Naisten Liiga 2020–2021

  • 26 490
  • 88

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Uuden kauden häämöttäessä on syytä avata ketju Naisten liigalle kaudelle 20-21

Aluksi vaikka Kiekko-Espoon harjoitusottelut näkyviin tännekin.
La 1.8. klo 12.50 Tapiola 2 K-Espoo - TPS
Pe 7.8. klo 19.00 Tapiola 2 K-Espoo - HIFK
La 8.8. klo 17.20 Metroareena K-Espoo - HPK
La 15.8. klo 19.00 Turku TPS - K-Espoo
Ke 19.8. klo 19.40 Nummela HaKi - K-Espoo
La 22.8. klo 14.00 Hämeenlinna HPK - K-Espoo

Kotiotteluiden sisäänpääsy on ilmainen.
 

oldcoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Chicago Black Hawks
Ilves on ilmoittanut seuraavat harjoitusottelut:

15.8.2020 HPK-ILVES klo 12:30 HML
19.8.2020 ILVES V - ILVES K klo 19:00 TRE
29.8.2020 JYP-ILVES klo 16:30 JKL


Tuo keskimmäinen on joukkueen sisäinen ottelu.
 

oldcoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Chicago Black Hawks
Tänään Säkylässä pelataan kolme harjoitusottelua:

La 8.8.20 klo 11.30 Lukko- Koovee
La 8.8.20 klo 14.00 Koovee- Sport
La 8.8.20 klo 16.30 Lukko - Sport

Koovee on siis uusi joukkue, joka aloittaa taipaleensa mestiskarsinnoista.

Mielenkiintoista nähdä, miten Lukko ja Sport ovat uudistuneet
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Se vähä mitä tuossa joukkueiden rostereita selailin niin keväällä jäänyt finaali Kalpan ja Espoon välillä nähtäneen ensi keväänä jos vain ei korona tule sotkemaan taas. Kalpan jo ennestään vahva hyökkäys on vahvistunut ja nyt Kuopiolaisilla on sarjan ylivoimaisesti paras hyökkäys ja Tiina Ranteen hyvä maalivahtipeli vie Savolaiset pitkälle. Espoo on kestomenestyjä ja niin tulee menestymään tälläkin kaudella. Jos KalPan hyökkäys on sarjan paras niin Espoosta löytyy jälleen kerran sarjan ylivoimaisesti paras puolustus. Viime vuosina hyvin pärjännyt Kärpät menetti viime kauden parhaan pisteiden tekijän sekä kaksi parasta puolustujaa. Varsinkin Isa Rahusen lopettaminen on iso menetys Oulussa. Kärppien heikentymisen myötä sarjan keskikasti tullee olemaan ennätystasainen. Kilpailu pääsystä 6 parhaan joukkoon tulee olemaan kova. Kalpa ja Espoo menevät varmasti 6 joukkoon, mutta sitten onkin niin tasaista että onpa vaikea nimetä niitä joukkueita jotka varmasti ovat 6 joukossa ja se on vain hyvä asia sarjan kannalta.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Sarja saatu hyvään vauhtiin ja hyvin odotettu kärkikaksikko on jo karkaamassa muilta. Kalpan osalta hyökkäys on niin laadukas että ei ole ihme että on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa vaikka runkopelaajia onkin puuttunut kokoonpanosta. Elisa Holopainen nuoresta iästään huolimatta taitaa olla nyt koko sarjan paras pelaaja ja vain loukkaantuminen voinee viedä häneltä pistepörssin voiton alkusarjassa. Espoon puolustus on edelleen sarjan paras vaikka Minttu Tuominen joukkueen jättikin. Nyt joukkue puolustaa viisikkona jopa paremmin kuin viime vuonna. K-Espoolle on tehty vain 3 maalia viidessä pelissä! Lauantain Kärppä pelissä ei K-Espoo kovin montaa maalipaikkaa antanut, mutta Espoo kyllä itse pystyi luomaan hyvin tilanteita Kärppien maalille. Kärkikaksikon jälkeen onkin sitten ennätys tasaista Sijalla kolme on joukkue pohjoisesta ja yleensä se on ollut Kärpät, mutta nyt sarjan alun suurin yllättäjä Roki on sijalla kolme! Kukapa olisi uskonut että Roki lähtee jopa selvänä ennakkosuosikkina pohjoissuomen ensimmäiseen "paikallispeliin" ensi sunnuntaina kun vastaan luistelee Kärpät.

Häntäpäässä taas vaikeaa on ollut Sportilla ja Lukolla. Jos on Roki positiivisin yllätys niin toinen pohjoisen joukkue eli Kärpät on sitten suurin pettymys. Se että 3 parasta pelaajaa jättää joukkueen näkyy ja varsinkin useana vuotena mielestäni sarjan parhaan puolustaja Isa Rahusen lopettaminen on iso lovi Kärppien joukkueessa. Kärpät tunnettiin aikaisemmin joukkueena joka puolusti tiiviisti mutta nyt Kärpille on tehty 5 pelissä jo 17 maalia. Vertailun vuoksi viime kaudella 20 alkusarjan pelissä Kärpille tehtiin vain 35 maalia. Eli puolustuspeli on Kärppien saatava kuntoon, mikäli joukkue haluaa pärjätä.

Todella tiukkaa taistelua pääsystä 6 parhaan joukkoon tullaan näkemään kärkikaksikon takana ja se on tietysti hienoa sarjan kannalta. Hifk on ollut vahva ja voittanut 3 peliä peräkkäin ja myös Hämeen joukkueet ovat taistelussa erittäin hyvin mukana.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Elisa Holopainen on täysin ylivoimainen hyökkääjä tähän sarjaan. Niin sulava luistelija, että karkaa suurelta osalta vastustajista nuin vain. Luistelu riittäisi vaikka poikien B-junnujen SM-sarjaan. Muuten ei toki. Potentiaalia aivan maailmanluokan pelaajaksi.

KalPan hyökkäys viimekautista huomattavasti laajempi, kiitos Saila Saaren ja Johanna Juutilaisen. Laajuutta riittää nyt hyvin kolmeen laatukenttään. Holopainen-Niskanen-Nilsson on todetusti aivan timattinen kenttä jos yhdessä pelaavat. Alkukaudesta ollut yleensä Holopainen-Juutilainen-Nilsson. Puolustuskin on entistä parempi ja likkuuvampi. Susanna Airaksinen/Tiina Ranne on todella kova maalivahtikaksikko. Espoo pystyy haastamaan, mutta KalPa on iso iso ennakkosuosikki myös keväällä. Kärpät ei pitäisi olla kuin suupala.
 

Glove

Jäsen
Naisten liigasta positiivista se, että nyt on kaksi entistä valmennettavaa pelaamassa. Viime kaudella oli yksi. Lähinnä näiden otteita tulee sitten seurattua.
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Saattaa tulla tulevaisuudessa hiukan vaisumpaa Naisten Liigaa, ei ole kovin paljon likkoja junnujoukkueissa poikien kanssa pelaamassa. Tämä oma kohtainen havainto. Opiskelupaikkakunnat saavat joukkueen, mutta muualla kontataan.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Team Kuortane kertoo Twitterissä että heidän pelinsä lokakuun ajalta tullaan siirtämään myöhempään ajankohtaan.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Niin se korona on sotkemassa tätäkin kautta. No toivottavasti saadaan tauti kontrolliin ja pelit pelattua. Liiga palaa lyhyeltä tauolta ja mielenkiintoisin ottelu pelataan lauantai-iltana Kuopiossa kun sarjan kaksi kärkijoukkuetta iskevät yhteen ensimmäisen kerran tällä kaudella. Mielestäni Kalpa lähtee otteluun hienoisena suosikkina. Vaikka K-Espoolle on tehty maaleja vähiten ja Espoon maalivahdit ovat pelanneet hyvin niin siitä huolimatta maalivahtien osalta pienoinen etu on Kalpalla. Puolustuksessa ja puolustuspelissä etu on Espoolla. Espoon viisikkopuolustus muistuttaa aika paljon sitä Kärppien puolustamista mikä oli Kärppien viimeisellä mestaruuskaudella sillä erotuksella että Espoon puolustus on laadukkaampi kuin taannoinen Kärppien puolustus. Hyökkäyksen osalta selkeä etu on Kalpalla. Kalpan hyökkäys on sarjan ylivoimaisesti paras kärjen osalta sekä laajuuden osalta.

Muuten on mielenkiintoista nähdä jatkaako pohjoisen uusi "ykkösjoukkue" Roki vahvaa menoa ja onko Kärppien leirissä keksitty lääkkeitä suunnan kääntämiseen. Ifk voittanee Raumalla ja samalla joukkueen paikka 6 joukossa vankistuu.
Muutenkin paikasta 6 joukossa käydään kovaa kamppailua ja siinäkin mielessä alkavana viikonloppuna on paljon pelissä niin tänään Tampereella Ilveksen kohdatessa Kuortaneen ja Hpk:n viikonlopun vierasreissulla Oulussa ja Rovaniemellä.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Liiga on jakautunut kolmeen kastiin. Haapasen K-Espoo jyrää taas! Vakuuttavaa on Espoon pelaaminen ja varsinkin tiivis viisikkopuolustus. Ei voi kuin ihailla kuinka vuodesta toiseen Espoossa Haapasen komennossa joukkueet suorittaa päivästä toiseen korkealla tasolla. Kalpa on pelannut yhden huonon viikonlopun. Kalpan hävitessä Hpk:lle Meeri Räisänen pelasi kyllä hyvän pelin, mutta suurin syyllinen tappioon on Kalpa itse. Erittäin huolimatonta ja jopa flegmaattista oli Kalpan peli kerhoa vastaan ja peliä hyvin kuvaa Hpk:n tekemä voittomaali jossa viime kauden paras pelaaja Tanja Niskanen kompuroi siniviivalla ja Hpk:n pelaaja karkasi läpiajoon. No sarjan voittaja ratkeaa K-Espoon ja Kalpan välisissä peleissä ja varsinkin Kalpalle olisi kotietu todella merkittävä kun K-Espoo tulee finaalissa vastaan.

Sarjan keskikastin muodostaa Ifk, Tps, Hpk, Ilves, Kuortane ja Roki. Ifk pelasi jo viime kaudella hyvin ja menestystä osattiin odottaa nyt, mutta onpa erittäin hyvät ulkomaalaispelaajat Ifk:lla nyt. Roki on taas viime aikoina ollut vaikeuksissa, mutta se on ihan ymmärrettävää sarjanousijalle. Tps on myös ollut erittäin positiivinen yllätys tällä kaudella. Näistä joukkueista lähes kaikki taistelee jopa mitallista.

Sitten häntäpään muodostaa kolmikko josta Sportin ja Lukon odotettiinkin kuuluvan sinne, mutta mitä ihmettä Oulussa tapahtuu?
Myönnän että otanta on aika pieni kun olen nähnyt vain 3 Kärppien peliä tällä kaudella, mutta Espoossa Kärpät oli vastaantulija ja vain maalivahtipelillä roikkui tuloksessa häviten 1-0. ja seuraavana päivänä Helsingissä Kärpät karkasi jo 3 - 0 johtoon, mutta pelitilanteiden mukaan olisi ennemmin voinut olla niin että Ifk olisi 1 erän jälkeen johtanut 3 - 0, mutta sielläkin viime kauden paras maalivahti Johanna Oksman piti Kärpät pelissä mukana aina jatkoajalle saakka. Näissä peleissä Kärppien ennen niin hyvästä viisikkopuolustuksesta ei ollut mitään jäljellä vaan pelaajien välit olivat todella isot. Tänään Tesomalla taas Kärpät oli Ilvestä parempi, mutta sortui siihen "perinteiseen" eli maalinteon tuskaan. Anni Keisala toki pelasi loistavan pelin, mutta silti Kärppien laukausten laatu oli heikkoa. Tähän kun lisätään se että Kärppien maalivahti Johanna Oksman ei ollut samalla tasolla kuin edellisissä näkemissäni peleissä niin taas Kärpät lähti tappio niskassa kohti Oulua.
 

Ruutu8

Jäsen
Tänään oli Iltalehdessä juttua Susanna Tapanista ja siitä, että TPS:n poikajoukkueen ovet sulkeutuivat, kun ei voinut sitoutua / osallistua kun osaan tapahtumista. Ymmärrän kyllä syyn, miksi noin ei voi toimia. Joko olet mukana tai sitten et.

Jutussa pisti silmään silti eniten Pasi Mustosen kommentti: "Suski on maailman kolmen parhaan pelaajan joukossa..."

Onko tosiaan näin? Itse en lajia niin tarkkaan seuraa, mutta saanen epäillä että tässäkin Mustosen kommentissa on hänelle tyypillistä liioittelua ja aikalailla värikynää. Toki sehän on mielipideasia, ketä pitää missäkin asiassa parhaana, mutta saanen väittää, että Susanna Tapani ei todellakaan ole top3 -naisjääkiekkoilija maailmassa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko tosiaan näin? Itse en lajia niin tarkkaan seuraa, mutta saanen epäillä että tässäkin Mustosen kommentissa on hänelle tyypillistä liioittelua ja aikalailla värikynää. Toki sehän on mielipideasia, ketä pitää missäkin asiassa parhaana, mutta saanen väittää, että Susanna Tapani ei todellakaan ole top3 -naisjääkiekkoilija maailmassa.
En lähde arvailemaan, mitä Mustonen tuolla tarkoitti, mutta kun jo samassa maajoukkueessa pelaa Noora Rädyn ja Jenni Hiirikosken kaltaisia pelaajia, jotka on toistuvasti valittu arvokisoissa omalla pelipaikallaan parhaaksi, niin vaikea allekirjoittaa tuota väitettä. Toki nykyhetki on eri kuin vanhat meriitit, mutta en silti näe Susanna Tapania maailman kolmen parhaan joukossa olevaksi pelaajaksi. Jo omalla pelipaikallaankin se tekee tiukkaa. Mahdollisesti hän on kyllä maailman paras jääkiekkoa JA ringetteä pelaava urheilija.

Eri asia on, kuinka mielekästä tuollainen vertailu on ja onko sillä lopulta mitään merkitystä. Tapani on joka tapauksessa poikkeuksellisen lahjakas pelaaja ja äärimmäisen tärkeä niin Naisleijonille kuin ringettemaajoukkueelle.

Vastasin samasta aiheesta enemmän myös tuonne Naisleijonien ketjuun.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olipa makea voitto Ilvekselle Kespoosta Tesomalla tänään. Kaksi erää Kespoo oli vahvasti kenttäpelissä niskanpäällä, mutta hyvin Ilves taisteli aina tasoihin. Kolmannessa taisi Espoolaisilla jalka painaa, ja 3-2 maalin jälkeen myös hallinta siirtyi Ilvekselle. YV maali vapautti vielä sitten jojkkueen pelaamaan kontrolloidummin kun aikasemmin hätäily oli leimannut peliä. Suokko toki oli näkyvä hahmo kotijoukkueella maaliensa takia, mutta paljon on peli kehittynyt ja ajatus joukkuepelistä kehittynyt lyhyessä ajassa.. toki Keisalaan on hyvä 'nojata'

hyvä Linda!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Sarjassa tänään toinenkin ylläri kun HIFK kaatoi KalPan selvin 8-4 lukemin. Viitaten ylläolevaan kirjoitukseen, niin taisi eilinen kärkikamppailu K-Espoo vs. KalPa olla kiihkeä ja voimia vaativa molemmilla, kun molemmat kärkijengit saivat pataansa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Vähän samanlaiseen johtopäätökseen itsekin tulin, että lauantain kovatempoinen ja suuren latauksen kärkikamppailu verotti sunnuntain peleissä fyysisesti ja henkisesti sekä K-Espoota, että KalPaa. Toki yllätystuloksista isoin osa kunniasta kuuluu ihan ansaitusti Ilvekselle ja HIFK:lle, koska tuollainen mahdollinen etu pitää hyödyntää omien vahvuuksien avulla myös käytännössä siellä kaukalossa. Sitkeän tiiviisti puolustava Ilves sai pidettyä Espoon hyökkäyksen kurissa ja HIFK pystyi puolestaan vastaamaan tulivoimallaan KalPan leveään hyökkäysmateriaaliin.

Nostaisin samalta kierrokselta yllätysten joukkoon myös RoKin rankkarivoiton Hämeenlinnassa, vaikka myös aiempi kohtaaminen Rovaniemellä kääntyi sarjanousijoille. Tässä ottelussa HPK:n maalilla oli vielä maajoukkuevahti Räisänen, jonka keskittyminen tosin taisi karata tällä kerralla epäolennaisiin asioihin.

Vielä kun nostaa viikon takaa esille TPS:n vierasvoiton Espoosta, niin voinee todeta iloisesti, että Naisten Liiga sarjana alkaa olla entistä tasaisempi ja lähes joka ottelussa molemmilla joukkueilla on realistinen mahdollisuus päästä juhlimaan voittoa. Se tekee sarjasta pidemmän päälle mielenkiintoisemman.

Jatkosarjoja erottavan viivan alapuolella Kärpät on saanut hieman alkukautta paremmin juonesta kiinni ja viisi edellistä ottelua ovat tuottaneetkin neljä voittoa. Lauantain tappio Turussa saattoi kuitenkin tehdä kirimisen lähes mahdottomaksi. Varsinkin kun viivan yläpuolella olevat joukkueet ovat pystyneet nipistämään pisteitä myös kärkikaksikolta. Alkukausi oli niin katastrofaalinen, että pelit loppuvat kesken pistetahdin kohentumisesta huolimatta. Jatkosarjassa joukkue voi kuitenkin saada pelinsä siihen kuosiin, että Oulusta saadaan pudotuspeleihin musta hevonen.

Kuortane kärsi pitkään Etelä-Pohjanmaan koronatilanteesta Sportin tavoin ja pahaksi onnekseen joutui tilanteen hellittäessä tahkoamaan rästipelejäkin ilman ykkösketjua, joka joutui maajoukkue-edustamisen vuoksi karanteeniin. Teoreettinen mahdollisuus heillä on vielä selvitä ylempään jatkosarjaan, mutta hyvin ohkaiselta se mahdollisuus näyttää käytännössä.

RoKi aloitti kauden hyvin osin hieman helpomman otteluohjelmankin ansiosta, mutta pidempi otanta on pudottanut pirteästi esiintyneen sarjanousijan ennakoiduille sijoille, joissa kausi näyttää vahvasti jatkuvan alemmassa jatkosarjassa.

Koronatilanne voi toki vielä sotkea kuvioita monella tavalla, mutta kaikilla joukkueilla alkaa olla niin monta peliä pelattuna, että yksittäisten otteluiden tulokset eivät aiheuta enää suuria muutoksia pistekeskiarvon suhteen. Niinpä yksittäisten pelien mahdolliset peruuntumisetkaan eivät välttämättä näy sarjataulukossa dramaattisesti. Ei ainakaan jatkosarjoihin jakavan viivan osalta.


Sarjataulukko 22.11.2020 kierroksen jälkeen

Ottelut / Pisteet / Pistekeskiarvo

16. 39p 2,44 - K-Espoo
16. 38p 2,38 - KalPa
17. 35p 2,06 - HIFK
17. 31p 1,82 - Ilves
17. 31p 1,82 - HPK
16. 28p 1,75 - TPS
- - - - - - - - - - - - - - - -
17. 23p 1,35 - Kärpät
15. 19p 1,27 - Kuortane
17. 20p 1,18 - RoKi
15. 3p 0,20 - Lukko
15. 0p 0,00 - Sport
 

kikkakolmonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Naisten liigan ja alemman jatkosarjan otteluohjelmat on nyt julkaistu. Liigan ja alemman jatkosarjan joukkueethan olivat toki jo selvillä.

Naisten liiga
K-Espoo, Kalpa, HIFK, TPS, Ilves ja HPK

Naisten liigan alempi jatkosarja
RoKi, Kärpät, Kuortane, Sport, Lukko ja JYP

JYP siis päätti ottaa alemman jatkosarjan paikan vastaan, kun mestiksen ristiinkarsinnat peruttiin. Mitä mieltä olette onko JYPillä mahdollisuuksia menestyä vai onko vain heittopussina mukana?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
JYP siis päätti ottaa alemman jatkosarjan paikan vastaan, kun mestiksen ristiinkarsinnat peruttiin. Mitä mieltä olette onko JYPillä mahdollisuuksia menestyä vai onko vain heittopussina mukana?
En ole nähnyt viime aikoina JYPin naisten pelejä, joten en osaa ihan varmaksi sanoa, missä heidän tasonsa menee. Ainakin Mestiskarsinnassa joukkue voitti oman lohkonsa ylivoimaisesti. Tällä kertaa joukkue ei pystynyt edes mokaamaan mahdollisuuksiaan ristiinkarsinnassa, kun niitä ei järjestetty.

Lukolla ja Sportilla oli niin mollivoittoinen alkusarja, että näen JYPillä ainakin jonkinlaiset mahdollisuudet kivuta molempien ohi jatko- ja karsintasarjassa. Kaksi joukkuettahan tuolta karsitaan pois. Tosin viime kaudella esimerkiksi Sportilla meni alkusarja samalla tavalla penkin alle, mutta jatkosarjassa varmisti sarjapaikkansa selviämällä pudotuspeleihin. Oikeastaan mitä vaan voi siis tapahtua, kun jatkosarja alkaa nollasta. Vaasassa ja Raumalla molemmat joukkueet vaihtoivat myös valmentajaa alkusarjan lopulla. Jyväskylän paluu mestaruuskevään konkurssin jälkeen on kestänyt yllättävän kauan, mutta joukkueessa on edelleen jonkin verran kokemusta SM-tason peleistä. Alempi jatkosarja vaikuttaa monestakin näkökulmasta todella mielenkiintoiselta tällä kaudella.

Toivottavasti pelit saadaan pelattua nyt loppuun asti, että ei tarvitse viime kevään tavoin viheltää peliä poikki viimeisen viikonlopun alla. Sen seurauksena tämän syksyn alkusarjaan piti ottaa 11 joukkuetta. Nythän oli lähellä, että alemmassa jatkosarjassa olisi ollut lopulta kahdeksan joukkuetta, kun paikkaa tarjottiin myös muille Mestiskarsinnan lohkovoittajille. PaRa ja Kärpät Akatemia eivät kuitenkaan ottaneet paikkaa vastaan.

Urheilullisesti olisikin ollut aika kiusallista, että samassa sarjassa olisi ollut yhdestä seurasta sekä edustus- että akatemiajoukkue. Toivottavasti liitossa tajutaan viimeistään nyt estää tuo säännöillä. Jo viime kaudella sama oli lähellä HIFK Akatemian selvittyä ristiinkarsintaan. APV pelasti liiton kiusallisesta tilanteesta selviämällä ristiinkarsinnan kahden parhaan joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Toivottavasti liiga jatkuu tammikuussa. Katselin muutaman Kalpan pelin tuossa ennen kuin sarja katkesi niin pitääpä sanoa että olipa Kalpa huono siihen verrattuna mitä alkusyksystä oli. Ainut poikkeus tähän oli Espoossa pelattu peli, mutta ei siinäkään Kalpa päässyt sille tasolle millä se pelasi alkusyksystä. Jatkoajassa on ollut juttua K-Espoon ailahtelevuudesta, mutta kyllä näkemäni perusteella Haapasen K-Espoo etenee tasaisen tappavasti kohti runkosarjan voittoa jos Kuopiossa ei otteet kohene. Toivottavasti olen väärässä, mutta jotenkin flekmaattiselta näytti Kalpan pelaaminen marraskuussa ja ihan kuin vain odoteltaisiin kevään finaaleja K-Espoota vastaan. Kun tilastoja katselee niin Kalpa ei ole pärjännyt erityisen hyvin Espoon pienemmässä kaukalossa, joten luulisi että kotietu Kuopiossa kiinnostaa ja siihen vaaditaan muutakin kuin lautautumista K-Espoo peleihin.

K-Espoo kärsi myös jokusen ehken yllättävän tappion, mutta kokonaisuutena joukkue mielestäni pelaa paremmin kuin viime vuonna. Mintun poistuminen oli toki iso menetys, mutta joukkueen hyvä viisikkopelaaminen korvaa Mintun puuttumisen ja joukkue on entistä vahvempi pelaamaan mestaruudesta tälläkin kaudella.

Ifk ja Tps ulkomaalaisine pelaajineen ovat olleet todella piristävä lisä sarjaan ja vaikka Ifk:n menestystä osasikin odottaa niin silti Saara Niemi on saanut joukkueen todella hyvään iskuun ja Ifk tulee tappelemaan mitalista keväällä. Sen sijaan Tps on ollut mielestäni suurempi yllätys, mutta hienoa on että sarjan kärkipäähän saadaan myös uutta väriä.

Alempi jatkosarja lienee mielenkiintoisempi kuin koskaan ja siihen on isona syynä syksyn suurin floppi eli Kärpät. Kärppien alkukausi on seuran historian huonoin ja onkin mielenkiintoista nähdä selvittääkö joukkue tiensä edes pudotuspeleihin, mihin tuolla materiaalilla toki pitäisi yltää. Kuortaneen joukkue uudistui paljon ja joukkueen tilannetta ei ainakaan helpottanut syksyn koronatilanne pohjanmaalla. Roki on kolmas joukkue joka varmasti mielii pudotuspeleihin, mutta paikkoja on vain kahdelle niin yksi hyvä joukkue jää ulkopuolelle ja kuten tuossa nimimerkki Lunde totesi niin Sport pelasi viime kaudella erittäin hyvän kevätkauden ja pääsi pudotuspeleihin, mutta nyt taitaa tie olla liian kova kahden parhaan joukkoon, mutta siitä huolimatta Sport voi sekoittaa pakkaa alemmassa loppusarjassa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onhan se hyvin epätodennäköistä, että Sport kiipeäisi tuollaisen alkukauden jälkeen jälleen pudotuspeleihin. Oikeastaan sama koskee myös kolme pistettä Sportilta napannutta Lukkoa. Lähinnä tuo Sportin viime vuoden yllätys oli esimerkkinä sarjajärjestelmän luonteesta, eikä niinkään juuri Sportin oletettavasta iskukyvystä tällä kaudella. Kun tosiaan alemman jatkosarjan pelit alkavat nollasta, niin myös alkusarja kannattaa pitkälti unohtaa. Onhan tuo tietysti myös vähän epäreilua alkusarjassa paremmin pärjänneille joukkueille, mutta sarjajärjestelmä on nyt tällainen. Toivottavasti kuitenkin viimeistä kautta ja liitto sekä sarjan johtoryhmä ottavat järjen käteen ensi kautta koskevia päätöksiä tehdessään.

Sportin ja Lukon osalta täytyy sanoa vielä, että vaikka se ei sarjataulukossa näykään, niin yksittäisissä otteluissa molemmat kiusasivat ihan KalPaa ja TPS:ää myöten isompiaan. Heidän kannalta harmittavasti kaikki nämä muhimassa olleet yllätykset kääntyivät viime hetken tappioiksi ja ennakkosuosikit saivat huokaista helpotuksesta.

Kärppien tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Kaiken järjen mukaan oululaisten pitäisi jatkaa alemman jatkosarjan jälkeen pudotuspeleihin, mutta kaiken järjen mukaan joukkueen ei olisi koskaan pitänyt edes jäädä alempaan jatkosarjaan. Niin kuitenkin kävi, kun välillä joukkue hävisi tiukat kamppailut ja sitten välillä voitti murskaavasti heikommat vastustajansa. Jälkimmäisistäkin otteluista saa kuitenkin vain kolme pistettä sarjataulukkoon. Nähtäväksi jää siis, marssiiko oululaiset itseluottamustaan kohentaen murskaavasti pudotuspeleihin vai onnistuuko se edelleen häviämään syksyn tavoin tiukat ottelut ja pullahtamaan esimerkiksi Kuortaneen ja RoKin taakse karsintasarjaan. Jos Kärpät saa pelinsä kasaan, niin siitä voi muodostua ihan todellinen uhka puolivälierävaiheeseen kuopiolaisille tai espoolaisille. Todellinen vaikeasti ennustettava musta hevonen. Oululaisten pitkä menestymisenkultuuri ei ole voinut kadota yhdessä kesässä minnekään, mutta Kärppien täytyy nyt vain kaiva se jostain esiin.

En tiedä tapahtuiko KalPa-leirissä mukavoitumista tai jotain muuta syksyn voittokulun aikana, mutta viimeistään HPK-kotitappio osoitti kyllä haavoittuvuuksia näyttävästi pelaavien kuopiolaisten pelissä. Näkisin, että kyse on myös muiden joukkueiden esityksistä KalPaa vastaan. Avoimessa maalintekokilpailussa kukaan ei pärjää KalPan kanssa, mutta jos vastustaja saa pelistä vauhdin pois, keskialueen tukkoon, oman puolustuksen tiiviiksi ja paineen KalPan puolustuspäähän, niin maajoukkuehyökkääjien tähdittämä sikermäkin alkaa olla hieman haavoittuvampi. KalPa-hyökkääjät näyttivät useassa pelissä myös turhautuvan jonkin verran tuollaisessa tilanteessa, kun peli ei ollutkaan tuttua ilotulitusta.

Kamalan pitkä aika on kyllä tammikuuhun. Ei näitä pelejä malttaisi odottaa niin pitkään. Toivottavasti kuitenkin kautta pystytään jatkamaan silloin.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Hyviä huomioita Lunde. Lisätään sen verran tuohon edelliseen postaukseeni että eihän se vastustajien vika ole jos Kalpa pelaa huonosti eikä todellakaan mitään Hpk:n tai Ifk:n Kalpa voitoista pois vaan he pelasivat hyvin. Jos Kalpa jossain antaa tasoitusta vastustajille se on nimenomaan puolustus ja siihen varmasti vastustajat pyrkivätkin että annetaan Kalpan puolustukselle kova paine niin silloin Kalpan erittäin vahva hyökkäys ei saa kiekkoa vauhtiin ja peli menee vaikeaksi. Kalpan hyökkäys on materiaaliltaan vaan niin laaja että saapa nähdä peluuttaako Voutilainen joitakin nyt hyökkääjinä pelaavia pelaajia puolustajina kevään aikana.

Kärppien romahtamista voi hieman selitellä tärkeiden pelaajien lähtemisillä tai lopettamisilla, mutta silti Kärppien joukkueella olisi toki pitänyt päästä 6 joukkoon.

Ja mielenkiintoista on kyllä nähdä pystyykö Ifk ja Tps pysymään Hpk:n ja Ilveksen edellä myös keväällä.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.

Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta kovasti Naisten pelien uutisia tyrkytetään esim. täällä Jatkoajassa ja Ylellä. Olen jääkiekon suurkuluttaja, mutta ei kiitos. Ei väkisin tuputtaminen kiinnostusta lisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös