kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Siinä on helvetin monta maalia ja paljon isoja tunteita mahtunut omankin elämän varrelle. Maaleja on takoneet yhden pelin ihmeet ja elävät legendat tuurilla ja taidolla.

Näistä hetkistä aina muistaa miten legendaarinen seura meillä on. Ja nyt kuljetaan taas kohti niitä sijoja, missä tällä historialla varustetun joukkueen tulee olla!

Kiitos, Ilves!
 
7.2.2017 Uusi Ilves

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukahan sen ekan maalin teki ja milloin? Varmaan kauan ennen Lasse Oksasta.. ,)
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
@ahal Reino Lahtinen kihautti ensimmäisen Näsijärven jäällä TaPaa vastaan keväällä 1931. Taisi muuten olla uran ainoa maali... sekä laiha lohtu, kun Ilves tuon pelin hävisi 1-2.

EDIT: erittäin hidas.
 
Uusi Ilves on meidän kaikkien asia!
(1)
  • Tykkää
Reactions: ahal

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
@ahal Reino Lahtinen kihautti ensimmäisen Näsijärven jäällä TaPaa vastaan keväällä 1931. Taisi muuten olla uran ainoa maali... sekä laiha lohtu, kun Ilves tuon pelin hävisi 1-2.

EDIT: erittäin hidas.
Postasin saman, mutta tuohan ei ollut pääsarjassa 1. maali? Vai oliko se heti ns. pääsarjaa?
 
- Premium grain -

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Eikö tuo ollut kevättalvella 1932? Seura kun perustettiin huhtikuussa 1931, niin ei siinä ehditty enää jääkiekkoa pelata sillä kaudella.

Suomen mestaruudesta pelattiin silloin vielä cup-muodossa, joten on ihan hyvä kysymys, onko tuo osuma laskettu noihin 10 000:een "runkosarjamaaliin".
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jotenkin taas ilolla seurailee tota pelaamista eikä oikein tule edes kirjoitettua tänne mitään. Karikot on ohitettu ja homma rullaa kovalla vauhdilla. Tasaisen hyvin suorittaa koko joukkue ja peli-ilo paistaa pitkälle. Me ollaan kovia keväällä!
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marraskuussa alkaa syksyn mestarit vajota. Ilves ei toivottavasti ole samassa junassa tänä vuonna.
(2pts jo enemmän kuin viime vuonna)
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tällä hetkellä olisi paljonkin positiivista kerrottavaksi, mutta itseäni lämmittää erityisen paljon yksi asia: Ylivoimapeli ja 30.26%! Niin kauan kuin minä muistan niin meidän ylivoimapeli on ollut enemmän tai vähemmän pettymys. Kyllä on ottanut pattiin ja paljon joka kausi se, että vaikka joukkueessa olisi ihan kelvollisesti kiekollista taitoa ollutkin niin sarjan kärkipään ylivoimapeliä ei vaan millään olla saatu rakennettua. Milloinkahan meillä on viimeksi ollut sarjan paras ylivoimapeli? Tarvitseekohan mennä aina 1980-luvulle saakka?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Milloinkahan meillä on viimeksi ollut sarjan paras ylivoimapeli? Tarvitseekohan mennä aina 1980-luvulle saakka?
Tästä oli Turussa vähän puhetta itse veikkailin jotain Summanen/Jalo aikakautta, mutta tulin valistetuksi, että viimeksi tehokas ylivoima Ilveksellä oli Kariya - Stefan - Hyvönen - Murphy - Jääskeläinen. Toki silloin vaan yhdellä YV viisikolla, nythän YV toimii molemmilla kokoonpanoilla malliikaasti
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikö myös Sandell-Polak -duo ollut ihan Liigan tehokkaimpia ylivoimalla? Silloinkin se oli nimenomaan kaksikko, nyt toimii molemmat koostumukset. Yksittäisenä asiana nostettakoon esiin Niko Peltolan viivapelaaminen, yllättävän hyvin pelaa, jakelee hyviä syöttöjä ja toimittaa kiekkoa korkealla prosentilla maalille. Veto ei tarkka ole, mutta muuten toiminut hienosti. Tekee myös kovia nostoja jalalla.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meillä on nyt joukkeessa taitoa taitoa enemmän kuin koskaan tällä vuosituhannella (tulee ihan mieleen 80-luku). Tämä on ehdoton edellytys hyvälle ylivoimapelille. Nautitaan.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves pelaa modernia ylivoimaa. Pelaajien paikat vaihtuvat aktiivisesti ja kiekko liikkuu, uhkaa tulee joka puolelta. Kun siihen lisää jokaisen pelaajan taidon tehdä maali, niin on tuota tällä hetkellä aika vaikea puolustaa.
 
Saatana.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jpo

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvin menee!

Aikani kuluksi kirjoittelen vähän huomioita.

Myrrän aikana on siis kulkenut, mutta Ilveksen otteluohjelma on kiistatta ollut erittäin suosiollinen. Paikallispelejä on ollut yksi ja parhaista joukkueista Kärpät ja Hifk on kohtaamatta. Lukolle hävittiin "rankuilla" ja Jyp:lle varsinaisella.

Ilves on nyt vähintään osoittanut olevansa hyvä joukkue, joka pystyy rutiininomaisesti kaatamaan itseään huonommat joukkueet. Tasoa mitataan paremmin sitten, kun otteluohjelma kovenee, joten vielä pitäisin jalat maassa, vaikka erittäin hyvältä näyttääkin.

Sarjasijoitukseen tuijottaminen tässä vaiheessa kautta on hieman huvittavaa, kun n. 1/3 pelattu ja siellä on monta joukkuetta muutaman pisteen sisällä. Tilanteesta kertoo se, että yhden Sport-pelin voittamalla nousi seiska-kasisijalta neljänneksi. Sijoitus voi kohta taas olla vaikka seitsemäs, vaikka joukkue pelaisi edelleen hyvin. Taulukkoa on kiva katsella, mutta sitä olisi myös hyvä osata tulkita, ettei fiilis ihan vain sijoituksen mukaan heittele.

Bonushuomio: Herra nimeltään Matias Maccelli... Hyviä nuoria pelaajiahan riittää, mutta Maccelli on jotain muuta vielä. Luistelu on huippuluokkaa ja rohkeutta/itseluottamusta löytyy, mutta ennen muuta ihmetyttää kaverin käsittämätön peliäly. Kyseessä ei ole mikään tavallinen lahjakkuus, vaan todella harvinainen, kentällä lähes jatkuvasti erottuva poikkeuksellinen superlupaus.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Aika samansuuntaiset ajatukset tuosta Ilveksen pelaamisesta. Valmentajan vaihdoksen jälkeen melkein kaikki pelit nähtynä, ja suurin syy tuohon huikeaan pistepottiinhan on hyvän flown tuottama onni, mikä on tehnyt erikoistilanteistakin poskettoman tehokkaita . Onhan peli parantunut, eiä tuolla ole oikeastaan ollenkaan ansaitsemattomia voittoja, mutta siellä on paljon noita 50/50 pelejä, jossa Ilves on ollut tehokkaampi, johtuen tietysti laadukkaista yksilöistä. Pelillisestihän Ilves ei ole esittänyt mitään erityistä ja kohdatut vastustajat ovat olleet sarjataulukon peräpäästä. Tosin nimenomaan juuri Lukko ja Tappara peleissä Ilves oli parhaimmillaan.

Katsellaan vielä hetki ennen kuin aletaan nostamaan Ilvestä lopullisesti taisteluun kolmannesta sijasta. Myrrän aikana ei ole vielä kertaakaan hävitty kahta putkeen, sekin varmasti tapahtuu. Eiline Sport voitto oli iso helpotus Kolppaselle, joka osoitti olevansa edelleen liigatason maalivahti

Ilveksellä on vielä monta pelaajaa joilta voi realistisesti odottaa tason nostoa. Taistellakseen realistisesti mitalleista tuo joukkue tarvitsisi silti mielestäni kolmea vahvistusta.

1. Kiekollinen rightin pakki - Tässä on ihan turha lähteä kaupoille, uskotaan jomman kumman Laaksosen, tai Thomsonin onnistumiseen

2. Yksi laadukas ratkaisukykyinen laituri kärkikenttiin. Tämä on hieman hankalampi, sllä peluuttamalla Ikosta Ilves laittaa kokoajan rahaa pankkiin ensi vuotta ajatellen, mutta tällä hetkellä taso ei kyllä tule kovissa peleissä riittämään. Silti en tähänkään vahvistusta hankkisi.

3. Kolmosen sentteri. Tässä voidaan puolestani katsella Saarelaa tuonne nuorten kisoihin asti. Eilen näytti jo paremmalta. Silti playoffeja varten tähän tarvttaisiin joku kokenut ja laadukas aloittamiseen kykenevä puollustava sentteri. Lepaus ja Antonen ovat osoittaneet, että voivat parhaimmillaan ratkoa pelejä, mutta tuo kyllä kaipaisi laadukkaampaa selkänojaa. Sen voisi yrittää napata noista tyhjennysmyynneistä, niminä esim. Wirtanen ja Asplund. Haaveena tietenkin Sandell. Jos Saarela syttyykin koviin liekkeihin, voisi tuo koodinimi kolmosen sentteri vääntää aivan hyvin nelosessa, tehden siitä yhden liigan laadukkaimmista jarruista ja näin tiputtaa Jasse Ikosen rotaatioon.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Kannattaa muistaa, että runkosarjaa on jäljellä 41/60 ottelua. Suurella varmuudella Ilveskin hankkii pelaajia vielä sen mukaan mihin nähdään tarvetta.

Myös pelaajien kohdalla tapahtunee voimasuhdemuutoksia. Lepaus/Antonen saavat kohtuullisen vähän vastuuta ja se näkyy sarakkeissakin. Nuori Saarela on ollut kohtuullinen, mutta omissa papereissani kolmossentterin kohdalla on tällä hetkellä suurin tarve, mutta ei kiirettä.

Laatupelaajiahan mahtuu joukkueeseen aina. Kärpilläkin runsaudenpulaa, mutta ei aiheuta mutinaa ainakaan ulospäin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika erikoinen tilanne sikäli, että juuri nyt ei ole selkeää tarvetta millekään paikalle. Toki tuossa muut joukkueet vahvistavat rivejään pikkuhiljaa ja varmasti Ilveskin jonkun hankinnan tekee. Loukkaantumiset näyttää mihin se tarve sitten lopulta tulee. Mielellään tehdään samanlaisia hakuja kuin Peltola oli viime vuonna, sellainen josta olisi hyötyä myös ensi kauden jengiin.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Vähän tullut kausikortista huolimatta käytyä hallissa, mutta tuota Maccelin peliälyä / -silmää olen itsekin ihastellut. Tuntuu, että kaveri on aina siellä paikassa missä pitääkin olla. Useita tilanteita missä näkee jo kaukaa mihin hän ennakoi kiekon kohta tulevan ja on sitten oikealla kohtaa. Aivan huikea jätkä.

Uusin kova juttu oli tuo Kolppasen nolla. Varmasti henkisesti tärkeä ja hyvään paikkaan. Kauteen tarvii kaksi maalivahtia. Varsinkin kun toinen on nuorten kisojen takia useamman pelin sivussa. Joukkueen yhtenäisyys on kovempaa kuin vuosiin ja tuntuu koko ajan vahvistuvan. Näyttää kyllä hyvältä, kun ykkösketjukin alkaa olemaan taas lennossa Rautsia myöten.
 
"Tanskalaisen pelaajan pusku suuntautuu suoraan Ruotsin maalia kohden, mennen kuitenkin selvästi ohitse." -Hannu- Pekka Hänninen-

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maccellin peliälystä tulee ajoittain mieleen Sebastian Aho. Pidän erittäin todennäköisenä, että Matias allekirjoittaa tämän kauden jälkeen tulokassopparin Coyotesiin. Sormet ristissä kuitenkin toivon, että tekee ruotsalaiset ja palaa vielä yhdeksi kaudeksi Ilvekseen dominoimaan.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy