Negatiivisuusketju

  • 763 584
  • 4 943

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ruusu torjuu maalinkulmalta kiekon Sebokille maalin eteen, joka ohjaa kiekon luistimella maaliin: Älä niistä niitä kiekkoja eteesi jatkuvasti jne

Enpä viitsi enempiä latelujasi kommentoida, joiden analyysistä puuttuu kokonaan kenttäpelaajien vastuu. Mutta jos katselet tuon lainatun tilanteen uudelleen, niin siinä Ruusu torjuu jo kaksi yritystä, mutta kolmas potkulla tehty oli liikaa ja olisi ollut mille vahdille tahansa. Kun suorahyökkäyksestä, ei pitkästä paineesta, pääsee kaveri kolmasti paineetta yrittämään, en kysy missä veskari, vaan missä viisikko?

Loppuun koko litaniaan: joo, joo, kaikki voi ottaa, missään ei vielä koskaan ole sellaista löytynyt unelmien ulkopuolella.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Joutuuko tässä itse menemään kentälle? En osaa luistella takaperin enkä jarruttaa. Viimeksi on tullut luisteltua yläasteella, n. 5v sitten. Mutta en mä nyt paskemminkaan voisi puolustaa (:

Joo no ei vaan… Jotain pitäisi vaan tehdä tuolle puolustamiselle. Tällä hetkellä ei taida ees 5 tehtyä maalia riittää voittoon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
2. Ruusu torjuu maalinkulmalta kiekon Sebokille maalin eteen, joka ohjaa kiekon luistimella maaliin: Älä niistä niitä kiekkoja eteesi jatkuvasti jne
Mua alkaa vähän kyllästyttämään tuo Ruusun sylkemisistä valittaminen. Kaikki maalivahdit torjuvat kiekkoja eteensä, koska jokaista vetoa on mahdoton sulkea. Jos vetoja päästään tekemään huippupaikolta, niin kaikki keskittyminen menee siihen, että ylipäätään saa kiekon torjottua, eikä siinä voi lähteä miettimään mihin se ripari pomppii. Puolustuksen tehtävänä on varmistaa, että vastustaja ei pääse irtokiekkoihin käsiksi. Katsokaa vaikka miten JYPin vastustajat usein pelaavat, kun JYP laukoo ja irtokiekkoja pyörii maalin edessä. Siinä on vähintään 2-3 puolustavaa pelaajaa heti hakemassa kiekkoa ja pelaamassa pois JYPin hyökkääjiä tilanteesta. JYP usein epäonnistuu tässä, jolloin ne irtokiekot - joille maalivahti ei voi mitään - jäävät vaarallisesti vastustajalle.

Mitä tulee tuohon lainaamaani tekstiin, niin se toinen maali ei mene milliäkään Ruusun piikkiin. Elorinne päästettiin laukomaan täysin yksinään huippupaikasta poikittaissyöttöön, joka on järjettömän vaikea tilanne kenelle tahansa maalivahdille. Laukaus suuntautui kilpikäden puolelle, jolloin ei juuri muuta voi tehdä, kuin pyrkiä estämään laukauksen menemisen maaliin. Irtokiekko toki pomppasi Sebokille, mutta eihän tuossa ylipäätään olisi Sebok saanut olla ensimmäisenä irtokiekossa. JYPin kenttäpelaajat pelasivat tuossa niin surkeasti, että Ruusua ei todellakaan voi syyttää ollenkaan.

Kolmas maali meni Ruusun piikkiin, muut eivät. Ruusuun tätäkään peliä ei hävitty.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuli mieleen, kun näitä Ruusun suolaajia lueskelee, niin kumman vähällä, tai oikeastaan kuin koira veräjästä on Kakkonen päässyt kommenteissa. Herra kuitenkin vei kokolailla pois mahdollisuuden edes pelata pisteestä huolimattomalla ja typerällä jäähyllään juuri tuollaiseen hetkeen.

Monet kun täällä ovat ruotineet vastustajan maaleja, kuka mistäkin vinkkelistä, niin eikös tuo ensimmäinen ollut pääosin järkyttävän vaihtovirheen tulema. Minusta siinä ykkönen säntäili päättömästi kiekon perässä sen pari minuuttia erän alkuun ja saivat viimein alueelta pois, mutta tottakai vastustaja rokotti, kun tilaisuuden sai hapoilla vaihdon ansiosta. Taktinen silmä oli siis kehittymätön JYPillä tuossa tilanteessa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Monet kun täällä ovat ruotineet vastustajan maaleja, kuka mistäkin vinkkelistä, niin eikös tuo ensimmäinen ollut pääosin järkyttävän vaihtovirheen tulema. Minusta siinä ykkönen säntäili päättömästi kiekon perässä sen pari minuuttia erän alkuun ja saivat viimein alueelta pois, mutta tottakai vastustaja rokotti, kun tilaisuuden sai hapoilla vaihdon ansiosta. Taktinen silmä oli siis kehittymätön JYPillä tuossa tilanteessa.
Tottahan tuo. Itse tuolla toisessa ketjussa peilasin maaleja Liigan koosteista tuijottaen ja niissähän ei hirveän paljon taaksepäin noita tilanteita näe. Pyörityksen kuitenkin paikan päältä näki ja kyllähän siinä vahva oletus oli lopputulemasta jo etukäteen. Toisaalta, kuinka kauas näitä syy-seuraus -suhteita on sitten syytä analysoida? Ekassa maalissa vaihtovirheellä ei olisi ollut mitään merkitystä, jos Scotka olisi tilanteen pelannut toisin olettaen, että toisin pelaten siinä kohtaa olisi lopputulema ollut toinen.

Rikas mies jos oisin, katselisin videoita omaksi huvikseni enemmänkin ja yrittäisin ymmärtää pelistä enemmän. Nyt ei valitettavasti aika riitä koko pelin perkaamiseen ja omalla kohdalla oli siksi helppo tarttua maaleihin ja Jusun kommentteihin pelistä. Hyvä olisi toki itsellekin käydä x muuta tilannetta läpi, joissa peli hajosi tai tupellettiin kiekon kanssa ihan omaa huolimattomuutta tai osaamattomuutta. Tosin enpä ole CMorelle mitään maksanut. Kausikortti + radio riittää toistaiseksi. Teksti-TV on jäänyt hiljalleen taka-alalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ekassa maalissa vaihtovirheellä ei olisi ollut mitään merkitystä, jos Scotka olisi tilanteen pelannut toisin olettaen, että toisin pelaten siinä kohtaa olisi lopputulema ollut toinen.

Voin olla ihan väärässä, enkä nyt jaksa esiin tallennetta kaivaa(tai ehdi) mutta Scotkahan taisi olla sen pari minuuttia jo pyöritettävänä, että ajatuksen tasolla voi antaa synnin päästön, kun täysillä hapoilla ajatus ei kirkkain ole valintojen suhteen kenelläkään. Hommaa vielä taisi avittaa, että niin hapoilla koko viisikko, että tuo vaihto venyi ja vanui, kun pelaajat ei enää oikeen vaihtoon jaksaneet polkea. Niinpä mitään kenttätasapainoa oli mahdoton syntyä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Jokaisella kerralla, kun JYP on ollut ennakkosuosikki (kertoimien mukaan), on se pelannut surkeasti. Huomenna näyttäisi olevan jopa yllättävän suuri suosikki, vaikka tappioputki onkin menossa. JYPillä kerroin 1.94-2.10 ja Ässillä 3.10-3.30. Toivottavasti historia ei toista itseään!
 
Suosikkijoukkue
JYP
Monet kun täällä ovat ruotineet vastustajan maaleja, kuka mistäkin vinkkelistä, niin eikös tuo ensimmäinen ollut pääosin järkyttävän vaihtovirheen tulema. Minusta siinä ykkönen säntäili päättömästi kiekon perässä sen pari minuuttia erän alkuun ja saivat viimein alueelta pois, mutta tottakai vastustaja rokotti, kun tilaisuuden sai hapoilla vaihdon ansiosta.
Vielä yksi näkökulma Ilveksen ensimmäiseen maaliin: tuomarivirhe! Tämä kuulostaa ehkä yllättävältä syyllistämisen kohteelta, mutta kenellä on mahdollisuus, niin katsokaapa toisen erän alku kiekon pudotuksesta lähtien.

Maali harmitti isolla V:llä sen takia, että päätuomari antoi Kontiolan kaivaa ensimmäisen aloituksen väärässä aloitusasennossa. Maila oli pitkällä punaviivan toisella puolella, eikä päätuomari siihen puuttunut. Sen jälkeen JYP ei enää kiekkoa saanutkaan haltuun ennen kuin se oli omassa maalissa. Kokenut konna tietenkin osaa nämä metkut, mutta tuomarien on otettava ne pois. Erityisesti sylettää sen takia, että linjatuomari Onni Hautamäki (66) pilkkii joka ikisessä aloituksessa ja antaa huomautuksen jommalle kummalle aloittajalle. Harmillista että päätuomaria ei aloitustilanne kiinnostanut.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse asiassa tuohon maaliin johtava virhe tehtiin keväällä, kun aloituspesialisti Immonen ulostettiin joukkueesta. Hän olisi voittanut tuon aloituksen. Höhö.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
päätuomari antoi Kontiolan kaivaa ensimmäisen aloituksen väärässä aloitusasennossa.

Tähän olen kiinnittänyt huomiota monessakin aloituksessa, lisäksi hupaisasti joka kolmannessa aloituksessa varoitus menee väärälle ukolle. Mikä sitten lie syypää, onko päätuomarit sitä mieltä, että kuuluu linjurille ja varpaille ei astuta, meni miten saveen tahansa. Vai katseleeko päätuomarit liikkuuko joku kaarella varastaen, eikä lainkaan aloitusta. Toivotaan kuitenkin, että nämä menee tasan pitkässä juoksussa, niin kuin muutkin virheet tuppaa tulevan kuitatuiksi.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieman edellisiin viesteihin viitaten, montakohan aloitusta JYP eilen voitti Ässiä vastaan. Katsomoon tuntuu siltä ettei kovinkaan monta, jonka johdosta esimerkiksi alivoimalla jouduttiin heti oman alueen neliöön ja pitkiin pyörityksiin purkukiekkojen sijaan. Yksi murheenkryyni monien joukossa
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
En kyllä oikeasti muista, milloin tappio olisi aiheuttanut tällaisen olon. Varmaan 2017 välierissä seiskapelin jälkeen… Toivottavasti parin päivän jälkeen olo olisi jo parempi!
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tuloksentekoyksikkö on kyllä aika järjettömässä syväjäässä ja tuossa on yksi vahva syy miksi jäätiin tältä viikolta yhteen pisteeseen. Tuolta voisi varmaan laskea 10-20 a-luokan tonttia jotka siunaantui meidän ykköskentälle tämän viikon peleissä. Saldo pyöreä nolla tehtyä. Etenkin Turkulainen ja Kalapudas kunnostautuivat missaajina.

Onneksi sentään kanukit höystettynä Lahtisella rupesivat eilen ottamaan vastuuta ja selkeästi siellä oli se kovin taistelu päällä. Etenkin kanukit ei pelkää ottaa mustelmia ja mennä ahtaisiin väleihin ja siinä on sitä kaivattua esimerkkiä. Mutta nyt varmaan näillä syväjäädytetyillä tekisi hyvää ottaa pari päivää totaalibreikkiä kiekosta ja saada sitä kautta helpotusta tuskaan ja tuoreempaa mieltä tekemiseen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuolta voisi varmaan laskea 10-20 a-luokan tonttia jotka siunaantui meidän ykköskentälle tämän viikon peleissä. Saldo pyöreä nolla tehtyä. Etenkin Turkulainen ja Kalapudas kunnostautuivat missaajina.

Joo ja ei. Vaikka, kiitos HPK:n kohtalaisen sähläävän oman pään pelin takia paikkoja siunaantui, niin kyllä ne silti isoimmin osin tuli tuon ykkösen pelaamisen ansiosta. Toki tehoa paikkoihin olisi hyvä' löytää, varsinkin kun JYPille niitä oikeita hallitusti rakennettuja paikkoja pelissä yleensä harvemmin tulee, niin kuitenkin sitä tosiasiaa ei kannata unohtaa, että huolissaan pitää olla lujasti siinä tapauksessa, jos niitä paikkoja hukattavaksi ei edes synny.

Kahdesta mainitsemastasi pelaajasta voi sanoa, että nyt ne paikat siunaantui väärille ukoille, sillä kumpainenkaan ei ole kliininen päättäjä, vaan enemmänkin rakentaja ja paikkojen luoja. En siis suuremmin ihmettele, jos nämä sitä mukaa paikkoja tuhlasivat, kuin niitä loivat. Tämä on tietty yksi rosterin kehittämiseen liittyvä asia, joskaan ei helppo ratkoa, että jostain markkinasta pitäisi löytää oikeasti kliininen viimeistelijä, kyllä JYP kärki niitä paikkoja luo kuitenkin.
 

Coutinho

Jäsen
Montako kymmentä maalia tuo Ruusu on jo viiva vedoista päästänyt. Ei hyvää päivää. Toinen sankari edelleenkin Seppälä: jälleen kerran oikein vapaaehtoisesti luovuttaa kiekon Kärpille.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Jukurit todella hyviä tällä hetkellä eli vähintään 12 ottelun tappioputki ei ole/olisi edes ihmeellinen asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös