Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.

Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta kovasti Naisten pelien uutisia tyrkytetään esim. täällä Jatkoajassa ja Ylellä. Olen jääkiekon suurkuluttaja, mutta ei kiitos. Ei väkisin tuputtaminen kiinnostusta lisää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Kiinnostaa ja haluan tietää. Tässä ketjussa on ollut hyviä yhteenvetoja ja muuta juttua. Ei tätä kelleen väkisin tuputeta, sillä kyllä täällä kiinnostuneita on muitakin minun lisäkseni, joita tämä kiinnostaa ja hyvä, että Ylekin on herännyt, eikä sekään ole keltään pois. Pakkohan näitä juttuja ei kenenkään ole lukea.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostaa ja haluan tietää. Tässä ketjussa on ollut hyviä yhteenvetoja ja muuta juttua. Ei tätä kelleen väkisin tuputeta, sillä kyllä täällä kiinnostuneita on muitakin minun lisäkseni, joita tämä kiinnostaa ja hyvä, että Ylekin on herännyt, eikä sekään ole keltään pois. Pakkohan näitä juttuja ei kenenkään ole lukea.
Kovaa on kiinnostus: tämä on ainut Naisten Liigan ketju ja kirjoituksia on tähän mennessä 27. Suhteettoman paljon saa Naisten Liiga palstanäkyvyyttä kiinnostukseen nähden – ilmeisesti ns. tasa-arvon nimissä. Yhtä hyvin voisi kirjoittaa meidän pipolätkästä.
 

Glove

Jäsen
Suosikkijoukkue
ABCDE FC
Tulosten ja tilastojen verran seuraan sekä niistäkin lähinnä niitä kahta, joita olen aikanaan junioreissa valmentanut. En minä ole havainnut, että naisten kiekkoa olisi mediassa häiritsevän paljon.
 
Failure is always an option.

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.
Kyllä kiinnostaa. Onhan täällä keskustelupalstalla omat osionsa ja ketjunsa myös mitä eksoottisimmisille sarjoille ihan Suomi-sarjasta ja alemmista divareista lähtien. Myös sille pipolätkälle saa varmasti avata oman ketjunsa.

Toki viestejä ja keskustelua saisi olla enemmänkin, mutta parempi vähän kuin ei mitään. Sentään keskustelua on nyt täällä Jatkoajassa, eikä se vello ala-arvoisena anonyyminä huuteluna Suomi24-keskustelupalstalla. Toki täälläkin esiintyy edelleen jonkin verran sitä asenneilmastoa, että "naiset kuuluvat keittiöön", mutta vielä enemmän kuitenkin jääkiekkoa kaikissa sen ilmenemismuodoissa arvostavia kirjoittajia.

Itselläni palstakirjoittelu on ylipäätään vähentynyt, koska on tärkeämpääkin tekemistä elämässä. Ihan samalla tavalla seuraan kuitenkin edelleen aktiivisesti jääkiekkoa niin miesten kuin naistenkin pelaamana.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin 29.11.2020 ja jatkosarjojen ensimmäinen ottelu 8.1.2021. Siten ei ole siis kovin yllättävää, että tuossa välillä ei ollut viestejä senkään vertaa, mitä yleensä. Väliin osuu myös joulun ja loppiaisen väliset pyhäpäivät, jolloin monella kirjoittajalla lienee muutakin tekemistä kuin spekuloida sarjaa, jossa ei ole mitään tapahtumia käynnissä.

Tervetuloa joka tapauksessa keskustelemaan. Myös Naisten Liiga tarjoaa jännittäviä pelejä, jos vaan tutustuu siihen avoimin silmin ilman ennakkoluuloja. Lappeenrannassakin on pitkät perinteet naiskiekossa, vaikka viime kaudet SaiPa onkin pelannut lähinnä Suomi-sarjatasolla, joka on tulkinnasta riippuen kolmanneksi tai neljänneksi korkein sarjataso naisille. SaiPa-kasvatteja pelaa kuitenkin tälläkin hetkellä muissa Naisten Liigaan osallistuvissa joukkueissa useita.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaanpa omalta osalta ensimmäinen viesti Jatkoaikaan erään kirjoittajan innoittamana, jonka mielestä Naisten Liiga saa suhteettoman paljon palstatilaa esim. Ylellä ja täällä Jatkoajassa. Siinä tosin taitaa olla ne ainoat mediat, jotka Naisten Liigaa edes jotenkin pitävät esillä.

Itse toivon enemmänkin julkisuutta naisten kiekolle, sillä se osaltaan voi tuoda lisää kiinnostuneita katsojia lehtereille tai ruudun ääreen (ja iso kiitos siis myös Ruudulle, joka näyttää Naisten Liigan pelit). Oma kiinnostukseni naisten kiekkoa kohtaan on melko tuoretta. Kiinnostus heräsi oikeastaan maajoukkueen myötä edellisten talviolympialaisten aikaan. Kun pian tämän jälkeen HIFK ilmoitti perustavansa naisten joukkueen, niin olin myyty. Tätä ennen olin siis lähes tulkoon vannonut, etten naisten jääkiekkoa rupea seuraamaan. Nykyään Stadin Gimmat on oikeastaan se rakkain seurattava joukkue. Hienoa, että HIFK myös organisaation tasolla haluaa tosissaan panostaa naisiin, ainakin päävalmentaja Saara Niemen mukaan. Tosin itse hieman naiivisti kuvittelin, että myös naisten joukkue tulee pelaamaan Nordiksella ja katsojakeskiarvo olisi heti lähellä tuhatta. Ihan näin se ei mennyt ilmeisesti taloudellisten realiteettien takia (Nordiksella pelaaminen liian kallista suhteessa yleisömäärään). Kenties tämä vaatisi jonkinlaista uskonhyppyä eli että katsojia tulisi vähitellen lisää, jos pelattaisiin Nordiksella. No, ehkä joskus tulevaisuudessa. Jos tämän kevään pleijjareissa tulisi välierä tai jopa finaalipaikka, niin uskoisin, että Nordiksella pelattaisiin. Ainakin finaalit. Tämä pirun korona saattaa kyllä vaikuttaa sen, ettei tänä keväänä pääse enää ollenkaan katsomoon.

Täällä Naisten Liigan osiossa on kyllä muutama todella mahtava kirjoittaja, esim. lunde ja kilpakiekko. On hieno lukea teidän asiantuntevia ja laajoja kirjoituksia, joista paistaa asiantuntemus ja kunnioitus kaikkia joukkueita kohtaan. Itsellä kiinnostus kohdistuu aika vahvasti juuri HIFK:hon, mutta toki muutkin joukkueet tulee nähtyä samalla ja tosiaan muutaman vuoden otanta takana.

Mielenkiintoinen kevät varmasti edessä. TOP-6 joukkueet ovat kaikki hyviä ja K-Espoo ja Kalpa eivät todellakaan ole varmoja finalisteja. K-Espoo on kyllä todella kova ja todennäköisin mestari. Tänään erittäin mielenkiintoinen peli illalla K-Espoo-HIFK. Pystyykö HIFK haastamaan Espoota tässä pelissä ja mahdollisesti jopa koko runkosarjan voitosta?

Jos omia odotuksia HIFK:n keväästä tiivistäisi, niin mestaruus ei ole täysin pois suljettua, finaalipaikka on realistinen, välierä todennäköinen, mutta myös tippuminen puolivälierissä mahdollinen. Iso pettymys jo puolivälierissä tippuminen olisi. Sikäli TOP-2 sijoitus olisi hyvä, että sitten tulisi vastustaja alemmasta loppusarjasta. En kyllä Kärppiä ja Kuortanettakaan aliarvioi. Mutta ovat TPS, HPK ja Ilves silti pykälää selvästi kovempia. Erityisesti Ilves on ollut kova ja parantanut vaan koko ajan.

Ja onhan Naisten Liigassa myös joitain todella mahtavia pelaajia tällä hetkellä. Estelle Duvin, Elisa Holopainen, Nelli Laitinen ja Michaela Pejzlova ovat todella seuraamisen arvoisia ja jos se naisten NHL joskus toteutuu, niin nämä siirtyvät todennäköisesti sinne. HIFK-fanin näkökulmasta Pejzlova on ollut ihan loistava hankinta. Uskomattoman taitava, sellainen perinteinen tsekkitaituri. Toivon pitkää uraa HIFK:ssa!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Liikaa esillä? Tyrkytetään? Tasa-arvon takia.. voemahoton...

"Lajissa kuin lajissa, se on Ilves ainiaan"... niin myös Tesomalla. Ollut pitkään ja nyt kun olosuhteet on saatu kuntoon, niin pienellä kehittämisellä olisi yleisömäärien kasvuakin ollu odotettavissa ilman koronaa.

Naisten kiekko on myös kehittynyt pelitapojen ja henkilökohtasen taidon osalta viimevuosina kiitettävästi. Varsinkin Ilveksen taktinen osaaminen otti tällekaudelle kyllä ison loikan Lindan johdolla, sitä on ollut ilo seurata. Harmi että Tesomalle ei pääse paikanpäälle, toivottavasti kohta taas.

Ja jos ei kiinnosta... mistä kumpuaa tarve kertoa siitä?
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tännekin voi kertoa sen että Kiekko-Espoon pelaajia altistui koronavirukselle TPS-ottelussa ja joukkueen kolme seuraavaa ottelua on siirretty. Seuraavan ottelun Kiekko-Espoo pelaa 6.2.
 
Elämä on!

Selootti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hienoa, kun Ruutu näitä pelejä näyttää. Ja välillä on luksusta, kun paikan päällä on selostajat ja kommentaattorit. Mutta pikkuisen pistää korvaan selostajan avoimet mielipiteet: "Toki me toivomme, että Roki tämän voittaa..."
Siinä jää jo Mertarantakin kakkoseksi!
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Hienoa, kun Ruutu näitä pelejä näyttää. Ja välillä on luksusta, kun paikan päällä on selostajat ja kommentaattorit. Mutta pikkuisen pistää korvaan selostajan avoimet mielipiteet: "Toki me toivomme, että Roki tämän voittaa..."
Siinä jää jo Mertarantakin kakkoseksi!
Nää Ruutu+ pelit tuotetaan fanikamerana ja näistä vastaa kotijoukkue joten em. lausahdukset normaalia
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tosiaan Ruutu+-palvelun fanikameralähetys tarkoittaa käytännössä sitä, että Sanoma tarjoaa joukkueille lähetyskaluston ja joukkue huolehtii lähetyksen toteuttavasta henkilöstöstä. Yleensä kuvaajat, lähetyslaitteiston käyttäjät ja selostajat ovat samoja vapaaehtoisia kuin joukkueen järkkärit, lipunmyyjät, jäähyaition luukkuvahdit jne. eli käytännössä joukkueen kannattajia tai pelaajien vanhempia.

Fanikameralähetys ei mielestäni kuitenkaan anna lähetyksen toteuttavalle joukkueelle avointa valtakirjaa toteuttaa koko valtakuntaan lähetettävään striimiin selostusta puolueellisesti, vaan koko Naisten Liigan ja naiskiekon etu olisi mahdollisimman neutraali ottelulähetys. Valitettavasti tämä asia ei ole ainoa, jossa joukkueet eivät aina ajattele koko sarjan tai naiskiekon etua, vaan puuhastellessaan tuijottavat lähinnä vain omaa napaa. Tälläkin osa-alueella joukkueilla on vielä aika monta askelta otettavana kohti ammattimaisempaa toimintaa.

Osa joukkueista selostajista on hoksannut hienosti tavoitteen neutraalista näkökulmasta. Osa ei taida edes pyrkiä siihen, vaan vetää värilasit päässä kuin jossain paikallisradiossa. Osalla se oman joukkueen kannatus saattaa tihkua selostuksesta alitajuisestikin läpi vaikka tavoite olisi olla neutraali tapahtumien selostaja.

Kyllähän minuakin puolueellinen selostus ärsyttää, mutta niissäkin tapauksissa se on silti parempi kuin ei selostusta ollenkaan. Ja ylipäätään tässä laajuudessa otteluita on nähtävänä oikeastaan vasta toista kautta, joten joukkueilla on vielä paljon uutta opeteltavaa.

Tärkeintä Naisten Liigan selostuksissa on kertoa, ketä jäällä on, koska pelinumeroista ei meinaa saada selvää fanikameralähetyksissä. Muuten tapahtumat kyllä näkee ominkin silmin ja pelaajiin liittyvät faktat sekä muu tunnelman luominen ovat plussaa, mutta kuitenkin toissijaisia asioita.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Selootti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näinhän se on, kuten @Janatuine ja @lunde kirjoittavat. Rovaniemellä mukana oli vielä asiantunteva kommentaattori, joten kiitos ja tunnustus myös siitä. Kommentaattori toki saakin vetää kotiin päin, etenkin kun tiedetään hänen olevan mukana kotiorganisaatiossa valmentajana.

Kyseisellä selostajalla on selvästi tatsia tekemiseensä ja oli tehnyt peliin valmistautumisen hyvin. Niinpä tähän asiaan kun kiinnittäisi vielä huomiota - valtakunnallisessa mediassa kun ollaan - oltaisiin jo ammattimaisuudessa tosi hyvällä tasolla.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Näinhän se on, kuten @Janatuine ja @lunde kirjoittavat. Rovaniemellä mukana oli vielä asiantunteva kommentaattori, joten kiitos ja tunnustus myös siitä. Kommentaattori toki saakin vetää kotiin päin, etenkin kun tiedetään hänen olevan mukana kotiorganisaatiossa valmentajana.

Kyseisellä selostajalla on selvästi tatsia tekemiseensä ja oli tehnyt peliin valmistautumisen hyvin. Niinpä tähän asiaan kun kiinnittäisi vielä huomiota - valtakunnallisessa mediassa kun ollaan - oltaisiin jo ammattimaisuudessa tosi hyvällä tasolla.
RoKilla on tosiaan ottelulähetyksessäkin hyvä meininki, kuten myös somenäkyvyydessä. Terhi Mertasen kokemus ja osaaminen myös kommentaattorina tuo ottelulähetykseen paljon. Hänellä on pelaajista paljon mielenkiintoista tietoa, jota ei voi luntata mistään tilastosivuilta, vaan se tietopankki on kertynyt tuhansien kaukalossa ja sen äärellä vietettyjen tuntien kautta.

Täytyy silti sanoa, että itsellä kyllä vähän särähtää korvaan, kun lähetyksessä tuuletellaan toisen joukkueen maaleja. Oli se sitten selostaja tai kommentaattori. RoKin lähetyksetkin ovat kyllä menneet tältä osin omin silmin neutraalimpaan suuntaan ihan ensimmäisistä otteluista.

Samalla tavalla täytyy todeta, että sekin tökkii, jos selostaja on harmissaan toisen joukkueen tehdessä maalin. Muun muassa Ilveksellä vaihtui syyskaudella selostaja ja tältä osin selostuksessa mentiin kehityksessä taaksepäin. Tuo ei selvästikään mene enää uuden tilanteen harjoittelun piikkiin, kun selostettuja pelejä on nyt toistakymmentä.

Espoon selostaja on oma lukunsa, kun perusselostus on mutinaa, josta ei meinaa saada selvää, mutta tärykalvot ovat puhjeta kotijoukkueen onnistuessa maalinteossa.

Jos pitäisi valita Naisten Liigan ottelulähetyksien paras selostaja, niin sen maininnan soisin HIFK:n otteluiden selostajalle. Olennaiset asiat mainitaan sujuvan puolueettomasti luonnollisella rytmillä, mutta sen paremmin selostajaa kuin katsojaakaan ei hengästytä ottelua seuratessa. HIFK:n lähetysten kompastuskivi on kameran ja katsomon edessä oleva verkko, mistä myös Espoon lähetykset kärsivät.

* * *

Aiemmassa viestissäni kirjoitin, että joukkueet vetävät kotiinpäin monessa asiassa. Yksi sellaisista asioista on joillekin joukkueille maalikoosteet. Ruutu+ ei tarjoa Naisten Liigan maalikoosteita samaan tyyliin kuin vaikka C More/MTV3 tekee miesten SM-liigan osalta. Osa Naisten Liigan joukkueista kuitenkin näkee vaivaa editoimalla ja julkaisemalla otteluistaan maalikoosteita. Valitettavasti osa näistä maalikoosteista kattaa vain toisen joukkueen maalit. Jälleen yksi esimerkki, jossa ajatellaan asiaa lyhytnäköisesti vain oman joukkueen näkökulmasta, eikä koko sarjan ja naiskiekon etua. Olen kuitenkin aika varma, että joukkueet ottavat itselleen talteen jokaisen ottelun maalit jo ihan valmennuksellisistakin syistä.

Videoiden editoiminen on työlästä ja siksi samalla vaivalla kannattaisi saattaa tarjolle koko ottelun maalit, kun kerran homman edes aloittaa. Naisten Liiga voisi tehdä vaikka periaatepäätöksen, että kotijoukkueen vastuulla on julkaista maalikooste, jonka vierasjoukkuekin voi jakaa omilla sometileillään. Kaikkien otteluiden kuvaaminen tarjoaa taidokkaista suorituksista hienoa materiaalia, joka on valitettavasti jäänyt hyödyntämättä lähes kokonaan somessa. Aiempien otteluiden maalikoosteita voisi somen lisäksi pyörittää myös otteluiden erätauoilla jääkoneen katsomisen sijaan. Tämä on peruskauraa niin SM-liigan kuin Mestiksenkin ottelulähetyksissä.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
HIFK
RoKilla on tosiaan ottelulähetyksessäkin hyvä meininki, kuten myös somenäkyvyydessä. Terhi Mertasen kokemus ja osaaminen myös kommentaattorina tuo ottelulähetykseen paljon. Hänellä on pelaajista paljon mielenkiintoista tietoa, jota ei voi luntata mistään tilastosivuilta, vaan se tietopankki on kertynyt tuhansien kaukalossa ja sen äärellä vietettyjen tuntien kautta.

Täytyy silti sanoa, että itsellä kyllä vähän särähtää korvaan, kun lähetyksessä tuuletellaan toisen joukkueen maaleja. Oli se sitten selostaja tai kommentaattori. RoKin lähetyksetkin ovat kyllä menneet tältä osin omin silmin neutraalimpaan suuntaan ihan ensimmäisistä otteluista.

Samalla tavalla täytyy todeta, että sekin tökkii, jos selostaja on harmissaan toisen joukkueen tehdessä maalin. Muun muassa Ilveksellä vaihtui syyskaudella selostaja ja tältä osin selostuksessa mentiin kehityksessä taaksepäin. Tuo ei selvästikään mene enää uuden tilanteen harjoittelun piikkiin, kun selostettuja pelejä on nyt toistakymmentä.

Espoon selostaja on oma lukunsa, kun perusselostus on mutinaa, josta ei meinaa saada selvää, mutta tärykalvot ovat puhjeta kotijoukkueen onnistuessa maalinteossa.

Jos pitäisi valita Naisten Liigan ottelulähetyksien paras selostaja, niin sen maininnan soisin HIFK:n otteluiden selostajalle. Olennaiset asiat mainitaan sujuvan puolueettomasti luonnollisella rytmillä, mutta sen paremmin selostajaa kuin katsojaakaan ei hengästytä ottelua seuratessa. HIFK:n lähetysten kompastuskivi on kameran ja katsomon edessä oleva verkko, mistä myös Espoon lähetykset kärsivät.

* * *

Aiemmassa viestissäni kirjoitin, että joukkueet vetävät kotiinpäin monessa asiassa. Yksi sellaisista asioista on joillekin joukkueille maalikoosteet. Ruutu+ ei tarjoa Naisten Liigan maalikoosteita samaan tyyliin kuin vaikka C More/MTV3 tekee miesten SM-liigan osalta. Osa Naisten Liigan joukkueista kuitenkin näkee vaivaa editoimalla ja julkaisemalla otteluistaan maalikoosteita. Valitettavasti osa näistä maalikoosteista kattaa vain toisen joukkueen maalit. Jälleen yksi esimerkki, jossa ajatellaan asiaa lyhytnäköisesti vain oman joukkueen näkökulmasta, eikä koko sarjan ja naiskiekon etua. Olen kuitenkin aika varma, että joukkueet ottavat itselleen talteen jokaisen ottelun maalit jo ihan valmennuksellisistakin syistä.

Videoiden editoiminen on työlästä ja siksi samalla vaivalla kannattaisi saattaa tarjolle koko ottelun maalit, kun kerran homman edes aloittaa. Naisten Liiga voisi tehdä vaikka periaatepäätöksen, että kotijoukkueen vastuulla on julkaista maalikooste, jonka vierasjoukkuekin voi jakaa omilla sometileillään. Kaikkien otteluiden kuvaaminen tarjoaa taidokkaista suorituksista hienoa materiaalia, joka on valitettavasti jäänyt hyödyntämättä lähes kokonaan somessa. Aiempien otteluiden maalikoosteita voisi somen lisäksi pyörittää myös otteluiden erätauoilla jääkoneen katsomisen sijaan. Tämä on peruskauraa niin SM-liigan kuin Mestiksenkin ottelulähetyksissä.
Oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Maalikoosteita olen myös kaivannut, siten että ne olisivat pelien jälkeen helposti saatavissa esim. juurikin somen kautta. Itse en ole somessa, mutta sitä kautta on kyllä helppo seurata omien suosikkijoukkueiden tekemisiä. Ainut hyvä puoli somessa. HIFK:n naisten somen osalta näkisin paljonkin parannettavaa. Olisi kiva lukea tai katsoa pelaajien haastatteluja ja tällä hetkellä niitä ei ole juurikaan tarjolla. Stadin Gimmojen kotisivu on aika vaillinainen joukkueen esittelyn osalta, mutta otteluraportit hoidetaan hienosti. Toisaalta naisten joukkueiden toiminta on niin kädestä suuhun amatööripohjalla, että kovin paljoa en ainakaan itse kehtaa edes vaatia.

Kohti ammattimaisempaa toimintaa Naisten Liigassa tulisi pyrkiä. Tää nyt on ehkä vähän tämmöinen ikuinen keskusteluaihe, mutta laitan nyt kuitenkin omia ajatuksiani asiasta. Joka tapauksessa naisten kiekko tulee kasvamaan ja ammattimaistumaan tulevaisuudessa ja Suomen olisi hyvä pysyä kyydissä mukana tai olla jopa edelläkävijä.

Yksi erittäin tärkeä tekijä on Naisleijonat. Parin vuoden takaiset MM-kotikisat näytti sitä kiinnostuksen potentiaalia, joka naiskiekolla voi olla. Suomella on todella hyviä pelaajia, mutta heitä pitäisi päästä katsomaan useammin. Mielestäni todella tärkeää olisi kehittää naisten EHT-turnausta niin, että pelit pelataan isoissa liigatason halleissa ja pelit näytetään suorana televisiossa. Ja näitä turnauksia tulisi olla yhtä paljon kuin miehillä, mutta eri aikaan mieluusti. Tämä on tietysti liiton homma hoitaa tai oikeastaan eri maiden liittojen yhdessä.

Lisäksi liitolla tulisi olla joku pitkän tähtäimen suunnitelma Naisten Liigan osalta (ehkä onkin, en tiedä). Tärkeintä olisi saada pelit liigahalleihin. Tämähän on seuroille kaiketi rahan puutteesta johtuva päätös pelata ties missä. Tosin jotkut seurat pelaavat jo nyt ainakin enimmäkseen liigahalleissa ja Turussa Kupittaa on ihan mitat täyttävä halli. Tähän pitäisi kaikkien pystyä ja kenties liitto voisi tässä tukea. Tai sitten pitäisi saada joku sponsori Naisten Liigalle. Ehkä seuratkin voisivat olla tässä rohkeampia. Vaikea kysymys, mutta tämä on ehdoton edellytys siihen, että yleisömäärät voisivat nousta. Lisäksi liitolta voisi tulla jonkinlaista panostusta tuohon tv-toteutuksen tason nostoon ja tuomareihin voisi myös panostaa enemmän.

Tietyllä tavalla pitäisi siis liiton tavoitteena olla samanlaiset olosuhteet niin miehille kuin naisillekin. Niin maajoukkuetasolla kuin liigatasolla. Näin voisi saada katsojamäärät nousuun, mikä on siis tietysti edellytys ammatimaisuuteen. Tämän jälkeen loppu olisi "penkkiurheilijoista" kiinni.

Oma lukunsa on Kuortaneen joukkue. Mielestäni liiton projektijoukkue ei ole tätä päivää. Varsinkaan jos pyritään kohti ammatilaissarjaa. Jollain aikajänteellä tästä tulisi luopua.
 

Alavaari

Jäsen
Kiinnostaako tämä Naisten Liiga ketään? Piti tulla ihan tänne katsomaan, onko Naisten Liigalle omaa ketjua ja olihan täällä edellinen kirjoitus 13.12.2020.

Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta kovasti Naisten pelien uutisia tyrkytetään esim. täällä Jatkoajassa ja Ylellä. Olen jääkiekon suurkuluttaja, mutta ei kiitos. Ei väkisin tuputtaminen kiinnostusta lisää.
Kiinnostaa, ja kiinnostaa myös se, että nais- ja tyttöpelaajien harrastamisen edellytyksistä huolehditaan siinä missä poikienkin. Osa tätä on myös lajikulttuurin tukeminen. Onneksi Jääkiekkoliitto ja Yle ovat näissä talkoissa mukana.

Edit: lisätäänpä tälleen vaivihkaa tänne erikseen mainostamatta, että en kuulu naiskiekkoilijoiden lähipiiriin eikä ole muutenkaan mitään henkilökohtaista lehmää ojassa. Tästä siis keskustelua tuossa alempana. En halua enää nostaa jatkokeskustelua näistä sivuseikoista, mistä johtuen ei uutta viestiä tai tägäyksiä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiinnostaa, ja kiinnostaa myös se, että nais- ja tyttöpelaajien harrastamisen edellytyksistä huolehditaan siinä missä poikienkin. Osa tätä on myös lajikulttuurin tukeminen. Onneksi Jääkiekkoliitto ja Yle ovat näissä talkoissa mukana.
Höpö höpö. Ei naisten liiga kiinnosta kuin marginaalista porukkaa eli pelaajia ja heidän tyttöystäviään(tai poikaystäviään) ja heidän sukulaisiaan. Tämä jatkoajan keskustelupalsta on hyvä esimerkki siitä.
Se mitä Yle ja jääkiekkoliitto tekee on tätä ajan mukaista shaibaa. Tuodaan esille marginaaliporukan uutisia jotta saadaan näyttävästi esille "hei me ollaan niin vitun tasa-arvosia"
Sama juttu oli homoseksuaaleissa jääkiekossa. Kummasti ei olekaan Puhakan jälkeen putkahdellut ketään esiin, ei koska marginaalihommaa vaikka media niin kauhiasti haluaisi että niitä löytyisi ja paljon.
Ja tasa-arvon nimissä voi kysyä että miksi juuri naisten jääkiekko? Miksi sitä yritetään nostaa? Ai niin koska se on mielletty niin vahvasti koko kansan ja miesten lajiksi, no siinäpä se syy....
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Höpö höpö. Ei naisten liiga kiinnosta kuin marginaalista porukkaa eli pelaajia ja heidän tyttöystäviään(tai poikaystäviään) ja heidän sukulaisiaan. Tämä jatkoajan keskustelupalsta on hyvä esimerkki siitä.
Hohhoijaa... Terveisiä sinne 1950-luvulle. Se oli ummehtuneisuudestaan huolimatta ihan hieno vuosikymmen ja silloin Ilveksen miehetkin pärjäsivät vielä jääkiekossa. Esimerkiksi allekirjoittanut ei kuulu mihinkään noista luettelemistasi ryhmistä.

Itse toivoisin, että näissä Naisten Liigan kausiketjuissa voitaisiin keskustella sarjan tapahtumista ja joukkueiden otteista, eikä tasaisin väliajoin mennä näistä väsyneistä argumenteista väittelyyn. Tuonkin viestin kohdalla haisee aika pitkälle mahdollisuus päästä trollaamaan. Toki onhan noita ihmisiä tullut vastaan, jotka ovat ihan oikeastikin tuota mieltä vielä vuonna 2021. En siis sulje sitä mahdollisuutta pois tuonkaan viestin osalta.

Minä en ainakaan jaksa tuhlata energiaani tuohon väittelyyn, vaan mieluummin keskustelen enemmän itse pelistä, joukkueista ja pelaajista. Perustakaa vaikka kierrätyskeskukseen tuota varten oma ketju, jossa halukkaat voivat taittaa peistä, pärjääkö Naisleijonat 15-vuotiaita poikia vastaan ja miksi naisille pitäisi maksaa pelaamisesta rahaa, kun ketään ei kiinnosta katsoa sitä.

Oli naiskiekon saama mediahuomio sitten ansaittua, ansaitsematonta, liiallista tai liian vähäistä, niin se fakta ei ole katoamassa mihinkään, että naiset pelaavat jääkiekkoa ja Suomessa ollaan maailman tasollakin jopa aika hyviä siinä. Vaikka se vaikeaa tuntuukin olevan joillekin, niin tuo fakta olisi nyt vaan jotenkin nieltävä.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
Ässät
Hohhoijaa... Terveisiä sinne 1950-luvulle. Se oli ummehtuneisuudestaan huolimatta ihan hieno vuosikymmen ja silloin Ilveksen miehetkin pärjäsivät vielä jääkiekossa. Esimerkiksi allekirjoittanut ei kuulu mihinkään noista luettelemistasi ryhmistä.

Itse toivoisin, että näissä Naisten Liigan kausiketjuissa voitaisiin keskustella sarjan tapahtumista ja joukkueiden otteista, eikä tasaisin väliajoin mennä näistä väsyneistä argumenteista väittelyyn. Tuonkin viestin kohdalla haisee aika pitkälle mahdollisuus päästä trollaamaan. Toki onhan noita ihmisiä tullut vastaan, jotka ovat ihan oikeastikin tuota mieltä vielä vuonna 2021. En siis sulje sitä mahdollisuutta pois tuonkaan viestin osalta.

Minä en ainakaan jaksa tuhlata energiaani tuohon väittelyyn, vaan mieluummin keskustelen enemmän itse pelistä, joukkueista ja pelaajista. Perustakaa vaikka kierrätyskeskukseen tuota varten oma ketju, jossa halukkaat voivat taittaa peistä, pärjääkö Naisleijonat 15-vuotiaita poikia vastaan ja miksi naisille pitäisi maksaa pelaamisesta rahaa, kun ketään ei kiinnosta katsoa sitä.

Oli naiskiekon saama mediahuomio sitten ansaittua, ansaitsematonta, liiallista tai liian vähäistä, niin se fakta ei ole katoamassa mihinkään, että naiset pelaavat jääkiekkoa ja Suomessa ollaan maailman tasollakin jopa aika hyviä siinä. Vaikka se vaikeaa tuntuukin olevan joillekin, niin tuo fakta olisi nyt vaan jotenkin nieltävä.
Kuulutko joukkoon joka on suvaitsevainen ja ymmärtäväinen ja arvostaa kaikkea, PAITSI toisia mielipiteitä kuin oma? Minun viesti ei ole provoava. Minä jopa hieman seuraan naisten jääkiekkoa, mutta kirjoittamani on täyttä faktaa. Marginaalilaji kiinnostuksen suhteen, mutta silti media kirjoittaa siitä suhteessa aika paljon. Olisi aika kiva kun naiskiekko nousisi suomessa isommaksi, mutta tämä ajan hengen mukainen väkisin nostaminen poliittisista ja tennäisistä syistä ei kiinnosta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kuulutko joukkoon joka on suvaitsevainen ja ymmärtäväinen ja arvostaa kaikkea, PAITSI toisia mielipiteitä kuin oma?
Se kuka ja minkälainen ihminen minä olen, ei kuulu millään tavalla tämän otsikon alla käytävään keskusteluun, vaan on ihan turhaa metakeskustelua, joka vie ketjua sivuun aiheestaan.

Molemmat viestisi ovat kyllä enimmäkseen täynnä mielipiteitä, eikä faktoja. Niin sanotuilla marginaalilajeillakin on kaikesta huolimatta oikeus olla olemassa ja tavoitella suurempaa huomiota. Kuten ylempänäkin on useassa viestissä todettu, niin niitä häiritseviä naiskiekkouutisia ei ole mikään pakko lukea, jos ne aiheuttavat pahoinvointia.

Enempää en aikaani tähän nyt tuhlaa, koska Ruudussa pyörii jo lauantain pelit.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
Ässät
Se kuka ja minkälainen ihminen minä olen, ei kuulu millään tavalla tämän otsikon alla käytävään keskusteluun, vaan on ihan turhaa metakeskustelua, joka vie ketjua sivuun aiheestaan.

Molemmat viestisi ovat kyllä enimmäkseen täynnä mielipiteitä, eikä faktoja. Niin sanotuilla marginaalilajeillakin on kaikesta huolimatta oikeus olla olemassa ja tavoitella suurempaa huomiota. Kuten ylempänäkin on useassa viestissä todettu, niin niitä häiritseviä naiskiekkouutisia ei ole mikään pakko lukea, jos ne aiheuttavat pahoinvointia.

Enempää en aikaani tähän nyt tuhlaa, koska Ruudussa pyörii jo lauantain pelit.
Heh. Kyllä sä ihan itse otit henkilökohtaisuudet esille heti kärkeen,
Faktat voi poimia mistä vaan ja tiedät ne faktat itsekin. Kun koronaa ei ole yleisömäärät pyörii kymmenissä, kahvipöytäkeskustelut työpaikoilla naiskiekosta, keskustelupalstojen viestimäärät ym.
Oikeastaan ei ole mitään faktoja mitkä tukisi että naiskiekko olisi ihmisille mielenkiintoista.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Palataanpa sitten taas ketjun varsinaiseen aiheeseen. Moni ylemmän jatkosarjan joukkue palasi tänään kaukaloon koronakaranteenien jälkeen. HIFK voitti kotonaan tiukassa ottelussa sarjaa syksyllä hallinneen KalPan 2-1. Toinen tiukka ottelu nähtiin Ilveksen ja TPS:n välillä, kun turkulaiset iskivät ratkaisun vasta voittolaukauksilla 2-3. Hämeenlinnassa ei riittänyt edes HPK:n Meeri Räisäsen 52 torjuntaa, kun K-Espoo haki pisteet maalein 2-5.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukko 13.2.2021 pelattujen otteluiden jälkeen

JoukkueOPP/O
1.​
K-Espoo​
24​
62​
2,58​
2.​
KalPa​
23​
50​
2,17​
3.​
HIFK​
26​
54​
2,08​
4.​
HPK​
26​
43​
1,65​
5.​
Ilves​
27​
44​
1,63​
6.​
TPS​
23​
36​
1,57​

Helmikuun alku on näkynyt Naisten Liigassakin uusina pelaajina. Poikkeuksellinen maailmantilanne on johtanut siihen, että Suomeen on siirtynyt ulkomaalaispelaajia hakemaan mahdollisuutta pelata ja harjoitella.

HPK hankki tšekkihyökkääjä Adela Juzkovan ja slovakkipuolustaja Lenka Curmovan. Kaksi edellistä kautta Kanadan yliopistosarjassa pelannut Juzkova kuuluu Tšekin maajoukkueen haastajaryhmään, joka maaotteluista huolimatta ei ole vielä murtautunut arvokisajoukkueisiin. Kautensa keskeyttäneestä NWHL:sta siirtynyt Curmova puolestaan on Slovakian maajoukkueen runkopelaajia ja kuulunut muutaman kerran arvokisoissa kapteenistoonkin. Slovakian maajoukkue pelaa tällä hetkellä Ruotsin naisten tavoin MM-kisojen 1A-divisioonassa. Sitten kun tuon tason MM-kisat järjestetään taas seuraavan kerran. Nythän ne jäävät jo toista kautta peräkkäin järjestämättä koronaviruksen vuoksi.

TPS hankki Tšekin naisten liigasta hyökkääjä Lenka Serdarin. Urallaan neljä kautta NCAA-yliopistokiekkoa pelannut Serdar kuuluu Juzkovan tavoin Tšekin maajoukkueen haastajaryhmään.

Naisten Liigassa on nähty parilla viime kaudella aiempaa enemmän ulkomaalaispelaajia etenkin HIFK:n ja TPS:n ansiosta. Huomion arvoista on ollut, että tulijat ovat enimmäkseen myös maajoukkuepelaajia. Maajoukkuepelaajat ovat yleensä myös vahvistuksia ja nostavat siten sarjan tasoa. Näissä nähdyissä määrissä he eivät vielä aiheuta myöskään ristiriitaista "Ruotsin tautia", jossa kotimaisten huippulupausten kehitys jää junnaamaan paikalleen, kun ulkomaalaisvahvistukset kantavat merkittävimmän vastuun pelien ratkaisuhetkillä. Toinen kysymys on sitten kuinka pitkänäköistä ulkomaalaispelaajien värvääminen on. Joukkueen menestymisessä on kyse monesti usean kauden rakennustyöstä ja kehityskaaresta, johon ei välttämättä istu kovin hyvin yhden kauden pelaamassa piipahtavat taiturit.

Mielenkiintoista joka tapauksessa nähdä onko tässä Naisten Liigan uusi trendi, jolla haetaan kilpailuetua, ja tuleeko keväällä vielä lisää pelaajia maan rajojen ulkopuolelta. Mahdolliset tulijat ovat todennäköisesti kuitenkin EU-maista erilaisten kaukalon ulkopuolisten rajoitusten vuoksi.

* * *

Alemmassa jatkosarjassa ei pelata tänä viikonloppuna ollenkaan, mutta viime viikonlopun pelien jälkeen sarja jäi kutkuttavaan tilanteeseen, kun kolme joukkuetta pelaa pudotuspelipaikasta ja loput kolme joukkuetta melko tasaväkisesti asetelmista karsintasarjaan, johon joutuvilla joukkueilla jää alemman jatkosarjan pisteet voimaan. Alempi jatkosarja piti päättyä jo viikon päästä, mutta Rovaniemellä pelattavat ottelut siirtyivät viikolla eteenpäin, kun RoKin joutui koronakaranteeniin.

JoukkueOPP/O
1.​
Kuortane​
8​
20​
2,50​
2.​
RoKi​
8​
19​
2,38​
3.​
Kärpät​
8​
18​
2,25​
4.​
Sport​
8​
8​
1,00​
5.​
Lukko​
9​
6​
0,67​
6.​
JYP​
9​
4​
0,44​

Alemmassa jatkosarjassa jäljellä olevat pelit

20.02. Kärpät - Sport
21.02. Kärpät - Kuortane
21.02. JYP - Lukko
27.02. RoKi - Kuortane
28.02. RoKi - Sport

Kuten jäljellä olevista otteluista näkee, niukalla erolla ensimmäisenä olevalla Kuortaneella on kaikki omissa käsissä, mutta myös vaikein loppuohjelma. Kuka kärkikolmikosta jääkin pudotuspelien ulkopuolelle, saa kuitenkin karsintasarjaan melkoisen etumatkan pisteissä, mikä kaiken järjen mukaan pitäisi riittää sarjanpaikan säilyttämiseen. Ei ehkä suoraan ennen pelejä, mutta jo muutaman karsintapelin jälkeen.

Peräpään kolmikossa Sportilla vähän samanlainen tilanne kuin Kuortaneella. Muutaman pisteen etumatka saattaa huveta kovempia joukkueita kohdatessa. JYP-Lukko-ottelussa on jo karsintasarjankin kannalta isoja pisteitä pelissä. Joka tapauksessa tälläkin hetkellä näyttää samalta kuin ennen jatkosarjojen alkua. Sport, Lukko ja JYP muodostavat kolmikon, joista kaksi putoaa Naisten Liigasta.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Kiitos mielenkiintoisista kommenteista koskien naisten sarjaa. Minä en itse juuri jääkiekkoa seuraa tai ole sitä pelannut, mutta tyttäreni on lajista todella innostunut ja sen mukana olen joutunut imaistuksi mukaan myös tähän naiskiekko asiaan.

Näin lajin ulkopuolisena minua ihmetyttää jatkuva vertailu naisten ja miesten (poikien) kiekon välillä. En ymmärrä miksi ei naiskiekko saa arvostusta ilman jatkuvaa, yleensä väheksymistarkoituksessa kirjoitettua vertailua. Näin kiekkoilevan tytön äitinä näen lajilla myös muita arvoja kuin pelkät urheilulliset arvot. Olen itse aina ollut innokas joukkuepelien pelaaja ja seuraaja ja minun lapsuuden esikuvani olivat aina miehiä. Mielessä ei käynyt edes sellainen vaihtoehto, että olisi mahdollista ollut fanittaa naispelaajia.

Tyttärelläni on tämä mahdollisuus, kuten myös monella muulla pienellä kiekkoilijattaren alulla Suomessa ja minusta tämä jo itsessään on tärkeä asia, mitä miesten ei ehkä aina tule edes ajateltua. Eiväthän he koskaan joudu painimaan tällaisten ongelmien kanssa. Kun tyttäreni lähtee iltaisin luistelemaan oppiakseen yhtä nopeaksi kuin Elisa Holopainen, harjoittelee kikkoja kuten Matilda Nilsson ja on jopa nähnyt vaivaa harjoitellakseen sitä Susanna Tapanin rankkaria, äitinä sydämeni laulaa ilosta. Hän voi samaistua hienoihin pelaajiin, jotka ovat kuten hän isona, naisia. Hän kelpaa lajiin, naisena, vaikka harjoitteleekin poikajoukkueen mukana. Kunnioituksesta tätä paloa kohtaa, koko perheemme istuu katsomassa Ruudusta kun hänen lempijoukkue pelaa samalla tavalla kun katsomme miesten pelejä.

Naiskiekolla on epäilemättä vielä pitkä matka kuljettavana, mutta mielestäni tässäkin asiassa negatiivisuus on pahin kehityksen tappaja. Naiset tarvitsevat vielä kannustusta ja kyllä varmasti sitä tukeakin, mutta toivoisin, että miehetkin ymmärtäisivät ettei kyse ole toisille pelkästään pelistä. Kyse on myös identiteetistä kiekkoilijana, samaistuttavien esikuvien mahdollistaminen. Ja tämä voi vaikuttaa lapsen koko elämään, ei ainoastaan urheiluun.

Lopuksi vielä kiitos kaikille naiskiekkoilijoille kaikilla sarjatasoilla. Se mitä teette, merkitsee todella paljon niille nuorille pelaajan aluille. Kiitos siitä!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kun tyttäreni lähtee iltaisin luistelemaan oppiakseen yhtä nopeaksi kuin Elisa Holopainen, harjoittelee kikkoja kuten Matilda Nilsson ja on jopa nähnyt vaivaa harjoitellakseen sitä Susanna Tapanin rankkaria, äitinä sydämeni laulaa ilosta. Hän voi samaistua hienoihin pelaajiin, jotka ovat kuten hän isona, naisia.
Mielestäni tässä ollaan aika ytimessä, miksi on tärkeää, että myös naiskiekko näkyy uutisissa. Siitäkin huolimatta, että se joidenkin jääkiekkoihmisten mielestä onkin ansaitsematonta huomiota naisten sarjojen katsojakeskiarvojen ollessa edelleen melko vaatimattomia.

Naiset ovat pelanneet jääkiekon Suomen mestaruudesta virallisesti kohta 40 vuotta. Vasta viime vuosina on kuitenkin alkanut näkyä, että tyttöjuniorit nimeävät esikuvikseen myös naispelaajia. Aiemmin naisten SM-sarja ja pelaajat eivät näkyneet mediassa samalla tavalla kuin nyt on jonkin aikaa nähty. Aiemmin mediahuomio kasvoi neljän vuoden välein muutaman viikon ajaksi olympialaisten yhteydessä ja sitten seuraavaa valokeilaa sai odottaa taas neljä vuotta. Ja toki olympialaistenkin aikaan huomiosta kilpaili yhtä aikaa monta eri lajia.

Nykyisten maajoukkuepelaajien haastatteluita kuunnellessa lapsuuden esikuvina nousee esille Teemu Selännettä, Saku Koivua, Mikael Granlundia jne. He ovat hienoja jääkiekkoilijan esikuvia sukupuolesta riippumatta, mutta on sillä silti ihan erilainen merkitys pienelle tytölle, että on olemassa Riikka Sallisen, Noora Rädyn, Jenni Hiirikosken jne. kaltaisia esikuvia. He voivat ihan hyvin olla esikuvia myös pojille.

Sanoisin, että maailman huipulla olevat naispelaajat ovat tietyllä tavalla jopa NHL-tähtiä parempia esimerkkejä, koska huipulla pelaaminen ei ole taannut heille taloudellisesti mitään, vaan lähes pelkästään intohimo lajiin on ajanut heitä eteenpäin. Siitäkin huolimatta, että huipulla pelaamisen ja arjen toimeentulon yhdistäminen on lähes poikkeuksetta todella vaikea yhtälö, kuten on monen maajoukkuepelaajankin kohdalla saatu lukea uutisista.

Kiitos viestistäsi ja tsemppiä sinne juniorille. Hienoa, että koko perhe tukee häntä.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Harmittavasti on korona sotkenut tätäkin kautta, mutta toivoa sopii että kausi saadaan pelattua loppuun eikä yksikään joukkue tipahda pudotuspeleistä koronan takia. Ylemmässä loppusarjassa viimeisissä peleissä ei taida olla enää muuta panosta kuin Hpk:n ja Ilveksen välinen sijoitus. Joukkueet tulevat kohtaamaan puolivälierissä ja viimeisellä kierroksella ratkeaa kumpi aloittaa kotona. Runkosarjan tasaisin suorittaja tulee Espoosta. Haapasen suojatit voittavat runkosarjan jo ties monennenko kerran ja lähtevät suurinpana suosikkina pudotuspeleihin.

Kalpa on pelannut välillä erittäin hyvin, mutta sitten taas välillä näyttää että joukkue sortuu ylimielisyyteen ja huolimattomuuteen.
No kova on se joukkueen oltava joka pystyy Kalpan pudotuspeleissä kolmesti voittamaan.
Mielestäni eniten viimekaudesta peliään on parantanut Hifk. Stadin gimmat pelaa nöyrästi joukkueena ja heidän ulkomaalaispelaajat ovat todella hyviä.

Alemmassa jatkosarjassa panosta on viimeiseen viikonloppuun asti huimasti kun ensi lauantaina Roki kohtaa kotonaan Kuortaneen. Toinen jatkaa kautta pudotuspeleissä ja toinen karsintasarjassa. Rokilla on vielä mahdollisuus voittaa alempi jatkosarja jos ottaa jäljellä olevista 2 pelistä täydet 6 pistettä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tosiaan KalPan uusimman karanteenin vuoksi perutut kolme peliä vaikuttivat sillä tavalla, että ylemmän jatkosarjan sijoitukset ovat aika pitkälle selvillä. Hämäläisillä on viimeisellä kierroksella vielä selvitettävänä puolivälierän kotietu, jolla tässä tilanteessa, jossa katsojia ei saa halliin ottaa, on todennäköisesti tavallista vähemmän merkitystä. Kun HPK kohtaa KalPan ja Ilves Kiekko-Espoon, niin tiukassa on pisteet molemmille.

Ylemmän jatkosarjan osalta suurin jännitys liittynee piste- ja maalipörssin ratkaisuun. Koko kauden pistepörssin perusteella kummassakaan ei olisi mitään jännitettävää, koska Elisa Holopaisen etumatka Estelle Duviniin on 19 pistettä ja 16 maalia. Kahdella edellisellä jatkosarjakaudella kyseiset tilastopalkinnot on kuitenkin annettu vain ylemmän jatkosarjan perusteella, mikä tasoittaa tilannetta huomattavasti. Itse en edelleenkään ymmärrä, miksi nuo halutaan 30 ottelun runkosarjan sijaan ratkaista maksimissaan 10 ottelun suonenvedoilla.

Aiemmilla kausilla palkinto onkin jo mennyt useamman kerran "väärälle voittajalle", kun Elisa Holopainen vei kaudella 2018-19 seurakavereiltaan Tanja Niskaselta ja Matilda Nilssonilta pistepörssi- ja maalintekijäpalkinnot. Viime kaudella Saila Saari vei puolestaan Elisa Holopaiselta pistepörssipalkinnon.

Alla tilanne, kun kaikilla ylemmän jatkosarjan joukkueilla on ohjelmassa yksi ottelu jäljellä. Kuten ottelumääristäkin näkee esimerkiksi HPK:lle tulee jatkosarjassa täydet 10 peliä, kun vaikka KalPa pelaa vain 7 ottelua. Noin pienellä otannalla usean ottelun ero asettaa pelaajat entistäkin epätasa-arvoisempaan asemaan.

PelaajaJoukkueOPPelaajaJoukkueOM
1.​
Pejzlova Michaela​
HIFK​
7​
12​
1.​
Pejzlova Michaela​
HIFK​
7​
7​
1.​
Juutilainen Johanna​
KalPa​
6​
12​
1.​
Nilsson Matilda​
KalPa​
6​
7​
3.​
Nilsson Matilda​
KalPa​
6​
11​
1.​
Vesa Emilia​
K-Espoo​
7​
7​
4.​
Vesa Emilia​
K-Espoo​
7​
10​
4.​
Holopainen Elisa​
KalPa​
6​
6​
4.​
Rantamäki Karoliina​
HIFK​
7​
10​
5.​
Seikkula Kiti​
HPK​
6​
4​
6.​
Holopainen Elisa​
KalPa​
6​
9​
5.​
Haukijärvi Tinja-Mariia​
K-Espoo​
8​
4​
6.​
Varpula Emilia​
Ilves​
8​
9​
5.​
Rajahuhta Annina​
K-Espoo​
8​
4​
8.​
Seikkula Kiti​
HPK​
6​
8​
5.​
Puputti Helen​
Ilves​
8​
4​
5.​
Noronen Riikka​
HPK​
9​
4​
5.​
Duvin Estelle​
TPS​
8​
4​
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy