Montreal Canadiens 2010-2011

  • 125 975
  • 422

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
EDIT:

Ei mitään sittenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Olipas komeaa jalkatyöskentelyä Subbanilta tuossa ensimmäisessä maalissa, 2-0 olikin sitten Plekan näytöstä, kun ensin alivoimalla nappasi kiekon omalla sinisellä ja malttoi vielä syöttötilanteessa odottaa niin kauan, että Moenin maila oli vapaana ennen kuin syötti. Plekanecille 1+1 ja +3, ei kai sentteriltä voi juuri muuta pyytääkään? No aloituksia hävisi enemmän kuin voitti, mutta muuten lähes täydellinen peli mieheltä.

Wishniewskin kavennus näytti ensin olevan helppo, mutta hidastusten perusteella siellä oli maskia kuitenkin juuri laukauksen lähtöhetkellä, joten armahdettakoon Price tuostakin. Pelasi muutenkin kelpo pelin, vaikka laukauksia ei paljoa tullutkaan. Maaleista yksikään ei mennyt suoranaisesti veskarin piikkiin, toki hyvänä päivänä ensimmäinen olisi voinut tarttua. Tavaresin ja Weightin ohjauksia ei olisi kukaan ottanut kiinni. Käsittämätöntä miten jokaisessa Islesin maalissa heidän miehensä sai seisoa täysin yksinään Pricen edessä. Maalineduspuolustus Habsilla oli täysin ala-arvoista läpi ottelun.
 

M@thieu

Jäsen
Kolmen pelin voittoputkelle haetaan ensi yönä jatkoa, kun Habs matkustaa Long Islandille Revanssia toissapäiväisestä hakevan Islesin vieraaksi. Yhdeksän ensimmäistä ottelua pelannut Price saa kauden ensimmäisen huilivuoronsa ja Alex Auld pääsee näin debytoimaan runkosarjan osalta Habs-paidassa. Gomezin ja Giontan ketjun kolmannen lenkin osalta Martin palaa tuttuun, turvalliseen, ja useasti toimimattomaksi havaittuun vaihtoehtoon, eli Travis Moeniin. Eivätpä kyllä muutkaan kokelaat ole sen kummemmin tuolla paikalla pelanneet.

Lauantaina Floridaa vastaan torjuntavastuu siirtyy takaisin Careylle ja tuossa ottelussa nähdään myös Andrei Markovin paluu tositoimiin viime keväisen polvivamman jäljiltä.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kolmen pelin voittoputkelle haetaan ensi yönä jatkoa, kun Habs matkustaa Long Islandille Revanssia toissapäiväisestä hakevan Islesin vieraaksi. Yhdeksän ensimmäistä ottelua pelannut Price saa kauden ensimmäisen huilivuoronsa ja Alex Auld pääsee näin debytoimaan runkosarjan osalta Habs-paidassa. Gomezin ja Giontan ketjun kolmannen lenkin osalta Martin palaa tuttuun, turvalliseen, ja useasti toimimattomaksi havaittuun vaihtoehtoon, eli Travis Moeniin. Eivätpä kyllä muutkaan kokelaat ole sen kummemmin tuolla paikalla pelanneet.

Lauantaina Floridaa vastaan torjuntavastuu siirtyy takaisin Careylle ja tuossa ottelussa nähdään myös Andrei Markovin paluu tositoimiin viime keväisen polvivamman jäljiltä.
Eikös Moen ole viime aikoina tuolla paikalla ihan vakituisesti pelannutkin, tai ainakin häneen ollaan päädytty aina jossain kohtaa matsia. RDS:lla spekuloitiin, sikäli-mikäli minä Ranskaa ymmärrän, että hyvin Hamiltonissa aloittanutta Max Paciorettyä voitaisiin kenties kokeilla tuolla paikalla. Viime syksynähän MaxPac taisi ystävysten vierellä käväistäkin, mutta ei oikein saanut mitään aikaan.

Puolustus on todella kaivannut Markovia ja onkin hienoa saada mies takaisin kehiin. Hän on kuitekin joukkueelle uskomattoman tärkeä kaveri ja parantaa voittomahdollisuuksia jokaisessa ottelussa. Toivottavasti liike on kunnossa ja pelituntuma löytyy nopeasti, jotta saataisiin ylivoimaan tehokkuutta ja puolustukseen lisää kilpailua. Ainakin muuan slaaville ei olisi pahitteeksi istua pari matsia pop-cornien äärellä. Markovia alkukauden stuntannut Alex Picard sen sijaan on pelannut mielestäni yllättävänkin hyvin ja on pudottanut O'Byrnen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Mielenkiintoista nähdä kuka heitetään waivereihin jahka Andrei palailee.

Toivotaan Auldille onnistunutta Habs-debyyttiä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Toista erää mennään ja pieni myötävire Habsin puolella, ei voi kuitenkaan sanoa, että Habs olisi peliä mitenkään hallinnut. Matt Martin kolasi Gillin pariin kertaan näyttävästi. Muuten ei mitään uutta auringon alla, Plekanec neppasi ainokaisen nätisti ja Plekan ketju onkin ainoa, joka saa jotain aikaan. Auld on ollut hyvä.

Gomezin ja Giontan touhusta ei edelleenkään tule hevon kukkkua. Moen tosiaan pörrää laidalla ja rähjää mukavasti, mutta ei varsinaisesti tuo mitään apua ketjun peliin. En edelleenkään ymmärrä miksi Elleriä ei voisi edes koittaa ketjun laidalla. Sekalaiset puukädet eivät näytä ketjun peliin mitään uutta tuovan, mutta tämäkin lupaus turrutetaan näköjään mielummin nelosen keskellä.

Ellerin ketjukaverit alkukauden ajalta:

81 Eller
Linemates Total EV PP SH
Halpern-Lapierre 28.2% 28.2%
Plekanec-Kostitsyn 13.2% 13.2%
Moen-Darche 11.2% 11.2%
Pyatt-Lapierre 10.1% 10.1%
Boyd-Moen 4.9% 4.9%
Others 32.4% 29.8% 2.5% 0.1%
Totals 97.4% 2.5% 0.1%

Edit: Moleman meni ja teki heti kun pääsin moittimasta. En pistä hanttiin. Ei enempää tällä erää. Vieraspisteet kotiin ja hjuva niin!
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Toinen voitto Islesistä putkeen. Eka erä ja kolmas erä oli Habsilta ihan hyviä, mutta toisessa erässä meinattiin jäädä jyrän alle. Onneksi Alex Auld maalillaan pelasi huippuottelun ja oli koko matsin itse varmuus. Muita onnistujia tänään oli mm. Plekanec, Hamrlik ja Halpern. Gomez ja Gionta olivat edelleen yössä, vaikka kolmas maali olikin heidän ketjunsa aikaansaannos. Kyllä miehillä yritystä on, mutta kun vaan ei uppoa, niin ei uppoa. Benny Pouliotilla ja Lars Ellerillä oli myös tänään yritystä, mutta vastuu jäi molemmille alle 10 minuuttiin. Hieno kauden aloitus, kun 10 matsin jälkeen saldo näyttää 7-2-1, millä irtoaa koko konferenssin kärkipaikka.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Jees, pisteet saatiin matkamuistoksi, vaikka peliesitys ei kovin ihmeellinen ollutkaan. Kuten Jack DiBiase yllä mainitsikin, toinen erä sujui lähes kokonaan omassa päädyssä ja ilman Auldin venymisiä tauolle olisi lähdetty tappioasemasta. Maalivahtipelin lisäksi ainoana hyvänä asiana tuosta erästä jäi mieleen erinomaisesti selvitetty minuutin ja 43 sekuntia kestänyt 3vs5 -alivoima. Gillin ja Subbanin saatua peräkkäiset jäähyt kolmikko Plekanec-Gorges-Hamrlik oli jäällä kymmentä sekuntia vaille koko tuon alivoiman ja kykeni vaimentamaan liigan parhaisiin kuuluvan ylivoiman täysin. Oma ylivoimakin tuotti tulosta kolmannen kerran tällä kaudella Plekanecin maalin myötä.
Jeff Halpernin taidokkaan esityön tuloksena syntyneen voittomaalin viimeisteli kauden toisen maalinsa tehyt Pouliot. Alkukaudesta Bennylla on ollut ainakin pari kertaa vastaavanlainen maalipaikka, jossa hän on päässyt aivan rauhassa tähtäilemään b-pisteiden välistä, mutta tuloksena on ollut ainoastaan päätypleksin paukuttelua, nyt kiekko päätyi tarkasti oikeaan ylänurkkaan. Ehkäpä itseluottamus on sieltä pikkuhiljaa taas löytymässä.

Auldilta erittäin hyvä alku, kuten tilastojen perusteella olisi voinut arvellakin. Mies on nimittäin voittanut NHL-urallaan seitsemän kahdeksasta debyyttipelistään uudessa seurassa.

G&G-kaksikolla ei tosiaan klikannut vieläkään. Homma näyttäisi kyllä kiikastavan huomattavasti enemmän kaksikon omasta toiminnasta, kuin ketjun tiuhaan vaihtuvasta kolmannesta lenkistä ja muutoksen kohti parempaa olisi lähdettävä kaksikosta itsestään. Gionta on laukonut jo 40 kertaa maalia kohti, mutta tuloksena on vain yksi osuma. Ei kai tässä voi kuin todeta taas, että toivottavasti padot aukeavat seuraavassa pelissä, eli ensi yönä Floridaa vastaan. Jossain vaiheessa tullaan kyllä jo siihenkin tilanteeseen, että Martinin on pakko harkita kaksikon väliaikaista hajottamista. Plekanecin huippuvireiseen ketjuun ei kannata koskea, mutta muuten tuota pakkaa voi käännellä melkein miten vain.

E. Näköjään Habs keikkuu paitsi konferenssin, myös koko liigan kärkipaikalla. Nice!
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tuli sitten tappio toistaiseksi kauden heikoimmalla esityksellä. Viimeistely oli tänään ponnetonta: Gionta missasi kaksi avopaikkaa, Cammalleri laukoi useasti mutta joka kerta taisi mennä joko yli tai ohi, ja Kostitsyn sortui pikkunättiin kikkailuun. Ylivoimalla oli paljon hyviä vetopaikkoja, mutta ne tuhrittiin koko joukkueen toimesta laukomalla pääsääntöisesti ohi, päin lähintä pakkia, tai jos kiekko saatiin maalille asti, niin Vokounin rintapanssariin.

Markov oli yllättävänkin hukassa. Toki ymmärrettävää että ensimmäinen peli moneen kuukauteen, mutta oli kokoajan pari potkua perässä eikä oikein tuntunut pääsevän peliin mukaan.

Voittomaali tuli rankkarista, jota edelsi Hamrlikin typerä kikkailu keskialueella, jonka seurauksena salamannopea Booth pääsi karkaamaan läpi. Spacek joutui kamppimaan miehen nurin ja tuloksena rankkari.

Price otti paljon hyviä torjuntoja, eikä oikein mahtanut maaleille mitään. Toki molemmat pelitilannemaalit tulivat vastustajan lapaan syljetyistä reboundeista, mutta tämä laitettakoon Habsin maalineduspuolustuksen (tai pikemminkin sen puutteen) piikkiin.
 

M@thieu

Jäsen
Gazetten mukaan pelaavaan miehistöön on tulossa ainakin pari muutosta ensi yön Blue Jackets-peliin.

Epävarmasti kauden aloittanut Jaro Spacek saa luovuttaa paikkansa viime pelin popcorniosastolla seuranneelle Alexandre Picardille. Picard on ollut alkukaudesta positiivinen yllätys varmaotteisella puolustuspelillään. Käsitykseni miehestä oli jotakuinkin sellainen, että kyseessä on MABin kaltainen hasardi omassa päässä, joka on huonompi hyökkäyssinisellä. Bergeronin veroista laukausta Picard ei omaa, mutta miehen puolustamista katsoessa ei toisaalta tarvitse kajota nitropurkkiin. Plus/miinus-tilastossa Picard on joukkueen kärjessä +7:llä yhdessä Cammallerin kanssa. Pakkiparit olivat harjoituksissa olleet tällaiset:

Gill-Gorges
Hamrlik-Subban
Markov-Picard

Toinen muutos on jo viisi peräkkäistä peliä katsomokomennuksella olleen Dustin Boydin paluu kokoonpanoon Ellerin ja Lapierren ketjun vasempaan laitaan. Tämä tietänee Tom Pyattille huilivuoroa.
 

M@thieu

Jäsen
Eipä ollutkaan Picard kokoonpanossa, ilmeisesti Martin pyrki harjoitusten pakkiparisekoittelulla vain herättelemään Spacekia. Jokunen alkukaudesta liiankin tutuksi käynyt harhasyöttö Spacekilta nähtiin, mutta pääsipä mies lähimmäksi maalia Habs-pelaajista ohjattuaan kiekon ylärimaan ensimmäisessä erässä. Huonompiakin pelejä on Jaroslavilta nähty tällä kaudella, mutta voisihan tuossa Picardiakin kokeilla hänen tilallaan vaikka seuraavassa pelissä.

Columbukselta tuli siis neniin tylysti 3-0 ja Habsin hyökkäyspelaaminen oli juuri niin pirteää kuin tuo maalisarakkeen nolla antaa ymmärtää. Vain satunnaisia välähdyksiä lukuunottamatta hyökkääminen oli mielikuvituksetonta ja ponnetonta, ja kun kotijoukkueen puolustuspaketti oli hyvässä kuosissa maalivahti Garonia myöten, tulos on tämä. Canadiens oli kaikilla osa-alueilla vastustajaansa huonompi, ja reippaasti. Vähiten toki maalivahdin osalta, sillä Price teki jälleen tukun hyviä torjuntoja.

Gomez ja Gionta olivat tässä pelissä pahemmin hukassa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella katsomissani peleissä. Paitsi että hyökkäysalueelle saavuttaessa jannut jäätyvät täysin, nyt kaksikko oli huono myös alivoimalla, jota pelatessaan kummaltakin nähtiin luokattomia purkukiekkoja, jotka eivät menneet omaa siniviivaa pidemmälle. Ottelun lopussa Martin sekoitti ketjuja ja nosti tähän kolmanneksi lenkiksi Kostitsynin, joka oli kolmikon paras osa tuona aikana kun he yhdessä olivat. Kosti ehti mm. pedata Giontalle yhden huippupaikan maalin edustalla, mutta kapteeni sohaisi kiekon päätyverkkoon.

Plekanecin ketjukaan ei tänään toiminut, eikä lopussa Kostitsynin tilalle tullut Eller pystynyt antamaan mitään lisämaustetta sen peliin. Cammallerilla on yksi maali yhdeksään viime peliin, hänenkin sietäisi alkaa taas heiluttelemaan verkkoja vähän tiuhempaan.

Perjantaina Buffalossa joukkueella on kasvojen pesun paikka, niin haljun kuvan se itsestään tänään jätti.
 

M@thieu

Jäsen
Ilman flunssaista Tomas Plekanecia pelanneen Montrealin nihkeät esitykset saivat jatkoa viime yönä, mutta siitä huolimatta Buffalo saa edelleen jatkaa ensimmäisen kotivoiton metsästystä vierailijan ryövätessä pisteet lukemin 2-3. Ottelun alussa Sabres painoi päälle höyryjyrän lailla, eikä Habs pystynyt heidän nopeuteensa vastaamaan. Buffalo saikin ansaitun johtomaalin erän lopulla, kun Gomez ja Gionta tunaroivat hyökkäyspäässä kiekon Sabresille Spacekin höystäessä tilannetta ylirohkealla nousulla hyökkäyssiniselle, mistä seurasi kolmella yhtä vastaan-hyökkäys, jonka Grier päätti komeaan viimeistelyyn Ennisin lättysyötöstä. Habsin ylivoimaisesti paras ketju iski kuitenkin tasoituksen reilun minuutin päästä, kun Darchen tarkka syöttö maalin takaa tavoitti Halpernin, joka ampui kiekon Lalimen längistä sisään.

Toisessa erässä Sabres ei ollut enää liikenteessä aivan yhtä kevyellä jalalla ja pelin kuva tasoittui jonkun verran. Ruffin miehistö vastasi kuitenkin ottelun seuraavasta maalista, kun Jordan Leopold pääsi tuikkaamaan kiekon lähietäisyydeltä verkkoon Gomezin, Markovin ja Gorgesin jököttäessä eturivin paikoilla seuraamassa tilanteen etenemistä. Gomezin ketjun munailun jatkuessa apuun riensi jälleen pikavauhdilla Halpernin kolmikko. Hävityn hyökkäyspään aloituksen jälkeen Darche riisti kiekon Myersilta kulmassa, pelasi sen nopeasti Pouliot'lle, joka veivasi pelivälineen rystyllä etunurkkaan. Sama kolmikko oli taas asialla muutama minuutti ennen erän loppua. 3-2 -osumasta syyttävä sormi osoittaa vahvasti Lalimen suuntaan, kun Pouliot'n matala lämäri siniviivan tuntumasta livahti taas etukulmaan. Ehkä hieman onnekaskin osuma, mutta Benny on kyllä sen ansainnut. Kolmas erä oli oikeastaan Sabresin vaisuin, eikä joukkue saanut kovinkaan montaa maalipaikkaa aikaiseksi verrattuna ensimmäisiin 40 minuuttiin Habsin keskittyessä puolustamiseen.

Habsin parhaat pelaajat tästä ottelusta saa selville helposti tilastoja katsomalla: Halpern 1+2, Pouliot 2+0, Darche 0+2 ja Price 29 torjuntaa. Nämä neljä ratkaisivat tämän ottelun, Pricen ollessa erityisen tärkeässä roolissa ottelun alkupuolella Buffalon luodessa paikkoja jatkuvalla syötöllä. Jeff Halpern jakaa tällä hetkellä Canadiensin sisäisen pistepörssin kärkisijan kymmenellä pisteellään. Siitä päästäänkin joukkueen suurimpaan ongelmaan, eli hyökkäyksen oletettujen ykkösmiesten rämpimiseen. Gomez ja Gionta ovat kumpikin 13 ottelun jälkeen tehoissa 1+2=3. Itseluottamus on tipotiessään, eikä merkkejä paremmasta ole havaittavissa. Kostitsyn pelasi ketjun kolmantena lenkkinä viime yönä, ja oli ihan hyvä, mutta pikkumiesten pelaamista kauden viideskään laiturikokelas ei saanut kulkemaan. Myös ykkösylivoimaan viivamieheksi siirretyn Cammallerin ruuti on läpimärkää, ja Plekanecin poissaollessa hänellä ei ollut edes kunnon tarjoilua viime yönä tasakentällisin pelatessa, kun samassa ketjussa pelin aloitti kaksikko Eller-Moen.

Ylivoimapelaaminen onkin ihan oma lukunsa, siinä ei ole koko kaudella ollut juuri mitään tolkkua, eikä Cammallerin laittaminen viivamieheksi tuonut muutosta siihen. Ykkösylivoimaa pelasi siis Gomezin ketju höystettynä Markovilla ja Cammallerilla ja kakkosena toimi Halpernin ketju feat. Hamrlik & Subban. Ongelmia riittää kiekon sisäänviennin sekavuudesta alkaen. Kun kuvio jossain vaiheessa saadaan rauhoitettua, on kiekon siirtely liian hidasta ja pelaajien oma liikehdintä lähes olematonta. Suurin osa vedoista joko koettelee päätypleksin kestävyyttä tai jää ensimmäiseen mieheen. Nekin vedot mitkä maalivahdille saakka menevät, tulevat pääosin aivan liian kaukaa ja ilman kunnon maskia. Eikä tämä nyt tietysti mikään ihme ole, kun ykkösylivoima koostuu hyvin kautensa aloittaneen Kostitsynin ohella puolen vuoden sairaslomalta palanneesta puolustajasta sekä kolmesta itseluottamustaan etsivästä hyökkääjästä. Alivoima sentään toimii oikein hyvin, siinä Habs on vieraskentällä liigan paras ja kaikkiaan kuudentena.

Voitosta huolimatta parannettavaa on siis paljon, eikä joukkue voi kovin pitkään pärjätä, jos maalinteko on kokonaan kolmosketjun harteilla. Kolmen edellisen pelin ajalta Halpernin ketju on ainoa maalinteossa onnistunut kolmikko. Paperilla parhaiden pelaajien on oltava sitä myös kentällä, ja tällä hetkellä niin ei hyökkäyksen osalta ole.

Ensi yönä Habs palaa kotikentälle kohtaamaan Ottawan.
 

M@thieu

Jäsen
Senators kavensi otteluvoitot tämän kauden osalta 2-1:een hakemalla pisteet Bell Centresta numeroin 2-3. Oikeastaan tuosta ei kauheasti ole kirjoitettavaa, peli oli hyvinkin pitkälti samannäköistä kuin Buffaloa vastaan, paitsi että nyt jäätiin pisteittä. Smithin maali syntyi löysästä maalineduspuolustamisesta, kuten Sabresia vastaan tapahtui Leopoldin maalissa. Tällä osa-alueella on ollut ylipäätään ongelmia näissä kahdessa matsissa, ja tuskin on ihan sattumaa, että vaikeudet alkoivat saman tien kun Martin sotki pakkipareja. Tsekkikaksikko on jatkanut yhdessä ja pärjännyt mukiinmenevästi, mutta yhdistelmät Markov-Gorges ja Gill-Subban eivät ole oikein löytäneet yhteistä säveltä. Paluu vanhaan voisi olla paikallaan, sillä tiistaina vastaan tulevan Vancouverin hyökkäyskalusto on pelottavan hyvä. Ottawa pääsi myös aivan liian monta kertaa ylivoimahyökkäyksiin, joita tuli vastustajalle todella harvoin silloin kun peli oli vielä uomissaan.

Ylivoimasta ei tekisi mieli kirjoittaa sanaakaan. Habs pääsi koittamaan viidellä kolmea vastaan lähes minuutin ajan, mutta paras paikka siunaantui puolittaiseen läpiajoon pääseelle Mike Fisherille. Kaiken kukkuraksi tuo ylivoima päättyi ennen aikojaan Cammallerin jäähyyn.

Alkuperäisessä kokoonpanossa vakisentteristään Gomezista luopumaan joutunut Gionta sentään teki ottelun lopussa kauden toisen maalinsa, jonka myötä kotijoukkue sai vielä mahdollisuuden hakea tasoitusta. Maalin syntyessä kentällä oli Gion lisäksi Gomez ja Cammalleri, lieneeköhän tuo kombinaatio yhdessä tiistaina? Plekanec palasi kokoonpanoon ja ketjut oli laitettu tällaiseen muotoon:

Cammalleri-Plekanec-Gionta
Moen-Gomez-Kostitsyn
Darche-Halpern-Pouliot
Pyatt-Lapierre-Boyd

Nelosketju ehti alle 10 minuutin peliajastaan huolimatta olla kahden päästetyn maalin aikana jäällä. Eller oli terveenä sivussa, mutta voi olla että oman katsomokomennuksensa jälkeisissä kolmessa pelissä tehosaldon -4 kasannut Boyd tekee hänelle tilaa Canucksia vastaan.

Price oli maalinsa suulla taas kerran oma varmaotteinen itsensä torjuen monta huippupaikkaa. Hienosti on Carey kautensa aloittanut massiivisista paineista huolimatta.
 

M@thieu

Jäsen
Dustin Boyd waivereihin
(Linkki vie Bob McKenzien twitteriin.)

Kauden avausottelussa maalinkin värkännyt Boyd ei ole sen jälkeen esittänyt oikein mitään mainittavaa, ja matka käy nyt joko Hamiltoniin tai toiseen NHL-organisaatioon. Boyd on jaloistaan vikkelä ja menee rohkeasti maalille, mutta tulosta ei tosiaan tuon yhden maalin jälkeen ole tullut. Lisäksi kevytrakenteinen hyökkääjä on ollut ongelmissa puolustuspelissä, joten vahvistukseksi häntä ei ole voitu kutsua.

Saapa nähdä, kuka sieltä nostetaan tilalle. Ryan White tuntuisi pätevimmältä kaverilta telaketjuosastolle, ja hienot otteet pre-seasonilla puhuvat hänen puolestaan. Pisteiden valossa mukavasti aloittanut Max Pacioretty ei ainakaan liene ehdolla ylöskutsuun, sillä hän antoi viime viikolla suorasanaisia lausuntoja omasta tilanteestaan todeten, että hän pelaa mieluummin Hamiltonissa isolla vastuulla, kuin Montrealissa jarruketjulaisena. Samaan syssyyn Max-Pac valitteli jääneensä täysin vaille Jacques Martinin luottamusta, kun taas Carbon aikana tukea riitti, eikä virheistä rankaistu heti penkityksellä. Tässä Gazetten artikkeli Paciorettyn juttutuokiosta ja tuolta löytyy Arpon Basun kommentteja aiheesta. Basun aiemmin yksittäisenä toiminut Daily Hab-it -blogi sijaitsee nykyään tuolla CTV:n sivuilla, joilta löytyy mm. myös aiemmin Hockeybuzz-sivustolle kirjoitelleen Eric Engelsin blogi, sekä leikkaamattomia haastatteluja suoraan pukukopista The Scrum-osiossa. Tuossa vielä linkki Habs-osaston pääsivulle: CTV.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hieno kotivoitto kovakuntoisesta Canuksista tuli sitten lukemin 2-0. Maalintekijät olivat Markov ja Hamrlik. Hamrlikin maali oli harvinainen ja Montrealille tällä kaudella lähes mahdoton, eli ylivoimamaali. Maali oli luonnollisesti hienosti: Habs-pelaaja laukoo ohi maalin, todennäköisesti tarkoituksella ja kiekko pomppaa päädystä toiselle tolpalle josta, josta Harmlik pääsee vetämään vastakiekkoon lätyn sisään.

Gomez jatkaa vahvoja esityksiään. Nykyisellä pistetahdilla hän pääsee neloskentän laiturille ihan kohtuullisiin pisteisiin eli kauden aikana kertyy siis nykytahdilla koko kauden aikana 18 tehopistettä. Ei huonosti, kun kyseessä on yksi jääkiekkomaailman kallispalkkasimmista pelaajista. Hyvä sijoitus! Toivottavasti Gomez nukkuu yöt hyvin ja matkalla pankkiin on hymy korvissa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Gomez jatkaa vahvoja esityksiään. Nykyisellä pistetahdilla hän pääsee neloskentän laiturille ihan kohtuullisiin pisteisiin eli kauden aikana kertyy siis nykytahdilla koko kauden aikana 18 tehopistettä. Ei huonosti, kun kyseessä on yksi jääkiekkomaailman kallispalkkasimmista pelaajista. Hyvä sijoitus! Toivottavasti Gomez nukkuu yöt hyvin ja matkalla pankkiin on hymy korvissa.

Kyllähän GG-diili alkaa lähennellä jo Houle-maisia sfäärejä nerokkuudessaan ja tuotossaan. Toki GG:n aikana Montreal on päässyt pudotuspeleissä pisimmälle sitten 93, mutta toisaalta miten paljon tästä on sitten GG:n ansiota.

Joukkue on yhä jotenkin täysin puolinainen ja sikäli on suorastaan ihme miten hyvin se pärjää. Mutta toisaalta, GG kyllä rajoittaa uudelleenrakennusta aika täydellisesti, korkeintaan 12/13 kaudella miehistä voisi päästä eroon, mutta ostaisitko 10 miljoonalla kaksi kolmoskentän pelaajaa :)

Ja pleksinkin kykyy johtaa joukkue pudotuspeleissä ei niin kauheasti ole luottoa. Oikeastaan henk. koht. nyky-Montreal on aika EVVK, sitä odottaa vain sitä että joukkue oikeasti uusiutuu täysin, mutta käytännössä tämä vaatisi parin kauden tankkaamista että Montrealkin saisi sen oman ykkösvarauksensa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ryan O'Byrne lähti Coloradoon paikkailemaan pakkivajetta.

Vaihdossa saitte Coloradon viime kesän 3.kierroksen varauksen Michael Bournivalin eli yksi ranskaa puhuva lisää organisaatioon.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
OB sitten mentiin treidaamaan Coloradoon.. Montrealiin matkaa 18 vuotias Michaël Bournival. En kyllä oikein osaa sanoa mitään tästä siirrosta, vaikuttaisi tupeloinnilta sillä eivät nuo Bournivalin 10+14 QMJHL:n 17 peliin mitään älyttömiä tehoja ole.

Rakennellaanko tässä jo palasia Leblancin, Avtsinin ja muiden rinnalle parin kauden päähän...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En kyllä oikein osaa sanoa mitään tästä siirrosta, vaikuttaisi tupeloinnilta sillä eivät nuo Bournivalin 10+14 QMJHL:n 17 peliin mitään älyttömiä tehoja ole.

En nyt tiedä millaista peluria odotit vaihdossa seiska/kasipakistanne, mutta noilla tehoilla ollaan QMJHL:n pistepörssissä sijalla 20. Ei mitenkään kovin huonosti siis.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
En nyt tiedä millaista peluria odotit vaihdossa seiska/kasipakistanne, mutta noilla tehoilla ollaan QMJHL:n pistepörssissä sijalla 20. Ei mitenkään kovin huonosti siis.

No ehken odottanut, että OB'tä edes siirrettäisiin mihinkään, ja nyt kun siirrettiin että vaihdossa tulisi edes joku valmiimpi kaveri tilalle / kevättä varten jotain (joka tietysti on nyt mahdollista kun tuli 1mil cappiin tilaa). Ilmeisesti pakisto laitetaan kuitenkin kokonaan uusiksi ensi kaudelle.. olin ainakin itse laskeskellut OB:n ensi kauden kolmospariin vakituisesti. Noita fyysisiä pakkeja ei ole liikaa pyörinyt.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Vähän sama kuin viime vuonna D'Agostinin kohdalla, olen positiivisesti yllättynyt, että hänestä saatiin ylipäänsä mitään vaihdossa. O'B oli aina sellainen, jonka toivoi pystyvän täyttämään puolustuksen aukon fyysisellä pelillä, mutta ikinä hän ei kehittynyt sellaiseksi pelaajaksi. Eikä häntä myöskään voi enää pitää minään lupaavana, koska ikääkin tulee kauden päätyttyä jo 27 mittariin.

Bournival on ihan kelpo prospekti, ja hänestä voidaan muutaman vuoden kuluttua saada täytettä alempiin kenttiin. Vauhdikas pörrääjä jonkinlaisilla kädentaidoilla varustettuna. Timmins ja kumppanit olivat hänestä kiinnostuneita jo draftin aikaan, mutta koska Habs oli treidannut 2. ja 3. kiepin vuorot pois, hän oli jo mennyt kun päästiin varaamaan 4. rundilla. Bournival oli koko draftin kovimpia fyysistä kuntoa mittaavassa draft combinessa voittaen mm. punnerrukset. Aika tiukassa kunnossa junnu: Kuva
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Timmins olisi kuulemma aikoinaan halunnut varata Bournivalin jo Draftissa. Vaikea sanoa vielä sen kummempaa,quebecilainen junnu...saa nähdä kestääkö kasetti mediamyllytystä. Pojalla on ilmeisesti jonkinlainen mahdollisuus murtautua jopa Kanadan junnumaajoukkueeeseen MM-kisoihin, eli kohtuullinen pelimies pitäisi olla kysessä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Sääli ettei Rhinosta koskaan kehittynyt Komisarek v.2.0:aa. Sellaiselle tosiaan olisi nykyjoukkueessa käyttöä.

Nähtäväksi jää enteilevätkö nämä Boydin waivaus ja O'Byrnen kauppaaminen jotain hankintoja. Toivottavasti eivät kuitenkaan raahaa Guerinia Montrealiin. Peli kulkee ilmankin ja kelvollisia junnuja on kolkutellut kaltereiden takana jo pitkään. Keväällä ja lähempänä toivottavasti odottavia pleijarita veteraaniapu kelpaisikin.

Pacioretty tosin saattoi Martinin silmissä lunastaa toiveensa ja saanee jatkaa Bulldogsissa koko kauden, mutta näkisin mielelläni Whiten ja Palushaj:n vierailevan Habsissa ennen joulua.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Siellä myös pelattiin viime yönä. Bruinsseja vastaan tuli hieno ja ansaittu voitto. En tiedä sitten johtuiko loukkaantumisista vai muista, mutta oli varmaan heikoin Bruins mitä pariin vuoteen on nähty. Tai ehkä sitten oli vain Habsien hyvyyttä.

Ketjut olivat muotoa:

Gionta - Plekanec - Cammalleri
Kostitsyn - Gomez - Lapierre
Pouliot - Halpern - Darche
Pyatt - Eller - Moen

Ihan toimivia kokonaisuuksia, ja uskonkin näillä jatkettavan ainakin seuraavaan peliin. Gomez sai laidoilleen ainakin tarpeeksi suoraviivaiset kaverit, joten ei tarvitse huolestua, että saadaanko vetoja aikaan. Ja onnistuihan Gomez jopa heittämään maalinkin muutaman kimmokkeen kautta (Rask-tolppa-Rask-maali). Kolmosketju oli jälleen vahvalla pelipäällä ja kerran saivat kiekon reppuunkin, mutta se tulkittiin myöhemmin potkumaaliksi. Ykkönen pelasi ihan jees, mutta oli vähän pettymys, koska tuntui kolmosen saaneen enemmän maalipaikkoja 5-5 pelissä. Ylivoima ei vieläkään näyttänyt toimivan, vaikka nyt sentään pari maalia saatiinkin. Kapteeni veti tyylikkäästi suoraan ilmasta limpun ohi Raskin, ja Subban pommitti viivalta ensimmäisen runkosarjamaalinsa. Price oli jälleen hyvä, ja jatkoi hyvää sarjaansa Bruinsseja vastaan (olikohan joku 10-2 tsp) Hieno voitto, millä vahvistettiin divisioonan johtoa.

Omat 3 tähteäni:

1. Subban
2. Price
3. Halpern
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Siellä myös pelattiin viime yönä. Bruinsseja vastaan tuli hieno ja ansaittu voitto. En tiedä sitten johtuiko loukkaantumisista vai muista, mutta oli varmaan heikoin Bruins mitä pariin vuoteen on nähty. Tai ehkä sitten oli vain Habsien hyvyyttä.

Bruins on ollut lähinnä luokaton kahdessa edellisessä ottelussa. Sentteriosaston pitäisi olla joukkueen kantava voima, vaan nyt se on aika kapoinen. Pens tumpeloi toissapäivänä käsittämättömästi, vaikka oli selvästi parempi joukkue. Eilen sitten Habs onnistui voittamaan, vaikkei ollut sanottavasti parempi joukkue.

Price oli vakuuttava, vaikka vähän onnekkaasti kiekko Canadiensin kannalta maalin edessä pomppikin. Subban vaikutti pelimieheltä myös, varsinkin ylöspäin.

Vähän valju fiilis jäi tästä kohtaamisesta. Canadiensilta puuttuu Komisarekin kaltainen vittupää. Lapierre oli vaisu, ilmeisesti siksi, ettei kukaan ollut turvaamassa selustaa. Vaikkei Habs ole ollut erityisen kova joukkue moneen aikaan, niin se on silti ollut totaalisen tyylitön rottalauma. Enää ei ole edes sitä. Darchekin taisi käydä pyytelemässä Raskilta anteeksi yhtä vihellyksen jälkeen ampumaansa laukausta... Mihin maailma oikein on menossa? Ehkä sitten Centre Bellissä soi toinen sävel.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös