Mainos

Myytit, mysteerit, arvoitukset ja salaliitot – onko totuus tuolla ulkona?

  • 175 244
  • 750

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Minähän en siis usko mihinkään.Sci-fi-kirjoja luen oikein mielelläni,siinä missä muutakin fiktiota.Dänikenit toisaalta pikkupoikana upposivat siinä kuin muihinkin lajitovereihin.
Sittemmin olen siirtynyt ajattelemaan itse.
Paitselolla on mainio tapa ja kyky heittää asioita ihemeteltäväksi ja sitten omilla kommenteillaan kääntää koko keskustelu sillain ovelasti päälaelleen ettei tiedä miten vastata.
Kyllä tässä keskustelussa se todellinen vastarannan kiiski on joku muu kuin Pada.
`Hourupäinen sunnuntaitutkimus´ei paljoa vaadi.Oikea vaatii. Kyllä nykyaikana valitettavasti asiat asioina ottava saa sen ilonpilaajan ja osin hullun maineen paljon enemmin kuin huuhaa-intoilijat.
Senpä takia yleensä kannattaa antaa asioitten olla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ted Raikas kirjoitti:
Ihmiset ovat kykeneviä pahaan kaikkialla ja mayat viisaudestaan huolimatta lankesivat noituudensa pauloihin ja tajuttuaan virheensä, luopuivat hienosta kulttuuristaan ja palasivat yksinkertaisemman elämän pariin. Heidän kulttuurinsa aikaansaannokset silti palvelevat edelleen tarkoitustaan.

Ei se mayojen kultturin romahdus nyt ihan noin mennyt, että he vain "palasivat yksinkertaisemman" elämän pariin. Kyseessä oli monimutkainen ja pitkällinen prosessi johon liittyi maan väärin käyttöä (liikakansoituksesta johtuvaa ja liika viljelystä johtuvaa), muuta luonnon väärin käyttöä (metsien hävittämistä), runsaita sotia kilpailevien kaupunkivaltioiden ja jopa sukujen sisällä, lukuisia luonnollisia kuviia kausia jotka sitten aiheuttivat entistä suurempaa tuhoa luonnon moninaisuuden kärsittyä liikakansoituksesta ja väärinkäytöstä johtuen. Näiden seurauksena oli maya-valtioiden romahtamiset sisäisien tai ulkoisien ongelmien tähden, väestön romahtamiset ja laajat nälkäkuolemat sekä sotimisesta johtuneet kuolemat, ts. kaupunkivaltioden asukkaat eivät vain "palanneet yksinkertaisemman" elämän pariin vaan ne romahtivat täydellisesti kasaan siten, että jäljelle jääneet yksilöt elivät sitten hyvin alkeellisissa oloissa - ja kokivat ja näkivät espanjalaisten tulon mutta eivät joutuneet heidän tuhoamikseen koska he eivät enää muodostaneet valtioita joita valloittaa vaan yksittäisiä pieniä köyhiä kyliä heikoilla maaperäalueilla joissa väestö eli nälkäkuoleman partaalla vuodesta toiseen. Alueelle tunkeutuneet espanjalaiset kertoivat mayojen (ja heidän perillisteen) olleenn iin köyhiä ettei kylistä edes löytyn maissia ruoaksi partioiville sotilaille. Mayojen jälkeläisiä (perillisiä) elää edelleen näillä seuduilla mutta heitä ei ole jäljellä kuin murto-osa siitä mitä mayoja asui alueella valtakuntien ollessa kukoistuksessaan.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
mission16W kirjoitti:
Sen sijaan olisi kiinnostavaa pohtia laajemmin, mistä ihmisen hengellinen kaipuu on peräisin. Kaikissa kulttuureissa on jonkinlaisia uskonnollisia tarinoita. Mikä on ajanut kaikki ihmiset kaipaamaan jotain suurta voimaa? Ehdollistaminen? Vaisto seurata johtajaa? Jokin korkeamman voiman asettama tarve? Pelko omasta kuolevaisuudesta?

Olisin sitä mieltä, että tämä on kokonaisuudessaan monen osatekijän summa. Uskominen ja uskomusjärjestelmät periytyvät kuitenkin hyvin varhaiselta ajalta ihmiskunnan historiasta, ajalta jolloin ihmiskunta eli keräilijänä ja hyvin pienissä yhteisöissä, ajalta jolloin ei ollut mitään "järjellistä" seltiystä asioihin joten oli kehitettävä selityksiä asioille ja tapahtumille ja tuolloin mukaan olettaen astuivat uskomusjärjestelmien luomiset. Tapahtumille piti antaa merkitys ja jokin syy ja niinpä, kun ei tiedetty todellista merkitystä ja syytä, luotiin käsitteitä jumaluuksista ja "sankarihahmoista" joiden vallassa olivat likimain kaikki ihmisjärjen kannalta käsittämättömät asiat.

Pidemmän päälle uskomusjärjestelmät monipuolistuivat ja niihin tuli mukaan entistä syvällisempiä merkityksiä, hautaamisrituaalit olivat tietty osa merkityksellistä tapahtumasta jotka olivat mukana jo hyvin varhaisessa vaiheessa, jossa uskomukset ja suoranainen uskominen astuivat kuvaan. Luotiin "valtakuntia" jonne kuolleet siirtyivät koska miellettiin ettei elämä voi olla aika "tässä ja nyt" vaan oli oltava jotain muuta, jotain minne ihmiset palaavat elämisen jälkeen. Samoin ihmisen syntymä oli voimakas rituaali, oli käsitteellisiä "äitijumalia" tms. Voi olla, että nämä "äitijumalat" olivat niitä ensimmäisiä merkityksellisiä jumalia (näin muistelen olleen) mutta ajan myötä ne saivat entistä suurempaa merkitystä ja nousivat jopa merkittävien jumaluuksien joukkoon josta ne katosivat vasta patriakaalisen yhteisöllisyyden muodostuttua.

Ajan myötä mukaan tuli kuvaan entistä voimallisemmin uskonnon yhdistävä tekijä, alkuun se yhdisti sukuja ja heimoja keskenään, sitten kehittyessään laajempia yhteisöjä ja kuta pidemmälle edettiin uskonnot olivat niiden tekijöiden joukossa jotka yhdistivät ensimmäisiä kaupunkivaltioita. Uskonnollisilla johtajilla oli suuri valta ja he vastasivat monista asioista kylvön ennustamisesta ja sadon povaamisesta alkaen päättyen sotaonnen ennustamisiin tms. seikkoihin.

Näkisin, että uskonto oli asia mikä antoi ihmiselle selvityksen tapahtumiin ja asoihin, antoi ihmiselle turvaa ja tukea kestää vaikeuksia, toisaalta vaikeuksien tullessa antoi tuen jonka puoleen kääntyä ja rukoilla käännettä parempaan, uskonto antoi yhteisöille yhteisen yhdistäjän ja nimittäjän (lopulta uskonnot sitten levisivät globaaleiksi järjestelmiksi kuten tänä päivänä voimme nähdä olevan).

Uskonnon merkitystä ihmiskunnan historialle on hyvin vaikea lyhyesti selvittää koska se on niin monisyinen ja moniulotteinen asia, kuten yllä kirjoittamastani ohuesta pintaraapaisusta voi päätellä. Nykyään sitten uskonto ja uskomusjärjestelmät ja pakanauskonnot vetävät puoleensa ihmisiä koska he kaipaavat elämäänsä jotain muuta mikä poikkeaa arjesta, ehkäpä tämä halu on sitä samaa mikä ajoi entisaikojen ihmiset uskonnon pariin - nykyään ihmiset hakeutuvat siihen vaikka ympärillä on todisteita riittämiin siitä ettei jokin uskomusjärjestelmä tuo onnea ja autuutta jos siihen uskoo ja tukeutuu. Ihmisen psykologinen tarve on voimakkampi kuin järki ääni ja niinpä moni haluaa kuulua johonkin josta kokee saavansa edes hitusen jotain omaan elämäänsä.

vlad.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
Kyllä tässä keskustelussa se todellinen vastarannan kiiski on joku muu kuin Pada.

Senpä takia yleensä kannattaa antaa asioitten olla.

Siis kuka ihme on tuo maintsemasi Pada?

Ja jos aina vaan "antaa asioitten olla", niin kyllähän elämä käy tylsäksi. Aina pitää kaikkea TUTKIA ja varsinkin KYSEENALAISTAA/EPÄILLÄ. Tämähän on "Never Ending Story" ... eipä ole kukaan pystynyt todistamaan sitäkään, etteikö John F. Kennedyn murha ollut ITSEMURHA, tai etteikö Kuun kamaralla olisi kymmeniä kuolleita kosmonautteja - CCCP-rojun seassa....
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
vlad kirjoitti:
Uskonnon merkitystä ihmiskunnan historialle on hyvin vaikea lyhyesti selvittää koska se on niin monisyinen ja moniulotteinen asia, kuten yllä kirjoittamastani ohuesta pintaraapaisusta voi päätellä.

En nyt "quotannut" enempää, mutta sen vaan sanon, että nyt oli vladilla harvinaisen tyhjentävää tekstiä - siis tarkoitan sitä KOKO vladin edellistä kirjoitusta- tämä quote on vaan pieni raapaisu. Mies on todella tutkinut just sitä asiaa, mihin sitten myös jotakin kommentoi. Olisko meillä kaikilla tästä jotakin opittavaa? No aivan varmasti on.

Kiitos vlad, mykistyin, ainakin hetkeksi...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Paitselo kirjoitti:
Ja jos aina vaan "antaa asioitten olla", niin kyllähän elämä käy tylsäksi. Aina pitää kaikkea TUTKIA ja varsinkin KYSEENALAISTAA/EPÄILLÄ.

Eihän kukaan olekaan väittänyt, että "asioiden pitäisi antaa olla", ettei niitä pitäisi tutkia ja kyseenalaistaa mutta järki nyt kannattaa pitää kyseenalaistamisessakin mukana. Ei aivan kaikkeen kyseenalaistamiseen kannata lähteä mukaan vaan toisinaan kannattaa psyähtyä miettimään missä kulkee toden ja fiktion raja.

Ei pyörää tarvitse keksiä uudestaan joka kerta vaan voi sitä aiempaakin "pyörää" käyttää hyväksi asioita tutkiessa.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
vlad kirjoitti:
Nykyään sitten uskonto ja uskomusjärjestelmät ja pakanauskonnot vetävät puoleensa ihmisiä koska he kaipaavat elämäänsä jotain muuta mikä poikkeaa arjesta, ehkäpä tämä halu on sitä samaa mikä ajoi entisaikojen ihmiset uskonnon pariin - nykyään ihmiset hakeutuvat siihen vaikka ympärillä on todisteita riittämiin siitä ettei jokin uskomusjärjestelmä tuo onnea ja autuutta jos siihen uskoo ja tukeutuu. Ihmisen psykologinen tarve on voimakkampi kuin järki ääni ja niinpä moni haluaa kuulua johonkin josta kokee saavansa edes hitusen jotain omaan elämäänsä.
Rohkenen sanoa, että onnea ja autuutta ei kaikki koe siltikään, vaikka ei olisi uskossa tai kiinnostunut mystiikasta. Onnettomia, elämänhalunsa ja ilonsa menettäneitä löytyy jok'ikisestä ryhmästä.

En siis kiistä, etteikö uskontoon tukeutuminen voisi olla ahdistuksen pakenemista, mutta yhtä lailla sitä voi olla huumeet, alkoholi, herkut, mässäily, seksi, kirjallisuus, elokuvat, päteminen, työnteko, sarjakuvat, porno ja ties mikä. You name it.

Uskonnosta irtisanoutuminenkaan ei siis ole onnen ja autuuden tae.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
vlad kirjoitti:
Ei pyörää tarvitse keksiä uudestaan joka kerta vaan voi sitä aiempaakin "pyörää" käyttää hyväksi asioita tutkiessa.

No ei tietenkään tarvitse keksiä uudestaan. Kyse on siitä, että sitä "pyörää" himottaisi käyttää huomattavasti nykyistä käyttökapasiteettia laajemmalla taholla. Jos se "pyörä" vaikkapa pystyisi kulkemaan valonnopeutta nopeammin?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ted Raikas kirjoitti:
Rohkenen sanoa, että onnea ja autuutta ei kaikki koe siltikään, vaikka ei olisi uskossa tai kiinnostunut mystiikasta. Onnettomia, elämänhalunsa ja ilonsa menettäneitä löytyy jok'ikisestä ryhmästä.

Niin löytyy, tottahan se on mutta kuten kirjoitin:

"Nykyään sitten uskonto ja uskomusjärjestelmät ja pakanauskonnot vetävät puoleensa ihmisiä koska he kaipaavat elämäänsä jotain muuta mikä poikkeaa arjesta, ehkäpä tämä halu on sitä samaa mikä ajoi entisaikojen ihmiset uskonnon pariin - nykyään ihmiset hakeutuvat siihen vaikka ympärillä on todisteita riittämiin siitä ettei jokin uskomusjärjestelmä tuo onnea ja autuutta jos siihen uskoo ja tukeutuu."

eli uskonnoista haetaan jotain mitä arkinen elämä ei voi tarjota tai ei tarjoa jka tämä jokin on monien kohdalla toive siitä, että usko tuo "onnea ja autuutta" elämään. El ihakeutuessaan uskomusjärjestelmiin ihminen toivoo saavansa jotain, se, että toivoo saavansa jotain ei tietenkään vielä tarkoita sitä, että hän saa sieltä jotain. Tietty, yhtälailla ihminen voi saada sen kaiken jostain muusta mutta eräs tekijä kuitenkin uskonnollisiin ryhmiin hakeutumiselle on se, että niistä toivotaan saatavan jotain positiivista omaan elämään ja mikä nyt olisikaan positiivisempaa kuin "onni ja autuus".

Toisaalta, kuten kirjoitit, ei uskonnosta irtautuminenkaan ole mikään tae "onnesta ja autuudesta". Joku voi hakea tätä asiaa uskonnosta ja joku uskonnottomuudesta.

Toivokaamme kuitenkin ettei tämä ketju nyt kokonaisuudessaan karkaa keskusteluun uskomisesta ja uskonnoista koska se vie osaltaan tehon pois tämän ketjun alkuperäisestä aiheesta. Uskonto toki liittyy ohuelti näihin mysteereihin mutta toivoa sopii ettei uskonto nyt valloita kokonaisuudessaan tätä(kään) ketjua.

vlad.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
vlad kirjoitti:
Toivokaamme kuitenkin ettei tämä ketju nyt kokonaisuudessaan karkaa keskusteluun uskomisesta ja uskonnoista koska se vie osaltaan tehon pois tämän ketjun alkuperäisestä aiheesta. Uskonto toki liittyy ohuelti näihin mysteereihin mutta toivoa sopii ettei uskonto nyt valloita kokonaisuudessaan tätä(kään) ketjua.

Olenkin jo ihmetellyt, ettei Jaromir ole vielä tähän ketjuun nasaretilaisineen tullut mukaan? Vai olikos se Jags vielä pelikiellossa?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olet oikeassa vlad, että tämä keskustelu rikkoo tätä alkup. ideaa. En sen kummemmin jatka asiaa, tästä lähtien. Muiden ketjujen heiniä... Sen kuitenkin vielä haluan lisätä, että uskonnollinen elämä voi silti oikeastikin olla ihmiselle hyvä. Jos se jollain tapaa voi lähentää luontoa, tai tuoda terveellisiä elämäntapoja. Viittaan tässä esim. meditointiin ja joogaan, jotka toki voi olla harrasteina ilman uskonnollista elämäntapaakin. Pointtina se, että jos kutsumus vie jonkun hengellisen asian pariin, niin miksi ei veisi? Ei se yksinkertaisesti voi ketään vahingoittaa, etenkin, jos siihen ei liity mitään käännytystyötä tai vastaavaa. Uskontoa voi harjoittaa omassa mielessään ja omassa ruumiissaan, yksin, muita häiritsemättä. Ihmettelen syvästi, jos jollekin se on yksinkertaisesti liikaa hyväksyä.

Mutta se tästä aiheesta. En enää puhu täällä tästä, yv:ta, jos on palava tarve kiistellä asiasta.

P.S. Palaan noihin enneunijuttuihin myöhemmin ajan kanssa.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Paitselo kirjoitti:
Siis kuka ihme on tuo maintsemasi Pada?

Ja jos aina vaan "antaa asioitten olla", niin kyllähän elämä käy tylsäksi. Aina pitää kaikkea TUTKIA ja varsinkin KYSEENALAISTAA/EPÄILLÄ. Tämähän on "Never Ending Story" ... eipä ole kukaan pystynyt todistamaan sitäkään, etteikö John F. Kennedyn murha ollut ITSEMURHA, tai etteikö Kuun kamaralla olisi kymmeniä kuolleita kosmonautteja - CCCP-rojun seassa....

Paitselo=Pada.Miksiköhän.
Ja ihan perusasia:Todistustaakka on hölmöyksien keksijöillä.
´Todista ettei´on mitätön argumentti.Luuletko tosiaan,että oikeat tutkijat antavat asioiden olla kyseenalaistamatta mitään.Pöh,juuri uuden hakemista tutkimus on.Tylsyys on siitä äärettömän kaukana,tiedän kertoa.Aika vähissä amatöörien kelailusta syntyneet uudet asiat ovat.
Uskomuksena kulkeva ´tiedemiesten vastustus ´ on vain tervettä sparrausta,ei siihen mikään kaadu.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
YLÖS...

On taas aika valuttaa suolaa epäilijöiden haavoihin.

Otetaanpas käsittelyyn Dan Brownin maailmanlaajuisessa menestysromaanissa "Da Vinci Koodi" käsiteltyjä asioita.

1. GRAALIN MALJA

Onko tällaista maljaa konkreettisesti ollut olemassa? Graalin Malja symboloi yleisesti Pyhää Naiseutta, erityisesti Magdalan Mariaa ja nimenomaisesti hänen kohtuaan, joka synnytti Jeesuksen siemenestä pyhän, kuninkaallisen veren ja sen perinnön (Sang Real).
Toisaalta taas Graalin Maljan ajateltiin keskiajalta peräisin olevassa traditiossa olleen joko Jeesuksen Pyhän Ehtoollisen viinimalja, tai malja, johon Joosef Arimatealainen kokosi Jeesuksen verta ristinkuoleman jälkeen. Traditio liittyy olennaisesti kuningas Arthurin legendaan. Se pohjautuu tarinaan jonka ensi kertaa esitti Chretien de Troyes teoksessa Perceval (vuonna 1170). Hän puolestaan lainaili ideaa vanhoista kelttiläisistä myyteistä, joissa mm. kerrotaan Arthur-nimisen sankarin anastaneen maagisen Maljan manalasta. Troyesin jälkeen Graalin etsintätarina liittyi keskeisenä kaikkiin Arthurista kertoviin teoksiin. Ja koska Arthur & Pyöreän Pöydän Ritarit olivat niin suosittuja sydänkeskiajalla, levisi myös kertomus Graalin Maljasta kaikkialle - jopa Afrikkaan ja Australiaan.

2. SIIONIN LUOSTARI

Priory of Sionin väitetään olevan Illuminatin ohella yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista salaseuroista. Sillä on hallussaan salaisia dokumentteja, joissa mm. kerrotaan Jeesuksen ja Maria Magdalenan avioitumisesta ja Marian synnyttämästä lapsesta. Väitetään myös, että on löytynyt dokumentti, joka paljastaa Siionin Luostarin Suurmestareiden nimet - joukossa mm. Leonardo da Vinci ja Isaac Newton... ja eräitä nykyajan "valtaapitäviä".
Oliko siis Jeesuksella ja Marialla avioliitto ja JÄLKELÄINEN josta Raamattu ei jostakin syystä mainitse mitään?

Tämä oli kenties "sohaisu kiukkuiseen muurahaispesään", mutta antaa mennä vaan...
 

Myle#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manitoba Moose, Pökö ja Lellu
Onko kenelläkään tietoa mitä liiton arkille kuuluu? Joskus kesällä iltalehti kirjoitti, että doctor Jones =) väitti löytäneensä arkin. Siinä vaiheessa sitä ei oltu vielä kaivettu ylös, enkä ole enää kuullut asiasta mitään. Oliko ihan paskapuhetta koko homma? Ja tutkija oli oikeasti Doctor Jones, tästä Spielbergin väitetään keksineen Indiana Jonesin.

Ja vielä muistui mieleen viime talvelta aamu-uutisista jymypaukku, jossa tutkijat olivat varmoja että Atlantis on löytynyt. Näytettiin kuvaa jostain merenpohjasta ja siellä näkyi juuri sellaista miten Atlantista ollaan tarinoissa kuvailtu. Oli kukkulaa ja kastelujärjestelmiä yms. pikkunättiä.

Eli jos joku on tietoinen miten nämä jutut on edennyt niin kertokaahan..
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sukujuuret

En tiedä onko tässä enää mitään mysteeristä, mutta minusta ainakin oli mielenkiintoista saada selville isälinjani 60 000 vuoden ajalta, eli isieni kulkureitit ihmisen alkukodista Afrikasta Suomeen. Jos jotakin kiinnostaa omat juurensa, niin ei muuta kuin DNA-näytettä Ameriiikkaaan ja salat selviävät. Lisätietoa tuolta.

www.nationalgeographic.com/genographic
 

Myle#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manitoba Moose, Pökö ja Lellu
Ei helvetti tuo olisi kyllä oikeasti mielenkiintoista, siis sukujuuret noin kauas. Paljonkohan joutuu pulittamaan tuosta selvittämisestä?
 

Klassikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssikerho
Myle#50 kirjoitti:
Onko kenelläkään tietoa mitä liiton arkille kuuluu?

Tässä löydössä tapahtui erehdys, kyse ei suinkaan ollut liiton arkista, vaan kun esiin kaivettu säilytysväline avattiin, se osoittautuikin nk. Pandoran Boxiksi. Laatikosta löytyi 10:lle Compact Discille tallennettuna Pandoran koko tuotanto ja lisäksi ennenkokemattomia aikansa taideteoksia, mm. "alternate take" Something's Gone (Ragga Dance Cut) ja Come On And Do It (Rhytm Takes Control Mix) -kappaleista sekä "pre-original version" Don't You Know (Sir Family Extended) -mestariteoksesta.

Lisäksi boxissa olleet tuulet raivosivat tiensä päiväntasaajan seudulle aiheuttaen melkoisen hurrikaanikauden 2005.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myle#50 kirjoitti:
Ei helvetti tuo olisi kyllä oikeasti mielenkiintoista, siis sukujuuret noin kauas. Paljonkohan joutuu pulittamaan tuosta selvittämisestä?

Muistaakseni hinta oli n. 120$ eli euroissa se oli melko tasan 100€. Ja netistähän tuo näytteenottopaketti tilataan eli luottokortti vinkumaan.
 

Myle#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manitoba Moose, Pökö ja Lellu
Klassikko tuohan on mielenkiintoista! Mistä luit tästä erehdyksestä, onko linkkiä?
 

Klassikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssikerho
Tuo kertomani on oikeastaan vielä melko classifiedia tietoa, mutta lopullinen virallinen julkistus tulee kyllä olemaan ennen joulua tutkimuskonsortion suomalaisjäsenten välittämän sanoman mukaan.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
´väitetään´, ´kerrotaan´, ´ajateltiin´, ´pohjautuu tarinaan´...kyllä te jaksatte.

Kiitos, oikein hyvinhän me jaksamme. Ja kun tämä "Epäilevä Tuomas" ELÄKELÄINEN myös aina jaksaa epäillä, niin joku viisas on joskus sanonut näinkin:

- mielestäni paras esimerkki maapallon ulkopuolisesta älyllisestä elämästä on se, ettei kukaan ole koettanut ottaa meihin yhteyttä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
MISSÄ KAIKKI OVAT?

Stephen Webb pohtii syntyjä syviä kirjassaan "Missä kaikki ovat?" Kirjassa siis ihmetellään sitä, että jos maailmankaikkeus on pullollaan elämää, niin miksi me maapallolla elävät emme ole löytäneet mitään todisteita maapallon ulkopuolisesta älyllisestä elämästä.
Tässä vaiheessa voisi ottaa mukaan pienen vertauksen: Sopulit lisääntyvät nopeasti - noin kolme poikuetta vuodessa, ja kussakin poikueessa on jopa kahdeksan jälkeläistä. Vain muutamassa vuodessa sopulien kokonaismassan pitäisi olla sama kuin koko Maapallon biosfäärin massa. Maassa siis täytyy kuhista sopuleita. Silti useimmat meistä eivät näe missään mitään todisteita sopulien olemassaolosta. Oletko esimerkiksi just SINÄ nähnyt selvinpäin sopulin livenä? Pitäisikö nyt sitten ajatella, että sopuleita ei ole olemassa, koska niitä ei ole juuri kukaan nähnyt - noh, aina löytyy tietysti joku ihme hihhuli joka väittää joskus kohdanneensa sopulin, mutta voiko tuollaiseen väitökseen uskoa ilman pitäviä todisteita?

Niin ja oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi sitä, että koska Linnunrata on erittäin vanha, maapallon ulkopuoliset sivilisaatiot ovat varsin mahdollisesti miljoonia tai jopa MILJARDEJA vuosia edellä meitä (moisen sivilisaation hallitsema tekniikka voisi tuntua nykyisestä maan asukkaasta lähinnä joltakin omituiselta taikuudelta). Kaikki tietomme maanpäällisestä elämästä osoittavat, että elämällä on luontainen taipumus laajentua täyttämään kaikki tarjolla oleva tila. Miksi Maan ulkopuolinen elämä olisi millään tavoin erilaista? Luulisi huipputeknisten sivilisaatioiden haluavan levittäytyä koko Linnunrataan? Oleellista onkuitenkin se, että teknisesti kehittynyt ns. eksosivilisaatio pystyisi kansoittamaan Linnunradan muutamassa miljoonassa vuodessa? Joten niiden pitäisi jo olla täällä! Linnunradan TÄYTYISI KUHISTA elämää. Ja silti ihmiskunta ei ole nähnyt (virallisesti) mitään todisteita tällaisesta. Missä siis kaikki luuraavat? En pysty millään hyväksymään ajatusta, että ihmiskunta on yksin.

Pohditaanpas oikein tosissaan tuota "missä kaikki ovat?" Tässä muutamia vaihtoehtoja:

- he ovat jo olleet täällä ja me olemme heidän jälkeläisiään
- heitä ei ole - ei ole koskaan ollutkaan - ei tule koskaan olemaankaan ja ihmiskunta on yksin
- he ovat jo täällä ja he kutsuvat itseään turkulaisiksi
- he ovat täällä maailmanlaajuisesti ja sekaantuvat ihmisten toimintaan
- jospa maapallo on yksi suuri eläintarha ja meidän maan matosten on tarkoitus toimia jonkun suuren ja kieron älyn huvipuisto-planetaariona
- he ovat hiljaa
- miksi he ovat hiljaa? Pelkäävätkö he jotakin? Toisaalta ei minuakaan paljon kiinnosta mennä ottamaan älyllistä kontaktia vaikkapa muurahaisyhdyskuntaan...
- tähdet ovat niin kaukana, että heillä ei kuitenkaan ole vielä ollut aikaa tavoittaa meitä
- he ovat jo aikansa reissanneet ja ovat sitten huomanneet että kotona on kivempaa


.... jatkan listaa myöhemmin, mutta kerro toki vapaasti omia näkemyksiäsi asiasta.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Noh, lista jatkuu:

- he kyllä antavat merkkejä itsestään, mutta me emme osaa vastaanottaa niitä
- he antavat merkkejä, mutta me emme tiedä, mitä taajuutta pitäisi kuunnella
- koko etsintästrategiamme on väärä
- ihmiskunta ei ole kuunnellut vielä tarpeeksi kauan
- kaikki kuuntelevat, kukaan ei lähetä?
- he pelkäävät kommunikoinnin paljastavan heidät ihmiskunnan lisäksi huomattavasti vaarallisemmille roduille
- heitä on Linnunrata täynnä, mutta maailmankaikkeus on huomattavasti oudompi paikka kuin osaamme kuvitella - järkemme ei kertakaikkiaan riitä tähän...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös