NBA kausi 2007-2008

  • 41 564
  • 373

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No varjo ehkapa siksi, etta samat pinnat olisi muulta joukkueelta pois. Ei se, etta joku tekisi 30 pinnaa 20n sijasta meinaa heti suoraan 10 pinnaa lisaa lopputulokseen (paitsi jos olet Kobe). Kylla sulla varjo aika heikot tiedot on koriksesta, jos nain meinaat...

Eikohan meidan pleijarijuna mennyt jo. Syyna enemmankin se helmikuun nukahdus ja muutamat loukkaantumiset. Taa kausi jaa silti vahvasti poisitiiviseksi, sita ei kukaan voi kieltaa. Liigan toiseksi nuorin jengi, yksi kaikkien aikojen nuorimmista jengeista talla voittoprosentilla... Kylla taalla ihan tyytyvaisia tahankin kauten ollaan, semminkin kun meilta puuttuu edelleen ne kaksi aloitusviisikon jannua, joita toinen on Shaqiin verrattava superstara.

Royn persoonasta olen samaa mielta Evanderin kanssa. Se on hieman laimea. Kundi on saanut hyvan ja ankaran kotikasvatuksen, joten mitaan Kenyon Martinia ja A.I.ta hanesta ei saa. Liiderina han kuitenkin on jo, jos ei nyt ihan KGn tasoa, niin eipa paljoa jaakaan. Siita on osoituksena taman kauden tulokset ja All-Stars paikka. Kannattais tutustua asioihin muuallakin kun netista...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No varjo ehkapa siksi, etta samat pinnat olisi muulta joukkueelta pois. Ei se, etta joku tekisi 30 pinnaa 20n sijasta meinaa heti suoraan 10 pinnaa lisaa lopputulokseen (paitsi jos olet Kobe).

No toki näinkin, mutta kyllä minäkin olen sitä mieltä että jos tosiaan nuo kaverit pystyisivät tehoja noinkin paljon lisäämään niin kannattaisi käyttää.

Ongelma on vain siinä että tuskin pystyvät siihen mitä väitit, tai riippuu mitä tarkoitit mutta eivät ainakaan yhtä tehokkaasti pystyisi toimimaan. Aldridgen heittoprosentti on 48.6, mikäli tosiaan samoilla tehollilla pystyisi tekemään 30-35 pistettä niin miksei sitä käytettäisi. Itse en ole mikään Portland asiantuntija joten varmasti sinä tiedät paremmin, mutta kuka siellä käyttää nuo heitot sitten niin paljon paremmin että heidän kannattaa niitä mielummin ottaa. Aika paljon huonompia prosentteja siellä kaikilla muilla on. Roylla myös on hyvä heittoprosentti takamieheksi 45.6. Siis pelaajilla jotka tekevät yli 30 pinnaa tuollaisilla tehoilla rakennetaan dynastioita, varsinkin jos heitä on pari kappaletta joukkueessa.

Varmastikin se siltä osin pitää paikkansa että olisihan se mahdollista esimerkiksi Aldridgen tehdä enemmän pisteitä, mutta tehot siinä kärsisivät selvästi niin uskon. Itse näen että heidän oman pelin kärsiminen on se suurin syy etteivät enemmän ota vastuuta, siis siinä määrit että nakuttaisivat yli 30 ppg, eikä niinkään se että muillekin pitää antaa heittoja.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Syita siihen, miksei nuo jannut ei tee enempaa pisteita on tasan kaksi:

Case Aldridge: Hanta kaytetaan todella hyvin pelien aluissa ja silloin han suurimman osan pisteistaan tekeekin. Tuo heittoprosentti on huippuluokkaa, semminkin kun kaveri on heittaja, ei runnoja. Hanen pitkat kadet ja silkkinen tatsi (vrt. Sheed ja miksei Gasol:kin) tekee pojasta viela kovan pelimiehen. Nythan han on viela jonkin verran ailahteleva eika tarpeeksi voimakas. Mutta siis se paasyy siihen miksei han tee enempaa pinnoja on se, etta hanta ei kayteta tarpeeksi pelien loppupuolilla. Ja siita paastaankin B-Roy:hin:

Case B-Roy: hanesta koutsi ei saa juuri mitaan irti pelien alussa. Han on turhankin epaitsekas (ja seko minuakin vituttaa!). Katsoo aina ensin onko toisella parempi paikka. Roy on ikaan kuin NBAn Raipe Helminen... ;-) Tama toimi todella hyvin tuossa keskitalvella, kun muutkin oli ratkaisuvalmiita. Viimeisimmissa peleissahan Roy on tehnyt normaalia enemman pisteita (kun meidan heittajilla on ollut vaikeuksia) ihan vaan siita syysta, etta han tekee otteluiden alussa enemman pisteita kun ennen. Baut 6 syottoa hanenlaiselle pelaajalle on myos hyva suoritus.

Eli kun sanoin, etta kumpikin pystyisi tekemaan sen 30+ pinnaa per peli, niin ei se tietenkaan tarkoita sita, etta ne tekis sita kimpassa jokaikisessa pelissa. Ei tietenkaan. Vaan etta kumpikin pystyisi siihen (kevyesti), jos pelisysteemi ja kokemus siihen antaisi aihetta. Nyt ei kumpikaan anna. Miksei pelisysteemi sitten anna? Sita pitaa kysya Natelta, ja niin kun tata palstaa aktiivisesti lukevat tietavat, en ole sen kummempi jannun fani. Liian hidas reakoimaan ja liian laimea ollakseen huippuvalmentaja nuorien jalostajana.

steepler sanoi tuossa edellisessa kommentissaan mielenkiintoisen pointin:

Siis pelaajilla jotka tekevät yli 30 pinnaa tuollaisilla tehoilla rakennetaan dynastioita, varsinkin jos heitä on pari kappaletta joukkueessa.

Osin olet oikeassa. Monet fanittajat seuraavat ihan liikaa sita montako pinnaa pelaaja tekee. Ja se sitten tekee pelaajasta sen "parhaan". Dynastioita ei rakenneta silla, etta jengiin hankitaan 30 pinnaa tekeva pelaaja (terveiset mm Miamiin ja Washingtoniin). Kylla dynastiassa pitaa olla muita(kin) elementteja. Pitaa olla selva liideri, selvat roolit, useampi ratkaisuvalmis pelaaja seka huippukoutsi. Siita esimerkkina Spurs, muinainen Bulls ja miksei Lakerskin. Celtics ehka uutena yrittajana. Saa vaan nahda kauanko tuo meininki tuolla kestaa...

Dynastiaa sita ollaan taallakin rakentamassa. Taalla on liigan yksi parhaimmista liidereista (joka sattuu olemaan joukkueen paras pistemieskin), osin jo nyt hyvin roolitettu joukkue (mm. Blake, Przybilla & Oden, Aldridge, Outlaw, Jones seka Jack) seka hyvin hyvin nuori joukkue, jolla ei ole kun voitettavaa samalla kun kokemusta kerataan. Taallakin pitaa muistaa se, etta noi meidan kundit on paaosin 22-24 vuotiaita kundeja, 1.-3. vuoden pelaajia, joille illasta toiseen huipputasolla pelaaminen on valilla aika tyolasta. Esimerkkina mm juuri paattynyt viikon mittainen road trip, jossa pelattiin 5 matsia seitseman paivan sisalla. Kaksi back-to-backia. Missa valissa treenata, kun kokemustakaan ei kauheasti ole? Matseihin pitaa pitaa valilla menna 'niilla evailla mita on' ja silloin kokemuksesta on se suurin hyoty. Mutta takaisin dynastiaan: kun meilla on sellainen kolmikko kun Roy, Aldridge seka Oden, dynastian kulmakivet on kiistatta rakennettu. Antakaa miehille viela pari kolme vuotta aikaa ja sitten etsitte jengin, jossa on saman verran talenttia (nyt nayttais etta ainakin Utah ja NO on tekemassa samanlaista huipputyota nuorien kanssa). Sen lisaksi kun siihen laitetaan Blake, Rudy ja penkilta tulevat, liigan huippua silla osastolla jo olevat Jack ja Outlaw, niin jo nyt on vaikeaa etsia jengeja, joissa on samaa potentiaalia. Toki niita on, ja on parempiakin toki, mutta ei montaa. Meilta vaan puuttuu se kokemus. Kokemus miten road tripit hoidetaan himaan ja kokemus miten pitkaa sarjaa pelataan.

Lopuksi viela varjon mainitsemaan "haviavaan jengiin". Viimeiset 10 on 5-5 (alla viiden matsin road trip), koko kausi on 34-32, oman divisioonan saldo on paras koko konfferenssissa ja konfferenssisaldokin on plussalla (ja nyt ei puhuta jostain pilipali Idasta), niin kauheen vaikeeta on nahda tuota "haviavan jengin" imagoa meilla. Semminkin kun kausi alkoi musertavasti 5-16 ensimmaisten 21n pelin osalta, niin sen jalkeenhan me ollaan menty ihan mukiinmenevasti 29-16 (0.644). Jossittelut sikseen, mutta kun ne kuuluvat urheluun, niin paremmalla kokemuksella kun alkukausi olis saatu kunnolla pulkkaan ja road tripeilta olis saatu edes siedettavia tuloksia (nyt 12-23), niin ei tarttis nytkaan jossitella. Mutta eikohan koko ajan keraantyva kokemus hoida tuonkin puolen ensi vuonna, sita seuraava vuonna, sita seuraavana vuonna jne jne Ja sitten joku voi ehka jo kayttaa sita sanaa dynastia meidankin jengista.

Aikaahan meilla on.

PS. Montako "kokemus" sanaa loydat tekstista? Oikeinvastanneille pullaa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
PS. Montako "kokemus" sanaa loydat tekstista? Oikeinvastanneille pullaa.

Kahdeksan jos lasketaan lainauksessa oleva sana mukaan. Missä pullat, täh? Kahvit tuloilla jo.

Mavericksista voisi kirjoittaa jotain, mutta ei jaksa. No, Nowitzki on ihan ok vireessä ollut, mutta ei nämä runkkarin loppuajan matsit vaan jaksa kiinnostaa, POffeja odotellessa...

Kiddin hankinta kylläkin vituttaa vieläkin. Miksi, voi jumalauta sentään miksi!?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
No varjo ehkapa siksi, etta samat pinnat olisi muulta joukkueelta pois. Ei se, etta joku tekisi 30 pinnaa 20n sijasta meinaa heti suoraan 10 pinnaa lisaa lopputulokseen (paitsi jos olet Kobe). Kylla sulla varjo aika heikot tiedot on koriksesta, jos nain meinaat...

Kyllä tarkoitus oli lähinnä hieman tiputtaa tuota perusteetonta fanitusta maan tasalle. Korjasitkin jo omaa väitettäsi hieman maanläheisempään muotoon, joten loppuviesti on lähinnä vain saman toistoa, mutta en jaksa poistaakaan sitä :)

Mutta 30+ pelissä ei kyllä ole kummoinen suoritus, aika moni NBA-pelaaja pystyy siihen, jos vain siihen annetaan mahdollisuus valmentajan toimesta, ei siinä mitään kummoista.

Jos ajatellaan, että sulla on 20 PPG kaveri, joka pistää sisään palloja hyvällä prosentilla ja hänen pitäisi sitten "tostavaan" pystyä tekemään 30 PPG, niin kyllä väistämättä tulee mieleen, että pistämällä ko. kaveri ottamaan enemmän ratkaisuita, saataisiin enemmän pisteitä kuin antamalla joukkuetoverien ottaa ratkaisuita.

Mutta koska näin ei ole, niin on aika yhdentekevää puhua että joku pelaaja tekisi 30 PPG "jos vain annettaisiin/haluaisi".

Koska olet monesti tuonut esille, miten _sinä_ tiedät koriksesta muita enemmän, niin luulisi sinunkin myös tietävän että ei myöskään vastustajajoukkue välttämättä seisoisi vain tumput suorina, jos se normaali 20PPG jannu alkaisikin ottamaan ratkaisuita 30 PPG edestä. Lopputuloshan olisi tiukempi puolustus ja enemmän pakotettuja heittoja-> prosentit tippuvat ja juuri tällöin joukkue kärsii. Tämä siis pätee suurimman osan 20 PPG pelaajien kohdalla.

Sille on syynsä, että jotkut pelaajat tekevät 30 PPG ja toiset 20PPG, mutta se harvemmin on se ettei huvita/valmentaja anna.
Etenkin jos vielä tarjoat, että kaksi pelaajaa tekisi 30+, mihin tällä hetkellä pystyy about 3 pelaajaa liigassa.

Summa summarum, aika typerä valmentaja Portlandilla on, jos ei viitsi sitten peluuttaa näitä kahta 30+PPG-pelaajaa sillä tavalla ja edes katsoa mitä siitä seuraisi, jos pleijareihin ei voi päästä, niin eikös silloin olisi parempi vain ottaa pataan (jos siis näin kävisi ko. kokeilusta) koska sillä vain parantaisi mahdollisuuksia lotteryssä.
Joukkue joka pitkään oli pudotuspelirajan yläpuolella, mutta kauden kulkiessa loppua kohti ei=häviävä joukkue, ei mitään sen kummempaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Koska olet monesti tuonut esille, miten _sinä_ tiedät koriksesta muita enemmän, niin luulisi sinunkin myös tietävän että ei myöskään vastustajajoukkue välttämättä seisoisi vain tumput suorina, jos se normaali 20PPG jannu alkaisikin ottamaan ratkaisuita 30 PPG edestä. Lopputuloshan olisi tiukempi puolustus ja enemmän pakotettuja heittoja-> prosentit tippuvat ja juuri tällöin joukkue kärsii. Tämä siis pätee suurimman osan 20 PPG pelaajien kohdalla.

Muistutan sua varjo edelleen siita, etta toi on ihan sun omaa paivauntas, etta ma kuvittelen tietavani koriksesta muita enemman. Ei kai taa mikaan kilpailu ole?? Ei ainakaan minulle, eika mun tarvitse kuvitella tietavani yhtaan mistaan mitaan. Ne ajat on pitkalla historiassa. Sen tosin tiedostan, etta Blazersien asioista tiedan varsin paljon verrattuna moneen muuhun taalla ja etta ei taalla nyt niin kauheen montaa muuta ole, jotka on korista pelannut seka ulkomailla etta SM-sarjassa. Se on siis yks hailee mulle, kuka tietaa enemman kun joku toinen, sen vain tiedan, etta jotainhan munkin on tasta lajista tiedettava noilla "meriiteilla"...

Hyvin sa muuten edelleen vaannat naita toisten (lahinna mun) juttuja taalla. Ei mitaan uutta toisaalta... Naa mun 30-jutut LAn ja Royn kohdalla ei ole lahtoisin edes minulta. Naista puhuttiin joku aika sitten sellasella taholla kun ESPN ja sen jalkeen jatkettiin Comcast Sportsnetissa. Ennen sita ma lahinna tuskailin kundien "kaksijakoisuuksien" kanssa (lyhyt pinna se on mullakin valilla tassa tulevaisuuden joukkueen rakennuksessa). Eli vaikka tiedankin koriksesta paljon paremmin kun kukaan muu ikina, niin ei se mulle tullut edes mieleen, ennen kun jotkut asioista vahemman ymmartavat entiset NBA-valmentajat ja -asiantuntijat sita ensin tavalliselle kansalle valotti.

Jos ma nyt hetkeksi siihen viela palaan (kun tietoa on!), niin LAn tilannehan on se, etta hanen tuuraajansa meidan valkosessa ryhmassa on T-Law. Ja kun T-Law on kasittaakseni edelleen yksi liigan parhaista ellei paras penkiltatuleva 4. jakson pistetehtailija, niin LA:ta ei senkaan takia valttamatta edes tarvita siella ottelun lopulla. Ja kun meilla rakennetaan nyt sita tulevaisuuden "maailmanmestarijoukkuetta", niin naa on niita uhrauksia mita sen eteen tehdaan. Joukkue ennen yksiloita, joukkueurheilussa kun ollaan... Tassa koko 30-keskustelussa pitaa vaan tiedostaa, mihin tietyt pelaajat pystyisivat, jos tilanne tai joukkue olisi toinen. Eika mun mielesta kummastakaan, ei LAsta eika Roysta voida puhua "normaaleina 20ppg jannuina", niin kun sa sanoit. Toinen on toissa vuoden draftin kakkosvaraus ja toisen vuoden pelaajana jo verrattaen hyva (oli mm itseoikeutettusti mukana rookie ja sophomore challengessa AS-viikonloppuna), ja toinen on R.O.Y. ja jo nyt All Stars-pelaaja. LAn roolihan tulee kyllakin tosta viela muuttumaan aikalailla ensi kaudella, kun Oden on "pakistossa". Se antaa LA:lle vapauden juosta niihin nopeisiin, mihin han on kovin halukas nykyaankin menemaan. Mutta nyt ei voi, kun me ollaan yksi liigan heikoimmista levarijengeista ja LAn pitaisi olla enemman siina kiinni viela aikakin naa viimeiset 15 pelia.

Mita sitten viela itse siihen 30-juttuun tulee, niin mun puolesta siita saa olla kylla eri mielta. Eihan sita ole millaan tavalla koskaan edes todeksi osoitettu. Se on edelleen (ja ikuisesti) taysin mielipideasia. 30+ ppg pelaajia on hyvin harvat ja juuri koskaan ne ei voita mestaruuksia, joten ei se mikaan itseisarvo ole tassa liigassa.

Ootko muuten koskaan ajatellut sita, etta sun ihannepoikaskin vois veivata sen 30 pinnaa per matsi, jos vaan pelikirjat ja kundi itse niin haluaisi... Ja niin pystyis monet muutkin. Harmi vaan kun kyse on joukkuelajista, niin sita ei nae kun muutamalta tatuoidulta ego-hairioiselta kundilta nykyaan...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joukkue joka pitkään oli pudotuspelirajan yläpuolella, mutta kauden kulkiessa loppua kohti ei=häviävä joukkue, ei mitään sen kummempaa.

Johtuiskohan kuule kuitenkin siita, etta esim sellaset joukkueet kun Rockets, Warriors ja Jazz on olleet vaan voittavampia viime aikoina...? Ei silla, kyllahan sa saat siina synkassa luonteessas vaikka Celticseista haviavan joukkueen kun sopiva kina osuu kohdalle ;-D
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Johtuiskohan kuule kuitenkin siita, etta esim sellaset joukkueet kun Rockets, Warriors ja Jazz on olleet vaan voittavampia viime aikoina...? Ei silla, kyllahan sa saat siina synkassa luonteessas vaikka Celticseista haviavan joukkueen kun sopiva kina osuu kohdalle ;-D

Siis Portland ei ole pudotuspeleissä, koska muutama muu joukkue on ollut parempi? Jos Celtics nyt jostain syystä olisi pleijarirajan alapuolella, niin sekin olisi häviävä joukkue, samoin Suns (joka nyt jopa oli sitä kunnes sitten peli alkoi kulkea).
Miten vaikea se on ymmärtää, että joukkueen päämäärä on päästä pudotuspeleihin ja jos se ei onnistu, joukkue ei ole voittava joukkue.
Mutta jos tuo termi nyt on niin vaikea hyväksyä, niin asetetaan asia sitten siten, että miksei ko. pelaajia peluuteta em. tavalla, jos se kenties _mahdollistaisi_ pudotuspeleihin pääsemisen, mitään hävittäväähän ei ole.
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannattais tutustua asioihin muuallakin kun netista...

No nyt menee vähän ohi tämäkin pointti. Anteeks vaan ihan saatanasti etten satu asumaan amerikassa. Suomessa nyt ei juuri teeveessä tai lehdissä satu olemaan mitään nba:sta, joten harvojen tv-ottelujen lisäksi netistähän se tieto on hankittava ja matsit katsottava.

Ja vielä väitteestäsi, että Roy olisi liigan parhaita liidereitä. Voi olla ehkä ihan mukiinmenevä johtaja TrailBlazersin kaltaisessa nuorisojengissä, mutta kuka kokenut pelaaja haluaisi 2 vuoden pelaajaa, jolla ei ole mitään kokemusta kovista otteluista, omaksi kapteenikseen. Jos nyt Roy vaihtaisi paikkaa esim. Billupsin kanssa, niin tuskin kukaan Detroitissa pitäisi kaveria minkäänlaisena johtajana, vaikka mitä tekisi.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Evander, sorry toi mun heitto oli huono, enka tarkoittanut sita ihan tuolla tavalla. **Edit** Tarkoitin sen lahinna niin, etta netista ei loyda kaikkea tietoa joukkueista eika varsinkaan pelaajista. Valilla on hyva kuunnella ihmisia, jotka tietaa asioista jotain ja jotka on todella paneutuneita naihin asioihin. Silloin naa ei mene pelkaksi mustavalkoiseksi "fanitukseksi", niin kun joillain tuppaa menemaan...

Toisaalta tuohon sun tekstiisi: kylla Roy kelpaisi ihan jokaiseen joukkueeseen talla hetkella NBAssa, se on ihan selva. Ihan yks-yhteen hanta ei kuitenkaan pida verrata yhteenkaan liigassa jo pidempaan pelanneeseen staraan. Annetaan pojan kasvaa ensin ja verrataan sitten vasta legendoihin. Eihan se Billupskaan ollut sen kummempi pelaaja uransa alkuaikoina: ei All-Stars, ei ROY eika minkaanlainen liideri. Joukkueensa liideri hanesta tuli vasta kuutisen vuotta sitten kun mm Sheed tuli taalta meilta ja Detroitista tehtiin kestomenestyja.

Mutta eikohan tama ole tassa naista liideri ja kokemus-jutuista.
 
Viimeksi muokattu:

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta tuohon sun tekstiisi: kylla Roy kelpaisi ihan jokaiseen joukkueeseen talla hetkella NBAssa, se on ihan selva.

Jep, siitä ei synny keskustelua (c) J. Tamminen. On hän kuitenkin ylivoimaisesti paras 1. ja 2. vuoden pelaaja liigassa tällä hetkellä, vaikka satunkin enemmän pitämään jo aiemmin mainitsemastani Rondosta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pakko kyllä antaa tunnustusta TMacille, Yaon loukkaannuttua aikalailla kaikki odottivat että Houstonin mahdollisuudet olivat siinä, mutta mitäs sitten kävikään.

Vaikkei voittoputki nyt tuskin kestä ihan loppukautta, niin jos rekordi säilyy Lännen kärjen tuntumassa, niin MVP:stä ei liene mitään epäselvyyttä, niin hienosti kuin Paul Hornetseja pyörittää tai Kobe takoo pisteitä, mutta ilman Gasolia ehkä roiskii tuttuun Kobe-tyyliin enemmän ja joukkue häviää.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No toi on taas just tota... Ei se TMac nyt mikaan (liigan) MVP ole siella ollut, eika ollut varsinkaan tossa Lakers-pelissa minka jalkeen postauksesi postasit. Kobe piti TMacin taysin pimennossa lahes koko matsin ja kundi oli kolmannella jaksolla jo 0-9 heitoissa. Kylla toi Houstonin nykymenestyksen MVP (most valuable person) on ilman muuta koutsi Rick Adelman. Han on saanut jengin peliin uuden ilmeen ja ilmeisesti han tarvitsi (niin oudolta kun se kuulostaakin) juuri sita, etta pelin hidastaja Yao on ulkona, sita kautta toiset kundit ottaa vastuuta ja tekee pelista nopeampaa. Tahan ei Yaon aikana pystytty. Nyt pystytaan ja jalki on tappavaa ja kertakaikkiaan huikeaa. Rick Adelmanhan on koutsina yksi parhaista ja esim meikalainen haikailee hanta takaisin juuri tanne, jossa han tuotti meille viimeksi niita oikeita hedelmia. Hanelle siis tuosta Houstonin menestyksesta se kunnia kuuluu, ei sinallaan TMacille, vaikka hanet superstarana onkin helppo sielta nostaa esiin varsin hataisena ratkaisuna. Adelman on mm saanut Battierin puolustamaan mahtavasti ja Alstonin hyokkaamaan paremmin kun ikina. Roolitusta, roolitusta...

Vaarinkasitysten valttamiseksi, olen iso TMac fani ja ihailen hanta pelaajana. Pitaa kuitenkin olla realisti ja nahda ne oikeat syyt miksi Houston on nyt niin hyva: huippukoutsi, vihdoinkin kodilta tuntuva kotiareena ja tiettyjen pelaajien "steppin' up". TMac on aina taas Tmac. Jos mestaruus tulee, niin ehka sitten...

Taalla puolestaan hieman negatiivisempia juttuja... Darius Miles menee liigan osoittamalle tohtorille kuun loppupuolella ja siihen sitten ratkee oliko muinaiset polvileikkaukset ja uusin akillesjannevamma uran lopettavia asioita. Silta taa vahan nyt nayttaa. Harmi sinansa. Taalla han ei enaa koskaan kuitenkaan pelaa.

R-Fernandez puolestaan oli espanjalaisen korissivuston haastattelussa ilmoittanut olevansa hieman varuillaan koko Portland-jutusta. Nythan kundi on Euro-liigan MVP-ainesta ja sita myota hanelle on varmasti tarjolla huikeita soppareita ensi kaudeksi jne. Taalla (NBA) hanelle olisi vain tarjolla se $1.000.000 ekasta vuodesta, joten nyt laskukoneet raksuttamaan. Lisaksi han on erittain hyvaa pataa meidan Sergion kanssa ja Sergion viimeaikaiset penkilla istuttamiset on saanut Rudyn epailemaan koko Blazersseihin tulemisen ideaa. McMillan ei ole mikaan nopean pelin ihannoija ja se on juuri sita mita pelaajat kuten Sergio ja Rudy tarvitsevat ollakseen omassa elementissaan. Ei kai taa nyt vaan siis kaadu tahan meikalaisenkin ihmettelemaan Nate McMillaniin?? Kundi koitti nopeaa pelia (kun Sergio oli kentalla) pre-seasonina ja se toimi kun vaarin seinakello. Miksei siis mies jatka hyvin toimivaa asiaa?? Vittu, Jack ulos ja Sergiolle puolustusoppitunteja ja johtamaan white unittia!

Ja naa spaniardit Suns paasti siis haavistaan meille...? Edelleen ihmettelen Suns-logiikkaa koko jutussa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt on Houstonin peli hieman tökkinyt, kahden ottelun verran. Tuo käsittämättömän hieno putkihan meni poikki kotona Bostonia vastaan eilen (74-94) ja heti perään tuli vielä isompi tappio New Orleansin (69-90) vieraana

Näissä peleissä McGrady teki 8 pistettä Bostonia vastaan ja 15 pistettä Hornetseja vastaan, ja vaikka noiden lisäksi saldoon tuli kasa levypalloja ja koriin johtaneita syöttöjä niin hieman on nyt alavireessä Houston sekä McGrady.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Lukuunottamatta toki näitä viimeisiä pelejä, niin on kyllä Tmac kuitenkin ollut se kantava voima suurimmassa osassa voittoja. Toki pelisysteemissäkin on ansionsa jne. mutta kun TMacilla ei varsinaisesti ole samalla lailla back-uppeja kuten Kobella Gasol tai KG:llä Allen ja Pierce, niin Paulin ja Tmacin väliltä tuota asiaa, ainakin vielä tovi sitten, saattoi miettiä. Mutta tietenkin jos voittoputki nyt muuttuu tappioryppääksi, niin tilanne toki muuttuu.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kylla tassa pikku hiljaa pitaa alkaa taas kallistumaan tonne Bostonin puoleen taman kauden osalta. Runkosarja on siina vaiheessa, etta (varsinkin Lannessa) jokainen peli on tarkea ja mita tekee Celtics? Vetaa sweeppina "Texas Triangelin" eli voittaa perajalkeen Houstonin, SAn ja Mavssit. Yksikaan jengi ei ole pystynyt siihen seitsemaan vuoteen. Ja ne tekee sen juuri nyt kun jokainen noista jengeista on 'kovia'.

Aika hurjaa menoa Bostonin kundeilta ja nostaa KGn yha korkeammalle MVP-keskusteluissa. Itse asiassa niin korkealle, etta olisi aikamoinen vaaryys ellei han sita ole. Ainakin finaaleissa, jos se runkorsarjan kohdalta menee talla kertaa tonne Koben suuntaan... Kova saa meinaan jengi olla, joka voittaa Bostonin nelja kertaa finaaleissa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kylla tassa pikku hiljaa pitaa alkaa taas kallistumaan tonne Bostonin puoleen taman kauden osalta. Runkosarja on siina vaiheessa, etta (varsinkin Lannessa) jokainen peli on tarkea ja mita tekee Celtics? Vetaa sweeppina "Texas Triangelin" eli voittaa perajalkeen Houstonin, SAn ja Mavssit. Yksikaan jengi ei ole pystynyt siihen seitsemaan vuoteen. Ja ne tekee sen juuri nyt kun jokainen noista jengeista on 'kovia'.

Eikös Ray Allen ollut vielä noista kahdesta ensimmäisestä pelistä pois (Houston, SA)? Aikamoinen muodonmuutos Bostonilta sitten viime kauden. Oliko liigan paskin joukkue, ja nyt sitten prosenteissa tällä hetkellä paras. (vaikka pelaakin idässä).

Idän joukkueiden peli on ainakin vaikeuttanut viime aikoina huomattavasti Denverin pudotuspelitoiveita. Sen jälkeen kun nöyryytti Seattlea, on turpaan tullut sekä Detroitilta ja Philadelphialta. Saas nähdä selviytyykö joukkue ollenkaan pudotuspeleihin. Tehoja löytyy, mutta omissakin kolisee. Ja onhan tuo lännen tämän hetken kahdeksikko aika pirun kova (sijoilla 5-7 Pho, SA, Dal)... Pudotuspelejä odotellessa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No joo, Boston:han uusi lahes koko joukkueensa, joten ei se mikaan ihme ole, jos parjaa. Pari All-Stars jannua ja koko liuta muita hyvia miehia tuli kaiken paskan tilalle, jonka he jollain tavalla sai heivattua pois. Onnittelut vaan Bostonin GM:lle siita taikatempusta! Kai siella, aina hyvin parjaavassa urheilukaupungissa, alettiin yksinkertaisesti vaan kypsya Celticsien ainaiseen ryomintaan ja "paatettiin tehda jotain". Katotaan nyt sitten mita siella sitten tapahtuu, jos ne ei jostain syysta voitakaan mestaruutta vaikka seuraavana kahtena vuonna... Tai kun ruvetaan kuulemaan niita lukuja siita mita toi tollanen kolmen superstaran joukkue oikeen maksaa vuositasolla... Noh, "ToPo-syndroomaa" ei onneksi NBAssa voi tulla, eli etta eletaan yli varojen ja sitten tipahdetaan kakkosdivisioonaan ;-)

76ers on lennellyt hyvin radarin alapuolella. Jengi on nyt voittanut (baut, kun en jaksa tarkkaa lukua tarkistaa) 15 viimeisesta 17:sta matsista. Aika hyvin joukkueelta, jossa ei juuri nimimiehia ole ja jota valmentaa taalla meilla huikeasti flopannut Mo Cheeks. Ja kun on kyse tollasesta joukkueesta, jossa ei nimimiehia ole, niin eihan sen matseja nay kansallisilla kanavilla, joten vaikea sanoa, miksi niilla just niin hyvin menee. Helpot vastustajat (lue Idan kiekka), paljon himamatseja vai onko Mo todellakin vihdoin keksinyt jotain muutakin kun penkkilla istumisen ja kateen nojaamisen? Ja... ai niin... sen aikalisan, joka tulee aina myohassa. Noh, toivotaan, etta jengista tulee hyva hammentaja pleijareihin!
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No joo, Boston:han uusi lahes koko joukkueensa, joten ei se mikaan ihme ole, jos parjaa. Pari All-Stars jannua ja koko liuta muita hyvia miehia tuli kaiken paskan tilalle, jonka he jollain tavalla sai heivattua pois. Onnittelut vaan Bostonin GM:lle siita taikatempusta! Kai siella, aina hyvin parjaavassa urheilukaupungissa, alettiin yksinkertaisesti vaan kypsya Celticsien ainaiseen ryomintaan ja "paatettiin tehda jotain". Katotaan nyt sitten mita siella sitten tapahtuu, jos ne ei jostain syysta voitakaan mestaruutta vaikka seuraavana kahtena vuonna... Tai kun ruvetaan kuulemaan niita lukuja siita mita toi tollanen kolmen superstaran joukkue oikeen maksaa vuositasolla... Noh, "ToPo-syndroomaa" ei onneksi NBAssa voi tulla, eli etta eletaan yli varojen ja sitten tipahdetaan kakkosdivisioonaan ;-)

Selväähän se on, että Ray Allenin ja Kevin Garnettin tulo Bostoniin on tehnyt joukkueesta sen mitä se tällä hetkellä on. Mutta kuka olisi uskonut, että joukkue pystyy pelaamaan ainakin tällä hetkellä tuolla tasolla, ei varmasti monikaan. Eikä se joukkue nyt ihan kokonaan ole muuttunut. Esim. tuossa Dallas ottelussa aloittajista 3 oli viime kauden miehiä (Pierce, Rondo, Perkins) + uudet miehet Garnett ja Allen. Penkilta sitten tietysti löytyy mm. Cassell ja Posey, jotka vaikuttivat muualla viime kaudella.

Joka tapauksessa Perkins ja Rondo (vaikka tekikin Dallas pelissä 0pist, fg 0/7) ovat pelanneet selvästi paremmin tällä kaudella kuin aikaisemmin, toki syynä osittain se, että vieressä häärii NBA:n mittapuun mukaan todellisia huippupelaajia.

Suht kapeahan tuo roster on, mutta jos ilman loukkaantumisia säilytään niin Celticks saattaa nostella vaikkapa pokaalia kauden päätteeksi.

Noista palkoista sen verran, että kyllähän kolme huippupelaajaa syö rahaa, mutta sitten taas toisaalta loput pelaajat ovat sarjaa hieman halvempia. En tiedä onko tämä linkki ( http://hoopshype.com/salaries/boston.htm ) ajan tasalla, mutta tuon mukaan pudotus kolmen kovimman jälkeen on mieletön. Esim. Denverissä http://hoopshype.com/salaries/denver.htm palkat keskimäärin ovat suurempia, vaikka Iverson, Anthony ja Martin tienaavatkin vähemmän kuin Garnett, Pierce ja Allen. Dallasista puhumattakaan http://hoopshype.com/salaries/dallas.htm vaikka Finley ei enää joukkueessa vaikuta. En tosiaan tiedä pitääkö tuon sivuston palkat 100% paikkaansa, tuli vaan vastaan, kun nopeasti googletin.

EDIT: http://keskustelut.a-lehdet.fi/urheilulehti/topic_show.pl?pid=11200;hlm=and;hl=nba#pid11200 tuossa linkki omiin ajatuksiini viime vuoden elokuulta toiselta palstalta, koskien Bostonia ja joukkueen mahdollisuuksia kaudella 2007-2008
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllä Hoopshype on about täysin luotettava palkka-asioissa.

SM-koriksen runkosarjakin päättyi ja pitäähän samassa yhteydessä toki sitten ottaa esille Koposen loppustatsit.

19 PPG, 56 FG%, 43 3PT% 78FT% ja 3,9 APG (kun syöttötilaston ykkösellä 5,2 APG)
Ihan vakuuttavat tilastot ja joukkuekin on pärjännyt, pahoista loukkaantumisista huolimatta. 1Timer sitten sattui näkemään niitä harvoja pelejä, joissa Koponen on ollut huono, niitäkin näet sattuu. Kuten myös niitä, missä Koponen vain pompottelee ja vetää crossovereita toisensa perään, toki tilastoja paisuttaa se että Hongan peli rakentui paljolti Koposeen. Ja toisaalta syöttöluvut eivät ole järin korkeita sen takia.

Hongan pelaajapaketti on sen verran sekaisin, että mestaruuden uusiminen tuskin onnistuu, joten siltä osin katseet onkin suunnattava kesäliigaan.
Toivotaan vain, että Koposta peluutetaan omalla pelipaikallaan, eikä kakkospaikalla, kuten viime kesänä. Jänniä paikkoja odotettavissa kesällä.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viime yönä loppui sitten Bostonin valloitus. Turpaan tuli Hornetseilta 106-113.

Oli aika jäätävä tuo viimenen neljännes. Siihenhän lähdettiin 89-81 johtoasemasta. Kun kellossa oli aikaa 3.53 tilanne olikin sitten 93-99.

Siihen vällin mahtui mm.

10:48 Paul Pierce turnover
9:26 Paul Pierce lost ball (Julian Wright steals)
9:00 P.J. Brown bad pass (Julian Wright steals)
8:15 Eddie House lost ball (Bonzi Wells steals)
7:37 Leon Powe lost ball (Bonzi Wells steals)
6:16 Paul Pierce lost ball (Bonzi Wells steals)
5:20 Ray Allen bad pass
4:20 Ray Allen bad pass (Bonzi Wells steals)
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
varjo, noista sun tilastoista ei nay se tarkein, eli puolustus. Se oli ainakin siina nakemassani matsissa hanella todella kaukana siita mita sen pitais joskus sitten NBAssa olla. Oli hyokkayskin, mutta ennen kaikkea puolustus. Ja siitahan eurooppalaisia pelaajia usein taalla parjataankin: kukaan ei osaa puolustaa kunnolla. Se on myos yksi syy siihen miksi meidan Sergio istuu aikalailla penkilla nykyaan: kaveri ei osaa puolustaa juuri
ollenkaan. Hyokkayspaassa kylla sujuu ihan normaalisti, mutta kun oma pidettava viheltaa ohi koko ajan. Ja se on se suurin syy miksi olen Koposen tilanteessa huolissani. Eika sita ratkaista jossain typerassa kesaliigassa, jossa juniorit vetaa kenttaa paasta paahan ja yrittaa "esittaa" jotain... Siella kun ei yhdellakaan ottelun lopputuloksella ole mitaan merkitysta. Noh, pitaa jutella assarikoutsin kanssa Koposen tilanteesta kun han seuraavan kerran tulee rangelle.

Dirk muuten loukkaantui tanaan aika pahasti Texasin hegemoniamatsissa. On ulkona aikakin parisen viikkoa... Eli se niista paivanokosista sitten Cubanin perheessa... ;-)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
varjo, noista sun tilastoista ei nay se tarkein, eli puolustus.

Joo ei näy, mutta toisaalta eipä näy Jukka Hemdahlia yms. NBA:ssakaan, vaikka kuinka puolustavat hyvin jne.
Puolustamaan oppii iän myötä (jos tahtoo), pisteitä&peliä tekemään ei.

Suomalaiseen kulttuuriin tuntuu kuuluvan se, että korostetaan sitä näkymätöntä työtä ja puolustusta, lopputuloksen sitten näkeekin NHL:ssä, ylittääköhän kukaan alle 30 vuotias suomalaishyökkääjä (no, OJ, mutta ei lasketa sitä) 40 pisteen rajaa tänä vuonna. Tiukkaa skabaa saavat käydä sen sijaan sen kanssa, ettei eräs 37 vuotias mene ohi...noh, ei Teukka varmasti puolusta ja karvaa yhtä hyvin kuin nikokapaset ja seanbergenheimit.

Noh, vuodatuksen pointti nyt lähinnä on siinä, että ihan kuka tahansa ei pysty tekemään Koposen hyökkäyspään tilastoja, mutta aika moni kyllä pystyy puolustamaan kuin vimmattu, jos vain sitä vaaditaan. Eli parempi niin, että se vaikeammin saavutettavissa oleva puoli on jotenkuten kunnossa, mikäs sen parempi paikka treenata miespuolustusta kuin NBA.

Se oli ainakin siina nakemassani matsissa hanella todella kaukana siita mita sen pitais joskus sitten NBAssa olla. Oli hyokkayskin, mutta ennen kaikkea puolustus. Ja siitahan eurooppalaisia pelaajia usein taalla parjataankin: kukaan ei osaa puolustaa kunnolla.

Niin siis jenkit oman käsitykseni mukaan itkevät sitä, etteivät europelaajat ota 1v1:stä ja vedä smacktalkkia päälle, silti kv. peleissä jostain kumman syystä samat europelaajat puolustavat NBA:n supertähdet nollille, kun isketään tiivis joukkuepuolustus päälle. Se ei tietenkään sitten auta yhtään NBA:ssa, että osaa puolustaa paikkaa. Mutta miespuolustusta on toisaalta myös vaikea oppia a)Suomessa b) Euroopassa yleisesti, kun ei mikään vastustajajoukkue (huippuliigoissa) ole niin typerä että lähtisi pelaamaan isolation-pelejä ja 1v1:iä jatkuvasti.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Koripallo on ihmeellista. Toissapaivana Seattlen reissulla mikaan ei toiminut toisella puoliajalla ja turpaan tuli joukkueelta, joka on eittamatta koko liigan paskin tai toiseksi paskin. Noh, onneksi sinne ei tarvitse enaa koskaan matkata, vaikka taman legendaarisen "I-5 hegemonian" loppuminen monia taalla surettaakin.

Sitten back-to-backissa Washington "Weirds" tulee kylaan ja meidan jengi nuijii vierailijat ilman kahta tahteamme. LA:han ei pelannut eilen (jalka) ja B-Roy puolestaan loukkasi nivusensa pahasti ensimmaisella jaksolla eilen ja saattaa siten olla ulkona loppukauden. Siita huolimatta, tai ehka sen juuri takia, koko jengi otti vastuun matsista ja hoiti sen himaan ehkapa koko kauden kovimmalla suorituksella. Molemmissa paissa.

Kymmenen pelia on viela jaljella ja nelja pelia ollaan .500 ylapuolella. Nyt kun Roy on ulkona (LA saattaa pelata huomenna), niin tiukkaa tekee, etta saadaan taa kausi pakettiin voittavana tiimina. Loput matsit on kovia, silla nelja niista pelataan vieraissa (Warriors, Lakers, Sacramento & Suns) ja kuusi kotona (Bobcats, Rockets, Spurs, Lakers, Dallas & Memphis) ja noista matseista 7 on + .500 joukkueita vastaan.

varjo tuossa jokin aika sitten pahkaili normaaliin tyyliinsa, etta miksei Portland lyo laskiksi koko kautta ja odottele draftista hyvaa tulosta. Mielipide ei sinansa yllattanyt, mutta miksi meidan pitaisi? Kahdesta viime draftista jengi on lahtenyt kunkkuna ja joukkueessa on nyt ihan tarpeeksi nuoruutta, tulevaisuuden tahtia seka potentiaalia. Ja toisaalta laskiksi lyominen tassa vaiheessa ei muuttaisi lopputulosta sarjataulukossa kun korkeintaan yhdella ja jattaisi vaan ihan turhaan pahan maun muuten hyvasta kaudesta. Eli ei siis mitaan ideaa (tallakaan kertaa) tuossa jutussa. Jengi on nuori ja sen pitaa oppia voittamaan otteluita silloin kun muut jengit on kovimmillaan. Tahtain on eittamatta ensi kaudessa ja sen pleijareissa ja nyt on hyva kerata kokemusta siita mita se tarkoittaa kun matseja on "pakko" voittaa. Ensi kaudella tassa vaiheessa niita on tod nak pakko jo voittaa, jotta pleijareihin paastaisiin. Hyvaa kokemusta tulee senkin takia, koska juuri nyt Lannessa on lahestulkoon jokaisella pelilla merkitysta pleijareita silmalla pitaen. Jokainen jengi pelaa nyt tosissaan. Kesan draftiin meilla on jo nyt yksi ensimmaisen kierroksen picki ja muistaakseni nelja toisen kierroksen pickia. Eikohan noista se sielta saada mita sielta ollaan hakemassa ja lopuilla tehdaan diileja, silla niita on eittamatta tanakin kesana tulossa...

Kavi lopuissa kauden matseissa miten tahansa, tasta kaudesta jaa todella hyva maku suuhun, vaikka Odenia ei kentalla nahtykaan. Paljon opittiin, huikea stretsi (18-1) keskitalvella ja tiettyjen pelaajien esiinmarssi. Ja jos Portland olisi Portland (ME) eika Portland (OR), niin pleijareissahan me oltais hyvinkin kevyesti jo nyt. Tasan ei vaan kay matsit Idan ja Lannen valilla. Toisesta kovia jaa ulos ja toisesta mukaan paasee todellisia "kahvi'-joukkueita.
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt olisi kyllä Bostoninkin korkea aika mielestäni kaataa Hornets, kun ei siihen ole muistaakseni aiemmin tällä kaudella pystynyt. Kun tässä nyt ihan realistisesti sitä mestaruutta jahdataan, niin olisi kyllä hyvä saada jo runkkarissa näitä voittoja mahdollisia finaalikandidaatteja vastaan. Tai no okei, kaatoihan Boston tuossa taannoin juuri Spursit ja Mavsit (jota en itse mestarikandidaatiksi laske).

Toivon kyllä, että Garnettin pitkä ja hieno ura huipentuisi mestaruuteen viimein kun siihen kerrankin on rahkeita. Jos tällä kertaa ei onnista niin sitten ensi kaudella. Samalla rungolla vaan jatketaan höystettynä 1-2:lla free agent- täsmähankinnalla, niin mestaruutta juhlitaan Beantownissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös