Naapurisota – HIFK vs. Jokerit

  • 362 137
  • 1 176

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mä voin olla hieman erikoinen, mutta mielelläni en puhuisi mistään sodasta tai jaksaisi vääntää useaa sivua aiheen tiimoilta.

Kyllä voin suoraan todeta, että HIFK on omissa papereissani joko toiseksi tai eniten seurattu joukkue, kaikki lajit ja sarjat mukaanlukien. Tulkintakysymys sinänsä onko Jokerit seuratumpi vai ei, naapurin puolella on enemmän "myyriä" entisten ja nykyisten pelaajien muodossa ja Jokereita tulee yleisellä tasolla seurattua tiiviimmin.

Henkilökohtaisesti koen homman niin, että ei naapurin menestys mua varsinaisesti haittaa. Kivahan se on katsoa tuttujen nauttivan. Jos me emme menesty, niin ei meidän tarvitse vetää kaveria samaan suohon. Kasvottomampien (=kaukalon ulkopuolelta vähemmän tuttua väkeä) joukkueiden menestymättömyydestä on sen sijaan helpompi nauttia tai ainakin jättää menestyksen tuomat tunteilut sivuun. Kyllä mä aidosti olin pari vuotta sitten iloinen kavereiden puolesta, jotka antaumuksella juhlivat mestaruutta. Mieluiten tosin olisin nähnyt Hentusen upottavan sen yhden kuuluisan läpiajon...

Itse näen HIFK:n vahvuudeksi Jokereille ja kääntäen toisinpäin. Tuo kilpailuasetelma pitää yllä kiinnostavuutta ja samalla yhdistää omaa leiriä. Jotenkin "ne" ja "me" ovat konkreettisempia termejä silloin, kun "niillä" ja "meillä" on selvät kasvot. Samoin benchmarkkaus on kummasti helpompaa kun liikutaan samoilla alueilla, toisen tekeminen näkyy selvästi ja liikutaan monessa asiassa samoissa kokoluokissa.

Luonnollisesti paikalliset sytyttävät enemmän kuin normimatsit. Silloin kuitenkin vastassa on joukkue, jolloin pelissä on parin pinnan lisäksi myös henkisen puolen juttuja. Kyllä se vain tuntuu helvetin paljon mukavammalta voittaa matsi, jossa vastassa on tuttu vihulainen. Vastaavasti kyllähän se vittuilun määrä (toki yleensä hyvässä hengessä heitetty) ottaa kupoliin aivan toisella tavalla kuin häviäminen jollekin hajuttomalle, mauottomalle ja värittömälle porukalle.

Ei siinä, vatipäitä on molemmilla puolin ja kun jo lähtökohtaisesti istutaan eri puolilla pöytää, niin yhteentörmäyksiltä ei faniporukoiden kesken voida täysin välttyä. Kyllä aina sieltä löytyy joku vittumarko, asennevammainen mulkku tai muu vastaava hämmentämään pakkaa. Joskus nämä jäävät foorumihuutelun tasolle, joskus taas arjen sankarit ottavat erää jossain skutsin keskellä.

Toki vastapainoksi sitten hienoa väkeä istuu molemmilla puolilla tuota pöytää ja vaikka seuratasolla ollaankin eri rintamilla, niin joskus tuo toimii jopa yhdistävänä tekijänä. Kyllä mä ihan mielellään kuulen stooria itselleni hieman vieraammista asioista kuin vain käyn tutut ja turvalliset uutiset läpi. Aika lyhyeen jäi viime kaudella kaljakeskustelut esimerkiksi Jokerien hankinnoista tai vastaavista, mutta mielellään HIFK:n valmentajatapahtumista väänsi.

Seuratasolla sitten on tapahtunut varsinkin parin viime kauden aikana paljon paskaa. Voidaan puhua näistä tarkemmin jossain toisissa ketjuissa, mutta puolin ja toisin on toimittu väärin. Ehkä meille (valitettavasti) kuuluu pieni "edge" syyskuu ensimmäisen päivän iskujen jälkeen, mutta ei naapurissakaan täysin syyttömiä olla. Vaikka itse suosin kovaa peliä ja toivoisin liigan muuttaman käytäntöjään ja sääntöjään tätä tukevaksi, epäkunnioitusta kaukalossa en suvaitse. Ei kaukalossa tarvitse nöyristellä eikä puhua nättejä sanoja nättien sanojen takia, mutta tietty kunnioitus ja kunnioitettavuus on oltava.

Omissa kirjoissani HIFK on kuin veli tai ainakin velipuoli. Mukava olento ja tavallaan tärkeä, mutta silti aina se on mukava selättää. Pirun paljon elämä olisi tylsempää jos tuon ikuisen kiistakumppanin kanssa ei voisi ensin painia ja sitten napata yhdessä kylmiä huurteisia, käydä läpi matsia ja miettiä missä on parannettavaa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Täytyy ihan julkisesti myöntää toivovani, ettei Jokereiden myynti ja varsinkaan siirtyminen KHL:ään ole totta. Paikallispelit ovat kuitenkin olleet jokaisella kaudella valonpilkahdus synkkään syksyyn ja talveen.
Minä pidän siitä, että on olemassa paikalliskilpailija, jonka kanssa väännetään omaa pientä keskinäistä taistelua kaupungin herruudesta. Molemmat haluavat voittaa jokaisen keskinäisen pelin, olla kauden loputtua se joukkue, joka voitti enemmän pelejä ja sen lisäksi sijoittuu paremmin koko liigassa.
Minua henkilökohtaisesti vituttaa, jos naapuri karkaa suuren ja mahtavan Venäjän KHL:ään. Kyllä se vain mielenkiintoa SM-liigasta vie, ei voi mitään.

E. Toki mikään ei ole vielä varmaa, mutta kunhan spekuloin fiiliksillä.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Täytyy ihan julkisesti myöntää toivovani, ettei Jokereiden myynti ja varsinkaan siirtyminen KHL:ään ole totta.

Tähän vahva sama. Kenelle tässä sitten talven pimeinä hetkinä aukoisi päätä. Blues-faneille? En tunne yhtäkään. Muutenkin liigasta häviäisi se suurin mielenkiinto pois. Paikallispelit on kuitenkin yksi kauden kohokohdista. Nyt niistä on taas tullut monen väsyneen vuoden jälkeen tunteellisia kohtaamisia.

Mikäli huhut olisi toisinpäin, eli IFK:ta oltaisi roudaamassa KHL:ään, niin en pitäisi ajatuksesta yhtään. Vaikka sm-liigan taso on laskenut, pelejä on liikaa, kunnon staroja on vaikea tänne saada jne jne, niin kyllä silti sm-liiga kiinnostaa itseäni paljon enemmän kuin se, että IFK pelaisi pelejä venäläisiä jengejä vastaan.

Älkää lähtekö narrit! Teitä on mahtava vihata, sillein hyvällä tavalla :)
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
HIFK:lle ja Bluesille Jokereiden siirtyminen KHL:ään voi olla kyllä melkeinpä kuolinisku. Tai ainakin ajaa nämä pääkaupungin kakkos ja kolmosseurat väkisin jonkinnäköisiksi Jokereita palveleviksi kasvattajaseuroiksi.

Joku Lennu Petrell kun ei enää mahdu änäriin, niin kumman hän valitsee: 200 000 EUR HIFK:lta vai 1000 000 EUR Jokereilta, kun saa asua samassa paikassa ja työpaikkojen ero on pari kilometriä?

Kärpillä yms. landeseuroilla tämä on sentään vielä hieman eri, sillä kotiseudulleen palaaville pelaajille on toki vielä eroa siinä onko jengi vaikka Oulussa vai Helsingissä, mutta HIFK:lla ja Bluesilla ei ole kyllä enää mitään kortteja jäljellä, millä kamppailla pelaajista.

Samoin sponsorit ja yritysasiakkaat 100% varmasti valitsevat rahojensa kohteeksi mielummin KHL:n moninkertaisen näkyvyyden ja kansainvälisten huippupelaajien täyttämät ottelut kuin Miihkali Tepon ja Jaakko Rissasen kohtaamisen HIFK-Saipa-"trillerissä". Eli myös taloudellinen näivettyminen tulee olemaan edessä.

Veikkaankin että, jos nämä huhut Jokereista pitävät paikkansa, HIFK ja Blues tulevat jollain tavalla fuusioitumaan Jokereihin seuraavan 10 vuoden aikana ihan virallisiksikin farmijoukkueiksi. Tai sitten jatkavat vain junioriorganisaatioina, edustuksen ollessa vain Jokerit.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rahan lisäksi pelaajien siirtymiseen voi vaikuttaa myös vastustajien taso. Seuraava Granlund miettii uralle parasta kehittymisvaihtoehtoa, ja Jokerit tarjoaa kakkossentterin roolia KHL:stä, samalla kun Blues ykkösen paikkaa SM-liigasta, palkkakin olisi KHL:ssä kolminkertainen. Noh, saa nähdä. Mielenkiintoisia aikoja eletään.

En haluaisi siirtyä itään ilman HIFK:ta.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Toi Buccaneerin teksti sai kyllä ahdistuneen tilan päälle. Jos toi jostain syystä toteutuisi, että olla narrien farmi 10 vuoden päästä, niin uskallan väittää että olen hyvinkin pahasti alkoholisoitunut samoihin aikoihin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jo on uhkakuvat :D

Helsinkiläisen kiekon näivettyminen KHL-Jokerien farmiksi olisi kyllä harmillista, mutta ei siinä niin tule käymään. Ensinnäkin joukkueeseen ei mahdu kuin se 20 pelaajaa ja luuleeko joku, että Rotenbergit ovat kasaamassa täysin suomalaista joukkuetta. Pääkaupunkiseutu tulee vetämään edelleen hyvin pelaajia ja pelaamalla IFK:ssa tai Espoossa liigaa on samanlainen näyteikkuna Jokereihin ilman, että kukaan olisi Jokerien farmi. SM-liigalla on hyvä imago ja se pysyy vahvana, vaikka Jokerit lähteekin. Itse näen tämän suurena mahdollisuutena suomalaiselle kiekolle, koska nyt pelaajien joukkopako tuntemattomaan itään menettää teränsä. KHL näkyy paremmin Suomessa ja yleisö näkee maailman toiseksi parhaita pelaajia livenä jäällä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Jokereiden mahdollisen KHL-siirron jälkeen kiinnostus SM-Liigaan tippuu ihan saatanasti. Ei paljoa sytytä jotkut paikallispelit Bluesia vastaan tai vastaavat. Suomessa meikäläiselle HIFK ja Jokerit on jääkiekon saralla se juttu. Toista rakastetaan yli kaiken ja toista vihataan ja silti kuitenkin rakastetaan tietyllä tapaa.

Hohhoijaa. Toivottavasti ei pidä huhut paikkaansa, tai voihan ne pitää paikkaansa, kunhan me lähettäisiin vaan samaan syssyyn saatana.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei sinne mahdolliseen KHL-Jokereihinkaan mahdu kerrallaan kuin parikymmentä pelaajaa kerrallaan kokoonpanoon ja niistäkään kaikki eivät voi olla mitään 50 SM-liigapisteen huippupelaajia.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Jokereiden mahdollisen KHL-siirron jälkeen kiinnostus SM-Liigaan tippuu ihan saatanasti. Ei paljoa sytytä jotkut paikallispelit Bluesia vastaan tai vastaavat. Suomessa meikäläiselle HIFK ja Jokerit on jääkiekon saralla se juttu. Toista rakastetaan yli kaiken ja toista vihataan ja silti kuitenkin rakastetaan tietyllä tapaa.

Hohhoijaa. Toivottavasti ei pidä huhut paikkaansa, tai voihan ne pitää paikkaansa, kunhan me lähettäisiin vaan samaan syssyyn saatana.

Samaa mieltä... Kuulostaa todella haikealta, että helsinkiläisseurat erotettaisiin toisistaan... Ei toinen tule toimeen ilman toista, vaikka erimielisyyksiä meillä onkin ja vaikka toisiamme me välillä vihaammekin, niin jumalauta, veljiä tässä ollaan kuitenkin!

Toivottavasti huhut Jokerien siirtymisestä KHL:n eivät pitäisi paikkaansa...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tuosta nyt ajattelisi? Toivon mukaan ei pidä paikkaansa. Jollain aikataululla varmasti mennään siihen suuntaan, että useita suomalaisjoukkueita pelaa jossain "ulkomaisessa" liigassa, olipa se sitten KHL tai joku Eurooppaliiga. Jokereiden lähtö kyllä laimentaisi SM-liigaa jonkun verran, mutta en halua että HIFK lähtee ainakaan heti perässä KHL:ään. Luulisin, että siinä vaiheessa kiinnostukseni lätkän edusjoukkuetta kohtaan vähenisi kausikorttitasolta silloin tällöin satunnaisiin matseissa käymisiin. Vaikka paikallispelit pysyisivät, ne loput pelit jotain stalingradeja ja murmanskeja vastaan eivät kiinnostaisi ainakaan enempää kuin marraskuun tiistaiset SaiPa-kohtaamiset. Tilanne voisi muuttua, jos mukana olisi sanotaan nyt ainakin viisi suomalaisjengiä, mutta se ei luonnollisesti ole kertarysäyksellä mahdollista. "Siirtymäaikana" oman kiinnostuksen ylläpito olisi vaikeaa, mutta onneksi on muitakin HIFK-lajeja ja junioripelit.

Edelleen olen sitä mieltä, että joku eurooppaliiga tai vaikka ensialkuun pohjoismainen liiga lähinnä suomalaisista ja ruotsalaisista jengeistä, parilla norjalaisella ja tanskalaisella olisi parempi vaihtoehto, jos halutaan kansainvälistyä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti huhut Jokerien siirtymisestä KHL:n eivät pitäisi paikkaansa...

Näköjään huhut pitivät paikkansa ja Helsingin Jokereille annettiin yksi vuosi elinaikaa, ennen kuin Helsingin Jokerit syntyvät uudestaan koko Suomen Jokereiksi... Tällä hetkellä minulla on todella haikea olo ja en tiedä miten oma SM-liigan seuraamiseni kärsii tästä vai kärsiikö mitenkään... Luultavasti ei kärsi, sillä luen itseni elinkautisvangiksi, mutta kyllä minua sapettaa seurata jokeritonta SM-liigaa kaudesta 2014 eteenpäin... Vitun vittu.

Kai se HIFK:n on seurattava perässä mikäli meinataan pysyä kehityskulussa mukana? SM-liigaan nykyisillä järjestelyillä jääminen ei taida tulla kuuloonkaan Jokerien lähtiessä liigasta, sen verran kovasta asiasta on minun mielestäni kyse. Jokainen voi vihata ja vähätellä Jokereita niin paljon kuin vain ikinä lystäävät, mutta se ei muuta sitä faktaa, että Jokerit olivat/ovat HIFK:n ohella SM-liigan mielenkiintoisimmat ja seuratuimmat seurat. Jokerien poissaoleminen SM-liigasta on helvetin kova isku koko liigalle ja jokaiselle SM-liigaa seuraavalle henkilölle.

R.I.P. Helsingin Jokerit, kaipuu tulee olemaan suuri.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Hei vaan hei. Kiitos näistä vuosista ja katsellaan joskus uudelleen. Mahtaa olla erikoinen fiilis tulevan kauden viimeisessä paikallisessa, joka taitaa olla talviklassikko.
Se siitä sitten, vähän sama fiilis kuin, jos pitkään naapurissa asustanut ottaa ja muuttaa pois. Niinhän se kyllä vähän tekikin. Terve.
Avataanko jo ketju Naapurisota: HIFK vs. Blues?
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Näköjään huhut pitivät paikkansa ja Helsingin Jokereille annettiin yksi vuosi elinaikaa, ennen kuin Helsingin Jokerit syntyvät uudestaan koko Suomen Jokereiksi... Tällä hetkellä minulla on todella haikea olo ja en tiedä miten oma SM-liigan seuraamiseni kärsii tästä vai kärsiikö mitenkään... Luultavasti ei kärsi, sillä luen itseni elinkautisvangiksi, mutta kyllä minua sapettaa seurata jokeritonta SM-liigaa kaudesta 2014 eteenpäin... Vitun vittu.

Kai se HIFK:n on seurattava perässä mikäli meinataan pysyä kehityskulussa mukana? SM-liigaan nykyisillä järjestelyillä jääminen ei taida tulla kuuloonkaan Jokerien lähtiessä liigasta, sen verran kovasta asiasta on minun mielestäni kyse. Jokainen voi vihata ja vähätellä Jokereita niin paljon kuin vain ikinä lystäävät, mutta se ei muuta sitä faktaa, että Jokerit olivat/ovat HIFK:n ohella SM-liigan mielenkiintoisimmat ja seuratuimmat seurat. Jokerien poissaoleminen SM-liigasta on helvetin kova isku koko liigalle ja jokaiselle SM-liigaa seuraavalle henkilölle.

R.I.P. Helsingin Jokerit, kaipuu tulee olemaan suuri.

Kiitos palstaveli Seesamille lämpimästä vuodatuksesta, mutta tämä sama tunne tulee varmasti olemaan useimmilla meistä aidoista Jokerit kannattajista kun pelit ensikauden jälkeen SM-liigassa päättyvät ja jäämme varmasti kaipaamaan naapuria. Mutta iso on mahdollisuus, että myös HIFK tulee aikanaan perässä.
 

Kalzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
Kiitos palstaveli Seesamille lämpimästä vuodatuksesta, mutta tämä sama tunne tulee varmasti olemaan useimmilla meistä aidoista Jokerit kannattajista kun pelit ensikauden jälkeen SM-liigassa päättyvät ja jäämme varmasti kaipaamaan naapuria. Mutta iso on mahdollisuus, että myös HIFK tulee aikanaan perässä.

Epäilen että HIFK:ta KHL:ssä nähdään, ei Venajan ulkopuolella samaan kaupunkiin kahta KHL-seuraa mahdu.

HIFK on häviäjä tässä kuviossa aivan varmasti, nyt paikallismatsit jäävät historiaan. Jos KHL:n suosio Jokerien ansiosta nousee Suomessa SM-liigan kustannuksella, silloin muutkin liigaseurat kärsivät tästä. Eikä tämä koske vain katsojalukuja vaan myös mainos- ja TV-oikeustuloja.

Oliko tämä sitten hyvä liike Jokereiden kannalta? Vain aika näyttää sen. Houkuttelevatko kovempitasoiset mutta tuntemattomammat itäeurooppalaisseurat katsojia paikallisvastustajan ja muiden suomalaisseurojen tapaan. Samaten, pystyykö Jokerit nousemaan KHL:ssä sille tasolle, että mainostulot nousevat menestyvän SM-liigaseuran mainostulojen yläpuolelle? Ja ennen kaikkea, riittävätkö kasvavat tulot kasvavien kulujen peittämiseen?

Itse suhtaudun skeptisesti KHL:n suosion nousuun Suomessa. Perusfaneja kiinnostavat ottelut suomalaisseurojen kesken, ei vieraita itäeurooppalaisseuroja vastaan. Ja NHL on se tärkein ulkomaalaissarja. Toki suomalaisseura lisää KHL:n suosiota Suomessa, mutta epäilen Jokerien kykyä nousta koko kansan KHL-seuraksi. Minusta Champions League -malli on parhaiten Eurooppaan sopiva maanosaliigan formaatti. Faneja kiinnostavat enemmän omanmaalaiset vastustajat kuin vieraat ulkomaalaisseurat. Mukaan voi sitten ottaa europelejä toisten maiden huippujoukkueita vastaan. Europelien harvinaisuus tekee niistä erityslaatuisempia. Futiksessakin kansalliset liigat ovat silti tärkeitä. Toki futiksessa kansalliset liigat ovat sarjoja ja UCL playoff-skaba. Mutta kansalliset liigat ovat kansallisesti niin tärkeitä, koska ne ovat koko kansan skaboja.

Itselläni ei ainakaan ole suurempaa halua mennä Helsinkiin KHL:ää katsomaan. Jokerit sen paremmin kuin muutkaan KHL-seurat eivät vain sytytä. Eikä itseäni suuremmin innosta ajatuksena venäläisoligarkkien rahoittama itäeurooppalainen wannabe-NHL. Varaan mieluummin lentoliput Pohjois-Amerikkaan katsomaan maailman kovinta kiekkoliigaa.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näköjään huhut pitivät paikkansa ja Helsingin Jokereille annettiin yksi vuosi elinaikaa, ennen kuin Helsingin Jokerit syntyvät uudestaan koko Suomen Jokereiksi... Tällä hetkellä minulla on todella haikea olo ja en tiedä miten oma SM-liigan seuraamiseni kärsii tästä vai kärsiikö mitenkään... Luultavasti ei kärsi, sillä luen itseni elinkautisvangiksi, mutta kyllä minua sapettaa seurata jokeritonta SM-liigaa kaudesta 2014 eteenpäin... Vitun vittu.

Kai se HIFK:n on seurattava perässä mikäli meinataan pysyä kehityskulussa mukana? SM-liigaan nykyisillä järjestelyillä jääminen ei taida tulla kuuloonkaan Jokerien lähtiessä liigasta, sen verran kovasta asiasta on minun mielestäni kyse. Jokainen voi vihata ja vähätellä Jokereita niin paljon kuin vain ikinä lystäävät, mutta se ei muuta sitä faktaa, että Jokerit olivat/ovat HIFK:n ohella SM-liigan mielenkiintoisimmat ja seuratuimmat seurat. Jokerien poissaoleminen SM-liigasta on helvetin kova isku koko liigalle ja jokaiselle SM-liigaa seuraavalle henkilölle.

R.I.P. Helsingin Jokerit, kaipuu tulee olemaan suuri.

Hieno viesti ja ajattelisin täysin samoin jos tilanne olisi toisinpäin. Eiköhän kuitenkin rakenneta samanlainen rivalry nyt sitten vaikka ET:n pelien kautta. Jos Jokerit jättää ET:n, niin jossain muualla. Kaikkihan valittavat kuinka paljon paikallispelejä on, joten kiiman pitäisi olla valtaisa jos kohdataan vain kahdesti.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei siedä kyllä IFKn menoa enää KHLään, sitten on Sm-Liiga tuhottu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuli tuossa n. nanosekunnissa mieleen, että olisikohan kuitenkin mahdollista että Jokerit ja IFK pelaisivat jatkossakin vastakkain jonkun tietyn määrän X paikallispelejä vuoden aikana? Vähän sellaiseen "Summit Series" tyyliin? Voisi olla mahdollisuus pitää tätä rivarlya elossa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuli tuossa n. nanosekunnissa mieleen, että olisikohan kuitenkin mahdollista että Jokerit ja IFK pelaisivat jatkossakin vastakkain jonkun tietyn määrän X paikallispelejä vuoden aikana? Vähän sellaiseen "Summit Series" tyyliin? Voisi olla mahdollisuus pitää tätä rivarlya elossa.

Eihän kukaan estä epävirallisten harkkapelien järjestämistä, niitähän voi pelata niin paljon kuin sielu sietää. Se on sitten eri asia miksi Jokereita kansoittavat venäläispelaajat jaksaisivt ottaa harkkamatseja toiseen sarjaan kuuluvaa joukkuetta vastaan hirveän tosissaan.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän kukaan estä epävirallisten harkkapelien järjestämistä, niitähän voi pelata niin paljon kuin sielu sietää. Se on sitten eri asia miksi Jokereita kansoittavat venäläispelaajat jaksaisivt ottaa harkkamatseja toiseen sarjaan kuuluvaa joukkuetta vastaan hirveän tosissaan.

Uskon, että Jokereita tullaan markkinoimaan suomalaisena joukkueena, mikä käytännössä tarkoittaa "suomalaistyylisenä" joukkueena. Siihen sopii paremmin kanadalainen kuin venäläinen pelaaja.

Jos joku antaa hyvät kertoimet, niin sanon, että Shedden valmentaa tätä joukkuetta KHL:ssä ja venäläisiä on max 1.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei siedä kyllä IFKn menoa enää KHLään, sitten on Sm-Liiga tuhottu.

Huoli pois, Hifkin siirtyminen ei ole edes taloudellisesti realistista, ei pysty Helsingistä(kään) vetämään tuohon liigaan kahta eri joukkuetta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
HIFK:lle ja Bluesille Jokereiden siirtyminen KHL:ään voi olla kyllä melkeinpä kuolinisku. Tai ainakin ajaa nämä pääkaupungin kakkos ja kolmosseurat väkisin jonkinnäköisiksi Jokereita palveleviksi kasvattajaseuroiksi.
Eiköhän Jokerit tule ottamaan parhaat päältä koko Suomesta eli yhtälailla Tappara, Kärpät ja TPS tulee olemaan kasvattajaseuroja Jokereille. Mutta mitä taas tapahtuu kaikille niille Jokerien junnuille jotka nyt ei vaan ole KHL-tasoa mutta sm-liigaan kylläkin taidot riitäisi? Veikkaan että ekana tulee mieleen että joskos Hifk:istä taikka Bluesista löytys se pelipaikka niin ei tarvitsisi lähteä maakuntiin hakemaan pelipaikkaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eiköhän Jokerit tule ottamaan parhaat päältä koko Suomesta eli yhtälailla Tappara, Kärpät ja TPS tulee olemaan kasvattajaseuroja Jokereille. Mutta mitä taas tapahtuu kaikille niille Jokerien junnuille jotka nyt ei vaan ole KHL-tasoa mutta sm-liigaan kylläkin taidot riitäisi? Veikkaan että ekana tulee mieleen että joskos Hifk:istä taikka Bluesista löytys se pelipaikka niin ei tarvitsisi lähteä maakuntiin hakemaan pelipaikkaa.

Katsotaan nyt kauanko Jokerit edes KHL:ssä viihtyy.

Hjallis Harkimo on mielestäni aliarvioinut pahasti suomalaisen kiekkoväen vahvan siteen maamme omaan pääsarjaan, vastustajiin sekä perinteisiin.

En usko, että tästä tulee yhtään mitään. Jäämme odottelemaan.

Kerrankin muuten samaa mieltä Tamin kanssa jostain, hänhän totesi tänään, että jääkiekko on tuote, jossa perinteillä ja vastustajilla on erittäin suuri merkitys. Erityisesti Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös