Mainos

Montreal Canadiens 2010-2011

  • 126 363
  • 422

M@thieu

Jäsen
Ohoh, enpä kyllä enää uusiin hankintoihin ennen kauden alkua uskonut, mutta Halpernin tapauksessa yllätys on ihan positiivinen. Viime kauden loppu Losissa meni ainakin HF:n Kings-fanien mukaan huonosti, mutta toivon mukaan se oli vain hetkellinen taantuma, eikä merkki pysyvämmästä tasonlaskusta. Kaudella 07-08 Halpern takoi 20 maalia ja 42 pistettä, mutta loukkasi oikean polvensa pahasti tuon kevään MM-kilpailuissa toimiessaan USA:n kapteenina ja oli ulkona tositoimista melkein puoleen väliin seuraavaa kautta. Vamman jälkeen Halpern ei ole päässyt sitä edeltäneelle tasolle, mutta hänen pitäisi olla vahvistus alaketjuihin. Amerikkalaisen plussapuoliksi voidaan laskea kokemus, johtajuus, hyvät aloitukset ja rightin kätisyys, sillä ennen tätä Habsilla ei ollut yhtään oikealta ampuvaa sentteriä, kun Lapierren paikaksi on todennäköisesti kaavailtu laitaa.

Tuossa maalikoostetta Halpernin NHL-uralta: Youtube
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Halak sai omilla näytöillään lähes neljän miljoonan sopparin, ja vaikka Pricella on lähes identtiset näytöt kolmen vuoden takaa kun hän oli parikymppinen junnu, hän ei olisi nyt 2,5 miljoonan arvoinen?

Runkosarjan lopun pelasi tuolloin hyvin (jos tarkoitat 07-08 kautta), mutta hyytyi aika pahasti Philadelphiaa vastaan toisella kierroksella ollen ehkä suurin yksittäinen syy putoamiseen (maalinteon tehottomuuden ohella). En siis ihan noinkaan sanoisi, että identtiset näytöt, koska kuitenkin Halak johdatti Habsit konferenssifinaaleihin asti, eikä tällöinkään kaaduttu Halakiin. Kyllä minua pirusti harmittaa Halakin lähtö, tosin hintalappukin oli näyttöihin suhteutettuna kohtuullisen kova. Nyt pitää vaan toivoa että Price kasvaa siksi huippuvahdiksi, jota hänestä odotetaan.

Jeff Halpern oli ihan mukava lisäys, varsinkin tuolla hintalapulla. "Vanha Jeff Halpern" olisi ollut jopa loistava hankinta. Ilmeisesti ikäänkuin Metron paikalle hänet hankittiin. Tuntuu että varsinkin tällä offseasonilla on vihdoin alkanut noiden 3-4-kenttäläisten hinnat muodostua sellaisiksi kuin niiden pitäisikin olla, eli selvästi alle miljoonan.

Täytyy kyllä ihmetellä miksi Gomez jo näin pian Koivun lähdön jälkeen voi käyttää tämän numeroa. Kuvittelisi että historian toiseksi pisimpään toimineen kapteenin numerolle haluttaisiin antaa jonkinlaista arvoa. Eikö Gomez sitä paitsi Devilsissä pelannut numerolla 13? Ja nyt tietentahtoen pitää saada tuo 11. Vähän sama kuin Suomen maajoukkueessa, jossa joku Juuso Hietanen saa samantien käyttöönsä tuon numeron... Ei varmasti tapahtuisi Kanadassa tuollaista.

Canadiensin joukkue kokonaisuudessaan on taas ihan OK-tasoa, eli jälleen kisataan todennäköisesti noin sijoista 6-10, riippuen paljon Pricenkin tasosta. Puolustus viime ja tällä kaudella on hyvää luokkaa, hyökkäyksestä puuttuu edelleen se kova pyssy, ellei Cammalleri sitten jatka kokonaista kautta siitä, mihin viime kevään playoffeissa jäi. Ja muutenkin hyökkäys on varsin keskinkertainen, ei missään nimessä contender-tasoa. No tähän se on kai sitten totuttava, lukuunottamatta satunnaisia ylisuorittamisia kuten viime kevään konferenssifinaalipaikka tai 2008 runkosarjan konferenssin voitto.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eikö Gomez sitä paitsi Devilsissä pelannut numerolla 13?
Pelasi numerolla 23.

Gomezhan pelasi numerolla 11 junnusarjoissa, jossa hänen numeronsa on jäädytetty Alaskalaisen joukkueensa hallissa.

Gomez ei ollut ollenkaan tyytyväinen numeroonsa Devilsissä. John Madden oli varannut vanhempana pelaajana numeron 11 ja Gomezille jäi jäljelle numero 23. Gomez valitti kunnes apulaisvalmentaja Larry Robinson kutsui paikalle farmijoukkue Albanyn varusteista vastaavan kaverin, joka sanoi, että numero 11 on vapaana farmissa.

Yhtäkkiä Gomez tykkäsikin numerosta 23 aika paljon, heh.

Ja mitä tulee numeron 11 käyttöön, Saku Koivu nappasi numeron itselleen vielä nopeammin Kirk Mullerin lähdön jälkeen.
 
Kyllä minua pirusti harmittaa Halakin lähtö

näin pian Koivun lähdön jälkeen voi käyttää tämän numeroa.
Joo ja Patrick Roy'n treidi ja...

Ihan hyvä viesti muuten, mutta tuollainen on turhaa vanhojen miettimistä. Koivut ja Halakit oli ja meni, turha niitä on enää jäädä kaipailemaan. Kuten Vilperttikin jo tuossa totesi, niin eipä Koivukaan aikoinaan paljon kunnoitusta Kirk Mulleria kohtaan osoittanut ottaessaan tuon numeron. Habsilla on ihan tarpeeksi noita jäädytettyjä numeroita tuossa 1-33, joten turha on sen lisäksi pitää näitä feikki-jäädytyksiä esim. numeroiden 8 ja 11 kohdalla. 11 on hyvä numero Gomezille.

Runkosarjan lopun pelasi tuolloin hyvin (jos tarkoitat 07-08 kautta), mutta hyytyi aika pahasti Philadelphiaa vastaan toisella kierroksella ollen ehkä suurin yksittäinen syy putoamiseen (maalinteon tehottomuuden ohella). En siis ihan noinkaan sanoisi, että identtiset näytöt, koska kuitenkin Halak johdatti Habsit konferenssifinaaleihin asti, eikä tällöinkään kaaduttu Halakiin.
Pointtina oli se, että molemmilla on näyttönä huippuosaamisesta yksi hyvä kevät. Kyllä, Price hyytyi Philly-sarjassa, mutta hän oli myös silloin 20-vuotias, eikä joukkue muutenkaan saanut mitään aikaiseksi. Kuka (Habs-fanikunnan ulkopuolelta) oli ennen vuotta 2010 edes kuullut jostain Jaroslav Halakista? Pricella on meriittejä paljon pidemmältä ajalta ja on edelleen erittäin nuori (täytti kuukausi sitten 23) ja huiman potentiaalin omaava veska.
 

Hetenyi#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Zoltan, Jokerikasvatit, Zoltan, Zoltan
Ihan hyvä viesti muuten, mutta tuollainen on turhaa vanhojen miettimistä. Kuka (Habs-fanikunnan ulkopuolelta) oli ennen vuotta 2010 edes kuullut jostain Jaroslav Halakista?

Iso käsi oman tietämättömyyden mainostamisesta. Kyllä pitäisi Halakin olla tuttua kauraa kaikille jotka ovat NHL:ää (ja MM-kisoja) jo ennen vuotta 2010 nähneet..
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Joo ja Patrick Roy'n treidi ja...

Ihan hyvä viesti muuten, mutta tuollainen on turhaa vanhojen miettimistä. Koivut ja Halakit oli ja meni, turha niitä on enää jäädä kaipailemaan.

Lähinnä tuli kommentoitua noita "uutisia" sen takia, että en ole koko kesänä mitään tänne kirjoittanut, ja nuo uutiset ovat kuitenkin tämän kesän ajalta... Sitä paitsi Royn treidi oli kyllä paskamainen homma! Samoin kuin se, että Koivu loukkaantui kun johti pistepörssiä, perskele!

Kuten Vilperttikin jo tuossa totesi, niin eipä Koivukaan aikoinaan paljon kunnoitusta Kirk Mulleria kohtaan osoittanut ottaessaan tuon numeron.

Kieltämättä hyvä huomio, en tuota tullut tässä tilanteessa ajatelleeksi.

Pricella on meriittejä paljon pidemmältä ajalta ja on edelleen erittäin nuori (täytti kuukausi sitten 23) ja huiman potentiaalin omaava veska.

En noita asioita missään nimessä kirjoittanut Pricea teilatakseni, kyllä Price on todellakin äärimmäisen potentiaalinen veska, ja tietenkin erittäin nuori varsinkin maalivahdiksi kun on samaa ikäluokkaa sivullekirjoittaneen kanssa. NHL-kausissa laskettuna tosin Halakilla on pidemmältä ajalta näyttöjä, ja oli nostaa Habsit lähes omakätisesti -07 playoffeihin, mutta ei sitten saanut pelata kauden viimeistä peliä.
 
Viimeksi muokattu:
Iso käsi oman tietämättömyyden mainostamisesta. Kyllä pitäisi Halakin olla tuttua kauraa kaikille jotka ovat NHL:ää (ja MM-kisoja) jo ennen vuotta 2010 nähneet..
En tiedä kumpi on ihailtavampaa: lätkätietoutesi vai sisälukutaitosi.

Vilpertti kirjoitti:
Ryder, Halak & 2nd!
Mikä vain tukee pointtiani Halakin tuntemattomuudesta ennen tätä vuotta.

eleven kirjoitti:
Lähinnä tuli kommentoitua noita "uutisia" sen takia, että en ole koko kesänä mitään tänne kirjoittanut, ja nuo uutiset ovat kuitenkin tämän kesän ajalta...
Juu, en mä millään pahalla. Hyvää juttuahan tuossa sun viestissä oli, halusin vain takertua noihin pariin kohtaan. Tervetuloa vaan alkavaan kauteen.

NHL-kausissa laskettuna tosin Halakilla on pidemmältä ajalta näyttöjä, ja oli nostaa Habsit lähes omakätisesti -07 playoffeihin, mutta ei sitten saanut pelata kauden viimeistä peliä.
Kyseinen kausi 06/07 jäi meikäläiseltä intin takia kokonaan väliin, joten ne teot oli jääneet huomaamatta.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
...Mites olis vaikka Laraque... eikun. Joku sellainen lightheavyweight kaveri, joka taklaa kovaa ja aktiivisesti, mutta osaa myös pelata olisi ihan hyödyllinen hankinta...

Niin olisi, mutta kelpaisi myös kyllä joku todella kova enforcer, joka pelaisi sellaiset 30-40 matsia showssa. Lighteista puheenollen, Asham olisi ollut tähän hommaan hyvä. Habs-varaus, mutta oli tuolloin nuori, eikä homma oikein toiminut. Nyt kova ja kelpo pelimies. Hintakaan ei olisi ollut kuin 640,000$ vai oliko se 700,000 $, mutta turhapa näitä on enää murehtiä.

EDIT: 700,000 $ lisätty
 
Viimeksi muokattu:

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Who is Jeff Halpern? canadiens.com

Canadiensi omilla sivuilla Halperin haastattelu, tässä pieni lainaus tuosta:

“As soon as Montreal showed interest, I was pretty excited. To be able to put on that jersey and play in that city for that team is a tremendous honor,” explained the gritty forward, who has previously played in Washington, Dallas, Tampa and Los Angeles. “I’ve played in the NHL a long time, but I’m probably more excited for this than I’ve been at any point in my career. It’s quite a feeling to join this organization.”

He’ll (Halpern) also have plenty of familiar faces around to welcome him to the family when he lands in Montreal this fall. Having previously donned the stars and stripes on six occasions, Halpern has also played alongside fellow Americans and current teammates Brian Gionta, Scott Gomez and Hal Gill on the international stage.

Olisi hyvää kapteeni-ainesta, mutta eipä taida uutena miehenä olla asiaa tuohon hommaan. Giontalle C, Gorgesille tai Gillille A ja Halpernille A. Ehdottomasti.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Tiistain artikkelissa Basu pohtii miten Halpernin tulo voisi vaikuttaa Martinin peluutukseen, tarkemmin Plekan puolustavan roolin vähenemiseen. Halpern voi ja toivottavasti on se tarvittava palanen kunnon killeri shutdown kentän rakentamiseen, joka mahdollistaa myös sitten Plekan roolin vähenemisen puolustuspelissä ja alivoimalla.

Tämä toivottavasti siivittää miehen toiseen peräkkäiseen piste-ennätykseen ja nostaa samalla AK:n viereltä uuteen liitoon.

http://dailyhab-it.blogspot.com/2010/09/relief-for-plekanec.html

Ei tässä contender tasoa olla, mutta en kyllä suoraansanottuna tuolla pelitavalla niin haluaisikaan. Jopa hyvä, että viime kaudesta personoitui niin paljon Halakin hyvyyteen.. jospa sitä päästään keväällä yllättämään taas puskista. :)
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä Price on antanut näyttönsä siitä, että hän on 2,5 miljoonan dollarin pelaaja. Se, että Halak syrjäytti hänet viime kaudella ei johtunut niinkään Pricen huonoudesta, vaan Halakin huippuvireestä. Ei sitä 23-vuotiaalle RFA-maalivahdille "noilla näytöillä" voi yhtään vähempääkään maksaa, sillä muuten olisi varmasti lähtenyt Offer sheetejä tulemaan. Sen jälkeen Habs olisikin ollut ihanassa tilanteessa Alex Auld ykkösvahtinaan. Halak sai omilla näytöillään lähes neljän miljoonan sopparin, ja vaikka Pricella on lähes identtiset näytöt kolmen vuoden takaa kun hän oli parikymppinen junnu, hän ei olisi nyt 2,5 miljoonan arvoinen?

En ole sanonut, että Halakin 4 milliä olisi jotenkin järkevä sekään, mutta omissa silmissä Halak on koko uransa saanut kärsiä siitä ettei ole kanukki. Kaikki vuodet ollessaan Canadiensissa niin on ollut "imagollisesti" tietyllä tapaa kakkosluokan kaverin asemassa otteista riippumatta. Toki sitten Bluesin soppari oli silti aika käsittämätön noilla näytöillä. Enemmänkin viittaan siihen, että paljon enemmän näyttöjä antaneita maalivahteja meni eri seuroihin halvemmalla sopimuksen teon aikaan. Ja toisaalta tuolla sopparilla kaveria ei edes sidottu seuraan mitenkään pitkästi, jos luottoa on seuran puolesta.
 

M@thieu

Jäsen
Ensi viikon tulokasleirille osallistuu 31 pelaajaa:

Hyökkääjät
Alexander Avtsin
Hunter Bishop
Jonathan Brunelle
Andrew Conboy
Gabriel Dumont
Lars Eller
Andreas Engqvist
Brendan Gallagher
Louis Leblanc
Philippe Lefebvre
Dany Massé
Ben Maxwell
Max Pacioretty
Aaron Palushaj
Ian Schultz
Dustin Walsh
Ryan White

Puolustajat
Sébastien Bisaillon
Marc-Antoine Desnoyers
Morgan Ellis
Kyle Klubertanz
Brendon Nash
Frédéric St-Denis
Joe Stejskal
P.K. Subban
Jarred Tinordi
Yannick Weber

Maalivahdit
Robert Mayer
Nicolas Champion
Peter Delmas

Jokunen try-out -pelaajakin on mukana, suurin osa kuitenkin luonnollisesti omia varauksia. Maalivahti Peter Delmas on Coloradon toisen kierroksen varaus kahden vuoden takaa, mutta ura ei ole edennyt toivotusti ja hänen oikeuksistaan luovuttiin. Varaamattoman Nicolas Championin tilastot viime kaudelta ovat huomattavasti Delmasia paremmat ja pelkästään nimen perusteellakin hän vaikuttaa oikein pätevältä torjujalta.

Edit: Lions in Winter-saitilla hyvää jutustelua kokeella olevista pelureista ja vähän muistakin leireilijöistä.

---

Eyes on the Prize-blogissa on aloitettu taas yksi mielenkiintoinen sarja, jossa on tarjolla wanhaa videomateriaalia Canadiensin peleistä. Neljä päivää sitten käynnistynyt sarja tarjoaa joka päivä yhden uuden videopläjäyksen päivittäin aina 21:een syyskuuta saakka. Tässä linkki ensimmäiseen postaukseen, jossa nähtävillä olevan videon lopussa (7.30 ->) on matskua vuodelta 1946 Habsin ja Leafsin välisestä matsista. Suosittelen tsekkaamaan, meno on aikamoista.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Harjoitusleirin ollessa jo pikkuhiljaa oven takana koputtelemassa ajattelin vähän rustailla ylös sekalaisia ajatuksia kustakin pelaajasta. Kirjoitus sisältää haikailua viime kauteen sekä odotuksia tulevasta. Tässä käyn läpi moket ja pakit, hyökkääjät pääsevät käsittelyyn lähitulevaisuudessa.

Maalivahdit:

# 31 Carey Price 2012 RFA

Lassosankarina kesällä kunnostautunut maalivahti saa alkavalla kaudella kiistattoman ykkösvahdin tittelin omakseen. Pitkäksi venähtäneiden, mutta ilmeisesti varsin sopuisien neuvottelujen jälkeen parivuotisen jatkopahvin kirjoittanut Price jäi viime keväänä loistokkaan Halakin kakkoseksi, käyttäen tuon ajan hyödyksi harjoittelemalla aiempaa kovemmin. Nyt sopii toivoa, ettei harjoitteluinto katoa minnekään todellisen haastajan puuttuessa. Koko joukkueen menestys riippuu suurelta osin Pricen onnistumisesta, joten suoritustaso pitäisi nyt vakiinnuttaa korkealle.

# 35 Alex Auld 2011 UFA

"He's big, he's bald, he's Alex Auld". Siinä Darren Pangin kuvaus kesän veskarihankinnasta. Suurimman osan NHL-urastaan kakkosvahtina viettänyt Auld pelasi toistaiseksi kiireisimmällä kaudellaan (05/06) Vancouverin paidassa 67 runkosarjaottelua. Montreal on tuosta kaudesta lukien jo kahdeksas eri osoite kaljupään uralla, ja todennäköisesti vuoden päästä tavarat löytyvät taas eri paikasta. Tällä kaudella konkari toimii kuitenkin Habsin kakkosmokena, tehtävänään pelata 20-30 ottelua ja toimia samalla jonkunlaisena mentorina Pricelle. Viime kaudella Auld voitti puolet Dallasissa pelaamistaan otteluista, ja vähintään samanlaiseen saldoon hänen täytyy Habsissakin pystyä.

Puolustajat:

# 6 Jaroslav Spacek 2012 UFA

36-vuotias tsekki ei suuremmin häikäissyt tahi pettänyt ensimmäisellä kaudellaan Montrealissa. Puolustuspäässä Spacek täytti roolinsa kelvollisesti ja nosti monen muun tapaan tasoaan pleijareissa, mutta pistesaldo (3+18=21) oli pettymys. Maalimäärä oli hänen huonoimpansa seitsemään vuoteen. Bergeronin lähdettyä ykkösylivoimassa olisi viivamiehen paikka auki, mutta viime kauden perusteella Spatchista ei siihen ole. Kaksi viimeistä Sabres-kautta tosin tuottivat yhteensä 17 maalia, joten voisi kai tuota koittaa. Tilaukseen perusvarmaa puolustuspeliä ja muutama maali enemmän.

# 20 Ryan O'Byrne 2011 RFA

O'Byrnen viime kausi alkoi lupauksia herättävästi. Painajaismainen kevät 2008 pidätyksineen sekä oma maali-episodeineen näytti olevan unohdettu ja kautta edeltäneistä harjoituspeleistä kantautuneet tiedot kertoivat pelaajan olevan kuin uudestisyntynyt. Välit Rouva Fortunan kanssa menivät kuitenkin poikki kauden toisessa ottelussa: tuloksena polvivamma ja puolentoista kuukauden tauko peleistä. Paluunsa jälkeen Obi ei missään vaiheessa tuntunut saavan täyttä luottoa Martinilta, eikä kausi ollut henkilökohtaisella tasolla varmasti läheskään odotetunlainen. Yksittäisenä hetkenä O'Byrnen kaudesta jäikin parhaiten mieleen miehen osallistumisen satavuotisjuhlallisuuksiin, joissa hänen käyttämänsä pelinumero 3 nostettiin hallin kattoon Emile Bouchardin kunniaksi. Näyttöhalut ovat siis epäilemättä kovat, ja hyvin O'Byrne saa pelatakin pysyäkseen kokoonpanossa Markovin palatessa. Jos tämäkään kausi ei tuo lopullista läpimurtoa, jäänee se tekemättä Montrealissa.

# 26 Josh Gorges 2011 RFA

Luottopuolustaja, joka pelasi loistavat pudotuspelit Hal Gillin parina. Näyttäviä suorituksia kiekon kanssa on turha odotella, mutta virheitäkin nähdään harvoin. Gorges on kehittynyt huikein harppauksin Montrealin-aikanaan ja viime kaudella hän pelasi säännöllisesti yli 20 minuuttia per ottelu. Gorges oli myös joukkueen ainoa puolustaja, joka pelasi kauden kaikki ottelut. Sopimus päättyy ensi kesänä, alustavia keskusteluja jatkosta on kuulemma jo käyty.

# 44 Roman Hamrlik 2011 UFA

Toinen pakiston "slaavipapoista", ja huomattavasti maanmiestään epätasaisempi tapaus. Tuntuu siltä, että Hamrlik saavuttaa parhaan tasonsa ainoastaan silloin kun rooli kasvaa poissaolojen myötä, mutta vajoaa taas harmauteen joutuessaan omalle paikalleen kakkospariin. Tällä kaudella mies saattaa tosin löytää itsensä kolmosparista, mikäli jalat kangistuvat edelleen. Sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa ole luvassa.

# 75 Hal Gill 2011 UFA

Ison honkkelin pelaaminen oli välillä hirveää katsottavaa, mutta playoffeissa kilpi kirkastui kummasti. Gill oli ehkäpä puolustuksen tärkein yksittäinen pelaaja Capsin ja Pensin miekkojen tylsyttämisessä. Luistelu on ketterää kuin rautakangella, mutta ainakin alivoimalla Skillsey pääsee loistamaan myös runkosarjassa. Toivottavasti otteet myös tasaviisikoin ovat lähempänä keväisiä esityksiä, kuin runkosarjassa monta kertaa uusintana nähtyä Bambi jäällä-esitystä.

# 76 P.K. Subban 2012 RFA

Here comes the Subbanator! Lyhyen totuttelujakson jälkeen Subban otti viime vuonna ohjat käsiinsä Hamiltonissa, ja oli AHL:n parhaita pelaajia heti tulokkaana. Palkintona tästä hän pääsi jo runkosarjassa parin pelin ajaksi Habsin takalinjoille, mutta varsinainen päänavaus NHL-uran osalta tapahtui Markovin loukkaantumisen jälkeen Capitals-sarjan kuudennessa ottelussa. Kovin paljon kovempaan paikkaan ei siis debyytti olisi voinut sattua, mutta ennakkoluuloton nuorukainen ei ollut moksiskaan. Subban pelasi uskomattoman kypsästi ja sai rutkasti luottoa Martinilta, joka yleensä on varsin kitsas jakamaan nuorille peliaikaa. P.K. oli jopa ykkösalivoimassa, mikä on todella huikeaa, kun vielä pari vuotta sitten häntä pidettiin junnuissakin täyshasardina omassa päässä. Alkavasta kaudesta on helppo povata Subbanille menestyksekästä, jopa Calder Trophy on realistinen mahdollisuus. Edellinen kyseisen palkinnon saanut Habs-peluri on muuten Ken Dryden, eli olisihan tuotakin pystiä jo aika käyttää Montrealissa.
Ihan hirveäksi hypetykseksihän tämä menee, mutta odotusten ja toiveiden suitsiminen on tämän pelaajan kohdalla todella vaikeaa. Tiedostetaan kuitenkin, että virheitä ja heikompia jaksoja tulee nuorelle pelaajalle varmasti jossakin vaiheessa. Jokatapauksessa Subbanin näyttävä pelityyli takaa ainakin sen, että tylsät hetket ovat vähissä hänen ollessaan kentällä.

# 79 Andrei Markov 2011 UFA

Puolustuksen päällikkö on kärsinyt parin viime kauden käynyt valitettavan loukkaantumisherkäksi. Vuosikerta 09/10 pärjäsi jonkin verran edeltäjäänsä paremmin Markovin ollessa sivussa, mutta edelleen häntä kaivataan kipeästi joukkueen takalinjoilla. Pudotuspelien tuhkimotarinasta suurin osa kirjoitettiin ilman Markovia, mikä tekee siitä vielä ihmeellisemmän. Viime kaudella Andrei oli loukkaantumisensa jälkeen tavallista virhealttiimpi, saapa nähdä mikä on taso viimeiseimmän polvioperaation jälkeen. Sen haluaa varmasti katsastaa huolella myös Gauthier ennen kuin aloittaa neuvottelut jatkosopimuksesta Markovin agentin kanssa.
 

M@thieu

Jäsen
No niin ja tässä nämä hyökkääjät.

# 11 Scott Gomez 2014 UFA

Viime kesänä treidillä Rangersista hankitun Gomezin alkukausi oli pisteiden valossa vaisu, ja vaikka tahti loppua kohden paranikin hieman, jäi mies silti alle 60 pisteen. Tutkapari-Giontan pitkä poissaolo söi osaltaan tehoja, mutta kaikesta huolimatta kallispalkkaisen sentterin olisi pitänyt pystyä parempaan. Gomezin peli-ilmeessä ei sinänsä ollut muutoin mukisemista, työnteko maistui yhtälailla niin tasakentällisin kuin alivoimallakin, jossa häntä käytettiin vakituisesti kakkosnelikossa. Tehoja täytyisi tulla selvästi enemmän, mutta mitään 80 pisteen kautta lienee epärealistista odotella, kun G-Love* on rikkonut tuon rajapyykin ainoastaan kerran urallaan.
* Linkki vie Gomezin, Subbanin ja Cammallerin yhteishaastatteluun @ Youtube.

# 13 Mike Cammalleri 2014 UFA

Cammalleri avasi maalihanansa vasta seitsemännessä ottelussaan Habs-paidassa, mutta vain pari peliä myöhemin tilillä olikin jo ensimmäinen hattutemppu. Tuota iltaa paremmin Cammalleri muistaa varmasti Canadiensin satavuotisjuhlapelissä Bostonia vastaan syntyneen hattutempun, jota oli todistamassa pitkä litania gloorian päivien sankareita. Snaipperille ominaisesti Camma takoi välillä maaleja liukuhihnalta pelistä toiseen, mutta ajautui vastavuoroisesti pitkiin kuiviin kausiin, kuten runkosarjan lopussa (12 viim. peliä ilman maalia). Paras vire osui pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle, joiden 14 ottelussa mies heilutti verkkoa 12 kertaa. Loukkaantumisen lyhentämän runkosarjan ja pudotuspelit yhteenlaskien Camman saldo Trikolorissa on 84 ottelua ja 39 maalia. Terveenä pysyessään Cammallerilta voidaan odottaa yli 35 osumaa kaudella 2010-11.

# 14 Tomas Plekanec 2015 UFA

Tsekkisentterin pistetehtailu oli alkukaudesta huimaa seurattavaa, mutta isot peliminuutit illasta toiseen taisivat väsyttää miestä ja tahti hiipui loppua kohden. Pudotuspeleissä tehoja ei tullut toivotusti, mutta Plekanec hoiti erinomaisesti puolustusvelvoitteensa Capsin ja Pensin tähtiä vastaan. Nyt Plekalla on taskussaan rahakas jatkosopimuspahvi, ja kaikki odottavat vähintään viime kauden veroista suorittamista. Luultavasti sellaista on myöskin luvassa.

# 15 Jeff Halpern 2011 UFA

Kokenut jenkkisentteri saapui Habsin osalta varsin hiljaisen kesän viimeisenä hankintana joukkueeseen. Rightilta laukova keskushyökkääjä pääsee toimimaan isähahmona alempien ketjujen nuorille rämäpäille, ja saanee paljon vastuuta alivoimalla. Hyväksi johtajaksi kuvattu Halpern voi hyvinkin saada tärkeän roolin joukkueen aloitusspesialistina, sillä prosentit viime kausilta ovat rosterin parhaat.

# 17 Dustin Boyd 2011 RFA

Vaihdossa Sergei Kostitsynista saatu 24-vuotias hyökkääjä pelasi vajaat parisataa ottelua Calgaryssa, kunnes siirtyi viime talvena Nashvilleen. Boyd on työtä pelkäämätön kahden suunnan hyökkääjä, ominaisuuksia jotka miellyttävät suuresti Jacques Martinia. Potentiaalia piste-ennätyksen (24, viime kaudelta) pitäisi olla, ja jossain vaiheessa kautta Boyd saa aivan varmasti mahdollisuutensa koittaa 1.-2. ketjuissa loukkaantumisten/muiden pelaajien huonojen suoritusten takia.

# 21 Brian Gionta 2014 UFA

Varreltaan pieni, mutta sisukkuudeltaan jättiläisten kastia. Gionta pelasi todella hyvän avauskauden Montrealissa, valitettavasti vain injury-bug puraisi häntäkin ja runkosarjan pelimäärä jäi 61:een. Niissä Gio ehti viimeistellä 28 kertaa, ja samalla tahdilla 40 maaliin yltäminen olisi 82 ottelun puitteissa ollut lähellä. Playoffeissa Gionta oli joukkueen toiseksi ahkerin viimeistelijä yhdeksällä kassilla. Pitäisin jopa pienenä yllätyksenä, mikäli tämä mies ei luistele kauden avauspeliin C rinnassaan.

# 32 Travis Moen 2012 UFA

Moen ei ehkä ollut niin fyysinen kuin mainoslauseessa luvattiin, mutta antoi varmasti joka ilta kaikkensa joukkueen eteen. Taistelutahdosta hyvänä osoituksena miehen pikainen paluu vain yhden ottelun tauon jälkeen Matt Cullenin luistimen tehtyä tällaista jälkeä* Moenin silmäkulmaan. Ja tuon yhden missatun ottelunkin Moen olisi halunnut pelata, mutta lääkärit kielsivät. Alkukaudesta Moen oli jopa ykkösketjussa Gomezin ja Giontan rinnalla, toivottavasti siihen ei tarvitse mennä tänä vuonna.
* Montrealgazette.com

# 40 Maxim Lapierre 2011 RFA

Toissa kauden valopilkusta tehtiin lukuisia katoamisilmoituksia runkosarjan aikana, mutta sitä fanit hurmannutta kaveria ei vain näkynyt missään. Pudotuspelien alkaessa Maxim Lapierre lopulta ilmestyi piilostaan ja oli taas oma energinen, vastustajan elämää kaikin keinoin hankaloittava itsensä. Piilevistä kiekollisista taidoistakin saatiin näytettä kolmen maalin verran, kohokohtana Pens-sarjan kuudennen pelin näyttävä yksilösuoritus*. Vaisu runkosarja johti siihen, ettei Gauthier halunnut antaa Lapierrelle kuin vuoden mittaisen jatkon, joten alkavalla kaudella Maxin täytyy näyttää todellinen nahkansa jo ensimmäisestä ottelusta alkaen.
* Youtube.

# 46 Andrei Kostitsyn 2011 RFA

Andrein maalisaldo (16) jäi hänen huonoimmakseen niistä kausista, jotka hän on aloittanut ylhäällä. Kostitsynin esitykset pelistä, jopa vaihdosta toiseen vaihtelevat käsittämättömän paljon, mikä tekee miehen seuraamisen fanin näkökulmasta enemmän kuin turhauttavaksi. Talenttia olisi vaikka mihin, mutta välähdyksiä siitä nähdään liian harvoin. Viime kauden maaleistaan Andrei mätti peräti kymmenen joulukuussa 11 ottelun hot streakin aikana, eli lopuissa hänen pelaamissaan 48 ottelussa hän osui vain kuudesti. Pudotuspeleissä AK46 teki kaikki kolme maaliaan Washington-sarjan toisessa ottelussa. Paikka Plekanecin rinnalla on pedattu valko-venäläiselle, saapa nähdä pystyisikö hän yhtään aiempaa tasaisempaan suorittamiseen. Yksi mielenkiintoisista kysymyksistä on tietysti, miten velipojan lähtö vaikuttaa Andreihin, varsinkin kun nyt venäjää puhuvia kavereita kopissa on vain yksi. Kostin kauden aloitukset ovat perinteisesti vaisuja; hän ei ole ikinä tehnyt yli kolmea maalia ensimmäisiin 20 peliin. Pahoin pelkään, että pääsemme taas aika pian kiroamaan hänen otteitaan...

# 52 Mathieu Darche 2011 UFA

Montrealin oma poika sai kesällä jatkosopimuksen, vaikka istui suurimman osan pudotuspeleistä naulattuna kiinni vaihtopenkkiin. Darche on kova duunari nelosketjun laitaan, eikä oikein muuta. Jos joku Hamiltoniin suunnitelluista nuorista breikkaa harjoitusleirillä, Darchen paikka kokoonpanossa on ensimmäisenä liipaisimella.

# 57 Benoit Pouliot 2011 RFA

Tilastot kertovat kaiken oleellisen Pouliot'n ensimmäisestä kaudesta Montrealissa. Päästyään viimein tositoimiin vammansa jäljiltä Benkku oli todella kuuma pelaaja iskien 29 ensimmäiseen peliin hän pommitti tehot 14+8=22. Sitten kädet jäätyivät täysin, ja viimeisten 28 (playoffit mukaan lukien) ottelun saldo oli todella murheellinen 1+3. Alkuunsa maaleja lähes paikasta kuin paikasta tehnyt pelaaja ei osunut enää edes tyhjänä ammottaneeseen katiskaan. Henkinen lukko oli tiukasti säpissä ja pudotuspeleissä Pouliot putosi marginaalipelaajaksi. Sanottakoon se hänen edukseen, että pleijarien aikaan mies paransi fyysistä peliään jonkin verran. Onnistumiset heti kauden alussa olisivat hyökkääjälle tärkeitä, jotta usko omiin kykyihin palaisi. Hyvin peliä tekevän Gomezin rinnalla paikkoja kyllä siunaantuu.


# 61 Ben Maxwell 2011 RFA

Maxwell on merkattuna seuran kotisivujen pelaajalistaan, joten otan hänetkin tässä esiin. Tuolla rosterissa roikkuminen tosin lienee vain peruja viime keväältä, kun Maxwell oli joukkueen mukana katseluoppilaana. Raameiltaan ihan hyväkokoinen sentteri on yhä raakile NHL:aan. Liike ei tahdo riittää, eikä pelirohkeuskaan ole vaaditulla tasolla. Maxwell aloittaa kautensa Hamiltonissa, ellei tee training campilla ihmeitä.

# 81 Lars Eller 2012 RFA

St. Louisista saapunut tanskalainen on näillä näkymin aloittamassa kauden Canadiensin riveissä. Viime kaudella hän oli tulokaspelaajana Peorian AHL-miehistön pörssikärki 57 pisteellä 70 ottelussa. Bluesissa hän pääsi pelaamaan seitsemän peliä viimeistellen niissä kaksi maalia. Eller on taidoiltaan monipuolinen, suurempia heikkouksia hänen pelistään on raporttien perusteella vaikea nimetä. Voimaa pitää hankkia lisää, ja varmasti Eller on kesällä viettänytkin runsaasti aikaa punttisalilla. Tällä hetkellä miehen vaivana on vatsalihasvamma, joka estää täysipainoisen harjoittelun.

# 94 Tom Pyatt 2011 RFA

Gomez-kaupan kylkiäinen nousi takarivistä kevään aikana yhdeksi joukkueen tärkeimmistä alivoimapelaajista ja muodosti pudotuspeleissä erinomaisen hyökkäyskolmikon Mooren & Lapierren kanssa. Raketin lailla kiitävä sentteri/laituri ei tule koskaan latomaan taululle isoja pistemääriä, mutta on todella hyödyllinen pelaaja alempiin ketjuihin.
 

M@thieu

Jäsen
Gauthier piti eilen tulokasleirin alkamisen yhteydessä kolmevarttisen lehdistötilaisuuden, joka löytyy audiona Habsinsideoutista. Mitään kovin ihmeellistä ("yllättäen") ei tullut esiin, mutta tässä joitakin pointteja:

- Viime kauden aikana joukkueelle määrittyi identiteetti, jota GM kuvaili sanoilla "nopea ja älykäs". Gauthier pitää tuon määritellyn identiteetin säilyttämistä pitkällä tähtäimellä avaimena menestykseen.

- Plekanecin jatko oli tärkeää, koska joukkueen runkoa ei haluttu muutella. Merkittävä osa tuota runkoa on Gauthierin moneen kertaan hehkuttama pelaajien "johtoryhmä", johon kuuluvat ainakin Gorges, Gomez, Gionta, Gill ja Cammalleri, varmaan Markov'kin. Tuosta porukasta tullaan valitsemaan kapteeni ennen runkosarjan alkua, mutta jatkossakin liiderin hommat jakaantuvat useamman miehen harteille.

- Vaikka joukkueessa on 21 pelaajaa yksisuuntaisilla sopimuksilla plus oletusasetuksena Canadiensissa kauden aloittavat Eller ja Subban, on rosterissa Gauthierin mukaan tilaa Hamiltonin nuorisokaartilaisille, jos nämä säväyttävät campilla. Tähän liittyen Gauthier myös kehui rosterin syvyyttä ja korosti tämän seikan tärkeyttä.

- Maalivahtipäätös oli vaikea ja sitä pähkäiltiin pitkään, mutta lopulta päädyttiin siihen, että Pricen kanssa halutaan edellä pitkällä tähtäimellä. Gauthier sanoi Pricen sopivan hyvin porukkaan ja korosti joukkuetoverien onnistumisten merkitystä maalivahdin menestyksessä.

- Halpernin parhaiksi avuiksi Gauthier totesi aloitukset ja alivoimapelaamisen. Hän myös totesi sen, mitä ainakin Arpon Basu aiemmin uumoili, että hankinta tehtiin kärkihyökkääjien (Plekanec & Gomez) av-vastuun keventämistä silmällä pitäen.

---

Rookie campilla pelattiin eilen harkkamatsi Punaiset vs. Valkoiset ensiksimainitun voittaessa 2-1. Otteistaan ensimmäisenä leiripäivänä paljon kehuja saanut Alexander Avtsin oli mukana Punaisten molemmissa maaleissa viimeistellen toisen ja syöttäen Ben Maxwellin osuman. Valkoisilta verkkoja heilutti tänä kesänä varattu Brendan Gallagher. RDS:n sivuilla on lyhyt video pelistä, sen pääsee näkemään klikkaamalla sivun oikean laidan videolistasta kakkossivun ja valitsemalla sieltä videon nimeltä Recrues: les Rouges l'emportent 2-1. Videolla näkyy Avtsinin maalin lisäksi Subbanin kova niitti Hunter Bishopiin. Hyökkääjä loukkaantui tilanteessa sen verran, että ei ole tänään mukana harjoituksissa.

Subbanista puheenollen mies on hankkinut kesän aikana kolmisen kiloa lihasmassaa ja mitat ovat tällä hetkellä 183cm/97,5kg. Sanojensa mukaan hän myöskin tuntee olevansa fyysisesti aivan eri mies verrattuna viime kevääseen, jolloin kuulemma väsymys painoi. Eipä niissä otteissa kyllä paljoa uupumusta ollut havaittavissa. Subban on liikkeellä nöyrällä asenteella, eikä pidä sanojensa mukaan paikkaa ylhäällä itsestäänselvänä, vaan ajattelee joutuvansa ansaitsemaan sen siinä missä muutkin.
Jossakin yhteydessä P.K. oli hehkuttanut 15-vuotiasta pikkuveljeänsä Jordania itseään paremmaksi puolustajaksi, mikä ainakin täällä päässä aiheutti heti fantasiointia pakkiparista Subban-Subban. Keskimmäinen veli Malcolm puolestaan on maalivahti ja koittaa paraikaa tehdä läpimurtoa OHL:n Belleville Bullsissa. Siitä sitten parin vuoden päästä vahvistusta prospektien osalta kovin vajavaiselle veskaripuolelle...
 

M@thieu

Jäsen
Rookie campin toisessa Valkoiset vs. Punaiset ottelussa ensiksimainittu joukkue mätti taululle lukemat 7-1. St. Louisista viime kaudella vaihdossa Matt D'Agostiniin hankittu Aaron Palushaj viimeisteli neljä maalia, Louis Leblancin (2) ja P.K. Subbanin (1) vastatessa Valkoisten muista osumista. Ben Maxwell teki Punaisten ainokaisen. Yhden maalin miehet Subban ja Maxwell ottivat pelin tuoksinassa mittaa toisistaan nyrkein ja Maxwell poistui kahakasta verta vuotaen. Harjoitusten jälkeen kumpikin kuittasi välikohtauksen olankohautuksella, todeten että näitä sattuu ja vakuutellen, että välit ovat kunnossa heidän kesken.
Subbanin kesäisen punttikuurin tulos muuten olikin peräti seitsemän kiloa lisää lihasta aiemmin kirjoittamani kolmen sijasta. Pelaaja itse puhui haastattelussa tuosta kolmesta, mutta hänen kuntovalmentajansa Clance Laylor oli korjannut tiedon Gazetten toimitukselle. Laylor oli myös maininnut PK:n rasvaprosentin olevan tällä hetkellä 9%, jotenka ainakin fyysisesti mies näyttäisi teräskunnossa kauden alkua varten.

Montreal Juniorsiin täksi kaudeksi siirtyneet Leblanc ja Philippe Lefebvre ehtivät jo aloittaa kahden pelin osalta kautensa QMJHL:ssa ennen leirille tuloaan. Shawinigania vastaan käydyssä avauspelissä ainoa tilastomerkintä kaksikolle oli Leblancin syöttöpiste, mutta jälkimmäisessä Montrealin 7-6 -voittoon päättyneessä Gatineau-matsissa rävähti oikein kunnolla; Lefebvrelle tehot 4+1 ja Leblancille 1+3. Kauden alla on ollut paljon kirjoituksia siitä, että Leblanc on runsaasti hypetettynä Canadiens-varauksena erityishuomion alaisena jokaisessa ottelussa, ja tätä oli havaittavissa jo harjoitusotteluissa vastustajien härnätessä pelaajaa jatkuvalla syötöllä. Pariin kertaan Leblanc oli kohtelustaan hermostuneena innostunut pudottamaan hanskansakin. Liian helpolla hän ei siis ainakaan tule tällä kaudella pääsemään, varsinkin kun kaupungin media pitää huolen, että hänen jokainen liikkeensä tulee raportoiduksi.

Varsinainen training camp starttasi eilen punnituksilla ja kuntotesteillä. Tänään pelaajat pääsevät jäälle ja porukka jaetaan kolmeen osaan. Joukkueet A ja B pelaavat vastakkain illalla ja Mike Boone aikoo vissiinkin livebloggailla päivän tapahtumia Brossardista. Ensimmäinen harjoitusotteluhan on luvassa keskiviikkona Bell Centressa Bostonia vastaan.

Loukkaantumisrintamalta kerrottavaa on sen verran, että Lars Ellerin pitäisi olla täysin toipunut vatsalihasvammastaan. Roman Hamrlik loukkasi polvensa pari päivää sitten ja tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Mistään vakavasta ei pitäisi kuitenkaan olla kyse.
 

M@thieu

Jäsen
58-miehinen porukka jaettiin seuraavanlaisiin ryhmiin:

Team A: Price, Champion; Ellis, Nash, Picard, Spacek, St. Denis, Weber; Cammalleri, Desharnais, Engqvist, Fortier, Halpern, Lapierre, Moen, Pyatt, Russell, Schultz

Team B: Auld, Delmas; Carle, Gorges, Hamrlik, Henry, Klubertanz, Stejskal, Tinordi; Avtsin, Conboy, Darche, Eller, Gallagher, Gomez, Kostitsyn, Lefebvre, Massé, Maxwell, Palushaj

Team C: Mayer, Sanford; Bisaillon, Desnoyers, Gill, O'Byrne, Subban, Urquhart; Bishop, Bonneau, Boyd, Dumont, Gionta, Leblanc, Pacioretty, Plekanec, Pouliot, White, Wyman

Ensimmäisessä höntsäpelissä Team A päihitti Team B:n 5-2. Maxim Lapierre oli kaikesta päätellen ottelun hahmo tehoilemalla 2 maalia ja 2 syöttöä. A:n muista maaleista vastasivat Moen, Schultz ja Russell, jonka La Pressen Francois Gagnon arvioi ottelun 2. parhaaksi pelaajaksi. Lapierre oli Gagnonin arvostelussa ykkönen ja kolmostähdeksi hän valitsi Pricen kertaalleen yllättäneen Alexander Avtsinin. B-joukkueesta osui myös rymistelijä Andrew Conboy.

Price oli A-joukkueen maalilla ensimmäisen puolikkaan ajan päästäen kaksi maalia (11 torjuntaa). Koeaikalainen Nicolas Champion piti nollat toisen jakson ajan. B-joukkueella Alex Auld päästi neljä maalia (11 torjuntaa) ja toinen try-out -veska, rankkarinkin ottelussa torjunut Peter Delmas (18 torjuntaa) yhden.

Eipä tuolta paljon muuta ole kerrottavaa kuin nämä tilastot. Lars Ellerin luistelu sai erityismaininnan liveseurannoissa sekä Mike Boonelta että Arpon Basulta.

Ketjut:

Team A:
Pyatt-Desharnais-Lapierre
Cammalleri-Halpern-Moen
Russell-Fortier-Schultz

Spacek-Picard
St-Denis-Weber
Nash-Ellis

Price
Champion

Team B:
Kostitsyn-Maxwell-Conboy
Darche-Gomez-Palushaj
Lefebvre-Eller-Avtsin

Tinordi-Carle
Henry-Klubertanz
Gorges-Stejskal

Auld
Delmas


Edit. Gazette.com <- Pat Hickeyn artikkeli päivän pelistä, lähinnä keskittyen Ryan Russelliin. A-joukkue näköjään oli vahvasti niskan päällä voittaen laukaisutilaston 34-15.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Eilen pelattiin toinen joukkueen sisäinen peli, ja siinä Team A päihitti Team C:n 3-2 rankkareilla. Näin A-joukkue voitti molemmat pelinsä ja sille hävinneet ryhmät mittelevät vielä myöhemmin tänään paremmuudestaan.

A-joukkue meni eilisessä pelissä ensin 2-0 -johtoon ensimmäisen 25-minuutin jakson aikana Pyattin (1+1) ja Desharnaisin maaleilla. Tauon jälkeen C nousi tasoihin Plekanecin ja O'Byrnen maaleilla, joista Obin tekemä jälkimmäinen syntyi 36 sekuntia ennen loppua. Rangaistuslaukauksissa A:lta osuivat Engqvist sekä Cammalleri, C:n ainokaisen iski Plekanec. Ottelun parhaiksi valittiin kolmikko Pyatt, Desharnais & Plekanec. Ian Schultz keräsi kehuja vimmatulla taklausinnokkuudellaan, ja ainakin RDS:n mukaan Lapierre oli taas hyvä, vaikka jäikin ilman maaleja. Seuran kotisivuilta löytyy kirjoitus eilisen tapahtumista, ja siinä Jacques Martin toteaa isokokoisesta Schultzista näin:

“He’s bringing a lot of intensity and reminds me of a player like Chris Neil,” said head coach Jacques Martin. “He’s a big kid with a good understanding of the game. He just needs to improve his fitness and his skating needs some work.”

Tässä linkki Arpon Basun blogikirjoitukseen campin ekasta päivästä, jossa hän mm. hehkuttaa Lars Elleriä. Ja laitetaan nyt vielä linkkaus HF-nimimerkki Gamen pelaaja-arvioihin.

Maalivahtien tilastot eiliseltä:

Team A
Price 6/6
Delmas 8/10

Team C
Sanford 8/10
Mayer 7/7

E. RDS:n sivuilta löytyy taas materiaalia pelistä, klippi on nimeltään David Desharnais vole la vedette à Leblanc.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Viimeisessä pelissä B-joukkue päihitti C:n 3-2. Voittajilta verkkoa heiluttivat Henry, Avtsin ja Gorges, hävinneiltä Leblanc ja White.

Maalivahdit:
Team B
Auld 12/14
Champion 10/10

Team C
Sanford 13/14
Mayer 6/8

Ensimmäinen rosterin pienennys suoritettiin eilen illalla ja kotimatkalle lähtivät hyökkääjistä Lefebvre ja Gallagher, pakeista Ellis ja Stejskal sekä try-out -moke Champion.

Huomenna eka harjoituspeli Bostonia vastaan!
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
No niin, kausi kohta pyörähtää käyntiin harjoituspelillä Bostonia vastaan. Ensin on tulikasteessa ryhmä A:

Team A:
Cammy-Plek-Palushaj
Moen-Maxwell-Pouliot
Pyatt-Halpern-Lapierre
Schultz-Leblanc-Conboy

Tinordi-Spacek
Gill-Gorges
Weber-StDenis

mv:Sanford, Price

Ja ryhmä B pelaa sitten seuraavassa pelissä:
Team B:
Eller-Gomez-Gionta
Kostitsyn-Boyd-Darche
White-Desharnais-MaxPac

O'Byrne-Picard
Henry-Subban
Klubertanz-Carle

mv:Auld, Delmas

Saa nyt nähdä pitävätkö nämä ennakkoon kaavaillut ketjut yhtään kutinsa, kun tuntuvat lähteestä riippuen vaihtelevan muutamien nimien osalta?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ekassa harkkapelissä Bostonilta turpaan 4-2. Price ei aloittanut kovin mairittelevasti; kahdeksasta vedosta neljä sisään. Toisessa päässä Suomen seuraava huippuveskari Tuukka Rask torjui reilusti yli 30 vetoa, olisiko ollut 36/38 tai jotain. Sanford piti Habs-maalin puhtaana sentään puoli peliä. Habsin maalit teki Lapierre ja Pleka.

Ei Pricella ainakaan ole varaa huonontaa tuosta. Habsien voi olla vaikea pitää vastustajat alle kymmenessä vedossa per ottelu, jotta on olisi edes teoreettiset mahdollisuudet Pricen kanssa ottelun voittoon. Pricella ei ainakaan luulisi olevan varaa leijumiseen noin surkean aloituksen jälkeen. Habsit eivät päästäneet Pricea ottelun jälkeen lehdistön eteen.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei Pricella ainakaan ole varaa huonontaa tuosta. Habsien voi olla vaikea pitää vastustajat alle kymmenessä vedossa per ottelu, jotta on olisi edes teoreettiset mahdollisuudet Pricen kanssa ottelun voittoon. Pricella ei ainakaan luulisi olevan varaa leijumiseen noin surkean aloituksen jälkeen. Habsit eivät päästäneet Pricea ottelun jälkeen lehdistön eteen.
Tuskin tuo on Pricen todellinen taso mutta olisi tietysti itesluottamuksen kannalta parempiakin tapoja aloittaa kausi. Molemmat Bergeronin maalit oli nättejä veivauksia mutta ehkä Boychuckin lerpun siniseltä ja Hortonin sutaisin aloituspisteeltä olisi voinut parempana päivänä kiinni saada.

Kotiyleisö sen sijaan on heti harjoituskauden alusta lähtien kovassa iskussa ja lukemani mukaan Pricen torjunnoille hurrattiin sarkastisesti ennen kuin 20 minuuttia uutta kautta oli täynnä. Voi olla pitkä vuosi edessä, molemmille.

csnne.com kooste
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Team A:
Cammy-Plek-Palushaj
Moen-Maxwell-Pouliot
Pyatt-Halpern-Lapierre
Schultz-Leblanc-Conboy

Tinordi-Spacek
Gill-Gorges
Weber-StDenis

mv:Sanford, Price

Ketjut taisivat lopulta olla juurikin nuo.

Ei tuo häävisti Pricen osalta alkanut ja tosiaan sarkastisia hurrauksiakin jo kuultiin keskialueelta vipatun kiekon pysäyttämisen jälkeen. Mutta eipä tässä vielä yhden harjoitusottelun jälkeen kannata kovin suuresti alkaa maalailemaan piruja seinille, katsotaan nyt miten tulevissa matseissa sujuu. Olisi kyllä saanut veskari itse tulla pelin jälkeen medialle puhumaan, varsin oudolta vaikuttaa tuo päätös jättää niin tekemättä. Dave Stubbs rustailikin tästä juttua Habsinsideoutiin: http://habsinsideout.com/main/36902

Palushaj, Maxwell ja Leblanc ainakin olivat keränneet kehuja suorituksistaan. Tinordinkin kerrottiin pysyneen yllättävän hyvin pelitempossa mukana, vaikka joukkueen sisäisissä peleissä ongelmia oli ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös