Montreal Canadiens 2010-2011

  • 125 977
  • 422

M@thieu

Jäsen
Pelillisesti viime öinen oli huomattavasti vuoden takaisen avausmatsin perässäjuoksentelua parempi suoritus, mutta tuloksena on kuitenkin tyhjä pistepussi. Martinin miehistö lähti heti ottelun alusta pelaamaan aktiivisesti karvaten ja aiheuttikin siten pienimuotoista kaaosta Leafsin pakeissa. Molemmat maalitkin olivat tosiaan seurausta kiekonriistoista Leafs-päädyssä, ja kummallakin kerralla kotijoukkueelta oli jäällä kaksikko Gunnarsson-Komisarek, jolla oli muutenkin eniten vaikeuksia ottelun aikana.

Päällimmäisinä syinä häviöön olivat harjoituskauden peruina jatkuva tehoton ylivoimapeli, sekä muutenkin yleinen saamattomuus hyökkäyspelissä. Töitä joukkue kyllä teki kovasti, mutta puurtaminen oli saamatonta. Kärkiketjut olivat kaukana parhaastaan, eikä esim. Giontaa juurikaan näkynyt, ennen kuin hän oli 10 sekuntia ennen loppua todella likellä tasoittaa ottelun noustuaan röyhkesti maalille, muttei aivan saanut nostettua kiekkoa hyvin pelanneen Gigueren patjan yli.

Laitetaanpa jotain kommenttia ketju ketjulta:

Pouliot-Gomez-Gionta
Vaisu esitys. Pouliot'n tilalla nähtiin illan mittaan niin Moenia kuin Darcheakin, eikä ainakaan tässä pelissä näyttänyt siltä, että harjoituspelissä auennut maalitili olisi parantanut miehen itseluottamusta. Benny saalisti kuitenkin syöttöpisteen Halpernin maaliin ja sai sen jälkeen taas vaihtoja ykkösessä omalla paikallaan. Gomez ja Gionta pysyivät hyvin pitkälti näkymättömissä, ja parempaa sopii odottaa jo lauantaina Pittsburghissa.

Eller-Plekanec-Kostitsyn
Tämän ketjun kontolle tuli kaksi takaiskumaalia. Gomezin ja Gion tapaan myöskään Plekanec ei pystynyt vastaamaan odotuksiin hyökkäyspäässä, mutta sai kiekon sentään kertaalleen tolppaan ylivoimalla. Pleka pelasi myös ykkösalivoimassa onnistuen tavalliseen tapaansa hyvin. Kostitsyn oli ihan yritteliäällä pelipäällä, mutta ei esittänyt mitään erikoista. Eller pelasi lupauksia herättävästi, tanskalainen menee tilanteisiin rohkeasti ja taistelee ne aina loppuun saakka. Eller haluaa pitää kiekkoa paljon, mutta ratkaisujen laatu ja nopeus olivat vielä AHL-tasolla.

Moen-Boyd-Lapierre
Boyd tekaisi heti debyytissään maalin ja oli molempia alustamassa olleen Lapierren kanssa joukkueen näkyvimpiä hyökkääjiä. Moenilta hiljainen peli, mutta jostain syystä hän pääsi kentälle ottelun lopussa tasoitusta haettaessa esimerkiksi Plekanecin katsellessa tapahtumia penkiltä.

Darche-Halpern-Pyatt
Halpern avasi Boydin tapaan Canadiens-uransa komeasti tekemällä maalin, ja pelasi 10 minuutin jääajallaan luotettavaa peruspeliä tasakentin ja alivoimalla. Darche ja Pyatt paiskivat muuten perusmatsin, mutta jälkimmäinen otti typerän jäähyn neljä minuuttia ennen loppua typerän jäähyn pysäyttäen joukkueen kirin sen kiivaimmalla hetkellä.

Laitetaan nyt pakitkin samaan syssyyn.

Gill-Gorges
Kaksikko ahersi yhdessä kuutisen minuuttia alivoimaa, ja oli joukkueen kärki kokonaispeliajassa. Gorges esiintyi todella vakuuttavasti pelaten yli 26 minuuttia. Iso Hal unohti Kesselin selkänsä taakse vapaaksi tämän karatessa maalin tekoon, mutta tuota virhettä lukuunottamatta pelasi kohtalaisen hyvin.

Subban-Spacek
Harjoituspeleissä häsläillyt Spacek oli MacArthurin vietävänä voittomaalissa, mutta eiköhän diesel-konekin verry jossain vaiheessa. Subbanin pelaamista oli ehkä suitsittu hieman, sillä kovin paljon hän ei luovuuttaan käyttänyt.

Picard-O'Byrne
Näillä hepuilla oli ottelun alussa melkoisesti ongelmia, mutta paransivat sentään jonkun verran myöhemmin. Kiekollisen puolustajan leimalla saapunut Picard ei niitä taitojaan väläytellyt, ja AHL kutsuu kunhan Hamrlik palaa kokoonpanoon.

Price teki upean torjunnan 2-3 -tilanteessa pitäen tiimin vielä mukana voittotaistelussa, mutta muuten hänen ei tarvinnut suuremmin venyä. Penguins-pelissä testi tulee olemaan varmasti kovempi.

Toivomuksena M@thieulle ja kumppaneille myös, että kirjoittaisitte peleistä raportteja edellis kausien tapaan tänne, koska armeijan takia en itse tule näkemään kovinkaan montaa peliä tällä kaudella.

Juu, eiköhän me pidetä sinutkin ajan tasalla tapahtumista!
 

M@thieu

Jäsen
Avausvoiton metsästys jatkuu ensi yönä Pittsburghissa Consol Energy Centerissa. Mellon Arenan sulkeminen on varmasti hyvässä muistissa kummallakin joukkueella, ja Kris Letangin RDS:lle antamien kommenttien mukaan Habs on joukkueen pukukopissa tätä nykyä yhtä vihattu porukka kuin Capitals ja Flyers. Saapa nähdä, olisiko tässä potentiaalia kunnon rivalryyn. Tilausta sellaiselle kyllä olisi, kun Bruins-pelitkin ovat viime kauden perusteella kovin laimeita nykyisin. Viime kevään tapahtumien lisäksi Penguinsin voitontahtoa lisää varmasti sekin, että he kokivat uuden areenan avajaisissa tappion Flyersille. Bylsman tuskin siis tarvitsee kummemmin miehistöään sytytellä, ja Habsin tehtävä on todella vaikea.

Roman Hamrlik ei pelaa vieläkään, mutta keskiviikon kotiavaus Tampaa vastaan näyttää todennäköiseltä paluuajankohdalta. Andrei Markovia odotellaan palaavaksi tämän kuun loppupuolella. Pelikieltonsa kärsinyt Cammalleri ottaa oman paikkansa Plekanecin vasemmalta puolelta Ellerin siirtyessä Halpernin viereen.

Pouliot-Gomez-Gionta
Cammalleri-Plekanec-Kostitsyn
Eller-Halpern-Lapierre
Moen-Boyd-Pyatt

Gill-Gorges
Subban-Spacek
Picard-O'Byrne

---

Tehdäänpä sitten pieni kurkistus Canadiens-prospektien alkukausiin.

Montreal Juniorsin kaksikko Louis Leblanc-Philippe Lefebvre on terrorisoinut vastustajien puolustuksia kiittettävään tahtiin. Lefebvre on ehtinyt pelata seitsemän ottelua, joissa pisteitä on kertynyt 6+7=13 kappaletta. Viime yön ottelussa Halifaxia vastaan laitahyökkääjä paukutti 1+3. Samaisessa ottelussa Leblanc syötti kaksi osumaa, ja hänen kokonaissaldonsa on yhden pojon joukkuetoveriaan huonompi (3+9=12). Toissakesän ykkösvarauksella on kuitenkin takanaan vasta viisi ottelua, koska häntä pidettiin Habsin leirillä pidempään, eli pistekeskiarvo on yli 2/peli.

Kanadan toisella laidalla WHL:ssa Vancouver Giantsin laitahyökkääjä Brendan Gallagher on niin ikään aloittanut tehokkaasti (7 ott. 6+7=13). Gallagher on yltänyt pisteille kaikissa otteluissaan. Viime kesän ykkösvaraus Jarred Tinordi on pelannut OHL:n Londonissa kolme ottelua tehoin 0+2. Pari ensimmäistä peliä eivät sujuneet ja puolustajan tehosaldo tipahti -3:een, mutta viime yön ottelussa hän saalisti pari syöttöpistettä ja tuli valituksi matsin kakkostähdeksi.

USA:n puolella yliopistopelaajat vasta aloittelevat kauttaan, mutta siellä pelaavista Habs-prospekteista lupaavin, Danny Kristo, on jo ehtinyt otsikoihin. Viime kaudella Pohjois-Dakotan joukkueen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä nimittäin hyllytettiin harjoitusottelusta jäätyään kiinni ryypiskelystä opiskelijabileissä. Sikäläisten lakien mukaanhan parikymppisen koltiaisen ikä ei kaljoitteluun vielä piisaa. Viime yönä hänet oli taas kelpuutettu mukaan ja tilille merkattiin yksi maalisyöttö.

AHL-kausi alkoi viime yönä, mutta Hamilton Bulldogs pääsee tositoimiin vasta ensi viikonloppuna. Harjoituspeleissä Binghamton Senatorsia vastaan joukkueen paras osa oli ollut ykkösketju Palushaj (1+3) - Desharnais (3+1) - Wyman (3+1), jolta on lupa odottaa kovaa jälkeä myös runkosarjan käynnistyessä. Desharnais tulee varmasti taistelemaan AHL:n pistepörssin voitosta, mikäli pelaa täyden kauden Hamiltonissa. Päävalmentaja Randy Cunneyworth kehui myös Andreas Engqvistiä hyvästä kahden suunnan pelaamisesta, sekä maalivahti Robert Mayeria.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Pens peliä tuli hieman tiirailtua baarin jälkeen himaan tullessa. Silmään tarttui ainakin Carey Pricen huippupelaaminen toisessa erässä, kun Pinkuille tarjottiin seeprojen suosiollisella avustuksella useitakin mahdollisuuksia vielä peli. PK Swagger oli maaginen kiekon kanssa, ja sai koko vastustajan joukkueen näyttämään Wheeling Nailersilta. Aivan uskomaton kaveri ja ansaitusti Habseista eniten peliaikaa tälle tulokkaalle. Toisen erän jälkeen iski väsymys, mutta mukava oli katsoa aamulla, noustiin lopussa vielä takaa ohi.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Pittsburgh - Montreal 2-3

"We hate the Canadiens" sanoi Kris Letang lehdistölle ennen ottelua. Pelistä oli siis odotettavissa kuuma ja pientä nokkapokkaa esiintyikin. Maxim Lapierre taklasi hyppäämällä Letangia ilmeisesti päähän ja Mike Comrie kävi hakemassa Lapierren tanssiin, joka jäi kuitenkin aika vaisuksi halailuksi. Myös Sidney Crosby ja P.K. Subban nahistelivat useampaan otteeseen pelin aikana. Ensimmäisessä erässä Cinderella näytti jälleen miehisyytensä ajamalla Subbania, vaikka kiekko pyöri aivan toisessa suunnassa.

Maalinteossa onnistui ensimmäisenä Habs. Tomas Plekanec nousi vahvasti maalille ja onnistui harhauttamaan Fleuryn täysin. Fleury oletti Plekanecin yrittävän vanhanaikaista, mutta tämä syöttikin maalin eteen Cammylle, jolla oli helppo työ pistää kiekko ohi hölmistyneen MAF:n. Toisessa erässä Pens tasoitti Malkinin hienolla maalilla, johon Crosby tarjoili syötön. Kolmannessa erässä Mark Letestu pääsi hassuttamaan Priceä puikoista ja Pens siirtyi johtoon. Kuitenkin paria minuuttia ennen loppua Gorgesin laukaus kimpoili Halpernin ja Cammallerin kautta häkkiin ja peli oli tasan. Maali taidettiin merkata Cammylle. Vain parikymmentä sekuntia tästä ja muuten aika näkymättömissä ollut Gomez sivalsi kiekon pienestä kulmasta helposti ohi Fleuryn ja taululle ilmestyivät loppulukemat 2-3.

Muita huomioita:

- Price oli mielestäni todella hyvä. Carey pelasti monta varmalta näyttänyttä maalipaikkaa, eikä maaleja voi häneen piikkiinsä laittaa.

- Vanhat konkarit Gionta ja Gomez olivat ottelussa aika näkymättömissä. Gionta väläytti pari kertaa hyvällä vedolla, mutta siihen se sitten jäikin. Gomezinkin ainoa väläytys oli maali, joka meni enemmänkin Fleuryn huonouden piikkiin.

- Subban pelasi jälleen suurella itsevarmuudella. On kyllä hienoa katsella, kuinka mies hakee kokoajan hyökkäyspäässä laukaisupaikkaa eikä pelkää tehdä ratkaisuja. Sai ikävästi mailan silmänsä alueella, mutta palasi onneksi peliin takaisin. Vihattu henkilö Pittsburghissa, sillä sai buuauksia joka kerta kun koski kiekkoon.

- Uudet vahvistukset pelasivat taas hyvin. Eivät tehneet mitään elämää suurempaa, mutta täyttivät oman roolinsa hyvin. Boyd näytti olevan vikkelä jaloistaan ja pääsi kerran läpiajoonkin.

Seuraava peli onkin sitten kauden ensimmäinen kotipeli keskiviikkona Tampaa vastaan.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
"We hate the Canadiens" sanoi Kris Letang lehdistölle ennen ottelua.

- Subban pelasi jälleen suurella itsevarmuudella. Vihattu henkilö Pittsburghissa, sillä sai buuauksia joka kerta kun koski kiekkoon.
Haters gonna hate.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Samoja asioita panin merkille kuin Lafleur. Price pelasi parhaan pelinsä aikoihin ottaen muutaman loistavan torjunnan. Jos tämä trendi jatkuu, ei Halakin perään tule ikävä.

Gomez & Gionta -kaksikko oli aika näkymätön, kuten mielestäni ensimmäisessäkin pelissä. Cammalleri-Plekanec -kaksikko taas pelasi ihan perusvahvasti ja varsinkin ensimmäinen maali oli hieno taidonnäytö molempien taidoista. Subban on kyllä nyt jo Habsin parhaimmistoa kaiken kaikkiaan, ja kun Hamrlik ja Markov saadaan taas rosteriin niin tuo puolustusosasto on erittäin kilpailukykyinen.

Jotain rivalrya näyttää olevan Habsin ja Pensin välillä, jota Pittsburghin porukka näyttää oikein tieten tahtoen lietsovan. No ei siinä mitään, tuleepahan fiilistä näihin matseihin.
 

M@thieu

Jäsen
Edellä onkin jo hyvin käyty matsia läpi, eikä noihin paljoa lisättävää ole. Pricen ylistykseen on liityttävä minunkin, loistava peli häneltä. Iso mies liikkuu salamannopeasti maalillaan ja teki monta todella näyttävää poikittaisliiketorjuntaa, komeimpana mielestäni Crosbyn ryöstö ensimmäisessä erässä. Pricen mailapelaaminen näytti myös hyvältä varsinkin verrattuna viime kauteen, jolloin miehen yliaktiivinen ja erittäin huolimaton kiekon kanssa taiteilu lähinnä haittasi pelinavaamista. Nyt kiekko löysi useimmiten joukkuetoverin lavan, kun Price malttoi pitää ratkaisut riittävän simppeleinä.

Gomezin osuma oli hänen kauden ensimmäinen laukauksensa. Toivottavasti hän yhdessä Giontan kanssa ottaa enemmän roolia jo keskiviikkona. Kapteenille tosin annettakoon kehut ottelun viimeisen aloituksen jälkeisen viivakudin blokkaamisesta.

Ylivoima ei tuonut tulosta vieläkään, mutta Cammallerin paluun myötä Plekanecin ketju sentään sai kunnon tilanteita aikaan nopealla kiekonsiirtelyllä. Torontoa vastaan yv oli vielä täysin staattista ja mielikuvituksetonta. Plekan ketjusta puheenollen, Andrei Kostitsyn oli alustamassa kumpaakin Camman maalia, vaikka saikin syöttöpisteen vain ensimmäiseen. Tasoitusmaalissa AK46 pysäytti siniviivalla purkukiekon ilmasta mailallaan passaten samantien Gorgesille, jonka veto sitten kimpoili sisään.

Ensimmäisen ottelun tapaan Montreal oli tälläkin kertaa niskan päällä aloitustilastossa. Johtajana tuolla osastolla toimi Jeff Halpern, joka voitti kymmenestä aloituksestaan kahdeksan. Minimipalkalla pelaava sentteri on onnistunut tekemään todella hyvän ensivaikutelman parissa ensimmäisessä pelissä. Vain 5/11 voittanut Gomez oli valkopaitojen heikoin lenkki aloitusympyrässä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Huoh, olipa ärsyttävä matsi. Montrealilla oli voiton avaimet käsissään, mutta Bolts päästettiin lopussa tasoihin ilman maalivahtia. Tilannetta edelsi vielä Canadiensin irtokiekkoa hakeneen pelaajan (Boyd) kampittaminen maalin edessä. Saman irtokiekon Lecavalier tarjoili Stamkosille joka iski pelin tasoihin.

Price teki useita hyviä torjuntoja, eikä häntä voi tappiosta syyttää. Plekanec-Cammalleri-Kostistyn -ryhmä oli taas kelpo vireessä ja teki kaksi komeaa maalia. Sen sijaan Gionta ja Gomez ovat edelleen pimennossa, varsinkin Plekan kenttään verrattuna. Ehkä tänään oli vähän valoa tunnelin päässä näkyvissä heidän osaltaan, mutta tulosta ei saatu vieläkään. Plusmiinustilasto kuvaa hyvin peliä: Plekanec, Cammalleri: +2, Gionta: -2, Gomez: -1

Jos puolustusosastoa arvioidaan, niin Subban esiintyi tänäänkin edukseen. Miinukseksi hänelle jää kuitenkin lopun huitominen, joka kostautui alivoimana ja tasoitusmaalina. Muista ei jäänyt oikein mitään sanottavaa, tasapaksua pelailua. O'Byrne oli tutun epävarma, mutta jakoi pari hyvää niittiä.

Kaiken kaikkiaan kauden avaus on ollut juuri sellainen kuin edellisen kauden perusteella oli odotettavissakin. Kolme peliä, kolme pistettä. Habs ei ole flopannut, mutta ei myöskään loistanut. Noh, kun Gomezin ketju herää ja Markov saadaan takaisin ruotuun, niin eiköhän tästä taas se perus 7-8. sija oteta.
Lauantain vastaisena yönä Buffalo vastassa, eikun uutta matoa koukkuun.
 

M@thieu

Jäsen
Viimein sain ottelun katsottua ja erittäin vauhdikasta peliähän se oli, kuten odottaa sopi. Tampan pelaajisto näköjään jaksaa ainakin näin alkukaudesta vielä toteuttaa Boucherin mantraa vastustajan kiekollisen pelaajan jatkuvasta paineistamisesta useamman ukon voimin. Saapa nähdä väsähtävätkö jossain vaiheessa, sen verran kuluttava tuo taktiikka pelaajille on.

Muutamat plussat ja miinukset.

+ Plekanecin ketjun tehokkuus. Ensimmäisessä maalissa Cammalleri oli vaihteeksi pelintekijän roolissa upealla syötöllään Plekalle. Kostitsynin maalista voisi melkein antaa viimeistelijälle itselleen syöttöpisteen tilanteen käynnistämisestä; Gillin ajettua sisään hyökkäysalueelle Lecavalier olisi päässyt aivan vapaasti nousemaan laitaa pitkin, mutta Andrei luisteli miehen kiinni ja taklasi irti kiekosta. Gorges käynnisti vastahyökkäyksen ja AK46 ehti jo toiseen päähän viimeistelemään Plekanecin nappisyötöstä.

+ Lapierre tekee oman hommansa todella hyvin. Vitosen tuoneessa poikkarissa olisi voinut käyttää harkintaa, mutta muuten Lapierre oli juuri se Duracell-kusipää, mitä häneltä odotetaan. Tehty maali on tietysti aina plussaa.

+ Carey Price.

+/- Ruoste näkyi ajoittain kauden avausmatsinsa pelanneen Hamrlikin otteissa, mutta olosuhteisiin nähden konkarin kausi käynnistyi ihan mukavasti.

+/- Pouliot jaksaa yrittää kovasti, mutta itseluottamus on täysin kadoksissa. Maalinteko on täyttä tervanjuontia ja pari kertaa mies lähti täysin turhaan hakemaan syöttöä hyvästä vetopaikasta.

- Tähän asti täydellisesti pelittänyt av laski pari maalia omiin. Jäähymäärääkin pitäisi pystyä karsimaan, nytkin alivoimalla oltiin kuusi kertaa, kuten Penguinsia vastaankin. Viime kautinen virsi soi siis edelleen...

- ... ja vastustajan laukaisumäärien osalta voidaan todeta samaa. Crosby ja kumppanit laukoivat 38 kertaa maalia kohti, Tampa laittoi kymmenellä paremmaksi.

- Kauden ensimmäistä ylivoimaosumaa odotellaan yhä.

- Kuten tomageeni kirjoitti yllä, Gomezin vitja oli ehkä vähän näkyvämpi tässä pelissä, mutta edelleen on parannettava paljon.

Ja Martin on treeneissä pistänyt ketjuja uuteen kuosiin:

Moen-Gomez-Gionta
Cammalleri-Plekanec-Kostitsyn
Pouliot-Boyd-Pyatt
Eller-Halpern-Lapierre

Gill-Gorges
Hamrlik-Spacek
Picard-Subban
Markov-O'Byrne

Näin kauan siihen sitten meni, että Moen nostettiin ykköseen. Ja Picard olisi tuosta päätellen nousemassa Obin tilalle pelaavaan kokoonpanoon. Huhujen mukaan Markov saattaisi pelata jo lauantaina, mikä olisi tällä hetkellä erittäin suuri asia varsinkin ylivoimapelin kannalta. Alex Auld päässee debytoimaan nyt viikonloppuna, muuten Pricelle tulisi kolme peliä neljään päivään.
 

M@thieu

Jäsen
Buffalon reissulta mukaan tarttui kaksi koko joukkueen voimin ansaittua pistettä. Pelissä oli monin paikoin kummankin joukkueen osalta enemmän vauhtia kuin järkeä, mutta varsinkin kolmannessa erässä johtoasemaa suojellessa Martinin miehistö alkoi käyttää enemmän tuota jälkimmäistä. Habs piti Sabresin vain 23 laukauksessa, eli parannus edellisiin kahteen peliin oli valtava. Hyviä maalipaikkoja Buffalolla oli todella vähän koko ottelun aikana, ja varsinkin viimeisen kymmenen minuutin aikana Habsin tiivis viisikkopuolustus onnistui hienosti pitämään nopeat Puhvelihyökkääjät kaukana sektorista. Kun oma viisikko pysyi puolustettaessa tiiviinä, päästiin kiekonriistojen jälkeen nopeilla lyhyillä syötöillä vastaiskuihin. Hyvää oli myös jäähyjen vähäisyys, Habsille merkattiin yksi ainoa jäähy. Ensimmäinen ylivoimamaalikin näki viimein päivänvalon, kun Gorgesin ropelilämäri kilahti tolpan kautta sisään. Jacques Martin on varmasti erittäin tyytyväinen mies tämän esityksen jälkeen.

Vaikka voitto olikin ennen kaikkea kollektiivisen joukkuesuorituksen ansiota, nostetaan nyt jokunen yksilö kuitenkin esiin:

- Travis Moen. Sai noston ykköseen, mistä ainakaan minä en lähtökohtaisesti pitänyt yhtään. Miehen peliesitys kuitenkin osoitti, että Martinin päätös oli aivan oikea; Moen pelasi epäilemättä kauden selvästi parhaan pelinsä. Travis teki tilaa pienemmille ketjukavereilleen, taisteli ärhäkästi kulmissa tullen sieltä usein kiekon kanssa esiin, ajoi vimmatusti maalille ollen kertaalleen lähellä maalintekoa ja tarjoili jopa pari hyvä maalipaikkaa muille syötöillään. Näin monipuolisesti en muista Moenin montaa kertaa pelissä edukseen esiintyneen.

- Alexandre Picard. Maalasi onnenkantamoisen myötä, mutta suurimmat ansionsa puolustaja teki omassa kenttäpäädyssä kiekonriistoilla, katkoilla ja varmalla kiekollisella pelaamisella. Kolmannesta erästä jäi mieleen tilanne, jossa Picard sai kiekon itselleen kesken Sabres-painostuksen ja lähti kuljettamaan sitä laitaa kohden vastustajan karvaaja kintereillään. Picard viivytti kiekon pois lätkäisyä viimeiseen saakka joutuen ottamaan kovan taklauksen vastaan lyödessään pelivälineen lopulta laitaa myöden keskialueelle, vapauttaen Moenin ja Gomezin 2vs1-hyökkäykseen. Picard olisi aivan hyvin voinut räppäistä kiekon roikkuna keskialueelle heti sen saatuaan, mutta osoitti pelimiehen elkeitä katsoessaan tilanteen rauhassa, vaikka tiesi joutuvansa jyrätyksi.

- Mike Cammalleri oli jäällä puoli minuuttia ennen loppua Sabres-päädyn aloituksessa, ja puolusti aloitusvoiton jälkeen kuten parhaiten osaa, omimalla kiekon seuraavien 20 sekunnin ajaksi, lainaten sitä välissä vain hetkeksi Giontalle. Kieltämättä epäilytti nähdä puhtaasti offensiivinen kaveri kentällä tuossa vaiheessa peliä, mutta hienosti meni.

- Price oli perusvarma vähissä torjunnoissa, joita hän joutui tekemään. Kevyehkön työkuorman myötä voisi ajatella, että Carey on tänäänkin maalilla, varsinkin kun seuraava peli on vasta ensi torstaina. Auldille peli Ottawaa vastaan tietäisi ex-seuran kohtaamista, mutta tuskinpa se hänessä kovin suuria tunteita herättäisi, kun mies on vaihdellut viime vuosina joukkuetta kuin sukkia. Jos minä saisin päättää, hyvävireinen Price jatkaisi maalissa.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Montreal - Ottawa 4-3

Kauden ensimmäinen kotivoitto takana. Ottawa ehti johtaa peliä jo 3-1, mutta Habs nousi upeasti ohi kolmannessa erässä. Pari huomiota pelistä:

- Andrei Kostitsyn oli loistava. Teki upean tasoitusmaalin pelaamalla ensin upeasti yhteen Plekanecin kanssa ja nousi tämän jälkeen röyhkeästi maalille ja punnersi kiekon ohi Elliotion. Oli tärkeässä osassa myös voittomaalissa ajamalla hyvin maalille. Pelasi ahkerasti myös puolustuspäässä

- Pricen räpyläkäden heikkous nähtiin valitettavasti ottelussa. Jokainen Ottawan maali meni räpylän puolelta ja ainakin Ottawan kolmas maali olisi pitänyt torjua. Muuten pelasi suhteellisen hyvin, mutta seuraavaan peliin pistäisin Auldin maaliin ja antaisin Careyn levätä.

- Gomez ja Gionta olivat myös pirteitä. Captain Giontan luistelunopeutta ei voi kuin ihailla. Ensimmäinen maali syntyikin juuri Giontan nopeuden ansiosta, sillä tämä spurttasi ohi Michalekin ja kynäili kiekon ohi Elliotin Sensin verkkoon.

- Jarkko Ruutu teki Sensin paidassa tuttuun tapaan paljon likaista työtä. Onneksi Habsin pelaajat eivät antaneet tämän kuitenkaan häiritä liikaa ja toivatpa Ruudun hölmöilyt Habsille pari ylivoimaakin.

Seuraava ottelu on vasta torstaina Devilsiä vastaan, toivottavasti sama vire jatkuu silloinkin.
 

M@thieu

Jäsen
Komeasti tosiaan tultiin takaa ohi Senaattoreja vastaan ja viikonlopun kahden ottelun perusteella voidaan todeta Canadiensin pelaamisen olevan hyvällä mallilla.

Ensimmäinen erä sai räväkän alun, kun Gionta riisti kiekon Michalekilta omalla sinisellä ja polki täyttä häkää karkuun valkopaidoilta päättäen yksilösuorituksensa hienoon maaliin. Kapteenin neljä ensimmäistä peliä olivat vähän hakemista hyökkäyspelin osalta, mutta ehkä se tuosta aukeaa. Tuosta eteenpäin peli oli erän puolivälin tienoille vierasjoukkueen hallussa Kostitsynille ja Moenille melko heppoisesti vihellettyjen kakkosten myötä, kunnes Jarkko Ruutu kirjautti tililleen ensimmäisen illan neljästä jäähystään. Ylivoimalla paras paikka aukeni Roman Hamrlikille. Gomez toi kiekon omasta päädystä vauhdilla läpi keskialueen, jatkoi maalin taakse ja löysi syötöllään keskeltä aivan vapaaksi jääneen puolustajan, jonka laukaus kilahti ylärimaan. Vain hetki Rudin jäähyn päättymisen jälkeen Ottawa tasoitti pelin, kun Price ei hallinnut Alfredssonin kovaa lämäriä ja Michalek pääsi laittamaan paluukiekon vapaasti sisään takakulmalta.

Toinen erä mentiin parin ylivoiman siivittämänä hyvin pitkälti kotijoukkueen merkeissä. Pouliot'lle avautui paikka maalin edustalle Pyattin sijasta kokoonpanossa olleen Darchen upeasta syötöstä, mutta Elliottin terävä poikittaisliike esti maalin synnyn. Hetkeä myöhemmin Pouliot oli itse tilanteen arkkitehtina napattuaan kiekon Elliottilta maalin kulmalla ja syöttäen toiseen aaltoon Giolle, mutta jälleen Elliott ehti eteen. Sitten koittikin Canadiensin musta minuutti, jonka aikana tasatilanne vaihtui kahden maalin tappioasemaan. Ensiksi Spacek tumpuloi kiekon vastustajalle keskialueella, mistä seuranneen vastahyökkäyksen päättäjänä toimi Lars Ellerin auvoisan vapaaksi unohtama Erik Karlsson. Ellerin peli muuten loppui tuohon. Ottawan kolmanteen maaliin johtanut tilanne käynnistyi Kostitsynin epäonnistuneesta harhautusyrityksestä hyökkäysalueella, ja päättyi Michalekin näppärään viimeistelyyn rystyltä. Pricen olisi tuo pitänyt torjua, mutta myös Spacek olisi voinut tehdä hommansa paremmin.
Canadiens pääsi onnekkaasti maalin päähän, kun Halpern jatkoi päädystä pompanneen kiekon maalin sivustalta Campolin jalan kautta sisään. Kostitsynin taiteilemassa tasoitusmaalissa nähtiin oikeastaan uusinta Tampa-pelistä; AK46 riisti kiekon keskialueella ja viimeisteli Plekanecin syötöstä. Ennen erän loppua Ottawa pääsi vielä 2vs1-hyökkäykseen, jossa Subban ainoana pakkina peitti syöttömahdollisuuden pakottaen Reginin laukomaan. Kun Price oli jo kolmesti illan aikana yllätetty räpylän puolelle, tanskalainen tähtästi kutinsa tietysti sinne, mutta tällä kertaa Carey oli etevämpi ja otti todella tärkeän kopin.

Kolmannessa erässä Habsille tarjottiin pariin kertaan ylivoimaa, mutta edelleenkään tulosta ei syntynyt. Paljon vetoja, mutta maalipaikoiksi kutsuttavia tilanteita ehkä yksi tai kaksi. Ottelun ratkaisu nähtiin neljä minuuttia ennen loppua. Kostitsyn nappasi kiekon omalla puolustusalueella ja lähti pinkomaan vimmatusti kohti toista päätyä. Plekanec lähti mukaan hyökkäykseen ja sai kiekon Andreilta siniviivan alla. Viivan ylityksen jälkeen Pleka vippasi kiekon Andreille, jonka Carkner kuitenkin piti hyvin kurissa pakottaen hyökkääjän laukomaan löysän vedon Elliottin patjoihin. Carknerin pakkiparina ollut Phillips ei hoitanut leiviskäänsä lainkaan yhtä hyvin, vaan jätti Plekanecin vapaaksi, mistä tsekkisentteri kiitti ja pamautti reboundin häkkiin. Tämän jälkeen Sensilla oli vielä neljä minuuttia aikaa hakea tasoitusta, mutta Habs puolusti syöttöjä ja vetoja blokkailleen Hal Gillin johdolla erinomaisesti, eikä Pricen tarvinnut tuon viimeisen neliminuuttisen aikana torjua kertaakaan. Kaikkiaan kolmannen erän laukaukset merkattiin Habsille 16-2, koko ottelun osalta 40-19.

---

Tämä peli ei jää historiaan yhtenä Carey Pricen parhaista, mutta kaikesta huolimatta hän oli tarpeeksi hyvä, jotta joukkue pystyi voittamaan. Viime kaudella Price olisi todennäköisesti lannistunut helposti päästetystä kolmannesta maalista, mutta nyt hän jatkoi pää pystyssä ja teki ison torjunnan toisen erän lopussa Reginin tilanteessa pitäen pelin tasoissa. Kyseessä on muuten Pricen ensimmäinen kotivoitto 8 kuukauteen!

Puolustajista tässäkin pelissä eniten raatanut Josh Gorges on ollut alkukaudesta Habsin luotettavin ja paras puolustaja. Aiemmilla kausilla Josh on tupannut käymään virheherkemmäksi vastuun lisääntyessä, mutta nyt näin ei ole käynyt vajaan 24 minuutin ottelukeskiarvosta huolimatta. Kun vierellä on 5vs5-pelissä suht arvaamaton Gill, joutuu Josh kaiken lisäksi tekemään välillä puolentoista miehen työt omassa päässä.

Pakkipari Picard-Subban sai tililleen +3 tässä pelissä, ja Picard on ollut iloinen yllätys toistaiseksi. Poppareita katsomossa jauhavalle Ryan O'Byrnelle tuo yllätys tosin ei kovin iloinen ole. Subbanille tulee aika paljonkin harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä pahoissa paikoissa, mutta yrityksen ja epäonnistumisen kautta oppia tulee. Martin sanoi Tampa-pelin jälkeen, että Subbanin täytyy yksinkertaistaa peliään. Jossain määrin tuo varmasti pitää paikkaansa, mutta enemmänkin sanoisin että nuorukaisen pitää vain oppia valitsemaan paremmin, milloin riskinotto kentällä kannattaa. Missään nimessä Martin ei saa lähteä sille tielle, että alkaisi kahlita PK:n luovuutta, silloinhan hänen pelistään katoaisi juuri se asia, minkä vuoksi hänestä niin paljon odotetaan.

Tsekkiduosta Hamrlik oli paljon Spacekia parempi, vaikka kummankin tehosaldoksi jäi -2. Spacek on alkukaudesta ollut sen verran altis töppäyksille, että miettisin ihan tosissani hänen poistoaan kokoonpanosta Markovin palatessa, kun Picard pelaa niin hyvin kuin nyt tekee. En kylläkään usko, että Martin tulee näin toimimaan.

Canadiensin kaksi parasta hyökkääjää tällä hetkellä ovat Tomas Plekanec ja Andrei Kostitsyn. Kumpikin paiskii julmetun määrän töitä kentällä, ja tehtailee siinä ohessa maaleja. Plekanecin osalta on mainittava myös loisto-otteet aloituksissa (21/30, 72%). Todella hienoa katsottavaa on tuon kaksikon peli. Benoit Pouliot nostettiin toisen erän puolivälissä takaisin G&G-ketjuun, ja kohta alkaa todella käydä miestä sääliksi, jos ei verkko ala heilua. Benny on lisännyt peliinsä fyysisen elementin ja tämä pehmeäksi aiemmin haukuttu laituri on -uskokaa tai älkää- viidentenä liigan taklaustilastossa, eikä hän varmasti ole aiemmin urallaan ikinä pelannut noin työteliäitä vaihtoja yksi toisensa perään. Itseluottamus on kaiken a ja o, sen takaisin saamiseen Pouliot tarvitsee maalin.

Martin kertoi kauden alla, että viime vuonna fokus oli lähes täysin puolustuspelaamisessa (mitä on viime kauden runkosarjaa muistellessa osittain vaikea uskoa...), minkä vuoksi hyökkäyspeli jäi vaisuksi. Nyt harjoittelussa on panostettu myös hyökkäämiseen, mikä näkyy kentällä. Hyökkääjät tulevat hakemaan kiekkoa alhaalta hyökkäyksiinlähdöissä ja keskialueen yli päästään syöttelemällä, kun pelaajat ovat hyvässä liikkeessä ja lähellä toisiaan. Eipä ole yhtään ikävä niitä Carbon aikoja, kun pakit viskelivät maalin takaa toivotaan, toivotaan-kiekkoja vastustajan sinisellä jököttävälle laiturille! Ylipäätään syöttötyöskentely on mielestäni kohentunut viime vuotiseen nähden.

Tampa Bayta vastaan puolustus oli vaikeuksissa ultra-aktiivisen prässin kanssa, mutta Sabresia ja Senatorsia vastaan oman alueen vartiointi on onnistunut. Tilastotkin sen kertovat: Lightning laukoi Pricea kohti 48 kertaa, Buffalo ja Ottawa yhteensä vain 42 kertaa. Lisäksi alivoimapeli on toiminut hienosti tehden vastustajan ylivoiman tyhjäksi 14 kertaa 15:stä.

Löytyyhän sieltä tietysti huonojakin puolia, esimerkiksi nyt tuo ylivoima, johon tarvitaan piristystä. Pelkkä Markovin paluu ei sitä välttämättä tuo, koska oikealta puolelta viivaa puuttuu jokatapauksessa kova laukoja, joka on jo vuosia ollut yv:n tehokkuudelle elintärkeä, on siinä paikalla sitten ollut Souray, Schneider tai Bergeron. Lieneeköhän MABin numero Gauthierilla pikavalinnoissa? Ainiin, sehän taitaakin olla loukkaantuneena. Damn.
 

M@thieu

Jäsen
Muutaman päivän tauon jälkeen Canadiens palaa tänään tositoimiin New Jerseyn saapuessa vierailulle. Pirut ovat aloittaneet kautensa pahasti yskähdellen, mutta joukkueen laadun ja Brodeurin ainaiset hyvät otteet Montrealia vastaan (59 ott. 38 voittoa, GAA 1.78) tietäen vierailijan lähettäminen matkoihinsa tyhjin käsin on kaikkea muuta kuin helppo tehtävä. Gazetten mukaan Gomez ja Gionta saavat taas uuden kokelaan vierelleen, kun viime pelin kokonaan huilannut Tom Pyatt pääsee ketjun vasemmaksi laituriksi. Muutosta on tulossa myös ykkösylivoiman koostumukseen. Ensimmäiset viisi peliä laukojan paikalla tuloksetta pakertanut Jaro Spacek tippuu siitä pois, mutta vielä ei ole selvillä, kuka hänen tilalleen nostetaan. Habsin toistaiseksi ainoan ylivoimaosuman one-timerilla viivasta kiskaissut Josh Gorges lienee hyvä arvaus, vaikkei hänen laukauksena mikään ihmeellinen olekaan. Tässä muuten TSN:n tekemä vajaa neliminuuttinen juttu Gorgesista. Batman-Gillilta irtosi hauskoja kommentteja pakkiparistaan. :)

Ylivoimaan viivamieheksi olisi tyrkyllä organisaation sisältä yksi todella kovalla kudilla varustettu pakki; Yannick Weber. Sveitsin poika on aloittanut kauden Hamiltonissa tyrmäävällä tavalla iskien kolmeen peliin tehot 3+4=7. 178-senttisen pelaajan ongelmat ovat puolustamisessa, eikä hän mitenkään mahdu Habsin pakkikuusikkoon ilman loukkaantumissumaa. MAB-tyylisesti hajavaihtoja nelosen laidassa ja yv:lle iskemään kiekkoa reppuun? Veikaan että jossain vaiheessa kautta tuota tullaan koittamaan, jos ylivoimaan ei muuta pätevää ratkaisua keksitä.

Bulldogsilla kautta on takana kolme pelin verran, saldona pari voittoa ja tappio. Molemmat pistepotit on napattu Rochesterilta lukemin 5-2, häviö puolestaan tuli Toronto Marliesin käsittelyssä (3-5). Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Weber, toisena tulee Ben Maxwell tehoin 3+2=5 ja kolmantena on David Desharnais pistein 1+3=4. Piste per peli-tahdissa ovat Max Pacioretty (0+3) sekä kovanaama Andrew Conboy (2+1). Alexander Avtsin oli loukkaantumisen takia sivussa avauspelistä, mutta on pelannut kaksi viimeisintä, ja teki jälkimmäisessä Rochester-voitossa AHL-uransa avauspisteet (1+1).

---

Junnuissa Brendan Gallagher jatkoi viime yönä komeaa alkukauttaan paukuttamalla hattutempun Kelownan verkkoon. Gallagher on ollut pisteillä kaikissa 13:ssa ottelussa (13+10=23). WHL:n pistepörssissä hän on kakkosena pari vuotta vanhemman ketjukaverinsa, Bruins-varaus Craig Cunninghamin vanavedessä.

Montreal Juniorsin kaksikko Lefebvre-Leblanc jäi viime yönä pisteittä PEI Rocketia vastaan. Lefebvrelle (12 ott. 7+8=15) peli oli jo kolmas peräkkäinen ilman tehomerkintöjä. Leblancille (10 ott. 6+10=16) tämä tiesi kolmen ottelun maaliputken katkeamista. Kolmas Q:ssa pelaava Habs-prospekti, Cape Bretonin kapteenina toimiva puolustaja Morgan Ellis (13 ott. 2+6=8) on yltynyt kuuden pelin pisteputkeen tahkottuaan sitä edelliset kuusi ilman merkintöjä.

Viime kesän ykkösvaraus Jarred Tinordi ei liiemmin pisteillä juhli, mutta parimetrinen jässikkä on HF:lta poimittujen tietojen perusteella toimittanut omaa puolustavaa rooliansa oikein hyvin.

Alexei Emelin on aloittanut Venäjällä kauden tehokkaammin kuin koskaan tekemällä 14 peliin tehot 3+5=8, mutta hänen siirtymisensä Montrealiin on niin epätodennäköistä, ettei edesottamuksista jaksa innostua pätkän vertaa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Weber voisi olla ratkaisu tuohon ylivoimaan, mutta muuten hän ei vielä ole valmis NHL-puolustajaksi. Toivottavasti hänen annetaan rauhassa vielä kehittyä Hamiltonin puolella. Loistavasti ainakin hänen kohdallaan on kausi alkanut.

Prospektiraportit on aina tervetulleita. Aina kun ei kuitenkaan ehdi pysyä kärryillä kaikkien prospektien kuulumisista. Brendan Gallagher on hyvin mielenkiintoinen kaveri, ja pisteitäkin on ropissut oikein urakalla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Carey Price on aloittanut odotuksiin nähden hyvin. Toki helppoja maaleja on muutama mennyt, mutta sellaista pelkäämääni totaaliromahdusta ei ole (vielä) nähty, vaan Price on kantanut paineet kuin mies. En usko hetkeäkään, että Pricesta tulisi Planten, Drydenin tai Roy'n kaltainen suurmaalivahti, mutta kunhan kehittyisi edes kohtalaisen pitkäaikaiseksi ykkösmaalivahdiksi, olisin tyytyväinen.

Pricen tilastot ovat viiden pelatun ottelun jälkeen hyvät, niistä Carey tuskin tulee ylöspäin juurikaan menemään, mutta yleistä peli-ilmettä pitää saada hieman varmemmaksi. En tiedä kuvittelenko vain, mutta joukkue ei pelaa Pricen ollessa maalilla samalla tavalla kuin viime kaudella Halakin seisoessa tolppien välissä. Toki huippuvireinen Halak loi uskoa omiin, mutta ei-niin-huippuvireinen Halak tuntui jotenkin varmemmalta kuin mitä Price. Ehkä Careyn aiemmista kausista on vain jäänyt hieman hutera olo, mielelläni näkisin miehen taistelemassa tasapäisesti ihan liigan parhaiden maalivahtien kanssa.
 

M@thieu

Jäsen
Luulin ettei ESPN Player näytä uusintoja? Tuo viimeöisen pelin käsikirjoitus on nimittäin nähty jo ihan tarpeeksi monta kertaa Devilsin ja Canadiensin välisissä peleissä. New Jersey ei tee virheitä, puolustaa keskialueen täysin tukkoon, iskee muutaman maalin ja Brodeur torjuu kaiken. Tylsä juoni, imo.

Habsin paras vaihe oli heti ottelun alussa, kun joukkue onnistui pommittamaan Brodeuria ekalla kympillä 11 kertaa. Mutta eipä tuossakaan vaiheessa hyökkäämisessa ollut samanlaista flow'ta, kuin Ottawaa vastaan. Devils onnistui tukkimaan kotijoukkueen pelinrakentelun totaalisesti lähes koko 60 minuutin ajan. Yleensä yksi hyökkääjä tuli karvaamaan Habs-pakkeja alueelle ja jos sieltä päästiin, olivat muut pirut valppaina ja hyvin sijoittuneina katkomaan syöttölinjoja. Ottelun alussa Habsilla oli sentään yritystä ja ainakin yksi maalipaikkakin, kun Pyattin pitkä syöttö omalta siniseltä tavoitti vauhdissa olleen Giontan, jonka laukauksen Marty torjui. Mutta viimeistään 0-2 -maalin jälkeen henki ei enää pihissyt kentällä tai myöskään täysin hiljentyneillä lehtereillä.

Jotain huomioita:

- Pyatt näytti tuovan ensimmäisessä erässä energiaa Gomezin ja Giontan ketjuun, mutta hiipui näkymättömiin ottelun edetessä. Gomezia ei näkynyt koko ottelun aikana kuin kerran, kun hän petasi yv:lla avopaikan Giontalle, jonka veto epäonnistui täysin. Muutenkin ilta oli todella turhauttava kapteenille, kun parin tuhritun maalipaikan lisäksi jäähypenkki kutsui kahteen kertaan Brodeuriin törmäilyn johdosta. G&G-kaksikon tehot yhteensä tällä hetkellä: 2+2=4. Herätys!

- Gorges ja Gill olivat jäällä kaikkien Devils-maalien aikana, joten plus/miinus-tilastoon lävähti ruma -3 kummallekin.

- Pricen olisi pitänyt torjua Parisen pienestä kulmasta veivaama avausmaali, mutta kahdelle viimeiselle hän ei voinut mitään. Arnottin laukaus kimposi Boydin kädestä sisään, ja Taorminan laukausta peittämässä oli pari omaa ja yksi vieras. Gomezin iltaa synkensi entisestään tuohon maaliin johtanut satanolla-aloitustappio.

- Ylivoima oli todella huonoa. Nyt ei edes saatu paikkoja aikaan, kuten viime pelissä, olkoonkin että kaksi kolmesta yv-mahdollisuudesta tulivat kolmannessa erässä, jolloin puhti oli jo poissa. Kuuden ottelun osalta ylivoimasaldo on 1/20 ja ainoastaan vielä pateettisempi Kings (1/22) pitää Habsin poissa liigan jumbopaikalta tuolta osin.

- Todella vaisu esitys Habsilta.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Erittäin vahva peli kaikin puolin Montrealilta, tai sitten vaihtoehtoisesti Ottawa oli poikkeuksellisen vaisu. Niin tai näin, 2 pistettä tuli puhtaalla 3-0 voitolla.

Pelin hahmoina olivat tänään Price, ja kauden kaikin puolin vahvasti aloittanut Andrei Kostitsyn. Koko Plekanecin kenttä oli tänään hyvä kaiken kaikkiaan ja varaa olisi ollut useampaankin osumaan. Ylivoimalla pyöri hyvin ja hyviä tilanteita saatiin aikaan, mutta ei enempää maaleja. No, nuo kolme riittivät tänään.

Pricelle helpohko matsi, sillä Ottawa oli, kuten sanottu, melko vaisu. Pari komeaa räpylätorjuntaa Price kuitenkin keräsi vyölleen, ja onhan nollapeli aina nollapeli.

Pouliot sai maalitilin auki, ja Gomezin kenttä muutenkin pelasi ihan tyydyttävästi. Jälki ei kuitenkaan vieläkään ole ihan toivottua: seitsemän pelin jälkeen Giontalla 1+1 ja Gomezilla 1+2.
Ehdottomasti positiivista pelissä oli kuitenkin se, että vaikka saatiin parin maalin "turvallinen" johtoasema, ei joukkue alkanut peruuttelemaan missään vaiheessa vaan kokoajan painettiin päälle ja haettiin lisäosumia. Ei tietenkään mitenkään yltiöpäiseisti, mutta juuri sen verran että Ottawa ei päässyt missään vaiheessa edes yrittämään takaa-ajoa.

Muista pelaajista mainittakoon sen verran, että Lars Eller on ollut pienehkö pettymys. Vauhtia pojalla riittää ja välillä vähän käsiäkin, mutta tähän asti rullannut kiikaritehoilla miinusmerkkisellä saldolla. Mitään Calder-voittajaa hänestä en nyt odottanutkaan, mutta potentiaalista kakkosketjun pelaajaa ehkä. Vahva kausi AHL:ssa kuitenkin alla.

Joukkueelta kauden alku on kuitenkin ollut hyvä, seitsemästä pelistä recordi 4-2-1 ja divisioonan jaettu piikkipaikka. Vielä kun Markov saadaan ruotuun ja ylivoima edelliskausien tasolle, niin uskon että tämä ryhmä voi haastaa idän kärkijoukkueet.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Toistan itseäni, mutta hemmetti, kun olen pitänyt tällä kaudella tuon Pricen otteista. Ei ehkä maailman paras maalivahti, mutta ollut jokaisessa näkemässäni ottelussa Habsin kolmen parhaan pelaajan joukossa. Sehän on ollut selvää Careyn kohdalla jo kauan, että itseluottamuksesta kaikki on kiinni ja nyt tuntuu, että tällä kaudella poika voi kasvaa mieheksi.

Eipä sillä, ei Halak huonosti ole Bluesissa pelannut, mutta selvää on, ettei kumpaakin voinut pitää ja alan pikkuhiljaa kääntyä sille kannalla, että oli oikein treidata juuri Jaro pois ja pitää Price Montrealissa. Kesällä olin vielä vahvasti toista mieltä, mutta nyt Price on alkanut väläytellä sitä potentiaalia, mikä siellä maskin alla piilee. Se potentiaali voi oikein jalostettuna tuottaa jonain päivänä Vezinan. Halakin kohdalla en usko samaan, vaikka kyseessä laatuveskari onkin.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Se potentiaali voi oikein jalostettuna tuottaa jonain päivänä Vezinan. Halakin kohdalla en usko samaan, vaikka kyseessä laatuveskari onkin.

Minua lähinnä kiinnostaa kumpi näistä on se kaveri joka pystyy torjumaan joukkueelle menestystä pudotuspeleissä. Ei ole niin väliksi, vaikka Vezinat jäisi voittamattakin... ei tuosta Theodorenkaan Vezinasta ollut muuta kuin haittaa Canadiensille. Kihahti hattuun niin että Rogainet vaan pöllähti.

Halakista tiedetään, että pystyy pelaamaan pudotuspeleissä hyvällä ja paikoin erinomaisella tasolla. Pricen kohdalla tätä samaa toivottavasti päästään todistamaan jo ensi keväänä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Komia jatkoaikavoitto Phoenixista. Ykköskentän kuuma vire jatkuu: kaverit tekivät maalit mieheen. Varsinkin Cammallerin rannari ylivoimalla oli maaginen, siinä ei Bryzgalov ehtinyt edes tajuta että sieltä tulee veto, kun kiekko oli jo yläpesässä.

Eipä tästä kummempaa raportoitavaa ole, sama trendi jatkuu kuin viime pelissäkin. Ykköskenttä tekee pari maalia ja Price torjuu sen mitä tarvitsee. Gomez & Gionta eivät edelleenkään ole pystyneet tuomaan kaivattua secondary scoringia, joten sikäli hyvä että tuo ykköskentän vire on nyt tuollainen.

Eilen vähän kritisoimani Lars Eller pelasi vahvasti ja nuo alemmat ketjut, vaikka tulosta eivät saaneetkaan aikaan, painoivat pelin moneen kertaan Phoenix-maalille ja muutama hyvä paikkakin tuli. Kostistynin jatkoaikamaaliin Eller nappasi ensimmäisen pisteensä (syöttö) Montreal-paidassa.
 

M@thieu

Jäsen
Joo-o, hienosti tultiin taas voittoon, vaikka vastustaja pääsikin avausmaalin tuikkaamaan. Moenin idioottimainen jäähy toisen erän lopussa johti Morrisin tasoitukseen, mutta Kostitsyn tekaisi sitten komeasti voittomaalin jatkoajalla Ellerin ohjattua kiekon hänelle maalin edustalla.

Vastakkain olivat kaksi liigan huonointa yv-porukkaa, joista kumpikin onnistui viimeistelemään kauden toiset ylivoimaosumansa. Molemmilla yv-kertoja oli viisi, ja Habsilla minuutin verran tuloksetonta viiskolmostakin. Hyvällä jalalla pelissä ollut Plekanec katkaisi kaksi Kojoottien ylivoimaa hankkimalla jäähyn viivamiehenä toimineelle Whitneylle, jonka komennus takalinjoilla loppui tuohon jälkimmäiseen istuntoon.

Tomageenin kanssa samaa mieltä Elleristä ja työmyyräosastosta, hyvää pelaamista. Dustin Boyd istui toista peliä peräkkäin katsomossa, eikä kyllä taida nousta kokoonpanoon vielä seuraavaankaan peliin, kun esim. ensimmäisenä liipasimella oleva Darche pelasi pienellä jääajallaan kelpo ottelun.

Ottawa-matsi jäi meikäläiseltä väliin reissailun takia, mutta täytynee katsastaa se jossain vaiheessa, kun tuloskin oli hieno...

Ja kahden pisteen myötä Habs siirtyi Itäisen konferenssin kärkipaikalle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kohtuuhyvin on lähtenyt kausi käyntiin. Pari hienoa voittoa ja pari ikävää tappiota. Ykkösketju on tosiaan ollut hienossa iskussa, mikä on hyvä asia, koska itse hieman epäilin Plakaa ja Kostia. Camma nyt on niin varma nakki, mutta hänkin tarvitsee tarjoilua. Gionta on ollut suurin pettymys, ehkä kapteenin merkki painaa ja sen takia tulee kaikkea muuta ohjelmaa, joka vie virettä kentältä. Toivottavasti kauden aikana urakka helpottuu ja maaleja alkaa tulla. Gomezin vaisuus ei hirveasti edes yllätä, mutta harmillista tietenkin. Toivottavasti G&G heräävät jossain vaiheessa kautta.

Price on maalilla on ollut kohtuuhyvä myös. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Subbanilta odotan vielä enemmän, mutta hyvä näinkin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Tuli lopulta katsottua ensimmäinen kokonainen Habsin peli kaudella, kun en tuota ESPN360:a omaa ja olen siten American tarjonnan varassa.

Helppo on yhtyä jo täällä aiemmin todettuihin asioihin, jotka samalla kuvastavat myös hyvin koko alkukautta. Alivoima ja ykköskenttä toimii ja Price on maalilla hyvä. Positiivista on, että pisteitä napsitaan mielikuvituksettomasta ylivoimasta huolimatta. Parilla viimekaudella ylivoima on ollut suunnilleen ainoa oljenkorsi pärjäämisessä.

Kakkoskentän ongelma on kyllä kinkkinen.. Eller esitti nyt hyviä otteita mutta on alkukaudella ollut kuitenkin odotettua vaisumpi. Pouliot on taas oma epävarma itsensä ja Moenista eikä Pyatista oikein ole kakkosen ongelmien ratkojaksi vaikka hyvin kentissä ovat tsempanneetkin. Melkein antaisin Ellerille tai Lapierrelle tuossa useamman pelin aikaa koittaa kykyjään. Duunarikentät pelaa sen verran hyvin, että en usko niiden peliin vaikuttavan liikaa. Halpern on ollut erittäin hyvä, varsinkin tuolla palkalla.

Uskon, että Markovin palatessa ylivoimakin löytää pikkuhiljaa itsensä. Cammalleri pidetään odotetusti vastustajien toimesta tarkasti pois vetopaikoista vaikka nyt yhden napauttikin. Markov omaa paitsi hyvän kudin viivaan, tuo myös henkilökohtaisella luovalla osaamisellaan paljon variaatiota lisää ylivoimaan. Nyt ainakin tuossa Yotes pelissä pakkien nousut puuttuivat kokonaan, ja muutenkin suurin osa laukauksista tuli viivalta asti ilman nousua, tai sitten ajettiin liian sumppuun maalineteen.

Toivottavasti myös PK saa nykyisen hiukan ylipelaavan tavan karsittua yksinkertaisemmiksi ratkaisuiksi. Markovista vaan mallia ja loppukaudesta toivottavasti nähdään upeita taustanousuja ja oivalluksia molemmilta.

Mutta kaikenkaikkiaan Idän kärkipaikka kahdeksan pelin jälkeen on kyllä aika loistava suoritus näin alkuun. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Parilla viimekaudella ylivoima on ollut suunnilleen ainoa oljenkorsi pärjäämisessä.

Meinasin vaan vastata, että tuntuu että koko työsulkujälkeisen ajan Montrealin paras ase on ollut ylivoima. Piti sitten ottaa oikein selvää tilastoista ja kyllähän tuo tuntemus paikkansa piti, ainoastaan toissakaudella vajottiin liigan keskikastiin yv-tilastoissa:

2005-2006
Liigan 5. 19,2 %

2006-2007
1. 22,8 %

2007-2008
1. 24,1 %

2008-2009
13. 19,2 %

2009-2010
2. 21,8 %

Hienosti on lähtenyt kausi käyntiin kyllä. Ei ole tullut seuratta juuri muuten kuin katsomalla tulokset ja tsiigailemalla täältä kommentit, joilla kyllä pääsee jo ihan sopivasti ymmärrykseen siitä kuinka kulkee.

Erityisen hienoa on se, että Price on pelannut hyvin. Olin skeptinen kesällä maalivahtiratkaisun suhteen, ja luottamus sekä fanitus Priceen on tässä parin viime kauden sisällä vähän rakoillut... Nyt kuitenkin näyttää hyvältä. Toivottavasti Price jatkaa hyvin loppukaudenkin ja mikä tärkeintä, playoffeissa.

Andrei Kostitsyniin suhtautuminen on myös vaihdellut kaikkea rakkauden ja vihan välillä. Hyvä, että tällä hetkellä sujuu, piste per peli ja 5 maalia 8 otteluun. Kostihan pelasi 07-08 KPK-ketjun huippukaudella viimeiset n. 50 peliä lähes tahtia piste/peli ja 0,5 maalia/peli. Tuosta lähtien on miestä tullut seurattua tarkasti ja odotukset välillä olleet ehkä turhankin kovat... mutta josko siellä kuitenkin uinuisi jopa sellainen 40 maalin tekijä?

Onneksi Markov palaa pian, josko tuo ylivoimakin siitä lähtisi paremmin toimimaan...
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Andrei Kostitsyniin suhtautuminen on myös vaihdellut kaikkea rakkauden ja vihan välillä. Hyvä, että tällä hetkellä sujuu, piste per peli ja 5 maalia 8 otteluun. Kostihan pelasi 07-08 KPK-ketjun huippukaudella viimeiset n. 50 peliä lähes tahtia piste/peli ja 0,5 maalia/peli. Tuosta lähtien on miestä tullut seurattua tarkasti ja odotukset välillä olleet ehkä turhankin kovat... mutta josko siellä kuitenkin uinuisi jopa sellainen 40 maalin tekijä.
Andreillahan loppuu sopimus tähän kauteen (on tosin RFA), joten parempi olisi hänen kannaltaan jatkaa hyviä suorituksia. Toivotaan, että soppari motivoi enigmaattista Belaryssää samalla tavoin, kuin 3 vuotta sitten kun sopimus viimeksi oli katkolla. En tiedä liekö sattumaa, mutta tuntuu, että Andrei pelaa huomattavasti kovemmalla tasolla, aina kun velipoika ei ole mukana rosterissa.

Kuten todettua, niin Plekanecin ketjun ja Pricen varassa ollaan menty koko alkukausi. Onneksi ne ovat toimineet niin hyvin, että pisteitä on ropissut ihan mukavasti. Toivotaan, että G-G-akseli alkaisi pikkuhiljaa heräilemään, sillä alemmista ketjuist on turha odottaa mitään pistenikkareita, vaikka nyt joku Lapierre kerran kymmenessä matsissa saattaa osuakin. Gomezin ja Giontan 13 miljoonaa ovat tällä kaudella tuottaneet jo hurjat 5 pistettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös