Myönteistä Ilveksestä

  • 404 778
  • 1 060

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Hyvin menee!

Aikani kuluksi kirjoittelen vähän huomioita.

Myrrän aikana on siis kulkenut, mutta Ilveksen otteluohjelma on kiistatta ollut erittäin suosiollinen. Paikallispelejä on ollut yksi ja parhaista joukkueista Kärpät ja Hifk on kohtaamatta. Lukolle hävittiin "rankuilla" ja Jyp:lle varsinaisella.

Ilves on nyt vähintään osoittanut olevansa hyvä joukkue, joka pystyy rutiininomaisesti kaatamaan itseään huonommat joukkueet. Tasoa mitataan paremmin sitten, kun otteluohjelma kovenee, joten vielä pitäisin jalat maassa, vaikka erittäin hyvältä näyttääkin.

Sarjasijoitukseen tuijottaminen tässä vaiheessa kautta on hieman huvittavaa, kun n. 1/3 pelattu ja siellä on monta joukkuetta muutaman pisteen sisällä. Tilanteesta kertoo se, että yhden Sport-pelin voittamalla nousi seiska-kasisijalta neljänneksi. Sijoitus voi kohta taas olla vaikka seitsemäs, vaikka joukkue pelaisi edelleen hyvin. Taulukkoa on kiva katsella, mutta sitä olisi myös hyvä osata tulkita, ettei fiilis ihan vain sijoituksen mukaan heittele.

Bonushuomio: Herra nimeltään Matias Maccelli... Hyviä nuoria pelaajiahan riittää, mutta Maccelli on jotain muuta vielä. Luistelu on huippuluokkaa ja rohkeutta/itseluottamusta löytyy, mutta ennen muuta ihmetyttää kaverin käsittämätön peliäly. Kyseessä ei ole mikään tavallinen lahjakkuus, vaan todella harvinainen, kentällä lähes jatkuvasti erottuva poikkeuksellinen superlupaus.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Aika samansuuntaiset ajatukset tuosta Ilveksen pelaamisesta. Valmentajan vaihdoksen jälkeen melkein kaikki pelit nähtynä, ja suurin syy tuohon huikeaan pistepottiinhan on hyvän flown tuottama onni, mikä on tehnyt erikoistilanteistakin poskettoman tehokkaita . Onhan peli parantunut, eiä tuolla ole oikeastaan ollenkaan ansaitsemattomia voittoja, mutta siellä on paljon noita 50/50 pelejä, jossa Ilves on ollut tehokkaampi, johtuen tietysti laadukkaista yksilöistä. Pelillisestihän Ilves ei ole esittänyt mitään erityistä ja kohdatut vastustajat ovat olleet sarjataulukon peräpäästä. Tosin nimenomaan juuri Lukko ja Tappara peleissä Ilves oli parhaimmillaan.

Katsellaan vielä hetki ennen kuin aletaan nostamaan Ilvestä lopullisesti taisteluun kolmannesta sijasta. Myrrän aikana ei ole vielä kertaakaan hävitty kahta putkeen, sekin varmasti tapahtuu. Eiline Sport voitto oli iso helpotus Kolppaselle, joka osoitti olevansa edelleen liigatason maalivahti

Ilveksellä on vielä monta pelaajaa joilta voi realistisesti odottaa tason nostoa. Taistellakseen realistisesti mitalleista tuo joukkue tarvitsisi silti mielestäni kolmea vahvistusta.

1. Kiekollinen rightin pakki - Tässä on ihan turha lähteä kaupoille, uskotaan jomman kumman Laaksosen, tai Thomsonin onnistumiseen

2. Yksi laadukas ratkaisukykyinen laituri kärkikenttiin. Tämä on hieman hankalampi, sllä peluuttamalla Ikosta Ilves laittaa kokoajan rahaa pankkiin ensi vuotta ajatellen, mutta tällä hetkellä taso ei kyllä tule kovissa peleissä riittämään. Silti en tähänkään vahvistusta hankkisi.

3. Kolmosen sentteri. Tässä voidaan puolestani katsella Saarelaa tuonne nuorten kisoihin asti. Eilen näytti jo paremmalta. Silti playoffeja varten tähän tarvttaisiin joku kokenut ja laadukas aloittamiseen kykenevä puollustava sentteri. Lepaus ja Antonen ovat osoittaneet, että voivat parhaimmillaan ratkoa pelejä, mutta tuo kyllä kaipaisi laadukkaampaa selkänojaa. Sen voisi yrittää napata noista tyhjennysmyynneistä, niminä esim. Wirtanen ja Asplund. Haaveena tietenkin Sandell. Jos Saarela syttyykin koviin liekkeihin, voisi tuo koodinimi kolmosen sentteri vääntää aivan hyvin nelosessa, tehden siitä yhden liigan laadukkaimmista jarruista ja näin tiputtaa Jasse Ikosen rotaatioon.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kannattaa muistaa, että runkosarjaa on jäljellä 41/60 ottelua. Suurella varmuudella Ilveskin hankkii pelaajia vielä sen mukaan mihin nähdään tarvetta.

Myös pelaajien kohdalla tapahtunee voimasuhdemuutoksia. Lepaus/Antonen saavat kohtuullisen vähän vastuuta ja se näkyy sarakkeissakin. Nuori Saarela on ollut kohtuullinen, mutta omissa papereissani kolmossentterin kohdalla on tällä hetkellä suurin tarve, mutta ei kiirettä.

Laatupelaajiahan mahtuu joukkueeseen aina. Kärpilläkin runsaudenpulaa, mutta ei aiheuta mutinaa ainakaan ulospäin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika erikoinen tilanne sikäli, että juuri nyt ei ole selkeää tarvetta millekään paikalle. Toki tuossa muut joukkueet vahvistavat rivejään pikkuhiljaa ja varmasti Ilveskin jonkun hankinnan tekee. Loukkaantumiset näyttää mihin se tarve sitten lopulta tulee. Mielellään tehdään samanlaisia hakuja kuin Peltola oli viime vuonna, sellainen josta olisi hyötyä myös ensi kauden jengiin.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Vähän tullut kausikortista huolimatta käytyä hallissa, mutta tuota Maccelin peliälyä / -silmää olen itsekin ihastellut. Tuntuu, että kaveri on aina siellä paikassa missä pitääkin olla. Useita tilanteita missä näkee jo kaukaa mihin hän ennakoi kiekon kohta tulevan ja on sitten oikealla kohtaa. Aivan huikea jätkä.

Uusin kova juttu oli tuo Kolppasen nolla. Varmasti henkisesti tärkeä ja hyvään paikkaan. Kauteen tarvii kaksi maalivahtia. Varsinkin kun toinen on nuorten kisojen takia useamman pelin sivussa. Joukkueen yhtenäisyys on kovempaa kuin vuosiin ja tuntuu koko ajan vahvistuvan. Näyttää kyllä hyvältä, kun ykkösketjukin alkaa olemaan taas lennossa Rautsia myöten.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maccellin peliälystä tulee ajoittain mieleen Sebastian Aho. Pidän erittäin todennäköisenä, että Matias allekirjoittaa tämän kauden jälkeen tulokassopparin Coyotesiin. Sormet ristissä kuitenkin toivon, että tekee ruotsalaiset ja palaa vielä yhdeksi kaudeksi Ilvekseen dominoimaan.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Ehkä pieni asia, mutta pakko oli johonkin hyvää oloaan purkaa, kun saa vuosikausien alhon jälkeen hymyn huulille ja ylpeydentunteen rintaan lukiessaan Jatkoajankin kierrosennakkoa ja samassa kappaleessa Ilveksen kanssa mainitaan mm. "vuosituhannen parasta", "kierroksen kärkiottelu". Toivottavasti tätä jatkumoa saadaan ihastella vielä pitkään. Vähintäänkin nyt huhtikuun loppupuolelle ja mieluusti tulevina kausinakin.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Tulipa laskettua tällainen, kun toisaalla kyseltiin. Laitetaan tännekin.

(En tiedä, olisiko vastaava tilasto löytynyt jostain valmiina).

Laukaukset - maalit - teho

Ilves 747 - 75 - 10,0%
Tappara 758 - 75 - 9,9%
JYP 833 - 82 - 9,3%
Kärpät 825 - 73 - 8,8%
Saipa 729 - 64 - 8,8%
HPK 725 - 62 - 8,6%
Lukko 793 - 66 - 8,3%
Jukurit 693 - 57 - 8,2%
HIFK 820 - 64 - 7,8%
TPS 717 - 49 - 6,9%
Kalpa 718 - 49 - 6,8%
KooKoo 883 - 58 - 6,6%
Pelicans 813 - 52 - 6,4%
Sport 773 - 45 - 5,8%
Ässät 804 - 43 - 5,4%
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ollaan marraskuussa voitettu pääosa peleistä, vaikka tekeminen on ollut kaukana raikkaasta. Huonolla pelillä voittaminen on kaukans Ilvesläisestä.

Lisäksi Dostal ja YV liigan parasta.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marraskuu on saatu meidän osalta pulkkaan. Saldona yhdeksään peliin on komea 22/27.

Edellisten neljän kauden lukemat yhteensä: 33 peliä 25/99.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Helppo marraskuu. Tämä Myrrän aika on mukavaa aikaa. Vaikkei peli ole kummoista ollut viime viikkoina, niin pisteitä tulee kokoajan. Lisää pökköä pesään, yksi laatuhyökkääjä sisään ja kohti mitaleita.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Peli on ollut tauon jälkeen suhteellisen kehnoa, mutta pistepotti kertynyt hienosti.

Näinä pimeinä marraskuun päivinä ollaan pitkästä aikaa saatu kerrytettyä hyvin pisteitä kevättä varten.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Meillä pelaa liigan paras maalivahti. Viimeksi tällainen tilanne oli, kun Anders Lindqvist pelasi sarjajumbossa alle 2 maalin keskiarvolla.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Pari peliä veti vihkoon, mm Lappeenranta peli jossa taidettiin hävitä 7-2. Ei kauaa mennyt kun oli muuri
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Koska viimeksi ollut oikeasti se tilanne, että Ilves saattaa ihan hyvin olla Tapparan edellä kun runkosarja päättyy? Ja molemmat saattaa silti hyvinkin olla neljän parhaan joukossa. Tämä jos mikä on myönteistä Ilveksen ja myös Tampereen kiekon kannalta. Kyllä Pirkanmaalle mahtuu hyvin kaksi menestyvää joukkuetta myös 2020-luvulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös