Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 215
  • 834

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
MVP näytti kyllä miksi on MVP. Hammer vielä kokoonpanoon niin pakisto on ainakin paperilla suht' kova.
Saa nähdä miten ukot pariutetaan jatkossa. Hammer-Spacek pelasi sen verran kivasti ja tasapainoisesti yhteen että heitä voisi ehkä pitää yhdessä jatkossakin, ja antaa Markoville kaveriksi vaikka Gorgesin. Sitten kolmospariin on tyrkyllä MAB, Mara, Gill ja O'Byrne. Mielestäni näistä voisi yhden pistää lihoiksi. Vakiorosterissa on nyt 8 NHL-pakkia joten kaksi on "varaa" olla telakalla kerrallaan ja omasta organisaatiosta löytyy kuitenkin mm. Weber joka on ihan kelvollinen stuntti vaikka seiskapakiksi. Mielestäni Mara tai Gill voitaisiin myydä. Gill pelaa paljon alivoimaa mutta on muuten oikeasti aika huono. Blokkailee vetoja, mutta jalkanopeus ei tahdo riittää, + caphit on suht' korkea. MAB:n caphitti on niin matala, ja myyntiarvo lienee sen verran pieni myös, ettei häntä kannata myydä.

Toki jos treidilinjalle lähdetään, niin takaisin pitää tulla mielellään joku kakkoskentän laituri tai muuta oikeasti käyttökelpoista kamaa.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Saa nähdä miten ukot pariutetaan jatkossa.

Itse näkisin pakkiparit tällaisina:

Markov-O'Byrne
Hammer-Spacek
Gorges-Mara

MAB voisi jatkaa laiturin paikalla ja tulla pelaamaan ylivoimat viivaan. Gill on tosiaan hyvä alivoimalla ja blokkaamaan vetoja, mutta liike ei tunnu riittävän ja on ollut hyvin jäähyaltis, tosin niin ovat olleet myös O'Byrne ja Mara. O'Byrne saisi tuossa hyvää oppia kokeneen Markovin rinnalla.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Benoit Pouliot on nostettu AHL:stä. Ei pelaa vielä tänäiltana/yönä Atlantassa, mutta debytoinee keskiviikkona Habs-paidassa. Farmista jäi tältä erää käteen kolmessa pelissa tehot 1+2.

Gionta ja Hamrlik ovat molemmat olleet harjoituksissa, mutta eivät pelaa vielä tänään. Heidän tilansa on "day-to-day". Voisiko olla niin että joulun jälkeen meillä olisi kaikki avainpelaajat terveenä ensimmäistä kertaa tällä kaudella?

Olympialaisjoukkueet julkistetaan kohtapuoliin, vähän arviota Montrealista Vancouveriin lähtevistä:

Varmat tai melko varmat lähtijät:
Plekanec (CZE) - Tsekkien todennäköinen ykkös- tai kakkossentteri kisoissa.
Hamrlik (CZE)
Spacek (CZE), muodostanee Hammerin kanssa Tsekeille varman ykkös- tai kakkosparin puolustukseen.

Kostitsyn Andrei & Sergei (BLR) - Vähissä on kansainvälisen tason pelaajat Valko-Venäjällä joten selviövalinta. Olikos veljeksillä jotain välirikkoja maansa valmennusjohtoon? No ainakin pelillisesti sinne kuuluvat toki ilman muuta.

Markov (RUS) - päivänselvä valinta.

Weber (SUI) - Ei vielä valmis pelaaja, mutta kuitenkin Sveitsin parhaita puolustajia joten päässee joukkueeseen.

Mahdolliset olympiaedustajat:

Gionta (USA) - Loukkaantuminen tuli pahaan aikaan olympialaisia silmällä pitäen. Jos tekee paluun pian ja pelaa vahvasti, saattaa vielä kammeta itsensä kisakoneeseen.
Gomez (USA) - Heikko alkukausi alla, joten todennäköisesti ei asiaa kisoihin. Loukkaantumisten myötä saattaa kuitenki saada paikan.

Price (CAN) - Pricestä odotetaan Kanadassa seuraavaa suurta maalivahtia, kun Brodeur piakkoin ja Luongokin aikanaan siirtyvät eläkkeelle. En olisi yllättynyt jos hänet valittaisiin Kanadan kolmosvahdiksi "haistelemaan isojen poikien pelejä". Onhan Vancouver myös Careyn kotikaupunki.

"Tuskin lähtee, mutta pieni mahdollisuus" -pelaajat:

Cammalleri (CAN) - Cammy mahtuisi mihin tahansa muuhun joukkueeseen mutta Kanadan kivikovassa miehistössä ei taida olla tilaa. Jos heittää tässä pari hattutemppua ja nousee maalipörssin top-5 porukkaan, niin pienet mahdollisuudet joukkueeseen on olemassa.

Gill (USA) - vaikea uskoa Gillin pääsevän olympialaisiin, mutta jos joukkueenjohto haluaa roolittaa pakiston, Gill voisi olla vaihtoehto alivoimapelaajaksi / blokkaajaksi. Ja tietysti toisi vähän kokoa.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kostitsyn Andrei & Sergei (BLR) - Vähissä on kansainvälisen tason pelaajat Valko-Venäjällä joten selviövalinta. Olikos veljeksillä jotain välirikkoja maansa valmennusjohtoon? No ainakin pelillisesti sinne kuuluvat toki ilman muuta.

Ettei vain tilanne ollut niin, että joukkueessa pelaa joko Grabovski tai sitten veljekset Kostitsyn...?

Ja kovin outoahan se olisi, ellei Grabovski joukkueessa pelaisi. On kumminkin ollut joukkueensa kantavia voimia niin monesti.
 

M@thieu

Jäsen
Ettei vain tilanne ollut niin, että joukkueessa pelaa joko Grabovski tai sitten veljekset Kostitsyn...?

Pojat taisivat mennä kesällä tekemään julkisen sovinnon, eli mahtunevat taas samaan pukukoppiin. Harmi sinänsä, sitä kamppailua oli ihan hauska seurata ja Toronto-matseihin tuli vähän lisää väriä.

Ensimmäinen erä Atlantassa meni päin honkia. Joukkueen lento kaupunkiin myöhästyi vuorokaudella lumimyräkän takia, mutta ei sekään selitä tuota sohellusta. Heti alussa Thrashers meni laukauksissa johtoon 8-0 ja Habsin ensimmäinen kuti tuli vasta seitsemän minuutin jälkeen Paciorettyn päästyä sohimaan maalin kulmalta Metron kulmataistelun jälkeen. Pian jouduttiin alivoimalle Gillin koukattua itsensä boksiin, ja pariminuuttisen aikana Kozlov sai kiekon kerran tolppaan keskeltä Habs-aluetta lähteneellä rannarillaan, mikä jäi tuon erikoistilanteen parhaaksi tilanteeksi. Heti Gillin päästyä jäähyltä Thrashers näytti onnistuvan maalinteossa, mutta Halakin längistä lipunut kiekko kilpistyi taas tolppaan.

Montrealkin pääsi kertaalleen koittamaan ylivoimalla, jonka aikana tosin ei taidettu saada laukaustakaan kohti Hedbergiä. Andrei Kostitsynille siunaantui hyvä vetopaikka Markovin syötöstä, mutta kuti jäi piippuun. Erän loppupuolella Habs pääsi paremmin mukaan peliin, mutta lopetus oli kurja, kun vain 17 sekuntia ennen loppua Kovalchuk siirsi kotijoukkueen johtoon maalin kulmalta. Alustuksen osumaan teki ex-Hab Ron Hainsey, joka sai valtavasti tilaa Andrei Kostitsynin löydettyä ilmeisesti jotain muuta tekemistä hänen vartiointinsa sijaan.

Pouliot hyppää melkoisella varmuudella keskiviikkona D'Agostinin paikalle Gomezin ketjuun. D'Ago tekee nykyään enemmän töitä molempiin suuntiin kentällä, mutta maalintekijän elkeet ovat kadonneet.

Laukaukset 18-3 tässä vaiheessa.

II erä

Thrashers laukoi toisenkin 20-minuuttisen aikana 18 kertaa, mutta nyt vierasjoukkuekin pääsi koittamaan 10 kertaa ja onnistui ohittamaan Hedbergin kahdesti.

Erän alku näytti huonolta, kun Marty Reasoner pääsi laukomaan aivan vapaasti Habs-maalin edestä, vaikka koko Habs-viisikko oli aivan hänen ympärillään. Hetki eteenpäin ja Cammalleri katkaisi Atlantan puolustajan avauksen keskialueella, kuljetti kiekon alueelle ja laittoi poikkisyötön hyökkäykseen mukaan ehtineelle Plekanecille, jonka upea rannelaukaus upposi maalin vasempaan ylänurkkaan. Maali oli Tomasille ensimmäinen yhteentoista otteluun, mahtoi tehdä hyvää kun maaliton jakso katkesi noin komealla tavalla.

Erän puolivälissä Jim Slaterin rikottua Sergei Kostitsynia Habs pääsi ylivoimalle, joka tuotti tulosta ykkösketjun onnistuttua toista kertaa tänään. Cammalleri toimi jälleen syöttäjänä löytäen maalilta A. Kostitsynin, jonka ensimmäinen veto osui tolppaan, mutta reboundista hän ei enää erehtynyt.

Plekanecilla oli myöhemmin erinomainen tilaisuus johdon lisäämiseen alivoimalla riistettyään kiekon viivalla Enströmiltä, mutta Hedberg torjui tsekin läpiajoyrityksen, kuin myös Moenin rebound-vedon. Alivoimapeli on tänäänkin pelittänyt erittäin hyvin, 3/3 tällä hetkellä.

Huolestuttava piirre Habsin puolustuspelaamisessa on ollut vasemman laidan vuotaminen. Atlantan vauhdikas venäläiskaksikko Kovalchuk-Afinogenov on rynninyt vuorotellen tuota kautta maalintekopaikkaan laskujeni mukaan yhteensä viidesti - neljä kertaa kierrettävänä on ollut Hal Gill. John Anderson on siis ilmiselvästi hoksannut, että Big Halin hitautta kannattaa käyttää hyödyksi. Vielä se ei ole tuottanut tulosta, toivottavasti ei kolmannessakaan.

Mara sai erän lopussa kiekon käteensä ja joutui lähtemään pukukopin puolelle etuajassa.

Halak on ollut erittäin hyvä, 35 torjuntaa tässä vaiheessa. 21 vielä kolmannessa erässä niin seuraennätys kuuluu hänelle.

III erä

1.42 pelattu ja tilanne oli kääntynyt täysin päälaelleen Atlantan kahden osuman ansiosta. Tasoitus syntyi vain 22 sekunnin pelin jälkeen, kun Lapierre hävisi oman pään aloituksen Antropoville 100-0, ja sentteri itse oli laittamassa Halakilta tippuneen kiekon verkkoon. Moen oli tilanteessa veskarilleen haitaksi seisoen laukaisulinjalla, eikä Halak näin ollen saanut vetoa liimattua. Hetken kuluttua Bogosian pääsi 1vs1-hyökkäykseen Spacekia vastaan ja pakotti konkarin ottamaan jäähyn. Seuranneella ylivoimalla Antropov pääsi taas tekemään tuhojaan taistellen hienosti maalin edessä Gorgesin estelyistä huolimatta Enströmin laukauksen paluukiekon reppuun.

Plekanecin ketju rakensi jatkossa jokusen maalipaikan, ja Cammalleri onnistui kerran laukomaan tolppaankin Markovin syötöstä. Kun erää oli jäljellä vain neljä ja puoli minuuttia, Andrei Kostitsyn otti keskialueella huitomisjäähyn ja passitti takaa-ajoa viritelleen joukkueensa alivoimalle. Tuo kestettiin kuitenkin vaivatta, ja heti Andrein päästyä jäähyltä hän pääsi hyökkäykseen veljensä kanssa. Sergei toi kiekon ylös päättäväisesti ja laittoi syötön maalille ajaneelle veljelleen, jota Bogosian joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Habs tarvitsi vain 24 sekuntia ylivoimalla, kunnes verkko helisi hienon syöttökuvion päätteeksi, kiekko kulki yksillä kosketuksilla Plekanecilta Markoville ja MABin hurjan one-timerin saattelemana ohi Hedbergin ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika alkoi kotijoukkueen hallinnassa ja Halak joutui tekemään pari isoa torjuntaa pitääkseen pelin elossa. Tästä huolimatta voittomaalin iski jo pian tämän jälkeen valkopaitainen vierasjoukkue koko nelikon osallistuessa tilanteen luontiin. Moen löi kiekon pois Atlantan pelaajalta oman sinisen alla, Gorges jatkoi sen oikeaan laitaan Plekanecille, joka sai hyökkäykseen mukaansa Bergeronin. Pleky laittoi makoisan lättysyötön ja illan sankariksi noussut MAB toimitti kiekon rystyllä maaliin. Valitettavasti MAB löi kätensä aika pahannäköisesti tolppaan samassa rytäkässä, toivottavasti puolustajien maalitilaston kärkeen noussut tykittäjä ei tuossa pahemmin loukannut itseään.
E: Voihan vee, vissiinkin Hedbergin luistin viilsi Bergeronin käden auki. Toivottavasti olisi vain pintanaarmu.
E2. Huh, ei pitäisi olla mitään vakavaa ainakaan.

Atlanta laukoi yli tuplasti sen mitä Canadiens (50-23), mutta pisteet toki kelpaavat. Ekassa erässä oltiin täysin tuuliajolla, mutta sen jälkeen peli tasoittui huomattavasti. Plekanec nousi kolmen syöttönsä myötä liigan syöttötilaston kakkoseksi.

Halakille kuuluu suuri kiitos näistäkin pisteistä, saapa nähdä jatkaako hän keskiviikkona.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Olipa hieno nousu vaikeuksien kautta voittoon. Harmi että piti mennä antamaan se yksi piste yhdelle pahimmista kilpailijoista sarjataulukkoa ajatellen.
Plekanec taas viileät 1+3, Markov täytti ruutunsa ykköspuolustajana, joskin pelaamattomuus näkyi vieläkin pari kertaa pienenä hapuiluna.

Ratkaisijaksi nousi sitten Marc-Andre Bergeron tasoittaen pelin ylivoimalla kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Plekanec pelasi Thorntonmaisella pelinluvulla MAB:n yksin maalin eteen ja Bergeron vei illan toisellaan kaksi pistettä Montrealiin.

Ykköskenttä oli jälleen hyvä, mutta on nyt vähän liian paljon maalinteko ko. ryhmän harteilla. Plekanecilta ei voi kuitenkaan odottaa joka ilta 3-4 onnistuneen maalipaikan rakentamista. Giontaa kaivattaisiin nyt takaisin, jotta tuo Gomez ei menisi ihan hukkaan.
 

M@thieu

Jäsen
Montrealin viime aikaisen av-menestyksen (45/48 taitaa olla nyt) innoittamana ajattelin tutkia vähän av-tilastoja, lähinnä nyt puolustajien osalta. Elikkä ihan simppelisti jaoin alivoimalla vietetyn ajan sinä aikana tulleilla maaleilla, mistä saadaan siis selville, kuinka usein kyseisen pelaajan ollessa kentällä vastustaja tekee ylivoimaosuman. Siis: Kauden kokonaisjääaika alivoimalla/päästetyt maalit = aika jonka vastustaja tarvitsee maalintekoon.

Av-aikojen top10:
Niedermayer, ANA 155min/21ga= 7,3
Phillips, OTT 149min/15ga= 9,9
Mitchell, VAN 142min/17ga= 8,3
Bouwmeester, CGY 140min/9ga= 15,5
Staal, NYR 136min/12ga= 11,3
Girardi, NYR 135min/14ga= 9,6
Gorges, MTL 133min/7ga= 19,0
Pronger, PHI 132min/14ga= 9,4
Hannan, COL 130min/15ga= 8,6
Leopold, FLO 129min/14ga= 9,2

Eniten alivoimalla uurastava Niedermayer on siis tällä tavalla mitattuna huonoin näistä kymmenestä alivoimalla. Kovan nimilistan paras on meijjän oma Josh Gorges, vieläpä aika ylivoimaisesti. JayBo on ainoa, joka pääsee edes jotakuinkin lähelle.

Muita poimintoja ympäri liigan:
Keith, CHI 108min/6g= 18,0
Vlasic, SJ 116min/7ga= 16,8
Weaver, STL 128/8ga= 16,0
Aucoin, PHO 120min/8ga= 15,0
Regehr, CGY 126min/10ga= 12,6
Seabrook, CHI 101min/9g= 11,2

Kovia nimiä tässäkin, mutta eipä kukaan pääse Gorgesin lukemaan. Keith on lähellä, ja olisi mielenkiintoista nähdä, miten isompi minuuttimäärä vaikuttaisi hänen tilastoonsa. Melkein puolen tunnin ero hänen ja Gorgesin välillä selittyy pitkälti sillä, että Montreal on ottanut 53 kaksiminuuttista Blackhawkseja enemmän. Mike Weaveria en olisi noin korkealla uskonut näkeväni, peukkua St.Louisin suuntaan hänelle. Luulen katsoneeni nuo listat sen verran hyvin läpi, ettei tuon parempia lukuja ainakaan yli sata minuuttia alivoimalla pelanneiden joukosta löydy. Täten voitaneen todeta, että Josh Gorges on tilastojen valossa NHL:n paras av-pakki. Siis yli sata minuuttia pelanneista. Nimittäin...

Muut Habs-pakit:
Gill 85min/3ga= 28,3
Mara 85min/4ga= 21,3
O'Byrne 35min/3ga= 11,7
Hamrlik 101min/12ga= 8,4
Spacek 69min/9ga= 7,6

On se Hal ihan oikeasti pirun tehokas alivoimalla. En jaksa alkaa tonkimaan enempää, mutta väittäisin ettei tuota parempaa lukemaa voi olla kenelläkään puolustajalla, joka pelaa säännöllisesti alivoimaa. Marankin tilasto on erittäin hyvä. Hamrlik ja Spacek sen sijaan ovat olleet alivoiman heikoimmat lenkit.

Bonus round:
Komisarek, TOR 63min/16ga= 3,9

Sorry TML ja muut, en voinut vastustaa kiusausta.

Hyökkääjien osalta mainittakoon nyt se, että Sergei Kostitsyn on pelannut tällä kaudella alivoimaa 39.53 ja sinä aikana omissa on soinut yhden ainoan kerran. Scott Gomez'kin on ollut alivoimalla hyvä, hänen ollessaan kentällä vastustajalla on mennyt maalintekoon keskimäärin 18,8 minuuttia. Eniten hyökkääjistä av:ta tahkonneella Plekanecilla tuo luku on 18,2. Max Lapierre sen sijaan on ollut varsin huono vähäisellä av-ajallaan (6,6).
 

M@thieu

Jäsen
No voi kurjuus. Juuri kun alkoi näyttää paremmalta loukkaantumisten suhteen, niin nyt sitten kerrotaan Giontan ja Maran palaavan Montrealiin, eikä Hamrlikin vasen polvi vielä kestä pelaamista. Gio pyöri jo muutamana päivänä jäällä harjoituksissa, mutta nyt toipumisessa on tullut takapakkia ja edessä on ainakin neljän päivän tauko luistelusta. Mara sai tosiaan kiekon ranteeseensa Atlantassa, ja hänelle tehdään tutkimuksia ilmeisesti tänään.

Onneksi sentään MAB on kaikella todennäköisyydellä valmis viuhuttelemaan lämäriään ensi yönä jätettyään eilisen harjoitukset väliin niskan jäykkyyden vuoksi. Bergeron rikkoo nykyisellä tahdilla maaliennätyksensä (15) jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä, toivotaan että tahti säilyy. Canesia vastaan tosin edessä lienee komennus puolustajan tontille tasakentällisin, mikä tuottanee muutamia kommelluksia omalla alueella.

Benkku Pouliot ottaa D'Agostinin paikan Gomezin ketjussa ja on epäilemättä ainakin juonikkaampi pelaaja, kuin tällä kaudella kehityksessään mielestäni taantunut D'Ago. Hamiltonin peleistään Pouliot veti kaksi ensimmäistä kiikareilla, mutta paukutti kolmannessa tehot 1+2. Hänelle merkatun maalin tosin paukutti verkkoon Rochesterin puolustaja. Tuossa Hamiltonin 5-4 -voittoon päättyneessä ottelussa loppui myös Cedrick Desjardins'in maaginen jakso Dogsin maalilla ja pari maalia livahti miehelle aika helpostikin. Yksi huonompi peli hänelle sallittakoon, sillä tätä edeltäneisiin 20:een erään selän taakse oli livahtanut vain kaksi kiekkoa.
 

M@thieu

Jäsen
I erä

Ensimmäiset erät ovat olleet Montrealille suuri ongelma tällä kaudella, mutta tänään on aivan toinen ääni kellossa: 20 minuuttia pelattu ja Habs vie aneemista Carolinaa 4-1 RBC Centerissa.

Heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa Aaron Ward jysäytti Paciorettyn selästä laitaan ja joutui jäähylle. Kieltämättä repesin tälle, kun tuli mieleen tämä mahtavan hupaisa video Wardin huippuhyvästä vaihdosta Devilsia vastaan. Kentälle hypännyt ykkösylivoima ei tainnut menettää kiekkoa kertaakaan Canes-pelaajille minuutin ja viisi sekuntia kestäneen yv:n aikana, jolloin Markov teki taas yhden tavaramerkkinousunsa maalin takanurkalle, sai kiekon Plekanecilta ja laittoi kiekon verkkoon.

Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Cammalleri nappasi kiekon kahden Canes-pakin jaloista näiden ihmetellessä maailman menoa, ja passasi sen Andrei Kostitsynille; 2-0. Sitten Scott Gomez päätti hankkia itselleen lisää faneja Montrealista ottamalla täysin älyttömän kakkosen poikittaisesta mailasta keskialueen aloituksen jälkeen, ja mussuttamalla päälle vielä toisen kakkosen. Brandon Sutter pääsi seuranneen ylivoiman aikana kaventamaan 1-2:een Halakin torjuttua kiekon suoraan hänen lapaansa. Maali tuli ensimmäisen kakkosen aikana, joten täysi kaksiminuuttinen oli vielä kestettävänä. Siitä onneksi selvittiin ja jäähyltä päästyään Gomez paikkasi hölmöilyään nappaamalla kakkossyötön Sergei Kostitsynin maaliin. Plekanec toimi tässäkin pääarkkitehtina, maukas passi suoraan Sergein lapaan, eikä tämän tarvinnut kuin ohjata kiekko verkkoon. Kauden ensimmäinen osuma nuoremmalle veljelle, jospa se hyökkäyspelikin tuosta aukeaisi.

Kolmas osuma riitti Cam Wardille, joka pisti mailansa poikki pukukoppikäytävälle poistuttuaan. Tilalle tuli Manny Legace, joka teki pari hyvää torjuntaa Kostopoulosin aiheuttaman alivoiman alussa, mutta imaisi sitten helponlaisesti Metropolitin vedon ja tilanne 4-1.

Plekanec nousi selostamon mukaan koko liigan yv-pistepörssin kärkeen. Tänään vielä yksi piste Plekylle niin hän pääsee joulunviettoon saldonaan 10 pistettä kolmeen peliin. Wow.

Pouliotista ei vielä pysty mitään sanomaan, mutta on se ainakin Guita nopeampi. Toisaalta kukapa ei olisi.

II erä

Carolina nappasi otteen pelistä ja Habs tarjoili erän alkupuolen löysäilyllä kotijoukkueelle mahdollisuutta nousta mukaan peliin, mutta eipä kelvannut, joten kolmanteen erään lähdetään Montrealin 5-1 -johtoasemassa.

Alkuminuuteilla nähtiin Benoit Pouliotia sekä hyvässä että pahassa. Ensiksi Benny riisti kiekon oikeassa laidassa Albertsilta ja nousi röyhkeästi maalille saaden aikaan laukauksen kohti ylänurkkaa, mutta Legace torjui. Hetkeä myöhemmin kuitenkin joulumieli valtasi Pouliotin, kun hän lahjoitti kiekon omalla sinisellä punapaidoille päättömällä poikkikentän syötöllään. Neljällä neljää vastaan Pouliot pelasi Metron kanssa ja väläytteli kiekonkäsittely- ja syöttötaitojaan. Pouliot on ollut jäällä nelisen minuuttia molemmissa erissä, eli rauhassa saa mies sopeutua uuteen systeemiin ilman kiirusta.

Ylimielisestä kiekonveivailusta omalla alueella aiheutui kiekonmenetyksiä muillekin, ainakin Cammalleri ja Gomez syyllistyivät samaan. Jälkimmäinen näistä tarjosi kiekon Canesille alivoimalla kun ei malttanut vain yksinkertaisesti purkaa, vaan koitti syöttää pakeille. Paine Habs-päädyssä jatkui, ja kohta Markov purki kiekon katsomoon ja Canadiens joutui kahden miehen alivoimalle. Halakin upeiden torjuntojen myötä valkopaidat säästyivät takaiskuilta tuona aikana, ja muutenkin slovakki jatkaa hyviä otteitaan, taas on kertynyt jo 31 torjuntaa. Kuten tuo Canesin kommentaattori on hehkuttanut, Halakin jalkatyö on aivan erinomaista. Mailapelikin näyttäisi parantuneen.

Aaron Ward joutui erän lopulla toistamiseen ottelussa jäähylle, tälläkin kertaa seurauksena maali Habsille. Metropolit sai kiekon Gomezilta maalin kulmalla, heitti parit nopeat harhautukset ja rystyllä kiekko ohi Legacen, 5-1.

Gomez ja Plekanec tänään 0+3, Metro 2+0.

Canadiens on viimeksi voittanut vieraspelin tällä päivämäärällä 64 vuotta sitten, nyt taidan uskaltaa sanoa että tuo "kirous" murtuu tänään.

III erä

"Annetaan laukoa vaan niin paljon kuin niitä huvittaa, kyllä Halak torjuu". Ei kai tuosta sen kummempia, Jarolle 46 torjuntaa tänään ja kolmeen peräkkäin aloittamaansa peliin 134 torjuntaa. Ihan älyttömiä määriä, ja tänäänkin tuossa oli aimo tukku todella vaikeita torjuntoja. Viisikkopuolustamiseen pitää saada tolkkua, ja hittolainen sentään noita jäähyjä vähemmälle.

Ylivoima tänään 3/5 ja 15/32 kymmeneen viime peliin, prosentein mitattuna 46,8% tuolta ajalta. Ja näiden maalien myötä Habs nousee ohi Columbuksen liigan parhaaksi yv-joukkueeksi, kokonaisprosentti on jotain päälle 23%:n. Alivoima on 12 peliin 58/63, eli 92%. Koko kaudelta se nousee nyt vähän päälle 84%:n. Canadiens on yhdessä Rangersin kanssa liigan paras erikoistilannejoukkue, kun lasketaan yhteen yv- ja av-prosentit. Alkukauden pupelluksen (etenkin yv:llä) jälkeen tätä ei olisi todellakaan uskonut näkevänsä. Valitettavasti vain tasakentällisin ollaan hyvin kaukana liigan kärjestä.

Pari huomiota:

- Cammallerilla on menossa kauden toiseksi pisin maaliton putki (5 ottelua). Kauden ensimmäiset kuusi ottelua sujuivat häneltä myös maaleitta. Vieraissa ei vaan tunnu homma toimivan viimeistelyn osalta.

- Andrei Kostitsyn pelaa varmaan kokonaisvaltaisesti uransa parasta kiekkoa. Verkko heiluu säännöllisesti (10 9+3=12) ja tänään sai monesti hieraista silmiään kun Andrei paahtoi puolustushommiin yhtä kovaa kuin ylöspäin. Pari kertaa mies pysäytti Carolinan vastahyökkäyksen keskialueella täysin omatoimisesti riistämällä kiekon vastustajalta kiilaten tämän laitaa vasten.

- Markoville sattui muutamia virheitä omassa päässä, mutta toisessa päässä juonikkuus ja pelinlukutaito ovat aivan ennallaan. Markov on todella vaikea pideltävä, koska on jatkuvasti liikkeessä viivalla jököttämisen sijaan.

- Bergeron pelasi vaihteeksi pakkina Maran poissaollessa. Avaussyöttöjen laatu on parantunut todella roimasti, siinä missä MAB aiemmin toimitti kiekon vain mahdollisimman nopeasti pois lavastaan ihan minne sattuu, nyt hän malttaa nostaa päänsä ja katsoa syöttösuuntia.

- Plekanec on kuningas.

---

Oikein hyvää joulua kaikille!
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ensimmäisen erän jälkeen näytti jo niin selvältä, että uskalsin siirtyä nukkumaan. Carolina-vahtien ailahtelun ja Halakin huippupelin myötä Montreal saikin loppujen lopuksi ehkä kauden helpoimman voiton.

Plekanec on kyllä nyt aika liekeissä.

Cammyn sihti vähän hukassa, mutta muut ovat kompensoineet maalinteossa A. Kostitsynin johdolla. Eikä Cammalleri muuten huonosti ole pelannut, kerännyt vaihtelun vuoksi syöttöpisteitä.

Seuraava peli Tapaninpäivänä Torontossa. Siihen saakka hyvät joulut itse kullekin.
 

M@thieu

Jäsen
Maantierosvojoukkio Montrealista jatkoi tuottoisaa itärannikon ryöstöreissuaan Jaroslav Halakin johdolla napaten kaksi pistettä Torontosta. Erinomaisen toimivaksi matkan aikana havaittu pelisuunnitelma toimi jälleen; laukaukset Leafsille 49-23, mutta maalit 60 minuutin ja 34 sekunnin pelin jälkeen Habsille 2-3.

Halak oli taas ilmiömäinen maalillaan ja on torjunut neljässä viime pelissään kohtaamista 186 laukauksesta 180 (96.8%). Molemmissa Leafsin maaleissa veskarilla oli vähän huonoa tuuria, kun ensimmäinen muutti matkalla suuntaa Plekanecin mailasta ja toinen flipperöi maalin edustalla Blaken jalasta sisään. Blaken osumassa Habsin puolustus oli kyllä täysin ulapalla, tilanne aukeni kun neljä miestä säntäsi kentän oikeaan laitaan siniviivan tuntumaan taistelemaan kiekosta, ja maalin syntyessä koko viisikko valahti joukkueelle ominaisesti maalin edustalle koheltamaan.
Jonkin verran Jaro antaa reboundeja, mutta torjuu salamannopeilla reaktioillaan ne kiekot, joita pakit eivät ehdi siivoamaan väljemmille vesille.

Ottelun ensimmäisellä kympillä Habs iski kaksi nopeaa maalia alle minuuttiin. Gomez pääsi laukomaan ottelun avausosuman irtokiekosta maalin sivustalta ylivoimalla, tuo oli hänelle uran 600. piste. Mielestäni Scotty oli ensimmäisessä erässä varsin hyvällä pelipäällä, mutta sen jälkeen Habs oli niin pahasti alakynnessä, ettei kyllä oikeastaan yksikään hyökkääjä päässyt erikoisemmin esille. Parempaan suuntaan ollaan Gomezin osalta kuitenkin menossa, nyt koossa viiteen peliin tehot 1+6.

2-0- maali oli varsin hieno sommitelma. Markov katkaisi Ponikarovskyn ohjaaman kiekon Habsin sinisellä, avasi saman tien toiselle siniselle Cammallerille, jolta todella taitava yhden kosketuksen jatko Plekanecille, joka karisti Fingerin kintereiltään ja nosti kiekon yli Gustavssonin. Jatkoajalla tullut voittomaali menee vähän Gustavssoninkin piikkiin, mutta olipahan Andreilta taas hurja rannelaukaus - ja miten vaivattoman näköisesti se hänen lavastaan lähti.

Erikoistilanteet (yv 1/2, av 4/4, 1.30 kolmella viittä vastaan) ja Halak olivat taas voiton takaajina. Seuraavaksi kohdataan Ottawa, joka on kahdessa viime pelissään laukonut yhteensä 87 kertaa. Hikinen iltapuhde lienee silloinkin valkopaitaiselle maalivahdille luvassa, luultavasti Halak saa tuolloinkin jatkaa, koska ei noin kovassa iskussa olevan maalivahdin penkittämiselle ole mitään perusteita.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jatkoaikavoitto Torontosta ja seitsemäs sija konfrenssissa. Pudotuspeliviivan alapuolella olevista joukkueista vain Rangersilla on Montrealia parempi pisteitä/ottelumäärä -suhde, joten ottelumäärät tasoittaenkin Montreal on ihan hyvin pudotuspelijunassa mukana.

Toki tämä homma olisi paljon helpompaa jos ei jokaisen voiton yhteydessä annettaisi vastustajille säälipisteitä.

Kauden pisimmän tappioputken jälkeen Montreal on sitten Markovin paluun myötä kauden pisimmässä voittoputkessa. Ei tässä olisi kyllä ollut varaa hävitäkään enää sarjataulukkoa ajatellen.

Andrei Kostitsyn jatkoi maalitehtailuaan, tällä kertaa räväkkä rannari jatkoajalla toi lisäpisteen Montrealiin. Erikoistilannepelaaminen toimi taas erinomaisesti: kaikki jäähyt tapettiin, mukaanlukien lähes 2 min kahden miehen alivoimaa ja ylivoima toimi 50% teholla.
Scott Gomezillekin on tullut ihan kivasti tehoja viimeaikoina: viidestä pelistä saldo 1+6=7 ja +3. Cammallerin maalivainu edelleen hukassa, joskin syötti ensimmäisessä erässä Plekanecin puolittaiseen läpiajoon josta syntyi Habsin 2-0 johtomaali.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Eipä sitä muuta oikein voi odotella kuin maksimissaan noita jatkoaikavoittoja pelisysteemin ollessa tällainen. Kun vastustajalle annetaan jatkuvasti yli 40 laukausta niin kyllä niistä väkisinkin pari pomppii sisään. Tuo systeemi nojaa täysin sen varaan, että Canadiens onnistuu ensin maalinteossa ja maalivahti hoitaa loput.

Toivottavasti Gionta saadaan mukaan pian, olisi vastustalla vähän muutakin pelättävää kuin Plekanecin ketju.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ensi yönä viides vieraspeli putkeen, tällä kertaa Ottawaa vastaan. Gionta ja Hamrlik ovat molemmat osallistuneet harjoituksiin ja saattavat olla kokoonpanossa ensi yönä. Heidän pelaamisestaan päätetään kuitenkin vasta ennen matsia.

Harjotuksissa kakkoskenttänä oli Gionta-Gomez-Pouliot. Sergei Kostisyn ei sen sijaan ollut harjoituksissa, hänellä oli "terapia-päivä". Martinin mukaan pelaa kuitenkin ensi yönä. Sergei tai Pouliot siis pelaa alemmissa ketjuissa, luultavasti Sergei. Pouliot saa nyt vielä näyttää osaamistaan. Ollut todella näkymätön, sekä pahassa että hyvässä, noissa peleissä ja koosteissa mitä olen katsonut.

Mara on ollut jäällä, mutta ei tule pelaamaan vielä vähään aikaan ilmeisesti. Jokatapauksessa mikäli Gionta ja Hamrlik pelaavat ensi yönä, Habsilla on ehkä toistaiseksi tämän kauden paras rosteri kasassa.

Kuriositeettina muuten, Latendresse on tehnyt Wildissä pelatessaan 6 maalia 13 ottelussa. Tyypillistä.

edit. Pre-game päivitystä sen verran että Hamrlik ei pelaa vielä tänä yönä, kun taas Giontan pelaamista arvuutellaan edelleen. Halak taaseen jatkaa viiden perättäisen pelin maalin suulla, ja mikäs siinä kun kiekot tarttuvat tuohon tahtiin. NHL.com valitsi Halakin menneen viikon pelaajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Toissa yönä Ottawaa vastaan mentiin lipeämään normaalista taktiikasta laukomalla vastustajaa enemmän - ja heti tuli turpaan. Ottelun alut ovat nyt viime aikoina alkaneet sujua paljon paremmin, tälläkin kertaa Habs nappasi kymmenessä minuutissa kahden maalin johdon. Markovin ja A.Kostitsynin hienosti alustama Cammallerin osuma oli hänelle ensimmäinen kuuteen peliin ja samalla Canadiensin historian 20 000. maali. Oikealle miehelle meni, aitoa kiinnostusta ja kunnioitusta seuran menneitä aikoja kohtaan monesti osoittanut Cammalleri arvostaa varmasti historiakirjoihin pääsyä enemmän kuin muut pelaajat. Benoit Pouliot vastasi toisesta osumasta avaten maalitilinsä Montrealin paidassa veivaamalla paluukiekon maalin edustalta ohi Leclairen.

Halakin piikkiin ei nyt varsinaisesti voi noita Senatorsin maaleja laittaa. Vaikka kaksi niistä tulivatkin reboundeista, niin aika paha niitä ensimmäisiä vetoja olisi ollut liimata. Shannonin yv-osumassa puolestaan edessä oli niin paljon omia ja vieraita, ettei Slovakian olympiajoukkueeseen valitulla veskarilla ollut mitään saumoja nähdä kiekkoa. Neilin maalissa MAB vaihtoi katastrofivaihteen päälle ja tuo osuma menee pitkälti hänen niskoilleen.

Habs ei muuten päässyt ottelussa ylivoimalle kertaakaan, mikä oli jo toinen kerta tällä kaudella kun näin käy. 41 pelistään joukkue on ainoastaan kuudessa saanut vastustajaansa enemmän ylivoimatilanteita. 201 pikkukakkosta oikeuttavat edelleen Flyersin (205) vanavedessä kakkossijaan tuolla osastolla. Kampitus- (38 kpl) ja kiinnipitämisjäähyissä (29 kpl) Canadiens on NHL:n kärjessä.

Vuosi 2009 päättyy Habsin osalta otteluilla Floridaa ja Tampa Bay'ta vastaan. Samalla saadaan myös päätökseen toistaiseksi pistesaldon osalta lähes täysosumaksi muodostunut vieraskiertue.

E. Niin, ja Gionta tosiaan teki kauan odotetun paluunsa. Peliaikaa reilut 16 minuuttia ja tilille yksi syöttöpiste.

P.K. Subban äänestettiin AHL:n tähdistöottelun avauskentälliseen. 32 pelissä 20 pistettä (7+13) iskenyt puolustaja on nostanut tehosaldonsakin +17:ään, mikä on tulokaskauttaan pelaavalle hyökkäävälle pakille varsin kunnioitettava lukema. Myös Bulldogsin maalivahti Cedrick Desjardins valittiin joukkueeseen.

No editoidaan nyt vielä kerran tähän. Tsekki julkaisi olympiajoukkueensa ja sinne mahtui Habsista vain Tomas Plekanec, eli Hamrlik ja Spacek saivat väistyä nuoremman kaartin tieltä.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Montrealista olympialaisiin pääsee tottakai myös Jaroslav Halak. Unohdin Halakin täysin tuossa aiemmassa olympialais-spekulaatiossa. Slovakkien maalivahtitilanne on tällä hetkellä se, että Halakin valinta oli selviö, vaikkei olisikaan yltynyt huimaan vireeseen tässä joulun aikaan. Tämän hetkiset otteet sen sijaan taitavat sinetöidä ykkösvahdin paikan, ainakin mikäli jatkaa samaan tahtiin ja saa vakituisesti pelejä alleen myös tammikuussa.

Hammerin ja Spacekin poisjäännit toki ihmetyttävät, mutta parempi näin - saavat levätä, eivätkä ole pudottamassa Suomea mitalipeleistä.

Kanadan joukkue julkistetaan parin tunnin kuluttua. Cammallerin maaliton putki luultavasti viimeistään sinetöi sen, ettei häntä olympiajäillä nähdä, joka on toki Habsin kannalta hyvä asia. Priceäkään tuskin otetaan kolmosvahdiksi, sillä Halak vei ykköstorjujan paikan toistaiseksi ja Price oli varsin heikko ennen joulua pelaamissaan peleissä.

edit. Lisätään nyt tähän lyhyt otteluraportti Tampasta:

Vieraskiertue jatkui duurivoittoisissa merkeissä, Tampasta haettiin jatkoajalla kaksi pistettä. Montreal oli ensimmäisen puoliskon pelistä parempi mutta maalinteko oli vaikeaa. Gionta löi yhden reboundin sisään toisessa erässä. Vikassa erässä sitten Tampa tuli ärhäkästi päälle ja tasoitti peiln. Muutenkin kolmannessa erässä sydän joutui koville pariin otteeseen, mutta Price pelasi onneksi hyvän pelin ja Montreal kesti tasatilanteessa jatkoajalle.

Jatkoajalla näytti jo siltä että rankkarit odottavat, kunnes Steve Stamkos kompuroi hyökkäysalueella ja Cammalleri riisti kiekon karaten Plekanecin kanssa 2-1 hyökkäykseen. Plekanec haki syöttöä vielä takaisin Cammallerille, mutta kun kunnon syöttölinjaa ei auennut, lähtikin laukomaan itse, joka yllätti Mike Smithin.

Koko peli oli varsin intensiivinen, vaikkakin vähämaalinen. Vauhtia riitti ja mentiin päädystä päätyyn kovalla temmolla.

Price tosiaan pelasi tänään, ja pelasi erittäin hyvin. Ei joutunut tekemään mitään älyttömiä gamesavereita, mutta 34 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali kertoo kaiken oleellisen.

Erittäin tärkeä voitto, sillä Philly on lopultakin saanut kurssinsa käännettyä ja huohottaa niskaan sarjataulukossa. Montreal on nyt näennäisen turvallisesti 43 pisteessä ja seitsemännellä sijalla, mutta kolmen pisteen takana on neljä joukkuetta, jotka kaikki pelanneet 2-3 peliä vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Tampa Bay - Montreal 1-2 ot.

Lyhyestä virsi kaunis: Kahden ensimmäisen erän ajan Habs oli viisikkopelissä Tampaa edellä, 1-0:n sijaan vierailija olisi voinut johtaa 40 minuutin jälkeen neljälläkin maalilla, ellei Mike Smith olisi pitänyt Tampaa pystyssä torjunnoillaan.. Kolmannessa erässä kotijoukkue nappasi otteen aikaisen tasoitusmaalin myötä, ja piti Canadiensin aisoissa oikeastaan erän loppuun saakka. Muutama vaihto peräkkäin heti maalin jälkeen sujui Habsin päädyssä ja Price teki pari upeaa pelastusta pitääkseen tilanteen tasoissa. Ensimmäisen pelinsä pariin viikkoon torjunut Price onnistui hyvin, joskin hänen mailapeliään saa edelleen kauhistella aika ajoin. Torjuntoja kertyi näköjään lopulta 34 kipaletta.

Hamrlik teki paluun takalinjoille ja oli mielestäni Habsin paras pakki tänään. Maalin viimeistellyt Gionta oli myöskin erittäin hyvä, eihän sitä enää edes muistanut, miten kauhean määrän tuo mies paiskii hommia ottelun aikana. Hienoa katsottavaa. Pouliotin on hyvä ottaa tuossa ketjussa oppia Giolta, ja hyvällä työmoraalilla on Bennykin muutaman matsinsa pelannut. Paciorettyn katsomoon syrjäyttänyt D'Agostini pelasi ihan hyvän ottelun voittaen kaksinkamppailuja keskimääräistä paremmin ja päästen vetopaikkoihinkin normaalia enemmän.

Ykkösketjulta ilta oli vaisumman puoleinen, kunnes Plekanec sitten ratkaisi homman jatkoajalla Habsin eduksi kovalla rannarillaan.

Ylivoimapelaaminen ei onnistunut lainkaan, jotenkin laiskan ja flegmaattisen näköiseksi muuttui pelaaminen ylivoimalle päästessä. Ehkä viime aikainen huikea onnistumisprosentti on nostanut hyvänolon tunnetta pintaan ja pelaajat kuvittelevat homman hoituvan ihan tuosta noin vain. Eiköhän Martin pidä tuosta asiasta sellaisen palopuheen, että Panttereita vastaan yritystä on taas mukana ylivoimallakin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Vieraskiertueen saldo 6-1-0 on suorastaan erinomainen. Markovin paluun myötä joukkue on pelannut kauden parasta kiekkoa, ja Giontan paluun ja Gomezin petraamisen myötä Montrealilla on ollut nyt kaksi vaarallista kentällistä.

Floridaa vastaan maalinteko toimi varsin mukavasti, 5 maalia ja ylivoimatehokkuus taas hieno 50% (2/4).

Vastaavasti tosin puolustus hieman vuoti: Gorgesia vietiin Ballardin avausmaalissa ja Horton päästettiin läpiajoon Gorges alimpana miehenä. Tosin tuossa Hammer lähti nousemaan viivasta ja Gorges jäi yksin "väärälle laidalle" alimmaksi mieheksi. Halakillekin upposi neljä maalia, mutta voitto tuli, mikä on tärkeintä.
Andrei Kostitsyn jätti pelin kesken kovan taklauksen jälkeen ja veli Sergei taaseen vetäytyi matsista juuri ennen sen alkamista - ilmesesti lämmittelyssä loukkasi itseään.
Pacioretty nousi paikkaamaan Sergeitä, tuloksena koosteen perusteella yksi hukattu tyhjä maali.

Sunnuntaina päiväpeli (klo 22 Suomen aikaa) pitkästä aikaa kotona.
 

M@thieu

Jäsen
Hektinen joulukuu päästiin tosiaan lopettamaan loistavissa tunnelmissa voittoisan vieraskiertueen jälkeen. Matkalle startattiin viiden pelin tappioputkessa ja kaikki romahduksen ainekset olivat ilmassa, mutta vielä mitä; Habs voitti kuusi seitsemästä ja kohosi Itäisessä konferenssissa sijalle 7 kokonaissaldolla 21-19-3. Joulukuun erittäin haastavan otteluohjelman 17 koitosta selvitettiin saldolla 9-7-1. Mainitsemisen arvoista on Montrealin saldo back-to-back -sarjojen jälkimmäisissä otteluissa, joista joukkue voitti 3/4.

Vierasturnee alkoi ottelulla Islandersia vastaan, jossa Jaroslav Halak takasi joukkueelle 3-0 -voiton pysäyttämällä kaikki 50 maalia kohti suuntautunutta laukausta. Slovakialaisen huippusuoritus jäi kuitenkin ottelun kakkosuutiseksi, sillä samassa matsissa tapahtui Andrei Markovin paluu kokoonpanoon kauden ensimmäisessä ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä. Ja millainen comeback se olikaan; MVP pelasi reilut 20 minuuttia ja paukutti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia, eli sai heti tililleen ottelun voitto-osuman. Ei todellakaan ole sattumaa, että Markovin paluu ja Habsin tulosten roima parantuminen ajoittuvat samaan otteluun. Markovin tahti paluunsa jälkeen on ollut huikea, hän on ollut pisteillä jokaisessa seitsemässä ottelussa keräten tehot 3+8=11.

Habsin ennestäänkin ihan hyvin toiminut ylivoimapelaaminen on ollut vielä tehokkaampaa Markovin pelaamissa otteluissa. 22 yv-tilanteesta Habs on hyödyntänyt peräti 11, eli tasan puolet. Yv-pelaamisen osalta Canadiens pitääkin tällä hetkellä hallussaan koko liigan kärkipaikkaa 25.2% tarkkuudella, eli tältä osin on palattu yhden välivuoden jälkeen tuttuun asetelmaan. Alivoimassakaan ei suuremmin moittimista ole, 84.0% tehokkuus oikeuttaa kymmenenneksi NHL:ssa.

Molson Cupin, eli kuukauden parhaan Habs-pelaajan palkinnon voittanut Jaroslav Halak pelasi monta ottelua aivan huikealla tasolla. Vieraskiertueen neljä ensimmäistä peliä sujuivat torjuntaprosentilla 96.8% ja laukauksiahan noissa pelissä sateli häntä kohti peräti 186 kappaletta. Ottawassa ja Floridassa Halak ei ollut parhaimmillaan, mutta jälkimmäinen peli päättyi kuitenkin voitokkaasti. Priceltakaan kuukausi ei missään nimessä surkeasti mennyt, itseasiassa hänen GAA:nsa joulukuulta on parempi kuin Halakin (2.25 vs. 2.67). Tampaa vastaan Carey palasi miltei kahden viikon pelitauolta ja oli oikein hyvä. Ehkä hänessä alkaa nyt näkyä henkisen kasvun merkkejä, veikkaan että vielä viime kaudella hän ei olisi noin pitkän tauon jälkeen pystynyt huippusuoritukseen.

Loistokautta pelaava Tomas Plekanec kuuluu myös joulukuun onnistujiin. 15 viime pelissä Pleka on tehoillut 4+17=21 pojoa ja hän oli joulukuun kolmanneksi tehokkain pelaaja koko liigassa heti Sedinien jälkeen. Yv-syötöissä mies on jaetulla kärkipaikalla liigassa (17) ja pistepörssissä sijoitus on tällä hetkellä 11., tosin pisteitä on yhtä monta kuin kahdeksantena olevalla Dany Heatleylla (46). Keskushyökkääjistä Plekanec on ollut kuudenneksi tehokkain.

Plekanecin ketjukaverit eivät hirveän paljon huonommiksi jääneet joulukuun aikana; Cammalleri tehoili 17 peliin 8+7=15 ja A.Kostitsyn 16 ottelussa 10+5=15. Cammalla on edelleen vaikeuksia laittaa punalamppu palamaan vieraspeleissä, mutta pari kertaa sekin onnistui reissun lopulla ja syöttöpisteidensä ansiosta miehellä on menossa kuuden ottelu pisteputki. Andrein kymmenen maalia vievät hänet joulukuun maalipörssin kärkeen yhdessä Weissin ja Eratin kanssa. Viime pelissä tulleen vamman myötä Andrein pelaaminen tänään on epävarmaa, kuten myös veli-Sergein, joka koki kovia Florida-pelin alkulämmittelyssä.

Camman ja Kostin 15 pistettä oikeuttavat vasta sijoille 3 ja 4 Habsin sisäisessä pörssissä joulukuulta, väliin nimittäin kiilaa peliään parantanut Scott Gomez. Kahdeksaan viime peliin tehot 1+10=11 mättänyt Gomez on edelleen jatkanut hyvää työskentelyään alivoimalla, mutta on alkanut saamaan asioita aikaiseksi myös kiekon kanssa. Pouliot'n saaminen rinnalle tuntui jo herättävän Gomezia ja viimeistään Giontan paluun jälkeen on nähty kauden parasta peliä marraskuussa kahteen pisteeseen jääneeltä sentteriltä. Pouliot'sta puheenollen, hän on pelannut viisi peliä ja näyttänyt jokaisessa paremmalta kuin Latendresse koko kaudella. Eikä edes ole kovin paljon liioiteltua sanoa noin, sen verran huonosti Lats Martinin alaisuudessa esiintyi. Benny ei ole arkaillut maalille tai kulmiin menoa yhtään, vaan pelaa rohkeasti ja uskaltaa käyttää taitojaan kiekon kanssa ottamatta kuitenkaan tyhmiä riskejä. Pouliot sopii nopeana ja isokokoisena pelaajana erinomaisesti tuohon Gomezin ja Giontan vierelle.

Ja onhan se vielä pakko antaa kunniamaininta pakkien maalipörssin jaetussa kärjessä edelleen majailevalle Marc-Andre Bergeronille. Pakkikaluston ollessa terveenä MAB on siirretty tasakentällisin pelaamaan nelosketjun laitaan, missä hän pärjää ihan tarpeeksi hyvin, ja yv:llä lämäri kylvää tuhoa hyvään tahtiin. 36 ottelussa 10+12=22 on puolustajalle aika muikea saldo. 700k dollaria tienaavana MAB on hinta/laatu-suhteeltaan liigan parhaita pelaajia.

Tammikuun aikana Canadiens pelaa 13 ottelua, eli neljä vähemmän kuin viime kuussa. Niistä enemmistö (seitsemän) on kotiotteluita ja mukaan mahtuu todella harvinainen neljän päivän ottelutaukokin. Kaiken kaikkiaan Canadiensilla on jäljellä 39 ottelua, joista 22 pelataan Bell Centressa. Kotiotteluiden saldo ei ole tällä hetkellä kummoinen (9-9-2), jotenka sitä täytyypi pystyä parantamaan, jotta nyt hankitut asetelmat saadaan pidettyä. Ja toki muutamalla takana kyttäävistä joukkueista on edelleen pari peliä vähemmän pelattuna, eli pieneenkään löysäilyyn tässä ei todellakaan ole varaa.
 

M@thieu

Jäsen
Onneksi näitä iltapäiväpelejä ei ole kovin usein, melko puuduttavaa touhua oli nimittäin tuo äskeinen.

Habsilta hyvä eka kymppi ja viimeinen vitonen, mutta siinä välissä peli näytti juurikin sunnuntaipäivän höntsältä. Miller torjui maalillaan kaiken ja muutama pahempikin tilanne joukkoon mahtui. Habsin hyökkäyspelaaminen oli toki kovin vaisua, eikä ykkösvitjakaan saanut mitään aikaiseksi. Andrei Kostitsynin puuttuminen näkyi selvästi ketjun pelissä, sillä häntä aluksi paikannut Pacioretty ei ole hyökkäystaidoiltaan lähimainkaan valkovenäläisen tasolla. Ottelun edetessä Martin sekoitteli ketjuja reippaasti ja tuotakin paikkaa pääsi kokeilemaan esim. Moen, joka alkukaudesta veteli ykkösketjun laidalla ihan vakituisestikin jokusen pelin... oi niitä aikoja.

Ylihuomenna Washingtoniin, silloin luvassa takuuvarmasti parempi ottelu.
 

M@thieu

Jäsen
Tappio tuli Capitalsin vieraana Ovechkinin nollaamisesta huolimatta. Peliä en nähnyt, mutta Washington oli vissiinkin hallinnut peliä aika selvästi ja Pricea testailtiinkin yli 40 kertaa. Maalinteko tuntuu jostain syystä tökkivän aina Careyn luistellessa maalille, sillä hänen kuudessa viime pelissään Habs on tehnyt ainoastaan yhdeksän maalia. Halakin kuudessa edellisessä joukkue on taas paukutellut 22 häkkiä.

Kostitsynit puuttuivat edelleen kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi ja ykkösketju on Andrein myötä menettänyt myös tehokkuutensa. Kakkosketju sen sijaan onnistui maalinteossa, kun Pouliot teki kauden viidentensä.

Huomenna alkavan neljän kotiottelun sarjan aikana pitäisi sitten kohentaa kotisaldokin (9-10-2) plusmerkkiseksi.

Gainey jutteli hieman medialle eilispäivänä, tässä TSN:n kasaama juttu. Pääpointtina se, että omien vapaiden agenttien kanssa aiotaan neuvotella ennen kesää, toisin kuin viime vuonna.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Gaineylla alkaa olla mielenkiintoinen ongelma veskareiden kanssa. Pricen pitäisi olla tulevaisuuden kulmakivi joukkueelle, mutta Halak on yksinkertaisesti vain parempi maalivahti. Pricen tilastot: ottelut: 29, ka: 2.67, torj.%: 0.915, 0-pelit: 0, voitot: 10, tappiot: 15 tappiot ja:lla: 3

Halakin tilastot: ottelut:19, ka: 2.5, torj.%: 0.927, 0-pelit: 2, voitot: 12 tappiot: 6, tappiot ja:lla: 0.

Viime yönä Halak piti nollan torjuen 38 vetoa Floridaa vastaan. Habsit voitti 2-0 kotonaan. Halakhan ilmoitti jonkin aikaa sitten halunsa siirtyä, jonka jälkeen valmennusjohto laittoi hänet myynti-ikkunaan eli näyttämään taitonsa. Jälki on ollut sen näköistä, että vaihdossa pitää tarjota todellista laatua, eikä pelkästään jotain 3. kierroksen varausta. Aikamoinen paikka Gaineylla; Halak tulee käsittääkseni UFAksi kauden päätyttyä ja näillä näytöillä hänellä on ottajia ja paljon. Price on tietenkin pelannut tuon 10 peliä enemmän, mutta Halakin pitäisi siis hävitä seuraavat 10 peliä, jotta tilastot olisivat suurinpiirtein identtiset.

Halakin caphit ei taida olla kovin suuri, joten hänet voidaan vaihtaa samanhintaiseen ja varausvuoroon. Tietenkin myös osana isompaa kauppaa, jossa Habsit antaisi jonkun isopalkkaisen kuten Maran tai Gillin osana kauppaa. Nyt kun Kosti bros ovat keskittyneet pelaamiseen, niin heitäkään ei kannata kaupata, koska tulokset ovat olleet hyviä. Tosin Sergein 1+3 on aika heikosti, mutta eiköhän se siitä parane.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Aikamoinen paikka Gaineylla; Halak tulee käsittääkseni UFAksi kauden päätyttyä ja näillä näytöillä hänellä on ottajia ja paljon.

Halak on kesällä vasta RFA - onneksi. Näin hänestä siis saadaan ainakin jokin korvaus, vaikka ei tehtäisi jatkoa.

Tilanen on kyllä aika hankala. Halak on pelannut sairaan hyvin ja joukkue yksinkertaisesti voittaa paljon paremmalla prosentilla Halakin ollessa maalissa. Toisaalta Pricestä _halutaan_ tehdä ykkösvahti, mutta Halak otteidensa puolesta ansaitsisi ykkösen paikan. Toinen tulee todennäköisesti lähtemään. Halak on tällä hetkellä parempi, mutta taitaa olla niin ettei Gaineylla ole munaa kaupata Priceä, josta odotetaan uutta Patrick Royta. Niinpä todennäköisesti päädytään skenaarioon, että parempi (= Halak) lähtee kesällä jotain varausvuoroa+prospektia vastaan muille maille ja jatkossa mennään Pricellä. Pricestä toki voi kasvaa parempi maalivahti kuin Halakista, mutta maalivahdit ovat hyvin arvaamattomia ja kehittyvät niin vaihtelevaa tahtia.
Yhtä hyvin voi olla, että Pricestä tulee uusi Kari Lehtonen, ja Halakista taas Niklas Bäckström. Arpapeliähän tämä on. Itse ehkä Gaineyn saappaissa yrittäisin vielä ensi kauden mennä tandemilla ja sitten tehdä ratkaisua suuntaan tai toiseen. Tätä ei vaan taida palkkakatto mahdollistaa.

Mielestäni tuo Pricen alhainen varausnumero painaa hieman liikaa vaakakupissa. Harvaa huippuvahtia on varattu pienellä varausnumerolla. Toisaalta pienellä varausnumerolla on varattu monta entistä maalivahtilupausta. En siis tarkoita että pieni varausnumero olisi negatiivinen tekijä, mutta maalivahdeilla se ei näytä takaavan läheskään yhtä paljon kuin kenttäpelaajilla, noin keskimäärin. Toki maalivahteja varataan ylipäätään vähemmän draftin alkupäässä, joten otanta asian tutkimiseen olisi varmaankin turhan pieni.
 
Viimeksi muokattu:

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Jos pitäisi valita, niin tällä hetkellä ottaisin tuosta kaksikosta Halakin, jonka kohdalla takeet hyvästä NHL-ykkösmaalivahdista ovat varmemmat. Pricella on toki kovempi potentiaali, mutta pystyykö hän ikinä itseään nostamaan riittävälle tasolle Montrealin kaltaisessa painekattilassa. Lisäksi sitten on vielä uhka, että heti ensimmäisen tilaisuuden tullen (lue UFA) Price nostaakin kytkintä ja ollankin taas vähän kusessa.

Pricen treidiarvon arvioisin olevan myös paljon korkeammalla kuin Halakin, josta jo kakkoskierroksen varaus lienee toiveajattelua. Mutta kuten tuossa jo tomageeni sanoi, kaikki tämä on loppujen lopuksi vain turhaa spekulointia, sillä Gaineyllä ei vain ole varaa treidata Pricea, jos hän kuvittelee olevansa Montrealin GM vielä neljän vuoden päästä.

Halakista voi hyvin kehittyä ainakin liigan TOP10-veskari, pahimmassa tapauksessa jopa TOP5. Vituttaa hieman, jos Montrealilla on silloin ykkösmaalivahtinaan paineissa romahtanut Price tai joku paniikkihankinta tyyliin Toskala.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös