New Jersey Devils 2010-11

  • 141 866
  • 375
Enpä olisi arvannut, että Ilkka Pikkaraisen lähtö vaikuttaa näin paljon joukkueeseen. Joukkue on ollut vain varjo viime kaudesta, jolloin Pikkarainen vaikutti mukana. Ja vaikka hän ehtikin vaihtaa maisemaa kesken kauden, niin Sonkajärven miehen hyvä karma johti joukkuetta pitkälle. Nyt ei ole Pikkaraista eikä peli kulje. Samalla numerolla 17 sen sijaan joku turhake nostaa kovaa liksaa, mutta ei ole hyödyksi joukkueelleen.

Samalla tavoin Pikkaraisen lähtö näkyy CSKA Moskovan joukkueessa, joka on valahtanut jo melkein pleijareiden ulkopuolelle. On se vaan kova.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Martin Brodeurin ollessa kyynärpäähän tulleen ruhjevamman vuoksi sivussa harjoituksista, apuvalmentaja Chris Terreri on tuurannut toisen maalivahdin roolissa. Martyn käsivamma on edelleen sen verran paha, että hän ei pelaa huomenna keskiviikkona Sabresia vastaan, vaan Johan Hedberg jatkaa mitä todennäköisimmin maalilla. Marty itse totesi, että käsi on päivä päivältä parempi, mutta on edelleen kipeä. Kapteeni Jamie Langenbrunner huilasi sunnuntain treenit. Tämä ei ollut yllättävää, koska Langs urakoi sekä Hawksia että Rangersia vastaan todella paljon, ja tiedetään, että hänellä on miltei kroonisiksi luokiteltavia selkä- ja jalkavaivoja, joiden takia hän on ennenkin jättänyt treenejä väliin.

Rangers-pelistä sivussa ollut Colin White sen sijaan palannee tositoimiin oltuaan sivussa. Devilsin virallisen tiedotteen mukaan syy oli flunssa. Brian Rolston on toipunut ripeään tahtiin ja palannut treeneihin, mutta hän tuskin pelaa vielä huomenna. Rolston toisi jälleen yhden ulottuvuuden lisää hyökkäyspeliin ja itse asiassa olen jopa hiukkasen innoissani näkemään, miten Roli esiintyy, koska harjoituspeleissä hänellä oli enemmän virtaa kuin varmaan kertaakaan aiemmin viimeisten parin vuoden aikana. Myös Matt Corrente on palannut treeneihin ja myös hänen paluunsa lähestyy.

Colin Whiten ja Brian Rolstonin tunnelmia

Pelaajien pendelöinti Albanyn ja Newarkin välillä jatkuu reipastahtisena. Rangers-ottelussa piipahtaneet Alexander Urbom, Brad Mills ja Frazee palasivat hetimiten AHL-kuvioihin. Sen sijaan Stephen Gionta jatkaa ainakin Sabresia vastaan ylhäällä. Vuoden 2008 ykkösvaraus Mattias Tedenby puolestaan kutsuttiin ylös näytille ja hän tekee mitä ilmeisimmin NHL-debyyttinsä Sabresia vastaan. Harjoituksissa Tedenby on pelannut Eliaksen ja Arnottin rinnalla, joten ketjukavereista ei pitäisi nokan koputtamista. On mielenkiintoista nähdä, miten Tedenby pärjää NHL:ssä. Harjoituspeleissä nuorukainen väläytteli huimaa nopeuttaan ja mailankäsittelytaitoaan, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että hänen fysiikkansa ei vielä ole NHL:n vaatimalla tasolla.

Innostunut Tedenby, ybnedet tunutsonni

Kun vajaa viidennes kaudesta on pelattu, Devils kyntää syvissä vesissä ja huoli koko kauden kohtalosta kasvaa sitä mukaa kun joukkue menettää pisteitä tappiokierteessään. NY Postin Larry Brooks on tehnyt vaihteeksi ihan pätevän jutun Devilsin tilanteesta. Patrik Elias ja Martin Brodeur kommentoivat joukkueen lamaa ja Martylta irtoaa myös sakeaa mustaa huumoria:

"For me, signing Kovy was the only way for our organization to get a guy like that who is a top-five player in the league," the goaltender said. "I mean, the only other way to get one of the top three draft choices, which we never do.

"Of course, if we don't turn it around, we might get one this year. Or would the league take that away from us, too?"

Harjoituksissa valmennus on koettanut löytää keinoja keventää tunnelmaa ja saada pelaajat rennoiksi. Terrerin tsemppaus maalilla ei jäänyt huomiotta ja myös Adam Oates osallistui maanantain treeneissä hassutteluun. Brian Rolston oli treeneissä läpiajossa, kun Oates teki curling-termeillä kovan poiston kilkkaamalla toisella kiekolla kumilaatan pois Rolstonin ulottuvilta.

“That was Adam Oates,” Rolston said. “He didn’t do too bad in his career in the assist category.”

Muuta pientä:

- Zach Parise laitettiin eilen maanantaina odotetusti IR-listalle. Häntä ei toistaiseksi laitettu LTIR-listalle.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Joukkue on nyt aika sekaisin Kovalchukin jatkosopimuksen myötä. Pystyyköhän devils paluautumaan tällä kaudella vai seuraavalla. Kovalchukia ei oikein koko joukkue tue ja kun hänen ympärilleen pitäisi rakentaa joukkue. Moni pelaaja voi olla lähdössä tämän kauden aikana tai ensi kesänä. Kyllä tällä porukalla pitäisi pärjätä, mutta valmentajakin on aika hankalassa asemassa kovyn sopimuksen myötä. Palkkakattokin on aika kireä. Saa nähdä mitä Lamoriello keksii, mutta se on varmaa, että jatkossa joukkue on Kovalchukin näköinen.

Tietääkseni Zach Parisen sopimus päättyy tähän kauteen, niin minkälainen näkymä on jatkolle? Onko palkkakatossa tilaa? Vai saavatko muut joukkueet kovan vahvistuksen? Joku minua tietävämpi voisi vastata...

Brodeurin hieno ura lähestyy loppuaan joten olisi hienoa, jos joukkue vielä venyisi menestykseen.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Tietääkseni Zach Parisen sopimus päättyy tähän kauteen, niin minkälainen näkymä on jatkolle? Onko palkkakatossa tilaa? Vai saavatko muut joukkueet kovan vahvistuksen? Joku minua tietävämpi voisi vastata...

Brodeurin hieno ura lähestyy loppuaan joten olisi hienoa, jos joukkue vielä venyisi menestykseen.

Parisen sopimus loppuu tähän kauteen. Parise on mielestäni ollut aina devil eli ollut se joukkueen henki yhdessä Brodeurin kanssa. Nyt Parisen sopimus on sitten katkolla, Devilsin harmiksi. Mutta Devilsin onneksi Zachista tulee RFA-kala eli mahdollisuudet pitää Parise on ihan hyvät, mutta toki jos Parise itse ei suostu milään Devilsissä jatkamaan, niin sitten Devils on kiusallisen tilanteen edessä, vaikka toki varausvuorojahan Parisesta saisi kivasti, mutta kyllähän Parise pesee varausvuorot ihan kevyesti, sen verran terrieri Parise on kentällä kunnossa ollessaan.

Los Angeles Kings tuli joukkueista heti mieleen sellaisena, jonne Parisella olisi varmasti kiinnostusta (tai no "varmasti). Losilla on kuitenkin tulossa pari isoa sopimuksentekemisprosessia. Losin on tehtävä sopimus kahden nuoren eliittipuolustajan kanssa eli Drew Doughtyn ja Jack Johnsonin kanssa. Näiden kavereiden sopparit saattavat olla todella lihavia, mutta toisaalta en ihmettelisi yhtään, mikäli molemmat ottavat tuntuvan kotialennuksen, jotta joukkueeseen saadaan hankittua vahvistuksia tulevaisuudessa, kun he ovat sopparin tehneet. Losilla on kuitenkin myös muiden tärkeiden palasten, kuten esimerkiksi Simmondsin, Handzusin ja Williamsin sopimukset katkolla ensi kesänä eli tiukkaa tekee Parisenkin saaminen kuvioihin. Mutta toki jos Parise on mielellään tulossa Kingseihin, niin totta kai Doughtya ja Johnsonia lukuun ottamatta on selvää, ketkä joutuvat tekemään sopimuksen "nälkärahalla". Ei Parise, vaan nuo kolme edellä mainittua nimeä.

Sori off-topic, mutta nyt on kaasujalka herkkänä. Off-topic jatkuu.

Olisiko Parisella kiinnostusta siirtyä Washingtoniin? Siellä on katkolla isoista nimistä ainoastaan Seminin soppari, joka haluaa satavarmasti hirveästi massia, ego ei pienempää kestä. :)

Muuten ei ole Washingtonissa katkolla mitään supertärkeitä sopimuksia, joten Capitals ottaisi varmasti ilomielin (kuten mikä tahansa muukin joukkue) Parisen kaltaisen suoraviivaisen tähtipelaajan, jolta löytyy kuitenkin myös taitoa. Eli Zach Parise olisi kyllä aika sopiva pala Capitalsiin kaikin puolin.

---

Seuraavasta tekstistä ei kannata vetää herneitä nenään, tämä on vain minun oma mielipide/näkemys tilanteesta.

Eipä miettinyt Kovalchuk metriä pitemmälle, kun teki sopimuksen Devilsin kanssa. Organsaatiossa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, hienosti siellä Lou vetää omalla linjallaan, siitä propsit.

Iljaa tässä siis kritisoin, tarkemmin sanottuna hänen valintaa. Ensinnäkin Brodeur lähestyy jo eläkeikää ja lopettaa melko todennäköisesti sopimuksensa jälkeen. Jos ei lopeta, on se jo ihme. En usko, että Marty suoriutuu enää näin vanhana fyysisesti tai psyykkisesti hyvin, sen verran vaativa paikka tuo maalivahdin tontti on.. Hyvässä kunnossa Brodeur on kyllä kieltämättä ollut koko uransa ajan, kun loukkaantumisia on ollut suhteessa uran pituuseen hyvin vähän, eivät ole tyypillisen maalivahdinvammat iskeneet (nivus- ja lonkkavaivat). Siltikin, ei Brodeur ole luonnollisestikaan tänä päivänä vanhassa martybrodeur-vireessään.

Brodeurin lisäksi Devils-pataljoonan miehistössä on monia pelaajia, jotka pelailevat viimeisiä kausiaan. Huonosti teki Ilja taustatyön tai liekkö edes mitään tehnytkään, ajatellut vain rahamääräänsä ja kuvitellut, että "kyllä se Brodeur pelaa 70-vuotiaaks saakka ja kyl mä pari viidenkyt maalin kautta heitän tos mun ekoina vuosina"
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Parisen sopimus loppuu tähän kauteen. Parise on mielestäni ollut aina devil eli ollut se joukkueen henki yhdessä Brodeurin kanssa. Nyt Parisen sopimus on sitten katkolla, Devilsin harmiksi. Mutta Devilsin onneksi Zachista tulee RFA-kala eli mahdollisuudet pitää Parise on ihan hyvät, mutta toki jos Parise itse ei suostu milään Devilsissä jatkamaan, niin sitten Devils on kiusallisen tilanteen edessä, vaikka toki varausvuorojahan Parisesta saisi kivasti, mutta kyllähän Parise pesee varausvuorot ihan kevyesti, sen verran terrieri Parise on kentällä kunnossa ollessaan.

Joop, Parise on mielestäni ehkä arvokkaampi kuin Kovalchuk joukkueen kannalta. Kovalchuk on ehkä parempi maalintekijä, mutta Parise enemmän johtajapelaaja. No, moni tietävämpi voi olla eri mieltä, mutta kuitenkin olisi mikä tahansa joukkue halunnut pitää Kovalchukin. Samaa koskee Parisea, joten devils tekee kaikkensa sen eteen, että hän jatkaa. Jos joutuisi kauppaamaan niin pitäisi tulla melko hyviä varauksia jotka voisivat joku päivä korvat hänet, mutta sekin on epävarmaa, että kehittyisikö heistä koskaan niin hyviä kuin Parise on. Ei Parise minnekkään ole lähdössä devilsistä, kunhan vain pohdin jotain mahdottomia mahdollisuuksia...
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Siltikin, ei Brodeur ole luonnollisestikaan tänä päivänä vanhassa martybrodeur-vireessään.

Viime vuosina Devilsia on tullut seurattua lähinnä jatkopeleissä ja runkosarjassa Bruinsia vastaan. Brodeur on kieltämättä jokusen kerran vienyt Bruinsilta sen ansaitseman voiton, mutta parin viime kauden playoffsit ovat silti saaneet ihmettelemään, että olisiko Loun aika alkaa katsella uuden kassarin perään tai ainakin hankkia kakkosvahti, joka pystyy pelaamaan runkosarjassa niin paljon, että vanha ja raihnainen Brodeur saa ajoittaa kuntopiikkinsä kevääseen.

Viime yönä Bruinsia vastaan umpisurkeassa räpellyksessä (molemmin puolin) Brodeur hörppi kolme maalia, joista yhdenkään ei olisi pitänyt mennä hyvävireiselle huippuvahdille. Heikomminkin pelannut huippuvahti olisi torjunut kaksi. Hortonin siniviivarannarin imurointi oli kerta kaikkiaan toskalamainen suoritus.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Joukkue on nyt aika sekaisin Kovalchukin jatkosopimuksen myötä. Pystyyköhän devils paluautumaan tällä kaudella vai seuraavalla. Kovalchukia ei oikein koko joukkue tue ja kun hänen ympärilleen pitäisi rakentaa joukkue. Moni pelaaja voi olla lähdössä tämän kauden aikana tai ensi kesänä. Kyllä tällä porukalla pitäisi pärjätä, mutta valmentajakin on aika hankalassa asemassa kovyn sopimuksen myötä. Palkkakattokin on aika kireä. Saa nähdä mitä Lamoriello keksii, mutta se on varmaa, että jatkossa joukkue on Kovalchukin näköinen.

Kovyn jatkosopimuksella on toki omat vaikutuksensa joukkueen sisäisiin kemioihin ja pelisuunnitelmaan, mutta tuo kontrahti tuskin selittää Devilsin kohtaamaa loukkaantumissumaa, isoja pelillisiä ongelmia, uuden päävalmentajan epävarmuutta, tähtipelaajien alisuorittamista, tehotonta ylivoimapelaamista ja ylipäänsä kehnoa viimeistelyä.

Tietääkseni Zach Parisen sopimus päättyy tähän kauteen, niin minkälainen näkymä on jatkolle? Onko palkkakatossa tilaa? Vai saavatko muut joukkueet kovan vahvistuksen? Joku minua tietävämpi voisi vastata...

Parisen sopimus loppuu tähän kauteen. Parise on mielestäni ollut aina devil eli ollut se joukkueen henki yhdessä Brodeurin kanssa. Nyt Parisen sopimus on sitten katkolla, Devilsin harmiksi. Mutta Devilsin onneksi Zachista tulee RFA-kala eli mahdollisuudet pitää Parise on ihan hyvät, mutta toki jos Parise itse ei suostu milään Devilsissä jatkamaan, niin sitten Devils on kiusallisen tilanteen edessä, vaikka toki varausvuorojahan Parisesta saisi kivasti, mutta kyllähän Parise pesee varausvuorot ihan kevyesti, sen verran terrieri Parise on kentällä kunnossa ollessaan.

Oikeasti, onko Parisen jatkosopimus jotenkin tulenpalavan kiireinen tai edes järin ajankohtainen kysymys? Nyt eletään marraskuuta 2010 ja Parisesta tulee virallisesti RFA-pelaaja heinäkuussa 2011, jos jatkosopimusta ei tätä ennen ole allekirjoitettu. On selvää, että Devils haluaa pitää Parisesta kiinni ja hänen kiinnittämiseen löytyy kyllä tilaa palkkabudjetista.

Seuraavasta tekstistä ei kannata vetää herneitä nenään, tämä on vain minun oma mielipide/näkemys tilanteesta.

Eipä miettinyt Kovalchuk metriä pitemmälle, kun teki sopimuksen Devilsin kanssa. Organsaatiossa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, hienosti siellä Lou vetää omalla linjallaan, siitä propsit.

Iljaa tässä siis kritisoin, tarkemmin sanottuna hänen valintaa. Ensinnäkin Brodeur lähestyy jo eläkeikää ja lopettaa melko todennäköisesti sopimuksensa jälkeen. Jos ei lopeta, on se jo ihme. En usko, että Marty suoriutuu enää näin vanhana fyysisesti tai psyykkisesti hyvin, sen verran vaativa paikka tuo maalivahdin tontti on.. Hyvässä kunnossa Brodeur on kyllä kieltämättä ollut koko uransa ajan, kun loukkaantumisia on ollut suhteessa uran pituuseen hyvin vähän, eivät ole tyypillisen maalivahdinvammat iskeneet (nivus- ja lonkkavaivat). Siltikin, ei Brodeur ole luonnollisestikaan tänä päivänä vanhassa martybrodeur-vireessään.

Brodeurin lisäksi Devils-pataljoonan miehistössä on monia pelaajia, jotka pelailevat viimeisiä kausiaan. Huonosti teki Ilja taustatyön tai liekkö edes mitään tehnytkään, ajatellut vain rahamääräänsä ja kuvitellut, että "kyllä se Brodeur pelaa 70-vuotiaaks saakka ja kyl mä pari viidenkyt maalin kautta heitän tos mun ekoina vuosina"

Mainitsetkin - Tahattomasti, mutta kuitenkin - tärkeimmän syyn Kovaltshukin hankkinnalle: Devilsin runko on ikääntymässä, joten Martyn, Eliaksen ja kumppaneiden tilalle tarvitaan uusia johtohahmoja.

Jos Devilsin ei kerran olisi kannattanut tehdä monivuotista sopimusta Kovaltshukin kanssa ja kiinnittää häntä 2010-luvun kulmakiveksi, niin palan halusta kuulla, kenen tai keiden ympärille Devilsin sitten olisi pitänyt tulevina vuosina rakentaa joukkuetta ottaen huomioon strategian, joka tähtää vuosittain menestykseen, eli joukkueen hajottaminen ja tarkoituksellinen kyntäminen hyvien varausvuorojen tähden on poissuljettu keino.

Atlantasta lähtiessään Kovaltshuk mainitsi useaan otteeseen haastatteluissa, ettei raha ollut hänen lähtönsä syy. Hänhän olisi saanut vielä hieman enemmän rahaa Thrashersilta kuin mitä saa nyt Devilsiltä - Olettaen, että Thrashersin julkituomat lukemat ovat olleet toden teolla neuvoteltavina. Kovy mainitsi, ettei Atlantalla ollut esittää sellaista tulevaisuudensuunnitelmaa, johon hän olisi voinut sitoutua. Tässä valossa esittämäsi väite dollarinkiillosta Kovyn silmissä on hieman erikoinen. Ja miksi ihmeessä Devils olisi mennyt tekemään diilin tällaisen kaverin kanssa, jos kerran jopa internetin keskustelupalstoilla hyvin tiedetään, millainen persoonallisuus ja työmoraali tällä venäläisellä on? Eikö olisi loogisempaa, että Kovyn osoite olisi nykyään Pietarissa, jos pelkkä raha motivoi häntä, ja hän haluaa tienata rahansa likaamatta liikaa käsiään?

Kovaltshuk on hankittu erityisesti ajalle Brodeurin, Eliaksen ja Langenbrunnerin jälkeen. Hinta on pieni, jos palasten uudelleenjärjestelyssä meneekin yksi kausi vihkoon, tai ettei kaikki suju kuin rasvattu heti kättelyssä. Tosin vielä ei ole liian myöhäistä kääntää tätäkään kautta parempaan päin, vaikka suunnanmuutoksen pitäisi tapahtua pikimmiten. Muuten on liian myöhäistä.

Mitä tulee Brodeuriin, niin hän ei ole ollut parhaimmillaan ja on päästänyt helppoja maaleja. Toisaalta hän on useissa otteluissa ollut ainoa syy, miksei Devils ole hävinnyt vielä rumemmin lukemin. Maalivahtien kannalta Devilsin alkukausi on ollut mahdollisimman epäkiitollinen, koska siipirikko ja myös kokematon puolustus on ollut miltei poikkeuksetta tuuliajolla ja vastustaja on päässyt toistuvasti yrittämään maalintekoa parhailta paikoilta.

Olisipa Marty pelannut Bruinsia vastaan paremmin ja päästänyt esimerkiksi vain yhden maalin. Tällöin Devils olisi hävinnyt kenties vain yhdellä maalilla, jos Bruins ei olisi tehnyt toista tyhjiin. Siitä olisi tullut varmasti kaikille parempi mieli eikä Martykaan olisi näyttänyt niin pahasti loppuunajetulta kaakilta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olisipa Marty pelannut Bruinsia vastaan paremmin ja päästänyt esimerkiksi vain yhden maalin. Tällöin Devils olisi hävinnyt kenties vain yhdellä maalilla, jos Bruins ei olisi tehnyt toista tyhjiin.

Niin, sitähän ei voi tietää miten ottelu olisi päättynyt, jos Brodeur olisi ensimmäisessä maalissa jättänyt ennakoimatta ja torjunut kiekon. Ehkä Kovalchuk olisi tehnyt hatullisen verran häkkejä ja johdattanut Devilsin kuppiin heti runkosarjan ensimmäisellä neljänneksellä! Siinä vasta oikea-aikainen torjunta olisi ollut.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kirjoitellaanpa vielä pari sanaa siitä, missä mennään.

Patrik Elias puuttui Star-Ledgerin jutussa isoon, suorastaan perustavaa laatua olevaan dilemmaan Devilsin pelisysteemissä: Järkevän pelisysteemin puutteeseen.

"We know it's not going to be easy to get out of this," he said. "But we're not going to score with simple hockey. You'd always chase. You still have to play hockey. It's a fun game. You have to enjoy it and play."

Tietenkin siinä vaiheessa, kun joukkueella menee huonosti, ratkaisuehdotuksia tulee oikealta ja vasemmalta ja kaikilla on näkemyksiä siitä, miten ongelmat ratkaistaan suit sait sukkelaan. Pattyn näkemys on vastakohta valmentaja John MacLeanin näkemykselle pelillisten ongelmien ratkaisemista. MacLean haluaisi pelata yksinkertaista, perusasioihin perustuvaa peliä, ja edetä kuin tohtori Marwin, vauvanaskelin.

Elias on siinä oikeassa, ettei rautalankamalli ole mikään pitkän tähtäimen ratkaisu, koska tällöin Devils toden totta joutuu jatkuvasti pelaamaan ilman kiekkoa eikä ole mitenkään vaikea pala vastustajalle, jos vastapuoli on edes auttavasti organisoitu ja liikkuu riittävän nopeasti. Liika mielikuvituksettomuus paistaa läpi erityisesti ylivoimassa, jossa vastustajan on liian helppo puolustaa, koska ainoat variaatiot ovat kiekon sysääminen Kovaltshukille, joka on tämän vuoksi jatkuvasti paineen alla, tai sitten vedot lähtevät ilman maskia viivasta. Jos ylivoimakuvioon kuuluisivat sen sijaan kiekottomien pelaajien liike, paikanvaihdot, nopeat syötöt, kuvio voisi jopa kantaa hedelmää. Devilsin vaikeudet johtuvat osin juuri siitä, etteivät pelaajat saa itseluottamusta kohottavia osumia, ja ettei Devils ylipäänsä pääse pelaamaan johtoasemassa, vaan toistuvasti roikkumaan takaa-ajajana.

Toinen ongelma on, etteivät Devilsin puolustajat ole riittävän aktiivisia hyökkäyssuuntaan. Kun vastustaja voi luottaa siihen, etteivät puolustajat esimerkiksi nouse takakulmalle tai liu'u toiseen aaltoon, hyökkäyksistä putoaa yksi ulottuvuus kokonaan pois. Sama trendi on nähty aiemmillakin kausilla - Aina, kun pakit eivät tue riittävästi hyökkäyksiä, Devilsin hyökkäyskone yskii tai pysähtyy kokonaan.

Toivoisin itsekin, että MacLean voimaantuisi sen verran, että hän ajaisi rohkeasti sisään jonkin oikean pelisuunnitelman. Tällä hetkellä Devils pelaa osin loukkaantumisten pakottamana aivan järjettömästi. On kuin valtamerilaivan peräsimenä olisi jäätelöpuikko. Tilanne ei luonnollisesti ole kadehdittava, koska poissa on niin monta tärkeää pelaajaa, ja kokoonpano elää oikeastaan ottelusta toiseen.

Lou Lamoriello arvioi joukkueen tulevan viikonvaihteen otteluiden jälkeen. GM:n mukaan joukkueen otteissa on näkynyt myös valonpilkahduksia, mutta myös paljon negatiivista, joista pahimpana murheena hän nostaa esiin avainpelaajien alisuorittamisen.

Innokkaimmat ovat tulkinneet "väliarvion" siten, että köysi MacLeanin kaulan ympärillä on kiristymässä ja lähtö tulee, jos Devils ottaa pataan Leafsilta ja Bluesilta.

Devilsin loukkaantumistilanne ei ota helpottaakseen. Voltshenkov, Rolston ja Corrente ovat toki tehneet jo paluun ja Anssi Salmelan paluu on myös lähestymässä. Salmela on viime päivät harjoitellut seitsemäntenä pakkina, mutta hän ei halua riskeerata mitään oltuaan kauan sivussa. Uusina niminä sairaslistalla ovat Jamie Langenbrunner ja Matt Taormina. Kapteeni Langenbrunner satutti niskansa rysähdettyään pää edellä laitaan Sabres-ottelussa ja Taormina puolestaan loukkasi nilkkansa harjoituksissa. Kumpikaan ei pelaa Leafsia vastaan.

Jason Arnott on ilmeisesti pelannut viime viikot nilkkavaivaisena. Hän skippasi tämän päivän harjoitukset, mutta ainakaan vielä hänen mahdollisesta loukkaantumisesta tai jäämisestä sivuun vierasreissulta ei ole tullut mitään tietoa.

edit. Arnott oli tänään sivussa paljon vakavamman asian kuin nilkkavamman vuoksi. Hän osallistui vanhan joukkuetoverinsa Luke Richardsonin tyttären hautajaisiin. Richardsonin 14-vuotias tytär yritti hirttää itsensä ja kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin.

Gulittin raportti keskiviikon treeneistä

Lisätietoa Brodeurin kyynärpäävammasta
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Leafs-Devils-ennakointia

Voisi sanoa, että tänä iltana Air Canada Centerissä kohtaa kaksi alkukauden kriisijoukkuetta. Leafs tosin sai katkaistua synkän, kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa näyttävällä nousulla neljän maalin takaa voittoon Nashvilleä vastaan. Devils puolestaan palasi maan pinnalle ja saman tien jään rakoon hävittyään ponnettoman esityksen jälkeen Bruinsille 3-0.

Devilsillä on käsissään melkoinen ongelmavyyhti, jonka avaamisessa ei ole yhtä oikeaa konstia. Miten nauttia pelaamisesta, jos ilta toisensa jälkeen homma ei toimi ja tappiot seuraavat toisiaan? Martin Brodeur nosti esille yhden uuden näkökulman tilanteeseen: Monikaan Devilsin pelaajista ei ole joutunut tällaiseen tilanteeseen, ainakaan vuosinaan New Jerseyssä. Jatkuvat vastoinkäymiset koettelevat hermoja eivätkä ainakaan helpota kepeän tunnelman ylläpitämistä. Mitä Devils mielestäni kaipaa, on vanhan liiton taisteluvoitto, joka hitsaa joukkuetta yhteen.

Loukkaantumiset ovat runnelleet molempien joukkueiden kokoonpanoa. Devilsin merkittävimmät potilaat ovat Zach Parise, Jamie Langenbrunner, Jacob Josefson ja Matt Taormina. Leafsilta poissa ovat Phaneuf, Giguere ja Armstrong. Gigueren ollessa sivussa maalivahtien kaksintaistelu käydään Brodeurin ja Jonas Gustafssonin kesken.

Pelillisesti merkittävin muutos Devilsin koostumuksissa on, että Travis Zajac siirtyy Kovyn ja Vasjunovin rinnalta Rolstonin ja Clarksonin ketjun sentteriksi. Kovy ja Zajac eivät missään vaiheessa oikein löytäneet yhteistä säveltä, joten muutos on erittäin ymmärrettävä. Zubrus ja Kovy ovat väläytelleet pelatessaan samassa ketjussa ja liettualainen järkäle tuo ketjuun kaivatun fyysisen pelaajan luomaan tilaa ja aikaa taitaville ja nopeille venäläisille.

Zajacille tämä on myös yhdenlainen herätysyritys. Zajac on pelannut ihan mukiinmenevästi, mutta häneltä pitää tulla enemmän tehoja. Häneltä odotetaan myös suoraviivaisempaa pelaamista ja myös enemmän laukauksia, koska hänellä kerran on hyvä kuti.

Devilsin oletettu kokoonpano Leafsia vastaan.

Kovaltshuk-Zubrus-Vasjunov
Elias-Arnott-Tedenby
Rolston-Zajac-Clarkson
Pelley-Mair-Gionta

White-Tallinder
Greene-Voltshenkov
Magnan-Corrente

Brodeur
Hedberg

Pieni toivelistani otteluun:

- Ottelun avausmaali
- Rohkeutta yrittää ratkaisuja
- Pakit osallistuvat aiempaa aktiivisemmin myös hyökkäykseen
- Kiekko ja ukot liikkeelle ylivoimalla, ja maaleja myös
- Voitto

Luettavaa ottelun alla:

MacLean: Keep the faith

Sisuuntunut Leafs hakee Devilsin päänahkaa

Devils tarvitsee kipeästi voiton

Eliaksen näkemys: Pelaajakaupat tai valmentajanvaihdos eivät ole oikea ratkaisu
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Torontosta tuliaisina oli viimeistä tippaa myöten ansaittu tappio. Devilsin lamatilaa kuvastava hetki, niin sanottu defining moment, nähtiin Leafsin toisessa maalissa, jossa Phil Kessel unohdettiin aivan vapaaksi, kun koko viisikko ryntäsi kiekon perään. Eniten maalista saavat ottaa piikkiinsä maalilta pois höntyillyt Oliver Magnan ja Jason Arnott, joka näki Kesselin, muttei piitannut tästä, vaan jätti tämän selkänsä taa. Kadrin passi oli toki makea, mutta kovin karua on tuo Devilsin töpeksiminen omalla alueella.

Devilsin onnistujat ovat taas kerran kovin harvalukuiset. Dainius Zubrus raatoi totuttuun tapaansa ja oli mielestäni Devilsin paras pelaaja Martin Brodeurin ohella. Ilman Martyn muutamaa paraatitorjuntaa Leafs olisi karannut heti kättelyssä parin kolmen maalin johtoon. Leafsin avausmaalissa Martylta pääsi tosin melko paha rebound, mutta aika kehnosti Devils-viisikko oli ryhmittynyt, kun kukaan ei seurannut toisesta aallosta tulleen Grabovskin aikeita.

Zubrusin ja Brodeurin ohella puhtaat paperit minulta saavat myös Henrik Tallinder, Adam Mair, Mattias Tedenby ja Colin White. Kölin ali laahautetaan Rolston, Kovaltshuk, Magnan ja samaan rahaan myös Hedberg, jonka törppöilyn seurauksena Leafs sai ylivoiman, jonka aikana Versteegin tinttaama komea kolmas osuma syntyi.

Marty tosiaan ei pystynyt pelaamaan viimeistä erää kyynärpäävamman käydessä liian kivuliaaksi Mike Brownin osuttua häneen toisen erän lopulla. Hän on matkannut näyttämään kättä samalle lääkärille, joka hoiti hänen käsivammansa pari vuotta sitten. Marty tuskin pelaa Bluesia vastaan, koska Devils on kutsunut Mike McKennan Albanysta joukkueen mukaan.

Lisätietoa Martyn tilanteesta

Itse ottelusta ei oikeastaan ole mitään ihmeempää sanottavaa. Pelisysteemi on rikki edelleen samoilta osin kuin aiemmissa otteluissa: Kiekko ei liiku riittävän nopeasti pakeilta hyökkääjille, merkkauspeli omalla alueella on ihan mitä sattuu, hyökkäykset ovat liian hitaita ja/tai mielikuvituksettomia, pakit ovat liian passiivisia eivätkä puolusta Martya ja Hedbergiä riittävän aggressiivisesti ja mitä näitä nyt muita ongelmia on, kuten viime yön yritys runnoa kiekko perhostyylillä pelaavan Gustavssonin patjojen läpi sisään.

Sitten pari sanaa Kovaltshukista. Ilja ei ole todellakaan pelannut odotusten mukaisesti, mutta kovin raskasta on myös katsella joukkuetta, joka sysää paineet yhden miehen harteille. Kovyn ja Arnottin hankintojen keskeinen idea oli, että joukkue saisi kaksi huippuvaarallista ketjua, mutta nyt kaikki tuijottelevat toisiaan ja ikään kuin odottelevat, kuka alkaisi ratkoa pelejä. Kovyn turhautuminen paistaa otteista todella pahasti eikä tilannetta helpota sekään, että hän on ollut kuin noiduttu maalipaikoissa.

Devilsin pelaajat palaveerasivat pitkään Leafs-ottelun jälkeen. Muiden muassa Patrik Elias ja Henrik Tallinder pitivät puheenvuoroja siitä, mitä pitäisi tehdä joukkueen kurssin kääntämiseksi, tai uppoavan laivan oikaisemiseksi, kuten Tallinder ilmaisi asian.

Devilsin palaverin antia

Seuravaksi pari lauseen verran maallikon näkemyksiä ongelmakohdista. John MacLean on monella tapaa puun ja kuoren välissä, koska loukkaantumiset ovat pakottaneet hänet peluuttamaan tulokkaita ja AHL-pelaajia enemmän kuin olisi tarpeen. Toki nuoret saavat paljon kaivattuja näyttöpaikkoja, mutta Vasjunovista, Tedenbysta tai Taorminasta tuskin on kääntämään kurssia, vaan veteraanien on kannettava omatoimisesti vastuuta ja toisaalta MacLeanin on mielestäni asetettava heidät etusijalle peliaikaa jaettaessa varsinkin otteluiden avainhetkillä. Macin tavassa peluuttaa kaikkia ketjuja ja jakaa vastuuta tasaisesti ei olisi normaalitilanteessa ja varsinkaan johtoasemassa mitään vikaa, mutta Devilsin nykytilanteessa ei ole järkevää, että esimerkiksi Stephen Gionta on tappamassa ottelun ratkaisun kannalta elintärkeää alivoimaa. Nähdäkseni Macin pitäisi antaa vastuuta paljon selkeämmin avainpelaajilleen, rakentaa näin luottamusta veteraanien ja valmennuksen välille ja osoittaa, keiden harteille vastuu joukkueen johtamisesta jäällä ensisijaisesti kuuluu. Mene ja tiedä, onko Macin peluutustapa sitten yksi epävarman valmentajan keino pitää lankoja käsissään ja varoa antamasta liikaa valtaa pelaajille.

Sinänsä Devilsillä on vielä toistaiseksi mahdollisuus pinnistää kuiville, mutta kurssin on käännyttävä jo seuraavien neljän viiden ottelun aikana, tai muuten loppukauden on mentävä kuin hurmiossa. Mielestäni suurin riski koko kauden kohtalon kannalta on siinä, miten MacLeanin auktoriteetti ja uskottavuus käskyttäjänä lopulta kestää nyt, kun hänellä on kovat paineet saada joukkue pelaamaan voitokkaasti. Devilsin nykyinen ydinporukka on ollut kasassa vuosia ja valmentaja on todella vaikean paikan edessä, jos esimerkiksi Marty, Elias, White ja Langenbrunner kääntyvät häntä vastaan. MacLeanilla on tavallaan rasitteena myös pitkä ajanjakso kakkosvalmentajana, jolloin hän oli usein hyvän jätkän roolissa, kun Julien, Sutter ja kumppanit pitivät lankoja käsissään. Parhaimmillaan Devilsin veteraaniydin on valtava voimavara, joka kantaa joukkuetta - Kuten nähtiin esimerkiksi heti työsulun jälkeisillä vaikeilla kausilla - ja pahimmillaan valmentajalla on käsissään ylimielinen kultapossukerho, näin kärjistäen sanottuna.

No, se tästä lätinästä. Huomenna on tosiaan vuorossa vierailu St. Louis Bluesin vieraana. Ennakoidaan tätä peliä sitten tuonnempana.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
"I’ve never backed down from any fight. And I’m not going to back down from this one"

Tätä päivää tiedettiin odottaa, mutta yhtä kaikki Pat Burnsin poismeno kirpaisee sydänalaa.

Burnsin saavutuksia ei varmaan ole tarpeen luetella. Hänen elämänsä ja uransa kiekkovalmentajana loppui ennenaikaisesti syövän kanssa käytyyn kamppailuun. Kuusi vuotta kestäneen kamppailun aikana Burns näytti toisella tapaa, miten hieno ihminen hän on. Kaksi kertaa hän selätti syövän, mutta syövän uusiuduttua toistamiseen, hän ei ryhtynyt kolmanteen kamppailuun ja raskaisiin hoitoihin, vaan päätti nauttia jäljellä olevasta elinajastaan perheensä ja ystäviensä parissa.

Tässä pari pysäyttävää, kaiken kertovaa kommenttia Burnsilta viimeisten vuosien ajalta:

"As for my career, I always said to my kids 'you don't cry because it's over, you're happy because it happened.' That's the main thing. I'm very happy that it happened."

"Right now, I'm just enjoying the time left. That's what I'm trying to do," Burns said. "The crying and everything, that's all finished. That's over. I told my family, that's it. We've done all that. Let's just enjoy what we have here."

Burns tunnettiin erittäin vaativana, ajoittain suorastaan pelottavana käskyttäjänä. Burnsista huokui kuitenkin aito rakkaus lajiin ja huolenpito joukkueesta. Muiden muassa John Madden ja Mats Sundin ovat nostaneet Burnsin parhaaksi valmentajaksi, joiden alaisuudessa he ovat pelanneet. Maddenin ura lähti todelliseen nousuun Burnsin tultua Devilsin valmentajaksi kesällä 2002, ja valmentajan antaessa Maddenille ison roolin Bobby Holikin lähdettyä huippurahakkaan diilin perässä Rangersiin. Madden totesi, että Burns osasi käsitellä häntä oikealla tavalla - Moni muu valmentaja ei ole tähän pystynyt.

Madden muistelee Burnsia

Eräs Burnsin hienoimmista eleistä, ja häntä kuvaileva liike, oli ottaa Ken Daneyko pelaavaan kokoonpanoon kevään 2003 viimeiseen finaaliotteluun ja laittaa hänet jäälle viimeiselle minuutille, joka jäi Daneykon uran viimeiseksi vaihdoksi.

Burns kommentoi kunnianosoitusta näin:

“You know, it’s tough when you see the 19th hole coming,” Burns said. “But you know, to be able to get him in there one last time, to hoist that Cup, was something for him I’m sure he won’t forget.”

Tribuutti Pat Burnsille nhl.comissa

Bob McKenzien kirjoitus syksyltä

Bobby Mac kertoo koskettavasti Pat Burnsista ihmisenä ja työtoverina. McKenzie pukee sanoiksi sen kunnioituksen ja arvostuksen, jota Burns nauttii. Jutussa käy myös ilmi, mistä Burnsin ja McKenzien toisistaan käyttämät lempinimet Mansbreek ja Gullen Gumble ovat peräisin.

Ja kuten McKenzie toteaa, on todella suuri sääli, ettei Burnsia valittu Hall of fameen hänen ollessa vielä elossa.

Tom Gulitti muistelee Burnsia

Newark Star-Ledgerin uutinen Burnsin poisnukkumisesta

Kiitos vielä kerran kaikesta, Burnsy.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Harmi kun Hockey Hall of Fame ei valinnut Burnsia kesällä legendojen joukkoon. 3 Jack Adamsia kolmessa eri seurassa on kivikova näyttö ja korostaa valmentajan onnistumista. SC siihen vielä päälle.

RIP.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hieno mies ennen kaikkea ja pelkästään siksikin surullinen poismeno, vaikka merkit olivat ilmassa jo kauan. Täytyy veronpalautuksista lohkaista osa jollekin syöpätutkimukselle kun niin usein tuo pirulainen iskee niin kauan, että vahvinkin kaatuu.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils lähti sitten miehissä kylille pyytämään kaikilta anteeksi eikä 5-0-voiton jälkeen jäänyt, perkele, seliteltävää. Devils oli oikeastaan kaikessa Capitalsia edellä ja ansaitsi voittonsa. Totuuden nimissä on sanottava, ettei Capitalsia enää paljoa hotsittanut pelata Arnottin tekemän neljännen maalin jälkeen.

Pat Burnsia ottelun alla muistaneella kotijoukkueella oli lataus kohdillaan ja peli natsasi heti alusta alkaen. Kerrankin Devils sai myös vaivannäöstään palkkioksi maaleja. Kiekko pomppi onnekkaasti Eliaksen maalissa Greenin mailasta Eliaksen rintaan ja siitä maaliin, mutta toisaalta eipä tämäkään maali olisi syntynyt, jollei Patty olisi ajanut maalille ohjaamaan Tedenbyn syöttöä.

Capitalsin otteissa jäin ihmettelemään suorastaan lepsua puolustamista keskialueella ja oman maalin edessä. Diesel-junan nopeudella kolistellut Jason Arnott vei avauserässä kolmea Caps-pelaajaa ja maalivahti Holtbya uittaessaan vanhanaikaisella lukemiksi 2-0. Devilsin neljännessä maalissa Arnott kauhoi irtokiekon tyhjään maaliin kolmen pelaajan katsellessa vierestä. Muutenkin Devils oli ratkaisevasti nälkäisempi kuin vierasjoukkue menemään irtokiekkoihin ja laitavääntöihin. Rumista lukemista huolimatta Braden Holtby oli maalillaan kohtuullisen hyvä, koska ilman muutamaa huippupelastusta Zubrus, Vasjunov, Elias ja Clarkson olisivat tehneet yhden maalin mieheen lisää. Jostain syystä NHL-highlighteissa ei näytetty Holtbyn hienointa torjuntaa, jossa hän ryösti 2-1-hyökkäyksestä maalia yrittäneeltä Eliakselta varman osuman.

Maalinteko on kivaa, mutta suurimman urotyön ottelussa teki Zajacin johtama ketju, jonka takana pelasivat Colin White ja Henrik Tallinder. Viisikon tehtävä oli pysäyttää Ovetshkinin, Bäckströmin ja Seminin maalintekoaikeet ja se onnistui tässä tehtävässä erinomaisesti. Vastustajan ykkösnyrkki ei saanut oikeastaan missään vaiheessa peliään kulkemaan. Lähimmäksi maalia pääsi Ovetshkin, joka kilautti kolmannessa erässä tolppaa. Muutoin ketjun harvat tilaisuudet päätyivät varmasti torjuneen Hedbergin hyppysiin.

Mattias "Macaulay Culkin" Tedenby on tuonut todellisen piristysruiskeen Devilsin hyökkäyspeliin. Viime yön esityksen Tedenby kruunasi veivaamalla rankkarista lukemiksi 3-0. Ketjun konkarit Elias ja Arnott ovat syttyneet pelaamaan kauden tähän saakka parasta peliään sen jälkeen, kun Tedenby nostettiin heidän rinnallensa. Kuudessa ottelussa ruotsalainen väkkärä on takonut tehot 3+2 ja näyttää ottelu ottelulta paremmalta. Vielä on liian aikaista hölistä vuoden tulokas -kisasta mitään, mutta tällaisten otteiden jatkuessa Tedenbya ei voi ohittaa olankohautuksella. Tedenby on vielä täysi raakile pelaajana, kuten moni muukin hänen ikäisensä kaveri, ja on epävarmaa, miten kauan Tedenby jaksaa NHL-vauhdissa. Pienikokoisena pelaajana hän joutuu toistuvasti isompiensa lanaamaksi ja hänen täytyy vielä kypsyä ja kehittyä pelinluvussa, jotta hän pystyy välttämään paremmin kaikkein pahimmat tärskyt. Toisaalta hänen nopeutensa ja arvaamattomat liikkeet tekevät hänestä jo nyt vaarallisen pelaajan ja chéf Eliaksen ruokinnassa paikkoja syntyy taatusti.

Muuta pientä:

- Viime yönä debytoi jälleen yksi Albanyn-apu, Mark Fayne. Hän pelasi ihan mukiinmenevän debyytin ja esiintyi perusvarmasti. Hän oli jo yhdeksäs Devils-pelaaja, joka teki NHL-debyyttinsä tällä kaudella.

- Capitals vaihtoi erikoisella tavalla varamaalivahtia kesken ottelun. Michael Neuvirth oli alun perin merkitty kakkosmaalivahdiksi, mutta ottelun puolivälissä Semeon Varlamov tuli "oikeaksi" kakkosmaalivahdiksi, kun hänen luistimensa saatiin viimein paikalle Newarkiin.

Luettavaa:

MacLean ja Elias muistelevat Burnsia

Kehuja sataa Tedenbylle

Hedberg kokosi rivit
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vilkas otteluviikko jatkuu tänä iltana kotiottelulla Calgary Flamesia vastaan. Capitals-voitto oli makea ja nosti joukkueen itseluottamusta silmissä. Toivottavasti hyvä mieli kantaa myös Flames-otteluun saakka. Myös viikonvaihteen Blues-pelissä oli nähtävissä paljon hyvää erityisesti ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Huono tuuri vei kuitenkin pisteet, mutta minkäs teet.

Flamesin piiskuriksi loikannut Brent Sutter palaa ensimmäistä kertaa Prudential Centeriin kevään 2009 jälkeen. Saa nähdä, millaisen vastaanoton Sutter saa kotiyleisöltä. Ero ei sujunut mitenkään iloisissa merkeissä, vaan katastrofaalisesti päättyneen Canes-sarjan jälkeen Sutter päätti vaihtaa maisemaa.

Devils on saanut juonen päästä yksin sen puolesta, että kentälliset ovat pysyneet jokseenkin samoina jo parin viikon ajan ja ketjukaverit alkavat löytää yhteisen sävelen. Tämä näkyy erityisesti Arnottin ketjun otteissa, johon Mattias Tedenby on kotiutunut oivallisesti. Muutenkin nuorukaisilla on nyt etsikkoaikansa näyttää osaamistaan, koska pelipaikkoja avautuu jälleen viimeistään ensi kaudeksi. Kokoonpanon ja terveystilan jonkinlainen vakiintuminen on mukavaa siitäkin syystä, että nyt on mahdollista alkaa katsella, millaista kiekkoa John MacLean todellisuudessa peluuttaa.

Joukkueen loukkaantumistilanne on edelleen status quo. Pitkäaikaispotilaina ovat Parise, Salvador, Josefson, Fraser ja Salmela. Langenbrunner, Taormina ja Brodeur ovat Devilsin mukaan day-to-day, mutta ei yllättäisi, vaikka Langenbrunnerin kipeä niska olisi oikeasti aivotärähdys, Taorminan nilkka vääntynyt pahasti ja Brodeurilla olisi hermovaurio kädessään.

Devils jatkaa oletettavasti samalla kokoonpanolla kuin Capitalsia vastaan:

Kovaltshuk-Zubrus-Vasjunov
Elias-Arnott-Tedenby
Rolston-Zajac-Clarkson
Pelley-Mair-Gionta

White-Tallinder
Greene-Voltshenkov
Fayne-Corrente

Hedberg
McKenna

Luettavaa Flames-ottelun alla:

Kovyn itsetutkiskelua

Jos Kovy luet jatkoaikaa, niin ota tästä onkeesi: Älä yritä näyttää väärällä tavalla joukkuepelaajalta hakemalla turhaan syöttöjä muodon vuoksi. Kun paikka tulee, hae itse ratkaisua, ja hanki vähintään Zubrusille ja Vasjunoville makea irtokiekko ronkittavaksi.

"Aika herätä"

Kuinka paljon Mattias Tedenby painaa?


Yritän saada viikonvaihteeksi kasaan kauden ensimmäisen neljänneksen joukkue- ja pelaaja-arviot. Sisältö ei varmaan sinänsä yllätä ketään sarjataulukkoa vilkaissutta, mutta kun on tavaksi tullut parin viime kauden aikana tehdä näitä, niin jatketaan lyhytikäistä perinnettä tälläkin kaudella.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Nihkeästi tulivat kaksi pistettä Flamesilta, mutta tulivatpa kuitenkin - Tuloksena kauden ensimmäinen voittoputki! Kovy kävi tekemässä ainoan rankkarimaalin ja Hedberg torjui kaikki kolme liekkimiesten yritystä, joten pisteet jäivät toisen kerran peräkkäin Newarkiin.

Devilsin peli ei kulkenut kuin ajoittain avauserässä, jonka aikana Tedenby sai järjestettyä Devilsin ainoan pelitilannemaalin. Tedenby haki kiekon kulmasta, pyörähteli ja loi itselleen tilaa, kiekko viivaan Voltshenkoville, joka jatkoi Correntelle viereen. Corrente veti fiksusti matalan kudin, josta paluukiekko tuli b-pisteiden väliin ehättäneelle Tedenbylle, jonka laukoma kuti meni Clarksonin jalasta sisään, joten maali merkittiin maalinsuulla painineen Clarksonin nimiin.

Toiseen erään Devils passivoitui vielä enemmän ja tuloksena oli, että erä vietettiin pääasiassa puolustusalueella. Organisoiduista hyökkäyksistä ei ollut tietoakaan, vaan Devils hyökkäsi jatkuvasti kahdella kolmea vastaan tai yhdellä kahta vastaan. Kolmannessa erässä Devils koetti vähän ryhdistäytyä, mutta pyristely ei tuottanut mitään ihmeempää tulosta. Jatkoajalla Patrik Eliaksella oli pari hyvää paikkaa tehdä NHL:n historiaa ja siirtyä yksin jatkoaikamaalien tilastokärkeen. Henrik Karlsson kesti kuitenkin molemmat paikat. Hieman jäi kaivelemaan, ettei Patty onnistunut viimeistelemään osumaa jälkimmäisestä paikasta, jossa hän kaksin tuli Arnottin kanssa klap-klap-syötöillä Flames-nelikon ohi. Arnott tarjoili vielä hyvän paikan maalille, mutta Pattyn veto ei noussut tarpeeksi ja kiekko jäi Karlssonin patjoihin.

Devilsin paras pelaaja, ja samalla mielestäni koko ottelun paras mies, oli Johan Hedberg, joka torjui todella hyvin eikä pomputellut irtokiekkoja toisin kuin kauden alussa. Hedberg torjui muiden muassa Tanguaylta kaksi hyvää paikkaa ja esti myös Iginlan ja Jokisen lähentelyt. Bourquen upealle ohjaukselle hän ei voinut yhtään mitään. Ilman Hedbergin varmaa torjuntatyöskentelyä Devils ei olisi selvinnyt edes jatkoajalle. Tärkeimmät torjunnat Moose esitti toisen erän vaikeilla hetkillä, jolloin Flamesilla oli parhaimmat tilaisuutensa tulla rinnalle ja ohi.

Tämän pelin perusteella ei ole syytä viritellä mitään kriisipuheita. Riittää, kun pelaajat ottavat pään pois perseestä ja pistävät hieman lisää kierroksia koneeseen. Varovainen lähestymistapa Flamesia vastaan oli sinänsä ymmärrettävää, mutta suunnitelma epäonnistui siinä mielessä, että maltillisuus muuttui vaaralliseksi passiivisuudeksi, joka ei tällä kertaa kuitenkaan kostautunut. Hieman paremmalla viimeistelyllä ja onnella Flames olisi vienyt pisteet mukanaan.

Ottelun tähtöset:

*** Johan Hedberg. Pelasi toistamiseen varmoin ottein ja loi itsevarmuudellaan pakeille miellyttävän työympäristön. Otti kiinni kaiken, mikä oli otettavissa.
** Rene Bourque. Teki Flamesin ainokaisen ja oli mielestäni muutenkin pirteä ilmestys Flamesin hyökkäyksessä.
* Anton Voltshenkov. Blokkasi tukun laukauksia ja oli muutenkin vakuuttava omalla alueella. Tällaista perusvarmaa isännöintiä lisää, kiitos.

Otteluraportteja:

Hedbergin johdolla voittoon

Itseluottamus kasvussa

Joukkueen johtohahmoksi nousseen Eliaksen näkemys viime aikojen valonpilkahduksista:

“The biggest difference is when we push the pace and we control the game and control the puck. That doesn’t mean making plays all the time. It’s making smart plays. Do everything under control and with purpose and I think that’s what we’ve been doing better.”

Likainen voitto maistuu
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Mukava huomata että Hedberg alkaa lämpiämään, mitä enemmän saa pelata. Kauden ensimmäisissä peleissä kauhistelin miehen tasoa ja kyselin hiljaa mielessäni, että miksi hänellä maksetaan kovia summia kun taso on tuota luokkaa. Kyseessä oli kuitenkin nähtävästi vain kokeneen pelaajan alkukankeutta. Brodeurin loukkaantumisten takia Hedberg on saanut enemmän peliaikaa ja koko ajan otteet paranevat. Nyt alan ymmärtää, miksi hänelle maksetaan ja kiva tietysti kun lunastaa odotuksia.

Toivottavasti Iljan otteet paranevat onnistumisen myötä. Vaikka tulikin rankkarikisassa niin tärkeä ottelun ratkaissut maali se joka tapauksessa oli. Ilja onkin tällä kaudella erikoistunut ratkaisuihin jatkoajalla ja rankkareilla. Kauden saldo jo kolme voittomaalia 60min pelin jälkeen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
On tämä kyllä yhtä helvettiä.

Kauden alku on tuonut mieleen muinaisen mikkihiiriorganisaation. Miten helevetissä voidaan ryssiä jokainen matsi... Kovy ei osu, Elias ei osu, Parise on poissa, Martylla vaivoja, puolustus vuotaa etc etc. Muutaman tulokkaan kelvot otteet ei paljoa lämmitä, kun sarakkeessa on jo 13 tappiota - eniten koko NHL:ssä.

Nyt kuitenkin näkyy sitä kuuluisaa valoa tunnelin päässä. Kaksi voittoa peräkkäin! Toivottavasti valo ei ole päin näköä puhaltavan luotijunan keulasta lähtöisin... Siitä kuitenkin lähdetään että kahdeksan joukossa ollaan 82 matsin kohdalla, ja sitten kaikki on auki.
 

Devil boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves NJ Devils
Kyllä ihmetyttää kuinka pitkä nuora Loulla on John Macille.

Eilenkin halli oli puoli tyhjä ja toisen erän puolessavälissä siitäkin porukasta lähte vielä puolet menemään loput istuivat apaattisina paikollaan ja mietti mikä on mennyt pirulaisiin. Suuriman metelin hallissa piti muutama sata Montreal fania.

Mielestäni on tullut aika selväksi että tämä Devilsen veteraaniporukka ei ole valmis pelaamaan John Mackille ja mikä tekee asian vielä naurettavan on, että valmentaja syyttelee pelaajia, mutta mielestäni on valmentajan tehtävä valmistaa pelaajat peliin ja jos he epäonnistuvat on valmentaja epäonnistunut tehtävässään on minun mielipide oli syy sitten mikä tahansa

Toinen mielenkiintoinen juttu oli että joukkueen kapteeni Langerbrunner palasi kokoonpanoon ja joukku sukelsi ja syvälle samantien viimeviikkojen suoritustasosta joka sekään ei ollut kovin korkea.

On olemassa vahvoja huhuja että pirulaisten pukukoppi olisi jakautunut kahteen porukkaan, mutta enpä lähde niitä liiemmin tulkitsemaan kun en ole niistä mistään vahvistusta luotettavasta lähteestä löytänyt.

Toinen mielenkiintoinen asia on, että moni sanoo devilsen materiaalilla ei voi pärjätä paremmin, mutta loppuen lopuksi joukkue menetti vain Paul Martinin Kesällä joka oli loukkaantuneena yli puolikautta viimevuonna ja Mottaun. Martin tietenkin oli menetys kiekollisessa pelissä, mutta miehen palveluista ei ollut apua viimekaudellakaan liiemmin Mottau taas on mikä on ja olen edelleenkin tyytyväinen hänen lähtöönsä.
Loukkaantumisia on taas tullut aika lailla tällä kaudella, mutta suurin vaikuttava loukkaantuminnen on Parise tietenkin joka ehdottomasti vaikuttaa joukkueen henkeen ja suoritukseen, mutta muut ovat sitten enemmänkin paikattavissa ja mitä tule Salvadoriin niin kyllähän häntä ehdottomasti olisi kaivannut, mutta tarvii muistaa jos mies olisi ollut terve niin Loun olisi tarvinnut tehdä pelaaja kauppa kauden alussa ja suurella todennäköisyydellä se olisi kohdistunut Salvadoriin.

Joten kun joulukuu on niin availen tietokoneen joka aamu kuin joulukalenterin ja odotan sitä päivää kun ruutu ilmoittaa John MacLean tarinan loppuneen ja Lou tehneen joukkuetta herättelevä kauppa. Tämä kausi ei vielä ole menettetty, mutta aika valuu tiimalasissa uhkaavasti loppuun devilsen kursin kääntämikseksi.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos joukkue häviää jos taidot ei riitä, mutta kun se häviää kun ei jaksa yrittää.

Ja sitten kommentit on pelin jälkeen tasoa "tartee harjotella lisää" tai "ei oltu valmiita peliin" ja on ollut just 4 päivää vapaata. Mitä se valmentajaon tehnyt näitten jätkien kanssa sen neljä päivää.

Devilsen koppi tarvitsee valmentajan joka ottaa luulot pois näiltä ylipalkatuilta veteraaneilta ja näyttää kuka kiskoo ohjaksista.

Kyllä pänniin mennä hallille joka viikko kun tietää että miehet ei edes yritä. Kyllä tämä avautuminen sitten helpottaa.

Go Devils GO!!!!
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Joten kun joulukuu on niin availen tietokoneen joka aamu kuin joulukalenterin ja odotan sitä päivää kun ruutu ilmoittaa John MacLean tarinan loppuneen ja Lou tehneen joukkuetta herättelevä kauppa. Tämä kausi ei vielä ole menettetty, mutta aika valuu tiimalasissa uhkaavasti loppuun devilsen kursin kääntämikseksi.

Jotain kyllä pitää tehdä herätelläkseen joukkuetta. Loukkaantumisia on, mutta kyllä kokeneimpien pelaajien pitäisi näyttää esimerkkiä ja alkaa johtamaan porukkaa kun Parise ei ole nyt mukana ja Kovalchuk ei ole pystynyt kantamaan taakkaa johtaa joukkuetta. Jos pelaajat eivät halua pelata valmentajalle, niin se on sitten valmentaja potkaistava pihalle. Pelaajistoon voisi hankkia ainakin yhden hyvän kiekollisen pakin, joka pystyy hyvään avauspeliin ja pystyy olemaan hyökkäyksen tukena. Ehkä devilsin pienoinen ongelma on ollut ettei pakistosta ole löytynyt moneen vuoteen todellista huippunimeä. Ei tarvitse välttämättä olla nimekäs, mutta kiekollista taitoa tarvitaan. Hyökkääjien taito jää käyttämättä jos syötöt eivät napsahtele oikeaan aikaan lapaan ja kukaan ei ole tukemassa hyökkäystä. Kyllä mä kuitenkin uskon, että se on valmentaja joka ekana lähtee.

Ihmetyttää, kun melkein joka tuutista väitetään devilsin räpellyksen olevan Kovalchukin syytä. Veikkaan, että joukkue on tällä kaudella pienessä murrostilassa kun Brodeurit ja Eliakset alkavat olemaan uransa ehtoopuolella ja uutta runkoa aletaan rakentamaan. Kyllä se vaan on, että Kovalchukin ja Parisen ympärille se joukkue lähdetään rakentamaan, eikä Kovyn sopimus ole mikään virhe. Ainut asia vaan, että se uusi Brodeur olisi löydyttävä...
 

Devil boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves NJ Devils
Päivitellääs tänne näitä devilsen kuulumisia taas vaihteeksi. Tappio, tappio tappio, tappio, siinä niitä sitten olikin.

Anssi Salmela kävi viimeviikolla ottamassa tuntumaa pelaamiseen Albany Devilsen matkassa kahden pelin verran ja merkkautti tilastoihin saldoksi -3 ja ei tehopisteitä, jotenka näyttäisi ainakin tilastojenperusteella olevan valmis pelaamaan Devilsen NHL miehistössä kun sillä ei mullakaan ole tapana merkkauttaa plussia tai pisteitä tililleen. No vitsi vitsinä. Salmela sai kutsun takaisin Devilsen kokoonpanoon Maanataina ja pitäisi nällänäkymin olla pelaavassa kokoonpanossa Keskiviikkona Phonexia vastaan. Toivottavasti miehestä saataisiin vähän apuja devilsen pakiston kiekolliseen osaamiseen.

Salmela valmis tekemään paluun keskiviikkona


Zach Parise sai tuki siteen poius jalasta. Kuusivikkoa leikkauksen jälkeen pariseen tukiside poistettiin ja mie voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen kuntotuksessa. Parise paluuta uumolla aikaisintaan helmikuussa ja jos pirulaisten kausi jatkuu mollivoitoisesti niin tuskin miehen kuntoutumisen kanssa halutaan otta mitään riskejä ja annetaan ajan parantaa paikat kunnolla.
Mitä Parisen sopimusrintamalle kuuluu niin Devilse ei ole vieläkään alkanut sopimusneuvotteluja miehen kanssa vaikka hän itse ilmoittaa olemaan valmis neuvvotteluihin milloin vain. On epäilty, että Lou haluaa saada tehtyä tämän kauden palkakaton kannalta vältämättömät kaupat pois ensin ja pientä hajua ensivuoden Palkkakatosta enenkuin aloittaa neuvottelut Parisen kanssa, mutta tämä nostattaa huolta samalla Devilsen fanipiirissä ettei vain Parise jatkaisi vapaille markkinoille menetettyjen devilspelaajien listaa.

Parisen mietteitä

Lou Lamoriello on herättänyt närästystä Devilsen fanipiiressä tällä ja viimeviikkolla sanomilaan lausunnolla.

"Right now, this is our hockey team, this is our coaching staff, this is where we’re at," Lamoriello said this morning. "I’m not going to get into anymore questions about it."

...

"I think anyone is feeling good about where we stand, but you can’t do anything about what’s transpired," Lamoriello said. "Right now, we have to focus in on Wednesday nights’ game. That’s what we have to get ready for."

Faniet eivät ole olleet tyytyväisiä Devilsen esityksiin ja ovat odottaneet jotakin muutoksia henkettömään pirulaislaumaan, mutta GM on vain toistellut tämä on meidäm joukku ja näillä mennään. Näyttäisikin jo hivenen siltä että myös toimistoväki on valmis heittämään pyyhkeen kehään ja keskittymään seuraavaan kauteenä.

Devils fanin mietteitä tilanteesta

Jos jotain positiivista haluaa tästä hakea niin viime lauantaina oli loppuunmyyty halli todistamassa tätä kärsimysnäytelmää Detroittia vastaan, joten vielä silloin tällön liput käyvät kaupaksi, mutta jos pelit jatkuvat näin niin oletan että se katsojaluku tulee olemaan enimmäkseen sillä 10000 paikkeilla.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Rolston waivereihin, kertoo Bob Mckenzie. Hfboardsilta luin.

No, mitäs mieltä Devils-fanit ovat tästä?

Itselleni yllättävä siirto Devilsiltä, vaikka toki kova liksaa Rolston nauttiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös