Montreal Canadiens 2010-2011

  • 125 975
  • 422

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tämä oli sitten ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Habsille tehtiin varsinaisella peliajalla yli kolme maalia, ja nytkin se neljäs tuli tyhjiin.

Tässä on ehkä se selvin ero pre-Martin Montrealiin, jopa Markovin puuttuminen pystytään hoitamaan selvällä pelitaktiikalla ja vielä kun maalivahdit onnistuvat niin tuloksen näkee.

No, olihan se ihan kiva että Montreal toimi 10 vuotta entisten Montreal-pelaajien harjoittelujoukkueena ja osallistui siten tärkeään kasvatustyöhön NHL-valmentajien kehittämisessä. Mutta josko nyt seuraavat 10 vuotta mentäisiin ilman rookie-valmentajia ilman minkäänlaista kokemusta/näyttöjä.

Oikeastaan seuraava kysymys onkin kestääkö Price pudotuspelien paineet, runkosarja pitäisi kuitenkin hoitua kutakuinkin rutiinilla mutta tietenkin Markovin poissaolo voi alkaa näkymään jos muita loukkaantumisia tulee.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Masentavia nämä yhden maalin tappiot (tyhjiä maaleja ei lasketa). Sekä Wingsejä, että Leafseja vastaan olisi ollut mahdollista tasoittaa lopussa, mutta ei vain pomppinut. Wings-matsi oli todella vauhdikas ja viihdyttävä peli, ja huomasikin sen vieneen parhaimman terän Habs-pelaajien luistimista Leafs-matsin alussa. Pikkuhlijaa alettiin kuitenkin pääsemään peliin mukaan, mutta kiekkoa ei vain saatu maaliin. Mielestäni maalivahtia ei koskaan voi syyttää, jos joukkue saa vastustajan verkkoon vain yhden maalin, mutta luvattoman helposti meni Auldille nuo pari maalia. Ehkä Careyn kanssa olisi tullut 1-0 voitto, mutta turha sitä on jossitella, ja pakkoa Priceakin on joskus lepuuttaa.
 

M@thieu

Jäsen
Hamiltonin eilisessä 5-1 -voitossa Toronto Marliesista kauden 17. täysosumansa viimeistellyt ja sen myötä AHL:n maalipörssin kärkeen noussut Max Pacioretty on kutsuttu ylös (canadiens.com). Paciorettyhan sanoi haastattelussa jokin aika sitten, että mieluummin pelaa koko kauden Bulldogsissa kärkiketjuissa, kuin Montrealissa bottom6-roolissa, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin Martin hänet asettaa. Kakkosketjussa vain ja ainoastaan hyökkäyksen olemattoman syvyyden takia pelaavan Travis Moenin paikan luulisi olevan uhattuna, sillä hän on saanut aikaan vain yhden pisteen viimeisiin 12 otteluun. Hieman peliään viime aikoina parantanut Gomez lienee tulossa takaisin jo tällä viikolla, jolloin värkkäisin ketjut tähän tapaan:

Kostitsyn-Plekanec-Gionta
Cammalleri-Gomez-Pacioretty
Moen-Halpern-Lapierre
Darche/Pyatt-Eller-Pouliot

Edellisellä NHL-stintillään Paciorettysta ei ollut vielä hyökkäävään rooliin, 86 ottelussa hän viimeisteli vain kuudesti ja ennen farmikomennusta hän ajautui 27 ottelun maalittomaan putkeen. Nyt hän on kuitenkin pelannut AHL:ssa varmastikin koko uransa parasta jääkiekkoa ja vireen kestävyyttä NHL:ssa kannattaisi ehdottomasti kokeilla antamalla hänelle paikka hyökkäävästä ketjusta.

David Desharnais'n visiitti Montrealissa jäi todella pikaiseksi, hänet palautettiin jo Hamiltoniin. Kesällä 2007 3. kierroksella varattu Olivier Fortier teki tuossa Hamiltonin viimeöisessä voitossa ammattilaisuransa ensimmäisen hattutempun ja lisäksi syötti yhden maalin. Kauden ensimmäiset 21 peliä ennen tätä toivat Fortierille tehot 1+1, joten pistesaldo triplaantui kertarysäyksellä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Joo, ihan hyvä ratkaisu tuo Paciorettyn ylös kutsuminen tähän väliin. Ensimmäinen stintti tosiaan meni Paciorettylla reilusti alle odotusten, mutta nyt on sen verran vakuuttavaa jälkeä tehnyt farmissa, että toiveet taas heräilevät.

Lisäksi tuo hyökkäysryhmä on tällä hetkellä erittäin ohut. Vähän nauratti kun kuudella viittä vastaan Montreal haki Detroitia vastaan tasoitusta, ja kentällä taisi olla Darche-Lapierre-Halpern tms. Ei siinä, hyvin tuo ryhmä on suoriutunut omasta osuudestaan, mutta ei heiltä liikaa voi odottaa.

Kakkosen laitaan itsekin Paciorettya laittaisin ja ihan rohkeasti vastuuta. Jos ei kulje ollenkaan, niin sitten jatkamaan kiitoa farmiin. Uskallan kuitenkin toivoa, että Pacioretty on kehittynyt sen verran, että tuo hyökkäyspäähän enemmän kuin esim. Darche.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ensi yönä tulikuuman Flyersin kimppuun joka katkaisi juuri Pensin 12 ottelun voittoputken. Toivottavasti osa jaloista jäi tuohon peliin.

Detroit vääntö oli todella viihdyttävä, oli kauden toinen peli joka tuli seurattua livenä alusta loppuun. Harmittavasti tosiaan 1s ennen ekan erän loppua tasoitus ja lopussa ei pomppinut sisään. Wings ansaitsi kyllä voittonsa paremmalla kahdella erällä mutta mahkut oli viedä homma jatkoajalle.

Perään sitten kauden ensimmäinen peräkkäinen tappio, kun Leafs vei myös niukasti pisteet. Tuossakin pelissä oli paikat voittoon asti, joten toivottavasti nyt ilme korjaantuu kotona ja vastoin ennakko-odotuksia lyödään Flyers.

Harjoitusten perusteella ketjuihin on odotettavissa muutoksia. Spacek lienee pelistä sivussa, kun ei ole täysin kunnossa vielä Leafs pelin jäljiltä mutta muuten aikalailla täydellä nipulla mennään. Gomez on takaisin, ja pakkaa on sekoitettu hyökkäysketjujen osalta.

Näillä mentäneen:

Cammalleri-Plekanec-Moen
Pacioretty-Gomez-Gionta
Kostitsyn-Halpern-Lapierre
Pouliot-Eller-Darche

Hamrlik-Subban
Gill-Gorges
Picard-Weber

Toivottavasti kentälliset onnistuvat kerrankin tasaisesti, sillä tehoja kaivataan myös kahden kärkiketjun takaa ehdottomasti.
 

M@thieu

Jäsen
Jjees! Kauden pisimmän, kolmen ottelun mittaiseksi ehtineen tappioputken katkaisu tapahtui makeimmalla mahdollisella tavalla, kun Habs kaatoi tuikitärkeässä divisioonan kärkikamppailussa Bruinsin 4-3. Näiden joukkueiden välinen viha-rakkaussuhde on elänyt säästöliekillä jo pidemmän aikaa, mutta nyt pelissä oli tunnetta ja rytinää parin vuoden takaiseen malliin. Subban latasi ensimmäisessä erässä niin karmean pommin täyttä vauhtia kiitäneeseen Marchandiin, että pahaa teki täällä saakka, ja kolmannessa erässä puolestaan Boychuk vastasi joukkueensa komeimmasta niitistä pysäyttämällä nousua tehneen Pouliot'n matkan siniviivan jälkeen. Ottelussa nähtiin myös yksi tappelu, jossa toisistaan mittaa ottivat Krejci ja Cammalleri. Iskujenvaihdon jälkeen verta vuotaneet riitapukarit joutuivat kumpikin paikattavaksi pukusuojan puolelle. Tappelu oli molemmille NHL-uran ensimmäinen.

Katkonaisesti alkaneen ottelun avausmaali nähtiin jo minuutin pelin jälkeen, kun Bruins-puolustus ei saanut Lucicin kiekonmenetyksen seurauksena läpiajoon päässyttä Cammalleria kuriin ja Habsille tuomittiin rankkari. Camma näpräsi kiekon nätisti verkkoon ja viimeisteli näin uransa ensimmäisen varsinaisella peliajalla syntyneen rankkarimaalin. Ensimmäistä erää mentiin Habsin hallinnassa ja joukkue karkasi kahden maalin etumatkalle viisi minuuttia edellisestä. Lars Eller voitti aloituksen hyökkäyspäädyssä Picardille viivaan, tämä laukoi kohti maalia ja koko hyökkäystrion aiheuttaessa härdelliä Thomasin edessä kiekko päätyi Lapierrelle, joka pussitti kauden viidentensä. Kesken kotijoukkueen hallinnan Blake Wheeler pääsi tekemään kavennusosuman pienestä kulmasta erän lopulla, mutta Canadiens pääsi kuin pääsikin erätauolle kahden maalin johdossa, kun hienon pelin pelanneen Paciorettyn syöttöyritys meni Ferencen jalan kautta maaliin puoli minuuttia ennen summeria.

Toisessa erässä Bruins pystyi tehostamaan karvaustaan huomattavasti aiheuttaen Habsin puolustukselle suuria ongelmia kiekon toimittamisessa pois omalta alueelta. Vajaan seitsemän minuutin väännön jälkeen Marc Savard kavensi pelin 3-2:een kauden ensimmäisellä osumallaan Alex Picardin menetettyä kiekon kulmassa. Tasoihin saakka Bruins ei päässyt tälläkään kertaa, kun seuraavasta maalista vastasi taas Habsin amerikkalaisketju Pacioretty-Gomez-Gionta. Vahvan kulmapelin päätteeksi Pacioretty toimitti kiekon maalille, josta kentän pienin mies Gionta ohjasi sen maaliin Seidenbergin hengittäessä niskaan. Kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi maali, kun kahdella edellisellä kaksiminuuttisella täysin vaille laukauksia jäänyt Bruinsin ylivoima onnistui Milan Lucicin ohjatessa Bergeronin viivakudin maaliin. Lopun painostuksesta huolimatta Bruins ei päässyt tasoihin ja Habs onnistui tärkeässä ottelussa nappaamaan täydet pisteet ja jättämään Nallet nollille. Täten kaksi peliä vähemmän pelannut Bruins on neljä pistettä Northeastin kärkipaikalla istuvaa Canadiensia perässä.

Hyvän ottelun pelanneen Gomezin ketju oli kokonaisuutena mielestäni Montrealin paras. Gionta olisi voinut tehdä useammankin osuman ketjukaveriensa tarjoiluista, mutta yksikin kelpaa kun se jäi voitto-osumaksi. Pacioretty on aivan eri mies kuin vuosi sitten, nyt hän pystyy käyttämään isoa varttaan hyödyksi niin taklaamiseen kuin kiekon suojaamiseenkin erittäin hyvin, ja ainakaan tässä ottelussa junnumaisia virheitä kiekon kanssa ei nähty. Hyvin tilaa tekevänä ja kiekollisessa pelissä kovasti kehittyneenä pelaajana Pacioretty sopii teoriassa (ja tällä hetkellä käytännössäkin) tuohon pikkumiesten viereen erinomaisesti, nyt vaan toivotaan että otteet jatkuvat samanlaisina.

Seuraava peli on vasta sunnuntaina ja tässä välipäivinä treeneissä keskitytään varmasti puolustuspään virheiden karsimiseen, niitä on nimittäin tullut viime peleissä liikaa. Neljään viime peliin Habs on päästänyt 16 maalia, kun sitä edellisiin neljääntoista omiin meni yhteensä vain viisi enemmän (21).

Dustin Boyd lähetettiin eilen Hamiltoniin paikkaamaan Paciorettyn jättämää aukkoa.

---

Louis Leblanc jäi lopulta ainoaksi Kanadan u20-kisajoukkueeseen päässeeksi Canadiens-prospektiksi. Brendan Gallagher lähetettiin kotiin jo ensimmäisessä pudotuksessa, Michael Bournival puolestaan tippui viimeisten joukossa. Leblancille lienee lähtökohtaisesti luvassa paikka kahdesta kärkiketjusta.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Erittäin tärkeä voitto. Habs sai pari maalia onnekkailla pompuillakin, mutta paikkoja oli myös ratkaista peli jo ennen kolmatta erää. Thomas piti kuitenkin Bruinsia pystyssä, ja kun kolmannessa erässä luistin rupesi painamaan sai Bruins paineen muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta Habs päätyyn. Kaksi maalia kuitenkin riitti, ja hyvä näin. Kyllä maistuu. :)

PS. Gomezin kenttä oli hyvä, monta hyvää pyöritystä. Ja Pacman pelaa kyllä hyvää peliä tällä hetkellä, suoraviivaisia ratkaisuja ja hyviä taklauksia. Tykkään.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Olin Flyers matsin tuloksesta niin masentunut, etten jaksanut postata mitään. Nyt taas menin teksti-tv:lle, ja yllätyksekseni huomasin, että taas oli ollut matsi. Luulin, että Bruins-peli olisi vasta huomenna (Suomen aikaa). Hieno voitto näköjään tuli, ja highlightsien perusteella ainakin olisi ollut mahdollista useampaankin maaliin.

Pacioretty on tosiaan aivan eri mies kuin viime vuonna. Mahtavaa nähdä kuinka paljon nuorukainen on kehittynyt vuoden aikana farmissa. Liike ja voiman käyttö on aivan eri planeetalta kuin aikaisemmin. Jälkiviisaana sitä toivoisi, että hänet olisi jo viime kauden alussa laitettu Hamiltoniin, mutta turha kai sitä on spekuloida tässä vaiheessa. Sanoin jo kaudella 08/09 Maxin debytoidessa NHL:ssä, etten usko hänen koskaan palaavan Hamiltoniin, mutta nyt viimeistään näyttää siltä, että Bulldogs-paita on tullut viimeisen kerran puettua päälle. Hieno myös nähdä, miten Pacin mukaantulo on myös saanut virtaa Gomeziin, ja nyt näyttääkin siltä, että meillä on kaksi erittäin hyvää maalintekoon pystyvää ketjua. Toivottavasti meininki jatkuu samaan malliin.
 

M@thieu

Jäsen
Habs aloitti kauden pisimmän road trippinsa 3-2 -tappiolla Denverissä. Ottelu muistutti käsikirjoitukseltaan kovasti taannoista Red Wings -matsia, sillä tässäkin Habs meni ensiksi johtoon ja vastustaja tasoitti pelin juuri ennen ensimmäistä erätaukoa. Detroit-pelistä poiketen Habs vastasi seuraavasta maalista keskimmäisen erän alussa, mutta yhtäläisyyksiin palattiin tuon Picardin viimeistelemän maalin jälkeen, sillä loput 17 minuuttia toisesta erästä Habs vietti unten mailla ja Avs pyrähti ohi. Kolmannessa erässä Canadiens painoi vimmatusti päälle saaden todella pitkiä painostusjaksoja kotijoukkueen alueelle ja luoden lukuisia läheltä piti-tilanteitakin, mutta maalia ei saatu aikaan.

- Habs käytti kaksi ensimmäistä ylivoimatilannetta hyväkseen. Ensimmäisessä osumassa Subban piti vahvasti viivan kiinni aloituksen jälkeen ja Cammalleri heilutti verkkoa suoraan Plekanecin syötöstä. Toisessa Pacioretty oli tekemässä maskia Andersonille Gomezin laukaukseen ja sörkkäsi paluukiekon viivalta nousseelle Picardille, joka pussitti kauden toisen maalinsa.

- Picard lahjoitti Avsille tasoitusmaalin vain minuuttia myöhemmin. Kiekko oli Picardilla omalla alueella hyökkäystrion tehdessä vaihtoa, eikä Avs-pelaajia ollut lähelläkään antamassa painetta, vaan Picardilla olisi ollut tilaa nousta lähes punaviivalle saakka. Jostain syystä puolustaja päätti kuitenkin koittaa avata pitkällä syötöllä juuri jäälle loikanneita hyökkääjiä kohti keskialueen poikki. Philippe Dupuis katkaisi syötön ilmasta ja passasi eteenpäin Kevin Porterille, jonka viimeistelyä Picard sai katsella aitiopaikalta. Porterin rystyveto olisi ollut torjuttavissa, mutta siitä huolimatta pisin miinus tuosta osumasta menee ehdottomasti Picardille. Tuollaiset toivotaan, toivotaan -avaukset ovat mahdollisimman kaukana siitä pelaamisesta, mitä Martin haluaa nähdä. Pakkipari Subban-Picard on muutenkin viime aikoina pelannut epävarmasti ja kolmanteen erään tapahtuikin toivottu muutos, kun Subban siirtyi pelaamaan alkukauden tapaan Gillin pariksi ja Picard istutettiin Gorgesin viereen. Veikkaan että seuraavassa pelissä jatketaan näillä pareilla, tai sitten Weber ottaa Picardin paikan.

- Pacioretty oli taas hyvä, ja ihmetellä täytyy, miksei hän ollut viimeisellä minuutilla kentällä metsästämässä tasoitusta. Kuuden hyökkääjän kokoelmaan mahtui kuitenkin Martinin hyvä saunakaveri Mathieu Darche. Meikäläisellä ei ole mitään Darchea vastaan, hän tekee kovasti duunia nelosketjussa ja ansaitsee paikkansa kokoonpanossa, mutta ei herranjestas sentään ole olemassa mitään järkiperäistä selitystä sille, että hän on tuossa vaiheessa peliä kentällä Paciorettyn, Pouliotin ja Kostitsynin istuessa aitiossa.

- Gomez jatkoi pisteputkeaan kolmen pelin mittaiseksi. Alaskalainen kiidätti kiekon monta kertaa läpi keskialueen harhauttamalla kärkikarvaajat ulos tilanteesta, ja noita katsoessa tuli mieleen, että miksei mies ikinä koita haastaa tietään myös alimpien miesten ohi maalipaikkaan saakka? Käytännössä joka kerta nousut päättyvät helppoon syöttöön/jättöön viereiselle kaverille, ja vastustajatkin tämän tietävät. Jos ja kun Scott luet tämän, niin koitapa edes kerran Dallasia vastaan puikata niiden peruuttelevien pakkien välistä maalille helpon syötön sijasta.

Nyt on siis tullut turpiin neljästi viidessä pelissä, eli menossa on kauden heikoin vaihe toistaiseksi. Kurssi pitää pystyä kääntämään vierasturneen aikana, kun seuraava kotipeli odottaa vasta kahden viikon päässä.

---

Bulldogs voitti viikonlopun kolmesta pelistään kaksi ensimmäistä Oklahomaa (3-0) ja Texasia (3-2 ja.) vastaan, mutta hävisi viime yönä San Antoniolle 5-4. Dustin Boyd on täyttänyt Paciorettyn saappaat paremmin kuin hyvin, hän onnistui maalinteossa kussakin ottelussa, kaikkiaan neljä kertaa. Viimeöisessä pelissä Gabriel Dumont merkkautti kolme syöttöpistettä ja kovanaamana tunnettu Andrew Conboy pyssytti pari maalia. Conboylla on jo nyt 25 pelin jälkeen kasassa 8 maalia, eli saman verran kuin viime kaudella 68 ottelussa.
 

M@thieu

Jäsen
Dallasistakaan ei pisteitä matkamuistoksi herunut, vaan kotijoukkue piti ne itsellään lukemin 5-2. Hirveästi ei ole Habsin pelaamisessa hurrattavaa tällä hetkellä. Väsymys paistaa läpi otteista, mikä ei kovin lupaava merkki ole vieraskiertueen vaiheessa 2/7. Onneksi huomisen Carolina-matsin jälkeen pelaajat pääsevät sentään piipahtamaan kotosalla joulunvietossa, jospa energiavarastot täyttyisivät siinä samalla.

Dallasin osumista kolme oli Pricen kannalta jokseenkin mahdottomia ohjureita, yksi vieläpä Josh Gorgesin toimesta, kun mies epäonnistui blokkausyrityksessään. Toisessa päässä Habsilla oli paikkansa, mutta viimeistely ontui. 3-1 -tilanteessa Pouliot'lla oli loistava paikka tuoda joukkue maalin päähän Lapierren tehtyä loistavan esityön 2vs1-hyökkäyksessä, mutta Benkun viimeistely-yritys tyhjänä odottaneeseen rysään oli käsittämättömän löysä ja Karlis Skrastins ehti väliin.

Lars Eller pääsi Plekanecin ja Cammallerin ketjuun, kun taas Andrei Kostitsyn löysi itsensä katsomosta. Kostitsyn ei ole ollut viime aikoina niin hyvä kuin alkukaudesta, mutta ei nyt ihan noin huonokaan, että pitäisi kokoonpanon ulkopuolelle jättää. Ellerin viimeöisellä paikalla pelatessaan Andrein peli kulki alkukaudesta hyvin, kunnes Martin korvasi hänet Giontalla saadakseen kapteenin parempaan vireeseen. Giontan peli alkoikin tuon jälkeen rullaamaan hyvin, mutta enää hän ei tarvitse Plekanecia avukseen, vaan muodostaa viime pelien parhaan hyökkäysketjun Gomezin ja Paciorettyn kanssa. Ellerin paikka ei (ainakaan vielä) ole ykkösketjussa, joten Andrein soisi pääsevän koittamaan vanhalle paikalleen. Vaan siitäpä tuskin on pelkoa; jos Eller saa alennuksen, niin tilalle tulee pomminvarmasti Darche tai Moen.

---

Bulldogs ja erityisesti tehot 2+2 mättänyt David Desharnais höykyttivät viime yönä Houstonia puhtaasti 5-0. Muista osumista vastasivat maaliputkeaan jatkanut Dustin Boyd, Olivier Fortier sekä 20 viime peliä pisteittä ahertanut Ryan Russell.

Louis Leblanc iski tehot 1+1 Kanadan voitettua Sveitsin 8-0 alle kaksikymppisten harjoitusottelussa toissapäivänä. Eilen joukkue kaatoi Ruotsin 4-1, mutta tällä kertaa Leblanc ei tehoille päässyt. Peliaikakin oli raporttien mukaan jäänyt aika vähälle, ilmeisesti tuo reilu kuukausi sitten tullut olkapäävamma vaivaa miestä edelleen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pieni tauko tuntuisi tekevän ihan hyvää Habs-miehistölle. Ehkä nyt alkaa myös näkymään Markovin puuttuminen? Perinteisesti jonkin aikaa mennään näytönhalulla, kun joukkueen TOP3-pelaaja puuttuu, mutta jossain vaiheessa huippupelaajan poissaolo näkyy varmasti. Vielä taitaa olla mahdotonta hankkia mistään korvaajaa, mutta ehkä sekin joskus hankitaan.

Kosti ehdottomasti Plekan rinnalle!

Toivottavasti Habsit jaksaisivat vääntää voiton Carolinasta, jonka pelit ovat olleet aikamoista vuoristorataa. Välillä Ward pelaa kuin unelma ja torjuu kaiken. Välillä tulee sitten lunta tupaan oikein kunnolla. Voitto alla olisi varmasti mukavampi lähteä pariksi päiväksi kotiin joulun viettoon, kun tappioputkessa ja vieraskiertue sen kuin jatkuu...
 

M@thieu

Jäsen
Habs pääsi joulun viettoon pari pistettä rikkaampana 3-2 -voitolla Carolinasta. Kotijoukkue johti peliä pariinkin otteeseen, mutta Canadiens ei antanut periksi vaan nousi lopulta Picardin ylivoimamaalin turvin voittoon. Muista maaleista vastasivat Plekanecin ketjuun palannut Kostitsyn ja voittomaaliin syötön antanut Gomez, jolla on menossa viiden pelin pisteputki (2+6=8). Mies on siis lähetulkoon tuplannut ensimmäisten 25 pelin saldonsa kun pojoja on nyt plakkarissa kaikkiaan 17. Subban ja Pouliot joutuivat Martinin päätöksellä seuraamaan tapahtumia katsomon puolelta.

Eipä tästä nyt tämän enempää. Hyvää joulua kaikille!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Rimanalitus tälle kaudelle suoritettu. Oliko alkukausi sittenkin vain ylisuorittamista ja todellinen taso on jossain playoff-viivan alapuolella? Joukkueella on mennyt viime ottelut heikosti, mutta tappio Islandersille on enemmän kuin heikko suoritus.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
James Wisniewski Habsiin. Montreal antoi vastineeksi vuoden 2011 2. kierroksen varausvuoron ja vuoden 2012 ehdollisen (?) 5. kierroksen varauksen. Itse en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata tästä treidistä, viisaammat (M@thieu) kertokoon fiksumman mielipiteen asiasta.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
James Wisniewski Habsiin. Montreal antoi vastineeksi vuoden 2011 2. kierroksen varausvuoron ja vuoden 2012 ehdollisen (?) 5. kierroksen varauksen. Itse en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata tästä treidistä, viisaammat (M@thieu) kertokoon fiksumman mielipiteen asiasta.
Kelpaa!

Wis oli Habsia vastaan käydyssä alkukauden matsissa lähes Bobby Orrin veroinen hyökkäysmoottori, ja on muutenkin näkemissäni peleissä ollut tällä kaudella erittäin hyvä. Plus/minus tilasto (-18) on järkyttävää luettavaa, mutta se kertonee enemmän Islesin tasosta, kuin Wisin huonoudesta. Pelaajana hän on hyvä kiekollisena ja on lyhyestä varresta huolimatta kova ja fyysinen pelaaja. Hyvä täsmähankinta Habs-puolustukseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
James Wisniewski Habsiin. Montreal antoi vastineeksi vuoden 2011 2. kierroksen varausvuoron ja vuoden 2012 ehdollisen (?) 5. kierroksen varauksen. Itse en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata tästä treidistä, viisaammat (M@thieu) kertokoon fiksumman mielipiteen asiasta.

Kyllähän Wisniewski tehokas yv-pakki on, sitä ei käy kieltäminen. Mutta kovin on ailahtelevainen ja tälläkin kaudella on jo useampia 4-5 pelin pisteettömiä putkia, vaikka kokonaisuutena tehnyt hyvät tehot 3+18 32 peliin.

Islanders maksoi syksyllä Wisniewskistä kolmannen kierroksen varauksen ja nyt sitten hinta oli hieman kohonnut. Kauden jälkeen hän on UFA, joten loppukauden avulta näyttää ainakin näin alkuunsa. Ja noi palkkaneuvottelut ovat yleensä olleet varsin helppoja Wizin kanssa.

Eiköhän Wisniewski Montrealin yv:tä auta, jos se on tökkinyt. Muuten vaikea sanoa treidin kannattavuudesta.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Eiköhän Wisniewski Montrealin yv:tä auta, jos se on tökkinyt. Muuten vaikea sanoa treidin kannattavuudesta.
Nimenomaan tällä treidillä haettiin ylivoiman pelinrakentajaa, Markovin ollessa loppukauden sivussa. Tällä hetkellä pakiston paras pistemies on Roman Hamrlik, mikä jo sinänsä kuvastaa kuinka suuri tarve kiekolliselle pakille on.

Saa nähdä mitä tämä tekee rosterille. Voipi olla, että Subbanille olisi jopa tiedossa Hamiltonin matka, vaikka todennäköisimmin farmikomennus osuu Picardiin. Subbanissa etuna olisi, että hänet voitaisiin heittää alas ilman waivereita.

EDIT: Tuo vaihdossa mennyt 2. kierroksen varaus oli konpensaatiokorvaus muuan David Fischeristä, koska busti ei koskaan kirjoittanut sopimusta. Tavallaan siis Montreal varasi vuoden 2006 ykköskierroksella James Wisniewskin. Oma ´11 kakkosrounderihan meni jo vuosi sitten Floridaan, vaihdossa Dominic Mooreen.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen

Kyllä vain!

Wisniewski lisää tosiaan kaivattua kiekollista taitoa ylivoimalle ja suht pienestä koostaan huolimatta myös fyysisyyttä Habsin takalinjoille. Ja mikä tärkeää, hän tuo sinne myös melkein 300 NHL-ottelun kokemuksen. Picardin pelaaminen on edennyt laskevalla käyrällä jo jonkin aikaa, mutta toisaalta tulokaskaksikko Subban-Weber ei myöskään ole esiintynyt edukseen. Mielenkiintoista nähdä, kuka näistä laitetaan alas, vai laitetaanko ketään, sillä Josh Gorges oli sivussa viime yön Washington-pelistä. 150 otteluun peräkkäin pukenut Gorges on pelannut jo jonkin aikaa polvivamman haittaamana, eikä hänkään ole parhaimmillaan ollut. Toivottavasti Wisniewskin hankinta ei nyt kuitenkaan kieli siitä, että Gorgesilla olisi edessä pitkä huili.

Capitalsia vastaan tuli sitten kauden viides 3-0 -tappio ja yhdeksästä viime pelistä Habs on voittanut vaivaiset kaksi. Tämän seurauksena sarjasijoituskin on vaihtunut kolmannesta kahdeksanteen. Vieraskiertueen päätepysäkki on Florida ja siellä kohdataan ensin Tampa Bay huomenna ja Pantterit vuoden 2010 viimeisenä päivänä. Näistä kun saisi raavittua voitot, niin sunnuntain kotiinpaluu olisi paljon helpompi. Historia on Habsin puolella, sillä kolmena viime kautena tämä vuoden vaihtumista edeltävä Floridan tupla on tuottanut maksimipisteet. Muutama vuosi sittenhän mukaan tarttui myös yksi käsilaukku, mutta ei siitä sen enempää...

David Fischer muuten pelailee nykyään Floridassa, mutta ei suinkaan Panthersissa tai Lightningissa, vaan ECHL:n Everbladesissa yhdessä toisen sopimuksetta jääneen Habs-varauksen, Philippe Paquet'n ja muutama kausi sitten Hamiltonissa pelanneen Francis Lemieux'n kanssa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Markoville toki oli pakkokin saada jonkinlainen stuntti, tulostaso on kuitenkin hiljalleen laskenut ja nyt taas taistellaan pudotuspelipaikasta ja ilman Priceä oltaisiin jo sen alla.

Toisaalta jos katsoo Montrealin sopimustilannetta niin lienee selvää, että joukkueenjohto joutuu tekemään isoja päätöksiä tässä talvikaudella. Vaikka periaatteessa post-Koivu Montreal on pärjännyt pudotuspeleissä paremmin (runkosarjassa kutakuinkin sama tahti) niin Contender tämä joukkue ei ole ollut missään vaiheessa.
Ensi kaudelle yli puolet joukkueesta on RFA/UFA-asemassa ja etenkin pakiston voi pistää täysin uusiksi, ainoat pelaajat joilla on sopimukset ensi kaudelle ovat Spacek ja Subban.

Eli joukkueenjohdon pitää nyt valita, että aloittaa rebuild tosissaan ts. myydä Pleksi&Cammy&AKost kun heillä on vielä arvoa ja pistetili kohtalainen, kärsiä GG-kaksikosta sen minkä on pakko mutta vetää seuraavat pari kautta pohjilla hakien varausvuoroja ja sitten 5v tähtäimellä nousta Cup-taisteluun.

Markov ainakin on niin suuri riski tällä hetkellä, että en yksinkertaisesti kyllä hänelle antaisi vuoden sopimusta pidempää diiliä ja hyvä kysymys on se, onko hän edes vuoden sopparin arvoinen jos ei ole mitään takeita siitä että hän edes pelaa puotta kaudesta.

Toisaalta kun joukkue on nyt sidottu GG:n myötä 12M cappiin josta ei pääse irti niin toinen vaihtoehto on tosiaan rakentaa pakisto kokonaan uusiksi ja luottaa Pricen vireeseen ja kituuttaa pudotuspeliviivan kieppeillä kauteen 13/14 asti jolloin GG:n ja Pleks&Cammyn sopimukset päättyvät.
Kun miettii mihin käytännössä kaikki tämän hetken kärkijoukkueet menestyksensä perustavat, niin on pakko vain todeta että ei se tankkaus niin huono vaihtoehto kuitenkaan ole pitkällä tähtäimellä. Kyllä minä kärsisin pari kautta absoluuttista paskuutta parista Crosbystä, Stamkosista tai porkkanakaksosista, mutta kun on yli 15v seurannut tätä kituutusta pudotuspelirajan luona - pleijarien kakkoskierros niin jotain muutakin jo vähän kaipaisi, koska muut joukkueet ovat niin paljon edellä että nykymalli ei tule tuottamaan tulosta koskaan.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Tämä nyt ei varsinaisesti liity habseihin, vai miten se pitäisi sanoa. Lähes kaikilla jonkin joukkueen kannattajilla on käsitys korkeiden varausoikeuksien atutuaaksi tekevästä vaikutuksesta joukkueen rakentamisessa. Harvana vuotena draftissa on edes saatavilla Ovechkinin, Crosbyn tai Lindrosin kaltaisia super lahjakkuuksia, joiden ympärille menestyvä joukkue syntyy käytännössä puolivahingossa. Ei joukkueen rakentamista toki haittaa, jos pääsee varaamaan vuosi toisensa jälkeen draftissa sijoilla 1-3, mutta tärkeintä on joukkueen määrätietoinen ja maltillinen kehittäminen.

Pelaajaa varattaessa hän ei ole mikään valmis paketti, jonka tulevaisuus on jo ennalta määritetty. Pelaajien kehitys kulkee eri reittejä. Jotkut nousevat aina ECHL tasolta NHL:ään 30-40 maalin tekijöiksi vasta vanhemmalla iällä. Jotkut pelaavat uransa parhaat kaudensa parikymppisinä. Tärkeintä joukkueen jatkuvassa kehittämisessä on onnistuneiden sopimusten ja kauppojen lisäksi nuorien pelaajien ohjaaminen, jotta lahjakkuus saadaan jalostetuksi.

Oli nouri pelaaja varattu tai varaamaton, niin häntä ei pitä liian hätäisesti nostaa NHL tasolle epäonnistumaan. Varsinkin suurta huomiota nauttivan Canadiensien kohdalla tuntuu olevan taipumus, että Subbanin kaltaiset nuoret kyvyt suoraan sanoen vaaditaan kannattajien toimesta liian aikaisin ylös. Samat kannattajat myös tyrmäävät nuoren pelaajan hyvin helposti, jos tulosta ei ala vuoden parin sisällä syntymään, ja taas vaaditaan sitä uutta "super lahjakkuutta" nostettavaksi NHL ympyröihin ja ympyrä lähtee taas pyörähtämään uudemman kerran.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Minä katsoisin noista korteista tosiaan ainakin ensi kesän pakkirahat läpi. Hamrlik ja Markov vievät budjetista tällä hetkellä 11 250 000 miljoonaa dollaria. Wisniewski, jos floppaa, vapauttaa siihen 3 250 000 lisää. Hal Gill ja Josh Gorges, jos shutdown-parista molempien halutaan jatkavan, vetää pienen siivun noista. No Gorges ainakin lienee pakkopidettävä, eikä varmaan älytöntä palkankorotusta vaadi a'la Komisarek. Onko Subban ensi vuonna kypsempi ja valmis isompaan rooliin?

No joka kesä ei ole kaikkea mahdollista tarjolla, mutta väitän että jos tuonkin rahan saisi yhtä hyvin poikimaan yhtään niin kuin Penguins viime kesänä, niin Habs olisi jos sillä eri tiukka joukkue. Tai jo sillä, että tilalla olisi terve Markovin korvaaja. Ei täysi contender, mutta lähempänä.

Ensi kesänä on kuitenkin UFA:ksi tulollaan esim. Joni Pitkänen, Christian Ehrhoff ja Ian White. Seuraavassa korissa Radek Martinek, Jan Hejda ja Trevor Daley. Kaberlea nyt tuskin Habsissä nähdään.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Suurin ongelma on kuitenkin myös hyökkäyspeli.
Cammy-Pleksi-AKost pystyvät muodostamaan kelvollisen ykköskentän, ei kylläkään erityisen hyvää sellaista, mutta kelvollisen. Pudotuspelinäytöt tosin slaaveilta ovat heikot.

GG taas on kakkoskenttänä ok, mutta tietenkin hinnaltaan...tosin sille kun ei voi mitään niin pitää vain keskittyä siihen mitä he joukkueelle antavat.

Mutta nämä kaksi välttävää kärkikenttää vievätkin sitten jo Capista lähes puolet, joten on selvää että vaaditaan uskomatonta tuuria että muihin kenttiin saadaan mitenkään syvyyttä jos ja kun pakistoonkin kuitenkin pitänee käyttää se 10M kahteen profiilipakkiin (jollainen Markov voisi olla, mutta Hamrlik ei toki ole) ja 5-10M viiteen täytepakkiin.

Ja Pricenkin sopparin hinta tulee räjähtämään kauden päästä jos mies säilyttää edes nykytasonsa ja mies halutaan Montrealissa pitää, odottaisin että tällöin voidaan odottaa min. 5-6M caphittiä 10v sopparilla.

Eli perusongelma on se että hyökkääjät ovat liian huonoja Cup-voittajajoukkueeseen, mutta vievät silti liikaa rahaa. Tällöin ainoa vaihtoehto, koska ei ole todennäköistä että pelaajat tuosta erityisesti kehittyisivät, on hankkia niitä superstaroja halvalla l. draftaamalla. Se voi onnistua tai voi olla onnistumatta, mutta selvää on se että kun Cap on noin voimakkaasti täytetty "ok" tai keskinkertaisilla pelaajilla, niin mitään megasignaustakaan ei voida odottaa kun siihen ei ole varaa. Ikiaikaisesti katkerana on vain todettava, että Koivun kanssa kakkoskentän sentterinä 3-4M diileillä tilanne olisi oleellisesti parempi kuin GG-kaksikolla, mutta joukkueenjohto tahtoi kokeilla jotain uutta ja se nyt ei vain toiminut. Mutta nyt kysymys onkin että mitä sitten tehdään kauteen 14/15 asti jolloin voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Toisaalta ahneen omistajan kannalta tilannehan on selvä, joukkue myy hallin täyteen joka tapauksessa, joten miksi turhaan ottaa riskejä jotka saattaisivat muuttaa tilannetta (jopa Montrealissa ehkä liigajumbona oleminen voisi laskea katsojamääriä) kun voi rimpuilla näennäisjännittävissä asemissa vuodesta toiseen kassakoneen soidessa lippuluukulla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eli perusongelma on se että hyökkääjät ovat liian huonoja Cup-voittajajoukkueeseen, mutta vievät silti liikaa rahaa. Tällöin ainoa vaihtoehto, koska ei ole todennäköistä että pelaajat tuosta erityisesti kehittyisivät, on hankkia niitä superstaroja halvalla l. draftaamalla. Se voi onnistua tai voi olla onnistumatta, mutta selvää on se että kun Cap on noin voimakkaasti täytetty "ok" tai keskinkertaisilla pelaajilla, niin mitään megasignaustakaan ei voida odottaa kun siihen ei ole varaa.

Jeps, ei tuota hyökkäystä semmoiseen hienoon tasapainoon saa oikein mitenkään realistisesti. Kravatti ON ja pysyy vielä tovin kireällä. Ja kun nimenomaan se reilu 7 mitä Gomeziin menee voisi Brad Richardsina tehdä ympärilläolevista pelaajistakin niin paljon parempia. Se vaihdos ei vain ole mahdollista vaan käytännössä täyttä fantasiaa.

Gionta ja Kostitsyn...ehkä tuosta kaksikosta, jos toisentyyppisiä pelaajia saisi täydentämään Gomezin peliä paremmin. Tämä menee nyt täysin fantasiaksi mutta joku Milan Lucic osa 2 tekisi teppanaa tuohon rymistelemään. Vaihtokauppaa pitäisi noilla kokeilla myös johonkin toisen seuran ok alisuorittajiin. Pouliot-Latendresse osa kaksi. Niclas Bergfors Atlantasta, pehmeä kuin peipponen mutta Kostitsyniin päittäin. Zherdev puoli-ilmaiseksi kokeilemaan? Philadelphian cappiongelmia kannattaa myös kytätä. Yzermanillekin maksettiin Gagnen ottamisesta. Johtopäätös! Hankkikaa Steve Yzerman.

Sen verran silti noista pakeista vielä, että josko se parempi pelinavaus auttaisi noita keskinkertaisia hyökkääjiäkin. Ei Giontallakaan paha tahti pleijareissa ollut. No juu.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Lapierre Anaheimiin. Vaihdossa tulivat puolustaja Brett Festerling ja 5. kierroksen varaus vuodelle 2012. En tykkää kyllä tästä treidistä ollenkaan... Hyökkäyksestä lähti fyysisyyttä, jota siellä ei muutenkaan liikaa ole... Festerlingistä en osaa paljoa sanoa. Luultavasti menee farmiin pelaamaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lapierre Anaheimiin. Vaihdossa tulivat puolustaja Brett Festerling ja 5. kierroksen varaus vuodelle 2012. En tykkää kyllä tästä treidistä ollenkaan... Hyökkäyksestä lähti fyysisyyttä, jota siellä ei muutenkaan liikaa ole... Festerlingistä en osaa paljoa sanoa. Luultavasti menee farmiin pelaamaan.

Olipa yllättävä treidi! Herätelläänkö tällä joukkuetta, kun kova tsemppaaja laitetaan pois jengistä? Vai onko kulisseissa tapahtunut jotain, joka ajoi Lapierren pois?

Siihen mitä tuossa aikaisemmin keskusteltiin joukkueen rakentamisesta, niin Montrealissa ei koskaan onnistu se, että tankataan pari kautta ja rakennetaan omien varauksien kautta menestystä. Joka kausi pitää taistella pääsystä pudotuspeleihin ja sen takia joukkue ei koskaan uudistu täysin. Tiedä sitten olisiko joukkueessa edes osaamista draftata oikein kunnolla, vai haettaisiinko kuitenkin joku ranskankielinen kolmantena, vaikka hänet saisi myös numerolla 20.?

Toinen asia. Onko kellään tietoa näyttääkö joku tv-kanava huomisen Habs-ottelun Suomessa? Alkamisaika näyttää olevan klo 20.00.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös