Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.

Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta kovasti Naisten pelien uutisia tyrkytetään esim. täällä Jatkoajassa ja Ylellä. Olen jääkiekon suurkuluttaja, mutta ei kiitos. Ei väkisin tuputtaminen kiinnostusta lisää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Kiinnostaa ja haluan tietää. Tässä ketjussa on ollut hyviä yhteenvetoja ja muuta juttua. Ei tätä kelleen väkisin tuputeta, sillä kyllä täällä kiinnostuneita on muitakin minun lisäkseni, joita tämä kiinnostaa ja hyvä, että Ylekin on herännyt, eikä sekään ole keltään pois. Pakkohan näitä juttuja ei kenenkään ole lukea.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostaa ja haluan tietää. Tässä ketjussa on ollut hyviä yhteenvetoja ja muuta juttua. Ei tätä kelleen väkisin tuputeta, sillä kyllä täällä kiinnostuneita on muitakin minun lisäkseni, joita tämä kiinnostaa ja hyvä, että Ylekin on herännyt, eikä sekään ole keltään pois. Pakkohan näitä juttuja ei kenenkään ole lukea.
Kovaa on kiinnostus: tämä on ainut Naisten Liigan ketju ja kirjoituksia on tähän mennessä 27. Suhteettoman paljon saa Naisten Liiga palstanäkyvyyttä kiinnostukseen nähden – ilmeisesti ns. tasa-arvon nimissä. Yhtä hyvin voisi kirjoittaa meidän pipolätkästä.
 

Glove

Jäsen
Tulosten ja tilastojen verran seuraan sekä niistäkin lähinnä niitä kahta, joita olen aikanaan junioreissa valmentanut. En minä ole havainnut, että naisten kiekkoa olisi mediassa häiritsevän paljon.
 
Fair play and respect

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.
Kyllä kiinnostaa. Onhan täällä keskustelupalstalla omat osionsa ja ketjunsa myös mitä eksoottisimmisille sarjoille ihan Suomi-sarjasta ja alemmista divareista lähtien. Myös sille pipolätkälle saa varmasti avata oman ketjunsa.

Toki viestejä ja keskustelua saisi olla enemmänkin, mutta parempi vähän kuin ei mitään. Sentään keskustelua on nyt täällä Jatkoajassa, eikä se vello ala-arvoisena anonyyminä huuteluna Suomi24-keskustelupalstalla. Toki täälläkin esiintyy edelleen jonkin verran sitä asenneilmastoa, että "naiset kuuluvat keittiöön", mutta vielä enemmän kuitenkin jääkiekkoa kaikissa sen ilmenemismuodoissa arvostavia kirjoittajia.

Itselläni palstakirjoittelu on ylipäätään vähentynyt, koska on tärkeämpääkin tekemistä elämässä. Ihan samalla tavalla seuraan kuitenkin edelleen aktiivisesti jääkiekkoa niin miesten kuin naistenkin pelaamana.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin 29.11.2020 ja jatkosarjojen ensimmäinen ottelu 8.1.2021. Siten ei ole siis kovin yllättävää, että tuossa välillä ei ollut viestejä senkään vertaa, mitä yleensä. Väliin osuu myös joulun ja loppiaisen väliset pyhäpäivät, jolloin monella kirjoittajalla lienee muutakin tekemistä kuin spekuloida sarjaa, jossa ei ole mitään tapahtumia käynnissä.

Tervetuloa joka tapauksessa keskustelemaan. Myös Naisten Liiga tarjoaa jännittäviä pelejä, jos vaan tutustuu siihen avoimin silmin ilman ennakkoluuloja. Lappeenrannassakin on pitkät perinteet naiskiekossa, vaikka viime kaudet SaiPa onkin pelannut lähinnä Suomi-sarjatasolla, joka on tulkinnasta riippuen kolmanneksi tai neljänneksi korkein sarjataso naisille. SaiPa-kasvatteja pelaa kuitenkin tälläkin hetkellä muissa Naisten Liigaan osallistuvissa joukkueissa useita.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaanpa omalta osalta ensimmäinen viesti Jatkoaikaan erään kirjoittajan innoittamana, jonka mielestä Naisten Liiga saa suhteettoman paljon palstatilaa esim. Ylellä ja täällä Jatkoajassa. Siinä tosin taitaa olla ne ainoat mediat, jotka Naisten Liigaa edes jotenkin pitävät esillä.

Itse toivon enemmänkin julkisuutta naisten kiekolle, sillä se osaltaan voi tuoda lisää kiinnostuneita katsojia lehtereille tai ruudun ääreen (ja iso kiitos siis myös Ruudulle, joka näyttää Naisten Liigan pelit). Oma kiinnostukseni naisten kiekkoa kohtaan on melko tuoretta. Kiinnostus heräsi oikeastaan maajoukkueen myötä edellisten talviolympialaisten aikaan. Kun pian tämän jälkeen HIFK ilmoitti perustavansa naisten joukkueen, niin olin myyty. Tätä ennen olin siis lähes tulkoon vannonut, etten naisten jääkiekkoa rupea seuraamaan. Nykyään Stadin Gimmat on oikeastaan se rakkain seurattava joukkue. Hienoa, että HIFK myös organisaation tasolla haluaa tosissaan panostaa naisiin, ainakin päävalmentaja Saara Niemen mukaan. Tosin itse hieman naiivisti kuvittelin, että myös naisten joukkue tulee pelaamaan Nordiksella ja katsojakeskiarvo olisi heti lähellä tuhatta. Ihan näin se ei mennyt ilmeisesti taloudellisten realiteettien takia (Nordiksella pelaaminen liian kallista suhteessa yleisömäärään). Kenties tämä vaatisi jonkinlaista uskonhyppyä eli että katsojia tulisi vähitellen lisää, jos pelattaisiin Nordiksella. No, ehkä joskus tulevaisuudessa. Jos tämän kevään pleijjareissa tulisi välierä tai jopa finaalipaikka, niin uskoisin, että Nordiksella pelattaisiin. Ainakin finaalit. Tämä pirun korona saattaa kyllä vaikuttaa sen, ettei tänä keväänä pääse enää ollenkaan katsomoon.

Täällä Naisten Liigan osiossa on kyllä muutama todella mahtava kirjoittaja, esim. lunde ja kilpakiekko. On hieno lukea teidän asiantuntevia ja laajoja kirjoituksia, joista paistaa asiantuntemus ja kunnioitus kaikkia joukkueita kohtaan. Itsellä kiinnostus kohdistuu aika vahvasti juuri HIFK:hon, mutta toki muutkin joukkueet tulee nähtyä samalla ja tosiaan muutaman vuoden otanta takana.

Mielenkiintoinen kevät varmasti edessä. TOP-6 joukkueet ovat kaikki hyviä ja K-Espoo ja Kalpa eivät todellakaan ole varmoja finalisteja. K-Espoo on kyllä todella kova ja todennäköisin mestari. Tänään erittäin mielenkiintoinen peli illalla K-Espoo-HIFK. Pystyykö HIFK haastamaan Espoota tässä pelissä ja mahdollisesti jopa koko runkosarjan voitosta?

Jos omia odotuksia HIFK:n keväästä tiivistäisi, niin mestaruus ei ole täysin pois suljettua, finaalipaikka on realistinen, välierä todennäköinen, mutta myös tippuminen puolivälierissä mahdollinen. Iso pettymys jo puolivälierissä tippuminen olisi. Sikäli TOP-2 sijoitus olisi hyvä, että sitten tulisi vastustaja alemmasta loppusarjasta. En kyllä Kärppiä ja Kuortanettakaan aliarvioi. Mutta ovat TPS, HPK ja Ilves silti pykälää selvästi kovempia. Erityisesti Ilves on ollut kova ja parantanut vaan koko ajan.

Ja onhan Naisten Liigassa myös joitain todella mahtavia pelaajia tällä hetkellä. Estelle Duvin, Elisa Holopainen, Nelli Laitinen ja Michaela Pejzlova ovat todella seuraamisen arvoisia ja jos se naisten NHL joskus toteutuu, niin nämä siirtyvät todennäköisesti sinne. HIFK-fanin näkökulmasta Pejzlova on ollut ihan loistava hankinta. Uskomattoman taitava, sellainen perinteinen tsekkitaituri. Toivon pitkää uraa HIFK:ssa!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Liikaa esillä? Tyrkytetään? Tasa-arvon takia.. voemahoton...

"Lajissa kuin lajissa, se on Ilves ainiaan"... niin myös Tesomalla. Ollut pitkään ja nyt kun olosuhteet on saatu kuntoon, niin pienellä kehittämisellä olisi yleisömäärien kasvuakin ollu odotettavissa ilman koronaa.

Naisten kiekko on myös kehittynyt pelitapojen ja henkilökohtasen taidon osalta viimevuosina kiitettävästi. Varsinkin Ilveksen taktinen osaaminen otti tällekaudelle kyllä ison loikan Lindan johdolla, sitä on ollut ilo seurata. Harmi että Tesomalle ei pääse paikanpäälle, toivottavasti kohta taas.

Ja jos ei kiinnosta... mistä kumpuaa tarve kertoa siitä?
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy