Naisten MM-kisat 25.8.–4.9.2022 Herning & Fredrikshavn, Tanska

  • 27 146
  • 270

rpeez

Jäsen
"– Se on meidän joukkueemme sisäinen keskustelu ja olemme sen käyneet ja me seisomme sen takana."

Suhtaudun varauksella tällaisiin lauseisiin. Jos pomo sanoo, että käyhän tämä kaikille?, niin se käy vaikka suurin osa ajattelisi mielessään voi v*.

Apurahasta viis, mutta tuo ei voi tehdä hyvää joukkuehengelle. Varmasti löytyy melkein jokaiselta pelaajalta joku kotijuttu minkä menettää kun turnaukseen lähtee. Vaikka nyt tuo Räisäsen case esimerkkinä. Näistä varmaan tuntuu kivalle, kun joku lähteekin kaverin häihin.

Edit. Tapanin olisi pitänyt itse tajuta ettei noin voi tehdä. Samanlaista arvostelukyvyn puutetta kuin Marin tapauksessa. Haloo nousee ihan varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Todennäköisesti tilanne on tosiaan ollut tuo tässä ketjussa aiemminkin mainittu, että Susanna Tapani on päättänyt mennä häihin joka tapauksessa ja päävalmentaja Juuso Toivola on sitten joutunut punnitsemaan, että onko ykkössentteri pois yhdestä pelistä vai koko turnauksesta.

Todennäköisesti Toivola on ajatellut pragmaattisesti, että todennäköisyys voittaa USA Tapaninkin kanssa on pieni ja alkulohkon tärkeämmät pelit ovat vasta edessä Japania ja Sveitsiä vastaan, joissa Tapania tarvitaan enemmän. Pudotuspelivaiheesta puhumattakaan. Pelaajien haastatteluissa kiltiksi ja harkitsevaksi kuvailtu Toivola on näitä näkökulmia punnitessaan päätynyt sitten tällaiseen poikkeukselliseen ratkaisuun, jollaista ei olisi todennäköisesti nähty Pasi Mustosen aikakaudella.

Naisleijonien päävalmentajalla ei ole sellaista luksusta tarjolla, että ykkössentterin tilalle olisi jonossa odottamassa lähes samantasoisia vaihtoehtoja. Naisleijonat on muutenkin kärsinyt viime vuosina pelaajaurien päättymisestä etenkin sentterikaistalla. Espoon 2019 kotikisojen hopeajoukkueesta kolme sentteriä on lopettanut pelaajauransa: Riikka Sallinen, Linda Leppänen (Välimäki) ja Tanja Niskanen. Esimerkiksi nykyiset kärkiketjujen sentterit Susanna Tapani ja Noora Tulus pelasivat niissä kisoissa vielä laitahyökkääjänä. Koronasta johtuen kisoista tuntuu olevan jo ikuisuus, mutta tuosta on vasta vähän yli kolme vuotta.

Sekin on totta, että nyt pelataan vuoden sisään kolmansia arvokisoja ja kaksi näistä on pelattu vielä poikkeuksellisesti elokuussa. Pelaajilla ei ole ollut mahdollisuutta toipua ja palautua kesällä sekä käyttää sitä työntekoon ja/tai talvea varten harjoittelemiseen. Edessä olevan pitkän sarjakauden lisäksi pitää olla huippukunnossa jo elokuussa ja taas seuraavan huhtikuun MM-kisoissa.

Kapealle maajoukkueringille nämä viime vuodet ovat olleet kuluttavia, mikä lienee ainakin osittain syynä, että Minttu Tuominen ja Sanni Hakala jäivät näistä MM-kisoista ja maajoukkuetoiminnasta ainakin toistaiseksi sivuun ihan omasta aloitteestaan. Myös Noora Räty teki saman ratkaisun, mutta syy on ymmärtääkseni sama kuin vuosi sitten eli yrittäjän arki kesäisten maalivahtikoulujen kanssa.

Kaikista näistä "lieventävistä asianhaaroista" huolimatta olen pettynyt Tapanin ja Toivolan ratkaisuun. Tämä kompromissi on todennäköisesti kuitenkin kaikista huonoin ratkaisu. Naisleijonat on jälleen kerran kohun keskellä ja median sekä lajiin pahantahtoisesti suhtautuvien riepoteltavana. Kohujen täyttämän viime kauden jälkeen oli virkistävää, kun nämä MM-kisat alkoivat mediassakin pelillisten asioiden käsittelyllä. Kanada-ottelu oli odotetun vaikea ja USA-ottelukaan ei tarjonnut suurta yllätystä Naisleijonien kokoonpanoa lukuun ottamatta.

Nyt joukkueesta tarjottiin kuitenkin jälleen kerran syöttö suoraan lapaan heille, jotka oikein odottavat Naisleijonien epäonnistumista, että pääsevät lällättelemään heille. Oma lukunsa on sitten esimerkiksi tuo Meeri Räisäsen twiitti, jossa joukkueen sisäisiä asioita tuodaan väärällä tavalla ja väärään aikaan julkisuuteen samalla tavalla kuin viime kaudella pelaajat antoivat nimettöminä kommentteja roskalehtien toimittajille Rätyä koskevasta tilanteesta.

Ymmärrän inhimillisesti, että esimerkiksi maajoukkuetapahtumiin tunnollisesti vuosikaudet osallistunutta Räisästä vituttaa varmasti tilanne, että kakkosvahdin rooliin jämähtäneenä häneltä jää perheenjäsenen merkkipäivä juhlimatta ja silti joukkueen ykkössentteri lähtee kesken turnauksen ystävänsä häihin. Vitutuksesta huolimatta ainakin kesken kisojen pitäisi jättää tuollaiset twiitit lähettämättä. Some kannattaisi jättää muutenkin vähemmälle ja keskittyä hoitamaan turnauksessa oma ruutu niin hyvin kuin mahdollista.

Ulkoisen paineen ja häiriötekijöiden kasvattamisen lisäksi tällainen pelleily ei voi olla vaikuttamatta myös sisäisesti joukkuehenkeen. Pohjoisamerikkalaisia vastaan pärjätäkseen kaikki pitää mennä ihan täydellisesti ja onneakin pitää olla hieman mukana. Valitettavasti eurooppalaisten (+Japani) kanssa kilpailukin on koventunut ja Suomella ei todellakaan ole ainakaan enää varaa antaa tasoitusta tällaisilla kaikenlaisilla sotkuilla.

Naisten jääkiekon ja Naisleijonien aktiivisena seuraajana vituttaa ja surettaa, että taas kerran ollaan tässä tilanteessa.
 
Naisjääkiekkoilu on varmaan koko olemassaolonsa ajan taistellut siitä, että heitä arvostettaisiin ja pidettäisiin tasavertasina ammattilaisina miehiin nähden ja sitten yksi hölmö menee ja vetää viemäristä alas koko sen vuosia rakennetun uskottavuuden.

Eihän siitä kauaa ole kun miesten puolella nähtiin samanlainen tilanne. Pelaaja lähti kesken MM-kisojen häihinsä. Nyt en jaksa muistaa kuka oli tuo pelaaja, mutta eipä se isompaa mainehaittaa miesten jääkiekolle näytä tehneen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän siitä kauaa ole kun miesten puolella nähtiin samanlainen tilanne. Pelaaja lähti kesken MM-kisojen häihinsä. Nyt en jaksa muistaa kuka oli tuo pelaaja, mutta eipä se isompaa mainehaittaa miesten jääkiekolle näytä tehneen.
Oli Pavol Skalicky.

Omasta mielestä ei Skalickya olisi pitänyt edes valita joukkueeseen, kun tiedossa oli jo pitkään, että kaverilla on omat häät järjestettynä silloin, kun MM-kisat ovat käynnissä.

Sama koskee Tapania. Ihan hyvin olisi voinut kieltäytyä MM-kutsusta, vedoten henkilökohtaisiin syihin, eikä tälläistä näytelmää olisi tapahtunut.

Molemmissa tapauksissa ensisijaisesti pidän maajoukkueen johtoa puusilmäisenä.

Ja kyllä siinä on hiuksen hieno ero, jos kyse on omista häistä, taikka kaverin häistä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Miesten ja naisten jääkiekko eivät muutenkaan ole samalla viivalla näissä(kään) asioissa. Kyllähän Skalickýn tilannettakin ihmeteltiin ja hieman naureskeltiinkin, mutta ei silloin kuitenkaan ollut somesoturit kyseenalaistamassa koko lajin olemassaoloa erikoisen tilanteen vuoksi.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Lopettamisista ja poissaoloista huolimatta lienee kiistatonta, että Suomen tasoero Kanadaan ja USA:an on kasvanut entisestään.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Miten tuota tasoeroakin nyt sitten mitataan? Ainakin olympialaisiin verrattuna näiden MM-kisojen avausottelu Kanadaa vastaan oli tiukempi ottelu. Toki Kanada oli tässäkin ottelussa selvästi parempi, mutta tuossa voisi pienellä otannalla sanoa ihan perustellusti päinvastaistakin, että tasoero on kaventunut. Eri asia sitten kuinka mielekästä se on. Suomelta puuttui melkein koko pelin jo alussa suihkuun lentänyt ykkösketjun laituri. Kanadalta puuttui kourallinen olympialaisten kärkipelaajia.

Jos tasoero onkin kasvanut, niin mitä sitten? Sitten pitää vaan yrittää tehdä kaikilla osa-alueilla asioita paremmin, että se ero kaventuisi. Ainakaan ei kannata heittää hanskoja tiskiin, vaikka eron tavoittaminen tuntuisi kuinka mahdottomalta. Miesten MM-kisoissa Kanada oli vuosikymmeniä lähes voittamaton. Sitten tuli Neuvostoliiton pitkä valtakausi. Vasta viimeiset 30 vuotta on alkanut olla isompi rypäs realistisia mestareita, jotka vaihtelevat vuosittain.

Tuo mystinen tasoero ei kasva tai kavennu suoraviivaisesti, vaan yksinkertaistettuna varsinkin olympiavuosina sillä on ollut taipumus kasvaa pohjoisamerikkalaisiin ja välivuosina sitä on parhaassa tapauksessa saatu kiinni. Kaikkina vuosina Suomen absoluutinen taso kuitenkin lähes poikkeuksetta kasvanut. Aina ei kuitenkaan niin paljon kuin pohjoisamerikkalaisilla.

USA:n ja Kanadan takavalojen tuijottamisen lisäksi pitää muistaa katsoa myös peruutuspeiliin. Venäjä eri nimineen on nyt ainakin poissa arvokisoista, mutta ainakin Tšekki ja vanha kilpakumppani Ruotsi tekevät B-lohkossa nousua. A-lohkossa Sveitsi on ollut yllätysvalmis jo monta vuotta. Japanilla on Suomen tavoin sukupolvenvaihdos käynnissä, mutta se on silti ansainnut aiemmilla suorituksillaan paikan kovassa A-lohkossa.
 

Petri1981

Jäsen
Siis ihan oikeastikko täällä verrataan omia häitä ja vieraana olemista kaverin häissä? Todennäköisesti yksi älyvapaimpia vertauksia mitä tällä palstalla olen nähnyt. Vaikka ei siinä, sillähän jos oma hääpäiväsi osuu turnauksen ajalle niin silloin sinun ei kuuluisi edes osallistua turnaukseen. Osallistuminen kaverin häihin on taas sellainen tapahtuma, johon voit yksinkertaisesti ilmoittaa olla osallistumatta.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Siis ihan oikeastikko täällä verrataan omia häitä ja vieraana olemista kaverin häissä? Todennäköisesti yksi älyvapaimpia vertauksia mitä tällä palstalla olen nähnyt.

Totta. Toisen ajankohtaan voi vaikuttaa
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Eihän siitä kauaa ole kun miesten puolella nähtiin samanlainen tilanne. Pelaaja lähti kesken MM-kisojen häihinsä. Nyt en jaksa muistaa kuka oli tuo pelaaja, mutta eipä se isompaa mainehaittaa miesten jääkiekolle näytä tehneen.
Näitä ”vertauksia” näyttää olevan twisteri täynnä.

Tää kokonaisuus tässä Tapanin tapauksessa on hoidettu asianomaisten puolesta kyllä niin vihkoon, että vaikeeta sanoo.
Mutta jos mielestäsi omat ja kaverin häät ovat ”arvoasteikossa” samalla viivalla, niin mun mielestä niillä on kuitenkin silkinohut ero.
 

Petri1981

Jäsen
Totta. Toisen ajankohtaan voi vaikuttaa

Voithan toki täysin vapaasti valita hääpäiväsi, jos sinua ei kiinnosta onko bestmaneilla, kaasoilla, vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla jo suunniteltu esim. ulkomaanmatkoja tai muita peruuttamattomia menoja kyseiselle ajalle. Omien kokemusteni mukaan useimpia kuitenkin kiinnostaa.

Mutta joo, onhan se nyt aika absurdi ajatus, että vaikka Barkov lähtisi kesken kisojen frendin häihin kaatamaan.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Jos kerran omat häät on hyvä syy olla pois niin olisi kiva nähdä kun joukkueen maalivahdilla on häät sm liigafinaalien ensimmäisen ottelun aikana. Mielestäni Tapanin hyvän ystävän häät on ihan hyvä syy olla yksi peli sivussa. Vähän aikaa sitten olisi pidetty naurettavana jos isä jättää pelin väliin lapsen syntymän vuoksi.
 

Petri1981

Jäsen
Jos kerran omat häät on hyvä syy olla pois niin olisi kiva nähdä kun joukkueen maalivahdilla on häät sm liigafinaalien ensimmäisen ottelun aikana. Mielestäni Tapanin hyvän ystävän häät on ihan hyvä syy olla yksi peli sivussa. Vähän aikaa sitten olisi pidetty naurettavana jos isä jättää pelin väliin lapsen syntymän vuoksi.

Noissa omissa häissä on tehty se virhe että edes lähdetty turnaukseen mukaan. Jokainen joka vertaa omia häitä frendin häihin ei varmasti ole koskaan omia häitä järjestänyt, eikä omaa mitään ymmärrystä mitä se vaatii. Siis jos puhutaan ihan kunnon hääjuhlista.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Toiseksi parhaalla kaverilla häät ja Juuso oli heti, että totta kait menet. Toivottavasti Suskin ei ole tarvinnut itse maksaa häälentojaan, ettei ihan mahdottomaksi mene.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos kerran omat häät on hyvä syy olla pois niin olisi kiva nähdä kun joukkueen maalivahdilla on häät sm liigafinaalien ensimmäisen ottelun aikana.
Ei kai kukaan nyt niin hölmö ole, että järjestäisi häänsä pudotuspelien aikaan.

Kannattajanakin osaan välttää sen, että järjestäisin jotain juhlia mahdolliselle pudotuspelipäivälle. Jos kuitenkin kaikki menisi nappiin toivoo kannattaja, vaikka ei siihen uskoisikaan.

Jos pelaaja ei usko mahdollisuuksiin niin esittäisi edes.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeistään siinä kohtaa, kun Valavuori kertoo Tapanin ratkaisun olleen oikea ja puolustaa sitä, voimme todeta sen olleen aivan väärä ja täydellinen virhe.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Toiseksi parhaalla kaverilla häät ja Juuso oli heti, että totta kait menet. Toivottavasti Suskin ei ole tarvinnut itse maksaa häälentojaan, ettei ihan mahdottomaksi mene.
Ajatteleeko kukaan toiseksi parhaan kaverin tunteita?
Hän on saattanut luulla olevansa Suskin paras kaveri, mutta nyt koko maailma tietää, että hän onkin vasta toiseksi paras.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei siitä ole montaa kuukautta, kun Teemu Hartikainen lähti kesken Ruotsin EHT-turnauksen Kuopioon torijuhliin. EHT on tietty eri tapahtuma kuin MM-kisat, mutta kuitenkin samalla lailla urheilullisesti kyseenalaisella ja jopa epäammattimaisella tavalla tuossakin toimittiin juuri kotikisojen alla. Ja kun esimerkiksi Samuel Savolainen Elmossa otti esiin koronauhan Susanna Tapanin kohdalla, niin aika lailla kusessa olisi miestenkin maajoukkue ollut keväällä, jos Hartikainen olisi torijuhlista tuonut mukanaan koronatartunnan ja levittänyt sitä joukkueeseen.

Ja jottei jää epäselväksi, niin on mielestäni täysin väärin, että joukkueen johtava pelaaja lähtee kesken arvokisojen kaverin häihin. Osoittaa sitoutumisen puutetta Tapanilta sekä surkeaa johtajuutta päävalmentajalta.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Naiset on naisia hääjuttujensa kanssa. Onko tämä nyt naisvihamielinen viesti? Totta se vain on, että monelle naiselle häät on elämän suurin juttu, jotain sellaista josta on haaveiltu pikkutytöstä asti. Tapani kuuluu varmasti juuri siihen ryhmään, vaikka kyseessä olikin kaverin häät. Ajatteli varmasti tekevänsä oikein lähtemällä hääjuhlaan.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Ja Valavuori näyttää vertailevan kaverin häitä suhteessa jonkun hautajaisiin.
Näilläki on mun mielestä silkinohut ero.
Mielestäni muutamaan itselle tärkeään tapahtumaan pitäisi olla mahdollisuus mennä oli ne sitten siskon pojan synttäreitä tai rippijuhlia tai ihan mitä vain. Ei jääkiekkojoukkue voi olla vankila.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tässä luultavasti haluttiin viestiä että uuden valmennuksen lähestymistapa on eri kuin Mustosen. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se että nyt homma näyttää siltä että korkean statuksen pelaajilla on eri säännöt kuin muilla tai ainakin joukkueen sisällä asia koetaan näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös