New Jersey Devils 2010-11

  • 141 879
  • 375

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Alan pikkuhiljaa taipua tarvittaessa siihen, että kauppatavaraksi päätyisi Langsin lisäksi ehkä jopa Elias tai Parise.


Mitäs mitäs? Että Parisestako luovuttaisiin? Pakko vähän kysellä perusteluja tähän. Parisehan on nykypäivän mr.Devil, joukkueen sielu ja ruumiillistuma viime vuosilta ja parhaat vuodet todennäköisesti vasta edessä. Vaikka Zachilta(kään) ei alkukausi ole mikään täydellinen ollut, niin eihän miestä voi yritteliäisyydestä syyttää. Lisäksi Parise on niitä harvoja pelaajia, jotka on ilmaissut pressitilaisuuksissa kuinka turhautunut on itseensä ja joukkueeseen, kun peli ei kulje. Parisen naamasta on nähnyt, miten kyrpiintynyt hän on tähän tilanteeseen. Mielestäni tämä kertoo siitä aidosta rakkaudesta joukkueeseen, eikä heitä vain sitä perusjargonia, mitä yleensä pelaajilta kuulee: "täytyy vain tehdä enemmän töitä ja laittaa paikoista paremmin sisään jne jne..." Parise on myöskin siitä niitä harvoja pelaajia, ettei koskaan tarvitse pelätä että hän löysäilisi tai laiskottelisi kentällä. Omissa "listoissani" Zach Parise on Devilsin "untouchable"-pelaaja, joka pitäisi pitää Devils-paidassa koko uransa loppuun asti.

Viime yön ottelu Anaheimia vastaan oli aika väkinäistä, mutta tärkeintä oli tietysti voitto. Ensimmäisessä erässä meinasi hermo mennä itse kullakin, kun katseli Devilsin tuhlailevaa ylivoimapeliä. Ottelun neljä ensimmäistä jäähyä taisi mennä Ducks-pelaajalle, mutta maalinteossa ei onnistuttu. Tuntui ettei sitä trafiikkia saatu tarpeeksi maalin eteen ja ettei Devils ollut valmis maksamaan sitä hintaa mikä maalista täytyy maksaa.

Epätoivo vaan nousi kun Devils otti ensimmäisen jäähynsä ja arvatenkin Ducks rankaisi samantien. Blake sai rauhassa hakata kiekkoa maaliin, kun Greene oli vähän pihalla tilanteesta.

Onneksi kuitenkin aika pian tämän jälkeen kapteeni Langenbrunner avasi pitkän kuivan kauden jälkeen maalitilinsä (osui viimeksi maalivahtia vastaan 23 peliä sitten).

Kolmannen erän lopussa 2-1 tilanteessa ottelun "game-seiverin" esitti Parise. Selänne oli ihan vapaana maalin edessä kiekkoa odottaen, kunnes Parise tuli juuri oikeaan aikaan nostamaan Teemun mailaa ettei Teme saanut osumaa kiekkoon. Jos ei Parise olisi ollut tuossa hereillä, niin aika varmasti peli olisi ollut 2-2.

Tänä yönä jatkuu kovalla ottelulla Kingsiä vastaan vieraissa. Etukäteen vähän mietityttää, miten junnupakisto onnistuu Kopitaria, Brownia ja kumppaneita siirtämään maalin edestä. Toivottavasti Marty onnistuu täydellisesti ja hyökkäys käy tekemässä tarvittavat osumat. Erityisesti parannusta toivoisi konkariosaltolta Arnott & Elias.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Kings - Devils 3-1

Olipahan taas esitys. Periaattessa Devils oli pelissä mukana, mutta käytännössä Kingsillä ei juurikaan hätää ollut missään vaiheessa. Jälleen kerran surkea yv oli yksi isoista ongelmista. Kaksi pelin ensimmäistä jäähyä menivät vastustajalle, mutta kunnon paikkoja ei Devils pystynyt luomaan. Tuntuu, ettei Devils saa peliä rauhoitettua tarpeeksi ja koko ajan on vastustaja iholla häiritsemässä. Tämä sitten aiheuttaa luokattomia syöttöjä, yksinpyörimistä tai vetoja suoraan ensimmäiseen mieheen.

Näiden kahden tuhlatun ylivoiman jälkeen Kings sai oman mahdollisuutensa Whiten vispattua kiekon katsomoon. Kingsin ylivoima oli paljon paremman näköistä. Kiekko liikkui nopeasti mieheltä toiselle ja vapaita paikkoja saatiin pelattua helpommin. En tiedä, onko tuo Devilsin alivoima liian passiivista vai miten se vastustajan yv näyttää joka pelissä niin paljon vaarallisemmalta. Kings tietysti teki maalin heti tuosta ensimmäisestä yv:stä ja siinä vaiheessa peli oli 2-0 ja sen pystyi arvata, miten vaikea pelistä taas tulee.

Heti tämän jälkeen Taormina nosti Devilsin maalin päähän rannarilla viivasta. Zubrus teki myös hienoa työtä Quickin edessä peittäen maalivahdin näkyvyyden. Toiveet voitosta kuitenkin murskattiin heti seuraavassa vaihdossa kun Stoll laittoi päädystä pompanneen kiekon ohi Brodeurin, joka seikkaili toisella tolpalla kontillaan.

Kolmanteen erään lähdettiin 3-1 tilanteesta ja siinä vaiheessa Kings jäädytti peliä. Devils vei laukaukset 20-4, mutta todella vaarallisia paikkoja oli vähän. Useimmat vedot lähtivät viivasta ja Quick poimi jokaisen helpon näköisesti. Tuurilla olisi joku voinut pomppiakin sisään, mutta turhautuneella joukkueella harvoin käy hyvä tuuri ja niin tälläkin kertaa jäätiin nuolemaan näppejä 3-1 tappio niskassa.

Jobin postia tuli pelin jälkeen vielä lisää kun Parise oli loukkaantunut ottelun toisessa erässä. Itseltä meni tuo tilanne ihan ohi, mutta Parise ei siis pelannut ollenkaan kolmannessa erässä ja kärsii "lower-body injurista". Hänet on lennätetty takaisin New Jerseyyn eikä siis pelaa maanantai-tiistai -välisenä yönä pelattavassa Vancouver-ottelussa.

Devils on tällä hetkellä Idän viimeisenä 7 pisteellään. Matkaa pudotuspelipaikkaan on vasta 4 pistettä, mutta Devils on pelannut kahdeksatta sijaan pitävää Rangersia enemmän kaksi ottelua. Seuraavat kaksi matsia Vancouveria ja Chigacoa vastaan vieraissa. Jos näistä peleistä tulee yksikin piste, niin tyytyväinen voi olla. Näiden kahden "tappopelin" jälkeen tuleekin vastaan Rangersia, Sabresia ja Oilersia joten näissä peleissä olisi suotavaa pisteitäkin kerätä.

Eipä tämä tilanne kaikessa kurjuudessaan kyllä hurraa-huutoja herätä.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Eipä tämä tilanne kaikessa kurjuudessaan kyllä hurraa-huutoja herätä.

Eipä niin. Tätä peliä en livenä katsellutkaan, kun ei edelliseltä yöltä vain jaksanut. Mutta luultavasti samaa puutunutta vääntämistä.

Tarkoistin muuten tuolla Parise hommalla sitä, että voisi olla Pariselle ja Devilsille loppujen lopuksi hyvä homma jos tiet eroaisivat. Varsinkin nyt kun Kovyn kanssa on tuo megalappu. Parise on ansaitsisi olla SE huomion keskipiste joukkueessa ja hänen tulisi olla pisteillä tämän tästä, vaikka joukkueella ei kulkisikaan. Ja tosiaan hänestä voisi saada jotain järkevää tuonne D-osastolle.

Saakohan tuosta nyt mitään selvää?
 
Jobin postia tuli pelin jälkeen vielä lisää kun Parise oli loukkaantunut ottelun toisessa erässä. Itseltä meni tuo tilanne ihan ohi, mutta Parise ei siis pelannut ollenkaan kolmannessa erässä ja kärsii "lower-body injurista". Hänet on lennätetty takaisin New Jerseyyn eikä siis pelaa maanantai-tiistai -välisenä yönä pelattavassa Vancouver-ottelussa.

Mitään lisätietoa asiasta ei ole kuulunut, mutta ensitietojen mukaan Parisen polvi saattoi mennä oikein pahasti rikki. Toiset puhuvat kauden päättävästä vammasta ja toiset toivovat kädet ristissä ettei sieltä mitään pahempaa löydy. No eipä tämä ainakaan helpota Devilsin synkkää alkukautta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Parise menee huomenna tapaamaan lääkäriä ja todennäköisesti huomenna tulee lisätietoja vamman vakavuudesta. Se kuitenkin tiedetään, että sama vamma on vaivannut Parisea elokuusta asti eikä hän ole pystynyt pelaamaan kunnolla, koska vamma on tuntunut joka pelissä.

Tässä siis yksi syy sille, miksei alkukaudella ole nähty sitä ihan tuttua Zachia. Vähän kyllä herää kysymys, miksi miestä on peluutettu, jos kipua tuntuu joka pelissä.. No eiköhän asiaa ole mieheltä itseltään kysytty ja lääkärin kanssa pohdittu että kannattaako pelata ja on tultu siihen tulokseen ettei se pelaamista estä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Jahans, näyttäisi sitten siltä että Parisesta päästiin, mutta vaihdossa ei kyllä tullut muuta kun tilaa capiin.

Vituttaa niin, ettei veri kierrä päässä. Ei ole todellista tämä Devilsin tuuri! Stana! Jännä nähdä kuinka pitkä saikku tulee ja oliko peräti Zachin viimeinen peli paholaispaidassa. Eikös sopimus ole katkolla? (ei nyt jaksa tarkistaa)...


Nyt viimeistään Lou ässät hihoista ja nopiaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Canucksilta tuli melko odotetusti nekkuun ja 3-0-lukemat olivat kieltämättä kirvelevät. Devils sai aikaan laukauksia ja pari hyvää mylläkkää, mutta taas kerran viimeistely ontui hyvissäkin paikoissa tai ratkaisua yritettiin vähän mistä sattuu. Canucks taas rankoi Devilsin virheistä.

Matt Taormina oli epäonnen soturi kahdessa ensimmäisessä maalissa. Ensimmäinen maali syntyi, kun tulokas menetti tasapainonsa maalin takana, ja Torresin maalissa avusti myös Yannik Hansen, joka ajoi maalille ja vei Brodeurin mailan mennessään. Toisessa maalissa kiekko kimpoili Keslerin ja Taorminan luistimissa ja Kesler pääsi lyömään kiekon ohi hölmistyneen Brodeurin. Kolmas maali tuli rankkarista, jonka Henrik Sedin sai karattuaan kiekon hukanneelta Colin Whitelta.

Zach Parise menee siis polven tähystysleikkaukseen ja sen myötä hänen polvivaivojensa vakavuus selviää. Mitä tahansa tutkimuksissa selviääkään, vamma on syytä hoitaa perusteellisesti kuntoon. Muistissa ovat Paul Martinin käsivamman hoidon täydellinen epäonnistuminen viime kaudella ja Jamie Langenbrunnerin (omaehtoinen) paluu liian aikaisin pelaamaan polvivamman jäljiltä playoffeissa 2009.

Joo-o. Mutta onhan melkoinen näky tuo Devilsin saikkulista, taas kerran.

Koodi:
Parise: Polvivamma, toipumisaikataulu avoin. 
Salvador: Aivotärähdys, toipumisaikataulu avoin. 
Salmela: Polvivamma, toipumisaikataulu avoin. 
Rolston: Nivustyrä, toipunee vielä ainakin kuukauden päivät.
Josefson: Sormivamma, toipunee pelikuntoon 6-8 viikkossa.
Fraser: Murtunut käsi, toipunee pelikuntoon noin neljässä viikkossa. 
Corrente: Murtunut käsi, toipunee pelikuntoon noin kahdessa viikkossa. 
Voltshenkov: Murtunut nenä ja niskavamma: Palannut jääharjoitteluun.

Expertti, ota ihan löysin rantein. Aika paljon saa tapahtua seuraavien kuukausien aikana, jos Kings-ottelu oli Parisen viimeinen Devilsin riveissä. Hän on rfa-pelaaja ensi kesänä ja on toistuvasti ilmaissut halukkuutensa jatkaa Devilsissä. Jos Kovyn sopimuskuvioissa ei olisi mennyt näin kauan, Pariselle olisi todennäköisesti tehty jo jatkosoppari. Muutenkin tässä on vielä miltei vuosi aikaa hieroa sopimus kuntoon ennen kauden 2011-2012 alkua eli mitään kiirettä jatkopahvin tekemisen kanssa ei ole missään muualla kuin sensaatiohakuisten toimittajien luomassa kuplassa. Toisaalta, mitäpä sitä käymään vakavia neuvotteluja, kun ei Parisella ole edes vielä uutta agenttia nimettynä.

Devilsin tila ei todellakaan herätä hurraa-huutoja, mutta kaiken synkkyyden keskellä on hyvä muistaa, että meneillään olevasta Lännen-kiertueesta ei olisi muutenkaan kannattanut odottaa mitään paraatimarssia, vaikka Devils olisi saanutkin jalkeille terveen miehistön ja peli olisi ollut paremmin uomissaan.

Yhtä kaikki meneillään on Devilsin historian surkein kauden aloitus ja joukkueen tekemät säälittävät 20 maalia 13 pelissä kertoo kaiken oleellisen punamustien lamasta. Devils elää seuraavien muutamien viikkojen aikana kautensa kannalta ensimmäisiä kohtalonhetkiä. Kurssi olisi pystyttävä kääntämään voitolliseksi vaikka väkisin, koska muuten joulun jälkeisille viikoille jää liikaa kirittävää ja tuolloin pisteiden ottaminen on usein vaikeaa, koska elämästä ja kuolemasta kamppailevia joukkueita on vastassa illasta toiseen.

Jos tästä loukkaantumissumasta haluaa hakea jotain positiivista, niin ratkaisijan viittaa on tarjolla ja pääseepä Kovaltshuk koettamaan uudelleen Travis Zajacin rinnalla ja tällä kertaa vasemmalla laidalla, jos se maalivira vaikka löytyisi siltä puolelta.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos tästä loukkaantumissumasta haluaa hakea jotain positiivista, niin ratkaisijan viittaa on tarjolla ja pääseepä Kovaltshuk koettamaan uudelleen Travis Zajacin rinnalla ja tällä kertaa vasemmalla laidalla, jos se maalivira vaikka löytyisi siltä puolelta.

Itsellä on juurikin se kutina, että tämä Parisen loukkaantuminen avaa Kovalchukille lähes rajattoman roolin vasemmassa laidassa ja tämä saanee ainakin Iljan takaisin omille raiteilleen. Jos vaikka vetäisi joukkueenkin perässä.

Olisiko ideaa suunnitella Parisea sentteriksi joskus tulevaisuudessa? Eikös mies ole sentteri joskus ollut?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tosiaan, Pariselta leikataan osittain revennyt nivelkierukka hänen oikeasta polvestaan. Polvivaiva oli syntynyt alun perin jo elokuussa, ja Kings-ottelussa tapahtunut törmäys Kyle Cliffordin kanssa pahensi vammaa niin, että Parisen oli pakko mennä tutkimuksiin. Mielestäni on ehdottomasti parempi, että vamma hoidetaan nyt kuntoon eikä Parise koeta pelata vajaakuntoisena - Nyt myös tuli valaisu sille, miksi hän näytti niin tuskaiselta eikä ollenkaan omalta iloiselta itseltään.

Olisiko ideaa suunnitella Parisea sentteriksi joskus tulevaisuudessa? Eikös mies ole sentteri joskus ollut?

Yksittäisiä vaihtoja lukuunottamatta Parise ei ole pelannut keskushyökkääjänä sitten yliopistosarjan. Parisen ja Zajacin toimii niin hyvin, ettei tätä linkkiä kannata hajottaa, enkä muutenkaan jaksa uskoa, että Parise vaihtaa laidasta keskelle.

Ylilääkäri Lou Lamoriello kertoi myös ilouutisia: Anton Voltshenkov pelaa mahdollisesti jo perjantaina paikallispelissä Rangersia vastaan. Battle of Hudsonin jälkeen joukkue saa neljä päivää kaivattua lepoa ja aikaa sommitella kokoonpanonsa kuosiin. Yksin Voltshenkovin paluu auttanee jo paljon, koska sinänsä mallikkaasti taistelleiden tulokkaiden kuormitus kevenee.

Bobby Holikin näkemys: Kovaltshukin sopimus oli virhe
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina

Vaikka Kovalchukilla ei uraltaan tähän mennessä ole juuri muita näyttöjä kuin kovia runkosarjamaalimääriä huonossa joukkueessa ja puolustusvelvoitteettomassa roolissa, niin eiköhän hän yli 80 pisteen kausia tule pelaamaan vielä Devilsissäkin. Cap hittiin nähden ihan kelvollinen pelaaja.

Toinen asia sitten on se, että kaipasiko Devils Kovalchukin tyylistä pelaajaa, sopiiko hän seuran identiteettiin. Mielestäni sopimustarjous Kovalchukille oli Devilsiltä ensisijaisesti jotain muuta kuin urheilullinen päätös - seuralle keulakuva ja halli täyteen. Kilpailu vain on nykyisin NHL:ssä niin kovaa, ettei joukkueen rakentamisessa ole varaa antaa vähääkään tasoitusta muille. Devilsin menestys on perustunut aina muuhun kuin supertähtiin ja hyökkäyspeliin.

Lisäksi joukkueen sisäinen dynamiikka lienee kovilla, kun johto niin kovasti rakentaa jeesuksen statusta ulkopuolelta tuodulle pelaajalle, vaikka omasta takaa olisi ollut (omasta mielestäni pelaajana vähintään samaa tasoa Kovalchukin kanssa oleva, joskin pelityyliltään tyystin erilainen) Zach Parise.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielestäni sopimustarjous Kovalchukille oli Devilsiltä ensisijaisesti jotain muuta kuin urheilullinen päätös - seuralle keulakuva ja halli täyteen.

Eipä tuossa hallin täyteen saamisessa olla ainakaan New Jerseyn suunnalla vielä onnistuttu kovinkaan hyvin. Yleisökeskiarvo 5 ensimmäisestä kotiottelussa on vaivaiset 14,002 kun viime kaudella Devilsien kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 15,535.

Jos on mennyt peli sekaisin Kovalchukin myötä, niin näyttäisi myös yleisöä kadonneen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mää en vertaisi noita alkukauden lukuja ollenkaan viime kauden kokonaismääriin, kun tässä on pyörinyt vielä baseball ja jefu-seasonkin jatkuu. Loppukaudesta on mielestäni aina suurempia yleisömääriä NHL:ssä. Pitäisi verrata muiden alkukausien lukuja tämän alkukauden lukuhin, niin voisi saada paremman käsityksen tilanteesta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mää en vertaisi noita alkukauden lukuja ollenkaan viime kauden kokonaismääriin, kun tässä on pyörinyt vielä baseball ja jefu-seasonkin jatkuu. Loppukaudesta on mielestäni aina suurempia yleisömääriä NHL:ssä. Pitäisi verrata muiden alkukausien lukuja tämän alkukauden lukuhin, niin voisi saada paremman käsityksen tilanteesta.

No viime kaudella 5 ekassa pelissä Devilsien kotiareena oli loppuunmyyty kaksi kertaa, kerran oli vähän reilu 15,000 yleisöä ja kaksi kertaa hieman vajaat 14,200 yleisöä. Kertaakaan ei ollut noin vähää yleisöä kuin tämän kauden yleisökeskiarvo on toistaiseksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No viime kaudella 5 ekassa pelissä Devilsien kotiareena oli loppuunmyyty kaksi kertaa, kerran oli vähän reilu 15,000 yleisöä ja kaksi kertaa hieman vajaat 14,200 yleisöä. Kertaakaan ei ollut noin vähää yleisöä kuin tämän kauden yleisökeskiarvo on toistaiseksi.

Ok. Uuden arenan "viehätysefektejä" nuo pari ensimmäistä varmaan. Mutta eipä ole tosiaan Ilja katsomoita täyttänyt, eikä varmaan tuo jatkuva häviäminenkään siihen auta.
 

Devil boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves NJ Devils
Ok. Uuden arenan "viehätysefektejä" nuo pari ensimmäistä varmaan. Mutta eipä ole tosiaan Ilja katsomoita täyttänyt, eikä varmaan tuo jatkuva häviäminenkään siihen auta.

Eipä se areena enään uusi ollut viimekauden alussa. Jos tosiasiohin mennään niin kyllä tuo joukkueen huono suoritustaso on vaikuttanut lipunmyyntiin. Käsittääkseni kausikortit kävivät kaupaksi hivenen vilkaammin kuin ennen, mutta joukkueen takkuileva peli ei ole edistänyt irtolipunmyyntiä. Lisäksi alkukauden lipunmyyntiin todellakin vaikuttaa tuo Baseball joka on urheilussa amerikan pyhä lehmä ja nyt kun Yankees on pihalla niin ihmisillä on taas aikaa lähteä kiekkopeleihin. Jenkkifutistahan pelataan sitten pitkälle ensvuoden ja pelejä on vain kerran viikossa toisin lippujen hinnat ovat aika kalliit joten tätä kautta kaippa silläkin oma vaikutuksensa on. Mutta olihan se ensimmäinen kotipeli tänävuonnakin loppuun myyty.

Mitä peliin muuten tulee niin entiedä itkisikö vai nauraisiko voiko tämä vielä kaaottisemmaksi muuttua vai joko valo pilkoittaa kulmantakaa?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Lisäksi alkukauden lipunmyyntiin todellakin vaikuttaa tuo Baseball joka on urheilussa amerikan pyhä lehmä ja nyt kun Yankees on pihalla niin ihmisillä on taas aikaa lähteä kiekkopeleihin.

Toisaalta viime vuonna luulisi vaikuttaneen vielä enemmän, kun Yanks pelasi worldseriesiä ja pelejä oli jopa samoina päivinä. Sen huomasin ite paikanpäällä viimesyksynä. Yleisomääräksi ilmoitettiin 14182, mutta mutuna paikalla oli varmaan 11-12000. Väittäisin, että nyt puhutaan tosiaankin huonon menestyksen tuomasta yleisökadosta.

Olen myös ymmärtänyt, että kausareita olisi myyty reippaasti viime kautta enemmän ja siihen on varmasti syynä Ilyan signaus...?
 

TML

Jäsen
Mites se Scott Gomez aikoinaan Devils-paidassa pelatessaan sanoi?
"Devils-fanit ovat hemmoteltuja ja näyttäytyvät vain silloin kun joukkue menestyy."
No ei ollut tarkoitus provoilla, muistin vain tuon kommentin aikojen takaa. Ja Devils-faneja ei luultavasti kiinnosta paskan vertaa mitä loikkari-Gomez on asioista mieltä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vaikka Kovalchukilla ei uraltaan tähän mennessä ole juuri muita näyttöjä kuin kovia runkosarjamaalimääriä huonossa joukkueessa ja puolustusvelvoitteettomassa roolissa, niin eiköhän hän yli 80 pisteen kausia tule pelaamaan vielä Devilsissäkin. Cap hittiin nähden ihan kelvollinen pelaaja.

"Cap hittiin nähden ihan kelvollinen pelaaja." Kiitos päivän makeimmista nauruista.

Toinen asia sitten on se, että kaipasiko Devils Kovalchukin tyylistä pelaajaa, sopiiko hän seuran identiteettiin. Mielestäni sopimustarjous Kovalchukille oli Devilsiltä ensisijaisesti jotain muuta kuin urheilullinen päätös - seuralle keulakuva ja halli täyteen. Kilpailu vain on nykyisin NHL:ssä niin kovaa, ettei joukkueen rakentamisessa ole varaa antaa vähääkään tasoitusta muille. Devilsin menestys on perustunut aina muuhun kuin supertähtiin ja hyökkäyspeliin.

Jos Kovaltshuk pelaa Devilsissä näitä mainitsemiasi yli 80 pisteen kausia vaikkapa kymmenen kappaletta ja samalla on joukkueen vetonaula, niin eiköhän hänen panoksestaan ole saatu nauttia niin kaukalossa kuin fanituotemyymälässä.

Mikä on sitten tuo Devilsin identiteetti? Se tuntuu olevan hakusessa joukkueella itselläänkin. Kuten tässä ketjussa tuli jo taannoin turistua, niin joukkue on keskellä sukupolvenvaihdosta ja uudet naamat osaltaan määrittävät joukkueen identiteettiä uusiksi.

Ajat muuttuvat ja 1990-luvun "Devils-kiekosta" on jäljellä enää riippeet eli Brodeur ja Elias. Enää Devils ei voi luottaa raudanlujaan puolustukseensa samaan tapaan kuin 15 vuotta sitten, jolloin joukkuetta johti muuan Scott Stevens kera Niedermayerin ja Daneykon. Peli on muuttunut ja mikään joukkue ei voi perustaa peliään siihen, että se tekee 1-2 maalia ja varjelee maaliaan.

Lisäksi joukkueen sisäinen dynamiikka lienee kovilla, kun johto niin kovasti rakentaa jeesuksen statusta ulkopuolelta tuodulle pelaajalle, vaikka omasta takaa olisi ollut (omasta mielestäni pelaajana vähintään samaa tasoa Kovalchukin kanssa oleva, joskin pelityyliltään tyystin erilainen) Zach Parise.

On selvää, että Kovaltshukin ympärille rakennetaan tulevina vuosina, mutta kuka Devilsin johdossa sitten on tekemässä Kovaltshukista vapahtajaa? Tämän haluaisin todella kuulla.

Kovaltshuk itse on todennut ainoastaan haluavansa olla voittavassa joukkueessa ja se hänelle varmasti suodaan. Kovy on osoittanut joukkuepelaajan elkeitä heti saapumisestaan lähtien: Hän on puolustanut Martya, jos joku on ajanut tämän päälle ja tarjosi Brian Rolstonille paikan iskeä uransa 700:nnen pisteen, vaikka olisi voinut vetää itsekin. Muiden juhliessa osumaa, Kovy kävi hakemassa kiekon Rolstonille.

Muutenkin tuo kysymyksenasettelu on aika erikoinen. Tätä omituista käyttäytymistä on ollut liikeellä muuallakin. Detroit meni kiinnittämään pitkillä sopimuksilla sekä Zetterbergin että Datsjukin, tai Pittsburgh sekä Crosbyn että Malkinin, vaikka toisessa olisi ollut johtajaa ihan tarpeeksi.

Kuten tässä on jauhettu läpi kesän ja syksyn: Ilja Kovaltshukin tasoisia pelaajia ei tule Devilsin ulottuville edes joka kymmenes vuosi, kun tiedetään, ettei joukkue ainakaan Lamoriellon ollessa puikoissa myy tähtiään ja ala "jälleenrakentamaan".

Tietenkin joukkueen sisäinen dynamiikka muuttuu, kun koppiin tulee uusi johtohahmo, ja menee aikaa ennen kuin joukkue hitsautuu yhtenäiseksi. Miksi tämä pitäisi nähdä jotenkin huonona asiana, kun tiedetään, että Devilsin ydinporukka on ikääntymässä eikä Brodeurilla, Eliaksella, Langenbrunnerilla ja Whitella ole enää kovin montaa pelivuotta jäljellä? Parempi kärsiä väistämättömät kasvukivut heti tuoreeltaan eikä alkaa etsiä pelillisiä johtajia siinä vaiheessa, kun vanha kaarti jättää NHL-kaukalot.

Ainakaan pelaajia ei ole tuntunut haittaavan, että Kovy on joukkueessa. Esimerkiksi Martin Brodeur on äitynyt toistuvasti kehumaan Kovyn hankintaa ja hän on ollut aidosti innostunut siitä, että Lamoriello sai kiinnitettyä Kovyn vuosiksi eteenpäin. Kovyn hankintaa pitää nimenomaan tarkastella pitkäaikaisena hankintana. Aivan samalla tavalla Scott Stevensillä meni aikaa ennen kuin hän sopeutui osaksi joukkuetta ja muuttui kiinteäksi osaksi Devilsiä. Jää nähtäväksi, mikä on Kovyn vaikutus Devilsin menestykseen. Devils on luonnollisesti ottanut ison riskin, mutta niin tekee mikä tahansa joukkue, joka alkaa rakentaa joukkuetta tiettyjen yksilöiden ympärille.

Mites se Scott Gomez aikoinaan Devils-paidassa pelatessaan sanoi?
"Devils-fanit ovat hemmoteltuja ja näyttäytyvät vain silloin kun joukkue menestyy."
No ei ollut tarkoitus provoilla, muistin vain tuon kommentin aikojen takaa. Ja Devils-faneja ei luultavasti kiinnosta paskan vertaa mitä loikkari-Gomez on asioista mieltä.

Gomezin sanomisissa oli toki se vinha perä, että hänen aikanaan Devils pelasi Continental Airlines Arenalla, jonne piti lähteä varta vasten oikeastaan mistä päin tahansa, ja areenan sijainti ja liikenneyhteydet rajoittivat varsinkin satunnaisten kävijöiden määrää. Prudential Centerin sijainti puolestaan on mitä mainioin.

Devils on perinteisesti myynyt toistuvasti loppuun ainoastaan kourallisen pelejä eli divisioonavihollisia Rangersia, Flyersia ja Penguinsia vastaan sekä Habsia vastaan. Muutoin yleisömäärä on vaihdellut voimakkaasti joukkueen menestyksen sekä mahdollisten kampanjoiden mukaan.

Sitten vielä pari sanaa illan pelistä. Toivottavasti Devils päättää vieraskiertueensa kunnialla ja pistää kaiken likoon. Hawks on yhtä lailla siipirikkona tällä hetkellä ja se kenties helpottaa vieraiden iltapuhdetta. Voittoa olisi pelkkää plussaa, ja minulle ainakin riittää se, että Devils yrittää alusta loppuun saakka, kävi miten kävi.

En tiedä, pitäisikö toivoa Devilsille ylivoimia vai viidellä viittä vastaan -pelaamista. Devilsin viimeistely on rykinyt pahasti riippumatta tilanteesta, ja aiempina vuosina kohtuullisen tehokkaasti toiminut viidellä viittä vastaan -pelaaminen on ollut aivan kamalaa tällä kaudella. Tämä tosin menee pitkälti puolustusta rokottaneen loukkaantumissuman piikkiin.

Devilsin kokoonpano on Tom Gulittin mukaan tällainen:

Kovaltshuk-Zajac-Langenbrunner
Elias-Arnott-Zubrus
Pelley-Mair-Clarkson
Mills-Sestito-Vasjunov

White-Tallinder
Greene-Eckford
Magnan-Grenier-Taormina

Brodeur
Hedberg
Pelley-Mills-Sestito
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Dodii, Martyn vuoro liittyä loukkaantuneiden kirjoihin. Saas nähdä kuinka vakva vamma tällä kertaa. Nyt kritisoitu kokeneen kakkosveskan hankinta tuntuukin ihan hyvältä.

Voitto hallitsevasta mestarista oli ihan hyvä juttu tuolla nipulla. Kaksi viimeista maalia tyhjiin, joten ei hyökkäyspeli ihan noin hyvin toiminut, mitä lukemat alkaa ymmärtää.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Chicagossa Devilsiltä nähtiin pienoinen ryhtiliike erityisesti parjattujen veteraanien osalta. Jason Arnott, Patrik Elias ja Jamie Langenbrunner pelasivat vahvasti ja pitkästä aikaa saivat myös tehomerkintöjä. Muita onnistujia olivat Andy Greene, Colin White ja Rod Pelley. Totuuden nimissä on sanottava, ettei peli vieläkään mitään kaunista ollut, mutta tässä tilanteessa tyylipisteet ovat sivuseikka. Kaksi pistettä olivat elintärkeät varsinkin itseluottamuksen ylläpitämisen kannalta.

Ilahduttavinta oli, että Devils pystyi pitämään pakan kasassa, vaikka Hawks tuli kahden maalin takaa rinnalle. Kovin usein tällä kaudella joukkueen itseluottamus on valunut hihansuusta ulos, kun vastustaja on saanut maalin tai kaksi. Tällä kertaa yritteliäisyys palkittiin, kun Brad Mills vei irtokiekon Duncan Keithin jaloista ja veti nollakulmasta kiekon Turcon jalan kautta maaliin. Jo tätä ennen Zajacilla ja Langenbrunnerilla oli erinomaiset paikat iskeä osumat, mutta Cullimore peitti Zajacin vedon ja Langsin veto epäonnistui kiekon pyörittyä lavassa.

Devils suoristi selät 2-4-osuman jälkeen ja niinhän siinä kävi, että peli meni uudelleen tiukaksi, kun Kovaltshukia ei kiinnostanut kiirehtiä auttamaan puolustusta, ja Stalberg pääsi sutimaan kiekon maaliin. Andy Greene päätti Hawksin pyristelyt lopullisesti vippaamalla kiekon keskialueelta tyhjään maaliin.

Devils käytti ottelussa käytännössä vain kolmea ketjua ja kolmannessa erässä MacLean sekoitti koostumuksia oikeastaan vaihdosta toiseen. Ainoastaan Zajacin johtama ykkösketju pysyi läpi ottelun koossa lukuunottamatta erikoistilanteiden jälkeisiä vaihtoja.

Ottelun dramaattisin hetki oli, kun Martin Brodeur joutui jättämään ottelun kesken saatuaan perättäin osuman oikeaan olkapäähänsä Kanen kudista ja tämän jälkeen Brouwerin mailasta. Marty kommentoi ottelun jälkeen, että hän pystynee pelaamaan jo perjantaina Rangersia vastaan. No, katsellaan nyt vielä, miten on. Brodeurin kaudella 2008-2009 kärsimän käsivamman julkinen diagnoosi oli alun perin ruhje olkapäässä.

Toisaalta, jos Johan Hedberg pelaa kuten eilen, ei Devils häneen kaadu. Hän piti joukkuetta pystyssä toisen erän lopun vaikeilla hetkillä, kun isännät painoivat päälle ja saivat pelata perättäisiä ylivoimia. Toki Hedbergin taa meni kolme osumaa, mutta häntä ei voi syyttää yhdestäkään takaiskusta. Ensimmäinen maali meni Whiten mailasta sisään, toisessa kiekko katosi silmänräpäyksessä hedbergiltä ja Pisani sai laittaa kiekon maalin kulmalta sisään. Kolmannessa osumassa White ei saanut sudittua kiekkoa ajoissa jaloistaan pois ennen paikalle rynnännyttä Stalbergia, joka tökkäsi kiekon maaliin.

Luettavaa:

Brad Millsin tunnelmia

Hedberg kesti kovassa paikassa

Pitkään tätä fraasia on joutunut panttaamaan, mutta nyt on todella paikallaan sanoa: Tästä on hyvä jatkaa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Battle of Hudson 2010-2011 edition, part two

Tänään on vuorossa toinen näytös paikallisvihollisten Devilsin ja Rangersin kohtaamisissa. Devils on edelleen vailla kotivoittoa ja joukkue janoaa kahta kotipistettä ja kruunuksi paikallisvastustajansa päänahkaa.

Kotijoukkueella on allaan makea vierasvoitto Chicagosta, jossa joukkue näytti hieman selkärankaa ja elonmerkkejä. Ilahduttavinta oli veteraanihyökkääjien ryhtiliike ja varsinkin kaksikon Elias-Arnott yhteisen sävelen tapailut otelaudalla. Puolustuksessa kaksikko Greene ja White tekivät leijonan lailla töitä ja blokkasivat muun muassa yhteensä kymmenen laukausta.

Ensimmäinen kohtaaminen Madison Square Gardenissa päättyi Rangersin 3-1-kotivoittoon. Tämän ottelun alla Devilsiä tuskin tarvitsee herätellä katsomokomennuksilla, vaan jokainen ukko näyttää sisäistäneen selkäytimeen asti joukkueen tilanteen. Devilsillä ei ole varaa antaa tasoitusta pisteissä, vaan voittoja on alettava kerätä keinoilla millä hyvänsä.

Illalla nähdään jälleen muutamia monivuotisia kaksinkamppailuja: Marty-Henkka, Dubinsky-Zajac ja Avery-Muu maailma. Toivottavasti Devils keskittyy tällä kertaa paremmin pelaamiseen eikä lähde juoksemaan Averyn perässä. Voltshenkov ja White todennäköisesti käyvät tutustuttamassa tämän iloisen pörriäisen Prudential Centerin laitamainoksiin, mutta jääköön enempi tuttavuuden hierominen tähän.

Lyhyt toivelista otteluun:

- ylivoimaosumia
- rohkeutta yrittää ratkaisuja
- kävi miten kävi, täysillä alusta loppuun
- voitto

Devils lähetti Albanyyn Tim Sestiton ja Tyler Eckfordin. Tilalle nostettiin alkukauden ilopilleri Albanysta, Stephen Gionta, ja Patrick Davis. Eckford ei juuri saanut peliaikaa neljässä pelaamassaan ottelussa ja Sestito puolestaan joutui tavallaan waiver-sääntöjen uhriksi. Jos hän olisi pelannut vielä yhdessäkin ottelussa, hän olisi joutunut menemään farmiin waivers-listan kautta.

Stephen Giontalle, jos kelle, suon ilomielin mahdollisuuden pelata muutaman ottelun NHL:ssä. Hän ollut monen vuoden ajan todella esimerkillinen pelaaja Devilsin AHL-joukkueessa. Stephenin kiekkoilijan lahjat eivät ole yhtä hyvät kuin isoveljellään Brianilla, mutta sydän sykkii vähintään yhtä voimakkaasti. Suotta ei Stepheniä ole valittu Albanyn kapteeniksi tälle kaudelle.

Eckfordin lähettäminen farmiin tietää käytännössä sitä, että Anton Voltshenkov palaa tänään tositoimiin, ja samalla Parise pistetään pitkäaikaispotilaiden LTIR-listalle. Devilsille tämä on todella tärkeää, koska puolustus on ollut paha murheenkryyni viime viikkoina - Oikeastaan siitä lähtien, kun Voltshenkov kärsi vammansa kauden toisessa ottelussa. Saa nähdä, miten MacLean peluuttaa venäläistä tänään, mutta totuttelun jälkeen haluaisin nähdä tällaiset parit jäällä:

Greene-Voltshenkov
White-Tallinder
Magnan-Grenier-Taormina

White ja Taormina pelasivat ihan mukavasti parina, mutta Henrik Tallinderista on saatu paremmin tehoja irti, kun hän on pelannut jonkun veteraanin parina. Andy Greene ei tällä kaudella vielä ole ollut niin tehokas hyökkäyspäässä kuin häneltä olisi voitu odottaa, mutta puolustuksessa hän on pelannut hyvin. Voltshenkovin rinnalla Greenestä saadaan enemmän irti hyökkäyspäässä, kun Andyn ei tarvitse varmistella ja katsoa pakkiparinsa perään.

Lou Lamoriello kommentoi Tom Gulittille, että Martin Brodeur on mitä todennäköisimmin pelikunnossa Rangersia vastaan. Hawksia vastaan kyynärpäähän tullut tärsky oli ilmeisesti vain hermoon osunut kova tälli, jonka vuoksi Martyn kilpikäsi meni hetkellisesti voimattomaksi.

Star-Ledgerin ennakointia Rangers-peliin

Loukkaantumistilanteesta sen verran, että Brian Rolston ja Anssi Salmela ovat aloittaneet jääharjoittelun. Molemmat ovat toki vielä viikkojen päässä pelikuntoon toipumisesta, mutta jotain valoa tunnelin päässä näkyy sentään. Myös Matt Corrente on saanut luvan harjoitella ja hän palaa mahdollisesti tositoimiin jo ensi viikolla.

PS. Patty, high glove.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vedetäänpä ennakointia uusiksi. Martin Brodeur ei olekaan tänään pelikunnossa. Aamujäillä kilpikäsi oli edelleen liian kipeä, joten hän jää sivuun illan ottelusta. Myös Colin White on sivussa flunssan vuoksi. Devils on kutsunut Albanysta hätäavuksi Jeff Frazeen ja Alexander Urbomin.

Stephen Gionta odottaa debyyttiään

Kuin sattumalta, Stephen pelaa samalla numerolla kuin isoveljensä Brian, eli numerolla 14.

Jutussa mainitaan myös, että Zach Parise on viimein palkannut uuden agentin itselleen. Parisen asioita hoitavat jatkossa Jason Arnottin veli Wade ja Don Meehan. Ehkä ne Parisen jatkosopimusneuvottelut tästä hiljalleen käynnistyvät.

Anton Voltshenkov kommentoi myös ottelun alla tunnelmiaan. Hän sanoo olevansa toipunut nenämurtumasta ja kenties aivan pikkiriikkisestä aivotärähdyksestä, jonka hän saattoi saada kaaduttuaan jäähän. Voltshenkov lausahti myös päivän Ivan Drago -repliikin: I’m going to play my game.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Olipa turhauttava ottelu seurattavaksi. Devils teki kahden ensimmäisen erän aikana periaatteessa kaiken oikein, mutta yritystä ei palkittu maaleilla. Devils hallitsi peliä ja vei leijonanosan aloituksista nimiinsä. Rod Pelley ja Travis Zajac tekivät loistavaa työtä aloituksissa: Pelley vei aloitukset 75 prosentin ja Zajac 84 prosentin tehoilla. Kaikkiaan Devils voitti ottelun 59 aloituksesta 41. Siitä ei vain ollut sen kummempaa iloa kuin pelkkä nätti lukema tilastoissa.

Devils sai aikaan muutamia pitkäkestoisia pyörityksiä Rangersin alueella, mutta vieraat puolustivat todella tiiviisti omaa maaliaan eivätkä isännät saaneet aivan huippupaikkoja kuin pari kolme. Zajacin ja Arnottin ketjut olivat hyvässä iskussa, mutta totuuden nimissä on sanottava, että pyöritys oli myös ajoittain hyvin tehotonta kiekon siirtelyä eikä vetoja saatu lähtemään ollenkaan riittävän ajoissa.

Vastavuoroisesti Rangers onnistui harvoissa tekopaikoissaan tehokkaasti ja iski ottelun kannalta miltei täydellisesti ajoitettuja maaleja. Brandon Dubinsky näytti eron virkamiespelaamisen ja voitontahdon välillä. Henrik Tallinder oli merkannut Dubinskyn maalilla, mutta Dubinskyn maila oli jäänyt sen verran vapaaksi, että hän pääsi sutimaan kiekon ohi Hedbergin. Näin Devils joutui heti kärkeen takaa-ajajaksi. Vieraiden toinen osuma tuli kipeästi ennen toisen erän päätöstä. Rangers oli ollut pitkän aikaa jyrän alla, mutta sai ylivoiman erän loppuun, kun Zubrus arvottiin hieman kyseenalaisesti jäähylle.

Ottelu karkasi lopullisesti isäntien käsistä kolmannen erän alun mustan hetken takia. Devils sössi ylivoimansa oikein huolella, Todd White pääsi Kovaltshukilta karkuun ja hyvään vetopaikkaan. Hedberg kesti tämän, mutta White kävi hakemassa kiekon päädystä ja heitti sen Dubinskylle maalin kulmalle, ja tämä runnoi illan toisen maalinsa Hedbergin patjojen kauta sisään Devils-pelaajien katsellessa vierestä. Erityisesti Kovaltshukin toiminta jätti aika lailla toivomisen varaa, koska hänen luulisi pysyvän luistelukisassa Todd Whiten kelkassa...

Devilsin mahdollinen takaa-ajo päättyi siihen hetkeen, kun David Clarksonin päässä sumeni ja hän taklasi hyökkäyspäässä Brian Boylea typerästi selästä ja hankki itselleen viisiminuuttisen. Devilsin alivoima kesti viisiminuuttisen, mutta aikaa oli liian vähän kellossa todellisen kirin aloittamiseen.

Ottelun jälkeen tästä jäähystä annettiin melko suoraa julkista palautetta. Clarksonia (ja erän alussa jäähyn ottanutta Kovaltshukia) ei mainittu suoraan nimeltä, mutta muiden muassa Patrik Elias ja Jamie Langenbrunner pitivät "väärään aikaan otettuja turhia jäähyjä" yhtenä syynä miksi takaa-ajo epäonnistui.

Elias said he was not pointing fingers at anyone in particular. He said the penalties were just badly timed in general when the team was trying to come back.

Rangers teki hyvää työtä Kovaltshukin pimentämisessä ja se näkyi venäläisen turhautumisena. No, kukapa siitä pitäisi, jos pari kolme ukkoa tulee iholle ja koputtelemaan pohkeita. Kovy sai toki pari vetopaikkaa, mutta Lundqvist poimi nämäkin paikat vuorenvarmasti. Dubinskyn ja Lundqvistin ohella esiin nousivat Brian Boyle, Artem Anisimov ja Dan Girardi - näin siis ulkopuolisen silmin nähtynä.

Maalittoman taaperruksen ja kotitappion keskeltä voi kuitenkin löytää lohtua, laihaa sellaista tietenkin, mutta lohtua kuitenkin: Alivoimapelaaminen toimi jälleen hyvin ja tämä osa-alue on loksahtanut kohdalleen. Nyt, kun Voltshenkovkin palasi, kynnet sormista eivät kulu niin nopsaan kuin ilman häntä. Alivoimapelissä isoa roolia ovat ottaneet Rod Pelley ja viime kierroksilla myös Jamie Langenbrunner (joka on muutenkin nostanut tasoaan). Jos Devils pelaa samalla tavalla kuin ensimmäiset 40 minuuttia viime yönä, pisteitä tulee aivan väistämättä, koska aivan joka ilta vastassa ei ole paikallisvihollista, jonka maalia vartioi huippuvireinen Lundqvist.

Sitten pari sanaa yksittäisistä pelaajasuorituksista:

Anton Voltshenkov teki odotetun paluun jäille ja hän jykevöitti saman tien puolustusta. Venäläinen pelasi kuin ei olisi ollutkaan poissa ja hänen olemuksensa rauhoitti puolustusta silminnähden.

Stephen Gionta teki hyvän debyytin liigassa ja hän oli yksi pirteimmistä pelaajista. Gionta sai vastuuta alivoimalla ja hän tekikin muutaman oivallisen katkon. Pelisilmä on mainio kuten isoveljellään, ja jalat käyvät vinhaan.

Alexander Vasjunov on alkanut kotiutua NHL:ään ja pahin kipsi on murrettu, kun jääaikaa on tullut muutamassa pelissä ja pelikaverit ovat tulleet tutuiksi. Venäläinen väläytteli pariin otteeseen nopeuttaan ja pehmeitä käsiään. Kyllä vain hänelläkin on tulevaisuus NHL:ssä, kunhan otteisiin vain tulee tasaisuutta.

Henrik Tallinder pelasi jälleen hyvin kahtiajakoisen ottelun. Ruotsalaisen peli oli suurimmaksi osaksi ammattilaisen työtä, mutta taas kerran hänelle tuli pari huolimatonta, synkkää hetkeä. Rangersin avausmaalissa hän ei sitonut riittävän hyvin Dubinskyn mailaa ja toisessa erässä oli hilkulla, ettei Devils joutunut kahden miehen vajaalle, kun Tallinder heitti kiekon katsomoon. Tilanteessa oli tuuria, koska tuomarit eivät ilmeisesti nähneet satavarmasti muuttiko kiekko suuntaa matkalla (tv-kuva näytti, että Tallinder heitti kiekon oikein nätisti B-katsomoon jollekin muistoksi).

Henkilökohtaisesti en pysty sulattamaan Clarksonin toimintaa viime yönä ja herran kuluvan kauden peliesityksiä muutenkaan. Ukko sai sinänsä ansaitusti tuntuvan palkankorotuksen, mutta esitykset ovat AHL-tasoa. Clarkson ei ole ollut se peräänantamaton rakkikoira, jonka ansiosta hän ylipäänsä pelaa liigassa, vaan hän on pyörinyt päämäärättömästi, ei ole ajanut raivolla maalille tai pelannut yksinkertaista kiekkoa, vaan hän on koettanut kärkikyniä, jalkakikkoja ja kaikkea muuta itsekästä. Tällä hetkellä Clarkson on melko turha pelaaja kokoonpanossa, koska hän ei tarjoa joukkueelle niitä apuja, jonka vuoksi hänet on kiinnitetty Devilsiin.

Ottelun tähdet:

*** Brandon Dubinsky. Oli todella hurjassa iskussa ja miltei pitelemätön voima Devilsin puolustukselle. Teki kaksi arvokasta räkämaalia tärkeillä hetkillä ja oli lähellä myös hattutemppua. Dubinsky oli nälkäisen Rangersin ruumiillistuma ja selvästi kaukalon paras pelaaja viime yönä.

** Henrik Lundqvist. Devilsin peikko oli jälleen vuorenvarma. Devils ei saanut kovin montaa huippupaikkaa, mutta mukaan mahtui monia tärkeitä torjuntoja ja nimenomaan ilman paluukiekkoja. Lundqvistin tähtihetki oli maaginen lähitorjunta, jolla hän nollasi Zajacin yrityksen.

* Matt Taormina. Nuorukainen sai ansaitsemaansa vastuuta ja hän urakoikin ottelun loppua kohti mentäessä miltei joka toista vaihtoa. Taormina toi hyvin kiekkoa ylös ja pyöritti peliä viivassa.

Otteluraportteja:

Turhauttavaa, vol. 1

Turhauttavaa, vol. 2

Nyt sitten neljän päivän huili, jonka aikana nuollaan haavat ja kerätään raivoa kauden kolmanteen Sabres-kohtaamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös