Muiden maiden maajoukkueet

 • 125 277
 • 339

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnausta ei tosiaan tämän vuoden syyskuussa pelattu kun se peruttiin koronan takia.

Se olisi tarkoitus pelata ensi vuonna toivon mukaan.

Mukana olisivat olleet Portugali, Irlanti, Andorra, Marokko ja viimein myös IIHF:n jäsenyytensä vahvistanut Tunisiakin.

Nämä maat ovat alustavasti ilmoittautuneet mukaan myös ensi vuodelle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen käynnistyneen Jääkiekon LATAM Cupin ottelutulokset avauspäivältä tulevat tähän alle ja kun tietenkin osaan peleihin ei tule kommentointia tuloksista niiden tullessa kerrotuksi jo eilen joskin aina Jamaikan ollessa kyseessä painotan sen olleen näytösottelu myös jo kerrottujen ottelujen osalta varmuudeksi:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Alkuerät

14.10.2021

Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico-Venezuela B 0-5

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Meksiko C 2-2

Chile-Puerto Rico B 5-1

Kolumbia B-Brasilia 3-7 (Tämä menikin väärin päin eiliseltä joten korjaan tämän heti tämän viestin jälkeen siihenkin kun pikemminkin sentään Kolumbian B-maajoukkueen peli enemminkin sitten suli kuin lumipallo Bogotan auringossa.)

Libanon-Venezuela 7-2

Kolumbia-Jamaika 0-12 (Tämä olikin tyrmäävä näytösottelu.)

Puerto Rico-Meksiko B 4-5 Jatkoajalla (Jatkoaika tarvittiin ottelun ratkaisuun. Tässä ottelussa ei pitänyt olla haastetta Meksikon B-maajoukkueelle, mutta se meni sitten jännitysnäytelmäksi totisesti.)

Libanon B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico 5-1 (Ikäpolvikysymyksen huomioiden voitto meni kokeneemmalle ja fyysisemmälle Libanonin B-maajoukkueelle. Taidossa tosin normioloissa ilman koronaa voitto menisi tai olisi pitänyt mennä meksikolaisjunnuille, mutta kyllä suhteellisen hukassa tuntuivat olevan syötönkatkot ja avaukset keskialueelle. Myös pinnakin paloi junnuilla hieman turhan usein. Ihme kun ei olleet suuremmat tappioluvut heille.)

Libanon-Kolumbia 9-4 (Tässä pelattiin sitten käytännön turnausvoitosta jo etukäteen kun Jamaika ei mestaruutta puolusta virallisesti. Tosin Kolumbia mankeloitiin Jamaikan toimesta pahoin joten selviäminen oli ja pysyi vaikeana läpi pelin. Kolumbialla oli turhan usein myös estelyjä ja kampituksia mikä vain helpotti Libanonin urakkaa turnauksessa tämän pelin nimissä. Tosin Jamaika-otteluun nähden nyt tuli edes maaleja. Ei kyllä erityisen hyvää mainosta Kolumbian lähitulevaisuuteen jääkiekossa lupaa kun myös isonkin rahan harjoittelumatkat aina nk. Itänaapuriimme asti huomioi.)

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 1-9 (Tämä ottelu oli myös näytönpaikka etenkin Keski-Amerikan jääkiekon lähitulevaisuuden suhteen. Tosin hävittävää yhteisjoukkueelle ei ollut niin paljon kuin mitä esimerkiksi korona-aikana uuden jäähallinkin saaneella Brasilialla oli. Siihen nähden suoritus oli kelvollinen, mutta ehkä vähän pienemmän tappioluvut olisivat kyllä saaneet nk. Yhteismaajoukkueelta olla kun Brasilian taantuman jääkiekossa huomioi. Brasilialle tämä tietysti on balsamia haavoille yleisesti arvioiden.)

Meksiko C-Venezuela B 2-3 (Tämän suhteen etulyöntiasema oli Meksikon periaatteessa liiga-veteraanien riveistä kootulla joukkueella, mutta voiton suhteen ennustaminen oli kinkkistäkin. Toki mikäli se ei olisi säästellyt niin menojaan se olisi mennyt, mutta liikajäähyin tai yleisperseilyin pystyi kyllä käymään silti kylmät ja tulla mehevä yllätys Venezuelan B-maajoukkueellekin. Se yllätys sitten tulikin Venezuelan B-maajoukkueelle kun hieman turhan leväperäistä oli tosiaan liiga-veteraanien vartiointi omassa päädyssä, kulmista aloituksista ja keskialueella.)

Puerto Rico-Argentiina 5-3 (Tässä kohtasivat Puerto Ricon elehtivä jään eleganssi ja viime vuosien periargentiinalainen jäyhyys siinä mitä kiekon hallintaan tuli. Argentiinalla tosiaan oli koronasyistä johtuen melkoisia riitoja liittonsa kanssa joukkueiden lähettämisistä ja lopulta vain pelkkä A-maajoukkue tuli turnaukseen. Argentiina oli siten lievässä takamatka-asemassa läpi ottelun, mutta tasapeli tai voitto mahdollisesti lievällä tappiolla oli hyvinkin mahdollinen. Lopuksi tuli tappio kun eivät vain argentiinalaisten laukaukset menneet maaliin sitten millään tai viimeistely ontui. Kiekonhallinta oli kyllä parempaa kuin Puerto Ricolla, mutta tasaaminen keskittymisen ohella tökki törkeästi. Jatkossa pitää olla parempi suhdannetaso. Toki koronalla lienee syynsä ongelmiin. Jossain määrin oli kuitenkin illan tasaisin ottelu parhaimmillaan ennen ihan lopun Puerto Ricon ohikiitoa voittoon.)

Meksiko B-Jamaika 0-8 (Ikävä kyllä tämä turnauksen lähtökohtaisesti kovin peli Meksikon A-maajoukkueen vetäydyttyä oli nyt muutenkin vain näytösottelu. Tässä ottelussa kohtasi Jamaikan tämän hetken sädehtivä noste jääkiekkoon ja jääkiekollisesti nöyryytetyn, taantuvan Meksikon paras muu maajoukkue. Tämä tuli olemaan tyrmäävänkin erikoista seurata. Voitolla Jamaikan jääkiekkomaine ottaa jälleen uuden sulan hattuunsa! Sen verran järkyttävä pyyhkäisy periaatteessa Meksikon B-maajoukkueellekin oli, että nyt herää kysymys ihan jo Meksikon A-maajoukkueenkin kestokyvystä tietyin ehdoin! Itse odotin ennen ottelua hyvin tasaista vääntöä tai voittoa Meksikon B-maajoukkueelle maalein 6-3. Huonoimmillaankin Meksikon B-maajoukkueen hävitessäkin odotin edes joitakin kappaleita maaleja tehtävän. Jamaikan tulevaisuuden osalta näillä otteilla menon jatkuessa taitaa Jääkiekon LATAM Cup olla sille jo liian alemman tason turnaus pelattavaksi ainakin A-maajoukkueelleen. Tietenkin se tärkein kysymys eli tämän ottelun muuttuminen vain näytösotteluksi ja Meksikon selkeän A-maajoukkueen kohtaamattomuus vie kyllä pisteitä Jamaikalta. Myös välillä yleinenkin asenne joukkueelle on pilvilinnoissa, mutta olihan parin vuoden takainen LATAM Cupin mestaruuskin iso asia Jamaikan lehdistössä aina TV:tä myöten ja kaikki ainekset hyvään jääkiekkotulevaisuuteen ovat olemassa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon LATAM Cupin suhteen pelataan tänään vielä seuraavat ottelut ja ennakkomietteitäkin kerrotaan kun yksi ottelu eli Libanon B-Kolumbia B on jo pelattu sen päättyessä Libanonin B-maajoukkueen voittoon maalein 6-1 ja kun turnauksessa ikävä kyllä vain näytösotteluja pelaava Jamaika on voittanut päivän toisessa ottelussa kaiken laskien Puerto Ricon maalein 10-2:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Alkuerät

15.10.2021

Libanon B-Kolumbia B 6-1 (Tässä ottelussa ei voittajaa ihan alun jälkeen tarvinnut miettiä. Sen verran lähtökohtaisen selvä se oli.)

Jamaika-Puerto Rico 10-2 (Tämä ottelu oli vain näytösottelu. Jamaika tosiaan pyyhälsi kuin trooppinen myrsky Puerto Ricon puolustuksen kumoon hyvinkin nopeasti ja ihan alkuminuuttien jälkeen oli ottelun loppupuoli lähinnä taputtelua Jamaikan jään hallinnalle. Tosin viimeinkin Puerto Rico kykeni tekemään maalin ja kaikkiaan kaksikin sitä vastaan mihin eivät Jamaikan aiemmat vastustajat edes Meksikon B-maajoukkueen maineenkin huomioiden kyenneet!)

Venezuela-Kolumbia (Kolumbialla on tähän otteluun etulyöntiasema, mutta Venezuelalla on tosin sitkeyttä ja se voi yllättääkin. Etenkin kun Kolumbia on nuijittu periaatteessa kahdestikin maanrakoon.)

Argentiina-Meksiko B (Meksikon B-maajoukkueelta lienee Jamaika-tappion nöyryytyksen jälkeen huumori loppunut ja ilman jotain todella suurta ihmettä argentiinalaisista lienee odotettavissa jääkiekollista pihvilihaa tai chili con carnea tortilloin höystettynä meksikolaisille.)

Jamaika-Libanon (Tämä ottelu on ikävä kyllä vain näytösottelu. Jamaikalle on vaikeaa nähdä pysäyttäjää, mutta pystyisiköhän kansainvälinen erikoisvieras Libanon siihen? Todennäköisesti ei välttämättä kun ei edes Meksikon B-maajoukkuekaan siihen kyennyt! Tosin Libanon on mainettaan usein parempi ja myös harjoitellut tai pelannut muissa turnauksissa korona-aikaankin enemmän kuin mitä ainakin osin Meksikonkaan alemmat maajoukkueet. Ikävä kyllä niin myös Jamaikakin on tehnyt. Mikäli tästäkin ottelusta Jamaika ottaa käytännön voiton niin itse kyllä tämän Karibian saarivaltion kiekkoliiton edustajana laittaisin kyllä MM-ohjelman hakemuksen vetämään ensi vuodelle/parin vuoden sisään ja sassiin!)

Puerto Rico B-Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue (Tämä ottelu on kyllä Puerto Ricon B-maajoukkueelle selviö ennakoissa. Etenkin mikäli tuoreemmalta vastustajalta vain puhti sitten on loppuakseen.)

Brasilia-Chile (Tässä ottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, että miten Brasilia kykenee säilyttämään sittenkin lopulta ihan hyvin alkaneen turnauksensa. Brasilian uudesta jäähallista harjoituksineen on ollut apua ja vielä enemmän olisi ollut ilman koronaa. Chilellä tosin on pippurisen terhakka pakkitason peli kyllä parempaa kuin Brasilialla joten toivon mukaan tästä tulisi hyvä otteluilta seurantaan.)

Venezuela B-Puerto Rico B (Tälle ottelulle lienee luvassa melko kinkkistä vääntöä, mutta Venezuelan B-maajoukkueen tarmokas puolustus ei taitane riittää tässä pelissä voittoon asti sitten millään. Tasapelikin lienee jo kuin pieni mestaruus kovia kärsineelle maalle yleensäkin.)

Kolumbia B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico (Jälleen hieman ikäluokan tai fyysisyyden kysymys siinä, että kumpi mahtaa voittaa. Toisaalta Kolumbian B-maajoukkueen viimeistely on välillä aika harjaantumatonta, mutta on sitten meksikolaisten junnuilla ainakin mahdollisuudet tasoittavaan!)

Chile-Libanon B (Tässäkin voi olla parhaimmillaan illan sähikäistä luvassa, mutta mikäli Chilen säpinät ja hehku jää Brasilia-otteluun niin siinä tapauksessa Libanonin B-maajoukkue menee menojaan jäällä voittoon ennen kuin kissaa ennättää sanoa!)
 

Pardus

Jäsen
Forssassa parikymmentä vuotta sitten säväyttäneen Andrei Makrovin kunniakas ura Viron maajoukkuepaidassa saa päätöksensä 11.-13. marraskuuta, kun Viro kohtaa Tondiraban jäähallissa harjoitusturnauksessa Puolan, Liettuan ja Latvian (B-maajoukkueen?). Kenties taitavin Virosta ponnistanut pelaaja, jolta pystyi aina odottamaan näyttäviä yksilösuorituksia. Erilainen pelaajaprofiililtaan kuin maajoukkueen uusi lipunkantaja Rooba, joka toivon mukaan jatkaa Makrovin ja Lahesalun esimerkin mukaisesti vielä monta monta vuotta. Toivottavasti on inspiraation lähteenä Suomenlahden eteläpuolen kiekkoilijoille siinä missä Rooba ja muut uudemman polven tienraivaajat.

Makrov on Viron maajoukkuepaidassa eniten pisteitä ja maaleja tehnyt sekä syöttöpisteitä kerännyt pelaaja ja jos pelaa kaikki kolme ottelua niin ohittaa Lahesalun myös eniten maaotteluita pelanneena virolaisena. Jos vaan sattuu Jatkoajan toimittajia tuolloin Tallinnaan niin olisi kyllä mukava lukea haastattelu hänen urastaan ja uran alkuvaiheista Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Forssassa parikymmentä vuotta sitten säväyttäneen Andrei Makrovin kunniakas ura Viron maajoukkuepaidassa saa päätöksensä 11.-13. marraskuuta, kun Viro kohtaa Tondiraban jäähallissa harjoitusturnauksessa Puolan, Liettuan ja Latvian (B-maajoukkueen?). Kenties taitavin Virosta ponnistanut pelaaja, jolta pystyi aina odottamaan näyttäviä yksilösuorituksia. Erilainen pelaajaprofiililtaan kuin maajoukkueen uusi lipunkantaja Rooba, joka toivon mukaan jatkaa Makrovin ja Lahesalun esimerkin mukaisesti vielä monta monta vuotta. Toivottavasti on inspiraation lähteenä Suomenlahden eteläpuolen kiekkoilijoille siinä missä Rooba ja muut uudemman polven tienraivaajat.

Makrov on Viron maajoukkuepaidassa eniten pisteitä ja maaleja tehnyt sekä syöttöpisteitä kerännyt pelaaja ja jos pelaa kaikki kolme ottelua niin ohittaa Lahesalun myös eniten maaotteluita pelanneena virolaisena. Jos vaan sattuu Jatkoajan toimittajia tuolloin Tallinnaan niin olisi kyllä mukava lukea haastattelu hänen urastaan ja uran alkuvaiheista Suomessa.

Hattua päästä. Aikanaan kun Ismo Lehkonen oli Viron päävalmentajana 2010 niin hän sanoi Makrovin olevan paremmalla asenteella helposti SM-liigatason pelaaja. Makrovin maajoukkue-esityksiä on aika usein tullut nähtyä ja mies on käsittämättömän taitava kiekon kanssa. Mielialapelaaja ja taiteilija. Otti ratkaisijan roolin kun tarvittiin maalia ottelun loppuhetkillä.

Makrov teki miesten MM-debyyttinsä jo vuonna 1998 ja hänen viimeiset MM-kinkerit olivat 2019 kotikisat Tallinnassa. Oli mukana vielä 2020 olympiakarsinnoissa. Yhteensä Makrov edusti Viroa 19:ssä miesten MM-turnauksessa.

Lisäerikoisuutena mies tykkäsi käyttää kustomoituja pelipaitoja, joissa oli lyhennetyt hihat. Harvinaisempaa alasarjamaajoukkuepaitojen kohdalla.
 

Pardus

Jäsen
Viro lähtee parhaalla kokoonpanollaan viikon kuluttua pelattavaan Baltic Challenge Cupiin. Mukana siis mm. Robert Rooba ja Siim Liivik. Jussi Tupamäen apuvalmentajana debytoi Aleksander Barkov senior.
 

Pardus

Jäsen
Just tuli mullekin viestiä virolaiselta kaverilta, joka tuulettaa voittoa. Missä näkyis kokoonpanot? Oliko Latvialla ollenkaan yhtään kovimpia jätkiään mukana?

Ei sentään. Tämä oli Latvian liigan pelaajista koottu joukkue ja A-maajoukkue pelaa samaan aikaan Tanskassa. Mutta enpä kyllä muista milloin viimeksi (jos koskaan?) Viro on voittanut edes Latvian B-maajoukkuetta. Osasin kyllä odottaa tätä, kun Virolla oli tänään kentällä kautta aikain paras kokoonpanonsa, mutta ei passannut mennä jinxaamaan.

Edit. Voitto todellakin oli Viron ensimmäinen Latviasta. Girts Ankipansin ilmeet Latvian penkin takana olivat suht tuskaiset. Varmasti kyseenalainen kunnia johdattaa Latvia ensimmäiseen tappioonsa Virosta.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Siis ihan oikeastiko ne on tuomassa Kiinaa kisoihin? Jengi jolla ei varmaan oikeasti ole asiaa edes b-tasolle missään kisoissa. Naurettavintahan tuossa on se että ostoulkkareilla pitäisi päästä pelaamaan, mutta koko maa ei tunne kaksoiskansalaisuuden käsitettä.
 

Pardus

Jäsen
Siis ihan oikeastiko ne on tuomassa Kiinaa kisoihin? Jengi jolla ei varmaan oikeasti ole asiaa edes b-tasolle missään kisoissa. Naurettavintahan tuossa on se että ostoulkkareilla pitäisi päästä pelaamaan, mutta koko maa ei tunne kaksoiskansalaisuuden käsitettä.

Nämä ulkkarit ovat kuitenkin suurimmalta osin kiinalaistaustaisia ja pelanneet vaadittavan ajan Kunlunissa. Suurempi side heillä on Kiinaan kuin Valko-Venäjän ja Kazakstanin värväämillä pelaajilla. En siis näe mitään ongelmaa Kiinan osallistumisessa kotikisoihinsa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tanska ja Suomi kohtasivat 24.4.2010 Odensessa. Tarvitsisin Tanskan kokoonpanon tuosta ottelusta. Kiitos jo etukäteen.
 

Pardus

Jäsen
Kunlun pelasi tänään hyvin kiinalaispainotteisella kokoonpanolla ja otti kolmen pisteen voiton Neftehimikistä lukemin 2-1.

Hyvä esitys Kiinalta.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Sport vs Ilves
 • 4.30
 • 4.50
 • 1.66
HIFK vs JYP
 • 1.53
 • 5.60
 • 4.20
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös