Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Nakkikioski- ja kebab-skene

  • 145 036
  • 545

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tampereella Jäähovin rakennuksessa sijaitseva pizzeria-kebab, jonka nimeä en nyt muista tekee vertaansa vailla olevat rullakebabit. Eikä viiden euron hinta päätä huimaa ja vie kerta kaikkiaan kielen menneessään.

Punjab ja Abu Fuad ovat keskustassa sijaitsevista omassa luokassaan. Abun miinus on se, että pitakebab on hieman pienehkö.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
secord kirjoitti:
Punjab ja Abu Fuad ovat keskustassa sijaitsevista omassa luokassaan. Abun miinus on se, että pitakebab on hieman pienehkö.

Paremmuus on aina mielipideasia. Omassa luokassaan olo on kuitenkin täyttä bullshittiä. Paljon on hyviä paikkoja, mutta ainakin Galata ja Kebap 14 menevät noiden kahden ohi (mielipide).
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Missä tuo Kebap 14 sijaitsee?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Immortal kirjoitti:
Paremmuus on aina mielipideasia. Omassa luokassaan olo on kuitenkin täyttä bullshittiä. Paljon on hyviä paikkoja, mutta ainakin Galata ja Kebap 14 menevät noiden kahden ohi (mielipide).

Sopiiko, että omassa luokassaan (mielipide) ? Kebab 14 taitaa sijaita Sammonkadulla eli ei keskustassa (mielipide)..
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit

ipaz

Jäsen
Immortal kirjoitti:
Paremmuus on aina mielipideasia. Omassa luokassaan olo on kuitenkin täyttä bullshittiä. Paljon on hyviä paikkoja, mutta ainakin Galata ja Kebap 14 menevät noiden kahden ohi (mielipide).

Itse en ole Tampereelta löytänyt vielä yhtään kunnon kebab-ravintolaa. Tänäänkin piti lähteä Valkeakosken Denikselle asti jotta sai kunnon kebabia. Miksi ihmeessä jokaikisessä tamperelaiskebabissa on jotain sinappipohjaista kebab-kastiketta eikä "virallista" tulinen tai mieto vaihtoehtoa tarjota? Lisäksi Iskeder-kebabien tekeminen ranskanpullalla eikä pitaleivän paloilla on suuren suuri miinus täkäläisissä ravintoloissa. Hämeenkadulla oli hetken aikaa ihan ok paikka, Dilana. Mutta sekin lopetti ja nyt sen paikalla olevasta Selvi-kebabista saa samaa kuraa kuin muistakin. Hakametsän pikaravintola ja Satamakadun Drina ovat ehkä ainoat joissa voi silloin tällöin käydä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nostelenpa tätä ketjua, koska kävin äsken kaupungilta tullessa hakemassa kebun iltapalaksi. Paikka oli Woti's, joka sijaitsee siis Turussa, Yliopistonkadun päässä.

Annos ei mitenkään erikoinen ollut, ainakaan reilun seitsemän euron hintaansa nähden. Hinta saattaa johtua siitä, että kyseessä on käsittääkseni ihan suomalaisomistuksessa oleva ja suomalaisvoimin pyöritettävä paikka. Perus pitakebabin valitsin, mutta kastikevaihtoehtoa kysyttäessä tein virheliikkeen.

Paikasta löytyy nimittäin maanjäristyskastike, jota ruokalistassa kuvailtiin sanoilla "poikkeuksellisen vahva erikoisuus". Ja sitä se todellakin oli. En missään ole ikinä maistanut yhtä tulista kastiketta. Olen vaan kuullut juttua tuosta ja pitihän sitä nyt sitten maistaa. Ja voi morjens. Olen tulisen ruoan ystävä, mutta tuo meni jo överiksi. Tästä lähtien jätän väliin. Ei se nyt mitenkään extremetulista ollut, mutta kyllä liian vahvaa kebabkastikkeeksi, koska kolmen ensimmäisen suullisen jälkeen en maistanut enää mitään muuta kuin sen kastikkeen.

Maitoa vedin litran tuon kyytipoikana ja vettä silmäkulmista pyyhkiessäni naureskelin, että sitä todellakin saa mitä tilaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Paikasta löytyy nimittäin maanjäristyskastike, jota ruokalistassa kuvailtiin sanoilla "poikkeuksellisen vahva erikoisuus". Ja sitä se todellakin oli.

Tuota vedettiin Wotissa jo 80-luvulla. Saa kivasti hien otsalle. Joskus ihan kiva lisä mutta turruttaa makuhermot.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuota vedettiin Wotissa jo 80-luvulla.
Näin juuri. Taisin olla ainoa turkulainen, joka kyseiseen tuotteeseen ei vielä ollut tutustunut, joten olipa aika korjata sekin virhe.

Jatketaanpa vielä Turun mättöpaikoista. Paikalliset tämän toki jo tietävät, mutta turisteille tiedoksi, että kun sieltä Börssistä tai mistä ikinä aamuyöllä ulos kömmitte, niin unohtakaa ne kebabit, heset ja semiburgerit ja suunnistakaa jokirantaan Mantun grillille. Ehdottomasti parasta kännisafkaa koko kaupungissa. Makkaraperunat ovat parhaat, mitä olen ikinä mistään saanut. Filehampurilainen on toinen kestosuosikkini. Ainut ongelma viime kesänä tuon paikan suhteen oli, että neljän jälkeen ei siihen jonoon enää huvittanut liittyä, koska siinä todellakin on niin paljon ihmisiä, että sapuskan saaminen saattaa kestää kaksikin tuntia. Kolmen maissa jonoa ei vielä niin paljon ole.

Pidän myös Runosmäessä sijaitsevan Wanhan Eikan makkaraperunoista, vaikka mestan ulkoiset puitteet eivät ihan ole sieltä parhaasta päästä. Martinsillan grilliltä saa Turun parhaat chilihodarit, mutta makkaraperunat eivät vakuuta.

Pitää mainita vielä Centerpizza, josta on kätevää tilailla syötävää netin kautta. Tilin luomisen jälkeen ei tarvitse jutella hoonoa soomea vääntävien yrittäjien kanssa, vaan ruoka saapuu hiiren klikkauksella kotiovelle.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Kovastihan tätä tekisi mieli, kun ei ole pitkään aikaan saanut. Pitäisi kyllä joku kerta käydä jossain hyvässä Kebabmestassa vetämässä naamaan oikein kunnon annos iskenderiä.

Jottei menisi pelkäksi kebabin himoaminen, niin täytyy kyllä todeta että kebabin laatu vaihtelee radikaalisti paikasta riippuen. Perus grilleiltä en ole koskaan saanut kunnollista kebabbia, enkä niistä pahemmin kebabia kyllä ostakkaan.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Jatketaanpa vielä Turun mättöpaikoista. Paikalliset tämän toki jo tietävät, mutta turisteille tiedoksi, että kun sieltä Börssistä tai mistä ikinä aamuyöllä ulos kömmitte, niin unohtakaa ne kebabit, heset ja semiburgerit ja suunnistakaa jokirantaan Mantun grillille. Ehdottomasti parasta kännisafkaa koko kaupungissa. Makkaraperunat ovat parhaat, mitä olen ikinä mistään saanut. Filehampurilainen on toinen kestosuosikkini. Ainut ongelma viime kesänä tuon paikan suhteen oli, että neljän jälkeen ei siihen jonoon enää huvittanut liittyä, koska siinä todellakin on niin paljon ihmisiä, että sapuskan saaminen saattaa kestää kaksikin tuntia. Kolmen maissa jonoa ei vielä niin paljon ole.

Onko tämä grilli siinä sillan (tiedä noista nimistä) välittömässä läheisyydessä? Ei ihan alapuolella, mutta melkein.
Jos on, niin voi jumaliste mitkä safkat. Pari vuotta sitten DBTL:n jälkeen tuli tuolla käytyä ja oli kyllä hyvä mätöt. Tuli jopa santsattua.
Samoin teki muuten Jani Hurme kahden seuralaisensa kanssa. Jani oli aika humalassa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tämä grilli siinä sillan (tiedä noista nimistä) välittömässä läheisyydessä?
Epäilen, että tarkoitat juuri Martinsillan grilliä. Mantu on siellä Olavinpuistossa, toisella puolella jokea. sellainen vanha ja kulahtanut keltainen hökkeli, jossa työskentelee ruuhka-aikoina kaksi ihmistä. Eikä sinne kolmatta mahtuisikaan. Martinsillan grillin sapuskat ovat ihan hyviä, chilihodarit jopa erinomaisia, mutta ei sitä voi edes verrata Mantun tarjontaan.

*edit* niin, Mantuhan ei ole päivällä edes auki. Luukku aukeaa viiden-kuuden maissa illalla ja pysyy avoinna yleensä sinne aamukuuteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Epäilen, että tarkoitat juuri Martinsillan grilliä. Mantu on siellä Olavinpuistossa, toisella puolella jokea. sellainen vanha ja kulahtanut keltainen hökkeli, jossa työskentelee ruuhka-aikoina kaksi ihmistä. Eikä sinne kolmatta mahtuisikaan. Martinsillan grillin sapuskat ovat ihan hyviä, chilihodarit jopa erinomaisia, mutta ei sitä voi edes verrata Mantun tarjontaan.

Näinhän se menee. :D Muistin nimittäin juuri tuon keltaisen hökkelin. On tullut siellä joskus safkattua, mutta muistikuvia ruuasta ei ole.
Samanlainen/kaltainen hökkeli taitaa olla myös juna-aseman lähettyvillä, toisella puolella tietä?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samanlainen/kaltainen hökkeli taitaa olla myös juna-aseman lähettyvillä, toisella puolella tietä?
Juu, banaanipuistossa on joku grilli ja olen siellä joskus syönytkin, mutta sen nimeä en muista. Tosin se on paljon isompi ja valikoimaltaan laajempi kuin Mantu. Sinnehän pääsee ihan sisällekin, toisin kuin Mantulle joka on ihan rehellinen vanhan ajan pystygrilli. Taitaa siinä edessä yksi pöytä olla.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko tämä Mantu sen Vareksen kapakan ovenpielessä oleva koppi? Jos näin, niin hyvät ovat eväät siinä. Siitä pari sillanväliä rantaan päin ja joen yli on vähän isompi kioski, minne en ole ikinä päässyt syömään jonojen vuoksi. Valkosipulin tuoksun muistan. Juna-aseman puistikossa olevan grillin kerros oli ainakin pariviikkoa takaperin päiväsaikaan hyvin keskinkertainen ja tylsä tuote.
Hauskin grilli, mikä Turussa hönöillessä on tullut vastaan on torilla oleva (liekö enää?) kiinalaisten vankkuri. Friteerattuja juttuja "hapanimeläkastikkeella". Ihmettelin tuota kastiketta ja tarkemmassa tutkimuksessa osoittautui hapanimeläsoosi ruusunmarjakeitoksi eli nypon-sopaksi. No, onhan se imelää. Kyllä sitä söi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tampereella Jäähovin rakennuksessa sijaitseva pizzeria-kebab, jonka nimeä en nyt muista tekee vertaansa vailla olevat rullakebabit. Eikä viiden euron hinta päätä huimaa ja vie kerta kaikkiaan kielen menneessään.

Sama lafka tekee myös aivan loistavaa pizzaa, ja sijoittuu kärkipäähän Tampereen karvakäsipizzoissa. Tosin taitaa omistaja olla venäläinen mutta kuitenkin.

Rullakebab-mestoista itse suosin tasaisesti Kebab 14, Eviniä, Selviä (hönöpäissäni) ja TTT:n lähellä olevaa paikkaa, olisko ollut Drina? Punjab on jonkinasteinen legenda ja kyllähän siellä pita-kebab on erittäin maistuva ja kerrankin riittävän iso. Ja on olemassa myös yksi grilli josta saa aivan loistavaa kebabia ja se on Kaukajärven grilli. Ei toki ole keskustan lähelläkään mutta ruoka on silti erinomaista, varsinkin kun grilli-kebab on yleensä silkkaa paskaa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Rullakebab-mestoista itse suosin tasaisesti Kebab 14, Eviniä, Selviä (hönöpäissäni) ja TTT:n lähellä olevaa paikkaa, olisko ollut Drina? Punjab on jonkinasteinen legenda ja kyllähän siellä pita-kebab on erittäin maistuva ja kerrankin riittävän iso.
Drinan rullakebu kestää vertailun minkä tahansa kilpailijan tuotteen kanssa. Maku ja koko molemmat viimeisen päälle kohdallaan, eikä hintakaan päätä huimaa. Paikan pizzat ovat myös erinomaisia. Kannattaa ajaa kauempaakin, ainoa miinus rajalliset parkkimahdollisuudet.

Punjab tuntuu jostain kumman syystä jonkinlaisen legendan asemassa. Itse en ole koskaan erityisemmin pitänyt lafkan tuotteista. Viime vuosina olen toimittanut sinne joitain kymmeniä tuhansia kiloja raaka-ainetta, joste he itse kebut tekevät. Sisältö on luvalla sanottuna mielenkiintoinen, ei kuitenkaan äärimmäisen laadukas. Muutamaan kertaan heidän kebun rullaamisen nähneenä en paikkaan viitsi astua edes odottelemaan, jos joku kaveri jostain ihmeen syystä on halunnut sieltä eväänsä hakea.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Onko tämä Mantu sen Vareksen kapakan ovenpielessä oleva koppi?
Joo, eli Uuden Apteekin vieressä.

Siitä pari sillanväliä rantaan päin ja joen yli on vähän isompi kioski, minne en ole ikinä päässyt syömään jonojen vuoksi. Valkosipulin tuoksun muistan.
Tämä on taas Martinsillan Grilli, eli tuttavallisemmin MSG. Omasta mielestä paras grilli, Hungry Man on loistoannos :)

Juna-aseman puistikossa olevan grillin kerros oli ainakin pariviikkoa takaperin päiväsaikaan hyvin keskinkertainen ja tylsä tuote.
Joo tää ei oo missään tapauksessa lähelläkään Mantun tai MSG:n makunautintoja.
Hauskin grilli, mikä Turussa hönöillessä on tullut vastaan on torilla oleva (liekö enää?) kiinalaisten vankkuri.
Uskalsit syödä siinä? :D

Erikoista ettei oo mainittu vielä, mutta Semi Burger on ihan oikeesti hyvä mesta, ja paras on että kapakkaillan jälkeen saa helposti vielä veljellisen paininkin aikaiseksi. Tosin suuri osa Semin tunnelmasta lähti sen siirryttyä sisägrilliksi, nykyäänhän siellä saattaa olla vartijakin (!) öisin päivystämässä.

Kebumestoista FC Kebab vie muita 100-0 Turussa, tosin on kyllä niin perse paikassa (Nummenmäen perukoilla) ettei tule vahingossa käytyä.
 
Grillien ykkönen koko valtakunnassa oli Grilli Aikamiespoika Forssassa. En tosin ehtinyt nähdä sen kuin kerran ja silloinkin se oli kiinni. Ja sitten se paloi. Mutta muisto elää edelleen.

Parasta kepappia saa Kankaanpään Ege's Kebabista; fantastisen makuista ja rulla on jäätävän kokoinen. Ainoa paikka missä en yksinkertaisesti jaksanut syödä annosta kokonaan. Ja en kuitenkaan ihan pikkupoika ole.

Tampereelta ei varsinaista suosikkia ole löytynyt; Heval Hervannassa on ihan ok, samoin Evin Kalevassa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Siirretään Ihmettelyketjusta ohjesäännönmukaiseen ketjuun:
Miksi lähes kaikki kebabpaikat tarjoavat samaa sapuskaa? Kaikki liha taitaa tulla samasta paikasta, kastikkeet maistuvat samalle ja samat annokset on listoilla. Lisukkeissa on pienia eroja, jotkus käyttävät kaalia, jotkut jäävuorisalaattia, niihin sitten joku yksittäinen kurkku- ja tomaattisiivu sekaan.
Itse ihmettelen sitä, miksi monessa kebab-pitseriassa tarjotaan asiakkaille ihan täyttä kuraa?? Eihän ne toki tiedä milloin ihminen käy ensimmäistä kertaa, mutta kyllä se eka visiitti antaa suunnan sille käytkö ks. paikassa jatkossa vai et. Esim. Ada täällä Turussa myy rullakebua paksulla lätyllä ja kaalinpaskalla suurimmaksi osaksi täytettynä, lihaa on sen verran, että juuri ja juuri sen pystyy toteamaan.
Eka kerta kertoo useimmiten suunnan, mutta kyllähän se näin on, että paikat pitää "tietää". Paikat ovat yksilöllisiä! Osittain se pitääkin niiden mielenkiintoa yllä. Perusmättöä saa joka paikasta; parhaat paikat pitää "tietää".

Esim. Turussa Ada on yksi viimeisimmistä paikoista, joista menisin hakemaan rullakebabia. Adan annoksista Ada Special (riisikebab + valkosipulivoi) on helvetin hyvä, mutta kooltaan ihan perusannos. Jos haluat ISON riisikebabin, ÄLÄ mene Adaan. Ada Specialin maku on helvetin hyvä, mutta jos iso mies ei halua kiukkuiseksi, niitä pitää tilata kaksi. ÄLÄ tilaa Adan rullakebabia.

JOS haluaisin - - - Turussa, menisin:
- minkä tahansa kebabin väkevällä kastikkeella: Woti Kebab (kastike: turkkilainen maanjäristys)
- ISON riisikebabin/kebab ranskalaisilla: Kristal/Broadway, Littoinen
- ISON rullakebabin: Kristal/Rio, Raisio
- ISON special-kebabin (riisi + ranskalaiset): Orikedon Taverna/Broadway, Littoinen
- isohkon ja maistuvan riisikebabin: Milan, Ege
- isohkon ja maistuvan rullakebabin: Ege, Center Kebab
- maistuvan riisikebabin: Araz
- maistuvan riisikebabin valkosipulivoilla: Ada
- maistuvan kanakebabin: Mir
- pizzan/pannupizzan: Arezzo
- ISON ja edullisen perhepizzan (la-su): Best Food Manhattan

Mitä vielä?

Turussa ainakin CityKebabista saa (on saanut?) itsepaistettua ja paistolämmintä pitakebabia. Kuningas-Kebab on helvetin hyvä ja arvostettu paikka; hinnat ovat tietysti myös sen mukaiset. Porissa Kebab-Pizzeria Mevlanassa tehdään (on tehty?) kebabliha itse ja maku on sen mukainen. Rauman Eti Kebabista voisin väittää samaa; siellä en tosin ole itse nähnyt lihan valmistusprosessia kuten Mevlanassa. Molemmat paikat ovat kuitenkin aivan helmiä! Ulvilan Metro Kebabissa tehdään kebabkastikkeet itse ja niitä voi ostaa omaan pulloon mukaankin. Hinta on muistaakseni 5e/litra. Someron Didim on luultavasti tarjonnut elämäni parhaimman kebabelämyksen. Siinä vain menee sanattomaksi, kun viimeinkin on saanut nenänsä eteen sen "täydellisen" kebabannoksen. Jyväskylän kävelykadulla (?) on ainoa tietämäni paikka, josta saa kebabannoksen muusilla (en maistanut!). Helsingin Chilli Kebab ei ole mitenkään erikoinen, mutta sieltä olen aina saanut sen herkullisen perusannoksen. Ei ole ikinä pettänyt odotuksiani - tosin ei myöskään ylittänyt niitä. Ani Kebabin seisova pöytä on vastaavasti paras, jossa olen koskaan käynyt...

Kyllähän näitä tarinoita riittäisi! Tylsäähän se olisi, jos kebumestat olisivat kaikki samanlaisia, standardisoituja "hesburgereita". Joka kerta uudessa pitäjässä piipahtaessani pitää testata uusi kebumesta. Monta näistä on tietysti vaihtunutkin vuosien varrella ja osa unohtunutkin. Esim. Tampereella osaisin ajaa yhteen helvetin hyvään kebumestaan (ei Manse Kebab eikä mikään muukaan "perinteinen"), mutta mulla ei ole hajuakaan sen sijainnista, osoitteesta saati sitten nimestäkään. En ole löytänyt sitä edes Google Mapsin avullakaan. Pitänee joskus yrittää Google Street View'n avulla löytää oikeaan paikkaan.

EDIT: sähläilyä ja säätöä, tarkennuksia ja pilkunnussintaa
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Viime aikoina olen asioinut kebab-paikoissa noin kerran viikossa. Hämmästelen edelleen sitä, että vaikka pyydän aina laittamaan kebab-salaatti-annokseen kastikkeita mahdollisimman vähän, niin sitä lutataan aina jollain hehtaarilusikalla. Tykkään lihasta ja rehuista, joten ärsyttää jos ne lilluvat imelässä kastikekombossa. Tampereella Sammonkadun kebab-pizzeria on tässä mielessä ehdottomasti kamalin kokemus, kun taas Punjabissa tilaus on mennyt hyvin perille.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kannattaa muistaa että suurin osa näistä Turkkilaisista jotka pitävät näitä kebab paikkoja ovat tavallisia kaduntallaajia jotka ovat alalla vain kun eivät muuta työtä ole saanut. Ei kannata ihmetellä jos annokset eivät mitään makuelämyksiä ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös