Mainos

Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 900
  • 834

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Bob Gainey tekee itsestään aivan käsittämättömän idiootin jos hän menee treidaamaan Halakin. Näin tulee kuitenkin todennäköisesti tapahtumaan, ja sitten sitä valitettavasti pääsee toteamaan mantraa "mitäs minä sanoin". Vaihteeksi nollapeli, koskahan Price on sellaisen viimeksi pelannut?
 

M@thieu

Jäsen
Vaihteeksi nollapeli, koskahan Price on sellaisen viimeksi pelannut?

Näköjään viime marraskuussa... Halakilla niitä on yhteensä neljä tuon ajankohdan jälkeen, vähemmissä matseissa. En usko, että Gainey lähtee Jaroa treidaamaan ennen siirtorajaa, ellei joku tarjoa jotain ihan älytöntä. Halak on tällä hetkellä varmempi maalivahti ja voittaa huomattavasti enemmän pelejä, mikä on varmasti Gaineyllekin se tärkein asia kaikkien Price-fanikamojen takaakin. Jarolla on 14 voittoa 22 ottelussa, Pricella 11 voittoa 31 ottelussa.

Muttjoo, olipa hyvä matsi viime yönä! Rangers puski ensimmäisessä erässä päälle hullun lailla ja Habs oli ensimmäisen 20-minuuttisen ajan ottavana osapuolena tasaisesta laukaisutilastosta (10-13 Ragsille) huolimatta. Valkopaidat olivat todella vahvoja kulmapelaamisessa molemmissa päissä kenttää ja saivat luotua pitkiä hyökkäyksiä Habsin yritysten jäädessä nopeiksi sutaisuiksi. Tauolle lähdettiin kuitenkin johtoasemassa, kun ex-Ranger Gomez otti ensiksi aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja muutamaa sekuntia myöhemmin lakaisi Spacekin viivakudin reboundin maaliin. Erän suurin Habs-sankari oli kuitenkin ehdottomasti Halak, joka teki tyhjäksi monta hyvää maalipaikkaa.

Toinen erä olikin sitten täydellistä dominointia Habsilta ja joukkue lisäsi johdon viiteen nollaan 11 minuutissa ajaen Lundqvistin pois maaliltaan. Bell Centre ei ole tällä kaudella ollut King Henrikille yhtään kiva paikka, sillä lokakuun pelissäkin hän laski viisi kiekkoa taakseen. Tuolloin ruotsalaista hattutempulla kiusannut Mike Cammalleri osui kahdesti vajaan neljän minuutin aikana hanskakäden yläkulmaan suuntautuneille vedoilla, joihin hän sai syötöt Spacekilta ja Giontalta. Noiden maalien välissä Max Lapierre onnistui katkaisemaan 29 ottelun maalittoman putkensa kovan työn tuloksena. Lapierre spurttasi täysillä pitkäksi menossa olleen kiekon perään ja pääsi koskemaan kiekkoon ensimmäisenä Girardin huitaistua siitä ohi. Lappy pelasi kiekon Mathieu Darchelle, joka toimitti sen maalin eteen, josta Lapierre huitaisi pelivälineen Lundqvistin jalan kautta sisään aika onnekkaastikin.

Viidennessä maalissa onnea sen sijaan ei tarvittu, kun Benoit Pouliot ohjasi aivan upeasti Cammallerin syöttölaukauksen reppuun. Kahden pelin totuttelujakson jälkeen Pouliot on tehnyt 13 ottelussa 10 maalia. Nykyisellä osumatahdilla viimeistely tietäisi 56 maalia kokonaisen runkosarjan aikana, eli todella kovalla tahdilla Benny on viimeistellyt saavuttuaan Montrealiin. Laukaisuprosentti on yli 21, ja on hyvin todennäköistä, että se tuosta laskee muutaman prosenttiyksikön verran kauden loppuun mennessä. Parikymmentä maalia mennee kuitenkin helposti rikki, vaikka pelejä tulee kertymään vain puolen kauden verran. Yhteispeli Gomezin kanssa sujuu erinomaisesti, ja eiköhän Benkulle saada sorvattua monivuotinen jatkodiili kesällä. Siinä tulee tosin vähän lisää cap-huolia Bobille, mutta mitäs meni hankkimaan noin hyvän pelaajan.

Kolmannessa Canadiensin ote löystyi, mutta joukkue viimeisteli silti erän ainokaisen. Siitä vastasi jälleen pistevireeseen pääsemässä oleva Tomas Plekanec, joka veivasi kiekon rystyllä ohi tulikasteensa liigassa saaneen Matt Zaban 5vs3 -ylivoimalla. Cammallerille tuohon maaliin syöttöpiste ja kaikkiaan snaipperi keräsi tehot 2+2. Halakin täytyi kolmannessa olla taas muurina, ja sitä hän totta vie olikin. Slovakialainen antaa pelistä toiseen paljon kakkoskiekkoja, mutta paskat siitä, kun mies torjuu useimpina iltoina ne kaikki.

NJ-pelin tapaan Martin pyöritteli taas ketjuja ympäriämpäri alusta loppuun saakka, näyttäisi toimivan tuo menetelmä aika hyvin. Gionta pelasi pääosin Plekanecin ja Cammallerin kanssa, mikä auttaa selvästi kaksikon pelaamista. Ja mikä tärkeää, Gomezin ja Pouliot'n yhteispeli ei näytä Gion muuttumisesta vaihtuvaan osaan heikkenevän yhtään. Ja toki Gionta nytkin jonkun verran pelasi tuossa "omalla paikallaan".

Habs käänsi tässä ottelussa mielestäni peliä todella hyvin keskialueen riistojen jälkeen, jotain mitä ei ole puoleentoista kauteen hirveästi näkynyt. Hyökkäyksien rakentelussa omalta alueelta tultiin usein todella hitaasti syöttelemällä kiekkoa neljä-viisikin kertaa ennen oman sinisen ylittämistä, eli Martinin kauden alla julistamaa kiekonhallinta-mantraa toteutettiin nyt käytännössä koko ottelun ajan. Vaikka muutaman kerran Rangers onnistuikin karvaamaan kiekon Habsilta jo omalla alueella pois pitkäksi venyneen syöttelyn takia, saatiin tuolla tyylillä kuitenkin aikaiseksi kontrolloituja keskialueen ylityksiä, mikä on ollut aika harvinaista suosiossa olleella "laitapleksi pelastaa"-taktiikalla.

Ottelun ratkettua jo aikaisessa vaiheessa Martin pystyi peluuttamaan porukkaa varsin tasaisesti; pienin peliaika oli Darchen 10.11 ja suurin Gillin 21.08. Pienempi jääaika teki varmasti hyvää esim. Markoville, joka yleensä pelaa sen ~25 min.

Erinomainen voitto, kun tämä nyt oli vielä back-to-backin jälkimmäinen peli ja Ragsilla oli yksi lepopäivä välissä. Habs nousi takaisin kahdeksanneksi ohi Bostonin, jolla on kolme peliä vähemmän pelattuna.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Erittäin hyvää jääkiekkoa pelannut Habs nyt nämä viimeiset kaksi peliä. Toki Halakilla on varmasti osuutta asiaan, varsinkin Rangers-pelin ekassa erässä oli ilmiömäinen. Ei auta kuin rukoilla, ettei Halakia treidata.

Kun Andrei Kostistyn palaa olympiatauon jälkeen kokoonpanoon, niin Habsilla on ehkä ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaksi oikeasti tehokasta hyökkäyskentällistä, jos äijät jaetaan ryhmiin:
A. Kostitsyn - Plekanec - Cammalleri
Pouliot - Gomez - Gionta

Gomez on heikon alkukauden jälkeen pelannut varsin hyvin (joulukuun alusta 26 peliä / 24 pistettä) ja Gionta pistekeskiarvoillaan ilman loukkaantumisia olisi noin 65 pisteen ja reilun 30 maalin tahdissa.

Pleks ja Cammalleri sijoittunevat tehoillaan molemmat jonnekin 70-80 pisteen tienoille ja Cammalleri rikkonee myös 40 maalia jos jatkaa samaa tahtia. Mielestäni nämä parit höystettynä Pouliot'lla ja Kostitsynilla ovat ihan kelvolliset hyökkäysketjut jotka pystyvät ratkomaan tiukkojakin matseja. Tilanne taitaa vain olla se, että ilman Halakia ei silti mennä playoffeihin.

Sarjataulukossa ollaan koko kausi roikutttu siinä sijoilla 7-10 joten luultavasti pari viimeistä kierrosta vasta vahvistaa suuntaan tai toiseen, pelataanko tänäkeväänä Bell Centressä playoff-kiekkoa. Aina kun saadaan jonkinlainen vähän tukevampi jalansija pudotuspelipaikkaan, niin tulee muutaman matsin tappioputki ja tiputaan taas viivan alle. Onneksi tämä toimii taas käänteisesti, eli aina kun pudotuspelipaikkaan alkaa olla useamman pisteen ero, niin Habs sitten pystyy voittamaan pari vähän vaikeampaa ottelua ja taas ollaan pelissä mukana.

Ensi viikolla kahden pelin mittainen Floridan reissu ja lauantaina päiväpeli Ottawassa. Nyt olisi jo aika jättää Senators pisteittä.
 

M@thieu

Jäsen
Pacioretty Hamiltoniin

Vihdoinkin. Pacman ei ole ainakaan kehittynyt yhtään viime kaudesta, kiekollinen pelaaminen on jopa taantunut ja maalipaikoissa jäätyily on ollut tuskallista seuratakin. Darche osoitti Martinille tänä viikonloppuna olevansa pätevä kaveri nelosketjuun ja McGillin yliopiston kasvatti antaa varmasti kaikkensa, jotta saisi jatkaa Habsin riveissä kauden loppuun saakka. Kun vielä Sergei Kostitsyn'kin palasi loukkaantumisensa jäljiltä, ei Paciorettyn farmittamiselle ollut mitään estettä. Viime kauden 37 AHL-pelissään Pacioretty hankki 29 tehopistettä, ja 86 NHL-pelin kokemuksen luulisi siivittävän hänet piste/peli-tahtiin, vaikkakin alussa menneekin hetki uusvanhaan rooliin totutellessa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vaikka osa Habs-faneista repisi asiasta pelihousunsa, olen samaa mieltä kuin olin pari sivua sitten - Gaineyn pitäisi repäistä ja pistää Halakille jatko, Price kaupaten kiertoon, ja hankkia vaikka Marty Biron toiseksi veskaksi. Pricesta saisi nyt vielä kenties hienonkin hinnan (tulevaisuutta). Näkisin että vaarana on, että Price tekee Lehtoset tai Thibaultit, eikä hänestä tule koskaan ihan niin hyvää kuin odotettiin.

Tuskin niin käy, mutta...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
No mitäs tuo Price nyt on ollut liigassa, kolme kautta, kyllä sitä tasaisuutta pitäisi alkaa löytymään otteisiin pikkuhiljaa. Voin julistaa jo nyt kohtuullisella varmuudella, että Habsissa ja erityisesti Habsin fani/mediapyörityksessä kaverista ei tule ikinä korkeatasoista torjujaa NHL-jäille.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Vaikka osa Habs-faneista repisi asiasta pelihousunsa, olen samaa mieltä kuin olin pari sivua sitten - Gaineyn pitäisi repäistä ja pistää Halakille jatko, Price kaupaten kiertoon, ja hankkia vaikka Marty Biron toiseksi veskaksi. Pricesta saisi nyt vielä kenties hienonkin hinnan (tulevaisuutta). Näkisin että vaarana on, että Price tekee Lehtoset tai Thibaultit, eikä hänestä tule koskaan ihan niin hyvää kuin odotettiin.

Alan olla pikkuhiljaa samaa mieltä. En ole ikinä ollut mikään Price-fani, mutta toki odotin hänestä luotettavaa ykkösveskaria. Price aloitti uransa erinomaisesti pelaten kaksi vuotta sitten 41 peliä hyvällä menestyksellä ja lunasti ykkösvahdin paikan. Playoffeissa samana keväänä Price sitten floppasi.

Viime kaudella Price ja Halak jakoivat pelit suunnilleen 50-30. Tilastot olivat muuten hyvin tasaiset, mutta Halakin torjuntaprosentti oli 91,5%, vrt. Pricen 90,5%.

Tällä kaudella miesten ero on ollut kuin yöllä ja päivällä Halakin hyväksi, mutta silti Price on pelannut kymmenkunta peliä enemmän.

Halakin pitämistä puoltaisi myös palkkakattotilanne. Montrealilla on suht' tiukkaa katon kans, mutta uskoisin että Halakin kanssa saisi tehtyä suhteellisen edullisen jatkosopimuksen. Sen sijaan Pricen kanssa Gainey luultavasti tekisi jonkun järjettömän jättisopimuksen.

Kyllä, Halakille pitkä jatko ja farmissa hyvin pelannut Curtis Sanfrod back-upiksi. Price sen sijaan treidattavaksi, hänen markkina-arvonsa lienee kuitenkin melko korkea vielä, sillä kaikki potentiaali ei välttämättä ole vielä realisoitunut.

Todennäköisesti tässä nyt tehdään Pricelle jatko ja treidataan Halak johonkin kakkoskiepin varaukseen. Ja saamme jälleen kokea deja vu -fiiliksen.

EDIT.
En pidä myöskään huonona vaihtoehtona tuota Jack DiBiaisen (alla) ehdottamaa skenaariota: eli kummallekin 1-2v halpa pahvi käteen ja kilpailu ykkösvahdin paikasta käyntiin.

Pricen ikäluokkaa tai häntä nuorempia vahteja liigassa ovat tällä hetkellä lähinnä Tuukka Rask, Steve Mason ja Ondrej Pavelec. Näistä Price on kuitenkin tällä kaudella pelannut parmemin ja tasaisemmin kuin kaksi jälkimmäistä. Rask on taas ollut erinomainen, mutta hänen näyttönsä ovat toistaiseksi liian suppeat vertailuun Careyn kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No mitäs tuo Price nyt on ollut liigassa, kolme kautta, kyllä sitä tasaisuutta pitäisi alkaa löytymään otteisiin pikkuhiljaa. Voin julistaa jo nyt kohtuullisella varmuudella, että Habsissa ja erityisesti Habsin fani/mediapyörityksessä kaverista ei tule ikinä korkeatasoista torjujaa NHL-jäille.

Ihan kuin olisin itse kirjoittanut. Täysin samaa mieltä. Kuka hemmetti tarvii kaveria, joka imuroi ohi menevät Pascal Dupuis'n lämärit verkkoon? Ei kukaan.
 
No mitäs tuo Price nyt on ollut liigassa, kolme kautta, kyllä sitä tasaisuutta pitäisi alkaa löytymään otteisiin pikkuhiljaa. Voin julistaa jo nyt kohtuullisella varmuudella, että Habsissa ja erityisesti Habsin fani/mediapyörityksessä kaverista ei tule ikinä korkeatasoista torjujaa NHL-jäille.
Onhan tuo jo liigassa reilut sata matsia päässyt pelaamaan, mutta hieman aikaista kuitenkin julistaa tuollaista, kun kyseessä on vasta 22-vuotias poika. Montakohan "tasaista" 22-vuotiasta tai nuorempaa aloittavaa maalivahtia liigan historia tuntee?

Tällä hetkellä Halak on noista kahdesta se parempi, mutta se ei ainakaan tee helpommaksi tätä maalivahtiongelmaa. Periaatteessahan Pricen pitäisi olla ykkösmaalivahti, mutta Halak on jatkuvasti ollut paljon parempi. Ratkaisu tähän ongelmaan ei minun mielestäni kuitenkaan ole mikään kovin vaikea: pidetään molemmat. Halvat ja lyhyet sopparit sillä periaatteella, että pelatkaa pojat henkenne edestä ja katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan. Tässä vaiheessa uraa kummallakaan ei ole tarpeeksi treidiarvoa suhteessa potentiaaliin, joten pahin virhe olisi nyt tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Uskoisin, että heidät saataisiin lyhyillä sopimuksilla jäämään suhteellisen halvalla, ovathan he vielä rajoitettuja agenttejakin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onhan tuo jo liigassa reilut sata matsia päässyt pelaamaan, mutta hieman aikaista kuitenkin julistaa tuollaista, kun kyseessä on vasta 22-vuotias poika. Montakohan "tasaista" 22-vuotiasta tai nuorempaa aloittavaa maalivahtia liigan historia tuntee?
Se on kyllä totta, että 22-vuotiaan maalivahdin paikka ei todennäköisesti ole vielä NHL:ssä. Julistin arvioni kuitenkin, katsotaan vaikka viiden vuoden päästä kuinka lähelle osuin, sitten voi irvailla jos olin väärässä.
 

M@thieu

Jäsen
Tänään olisi taas vaihteeksi matsi samoilla sijoilla pyörivän joukkueen kanssa, kun Habs on matkannut Sunriseen kohtaamaan Pantterit. Toivon mukaan O'Byrne malttaa pysyä erossa muiden käsilaukuista ja jatkaa vaikkapa lauantain malliin hyvää pelaamista.

D'Agostini lähti Paciorettyn vanavedessä Hamiltoniin "kuntoutusjaksolle", jolla hän saa viipyä kaksi viikkoa. D'Agon pitäisi läpäistä waiverit, jotta hänet voitaisiin laittaa pysyvästi Dogseihin. Ben Maxwell sen sijaan otti suunnaksi Montrealin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime vuonna Maxwell pelasi vajaat kymmenen peliä ylhäällä, eikä ollut vielä silloin alkuunkaan valmis tälle tasolle etenkään fyysisesti. Luulisi ainakin sen puolen kehittyneen vuoden aikana, ja kiekon kanssa Maxwell on ihan pystyvä kaveri.

Ketjut harkoissa:

Cammalleri-Plekanec-Moen
Pouliot-Gomez-Gionta
Maxwell-Lapierre-Darche
Bergeron-Metropolit-S.Kostitsyn

Halak maalilla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ratkaisu tähän ongelmaan ei minun mielestäni kuitenkaan ole mikään kovin vaikea: pidetään molemmat. Halvat ja lyhyet sopparit sillä periaatteella, että pelatkaa pojat henkenne edestä ja katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan.

Tuossa on pari ongelmaa. Habsin kannalta on kovin valitettavaa, että joku on keksinyt offer sheetin. Halakille tarjotaan varmasti 2-3 miljoonaa ja mahdollisuus ykkösvahdin paikkaan, jos vain odottaa heinäkuun alkuun. Pricen kanssa joku saattaa ottaa riskin. Vaikea uskoa, että Habs saa alle viidellä miljoonalla parivaljakon pidettyä, jos vain kavereilla on halua katsella muualle. Korvaus kolmen miljoonan offer sheetistä on 2. kierroksen varaus. Kyllä nuoresta ykkösmaalivahdista voi sen verran maksaa.

Lisäksi Halak on kärsinyt pitkään varavahdin asemasta organisaatiosta, vaikka olisi näytöillään ansainnut enemmän. En usko, että Halak edes haluaa jäädä Montrealiin, jos Price on jäämässä.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Ketjut harkoissa:

Cammalleri-Plekanec-Moen
Pouliot-Gomez-Gionta
Maxwell-Lapierre-Darche
Bergeron-Metropolit-S.Kostitsyn

Halak maalilla.

Mikähän järki oli nostaa sentteri Maxwell ylös, jos häntä aiotaan peluuttaa laiturina? Jos laiturin paikalle haluttiin pelaaja, olisin mieluummin nostanut ylös Ryan Whiten tai loistavasti AHL:ssä esiintyneen Brock Trotterin. Taitaa tosin olla turhaa etsiä Montrealin toiminnasta mitään logiikkaa.

Halakille ansaittu jatko maalin suulla, mutta aika kevyellä langalla mies saa koko ajan pelata. Jos muistan oikein, niin koko kauden aikana Halak ei ole saanut aloittaa kertaakaan seuraavassa pelissä tappion jälkeen, on hän sitten pelannut miten tahansa. Luottoa löytyy...
 

M@thieu

Jäsen
Kahden hienon matsin jälkeen Habs ylsi 17 laukauksen suoritukseen Floridassa.

Vuoristorata-ajelu siis jatkuu, ja ei kai tästä pitäisi olla yllättynyt, mutta viikonlopun jälkeen ei olisi tällaiseen takapakkiin ainakaan näin pian uskonut.

Voiton myötä Panthers paukkasi Habsin kanssa tasapisteisiin sarjataulukossa ja heillä on yksi peli vähemmän pelattuna. Kahdella pisteellä Montreal olisi noussut kuudenneksi Itäisessä konferenssissa, nyt sijoitus on yhdeksäs.

Ensi yönä Tampaa vastaan, ans kattoo mitä sieltä tällä kertaa tulee.
 

M@thieu

Jäsen
Tampaa vastaan sukellettiin ilmeisesti vielä syvemmälle, kuin päivää aiemmin Floridassa. 3-0 tuli siis turpiin ja peliesitys oli lukemani perusteella ollut surkea, eli se siitä.

Kaikenlaistahan tuolla on tässä viime päivinä taas tapahtunut. BGL olisi halunnut lähteä Ruotsiin AIK:hon pelaamaan ruokapalkalla, mutta nämä suunnitelmat tyrmättiin ilmeisesti liigan taholta liittyen miehen sopimuksessa olevaan siirrot estävään pykälään. Toisaalta luulisi, että Laraque olisi tuon pykälän suostunut heivaamaan jos oikeasti olisi tälle mantereelle halunnut tulla. Vähän sekava tilanne, mutta tällä hetkellä Laraque siis jatkaa Habsin sopimuspelaajana, mutta ei pelaa missään.

Kunnon häly on kuitenkin saatu aikaan Andrei Markovin ja Carey Pricen kesken St.Louis ottelun jälkeen pukukopissa sattuneesta (väitetystä) välikohtauksesta. Team990:n Tony Marinaro väitti radiolähetyksessä Markovin karjuneen Pricelle, että jos tämä ei ole mukana hommassa koko sydämellään, häntä ei tarvita ja voi painua kotiinsa. Marinaron mukaan joukkue oli (tietenkin) jakautunut kahteen leiriin kiistakumppanien puolelle ja ilmapiiri olisi täten täysin pilalla. Kaiken spekuleerauksen jälkeen Price meni ja nappasi eilen harkoissa Markovin iisoon haliin ja oli myös piirrellyt Warrior-merkkiseen mailaansa iloisen hymynaaman. Venäläinen puolestaan naureskellen vastaillut toimittajille "kaikki joukkueessa rakastavat toisiaan"-tyyliin. Ehkä siellä nyt ei ihan kauhean suurta vihanpitoa ole ilmassa, vaikka tappiosta turhautuneena joku on saattanutkin ärähtää.

Spacek missasi viime pelin flunssan vuoksi ja on sivussa huomennakin iltapäiväpelistä Ottawaa vastaan. Hamiltonista aiotaan kutsua joku ylös, ja mahtaisiko nyt sitten olla Subbanin aika päästä koittamaan pelin tai parin ajaksi? Ainakin hänellä olisi todella hyvät muistot huomisesta peliareenasta, Scotiabank Placen jäällähän Subban juhli muiden kanadalaisjunnujen kanssa maailmanmestaruutta pari vuotta sitten pelattuaan loistavat kisat.

James Mirtle on listannut tilastoihin pohjautuen NHL:n parhaat puolustavat puolustajat. Suosikkini Josh Gorges löytyy sijalta 5. Jee! Big Hal Gill'kin mahtuu listalle, sijoitus 30.
 

M@thieu

Jäsen
Senators jatkaa voittoputkessa, mutta hyvin toimineen ylivoiman ansiosta Habsillekin yksi piste mukaan. Maaleista vastasivat Pouliot ja Gionta, ja kumpainenkin pääsi viimeistelemään aivan Elliotin sylistä. Plekanec ja Markov nappasivat ykkössyötöt osumiin.

Tasakentällisin on nyt paineltu yli kolme ottelua ilman maalia Rangers-pelin ryöpytyksen jälkeen, mutta vaikeaahan tuo maalinteko on ollut koko kauden ajan 5vs5-pelissä. Ja jatkossa se kyllä vain vaikeutuu, kun Cammallerin jalka vääntyi todella ikävän näköisesti miehen lentäessä päin laitaa Volchenkovin taklauksesta, ja ihme on jos ei joudu sivuun vähintään joksikin aikaa.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Senatorsille hävittiin 3-2 jatkoajalla. Cammalleri loukkasi itsensä kolmannessa erässä, toivottavasti ei mitään kovin vakavaa sattunut.
 

M@thieu

Jäsen
Sportsnet: Cammalleri injury not season-ending

Virallista tietoa odotellessa Sportsnet huutelee tuollaista, ja toivoa sopii, ettei tieto ole perätöntä. Habsin ykköspyssy olisi siis tuon mukaan sivussa tositoimista olympialaisten yli, mutta paljon parempi sekin, kuin että hänen kautensa olisi paketissa. Silloin nimittäin alkaisi joukkueenkin kausi sitä lähenetelemään. Pidetään peukkuja, mutta ei huokaista helpotuksesta ennen joukkueen tiedotetta.

Edit. Jahas, saadaankin ilmeisesti odotella uutisia vielä huomiseen. Polvivammaksi se kuitenkin on varmistettu. Takaisin ylös kutsuttu D'Agostini on flunssaisena, ja pari edellistä peliä samasta syystä missannut Spacek ei vieläkään ole mukana harjoituksissa.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Uuden vuosikymmenen ensimmäinen kuukausi on taakse jäänyttä elämää ja Montreal Canadiensin osalta se tarjosi samaa kuin vuoden 2009 viimeiset kuukaudet: tasaisen epätasaista. Hyvää ottelua saattaa seurata totaalinen pohjanoteeraus ja sen jälkeen voidaan taas pelata hyvin. Yhdessä asiassa Canadiens on kuitenkin ollut erittäin tasainen, joukkue on pysytellyt koko kauden melko lailla tarkasti .500-tahdissa ja siinä se on tälläkin hetkellä: 25-25-6. 56 ottelussa siis yhtä monta pistettä, ja kaikkien muidenkin joukkueiden sijoilla 6-13 puppeloidessa tasatahtiin, playoff-haaveet elävät vielä Montrealissakin.

Habsin sijoitus itäisessä konferenssissa on kymmenes, mutta kuudentena majailevaan Flyersiin matkaa on vain piste. Täytyy kuitenkin huomioida, että Lavioletten joukkueella on kolme peliä vähemmän pelattuna, eli ero voi tuosta kasvaa seitsemään pelimäärän tasoittuessa. Toisaalta Phillyyn ei kannattane paljon vertailla, sillä uskon heidän karistavan pleijaribattlen pian taakseen ja keskittyvän enemmänkin edelläolevien jahtaamiseen.

Jos nyt oletetaan Flyersin tuosta viivan tuntumasta karkaavan, niin jäljelle jää kuusi joukkuetta Montrealin lisäksi taistelemaan paikasta auringossa: Panthers, Lightning, Rangers, Islanders, Bruins ja Thrashers. Näistä kaikilla muilla paitsi New Yorkin porukoilla on vähemmän pelejä pelattuna kuin Habsilla, ja kun piste-erot ovat todella pieniä (7. Florida -> 13. Isles kolme pistettä), esim. Boston voittamalla kolme matsiaan menee viiden pisteen päähän, mikä alkaakin olla jo aika paljon.

Täten Habsin olisi todella tärkeää alkaa voittaa pelejä huomattavasti useammin kuin tammikuussa, jonka saldo nähtävästi olikin huonompi kuin tulin ajatelleeksi, vain neljä voittoa kolmestatoista pelistä. Ennen olympiataukoa Canadiens huhkii seitsemän peliä kahteen viikkoon, ja nuo pelit määrittävät aika pitkälle, mihin päin tämä kausi suuntaa. Ja otteluohjelma ei ole yhtään helppo:

Ti 2.2. vs. Vancouver
To 4.2. @ Bruins
La 6.2. vs. Penguins
Su 7.2. vs. Bruins
Ke 10.2. vs. Capitals
Pe 12.2. @ Flyers
La 13.2. vs. Flyers

Kotiotteluita sentään suurin osa, mutta eipä sekään suuri apu ole, kun Habsin kotipelit eivät ole kovin kummoisesti sujuneet. Sieltä löytyy siis kaikkea super-Sedineistä Crosbyyn, Malkiniin ja Ovechkiniin, ja noista peleistä en kovin paljoa odottaisi. Sen sijaan tuplat Bostonia ja Philadelphiaa vastaan ovat melkeinpä pakkovoittoja, ainakin Boston pitäisi kaataa molemmissa tapaamisissa - varsinaisella peliajalla. Flyersin kustannuksellakin pitäisi pistesaalista pystyä kartuttamaan, ja viime vuosien hyvä saldo heitä vastaan puhuisikin sen puolesta. Vähintään 8 pistettä 14 mahdollisesta olisi napattava, jottei olympiatauon jälkeiseen loppukiriin jouduttaisi ulkokaarteesta.

Cammallerin loukkaantuminen tulee siis todella pahaan paikkaan. Myös Andrei Kostitsyn on sivussa kaikki nämä pelit. Kaikeksi onneksi Martinilla on nyt sentään Pouliot'n myötä terveenä yhteensä neljä top6-hyökkääjää, ennen hänen hankintaansahan oltiin tilanteessa, jossa niitä oli korkeintaan viisi.

Useamman pelaajan pitäisi nyt nousta huipputasolleen ja syyttävä sormi osoittaa tässä kohtaa ainakin Andrei Markovin suuntaan, joka on viime ajat pelannut muutamaa hyökkäyspään oivallusta lukuunottamatta varsin huonosti. Omalla alueella venäläinen näyttäisi välillä olevan eksyksissä, eikä häntä aina näytä puolustaminen hirveästi kiinnostavankaan, sen verran laiskasti hän välillä tulee omalle alueelle puolustushommiin. Markov keskittyy siis mielestäni liikaa hyökkäämiseen puolustuksen kustannuksella, ja iso lovihan siitä syntyy kun hän on puolustamisessakin joukkueen eliittiä. Täysin ymmärrettäväähän tämä otteiden epätasaisuus on pitkän poissaolon jälkeen, mutta nyt siihen ei kuitenkaan olisi joukkueen kannalta varaa. Toivottavasti Andrei saa puristettua itsestään kaiken irti vielä ennen olympialaisia ja suuntaa keskittymisensä pelkästään Canadiensiin, vaikka maajoukkuepelit lähestyvätkin lujaa.

Jassoo, Posthumus postasi näköjään tätä kirjoittaessa lisätietoa Camman tilanteesta. Jos siinä tuo 8 viikkoa kestää, niin paluu tapahtuisi huhtikuun alussa, jolloin jäljellä on viisi ottelua... We are doomed.

Habsin maalipörssi tasakentällisin tehtyjen osalta:
Cammalleri 22
.
.
Plekanec 10
Gionta 8

Burke meni ja tekaisi eilen isot kaupat, ja useammasta suunnasta on tänään saanut lukea valituksia, että miksei Gainey tee nyt mitään. Itse olen kyllä sitä mieltä, että ei tällä hetkellä paljon tehtävää olekaan, sillä tähän joukkueeseen ainakaan mitään vähänkään kalliimpia rentaleita ole järkeä hakea, ellei tämä sakki tee jättiläismäistä harppausta eteenpäin ennen siirtorajaa. Se taas on kovin epätodennäköistä. Ja sitten jos hommat menee päin peetä seuraavan kuukauden ajan, niin voihan tuosta koittaa joitakin myydä.
 

M@thieu

Jäsen
Canadiensin Facebook-sivun mukaan Cammallerin vamma ei vaadi leikkausta ja paluu kentille tapahtuu n. 6 viikon kuluttua. Kuusi viikkoa kahdeksan sijaan tietäisi kuutta lisämatsia Camman kera, ja tuolloin saataisiin (ilman uusia loukkaantumisia/treidejä) kasaan kaksi hyvää hyökkäysketjua viimeisten 11 pelin ajaksi.

E. Hahaha, Boonen mukaan kaikkien rakastama Rejean Tremblay on jo ehtinyt haukkumaan Camman tämän päiväisessä La Pressessa. Journalistien kuninkaan mukaan NHL:n ympärillä kuiskitaan monelta taholta, että Cammalleri on todella itsekäs ihminen ja hänen loukkaantumisensa tekeekin vain hyvää Habsille.

Olisihan tuo pitänyt itsekin hoksata, että noinhan se tietysti on.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
On tämä kyllä melkoinen tuskien taival. Onkos tällä kaudella ollut vielä yhtään ottelua, että koko top-6 hyökkääjistö (Cammalleri, Plekanec, Gionta, Gomez, Pouliot, A.Kost) ja top-4 puolustus (Markov, Hamrlik, Spacek, Gill/Gorges ) olisivat olleet kaikki yhtaikaa terveinä?

Kyllähän moni muukin joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, esimerkiksi Detroit varmaan jopa enemmän. Montrealilla ongelma on, varsinkin hyökkäyksen osalta, että syvyyttä ei löydy juuri lainkaan. Lisäksi hyökkäyksessä nuorilta kavereilta (mm. Pacioretty, D'Agostini) on odotettu liikaa ja tarjottu liian isoja rooleja. Varsinkin Paciorettyn kohdalla, josta odotettiin jopa kakkosketjun hyökkääjää.

En nyt Cammallerin luonteesta niin tiedä, mutta jotenkin vaikea kuvitella hänen olevan mikään syöpäläinen pukukopissa. Tosin eikös Cammalleri ottanut joskus harkoissa yhteen Gorgesin kanssa? Joka tapauksessa liigan maalipörssin 8. tällä hetkellä, joten pelillisesti on ainakin vastannut odotuksiin täysin. Toivotaan ihmeparantumista ja Cammallerin paluuta mahd. pian olympialaisten jälkeen.

Tuon M@thieun postaaman linkin keskusteluosiossa mainittiin että tampan co-owner olisi ollut halukas treidaamaan Lecavalierin Plekaeciin ja Priceen, mutta muu johtoporras ei ollut halunnut luopua Lecavalierista.

Veikkaisin että Leca olisi yksi niistä harvoista pelaajista, josta Gainey olisi valmis maksamaan Pricen ja vähän muutakin. Tästä kaupasta sen verran, että en lähtisi liian innokkaasti mukaan. Lecavalier on mielestäni hieman yliarvostettu tällä hetkellä. Pari huippukautta muutama vuosi sitten, mutta sen jälkeen ollut vain keskinkertainen ja tällä kaudella ei ainakaan yhtään parempi kuin Plekanec.
Toisaalta on vaara että Plekanec lähtee kukkaan puhjettuaan muualle kesäkuussa ilman mitään korvauksia, lisäksi Lecavalier on kuitenkin ehkä vähän "varmempi" pelaaja kuin Plekanec, joten sikäli - jos Plekanecille ei saada hyvää jatkosopimusta - voisin olla valmis tähän siirtoon.

No se spekulaatioista, Tampa ei kuitenkaan lopulta ollut halukas vaihtokauppaan. Veikkaan että Gainey olisi ollut.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Stubbsin twitterin mukaan Cammy ei tarvitse leikkausta. Spacek ja D'Agostini harjoittelivat tänään jo joukkueen mukana ja Mara on käynyt itsekseen luistelemassa. Halak aloittaa maalissa Nucksia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös