Syita siihen, miksei nuo jannut ei tee enempaa pisteita on tasan kaksi:
Case Aldridge: Hanta kaytetaan todella hyvin pelien aluissa ja silloin han suurimman osan pisteistaan tekeekin. Tuo heittoprosentti on huippuluokkaa, semminkin kun kaveri on heittaja, ei runnoja. Hanen pitkat kadet ja silkkinen tatsi (vrt. Sheed ja miksei Gasol:kin) tekee pojasta viela kovan pelimiehen. Nythan han on viela jonkin verran ailahteleva eika tarpeeksi voimakas. Mutta siis se paasyy siihen miksei han tee enempaa pinnoja on se, etta hanta ei kayteta tarpeeksi pelien loppupuolilla. Ja siita paastaankin B-Roy:hin:
Case B-Roy: hanesta koutsi ei saa juuri mitaan irti pelien alussa. Han on turhankin epaitsekas (ja seko minuakin vituttaa!). Katsoo aina ensin onko toisella parempi paikka. Roy on ikaan kuin NBAn Raipe Helminen... ;-) Tama toimi todella hyvin tuossa keskitalvella, kun muutkin oli ratkaisuvalmiita. Viimeisimmissa peleissahan Roy on tehnyt normaalia enemman pisteita (kun meidan heittajilla on ollut vaikeuksia) ihan vaan siita syysta, etta han tekee otteluiden alussa enemman pisteita kun ennen. Baut 6 syottoa hanenlaiselle pelaajalle on myos hyva suoritus.
Eli kun sanoin, etta kumpikin pystyisi tekemaan sen 30+ pinnaa per peli, niin ei se tietenkaan tarkoita sita, etta ne tekis sita kimpassa jokaikisessa pelissa. Ei tietenkaan. Vaan etta kumpikin pystyisi siihen (kevyesti), jos pelisysteemi ja kokemus siihen antaisi aihetta. Nyt ei kumpikaan anna. Miksei pelisysteemi sitten anna? Sita pitaa kysya Natelta, ja niin kun tata palstaa aktiivisesti lukevat tietavat, en ole sen kummempi jannun fani. Liian hidas reakoimaan ja liian laimea ollakseen huippuvalmentaja nuorien jalostajana.
steepler sanoi tuossa edellisessa kommentissaan mielenkiintoisen pointin:
Siis pelaajilla jotka tekevät yli 30 pinnaa tuollaisilla tehoilla rakennetaan dynastioita, varsinkin jos heitä on pari kappaletta joukkueessa.
Osin olet oikeassa. Monet fanittajat seuraavat ihan liikaa sita montako pinnaa pelaaja tekee. Ja se sitten tekee pelaajasta sen "parhaan". Dynastioita ei rakenneta silla, etta jengiin hankitaan 30 pinnaa tekeva pelaaja (terveiset mm Miamiin ja Washingtoniin). Kylla dynastiassa pitaa olla muita(kin) elementteja. Pitaa olla selva liideri, selvat roolit, useampi ratkaisuvalmis pelaaja seka huippukoutsi. Siita esimerkkina Spurs, muinainen Bulls ja miksei Lakerskin. Celtics ehka uutena yrittajana. Saa vaan nahda kauanko tuo meininki tuolla kestaa...
Dynastiaa sita ollaan taallakin rakentamassa. Taalla on liigan yksi parhaimmista liidereista (joka sattuu olemaan joukkueen paras pistemieskin), osin jo nyt hyvin roolitettu joukkue (mm. Blake, Przybilla & Oden, Aldridge, Outlaw, Jones seka Jack) seka hyvin hyvin nuori joukkue, jolla ei ole kun voitettavaa samalla kun kokemusta kerataan. Taallakin pitaa muistaa se, etta noi meidan kundit on paaosin 22-24 vuotiaita kundeja, 1.-3. vuoden pelaajia, joille illasta toiseen huipputasolla pelaaminen on valilla aika tyolasta. Esimerkkina mm juuri paattynyt viikon mittainen road trip, jossa pelattiin 5 matsia seitseman paivan sisalla. Kaksi back-to-backia. Missa valissa treenata, kun kokemustakaan ei kauheasti ole? Matseihin pitaa pitaa valilla menna 'niilla evailla mita on' ja silloin kokemuksesta on se suurin hyoty. Mutta takaisin dynastiaan: kun meilla on sellainen kolmikko kun Roy, Aldridge seka Oden, dynastian kulmakivet on kiistatta rakennettu. Antakaa miehille viela pari kolme vuotta aikaa ja sitten etsitte jengin, jossa on saman verran talenttia (nyt nayttais etta ainakin Utah ja NO on tekemassa samanlaista huipputyota nuorien kanssa). Sen lisaksi kun siihen laitetaan Blake, Rudy ja penkilta tulevat, liigan huippua silla osastolla jo olevat Jack ja Outlaw, niin jo nyt on vaikeaa etsia jengeja, joissa on samaa potentiaalia. Toki niita on, ja on parempiakin toki, mutta ei montaa. Meilta vaan puuttuu se kokemus. Kokemus miten road tripit hoidetaan himaan ja kokemus miten pitkaa sarjaa pelataan.
Lopuksi viela varjon mainitsemaan "haviavaan jengiin". Viimeiset 10 on 5-5 (alla viiden matsin road trip), koko kausi on 34-32, oman divisioonan saldo on paras koko konfferenssissa ja konfferenssisaldokin on plussalla (ja nyt ei puhuta jostain pilipali Idasta), niin kauheen vaikeeta on nahda tuota "haviavan jengin" imagoa meilla. Semminkin kun kausi alkoi musertavasti 5-16 ensimmaisten 21n pelin osalta, niin sen jalkeenhan me ollaan menty ihan mukiinmenevasti 29-16 (0.644). Jossittelut sikseen, mutta kun ne kuuluvat urheluun, niin paremmalla kokemuksella kun alkukausi olis saatu kunnolla pulkkaan ja road tripeilta olis saatu edes siedettavia tuloksia (nyt 12-23), niin ei tarttis nytkaan jossitella. Mutta eikohan koko ajan keraantyva kokemus hoida tuonkin puolen ensi vuonna, sita seuraava vuonna, sita seuraavana vuonna jne jne Ja sitten joku voi ehka jo kayttaa sita sanaa dynastia meidankin jengista.
Aikaahan meilla on.
PS. Montako "kokemus" sanaa loydat tekstista? Oikeinvastanneille pullaa.