New Jersey Devils 2007-2008

  • 64 057
  • 284

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
pari sanaa taas prospecteista ja tulevaisuudesta

Devilsin tulevaisuus on ollut näilläkin palstoilla puheenaiheena. Mitä joukkue tekee, kun Brodeur lopettaa? Sen haluaisin itsekin tietää, mutta tässä linkitettynä pari juttua, joiden kautta ajattelin sanoa muutaman sanasen siitä, miten näen joukkueen tulevaisuuden.

Puntarissa Devilsin top 20 -prospectit

David Conte kehuu nhl.comin artikkelissa eräitä Devilsin varauksia

Hockey´s futuren artikkeli on paljon realistisempi kuin tuo David Conten haastattelu, jossa pelaajat saavat niin paljon kehuja, että siirappi uhkaa valua näytöltä pöydälle ja syliin. Ilahduttavinta antia oli se tieto, että venäläiset Aleksandr Vasjunov ja Vladimir Zharkov ovat kääntäneet katseita kauden alla. Jos vain miehet saavat näyttöpaikkoja, niin jälki pitäisi olla hyvää katsottavaa.

Itse näkisin Devilsin tilanteen ihan kelvolliseksi siihen nähden, että varausvuorot ovat säännönmukaisesti olleet 20 huonommalla puolen viimeiset vuodet. Tämä näkyy tällä hetkellä hyvin Lowellissa, jossa on nippu pelaajia, jotka ovat tällä haavaa potentiaaliltaan kolmos-nelosketjujen pelaajia ja parhaimmillaankin prospectit ovat kakkosketjun ja kakkospakkiparin miehiä.

Tulevan training campin mielenkiintoisimpia pelaajia ovat Nicklas Bergfors ja Barry Tallackson. Bergforsille saattaisi vuosi Elitserienissä tehdä hyvää itseluottamuksen kannalta ja Tallacksonille tämä kausi on viimeinen näytönpaikka murtautua pelaavaan kokoonpanoon. Tallacksonilla on kaikki kyvyt nousta kakkosketjuun saakka, mutta NHL-uran esteenä on lähinnä ollut se, että hän ei pelaa illasta toiseen kykyjensä mukaan. Mielenkiintoista on nähdä Tallacksonin ja David Clarksonin kisaamista, koska kummankin rooli olisi hyvin samantapainen eli oikean laidan voimahyökkääjä, jolle annetaan myös hyökkäysvastuuta.

Draftauksen suhteen Devils jatkanee samalla linjalla kuin tähänkin saakka eli pelaajia poimitaan "listojen ulkopuolelta" kuten ykkösvaraus Matt Corrente vuonna 2006 tai Adrian Foster vuonna 2001. Nämä kaksi määrittävät hyvin Devilsin linjaa varauksissa. Kumpikin on/olisi onnistuessaan todellinen helmi, mutta Fosterin suhteen toiveet täysipainoisesta urasta lienevät varmuudella menneet hukkaan. Krooniset vatsalihasvaivat ja muut loukkaantumiset ovat pilanneet miehen uran. Kahdella viime kaudella hän on pystynyt pelaamaan yhteensä 18 ottelua.

Corrente puolestaan on rajatapaus sen puolesta, että hänellä on lahjoja vaikka mihin, mutta suunnaton energiamäärä pitäisi saada kohdistettua oikeisiin asioihin. Corrente pystyy halutessaan dominoimaan kaukaloa, mutta raivo härän mentaliteetti voi johtaa myös siihen, että hihna hirttää kiinni. Hän on samanlainen tapaus kuin nuori Colin White eli itsehillinnän ja kokemuksen myötä arvo joukkueelle kasvaa vuosi vuodelta.

Lähitulevaisuuden ykköshaaste on löytää Martylle pätevä manttelinperijä. Jeff Frazee on mielenkiintoinen nimi, jonka kehitystä kannattaa seurata tarkkaan. Maalivahtipelin tulevaisuus on muutenkin kiintoisaa seurattavaa sen suhteen, etsitäänkö selkeää ykköstä vai vahvaa kaksikkoa. Itse kallistuisin vahvan kaksikon suhteen ainakin alkuun.

Brodeurin aikakaudella ei nähdä mitään jälleenrakennusta, vaan joukkue rakennetaan joka vuosi kisaamaan cupista. Muutenkin Devilsin ikärakenne näyttää varsin mukavalta, koska joukkue ei vanhene käsiin. Vastuunkantajat pystyvät jatkamaan vielä vuosien ajan, pois lukien Marty, Madden ja Matvichuk. Toki Langenbrunner, Brylin, Pandolfo ja kenties Eliaskin kääntyvät urallaan laskusuuntaan sopimustensa loppupuolella, mutta vastaavasti Parise, Zajac, Martin sekä toivottavasti Corrente, Clarkson, Greene ja Bergfors ovat silloin uransa huipulla.

Tähän saakka Devils on tosiaan pystynyt hoitamaan joukkueen uudistamisen lähinnä omilla varauksillaan, joskin väistämätön seuraus suurista varausnumeroista on idioottivarman tähtiaineksen puute - joskin mahdollisia tähtiä on useita. Mahdolliseksi ongelmaksi tulee se, että miten joukkue saa uudistettua ratkaisijaosastoaan tulevaisuudessa, kun Elias, Madden, Pandolfo ja muut edellä mainitut pistävät hokkarit naulaan.

Parise ja Zajac ovat hyvä alku uudistumisessa, mutta ainakin yhden osastosta Nicklas Bergfors, David Clarkson, Aleksander Vasjunov, Vladimir Zharkov ja Tony Romano täytyy nousta isoon rooliin. Muuten heihin on hukattu liikaa varausvuoroja. Clarkson on mahdollisesti jo tulevalla kaudella vastuunkantaja, mutta ei nuolaista vielä, sillä hän on pelannut vasta kourallisen NHL-otteluja.

Lowellissa ja juniorisarjoissa piisaa pelaajia alempien kentällisten roolittamiseen, mutta selkein tähtiaines puuttuu tai kehitys tähdeksi vie vielä monta vuotta. Jatkuvuuden kannalta joukkue ei tällä haavaa kestä oikeastaan yhtään epäonnistunutta, eli yleisellä mittapuulla keskinkertaista, draftia, vaan joka vuosi täytyisi voida löytää ainakin yksi tai kaksi sellaista kaveria, jotka ottavat parin vuoden kuluessa paikan ylhäältä kahdesta ensimmäisestä kentällisestä.

Devils on perinteisesti kypsytellyt pelaajia farmissaan, mutta NHL-seuran tilannekin on mahdollistanut tällaisen toiminnan, jossa pelaaja tuodaan "valmiiseen pöytään" eli ylisuoriutumisen pakkoa ei ole ollut, kun ympärillä on ollut Brodeuria, Stevensiä, Niedermayeria, Eliasta ja kumppaneita. Nytkin joukkueessa on laadukkaita veteraaneja, mutta loistokkuus on hieman himmeämpää. Jos jatkuvuus pelaajatuotannossa yskii, se saattaa johtaa siihen, että potentiaalinen ykkösketjun kaveri temmataan ylös liian aikaisin ja "perehdyttäminen työhön" jää liian vähäiseksi.

Tämä ei ole vielä aktuelli murhe, mutta huomioon otettava asia, koska joukkueen yksi menestyksen kulmakivistä on ollut rookiepelaajien huomattava kypsyys, joka on saavutettu sillä, ettei pelaajien kanssa ole kiirehditty. Ennemmin tämä joukkueen rungon ohentuminen on johtanut siihen, ettei kauppoja pystytä enää tekemään sillä periaatteella, että täydennetään jotain puuttuvaa osa-aluetta vahingoittamatta jotain muuta osa-aluetta. Malliesimerkkinä tällaisesta kaupasta olkoon vuoden 2002 kauppa, jossa Devils hankki Langenbrunnerin ja Joe Nieuwendykin ja luopui Jason Arnottista ja Randy McKaysta.

David Conten ja hänen skouttiverkostonsa nerokkuutta varauksissa ja varaamattomien pelaajien hankinnassa tarvitaan jatkossakin, malliin Brian Rafalski, Andy Greene ja John Madden, mikäli joukkue aikoo pysytellä yhtenä idän kärkijoukkueena. Kuten aiemmin olen todennut, mielestäni Brent Sutterin tulo on erityisen tärkeä tämän linjan säilyttämisen kannalta. Toisaalta Sutter on sellainen henkilö, joka voisi myös ottaa GM:n hommat harteilleen, jos Don Lamoriello haluaa keskittyä presidentin ja toimitusjohtajan hommiin.

Devilsin tilanne näyttää kokonaisuutena melko hyvältä, mutta kysymysmerkkejä piisaa ainakin sen muodossa, että löytyykö nykyisestä prospectijoukosta tulevaisuuden sankareita. Jatkuvuus on pitänyt Devilsin pinnalla, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin on sellainen tilanne, että nuorista on miltei pakko saada uutta verta. Tarvitaan Andy Greenen kaltaisia kavereita astumaan suuriin saappaisiin, joita punanutuista vapautuu lähivuosina.

Sellaista.
 

Mr. Blonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
dali kirjoitti:
Devilsin tilanne näyttää kokonaisuutena melko hyvältä, mutta kysymysmerkkejä piisaa ainakin sen muodossa, että löytyykö nykyisestä prospectijoukosta tulevaisuuden sankareita. Jatkuvuus on pitänyt Devilsin pinnalla, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin on sellainen tilanne, että nuorista on miltei pakko saada uutta verta. Tarvitaan Andy Greenen kaltaisia kavereita astumaan suuriin saappaisiin, joita punanutuista vapautuu lähivuosina.

Ensinnäkin; erittäin hyvä kirjoitus Dalilta. Todellakin Devilsin runkomiehistö on ikääntymässä kovaa vauhtia, ja osa jo lopettanut (Daneyko, Stevens). Maalivahtiosasto näyttää suurimmalta kysymysmerkiltä Brodeurin lopettaessa. Ikää on mittarissa 35, ja lopettaminen lähestyy koko ajan. Kuka tilalle?

Hyökkäyksessä riittää vielä joksikin aikaa tulivoimaa, vaikka sielläkin runko on joko lähtenyt tai ikääntymässä. Sentterien osalta näyttää hyvältä; Parise, Zajac, Clarkson ja Viuhkola. Zajac ja Parise ovat jo valmiita NHL-pelureita, ja Viuhkolassa ja Clarksonissa on mukavasti potentiaalia.

Kokonaisuutena Devilsin tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä. Eniten huolestuttaa, mitä tapahtuu kun Brodeur lopettaa; mies kun on ollut vuodesta -95 seuralla kaikki kaikessa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hyvä kirjoitus todella.

Marty kyllä jaksaa vielä muutamia vuosia, ei syytä huoleen meillä. Kuka saappaat aikanaan täyttää, jää nähtäväksi. Brodeurin tasoiset maalivahdit ovat erittäin harvassa, eikä vielä parikymppisestä torjujasta välttämättä tiedä... Lupaava kaveri voi hassata kaiken potentiaalinsa, ja toisaalta keskinkertaiseksi veikkailtu pelimies saattaa hioutua todelliseksi kruununjalokiveksi.

Tässä kun Devilsin 2000-luvun alun mestarijoukkueita miettii, ei Marty todellakaan ollut kaikki kaikessa. Pelasihan joukkueissa mm. (sen ajan) maailman kovin puolustava puolustaja (Stevens), hyökkäävä puolustaja (Niedermayer), puolustava hyökkääjä (Madden), muutamia erinomaisia maalintekijöitä (Elias, Mogilny, Langenbrunner)... Puolustuksessa oli syvyyttä (Daneyko, White, Rafalski, Tverdovski...), hyökkäyksessä myös (Pandolfo, Friesen, Sykora, Marshall, Nieuwendyk)... Tarvitseeko jatkaa? Ei aivan yhden miehen joukkue sitten kuitenkaan, vai?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Marty kyllä jaksaa vielä muutamia vuosia, ei syytä huoleen meillä. Kuka saappaat aikanaan täyttää, jää nähtäväksi. Brodeurin tasoiset maalivahdit ovat erittäin harvassa

Sama tuli mieleen eli mitä mieltä devils-gurut ovat NJ:n maalivahtitilanteesta tulevaisuutta ajatellen? Martylla on sopimusta vielä viisi kautta edessä ja periaatteessa 4-kymppisenä voi pelata vielä huippukausia (Hasek) tai sitten ei (Belfour). Lähinnä tulee mieleen tilanne, että kuinka esim. Frazee tai joku muu "The Seuraaja" ajetaan sisään, jos seuraavaan viiteen vuoteen ei ole tiedossa, kuin AHL pelejä tai 5-25 peliä ylhäällä, olettaen, että Marty jatkaa 60-75 pelin linjaa? Näettekö, että Brodeur on valmis vähentämään parin kauden päästä pelimääräänsä, jotta tuleva ykkönen saa NHL-pelejä alle, vaikka omaa potentiaalia olisikin pelata vielä isoja pelimääriä ja NHL-ennätykset olisivat muutamien otteluiden päässä? Jotenkin tulee mieleen tilanne Buffalossa 90-luvun lopulla, jossa junioreissa ja AHL:ssä meriittejä niittänyt Biron jäi Hasekin varjoon ja kehitys pysähtyi. Vasta seuraava todellinen lahjakkuus eli Miller, jonka ei tarvinnu pelata legendan varjossa, osoittautui "real deal":ksi. Onhan NJ:lläkin tästä tavallaan esimerkki Ahosessa, joka hukattiin täysin. Tuntuu, että Brodeurin kaltaisen suurmaalivahdin jälkeen seuralla on mahdollisuus seurata Buffalon (Hasek>Miller) viitottamaa tietä tai ajautua Montrealin (Roy>Thibault>Hackett>Garron>Huet>Price?) tielle. Vaihto ei varmasti tule olemaan helppo.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Niin, mikäpä olisi paskamaisempi tilanne kuin hypätä 20 vuotta maailman huipulla torjuneen maalivahdin saappaisiin? Jotenkin en jaksa uskoa, että Devils ajaa ketään pelaajaa tähän tilanteeseen, vaan vastuuta jaetaan tasaisemmin kahden veskarin kesken.

Kevin Weekes hankittiin parin kauden ajaksi kakkoseksi, joka pystyy pelaamaan parikymmentä peliä ja Brody saa pidettyä itsensä priimavireessä pleijareita varten. En usko, että tästä pelimäärien vähentämisestä tulee mitään ongelmaa Martylle. Tärkeä osa hänen suuruuttaan on se, että hän asettaa joukkueen edun ensimmäiseksi.

Jeff Frazee on tosiaan tällä hetkellä se, kenestä ainakin minä odotan eniten uutta ykkösveskaa. Tuleva kausi menee yliopistosarjassa, sitten on aika ponnistukselle AHL:ään ja haistelemaan NHL-ilmapiiriä. Tokihan jokainen drafti ennen Martyn ajan päättymistä muuttaa tilannetta, mutta on kohtuutonta olettaa, että hän tai jokainen tästä eteenpäin varattu maalivahti on Brodeurin manttelinperijä.

Ari Ahonen tuli Devilsiin mahdollisimman huonoon aikaan. Kolmekymppisen Brodeurin takaa ei noustaisi pelaavaksi maalivahdiksi minkäänlaisilla ihmeteoilla. Eikä Ahonen jostain syystä noussut myöskään AHL:ssä mitenkään häikäiseväksi veskariksi. Samaan tilanteeseen joutui Mike Dunham, joka lähti ovet paukkuen Devilsistä etsimään ykkösveskan paikkaa paria vuotta ennen Ahosen saapumista.

Devils on valmistautunut muutoksiin ja jatkaa joukkueensa uudistamista kaiken aikaa. Kun Stevens ja kumppanit alkoivat ikääntyä, Devils painotti varauksissa pakkeja, Fraser, Corrente, Fayne, Zimmerman ja Tulupov muutamia mainitakseni, ja tällä haavaa joukkueella onkin tulossa nippu lupaavia pakkeja, joiden kypsyminen NHL-tasolle vie vielä sen pari vuotta. Jatkuvuus on melko hyvin turvattu siihen nähden, että varausvuorot eivät ole olleet 15 vuoteen draftin alkupäässä. Onneksi Devils on pystynyt joka vuosi nostamaan pari pelaajaa rinkiinsä, eikä ikärakenne ole vinoutunut ja joukkue ukkoudu käsiin. Mutta samaan pitää pystyä jatkossakin ja loppupään varausvuoroilla.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Devils on valmistautunut muutoksiin ja jatkaa joukkueensa uudistamista kaiken aikaa.

Tuleva kausi voi silti olla Devilsille yllättävänkin vaikea. Viime kauden runkosarjan 107 pistettä voivat jopa hieman hämärtää tätä asiaa - esimerkiksi maalisuhteensa oli vain 15 plussan puolella. Maalivahtihan teillä on - toisin kuin esimerkiksi Leafsilla viime kaudella - ja hyvä laituriosasto.

Mutta. Zubrus ja Madden johtavina senttereinä?* Zajac perintöprinssinä? Martin ja White johtavina pakkeina? Vai olenko missannut jotain (mikä ei tietenkään olisi ensimmäinen kerta)?

Rangers, Penguins, Flyers (ja jopa Leafs) ovat vahvistuneet tulevalle kaudelle. Ottawasta ei tarvitse tosipeleissä välittää. Islanders on heikentynyt, mutta mitäpä me siitä, paitsi jos se merkitsee heille intohimoista McCaben tavoittelemista... ja kun Devilsin otteluohjelma on vielä ainakin ennakkoasetelmissa edellisen kauden vastaavaa kovempi, voi jo pelkkä pleijaripaikan saavuttaminen olla haaste.

*) EDIT: Yksi keskeinen nimi unohtui, mutta sen muistaminen ei olennaisesti muuta viestin sisältöä.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Zubrus ja Madden johtavina senttereinä?* Zajac perintöprinssinä?
Zach Parise pelannee sentteriä, Zubrus olettaakseni enemmän laitaa. Eliaskin on kykenevä keskelle.

Ai niin, ja onhan meillä Viuhkola!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tuleva kausi voi silti olla Devilsille yllättävänkin vaikea. Viime kauden runkosarjan 107 pistettä voivat jopa hieman hämärtää tätä asiaa - esimerkiksi maalisuhteensa oli vain 15 plussan puolella. Maalivahtihan teillä on - toisin kuin esimerkiksi Leafsilla viime kaudella - ja hyvä laituriosasto.

Puutuit olennaiseen asiaan, sillä Devilsin viime kauden pistesaldo hämää, mutta tulkintani asiasta on vähän erilainen kuin sinulla. Mukavasta pistesaldosta huolimatta joukkue oli viime kaudella huonossa jamassa erinäisistä syistä:

1) Palkkakatto ja pikkuvaivat

Viime kaudella Devils kukkui katon rajassa eikä voinut nostaa ketään pikkuvaivaisten pelaajien tilalle. Kapealla rosterilla puskeminen vaati veronsa ja joukkueelta loppui puhti kesken pudotuspeleissä.

Devilsiä vaivasi koko viime kauden ajan se, että avainpelaajat Elias, Gionta, Madden ja White kärsivät kaikki jossain vaiheessa kautta nivusvaivoista. Elias oli myös yhä toipilaana hepatiitin jäljiltä ja hänen otteissaan näkyi aika ajoin väsymys ja sen tuoma turhautuminen.

2) Puolustus

Paholaiset pyörittivät runkosarjan läpi käytännössä viidellä puolustajalla. Pahimmillaan tilanne oli joulun tienoilla, jolloin Devils pelasi pari ottelua niin, että kolme puolustajaa, Rafalski, Martin ja Lukowich urakoivat puoli tuntia kukin.

3) Claude Julien

Julien ei pystynyt käyttämään joukkueen vahvuuksia hyväksi, vaan ylipassiivinen peli hyökkäyssuuntaan tiesi maalintekovaikeuksia. Pähkinänkuoressa: Joukkue teki hurjasti töitä puolustussuuntaan vain luopuakseen liian helposti kiekosta, sillä Julien velvoitti neljä pelaajaa olemaan pelin alla ja tämä näkyi tylysti myös maalitilastossa, kun yhden maalin eteen piti tehdä hillitön määrä töitä, kun samalla koetettiin pitää kiinni pelisuunnitelmasta. Pikku hiljaa ongelmat kärjistyivät ja Julien menetti joukkueen hallinnastaan.

Koko viime kausi kulminoitui mielestäni Brodeurin uskomattoman hyvään kauteen. Ilman häntä playoffit olisivat kenties karanneet jo marraskuussa ja toisaalta hän piti Julienin valmentajan paikalla kevättalveen saakka, sillä huonommilla tuloksilla hän olisi saanut kenkää jo ennen joulua.

Mutta. Zubrus ja Madden johtavina senttereinä?* Zajac perintöprinssinä? Martin ja White johtavina pakkeina? Vai olenko missannut jotain (mikä ei tietenkään olisi ensimmäinen kerta)?

Omien sommitelmieni ihannetilanne olisi, jos Viuhkola pystyisi ottamaan kiekollisen roolin esimerkiksi kakkosketjusta. Realistinen odotusarvo kuitenkin on, että hän on nelosketjun sentteri, jolloin senttereiksi jäisivät Zajac, Zubrus, Madden ja Viuhkola. Kaikki muu on sitten plussaa. Malliin:

Parise-Zajac-Zubrus
Elias-Viuhkola-Gionta
Pandolfo-Madden-Langenbrunner
Asham-Brylin-Clarkson
Janssen, Pelley, Marshall yms.

Toisaalta voimme päätyä myös näihin ketjuihin:

Parise-Zajac-Langenbrunner
Elias-Zubrus-Gionta
Pandolfo-Madden-Clarkson
Brylin-Viuhkola-Asham
Janssen, Pelley, Marshall yms.

Parisekin voi pelata keskellä, mutta näkisin mielelläni hänet ja Zajacin samassa vitjassa, koska näillä kahdella on kyky löytää toisensa vaihdosta toiseen. Eliasta peluutettiin kaudella 2002-2003 sentterinä muutamassa ottelussa, eikä siitä kokeilusta tullut oikein mitään.

Gomezin lähdöstä en jaksa enää sen kummemmin lätistä. Ehkä nyt muutkin saavat nähdä, miten kaksijakoinen kaveri hän on. Devilsissä hän ei ole pelannut kuin yhden täysipainoisen kauden ja muilla kausilla ollut ajoittain maaginen ja välillä täysin joutava täytemies.

En usko, että Gomezin tehojen korvaaminen on mikään ylivoimainen tehtävä. Gomezille ei ole etsitty korvaajaa, vaan Devils on mennyt aikakoneella taaksepäin kymmenisen vuotta ja koonnut joukkueensa isoksi ja taistelevaksi. Sitä paitsi terveet Patrik Elias ja Brian Gionta pystyvät varmasti nostamaan tasoaan rikkinäisen kauden jäljiltä ja toisaalta Parise ja Zajac ovat vuoden verran kokeneempia. Kunhan Zajac selviää ilman sophomore slumpia.

Suurin kysymys Devilsillä on mielestäni Rafalskin 55 tehopisteen korvaaminen. Martin ja Andy Greene ovat paljon vartijoita, myös Karel Rachunekin tehoja tarvitaan. Pakisto on kokenut muutoksia ja kirkkaimpia tähtiä ei tällä haavaa ole ringissä. Martinilta voi odottaa nousua liideriksi, mutta sen varaan ei pidä laskea korttejaan.

Rangers, Penguins, Flyers (ja jopa Leafs) ovat vahvistuneet tulevalle kaudelle. Ottawasta ei tarvitse tosipeleissä välittää. Islanders on heikentynyt, mutta mitäpä me siitä, paitsi jos se merkitsee heille intohimoista McCaben tavoittelemista... ja kun Devilsin otteluohjelma on vielä ainakin ennakkoasetelmissa edellisen kauden vastaavaa kovempi, voi jo pelkkä pleijaripaikan saavuttaminen olla haaste.

Paperilla tilanne on mielestäni sellainen, että ainoastaan Pens on selkeästi laadukkaampi kuin muut Atlantin joukkueet ja sen puolesta kisa oman divisioonan otteluiden pisteistä on todella kuuma. Devils on tehnyt joukkueen rakentamisessa muutaman "pikkunäppärän taitokiekkovuoden" jälkeen täyskäännöksen kohti vanhaa muottiaan, josta se on opittu tuntemaan.

Devils marssittaa kaukaloon tulevalla kaudella isokokoisen, kovaluisen, nopean ja loppuun saakka taistelevan ryhmän. Taitoakin on mukana, mutta Devils on selkeästi suosinut pelaajatyyppinä isoa, nopeaa ja jonkinlaisilla käsillä varustettua mailanheiluttajaa malliin Dainius Zubrus, David Clarkson, Karel Rachunek ja jopa Arron Asham.

Devils ei ole tehnyt valtavan nimekkäitä hankintoja kesällä, mutta se on vahvistanut rivejään pienillä viisailla siirroilla. Viime kauden suurimmat ongelmat olivat palkkakaton myötä tullut materiaalin kapeus, pätevien stunttien puute sekä epä-Devilsmäinen fyysisyyden puute, joka näkyi karusti Ottawaa vastaan, jossa Mike Fisher ja kumppanit voittivat kaksinkamppailuja kovalla prosentilla.

Näihin kohtiin on tullut selkeää parannusta. Vastapainoksi tulivat toki Rafalskin ja Gomezin poistuminen, mutta vasta aika näyttää miten hyvin Devils pystyy kestämään nämä menetykset. Uskon, että tilanne näyttää paperilla pahemmalta kuin kaukalossa. Mielenkiintoistahan tästä tulee, kun oikeastaan vain Ottawa ja Pens ovat selkeitä ennakkosuosikkeja ja Bruins pitää perää. Sitten on nippu muita joukkueita, joiden erot ovat loppujen lopuksi kovin pieniä. Sadan pisteen raja on tänäkin vuonna Paholaisten tavoitettavissa, mutta se vaatii monien pelaajien tasonnostoa. Yhtä lailla rutiinisuorituksen pitäisi kuitenkin riittää pudotuspeleihin.

Toivottavasti tästä nyt saa jotain selkoa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Onkos arvon Dalilla tietoa, koska Devs julkistaa tulevan kauden peliasunsa? Olisiko kenties jotain uudistuksia luvassa uuteen kotiin?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Onkos arvon Dalilla tietoa, koska Devs julkistaa tulevan kauden peliasunsa? Olisiko kenties jotain uudistuksia luvassa uuteen kotiin?

vai, että arvon dali? piruillaankos siellä, mitä? :)

Eipä ole sellainen päivämäärä osunut silmiini. Toisaalta, Devilsin tyyliin on kuulunut se, ettei se paljoa rieku peliasuillaan. En usko, että nytkään tuon klassisen N-logon ympärillä tapahtuu mitään sen kummempia. Jos muutoksia nähdään, niin uskoisin, että se liittyy lähinnä tuohon Reebokin paitamalliin ja sen leikkauksissa oleviin "raitoihin".

Tosin viime kaudella muistelisin nähneeni hfboardsilla (eli hyvin epävirallisessa lähteessä) sellaistakin puhetta, ettei Devils ottaisi näitä tyköistuvia paitoja käyttöönsä, vaan pelaisi vanhoissa telttamalleissa. Kaikista mieluiten näkisinkin näiden vanhojen paitojen pysyvän käytössä, sillä luvalla sanoen nuo RBK:n uudet paidat ovat aika perseestä revityn oloisia ja niissä haisee rahastus. Tosin Devilskin pelannee kautensa näissä tiukoissa paidoissa, koska heillä tuskin on erivapautta niiden suhteen.

Viime kauden kausiketjussahan taisi olla samaa puhetta kolmospeliasuista. Eli Devils ei sellaista tuo markkinoille. Jos erikoisuutta tavoittelee, niin kannattaa tilata Lowellin peliasu, koska siinä on ihan näppärä paholaishahmo luistimilla. Selkään vaan nimeksi Malmivaara. Ainakin evilin luulisi arvostavan tätä paitaa yli kaiken...

Sitten ihan mielenkiintoinen linkki erääseen juttuun, jossa arvioidaan tulevan kauden mahdollisia löytöjä Euroopasta. Mukana myös Jari Viuhkola.

Toinen lukemisen arvoinen juttu on haastattelu sentteri Tony Romanosta, joka saattaa osoittautua todelliseksi löydöksi. Devils varasi hänet vuosi sitten kuudennella kierroksella. Tulevalle kaudelle hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: London Kinghts tai Cornellin yliopisto. Näistä hän valitsi London Knightsin, koska hän piti sitä uransa kannalta parempana vaihtoehtona.

Jutusta haluaisin nostaa esille sen kohdan, joka paljastaa Romanon olevan sellainen pelaajatyyppi, jota Devils etsii. Hän muistuttaa, että kiekko on "ajattelevan pelaajan peli". Hfobardsilla kuumennuttiin kommentista, jossa hän arvostelee Cornellin pelitapaa siitä, että heillä on liikaa erilaisia systeemejä, joita pitäisi noudattaa.

Mielestäni Romanon puheissa on vinha perä eikä kommetti liiallisen systeemien tuputtamisesta ole Devilsiä vastaan. Päin vastoin, kyseessä on järkevä kommentti, sillä kyseessä on yliopistosarjan joukkue. Tärkeintä olisikin antaa pelaajille jonkin verran löysää ja antaa mahdollisuus oppia yrittämisen ja erehtymisen kautta. Odotan todella mielenkiinnolla hänen tulevia otteitaan. Voihan olla, ettei hänen kykynsä riitä NHL:ssä pelaavaan kokoonpanoon, mutta pelaajatyyppinä hän on spesiaali tapaus, oikein klassinen taitosentteri, jolla järki leikkaa ja kädet käyvät.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin ex-GM menehtynyt

Lou Lamoriellon edeltäjä Max McNab on kuollut 83-vuoden iässä. Hän teki pitkän uran kiekon parissa. Ura NHL:ssä alkoi Red Wingsissä vuonna 1947 ja jatkui vuoteen 1952, jonka jälkeen hän aloitti valmentamisen WHL:ssä. Pelaajauralle osui Stanley cupin voitto vuonna 1950.

Devilsiin McNab liittyi vuonna 1983 oltuaan tätä ennen Capitalsin GM. Kun Lou Lamoriello otti GM:n tehtävät vastaan vuonna 1987, McNab jatkoi vielä seitsemän vuoden ajan seuran varapresidenttinä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Pelipaidoista

Devilsin uudet paidat julki ensimmäisessä harjoitusottelussa

Tom Gulittin mukaan Devils ei aio järjestää erikseen uusien paitojen julkistamistilaisuutta. Uudet paidat tulevat julki 17. syyskuuta, jolloin Devils pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa Flyersia vastaan.

Lou Lamoriello vahvistaa, että paidan ulkoasu pysyy entisen kaltaisena. Eli vanha logo ja väritys siirretään Reebokin paitoihin.

Harjoitusotteluiden ja runkosarjan ohjelma löytyy täältä
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kuhinaa training campilla - Devils vaihtamassa kapteeniaan?

Tom Gulitti kirjoittaa blogissaan, että Devils vaihtaa mahdollisesti kapteenia. Valmentaja Brent Sutter muovaa tosissaan joukkueesta itsensä näköistä. Hän käy läpi joukkueen johdon kanssa muun muassa sitä, että kuka on sopiva joukkueen kapteeniksi.

Patrik Elias on luonnollisesti vaihtoehtona kapteeniksi, mutta pesti ei ole kirkossa kuulutettu. Iso liikehän tämä on, mutta myös selkeä viesti joukkueelle, että pelipaikka ja johtavan pelaajan asema on ansaittava omalla työllä.

Järkyttävin uutinen tuossa Gulittin blogitekstissä oli, että Sutter treenautti joukkueella pitkät pätkät aggressiivista karvaamista. Mitä nyt tapahtuu suokiekolle? Toivottavasti muut, varsinkaan kiekkotoimittajat, eivät huomaa asian laitaa. Mainehan tässä menee, jos näin jatkuu.

Kommentteja Sutterin pelityylistä

Jutun helmi löytyy viimeisestä kappaleesta, jossa kerrotaan, että Kevin Weekes torjuu jatkossa numerolla 40.

"Sekin on hyvä numero," kommentoi Weekes.


Hfboardsilla oli maininta, että Adrian Foster on mennyt Wildin training campille. Toivottavasti ura urkenee siellä suunnalla ja Foster saa näyttää osaamistaan terveenä.

Aiemmin viikolla varmistui myös se, etteivät Jim Dowd ja Erik Rasmussen jatka joukkueessa. Lou Lamoriello kertoi syyksi sen, että Devils nuorentaa joukkuettaan ja haluaa tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuden näyttää kykynsä. Dowd meni Flyersin leirille ja Rasmussenin tilanteesta meikäläisellä ei ole tietoa.

Tässä vielä koko training campin osallistujalista:

Vasemmat laiturit

Sergei Brylin
Noah Clarke
Patrik Elias
Stephen Gionta
Ryan Murphy
Jay Pandolfo
Mike Pandolfo
Zach Parise
Joe Rooney
Jason Ryznar

Keskushyökkääjät

Patrick Davis
Ivan Khomutov
John Madden
Benoit Mondou
Rod Pelley
Tony Romano
Mike Rupp
Jari Viuhkola
Petr Vrana
Travis Zajac
Dainius Zubrus

Oikeat laiturit

Arron Asham
Nicklas Bergfors
David Clarkson
Brian Gionta
Matt Halischuk
Cam Janssen
Jamie Langenbrunner
Pierre-Luc Letourneu-Leblond
Grant Marshall
Nick Palmieri
Barry Tallackson

Puolustajat

Matthew Corrente
Mark Fraser
Jean-Luc Grand-Pierre
Andy Greene
Olivier Magnan
Olli Malmivaara
Paul Martin
Richard Matvichuk
Ryan Molle
Ian Moran
Mike Mottau
Johnny Oduya
Karel Rachunek
Nicolas Sigouin
Zach Tarkir
Kirill Tulupov
Vitali Vishnevski
Colin White
Sean Zimmerman

Maalivahdit

Martin Brodeur
Dave Caruso
Frank Doyle
Jordan Parise
Jason Smith
Kevin Weekes
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Langenbrunner joutumassa mahdollisesti leikkaukseen

Devilsin hyökkääjistö on ohenemassa mahdollisesti vielä lisää, jos Jamie Langenbrunnerin nivusvaivat vaativat leikkausta. Vamma on peruja viime kaudelta ja Langs pohti kesällä leikkaushoitoa, mutta päätyi odottamaan ja katsomaan, josko vaiva ei vaatisi leikkausta. Keskiviikkona tiedämme enemmän, kun Langs käy tutkimuksissa.

Niin ikävää kuin tällainen onkin, niin valoisana puolena voisi nähdä sen, että Langenbrunnerin loukkaantuminen voi avata näyttöpaikan esimerkiksi Nicklas Bergforsille, joka on ensimmäisten raporttien mukaan ollut pirteä ilmestys tämän vuoden campilla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ensimmäinen harjoitusottelu päättyi 3 - 2-tappioon Flyersia vastaan. Devilsin maalit tekivät Zach Parise ja Andy Greene. Vakiomiehistä sivussa olivat muun muassa Martin Brodeur, Patrik Elias ja Brian Gionta.

Devilsin loukkaantumiset saivat jatkoa, kun Cam Janssen loukkasi olkapäänsä tappelussa Phillyn Jesse Boulericea vastaan. Tämän seurauksena kuultiin jälleen kritiikkiä uutta pelipaitaa kohtaan. Kummassakin tappelussa Janssenin paita repesi, samoin kuin Arron Ashamin paita väännössä Riley Cotea vastaan, ja Boulerice sai nyhdettyä Janssenin paidan tämän pään yli. Janssen oli myös viime kaudella sivussa loukattuaan oikean olkapäänsä tappelussa George Parrosia vastaan.

lisää aiheesta täällä.

Lisäksi tarjolla on juttu, jossa Matt Corrente kommentoi saamaansa sopparia ja viime kauden antikliimaksia eli ehdollista vankeutta alaikäisen hyväksikäytöstä. Don Lamoriello kommentoi myös Correnten tulevaisuutta. Tuleva kausi näyttäisi menevän junioreissa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Langs leikkaukseen, myös White loukkaantui

Jamie Langenbrunner menee leikkaukseen nivusvaivansa takia. Toipuminen pelikuntoon vie arviolta noin kaksi kuukautta.

Toinen huolestuttava uutinen on Colin Whiten silmän viereen saama kiekonosuma. Hän sai harjoituksissa kimmokkeen kasvoihinsa. Mahdollisista vaurioista ei vielä ole tietoa, koska silmä on niin voimakkaasti turvonnut. Vamman vakavuus selvinnee huomenna perjantaina tai viimeistään lauantaina.

Kova on harvennus riveistä, jos tätä tahtia äijiä putoaa pois pelistä. Ja onpahan nuorilla taas sauma tarrautua todelliseen näytönpaikkaan.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole tainnut Viuhkola pelannut vielä peliäkään harjoitusmatseissa? Mitä nyt äkkiä vilkaisin HF boardin keskusteluja, niin muutamat kirjoittivat olivat ainakin sitä mieltä, että ei ole Viuhkolalle käyttöä ainakaan NHL:n puolella. Hankalahan se tietysti on näyttöjä antaa jos ei pelaamaan pääse..
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ei ole tainnut Viuhkola pelannut vielä peliäkään harjoitusmatseissa? Mitä nyt äkkiä vilkaisin HF boardin keskusteluja, niin muutamat kirjoittivat olivat ainakin sitä mieltä, että ei ole Viuhkolalle käyttöä ainakaan NHL:n puolella. Hankalahan se tietysti on näyttöjä antaa jos ei pelaamaan pääse..

Devilsillä on ollut kaksi harjoitusottelua, joiden kokoonpanot ovat olleet hyvin erilaiset eikä Martin Brodeurkaan ole vielä pelannut otteluakaan ;) Viuhkola saa varmasti näyttöpaikkoja, sillä jäljellä on vielä neljä harjoitusmatsia ennen kauden alkua.

Viuhkolasta olen itse lukenut lähinnä varovaisia kehuja ja vain harvoja moitteita, enkä kenenkään ole huomannut puhuvan ainakaan Devilsin osiossa "käyttökelvottomuudesta". Hänen syöttötaitonsa on huomattu jo useammallakin palstalla, jossa seurataan Devilsin training campia ja pelaajien otteita. Ja on syytä muistaa, että kyseessä on pelaaja, joka on suurimmalle osalle amerikkalaisten palstojen kirjoittajista täysin uusi tuttavuus, johon ei välttämättä edes tajua kiinnittää huomiota.


Colin Whiten saama vamma ei välttämättä ole kovin paha. Nicklas Bergforsin laukaus otti epäonnisen kimmokkeen Whiten omasta mailasta tämän kasvoihin. Whiten nenä murtui ja hän sai oikean silmänsä seudulle ilkeän vekin. Whiten näkö ei todennäköisesti vaurioitunut, mutta tarkempiin tutkimuksiin päästään vasta sen jälkeen, kun silmän turvotus on laskenut.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Devilsillä on ollut kaksi harjoitusottelua, joiden kokoonpanot ovat olleet hyvin erilaiset eikä Martin Brodeurkaan ole vielä pelannut otteluakaan ;) Viuhkola saa varmasti näyttöpaikkoja, sillä jäljellä on vielä neljä harjoitusmatsia ennen kauden alkua.

Usein harjoitusotteluista sivussa oleminen on nimenomaan viestii siitä, että kaavailut pelaajan roolista joukkueessa ovat pitkällä. Viuhkolan kohdalla asia ei välttämättä ole tarkalleen näin, mutta silti miehen lepuuttaminen ensimmäisissä harjoitusotteluissa ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole ainakaan negatiivinen signaali.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Usein harjoitusotteluista sivussa oleminen on nimenomaan viestii siitä, että kaavailut pelaajan roolista joukkueessa ovat pitkällä. Viuhkolan kohdalla asia ei välttämättä ole tarkalleen näin, mutta silti miehen lepuuttaminen ensimmäisissä harjoitusotteluissa ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole ainakaan negatiivinen signaali.

Ja tänä vuonna Devilsin kohdalla kyse on paljolti myös siitä, että lähes puolet hyökkäyksen pelipaikoista on tällä hetkellä jaossa ja tyrkyllä olevia pelaajia on iso nippu tyyliin Bergfors, Tallackson, Clarkson, Pelley, Vrana ja Viuhkola.

Olisi hauska kuulla valmennusjohdon kommentteja Viuhkolasta. Kenties hän tulee samalla tavalla joukkueeseen kuin Travis Zajac viime kaudella. Zajac tuli tuntemattomana suuruutena harjoituspeleihin ja otti kypsillä otteillaan paikan kaikessa hiljaisuudessa.

PS. Tällä logiikalla myös Martin Brodeurin rooli joukkueessa on varsin selvä :)
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jo nyt on perkele näiden loukkaantumisten kanssa. Kevin Weekes loukkaantui pahannäköisesti eilisessä harjoituspelissä Ragsia vastaan. John Oduya oli menettämässä tasapainonsa maalin lähellä, Avery antoi kunnolla lisää vauhtia ja Oduya kaatuessaan osui Weekesin päähän ja kaiken kukkuraksi Weekes löi päänsä maalikehikkoon. Avery sai sitten tämänkin kauden paikallispeleihin lisää sykettä.

Ottelu päättyi Rangersin 4 - 3-voittoon. Devilsin maalit tekivät Zubrus, Parise ja Gionta. Huolestuttavinta tässä on vain tuo tahti, jolla pelaajia siirtyy loukkaantuneiden listalle. Weekesin loukkaantuminen ei ilmeisesti ole kovin paha, mutta yhtä kaikki täysin turha ja Averyn temppu sieltä typerimmästä päästä. Marshall koetti käydä haastamassa Averya, mutta välienselvittely jäi tuonnemmaksi.

Jari Viuhkola teki myös eilen ensiesiintymisensä Devils-nutussa ja saldoksi jäi tasapaksut otteet nelsoketjussa, tehomerkintä +1, yksi kahden minuutin jäähy ja varsin hyvä saldo aloituksista; hän voitti neljä aloitusta kuudesta. Viuhkola sai peliaikaa hieman yli kymmenen minuuttia.

Scott Gomezin ja Devilsin ensikohtaamista ei vielä nähty, koska Gomez ei pukenut tähän otteluun.

Juttua ottelusta löytyy täältä
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Kevin Weekes loukkaantui pahannäköisesti eilisessä harjoituspelissä Ragsia vastaan... Avery sai sitten tämänkin kauden paikallispeleihin lisää sykettä.

Ottelu päättyi Rangersin 4 - 3-voittoon...

Scott Gomezin ja Devilsin ensikohtaamista ei vielä nähty, koska Gomez ei pukenut tähän otteluun.

Juu näin on napattu ensimmäinen voitto tämän kauden pre-seasonissa.

Perus-Averyä. Ei mikään kauhean rottamainen temppu (tilanteen voi käydä katsomassa Rangersin virallisilta sivuilta).

Ihmeen vaisusti pelasi Devils, vaikka taisi melkein kaikki parhaat olla kehässä Brodeuria ja ?? lukuunottamatta. Rangersin suurimmat tähdetkin huilasi vielä (Lunqvist, Jagr, Gomez, Drury, Prucha, Rozsival..), mutta esim. Shanahan oli todella vaisu kommenttien perusteella. Tiedä sitten kuinka tosissaan nämä "veteraanit" näitä pelejä pelaavat..
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Colin Whitella mahdollisesti vakava silmävamma

Pakki Colin White on edelleen sivussa silmävamman vuoksi. Huolestuttavia merkkejä on ilmassa, sillä White on yhä sivussa treeneistä ja missaa varmuudella avausottelun. Lähde:

Viuhkolakin ilmeisesti lähetettiin Lowelliin, olisikohan pian tulossa takaisin Ouluun?
http://devils.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=338594

Saa nähdä nyt, mitä tässä tapahtuu. Brent Sutterin kovat treenit ovat tuoneet kolhuja monille pelaajille. Muun muassa Paul Martin, Patrik Elias, Arron Asham ja Jay Pandolfo ovat olleet vuorollaan sivussa pienten vammojen vuoksi. Loukkaantuneiden listalla ovat tällä hetkellä siis Colin White, Jamie Langenbrunner ja Cam Janssen. Kevin Weekes on toipumassa saamastaan tällistä ja on treenannut omaan tahtiinsa tämän viikon.

Viuhkola aloittanee kauden Lowellissa. Tuntuu vain vähän oudolta ratkaisulta passittaa hänet jo tässä vaiheessa Lowelliin, koska hän ei saanut kuin yhden näyttöpaikan harjoituspeleissä. Liekö sitten Sutter ollut tyytymätön mieheen vai mikä on syynä. Toisaalta, tästä ei vielä pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mielenkiintoista tosiaan nähdä, miten hänen tilanteensa etenee. Sutter on kuitenkin ajamassa sisään pelitapaa, joka perustuu kiekonhallinnalle, joten luulisi, että Viuhkolalle olisi tällaisessa systeemissä käyttöä. Sutterin näkemyksiä Devilsin tulevasta pelitavasta

Nuorille Nicklas Bergforsille, David Clarksonille ja Rod Pelleylle on avautumassa oivallinen näyttöpaikka. Sutter on sotkenut ketjuja treeneissä ja peluuttanut Bergforsia treeneissä jopa ykkösvitjassa Eliaksen ja Zubrusin kanssa ja Pelley on pelannut kolmosessa sentterinä, ja Madden ja Asham ovat olleet laidoilla. Pandolfo on pelannut nelosessa. Tämä nyt ei ole lähelläkään lopullista kokoonpanoa ja muutoksia nähdään vielä ennen kuin kiekko putoaa 4. lokakuuta jäähän.

Niin, ja Devils nuiji edellisessä harjoitusottelussaan Iskendersin 1-6, maalintekijöinä Gionta kolmasti, Madden kahdesti ja Zajac kerran. Tosin on syytä mainita, että Isles pelasi varsin rookiepitoisella kokoonpanolla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös