Myytit, mysteerit, arvoitukset ja salaliitot – onko totuus tuolla ulkona?

  • 172 699
  • 750

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bélmezin_kasvot

Ihan mielenkiintoiseen mysteeriin tuli törmättyä aivan ohimennen. Aiheena siis Bélmezin kasvot. En ainakaan itse ole tästä kuullut aikaisemmin. Varsin mielenkiintoinen mysteeri kyseessä.

Kyseessä siis selittämättömät kasvokuvat, joita 70-luvulla ilmaantui espanjalaisen omakotitalon lattiaan. Myös outoja ääniä saatiin nauhoitettua paikassa. Kyseisen talon alapuolella oli sijainnut muinoin hautausmaa...

Maailma on mielenkiintoinen... jopa skeptikolle.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Sistis kirjoitti:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bélmezin_kasvot

Ihan mielenkiintoiseen mysteeriin tuli törmättyä aivan ohimennen. Aiheena siis Bélmezin kasvot.

Eipä ollut vielä 70-luvulla Mythbusters-porukkaa? Noh, toisaalta tälle tapaukselle oli pyhitetty yksi jakso legendaarisesta Yöjuttu-nimisestä tv-sarjasta.

Asiasta kolmanteen sen verran, että mennäänpäs vielä kuvittelemaan maapallon "ulkopuolisten älyjen" mahdollisia vierailuja täällä Telluksella. Jos kuvitellaan että universumi on pullollaan MILJARDEJA vuosia teknisessä kehityksessä ihmiskuntaa edellä olevia sivilisaatioita, niin eikös esmes dinosaurusten aikana maapallon olisi luullut olevan hyvinkin mielenkiintoinen tutkimuskohde jollekin kehittyneelle rodulle? Eipä noista vierailuista välttämättä mitään merkkejä olisi jäänyt. Kuvataanpa vaihteeksi maapallon olemassaolon koko historiaa vaikkapa vertaamalla sitä yhteen vuoteen. Tällä tavoin on helppoa tajuta miten vähän aikaa vasta ihmiskunta on täällä tallannut, nimittäin tuon Maapallon Vuoden mittakaavassa dinosaurukset olivat olemassa sentään koko tammi- ja helmikuun, kun taas ihmiskunta on sekoillut täällä vasta öbaut 20 minuuttia...
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Paitselo kirjoitti:
Noh, lista jatkuu:

- he kyllä antavat merkkejä itsestään, mutta me emme osaa vastaanottaa niitä

Minäkin olen lukenut tämän mielenkiintoisen, Fermin paradoksiin pohjautuvan kirjan. Uskon, että eksosivilisaatioita on linnunradassa useitakin, mutta ne ovat jotain muuta kuin ET:ssä ja Kolmannen asteen yhteydessä on kuvattu, elikä karkeasti ihmisen kaltaisia - neljä raajaa, joista kahdella kävellään, silmät, suu, hengittävät happea. Niiden asukkaat ovat jotain, mitä emme pysty ymmärtämään tai ainakaan havaitsemaan. Ehkä Stanislaw Lemin Solariksessa kuvatun älyn kaltaisia, ehkä jotain muuta. Kuten mekin olemme jo antaneet vuosikymmeniä itsestämme viestejä radioaalloilla, niin nämäkin eksosivilisaatiot antavat itsestään merkkejä eli tahattomasti tai sitten tarkoituksella. Heidän tapansa viestiä on todennäköisesti jotain sellaista, jota emme vielä pysty havaitsemaan tai emme ole vain älynneet seurata. Teknologian aika maapallolla on hyvin lyhyt, joten olemme siinä suhteessa aika alkutekijöissä. Jos muut sivilisaatiot ovat vastaavissa lähtökuopissa niin eikö ole aika luontevaa, ettemme ole niistä kuulleet. Jos ne taas ovat huomattavasti edellä, niin miksi ne haluaisivat kontaktia meidän primitiivien kanssa ja mikäli he ovat täällä vierailleet, niin he takuulla osaavat peittää jälkensä. Esimerkiksi maapallolla on lukemattomia eliöitä ja väitän, että ainakaan alkeellisimmat eivät edes tajua muiden läsnäoloa.

Kirjassa oli todella monta hyvää ehdotusta sille, miksemme ole saaneet vielä kontaktia. Kirjailijan oma ratkaisu oli mielenkiintoinen, häiritsi vaan hänen käyttämänsä kertoimet, jotka hän tuntui monesti vetävän hatusta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minä taas vakaasti uskon, että maailmankaikkeudessa on meidän kaltaisiamme, samalla värähtelytaajuudella (eli kykenemme näkemään ja kokemaan heidät fyysisesti) olevia olentoja. Se, mikä näiden kehitysaste on, on toinen asia. Mahdollisesti sama kuin meillä, mahdollisesti alkeellisempi tai jopa hieman kehittyneempikin. Joka tapauksessa en ihmettelisi, jos heidän kehonsa muoto peilaisi sitä, mitä maapallolla esiintyy, koska tuskin on sattumaa, että elolliset toimivat miten toimivat. Samat lait pätenee muuallakin ja saavat aikaan samanlaisia hyväksihavaittuja muotoja, jotka toimivat.

Sitten on tietysti täysin toisella värähtelytaajuudella olevat olennot, joita on myös meidän planeetallamme, ja joita emme yleensä näe paljain silmin ja tunnetuin aistein. Tälläisiä on varmasti myös muualla maailmankaikkeudessa ja heistä osa on erittäin korkealle henkisesti kehittyneitä viisaita olentoja. Tälläisten vierailu planeetallamme on hyvinkin mahdollista.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Ted Raikas kirjoitti:
Minä taas vakaasti uskon, että maailmankaikkeudessa on meidän kaltaisiamme, samalla värähtelytaajuudella (eli kykenemme näkemään ja kokemaan heidät fyysisesti) olevia olentoja. Se, mikä näiden kehitysaste on, on toinen asia. Mahdollisesti sama kuin meillä, mahdollisesti alkeellisempi tai jopa hieman kehittyneempikin.

No en minä tuohon värähtelytaajuuteen osaa sanoa mitään, paitsi että kyllä minäkin krapulassa värähtelen niin ettei minua aina edes vaimo huomaa - hajujäljestä korkeintaan osaa jotakin epäillä.

Mutta sitten tuosta "muukalaisten" kehitysasteesta. Miksi se olisi vain "hieman kehittyneempi" kuin ihmiskunnalla? Tässä pukkaa päälle tämä ihmiskeskeinen ajattelutapa ja se varmasti on hyvin puutteellinen omasta vaatimattomasta kehityksestämme johtuen. Mitäs jos maapallon ulkopuoliset sivilisaatiot ovat kehityksessä esmes 100 000 MILJARDIA vuotta edellä omaamme? Alkaako savu nousta ihmispolon korvista kun tuota funtsaa?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Paitselo kirjoitti:
Mitäs jos maapallon ulkopuoliset sivilisaatiot ovat kehityksessä esmes 100 000 MILJARDIA vuotta edellä omaamme? Alkaako savu nousta ihmispolon korvista kun tuota funtsaa?

Jutustellaan meidän omalla tasollamme ennen kuin metafyysikot ja muut varjojenmaiden ihmiset tulevat keskeyttämään.

Ehditkin jo vastata Tedille samaa mitä juuri mietin. Mutta jos he ovat 100 000 MILJARDIA vuotta edellä, niin hehän joutuisivat elämään jossain rinnakkaisessa maailmankaikkeudessa, koska omamme ei ole lähimainkaan noin vanha. En minä semmoisiin usko.

Itse uskon, että siviilisaatioita on hurja määrä ja luonnollisesti kaikkia kehitysasteita. "Jopa hieman kehittyneempi", heh. No, jokuhan sitä paalupaikkaakin tietenkin pitää.

Asiasta löytyy loistava ketju:

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=20290

Se lähti "hieman" sivuraiteille alkuperäisestä aiheesta, mutta ei se mitään.

Koulusta kun lähdin paperit kourassa, niin mietin, että mihin käyttäisin aika hurjan printtaussaldoni. Otin sitten tuon ketjun ulos ja lueskelin niitä keskivaiheiden asioita paperilta.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
pernaveikko kirjoitti:
Jutustellaan meidän omalla tasollamme ennen kuin metafyysikot ja muut varjojenmaiden ihmiset tulevat keskeyttämään.

Metafyysikoihin en usko, koska en ole itse omin silmin tavannut yhtäkään livenä. Ja kuka senkin pystyy todistamaan että varjojenmaassa asuu nimenomaan ihmisiä?

Tedille vielä näistä "muukalaisten" kehitysasteista sen verran, että olen aina ihmetellyt ihmisen tarvetta kuvitella jokin huippuälykäs "alieni" jonkinlaiseksi seesteistä, ikuista rauhaa halajavaksi sukupuolettomaksi, lähes joksikin puhtaan keijukaisen omaiseksi hahmoksi - sellaiseksi jolla ei ole mitään himoja, ei huumorintajua, ei mitään paheita eikä mitään muitakaan tunteita. Ja kuitenkin tämän hyypiön on vielä mielellään oltava ihmisen näköinenkin. Miksei se voisi olla yhtä hyvin rupuiselta futiskentän kokoiselta persfinniltä näyttävä, pahanhajuinen ja vittumaisella luonteella & huonolla kärsivällisyydellä varustettu galaktinen megapaskiainen? Sellainen jonka esimiehet ovat reissuun lähettäneet vaikka tyyppi itse olisi mieluummin kotona vetämässä paikallisia kalsarikännejä - mitä ikinä tuo sitten voisikaan tarkoittaa kyseisen muukalaisrodun ollessa kyseessä...
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Mielenkiintoista, eksopolitiikasta kiinnostunut ilmoittautuu.

Millainen ja miksi maapallon ulkopuolinen äly olisi? Ihminen reflektoi asioitaan oman ajattelunsa kautta, joten alien määritellään asteikolla rauhaarakastava/vihamielinen; tämä ilmentää ihmisen tarvetta jaotella asiat, samasta syystähän sitä marxilaisiakin oli/on.

Mutta miksi alien toimisi samalla logiikalla? Miksi alienin käsitys omasta olemassaolostaan perustuisi "inhimillisille" attribuuteille? Jotta ymmärtää rauhan käsitteen, pitää olla väkivallan ja sodan käsite hallussa, ts. tappaminen pitää olla tuttua ja empiiriaan perustuvaa. Kuten ihmisillä. Jospa siis meitä tarkkailevat alienit eivät yksinkertaisesti kykene ratkaisemaan käyttäytymisemme ongelmaa; se vaikuttaa välillä jopa lajitovereille sattumanvaraiselta ja typerältä.

Mutta on todella mielenkiintoista miettiä minkälainen yhteiskunnallinen ja poliittinen järjestelmä muilla roduilla voisi olla. Nythän sci-fi (esim. Star Trek) käyttää ihmisen ominaisuuksista eristettyä yksittäistä luonteenpiirrettä ikäänkuin määräävänä ominaisuutena ulkopuoliselle rodulle, so. jokin tietty rotu toimii aina samalla toiminnan logiikalla (Klingonit impulsiivisesti, romuluslaiset salakavalan ovelasti, jne..). Enpä usko, että ensimmäisen kontaktin (ellei se ole jo tehty) tapahtuessa voimme yleistää tai ymmärtää asioita tältä pohjalta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paitselo kirjoitti:
Mutta sitten tuosta "muukalaisten" kehitysasteesta. Miksi se olisi vain "hieman kehittyneempi" kuin ihmiskunnalla? Tässä pukkaa päälle tämä ihmiskeskeinen ajattelutapa ja se varmasti on hyvin puutteellinen omasta vaatimattomasta kehityksestämme johtuen. Mitäs jos maapallon ulkopuoliset sivilisaatiot ovat kehityksessä esmes 100 000 MILJARDIA vuotta edellä omaamme? Alkaako savu nousta ihmispolon korvista kun tuota funtsaa?
No, en minä pidä mahdottomana paljon paljon korkeammallekin kehittynyttä sivilisaatiota, itseasiassa se on varmasti ihan mahdollista. Ajatellen, miten suunnaton on maailmankaikkeus, niin melkein kaikki todennäköisyydet on mahdollisia. Näin minä ajattelen.

Ihminen, sen fyysiset tarpeet ja erilaiset ristiriitaisuudet luonteessaan rajoittavat kehittymistä korkeammalle henkiselle tasolle. Vaikka teknologiamme kehittyykin jatkuvasti, niin määrätynlainen henkisyys surkastuu ja meistä tulee yhä enemmän teoksiemme kaltaisia, eli tätä tietä kulkiessa olemme pian yhtä koneita kuin luomuksemme. Kukaties siinä on meidän keinomme korkeammalle tasolle, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa, jos muualla olevat olennot omistavat yhtälaisen perusluonteen kuin me ihmiset, niin epäilen, että hekään pystyvät kehittymään riittävälle tasolle, joka riittää kulkemiseen maailmankaikkeudessa.

Tedille vielä näistä "muukalaisten" kehitysasteista sen verran, että olen aina ihmetellyt ihmisen tarvetta kuvitella jokin huippuälykäs "alieni" jonkinlaiseksi seesteistä, ikuista rauhaa halajavaksi sukupuolettomaksi, lähes joksikin puhtaan keijukaisen omaiseksi hahmoksi - sellaiseksi jolla ei ole mitään himoja, ei huumorintajua, ei mitään paheita eikä mitään muitakaan tunteita. Ja kuitenkin tämän hyypiön on vielä mielellään oltava ihmisen näköinenkin. Miksei se voisi olla yhtä hyvin rupuiselta futiskentän kokoiselta persfinniltä näyttävä, pahanhajuinen ja vittumaisella luonteella & huonolla kärsivällisyydellä varustettu galaktinen megapaskiainen?
Eipä kait tuokaan mahdollisuus ole poissuljettu, päinvastoin, on lienee ihan yhtä todennäköistä, ellei todennäköisempää kuin astraalinen, harmoninen olento. =)

En vaan usko, että tuollaiset rodut ovat koskaan käyneet maapallolla, sillä se tuskin jäisi huomaamatta. Jos tälläinen vihainen alienrotu (tyyliin Alien, Predator [not Paitselo], Independence Dayn möröt) saapuisi maapallolle ja sen resurssit ylittäisi meidän vastaavamme, niin tuskin peittelisi jälkiään ja olemassaoloaan.

Varmasti sotaa ja tappamista esiintyy muuallakin maailmankaikkeudessa kuin maapallolla, ei meillä ihmisillä ole yksinoikeutta olla tuhovimmaisia, sadistisia ja pikkumaisia olentoja...

Sitä paitsi, jossain planeetalla Galka, Xutrus Pendulumuksen tähtikuviossa voi olla ihan hyvin paikalliseen urheilulajiin esim. (kvadranttitriangelipallo) keskittyvä verkko, jossa arvuuttelevat, millaisia ötöjä mahtaa olla ties missä. Me tuskin mietimme näitä asioita yksin.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Antikytheran mekasnismi...

(HS) Yli 2000 vuotta vanhan antiikin kello-tietokoneen rakennetta on yritetty selvittää yli sadan vuoden ajan ja nyt vihdoinkin rakenne on selvitetty.
Tämä ns. ANTIKYTHERAN mekanismi löytyi vuonna 1902 roomalaisesta laivan hylystä. Kello oli palasina 81 osassa.
Koje oli oikeastaan mekaaninen ja analoginen tietokone, jonka avulla saattoi ennustaa auringon- ja kuunpimennyksiä. Laitteen pronssiset rattaat ovat ennustaneet ainakin Venuksen ja Merkuriuksen liikkeitä.
Taivaan liikkeiden ennustamisella oli tärkeä merkitys maanviljelyksen ajoituksessa ja uskonnollisissa menoissa.
Kreikkalais-englantilainen tiedemiesryhmä on nyt koonnut kelloon täydentävät osat ja tehnyt siitä mallin. He esittelevät työtä NATURE-lehdessä. Rakenteen yksityiskohtia paljastui lisää röntgensäteiden avulla.
"Tämä on teknologian historialle yhtä tärkeä kapistus kuin Akropolis on rakennuksena arkkitehtuurin historialle", sanoo professori John Seradaksi Aristotelen yliopistosta Thessalonikista.
Tutkijat päättelivät nyt, että 72-rattainen tietokone-kello lepäsi puuastiassa, johon oli koverrettu käyttöohjeet. Sen rattaat liikkuivat käsikäyttöisen kahvan avulla.
Koko komeus on valmistunut arviolta vuosien 150-100 välillä ennen ajanlaskumme alkua.
NATURE:n kirjoittajat arvioivat, että koneisto oli mutkikkain ihmisen valmistama laite pitkälle aina 1000-luvulle saakka.

Jotenkin minä salaa itsekseni toivoin, että tutkimuksissa olisi selvinnyt tuon vekottimen käyttäneen atomienergiaa toimiakseen.
No ei sitten, ei väkisin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Luin itsekin tuon jutun taannoin ja mielestäni tuo mitä siitä on selvinnyt, on siitäkin huolimatta ettei se nyt ihan moisiin ihmeellisyyksin pysty kuin atomienergian hyödyntämiseen, erittäin mielenkiintoista ja se mihin se todella pystyy tai pystyi jo itsessään varsin suurenmoista. Ajatellen miltä aikakaudelta se esine todellakin on. Mielestäni osoittaa kiistämättä sen, että ihmiset ovat jo aikoinaan kyenneet kehittämään asioita ja esineitä, joista ollaan osattu vasta haaveilla myöhemmin. Maailmaan voi vieläkin mahtua monia omalla ajallaan huikaisevan edistyneitä esineitä, joita ei tällä hetkellä olla löydetty, tai vain osia siitä ja niiden merkitystä ei tajuta.
 
Philadelphia-koe ja muut kokeilut

Aikamatkailu on peijakkaan kiinnostava aihe. Mitä ovat Jatkoajan tiedemiehet mieltä, onko moinen mahdollista?

Itse törmäsin tuossa sattumalta wikipedian artikkeliin Philadelphia-kokeesta.
Philadelphia-kokeeksi nimitetään väitettyä Yhdysvaltain asevoimien vuonna 1943 suorittamaa epäonnistunutta koetta, jonka tarkoituksena oli muuttaa sähkömagneettikenttien avulla panssarilaiva USS Eldridge tutkassa näkymättömäksi. Kertomusten mukaan tuloksena oli aluksen muuttuminen näkymättömäksi, sen siirtyminen ajassa ja paikassa sekä ihmishenkien menetys.

Andrew Furuset-nimisellä kauppalaivalla työskennellyt merimies Carl Allen (Carlos Miguel Allende) väitti nähneensä Norfolkin satamassa Virginiassa USS Eldridgen ilmestyvän tyhjästä. Allenin mukaan alus pysyi paikallaan useita minuutteja, kunnes katosi. Allen kertoi kokemuksestaan ensimmäisen kerran vasta vuonna 1955. Allenin mukaan kokeen jälkeen osa laivan miehistöstä katosi, osa oli tehnyt itsemurhan ja osa suljettiin mielisairaalaan, koska he toistuvasti muuttuivat näkymättömiksi.

The most interesting theory about the Philadelphia Experiment is that the destroyer did in fact disappear and was teleported across space and time. Supposedly, there was a great number of ingenious scientists (including Tesla and Einstein) that were taking part in the experiment. However, Nikola Tesla was supposed to dead at the time of the Naval experiment.

The theory is that light has to be bent around the ship to make it invisible. To accomplish this, the Navy wrapped the ship's circumference in wire and passed a measured current through it. This caused a huge oscillating magnet to form a magnetic field around the ship, not only bending the light, but space and time as well. The physics of the experiment are reminiscent of Einstein's Unified Field Theory that once you bend light, you are also unwittingly bending space and time as well.
Ihan selkäpiitä karmii, kun ajattelee pähkähullun tiedemiehen, Nikola Teslan olleen haudan takaa osallisena moisessa kokeessa. Teslahan mm. suunnitteli aikoinaan jonkinmoisen kuolemansäteen kehittelemistä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hazardipakki kirjoitti:
Aikamatkailu on peijakkaan kiinnostava aihe. Mitä ovat Jatkoajan tiedemiehet mieltä, onko moinen mahdollista?
[/url].

Ihan selkäpiitä karmii, kun ajattelee pähkähullun tiedemiehen, Nikola Teslan olleen haudan takaa osallisena moisessa kokeessa. Teslahan mm. suunnitteli aikoinaan jonkinmoisen kuolemansäteen kehittelemistä.

LOSTin myötä jälleen esiin noussut aihe. Jenkkilaivaston selvitysten mukaan ei mitään perää:
http://www.history.navy.mil/faqs/faq21-1.htm
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Yläpesä kirjoitti:
LOSTin myötä jälleen esiin noussut aihe.

Ja Trianglen, jossa käsitellään juuri samaa aihetta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
UFO-arkistot auki!!!

Ranskan kansallinen avaruusjärjestö on avannut UFO-arkistonsa viideltä vuosikymmeneltä...arkiston mukaan jopa 25 % kaikista tapauksista jää kokonaan selittämättä, ja vain 9 % voidaan varmuudella selittää!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6486287.stm

Harmi vaan että itse arkiston avaaminen tuntuu mahdottomalta, koko serveri tuntuu menneen tukkoon eikä itse arkistoa saa auki...en osaa ranskaa mutta ymmärtääkseni tuo "Accéder au portail du GEIPAN" on se itse arkisto?

http://www.cnes.fr/web/5847-le-geipan-ouvre-ses-dossiers.php
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Golden AWe kirjoitti:
Ranskan kansallinen avaruusjärjestö on avannut UFO-arkistonsa viideltä vuosikymmeneltä...arkiston mukaan jopa 25 % kaikista tapauksista jää kokonaan selittämättä, ja vain 9 % voidaan varmuudella selittää!

Senpä takia kai niitä havaintoja kutsutaankin "tunnistamattomiksi". ;)

Itseäni kyllä huvittaa se, että ulkoavaruuden superälykkäät elämänmuodot ottavat Maassa aina kontaktia johonkin yksinäiseen, hieman höperöön kaveriin, jolle annettu viesti on yleensä "eläkää siististi ja rauhassa". Tunnen monia tiedemiehiä, joille olisi humanoidien überosaamisesta paljon enemmän hyötyä myös koko ihmiskunnan tarpeita silmälläpitäen, mutta heille nuo universumin muiden kolkkien sanansaattajat eivät vain suostu näyttäytymään. Ihme sniiduja.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Toivottavasti sama ilmiö, siis arkistojen avautuminen, tapahtuisi muuallakin. Olisi nimittäin mielenkiintoista myös nähdä mitä kaikkea ihmiset ovat yrittäneet lavastaa ufoiksi, ja ovat nuo värikkäämmät salamakuvatkin upeaa katseltavaa.

Noissa etenkin vanhoissa havainnoissa on aina oma hieno väristyksensä, siis ajalta jolloin ei ollut tieteissarjoja värittämään ainakaan suomalaisten mielikuvitusta...
 

Lape7

Jäsen
Maple Leaf kirjoitti:
Senpä takia kai niitä havaintoja kutsutaankin "tunnistamattomiksi". ;)

Itseäni kyllä huvittaa se, että ulkoavaruuden superälykkäät elämänmuodot ottavat Maassa aina kontaktia johonkin yksinäiseen, hieman höperöön kaveriin, jolle annettu viesti on yleensä "eläkää siististi ja rauhassa". Tunnen monia tiedemiehiä, joille olisi humanoidien überosaamisesta paljon enemmän hyötyä myös koko ihmiskunnan tarpeita silmälläpitäen, mutta heille nuo universumin muiden kolkkien sanansaattajat eivät vain suostu näyttäytymään. Ihme sniiduja.

Joo :) Se on aina joku "Tero 34 v. Maanviljelijä. Naimisissa. Lampaan kanssa." Naapuri Tarmo vahvistaa tämän. Jos kerkeää pellolta median eteen. Tai sitten toinen vaihtoehto on että kaveri muistuttaa itse niin avaruudesta tulleelta, että en luottaisi häneen tippaakaan. Sellaselta kaverilta en ostaisi edes autonrenkaita.

Edit: Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin en mä kyllä muista näitä ufoja nähneitä nähneeni missään mediassa pitkiin aikoihin, ja ylläoleva on lähinnä vaan huumoria. Ehkä pointtini oli se, että miksi ne ufot siellä maaseudulla pyörii, luulisi niiden näkökulmasta olevan mielenkiintoisempaa kaarrella kaupungeissa. Silloin voisi omatkin mielipiteet muuttua.
 

TKH

Jäsen
Big Ear -77

En ole koko ketjua selannut, mutta kun en kyseistä tapausta ketjussa huomannut, niin mainitsen sen tähän.

Jos noita merkkejä älyllisestä elämästä haluaa muualta etsiä, niin tuo tapaushan se edelleen on se kaikkein vakavin ja todellisin vaihtoehto siihen. Tuo signaali vain ei koskaan toistunut. Mutta jo se tosiasia, että sitä samaa kohdetta on kuunneltu kattavasti myöhemminkin, viimeksi 2001, kertoo että signaali on koettu vähintäänkin erittäin mielenkiintoiseksi. Vaikkakin eriäviäkin mielipiteitä kyseisestä signaalista on esitetty, milloin sen on epäilty olleen satelliitista + ynnä muuta.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/1122413.stm
http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal
http://www.space.com/searchforlife/seti_shostak_wow_021205.html
 

hilapiste

Jäsen
Maple Leaf kirjoitti:
Senpä takia kai niitä havaintoja kutsutaankin "tunnistamattomiksi". ;)

Itseäni kyllä huvittaa se, että ulkoavaruuden superälykkäät elämänmuodot ottavat Maassa aina kontaktia johonkin yksinäiseen, hieman höperöön kaveriin, jolle annettu viesti on yleensä "eläkää siististi ja rauhassa". Tunnen monia tiedemiehiä, joille olisi humanoidien überosaamisesta paljon enemmän hyötyä myös koko ihmiskunnan tarpeita silmälläpitäen, mutta heille nuo universumin muiden kolkkien sanansaattajat eivät vain suostu näyttäytymään. Ihme sniiduja.

Nyt mä näkisin , että sä oot asian ytimessä kato.
Samaa itseänikin on hymyilyttänyt, että nämä ns. yhteyshenkilöt tai havainnoitsijat jne. ovat monesti aika, sanotaanko nyt, omalaatuisia ja persoonallisia tapauksia. Luulisi yhetydenoton muutenkin tapahtuvan hiukan toisella tavalla kuin jossain syrjäisellä pellolla tai metsäaukealla.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En jaksa selata koko ketjua, mutta toivottavasti tätä sivua ei ole ennen mainittu: http://www.netikka.net/mpeltonen/mysteerit.htm

Maailmankaikkeudesta yleensä: Itse ajattelen usein, että ihminen käsittää vain hyvin suppean alueen mitä tulee mittasuhteisiin. Tarkoitan, että hädin tuskin tiedämme jotain atomitasolta ja avaruudesta. Joku tulitikun raapaisuhan on aika samanlainen tapahtuma kuin avaruudessa tapahtuvat planeettojen yms. syttymiset ja sammumiset. Eikös atomitkin koostu kaiken maailman kvarkeista yms.? Ihan hyvinhän hyvinkin älykästä elämää voi olla jossain vielä hyvinkin pienemmässä mittakaavassa. Tai vastaavasti jossain pirun paljon isommassa mittakaavassa. Mitäs jos tämäkin planeetta on vain jonkin paljon isomman "elektroni" tai "kvarkki"?

Todennäköisesti olemme jonkin hyvin vittumaisen golossaalisen eläimen persekarvaan tarttuneen pölyhiukkasen eliöitä, jotka kuvittelevat olevansa maailmankaikkeuden kunkkuja.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todennäköisesti olemme jonkin hyvin vittumaisen golossaalisen eläimen persekarvaan tarttuneen pölyhiukkasen eliöitä, jotka kuvittelevat olevansa maailmankaikkeuden kunkkuja.

Turha tässä on sitten pelätä kolmatta maailmansotaa, ilmaston lämpenemistä tai edes auringon kasvua. Meidät tuhoaa suunnaton braze (=perskärpänen) joka vierailee tuon golossaalisen eläimen perseen seutuvilla syömässä.
 

lennox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Turha tässä on sitten pelätä kolmatta maailmansotaa, ilmaston lämpenemistä tai edes auringon kasvua. Meidät tuhoaa suunnaton braze (=perskärpänen) joka vierailee tuon golossaalisen eläimen perseen seutuvilla syömässä.

Mitä jos suuri golossaalinen eläin laskee ison määrän metaania ja lennämme uusille galakseille, jossa perskärpäset eivät jostain tuntemattomasta syystä selviä. Silloinhan selviämme ja voimme kehittää ties vaikka vielä nykyistä kehittyneemmän sivilisaation. Eihän sitä tiedä mitä elinmahdollisuuksia, luonnonvaroja olisi.. sellaisia joista nykyisin ei ole hajuakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös