Muiden maiden maajoukkueet

  • 137 619
  • 400

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnausta ei tosiaan tämän vuoden syyskuussa pelattu kun se peruttiin koronan takia.

Se olisi tarkoitus pelata ensi vuonna toivon mukaan.

Mukana olisivat olleet Portugali, Irlanti, Andorra, Marokko ja viimein myös IIHF:n jäsenyytensä vahvistanut Tunisiakin.

Nämä maat ovat alustavasti ilmoittautuneet mukaan myös ensi vuodelle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen käynnistyneen Jääkiekon LATAM Cupin ottelutulokset avauspäivältä tulevat tähän alle ja kun tietenkin osaan peleihin ei tule kommentointia tuloksista niiden tullessa kerrotuksi jo eilen joskin aina Jamaikan ollessa kyseessä painotan sen olleen näytösottelu myös jo kerrottujen ottelujen osalta varmuudeksi:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Alkuerät

14.10.2021

Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico-Venezuela B 0-5

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Meksiko C 2-2

Chile-Puerto Rico B 5-1

Kolumbia B-Brasilia 3-7 (Tämä menikin väärin päin eiliseltä joten korjaan tämän heti tämän viestin jälkeen siihenkin kun pikemminkin sentään Kolumbian B-maajoukkueen peli enemminkin sitten suli kuin lumipallo Bogotan auringossa.)

Libanon-Venezuela 7-2

Kolumbia-Jamaika 0-12 (Tämä olikin tyrmäävä näytösottelu.)

Puerto Rico-Meksiko B 4-5 Jatkoajalla (Jatkoaika tarvittiin ottelun ratkaisuun. Tässä ottelussa ei pitänyt olla haastetta Meksikon B-maajoukkueelle, mutta se meni sitten jännitysnäytelmäksi totisesti.)

Libanon B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico 5-1 (Ikäpolvikysymyksen huomioiden voitto meni kokeneemmalle ja fyysisemmälle Libanonin B-maajoukkueelle. Taidossa tosin normioloissa ilman koronaa voitto menisi tai olisi pitänyt mennä meksikolaisjunnuille, mutta kyllä suhteellisen hukassa tuntuivat olevan syötönkatkot ja avaukset keskialueelle. Myös pinnakin paloi junnuilla hieman turhan usein. Ihme kun ei olleet suuremmat tappioluvut heille.)

Libanon-Kolumbia 9-4 (Tässä pelattiin sitten käytännön turnausvoitosta jo etukäteen kun Jamaika ei mestaruutta puolusta virallisesti. Tosin Kolumbia mankeloitiin Jamaikan toimesta pahoin joten selviäminen oli ja pysyi vaikeana läpi pelin. Kolumbialla oli turhan usein myös estelyjä ja kampituksia mikä vain helpotti Libanonin urakkaa turnauksessa tämän pelin nimissä. Tosin Jamaika-otteluun nähden nyt tuli edes maaleja. Ei kyllä erityisen hyvää mainosta Kolumbian lähitulevaisuuteen jääkiekossa lupaa kun myös isonkin rahan harjoittelumatkat aina nk. Itänaapuriimme asti huomioi.)

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 1-9 (Tämä ottelu oli myös näytönpaikka etenkin Keski-Amerikan jääkiekon lähitulevaisuuden suhteen. Tosin hävittävää yhteisjoukkueelle ei ollut niin paljon kuin mitä esimerkiksi korona-aikana uuden jäähallinkin saaneella Brasilialla oli. Siihen nähden suoritus oli kelvollinen, mutta ehkä vähän pienemmän tappioluvut olisivat kyllä saaneet nk. Yhteismaajoukkueelta olla kun Brasilian taantuman jääkiekossa huomioi. Brasilialle tämä tietysti on balsamia haavoille yleisesti arvioiden.)

Meksiko C-Venezuela B 2-3 (Tämän suhteen etulyöntiasema oli Meksikon periaatteessa liiga-veteraanien riveistä kootulla joukkueella, mutta voiton suhteen ennustaminen oli kinkkistäkin. Toki mikäli se ei olisi säästellyt niin menojaan se olisi mennyt, mutta liikajäähyin tai yleisperseilyin pystyi kyllä käymään silti kylmät ja tulla mehevä yllätys Venezuelan B-maajoukkueellekin. Se yllätys sitten tulikin Venezuelan B-maajoukkueelle kun hieman turhan leväperäistä oli tosiaan liiga-veteraanien vartiointi omassa päädyssä, kulmista aloituksista ja keskialueella.)

Puerto Rico-Argentiina 5-3 (Tässä kohtasivat Puerto Ricon elehtivä jään eleganssi ja viime vuosien periargentiinalainen jäyhyys siinä mitä kiekon hallintaan tuli. Argentiinalla tosiaan oli koronasyistä johtuen melkoisia riitoja liittonsa kanssa joukkueiden lähettämisistä ja lopulta vain pelkkä A-maajoukkue tuli turnaukseen. Argentiina oli siten lievässä takamatka-asemassa läpi ottelun, mutta tasapeli tai voitto mahdollisesti lievällä tappiolla oli hyvinkin mahdollinen. Lopuksi tuli tappio kun eivät vain argentiinalaisten laukaukset menneet maaliin sitten millään tai viimeistely ontui. Kiekonhallinta oli kyllä parempaa kuin Puerto Ricolla, mutta tasaaminen keskittymisen ohella tökki törkeästi. Jatkossa pitää olla parempi suhdannetaso. Toki koronalla lienee syynsä ongelmiin. Jossain määrin oli kuitenkin illan tasaisin ottelu parhaimmillaan ennen ihan lopun Puerto Ricon ohikiitoa voittoon.)

Meksiko B-Jamaika 0-8 (Ikävä kyllä tämä turnauksen lähtökohtaisesti kovin peli Meksikon A-maajoukkueen vetäydyttyä oli nyt muutenkin vain näytösottelu. Tässä ottelussa kohtasi Jamaikan tämän hetken sädehtivä noste jääkiekkoon ja jääkiekollisesti nöyryytetyn, taantuvan Meksikon paras muu maajoukkue. Tämä tuli olemaan tyrmäävänkin erikoista seurata. Voitolla Jamaikan jääkiekkomaine ottaa jälleen uuden sulan hattuunsa! Sen verran järkyttävä pyyhkäisy periaatteessa Meksikon B-maajoukkueellekin oli, että nyt herää kysymys ihan jo Meksikon A-maajoukkueenkin kestokyvystä tietyin ehdoin! Itse odotin ennen ottelua hyvin tasaista vääntöä tai voittoa Meksikon B-maajoukkueelle maalein 6-3. Huonoimmillaankin Meksikon B-maajoukkueen hävitessäkin odotin edes joitakin kappaleita maaleja tehtävän. Jamaikan tulevaisuuden osalta näillä otteilla menon jatkuessa taitaa Jääkiekon LATAM Cup olla sille jo liian alemman tason turnaus pelattavaksi ainakin A-maajoukkueelleen. Tietenkin se tärkein kysymys eli tämän ottelun muuttuminen vain näytösotteluksi ja Meksikon selkeän A-maajoukkueen kohtaamattomuus vie kyllä pisteitä Jamaikalta. Myös välillä yleinenkin asenne joukkueelle on pilvilinnoissa, mutta olihan parin vuoden takainen LATAM Cupin mestaruuskin iso asia Jamaikan lehdistössä aina TV:tä myöten ja kaikki ainekset hyvään jääkiekkotulevaisuuteen ovat olemassa.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon LATAM Cupin suhteen pelataan tänään vielä seuraavat ottelut ja ennakkomietteitäkin kerrotaan kun yksi ottelu eli Libanon B-Kolumbia B on jo pelattu sen päättyessä Libanonin B-maajoukkueen voittoon maalein 6-1 ja kun turnauksessa ikävä kyllä vain näytösotteluja pelaava Jamaika on voittanut päivän toisessa ottelussa kaiken laskien Puerto Ricon maalein 10-2:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Alkuerät

15.10.2021

Libanon B-Kolumbia B 6-1 (Tässä ottelussa ei voittajaa ihan alun jälkeen tarvinnut miettiä. Sen verran lähtökohtaisen selvä se oli.)

Jamaika-Puerto Rico 10-2 (Tämä ottelu oli vain näytösottelu. Jamaika tosiaan pyyhälsi kuin trooppinen myrsky Puerto Ricon puolustuksen kumoon hyvinkin nopeasti ja ihan alkuminuuttien jälkeen oli ottelun loppupuoli lähinnä taputtelua Jamaikan jään hallinnalle. Tosin viimeinkin Puerto Rico kykeni tekemään maalin ja kaikkiaan kaksikin sitä vastaan mihin eivät Jamaikan aiemmat vastustajat edes Meksikon B-maajoukkueen maineenkin huomioiden kyenneet!)

Venezuela-Kolumbia (Kolumbialla on tähän otteluun etulyöntiasema, mutta Venezuelalla on tosin sitkeyttä ja se voi yllättääkin. Etenkin kun Kolumbia on nuijittu periaatteessa kahdestikin maanrakoon.)

Argentiina-Meksiko B (Meksikon B-maajoukkueelta lienee Jamaika-tappion nöyryytyksen jälkeen huumori loppunut ja ilman jotain todella suurta ihmettä argentiinalaisista lienee odotettavissa jääkiekollista pihvilihaa tai chili con carnea tortilloin höystettynä meksikolaisille.)

Jamaika-Libanon (Tämä ottelu on ikävä kyllä vain näytösottelu. Jamaikalle on vaikeaa nähdä pysäyttäjää, mutta pystyisiköhän kansainvälinen erikoisvieras Libanon siihen? Todennäköisesti ei välttämättä kun ei edes Meksikon B-maajoukkuekaan siihen kyennyt! Tosin Libanon on mainettaan usein parempi ja myös harjoitellut tai pelannut muissa turnauksissa korona-aikaankin enemmän kuin mitä ainakin osin Meksikonkaan alemmat maajoukkueet. Ikävä kyllä niin myös Jamaikakin on tehnyt. Mikäli tästäkin ottelusta Jamaika ottaa käytännön voiton niin itse kyllä tämän Karibian saarivaltion kiekkoliiton edustajana laittaisin kyllä MM-ohjelman hakemuksen vetämään ensi vuodelle/parin vuoden sisään ja sassiin!)

Puerto Rico B-Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue (Tämä ottelu on kyllä Puerto Ricon B-maajoukkueelle selviö ennakoissa. Etenkin mikäli tuoreemmalta vastustajalta vain puhti sitten on loppuakseen.)

Brasilia-Chile (Tässä ottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, että miten Brasilia kykenee säilyttämään sittenkin lopulta ihan hyvin alkaneen turnauksensa. Brasilian uudesta jäähallista harjoituksineen on ollut apua ja vielä enemmän olisi ollut ilman koronaa. Chilellä tosin on pippurisen terhakka pakkitason peli kyllä parempaa kuin Brasilialla joten toivon mukaan tästä tulisi hyvä otteluilta seurantaan.)

Venezuela B-Puerto Rico B (Tälle ottelulle lienee luvassa melko kinkkistä vääntöä, mutta Venezuelan B-maajoukkueen tarmokas puolustus ei taitane riittää tässä pelissä voittoon asti sitten millään. Tasapelikin lienee jo kuin pieni mestaruus kovia kärsineelle maalle yleensäkin.)

Kolumbia B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico (Jälleen hieman ikäluokan tai fyysisyyden kysymys siinä, että kumpi mahtaa voittaa. Toisaalta Kolumbian B-maajoukkueen viimeistely on välillä aika harjaantumatonta, mutta on sitten meksikolaisten junnuilla ainakin mahdollisuudet tasoittavaan!)

Chile-Libanon B (Tässäkin voi olla parhaimmillaan illan sähikäistä luvassa, mutta mikäli Chilen säpinät ja hehku jää Brasilia-otteluun niin siinä tapauksessa Libanonin B-maajoukkue menee menojaan jäällä voittoon ennen kuin kissaa ennättää sanoa!)
 

Pardus

Jäsen
Forssassa parikymmentä vuotta sitten säväyttäneen Andrei Makrovin kunniakas ura Viron maajoukkuepaidassa saa päätöksensä 11.-13. marraskuuta, kun Viro kohtaa Tondiraban jäähallissa harjoitusturnauksessa Puolan, Liettuan ja Latvian (B-maajoukkueen?). Kenties taitavin Virosta ponnistanut pelaaja, jolta pystyi aina odottamaan näyttäviä yksilösuorituksia. Erilainen pelaajaprofiililtaan kuin maajoukkueen uusi lipunkantaja Rooba, joka toivon mukaan jatkaa Makrovin ja Lahesalun esimerkin mukaisesti vielä monta monta vuotta. Toivottavasti on inspiraation lähteenä Suomenlahden eteläpuolen kiekkoilijoille siinä missä Rooba ja muut uudemman polven tienraivaajat.

Makrov on Viron maajoukkuepaidassa eniten pisteitä ja maaleja tehnyt sekä syöttöpisteitä kerännyt pelaaja ja jos pelaa kaikki kolme ottelua niin ohittaa Lahesalun myös eniten maaotteluita pelanneena virolaisena. Jos vaan sattuu Jatkoajan toimittajia tuolloin Tallinnaan niin olisi kyllä mukava lukea haastattelu hänen urastaan ja uran alkuvaiheista Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Forssassa parikymmentä vuotta sitten säväyttäneen Andrei Makrovin kunniakas ura Viron maajoukkuepaidassa saa päätöksensä 11.-13. marraskuuta, kun Viro kohtaa Tondiraban jäähallissa harjoitusturnauksessa Puolan, Liettuan ja Latvian (B-maajoukkueen?). Kenties taitavin Virosta ponnistanut pelaaja, jolta pystyi aina odottamaan näyttäviä yksilösuorituksia. Erilainen pelaajaprofiililtaan kuin maajoukkueen uusi lipunkantaja Rooba, joka toivon mukaan jatkaa Makrovin ja Lahesalun esimerkin mukaisesti vielä monta monta vuotta. Toivottavasti on inspiraation lähteenä Suomenlahden eteläpuolen kiekkoilijoille siinä missä Rooba ja muut uudemman polven tienraivaajat.

Makrov on Viron maajoukkuepaidassa eniten pisteitä ja maaleja tehnyt sekä syöttöpisteitä kerännyt pelaaja ja jos pelaa kaikki kolme ottelua niin ohittaa Lahesalun myös eniten maaotteluita pelanneena virolaisena. Jos vaan sattuu Jatkoajan toimittajia tuolloin Tallinnaan niin olisi kyllä mukava lukea haastattelu hänen urastaan ja uran alkuvaiheista Suomessa.

Hattua päästä. Aikanaan kun Ismo Lehkonen oli Viron päävalmentajana 2010 niin hän sanoi Makrovin olevan paremmalla asenteella helposti SM-liigatason pelaaja. Makrovin maajoukkue-esityksiä on aika usein tullut nähtyä ja mies on käsittämättömän taitava kiekon kanssa. Mielialapelaaja ja taiteilija. Otti ratkaisijan roolin kun tarvittiin maalia ottelun loppuhetkillä.

Makrov teki miesten MM-debyyttinsä jo vuonna 1998 ja hänen viimeiset MM-kinkerit olivat 2019 kotikisat Tallinnassa. Oli mukana vielä 2020 olympiakarsinnoissa. Yhteensä Makrov edusti Viroa 19:ssä miesten MM-turnauksessa.

Lisäerikoisuutena mies tykkäsi käyttää kustomoituja pelipaitoja, joissa oli lyhennetyt hihat. Harvinaisempaa alasarjamaajoukkuepaitojen kohdalla.
 

Pardus

Jäsen
Viro lähtee parhaalla kokoonpanollaan viikon kuluttua pelattavaan Baltic Challenge Cupiin. Mukana siis mm. Robert Rooba ja Siim Liivik. Jussi Tupamäen apuvalmentajana debytoi Aleksander Barkov senior.
 

Pardus

Jäsen
Just tuli mullekin viestiä virolaiselta kaverilta, joka tuulettaa voittoa. Missä näkyis kokoonpanot? Oliko Latvialla ollenkaan yhtään kovimpia jätkiään mukana?

Ei sentään. Tämä oli Latvian liigan pelaajista koottu joukkue ja A-maajoukkue pelaa samaan aikaan Tanskassa. Mutta enpä kyllä muista milloin viimeksi (jos koskaan?) Viro on voittanut edes Latvian B-maajoukkuetta. Osasin kyllä odottaa tätä, kun Virolla oli tänään kentällä kautta aikain paras kokoonpanonsa, mutta ei passannut mennä jinxaamaan.

Edit. Voitto todellakin oli Viron ensimmäinen Latviasta. Girts Ankipansin ilmeet Latvian penkin takana olivat suht tuskaiset. Varmasti kyseenalainen kunnia johdattaa Latvia ensimmäiseen tappioonsa Virosta.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Siis ihan oikeastiko ne on tuomassa Kiinaa kisoihin? Jengi jolla ei varmaan oikeasti ole asiaa edes b-tasolle missään kisoissa. Naurettavintahan tuossa on se että ostoulkkareilla pitäisi päästä pelaamaan, mutta koko maa ei tunne kaksoiskansalaisuuden käsitettä.
 

Pardus

Jäsen
Siis ihan oikeastiko ne on tuomassa Kiinaa kisoihin? Jengi jolla ei varmaan oikeasti ole asiaa edes b-tasolle missään kisoissa. Naurettavintahan tuossa on se että ostoulkkareilla pitäisi päästä pelaamaan, mutta koko maa ei tunne kaksoiskansalaisuuden käsitettä.

Nämä ulkkarit ovat kuitenkin suurimmalta osin kiinalaistaustaisia ja pelanneet vaadittavan ajan Kunlunissa. Suurempi side heillä on Kiinaan kuin Valko-Venäjän ja Kazakstanin värväämillä pelaajilla. En siis näe mitään ongelmaa Kiinan osallistumisessa kotikisoihinsa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tanska ja Suomi kohtasivat 24.4.2010 Odensessa. Tarvitsisin Tanskan kokoonpanon tuosta ottelusta. Kiitos jo etukäteen.
 

Pardus

Jäsen
Kunlun pelasi tänään hyvin kiinalaispainotteisella kokoonpanolla ja otti kolmen pisteen voiton Neftehimikistä lukemin 2-1.

Hyvä esitys Kiinalta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime vuonna pelatun Jääkiekon LATAM Cupin tuloksia tulee tähän viestiin ja mikäli lopputulokset eivät mahdu viestiin pistetilanteineen niin ne menevät seuraavaan viestiin.

Viime vuoden lokakuussa turnaus pelattiin, mutta itseltäni jäi valitettavasti turnauksen tarkempi kerronta viime vuonna kesken 15.10 olleen viestin jälkeen.

Pitkälti työkiireiden johdosta kun niitä kiireitä oikeammin on korona-ajan puitteissa riittänyt varsin viime aikoihin asti ennen tämän hetken tilannetta.

Hieno turnaus ja yllätyksiä täynnä turnaus oli kyllä mistä sitten kerron ehkä lisää myöhemminkin.

Ikävä kyllä tästä turnauksesta minulla ei ole kaikkien Alkuerien ottelujen tuloksia kun niiden laajuuden takia niitä kerrottiin aikanaankin kovin harvakseltaan ja tuolloin oli liikoja kiireitä niiden laittoon.

Tässä tulokset niistä otteluista jotka olivat saatavilla ja samalla mietteitäkin tulee paitsi niistä otteluista jotka ajallaan kerrottiin ja ennakoitiin joskin vain ennakoituihin tulee lisäkerrontaa lyhyemmin:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Alkuerät

14.10.2021

Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico-Venezuela B 0-5

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Meksiko C 2-2

Chile-Puerto Rico B 5-1

Kolumbia B-Brasilia 3-7

Libanon-Venezuela 7-2

Kolumbia-Jamaika 0-12 (Vain näytösottelu.)

Puerto Rico-Meksiko B 4-5

Libanon B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico 5-1

Libanon-Kolumbia 9-4

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 1-9

Meksiko C-Venezuela B 2-3

Puerto Rico-Argentiina 5-3

Meksiko B-Jamaika 0-8 (Vain näytösottelu.)

15.10.2021

Libanon B-Kolumbia B 6-1

Jamaika-Puerto Rico 10-2 (Vain näytösottelu.)

Venezuela-Kolumbia 4-3 (Tämä oli kieltämättä jälleen yllätys Alkuerät käytännön umpihuonosti pelanneelta ja hädin tuskin jatkoon selvinneeltä Kolumbialta hävitä jälleen.)

Argentiina-Meksiko B 7-5 (Tässä pelissä kieltämättä Meksikon B-maajoukkueen puolta nöyryytettiin entisestään Jamaika-nöyryytyksen jäljiltä.)

Jamaika-Libanon 5-4 (Jamaika voitti, mutta ei enää joten tuollaisten esitysten jälkeen näytti silloin raja tulevan vastaan. Tosin tiedä sitten, että haaskasiko Jamaika liikaa voimiaankin aiempiin maalikarkeloihinsa. Tämä oli myös ikävä kyllä vain näytösottelu.)

Puerto Rico B-Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue 4-2 (Tämä meni tosiaan Puerto Ricon B-maajoukkuepuolen nimiin melko selvästi joskin lopputulos oli yllättävänkin pieni sen eduksi.)

Brasilia-Chile 9-2 (Brasilialta odotti kyllä kovaa suoritusta, mutta Chilen ennakkohehkutetusta puolustuksesta tehtiin lievästi sanoen reikäjuustoa! Hieno suoritus lähiajoille kovia kärsineeltä maalta jääkiekossa ennen kun viimein nykyaikainen jäähalli tuli Sao Paoloon helpottamaan tilannetta.)

Venezuela B-Puerto Rico B 0-7 (Puerto Ricon B-maajoukkue jatkoi hyviä otteita omanlaisesti sellaisenaan ja tämä oli siten sen näytöstä.)

Kolumbia B-Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico 0-4 (Tämän sentään Meksikon A-Juniorit hoitelivat kotiinsa kunnolla. Toki vastustajan huonommalla maajoukkueella oli kokemus ja kypsyys takana, mutta toisaalta taitotasossa meksikolaisten juniorit menivät sellaisenaan menojaan.)

Chile-Libanon B 2-6 (Brasilia-ottelun tappio oli Chilelle kova pala niellä ja tätä tappiota oli vieläkin vaikeampi kyetä hyväksymään sellaisenaan.)

16.10.2021

Puerto Rico B-Meksiko C 3-0 (Tämä ottelu oli yllättävänkin nihkeä Puerto Ricon B-maajoukkueelle ja sitäkin nihkeydessään nöyryyttävämpi juttu sitten Meksikon C-maajoukkueelle.)

Kolumbia B-Venezuela B 4-4 (Tasapeliksi tämäkin ottelu sitten venyi joskin otteet olivat sellaiset, että maalipaikat olivat Venezuelan B-maajoukkuepuolen, mutta itse torjunnat etuineen pelissä Kolumbian B-maajoukkuepuolen.)

Libanon B-Brasilia 4-4 (Tasapeli oli harmin paikka ottelua melko pitkäänkin johtaneelle Brasilialle. Libanonin B-maajoukkue pystyi kuitenkin enemmän lukemaan Brasilian pelitapaa paremmin kuin se ja lisäksi sijoittumaan maalipaikkoihin paremmin jäällä kun se itse.)

Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico-Meksiko C 1-0 (Tässä ottelussa kohtasivat nuoruus ja veteraanius melko sopuisin merkein. Paljon on kuitenkin vielä Meksikon ikäluokkajunnuilla töitä edessä kun vertaa tätä tämän hetken maan C-maajoukkuepuolen pelaajien suhteelliseen nuoruuteen 2000-luvun alkupuolella ja 2010-luvulla. He olivat melkein valovuoden tuntuisesti tämän hetken junnupuolta edellä kykytasossa, mutta kun heille ei ollut sijoituspaikkaa ja lisäksi siihen tuli tietysti päälle vielä nk. Parempien Kiekkomaiden Syrjintä parempiin liigoihin niin siinä oli sitten tuloksensa nähtävillä näinä päivinä.)

Chile-Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue 5-5 (Chilen osalta tästä kohtaa puhuen turnausta alkoi tervanjuonti jota viimeksi sai kokea muutaman viime vuoden ajan Brasilia jääkiekossa. Välillä oltiin hyvin nöyryyttävästi tappiollakin ennen kuin viimein saatiin edes tasapeli!)

Jamaika-Venezuela 12-0 (Tämä oli näytösottelu edelleen Jamaikan suvereeniin tyyliin.)

Jamaika-Argentiina 12-1 (Tämä oli viimeinen näytösottelu turnauksessa kun Jamaika nähtiin niin ylivoimaiseksi muita vastaan, että enempää niitä ei pelattu jolloin esimerkiksi seuraavana vuorossa ollut Brasilia-ottelu peruuntui.)

Ikävä kyllä tässä vaiheessa kaikkia Alkuerien ottelujen tuloksia ei ollut saatavilla joten yritän myöhemmin löytäessäni lisätä tulokset ja varsinaiset lopulliset pistetilanteet.

Samalla kertaa eräitä pudotuspelejäkin puuttuu joten lisään tähän vain ne joukkueet jotka selvisivät LATAM Cupin 2021 Neljännesvälieräsarjaan, Puolivälieriin, Välieriin, Sijoitusotteluihin missä pelattiin jälleen turnauksen oheispalkinnosta eli Amerigol Cupin voitostakin oma osuutensa Yleisen Sijoitusottelun lisäksi, Pronssiotteluun ja Finaaliin ja kun osaan otteluista tulee tietenkin maalit ja kerrontaa itse otteluistakin:

Libanon ja Puerto Rico suoraan Alkuerien voittajana ja toiseksi sijoittuneena LATAM Cupin 2021 Välieriin, Argentiina, Meksiko B, Venezuela, Kolumbia, Brasilia, Libanon B, Puerto Rico B, Venezuela B, Kolumbia B, Chile, Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue ja Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico LATAM Cupin 2021 Neljännesvälieräsarjaan.

Ikävä kyllä myös LATAM Cup 2021 Neljännesvälieräsarjan tulokset puuttuvat joukosta joten laitan edelleen jatkojärjestyksen:

Argentiina, Meksiko B, Venezuela ja Kolumbia LATAM Cupin 2021 Puolivälieriin ja Brasilia, Libanon B, Puerto Rico B ja Venezuela B LATAM Cupin Sijoitusotteluihin puhuttaessa niihin.

Viimein tulee seuraavaksi tuloksia itse LATAM Cupin Puolivälieristä joiden jälkeen oli LATAM Cupin Yleinen Sijoitusottelu ja LATAM Cupin Sijoitusottelut Amerigol Cupista LATAM Cupin 2021 Neljännesvälieräsarjan ylempien sijojen häviäjille, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Puolivälierät

17.10.2021

Venezuela-Meksiko B 2-7 (Tämä oli kyllä Meksikon B-maajoukkueen heiniä varsin selvin lukemin.)

Argentiina-Kolumbia 4-5 (Tämä oli kyllä yksi suuri tahtojen taisto. Kolumbia tosiaan turnauksen aikana sai itseään niskasta kiinni järkyttävän huonon Alkuerävaiheen jälkeen niiden jälkimmäisillä ottelujen puoliskoilla ja jatkopeleihin päästyään teki tarvittavaa työtä kohti itse suurta palkintoa.)

Kolumbia ja Meksiko B LATAM Cupin 2021 Välieriin ja Venezuela ja Argentiina LATAM Cupin 2021 Yleiseen Sijoitusotteluun.

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Välierät

17.10.2021

Meksiko B-Puerto Rico 2-6 (Tämä kieltämättä oli järkytys kun hyvän alun jälkeen liikajäähyily Meksikon B-maajoukkueelle alkoi eikä myöhemmin sillä ollut vastausta ketterän terhakkaan laitapelaamiseen hyvine syötönhallintoineen.)

Kolumbia-Libanon 5-2 (Kolumbialle tämä oli ehdottoman tärkeä ja hieno osoitus sen jääkiekon eteen tehdyn työn muodossa. Etenkin kun Libanon kansainvälisenä erikoisvieraana on jääkiekon pienmaaksi ollut erittäin kauan melko kilpailukykyinenkin maa.)

Kolumbia ja Puerto Rico LATAM Cupin 2021 Finaaliin ja Meksiko B ja Libanon LATAM Cupin 2021 Pronssiotteluun.

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Yleinen Sijoitusottelu

17.10.2021

Venezuela-Argentiina 2-8 (Venezuelan pelit tuntuivat ajoittain jälkipuolella turnausta melko tahmaisilta eikä siten Argentiinan pysyttyä poissa paitsioansasta sillä ollut jakoja muuhun kuin tappioon. Argentiinalle suoritus oli hyvä epävireisen turnauksen päätteeksi. Turnauksen aikana paukkuja oli toki muuhunkin, mutta ei voi mitään. Koronastakin maa on kärsinyt paljon.)

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Sijoitusottelut Amerigol Cupista

17.10.2021

Venezuela B-Puerto Rico B 1-6 (Puerto Ricon B-maajoukkue oli ottelussa varsin omilla luvuillaan napaten täten myös Amerigol Cupin kolmostilan. Kokonaistilanteen osalta joukkue oli kymmenes. Venezuelan B-maajoukkue oli Amerigol Cupin neljäs ja kokonaistilanteen osalta joukkue oli yhdestoista.)

Libanon B-Brasilia 2-8 (Brasilia oli jälleen turnauksen edetessä näyttänyt osaamistaan. Ikävä kyllä LATAM Cupin 2021 Puolivälieristä joukkue juuri ja juuri jäi pois kun kerrankin joukkueella olisi ollut varmaan pääsyä sijoille 3-5 melko hyvin esittämiensä otteiden perusteella. Tilannehetken 2-3 vuoden takaiseen tilaan nähden Brasilia on mennyt valtavasti eteenpäin jääkiekossa. Ongelma on vain se, että jatkuuko sama kehitys hyvänä myös tulevassa. Parempiakin mittatikkuja pitäisi saada ja esimerkiksi Jamaika edelleen on varsin ylimaallinen. Amerigol Cupin voitto oli kuitenkin kehityskelpoinen suoritus kokonaistilanteen seiskapaikalla. Libanonin B-maajoukkue vuorostaan väsyi turnauksen loppua kohti joskin ehkä vähän pienempi tappio olisi ollut parempi juttu kuin noin suuri tappio. Amerigol Cupin toinen sija ja kasipaikka turnauksesta oli kuitenkin melko hyvä suoritus kun ennen turnausta paljonkaan ei odotettu.)

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Pronssiottelu

17.10.2021

Meksiko B-Libanon 3-7 (Tämä oli Meksikon B-maajoukkuelle karmaisevaa tasoa ollut pettymys, että ei edes jotakin mitalia turnauksesta saatu. Kansainvälisenä erikoisvieraana Libanon sai tosiaan omanlaisensa arvokisamitalinsa pronssina. Vielä kun joskus pääsisi MM-ohjelman puolelle kuten Irankin on tekemässä niin tilanne olisi vieläkin parempi kuin mitä tällä hetkellä on.)

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Finaali

17.10.2021

Puerto Rico-Kolumbia 1-5 (Kolumbialle voitiin vain ottelun jälkeen todeta, että loppu hyvin ja kaikki hyvin! Alkuvaiheessa turnausta kaikki näytti suorastaan karmealta kasalta sontaa huonoimmillaan kun muisti monet harjoitusleirit ja ottelut jopa venäläistä erikoisjoukkuetta pienmaita eli Olimpiskaya Sbornajaa vastaan ennen sitten konttausta kilpailukykyisempänä pienempiään vastaan. Puerto Ricolta suoritus oli myös pirteä joskin parempansa se ilman muuta kohtasi.

Kolumbiassa tämä ottelu voittoineen oli kuin Jamaikalla pari vuotta sitten eli otsikot ja televisio lievästi sanottuna pyörittivät voitonjuhlia turnauksesta uusintoina yhä uudelleen ja uudelleen parhaaseen kolumbialaiseen katsoja-aikaan!

Tulevaisuus on erittäinkin avoin, mutta ikävä kyllä korona on tuonut huolia maan tilanteeseen. Lisäksi voitolta arvoa syö valitettavasti esimerkiksi Jamaikan pysyminen turnauksessa vain näytösotteluiden piirissä. Toki ei Kolumbialla ole mitään syytä hävetä kun niin etäällä Jamaika on sitä tämän hetken jääkiekossa.

Kysymys kuuluu myös, että pystyykö Kolumbia voitollaan käyttämään enemmän hyödykseen Yhdysvaltain tai Kanadan jääkiekon alasarjoja ja saako se samaa kehitysapua niiltä kuten Jamaika saa? Haluaako maa lähteä myös MM-ohjelman pariin? Jamaika onkin jo menossa siihen ja Kolumbia seurannee perässä.)

Täten siis Jääkiekon LATAM Cupin 2021 voittaja oli Jamaikan pelatessa vain näytösotteluja Kolumbia, Puerto Rico oli toinen, Libanon oli kolmas, Meksikon B-maajoukkue oli neljäs, Argentiina oli viides, Venezuela oli kuudes, Brasilia oli seitsemäs ja Amerigol Cupin voittaja, Libanonin B-maajoukkue oli kahdeksas ja Amerigol Cupin toinen, Puerto Ricon B-maajoukkue oli yhdeksäs ja Amerigol Cupin kolmas, Venezuelan B-maajoukkue oli kymmenes ja Amerigol Cupin neljäs, Kolumbian B-maajoukkue oli yhdestoista, Chile oli kahdestoista eli melkoista taantumusta osoittaen, Meksikon A-Juniorien Maajoukkue/Leones de Mexico oli kolmastoista ja kolmanneksi viimeinen turnauksessa täpärästi, Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue oli neljästoista ja toiseksi viimeinen turnauksessa kun Alkuerien ja Neljännesvälieräsarjan aikana kieltämättä tiettävästi on ollut erittäin karmaisevia tappiotuloksia ja Meksikon C-maajoukkue oli viidestoista ja viimeinen turnauksessa.

Tämän vuodenkin Jääkiekon LATAM Cupiin suunnitelmat ovat kehittymässä kovaa vauhtia mitä nyt tietenkin korona niitä tietenkin haittaa tai on haitannut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime vuonna pelatun Jääkiekon LATAM Cupin osalta Etelä-Amerikan tärkeimmästä jääkiekkoturnauksesta puhuttaessa nähtiin myös Nuorten/Poikien ja Lasten puolikin osana tärkeää kehitystä alueen jääkiekon tulevaisuutta ajatellen.

Niissä pelasi lopulta viime hetken aikapulan ja järjestäjien vastahangoittelun vuoksi alkujaan kaksi aikuisten puolelle sijoitettavaksi aiottua erikoisjoukkuetta.

Toinen näistä tietenkin oli Karibiansaarten Yhteismaajoukkue/Team Karibia ja toinen oli Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue/Team Etelä-Amerikka.

Niiden taustoista on aiemminkin kerrottu.

Niiden lisäksi turnauksessa oli mukana oli Brasilian ja Kolumbian Lasten Maajoukkue ja Kolumbian Nuorten/Poikien Maajoukkue.

Mukana turnauksessa oli myös Yhdysvaltain Lasten ja Nuorten/Poikien Maajoukkue, mutta nehän tosiaan olivat kilpailevia maita vastaan otellen sen vielä vuoden-kaksi, kolmekin tai enemmänkin nuorempia kuin mitä vastustajat tasoerosyiden pelosta johtuen.

Laitan ensin vain Lasten puolen turnauksen ja sitten perään Nuorten/Poikien puolen turnauksen kun ikäraja oli Lasten puolella 12 vuotta tai alle-Yhdysvaltain nuorempikin asema huomioiden ja Nuorten/Poikien puolella ikäraja oli 16 vuotta tai alle-Yhdysvaltain nuorempikin asema huomioiden näiden erikoisjoukkueiden ottelut:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup 2021 Lapset Alkuerät

14.10.2021

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Yhdysvallat 6-9

15.10.2021

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Kolumbia 3-4

16.10.2021

Brasilia-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 5-7

LATAM Cup 2021 Lapset Pronssiottelu

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Yhdysvallat 11-0

LATAM Cup 2021 Lasten turnauksen voitti Brasilia.

Tähän vielä tulee alle Nuorten/Poikien turnauksen ottelut erikoisjoukkueidensa osalta puhuen tuloksineen:

LATAM Cup/LatAm Cup 2021 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

LATAM Cup 2021 Nuoret/Pojat Alkuerät

14.10.2021

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Yhdysvallat 9-1

Kolumbia-Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue 7-5

15.10.2021

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 7-2

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Yhdysvallat 9-2

16.10.2021

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Kolumbia 3-6

LATAM Cup 2021 Nuoret/Pojat Pronssiottelu

Yhdysvallat-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 3-8

LATAM Cup 2021 Nuoret/Pojat Finaali

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Kolumbia 8-10

LATAM Cup 2021 Nuorten/Poikien turnauksen voitti Kolumbia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikoina koronan vuoksi tulevan lopputalven ja ennen pitkää kevättäkin ajatellen MM-kisojen alempien sarjojen puolelta on vetäytynyt osin matkustusrajoitusten puolelta puhuen Filippiinit, Uusi-Seelanti, Australia ja Pohjois-Korea.

Saa nähdä, että miten mahdolliset täydennykset/pudotukset hoidetaan vai pelataanko vain viidellä joukkueella kutakin lohkosarjaa?

Mitenköhän ensi vuosi sitten sujuukaan?

Puhumattakaan siitä mikäli jälleen on koronan takia yleensäkin paljon peruutuksia, että miten kisoja yhtä yleensäkin järjestetään määriensä osalta puhuen tänä vuonna.

Viime vuonna ja osin tänä vuonnakin yllättävän moni jääkiekkomaa viettää tänään pyöreitä juhlavuosia tai MM-ohjelmaan tulonsa merkkivuotta pienempien maiden osalta puhuen.

Joukossa on sellaisia kuten Islanti, Irlanti, Luxemburg ja Eesti uudelleen itsenäistymisen huomioiden.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Irlannin osalta jääkiekossa sillä sen harvojen ottelujen puolesta puhuen näin korona-aikana on tullut yksi miellyttävä yllätys:

Se nimittäin voitti Latviasta tulleen Team Vanagin (Haukat tai Haukkaryhmän.) maalein 5.2 pelatussa ottelussa 10-6.

Tuo erikoisjoukkue Latviasta ei tosiaan erityisen päätä huimaava tasoltaan ole joskin parhaimmillaan senkin kykytaso etenkin Latvian oman liigan miehillä kyyditettynä on kuitenkin jotain sen oman B tai C-maajoukkueen välissä olevaa.

Toki ihan huonoimmillaan on ikämies/nuorten juniori-ikäisten amatöörijoukkue eikä ole välillä oikein esimerkiksi venäläisen erikoisjoukkue Olimpiskaya Sbornajan tasoa.

Irlannin osalta puhua voisi pian ehkä enemmänkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnausta ei tosiaan viime vuoden syyskuussa pelattu kun se peruttiin koronan takia.

Se olisi tarkoitus pelata tänä vuonna toivon mukaan.

Mukana olisivat olleet Portugali, Irlanti, Andorra, Marokko ja viimein myös IIHF:n jäsenyytensä vahvistanut Tunisiakin.

Nämä maat olivat alustavasti ilmoittautuneet mukaan myös tälle vuodelle.

14.10.2021 olleesta tilanteesta poiketen tämän hetken maat tai oikeammin jo 12.2 eli kaksi päivää sitten ilmoitetun tilanteen mukaan ovat seuraavat muutoksineen:

Algeria (Korvaa näillä näkymin Marokon kun se vetäytyi.)

Andorra (Pelaa edelleen mikäli turnaus pidetään.)

Kolumbia (Tämä pelaakin kansainvälisenä erikoisvieraana turnauksessa Jääkiekon LATAM Cupin voittajana kun Tunisia päätti vetäytyä eikä Brasilia, Iran tai Jamaika suostunut tulemaan.)

Irlanti (Pelaa edelleen mikäli turnaus pidetään.)

Liechtenstein (Pitkästä aikaa Liechtenstein pelaa jääkiekonkin puolella jotakin mikäli vain turnaus pidetään.)

Makedonia (Myös Pohjois-Makedoniana hieman keinotekoisesti tunnettu maa korvaa turnauksessa Portugalin kun se päätti vetäytyä. Makedonia voi jääkiekkonsa puolesta olla ruosteessa kun ilman ihmeitä viime vuosina korona on peruuttanut molempina vuosina tunnetut maan kotimaiset turnaukset eli Jääkiekon Makedonia Cupin muun muassa niistä tärkeimpänä.)

Aluksi tämä oli tarkoitus pelata syksyllä tänä vuonna, mutta turnausta on aikaistettu keväälle eli 4.5.2022-7.5.2022 pelattavaksi.

Todennäköisesti voi olla kuitenkin koronan takia, että turnaus perutaan tai se siirtyy jälleen vain syksylle ennen kuin muuten tulevaa tärkeää tietoa tulee julki.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki

Tshekki potkii pihalle Filip Pesanin sekä valmennusryhmänsä. Eipä kaudestaan paljon käteen jäänytkään. MM-kisoissa niukka puolivälierätappio Suomelle, ja nyt olympialaisista surkea tulos.

Tulisiko taattuun Tshekki-tyyliin Ruzicka vai Hadamczik takaisin?
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP

Tshekki potkii pihalle Filip Pesanin sekä valmennusryhmänsä. Eipä kaudestaan paljon käteen jäänytkään. MM-kisoissa niukka puolivälierätappio Suomelle, ja nyt olympialaisista surkea tulos.

Tulisiko taattuun Tshekki-tyyliin Ruzicka vai Hadamczik takaisin?
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Toivottavast pelillinen suoritus vastaa lopputuloksia. Näin lyhyen periodin jälkeen lopputulokset ovat lähinnä sattumaa, mutta voivat toki joskus olla linjassa suorituksen kanssa, Siis potkujen antaminen pelkästään tulosten valossa on idiotismia, mutta huono/ laiska pelaaminen riittää kyllä perusteeksi..
 

Kari Jalonen koutsaamaan Tshekkiä.

Jutun mukaan Jalonen on Tshekin ensimmäinen ulkomainen päävalmentaja. Aikamoinen tunnustus suomalaiselle valmennusosaamiselle, onhan Tshekki sentään perinteisesti yksi suurista - olkoonkin että merkittävimmät uroteot ovat jo useamman pelaajapolven takaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös