisi käyttää...

Jaromir Jagr on Devilsin ehdokas Bill Masterton Memorial Trophyn saajaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös